- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Да, бе, ти също киснеш на компютъра и пишеш тука, ама хората, които искат да понаучат нещо затъпяват и си губят времето. Аре чупи се, бе хлапак, ти нямаш работа в тоя раздел. На ей такива като теб целият им живот е един HolyShit.
Отново ad hom (давай миличък, провери в гугъл какво значи), само това можеш. Само това и гигантски шрифт.
Баси лайното дребно
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Язък ти и за образованието(ако имаш наистина такова)..По начина(по агресивния начин),чрез който искаш да се аргументираш .. Раздаваш го какъв ли не и то къде ? В някакъв форумЖал ми става за теб
![]()
А за concussion няма кво да говорим..И хората с проблеми не е лошо да имат интернет..Да влизат да се чувстват като останалите,нали все пак тук сме равни![]()
И аз съм просто пътник.Днес-утри съм цял ден във форума,после 2 месеца ме няма .. Ама то тва щото не ми е работата само да следя някъв си форум да си чеша езика..
Ай приятна ви дискусия..Отивам да тренирам>..
Всеки има свой път. Важното е да се чувстваш добре и да намериш за себе си онова, което търсиш. За всеки е нещо различно.![]()
На никого не дължиш обяснения за вярата си и т.н.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Лол
да - имам образование. Още си работя по мастъра в Холандия в момента, имам си и работа.
А иначе това че си мислиш че като се опитваш да се правиш на muscle idiot впечатляваш някой май инкорпорира в себе си цялата трагикомичност на ситуацията
До коуегата гейски пък - не, не е изпълнено по никакъв начин. Питах те, ти не отговори.
Нито.
Един.
Път.
Каза че знаеш, но не можеш да изразиш.
Каза че има примери, но не даде и един.
Каза че било просто, но не убеди никого.
Не се прави, че не се правиш че вярваш. Говориш си сам, гледаш към небето и въображението играе мъничко. Ако се напънеш много много, можеш да докараш освен "чуството" за комуникация и нещо, което е малко по-силничко, но горе-долу в това се изчерпва тъй наречената ти духовност.
Чуства, чуства които сам си внушаваш. Дори не си като нпп с откачените видения и тн. Ами си обикновен.
Точно като мен когато бях малък. Точно като другите ex -религиозни (само влез в редит раздела и виж дали лъжа). Точно като това, което са документирали психолозите.
Смешко. Описан си, класифициран си, известен си, обикновен си. ТОЧНО като хората от другите религии с ИДЕНТИЧНИТЕ чуства и "знания" и думи.
Беден, малък глупак. На инат се правиш на глупак, пред себе си. Наистина си като шега написана от Оруел.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
"Азът - нищожество, но с голяма гордост"
някой4 разпозна ли се.
Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 12:47
А, остави, то си личи по стила ти на изразяване... Тоя HolyShit чак ми повярва че съм висока 155 см и тежа 112 килограмаТо в тоя форум има хора, които ме познават и са ме виждали на снимка даже, както и да е...
nopeАбе, на тебе баща ти да не работи в министерство на икономиката, познавам един, човек на който сина му е в Холандия и е на около 20-25 години.
Абе педал аз съм нихилист! Къде се ръгаш да ми шибваш някакви определения, базирани не на конкретни мои черти ами на измислени от тебе стереотипи спрямо милиони хора, които не познаваш."Азът - нищожество, но с голяма гордост"
The Bird of Hermes
Обичам, когато ми се правиш на отворен по интернету,
Нихилизъм е философската позиция, според която всичко в света, особено човешкото съществуване, човешкото минало и настояще, е лишено от обективно значение, цел, познаваема истинност и реална ценност.
Нали учеше в УНСС, бе.
Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 13:03
Абе въшко, тебе к'во те засяга кой къде учи?! Какво разпитваш? Що не разкажеш нещо и за себе си, пита само...
К'во се правиш на умен бе педал? Никога не съм споменавал нищо за УНСС, да не се опитваш да видиш дали не съм въпросния индивид като се опитваш да ме вкараш в берсеркска ярост, че да покажа слабост, да пропукам бронята си като сварен рак и да видиш дали съм него аджиба или не?
И отново не ми разправяй какво съм и какво не съм с неотварян до сега речник в ръка. Ти ми каза че имам някакъв култ към мене си, и/или нарцисизъм. Аз ти казах че според моят светоглед това е безумно.
