Влез

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21

defender
10-07-2015, 15:12
Искам да се знае, че въпреки отношението ми към исляма и тона ми на държание, християните не мразят мюсюлманите, че са избрали да са мюсюлмани, ние уважаваме свободната воля на хората.
Да не остане някой с грешно впечатление.

inewton
10-07-2015, 15:35
Искам да се знае, че въпреки отношението ми към исляма и тона ми на държание, християните не мразят мюсюлманите, че са избрали да са мюсюлмани, ние уважаваме свободната воля на хората.

Амин, брако.

Meth
10-07-2015, 15:46
Какво учиш? Художествено четене ли?

Имах домашно по математика и биология(все още имам).

Meth
10-07-2015, 15:48

Аз също уважавам избора на всекиго. Извинявам се ако съм ви обидил без причина.

golemiq_korab_minava
10-07-2015, 15:49
Значи една от първите костици е опашатата кост, а иначе сме сътворени от глина(кал) а това със спермата е друго нещо.
Хахахаха

Meth
10-07-2015, 15:55
Хахахаха

Знаех си че съм много забавен!

npp
10-07-2015, 16:17
Той дори не беше мюсюлманин, а само един фейк профил.

защо продължаваш да лъжеш?!, големият фейк си ти, исхак беше мюсюлманин и ходеше да се кланя в джамията пред халите

Meth
10-07-2015, 16:22
защо продължаваш да лъжеш?!, големият фейк си ти, исхак беше мюсюлманин и ходеше да се кланя в джамията пред халите

Не говорим ли за McTurbanhead ?

npp
10-07-2015, 16:40
Не говорим ли за McTurbanhead ?

по-добре не продължавай да се оплиташ в лъжи, два пъти ти написах "исхак", и ти два пъти ми каза, че бил фейк, а сега когато разбра, че сме уверени, че исхак беше мюсюлманин, започна да увърташ, а има голяма разлика между "исхак" и beardsley mcturbanhead

Meth
10-07-2015, 16:55
по-добре не продължавай да се оплиташ в лъжи, два пъти ти написах "исхак", и ти два пъти ми каза, че бил фейк, а сега когато разбра, че сме уверени, че исхак беше мюсюлманин, започна да увърташ, а има голяма разлика между "исхак" и beardsley mcturbanhead

Нещо се обърках. Никакъв Исхак не е писал в темата...затова си помислих, че говориш за mcturbanhead.
И по какво се различаваме ние с Исхак ?

defender
10-07-2015, 18:00
Аз също уважавам избора на всекиго.
Благодаря!

Не звучиш като Мохаммед. Не мога да си го представя как той би го казал това.

Извинявам се ако съм ви обидил без причина.

А иначе кое може да бъде причина да почнеш да обиждаш?

npp
10-07-2015, 19:22
Нещо се обърках. Никакъв Исхак не е писал в темата...затова си помислих, че говориш за mcturbanhead.
И по какво се различаваме ние с Исхак ?

защо все още си мислиш, че не те знаем?!, няма нужда да увърташ повече

Meth
10-08-2015, 11:45
защо все още си мислиш, че не те знаем?!, няма нужда да увърташ повече

Може би си изградил грешно мнение за мен...както са и повечето ти мнения...

npp
10-08-2015, 20:14
Може би си изградил грешно мнение за мен...както са и повечето ти мнения...

нагъл си, дори започна да изглеждаш по-нагъл и от дефендър...

LoveInfect
10-08-2015, 20:15
Ако се молиш на господ да умреш, ще умреш ли?

defender
10-08-2015, 20:20

как точно ефендъра ти изглежда нагло във виртуалното пространство.

прередил те е нагло на опашката за хляб ли?

LoveInfect
10-08-2015, 20:24
Не виждам защо това ще е гадно.

npp
10-08-2015, 20:28
Ако се молиш на господ да умреш, ще умреш ли?

лично аз в рамките на доста години изповядвах хиляди пъти пред Господ, че предпочитам да умра, отколкото да живея суетен живот, но ето че все още съм жив, въпреки голямата суета, която ми се наложи да търпя и до сега, следователно не човекът решава (сам) за себе си кога да умре, но Бог, обаче това показва, че Той е съвършено праведен, след като спасява човека дори и от посегателството му над собствения му живот...

npp
10-08-2015, 20:32
как точно ефендъра ти изглежда нагло във виртуалното пространство.

прередил те е нагло на опашката за хляб ли?

няма смисъл да ти припомням, но по-добре за теб би било да се покаеш(коригираш), а не просто да се връщаш назад...

npp
10-08-2015, 20:32
Не виждам защо това ще е гадно.

наглостта е гадно нещо...

defender
10-08-2015, 20:36
че предпочитам да умра,

Защо предпочиташ да умреш, не се ли наслаждаваш на Божия дар, не си ли харесваш живота?

defender
10-08-2015, 20:37
наглостта е гадно нещо...

нагли нападки

npp
10-08-2015, 20:38
защо предпочиташ да умреш, не се ли наслаждаваш на Божия дар, не си ли харесваш живота?

обичам живота, но не обичам суетата

defender
10-08-2015, 20:40
добре, как един прероден небесен херувим ще иска да умре, нечувано.
кажи някой ангел или херувим дето е искал да умре.

defender
10-08-2015, 20:43

т.е. живота ти изпълнен само със суета ли? Кажи нещо суетно, как ти мина днешния ден примерно.

LoveInfect
10-08-2015, 20:47
Ако искаш да умреш, това неблагодарно ли е към Бог?

defender
10-08-2015, 20:48
също може да кажеш на метх да ти изкара джиновете. да се "насерем" от смях, тази гледка ще е жестока просто, пък ако ще и гледката да е само виртуална.

defender
10-08-2015, 21:02

ако Бог иска да живееш, значи тва дето те кара да не живееш не е от Бог.

npp
10-08-2015, 21:04
добре, как един прероден небесен херувим ще иска да умре, нечувано.
кажи някой ангел или херувим дето е искал да умре.

всеки един от Св. Ангели на истинския Господ Бог често е претърпявал "смърт", защото никой от тях не обича суетата, а им се е налагало да я търпят, поради това и те не са обичали живота си до толкова че да предпочитат да се наслаждават на живота с греха, но са предпочитали "кръвта" им да бъде пролята за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, и така и до ден днешен се борят до "кръв" за тази Св. кауза, някои си мислят, че ние херувимите не сме човеци, но всъщност сме човешки същества, защото всяка душа всъщност е човешко същество, не само онези, които са въплътени в тела на животни, но дори и онези, които се намират в състояние на несъществуване(дълбок сън без съновидения) в небитието и още не са били сътворени в никакво тяло откакто е започнала настоящата вечност, защото човешката форма на съществуване и живот е единствената, чрез която душата може да има пълен(напълно изобилен) живот, докато другите форми, зверовите, животинските, и пр., се явяват примитивни(непълни) в сравнение с човешката, но пак чрез любовта на човека могат да се докоснат до пълната форма на живот примерно като домашни любимци, затова и е имало домашни любимци, които, макар и кучета, котки, или др., са се смятали за човеци, защото и са имали навици подобни на човешките, така всъщност всички Божии създания, дори и Св. Славни същества и Ангели на истинския Господ Бог, са някакъв род човешки същества, дори и Божият Син, Господ Исус Христос, от тази гледна точка може да се каже, че Бог е човешки, понеже създаде човека по Свой "образ" и "подобие", затова и Божият Син беше наричан още "Човешки Син" - ти може и да нямаш грижи, но истинските Светии страдат всеки час за истинското спасение в Него...

LoveInfect
10-08-2015, 21:18

Това не го разбрах. Ако Бог е Създателя, значи всичко е от Бог. И защо забога има ддявол?

npp
10-08-2015, 21:18

зависи от гледната точка:

"В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение в съдния ден, защото, както е Той, така сме и ние в тоя свят. В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание, и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта." 1 Йоаново 4: 17-18,

"И чух силен глас на небесата, който казваше: Сега дойде спасението, силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия Христос; защото се свали клеветникът на нашите братя, който ги клевети денем и нощем пред нашия Бог. А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелствуване; защото не обичаха живота си до толкоз, щото да бягат от смърт." Откровение 12: 10-11

едно е да мразиш угаждайки (така) на "тъмнината", а друго е да не обичаш угаждайки (така) на истинския Господ Бог...

npp
10-08-2015, 21:24
Това не го разбрах. Ако Бог е Създателя, значи всичко е от Бог. И защо забога има ддявол?

има дявол защото има "тъмнина", "тъмнината" не е създадена от истинския Бог, а от нея се раждат всички нейни явления: сатана, "звярът", "смъртта", "адът", бесовските духове, и пр., но истинският Бог не участва в нейните дела, нито има пръст в техния произход - те са две отделни царства

defender
10-08-2015, 21:34

дявола е бил създаден добър, но по своя воля е станал зъл, защото поискал той да стане бог.

npp
10-08-2015, 21:55
дявола е бил създаден добър, но по своя воля е станал зъл, защото поискал той да стане бог.

тези неща се изпитват чрез правилно упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, не става само чрез четене, учене и философстване, иначе би могло да се достигне до истината на истинския Бог дори и чрез разсъждаване, но трябва да си много обективен и честен към себе си и другите, както и точен, освен че и без чиста любов към другите за изобилен и вечен живот не е възможно да се достигне до съвършената истина

ето един пример за такъв начин на мислене, ако истинският Бог беше създал дявола с някаква възможност в него да (съ)греши, то тогава Бог щеше да е грешен, след като създава такова същество, влагайки/полагайки в него (малко или много) грешно естество, например ако ти създадеш робот и допуснеш в него да има някакво несъвършенство така щото след като бъде пуснат в експлоатация той започне да прави грешки поради несъвършенството, което си допуснал в него, тогава кой ще бъде отговорен за това, ти или роботът, който си създал така?!, следователно няма как истинският Бог да е създал дявола, особено след като все още е безгрешният Бог на цялата безкрайна вселена...

defender
10-08-2015, 22:00
ако истинският Бог беше създал дявола с някаква възможност в него да (съ)греши, то тогава Бог щеше да е грешен

Бог ни създал със свобода. Той само може да създава условия за да ни подтикне да изберем доброто, но не може насила да ни кара да го изберем ако не искаме.

Бог не е грешен, че ние сме избрали злото, въпреки че Той ни създал условия да изберем доброто, стига да поискаме.
Бог щеше да е грешен ако не ни беше създал свободни същества.

defender
10-08-2015, 22:14
влагайки/полагайки в него (малко или много) грешно естество,

свободата не е грешно естество, тя е нещо добро, ако свободата е грешно естество, то робството ли е безгрешно естество тогава?

npp
10-08-2015, 22:17
Бог ни създал със свобода. Той само може да създава условия за да ни подтикне да изберем доброто, но не може насила да ни кара да го изберем ако не искаме.

Бог не е грешен, че ние сме избрали злото, въпреки че Той ни създал условия да изберем доброто, стига да поискаме.
Бог щеше да е грешен ако не ни беше създал свободни същества.

преди говореше за дявола, а сега изведнъж започна да говориш за човеците

значи все едно да създадеш робот със свободна воля и да го поставиш в добра среда (благоприятна) за това да прави правилен избор, но въпреки това той да предпочете да греши от даден момент нататък, поради това че си го направил да избира така - просто не се връзва със здравия разум, все едно че говориш за някакъв безумен бог, обаче в Библията е писано, че човеците са били добри, и нямало никакви изгледи да съгрешат, но започнали да грешат едва от онзи момент нататък, в който сатана се явил и ги измамил, че дори и Бог знае, че те (едва ли не) биха придобили много повече ако започнат да "ядат" от "дървото" за познаване на доброто и злото, или точно както ако създадеш принципно безгрешна машина, но някой я преправи/хакне/кракне впоследствие, вследствие на което тя започне да греши - виж това вече звучи по-възможно

defender
10-08-2015, 22:24
преди говореше за дявола, а сега изведнъж започна да говориш за човеците

Ами както дявола, така и човеците са били създадени със свобода.

Според тебе, защо Бог поставил в райската градина дървото на живота, ами за да може Адам и Ева да имат свобода и избор. Иначе Бог можеше изобщо да не го беше слагал това дърво и нямаше хората да имат избор, щяхме да сме като машини, но ако сме създадени по Божи образ, то ти мислиш тогава, че Бог също е като машина и също няма свобода.

npp
10-08-2015, 22:35
свободата не е грешно естество, тя е нещо добро, ако свободата е грешно естество, то робството ли е безгрешно естество тогава?

