Влез

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21

defender
08-20-2015, 14:34
Лиоро, кво си праиш..

кво мислиш по темата

EDIT: махнах картинката, да не си помислите нещо.

LoveInfect
08-20-2015, 21:35
защо точно ислям, юдаизъм, кришнаизъм, йога, и тям подобни непонятни неща, защо не просто правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, или ако искаш да бъдеш сигурен къде ще отидат вложенията ти когато (искаш да на)правиш дарение за нуждаещи се, кое ще е по-сигурно, да ги вложиш в някаква съмнителна фондация, или сам да ги разпределиш, употребиш и (раз)дадеш лично за/на съответните нуждаещи се?!, така е и с вярата, най-добре е да започнеш отначало за да си напълно сигурен (на)къде отиваш, какво правиш, в какво вярваш, и т.н.

"Това, което беше отначало, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота, - (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), - това, което сме видели и чули, него възвестяваме и на вас, за да имате и вие общение с нас; а пък нашето общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос. И това ви пишем, за да бъде пълна вашата радост. И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 1-10

Грешиш, има читави организации и в двете сфери

LoveInfect
08-20-2015, 21:46
Прочети Сура Вакиа (Уакиа) - http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/56.Al-Uakia.htm
И питай, ако нещо не ти е ясно.

Meth, не видях къде пише в Корана че Адът пречиства и че не бил вечен

Meth
08-21-2015, 08:58
Meth, не видях къде пише в Корана че Адът пречиства и че не бил вечен
Пречиства, пречиства...кат те топнат във врялата вода...ще видиш как ще се пречистиш(евентуално). Или като хубавичко те опекат (както когато сипеш малко бензин в комина и го запалиш, за да се отлепят саждите )
За мюсюлманите - не е вечен. Първите християни също ще влязат в Рая.
А и...мисля, че го постнах някъде тук тоя айет, който разправя, че и християните и евреите(юдеите) ще могат да влязат в Рая...но не съм сигурен при какви обстоятелства.

Liora
08-21-2015, 09:09
Каква й е религията ?

сикхизъм

Meth
08-21-2015, 09:15
сикхизъм
Дори не бях чувал за такова нещо. :lol:
Добре че има нещо като Уикипедия.

Liora
08-21-2015, 09:19
Лиоро, кво си праиш..

кво мислиш по темата

EDIT: махнах картинката, да не си помислите нещо.

Един човек да забележи, че ме няма.
Вчера валя, интернетът беше гаден, нали живея в планината.
Готвих, ядох и спах.

В Библията също има Бог в множествено число.
Ел и Елохим значи едно и също. Бог. И в иврит е както в арабския .

Каква картинка?

Liora
08-21-2015, 09:26
Дори не бях чувал за такова нещо. :lol:
Добре че има нещо като Уикипедия.
Така е в Индия. Имат много религии.
Та са тези с тюрбаните.
Ако на един индиец фамилията му е Сингх, значи вероятно е сикх.
Тук можеш да прочетеш още за тях http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BA%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%B5/a-16148708

P.S. Сигурно е тежко да си сикх. Буквално.
http://smeshen.com/userfiles/001%2816%29.jpg

Meth
08-21-2015, 09:33
Та са тези с тюрбаните.
Тук можеш да прочетеш още за тях http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BA%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%B5/a-16148708

Благодаря!
Сигурно....:lol:

defender
08-21-2015, 10:59

В планината, там където политиците си строят вили?

Какво си готвила, кус-кус ли или пържени картофи?

Можеш ли да готвиш?

npp
08-21-2015, 11:04
Грешиш, има читави организации и в двете сфери

като организации може и да са организирани, но вярата им не струва

npp
08-21-2015, 11:09
Един човек да забележи, че ме няма.
Готвих, ядох и спах.

сготви на момчето, отдавна е заговорил за жена, която да му готви пълнени чушки, кюфтета от тиквички, и сарми :-D

defender
08-21-2015, 11:09
Каква картинка?

Една картинка дето на човечето от аватара ми, му беше изскочил десния джоб на панталона, ама отстрани приличаше на друго, добре, че ни си я видяла?

defender
08-21-2015, 11:12
сготви на момчето, отдавна е заговорил за жена, която да му готви пълнени чушки, кюфтета от тиквички, и сарми :-D

нпп, ти можеш ли да готвиш бре, що и ти не ми сготвиш нещо "небесно-божествено", барем най-накрая засвидетелстваш нещо дето си струва.

npp
08-21-2015, 11:14
Та са тези с тюрбаните.

духовният идиотизъм с петте к.

npp
08-21-2015, 11:20
нпп, ти можеш ли да готвиш бре, що и ти не ми сготвиш нещо "небесно-божествено", барем най-накрая засвидетелстваш нещо дето си струва.

цял интернет с рецепти има, потърси съответните рецепти и се научи да готвиш, това са ястия, които се приготвят за 30 минути, ако не знаеш нещо, питай

defender
08-21-2015, 11:20
"Религията на сикхите представлява смесица между хиндуизма и исляма."

леле

"Жената в сикхското общество се почита изключително много и има еднакви права с мъжа."

все пак май е по-добре...

npp
08-21-2015, 11:23
"Религията на сикхите представлява смесица между хиндуизма и исляма."

леле

"Жената в сикхското общество се почита изключително много и има еднакви права с мъжа."

все пак май е по-добре...

техните жени са едни от най-горделивите и нахакани жени на света, знам го от опит, имал съм си ядове с такива, преследвали са ме денонощно и са ме обсебвали

defender
08-21-2015, 11:25
знам го от опит, имал съм си ядове с такива,

деееееей, много си опитен ве.

Къде ги намери тия жени, в България има ли?

Как са те обсебвали денонощно, изкушавали са те със секс денонощно ли, като девиците в ислямския рай, които чакат Метх, а той ги сънува?

npp
08-21-2015, 11:32
деееееей, много си опитен ве.

Къде ги намери тия жени, в България има ли?

Как са те обсебвали денонощно, изкушавали са те със секс денонощно ли, като девиците в ислямския рай, които чакат Метх, а той ги сънува?

има ги и в българия, разни сикхски гурута от индия зарибиха немалко нашенци, та веднъж бях срещнал една такава секта, и после ми го изкараха през носа задето въобще съм ги срещнал - циганска им работа

defender
08-21-2015, 11:35
та веднъж бях срещнал една такава секта, и после ми го изкараха през носа

нпп, виждам, че си доста опитен в това отношение, преживял си доста екзотични истории със секти, та с какви секти си се сблъсквал, защо си ги напускал. Коя секта е най-опасна според тебе и защо?

npp
08-21-2015, 11:41
нпп, виждам, че си доста опитен в това отношение, преживял си доста екзотични истории със секти, та с какви секти си се сблъсквал, защо си ги напускал и коя секта е най-опасна според тебе и защо?

вербували са ме и съм гостувал във всякакви секти, протестантизъм, мормонизъм, православие, ислям, сахаджа йога и др. йогически, кришнаизъм, индуизъм, сикхизъм, будизъм, посещавал съм протестантски и православни храмове, джамия, синагога, и ашрами, но това беше преди доста години, а най-опасни са онези от индия, макар че и една протестантска секта може да ти докара голямо проклятие, дори и един единствен окултист/езотерик

defender
08-21-2015, 11:49
Как да се предпазим от сектите, сектанти и разни свидетели?

npp
08-21-2015, 12:24
Как да се предпазим от сектите, сектанти и разни свидетели?

като не угаждаш на неправдите им, но без да стъпкваш истинския Господ Бог

Liora
08-21-2015, 16:38
В планината, там където политиците си строят вили?

Какво си готвила, кус-кус ли или пържени картофи?

Можеш ли да готвиш?

Сготвих си пилешка супа. Защо точно кус-кус или пържени картофи? Толкова са вредни и двете.
Да, мога.

Liora
08-21-2015, 16:51

Добре, но трябва да знае, че готвя постно.
Нее, не. Отказах се. Понякога много ме дразни.

Liora
08-21-2015, 16:53
духовният идиотизъм с петте к.

Може би това, в което ние вярваме е идиотизъм за тях.

dreamwalker
08-21-2015, 18:50
дори и един единствен окултист/езотерик

Ахахаха. *злобен смях*

defender
08-21-2015, 19:53
Добре, но трябва да знае, че готвя постно.
Нее, не. Отказах се. Понякога много ме дразни.

За пръв път чувам за постна пилешка супа.
Ами тогава ще и готвиш като не те дразня. С какво ще ме изненадаш? (потривам ръце)

Liora
08-21-2015, 20:06
За пръв път чувам за постна пилешка супа.
Ами тогава ще и готвиш като не те дразня. С какво ще ме изненадаш? (потривам ръце)

Много рядко ям месо, има една пържолка в супата. :д
Ям само пилешко и 4 вида риба.
С какво искаш да те изненадам ?

npp
08-21-2015, 20:34
може и от пилешки бульон със зеленчуци без месо, но все пак в бульона е вряло пилешко месо, така че от духовна гледна точка, дали ще е с месо или без, и в двата случая е било убито пиле за да послужи месото му за храна/готвене

inewton
08-21-2015, 20:51
Фермер- монах търси жена.

Meth
08-22-2015, 21:33
npp ти защо тръбиш, че си вършел много праведни дела...виж книгата ти какво казва за тези като теб:
''Внимавайте да не вършите правдата си пред хората, за да ви виждат; иначе нямате награда при вашия Отец, който е на небесата.'' - Матей 6:1...и вторият стих казва същото.
Вече поне 10 пъти повтори какви са ги вършели християните по онези времена, как са гонели демони, лекували хора и т.н.
Виж тук какво казва книгата ти за това:
''В онзи ден мнозина ще ми кажат: Господи! Господи! Не в Твоето ли Име пророкувахме, не в Твоето ли Име демони изгонвахме, и не в Твоето ли Име направихме много чудеса?
Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал, махнете се от Мен вие, които вършите беззаконие!'' Матей 7:22,23

П.П. Само една седмица да я чета тая книга...знаЙш лш к'ви цитати щИ изкарам...

defender
08-23-2015, 03:58
И мюсюлманина метх разбра за еретическото недоразумение самонарекло се "езичник-свидетел-небесен херувим-истински светия от небесната църква" лол.

npp
08-23-2015, 10:51
npp ти защо тръбиш, че си вършел много праведни дела...виж книгата ти какво казва за тези като теб:
''Внимавайте да не вършите правдата си пред хората, за да ви виждат; иначе нямате награда при вашия Отец, който е на небесата.'' - Матей 6:1...и вторият стих казва същото.
Вече поне 10 пъти повтори какви са ги вършели християните по онези времена, как са гонели демони, лекували хора и т.н.
Виж тук какво казва книгата ти за това:
''В онзи ден мнозина ще ми кажат: Господи! Господи! Не в Твоето ли Име пророкувахме, не в Твоето ли Име демони изгонвахме, и не в Твоето ли Име направихме много чудеса?
Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал, махнете се от Мен вие, които вършите беззаконие!'' Матей 7:22,23

пак ли насосваш, лъжльо?!, за какво въобще ми говориш за вяра, след като отношението ти във вярата (въобще) не е сериозно?!, ето че и ти пак ревеш като дефендър, че едва ли не целта ми е да се хваля с нещо, което не спасява човеците както трябва, когато много добре знаете, че винаги изтъквам всеобщото спасение в истинския Господ Бог, тъй като всички наши свидетелства са основани на истинското спасение в Него, затова и винаги сме изтъквали Него, Неговото Царство и Неговата Правда, а не нещо от нас си

нима Исус и Неговите истински ученици не са изцелявали цели множества с една дума(Матей 15:30)?!, нима всички онези хора не са Ги видели, че изцеляват само с една дума(Матей 4:34-35, 9:33)?!, но това не е нечестива показност, защото в случая се върши правда, понеже да вършиш делата на Правдата на истинския Господ Бог е съвсем праведно, но лошо е ако се хвалиш със себе си/ако се превъзнасяш, т.е. ако даваш лош пример на другите в качеството си на вярващ/поклонник/духовен служител, защото ако и другите вярващи/поклонници последват лошия ти пример дето вършиш духовно беззаконие, така те също ще започнат да го вършат, и затова Исус е казал "да не вършите духовните си дела пред човеците", защото има "правда" т.е. духовни дела, които са от истинския Господ Бог, но има и "правда", която не е от Него, а след като не е от Него, тогава със сигурност е от царството на нечестието, например фарисеите обичали да се показват пред човеците да ги видят колко са духовни, като нарочно се молели стоящи по ъглите на улиците и по пазарите, където има много хора, но в същото време не водели човеците по пътя на правилната вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но заблуждавали много хора да следват тяхната неправедна духовна/религиозна традиция...

така и в Матей 7:22-23 се говори за духовното беззаконие, понеже досега имаше дори и доста християни, които вършеха духовно беззаконие вместо да се покоряват изцяло на преданието от истинския Господ Бог, понеже изопачаваха Библията и вярваха в ереси, и така вършеха духовно беззаконие, но колко повече вярващите от другите религии вършат такова беззаконие, след като дори не следват истинския Господ Бог, Който е представен в Библията, защото си имат други писания за други богове и предпочитат да следват тях?!

ако го направиш това с изваждането на цитати от Библията по този начин както правеше досега, тогава единствено ще бъдеш изобличаван задето изопачаваш Св. Писание, защото както виждаш досега беше изобличаван за всичките ти претенции, че го разбираш повече от истинските Светии, затова първо повярвай в Онзи, който наистина е истинският Господ Бог правилно, и се научи да разбираш Св. Писание правилно, и после ела да се хвалиш, само че всеки, който наистина е разбрал Божията истина, не би отишъл да се хвали със себе си, особено пред верни последователи на истинския Господ Бог, но по-скоро би отишъл да свидетелствува/проповядва Неговото Слово на онези, които още вършат духовно беззаконие и не са се покаяли...

npp
08-23-2015, 10:57
И мюсюлманина метх разбра за еретическото недоразумение самонарекло се "езичник-свидетел-небесен херувим-истински светия от небесната църква" лол.

къде се наричам така в тази тема?!, не си ли ти отново онзи, който сам ме нарича така?!, та ето как отново ти си само-наричащият тук, фарисейски лицемер най-голям

Meth
08-23-2015, 14:10
пак ли насосваш, лъжльо?!, за какво въобще ми говориш за вяра, след като отношението ти във вярата (въобще) не е сериозно?!, ето че и ти пак ревеш като дефендър, че едва ли не целта ми е да се хваля с нещо, което не спасява човеците както трябва, когато много добре знаете, че винаги изтъквам всеобщото спасение в истинския Господ Бог, тъй като всички наши свидетелства са основани на истинското спасение в Него, затова и винаги сме изтъквали Него, Неговото Царство и Неговата Правда, а не нещо от нас си

нима Исус и Неговите истински ученици не са изцелявали цели множества с една дума(Матей 15:30)?!, нима всички онези хора не са Ги видели, че изцеляват само с една дума(Матей 4:34-35, 9:33)?!, но това не е нечестива показност, защото в случая се върши правда, понеже да вършиш делата на Правдата на истинския Господ Бог е съвсем праведно, но лошо е ако се хвалиш със себе си/ако се превъзнасяш, т.е. ако даваш лош пример на другите в качеството си на вярващ/поклонник/духовен служител, защото ако и другите вярващи/поклонници последват лошия ти пример дето вършиш духовно беззаконие, така те също ще започнат да го вършат, и затова Исус е казал "да не вършите духовните си дела пред човеците", защото има "правда" т.е. духовни дела, които са от истинския Господ Бог, но има и "правда", която не е от Него, а след като не е от Него, тогава със сигурност е от царството на нечестието, например фарисеите обичали да се показват пред човеците да ги видят колко са духовни, като нарочно се молели стоящи по ъглите на улиците и по пазарите, където има много хора, но в същото време не водели човеците по пътя на правилната вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но заблуждавали много хора да следват тяхната неправедна духовна/религиозна традиция...

