Влез

View Full Version : Ислям

Страници : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:45
да бе, странно, па сега се фукат колко държат на ракия

Каква деградация

defender
06-15-2015, 21:45
КАто е вутвял по водата

кво е тва "вутвял", нещо като вурст ли

inewton
06-15-2015, 21:46
краен радикал

Бих казал краен радикал и от двете страни. Едно е да не приемаш и да критикуваш дадена религия, съвсем друго е да се подиграваш с нея.

Meth
06-15-2015, 21:47
Точно така в Средновековието, а днес има ли талкова нещо.

И каква е тази религия, която заповядва на изповядващте я да убиват "неверниците"?
Ето ти доказателство:
8:65. О, Пророче, подбуждай вярващите към сражението!... те ще надвият хиляда от неверниците,

9:123. О, вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас!

8:12. Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.

9:5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!

9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят

2:191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! ... А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

4:91. ... И ако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [ джизя ] безусловно и с покорство.
9:30. И рекоха юдеите: “Узайр е синът на Аллах.” И рекоха християните: “Месията е синът на Аллах.” Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

5.33. Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение,
Поправка - това се отнася само за тези които воюват. А не да тръгваш да трепеш комшиите си.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:48
Ауриса иначе се готви за борба с росия и ид

inewton
06-15-2015, 21:49
Поправка - това се отнася само за тези които воюват. А не да тръгваш да трепеш комшиите си.

Съгласен.

defender

Тогава защо толкова много мирни християни ги избиха в близкия изток, защо бутат църквите, защо изнасилват жени и деца и ги продават за робини., нали уж ислям пак.

golemiq_korab_minava
Бих казал краен радикал и от двете страни. Едно е да не приемаш и да критикуваш дадена религия, съвсем друго е да се подиграваш с нея.

Като обида ли вървенето по вода. Не вие сте душици нежни

defender
06-15-2015, 21:51
Ауриса иначе се готви за борба с росия и ид

да, сега прави 200 от клек и мъртва тяга

inewton
06-15-2015, 21:54
Като обида ли вървенето по вода. Не вие сте душици нежни

Не, говорех за Шарли.

inewton
06-15-2015, 21:59
Тогава защо толкова много мирни християни ги избиха в близкия изток, защо бутат църквите, защо изнасилват жени и деца и ги продават за робини., нали уж ислям пак.

Тва са екстрмистите. Прочетох нещата на dreamwalker и се образовах по темата, а това защо в днешно време има мюсюлмани екстремисти мисля, че по- назад го обсъждахме.

dreamwalker
06-15-2015, 22:01

Брайвик според теб психически стабилен ли е?

dreamwalker
06-15-2015, 22:02
представям си как стоиш у вас и вместо за красивия съученик или съфорумец (с който си говориш сладко) си мечтаеш за чичковци с около 9-19 жени

Мислиш се за красив съфорумец ли?

defender
06-15-2015, 22:02
значи цяла саудитска арабия, родината на пророка са екстремисти, там дори има професия палач и си е като всяка друга професия, лол.

сигурно само dreamwalker е правовярваща.

defender
06-15-2015, 22:03
Мислиш се за красив съфорумец ли?

говорех за дарки, не ли?

dreamwalker
06-15-2015, 22:04
говорех за дарки, не ли?

Защо го намесваш навсякъде?

Meth
06-15-2015, 22:07
Ето примери и за двата езика. Сами си правете изводите, може да направим и анкета и да видим как мислят повечето хора.

http://m.youtube.com/watch?v=g-NJNSBNsyk

http://m.youtube.com/watch?v=pvw00DO1tew
Виж и това: https://www.youtube.com/watch?v=kveVLxaN6As
Ще си промениш представите за арабския.

inewton
06-15-2015, 22:08
Виж и това: https://www.youtube.com/watch?v=kveVLxaN6As
Ще си промениш представите за арабския.

Няма да си променя представата. Много харесвам латинския. Не знам защо

Meth
06-15-2015, 22:08
А това още повече ще ти хареса: https://www.youtube.com/watch?v=6fAxM2QDRXw

defender
06-15-2015, 22:09
не съм чувал арабски хитове по дискотеките и мтв

inewton
06-15-2015, 22:10
dreamwalker. Съгласна ли си с това, което написах за теб. Напълно сериозно го мисля, не беше ирония.

dreamwalker
Няма да си променя представата. Много харесвам латинския. Не знам защо

https://www.youtube.com/watch?v=LGBygI1PJY8

dreamwalker
dreamwalker. Съгласна ли си с това, което написах за теб. Напълно сериозно го мисля, не беше ирония.

Кое?

inewton
06-15-2015, 22:12
https://www.youtube.com/watch?v=LGBygI1PJY8

+1

Мисля, че вече това е любимата ми песен.

dreamwalker
06-15-2015, 22:13
https://www.youtube.com/watch?v=VJTAjonuAiU

Ирен Бустаманте е приказна.

inewton
Кое?

Dreamwalker, много си умна. Обявявам те за най- умната жива жена в света in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.

Meth
Това го правят хора, които дори не са хващали Коран в ръцете си...камо ли са го чели.
Те използват религията само като средство за прехрана и тероризъм.
Един мюсюлманин никога не би убил или по-малко изнасилил жена. За това трудно се прощава.

dreamwalker
06-15-2015, 22:14
Един * мюсюлманин никога не би убил или по-малко изнасилил жена. За това трудно се прощава.

*добър

dreamwalker
06-15-2015, 22:15
Dreamwalker, много си умна. Обявявам те за най- умната жива жена в света in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.

Защо?

inewton
06-15-2015, 22:16
Защо?

Защото така мисля.

dreamwalker
06-15-2015, 22:17
Защото така мисля.

Защо мислиш така?

inewton
06-15-2015, 22:20
Защо мислиш така?

Ами до сега не съм виждал (чел/чувал за) по- умна жена. За настоящето говоря.

dreamwalker
06-15-2015, 22:21
:lol: :lol: :lol:

inewton
06-15-2015, 22:25
:lol: :lol: :lol:

Що се смееш? Благодарение на теб разбрах много неща за толерантността и не само.

defender
06-15-2015, 22:25
Председателят на турската Фондация за духовно и социално изграждане Нуредин Йълдъз каза, че "според исляма не съществува възрастово ограничение за брака и дори деца на 6 години могат да създадат семейство"

малката булка
:D

dreamwalker
06-15-2015, 22:26
Що се смееш? Благодарение на теб разбрах много неща за толерантността и не само.

Радвам се.

inewton
06-15-2015, 22:27
деца на 6 години могат да създадат семейство"

Почти невъзможно е.

dreamwalker
06-15-2015, 22:28
Председателят на турската Фондация за духовно и социално изграждане Нуредин Йълдъз каза, че "според исляма не съществува възрастово ограничение за брака и дори деца на 6 години могат да създадат семейство"

малката булка
:D

На колко си?

От любопитство питам.

inewton
06-15-2015, 22:32
На колко си?

От любопитство питам.

А ти?

Питам от научен интерес. Не е нужно да отговаряш ако не искаш.

defender
06-15-2015, 23:03
"О, Пророче, разрешихме ти за съпруги онези, на които си дал задължителната плата, и владените от твоята десница
сред пленничките, които Аллах ти е дарил, и дъщерите на чичовците ти, и дъщерите на лелите ти, и дъщерите на
вуйчовците ти, и дъщерите на вуйните ти, които се преселиха с теб. "

пленнички, чичови и лелини дъщери, абе не се подбира много.

DoctorSatan666
06-15-2015, 23:22
Доктора тАка и не ми каза какво иска да постигне

Защо смяташ че искам да постигна нещо?