а нима не правиш разлика между свобода и слободия?!, понеже гледам отново се опитваш да ни преметнеш, че слободия (едва ли не) значи истинска свобода, обаче много добре знаеш и ти, че слободията в крайна сметка е нежелана от всеки, защото дори и за малко време да се вижда някому благоприятна, когато "ножът опре до кокала", тогава вече (първоначалните) мнения (относно нея) се променят радикално, следователно едно е истинският Бог да направи човека свободен в Неговото(Божието) царство, а друго щеше да е ако го беше направил с естеството да (съ)греши, понеже какво е виновен истинския Бог задето дяволът някак си се възползвал от момента докато Той(Бог) е в състояние на съненост за да хакне човешкия ум, който впоследствие се оказал дори като трайно кракнат от "тъмнината" така?!

defender
10-08-2015, 22:40
а нима не правиш разлика между свобода и слободия?!,

свобода е да имаш правила, но да си свободен да избереш да ги спазваш или не, слободия е да нямаш никакви правила между които да избираш да ги спазващш или не.
Така, че Бог ни създал свободни, но ни дал и правила, но всеки сам си решава дали да ги спазва или дали ще изпадне в слободия.

ако бяхме създадени свободни и без правила, това щеше да е слободия.

npp
10-08-2015, 23:00
Ами както дявола, така и човеците са били създадени със свобода.

Според тебе, защо Бог поставил в райската градина дървото на живота, ами за да може Адам и Ева да имат свобода и избор. Иначе Бог можеше изобщо да не го беше слагал това дърво и нямаше хората да имат избор, щяхме да сме като машини, но ако сме създадени по Божи образ, то ти мислиш тогава, че Бог също е като машина и също няма свобода.

къде пише "Господ Бог създаде дявола" или "дяволът бе създаден от Господ Бог"?!, просто няма такова нещо в библейските писания, защото няма как Бог да си позволи да прецака нещата, още повече, че като единствен системен Администратор на живота за цялата вселената Той знае какво ще стане, или какво би се случило, ако допусне една или друга грешка, освен че и познава всеки един най-малък миг от съдбата на вечността, та ето как по-скоро човеци са склонни да грешат в мнението си относно Бог, затова и е писано, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина, ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината..., и ако грешим така, а казваме, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас, и ако така речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас(1 Йоаново 1:5-10)

за каква свобода говориш?!, защо пак се опитваш да изкараш дори и истинския Бог отдаден на слободията?!, точно както добрият учен не би създал машина, която причинява зло на добри(те) хора, така и Бог не би създал човека с (малко или много) грешно естество да върши неправда/беззаконие, но друг е въпросът, че "тъмнината" е успяла да превърне разни човеци в грешни, за която е писано, че се е намирала в долната част на вселената още преди Бог да започне да твори/сътворява в началото на вечността(Битие 1:1-2), което означава, че тя не е била създадена от истинския Бог, но е същество без начало и край подобно на самия истински Бог, което разбира се не означава, че Той не може да затвори и заключи трайно нейните (про)явления чак до края на вечността, защото и книгата Откровение ни представя точно такова развитите (на нещата в това отношение) (Откровение 19:20-21, 20:1-3, 10, 14-15), а нима е възможно да има истински живот с греха?!, или би ли истинския Бог (съ)участвал в делата на "тъмнината"?!, следователно би ли Той направил човека да избира между доброто и злото, особено след като заповядал на човека да не "яде" от "дървото" за познаване на доброто и злото?!

defender
10-08-2015, 23:10
къде пише "Господ Бог създаде дявола" или "дяволът бе създаден от Господ Бог"?!, просто няма такова нещо в библейските писания, защото няма как Бог да си позволи да прецака нещата,

Иезек.
14. Ти беше помазан Херувим, за да осеняваш, и Аз те поставих за това; ти беше на светата Божия планина, ходеше посред огнени камъни.
15. Ти бе съвършен в пътищата си от деня, когато бе сътворен, докле не се намери в тебе беззаконие.
16. От твоята широка търговия твоята вътрешност се изпълни с неправда, и ти съгреши; и Аз те свалих като нечист от Божията планина, изгоних те, осеняващи Херувиме, изсред огнените камъни.
17. От хубостта ти се възгордя сърцето ти, от тщеславието си ти погуби мъдростта си: затова Аз ще те сваля наземи, ще те предам на позор пред царе. ⇨

npp
10-08-2015, 23:12
свобода е да имаш правила, но да си свободен да избереш да ги спазваш или не, слободия е да нямаш никакви правила между които да избираш да ги спазващш или не.
Така, че Бог ни създал свободни, но ни дал и правила, но всеки сам си решава дали да ги спазва или дали ще изпадне в слободия.

ако бяхме създадени свободни и без правила, това щеше да е слободия.

продължаваш да лъжеш все така нагло?!, ето какво пише в речника за думата "слободия": "Разпуснатост, разпасаност, беззаконие. Това не е свобода, а слободия.", линк: http://rechnik.info/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8F

а не е ли свобода да не се заплиташ в робско иго?!

"Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго. Ето, аз, Павел, ви казвам, че, ако се обрязвате, Христос никак няма да ви ползува. Да! повторно заявявам на всеки човек, който се обрязва, че е длъжен да изпълни целия закон. Вие, които желаете да се оправдавате чрез закона сте се отлъчили от Христа, отпаднали сте от благодатта. Защото ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме. Понеже в Христа Исуса нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, но вяра, която действува чрез любов. Вие вървяхте добре; кой ви попречи да не бъдете послушни на истината? Това убеждение не беше от Онзи, Който ви е призовал. Малко квас заквасва цялото тесто. Аз съм уверен за вас в Господа, че няма да помислите другояче; а който ви смущава, той ще понесе своето наказание, който и да бил той. И аз братя, защо още да бъда гонен, ако продължавам да проповядвам обрязване? защото тогава съблазънта на кръста би се махнала. Дано се отсечаха ония, които ви разколебават. Защото вие, братя, на свобода бяхте призовани; само не употребявайте свободата си като повод за угаждане на плътта, но с любов служете си един на друг. Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си". Но ако се хапете и се ядете един друг, пазете се да не би един друг да се изтребите." Галатяни 5: 1-15

и така где е твоята така наречена "свобода", след като дори и Светиите са казали, че да "ядеш" от "дървото" за познаване на доброто и злото въобще не довежда до свобода, но до робско иго, следователно твоите ужким хитри усуквания въобще на са хитри, но са пълна идиотщина, нещо като умопомрачителна перверзия на ума, как така свободата да избереш слободията, която довежда до робско иго и така ти отнема свободата - каква свобода би била в такъв случай?!

npp
10-08-2015, 23:22
Иезек.
14. Ти беше помазан Херувим, за да осеняваш, и Аз те поставих за това; ти беше на светата Божия планина, ходеше посред огнени камъни.
15. Ти бе съвършен в пътищата си от деня, когато бе сътворен, докле не се намери в тебе беззаконие.
16. От твоята широка търговия твоята вътрешност се изпълни с неправда, и ти съгреши; и Аз те свалих като нечист от Божията планина, изгоних те, осеняващи Херувиме, изсред огнените камъни.
17. От хубостта ти се възгордя сърцето ти, от тщеславието си ти погуби мъдростта си: затова Аз ще те сваля наземи, ще те предам на позор пред царе. ⇨

и къде пише, че става въпрос за самия дявол?!, виж че пише "херувим", а не "дявола", ето както в Битие 3 се вижда разликата между сатана и херувимите:

"А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал..... Господ Бог... постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота." Битие 3: 1-24

значи в една и съща глава от библейската книга Битие, в която се говори за един и същ случай, а именно за грехопадението, са представени дяволът и херувимите като две различни неща, иначе сатана нямаше да бъде представен там като змия, но като някакъв херувим, така както в последния стих там се говори за херувими(те)...

npp
10-09-2015, 00:19

защо трябва да умираш?!, и каква е гаранцията, че ако умреш ще отидеш на по-добро място след смъртта?!, при това съм умирал и мога да кажа от опит, че състоянието на смърт може да бъде доста неприятно, не сме ли получили живота си от истинския Бог?!, следователно след като Той ни го дава, едва ли (ще) иска да се мъчим, в такъв случай защо да си мислим, че Той ни мисли злото или че не би ни спасил от него - колко е просто правилното обяснение, което ни прави свободни!

Meth
10-09-2015, 04:03
дявола е бил създаден добър, но по своя воля е станал зъл
Виж как знае пича. Браво.

npp
10-09-2015, 13:30
Виж как знае пича. Браво.

и двамата сте едни мъгли...

defender
10-09-2015, 13:34
велики ЕРЕСтирал свидетелю, кажи ни какво според тебе означава "свобода" и ако човек е създаден свободен в какво точно се изразява свободата му, щом казваш, че не е в свободата му на избор.

npp
10-09-2015, 15:02
велики ЕРЕСтирал свидетелю, кажи ни какво според тебе означава "свобода" и ако човек е създаден свободен в какво точно се изразява свободата му, щом казваш, че не е в свободата му на избор.

свободата му е била, че е могъл да "яде" от всяко "дърво" на Рая свободно, но му е било заповядано да не "яде" от "дървото" за познаване на доброто и злото, понеже в противен случай го е грозяла сигурна смърт, следователно той не е имал свободата да яде от онова забранено дърво, следователно свободата е възможността на човека да живее изобилен и вечен живот без да претърпява загуби, мъки и въобще погибел, иначе каква свобода би имал ако (трябва да) отпадне от Божията благодат, (да) се влоши, (да се) мъчи, и (да) умре без да може да живее изобилен и вечен живот през цялото време?!, пък и Бог щеше да каже, че му дава свободата да "яде" включително и от "дървото" за познаване на доброто и злото, но ако си наистина добър и любящ родител и знаеш, че неща като огън, високо електричество, остриета, движещи се превозни средства, и пр. могат да навредят на обичните ти деца и дори да ги убият, ще им позволиш ли/ще им дадеш ли да си играят свободно с тези неща?!, защо не би им позволил/дал?, защото знаеш, че истинската свобода за тях е далеч от опасностите, които могат да им навредят, да ги обезобразят, осакатят или убият...

еретик си ти, невернико

defender
10-09-2015, 16:17
но ако си наистина добър и любящ родител и знаеш, че неща като огън, високо електричество, остриета, движещи се превозни средства, и пр. могат да навредят на обичните ти деца и дори да ги убият, ще им позволиш ли/ще им дадеш ли да си играят свободно с тези неща?!,

То тоя твоя спящ бог прилича на някаква властна майка дето е обсебила детето си, някаква вманиачена любов, все едно грабваш детето си да го прегърнеш уж от любов но толкова силно го стискаш, че се задушава от тебе.
Тва май е някаква болест, твоя бог май бая отклонения му отриваме вече.

Нали Бог ни е забранил да ядем и ни е казал какво ще се случи, какво повече искаш да направи, но човек сам избрал да повярва на змията, защото имал свобода.

Тва е все едно майката да каже на детето си да не върши нещо, защото ще пострада и после детето като излиза само или с приятели и тя да тръгне да го преследва какво върши, като частен детектив, ужасно е.

нпп, вземи си излекувай бога, че я виж си заприличал на него и вече приличаш.
ти си като някакъв религиозно-тоталитарен тип, почти като мохамед, ама той е по-добре малко.

npp
10-10-2015, 12:53
То тоя твоя спящ бог прилича на някаква властна майка дето е обсебила детето си, някаква вманиачена любов, все едно грабваш детето си да го прегърнеш уж от любов но толкова силно го стискаш, че се задушава от тебе.
Тва май е някаква болест, твоя бог май бая отклонения му отриваме вече.

Нали Бог ни е забранил да ядем и ни е казал какво ще се случи, какво повече искаш да направи, но човек сам избрал да повярва на змията, защото имал свобода.

Тва е все едно майката да каже на детето си да не върши нещо, защото ще пострада и после детето като излиза само или с приятели и тя да тръгне да го преследва какво върши, като частен детектив, ужасно е.

нпп, вземи си излекувай бога, че я виж си заприличал на него и вече приличаш.
ти си като някакъв религиозно-тоталитарен тип, почти като мохамед, ама той е по-добре малко.