така и в Матей 7:22-23 се говори за духовното беззаконие, понеже досега имаше дори и доста християни, които вършеха духовно беззаконие вместо да се покоряват изцяло на преданието от истинския Господ Бог, понеже изопачаваха Библията и вярваха в ереси, и така вършеха духовно беззаконие, но колко повече вярващите от другите религии вършат такова беззаконие, след като дори не следват истинския Господ Бог, Който е представен в Библията, защото си имат други писания за други богове и предпочитат да следват тях?!

ако го направиш това с изваждането на цитати от Библията по този начин както правеше досега, тогава единствено ще бъдеш изобличаван задето изопачаваш Св. Писание, защото както виждаш досега беше изобличаван за всичките ти претенции, че го разбираш повече от истинските Светии, затова първо повярвай в Онзи, който наистина е истинският Господ Бог правилно, и се научи да разбираш Св. Писание правилно, и после ела да се хвалиш, само че всеки, който наистина е разбрал Божията истина, не би отишъл да се хвали със себе си, особено пред верни последователи на истинския Господ Бог, но по-скоро би отишъл да свидетелствува/проповядва Неговото Слово на онези, които още вършат духовно беззаконие и не са се покаяли...
Цялата ви вяра се основава на едно погрешно разбиране...а сега ми дрънкаш на мен, че не съм разбирал Бибилята и че съм се подигравал с вярата и че не съм бил истински вярващ.
- Първо бъди християнин, щом държиш да вярваш в Исус по този начин, после ела да ми държиш сметка.

''3 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око?

4 Или как ще речеш на брата си: Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око?

5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око. '' Матей - 7-ма глава.

П.П. Няма смисъл да пиша страници наред...то в Библията пише почти всичко, което ми е нужно...

npp
08-23-2015, 19:12
Цялата ви вяра се основава на едно погрешно разбиране...а сега ми дрънкаш на мен, че не съм разбирал Бибилята и че съм се подигравал с вярата и че не съм бил истински вярващ.
- Първо бъди християнин, щом държиш да вярваш в Исус по този начин, после ела да ми държиш сметка.

''3 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око?

4 Или как ще речеш на брата си: Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око?

5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око. '' Матей - 7-ма глава.

П.П. Няма смисъл да пиша страници наред...то в Библията пише почти всичко, което ми е нужно...

само ако има греда в нечие око ще трябва да се вади, в случая в твоето око има, след като бързаш да съдиш, а пък не (се) виждаш, че ти си, който греши?!

Meth
08-23-2015, 21:16
само ако има греда в нечие око ще трябва да се вади, в случая в твоето око има, след като бързаш да съдиш, а пък не (се) виждаш, че ти си, който греши?!
Аха...сигурно...

defender
08-25-2015, 13:26
Ходжата на пловдивското село Стряма изпитвал силата на вярата у децата с огън. Кеазим Мустафа ме накара да си сложа пръста върху пламъка на запалката, за да провери колко съм грешен, разказва 13-годишният Христо.
Това са пълни измишльотини, контрира ходжата. Преди време децата се биели и псували в джамията. Повиках ги и предложих на едното да си сложи пръста върху запалката и му казах. “Колкото можеш да издържиш, толкова грехове ще ти се опростят“, твърди Мустафа.
http://dnes.dir.bg/news/-4512240

ПП: Какъв е този ритуал със запалката, малко прилича на онова с абдеста и ангелите ама в друг вид

inewton
08-25-2015, 13:50
Meth, това, за което говори defender някакъв ритуал ли е или ходжата го е направил като метафора?

defender
08-25-2015, 13:56
Няма ли някой желаещ да му изпитаме вярата и да му се простят греховете, колкото може да издържи.
Разбира се 5 секунди от това се равняват на 1000 запалки и 1000х простени грехове.

http://i49.vbox7.com/o/ca6/ca69c2f8e60.jpg

npp
08-25-2015, 16:24
има една приказка, "на чужда гръб и сто тояги са малко", та така и някои товареха истински Светии мислейки си, че Те са длъжни да издържат на всякакви товари, и съсипаха доста от Тях...

Meth
08-25-2015, 17:00
Meth, това, за което говори defender някакъв ритуал ли е или ходжата го е направил като метафора?
Не...вероятно, ходжата е искал някак си хитро да ги накаже, че са псували и са се биели...:D :D
Няма тикави ритуали, няма такива глупости...

inewton
08-25-2015, 18:47
Не...вероятно, ходжата е искал някак си хитро да ги накаже, че са псували и са се биели...:D :D
Няма тикави ритуали, няма такива глупости...

Питах защото в сайта на статията повечето коментари осъждат постъпката на ходжата, но ако това (с огъня, запалката) е част от религията не е правилно да се осъжда.

defender
08-25-2015, 19:56
Ако ходжата беше направил това със запалката на някой джин и го беше изгорил, сега щеше да е обсебен, а той го е направил на деца и ще му се размине, каква несправедливост.

defender
08-25-2015, 20:12
Защо в исляма се казва "Един е аллах и Мохамед е неговия пророк", все едно само Мохамед е пророк на аллах, а другите пророци не са пророци на аллах.

defender
08-26-2015, 14:23

Леле-леле, мюсюлманина Метх и почнал да чете Библията и после ще ни разбие християните (с книга в ръка). Какво ще правим, трябва да предприемем мерки.

inewton
08-26-2015, 20:23
Леле-леле, мюсюлманина Метх и почнал да чете Библията и после ще ни разбие християните (с книга в ръка). Какво ще правим, трябва да предприемем мерки.

Ще съберем колегията на кардиналите да го опровергава.

defender
08-26-2015, 20:42
http://vbox7.com/play:58b2cde7&start=468

:D

Topcho01
08-26-2015, 22:08
Isliam?

Mne, otmeniam ia tazi viara i religia

Meth
08-27-2015, 14:55
Питах защото в сайта на статията повечето коментари осъждат постъпката на ходжата, но ако това (с огъня, запалката) е част от религията не е правилно да се осъжда.
В религията ни няма такива неща...

Meth
08-27-2015, 14:58
Защо в исляма се казва "Един е аллах и Мохамед е неговия пророк", все едно само Мохамед е пророк на аллах, а другите пророци не са пророци на аллах.
Това го беше питал и inewton, мисля.
Еми...ако щеш, изброй и другите, никой няма да те пита защо. Споменава се само Мохаммед, защото той е последният и представява и всички други.

Meth
08-27-2015, 14:59
Пф...само гледай.

inewton
08-27-2015, 17:03
Meth, а защо вярващите мюсюлмани си бръснат само мустака?

defender
08-27-2015, 20:03
Пф...само гледай.

Истински войн на аллях.
Ти със сигурност ще минеш по моста от заклани телета и овни от курбани (и добри дела) и ще отидеш в ислямския рай.

Метх, какво ще правиш в ислямски рай? Опиши един твой ден там (според Корана)

Meth
08-27-2015, 20:24
Meth, а защо вярващите мюсюлмани си бръснат само мустака?
Не е задължително да го бръснеш изцяло, но е препоръчително да го скъсиш.
Всички пророци са имали брада и ние вярващите се водим по тях (вече обясних какво е ''сюннет''). По тези времена е било по-наложително да се прави така, за да могат да се отличават -в един хадис пише ''Който прилича на дадени хора (племена, общности), значи е от тях.''
Както (мисля, че) вече казах, Ислямът не позволява на мъжа да заприлича на жена и на жената да заприлича на мъж.
Така, че има места, където е задължително или препоръчително да се бръснеш, като например подмишниците и интимните зони....и др.

Meth
08-27-2015, 20:25
Истински войн на аллях.
Ти със сигурност ще минеш по моста от заклани телета и овни от курбани (и добри дела) и ще отидеш в ислямския рай.

Метх, какво ще правиш в ислямски рай? Опиши един твой ден там (според Корана)
Не си ме разбрал - мостът не е от заклани курбани.

defender
08-27-2015, 20:35
Е как да не е, за какво са тия курбани тогава?

Meth
08-28-2015, 14:12
Е как да не е, за какво са тия курбани тогава?
Те просто ти помагат да минеш от тоя мост.

inewton
08-28-2015, 16:19
Както (мисля, че) вече казах, Ислямът не позволява на мъжа да заприлича на жена и на жената да заприлича на мъж.
Така, че има места, където е задължително или препоръчително да се бръснеш, като например подмишниците и интимните зони....и др.

Това значи, че на жените е забранено да се бръснат?

Meth
08-28-2015, 20:27
Това значи, че на жените е забранено да се бръснат?
Не, точно обратното.
''Ислямът не позволява на мъжа да заприлича на жена и на жената да заприлича на мъж. ''

defender
08-28-2015, 20:32
^
А какви са козметичните характеристики за жена и мъж на аллах.

inewton
08-28-2015, 20:35
Не, точно обратното.
''Ислямът не позволява на мъжа да заприлича на жена и на жената да заприлича на мъж. ''

Те значи са големи мръсници мюсюлманките, отдолу са като портмоненца. :D

Meth
08-28-2015, 20:38
^
А какви са козметичните характеристики за жена и мъж на аллах.
''козметичните характеристики'' :lol:
Еми...ако питаш къде жената и мъжат могат да се епилират:
Жената може да си маха косъмчетата между веждите, може да си маха малките косми, ако изглеждат като брада (виждал съм такива жени на живо), може да си маха космите по подмишниците, интимните зони и краката.
А мъжът може да си маха космите по подмишниците и интимните зони, да си скъси мустака, а за веждите - не знам...
Като цяло, двата пола трябва да се отличават.

Meth
08-28-2015, 20:40
:lol:

В мисъл ?

defender
08-28-2015, 20:44
Като цяло, двата пола трябва да се отличават.

Ами нали в исляма мъжа може да бие жена си, това не е ли достатъчно да се отличават.

Ако видиш на улицата един да бие друг, значи единия е мъж, а другия жена. Очевидно отличаване.

Или ако единия го е страх от другия да не го набие, значи тоя дето се страхува е жена.

inewton
08-28-2015, 20:44

В мисъл ?

http://www.purseblog.com/images/yonipurselg.jpg

Meth
08-28-2015, 20:47
http://www.purseblog.com/images/yonipurselg.jpg
Ахааааа :lol: :D

Meth
08-28-2015, 20:49
Ами нали в исляма мъжа може да бие жена си, това не е ли достатъчно да се отличават.

Ако видиш на улицата един да бие друг, значи единия е мъж, а другия жена. Очевидно отличаване.

Или ако единия го е страх от другия да не го набие, значи тоя дето се страхува е жена.
Абе стига с тва биене на жената бе...няма такова нещо...чак пък бой...
Тия теми вече ги обсъждахме и както ясно пише в айета, не може да биеш жената, а само леко да я удариш.

defender
08-28-2015, 20:50
, не може да биеш жената, а само леко да я удариш.

Ами как ще я възпиташ тогава и вкараш в правия път?

Meth
08-28-2015, 20:52
Ами как ще я възпиташ тогава и вкараш в правия път?
Като не я биеш и тормозиш.

defender
08-28-2015, 20:57
това не е коранско

Meth
08-28-2015, 20:58
това не е коранско
Хаха...напротив.

npp
08-29-2015, 11:19
поредната безсъдържателна тема за ислям, мъжете, жените, ядене, пиене, козметика, и тям подобните работи., вече направихте над 2800 поста, от които не се разбра нищо за Онзи, Който наистина е истинският Бог, например какво е станало от началото до сега, за да може да се разбере защо е станало, каква е идеята Му, какви са плановете Му, и т.н., все едно някакви пичове си говорят за един тип там от кръчмата, но с какво толкова онзи заслужава тяхното внимание и отделеното от тях време да говорят за него, не е ясно...

inewton
08-29-2015, 11:38
поредната безсъдържателна тема за ислям, мъжете, жените, ядене, пиене, козметика, и тям подобните работи., вече направихте над 2800 поста, от които не се разбра нищо за Онзи, Който наистина е истинският Бог, например какво е станало от началото до сега, за да може да се разбере защо е станало, каква е идеята Му, какви са плановете Му, и т.н., все едно някакви пичове си говорят за един тип там от кръчмата, но с какво толкова онзи заслужава тяхното внимание и отделеното от тях време да говорят за него, не е ясно...

В темата се говори за заповедите на Бог (към хората) от гледна точка на исляма и малко от християнството (религиите). А не за Онзи, който Е Истинския Бог от твоите сектантски разбирания. (Тя темата за това се казва ислям, а не родово- племенните разбирания на npp за Бог)

defender
08-29-2015, 11:48
вече направихте над 2800 поста, от които не се разбра нищо за Онзи, Който наистина е истинският Бог.............

Нееееееее, пак ли това, човек?!

Добре, няма ли най-накрая да кажеш, какво е станало от началото до сега, каква е идеята и планове Му и с какво толкова Онзи заслужава вниманието на пичовете дето си говорели?

Много гадно постъпваш и ощетяваш потребителите на вселената, като не казваш.

defender
08-29-2015, 11:56
(Тя темата за това се казва ислям, а не родово- племенните разбирания на npp за Бог)

Нали от време на време човечеца трябва да ни показва колко е специален пред Онзи, в сравнение с останалите, някакви си там кръчмарски пичове.

inewton
08-29-2015, 12:42
npp, ти как точно определяш вярата си в (Онзи, който Е Истинския) Бог? Да не е уж извънрелигийно, както един в БГ Наука, а в същото време вади цитати само от Библията и ти ли си този човек (от БГ Наука)?

Bledog
08-29-2015, 12:54
Първото което се сещам за исляма е че наскоро Aбдул Aзис еди какво си узакони мъжете да могат да изяждат жените си НО само ако са много гладни! Така че alles ist gut.

defender
08-29-2015, 13:01
Първото което се сещам за исляма е че наскоро Aбдул Aзис еди какво си узакони мъжете да могат да изяждат жените си НО само ако са много гладни! Така че alles ist gut.

Само, че тука има един заблуден ислямист Метх, който си променя исляма както си иска.

да, направо я изяждаш.

Bledog
08-29-2015, 13:05
Е не сме толкова различни и ние "ядем" жените си,просто не по този начин

defender
08-29-2015, 13:11
Как може да изядеш човешко същество, та то е храм Божи, това си е направо един вид богохулство.

исляма за пореден път втрещява обстановката.

inewton
08-29-2015, 13:11
Само, че тука има един заблуден ислямист Метх, който си променя исляма както си иска.

Meth все повече заприличва на католик.

defender
08-29-2015, 13:14
католик, от трън та на глог.

defender
08-29-2015, 13:28

Иначе какви са характеристиките и външните белези на един католик? Да видим и ние дали е заприличал. Мерси.

defender
08-29-2015, 13:48
само ако са много гладни!

Ама интересно ми е какъв е критерия за много гладен, и как се доказва, колко си бил гладен?

Да се смееш ли, да ревеш ли?!

inewton
08-29-2015, 14:34
Иначе какви са характеристиките и външните белези на един католик? Да видим и ние дали е заприличал. Мерси.

