- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
И аз за епилация, но лазерна. След колко процедури виждате ефект?
По принцип знам, че са нужни от 6 до 8 и после се правят поддържащи, но това не най- надеждният вариант.
А кой е?
Въпрос: Римел или Ревлон да са пускали някакви готини продукти? Чудя се какво да си поискам?
Йееее, вече си имаме и Catrice при нас. В центъра където пазарувам вече има сумати козметични банки, усещаме, че заедно със седмичните покупки ще започна да фалирам.
Някой с наблюдения върху този коректор? Намерих си точен цвят, но ми се видя леко сухо на ръката... Тестерите бяха отворени. Подчертава ли сухи участъци и фини линии?
Също мнения за двата фон дьо тена на Catrice?
Изключително изненадана съм да си намеря светъл неутрален цвят. Бих си купила с удоволствие предвид цената от 7-8 евро, но по принцип не търся матиращ ефект. Евентуално може да го смесвам с крем. Някой ползвал ли е?
Също и мноооого ме изкушават дървените ружове на KIKO, които са намалени с 50%.
Пантерке, на Revlon, ако ги нямаш оригиналните чъбита си струват много. Супер издръжливи и комфортни за носене без да изсушават.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Hayashi, сестра ми ми даде някакъв уж слънцезащитен лосион, но като му гледам състава (а той е огромен списък) има много парабени и тн., факторът му е 12 (?) също така :д има ли смисъл да го ползвам или да продължа с бочкото 30 фактор?
Хаяши, имам първия фон-дьо-тен на катрис. Докато го ползвах, не го харесвах. Много е матов, много се набива в линиите, на всичко отгоре цветът ми е много розов. Откакто съм с прекрасна кожа, не съм го пробвала, ще се намацам утре вкъщи и ще пиша.
от климата ти-знаеш-къде
Абе, ти се ебаваш, ама в действителност за кожата е здравословно да няма огромни температурни колебанияи наистина, съмсем честно, кожите на германките са в пъти по-хубави - нямат пъпки и неравности. Сега...и по-малко се клепат от българките, но климата оказва влияние със сигурност.
Деси, най-накрая проумях от какво има нужда кожата ми сякаш. Имам наистина постоянна грижа за кожата, насочена към хидратация, плюс силна почистваща маска веднъж седмично, пилинга също не го забравям. В момента единственият ми проблем са черни точки по носа, трябва да измисля как става тая маска с млякото и желатина.
Сега...перфектна не е, имам си ситни белези и на едни много определени места широки пори (въпреки че като цяло с микроскоп да ги търсиш, ги няма), бръчка на челото и ситни бръчици под очите, но е песен в сравнение с преди. Особено пък с тен има много здрав вид^^
Аз пък си мислех, че е от мръсотията. Докато бях в България за 2 седмици изглеждах ужасно. На втория ден след като се върнах във Франция кожата ми се изчисти напълно и си стана мека и с равномерен тен. В Стара Загора въздуха е отвратителен, изобщо няма да ме шокира, ако е точно от това.
Ти специално, ако още нещо си наклепаш на лицето, може скоро и на баба ми да заприличаш.
Нйа- добра ми е кожата, когато не я мажа/търкам с нищо.
От кокосово, арганово, карите ми излизоха пъпчици, което за мен е особено остра реакция.
После аз съм отсичала о.О
Честно, тук ме остави безмълвна с тоя грубиянски коментар. Наистина си обмислих реакцията преди да пиша, ама... не ми обяснявай сега, че само така ми е прозвучало.
Да не говорим как това вярване е суперостаряло (същото съм го чувала от баба ми, която е 40-ти набор) и не почива на никакви реални доводи, които са валидни в наше време.
Ако от козметиката ти става кофти лицето, значи не използваш правилната за теб - толкова е просто. Или пък в действителност е по-добре да се ограничиш до много базови продукти - всички сме различни.
Аз когато използвах само измивно гелче, колкото да сваля грима, и крем чат-пат, кожата ми беше потресаваща. Ако не получава нужното, на места е мазна, на места е толкова суха, че около носа примерно с просто око се виждат люспи кожа и е яркочервено на цвят.
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-07-2015 на 06:55
Аз пък в гривата виждам разлика. Сгъстила се е, не пада и косъмът е станал някакъв силен.