че какво лошо ти е направил/ти прави истинският Бог та Го хулиш?!, вече освен роптател и оплаквач стана и бохохулник, ако не е истинският Бог, тогава ти въобще не би и съществувал истински, и ако не беше те създал, ти въобще нямаше и да просъществуваш като човек - просто не можеш да разбереш какво значи Бог Отец

ако загрижената майка знае, че детето и (ще) общува с опасни хора или (ще) движи в опасна среда, или (ще) прави опасни неща, тогава дори въобще не би го (и) пуснала да излиза в такива случаи ако разбира се има пълна власт и сила да го спре да прави това - може би си гледал "истински истории" по bTV?!, а няма как истинският Бог да иска Неговото създание да върши неправда/беззаконие, иначе би бил съучастник на греха, а човекът повярвал на сатана, защото той имал голяма власт да го прелъсти - просто е бил (така да се каже) хакнат/кракнат от сатана

ти трябва да се лекуваш, все повече и повече започна да приличаш на онези фанатичните до пълно изпростяване/затъпяване/помрачение агентури от комунистическото време

Meth
10-10-2015, 20:45
Не се ли замисляш, че можеш ти да грешиш, в случай че двама различни човека от две различни религии твърдят едно и също нещо ?

defender
10-10-2015, 21:23

https://pp.vk.me/c417325/v417325733/6ce3/EkqCOnL1E_M.jpg

defender
10-10-2015, 21:29
Не се ли замисляш, че можеш ти да грешиш

http://envim.info/uploads/posts/2013-12/1387971835_sekta.jpg

npp
10-10-2015, 23:25
Не се ли замисляш, че можеш ти да грешиш, в случай че двама различни човека от две различни религии твърдят едно и също нещо ?

а на теб не ти ли е хрумвало, че след като все още си на ниво мислене, постъпваш подобно на милиони други, които също мислиха в продължение на хилядолетия, но напразно?!, мисленето е суетно, правилната вяра в истинския Господ Бог е високо-ефективна(та)...

npp
10-10-2015, 23:26
https://pp.vk.me/c417325/v417325733/6ce3/EkqCOnL1E_M.jpg

http://envim.info/uploads/posts/2013-12/1387971835_sekta.jpg

точно го обръщахте на сектантщини някои

Meth
10-11-2015, 07:18
а на теб не ти ли е хрумвало, че след като все още си на ниво мислене, постъпваш подобно на милиони други, които също мислиха в продължение на хилядолетия, но напразно?!, мисленето е суетно, правилната вяра в истинския Господ Бог е високо-ефективна(та)...
Даден ни е ум - за да мислим...а ти като не знаеш да го използваш тоя ум...твой си проблем.

npp
10-11-2015, 08:32
Даден ни е ум - за да мислим...а ти като не знаеш да го използваш тоя ум...твой си проблем.

и какво ще измислиш ако не получаваш откровение(-я) от истинския Господ Бог и поради това не знаеш истината за невидимите/същностните неща на вселената и не можеш да знаеш по-добре от Него какво/кое (ще) е (най-)добре за човека?!, затова първо е правилното упражняване на вярата в Него

"Всяко нещо, което е съществувало, вече си е получило името; И известно е, че оня, чието име е Човек, Не може да се състезава с по-силния от него. Понеже има много неща, които умножават суетата, То каква полза за човека? Защото кой знае кое е добро за човека В живота, във всичките дни на суетния му живот; Който минава като сянка? Понеже кой ще извести на човека Какво ще бъде подир него под слънцето?" Еклесиаст 6: 10-12

defender
10-11-2015, 08:53
и какво ще измислиш ако не получаваш откровение(-я) от истинския Господ Бог и поради това не знаеш истината за невидимите/същностните неща на вселената

А ти тия "откровения" как ги получаваш, като някакви мисли или под формата на шоколадови бонбони.

През ума ти заедно с "откровенията" не минават ли и някаква мисли различни от "откровенията", я си помисли малко.

Meth
10-11-2015, 09:56
я си помисли малко
Ама той не мисли.

npp
10-11-2015, 11:39
А ти тия "откровения" как ги получаваш, като някакви мисли или под формата на шоколадови бонбони.

През ума ти заедно с "откровенията" не минават ли и някаква мисли различни от "откровенията", я си помисли малко.

Ама той не мисли.

а вие какво толкова измайсторихте с вашите превъзходни мисли?!

defender
10-11-2015, 12:16
а вие какво толкова измайсторихте с вашите превъзходни мисли?!

Идеята ми беше, че през главата на човека минават като добри, така и лоши мисли, а човек избира да постъпи според едните или според другите.

Сега само не ми казвай, че никога през главата ти не са минавали някакви лоши мисли, различни от "откровението ти".

npp
10-11-2015, 14:27
Идеята ми беше, че през главата на човека минават като добри, така и лоши мисли, а човек избира да постъпи според едните или според другите.

Сега само не ми казвай, че никога през главата ти не са минавали някакви лоши мисли, различни от "откровението ти".

дори и на някого да са му минавали лоши мисли през главата, целта на истинския Господ Бог и истинските Светии както и предназначението на вярата е злото да бъде отмахнато от човеците, а не да му даваме път да действува в света като казваме, че е естествено да минават лоши мисли през умовете на хората, виждаш ли сега как се заблуждаваш когато си мислиш и твърдиш неща от себе си или от друг човек?!, затова и казахме много пъти, че човешката(666) религия/духовност е неправедна и докарва съблазън, защото не действува активно за истинско/ефективно спасение на човеците, но по-скоро предпочита да бездейства в това отношение оправдавайки се със знания/мъдрости, например за това как (разбираш ли/ужким) е съвсем естествено да има зло на света, понеже (едва ли не) истинският Бог е направил и прави да има зло на света...

Meth
10-13-2015, 11:28
дори и на някого да са му минавали лоши мисли през главата, целта на истинския Господ Бог и истинските Светии както и предназначението на вярата е злото да бъде отмахнато от човеците, а не да му даваме път да действува в света като казваме, че е естествено да минават лоши мисли през умовете на хората, виждаш ли сега как се заблуждаваш когато си мислиш и твърдиш неща от себе си или от друг човек?!, затова и казахме много пъти, че човешката(666) религия/духовност е неправедна и докарва съблазън, защото не действува активно за истинско/ефективно спасение на човеците, но по-скоро предпочита да бездейства в това отношение оправдавайки се със знания/мъдрости, например за това как (разбираш ли/ужким) е съвсем естествено да има зло на света, понеже (едва ли не) истинският Бог е направил и прави да има зло на света...

Истинският Господ Бог ако искаше, щеше да унищожи цялото това зло, понеже нищо не може да се мери с Него и нищо не е трудно за Него.
Но...забрави...с теб не може да се спори...въртиш се въртиш се и пак стигаш на едно и също място...аз няма да участвам в тази въртелешка повече.

npp
10-13-2015, 14:02
Истинският Господ Бог ако искаше, щеше да унищожи цялото това зло, понеже нищо не може да се мери с Него и нищо не е трудно за Него.
Но...забрави...с теб не може да се спори...въртиш се въртиш се и пак стигаш на едно и също място...аз няма да участвам в тази въртелешка повече.

защо си мислиш, че истинският Бог не иска да има изобилен и вечен живот за всички души, и че не би ги спасил?!, ако досега е имало човеци, които от все сърце са искали да има рай за всички на света, колко повече Той, или Той по-лош ли е от човеците та да не иска да има пълен рай за всички?!

Грозния
10-13-2015, 21:41
Даден ни е ум - за да мислим...а ти като не знаеш да го използваш тоя ум...твой си проблем.Май си оставил аллах да мисли вместо теб :D !

Meth
10-14-2015, 04:01
защо си мислиш, че истинският Бог не иска да има изобилен и вечен живот за всички души, и че не би ги спасил?!, ако досега е имало човеци, които от все сърце са искали да има рай за всички на света, колко повече Той, или Той по-лош ли е от човеците та да не иска да има пълен рай за всички?!

Той само ни тества. Този който мине теста бива награждаван с Рая.

Meth
10-14-2015, 04:03
Май си оставил аллах да мисли вместо теб :D !

Ако наистина беше така, щях да говоря като npp.

npp
10-14-2015, 08:48

какво значи "тества"?!, ти би ли тествал децата си като ги (из)оставиш сами в джунглата сред зверовете, та кой оцелее като тарзан, оцелее?! - някои сектанти сте много коравосърдечни, и продължавате да се опитвате да приписвате неправдата си на истинския Бог, Който е абсолютно праведен, а не изрод като вас, иначе нямаше да е истински Бог

"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава. А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;" Яков 1: 13-14

Ако наистина беше така, щях да говоря като npp.

сатанист си, ако говореше Божието слово като нас, нямаше да си сатанински, но ето че от свидетелството ти също може да се познае какъв си

DoctorSatan666
10-14-2015, 10:17

Не, просто си измисляш оправдания за всичките "лоши" неща които ти се случват (каквито и да са) и ги приписваш на нещо което не съществува, образ на който да проектираш някакви си твои нужди (от някой да те тества и после да те възнагради примерно). Това е пътят на най-малкото съпротивление, какъвто е по принцип и процесът на когнитивния дисонанс.
Нпп прави същото, само че с неговата интерпретация Бог наистина няма как да е отговорен за всичките "лоши" неща, които се случват на хората, затова той тези неща ги приписва на зли сили, които действат в отсъствието на Бог. Тук нпп може да си играе ролята на посредник между Спасителя и онези които искат/могат/трябва да бъдат спасени. В крайна сметка се "карате" за едно и също нещо - спасение. Разликата е че в единия филм спасението е гарантирано но има условието да се "живее богоугодно", а в другия случай е почти същото, но условието вече става повече като разумна необходимост, тоест че само чрез вяра и молитви може да се събуди бог. Разликата произтича от двата различни образа за Бог - за добрия, праведен заспал Бог, който спасява, или за другия, родителския тип Бог, който тества, награждава, и.....от време на време наказва :-D. На мен повече ми харесва интерпретацията на нпп, образът му е по-съвместим с научното и изобщо с логичното мислене. Още повече, само мазохист би искал да вярва в бог, който да го тества постоянно, и като някакъв евтин трикаджия да му прави мизерии.

Meth
10-14-2015, 10:38
Не, просто си измисляш оправдания за всичките "лоши" неща които ти се случват (каквито и да са) и ги приписваш на нещо което не съществува, образ на който да проектираш някакви си твои нужди (от някой да те тества и после да те възнагради примерно). Това е пътят на най-малкото съпротивление, какъвто е по принцип и процесът на когнитивния дисонанс.
Нпп прави същото, само че с неговата интерпретация Бог наистина няма как да е отговорен за всичките "лоши" неща, които се случват на хората, затова той тези неща ги приписва на зли сили, които действат в отсъствието на Бог. Тук нпп може да си играе ролята на посредник между Спасителя и онези които искат/могат/трябва да бъдат спасени. В крайна сметка се "карате" за едно и също нещо - спасение. Разликата е че в единия филм спасението е гарантирано но има условието да се "живее богоугодно", а в другия случай е почти същото, но условието вече става повече като разумна необходимост, тоест че само чрез вяра и молитви може да се събуди бог. Разликата произтича от двата различни образа за Бог - за добрия, праведен заспал Бог, който спасява, или за другия, родителския тип Бог, който тества, награждава, и.....от време на време наказва :-D. На мен повече ми харесва интерпретацията на нпп, образът му е по-съвместим с научното и изобщо с логичното мислене. Още повече, само мазохист би искал да вярва в бог, който да го тества постоянно, и като някакъв евтин трикаджия да му прави мизерии.

А щом като неговият Бог е толкова справедлив, защо не наказва ?

Meth
10-14-2015, 10:43
какво значи "тества"?!, ти би ли тествал децата си като ги (из)оставиш сами в джунглата сред зверовете, та кой оцелее като тарзан, оцелее?! - някои сектанти сте много коравосърдечни, и продължавате да се опитвате да приписвате неправдата си на истинския Бог, Който е абсолютно праведен, а не изрод като вас, иначе нямаше да е истински Бог

"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава. А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;" Яков 1: 13-14

сатанист си, ако говореше Божието слово като нас, нямаше да си сатанински, но ето че от свидетелството ти също може да се познае какъв си

Не е такъв тест какъвто го представяш ти.
Говоря за тест за вяра.

DoctorSatan666
10-14-2015, 11:26

Защото е заспал :D Или просто защото може би не наказва.

Meth
10-14-2015, 13:34
Какъв Бог е Той ако спи ? Щом спи, как така на npp му изпраща откровения ?
Как така ще е Бог и няма да наказва...то в такъв случай аз мога да върша каквото си искам - да пия, да изнасилвам, да убивам...

inewton
10-14-2015, 15:33

npp, случайно да се казваш Йордан?

lunacy
10-14-2015, 17:58
Как така ще е Бог и няма да наказва...то в такъв случай аз мога да върша каквото си искам - да пия, да изнасилвам, да убивам...

разбира се че можеш

единствената причина да не изнасилваш/убиваш/пиеш за теб наказанието на –твоя– Бог ли е?

Meth
10-14-2015, 19:46
разбира се че можеш

единствената причина да не изнасилваш/убиваш/пиеш за теб наказанието на –твоя– Бог ли е?

Не.
Просто дадох пример.
Един разумен човек не би направил тези неща.