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 06:59
освен да ми философстваш и паразитираш какво правиш?

haritov
06-16-2015, 07:24

раздава награди

inewton
06-16-2015, 07:50
А кой му иска наградите?

DoctorSatan666
06-16-2015, 10:43

Aх, много я обичам тая фраза "К'во ми философстваш?". Звучи ми като универсален апел към глупостта. Разбирам и защо я използваш - мислиш си че искам да отклоня въпроса с друг въпрос, но това съвсем не е така. Просто въпроса "Какво искам да постигна?" автоматично допуска че искам нещо да постигна, и още повече - че има изобщо такова нещо като "постигане". Да, постигане има, но само в рамките на определен контекст. В рамките на социалния контекст, "постигането" е просто един от многото митове. За тия дето живеят в социалния контекст т.е. в предварително нарисувана картинка за това какво е и какво трябва да бъде живота им, този въпрос може би има смисъл и верен отговор, но за мен е честно казано смешен - напомня ми как в детската градина ни питаха какви искаме да станем като порастнем. Въпросът с искането да станеш някакъв, което в по-късна възраст преминава във въпроса за постигане, следване на мечти и пр. филми, се състои в следното - всеки иска това, което му липсва; всеки търси, това което не му достига. Веднъж вживял се в ролята на "непостигнал", всеки предначертава за себе си пътя по който ще стане "постигнал" - и оттам нататък всеки може безкрайно да фантазира и проектира себе си, само и само да замаже, скрие и компенсира това, в което се е вживява сега (недостигнал, непълноценен и най-общо МАЛЪК). Тая фантазия е толкова детска по своя характер, но понеже е толкова присъща на социалния тип човек, тя става масово определяща и оттам се възприема като нещо естествено. А във всички случаи ролята на "достигащ", "постигащ" мечтите си, не е по-различна от ролите, в които всяко едно малко дете се изживява. Само че ролята на детето е наивна, спонтанна, свободна от твърда идентификация - тази година искаш да си супермен, другата година батман, и т.н. Обществото обаче прави всичко възможно да "канализира" тая ролевост и да даде валидност на едни или други роли. Някои от тях се дават автоматично, примерно ако си погледнеш личната карта, там пише "кой си". За други роли , определящо е взаимодействието ти с околните и това каква роля ще си избереш(ще ти изберат), тоест от каква роля имаш(имат) нужда - понеже (в) обществото има роля за всеки, дори и за тия дето съвсем не се вписват или не са в него. Ето дори и ролята на " философстващ" е една такава роля, с прикрепени към нея негативни емоционални пълнежи и отношения. Всъщност това което ми казваш с това "че ти философствам" е - "Спри да задълбаваш и ми дай някой заучен отговор, към който да проявя съгласие или несъгласие". А мен съвсем не ме интересуват заучени отговори; не ме интересува с кое искаш или не искаш да се съгласиш, или в коя роля искаш да ме впишеш, но знам че за да ме "разпознаеш" трябва неминуемо да го направиш, защото само така можеш да ме асоциираш с нещо вътрешно на самия теб. Но аз не съм там.

inewton
06-16-2015, 11:01
Докторе, що се мислиш за по- умен от другите?

dreamwalker
06-16-2015, 11:02

Никъде не е писал такова нещо.

inewton
06-16-2015, 11:02
Никъде не е писал такова нещо.

Не буквално

dreamwalker
06-16-2015, 11:07
Оставете Доктора, интересно ми е да го чета.

defender
06-16-2015, 11:11
Но аз не съм там.

Затова предлагам на кораба да не ти обръща внимание, защото дори и ти сам не може да си го обърнеш, а и не знаеш къде си и кой си.

Поне така разбирам от прочетеното.
Това състояние в психиатрията няма ли с име?

defender
06-16-2015, 11:14
Оставете Доктора, интересно ми е да го чета.

Как ще ти е интересно, нали той казва, че е никой или "ненякой".

противоречиво е да ти харесва "ненякой", който (не)пише нещо, което го "неима".

странна работа, мисля че доктора се опитва да ни разболее.

inewton
06-16-2015, 11:20
мисля че доктора се опитва да ни разболее.

После ще ни излекува, нали е доктор.

defender
06-16-2015, 11:21
ама е сатан

и от зад е сложил три шестици да плаши гаргите

DoctorSatan666
06-16-2015, 11:48

И ето че пак в твои картинки ме рисуваш.... но боичките са си твои, драги, не мои. Явно не правиш разлика между това което съм написал, и това което ти си прочел. Последното съвсем не зависи от мен.

defender
06-16-2015, 11:51
Явно не правиш разлика между това което съм написал, и това което ти си прочел. Последното съвсем не зависи от мен.

А в същото време ти съдиш за него по това, което той е написал, толко лицемерно звучиш.

inewton
06-16-2015, 11:53
И ето че пак в твои картинки ме рисуваш.... но боичките са си твои, драги, не мои. Явно не правиш разлика между това което съм написал, и това което ти си прочел. Последното съвсем не зависи от мен.

Ами няма как да те нарусувам в твои картинки, както сам каза, не си в мен.

defender
06-16-2015, 11:56
Рисувай го както искаш, това значи, че мислиш, мани го доктора за къв се изживява и се опитва да си налага изживяването за себе си и на другите, като ги накара да не мислят.

мани го тоз, казвам ти.

DoctorSatan666
06-16-2015, 11:59
Ами няма как да те нарусувам в твои картинки, както сам каза, не си в мен.

О, в теб съм, вярвай ми. Но няма как да ме опишеш и изразиш, още повече с пословични претенции за интелигентност. Можеш само да ме "усетиш", използвайки същото което е и в теб. Но ти си далеч още от това. Ти искаш образ на нещо, роля, претенция, отношение, нещо на което да реагираш, а това е само началото и повърхността - човекът е много, много повече от това.

inewton
06-16-2015, 12:02
О, в теб съм, вярвай ми. Но няма как да ме опишеш и изразиш, още повече с пословични претенции за интелигентност. Можеш само да ме "усетиш", използвайки същото което е и в теб. Но ти си далеч още от това.

Проява на мания за величие. Един от сигурните симптоми за шизофрения.

defender
06-16-2015, 12:02
О, в теб съм, вярвай ми. Но няма как да ме опишеш и изразиш, още повече с пословични претенции за интелигентност. Можеш само да ме "усетиш", използвайки същото което е и в теб. Но ти си далеч още от това.

:D бисер на седмицата.

defender
06-16-2015, 12:06
О, в теб съм, вярвай ми.

докторе вярвам ти, сега отивам да пикая, че да го подържиш.

DoctorSatan666
06-16-2015, 12:08
Проява на мания за величие. Един от сигурните симптоми за шизофрения.
Аз не съм по-различен от теб или от които и да е. Просто вървя по пътя си, както всички останали, всеки доколкото и докъдето може.

inewton
06-16-2015, 12:11
Аз не съм по-различен от теб или от които и да е. Просто вървя по пътя си, както всички останали, всеки доколкото и докъдето може.

Ти не ме познаваш. От къде знаеш, че не си по- различен?

defender
06-16-2015, 12:12

как ще си по-различен, ако не си като него значи не си добре

освен всичко друго сега се долавя и тъннннка форма на фашизъм

DoctorSatan666
06-16-2015, 12:15

Защото на нивото, на което аз гледам на човека, всичките "различия" губят смисъла си. Иначе да, в известен смисъл съм различен, бих казал дори противоположен. Но основата и принципа е общ, другото е продукт на обстоятелства и вътрешна патология.

inewton
06-16-2015, 12:17
как ще си по-различен, ако не си като него значи не си добре

освен всичко друго сега се долавя и тъннннка форма на фашизъм
Защо да не съм добре ако не съм като него?