Имах предвид променянето на религията (към по- добро). Иначе на външен вид едва ли има разлика.

npp
08-29-2015, 20:24
В темата се говори за заповедите на Бог (към хората) от гледна точка на исляма и малко от християнството (религиите). А не за Онзи, който Е Истинския Бог от твоите сектантски разбирания. (Тя темата за това се казва ислям, а не родово- племенните разбирания на npp за Бог)

ако за теб всеки срещнат бог е истински и вярваш на/във всеки, тогава нарушаваш основният принцип на традицията представена в Библията и корана, защото и в двете книги се говори само за един Бог, и ако се говори за само един Бог, а в същото време се споменава и за други богове, които не са истински, тогава със сигурност има Един, Който е (баш) Истинският, освен това, в Библията се говори (например) също и за това как поклонниците е редно да Го търсят, понеже духът на света може да е налагал какви ли не други образи на бог/богове, и на много хора да са били втълпени какви ли не погрешни вярвания/убеждения в това(духовно) отношение (на вярата), затова, след като досега е имало много други богове освен Истинският, тогава би било редно вярващите да търсят именно Онзи, Който наистина е Истинският, за да има надежда, че ще са със Него, и няма да останат поробени на други богове, иначе те могат да останат обречени с вяра, чрез която не търсят Истинският и не са Му верни докрай, ако ще и тази вяра да е наричана "християнство" или с каквото и да е друго име, затова и първата Божия заповед от десетте, които били дадени чрез Моисей, е именно: "Да нямаш други богове освен Мене."(Изход 20:3), казал Той - Онзи, Който наистина е единственият Истински, чрез втората заповед пък се казва, че поклонниците не трябва да създават "кумири" т.е. погрешни духовни убеждения/мъдрости/пророчества/вярвания и "подобия" т.е. погрешни духовни практики/дейности/традиции/ритуали, т.е. такива, които не са дадени от истинския Бог, и че не бива да следват/поддържат такива неща, макар и да са създадени от някой друг, нито да им служат, третата заповед гласи, че "Божието име", т.е. вярата, не трябва да се "изговяра", т.е. употребява, за нечисти/неправедни/лоши и/или користни цели, и въобще за цели противни на волята на истинския Бог... - всички тези заповеди са съвсем съвършени принципи на вярата, чрез чието спазване вярата не може да бъде (по)грешна, тъй като са и съвсем логични, дори няма по-есенциални заключения, до които вярващият би могъл да (до)стигне ако издирва това, което е съвсем правилно и онова, което би могло да се окаже погрешно във вярата, сега разбираш ли вече защо вярата, която не е основана на съвсем праведните принципи може да се окаже по човешко погрешно предание, а не правилната?!

npp
08-29-2015, 20:56
Нееееееее, пак ли това, човек?!

Добре, няма ли най-накрая да кажеш, какво е станало от началото до сега, каква е идеята и планове Му и с какво толкова Онзи заслужава вниманието на пичовете дето си говорели?

Много гадно постъпваш и ощетяваш потребителите на вселената, като не казваш.

ти кажи, да видим дали си научил поне нещичко след като истината на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог ти беше свидетелствувана в продължение на толкова месеци, ако сега кажеш, че не сме свидетелствували в този форум, ти ще бъдеш онзи, който все още не е изповядал Неговото име тук

- Кой/Какво е истинският Бог, каква е ролята/функцията Му?
- защо е сътворил света?
- защо изпада в състояние на сънност(съненост) от седмия ден нататък, което може да продължи до 5-6 хилядолетия?
- защо е трябвало да изминат толкова векове докато човечеството стане няколко милиарда, т.е. защо не ги е сътворил съвсем директно ами е трябвало да се раждат поколение след поколение докато достигнат тази численост?
- какво е "тъмнината"?
- каква е нейната природа?
- ако от началото на вечността до сега са изминали едва около 5-6 хилядолетия, защо са били намерени различни доказателства за наличието на дълга(милиони/милиарди години) еволюция, например вкаменелости на праисторически животни, датировки на земни пластове, според които те са на милиони/милиарди години, свръхнова, според чиято теория засечените космически експлозии на звезди са станали преди милиони години, но са били видени чак за последните десетилетия, поради дългия път, който светлината е трябвало да измине, теория за наличието на биологична еволюция, ведически писания, според които т.нар. "бог" "брахма" е създал света преди милиарди години, и всяка душа се преражда милиони пъти, т.е. преминава през реинкарнационна еволюция в рамките на милиони години, и т.н.?
- защо има и други богове, които могат да се окажат милиони, и дори и милиарди?
- защо истинският Бог е направил да има две основни категории хора: духовни служители и обикновени потребители?
- защо фактът че някак си(по един или друг начин) не на всеки е дадено да вярва/да упражнява вярата/да бъде вярващ, не означава, че това трябва да се използва против/в ущърб на невярващите/неокултистите?

ако не отговориш правилно на тези въпроси, значи един вид сме си губили времето да се надяваме, че поне си научил отговорите на тези въпроси

npp
08-29-2015, 21:06
npp, ти как точно определяш вярата си в (Онзи, който Е Истинския) Бог? Да не е уж извънрелигийно, както един в БГ Наука, а в същото време вади цитати само от Библията и ти ли си този човек (от БГ Наука)?

къде го видя този?!, питам те това защото аз не намирам там такъв?!, току-що прегледах постовете от 2009-2010 до сега, лъжльо

Meth
08-30-2015, 08:58
Просто се уча да тълкувам Корана по различни начини.
Сега имам една роднина у нас от Турция, който също е гушнал Исляма сериозно от скоро. Тя ми разказва как се събират един ден у тях, други ден у други и работят с Корана - четат го(определени айети) и го тълкуват по свой собствен начин и дискутират. Някои имат еднакви мнения, други различни...После гледат тефсирите, направени преди тях от мюсюлмански мислители и тя ми казва, че повечето техни тълкувания съвпадат с тълкуванията на мислителите. Така че не е никак трудно да тълкуваш правилно Корана, но се иска време да мислиш над него.
Тя ми казва да чета едни и същи айети през месец, защото всеки път като прочета какъвто и да е айет, аз ще съм разбрал повече или напълно различно нещо от прочита преди един месец.
Християните и евреите казват: ''Какво нещо е туй Коран ?! Разказва само митове и легенди и безсмислени истории!''
Не...не разказва нито митове, нито легенди, нито безсмислени истории...просто Аллах ви ги дава за пример тия случки, за да си вземете поука.

Meth
08-30-2015, 09:21
Имах предвид променянето на религията (към по- добро). Иначе на външен вид едва ли има разлика.
inewton, религията ни не е никак враждебна, сам ще усетиш това, ако попрочетеш Корана.
Разказаха ми една случка с един атеист. Чети внимателно, моля (всъщност нямам съмнения, че четеш постовете ми както трябва и се опитваш да ме разбереш...затова си от хората, които най-много уважавам в тоя форум)
Имало е един атеист, който изучавал религиите. Изучил е Християнството...не намерил нищо...изучил е Юдаизма, пак не намерил нищо...после се е отправил към Будизма- пак същото...Един негов приятел мюсюлманин го поптал защо не изучава и Исляма. Атеистът отвърнал ''Защо пък да изучавам религията на терористите ?!'', но все пак се позаинтересовал и си взел Коран. Една вечер седнал да го чете. Прозорецът е бил отворен и се е виждала невероятна гледка - звездите блестели и Луната светела със изумителен блясък. Преди да разтвори Корана, той е отворил ръцете си към небето (както се прави при дуа - видял го е на клипчета, как мюсюлманите се молят)затворил си очите и почнал да се моли на Аллах - ''Моля те, ако си там, дай ми знак, покажи ми чудо, че да повярвам, че си там!''. След минути молитва нищо не станало. Човекът се разочаровал...почнал пак да гледа зваздите....но какво пък, разтворил е Корана...и на кое суре мислите, че е попаднал ? Почнал да чете...''И наистина Ние украсихме земното небе с украса от звезди.''...човекът се учудил...онемял е...ето го чудото, за което се е молил ! Представете си на вас да ви се случи такова нещо, как бихте постъпили ?! И...какво според вас е направил човекът след това ?

defender
08-30-2015, 11:10
Тя ми разказва как се събират един ден у тях, други ден у други и работят с Корана - четат го(определени айети) и го тълкуват по свой собствен начин и дискутират. Някои имат еднакви мнения, други различни...После гледат тефсирите, направени преди тях от мюсюлмански мислители

Добре, а няма ли някакво общовалидно тълкуване, исляма няма ли някаква догматична основа, валидна за всички, а не всеки сам да си тълкува как му е на кеф.

Какви са тези тефсири?

Meth
08-30-2015, 11:19
Добре, а няма ли някакво общовалидно тълкуване, исляма няма ли някаква догматична основа, валидна за всички, а не всеки сам да си тълкува как му е на кеф.

Какви са тези тефсири?
Разбира се, че има, братко. Провери какво означава думата ''Ислям'' и от къде идва.

defender
08-30-2015, 11:24
добре, братко, може ли да кажеш някои догматични тълкувания в исляма т.е. някои неизменяеми истини, които човек не трябва да изменя чрез своеволно тълкувание.

Meth
08-30-2015, 11:34
добре, братко, може ли да кажеш някои догматични тълкувания в исляма т.е. някои неизменяеми истини, които човек не трябва да изменя чрез своеволно тълкувание.
Какви тълкувания искаш например ?
''Ислям'' означава пълно подчинение и отдаване на Аллах, също така и коренът на думата е ''Es-selaam'', което значи ''мир''.
Има още да допълвам, но сега нямам време...сори

defender
08-30-2015, 11:40
Например, можеш ли да си изядеш жената или не можеш, как това го тълкува исляма догматично.

В Саудитска Арабия, ислямските мислители казват, че можеш.

Ти какво казваш и защо?

defender
08-30-2015, 11:55
ти кажи, да видим дали си научил поне нещичко след като истината на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог ти беше свидетелствувана в продължение на толкова месеци, ако сега кажеш, че не сме свидетелствували в този форум, ти ще бъдеш онзи, който все още не е изповядал Неговото име тук

- Кой/Какво е истинският Бог, каква е ролята/функцията Му?
- защо е сътворил света?
- защо изпада в състояние на сънност(съненост) от седмия ден нататък, което може да продължи до 5-6 хилядолетия?
- защо е трябвало да изминат толкова векове докато човечеството стане няколко милиарда, т.е. защо не ги е сътворил съвсем директно ами е трябвало да се раждат поколение след поколение докато достигнат тази численост?
- какво е "тъмнината"?
- каква е нейната природа?
- ако от началото на вечността до сега са изминали едва около 5-6 хилядолетия, защо са били намерени различни доказателства за наличието на дълга(милиони/милиарди години) еволюция, например вкаменелости на праисторически животни, датировки на земни пластове, според които те са на милиони/милиарди години, свръхнова, според чиято теория засечените космически експлозии на звезди са станали преди милиони години, но са били видени чак за последните десетилетия, поради дългия път, който светлината е трябвало да измине, теория за наличието на биологична еволюция, ведически писания, според които т.нар. "бог" "брахма" е създал света преди милиарди години, и всяка душа се преражда милиони пъти, т.е. преминава през реинкарнационна еволюция в рамките на милиони години, и т.н.?
- защо истинският Бог е направил да има две основни категории хора: духовни служители и обикновени потребители?
- защо фактът че някак си(по един или друг начин) не на всеки е дадено да вярва/да упражнява вярата/да бъде вярващ, не означава, че това трябва да се използва против/в ущърб на невярващите/неокултистите?

ако не отговориш правилно на тези въпроси, значи един вид сме си губили времето да се надяваме, че поне си научил отговорите на тези въпроси

нпп, че аз не те възприемам за учител, нито пък за свидетел (мисля, че това ясно съм го показал досега), а ти ме караш да полагам тест, какво съм научил от твоите лекции.

За какъв се имаш човек. За по преподавател-богослов ли?

А къде си казвал, че трябва да се учим от лекциите ти? А сега на изпит.

defender
08-30-2015, 12:11
нпп, защо не се пробваш да издадеш книга, малък тираж с твоите "свидетелства", да видим как ще бъде възприета от религиозната общественост.

defender
08-30-2015, 12:14
защо?

защо?

защо?

защо?

npp
08-30-2015, 13:50
нпп, че аз не те възприемам за учител, нито пък за свидетел (мисля, че това ясно съм го показал досега), а ти ме караш да полагам тест, какво съм научил от твоите лекции.

За какъв се имаш човек. За по преподавател-богослов ли?

А къде си казвал, че трябва да се учим от лекциите ти? А сега на изпит.

най-малкото сега ви го казвам

npp
08-30-2015, 13:56
защо?

защо?

защо?

защо?

ето и още:

- защо вечността има начало и край, и как?
- кое е най-изначалното/първичното нещо на вселената, Словото или др.?
- какво представлява Словото?
- защо всички събития от настоящата вечност ще се повтарят 1:1 във всяка следваща?
- ще има ли някаква разлика между положението на всяка една от душите сега и положението и в следващата вечност, защо?
- защо истинският Господ Бог иска колкото се може по-скоро да осигури всяка душа с изобилен живот, дори чак до края на вечността?

defender
08-30-2015, 14:20
ето и още:

- защо вечността има начало и край, и как?
- кое е най-изначалното/първичното нещо на вселената, Словото или др.?
- какво представлява Словото?
- защо всички събития от настоящата вечност ще се повтарят 1:1 във всяка следваща?
- ще има ли някаква разлика между положението на всяка една от душите сега и положението и в следващата вечност, защо?
- защо истинският Господ Бог иска колкото се може по-скоро да осигури всяка душа с изобилен живот, дори чак до края на вечността?

Защо задаваш всички тези въпроси към нас и очакваш да ти отговаряме, след като тези въпроси се отнасят за твоето "свидетелство" и следователно засягат тебе.

Задавай тези въпроси към някой, който наистина те смята за "херувим-свидетел на Словото на Онзи", има ли такива................. а, май няма никой.
Случайност, не мисля!

Meth
08-30-2015, 15:38
Например, можеш ли да си изядеш жената или не можеш, как това го тълкува исляма догматично.

В Саудитска Арабия, ислямските мислители казват, че можеш.

Ти какво казваш и защо?
Еми...майната им на ислямските мислители в Саудитска Арабия...Никъде в Корана не пише, че можеш да ядеш жена си...а ако го пише в хадис, най-вероятно той не е верен, понеже противоречи на начина на мислене и спрямо Корана и мюсюлманската етика(така да се каже).

defender
08-30-2015, 16:52
Нали в корана пише, че аллах е предпочел мъжа пред жената, следователно, когато мъжа е много гладен, жената като се жертва, така показва, че е готова на саможертва в името на мъжа, когото аллах е предпочел пред нея т.е. тя така тя показва, че съгласна с волята на аллах и се жертва за да може мъжа, като избран пред нея, да се чувства добре и нахранен.

И това е точно така, съдейки по корана, а ти май не зачиташ волята на аллах, пак скалъпваш нещо, да има нещо там оправдателно.

defender
08-30-2015, 17:16
Саудитските ислямски мислители са истинските коранджии.

Защо не искаш да ги слушаш Метх? Защо твоя ходжа да е по-умен от тях?

Meth
08-30-2015, 17:25
Нали в корана пише, че аллах е предпочел мъжа пред жената, следователно, когато мъжа е много гладен, жената като се жертва, така показва, че е готова на саможертва в името на мъжа, когото аллах е предпочел пред нея т.е. тя така тя показва, че съгласна с волята на аллах и се жертва за да може мъжа, като избран пред нея, да се чувства добре и нахранен.

И това е точно така, съдейки по корана, а ти май не зачиташ волята на аллах, пак скалъпваш нещо, да има нещо там оправдателно.
Къде пше, че мъжът е предпочитан пред жената ?

