.
Отговор в тема
Страница 31 от 204 ПървиПърви ... 212728293031323334354181131 ... ПоследнаПърви
Резултати от 751 до 775 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    [B]Не съм писала, че съм религиозна, не съм писала и, че не съм. Това няма значение. Важно е написаното, а не кой го пише.
    ми то написаното говори и за тебе малко или много.

Съмнявам се някога да ме видиш, така че ще се задоволиш с написаното.
    Неведоми са пътищата Божи, а понякога и на един телефон разстояние. хихи

кво толко сложно има.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми то написаното говори и за тебе малко или много.

Неведоми са пътищата Божи, а понякога и на един телефон разстояние. хихи

кво толко сложно има.
    Не.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Ако пратя кервана с камилите със зестрата на бащата ти и той каже да.

кво не, кви са тия своеволия. да не взема късата пръчка на оня ислямски мислител, хихи

Мега фен
    Хвалиш евреина Саул, който е причинил разкол в назарянското учение.
    Какъв разкол е внесъл, та той да не е бил единствен, който е разпространявал християнството, тава са били още поне 70 и повече апостола (ученици на Христос) и всички са говорили в един дух. Ако Павел беше разколник щеше да говори други неща, а и останалите апостоли нямаше да го приемат.
    Последно редактирано от defender : 06-22-2015 на 14:10

Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    аре ве как е наука на латински

та после виж корена на думата логика от де иде

като си толкова умен открий аргументите ми в предните постове

бас ловя че не ти стига акъла
    Вероятно имаш предвид гръцкото логос, само че:
    "На Български често превеждат Логос като „Наука“. Но трябва да уточним, че Хераклит я използва в тази насока, но по-скоро, като „Принципи“ (Научни принципи и закони). Значи говорим за „Принципите“ в божията логика и план (Словото)." източник
    Иначе общо означава:
    https://en.wikipedia.org/?title=Logos

Логиката не противоречи на науката по същността си, напротив - тя е едно от нейните оръжия, но сама по себе си не гарантира валидността на дадено явление. Често пъти нещо, което изглежда логично на повърхността, не е задължително вярно, ако няма необходимите доказателства за това.

Просто престани да говориш за неща, които са много над теб, защото ставаш смешен. Спести си жалките опити за лични нападки, защото приказваш напълно несъстоятелни неща. И много добре го знаеш, но се правиш на интересен.
    Последно редактирано от Corb1225 : 06-22-2015 на 17:09

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Вероятно имаш предвид гръцкото логос, само че:
    "На Български често превеждат Логос като „Наука“. Но трябва да уточним, че Хераклит я използва в тази насока, но по-скоро, като „Принципи“ (Научни принципи и закони). Значи говорим за „Принципите“ в божията логика и план (Словото)." източник
    Иначе общо означава:
    https://en.wikipedia.org/?title=Logos

Логиката не противоречи на науката по същността си, напротив - тя е едно от нейните оръжия, но сама по себе си не гарантира валидността на дадено явление. Често пъти нещо, което изглежда логично на повърхността, не е задължително вярно, ако няма необходимите доказателства за това.

Просто престани да говориш за неща, които са много над теб, защото ставаш смешен. Спести си жалките опити за лични нападки, защото приказваш напълно несъстоятелни неща. И много добре го знаеш, но се правиш на интересен.
    дай научно обяснение за нелогично съществуващата частица неутрино и за нелогичните неща която тя прави по логичен научен начин
    ето ти пример че науката може да греши

нали уж нищо не пътувало по-бързо от светлината е да ама не
    в случая има доказателства няма логика и научно обяснение
    и да грешката е вярна учих латински и старогръцки преди 9г явно се обърках

та нищо пак се сети какъв е корена кой как я разбира е друг въпрос

и бях прав че не ти стига акъла да откриеш аргументите

както казва един човек и най-невероятните идеи биват отхвърлени от посредствени умове

и съм наясно че не разбираш какво говоря това не значи че говоря несъстоятелни неща
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

korb na religii sa se otdavali hilqdi misliteli i ima tolkova mnogo pisano po cql svqt, ne si misli, che vsichko e choveshka izmama. ne kazvam che vsichko e istina, no ima nqkakva istinnost!