DoctorSatan666
10-14-2015, 20:14
Как така ще е Бог и няма да наказва...то в такъв случай аз мога да върша каквото си искам - да пия, да изнасилвам, да убивам...Абе той е буден, ама има малко мегабайти мобилен и си пише само с избранници, спасители, свидетели и прочие. Ама видиш ли, ако се молим усърдно все едно ще съберем достатъчно пари да го сложим на план с неограничен трафик.

DoctorSatan666
10-14-2015, 20:34
Един разумен човек не би направил тези неща.

Щях да кажа че съм съгласен поне за пиенето, защото наистина е неразумно човек да пие, но после се сетих че в твоята причина, за това защо човек не трябва да пие, също няма нищо разумно. Глупост водеща инстинктивно към добри решения, not bad tho.

http://prikachi.com/images/728/8406728K.gif

npp
10-14-2015, 22:48

както винаги досега преиначаваш някои неща...

просто не познавате Бог, има истински Бог, но има и строг съдия, това че истинският Бог не е създал нещо съществуващо, не означава че то не съществува благодарение на това че има Бог, така и е с негативния съдия, същество явяващо се като естествено отражение от(вследствие на) сблъсъка между "тъмнината" и "Светлината", Бог е толкова ярък, че няма как да не се допълни с липсваща(та) брънка, но пак Онзи, Който наистина е истинският Бог остава вечно безучастен в делата на "тъмнината", не че не се намесва в нейните дела за да ги осуети, понеже от тази гледна точка дори е казано, че Той "създава" "тъмнината", "създава" я, защото тя не може да върши добро от себе си, понеже нейната природа е константно негативна, затова Той върши доброто, докато тя може да върши само неправда/зло, поради това тя не може да се прослави т.е. понеже не върши истинско добро, иначе нейната слава може да бъде голяма тъй като е от категорията на самия истински Бог, но Той прославя "Светлината", и така "създава" "тъмнината" т.е. употребява/борави с нещата според закона на Правдата, понеже ако остави "тъмнината" да постъпва според собствения си характер, тогава тя би вършила само неправда/зло, затова Той се отнася с нея според закона на Правдата т.е. употребява я законно като я осуетява (защото и не остава/няма какво друго да я прави/да прави с нея), така Той прославя природните явления т.е. употребявайки ги според закона на Правдата/"Светлината", което е и смисълът на думата "създава" където в библейските писания се казва, че Той "създава" "тъмнината"/"злото"...

"Спогаждай се с противника си по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището(т.е. спогаждай се с истинския Бог докато упражняваш вяра(та)), да не би противникът ти да те предаде на съдията(т.е. да не би като вършиш неправда/беззаконие Той да изпадне в по-дълбока фаза на съненост за теб и така да попаднеш в ръцете на негативния бог съдия), а съдията те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница." Матей 5: 25

та ето как заспалите сте вие

npp
10-14-2015, 23:25
Не е такъв тест какъвто го представяш ти.
Говоря за тест за вяра.

за каква вяра говориш в този случай, след като Той не е определил всеки да бъде духовен служител, така както и дори не би имало смисъл/полза от това всеки да бъде министър, но обикновено министрите са малко, докато онези, които не са управници са много?!, понеже (и) предназначението на вярата е да бъде средство за всеобщо спасение в истинския Бог, а не средство за самоизтъкване, поради това и е написано:

"Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил? Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит, а с друга част - съд за непочтена употреба(т.е. съд за не така почтена употреба)? А какво ще кажем, ако Бог, при все, че е искал да покаже гнева Си и да изяви силата Си, пак е търпял с голямо дълготърпение съдовете, предмети на гнева Си, приготвени за погибел(сиреч приготвени за очистване), и е търпял, за да изяви богатството на Славата Си, над съдовете, предмети на милостта Си, които е приготвил отнапред за слава - над нас, които призова, не само измежду юдеите, но и измежду езичниците?" Римляни 9: 20-24

истинският Бог никога не е заспивал до 100%, но се намираше в състояние на сънност, което значи че отчасти беше заспал, но и винаги е бил достатъчно буден за да крепи и движи творенията Си, иначе ако беше напълно заспал, това можеше да причини най-малкото застой и за самите творения, или ако си гледал игрални филми със сцени, в които времето някак си спира и целият свят спира да се движи така щото хората "се вцепеняват/замръзват" всеки на мястото си подобно на восъчни статуи - подобно нещо можеше да стане и с Неговите творения ако Той беше напълно заспал, да не говорим за другите възможни ефекти/последствия/резултати, например би било възможно дори и това творението да се дезинтегрира на съставните си части(елементи, частици, атоми, и пр.), затова Той винаги е бил и достатъчно буден за да не се стигне до такъв изход, но това е много сложно да се обясни, защото истинският Бог е невероятно разумен (или както още се казва за Неговия разум че е неизследим) и промисля предварително разпределението на Своите сили така щото винаги да стиг(н)ат за най/по-важното, обаче за всеки човек може да е различно, тъй като за някои може да е по-буден отколкото за други, например ето как е бил много буден за Своя единороден първороден Син, Господ Исус Христос, затова и явлението на Исус е било съпровождано от всякакви знамения и чудеса на спасението в Отца за хиляди човеци, но всъщност не това че досега е бил в състояние на сънност е важното, понеже целта е да се работи за всеобщото спасение в Него...

не истинският Бог наказва, но негативният бог съдия може да осъди и възпрепятства причинителите на зло, а пък дяволът би могъл да ги съсипе/погуби, затова и е вярата, за да се попречи на лукавия да причини зло на човеците...

defender
10-15-2015, 09:45
разбира се че можеш

Не, Бог ни дава всичко нужно, оттам насетне заповедите ги изпълняваме като отклик на нашата любов. Защото когато човек се чувства добре и задоволен, той няма как да не изнася добро навън от себе си (той просто няма повод да бъде лош). Това е нашето вършене на заповедите. Заповедите не са тежест, а се превръщат в един вид себеизразяване.

defender
10-15-2015, 09:50
интерпретацията на нпп, образът му е по-съвместим с научното и изобщо с логичното мислене.

Брей, как прозвуча. Обясни ни малко по-добре това научна мислене, че да прогледнем като тебе за спящия бог на нпп.

ПП: Докторе, знаех си тайничко, че си сатанистка подлога на свидетеля. Чувствах си аз, че и в тебе има нещо херувимско.

npp
10-15-2015, 15:04
Не, Бог ни дава всичко нужно, оттам насетне заповедите ги изпълняваме като отклик на нашата любов. Защото когато човек се чувства добре и задоволен, той няма как да не изнася добро навън от себе си (той просто няма повод да бъде лош). Това е нашето вършене на заповедите. Заповедите не са тежест, а се превръщат в един вид себеизразяване.

това изглежда/звучи като изповед на 16-годишен син на мултимилионер, и все пак ако не дай си Боже настане криза, напаст, или гонения, какво ще правят такива, които са с дълбокото убеждение, че първо трябва да имат пълен комфорт и лукс за да могат чак тогава да спазват заповедите?!, дали вършенето на Божиите заповеди е просто едно абсолютно готованство или просто да изразиш себе си пред другите според онова, което си мислиш, че е истинското ти аз следвайки приетия на сляпо модел от света на човешката религия/духовност в "ритъма" на "бързата"(прибързаната) печалба?!

...спящия бог на нпп...

спящ си ти

DoctorSatan666
10-15-2015, 22:10
Брей, как прозвуча. Обясни ни малко по-добре това научна мислене, че да прогледнем като тебе за спящия бог на нпп.

За мен и двете интерпретации са излишно полагане на предположения, но ако трябва да избирам между бог, който е добър, но не може да се прояви като такъв защото е "заспал", и бог, който е тираничен, бих избрал първия. Най-малкото защото не се налага чак толкова много да си стъкмяваш образа на бог, така че да отговаря на фактите от очевидността, като например че бил ни тествал или както казват че неведоми били пътищата му. Така можеш да добавяш колкото си искаш характеристики на Бог, каквито са ти удобни, само за да поддържаш илюзията че Бог, наистина съществува. Но с всяко едно добавяне, правиш едно допълнително предположение, а по принцип всяко излишно добавяне намалява шансът за достоверност на всяка един мисловен модел или схема. Та затова казах че "метода" на нпп е по-научен и съвместим с логичното мислене - има по-малко на брой излишни допускания. Ето виж във неговата система, проблемът за Бог, примерно както го е формулирал Епикур ("Дали Бог иска да предотврати злото, но не може? Тогава не е всемогъщ. Дали може, но не иска? Тогава е зъл. Дали и иска, и може? Тогава откъде идва злото? Дали нито иска, нито може? Тогава защо го наричаме бог?") е решен логически. Няма противоречие.
Абе нпп си е духовен човек, освен религиозен. Веднага си проличава нивото на задълбоченост което е вложил в цялата работа, поне по възрастния от двамата. А ти също се пишеш религиозен, и си мислиш че тия неща действително изразяват кой си, но всичкото е за единото джафкане и театралничене. Ти си просто последовател, потребител, който консумира и прекопира и после изживява чужди филми като свои и като такъв се не се различаваш с нищо от милионите други последователи. Не влагаш нищо свое в цялата работа, никакъв личен катарзис, никакво отклонение от канона, освен там където ти е удобно.

defender
10-16-2015, 00:18
Ти си просто последовател, потребител, който консумира и прекопира и после изживява чужди филми като свои и като такъв се не се различаваш с нищо от милионите други последователи. Не влагаш нищо свое в цялата работа, никакъв личен катарзис, никакво отклонение от канона, освен там където ти е удобно.

Всеки си избира да вярва или приема нещо като източник на истината, на база на което изгражда логика и начин на мислене, така, че това се отнася и за тебе.
Не може да има здрав разум без преди това, той да се е закрепил на това, което вярваш и приемаш за източник на истината т.е. един вид бог.
Ако ти казваш, че нямаш бог, то значи нямаш и разум,а си някакъв блуждаеш в нищото тип, дори не може да се каже, че си пълноценен човек.

Не можеш да имаш разум, ако преди това не си обожествил нещо като източник на истината.

defender
10-16-2015, 00:27
Представи си какъв може да е човек като нпп, който обединява в един бог всемогъщество и зависимост от спане.

ПП: И не мога да разбера, защо нпп точно е решил, че богът му спи, ами защо не да е отишъл да яде салата и хората трябва да се молят та да го наядат или да е отишъл да лови риба или нещо такова, защо пък точно да спи.

npp
10-16-2015, 13:56
Всеки си избира да вярва или приема нещо като източник на истината, на база на което изгражда логика и начин на мислене, така, че това се отнася и за тебе.
Не може да има здрав разум без преди това, той да се е закрепил на това, което вярваш и приемаш за източник на истината т.е. един вид бог.
Ако ти казваш, че нямаш бог, то значи нямаш и разум,а си някакъв блуждаеш в нищото тип, дори не може да се каже, че си пълноценен човек.

Не можеш да имаш разум, ако преди това не си обожествил нещо като източник на истината.

един от проблемите на доста съвременни вярващи е, че пропускат факта, че истинският Господ Бог и истинските Светии никога не са посочвали за грешни и съдили невярващи/неокултисти само защото не са вярващи, защото Бог е любов, което означава, че по-важно е да имаш любов, отколкото да си вярващ/религиозен, или каква полза, както е казал и Господ, Исус, от дългите молитви на едни духовни лица наричани примерно фарисеи ако те не се молят от чиста любов към ближния, но са пълни отвътре с грабителство и насилие?!, така че какво ако си много духовен/вярващ, но отвътре си пълен и често се отнасяш към ближния си с пренебрежение, презрение, омраза, неправда, себичност, горделивост, арогантност, безочливост, и пр.?! - где остава ползата от вярата в такъв сручай, и може ли такава вяра въобще да се нарече (истинска) вяра?!, а дори и самият Господ Бог е казал, че не осъжда и няма да съди човеците, които не следват/упражняват/практикуват Неговото учение за вяра, защото по-важно е да имаш любов

"И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света. Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден. Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец." Йоан 12: 47-50

Представи си какъв може да е човек като нпп, който обединява в един бог всемогъщество и зависимост от спане.

ПП: И не мога да разбера, защо нпп точно е решил, че богът му спи, ами защо не да е отишъл да яде салата и хората трябва да се молят та да го наядат или да е отишъл да лови риба или нещо такова, защо пък точно да спи.