Meth
08-30-2015, 17:26
Саудитските ислямски мислители са истинските коранджии.

Защо не искаш да ги слушаш Метх? Защо твоя ходжа да е по-умен от тях?
Майната им...не съм като тях, че да изопачавм религията(халифата) с ненужни групости.

defender
08-30-2015, 17:33
Майната им.........групости.

"Майната им-майната им", "глупостииии-глупости".

Ами значи излиза, че сме на едно мнение.

„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други "
4:34

Meth
08-30-2015, 17:40
"Майната им-майната им", "глупости-глупости".

Ами значи излиза, че сме на едно мнение.

„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други "

4:34
Помниш ли, че го коментирахме тоя айет ?
И аз казах, че преводът е грешен и че трябва да бъде - ''Мъжете бдят над жените(пазят), защото Аллах е създал едни по-силни от други...''

П.С. Някои преводи на български са само bullshit и нищо друго.

defender
08-30-2015, 17:47
Помниш ли, че го коментирахме тоя айет ?
И аз казах, че преводът е грешен и че трябва да бъде - ''Мъжете бдят над жените(пазят), защото Аллах е създал едни по-силни от други...''

П.С. Някои преводи на български са само bullshit и нищо друго.

докажи го, дай текста на арабски, да го видим как е написан.

defender
08-30-2015, 17:49
“Проклет е онзи, който обладава жена си отзад.”
Ебу Дауд 2162

да се знае, това добре ли е преведено.

inewton
08-30-2015, 17:52
къде го видя този?!, питам те това защото аз не намирам там такъв?!, току-що прегледах постовете от 2009-2010 до сега, лъжльо

Заповядай, чадо, по мненията ще го познаеш.
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=17768

inewton
08-30-2015, 18:10
Просто се уча да тълкувам Корана по различни начини.
Сега имам една роднина у нас от Турция, който също е гушнал Исляма сериозно от скоро. Тя ми разказва как се събират един ден у тях, други ден у други и работят с Корана - четат го(определени айети) и го тълкуват по свой собствен начин и дискутират. Някои имат еднакви мнения, други различни...После гледат тефсирите, направени преди тях от мюсюлмански мислители и тя ми казва, че повечето техни тълкувания съвпадат с тълкуванията на мислителите. Така че не е никак трудно да тълкуваш правилно Корана, но се иска време да мислиш над него.
Тя ми казва да чета едни и същи айети през месец, защото всеки път като прочета какъвто и да е айет, аз ще съм разбрал повече или напълно различно нещо от прочита преди един месец.
Християните и евреите казват: ''Какво нещо е туй Коран ?! Разказва само митове и легенди и безсмислени истории!''
Не...не разказва нито митове, нито легенди, нито безсмислени истории...просто Аллах ви ги дава за пример тия случки, за да си вземете поука.

И мои приятели са ми казвали, че правят така. Те тези събирания дори мисля, че си имат специално име.

Идеята е добра, умните млади хора събеседват по дадена тема.

inewton
08-30-2015, 18:18
inewton, религията ни не е никак враждебна, сам ще усетиш това, ако попрочетеш Корана.
Разказаха ми една случка с един атеист. Чети внимателно, моля (всъщност нямам съмнения, че четеш постовете ми както трябва и се опитваш да ме разбереш...затова си от хората, които най-много уважавам в тоя форум)
Имало е един атеист, който изучавал религиите. Изучил е Християнството...не намерил нищо...изучил е Юдаизма, пак не намерил нищо...после се е отправил към Будизма- пак същото...Един негов приятел мюсюлманин го поптал защо не изучава и Исляма. Атеистът отвърнал ''Защо пък да изучавам религията на терористите ?!'', но все пак се позаинтересовал и си взел Коран. Една вечер седнал да го чете. Прозорецът е бил отворен и се е виждала невероятна гледка - звездите блестели и Луната светела със изумителен блясък. Преди да разтвори Корана, той е отворил ръцете си към небето (както се прави при дуа - видял го е на клипчета, как мюсюлманите се молят)затворил си очите и почнал да се моли на Аллах - ''Моля те, ако си там, дай ми знак, покажи ми чудо, че да повярвам, че си там!''. След минути молитва нищо не станало. Човекът се разочаровал...почнал пак да гледа зваздите....но какво пък, разтворил е Корана...и на кое суре мислите, че е попаднал ? Почнал да чете...''И наистина Ние украсихме земното небе с украса от звезди.''...човекът се учудил...онемял е...ето го чудото, за което се е молил ! Представете си на вас да ви се случи такова нещо, как бихте постъпили ?! И...какво според вас е направил човекът след това ?

Знам казах го на шега защото преди време defender словоблудстваше относно католиците, че променяли религия както им е изгодно (дори в днешно време, което е пълна измислица).

А иначе във всички свещени книги има истина (мъдрост), но в случая на атеиста, когате чете без да иска да открие истината няма как да го открие. В Корана съм забелязал, че има много научни факти, които лесно могат да се разберат (от Книгата). Може би затова му е допаднала най- много.

ДОТА
08-30-2015, 18:18

Много се съмнявам някой да им позволи да се обръснат, те даже мустаците не си махат.

Meth
08-30-2015, 20:07
докажи го, дай текста на арабски, да го видим как е написан.
Само искай.
Арабски - ''ارخال قوامون على نساء''
Български - ''Мъжете бдят над жените си(предпазват ги)''
ارخال|erricalu|-мъжете
قوامون|kavvaamuune|-предпазват / قوامون على|kavvaamuune aela|-бдят над (това е словосъчетание )
نساء|nisaa(i)|-жените
Доволен ли си ? Ако искаш можеш да провериш значението на думите в Google translator.

Meth
08-30-2015, 20:09
Много се съмнявам някой да им позволи да се обръснат, те даже мустаците не си махат.
Ако иска може да ги си махне (в случай, че има вероятност да бъде оприличена на мъж).

Meth
08-30-2015, 20:11
Знам казах го на шега защото преди време defender словоблудстваше относно католиците, че променяли религия както им е изгодно (дори в днешно време, което е пълна измислица).

А иначе във всички свещени книги има истина (мъдрост), но в случая на атеиста, когате чете без да иска да открие истината няма как да го открие. В Корана съм забелязал, че има много научни факти, които лесно могат да се разберат (от Книгата). Може би затова му е допаднала най- много.
Щом така казваш.

defender
08-30-2015, 20:23
Доволен ли си ? Ако искаш можеш да провериш значението на думите в Google translator.

Човек, това е някаква фрапантна разлика в превода, съмнявам се чак такава грешка да има.
Във всеки коран на български, които срещнах, го пиша по моя вариант, чак пък толкова много да са се объркали всички ислямски експерти в България.

Ти как познаваш, кое е добре преведено и кое не, чрез гугъла ли?

Meth
08-30-2015, 20:35
Човек, това е някаква фрапантна разлика в превода, съмнявам се чак такава грешка да има.
Във всеки коран на български, които срещнах, го пиша по моя вариант, чак пък толкова много да са се объркали всички ислямски експерти в България.

Ти как познаваш, кое е добре преведено и кое не, чрез гугъла ли?
И ти сам видя как стоят нещата.
Не мисля, че е някаква грешка...остава да е умишлено. Много нации са искали да погубят Исляма...имало е шпионски игри..и т.н.
Ако искаш провери и други сайтове за превод. Гугъл не може да превежда изречения както трябва, но отделните думички ги превежда отлично. Все пак провери другаде ако искаш.
Ако все още не вярваш, провери и в Корана как е написано на арабски.

defender
08-30-2015, 20:49
Аз все пак залагам на човешкия ум и логика, а не на машината за превод на гугъл.
аллях е направи корана за хората да го четат и превеждат, а не машини да го превеждат по машинен алгоритъм.

То по тая логика излиза, че добре, че се появил гугъл, че да поправи корана. То така утре гугъл може и изцяло нов коран да ви преведе.

може гугъл да е някакъв модерен, иновативен пророк на аллах

Meth
08-30-2015, 20:52
Аз все пак залагам на човешкия ум и логика, а не на машината за превод на гугъл.
аллях е направи корана за хората да го четат и превеждат, а не машини да го превеждат по машинен алгоритъм.

То по тая логика излиза, че добре, че се появил гугъл, че да поправи корана. То така утре гугъл може и изцяло нов коран да ви преведе.

може гугъл да е някакъв модерен, иновативен пророк на аллах
Какво не ти е ясно ? Виждаш как превежда думата قوامون ясно и виж алтеративните преводи...всички са синоними.

Liora
08-30-2015, 20:54
А имамите така ли се е*ават с вярващите :D https://www.facebook.com/VitanCLub.net /videos/10155196568035607/ ?
Този поп ме кефи, очевидно взима нещо.

defender
08-30-2015, 20:58
:D не е нормално, тва.

defender
08-30-2015, 21:02
лиорка малка, сладка, защо нападаш само християнството, а исляма не.

нали си юдейка

виж, мюсюлманите са построили джамия върху храма на Соломон. Не ти ли е гадно.

Оставили са ви там една стена от 20-30 камъка.

Liora
08-30-2015, 21:10
това случайно ми попадна, реших да го споделя
не нападам никой, всеки има правото да вярва в каквото си иска
Оставили са ни една стена не те, а римляните. Но това е без значение, храмът ще бъде както е бил някога.

defender
08-30-2015, 21:13
храмът ще бъде както е бил някога.

значи трябва да бутнете джамията :D

какво ще каже метх, ще си даде ли джамията.

defender
08-30-2015, 21:16
даваш ли даваш балканиджио Метх, хубава джамия на юдейска вяра.

Liora
08-30-2015, 21:17
хахах
Бог знае най-добре, ще видим.

Meth
08-30-2015, 21:17
А имамите така ли се е*ават с вярващите :D https://www.facebook.com/VitanCLub.net /videos/10155196568035607/ ?
Този поп ме кефи, очевидно взима нещо.
:lol: :lol: :lol:
Имамите направо целят с броеници непослушните. Като снайперисти са :D

П.С. Щях да се задавя докато се хиля.

defender
08-30-2015, 21:18
хахах
Бог знае най-добре, ще видим.
Б-г знае,

да те поправям

Liora
08-30-2015, 21:19

И аз. :D
Заради такива спрях да ходя на църква.

Meth
08-30-2015, 21:19
даваш ли даваш балканиджио Метх, хубава джамия на юдейска вяра.
Еми...да се разберят с мюфтията там...:D :D
Според мен няма да им разрешат да бутат каквото и да е било.

defender
08-30-2015, 21:21

нали ги видяхме ония 3-мата ходжи дето проклинат хората и четоха проклятие пред сградата на съда май беше.

а и май забравихте случая с запалката и греховете

Meth
08-30-2015, 21:21
Вече и аз няма да влизам в църкви май...:D
Само ако имам нужда от душ.

Meth
08-30-2015, 21:22
нали ги видяхме ония 3-мата ходжи дето проклинат хората и четоха проклятие пред сградата на съда май беше.

а и май забравихте случая с запалката и греховете
За четат проклятие ? :D
А да...оня със запалката :D

defender
08-30-2015, 21:22

Вече и аз няма да влизам в църкви май...:D
Само ако имам нужда от душ.

Не ви трябва да ходите на църква и без тва само кибичите.

Meth
08-30-2015, 21:26
Не ви трябва да ходите на църква и без тва само кибичите.
Е...отивам от време на време, да ги видя к'во правят...

Liora
08-30-2015, 21:27
Meth, ще ходим в ада.
Defender ни прокълна.

defender
08-30-2015, 21:27
В исляма има ли жени ходжи?

Liora
08-30-2015, 21:30
Жените могат да водят молитвите ако няма мъже, които да го направят.

Meth
Meth, ще ходим в ада.
Defender ни прокълна.
:O
В кой ад точно ?

Meth
Да, разбира се.

defender
08-30-2015, 21:32
А има едни жени, дето пак им казват ходжи, ама могат да ти гледат бъдещето по корана.
Какви са тия.

Meth
08-30-2015, 21:33
Жените могат да водят молитвите ако няма мъже, които да го направят.
+

Liora
08-30-2015, 21:33
:O
В кой ад точно ?
В адския ад :D .
Може ли да ми обясниш какво правят жените в джамията? Интересно ми е и искам да отида някой ден ако се доредя от сирийците.

Meth
08-30-2015, 21:34
А има едни жени, дето пак им казват ходжи и ти гледат бъдещето по корана.
Какви са тия.
По Корана бъдещето ти няма как да разбера...никой не може да разбере.
Има такива дето гледат на кафе и на всевъзможни други работи, но те не са никакви ходжи.

defender
08-30-2015, 21:35
+

together forever
<3

Liora
08-30-2015, 21:36
А има едни жени, дето пак им казват ходжи, ама могат да ти гледат бъдещето по корана.
Какви са тия.

шарлатани
няма такова нещо
тия където правят магиите не са мюсюлмани/ християни/ юдеи ( не че преди време баба ми не е ходила при ходжа)

Liora
08-30-2015, 21:37
together forever
<3

гадно ли ти е ?

defender
08-30-2015, 21:38
Що пък искаш да знаеш?

Liora
08-30-2015, 21:39
Що пък искаш да знаеш?

Ей така, от любопитство.

Meth
08-30-2015, 21:40
В адския ад :D .
Може ли да ми обясниш какво правят жените в джамията? Интересно ми е и искам да отида някой ден ако се доредя от сирийците.
Дано да е н по-малко адския ад. :D
Изпълняват намаз - молят се, седят някъде за да си говорят, четат Коран и т.н.
Защо не идеш в петък да видиш какво правят ? Това е най-удобният ден, понеже тогава има най-много хора и се изнася лекция от имама преди задължителния намаз. Научи в колко часа се провежда петъчната молитва(намаз) и иди навреме за да ги видиш...ще ти е интересно (а може и да има и жени).

defender
Ей така, от любопитство.
според мен щото ме сваляш и искаш да ти пусна.

Meth
шарлатани
няма такова нещо
тия където правят магиите не са мюсюлмани/ християни/ юдеи ( не че преди време баба ми не е ходила при ходжа)
За какво е ходила баба ти на ходжа ?

Liora
08-30-2015, 21:41
според мен щото ме сваляш и искаш да ти пусна.

Не искам никой да ми пуска. :D

defender
08-30-2015, 21:44

защото за играта 3-5-8 трябва още един човек, а бабата на лиора е майстор.

Liora
08-30-2015, 21:45
Беше и много гадно, когато майка ми ме остави и много искаше да се върне.
Върна се, но не се задържа много.
Знам,че си е мислила,че прави добро, но и казах да не се занимава с такива работи повече. Един ден чистих и напипах нещо твърдо във възглавницата, беше като торбичка от плат, а в нея имаше кости и кръв. Изхвърлих я и така.

Meth
08-30-2015, 21:45
защото за играта 3-5-8 трябва още един човек
Може да се ходи на ходжа по много причини.

П.С. Каква е тая игра ?

Liora
08-30-2015, 21:46
защото за играта 3-5-8 трябва още един човек, а бабата на лиора е майстор.
Еее, виж как знаеш :D

defender
П.С. Каква е тая игра ?
ми с карти, като малък съм я играл и сега ми дойде на акъла.

Meth
Беше и много гадно, когато майка ми ме остави и много искаше да се върне.
Върна се, но не се задържа много.
Знам,че си е мислила,че прави добро, но и казах да не се занимава с такива работи повече. Един ден чистих и напипах нещо твърдо във възглавницата, беше като торбичка от плат, а в нея имаше кости и кръв. Изхвърлих я и така.
Магията не се разваля с изхвърляне.
Костите са нещото, което обичат джиновете.
А кръвта вероятно е от мензис...

defender
08-30-2015, 21:49

тоя ислям ще ме побърка вече, човек.