Град
    Dreamland
    Какъв разкол е внесъл, та той да не е бил единствен, който е разпространявал християнството, тава са били още поне 70 и повече апостола (ученици на Христос) и всички са говорили в един дух. Ако Павел беше разколник щеше да говори други неща, а и останалите апостоли нямаше да го приемат.
    "Ересите" защо са възникнали според теб?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    и бях прав че не ти стига акъла да откриеш аргументите

както казва един човек и най-невероятните идеи биват отхвърлени от посредствени умове

и съм наясно че не разбираш какво говоря това не значи че говоря несъстоятелни неща
    Коя е тази толкова невероятна идея, че нещо не я виждам? Човечеството (и най-вече посредствените умове) вярва във врачки, гадатели, оракули, шамани, магьосници и прочие откакто свят светува.
    Може и да не разбирам какво говориш, но се дължи на това, че не го правиш ясно и аргументирано. Общо взето досега си казал едно голямо нищо.

Град
    Dreamland
    Човечеството (и най-вече посредствените умове) вярва във врачки, гадатели, оракули, шамани, магьосници и прочие откакто свят светува.
    Защото съществуват, може би.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Защото съществуват, може би.
    Съществуват, но дали наистина имат такива висши способности каквито си приписват?

Хората вярват и в Неси, йети, феята на зъбките, великденския заек и т.н. Може би и те съществуват.

Град
    Dreamland
    Хората вярват и в Неси, йети, феята на зъбките, великденския заек и т.н. Може би и те съществуват.

Това, че не познаваш шамани, магьосници и врачки, не означава, че те не съществуват, означава, че светът ти е ограничен.

Запознат съм, че съществуват всякакви откачалки с подобни претенции, но това не означава, че действително са такива.

Град
    Dreamland
    Запознат съм, че съществуват всякакви откачалки с подобни претенции, но това не означава, че действително са такива.
    Аз нямам предвид шарлатаните.

А аз имам предвид всички.

Град
    Dreamland
    А аз имам предвид всички.
    А аз твърдя, че не си запознат и пишеш небивалици.

Мега фен
    "Ересите" защо са възникнали според теб?

Ересите са възникнали чак след това, ересите не са тръгнали от Апостолите.
    А вече след като почват да се образуват ереси тогава се свикват Великите събори за да изобличат лъжите им.

А аз твърдя, че не си запознат и пишеш небивалици.
    Съжалявам, тази роля е отредена за теб.
    Предпочитам дримока, която говори за ислям, а не тази с небивалиците.

Град
    Dreamland
    Ересите са възникнали след това, ересите не са тръгнали от Апостолите.
    А вече след като почват да се образуват ереси тогава се свикват Великите събори за да изобличат лъжата им.
    Тогава защо повечето ранни ереси възникват в източните части на Римската империя?

Мега фен
    Коя е тази толкова невероятна идея, че нещо не я виждам? Човечеството (и най-вече посредствените умове) вярва във врачки, гадатели, оракули, шамани, магьосници и прочие откакто свят светува.
    Ми то в целия ти живот и всяко дело ти е замесена вяра, няма вяра само тоя дето знае бъдещето, ти да не би да го знаеш. Ми тогава си врачка. А ако не го знаеш, няма начин да нямаш вяра.

Град
    Dreamland
    Съжалявам, тази роля е отредена за теб.
    Предпочитам дримока, която говори за ислям, а не тази с небивалиците.
    Ахахахахаха.

Стабилно ме забавляваш с последните си постове.

Мега фен
    Тогава защо повечето ранни ереси възникват в източните части на Римската империя?
    Ми от къде да тръгват, нали пъво там се е разпространило християнството, на запад по-късно. Нали за да има християнска ерес, трябва да има и християнство разпространено преди това.

Град
    Dreamland
    Ми от къде да тръгват, нали пъво там се е разпространило християнството, на запад по-късно. Нали за да има християнска ерес, трябва да има и християнство разпространено преди това.
    А кой разпространява християнството/назарянството на Изток?

Ми то в целия ти живот и всяко дело ти е замесена вяра, няма вяра само тоя дето знае бъдещето, ти да не би да го знаеш. Ми тогава си врачка. А ако не го знаеш, няма начин да нямаш вяра.
    Пак надмина себе си.

Дримок, радвам се, че реалността е забавна за теб. За повечето хора е жестока.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си