Проблемна кожа имам, само ако се опитам да вкарам анти-ейдж продукти. Пробвах с Юсърин, Филорга, после дори минах на Фитокод... потресаващо. Не се спогодих и с Louis Widmer, а продуктите им имаха такъв готин аромат и текстура <3 Оказа се така, че от всички продукти на бранда на мен ми понасят само пилингите![]()
![]()
И съответно само с пилинги се запасявам
![]()
![]()
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
На мен грижата ми за кожата в момента баш анти-ейдж се води, ама не ги вярвам тия щуротии с разделение по възраст, когато става въпрос за масла. Ако са от вълшебните съставки, които замесват самостоятелното им отделяне/производство от кожата, вече не бих се навила, че нали уж така ставала мързелива кожата :д
Може би само от хилуарон Явно това е единственият начин да се сдобия с нещо, което наистина не изсушава. Като са решили да вярват, че всички (доскорошни) тийнейджъри имат мазна кожа...
Като каза пилинг - от над година се опитвам да изхабя пилинга на Фрийман, няма и намек да свършва :д Не че съм недоволна, ама искам и нещо друго да пробвам :д
Нещо веселко да споделя: https://www.youtube.com/watch?v=X3B_b2IxDKM
Ей тази усмихната лелка мн готино ми действа, едно такова... тип съседката, дето все се кипри и те кани на чай да си говорите по женски. Много усмихнато ми действа, а и описанията са й едни такива близки до човека в тоя свят, дето всеки се пише бюти блогър.
"Кой каквото прави, аз нося лилаво" и "напъва ме отвътре така" са ми любимите!
Масло /кокосово/ ползвах само за косата, като си живеех още в Бг. Тук си купувам балсами готови бъркочи на Веледа и Лавера.
Като каза пилинг- ползвах тестер на ей тва и бях доста доволна-
Обаче в дрогерията взех по-щадящ и непарфюмиран продукт за всеки тип кожа-![]()
Има ефект, но не съм доволна и го хабя на инат. Запасила съм се с опаковка от правилния за мен пилинг и нямам търпение да го почвам.
Относно хиалуроновата киселина /и продуктите на филорга/ бях се допитала до Хаяши, та мнението й беше, че продуктите са неоснователно завишени и хвалените субстанции са в нищожни количества. Отделно пък количеството консерванти е потресаващо.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
С хиалуронова киселина мисля, че може да се намери нещо по-достъпно из азиатските марки. Не съм търсила специално обаче и не съм информирана.
На richbitch коментара не разбрах дали беше към мен, но не се притеснявай кожата ми изглежда чудесно независимо, че се мажа с много неща. Подобен тип мислене наистина ми е малко бабешки. Знам, че за някои хора само Здраве и крема на Нивея са панацея, въпреки потресаващия им състав, но не е нужно да е така при всички. Аз съм доволна от моя тип корейски режим с над десетина стъпки всяка вече. И очевидно прави достатъчно впечатление състоянието на кожата ми, за да ме молят за препоръка постоянно приятелки и колежки.
Последно редактирано от Hayashi : 07-07-2015 на 09:45
Така е,по- старото поколение е привърженик на по- малкото продукти. Но майка ми на 50 няма един бял косъм на главата си буквално. Остаряло, неостаряло, подобни примери- бол. Не знам как изглежда твоята, но си я хвалила, че е младолика. Бих те попитала дали използва толкова много продукти на лицето си.
Има нефрапантни проблеми, някои от които се влияят положително от медицинска козметика, но в общия случай важи оня отгоре какво е давал, респективно не е давал и трудно може да се говори за огромни метаморфози
И двете пратихте изказването ми в крайност,по- точно същността му, тъй като то беше крайно само по себе си. Не говоря да живееш само с/на водица и крем здраве, просто за мен нейното е маниакално състояние.
А аз лично не се обиждам някой като се затюхка, че от боядисване съм щяла да остана без коса, това е редовен лаф. Не знам защо би трябвало да обижда това, което написах. Не е като да съм казала, че ѝ е гадна кожата в момента, добра е, но не е такава, защото си е сложила сълза от окото на 500-годишен орел.
А ако това ви е прозвучало грубиянски, значи не съм споменала, че баба ми е в гроба от десетилетия.