какви си тия неща, откъде ги знаеш.

кой аят го пише тва.

Liora
08-30-2015, 21:52

Не знам какво беше, беше гадно. Знам,че не мога да я разваля така, но каквото и да правя майка ми си остава боклук :D
Като се замисля от много години само гадости ми се случват, може да е повлияло по някакъв начин, а може просто да съм се родила такава.
Също така един ден като си ходих по стълбите под пътечката намерих едно малко, квадратно листче, облепено с тиксо. И него го изхвърлих. Кефи ме как баба ми се води християнка и се занимава с такива неща, но човек в момент на безнадежност е способен на всичко.

Meth
08-30-2015, 21:52
тоя ислям ще ме побърка вече, човек.

какви си тия неща, откъде ги знаеш.

кой аят го пише тва.
Казах ти, че се занимавам с изучаване на джинове. А джиновете се използват от хората за направата на магии.
Следователно знам и за магиите.

Meth
08-30-2015, 21:54
Не знам какво беше, беше гадно. Знам,че не мога да я разваля така, но каквото и да правя майка ми си остава боклук :D
Като се замисля от много години само гадости ми се случват, може да е повлияло по някакъв начин, а може просто да съм се родила такава.
Също така един ден като си ходих по стълбите под пътечката намерих едно малко, квадратно листче, облепено с тиксо. И него го изхвърлих. Кефи ме как баба ми се води християнка и се занимава с такива неща, но човек в момент на безнадежност е способен на всичко.
Ходжата вероятно е бил по-голям боклук.
Дори не е казал на баба ти, че тия глупости трябва да са свързани за дреха на майка ти или поне да са доста близо до нея.

Liora
08-30-2015, 21:57
Бяха във възглавницата и. Не че си идваше много вкъщи,че да спи на нея. ;д

Meth
08-30-2015, 22:01
Бяха във възглавницата и. Не че си идваше много вкъщи,че да спи на нея. ;д
И моите родители са разведени.

Liora
08-30-2015, 22:07
И моите родители са разведени.

Искаш ли утре да си разменим няколко лични съобщения ? ( ако ти се говори за това де )

defender
08-30-2015, 22:10
ще се разревъ просто...

Meth
08-30-2015, 22:10
Искаш ли утре да си разменим няколко лични съобщения ? ( ако ти се говори за това де )
Разбира се, може.

defender
08-30-2015, 22:11
искам да гледам личните ви съобщения.

може да е заговор.

ПП: изобщо няма да се подам, ако си мислите, че ще ме разчуствате.

defender
08-30-2015, 22:15
лиоро, оти си пишеш с чужди мъже, ма.

Liora
08-30-2015, 22:16

може да е заговор.

А нещо друго искаш ли ?
Защо да е заговор ?

Meth
08-30-2015, 22:18

може да е заговор.

:lol: :lol: :D

defender
08-30-2015, 22:28
А нещо друго искаш ли ?

Иска ли ти се, да ми се иска?

Liora
08-31-2015, 06:42
Иска ли ти се, да ми се иска?

Ми направила съм баница с локум, не съм толкова стисната, все ще ти дам едно парче.

npp
08-31-2015, 09:15
Ми направила съм баница с локум, не съм толкова стисната, все ще ти дам едно парче.

не заслужава и чист локум(без баница) да му даваш на тоя фарисейски чешит - тъпото човече, което си е сложил за аватар е достатъчно доказателство за това какво представлява, говоря за ето това: http://i.imgur.com/PiDygCZ.png

inewton
08-31-2015, 12:20
Изглежда, че пророчеството ми за Meth и Liora е на път да се сбъдне.

Пожелавам ви щастливи мигове (дали ще са мигове или минути зависи от Meth)!

Meth
08-31-2015, 13:17

:lol: :lol:
Що пък не часове ?

Liora
08-31-2015, 13:59

Какво пророчество ?
Нещо не схващам.

inewton
08-31-2015, 14:00
Ако искаш пробвай и часове, но после няма да можете да станете, трябва да останеш да спите (прегърнати).

inewton
08-31-2015, 14:08
Какво пророчество ?
Нещо не схващам.

Пророчеството за сливането ви.

Liora
08-31-2015, 14:12
Пророчеството за сливането ви.
В смисъл ?

inewton
08-31-2015, 14:33
В смисъл ?

Бодване (като полов акт), сношение, физическо сливане, секс.

Liora
08-31-2015, 14:44
Е не може така.
Нямаме брак.

inewton
08-31-2015, 14:50
А не е ли по- добре да го направите преди брак? После ако не си паснете ще извършите по- голям грях (развод).

Meth
08-31-2015, 19:34
А не е ли по- добре да го направите преди брак? После ако не си паснете ще извършите по- голям грях (развод).
Не че сексът е много важен...

Liora
08-31-2015, 19:52
Не че сексът е много важен...
именно

inewton
08-31-2015, 20:18
Добре, тогава платонична любов, много хубаво. Почти не останаха хора като вас.

Meth
08-31-2015, 20:22
Добре, тогава платонична любов, много хубаво. Почти не останаха хора като вас.
Кой ти каза, че някой е влюбен в някого ?

inewton
08-31-2015, 20:27
Никой, но много ще се радвам ако станете приятели или нещо повече. Вие сте си лика- прилика, дори започвам да се замислям дали не сте един и същ човек. Ако не сте един и същ човек, наистина много ще си паснете.

Liora
08-31-2015, 20:36
Вие сте си лика- прилика
Какво те кара да мислиш така ?

Meth
08-31-2015, 20:37
Никой, но много ще се радвам ако станете приятели или нещо повече. Вие сте си лика- прилика, дори започвам да се замислям дали не сте един и същ човек. Ако не сте един и същ човек, наистина много ще си паснете.
Как така сме си лика-прилика ?

inewton
08-31-2015, 20:38
Сега разбрахте ли, чеда мои?

P.S. Виж двете мнения преди моето!

Meth
08-31-2015, 20:48
Сега разбрахте ли, чеда мои?

P.S. Виж двете мнения преди моето!
В случая това не значи нищо. :lol: :D

Liora
08-31-2015, 21:14
В случая това не значи нищо. :lol: :D
аха

inewton
08-31-2015, 21:32
Е, както искате, ваша си работа.

npp
09-01-2015, 10:21
Заповядай, чадо, по мненията ще го познаеш.
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=17768

къде ме разпозна?!, единият се е опитал да изкара Господа, Исус, фалшив, при това наистина вадейки доста цитати от Библията, а другият е защитил Господ, Исус, цитирайки например Исая 14 и Откровение 22 в отговор към онзи хулител, но ако сравниш нашите свидетелства с неговите, ще видиш че има видима разлика в преданията, понеже се вижда, че човекът говори по предание/традиция на съвременното християнство, докато ние двамата свидетели говорим за Бог и вярата по откровение идващо директно от самия истински Господ Бог, и не следваме човешки предания/традиции в това отношение

inewton
09-01-2015, 14:37
Автора на темата ли наричаш хулител на Бог? Той не се опитва да изкара Бог фалшив, а точно като "вас", да отхвърли човешките предания за да може да открие Истинския Господ Бог. Не се покланя пред никакви религии, това че вади цитати от Библията е резултат от дългогодишната му вяра в християнството. В книгите си главно посочва несъответствията между различните книги от Библията. Затова се поколебах дали ти не си той.

Meth
09-01-2015, 15:55
Знаехе ли, че и в Страия Завет са споменати джиновете ?
Прочетете Езекил.

inewton
09-01-2015, 16:50
В коя глава, не ми се чете цялата книга.

Meth
09-01-2015, 18:01
В коя глава, не ми се чете цялата книга.
И аз не съм сигурен всъщност.
Само знам, че пише - ''От огньовете се появиха четири същества. Приличаха на горящи въглени, чиято сърцевина бе като течен метал. Съществата се раздвижиха със скоростта на светлината. Сред нас са от дълго време.''

inewton
09-01-2015, 18:37
Ко каза, ко? В Библията се използва скоростта на светлината?

Meth
09-01-2015, 20:46
Ко каза, ко? В Библията се използва скоростта на светлината?
Много странно, наистина. Ако искаш провери.

npp
09-02-2015, 09:33
И аз не съм сигурен всъщност.
Само знам, че пише - ''От огньовете се появиха четири същества. Приличаха на горящи въглени, чиято сърцевина бе като течен метал. Съществата се раздвижиха със скоростта на светлината. Сред нас са от дълго време.''

Много странно, наистина. Ако искаш провери.

въобще не ти е ясно за какво се говори в Езекиил, ама нали си дървен спекулативен отворко, това ли имаше предвид:

"горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни." Езекиил 43: 15-16

?!

Meth
09-02-2015, 15:48
въобще не ти е ясно за какво се говори в Езекиил, ама нали си дървен спекулативен отворко, това ли имаше предвид:

"горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни." Езекиил 43: 15-16

?!
Не, нямах това предвид. Небесни ми херувиме.

npp
09-02-2015, 16:49
Не, нямах това предвид. Небесни ми херувиме.

ето че сам си признаваш, че лъжеш, след като отричаш онова, което каза преди за четирите същества, защото и става въпрос за четири Живи славни същества идващи от Север, не за джинове, а четирите рога на огнището на олтара символизират именно тях...

Meth
09-02-2015, 17:15
ето че сам си признаваш, че лъжеш, след като отричаш онова, което каза преди за четирите същества, защото и става въпрос за четири Живи славни същества идващи от Север, не за джинове, а четирите рога на огнището на олтара символизират именно тях...
Как така сам съм признал, че лъжа ?
Ясно се казва, че са същества.
Също така, след кат Исус възкръсва(уж) ясно се разбира от Библията, че той не е бил дух (тоест никога не е умирал, за да възкръсне и да се види с учениците си, следователно не е бил разпъван на кръст) но вие държите да е бил.

npp
09-03-2015, 12:00
Как така сам съм признал, че лъжа ?
Ясно се казва, че са същества.
Също така, след кат Исус възкръсва(уж) ясно се разбира от Библията, че той не е бил дух (тоест никога не е умирал, за да възкръсне и да се види с учениците си, следователно не е бил разпъван на кръст) но вие държите да е бил.

четирите Живи Славни същества са най-приближени на Бог(Откровение 4:6), и няма джинове в истинския Господ Бог, а ти отрече четирите рога на огнището на олтара да имат връзка с четирите Живи същества, следователно си излъгал, и за тях, и за това че уж разбираш написаното в Езекиил

относно Исус и разпятието, смъртта и възкресението Му е написано доста в Новозаветните, та дори и в старозаветните, библиейски писания за да си заслужава въобще да се спори по тези въпроси, Неговото явление дори е било предречено заедно с всички онези събития, затова и казахме, че за всичко онова е (било) написано дори и в старозаветните библейски писания, така че дори и просто от тази гледна точка има твърде много свидетелства за да е лъжа...

Meth
09-03-2015, 17:01
четирите Живи Славни същества са най-приближени на Бог(Откровение 4:6), и няма джинове в истинския Господ Бог, а ти отрече четирите рога на огнището на олтара да имат връзка с четирите Живи същества, следователно си излъгал, и за тях, и за това че уж разбираш написаното в Езекиил

относно Исус и разпятието, смъртта и възкресението Му е написано доста в Новозаветните, та дори и в старозаветните, библиейски писания за да си заслужава въобще да се спори по тези въпроси, Неговото явление дори е било предречено заедно с всички онези събития, затова и казахме, че за всичко онова е (било) написано дори и в старозаветните библейски писания, така че дори и просто от тази гледна точка има твърде много свидетелства за да е лъжа...
Почти всички описания на тия същества съответстват на тези на джиновете.

Я дай примери от Стария завет.

npp
09-03-2015, 21:57
Почти всички описания на тия същества съответстват на тези на джиновете.

Я дай примери от Стария завет.

след като вече всички могат да видят, че нямаш какво да измислиш, защо продължаваш да се напъваш с тъпотиите си?!, никъде в Библията не се говори за джинове, а четирите Живи/Славни същества са високо в "небесата" около престола на Господ Бог, затова в Езекиил се казва, че са дошли от "Север", което на езика на Библията значи от горе от Бога

Meth
09-03-2015, 23:28
след като вече всички могат да видят, че нямаш какво да измислиш, защо продължаваш да се напъваш с тъпотиите си?!, никъде в Библията не се говори за джинове, а четирите Живи/Славни същества са високо в "небесата" около престола на Господ Бог, затова в Езекиил се казва, че са дошли от "Север", което на езика на Библията значи от горе от Бога
За какво изобщо говориш ? Само исках да ми дадаеш още примери.

''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. В Корана не се използва думата '' عبّ(abb)'' , което означава ''Идващ от Бог, от Бог, роден(в смисъл създаден )от Бог '', а се използва думата '' ربَ(rabb)'', което значи ''господар, Бог'', за да не се подведат хората и да не би да си помислят, че сме Негови синове и че Той е ''раждал'' или нещо друго.

Езекил също казва - ''Сред нас са от дълго време''.

npp
09-04-2015, 01:59
За какво изобщо говориш ? Само исках да ми дадаеш още примери.

''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. В Корана не се използва думата '' عبّ(abb)'' , което означава ''Идващ от Бог, от Бог, роден(в смисъл създаден )от Бог '', а се използва думата '' ربَ(rabb)'', което значи ''господар, Бог'', за да не се подведат хората и да не би да си помислят, че сме Негови синове и че Той е ''раждал'' или нещо друго.

Езекил също казва - ''Сред нас са от дълго време''.

първо, не ти говорих за нещо написано в корана, а за нещо от Библията, при това не защото аз пръв започнах темата за четирите Живи същества от Езекиил и Откровение, но защото ти подхвана тази тема с претенции, че тези същества са митологични джинове плод на твоето фантасмагорично въображение, второ "идеше от Север" го има точно на онова място от Езекиил:

"В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила." Езекиил 1: 1-6

явно е, че става въпрос за божествено явление идващо от "Север", защото Бог е не само творец/създател, но и деятел и творец на деятелни създания, иначе в противен случай онези същества щяха да са като някакви неподвижни статуи, които не действуват въобще

трето не посочваш къде в Езекиил си видял да пише (цитирам те) ''Сред нас са от дълго време'', защото претърсих цялата книга на Езекиил от Библията и не видях да го има това изречение там?!

Meth
09-04-2015, 09:54
първо, не ти говорих за нещо написано в корана, а за нещо от Библията, при това не защото аз пръв започнах темата за четирите Живи същества от Езекиил и Откровение, но защото ти подхвана тази тема с претенции, че тези същества са митологични джинове плод на твоето фантасмагорично въображение, второ "идеше от Север" го има точно на онова място от Езекиил:

"В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила." Езекиил 1: 1-6

явно е, че става въпрос за божествено явление идващо от "Север", защото Бог е не само творец/създател, но и деятел и творец на деятелни създания, иначе в противен случай онези същества щяха да са като някакви неподвижни статуи, които не действуват въобще

трето не посочваш къде в Езекиил си видял да пише (цитирам те) ''Сред нас са от дълго време'', защото претърсих цялата книга на Езекиил от Библията и не видях да го има това изречение там?!
''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. - това не важи само за Корана.
''...вихрушка идеше от север...'' - ето пак нещо общо с Корана и джиновете - в Корана се казва ''Ние дадохме вятъра под властта на Соломон.'' Тоест джиновете са били под властта на Соломон. И от Корана знаем, че Соломон ги е карал да строят за него, да изваждат скъпоценности от дълбините на океаните и пр...