Къде го видя тоя фашизъм?

defender
Защото на нивото, на което аз гледам на човека, всичките "различия" губят смисъла си.

сега и комунизъм., баси чоувек.

defender
Защо да не съм добре ако не съм като него?

Къде го видя тоя фашизъм?

не говорих за тебе, а за доктора.

inewton
06-16-2015, 12:23
И специален поздрав за доктора:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.

defender
06-16-2015, 12:26
абе, кажете нещо за исляма...

DoctorSatan666
06-16-2015, 12:34
https://www.youtube.com/watch?v=K3b6SGoN6dA

Поздрав и от мен.

inewton
06-16-2015, 12:44
https://www.youtube.com/watch?v=K3b6SGoN6dA

Поздрав и от мен.

Мерси.

defender
06-16-2015, 12:45
докторе поздрави и мене, нали и в мене живееш, явно не съм ти любимото обежище.

Осиротя вътрешния ми дом без тебе.

сложи поне една ваза на масата за спомен или един поздрав.

defender
06-16-2015, 12:58
Така ми се е дослушало нещо на благозвучен арабски.

defender
06-16-2015, 13:22
Какво означава да се "съдружаваш с Аллах"?
Мохаммед, не е ли бил съдружен?

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 13:38
Aх, много я обичам тая фраза "К'во ми философстваш?". Звучи ми като универсален апел към глупостта. Разбирам и защо я използваш - мислиш си че искам да отклоня въпроса с друг въпрос, но това съвсем не е така. Просто въпроса "Какво искам да постигна?" автоматично допуска че искам нещо да постигна, и още повече - че има изобщо такова нещо като "постигане". Да, постигане има, но само в рамките на определен контекст. В рамките на социалния контекст, "постигането" е просто един от многото митове. За тия дето живеят в социалния контекст т.е. в предварително нарисувана картинка за това какво е и какво трябва да бъде живота им, този въпрос може би има смисъл и верен отговор, но за мен е честно казано смешен - напомня ми как в детската градина ни питаха какви искаме да станем като порастнем. Въпросът с искането да станеш някакъв, което в по-късна възраст преминава във въпроса за постигане, следване на мечти и пр. филми, се състои в следното - всеки иска това, което му липсва; всеки търси, това което не му достига. Веднъж вживял се в ролята на "непостигнал", всеки предначертава за себе си пътя по който ще стане "постигнал" - и оттам нататък всеки може безкрайно да фантазира и проектира себе си, само и само да замаже, скрие и компенсира това, в което се е вживява сега (недостигнал, непълноценен и най-общо МАЛЪК). Тая фантазия е толкова детска по своя характер, но понеже е толкова присъща на социалния тип човек, тя става масово определяща и оттам се възприема като нещо естествено. А във всички случаи ролята на "достигащ", "постигащ" мечтите си, не е по-различна от ролите, в които всяко едно малко дете се изживява. Само че ролята на детето е наивна, спонтанна, свободна от твърда идентификация - тази година искаш да си супермен, другата година батман, и т.н. Обществото обаче прави всичко възможно да "канализира" тая ролевост и да даде валидност на едни или други роли. Някои от тях се дават автоматично, примерно ако си погледнеш личната карта, там пише "кой си". За други роли , определящо е взаимодействието ти с околните и това каква роля ще си избереш(ще ти изберат), тоест от каква роля имаш(имат) нужда - понеже (в) обществото има роля за всеки, дори и за тия дето съвсем не се вписват или не са в него. Ето дори и ролята на " философстващ" е една такава роля, с прикрепени към нея негативни емоционални пълнежи и отношения. Всъщност това което ми казваш с това "че ти философствам" е - "Спри да задълбаваш и ми дай някой заучен отговор, към който да проявя съгласие или несъгласие". А мен съвсем не ме интересуват заучени отговори; не ме интересува с кое искаш или не искаш да се съгласиш, или в коя роля искаш да ме впишеш, но знам че за да ме "разпознаеш" трябва неминуемо да го направиш, защото само така можеш да ме асоциираш с нещо вътрешно на самия теб. Но аз не съм там.

Какво правиш в живота освен да философстваш?
Няма човек, който да не си поставя цели, които да достига. Дали косвено или реално, в какъвто и да е смисъл, ти живееш и всеки ден мислиш. Ти също целиш развитие към нещо, бориш се с нещо и тнт.
Няма негативно във философстването, ти не разбра въпроса.

npp
06-16-2015, 13:47
Аятите и ваденето от контекст обсъдихме вече в предните страници.

обаче не си наясно с контекста, например, знаеш ли, че земята на исполините, за която се говори в ал-маида, според Библията е била наследена от амонците и моавците, докато Бог обеща и даде на израилтяните съвсем друга земя?!

Но това последно твърдение ме озадачава. Как точно Мухаммад не пророчествува по-добри неща от пророците на Новия Завет?

например, къде виждаш в Новозаветните библейски писания Исус и Неговите истински ученици да са казали да се убива или причинява зло на някого по някаква причина, при положение че нито един от Тях не е убивал и не е причинявал зло на когото и да било, но от написаното се вижда, че всеки от Тях е побеждавал злото с добро?!, така Заветът на Бог чрез Исус спасява дори всеки човек съвършено, докато вероучението, което регламентира причиняване на зло по някаква причина - не

примерно, ако се създадат две системи за напълно автоматизирано движение на влакове, едната напълно щадяща пътниците, а другата допускаща много възможности за влакови катастрофи и инциденти, коя ще предпочетеш да бъде наложена като стандарт когато ти, мъжът ти и децата ти също ще трябва неминуемо да ползвате този транспорт?!, така е и с вярата, много важно е какви са законите и, защото досега имаше различни вероучения/вероизповедания в това отношение, и дори всеки желаещ човек можеше да създаде свое собствено вероучение/вероизповедание според каквото му се вижда угодно на него, дори и ако не го е грижа за много други човеци...

npp
06-16-2015, 13:59
къде го пише тва?

дори и ако по някаква причина не можем да посочим къде е написано, бива ли да кажем и можем ли да докажем, че заблудата(лъжата) е дело на истинския Господ Бог, не на сатана?!

"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава." Яков 1: 13,

"дявола... Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Йоан 8: 44

кой заблуди/излъга ева и адам, Бог или сатана?!

defender
06-16-2015, 14:04
"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава." Яков 1: 13,

И как реши, че това не е от дявола, а онова е от дявола, как ги определяш.

Цензура на Словото ли, нещо.

npp
06-16-2015, 14:07
И как реши, че това не е от дявола, а онова е от дявола, как ги определяш.

Цензура на Слово ли, нещо.

пак ли започваме да се правим на тъпи?!, чети какво ти е написано, и не задавай тъпи въпроси

defender
06-16-2015, 14:09
Значи ти си свидетел на цензурата на Словото, ясно.

нпп, ти например по какво се различаваш от Мохаммед

и той е цензурирал Библията според Архангел Джибрил (май) и ти също, ама в случая ти си направо роден архангел, Мохаммед е бил по-скромен.

DoctorSatan666
06-16-2015, 14:11
Какво правиш в живота освен да философстваш?

Нищо, дори и това не правя (в смисъл че не го имам за "призвание") . И не, не се целя към нищо, не се боря с нищо. Ако все пак го правя, то е защото ми се налага в чисто практически план. Вътрешно това не определя нищо.

defender
06-16-2015, 14:17
^ значи казваш, че това, което каза са безцелни думи, от кога ти го говорим.

inewton
06-16-2015, 14:21
Нищо, дори и това не правя (в смисъл че не го имам за "призвание") . И не, не се целя към нищо, не се боря с нищо.

