- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Всеки в масовката се има за специален, тъкмо това го прави масов. А ти дори и да не беше масов, религията ти е такава - тоест няма как да я следваш, без да бъдеш масов, освен ако не я промениш, добавиш нещо свое, както нпп правеше. Както аз правя с националсоциализма.
И какво по-специално от ретроградното и анти-модерното, нещо против течението? Но в това е и тъпото - ако ще вървиш срещу течението , защо да избираш нещо, което е било течение в продължение на 2000 години.
Не важното дали ще те сметнат за специален, това само наи-малоумните го правят. Важното е дали ти ще се сметнеш за специален, и ако го правиш, то съвсем няма да е съзнателно.
Но аз не се опитвам да бъда специален и оригинален. По-скоро съм оригинален тъкмо защото не се опитвам. А тоя които се опитва да бъде някакъв, тои задължително копира и следва някакъв модел на поведение и мислене, без значение модерен ли е , ретрограден ли е или какъвто там се сетиш.
Само на мен тя разкри истинската си същност, другите са недостоини за мистерията наречена dreamwalker.
Християнството е обърнато към себе си, защото хората са егоистични и заместването на първичния егоизъм с егоизма на добродетелта е дори по привлекателно. Факта е такъв че когато човек постигне някакъв ред вътре в себе си, то тои неминуемо започва да разпространява този ред и извън себе си, в околните. Да разбирам че ти не си достигнал вътрешния ред и не водиш добродетелен, според твоята религия, живот, и затова не проповядваш открито сред хората? Тогава защо тук се изявяваш като съдник и проповедник, да казваш кои какъв лицемер, сатанист и грешник бил, пък сред хората си пълна мишка?
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 09-05-2019 на 13:52