- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
По-скоро, защото демонстративното, парадно християнство не е нещо препоръчително. Може би затова православната църква изглежда сякаш по-невзрачна, по-пасивна, скучна от разните там секти, дето пеят, танцуват в техните църкви, организират кражоци, лагери, обучения, семинари сред природата, обикалят със спретнати ризки по паркове и домове за да проповядват, раздават брошури, и изглеждат някак си забавни.
Не става въпрос за това да проповядваш религията си и да звъниш по домовете на хората, а за това, че я криеш от срам, понеже те мислят за идиот (което е съвсем резонно, предвид че си идиот.) Аз никога не съм крил убежденията си и благодарение на това успях да променя мисленето на околните.
В християнството е обърнато към себе си, на първо място човек трябва да променя себе си, другото е второстепенно, вторична реакция. Изобщо да си поставяш за цел да променяш другите не ми се вижда много у ред - дори, точно тогава е много по-вероятно да се мислиш за някакъв специален с някаква мисия.
Всеки в масовката се има за специален, тъкмо това го прави масов. А ти дори и да не беше масов, религията ти е такава - тоест няма как да я следваш, без да бъдеш масов, освен ако не я промениш, добавиш нещо свое, както нпп правеше. Както аз правя с националсоциализма.
И какво по-специално от ретроградното и анти-модерното, нещо против течението? Но в това е и тъпото - ако ще вървиш срещу течението , защо да избираш нещо, което е било течение в продължение на 2000 години.
Не важното дали ще те сметнат за специален, това само наи-малоумните го правят. Важното е дали ти ще се сметнеш за специален, и ако го правиш, то съвсем няма да е съзнателно.
Но аз не се опитвам да бъда специален и оригинален. По-скоро съм оригинален тъкмо защото не се опитвам. А тоя които се опитва да бъде някакъв, тои задължително копира и следва някакъв модел на поведение и мислене, без значение модерен ли е , ретрограден ли е или какъвто там се сетиш.
Само на мен тя разкри истинската си същност, другите са недостоини за мистерията наречена dreamwalker.
Християнството е обърнато към себе си, защото хората са егоистични и заместването на първичния егоизъм с егоизма на добродетелта е дори по привлекателно. Факта е такъв че когато човек постигне някакъв ред вътре в себе си, то тои неминуемо започва да разпространява този ред и извън себе си, в околните. Да разбирам че ти не си достигнал вътрешния ред и не водиш добродетелен, според твоята религия, живот, и затова не проповядваш открито сред хората? Тогава защо тук се изявяваш като съдник и проповедник, да казваш кои какъв лицемер, сатанист и грешник бил, пък сред хората си пълна мишка?
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 09-05-2019 на 13:52
Мда, интересното е че дори и тук се мислиш за специален, което само потвърждава закономерността.
Разбира се във всяко мое дело и поведение, дои това, което смятам за добро има зло, затова човек сам, без Бог, не може да се спаси. Дори от това си проличава, че другите учения са лъжа.
Теб съм те наричал сатанист, защото сам се беше определил за такъв, нпп сам се беше определил за езичник и херувим. Разбира се, не се оневинявам, 100% съм осъждал, което не е готино, но то по-често е ставало просто в последствие на разговора, като си говорим за нещо, дори без да го осъзнавам или защото е нямало по какъв друг начин да се изразя за да бъда разбран и за да не изгуби смисъл казаното, а не специално с цел да осъждам да го правя и тук да правя списъци с провинени и черни точки.
ПП: Също, както виждаш самият аз, също се отплесвам да говоря глупости, ако имах за цел да ви осъждам, поне щях да съм един такъв стегнат, за да изглеждам в ролята на някакъв супер праведен (поне пред вас). Разбираш ли, ве.
Последно редактирано от defender : 09-05-2019 на 15:01