Искаш да кажеш, че нямаш цел в живота?

defender
06-16-2015, 14:21
аз не мога да разбера как един човек ще прави нещо без цел и желание, значи го правиш от насилие.

поредното докторско шикалкавене

defender
06-16-2015, 14:28
нали точно ти докторе беше казал, че всичко може да се проследи към тебе.
тц-тц, докторе кажи, че с тия шикалкавения ни се подиграваш и да се свърша мъката.

DoctorSatan666
06-16-2015, 14:29
Искаш да кажеш, че нямаш цел в живота?

Не, нямам цел в живота. По-скоро бих казал че живота има цел само в мен, хе хе.

inewton
06-16-2015, 14:31
Не, нямам цел в живота. По-скоро бих казал че живота има цел само в мен, хе хе.

А това не обезсмисля ли съществуването ти?

DoctorSatan666
06-16-2015, 14:39
А това не обезсмисля ли съществуването ти?

Обезсмисля? Спрямо кое?
.
Всеки така или иначе сам задава смисъла на съществуването си. Смисъл извън човека няма. Просто няма нужда от такъв.

inewton
06-16-2015, 14:42
Всеки така или иначе сам задава смисъла на съществуването си.

Това имах предвид под цел в живота. Добре, какъв е тогава смисълът на съществуването ти?

defender
06-16-2015, 14:43
Обезсмисля? Спрямо кое?
.
Всеки така или иначе сам задава смисъла на съществуването си. Смисъл извън човека няма. Просто няма нужда от такъв.

значи като правиш нещо все пак влагаш смисъл т.е. цел.

оффф, леле-леле, спирам просто. някъв тука просто се лигави за внимание.

и твърдиш,че тва е висша извънбариерна философия.

DoctorSatan666
06-16-2015, 14:47
Това имах предвид под цел в живота. Добре, какъв е тогава смисълът на съществуването ти?

Не, наистина не знам, тоя въпрос е несъстоятелен за мен. Предвид че аз съм единствения източик и носител на всеки възможен смисъл, как може да бъде един и само един смисъл?

defender
06-16-2015, 14:51
предпочитам да си говорим за Ислям пред твоето велико учение на границата на болестта.

ПП: предлагам да създадеш тема "Учението на Доктор Сатан".
сигурно ще има интерес от тези дето още не са запознати, иначе имаш някакъв философски чар в себе си, но тва е.

inewton
06-16-2015, 14:56
Не, наистина не знам, тоя въпрос е несъстоятелен за мен. Предвид че аз съм единствения източик и носител на всеки възможен смисъл, как може да бъде един и само един смисъл?

ОК, повече няма да те занимавам с това. Вижда се, че не искаш да отговориш като нормален човек, а само извърташ нещата, като мислиш, че се правиш на умен (не че не си, ама в случая ми се вижда малко пресилено).

DoctorSatan666
06-16-2015, 15:03
ОК, повече няма да те занимавам с това. Вижда се, че не искаш да отговориш като нормален човек, а само извърташ нещата, като мислиш, че се правиш на умен (не че не си, ама в случая ми се вижда малко пресилено).

Ама аз не съм "нормален" човек, каквото и да значи това. Как бих могъл да ти отговоря като такъв? Ако ме питаш какъв е смисълът на живеенето само по себе си, бих казал промяна и развитие, но това е излишно, понеже живота по дефолт включва промяна и развитие в себе си. Само че човешкия живот винаги върви ръка за ръка с живеещия го. Оттук и един, универсален смисъл не може да се изведе. Всеки смисъл е еднакво валиден, защото единствен критерий за тази валидност е самото отдаване на смисъл. Ако ме питаш дали съм си избрал някой конкретно - не, не съм. Нямам нужда от това.

defender
06-16-2015, 15:08
"нямаш нужда от смисъл" не е ли смисъл?

Аз не си купих шоколад, защото нямаше смисъл!

т.е. в случая нямането на смисъл също води до действие със смисъл.

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 15:10
Никой не знае смислъла на живота, но е глупаво да живееш като призрак... едва ли не ден за ден, без да имаш желания, без да имаш конктакти със СВЕТА, просто да оцеляваш там някакви мижави 50 години, без да искаш промяна в себе си и извън себе си. Самото учене е вид цел, облагодетслтване, ЗАДОВОЛЯВАНЕ.

defender
06-16-2015, 15:14
"смисъл" не идва ли от "мисъл" т.е. ти правиш нещата без мисли за тях.

нещо такова ли, докторе. хехе

defender
06-16-2015, 15:16
докторе, обичам те :*

ай ловю

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 15:19
"смисъл" не идва ли от "мисъл" т.е. ти правиш нещата без мисли за тях.

нещо такова ли, докторе. хехе
единствената разлика между циганин и него е в това, че циганина не може да мисли (или мисли само за примитивни глупости), докато доктора мисли за света, обаче практически липсва. ей тва го питах и той си призна. Мисли, но не прави нищо. Не че е тъп, не че аз правя нещо, но доктора няма желание.

DoctorSatan666
06-16-2015, 15:20
И 100 години да "живееш", пак няма да си живял толкова колкото аз живея за "един ден" (да речем), като го казвам съвсем условно, предвид това, че не измервам битието си по слънчевите цикли. Докато не израстеш от социалния тип психика, все едно изобщо не си живял. Животът ти ще е само един сън, в които ще се сънуваш като сбор от "пре-живяванията" си и ще ги наричаш живот. Но това не е живеене... Живеенето е само тук и сега, само в този миг. Друг живот няма. Всичко останало са сънища, игри на образи и сенки.

haritov
06-16-2015, 15:26

очаквах да напишеш нещо смислено

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 15:27
И 100 години да "живееш", пак няма да си живял толкова колкото аз живея за "един ден" (да речем). Докато не израстеш от социалния тип психика, все едно изобщо не си живял. Живота ти ще е само един сън, в които ще се сънуваш преживяванията си и ще ги наричаш живот. Но това не е живеене... Живеенето е само тук и сега, само в този миг. Друг живот няма. Всичко останало са сънища, игри на образи и сенки.
така ли, тогава разкажи подробно как тук и сега ти минава един ден. да разбера с какво по-различен ти е от моя?
странно е как ме хвръли от самото начало в графа чалгари.

най-малко за да живееш тук и сега, ти трябва да си изградил стълба от преди и за след, ако искаш да съществуваш в тази цивилизация, иначе отиваш в гората, радваш се на облачета, колиш прасета ..

defender
06-16-2015, 15:28
Живеенето е само тук и сега, само в този миг. Друг живот няма. Всичко останало са сънища, игри на образи и сенки.

Ми добре, това се базира на вяра точно толкова колкото и това, че има живот, добре дошъл клуба на вярващите.
Неизвестността която крие смъртта комбинирано с това, че тя е единственото сигурно нещо в тоя живот, ни прави всички вярващи в една или друга форма.

Но, че оня живот няма нищо общо с тоя е друг въпрос. Все едно цял живот да съм живял на Северния полюс и да се опитвам да си обясня каква е Амазонка.

ПП: Или ти говориш за мига, ясно.

DoctorSatan666
06-16-2015, 15:31
очаквах да напишеш нещо смислено

Не ми е цел да оправдавам очакванията ти ...