ти си зависим от спане, докато истинският Бог преминава през изпитание от седмия ден нататък (което може да трае (до) не повече от 5-6 хилядолетия), а ти ако наистина си праведен, как би постъпил ако в един момент се окаже, че имаш брат когото поради някакви причини не познаваш и за чието съществуване дори не си знаел до последно, и той се яви за да предяви правото си да наследи дял от наследството на вашите родители?!, ако наистина си праведен и винаги постъпваш праведно, ще се опиташ ли да го отпратиш или да се отървеш от него за да не получи никакво наследство?!, по подобен начин и за истинският Бог в началото на вечността се е оказало, че има нещо като брат от една и съща "майка", а именно "тъмнината" е този негов "брат", която предявила претенции за дял от вселенския имот за да упражнява власт над него, и дори за попечителство над душите, а Той е трябвало да докаже, че тя няма право на такъв дял и такова попечителство във вселената, така щото и до ден днешен Той все още преминава през това изпитание, защото, както може и да се види, все още не е успял да отмахне злото то света напълно, а ти и въобще вярващите/поклонниците като теб въобще не участвахте активно в борбата против греха за да Му помогнете, но все още сте едни духовни готованци...

поне десетки (ако не и стотици) пъти ти се обясни, че няма как истинският Бог да е хем напълно буден, хем да допуска да има зло с някоя душа на света, иначе щеше да е лукав и злодей, защото щеше да го прави нарочно - Той е изпаднал в състояние на сънност по неволя, а не защото е искал примерно да се скатае или да побегне от отговорността Си да пази човеците от злото, иначе какъв би бил в противен случай?!

Meth
10-17-2015, 19:20
Според мен npp прави тест за да пробва издръжливостта ни на глупости.

dreamwalker
10-17-2015, 21:36

Най-сетне някой да го осъзнае.

npp
10-17-2015, 22:17

ние не смеем да си правим такива експерименти с човеците, но то дори вече се видя, че вие обичате глупостите на света на човешката религия/духовност, отколкото правдата на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, така че въобще не се оправдавайте с нас за своята неправда, но причината си е и във вас когато продължавате да обичате неправдата вместо (само) Правдата...

Най-сетне някой да го осъзнае.

а ти като си съзнателната вещерка какво по-добро си постигнала?!

Martyyy2
10-18-2015, 07:13
Allah e velik

defender
10-20-2015, 21:45
Свидетелство на бивш ислямист
https://www.youtube.com/watch?v=2Iweho6o38Q

ПП: аллях, дано Метх го види т'ва и да се изкаже какво мисли.

RiB
10-21-2015, 09:10
К'во стаа, тууурци :)

Meth
10-21-2015, 11:18
Свидетелство на бивш ислямист
https://www.youtube.com/watch?v=2Iweho6o38Q

ПП: аллях, дано Метх го види т'ва и да се изкаже какво мисли.

Жалко за тоя човечец, който не е можал да вникне в истинския смисъл на Корана а се е плъзнал по повърхността и е попаднал на грешно място.
Ти какво очакваше от син на терорист ?
Мяза ми на двуличник.

defender
10-21-2015, 11:27
Жалко за тоя човечец, който не е можал да вникне в истинския смисъл на Корана а се е плъзнал по повърхността и е попаднал на грешно място.

Прекалено много станаха тия дето уж не разбирали Корана, а се изказват на целослушание. Оставам с впечатление, че само ти и твоето обкръжение от 20-30 човека го разбирате Корана.

Ми щом толкова много хора е възможно да се объркат и да не го разберат Корана, то тогава наистина опасността тези хора да станат терористи под влияните на исляма (който не са разбрали) е голяма.

defender
10-21-2015, 11:37
Метх, може ли да се разбере кой от тези бежанци навлизащи в Австрия разбира правилно Корана и кой не го разбира правилно и е потенциално опасен. То излиза, че на входа на всяка граница трябва да се провежда изпит по правилен ислям и тогава да ги пускат, който го издържи.
https://www.facebook.com/identitaeroesterreich/videos/776135672497763/?__mref=message_bubble

Meth
10-21-2015, 12:33
Прекалено много станаха тия дето уж не разбирали Корана, а се изказват на целослушание. Оставам с впечатление, че само ти и твоето обкръжение от 20-30 човека го разбирате Корана.

Ми щом толкова много хора е възможно да се объркат и да не го разберат Корана, то тогава наистина опасността тези хора да станат терористи под влияните на исляма (който не са разбрали) е голяма.

За да ти докажа, че тоя човек е само лъжец (и най-вероятно пийонка на една тайна организация) стига ми само да ти отклоня вниманието върху факта, че той изкара един цитат от Корана, който не беше в контекст...а айети които не се четат в контекст, могат да бъдат преобразувани и изопачавани поне по 1001 начина.

Meth
10-21-2015, 12:36
Мисля че Коранът е ясен за всички, но умишлено се тълкува по най-неудачния начин.

Meth
10-21-2015, 12:40
Метх, може ли да се разбере кой от тези бежанци навлизащи в Австрия разбира правилно Корана и кой не го разбира правилно и е потенциално опасен. То излиза, че на входа на всяка граница трябва да се провежда изпит по правилен ислям и тогава да ги пускат, който го издържи.
https://www.facebook.com/identitaeroesterreich/videos/776135672497763/?__mref=message_bubble

И това е начин. Lol

defender
10-21-2015, 13:36
могат да бъдат преобразувани и изопачавани поне по 1001 начина.

Значи, който се захване да изучава Корана има поне 1001 причини (най-малко) да се заблуди и да стане потенциално опасен. А примери за заблудени и опасни мюсюлмани има колкото щеш, най-пресен пример са заблудените от ИДИЛ, Саудитска Арабия и Иран (което е около 70-80% от всички мюсюлмани).

1001, много е. Значи опасенията от исляма са основателни.

Трябва бежанците мюсюлмани задължително да минават курсове по правилен ислям в държавата в която са отишли.
А учителите трябва да са хора като Метх, а не някакви радикални ходжи.

Meth
10-21-2015, 14:18
Значи, който се захване да изучава Корана има поне 1001 причини (най-малко) да се заблуди и да стане потенциално опасен. А примери за заблудени и опасни мюсюлмани има колкото щеш, най-пресен пример са заблудените от ИДИЛ, Саудитска Арабия и Иран (което е около 70-80% от всички мюсюлмани).

1001, много е. Значи опасенията от исляма са основателни.

Трябва бежанците мюсюлмани задължително да минават курсове по правилен ислям в държавата в която са отишли.
А учителите трябва да са хора като Метх, а не някакви радикални ходжи.

Просто Коранът трябва да се чете както трябва. Не можеш да извадиш някой си айет и веднага да го разтълкуваш, а трябва да го видиш в контекст и така да определиш за какво точно става въпрос.

defender
10-21-2015, 14:32
Просто Коранът трябва да се чете както трябва. Не можеш да извадиш някой си айет и веднага да го разтълкуваш, а трябва да го видиш в контекст и така да определиш за какво точно става въпрос.

Поведението на Мохамед през живота му е супер противоречиво и изменчиво (за разлика от Иисус), не знам как вадиш или слагаш нещата в контекст имайки предвид живота и делата му.

Затова мисля, че едно от нещата, които прави исляма е да разболява.
Може би затова им толкова ала-бала заблудени, но те не са виновни, просто в това ги превръща исляма и противоречивото поведение на великия пророк.

Дето се вика, просто ви се такова ма*ката, а ти си изключение и си извадил някакъв късмет, че все още си на себе си и с акъла си, но все пак има време да ти се проявят странностите, сега си още на 16.

Аз примерно почнах да изперквам към 23, хихи.

LoveInfect
10-21-2015, 18:31
хихих-хи
Нищо във Корана все пак пише, че и хриистияните ще преминат в Рая.

inewton
10-21-2015, 19:32
хихих-хи
Нищо във Корана все пак пише, че и хриистияните ще преминат в Рая.

Какъв е тоя бог, който приема в Рая и тези които не вярват в Него?

LoveInfect
10-21-2015, 20:10
Какъв е тоя бог, който приема в Рая и тези които не вярват в Него?

Бог е един.

Прочетох го в една от сурите миналата седмица, но не мога да ти извадя коя точно. Трябва да питате Meth.

inewton
10-21-2015, 20:24
Бог е един.

Прочетох го в една от сурите миналата седмица, но не мога да ти извадя коя точно. Трябва да питате Meth.

Да бе, Meth. Ако ме интересува няма да питам някой истински ходжа (познавам достатъчно), а Meth.

defender
10-21-2015, 20:48
Да бе, Meth. Ако ме интересува няма да питам някой истински ходжа (познавам достатъчно), а Meth.
Метх е ъпгрейднат ислямист, новатор, либерален конвертор, връзката между Мохамед и новото поколение, такъв човек няма да намериш през 9 форума в 10-ти. Така, че за какво ти е ходжа, освен това сигурно половината са от старата школа, обучени с пари от Саудитска арабия по техен маниер.

dreamwalker
10-21-2015, 20:56
Бог е един.

Suratul Baqarah: Verses 62 (Ал-Бакара 62)

Surely those who believe, and those who are Jews, and the Christians, and the Sabaeans, whoever believes in Allah and the Last Day and does good, they shall have their reward from their Lord, and there is no fear for them, nor shall they grieve (62).

inewton
10-21-2015, 21:37
Метх е ъпгрейднат ислямист, новатор, либерален конвертор, връзката между Мохамед и новото поколение, такъв човек няма да намериш през 9 форума в 10-ти. Така, че за какво ти е ходжа, освен това сигурно половината са от старата школа, обучени с пари от Саудитска арабия по техен маниер.

Един от ходжите, когото познавам е учил в Мединския университет. Едва ли Meth е по-добър от него.

defender
10-21-2015, 21:52
Израелският премиер Бенямин Нетаняху: Мюфтията на Йерусалим Амин ал Хусейни е накарал Хитлер на започне Холокоста.
"Хитлер не е искал да избие евреите, а да ги изгони. Амин ал Хюсейни обаче му казал: "Ако ги изгониш, те ще дойдат при нас". Хитлер запитал мюфтията какво да стори, а той му отвърнал - "Изгори ги".
http://news.ibox.bg/news/id_1113334163

RiB
10-22-2015, 08:17
Как е да режете нещо, което бог Ви е дал? Жертвоприношение ли си правите като бебета? :D :D :D

Meth
10-22-2015, 11:48
Поведението на Мохамед през живота му е супер противоречиво и изменчиво (за разлика от Иисус), не знам как вадиш или слагаш нещата в контекст имайки предвид живота и делата му.

Затова мисля, че едно от нещата, които прави исляма е да разболява.
Може би затова им толкова ала-бала заблудени, но те не са виновни, просто в това ги превръща исляма и противоречивото поведение на великия пророк.

Дето се вика, просто ви се такова ма*ката, а ти си изключение и си извадил някакъв късмет, че все още си на себе си и с акъла си, но все пак има време да ти се проявят странностите, сега си още на 16.

Аз примерно почнах да изперквам към 23, хихи.

Първо - имаш нищожна представа за живота на Мохаммед(мн).
Второ - за какво въобще говориш ? Казвам "в контекст" в смисъл "имайки предвид и другите айети преди и след този за който става въпрос"

Meth
10-22-2015, 12:02
Suratul Baqarah: Verses 62 (Ал-Бакара 62)

Surely those who believe, and those who are Jews, and the Christians, and the Sabaeans, whoever believes in Allah and the Last Day and does good, they shall have their reward from their Lord, and there is no fear for them, nor shall they grieve (62).

Бог е един.

Същото пише и в сура Маиде(5) - 69 айет.

Само първите християни ще могат да влязат в Рая. Като казвам "първите християни" имам предвид тези вярващи които са "упражнявали" вяра преди да дойде Мохаммед(мн) и да ни запознае с "новата" религия.

Meth
10-22-2015, 12:06
Един от ходжите, когото познавам е учил в Мединския университет. Едва ли Meth е по-добър от него.

Тогава защо не вземеш да го питаш и да сравниш моите отговори с неговите ?

defender
10-22-2015, 12:12

Само първите християни ще могат да влязат в Рая. Като казвам "първите християни" имам предвид тези вярващи които са "упражнявали" вяра преди да дойде Мохаммед(мн) и да ни запознае с "новата" религия.

В айета пише за евреи и християни вярващи в аллях и съдния ден, а християните преди появата на Мохамед са вярвали в Светата Троица, а не в аллях и неговия съден ден. Така, че това, което казваш, нямам за цел да те обиждам, но е глупост.

Отделно, как така в рая щели да влязат християни вярващи в аллях, ми те тогава не са християни, те са християни, защото вярват в Христос за Бог, а не в аллях. Какъв е тоя айет с такова глупаво и объркан съдържание и смисъл.

Образува се поредната (не)смислова щльокавица от айети, подобно нещо имах предвид и като ти говори за противоречивото поведение на Мохамед с 1001 варианта.

npp
10-22-2015, 12:39
мохаммед е бил новатор търсещ нов(по-добър) път за упражняване на вяра(та), а не е бил просто строг последовател на (някаква) една и съща стара традиция, което означа, че и неговите истински последователи също би трябвало да търсят по-добър път за вяра, а не просто да се задоволят само с вече постигнатото от мохаммед...