а за цитата - може би е преведено малко по-различно. Като я прочета цялата книга, ще ти кажа.

Meth
09-04-2015, 10:06
npp, ти защо първо ми подхвърли подвеждащия цитат ''горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни.'' и ме пита дали това имам предвид и аз като отговорих, че нямах това предвид ме нарече лъжец, а след това извади по-стойностно нещо от Библията като:
''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''....
Очакваше да потвърдя, че имам предвид 1-вия цитат и след това нямаше да изкараш втория, който е поне 1000 пъти по-близък до моя, в сравнение с първия...
Да не би да прикриваш нещо ?

npp
09-04-2015, 11:17
''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. - това не важи само за Корана.
''...вихрушка идеше от север...'' - ето пак нещо общо с Корана и джиновете - в Корана се казва ''Ние дадохме вятъра под властта на Соломон.'' Тоест джиновете са били под властта на Соломон. И от Корана знаем, че Соломон ги е карал да строят за него, да изваждат скъпоценности от дълбините на океаните и пр...

а за цитата - може би е преведено малко по-различно. Като я прочета цялата книга, ще ти кажа.

така както го представяш звучи все едно примерно Исус Христос е бил създаден от Бог преди около 2 хилядолетия, но не се е явявал в този свят, а иначе е писано: "По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;"(1 Йоаново 4:2), и: "Христос Исус дойде на света да спаси грешните"(1 Тимотей 1:15)

и защо се основаваш най-напред на корана и после напасваш твоите си разбирания от корана спрямо библейските писания, които са писани векове и хилядолетия преди появата на корана?!, това е все едно да четеш книгите на някакъв съвременен археолог, който въобще не е присъствал на събитията от преди векове и хилядолетия за да види и знае какво точно е било, но след археологичните разкопки на онази местност е написал цяла книга за бита на населявалите я някога хора основаваща се на беглите останки намерени при разкопките?!, разбираш ли, че библейските писания са написани много преди корана, и именно те са съвсем оригиналните и официални писания за тази планета, така щото мохаммед също не е присъствал лично на събитията с Исус и Исусовите ученици от преди 2 хилядолетия в Израел?!, а виж какво е казал самият Господ, Исус, на своите ученици:

"истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха, и да чуят това, което вие чувате, но не чуха." Матей 13: 17

за Соломон не си прав, а за корана вече ти се каза, че е подвеждащ, защото в Библията се казва, че "Южната Царица" е дошла от "краищата на земята" за да се съгласи със Соломон, т.е. множество праведни езичници били дошли за да слушат соломоновите проповеди, защото Южната Царица е "Южният" аспект на Св. Дух, наричан още "Южен вятър", Който се грижи за (праведните) невярващи(те)/неокултисти(те), а проповедите/мъдростите на Соломон били така добре скроени, че дори били подходящи/интересни за невярващите/неокултистите, което може да се види и от книгите на Соломон поместени в Библията, и няма джинове, но всичко онова за т.нар. "джинове" е едно от подвеждащите неща в корана, или както Св. Павел казва относно "Южната Царица" наричана още "Южният Цар":

"когато езичниците, които нямат закон(т.е. които нямат религия/вяра, т.е. невярващите/неокултистите), по природа вършат това, което се изисква от закона(т.е. от Св. Божий Закон на вярата), то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си, по това, че те показват действието на закона написано на сърцата им, на което свидетелствува и съвестта им, а помислите им или ги осъждат помежду си, или ги оправдават, в деня, когато Бог чрез Исуса Христа ще съди тайните дела на човеците(т.е. окултните/идолопоклонническите дела на съответните човеци т.е. окултисти/идолопоклонници) според моето благовестие. Но ако ти се наричаш юдеин(т.е. вярващ/духовен/божий), облягаш се на закон(т.е. на (закон на) вяра), хвалиш се с Бога, знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения(т.е. в това отношение), понеже се учиш от закона; ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина, наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона олицетворение на знанието и на истината, тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат, крадеш ли(т.е. причиняваш ли зло на някой човек чрез вземане/отнемане/лишаване)? Ти, който казваш да не прелюбодействуват, прелюбодействуваш ли(т.е. причиняваш ли зло на някой човек чрез отдаване/насилие/огорчаване)? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли(т.е. следваш ли/угаждаш ли/служиш ли на бесовски духове/ереси)? Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона(т.е. Св. Божий закон на вярата)? Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците. Понеже обрязването(т.е. вярата) наистина ползува, ако изпълняваш закона(т.е. Св. Божий Закон на вярата); но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване(т.е. тогава твоята вяра се оказва (че е) неверие). И тъй, ако необрязаният(т.е. ако невярващият/неокултистът) пази наредбите на закона(т.е. не нарушава наредбите на Св. Божий Закон на вярата), не ще ли неговото необрязване(т.е. неговата невяра) да му се вмени за обрязване(т.е. за вярност)? и оня, който остане в природното си състояние необрязан(т.е. невярващ/неокултист), но пак изпълнява закона(т.е. но пак не престъпва Св. Божий Закон на вярата), не ще ли осъди тебе(т.е. не ще ли те изпревари в Божието Царство), който имаш писан закон и обрязване(т.е. религиозен закон и вяра), но си престъпник на закона(т.е. на Св. Божий Закон на вярата)? Защото не е юдеин(т.е. не е истински праведен/вярващ) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е истинска вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но истински праведен/вярващ) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а истинска вяра) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 14-29

т.е. това е същото, което преди това Господ, Исус Христос, е казал:

"някои от книжниците и фарисеите(т.е. някои от теолозите и духовниците от системата на човешката(666/неправедната) религия) Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона. Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи. Ниневийските мъже(т.е. ниневийските вярващи/поклонници) ще се явят на съда с това поколение и ще го съдят, защото те се покаяха чрез Ионовата проповед; а ето, тука има повече от Иона. Южната царица ще се яви на съда с това поколение и ще го осъди, защото тя дойде от краищата на земята за да чуе Соломоновата мъдрост; а, ето, тука има повече от Соломона." Матей 12: 38-42

разбра ли сега коя(т.е. какво) е "Южната Царица"?!, няма никакви джинове в истинския Господ Бог, а просто праведни езичници от краищата на земята, или както още Исус казва:

"И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство. И, ето, има последни, които ще бъдат първи, и има първи, които ще бъдат последни." Лука 13: 29-30

затова и в книгата "Песен на Песните" Соломон възпява Св. Дух, Който той нарича там "Суламка", ето един показателен в това отношение фрагмент:

"хубава си, любезна моя; ето хубава си;..... Събуди се, северни ветре(т.е. събуди се Боже от хилядолетната си просъница), и дойди южни(т.е. и ако трябва дойди и от "Юг"), Повей в градината ми, за да потекат ароматите й(т.е. изпълни тялото/душата ми, за да се изпълни с истинска благодат/истински живот). Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове(т.е. нека Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог направи обиталище (в мен) и да върши делата си в/чрез мен)." Песен на Песните 4: 1-16

разбра ли сега коя(т.е. какво в същност) е (била) онази Царица, за която се говори в 3-тата книга на Царете 10-та глава?!

npp
09-04-2015, 11:28
npp, ти защо първо ми подхвърли подвеждащия цитат ''горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни.'' и ме пита дали това имам предвид и аз като отговорих, че нямах това предвид ме нарече лъжец, а след това извади по-стойностно нещо от Библията като:
''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''....
Очакваше да потвърдя, че имам предвид 1-вия цитат и след това нямаше да изкараш втория, който е поне 1000 пъти по-близък до моя, в сравнение с първия...
Да не би да прикриваш нещо ?

кой е вторият цитат, който е уж 1000 пъти по-близък до твоя в сравнение с първия?!

Meth
09-04-2015, 11:36
така както го представяш звучи все едно примерно Исус Христос е бил създаден от Бог преди около 2 хилядолетия, но не се е явявал в този свят, а иначе е писано: "По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;"(1 Йоаново 4:2), и: "Христос Исус дойде на света да спаси грешните"(1 Тимотей 1:15)

и защо се основаваш най-напред на корана и после напасваш твоите си разбирания от корана спрямо библейските писания, които са писани векове и хилядолетия преди появата на корана?!, това е все едно да четеш книгите на някакъв съвременен археолог, който въобще не е присъствал на събитията от преди векове и хилядолетия за да види и знае какво точно е било, но след археологичните разкопки на онази местност е написал цяла книга за бита на населявалите я някога хора основаваща се на беглите останки намерени при разкопките?!, разбираш ли, че библейските писания са написани много преди корана, и именно те са съвсем оригиналните и официални писания за тази планета, така щото мохаммед също не е присъствал лично на събитията с Исус и Исусовите ученици от преди 2 хилядолетия в Израел?!, а виж какво е казал самият Господ, Исус, на своите ученици:

"истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха, и да чуят това, което вие чувате, но не чуха." Матей 13: 17

Ахахаха.
Първо провери историческата стойност на Корана. И виж какво архелозите и католиците казват за праведността на Корана от историческа гледна точка.

ПП. Другото не съм го прочел. Най-вероятно ще го прочета после.

Meth
09-04-2015, 11:38
кой е вторият цитат, който е уж 1000 пъти по-близък до твоя в сравнение с първия?!
''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''.

ПП. Иде ми се да умра направо когато използваш въпросителния и удивителния знак едновременно за щяло и не щяло.

npp
09-04-2015, 11:51
Ахахаха.
Първо провери историческата стойност на Корана. И виж какво архелозите и католиците казват за праведността на Корана от историческа гледна точка.

ПП. Другото не съм го прочел. Най-вероятно ще го прочета после.

за какво продължаваш да упорстваш за това, след като и ти сам знаеш, че корана е бил написан около 600 години след поставянето на Новия Завет?!, разбери, че не само за мен но и за всеки един от истинските Светии и верни последователи на истинския Господ Бог корана е нищо повече от вече отдавна написаното в библейските писания, просто няма смисъл вярващ да зачита корана повече от Библията, защото това би означавало да се отрече от Св. "корен", виж какво пише тук:

"Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист(т.е. че дяволът увеличава/умножава своята власт), и понеже сега има много антихристи(т.е. лукави духовни служители/работници), от това знаем, че е последно време(също: усилно време). От нас излязоха(т.е. те бяха повлияни от нашето предание/нашата традиция), но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас." 1 Йоаново 2: 18-19,

"Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света. Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги; защото по-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света. Те са от света, за това светски говорят и светът тях слуша. Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата." 1 Йоаново 4: 1-6

разбираш ли как мнозина духовни пи.....та казваха най-нагло за истинските Светии/Пророци: "кои са те бе, въобще не ме интересуват", след като духовните учители/пророците на тези сектанти бяха повлияни от преданието/традицията на библейските Светии и Пророци?!

Meth
09-04-2015, 11:54
Ахахахахаахаха :lol:
Ти ми разправяш за Южна царица - дух ?! Вие християните много обичате да превръщате това-онова в дух.
Виж коя е Южната царица, невежи ми небесни херувиме: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%86%D0%B0% D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0
Нарича се Южна царица защото е царица на държава, намираща се в Южна арабия.
Божее как ме разсмя само npp :D :lol: :lol:

Ние в Исляма й викаме Белкъс, а в Библията името й не е споменато, а е наричана Южната царица. :D :D
И ми разправя на мен, че не съм разбирал Библията...жалкият херувим. Axaxaxaxaaaa :D :lol:

Meth
09-04-2015, 12:00
npp, ай стига се излага бе ''християнино''...
На твое място бих потънал от срам и бих се махнал от тоя форум веднъж за винаги, щото вече се разбра, че не си никакъв свидетел, а лъжец-аматьор и доста невеж християнин, повлиян от всякакви секти...

npp
09-04-2015, 12:05
Ахахахахаахаха :lol:
Ти ми разправяш за Южна царица - дух ?! Вие християните много обичате да превръщате това-онова в дух.
Виж коя е Южната царица, невежи ми небесни херувиме: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%86%D0%B0% D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0
Нарича се Южна царица защото е царица на държава, намираща се в Южна арабия.
Божее как ме разсмя само npp :D :lol: :lol:

Ние в Исляма й викаме Белкъс, а в Библията името й не е споменато, а е наричана Южната царица. :D :D
И ми разправя на мен, че не съм разбирал Библията...жалкият херувим. Axaxaxaxaaaa :D :lol:

въобще не ми вади линкове от уикипедията, еретико; след като не вярваш, защо въобще се напъваш да показваш мъдрост?!, едно е да говориш от правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог приемайки свидетелствуваното от теб Слово от Самия Него, а друго е да цитираш исторически статии/материали от уикипедията и други източници, които са написани въз основа на археологични и исторически изследвания, не ме разбирай погрешно, но имало е и все още има доста неща материализирани от царството на сатана, много от които все още служат като доказателства на човешки науки за историята такава каквато те я представят - въобще си нямаш и представа с какво си имаш работа, дръвник

и как ще обясниш например фактът, че Господ казва за "Южната Царица", че е дошла от краищата на земята, как е възможно един човек от женски пол да дойде от краищата на земята, примерно единият и крак от север, другият и от юг, едната и ръка от изток, а другата и от запад, или какво...?!

npp
09-04-2015, 12:08
''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''.

ПП. Иде ми се да умра направо когато използваш въпросителния и удивителния знак едновременно за щяло и не щяло.

това, което си цитирал тук е от главата, от която ти цитирах, има ли друг пасаж от друга глава на Езекиил, с който се хвалиш?!

Meth
09-04-2015, 12:11
въобще не ми вади линкове от уикипедията, еретико; след като не вярваш, защо въобще се напъваш да показваш мъдрост?!, едно е да говориш от правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог приемайки свидетелствуваното от теб Слово от Самия Него, а друго е да цитираш исторически статии/материали от уикипедията и други източници, които са написани въз основа на археологични и исторически изследвания, не ме разбирай погрешно, но имало е и все още има доста неща материализирани от царството на сатана, много от които все още служат като доказателства на човешки науки за историята такава каквато те я представят - въобще си нямаш и представа с какво си имаш работа, дръвник

и как ще обясниш например фактът, че Господ казва за "Южната Царица", че е дошла от краищата на земята, как е възможно един човек от женски пол да дойде от краищата на земята, примерно единият и крак от север, другият и от юг, едната и ръка от изток, а другата и от запад, или какво...?!
А ти въобще не ми говори, че си бил свидетел и тем подобни глупости. Били материализирани от царството на сатана...хах...то и аз мога да кажа - ''аз съм свидетел Бог ми се показа, и показа какво е материлиаризирано от царството на сатана и какво е праведно... '' ...абе човек, първо бъди християнин, разбери какво пише в Библията...после ела да ми разправяш за християнството...

Meth
09-04-2015, 12:12
това, което си цитирал тук е от главата, от която ти цитирах, има ли друг пасаж от друга глава на Езекиил, с който се хвалиш?!
Не ми разбра въпроса. Както и да е...без това въпросът си беше реторичен.

npp
09-04-2015, 12:14
npp, ай стига се излага бе ''християнино''...
На твое място бих потънал от срам и бих се махнал от тоя форум веднъж за винаги, щото вече се разбра, че не си никакъв свидетел, а лъжец-аматьор и доста невеж християнин, повлиян от всякакви секти...