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 15:34
мълчанието е знак на съгласие

defender
06-16-2015, 15:40
^ сега доктора безцелно ще ти отговори, че не си прав
или безцелно няма да ти отговори, че не си прав

DoctorSatan666
06-16-2015, 15:40
тогава разкажи подробно как тук и сега ти минава един ден.

http://prikachi.com/images/417/8176417j.jpg

най-малко за да живееш тук и сега, ти трябва да си изградил стълба от преди и за след, ..
Ти като мислиш за преди и след, преди или след го правиш? Или СЕГА? Съзнанието съзнава единствено в настоящето, миналото и бъдещето не съществуват. Освен като идея, разбира се, но осъзнаването на всяка идея винаги става само тук и сега

иначе отиваш в гората, радваш се на облачета, колиш прасета
Физическата ми позиция и положение, съвсем не изчерпват духовната.

dreamwalker
06-16-2015, 15:52
обаче не си наясно с контекста, например, знаеш ли, че земята на исполините, за която се говори в ал-маида, според Библията е била наследена от амонците и моавците, докато Бог обеща и даде на израилтяните съвсем друга земя?!

И какво от това?

например, къде виждаш в Новозаветните библейски писания Исус и Неговите истински ученици да са казали да се убива или причинява зло на някого по някаква причина, при положение че нито един от Тях не е убивал и не е причинявал зло на когото и да било, но от написаното се вижда, че всеки от Тях е побеждавал злото с добро?!, така Заветът на Бог чрез Исус спасява дори всеки човек съвършено, докато вероучението, което регламентира причиняване на зло по някаква причина - не

Мога да ти извадя примери на насилие от Новия Завет, ако това ще те удовлетвори, но идеята тук е как дефинираме това "зло".

Според теб е зло да се защитиш при нападение?

Зло е да убиеш врага си по време на война?

Зло е да защитаваш вярванията си?

inewton
06-16-2015, 15:53
Защо и Корана, и Библията забраняват консумацията на свинско месо?

dreamwalker
06-16-2015, 16:02

https://www.youtube.com/watch?v=86KFojFZ7WI

inewton
06-16-2015, 16:10

Само заради това ли?

Ако оставим настрана това има ли теологична обосновка?

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 16:11
http://prikachi.com/images/417/8176417j.jpg

Ти като мислиш за преди и след, преди или след го правиш? Или СЕГА? Съзнанието съзнава единствено в настоящето, миналото и бъдещето не съществуват. Освен като идея, разбира се, но осъзнаването на всяка идея винаги става само тук и сега

Физическата ми позиция и положение, съвсем не изчерпват духовната.
и как мина деня ти?
от къде знаеш, че няма паралелна вселена? :Д
Съзнанието е сега, но ако не мислиш СЕГА за утре, тогава утре няма да си жив.
Идеята се поражда от желанието, о мисълта насочена за утре.
Не знам как може да ти хрумне идея, ако утре забравиш да я довършиш и не помниш вчера

Напълно ли си доволен от света и от видът ти?

dreamwalker
06-16-2015, 16:13
Само заради това ли?

Ако оставим настрана това има ли теологична обосновка?

Ако ти е вкусно да ядеш месо на животно, което яде изпражнения, всичко е наред. Никой няма да те съди.

Месото се смята за нечисто.

inewton
06-16-2015, 16:18
Ако ти е вкусно да ядеш месо на животно, което яде изпражнения, всичко е наред. Никой няма да те съди.

Месото се смята за нечисто.

Значи не самото живо същество, а месото му. Разбрах.

DoctorSatan666
06-16-2015, 16:19
и как мина деня ти?
от къде знаеш, че няма паралелна вселена? :Д
Съзнанието е сега, но ако не мислиш СЕГА за утре, тогава утре няма да си жив.
Идеята се поражда от желанието, о мисълта насочена за утре.
Не знам как може да ти хрумне идея, ако утре забравиш да я довършиш и не помниш вчера

Напълно ли си доволен от света и от видът ти?

Не съм казал да не мислиш за утре. Но едно е да мислиш за него, друго е да си зациклил в него, като че все едно е реално. Аз утре така или иначе няма да съм жив, защото утре няма, няма и живот в него. Живот има само сега.

Сега ако обичаш спри да ми задаваш олигофренски въпроси, защото ти отговарям само от коректност.

dreamwalker
06-16-2015, 16:19
Значи не самото живо същество, а месото му. Разбрах.

И животното.

inewton
06-16-2015, 16:21
И животното.

Защо животното? Нали то няма душа?

dreamwalker
06-16-2015, 16:24
http://medilinks.blogspot.com/2013/04/why-pork-is-haram-in-islam-scientific.html

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 16:28
Не съм казал да не мислиш за утре. Но едно е да мислиш за него, друго е да си зациклил в него. Аз утре така или иначе няма да съм жив, защото утре няма, няма и живот в него. Живот има само сега.

за съжаление не може по 24 часа да правиш каквото си искаш и да си добре удовлетворен постоянно бе.
Някои създават светове. Някои порменят светове. Това става само с желание, мисъл, действие. хората, които са достигнали връхни точки на ума, могат да предвиждат за 20 години напред и си правят сметките, което не им пречи да мислят 1000 години по напред от масите.

dreamwalker
06-16-2015, 16:30
за съжаление не може по 24 часа да правиш каквото си искаш и да си добре удовлетворен постоянно бе.
Някои създават светове. Някои порменят светове. Това става само с желание, мисъл, действие. хората, които са достигнали връхни точки на ума, могат да предвиждат за 20 години напред и си правят сметките, което не им пречи да мислят 1000 години по напред от масите.

Защо не обърнеш внимание на себе си, вместо да поучаваш Доктора.

inewton
06-16-2015, 16:30
http://medilinks.blogspot.com/2013/04/why-pork-is-haram-in-islam-scientific.html

Което също показва практичната страна. Аз исках да разбера дали има духовна, някакво теологично обяснение.

Аз също търсих преди да ви питам. Явно няма.

dreamwalker
06-16-2015, 16:32
Което също показва практичната страна. Аз исках да разбера дали има духовна, някакво теологично обяснение.

Аз също търсих преди да ви питам. Явно няма.

Каква духовна страна искаш, не разбирам?

Храната я поемаш с материалното тяло.

haritov
06-16-2015, 16:33
като сте толкова наясно кога корана позволява употребата на нечисто месо и алкохол

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 16:34
Защо не обърнеш внимание на себе си, вместо да поучаваш Доктора.

защо мислиш, че го поучавам? това, че не съм съгласен с някои неща с него ли? Или си му фенка? АКО не си разбрала, се опитвам да научаа как мисли, защото сме набори.

inewton
06-16-2015, 16:36
Каква духовна страна искаш, не разбирам?

Храната я поемаш с материалното тяло.

Имах предвид нещо като обяснението за змията в Библията (не знам дали в Корана го има), дали свинята също не се свързва със Сатаната.

Питал съм мюсюлмани защо не ядат свинско месо и те са ми казвали, че не го ядат защото е нечисто. Но не предполагах, че са го казали буквално.

dreamwalker
06-16-2015, 16:39
като сте толкова наясно кога корана позволява употребата на нечисто месо и алкохол

Ако няма нищо друго и си в критично състояние: т.е. няма храна, ще умреш от глад.

inewton
06-16-2015, 16:42

За свинското, когато не знаеш, че месото е свинско. Примерно ако някой те е излъгал или се е***а с теб.

DoctorSatan666
06-16-2015, 16:44
АКО не си разбрала, се опитвам да научаа как мисли, защото сме набори.

Няма как да успееш драги, това не се научава, не го пише в никоя книга, няма да го чуеш по телевизията, нито пък аз мога да ти го предам - защото в крайна сметка зависи само и единствено от теб. Само ти имаш достъп до самия себе си, там, надълбокото, зад завесите, където се забърква всичко, излизащо на повърхността. На това никой не може да те научи, защото никой няма достъп. А и не е нещо което не знаеш, всичко което трябва да знаеш вече е в теб и чака да бъде преоткрито, ако и когато си готов за това. Аз не мога да предизвикам едно такова самоосъзнаване, мога само индиректно да го провокирам. Но оттам насетне нищо не зависи от мен. Dreamwalker ти даде добър съвет.

haritov
06-16-2015, 16:52
Ако няма нищо друго и си в критично състояние: т.е. няма храна, ще умреш от глад.

