.
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Threaded View

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    истината е че всяка наука в рамките на вярата може да бъде причина за отклонение в посока към заблуда/неправда, така че, по принцип за невярващите не са проблем науки като математика, физика и химия, но за сериозните и професионалните вярващи науки като палеонтология(-та), еволюционизъм, радиоактивно(-то) датиране, и космология(-та) могат да бъдат причина за отклонение от Божията Истина в посока към някакви верчески/духовни заблуди, затова са и всички онези Св. Заповеди(Правила, Принципи) на вярата описани в Св. Писание(т.е. в Библията), чието предназначение е духовниците/вярващите да ги съблюдават с цел да не се отклоняват от правилната вяра в истинският Господ Бог.....
    Аз правилно ли разбирам, че свято и непоклатимо вярваш в произволно избрано митично същество и твърдо отказваш да повярваш в динозаврите, на които можеш да видиш КОКАЛИТЕ в музея?

За космологията и датирането с радиоактивен въглерод даже няма и да започвам да се заяждам.

Аз обаче още не съм получил отговор на първите си въпроси. Защо християнската интерпретация на единствения бог, а не баба Яга? И решението да вярваш (и то точно в белобрадия дядка) въз основа на рационални или емпирични подбуди взе?
    Последно редактирано от bishop : 12-12-2011 на 21:53
    Welcome to the end of the thought process.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си