П.П. Смея да направя едно предположение относно кожата ти. Не знам каква козметика за лице ползваш, сигурно е допринесла (ти го обясняваш като мега гнусното с тия люпещи се участъци, ама съм сигурна, че на живо въобще не е изглеждало толкова кофти за околните), но основната причина според мен е спортът и течностите, които поемаш. Вътрешната хидратация с нищо не може да се замести, а спортът- кръвообръщението, знаеш си )
Благодаря за отговора и времето ти
За лицето майка използва околоочен крем, серум и нощен/дневен крем. Нанася ги по 10 минути с масажи само ми мрънка как аз съм ги нанасяла като идиот и ще ми излязат бръчки. И крем с фактор използва. Не съм сигурна с какво си мие грима, по едно време беше много доволна от розовата вода на Рефан.
Нейната младоликост до голяма степен е от зелените очи и луничките :д
Иначе сега като казваш, в действителност е възможно спортът като кръвообръщение, пък и потенето, да е допринесъл. И то стават много фактори - активен спорт, по-добър климат, по-подходяща козметика... С водата още се боря :S
Не знам за околните как е било, но аз в действително се чувствах много кофти и не излизах без грим.
Близка приятелка, например, е на същия климат, пие два пъти повече вода от мен, спортува чат-пат, обаче лицето й е леш. Ту сухо, ту мазно, пъпки бол, тя ги чопли, та стават рани, после белези... Майка й е много младолика, та не е от ген при нея, или поне не напълно. Като я питам с какво си мие грима - с мокри кърпички, крем използва от 3-4 месеца най-много. Пилингът се прави с нокти о.О, щото "то така е супер". Ми... то от тва зверско търкане под очите с тия мокри кърпички плюс нанасянето на суперсух коректор, как да изглежда.
Нещо уж по темата: http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%...B0%D0%BD%D0%B5
As usual - никакви крайности![]()
едит: прочетох, че избягва плодове, щях да се задавя.
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-07-2015 на 11:24
Ричи, права си и ти, но живеем в съвсем различни времена. И моята майка на 46 и има доста добре изглеждаща кожа, а колкото до косата и двамата ми родители над 45 имат много гъста, здрава и все още тъмна коса почти без бели коси, та този ген и аз го имам. Но в днешно време е много по-трудно да се живее здравословно отколкото преди 20 години. Заляти сме от всякъде с помия, от една страна с полуфабрикати, от друга с изключително чист въздух.
Не мога да си представя, че някой може да живее в града и да не си мие лицето с нещо измивно. В моментите когато съм ходила без грим и само с крем вечер когато си изтриех лицето тампона оставаше черен. В Стара Загора от години ни тровят с токсикологиите от американски бойни ракети, до там, че в момента всяко трето дете е астматик. Аз имах прилична кожа и тогава, но когато се преместих видях разлика моментално, най-вече порите ми спряха да се запушват.
Това на страна имам приятели японци, вече на възраст и жената изглежда просто невероятно. Не съм я виждала да носи грим никога, но ми е разказвала, че ползва доста мазила. Когато ми каза, че е на 55 не можех да повярвам... а на майка ѝ давах максимум 70, а тя се оказа на 85. Там манталитетът е съвсем различен, те от средновековието обичат да се мажат, а и много се пазят от слънцето, но не може да им се отрече, че изглеждат страхотно. Във Франция имам същите наблюдения към старото поколение. Днес е съвсем друго за съжаление. Нашето поколение, ако не се грижи за себе си (под това да не се разбира да се клепа фон дьо тен и бронзант на воля) ще изглежда ужасно на 40.
http://blog.asiantown.net/-/9585/Thi..._looks_like_20
И тази и тя ли? Искам да изглеждам така на 40.![]()
хахахаха, кефят ме различните гледни точки
като каза автобронзант, не знаех къде да се похвалянамазала съм се с автобронзант в четвъртък късно вечерта, в момента още съм с прекрасен тен, супердоволна съм, как не се сетих по-рано. Само на краката под коленете избелявам супербързо, не знам защо :X
Едит:
АРЕ БЕ, това не е реално о.О
Страхотна е! “there are no ugly women, only lazy ones.”, сигурно бая са я нападнали, ама карай.
За косата й на снимка 6 бих могла да убия, толкова е яка.
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-07-2015 на 11:15
прекъсвам ви леката драма
на маска за коса на английски deep conditioning ли казват
Както всяко момиче и аз искам да ми порасне косата така , че моля ви предложете ми маски за бърз растеж на косата![]()