освен това

За свинското, когато не знаеш, че месото е свинско. Примерно ако някой те е излъгал или се е***а с теб.

не думай

dreamwalker
06-16-2015, 16:53
освен това

не думай

Какъв отговор очакваше? :lol:

golemiq_korab_minava
06-16-2015, 17:04
Ясно е, че не искаш да споделяш за себеси. Не одобравям този начин на бездействие. Ние сме социални животни, няма как да съществуваме напълно индивидуално. И не случайно се обединяваме в групи, за да споделяме идеите си. Не бива да слагаш в центъра само себе си, само своето съзнание. Но дори да бива, не мога да го разбера това отричане на действието.

Ако знаехме за съществуването на друга цивилизация, ок, но за сега ни е познато само това, на нашата планета и то толкова малко. И ако мислим само за свеото си съзнание, което е толкова неразвито, до никъде няма да стигнем

npp
06-16-2015, 18:00
Значи ти си свидетел на цензурата на Словото, ясно.

нпп, ти например по какво се различаваш от Мохаммед

и той е цензурирал Библията според Архангел Джибрил (май) и ти също, ама в случая ти си направо роден архангел, Мохаммед е бил по-скромен.

ти си като алиса в страната на чудесата, дори все едно предпочиташ да останеш в огромната и гъста джунгла само за да се накефиш на природните красоти там, но не и за да търсиш пътя, по който наистина да оцелееш - дано да няма проблеми, дано истинският Бог ги реши!

haritov
06-16-2015, 18:01
Какъв отговор очакваше? :lol:

джихад

npp
06-16-2015, 18:13
И какво от това?

точно затова ти говоря, че не си наясно с контекста, защото според написаното в ал-маида (едва ли не) Бог е обещал да даде на израилтяните земята на исполините, което въобще не е така според написаното в Библията(Второзаконие 2:1-23)

Мога да ти извадя примери на насилие от Новия Завет, ако това ще те удовлетвори, но идеята тук е как дефинираме това "зло".

Според теб е зло да се защитиш при нападение?

Зло е да убиеш врага си по време на война?

Зло е да защитаваш вярванията си?

посочи поне един случай от Новия Завет, в който Исус Христос или някой от Неговите Светии убива, осакатява, обезобразява или причинява трайни телесни повреди на някой човек?!, напомням фактът, че Исус можеше да се помоли да дойдат повече от дванадесет легиона ангели за да погубят Неговите врагове, но предпочете да изпълни написаните с Божия Пръст заповеди едни от които са "Не убивай." и "Не пожелавай."(Матей 26:53-54)

Corb1225
06-16-2015, 18:16
Малкият ми братовчед (на 10 е) вика: "Как може толкова голяма държава като Турция, да позволи на едно прасе да унищожи гроба на Мохамед?" :lol:. Трябва да му обясня някои неща. Иначе е много впечатлен от часовете по история и постоянно гледа исторически и/или патриотични клипчета в нета ;д. Сега е хванал някакъв канал на руски в ютуб и гледа за различните империи.

dreamwalker
06-16-2015, 18:22
"Как може толкова голяма държава като Турция, да позволи на едно прасе да унищожи гроба на Мохамед?"

http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20131121222224/walkingdead/images/3/34/Wut......jpg

Иначе браво на детето.

inewton
06-16-2015, 18:23
Сега е хванал някакъв канал на руски в ютуб и гледа за различните империи.

Знае руски?

dreamwalker
06-16-2015, 18:23
точно затова ти говоря, че не си наясно с контекста, защото според написаното в ал-маида (едва ли не) Бог е обещал да даде на израилтяните земята на исполините, което въобще не е така според написаното в Библията(Второзаконие 2:1-23)

посочи поне един случай от Новия Завет, в който Исус Христос или някой от Неговите Светии убива, осакатява, обезобразява или причинява трайни телесни повреди на някой човек?!, напомням фактът, че Исус можеше да се помоли да дойдат повече от дванадесет легиона ангели за да погубят Неговите врагове, но предпочете да изпълни написаните с Божия Пръст заповеди едни от които са "Не убивай." и "Не пожелавай."(Матей 26:53-54)

В Библията са допуснати много грешки.

Corb1225
06-16-2015, 18:27
...
Затова казвам, че трябва да му обясня някои неща ;д. Иначе това ме разби и мен.

Знае руски?
Не, просто гледа картинки, ама то се разбира за какво става въпрос.

npp
06-16-2015, 18:29

в Новия Завет свинското не е забранено да се яде, по принцип в едни по-примитивни условия свинското наистина може да бъде опасно за здравето на човека, обаче Светиите на Новия Завет, за разлика от положението преди, се стремят към съвършено освещаване за съвършено очистване, така щото нищо считано за вредно да не може да засегне неблагоприятно хората

"тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако погълнат нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват." Марк 16: 17-18

npp
06-16-2015, 18:33
В Библията са допуснати много грешки.

значи в най-автентичното Писание(библейското) са допуснати грешки, а само в останалите(корана, ведите, ади грантх, авеста и пр.) не са, така ли?!

dreamwalker
06-16-2015, 18:37
Най-автентично писание друг път.

http://rationalwiki.org/wiki/Biblical_scientific_errors

http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

inewton
06-16-2015, 18:39

Dreamwalker много от научните "грешки" в Библията не са грешки, просто се тълкуват като такива.

dreamwalker
06-16-2015, 18:54
Dreamwalker много от научните "грешки" в Библията не са грешки, просто се тълкуват като такива.

Удобно оправдание.

По същата логика нямаме право да критикуваме религиите, но го правим.

inewton
06-16-2015, 18:59
Удобно оправдание.

Защо, ти не мислиш ли така?

Особено стойността на пи. 3 е доста близо до 3,141.....

inewton
06-16-2015, 19:35
Ето няколко доказателства за научната достоверност на Библията:

1. Загатване за еволюцията
"Казах в сърце си за синовете човешки - да ги изпита Бог, и да видят, че те сами по себе си са животни,
защото съдбата на синовете човешки и съдбата на животните е съдба една: както умират едните, тъй умират и другите, и едно е диханието у всички, и човек няма предимство пред добитъка, понеже - всичко е суета!" Екл. 3:18-19

2. Гравитация
“...Той окачва земята на нищо.” Йов 26:7

3. Вътрешния строеж на Земята
“ Колкото до земята, от нея произлиза хлябът. И под нея са разравя като че ли с огън.” Йов 28:5

4. Кръговрат на водата
“Той привлича водните капки, които се събират в дъжд от парите Му; които облаците изливат, и вали върху човеците.” Йов 36:28

5. Кълбовидната форма на Земята
“Той е Онзи, Който седи над кръга на земята.” Исая 40:22

6. Закон за запазване на масата и енергията
"Но чрез същото слово сегашните небеса и земя са съхранени за огън и са пазени до деня на съда и на унищожението на безбожните хора." 2 Петър 3:7

7. Закон за увеличаващата се ентропия
"Те ще изчезнат, а ти ще останеш,те ще се износят като дреха.Ще ги смениш като облекло и ще дойде техният край.Но ти оставаш същият и годините на живота ти няма да свършат." Псалм 102: 25-27

defender
06-16-2015, 19:53

Е и какво? Да не би това да влияе на вкуса на месото или пък като не ядете свинско това да увеличава продължителността на живота ви повече от на свинеядците.

Поредната боза. Добре че Иисуската ни освободи от такива тъпи формалности.