Meth
10-22-2015, 12:40
В айета пише за евреи и християни вярващи в аллях и съдния ден, а християните преди появата на Мохамед са вярвали в Светата Троица, а не в аллях и неговия съден ден. Така, че това, което казваш, нямам за цел да те обиждам, но е глупост.

Отделно, как така в рая щели да влязат християни вярващи в аллях, ми те тогава не са християни, те са християни, защото вярват в Христос за Бог, а не в аллях. Какъв е тоя айет с такова глупаво и объркан съдържание и смисъл.

Образува се поредната (не)смислова щльокавица от айети, подобно нещо имах предвид и като ти говори за противоречивото поведение на Мохамед с 1001 варианта.

Ако беше така както ти казваш тогава нямаше да бъде изпратен Коранът.
Не всички са смятали Исус(мн) за Бог. Всъщнст като се замисля, стигам до извода, че в Рая ще могат да влязат само тия християни, които не са смятали Исус за кръвен син на Бог или инкарнация на Бог. Тоест тези християни живели преди да е бил проведен Никейскят събор, ще влязат в Рая (също така и арианите по това време).

inewton
10-22-2015, 12:49
Тогава защо не вземеш да го питаш и да сравниш моите отговори с неговите ?

Ще го питам, въпрос на време е.

defender
10-22-2015, 13:04
Ако беше така както ти казваш тогава нямаше да бъде изпратен Коранът.

На мормоните в сащ пък са им били изпратени нови апостоли, много след Корана, ся кво правим, трябва да вярваме на мормоните ли, по твоята логика?

нпп, също е нов свидетел на словото с ново свидетелството от традиционното християнство?

Така, че нпп е един типичен съвременен образ на мохамед, ама не му вярваш.
Даже му каза, че имал джинове.

dreamwalker
10-22-2015, 17:04
Израелският премиер Бенямин Нетаняху: Мюфтията на Йерусалим Амин ал Хусейни е накарал Хитлер на започне Холокоста.
"Хитлер не е искал да избие евреите, а да ги изгони. Амин ал Хюсейни обаче му казал: "Ако ги изгониш, те ще дойдат при нас". Хитлер запитал мюфтията какво да стори, а той му отвърнал - "Изгори ги".
http://news.ibox.bg/news/id_1113334163

Твърденията на това същество стават все по-откачени.

LoveInfect
10-22-2015, 18:55

Имам доста близък приятел в Саудитска Арабия, там нещата не са чак толкова зле колкото изглеждат и си го представяте. Особено новото поколение

LoveInfect
10-22-2015, 19:04

Отговорих си на още един въпрос :D От доста време се чудех какво става с хората преди Мохаммед. И също с хора които не са имали достъп до никаква религия. Тарзан например. Един ходжа ми е казвал че в такъв случай, трябвало, да почнеш да се чудиш от къде идвали дъждът, вятърът, животът и сам да си стигнеш до извода че има някой всевишен. Но не знам, дали това е официална версия при такъв сценарий, вие кажете.

inewton
10-22-2015, 19:06
Един ходжа ми е казвал че в такъв случай, трябвало, да почнеш да се чудиш от къде идвали дъждът, вятърът, животът и сам да си стигнеш до извода че има някой всевишен. Но не знам, дали това е официална версия при такъв сценарий, вие кажете.

Тоя е бил алхимик, никакъв ходжа не е.

LoveInfect
10-22-2015, 19:06
Твърденията на това същество стават все по-откачени.

Всъщност това твърдение е интересно, но какво общо има?

LoveInfect
10-22-2015, 19:07
Тоя е бил алхимик, никакъв ходжа не е.

Със сигурност не е алхимик

inewton
10-22-2015, 19:12
Със сигурност не е алхимик

И да е, няма да ти каже.

dreamwalker
10-22-2015, 19:27
И да е, няма да ти каже.

Може да бъде и двете.

defender
10-22-2015, 19:31
"Израелски ресторант предлага отстъпка, ако евреи и араби се хранят заедно"

кво туй чудо?

Meth
10-22-2015, 19:31
inewton, тоя на профилната ти снимка С. Хокинг ли е ?

inewton
10-22-2015, 19:33
Може да бъде и двете.

Може, но вероятността е много малка.

inewton
10-22-2015, 19:33
inewton, тоя на профилната ти снимка С. Хокинг ли е ?

Този вляво- да.

defender
10-22-2015, 19:46
Метх, ти арабин ли си?

LoveInfect
10-22-2015, 19:54
Може да бъде и двете.

Като се замисля може и да сте прави, той не вижда с едното ухо. Благодарение на вас се досещам защо!

inewton
10-22-2015, 19:59
Като се замисля може и да сте прави, той не вижда с едното ухо. Благодарение на вас се досещам защо!

Аз мога да те уверя, че и с двете не вижда.

Meth
10-22-2015, 21:00
Метх, ти арабин ли си?

Не,...от къде ти хрумна ?

LoveInfect
10-22-2015, 21:03

Боже :D :D хора спи ми се.
*око *око *око

LoveInfect

Боже :D :D хора спи ми се.
*око *око *око

Meth
На мормоните в сащ пък са им били изпратени нови апостоли, много след Корана, ся кво правим, трябва да вярваме на мормоние ли...

Мохаммед е окончателно последният пророк, така че - не.

inewton
10-24-2015, 15:42

Каква непоколебимост само... Браво, чадо, ти си истински средновековен човек.

DoctorSatan666
10-25-2015, 00:29

http://prikachi.com/images/242/8425242B.jpg

defender
10-25-2015, 13:07
https://www.facebook.com/feddelegrand/videos/10153321566235820/

какъв ли е тоя ритуал?

defender
10-25-2015, 13:32
"Пратеникът на Аллах каза:Черните знамена ще дойдат от Изтока и сърцата им ще бъдат твърди като желязо. Който ги чуе, трябва да се присъедини към тях и да се закълне във вярност, дори ако това означава да пълзи по снега. [18]"

флагът на ИДИЛ не беше ли черен бря? Ето защо мюсюлмани от всички краища на света отиват да се присъединяват към тях, значи.

defender
10-25-2015, 13:51
"Пратеникът на Аллах [Мохамед] каза: „Армии, носещи черни флагове, ще дойдат от Хорасан. Никоя сила няма да може да ги спре и накрая те ще стигнат до Еела (джамията в Ерусалим), където ще издигнат флаговете си”.

тука пък се казва, че ИДИЛ щели да превземат Ерусалим.

Meth
10-25-2015, 15:26
От къде изкара тия цитати ?

npp
10-25-2015, 16:21
волята на истинския Бог е човеците да бъдат освещавани, а не просто да се следва традиция, от която никой не се ползува освен само онези, които я следват в най-добрия случай

"Исус Христос е същият вчера днес и до века. Не се завличайте от разни и странни учения; защото е добре сърцето да се укрепява с благодат, а не с наредби за ястия, от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях." Евреи 13: 8-9

понеже и идолопоклонството може да бъде благодатно, но онази благодат е основана на неправдата, и е съпровождана от голямо осквернение за целия свят, ето една религиозна/духовна индия, само големците там могат да имат нещо по-добро с идолите, докато останалите тънат в всякаква деградация, бедност, мизерия, мръсотия, тъма..., но привилегированият брамин или гуру въобще не си дава реална сметка за положението що се отнася до другите, понеже се е обогатил чрезмерно с богатството от/на системата на човешката(666) религия/духовност(Откровение 18:3), и "тъмнината" е заслепила очите му с пренебрежение, презрение и омраза към ближния дълбоко в неговото сърце(1 Йоаново 2:11), затова Св. Апостол казва, че "сърцето" трябва да бъде укрепвано с благодат т.е. вярата на човека, а не просто неговото тяло/неговата душа, ако духовният човек се обгради с всякакви привилегии, но остане неправеден в своята вяра, тогава каква полза дори и ако спечели целия свят по този начин, когато това го обрича на най-голямо наказание?!

"Исус каза на учениците Си: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека дигне кръста си, и така нека Ме последва. Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си, заради Мене, ще го намери. Понеже какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си? Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си със Своите ангели; и тогава ще въздаде всекиму според делата му." Матей 16: 24-27,

"Защото какво би дал човек в замяна на живота си? Защото ако се срамува някой поради Мене и поради думите Ми в тоя блуден и грешен род, то и Човешкият Син ще се срамува от него, когато дойде в славата на Отца Си със светите ангели." Марк 8: 37-38

защото ако досега е имало много други богове на света, а истинският Бог е само един сред многото други, как би могъл човек да има Истинския ако се отдалечава от Него с идолите/бесовете?!, понеже именно това отдалечава човека от истинския Бог твърде много, затова и Господ, Исус, каза "горко вам!" единствено на духовните беззаконници, понеже и те са, които се обогатяват чрезмерно с богатството на човешката(666) религия/духовност, защото са нейни поклонници/духовни работници

"възлюбени мои, бягайте от идолопоклонството. Говоря като на разумни човеци; сами вие съдете за това, което казвам. Чашата, която биде благословена, и която ние благославяме, не е ли това да имаме общение в Христовата кръв? Хлябът, който пречупваме, не е ли да имаме общение в Христовото тяло? тъй като ние, ако и да сме мнозина, сме един хляб, едно тяло, понеже всички в единия хляб участвуваме. Гледайте Израиля по плът; тия, които ядат жертвите, нямат ли общение в олтара? Тогава що? Казвам ли аз, че идоложертвеното е нещо, или че идолът е нещо? Не. Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на бесовете, а не на Бога; но аз не желая вие да имате общение с бесовете. Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза. Или искаме да подбудим Господа на ревнивост? Ние по-силни ли сме от Него? Всичко е позволено, но не всичко е полезно; всичко е позволено, но не всичко е назидателно. Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго." 1 Коринтяни 10: 14-24,

"ако благовестието, което проповядваме, е покрито, то е покрито за тия, които погиват, - за тия, невярващите, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога. (Защото ние не проповядваме себе си, но Христа Исуса като Господ, а себе си като ваши слуги заради Исуса). Понеже Бог, Който е казал на светлината да изгрее из тъмнината, Той е, Който е огрял в сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово. А ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас. Угнетявани сме отвсякъде, но не сме утеснени; в недоумение сме, но не до отчаяние; гонени сме, но не оставени; повалени сме, но не погубени. Всякога носим на тялото си убиваното на [Господа] Исуса, за да се яви на тялото ни и живота на Исуса. Защото ние живите винаги сме предавани на смърт за Исуса, за да се яви и живота на Исуса в нашата смъртна плът." 2 Коринтяни 4: 3-11

именно онези, които вярват в, кланят се и служат на други богове са същинските невярващи, те са и лошите езичници, защото са духовни(религиозни), но вършат неправда на Св. място, понеже с всяко духовно нещо, което следват/вършат, жертвуват на бесовете...

defender
10-25-2015, 19:13
От къде изкара тия цитати ?

Мехди ще се появи от изток. Сеубан (радийеллаху анху) казва: Пратеникът на Аллах (салляллаху алейхи уе селлем) е казал:
“Трима ще се избиват при вашето съкровище (т.с. Кеаба), всеки от тях ще е син на халифа и няма да премине към никой от тях. После ще се появят черни знамена от изток и ще ви избият както никой до сега …(след това спомена нещо, което не запомних и рече: ) и когато го видите него изберете, дори пълзейки върху лед, защото той е халифата на Аллах – Мехди.”
(Ибн Мадже-2/1367)

LoveInfect
10-25-2015, 20:38
Дяволът паднал Ангел ли е? Защо е оставен да падне? Говори ли ви нещо Луцифер??
Обсебванията реални ли са?

inewton
10-25-2015, 21:38

^^ Тези въпроси не са по темата, Айше хатун.

inewton
10-27-2015, 21:55
Ето до какво заключение достигна гениалният ми ум:
Повечето потребители, коото пишат в раздела водят истински монашески живот. Въпреки, че скоро не се е забелязвало, преди в раздела се пишеше до 3-4 сутринта. Горе- долу по това време ставали (а може би и сега го правят) монасите за утренията (първата молитва за деня).

npp
10-29-2015, 00:54

по принцип досега съществуващото понятие "паднал ангел" беше малко или много неправилно, всъщност никога не е имало паднал от "Небето" Св. Небесен Ангел в рамките на една вечност, принципно това може да стане само в рамките на много поредни вечности при естественото завъртане на колелото на съдбите (както е казал и Соломон, и както е представено и в Езекиил 28 ), самият сатана не е ангел, но един вид бог/дух, всъщност той е фалшивият/лъжливият бог/дух, неодушевено явление на "тъмнината", която също е неодушевено същество, затова и никъде в библейските писания не е представен като ангел, иначе досега е имало ангели на сатана (както пише и в Откровение 12:7-9), а "луцифер" значи съществото, чрез което става взаимодействието със "светлината", т.е. душата като цяло, било то праведната душа, или нечестивата, защото праведният човек ходи в "Светлината", а нечестивият духовен работник може да има "Светлината" само докато Тя все още свети в неговия живот(Йоан 12:35-36), що се отнася до обсебванията, имало е такива, а онези, които вярват в истинския Господ Бог са най-защитени от негативни влияния, като праведните/Светите на практика не могат да бъдат победени от "тъмнината"

Meth
10-29-2015, 04:23

Дяволът се нарича "паднал ангел", защото първжначално е живеел горе на Небесата, както всички други ангели (макар че той самият не е бил ангел, а просто техен учител, понеже е бил мпого умен) След като Бог е сътворил човека, Той е заповядал на всички същества да се преклонят пред величието и съвършепството на Адам, но понеже Иблис(дяволът) се е чувствал най-близък към Бог и по-висш само той не се е поклонил...и се е разбунтувал и Бог го е изгонил.......to be continued...

inewton
10-29-2015, 12:53
.......to be continued...