Толкова, лапай паци и не се излагай повече така.
The Bird of Hermes
хора, то вярата е за да се спасява, а не (за) да се погубва, ако някой все още си мисли че в Протоколът на вярата, който истинският Господ Бог държи в ръцете си там горе, има някакво неспасение или някаква погиблел за някой от човеците, просто още не е познал както трябва, но тепърва ще трябва да започне Отначало, така че, то е явно че да се върши неспасение или погибел досега бе най-популярно, но винаги да гледаш как да издействаш съвършенно Спасение и съвършенно Осигуряване за всеки човек, като това включва дори и Реализацията още тук приживе в този свят за онези, които са се раждали тук, като макар и не малко от тях вече да са умрели но ако според Протокола са посочени и те, тогава трябва и за тях, ето защо е писано че Бог е Любов, а не неспасение или погибел, и ако лекарите и хирурзите и въобще медиците от медицината обслужват добре всеки пациент спасявайки здравето и живота на мнозина, как тогава е възможно Бог и неговите верчески/духовни служители да са/се окажат по-несъвършенни от човешката медицинска система на невярващите?!, нима Бог е по-несъвършен от човеците?!, така че, ако ще вярвате, пригответе се единствено за съвършенно Добро отношение към останалите/другите човеци с единствена(-та) цел осигуряване на Спасение и Реализация за всеки един от тях независимо къде се намира(-т), което е възможно само за истинският Господ Бог след като за нас е писано, явно и се знае че сме просто едни нищожества, които не могат да Спасяват в сравнение с самият Бог, след като и самият Господ казал на запиталият Го духовник: "защо ме наричаш Благ/(Все-)Могъщ?, (понеже) никой не е Такъв освен самият Бог Отец" Лука 18: 19, и след като дори и самият Господ не е (Все-)Могъщ в сравнение с Богът Отец, то какво остава за нас човеците, които сме много по-долни отколкото Господът.....
Последно редактирано от npp : 12-28-2011 на 13:23
През твоята гледна точка всяко логично обяснение за създаването на Вселената, галактиките и планетите се използва за зло и заблуда. Ако не, тогава кое е зло и заблуда според теб ?!
Избрал си тази религия единствено за да спасиш собствения си задник. Тук ти си по-егоцентричен от всеки друг.
Все едно да кажа на едно 5 годишно, че Баба Яга ще го сготви в котела ако не бъде послушно. Инстинкта за самосъхранение надделява. Принципа на сплашването и един и същ. Ти търсиш спасение за СЕБЕ си, защото те е страх. Което какво значи ?
Значи, че не си се отрекъл от АЗ-а.
Ако човек види Бог и тогава избере Бога за да се спаси - това е егоизъм, когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм. Вярата без да си видял - е израз на чиста обич, без егоцентризъм. И освен това когато избереш вярата това не значи че задължително ще се спасиш, човек вярва, старае се да върши делата на любовта заради Бога, но се надява на милост - делата не спасяват, спасява милостта Божия.
Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 13:37
Ъ-оу....когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм
Нали уж казваше че било пълно с доказателства бе момче?
Значи си егоист в такъв случай!
Или...
Или просто си лъжец?
Или просто не адресирах най-важното ти изказване:
", когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм"
Признанието че си точно като мюсюлманите, точно като евреите, точно като мормоните, точно като индусите, точно като зороастрийците, точно като сайънтолозите... точно както аз те описах?
Ти наистина само се преструваш че вярваш, понеже си останал с идеята, че така ще получиш нещо за себе си...
ЛОООООООООООООООООООООООО ОООООООООООООООЛ
Толкова шикалкавене, толкова увъртане, толкова глупости. Да си беше признал от началото бе момче.
The Bird of Hermes
Може и да не сме видели Бога, но имаме залог за небесното,
"чрез Него и вие, като чухте словото на истината - благовестието за вашето спасение, и като повярвахте в Него, бидохте запечатани с обещания Светий Дух, Който е залог за нашето наследство"
"а грижата да се учиш е любов; любовта пък е да пазиш законите й; а да пазиш законите е залог за безсмъртие"
"Той ни и запечата и даде залога на Духа в сърцата ни."