Въобще религията ви е казармен тип, а жените слугинаж

defender
06-16-2015, 20:16
Какво можеш да очакваш от пророк-завоевател, логично.

inewton
06-16-2015, 20:59
Добре че Иисуската ни освободи от такива тъпи формалности.

Библията също забранява свинското месо.

haritov
06-16-2015, 21:25

https://www.youtube.com/watch?v=VwDtqrRGmo8

inewton
06-16-2015, 21:34
https://www.youtube.com/watch?v=VwDtqrRGmo8

:D Поп фашист.

defender
06-16-2015, 21:36
:D Поп фашист.
Тва е актьор, съмнявам се някой да мрази мюсюлманите, в средното училище най-добрия ми приятел беше мюсюлманин.

inewton
06-16-2015, 21:37
в средното училище най-добрия ми приятел беше мюсюлманин.

И на мен.

haritov
06-16-2015, 21:56
няма значение в какво вярваш

важното е какво правиш

npp
06-16-2015, 22:56

това са баснословни разсъждения, Библията е превеждана от хора, които не разбират скритата в нейните думи Божия истина, която може да се разбира единствено чрез правилно упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, то е като подреждането на пъзел, ако трябва да подредиш хилядите парченца на един пъзел, тогава това може да ти отнеме доста време в къртовски труд докато сглобиш и видиш цялото изображение, но ако потърсиш изображението директно, тогава можеш да го видиш съвсем директно и без да трябва да подреждаш целия пъзел, ето например един от дадените примери, за синапеното семе, просто преводът не е коректен, защото Исус дава аналогия с най-малко семе, от което пораства най-голямо дърво, а за синапа се знае, че не е дърво, а тревно растение, обаче виж тук: http://www.margotbluesarborist.com/facts/smallest-seeds-largest-trees/

просто гръцката дума "σίναπι"(sinapi, Strong's G4615) е била използвана като уподобяваща в случаи когато се е говорило за нещо (най-)малко

надявам се, че не искаш да ти бъдат дадени подробни обяснения от човек за всяко нещо написано в Библията, след като, както вече и друг спомена тук, вярата е вяра, а знанието - знание, ако трябва да узнаеш всичко за да повярваш чак след като си го узнал напълно, тогава къде остава вярата?!, нали е вяра, именно защото трябва да се вярва дори и ако не са налични някакви знания, та даже и никакви?!, обаче онзи, който вярва правилно в истинския Господ Бог, разбира нещата и знае къде отива, докато онзи, който разчита на буквата, за което е писано в Писанието, че "убива", тогава може да се (по)лута в дебрите на смъртта

"блажени ония, които, без да видят, са повярвали." Йоан 20: 29

haritov
06-17-2015, 06:12
това са баснословни разсъждения, Библията е превеждана от хора, които не разбират скритата в нейните думи Божия истина, която може да се разбира единствено чрез правилно упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, то е като подреждането на пъзел, ако трябва да подредиш хилядите парченца на един пъзел, тогава това може да ти отнеме доста време в къртовски труд докато сглобиш и видиш цялото изображение, но ако потърсиш изображението директно, тогава можеш да го видиш съвсем директно и без да трябва да подреждаш целия пъзел, ето например един от дадените примери, за синапеното семе, просто преводът не е коректен, защото Исус дава аналогия с най-малко семе, от което пораства най-голямо дърво, а за синапа се знае, че не е дърво, а тревно растение, обаче виж тук: http://www.margotbluesarborist.com/facts/smallest-seeds-largest-trees/

просто гръцката дума "σίναπι"(sinapi, Strong's G4615) е била използвана като уподобяваща в случаи когато се е говорило за нещо (най-)малко

надявам се, че не искаш да ти бъдат дадени подробни обяснения от човек за всяко нещо написано в Библията, след като, както вече и друг спомена тук, вярата е вяра, а знанието - знание, ако трябва да узнаеш всичко за да повярваш чак след като си го узнал напълно, тогава къде остава вярата?!, нали е вяра, именно защото трябва да се вярва дори и ако не са налични някакви знания, та даже и никакви?!, обаче онзи, който вярва правилно в истинския Господ Бог, разбира нещата и знае къде отива, докато онзи, който разчита на буквата, за което е писано в Писанието, че "убива", тогава може да се (по)лута в дебрите на смъртта

"блажени ония, които, без да видят, са повярвали." Йоан 20: 29
херувиме млъкни

npp
06-17-2015, 09:35
херувиме млъкни

ние не сме от твоята система, дегоба трябва да е на другия край на вселената

defender
06-17-2015, 12:31
Юдаизмът разрешава на изповядващите да убиват неверниците.

Ислямът разрешава да се убиват "неверници" само във военна ситуация и при самозащита/защита на живот, чест и собственост. Не се заповядва.

Убийството е от най-големите грехове в исляма.

Какво ще рече защита на чест - ако някой те обиди и така ти накърни честа и му резваш гръкляна ли?

Нарушаване на чест - това може да са хиляди причини да убиеш.

Получава се нещо такова - не убивай, защото е грях, но в същото време имаш хиляди причини да убиваш. Да не говорим, че всеки човек има различни критерии за накърнена чест и достойнство.

Май заради това стана и Шарли.

golemiq_korab_minava
06-17-2015, 12:37
знаете ли, че никой истински вярващ християнен така като ви чета, никой нищо няма да направи, ако го сложиш в управлението.... мястото на духовниците май си е на улицата, където да си проповядват... в крайна сметка са неспособни на нищо, никой не ги слуша и до никаква промяна не могат да допринесат с тази чиста свята вяра

defender
06-17-2015, 12:37
От Корана: „...който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора...“

Какво ще рече "заради покварата му по земята", какво се разбира под поквара т.е. ако оскърбиш Бог или пророк това също е поквара.

Леле, колко скрити лимонки. То кажи-речи заповедта не убивай почти се обезсилва, освен за тесен кръг хора.

inewton
06-17-2015, 12:41
знаете ли, че никой истински вярващ християнен така като ви чета, никой нищо няма да направи, ако го сложиш в управлението.... мястото на духовниците май си е на улицата, където да си проповядват... в крайна сметка са неспособни на нищо, никой не ги слуша и до никаква промяна не могат да допринесат с тази чиста свята вяра

А папата?

golemiq_korab_minava
06-17-2015, 12:48
А папата?

Да лови травестити. И той не е държавата. Говоря ти за истинско вярващи праославни християни, не за корумпирани

golemiq_korab_minava
06-17-2015, 12:49
По не у нас нищо не мога да направят..

inewton
06-17-2015, 12:54
Да лови травестити. И той не е държавата. Говоря ти за истинско вярващи праославни християни, не за корумпирани

Управлявал е католическия свят доста време.

golemiq_korab_minava
06-17-2015, 13:04
Управлявал е католическия свят доста време.

И ние имаме всякакви попове. Оргомна разлика има в това да управлява и това какъв човек е

представете си само поп в парламента, само с пропеди не става. ще го изгорят

npp
06-17-2015, 13:04
Удобно оправдание.

По същата логика нямаме право да критикуваме религиите, но го правим.

има и подвеждащи/лъжливи писания, които са (били) представяни за свещени, честно казано коранът е по-повеждащ в сравнение с Библията, не че тя не е била поне малко подвеждаща в досегашния си вид, обаче от значение е и представеното (веро)учение, например, ако Бог беше обещал/завещал/дал на израилтяните земята на исполините, тогава това щеше да промени всичко, защото в такъв случай те нямаше да са народ на истинския Господ Бог, тъй като в Библията се говори и за духовната страна на земите, не просто за тяхната физическа териториалност, затова и ти бе казано, че не си наясно с контекста, след като пропускаш толкова много неща, защото в случая земята на исполините всъщност е най-проклето(то) място на света, понеже исполините фактически бяха човеците, които станаха ангели на сатана по пътя на големия окултизъм и голямото идолопоклонство...

defender
06-17-2015, 13:05
Монахините правят личен избор, а жените от арабските страни, не.