Ооо, колко интригуващо, с нетърпение очаквам следващата ти проповед.

Ама много добре ти се получи с това "to be continued", държиш в напрежение читателите.

defender
10-29-2015, 12:56
Ето до какво заключение достигна гениалният ми ум:
Повечето потребители, коото пишат в раздела водят истински монашески живот.
:D

Може нпп да е езичник-монах?
А Доктор Сатан, сатанист-монах?

Аз лично не съм монах, въпреки, че по някога съм се замислял, ей такова.
Ама трябваше аз да се оженя за еврейката Лиора, ся щеше всичко да ми е уредено.

ПП: даже можеше и да готви.

inewton
10-29-2015, 13:12

Може нпп да е езичник-монах?
А Доктор Сатан, сатанист-монах?

Аз лично не съм монах, въпреки, че по някога съм се замислял, ей такова.

npp по- скоро е еретик- монах

Ако се беше "оженил" за Liora щеше да съжаляваш много.

defender
10-29-2015, 13:13
щеше да съжаляваш много.

Що тъй?

inewton
10-29-2015, 13:14
Щото Liora не е жена/момиче.

defender
10-29-2015, 13:16

не думай,

inewton
10-29-2015, 13:19
Още ли не си го забелязал?

defender
10-29-2015, 13:20
че да не съм й гледал в гащите бря. Винаги съм си я представял с цици.

inewton
10-29-2015, 13:22
че да не съм й гледал в гащите бря. Винаги съм си я представял с цици.

По писнията "й" ще познаеш кой се крие зад това име, братко.

defender
10-29-2015, 13:23
стига братко, за Метх ли намекваш?

inewton
10-29-2015, 13:25
стига братко, за Метх ли намекваш?

На прав път си, има доста доказателства. Аз в началото мислех, че е dreamwalker, но после отпадна.

Като за начало прегледай първите страници на темата "Юдаизъм".

defender
10-29-2015, 13:28
леле-леле, ако това е вярно този Метх ще се окаже самия шейтан, сладкодумник, ама го хванахме.

inewton
10-29-2015, 13:34
леле-леле, ако това е вярно този Метх ще се окаже самия шейтан, сладкодумник, ама го хванахме.

Не си ли забелязал как Liora от юдаист тактично премина към исляма (или поне започна да защитава ислямската идеология и теология)?

defender
10-29-2015, 13:39
Не си ли забелязал как Liora от юдаист тактично премина към исляма (или поне започна да защитава ислямската идеология и теология)?

Да, но това е така, защото исляма е по-близо до правилата в стария завет, а юдаизма си е старозаветна религия с разни, да не кажа "фашистки" допълнения от разни равини, докато християнството е на друго ниво.
Разбираемо е.

inewton
10-29-2015, 13:43
Да, но това е така, защото исляма е по-близо до правилата в стария завет, а юдаизма си е старозаветна религия с разни "фашиски" допълнения от разни равини, докато християнството е на друго ниво.
Разбираемо е.

В исторически план са известни много търкания между юдаисти и мюсюлмани. В днешно време също не се обичат особено. Така че като цяло не е характерно за юдеин да защитава така исляма.

defender
10-29-2015, 13:49
Евреите не харесват Мохамед, но не толкова колкото не харесват Иисус, човек, живота на Мохамед все пак се доближава до живота на съвременните олигарси, доближава се до логиката на материалния свят. Иисус няма нищо общо.

Според мен цялата работа е в това, че 1% богати искат да се превърнат в нещо като Мохамед за останалите хора.

inewton
10-29-2015, 14:03
Евреите не харесват Мохамед, но не толкова колкото не харесват Иисус, човек, живота на Мохамед все пак се доближава до живота на съвременните олигарси, доближава се до логиката на материалния свят. Иисус няма нищо общо.

Според мен цялата работа е в това, че 1% богати искат да се превърнат в нещо като Мохамед за останалите хора.

Но пък от друга страна мюсюлманите приемат и Иисус за техен пророк.

Помисли, щом християните не приемат ислямската доктрина при положение, че имат само един пророк, в когото не вярват и двете религии, как юдаистите ще приемат толкова лесно исляма като се различават по 2 пророка.

defender
10-29-2015, 14:07
Но пък от друга страна мюсюлманите приемат и Иисус за техен пророк.

Техния Иса и начина по който е представен се различава от християнския Иисус, пък нека си приказват, че били едно и също. Тънък опит за подмяна на иисусовци.

inewton
10-29-2015, 14:12
Техния Иса и начина по който е представен се различава от християнския Иисус, пък нека си приказват, че били едно и също. Тънък опит за подмяна на иисусовци.

В момента не съм много подготвен да споря на тази тема. Но мога да кажа със сигурност, че Liora= Meth

defender
10-29-2015, 14:21
Liora= Meth

може да са гаджета и да са се наговорили във форума. Отделно, че ми е трудно да повярвам, че Метх е на 16.

inewton
10-29-2015, 14:33
може да са гаджета и да са се наговорили във форума. Отделно, че ми е трудно да повярвам, че Метх е на 16.

Когато попитах Liora какво иска да следва, "тя" каза медицина или арабистика. Доста рядко срещана комбинация. От коментарите личи, че нивото на грамотност и начина на изразяване на "двамата" потребители са почти еднакви. Отделно, в първите страници на "Юдаизъм" разговора между "двамата" прилича по- скоро на монолог, отколкото на диалог.

А защо мислиш, че не може да е на 16?

defender
10-29-2015, 14:41
защото рядко хора на 16 се задълбават толкова навътре в някаква религия, но изглежда при мюсюлманите се почва от детската.
А той сега е на 16, значи трябва да е почнал на около 13-14, ако е почнал преди 2 години, както казваше май.

но има и други причини, да си го мисля.

inewton
10-29-2015, 14:44
защото рядко хора на 16 се задълбават толкова навътре в някаква религия, но изглежда при мюсюлманите се почва от детската.

но има и други причини, да си го мисля.

Да, буквално от детската се почва. Навремето и при християните е било така, но днес се среща все по- рядко за съжаление.

defender
10-29-2015, 14:47
Навремето и при християните е било така, но днес се среща все по- рядко за съжаление.

По-добре,че е така, за да не казват, че са насилвани.
Много по-добре е когато човек сам открие религията отколкото когато му се натрапва от детската, като например сектата на "теорията на Дарвин", натрапена в училище, ако не я приемаш и назубриш, 2-ка и повтаряш. Гадост.

inewton
10-29-2015, 14:54
По-добре,че е така, за да не казват, че са насилвани.
Много по-добре е когато човек сам открие религията отколкото когато му се натрапва от детската, като например сектата на "теорията на Дарвин", натрапена в училище, ако не я приемаш и назубриш, 2-ка и повтаряш. Гадост.

Да, прав си донякъде. Въпреки че тези, които откриват религиято по- късно, след това съжаляват, че не са имали възможността да се задълбочат в нея от по- ранна възраст.

defender
10-29-2015, 14:58
Да, прав си донякъде. Въпреки че тези, които откриват религиято по- късно, след това съжаляват, че не са имали възможността да се задълбочат в нея от по- ранна възраст.

има много изкуствено създадени секти, които да зарибяват хората и да ги превръщат в парцали или да им вземат парите, създадени именно с тази цел за да вселяват страх от религията и хората да бягат от нея.

Но не ги упреквам, наистина всеки трябва да е много внимателен.

inewton
10-29-2015, 15:10
има много изкуствено създадени секти, които да зарибяват хората и да ги превръщат в парцали или да им вземат парите, създадени именно с тази цел за да вселяват страх от религията и хората да бягат от нея.

Но не ги упреквам, наистина всеки трябва да е много внимателен.

Това сектите да взимат парите на хората е нова мода. Секти съществуват още от годините преди Христа и основната им цел е била да пазят тайни, които те са смятали за важни.

Meth
10-29-2015, 19:48
Ооо, колко интригуващо, с нетърпение очаквам следващата ти проповед.

Ама много добре ти се получи с това "to be continued", държиш в напрежение читателите.

Просто нямах много време и го написах набързичко, без много детайли....to be continued...

Meth
10-29-2015, 19:54
Meth = Liora ? Ахахапахах. Не сте добри детективи. Първо ме взехте за Доктор Сатан, пък сега ме направихте Liora...хайде спрете се де, аз съм си аз и не съм ползвал фейк профили.

Meth
10-29-2015, 19:57
Кой ви каза че съм на 16 ? Не помня да съм казвал годините си, а само казах, че не съм завършил.
А и...за другия въпрос - преди година и половина бях супер атеист...сметни...

Meth
10-29-2015, 20:00
А за Иса(мн) в Исляма и за Исус в Хрисниянството ще пиша после...

inewton
10-29-2015, 20:04
Meth = Liora ? Ахахапахах. Не сте добри детективи. Първо ме взехте за Доктор Сатан, пък сега ме направихте Liora...хайде спрете се де, аз съм си аз и не съм ползвал фейк профили.

Ти не беше казвал и от какъв произход си, но Liora знаеше. От къде ли?

А кой те мислел за доктора?

npp
10-29-2015, 20:33
Дяволът се нарича "паднал ангел", защото първжначално е живеел горе на Небесата, както всички други ангели (макар че той самият не е бил ангел, а просто техен учител, понеже е бил мпого умен) След като Бог е сътворил човека, Той е заповядал на всички същества да се преклонят пред величието и съвършепството на Адам, но понеже Иблис(дяволът) се е чувствал най-близък към Бог и по-висш само той не се е поклонил...и се е разбунтувал и Бог го е изгонил.......to be continued...

откъде знаеш, че е така, кой ти каза?!, не отговаряш на въпроси като: как е възможно да има такъв властващ и могъщ ангел в продължение на 5-6 хилядолетия, и кой/какво му дава сили (за) да върши толкова много злини на света, изпод носа на истинския Господ Бог и Неговото царство?!, плюс това къде в библейските писания може да се прочете, че сатана е паднал ангел (не говоря за тирски цар, вавилонски и пр.)?!

defender
10-29-2015, 20:34

доктора = лиора
метх = гандалфепич
ауриса = dreamwalker

втората комбинация най-много кърти, гандалфа станал вярващ шиит, ловец на джинове, хихи

npp
10-29-2015, 20:46
всички най-пишещи в този раздел сте фейк

inewton
10-29-2015, 20:58
всички най-пишещи в този раздел сте фейк

На кого, Данчо? Обоснови се!

defender
10-29-2015, 21:23
^ имай предвид, че през устата на нпп, говори самия "онзи", б*х маааму.

нпп = "онзи"

npp
10-29-2015, 23:42
на всичкото отгоре сте отнесени от вихъра, и затова въобще не сте адекватни за сериозното упражняване на вярата, свидетелство за това са дори профилните ви картинки, например от рода на:

http://i.imgur.com/ouOldf0.png

метамфетаминовия:

http://i.imgur.com/ymwmoZx.jpg

доктор менгеле:

http://i.imgur.com/BueOPry.jpg

Meth
10-30-2015, 11:46

Нали няма нещо като чат и не мога да й кажа на лично...няма как да знае.

Npp веднъж направи такова заключение и каза че съм бил Доктора.

Meth
10-30-2015, 11:47
откъде знаеш, че е така, кой ти каза?!, не отговаряш на въпроси като: как е възможно да има такъв властващ и могъщ ангел в продължение на 5-6 хилядолетия, и кой/какво му дава сили (за) да върши толкова много злини на света, изпод носа на истинския Господ Бог и Неговото царство?!, плюс това къде в библейските писания може да се прочете, че сатана е паднал ангел (не говоря за тирски цар, вавилонски и пр.)?!