тъпият и жалкият си ти, след като си мислиш, че в най-духовната книга на света(Библията) (едва ли не) се говори за външните(физическите) красоти на човеци от женски пол вместо за важните духовни явления, и как велик пророк като Соломон (едва ли не) е приемал слава от такива човеци вместо от истинския Бог

"А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си." Битие 3: 17,

"От човеци слава не приемам;" Йоан 5: 41,

"нито сме търсили слава от човеци, било от вас или от други, (ако и да сме могли да притежаваме власт като Христови апостоли)" 1 Солунци 2: 6,

"А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива." 1 Тимотей 2: 12,

"А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава." Откровение 16: 9

npp
09-04-2015, 12:20
А ти въобще не ми говори, че си бил свидетел и тем подобни глупости. Били материализирани от царството на сатана...хах...то и аз мога да кажа - ''аз съм свидетел Бог ми се показа, и показа какво е материлиаризирано от царството на сатана и какво е праведно... '' ...абе човек, първо бъди християнин, разбери какво пише в Библията...после ела да ми разправяш за християнството...

като си губиш времето така безумно въобще не правиш добро нито на себе си нито на когото и да е друг, по-добре престани да спамиш в този форум, защото и без друго положението на мюсюлманите виси на косъм, не е нужно да бъдат злепоставяни повече, понеже целта е да се работи за истинско спасение на човеците, за каквото ти очевидно не даваш и пукната стотинка, защото си едно най-голямо петно за тях, след като продължаваш да ги компрометираш така безумно като разкриваш тяхната заблуда, а досега не си представил и една съвсем обоснована истинска истина, а само дето подронваш положението на мюсюлманите още повече отколкото то е било подкопано до този момент...

npp
09-04-2015, 12:22
Не ми разбра въпроса. Както и да е...без това въпросът си беше реторичен.

до кога ще шикалкавиш, сатанински подлизурко?!

Meth
09-04-2015, 14:04
npp, знам, че и точка да поставя, ти пак ще намериш повод да критикуваш тая точка. Така че няма да се занимавам с теб.
Не злепоставям никого толкова, колкото ти злепоставяш себе си. ;)
П.П. Ти не можеш да знаеш какви добрини правя и к'ви ги върша. Ти не си Бог.

npp
09-04-2015, 15:31
npp, знам, че и точка да поставя, ти пак ще намериш повод да критикуваш тая точка. Така че няма да се занимавам с теб.
Не злепоставям никого толкова, колкото ти злепоставяш себе си. ;)
П.П. Ти не можеш да знаеш какви добрини правя и к'ви ги върша. Ти не си Бог.

защо ли ми напомняш за моавските хитреци, и за валаам, който търчеше да им угажда от някаква странна похотливост?!

не си прав за точката, защото признавам праведното свидетелство на всеки, който изповядва истинския Господ Бог и праведното учение за правилна вяра в Него

Meth
09-05-2015, 17:23
защо ли ми напомняш за моавските хитреци, и за валаам, който търчеше да им угажда от някаква странна похотливост?!

не си прав за точката, защото признавам праведното свидетелство на всеки, който изповядва истинския Господ Бог и праведното учение за правилна вяра в Него
Мхм...сигурно...

npp
09-06-2015, 11:56
Мхм...сигурно...

в началото, когато дойде, говорихме ли ти толкова често и така интензивно?!, не, защото дойде като човек, който първоначално изглеждаше сериозен и с добри намерения що се отнася до вярата, но откакто започна да бъдеш настъпателен (за) да налагаш някакви странни и непонятни учения за "джинове" и пр., незачитайки/пренебрегвайки сума ти праведни свидетелства, като даже ни нападаше неоснователно, тогава вече станахме по-интензивни да ти говорим, но разбира се не за да угодим на неправда, а на волята на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, което значи живот, а не смърт...

Meth
09-06-2015, 20:07
в началото, когато дойде, говорихме ли ти толкова често и така интензивно?!, не, защото дойде като човек, който първоначално изглеждаше сериозен и с добри намерения що се отнася до вярата, но откакто започна да бъдеш настъпателен (за) да налагаш някакви странни и непонятни учения за "джинове" и пр., незачитайки/пренебрегвайки сума ти праведни свидетелства, като даже ни нападаше неоснователно, тогава вече станахме по-интензивни да ти говорим, но разбира се не за да угодим на неправда, а на волята на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, което значи живот, а не смърт...
Всъщност, съгласен съм, че са странни '''учения''. Поставям се на ваша страна и ви разбирам напълно и напълно нормално е да не можете да приемете такива неща. Ако беше някой друг, вместо мен, въобще нямаше да повдигне въпрос за джиновете, защото и обикновените мюсюлмани(които гледат само да упражняват вяра) нямат голяма представа за тях.
Дори моят ходжа (който е извършвал екзорсизъм и е доста навътре с тези неща) не искаше да ми казва много за джиновете (но все пак аз се възползвах от някои ситуации и го разпитвах...не можеше да ми откаже отговор :D ).
Щом са ви ''неприятни'', да приключим с джиновете.
А и не забравяйте - вие почнахте с нападките против Исляма.

ПП. Все още съм с добри намерения.

inewton
09-06-2015, 20:40
П.П. Все още съм с добри намерения.

И пътят към Ада е постлан с добри намерения.

npp
09-07-2015, 02:09
Всъщност, съгласен съм, че са странни '''учения''. Поставям се на ваша страна и ви разбирам напълно и напълно нормално е да не можете да приемете такива неща. Ако беше някой друг, вместо мен, въобще нямаше да повдигне въпрос за джиновете, защото и обикновените мюсюлмани(които гледат само да упражняват вяра) нямат голяма представа за тях.
Дори моят ходжа (който е извършвал екзорсизъм и е доста навътре с тези неща) не искаше да ми казва много за джиновете (но все пак аз се възползвах от някои ситуации и го разпитвах...не можеше да ми откаже отговор :D ).
Щом са ви ''неприятни'', да приключим с джиновете.
А и не забравяйте - вие почнахте с нападките против Исляма.

ПП. Все още съм с добри намерения.

казахме "странни и непонятни учения за" някакви си "джинове", защото въобще не става ясно какви са тези джинове от твоите свидетелства за тях, Бог ги (бил) създал от огън?!, и те (разбираш ли) били много важни?!, при все че в библейските писания ненапразно не се казва почти нищо за "Южната Царица", явление познато също и като "Южен Цар"(Данаил 11) и "Южен Вятър"(Песен на Песните 4:16), защото не става въпрос за нещо, което човеците могат или трябва да манипулират, докато вероучения(та) като йога и др. се опитват да превърнат хората в (така да се каже) гмуркачи в окултното боравещи с него на системно ниво, и/или пък да заблудят вярващите/поклонниците относно тези неща като им проповядват лъжливи учения относно тях, както е случаят с твоето мътно вероучение, понеже и каква полза да хвърляш човеците в огъня на твоите джинове след като се вижда, че дори и ти самият цял си погинал, а какво остава за останалите?!, ако не можеш да спасиш себе си чрез това твое вероучение, как ще спасиш някой друг?!, а истинският Господ Бог счита за праведно единствено делото, с/чрез което се осигурява истинско ефективно спасение на (поне някой от) човеците, а какво постигаш с тия джинове, сякаш просто се хвалиш с (знанието за) тях, защото това ти доставя някакво странно удоволствие, така както валаам беше увлечен от такива странни страсти да угажда на моавските първенци и поклонници?!, така че не си мисли, че ние, двамата свидетели, бихме казали дума против смислено(то) свидетелство на смислени(те) вярващи, без значение за какви се водят, християни, юдеи, мюсюлмани, или др., въпросът е да се казва истината такава каквато тя наистина е, но да е ясно, а не (с)мътно както и в твоя случай, и пак казвам тук, че съм познавал и праведни мюсюлмани, дори имаше един от пакистан, който мисли и говори много смислено без да се впуска във войни против християни или каквито и да били други поклонници/хора, дори и когато някой говори думи против исляма, той винаги уважаваше мнението на другите и вникваше в техните свидетелства за да види дали няма да намери някаква истина, от която да се обогати духовно, но ти си чешит като дефендър и докторчето, даже повече приличаш на доктора, който всъщност не се видя да има нещо общо с медицината, но като че беше увлечен по разни герои от филми на ужасите и серийни убийци, нещо като алтер егоцентризъм, и ти така си увлечен по някакви мътни "джинове", докато "Южната Царица" е истинска благодат от истинския Господ Бог нямаща нищо общо с бесовски(те) духове и въобще явленията на "тъмнината" като цяло, обаче човек лесно би могъл да развали своята благодат идваща от Божия Юг в случай че се опита да я (о)владее/управлява/манипулира така както правят едни йоги в процеса на йога/медитация, защото в "морето" има и "звяр(666)", а не само Южен Вятър от истинския Господ Бог, и той дебне да хване по възможност всеки, който дръзва да се гмурка в окултното, а ти дори просто вярваш в някакви си джинове без да си наясно какви точно са те?! - наистина доста безумно от твоя страна, докато праведните вярващи, каквито са представените в Библията Исус и ученици на Исус, могат да разпознават бесовските духове и винаги ги изгонват без въобще да им вярват и угаждат - ето това е правилна(та) вяра, а не като това твоето, което се изразява предимно в дори доста сляпо следване телесни традиции, такива като водно умиване, ритуали, заучени(папагалски) молитви, и все неща, които са изрично посочени в Новозаветните библейски писания като морално стари, неефективни и водещи към неспасение и погибел, защото в правилната вяра Св. Дух е водещ, така щото вярващият не би могъл да знае предварително къде ще бъде отведен в следващия момент - просто няма нищо традиционно(заучено/папагалско), затова се говори просто за вяра, а не за традиционно предавани и заучавани (от човеци) дела, обаче не това е най-важното, а това че целта е да се работи за истинско ефективно спасение, до което не всеки можеше да достигне, защото дори и много християни не сполучиха в това поради факта че се изисква правилно упражняване на вярата и дори е възможно да трябва да се проявява голямо търпение за дълго време докато дойде онази съвършена благодат, чрез която всичко добро е възможно в рамките на вечността, според както е писано:

"и утвърдяваха душите на учениците, като ги увещаваха да постоянствуват във вярата, и ги учеха, че през много скърби трябва да влезем в Божието царство." Деяния 14: 22

а кое би било по-добре, да страдаш дълго като човек, който търси спасение за себе си, или да страдаш малко за другите човеци?!, понеже милиони житейски несгоди са нищо в сравнение със състраданието за истинско(то) ефективно спасение на милиони човеци, защото то е както разликата между някои, които предпочетоха да спечелят (събирайки само) от онова, което заработваха лично без помощта на други, и други, които забогатяха като събираха от милиони други, така и истинските Светии предпочетоха да страдат не за себе си, а за другите, с което придобиха истинско съкровище на "небето", но не казвам просто за себе си...

Meth
09-07-2015, 10:11
казахме "странни и непонятни учения за" някакви си "джинове", защото въобще не става ясно какви са тези джинове от твоите свидетелства за тях, Бог ги (бил) създал от огън?!, и те (разбираш ли) били много важни?!, при все че в библейските писания ненапразно не се казва почти нищо за "Южната Царица", явление познато също и като "Южен Цар"(Данаил 11) и "Южен Вятър"(Песен на Песните 4:16), защото не става въпрос за нещо, което човеците могат или трябва да манипулират, докато вероучения(та) като йога и др. се опитват да превърнат хората в (така да се каже) гмуркачи в окултното боравещи с него на системно ниво, и/или пък да заблудят вярващите/поклонниците относно тези неща като им проповядват лъжливи учения относно тях, както е случаят с твоето мътно вероучение, понеже и каква полза да хвърляш човеците в огъня на твоите джинове след като се вижда, че дори и ти самият цял си погинал, а какво остава за останалите?!, ако не можеш да спасиш себе си чрез това твое вероучение, как ще спасиш някой друг?!, а истинският Господ Бог счита за праведно единствено делото, с/чрез което се осигурява истинско ефективно спасение на (поне някой от) човеците, а какво постигаш с тия джинове, сякаш просто се хвалиш с (знанието за) тях, защото това ти доставя някакво странно удоволствие, така както валаам беше увлечен от такива странни страсти да угажда на моавските първенци и поклонници?!, така че не си мисли, че ние, двамата свидетели, бихме казали дума против смислено(то) свидетелство на смислени(те) вярващи, без значение за какви се водят, християни, юдеи, мюсюлмани, или др., въпросът е да се казва истината такава каквато тя наистина е, но да е ясно, а не (с)мътно както и в твоя случай, и пак казвам тук, че съм познавал и праведни мюсюлмани, дори имаше един от пакистан, който мисли и говори много смислено без да се впуска във войни против християни или каквито и да били други поклонници/хора, дори и когато някой говори думи против исляма, той винаги уважаваше мнението на другите и вникваше в техните свидетелства за да види дали няма да намери някаква истина, от която да се обогати духовно, но ти си чешит като дефендър и докторчето, даже повече приличаш на доктора, който всъщност не се видя да има нещо общо с медицината, но като че беше увлечен по разни герои от филми на ужасите и серийни убийци, нещо като алтер егоцентризъм, и ти така си увлечен по някакви мътни "джинове", докато "Южната Царица" е истинска благодат от истинския Господ Бог нямаща нищо общо с бесовски(те) духове и въобще явленията на "тъмнината" като цяло, обаче човек лесно би могъл да развали своята благодат идваща от Божия Юг в случай че се опита да я (о)владее/управлява/манипулира така както правят едни йоги в процеса на йога/медитация, защото в "морето" има и "звяр(666)", а не само Южен Вятър от истинския Господ Бог, и той дебне да хване по възможност всеки, който дръзва да се гмурка в окултното, а ти дори просто вярваш в някакви си джинове без да си наясно какви точно са те?! - наистина доста безумно от твоя страна, докато праведните вярващи, каквито са представените в Библията Исус и ученици на Исус, могат да разпознават бесовските духове и винаги ги изгонват без въобще да им вярват и угаждат - ето това е правилна(та) вяра, а не като това твоето, което се изразява предимно в дори доста сляпо следване телесни традиции, такива като водно умиване, ритуали, заучени(папагалски) молитви, и все неща, които са изрично посочени в Новозаветните библейски писания като морално стари, неефективни и водещи към неспасение и погибел, защото в правилната вяра Св. Дух е водещ, така щото вярващият не би могъл да знае предварително къде ще бъде отведен в следващия момент - просто няма нищо традиционно(заучено/папагалско), затова се говори просто за вяра, а не за традиционно предавани и заучавани (от човеци) дела, обаче не това е най-важното, а това че целта е да се работи за истинско ефективно спасение, до което не всеки можеше да достигне, защото дори и много християни не сполучиха в това поради факта че се изисква правилно упражняване на вярата и дори е възможно да трябва да се проявява голямо търпение за дълго време докато дойде онази съвършена благодат, чрез която всичко добро е възможно в рамките на вечността, според както е писано:

"и утвърдяваха душите на учениците, като ги увещаваха да постоянствуват във вярата, и ги учеха, че през много скърби трябва да влезем в Божието царство." Деяния 14: 22

а кое би било по-добре, да страдаш дълго като човек, който търси спасение за себе си, или да страдаш малко за другите човеци?!, понеже милиони житейски несгоди са нищо в сравнение със състраданието за истинско(то) ефективно спасение на милиони човеци, защото то е както разликата между някои, които предпочетоха да спечелят (събирайки само) от онова, което заработваха лично без помощта на други, и други, които забогатяха като събираха от милиони други, така и истинските Светии предпочетоха да страдат не за себе си, а за другите, с което придобиха истинско съкровище на "небето", но не казвам просто за себе си...
Ааа, виж какво...аз просто изтъкнах приликите на Библията с Корана - в този случай джиновете. Не съм нито обсебен от джинове, нито им се покланям, нито им служа, нито им угаждам...защото ние - хората сме най-висшото създание, което Аллах някога е създавал, затова и Иблис(дяволът), който е от рода на джиновете ни завидя и се разбунтува.
А за ''Южната Царица'' - това е царица на страна в Южна Арабия и затова се нарича ''Южна''. Тя е пряко свързана със Соломон (мисля, че дори има филм за нея). Има нещо наречено тефсир - това е тълкуване на Корана, докато при вас това което не можете да разтълкувате, веднага го приемате за някакъв дух. Еми не ! Южната Царица нито е зла, нито е дух !
''Южата Царица'' е самата Савска царица (вече дадох линк), за която се говори много повече в Корана.

