.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Веднъж ми казваш, че чрез религията съм масовка, друг път, че се имам за специален - явно както ти отърва.
    Всеки в масовката се има за специален, тъкмо това го прави масов. А ти дори и да не беше масов, религията ти е такава - тоест няма как да я следваш, без да бъдеш масов, освен ако не я промениш, добавиш нещо свое, както нпп правеше. Както аз правя с националсоциализма.
    Ако беше така, както казваш, щях да избера нещо по-впечатлително и модерно, а не нещо, което съвременния свят смята за ретроградно, а последователите за откачалки за подигравка
    И какво по-специално от ретроградното и анти-модерното, нещо против течението? Но в това е и тъпото - ако ще вървиш срещу течението , защо да избираш нещо, което е било течение в продължение на 2000 години.
    А вярващи има всякакви на път и край път, никой няма да ме сметне за специален, по-скоро демоде
    Не важното дали ще те сметнат за специален, това само наи-малоумните го правят. Важното е дали ти ще се сметнеш за специален, и ако го правиш, то съвсем няма да е съзнателно.
    Примерно да съм сатанист-психолог-индивидиум е много по-яко за да се смята някой за специален, оригинален
    Но аз не се опитвам да бъда специален и оригинален. По-скоро съм оригинален тъкмо защото не се опитвам. А тоя които се опитва да бъде някакъв, тои задължително копира и следва някакъв модел на поведение и мислене, без значение модерен ли е , ретрограден ли е или какъвто там се сетиш.
    Според мен в тоя форум поне 5 човека тайно смятат, че ги обича, ама не е наясно със себе си.
    Само на мен тя разкри истинската си същност, другите са недостоини за мистерията наречена dreamwalker.
    В християнството е обърнато към себе си, на първо място човек трябва да променя себе си, другото е второстепенно, вторична реакция. Изобщо да си поставяш за цел да променяш другите не ми се вижда много у ред - дори, точно тогава е много по-вероятно да се мислиш за някакъв специален с някаква мисия.
    Християнството е обърнато към себе си, защото хората са егоистични и заместването на първичния егоизъм с егоизма на добродетелта е дори по привлекателно. Факта е такъв че когато човек постигне някакъв ред вътре в себе си, то тои неминуемо започва да разпространява този ред и извън себе си, в околните. Да разбирам че ти не си достигнал вътрешния ред и не водиш добродетелен, според твоята религия, живот, и затова не проповядваш открито сред хората? Тогава защо тук се изявяваш като съдник и проповедник, да казваш кои какъв лицемер, сатанист и грешник бил, пък сред хората си пълна мишка?
    Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 09-05-2019 на 13:52

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си