На теб въобще няма да ти отговарям. Писна ми да се занимавам с болни мозъци.

inewton
10-30-2015, 12:04

Има, но тя направи предположението в тема, не в чат. И беше предположение (обърни внимание на това).

defender
10-30-2015, 13:15
https://www.facebook.com/fritz.hunstock/posts/792468097532146

На тези снимки колко жени и деца виждате?
Възможно ли е това да е армията на черните знамена?

Meth
10-30-2015, 15:06
https://www.facebook.com/fritz.hunstock/posts/792468097532146

На тези снимки колко жени и деца виждате?
Възможно ли е това да е армията на черните знамена?
За теб това означава ли, че казаното от Мохаммед(мн) е вярно ?

Meth
10-30-2015, 15:07
Има, но тя направи предположението в тема, не в чат. И беше предположение (обърни внимание на това).
Не е много трудно да направиш предположение за етноса на човек, съдейки по религията.
Друг вариант е, някой от вас да е фейк. Аз не съм Liora.

inewton
10-30-2015, 15:27
Не е много трудно да направиш предположение за етноса на човек, съдейки по религията.
Друг вариант е, някой от вас да е фейк. Аз не съм Liora.

Аз не съм ничий фейк и никой не е мой фейк!

Meth
10-30-2015, 19:19
Аз не съм ничий фейк и никой не е мой фейк!
Добре. Не съм казал нищо специално за теб.

defender
10-30-2015, 20:06
За теб това означава ли, че казаното от Мохаммед(мн) е вярно ?

а има ли вещо дето мохамед да го е казал и да е станало?

inewton
10-30-2015, 20:44
Добре. Не съм казал нищо специално за теб.

Браво, чадо! Не трябва да се съмняваш в мен.

npp
10-30-2015, 21:59

тогава въпросът ми беше защо винаги става така, че когато докторчето е тук, теб те няма, а когато ти си тук, него го няма

На теб въобще няма да ти отговарям. Писна ми да се занимавам с болни мозъци.

вече и шушумига ли взе да ставаш

DoctorSatan666
10-30-2015, 23:43
тогава въпросът ми беше защо винаги става така, че когато докторчето е тук, теб те няма, а когато ти си тук, него го няма

Яко те тресе параноята виждам. Още ли те гонят демони и сатанисти?

npp
10-30-2015, 23:45
Яко те тресе параноята виждам. Още ли те гонят демони и сатанисти?

тебе те е треснало нещо, зубър

DoctorSatan666
10-31-2015, 00:26

Само гледай да си държиш термометъра наблизо, да не вземеш пак да дигнеш 200 градуса ...

dreamwalker
10-31-2015, 06:00

Ахахахаха, кефиш ме.

Liora
10-31-2015, 20:01

Уредено? Що?
Откъде знаеш, че мога да готвя ?

Я па ти.

Виж кога съм се регистрирала аз и кога се е регистрирал той. Какъв е смисъла той да е мен?

П.П: Къде ми е темата ?

inewton
10-31-2015, 20:41
^ Интересно как те няма сигурно месец и точно ден след като говорихме за теб се появи.

Liora
10-31-2015, 20:57
Реших да вляза в сайта.
Нямам много време, пък и си преинсталирах лаптопа.
Прегледах няколко страници назад. Chill.

defender
10-31-2015, 21:05
Уредено? Що?
Откъде знаеш, че мога да готвя ?

Защото в днешния пазарен свят не съм видял или чул евреин да умре от глад. Демек пласирате се.
Ти сама ми каза, че готвиш, доколкото си спомням.

Я па ти.

А според мен си готина и умна жена.

Какъв е смисъла той да е мен?

в тоя цитат казах, че може да сте гаджета, а не че ти си той

Liora
10-31-2015, 21:16
Щом искам да се занимавам с езици колко богата да бъда. ;д
Благодаря за комплимента.
Знам какво каза. Няма как да сме гаджета. Inewton ме издразни, защото говори глупости.

defender
10-31-2015, 21:20
Щом искам да се занимавам с езици колко богата да бъда. ;д
казах уредена, а не богата.

За да си уредиш живота, не е задължително да си богат.

Liora
10-31-2015, 21:24
За да си уредиш живота, не е задължително да си богат.
Но е много по-лесно. И уредена не съм.

defender
10-31-2015, 21:26
И уредена не съм.
ами нали още учиш, има време.

inewton
10-31-2015, 21:50
Inewton ме издразни, защото говори глупости.

Още една заблудена овца… Все повече се убеждавам, че умните жени/момичета са единици.

defender
10-31-2015, 21:56
Все повече се убеждавам, че умните жени/момичета са единици.

Защо така мислиш? Просто ще ми е интересно да чуя, не за друго.

Щом казваш, че умните са единици, то тогава средно статистическите момичета какви са според тебе?

inewton
10-31-2015, 22:01
Защо така мислиш? Просто ще ми е интересно да чуя, не за друго.

Щом казваш, че умните са единици, то тогава средно статистическите момичета какви са според тебе?

Защото е така. Но това не се отнася само за жените, същото е и при мъжете и това не е ново явление. Съществува още от раждането на човечеството.

А "средностатистическите" не са умни, те затова са средностатистически.

defender
10-31-2015, 22:33
А "средностатистическите" не са умни, те затова са средностатистически.
Ами може да са средностатистически умни.

Има разлика между средностатистически умни и неумни. Ти какво точно казваш от двете?

inewton
10-31-2015, 22:48
Средностатистически означава средно положение между тъпи и умни.

defender
10-31-2015, 22:53
Ако имаме средностатистически американец и средностатистически японец, то тогава кой е умен и кой е тъп?

Нали и двамата се водят средностатистически!

Ти като казваш, че умните жени са единици, под норма за умност имаш предвид Айнщайн ли, демек с какво ги сравняваш?

inewton
10-31-2015, 22:59
Сравнявам ги с мен.

defender
10-31-2015, 23:15
Ами то зависи ти в какво точно си специализирал твоята умност, може да е в ловенето на риба.
Ако е така, тогава излиза, че ти всъщност си казал, че умните жени в ловенето на риба са еденици.

В какво си специализирал?

inewton
10-31-2015, 23:20
Във физика, математика и латински. С две думи- критерият за умност през Средновековието и Ренесанса.

defender
10-31-2015, 23:31
Значи докато сме си говорили с Лиора, от това, което тя каза (около 2-3 поста), ти разбра, че тя не е умна по математика и латински ли?

Айш стига уе!

Цитирай този коментар на лиора, с помощта на който си стигнал до това прозрение.

inewton
10-31-2015, 23:38
На нея за друго и казах, не за това, аз не очаквам всекинда знае латински...

Liora
11-01-2015, 09:59
О, преумни inewton, как разбра, че аз и Meth сме един и същи човек. Докажи го, о, премъдри и преумни.
Наистина отговаряш на критерия за средновековна умност, сексистче. Гордей се.

inewton
11-01-2015, 10:30
Докажи го
Ако го докажа се опасявам, че ще ни лишиш от присъствието си.

сексистче
Това пък откъде?

Liora
11-01-2015, 10:40
Още една заблудена овца… Все повече се убеждавам, че умните жени/момичета са единици.

оттук

inewton
11-01-2015, 10:47
А ето какво казах малко след това:

Но това не се отнася само за жените, същото е и при мъжете…

Liora
11-01-2015, 10:52
Ама първо само жените спомена.
Поправи се, но това не те извинява.

inewton
11-01-2015, 10:54
Нали твърдиш, че не си Meth, че си жена. Аз говорех за теб и затова споменах жените.

Liora
11-01-2015, 11:04
Айде сега.

inewton
11-01-2015, 11:09
Не живееш в мен, за да знаеш какво мисля.

Meth
11-01-2015, 15:14
а има ли вещо дето мохамед да го е казал и да е станало?
Мисля, че беше казал, че ще разберем че Съдният ден е близо, когато мъжете почнат да приличат на жени. Това е факт.

defender
11-01-2015, 15:26
Мисля, че беше казал, че ще разберем че Съдният ден е близо, когато мъжете почнат да приличат на жени. Това е факт.

Ами не е факт, това е само в ЕС и САЩ и то само при хората с евроатлантически ценности.
За Арабски полуостров, за християните и мюсюлманите не е така, те не се правят нарочно на жени.
В Китай май и там не се правят на жени и не е общоприета ценност, в Африка май също и т.н.

Така, че не е баш факт.

defender
11-01-2015, 15:40
^ а да, така е в ес, сащ и в апартамента на ауриса, как го забравих.

така, че не е факт, зависи за къде говориш.

ПП: ама забелязваш ли как апартамента на ауриса съм го посочил като самостоятелна териториална единица с особен статус. хихи

inewton
11-01-2015, 16:02
ПП: ама забелязваш ли как апартамента на ауриса съм го посочил като самостоятелна териториална единица с особен статус. хихи

Хомократична монархия :lol:

А защо всички говорят така за ауриса? Би ли разяснил?

aurissaaaaa
11-01-2015, 16:10
щото са ми яли кура сичките ама не вдяват, че който лапа е педалът

defender
11-01-2015, 16:11
защото той е супер, мега, гига модерен

inewton
11-01-2015, 16:12
Не, сериозно питам. Има ли някаква причина толкова потребители да го твърдят или е просто слух?

defender
11-01-2015, 16:13
щото са ми яли кура сичките ама не вдяват, че който лапа е педалът

мда бе, сигурно това да изпитваш кеф от мисълта да ти го лапа мъж не е педалско.

defender
11-01-2015, 16:16
Не, сериозно питам. Има ли някаква причина толкова потребители да го твърдят или е просто слух?

какво твърдят?

inewton
11-01-2015, 16:17
какво твърдят?

Че е педал.

defender
11-01-2015, 16:22
политически или сексуален?

inewton
11-01-2015, 16:24
политически или сексуален?

Не знам. Какво имате предвид като го наричате педал и защо така го наричате?

defender
11-01-2015, 16:32
ми аз не съм го нарекъл педал, а модерен буржоа.

нещо като Денди във Вип Брадър.

inewton
11-01-2015, 16:41
А защо така го наричаш, той давал ли е повод някога?

npp
11-01-2015, 16:54
Само гледай да си държиш термометъра наблизо, да не вземеш пак да дигнеш 200 градуса ...

сатанистите отиват право към ада

inewton
11-01-2015, 17:02

Amen, frater.

defender
11-01-2015, 17:32

А какво точно е сатанист, много общо понятие ми се види?

голите момичета от Плейбой сатанисти ли са?

DoctorSatan666
11-01-2015, 19:11

Супер, винаги съм искал да слушам това https://www.youtube.com/watch?v=KcY3UF6_IaM и да карам сърф на огненото езеро. Да не говорим че ще има наркотици и курви. Moже да си правим партия за коз с дявола. Not even mad.

Не, сериозно, идеята че след смъртта ще отида на място извън пределите на пространствено-времевия континиум и ще взаймодействам със интелигентни същества от качествено различен порядък, съвсем не е ужасяваща, бих казал дори че е за предпочитане. Виждаш ли, нашите мисловни способности, както и научните открития до този момент, не могат да кажат със сигурност дали този свят е изцяло детерминистки, или има спонтанен характер, в лицето на човешкото съзнание, което има способноста да продуцира качествено нови неща изцяло от самосебе си, без да е наличен точно определен външен стимул. А може би и двете са вярни, но е невъзможно да се определи какво е точно отношението между тях. Но дори и да приемем че само едно от двете е вярно, идеята че всяка наша мисъл, емоция и поведение е предопределена от събития, много преди нас, е наистина ужасяваща, особенно за хора които действат с предубеждението че има такова нещо като АЗ, т.е. субстанция затворена във физическо тяло, която има някакъв контрол и осъзната посока на движение, докато е в това тяло. Защото ако тази хипотеза е вярна, то ние нямаме никакъв контрол върху нищо, и всичко което наричаме битие е продукт на изцяло независими фактори. И ако тези фактори са естествени, в смисъл че не са продукт на висш разум, това е още по-ужасяващо. Ето как идеята за висш разум, колкото и тираничен и маниакален да е , пак е по-добре отколкото от едно бездушно, безцелно нищо. Това всъщност мисля че е и причината да има религия, именно заради тази несигурност. Защото има реална вероятност света да е изцяло предопределен, но ако в уравнението добавиш и някой който да го предопределя, това ти дава възможност да направиш нещо - да живееш по неговите правила, да го следваш, да му се молиш, дава ти възможност за реакция. Идеята за любящ баща, който ще те дари с вечен живот и щастие, ако му играеш по-свирката, е съвсем логична компенсация. В крайна сметка излиза че Бог не е нищо повече от една садо-мазохистична перверзия, където най-дълбоките екзистенциални страхове и страдания, са извърнати в идея за вечно блаженство.