Meth
09-07-2015, 10:16
И пътят към Ада е постлан с добри намерения.
Кажи го на npp :D Тъй като четеш постовете му, не ти ли се струва, че всяка десета дума(казвам десета, понеже той пише роман, макар че в Библията се казва да говорим малко, но смислено, а не като езичниците...) е свързана с правенето на добро и вярата към Истинския Господ Бог.

npp
09-07-2015, 20:53
Ааа, виж какво...аз просто изтъкнах приликите на Библията с Корана - в този случай джиновете. Не съм нито обсебен от джинове, нито им се покланям, нито им служа, нито им угаждам...защото ние - хората сме най-висшото създание, което Аллах някога е създавал, затова и Иблис(дяволът), който е от рода на джиновете ни завидя и се разбунтува.
А за ''Южната Царица'' - това е царица на страна в Южна Арабия и затова се нарича ''Южна''. Тя е пряко свързана със Соломон (мисля, че дори има филм за нея). Има нещо наречено тефсир - това е тълкуване на Корана, докато при вас това което не можете да разтълкувате, веднага го приемате за някакъв дух. Еми не ! Южната Царица нито е зла, нито е дух !
''Южата Царица'' е самата Савска царица (вече дадох линк), за която се говори много повече в Корана.

като се опитваш да лъжеш другите, лъжеш себе си, защото свидетелството ти не е от истинския Господ Бог, понеже не отговаря на Неговото Слово, но противоречи в доста отношения, и вече беше изобличен за доста лъжи, от което трябваше да разбереш, че си под влиянието на нечисти сили, и това от своя страна би трябвало да те плаши, но ето че дори демонстрираш безумно хладнокръвие, като продължаваш да упорстваш в своите си заблуди?!, само ще се позова на думите на библейските Пророци, които предупреждават за възможната опасност, давайки описание на постъпките на един средностатистически антихрист за това как докарва мерзост на запустение на светото място т.е. във светилището на истинския Господ Бог и вярата, та ето че и ти взе доста да приличаш на онзи от техните пророчества, обаче въобще не разбираш смисъла на написаното в библейските книги, като даже сякаш дори не са ти направили впечатление/не си обърнал внимание на най-очевидни особености, като например как Бог още преди хилядолетия изведе израилтяните от египет чрез Моисей, и въпреки това на колко много место от книгите на послешните Пророци отново се говори за египет като за нещо настоящо от онова време, при все че тогава вече не е имало такава опасност идваща от египет в буквалния смисъл на тези думи, просто се опитваме да те уведомим, че библейските писания са пълни с духовни неща, които са посочени/представени там чрез имена на човеци, градове, местности, държави, животни, и пр., които, буквално погледнато, наистина са съществували, поне някога, но впоследствие единствено имената им са (по)служили/били използвани като нарицателни за съответните духовни явления/неща представени в библейските писания, ето и един пример за това съгласно казаното (до)тук за египет:

"големия град, който духовно се нарича Содом и Египет" Откровение 11: 8

това е стих от едно от последните библейски пророчества относно последното време, и както виждаш се говори за нещо духовно, като имената "содом" и "египет" в този стих са използвани само като нарицателни, защото например содом не съществува вече от над 4 хилядолетия като град, понеже Бог го унищожи, също и онзи египет, от който Бог изведе израилтяните не съществува от над 2-3 хилядолетия, т.е. содом и онзи египет не са съществували по времето когато Йоан е писал книгата Откровение, освен това други събития са били използвани още във времето им за да послужат като средство за описание на съответни(те) духовни явления, други пък са примерни истории, които не са съществували в буквалния смисъл на думите, чрез които са представени, нещо от тези може би е и случаят със Соломон и събитията около савската царица с него, ето например и Песен на Песните, където се вижда как става въпрос за нещо духовно, което е представено с много обхватни и колоритни картини за градини, полета, хълмове, планини, извори, сърни, сенки, вятър, благоухание на масла, капещ мед като от пита, мед и мляко под езика, чело под було, което е като част от нар, шия като давидова кула съградена за оръжейница където са поставени хиляди щитчета, рай от нарове, и т.н., например нарът в Библията е използван като метафора/алегория на праведната духовност, иначе ако ще и досега да са съществували хиляди царици наречени "савски", това няма никакво значение за написаното в Библията, защото в нея са представени съществени неща относно духовното, като най-вече вярата, не става въпрос за приказки за царе, царици, принцове и принцеси, това не са ти приказките на братя грим, шехерезада, ханс кристиян андерсен, и т.н...

така както са представени т.нар. джинове, това е доста подвеждаща спекулация, защото те са представяни
като същества с универсална смислова същност, пък и като по-силни от хората, което означава, че дяволът (не дай си Боже) би могъл да използва това вярване за да се промъква и действува в света както си (по)иска, което само по себе си говори за иницииране на тези предания от негова страна, затова ви се каза да внимавате във вярата и да не бързате с изводите, заключенията и решенията, но уви някои сте жив ад

като цяло си тъп в духовно отношение - поне засега, да се надяваме за нещо по-добро занапред

inewton
09-07-2015, 20:58
Кажи го на npp :D Тъй като четеш постовете му, не ти ли се струва, че всяка десета дума(казвам десета, понеже той пише роман, макар че в Библията се казва да говорим малко, но смислено, а не като езичниците...) е свързана с правенето на добро и вярата към Истинския Господ Бог.

Забелязваш ли, че повечето от дългите му писания са най- много по 4-5 негови изречения, а останалото са цитати от Библията? В тях аз не откривам и кой знае какъв смисъл да ги чета, тъй като постоянно говори за едно и също, вярата и свидетелството дадено му/им от Истинския Господ Бог. А когато го попитах кой е Този Истински Господ Бог и как му е дадено свидетелството той започна да шикалкави, дори и да обижда.

npp, това е небогоугодно поведение, чадо!

npp
09-07-2015, 21:01
Забелязваш ли, че повечето от дългите му писания са най- много по 4-5 негови изречения, а останалото са цитати от Библията?

е и?!

В тях аз не откривам и кой знае какъв смисъл да ги чета, тъй като постоянно говори за едно и също, вярата и свидетелството дадено му/им от Истинския Господ Бог. А когато го попитах кой е Този Истински Господ Бог и как му е дадено свидетелството той започна да шикалкави, дори и да обижда.

не откриваш смисъл, защото не си привлечен от истинския Бог Отец и истинския Господ Исус Христос, понеже и не проявяваш интерес към Божиите неща

жалък лъжец си

Meth
09-07-2015, 21:13
като се опитваш да лъжеш другите, лъжеш себе си, защото свидетелството ти не е от истинския Господ Бог, понеже не отговаря на Неговото Слово, но противоречи в доста отношения, и вече беше изобличен за доста лъжи, от което трябваше да разбереш, че си под влиянието на нечисти сили, и това от своя страна би трябвало да те плаши, но ето че дори демонстрираш безумно хладнокръвие, като продължаваш да упорстваш в своите си заблуди?!, само ще се позова на думите на библейските Пророци, които предупреждават за възможната опасност, давайки описание на постъпките на един средностатистически антихрист за това как докарва мерзост на запустение на светото място т.е. във светилището на истинския Господ Бог и вярата, та ето че и ти взе доста да приличаш на онзи от техните пророчества, обаче въобще не разбираш смисъла на написаното в библейските книги, като даже сякаш дори не са ти направили впечатление/не си обърнал внимание на най-очевидни особености, като например как Бог още преди хилядолетия изведе израилтяните от египет чрез Моисей, и въпреки това на колко много место от книгите на послешните Пророци отново се говори за египет като за нещо настоящо от онова време, при все че тогава вече не е имало такава опасност идваща от египет в буквалния смисъл на тези думи, просто се опитваме да те уведомим, че библейските писания са пълни с духовни неща, които са посочени/представени там чрез имена на човеци, градове, местности, държави, животни, и пр., които, буквално погледнато, наистина са съществували, поне някога, но впоследствие единствено имената им са (по)служили/били използвани като нарицателни за съответните духовни явления/неща представени в библейските писания, ето и един пример за това съгласно казаното (до)тук за египет:

"големия град, който духовно се нарича Содом и Египет" Откровение 11: 8

това е стих от едно от последните библейски пророчества относно последното време, и както виждаш се говори за нещо духовно, като имената "содом" и "египет" в този стих са използвани само като нарицателни, защото например содом не съществува вече от над 4 хилядолетия като град, понеже Бог го унищожи, също и онзи египет, от който Бог изведе израилтяните не съществува от над 2-3 хилядолетия, т.е. содом и онзи египет не са съществували по времето когато Йоан е писал книгата Откровение, освен това други събития са били използвани още във времето им за да послужат като средство за описание на съответни(те) духовни явления, други пък са примерни истории, които не са съществували в буквалния смисъл на думите, чрез които са представени, нещо от тези може би е и случаят със Соломон и събитията около савската царица с него, ето например и Песен на Песните, където се вижда как става въпрос за нещо духовно, което е представено с много обхватни и колоритни картини за градини, полета, хълмове, планини, извори, сърни, сенки, вятър, благоухание на масла, капещ мед като от пита, мед и мляко под езика, чело под було, което е като част от нар, шия като давидова кула съградена за оръжейница където са поставени хиляди щитчета, рай от нарове, и т.н., например нарът в Библията е използван като метафора/алегория на праведната духовност, иначе ако ще и досега да са съществували хиляди царици наречени "савски", това няма никакво значение за написаното в Библията, защото в нея са представени съществени неща относно духовното, като най-вече вярата, не става въпрос за приказки за царе, царици, принцове и принцеси, това не са ти приказките на братя грим, шехерезада, ханс кристиян андерсен, и т.н...

така както са представени т.нар. джинове, това е доста подвеждаща спекулация, защото те са представяни
като същества с универсална смислова същност, пък и като по-силни от хората, което означава, че дяволът (не дай си Боже) би могъл да използва това вярване за да се промъква и действува в света както си (по)иска, което само по себе си говори за иницииране на тези предания от негова страна, затова ви се каза да внимавате във вярата и да не бързате с изводите, заключенията и решенията, но уви някои сте жив ад

като цяло си тъп в духовно отношение - поне засега, да се надяваме за нещо по-добро занапред
Добре де, как можеш да си толкова сигурен, че Библията е Словото на Бог ?
Та ти дори не си чел Корана и не си забелязал, че почти всички персонажи от Библията ги има и в Корана ?!

Meth
09-07-2015, 21:13
Забелязваш ли, че повечето от дългите му писания са най- много по 4-5 негови изречения, а останалото са цитати от Библията? В тях аз не откривам и кой знае какъв смисъл да ги чета, тъй като постоянно говори за едно и също, вярата и свидетелството дадено му/им от Истинския Господ Бог. А когато го попитах кой е Този Истински Господ Бог и как му е дадено свидетелството той започна да шикалкави, дори и да обижда.

Честно казано и аз не чета всичко написано от него..само първите и последните редове...

Meth
09-07-2015, 21:19
така както са представени т.нар. джинове, това е доста подвеждаща спекулация, защото те са представяни като същества с универсална смислова същност, пък и като по-силни от хората, което означава, че дяволът (не дай си Боже) би могъл да използва това вярване за да се промъква и действува в света както си (по)иска, което само по себе си говори за иницииране на тези предания от негова страна, затова ви се каза да внимавате във вярата и да не бързате с изводите, заключенията и решенията, но уви някои сте жив ад
Виждаш ли как почна да си измисляш...къде видя, че съм представял джиновете по-силни от хората ?
''Аз не виждам въздуха около мен и не вярвам в него, защото няма такова нещо, понеже не го виждам.'' - това е твоята логика.

npp
09-08-2015, 13:59
Добре де, как можеш да си толкова сигурен, че Библията е Словото на Бог ?
Та ти дори не си чел Корана и не си забелязал, че почти всички персонажи от Библията ги има и в Корана ?!

то по твоята логика и за корана не е сигурно, че е Слово на истинския Бог, но както вече обясних и преди, когато започнах да вярвам в Бог съвсем сериозно, не започнах с четене на писания/книги, но просто търсих Онзи, Който наистина е истинският Бог в продължение на седмици и месеци докато в един момент Той ми се яви, като аз очаквах всеки, защото допусках, че може да е всеки, било то кришна, буда, христос, аллах, йехова, брахма, вишну, шива,..., или дори някой, който не е познат/известен на света, но познай кой беше единственият господ/бог, който ми се яви след като търсих Онзи, Който наистина е истинският Бог като Го призовавах в продължение на толкова време?, не беше нито кришна, нито буда, нито аллах, нито йехова, нито брахма, нито вишну, нито шива, нито пък който и да било друг, освен единствено самият Исус Христос заедно с Неговия Небесен Отец, да, именно самият Господ Бог, невидимият Бог Отец плюс Исус Христос, беше единственият Бог и Господ, Който ми се яви и Когото видях, при все че допусках, че може да е всеки, и Той ми каза: Ето Ме, Аз съм единственият истински Господ на света, а Моят Небесен Отец е единственият истински Бог, няма други истински освен Нас, нито ще има..., и оттогава насетне започнах да се покланям само на истинския Бог Отец и да почитам само истинския Исус Христос като Господ, и да следвам и слушам само Тях като Господ Бог, като никога досега не съм чел цялата Библия, понеже казваш, че не съм чел корана, при все че съм чел дори и неща от него, обаче това не ми пречи да имам само истинския Бог Отец и истинския Господ Исус Христос като (мой) Господ Бог...

npp
09-08-2015, 14:04
Честно казано и аз не чета всичко написано от него..само първите и последните редове...

Бог знае какво си чел и какво не и защо

Виждаш ли как почна да си измисляш...къде видя, че съм представял джиновете по-силни от хората ?
''Аз не виждам въздуха около мен и не вярвам в него, защото няма такова нещо, понеже не го виждам.'' - това е твоята логика.

ако не са били по-силни, как тогава (според наличните досега свидетелства за тях) са обладавали хора, които даже не са и подозирали това, като дори и онези, които са знаели, че са обладани, не са могли да ги изгонят от себе си, но е трябвало някакъв иман или ходжа да ги гони?!, така че ето как това за въздуха не е моя логика, но (е) твоя

Meth
09-08-2015, 14:10
Бог знае какво си чел и какво не и защо

ако не са били по-силни, как тогава са обладавали хора, които дори не са и подозирали това, а онези, които са знаели, че са обладани, не са могли да ги изгонят от себе си, но е трябвало някакъв иман или ходжа да ги гони?!, така че ето как това за въздуха не е моя логика, но (е) твоя
Не, не са по-силни. И не ти трябва имам или ходжа за да се спасиш - можеш и сам, ако имаш воля... това и аз мога да го направя, без да съм нито ходжа, нито имам, нито халифа, нито хафъз...

''Аз не виждам въздуха около мен и не вярвам в него, защото няма такова нещо, понеже не го виждам, а ако има такова нещо, значи е по-силно от мене, понеже нито мога да го видя, нито мога да го докосна'' - това е твоята логика.