Ми аз не съм видял друг с такава наглост, че сам да се смята за ранг небесен херувим и да си присвоява правото, че говорил от името на апостоли и светии, като един вид така си присвоява техния авторитет и после да използва това за да ни лъжесвидетелства спящи богове.
Просто няма друг такъв.
Та даже и Бог ти говорел. Демек никакво право за възражение срещу лъжесвидетелствата ти.
Последно редактирано от defender : 08-04-2015 на 11:34
спориш за неща, които не разбираш, а Писанието си има своите особености, които ти и други като теб не проумявате, например, как така Св. Павел не е включил Господа, Исус Христос, в местоимението "ние" когато го е употребявал/прилагал в своите свидетелства, след като цялото онова Слово, Което той е свидетелствувал/проповядвал е идвало от истинския Бог Отец и е минавало през Исус, и взимайки от Него чак тогава е стигало до Светите Апостоли?!
"А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява." Йоан 16: 13-15
разбираш ли сега в какво заблуждение си, след като си изобличаван за всяко твое твърдение?!, ако не вземеш сериозни мерки, има възможност да си останеш така и за напред, а дори и просто това ако спреш да противоречиш на истинския Господ Бог и Неговите истински Светии, свидетели и пр. може да ти реши проблема, но наистина трябва да спреш да хулиш Светинята
въобще не се считам за "небесен" херувим, но ето как ти пак говориш за това, а не аз, така че просто забрави (за) онези свои заблуждения, и няма да имаш проблеми, понеже и самият аз въобще не съм те карал/не те карам да ме считаш/представяш за "небесен" херувим, ангел, пророк или Апостол като Св. Павел, но ти през цялото време си се навиваше да ме съдиш, че едва ли не се считам за такъв, докато всъщност ти ме представяше за такъв, и то осъждайки ме за това все едно че/едва ли не самият аз се представям за такъв, а това, хем да лъжеш, че някой върши неправда, хем да го съдиш за това, се нарича коварство(двойно лукавство) в Библията
никой не може да си присвои авторитета на когото и да е от истинските Светии, така както профан в медицината не може да се наложи като най-добър лекар/хирург в очите на всички
казваш, че съм ви лъжесвидетелствал спящи богове, но едва ли ще можеш да намериш поне един мой пост от този форум, в който да съм препоръчал поклонение на друг бог/господ освен Онзи, Който наистина е Истинският, знаеш, че никога не съм ви свидетелствувал поклонение на друг бог/господ освен Истинският, а ако истинският Бог не е бил в състояние на съненост досега, тогава защо имаше толкова страдащи хора на света?!, не се ли усещаш, че като твърдиш, че Той винаги е бил напълно буден през цялото време досега, ти един вид Го изкарваш неправеден по този начин?!, защото ако винаги е бил напълно буден досега, тогава щеше да е виновен за това, че е допуснал да се случи/случва зло на толкова много човешки и други одушевени същества, защото хем (уж) е бил напълно буден, което значи че (уж) е можел да предотврати всяко зло, но хем (едва ли не) е допуснал/направил да има зло, което би означавало, че Го е сторил/направил предумишлено/нарочно, просто хич не разсъждаваш за тези неща, но си изключително лекомислен и повърхностен във вярата, затова и никой във форума не те уважаваше като вярващ
както виждаш не съм ти отнел правото да възразяваш, защото ако го бях направил, тогава ти едва ли щеше да можеш да пишеш отново тук, но можеше да изядеш перманентен бан например, но ето че отново идваш да упорстваш с едни и същите си умопомрачителни заблуди - сякаш умът ти е много помрачен от ереси, които си приел на сляпо доверие с лекомислие
какъвто и да съм, това няма значение на фона на милиардите човешки и други одушевени същества, за които все още не се намира истински утешител/истинска утеха траеща до края на вечността, а дори и да съм бил херувим на "небето", каква вина имам за това ако истинският Господ Бог ме е сътворил (като) такъв от Собствената Си Воля?!, защо трябва да бързаш да тъпчеш херувимите, какво толкова лошо ти правят?!
Последно редактирано от npp : 08-04-2015 на 18:59
това го казваш ти, не аз, и това са твои думи, не мои
не си никой за да кажеш как и какво да свидетелствуват истинските свидетели на истинския Господ Бог - това въобще не твоя работа
"никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 21
целия форум ще ти пренесе жертвена красива мома в твоя чест, православните ще ти сложат икона, а мюсюлманите ще ти направят курбан, помазанико.
ако продължаваш да насосваш така, ти сам ще паднеш в примката на образите, които създаваш
"Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Изход 20: 4-6,
"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." Откровение 13: 11-17
образите(кумирите) никога не са от истинския Бог, но винаги са от сатана
Последно редактирано от npp : 08-05-2015 на 10:47