Откъде знаеш кой прави личен избор?

Ами естествено, че решението да станеш монахиня е по личен избор.
Ако искаш можеш и да си невярващ, проститутка, това също е по личен избор и никой не те гони с ятагана за това - това, че в европейското общество има всякакви хора (вярващи, невярващи, монахини, проститутки и всякакви други) го доказва, че личния и свободен избор тук се уважава.
Затова на мюсюлманите им изглежда, че европейците сякаш са по-лоши от тях и извратени и го приемат като някакво наказание над "неверниците".

defender
06-17-2015, 13:14
Защо ако някой мюсюлманин се откаже от исляма може да бъде убит?

Ако бе привел някакви доказателства в подкрепа на твърденията си

"Всяка година 5000 души в света загиват в резултат на „убийства на честта”, които се извършват за нарушаване на мюсюлманските норми...
Сред жертвите има и християни, обръщенци от исляма, се казва в доклад на ООН. Както съобщават на свой ред от Съвета на Европа, тази практика в последно време е зачестила в такива страни като САЩ, Франция, Швеция, Нидерландия, Великобритания и Турция, съобщава вестник "The Wall Street Journal".

ПП1: В Саудитска Арабия осъдиха на смърт мъж, отказал се от исляма
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1399947

ПП2: Във вашата религия заповедта не убивай просто е размита и не важи, а служи само за пред своите или за оправдание пред различните.

defender
06-17-2015, 13:27
никой няма да обезглави за нарушение.

Мухаммад е обезглавявал жени без забрадки?

Ами сигурно има някакъв вид наказание, ако изхождам от логиката от долните линкове:

"Делото срещу две жени от Саудитска Арабия, които са в ареста от близо месец, защото са нарушили забраната за жени да шофират...
Четирима души, близки на 25-годишната Луджаин Хаслул и на 33-годишната Майса Амуди, заявиха, че жените не са обвинени в престъпване на забраната, а са им повдигнати обвинения заради мнения, които са изказали в интернет"
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1377142

Саудитски съд наказа четирима младежи, признати за виновни, че са организирали партита с танци,
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1450583

defender
06-17-2015, 13:58
Защо Мохамед си служи с насилие и дори с масови убийства, за да постигне целите си?

Мека е най-голямото/значимото завоевание на Мухаммад.
Ако смъртта на общо 14 воюващи от двете страни при обсада за теб е "огромно насилие" и "масово убийство", очевидно имаме разлика във възприятието на военните стандарти.

"На петата година от Хиджра (627г.), близо деветстотин юдеи от мединското племе Бану Курайза са били убити от мюсюлманите в един ден. Мухаммад, Пророка на исляма, водил лично тази брутална касапница, която започнала сутринта и завърши привечер. Избегналите смъртта, били продадени в робство. Този геноцид е известен в историята като инцидента с Бану Курайза.

В Корана е споменат този геноцид в Сура 33:
26.Онези от хората на Писанието, които подкрепяха [неверниците], Той ги смъкна от техните крепости и хвърли в сърцата им ужас. Една част вие убихте, а друга част пленихте.."
http://wikiislam.net/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B4%D1%8A%D 1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D0%B0%D0%BD%D1%83_%D0%9A% D1%83%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B7%D0%B0

ПП: почти 14.

defender
06-17-2015, 14:01
Ако defender или някой друг прочете поне половината от това, което постнах

Е, направих го, благодаря.

dreamwalker
06-18-2015, 00:31
Започна свещеният месец Рамадан.

dreamwalker
06-18-2015, 00:49
има и подвеждащи/лъжливи писания, които са (били) представяни за свещени, честно казано коранът е по-повеждащ в сравнение с Библията, не че тя не е била поне малко подвеждаща в досегашния си вид, обаче от значение е и представеното (веро)учение, например, ако Бог беше обещал/завещал/дал на израилтяните земята на исполините, тогава това щеше да промени всичко, защото в такъв случай те нямаше да са народ на истинския Господ Бог, тъй като в Библията се говори и за духовната страна на земите, не просто за тяхната физическа териториалност, затова и ти бе казано, че не си наясно с контекста, след като пропускаш толкова много неща, защото в случая земята на исполините всъщност е най-проклето(то) място на света, понеже исполините фактически бяха човеците, които станаха ангели на сатана по пътя на големия окултизъм и голямото идолопоклонство...

Блажени са вярващите.

npp
06-18-2015, 12:26
Блажени са вярващите.

"Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство.
Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.
Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
Блажени които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят.
Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост.
Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада.
Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене; радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас." Матей 5: 3-12

defender
06-18-2015, 12:32
Блажени са вярващите.

лек пост, а можеш ли да правиш баклава?

ПП: била ли си в Мека?

dreamwalker
06-18-2015, 12:39
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4827546

http://www.focus-news.net/news/2015/06/18/2080296/prezidentat-rosen-plevneliev-shte-bade-domakin-na-tarzhestvenata-vecherya-iftar-po-sluchay-myusyulmanskiya-praznik-ramazan-bayram.html

Само че не е байрам.

dreamwalker
06-18-2015, 12:41
лек пост, а можеш ли да правиш баклава?

ПП: била ли си в Мека?

Защо искаш да знаеш?

inewton
06-18-2015, 12:46
Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене; радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас." Матей 5: 3-12

Amen.

defender
06-18-2015, 12:50
Защо искаш да знаеш?

Защото искам да се очаровам.

Няма да се заяждам, ваша си работа в какво вярвате.

defender
06-18-2015, 13:04
естествено, ако някой ден се оженим, ще трябва да се жертваш. :D

DoctorSatan666
06-18-2015, 13:16

Робски морал за робска психика.

npp
06-18-2015, 13:40
Робски морал за робска психика.

какво те кара да си мислиш, че свободен(-ния) човек не може да бъде добър и пак да бъде/си остане свободен така?!

Meth
06-19-2015, 15:58
Къде го пише ? Искам да знам.
(Не защото те критикувам, а просто ми е любопитно)

Meth
06-19-2015, 16:28
Добре де, то е ясно че има някой създател...ако щете го наречете Бог, наречете го Аллах, наречете го Шива, Буда...няма значение как го наричате...това нещо е едно единствено и непевторимо нещо и ни е създал за да ни се радва и ние да му ''служим'' като вярващи. Но възникват въпросите: Kак точно трябва да му се отблагодарим ? Как трябва да се държим...тоест как той иска да живеем ? Сега ще кажете че тия отговори са в книгите...в свещенните книги. Но коя е истинската свещенна книга ? Ето това е може би е най-сложният въпрос....
Според Корана, всички книги дошли преди него (Корана) са свещени...поне са били такива, докато някой не ги е променил...а само Коранат остава непромемен без дори и буквичка да бъде променена.
Някой чел ли е Стария Завет ? Виждали ли сте как евреи се молят ? Мохаммед е споменат още в Стария Завет - забележете какво повтарят те докато се кланят пред стената...А защо ли има множество евангелия ? Може би защото няколко (по-точно 4) човека са се събрали и по повод да я препишат (Библията) са и я пренаписали...
Вярвате или не аз обичам Иисус Христос повече от всички други християни защото той е пратеник и прорк на Аллах !
И също така държа Коранът да е правилната книга, защото както в Библията пише неща, които са ги даказали, така и в Корана има СТОТИЦИ неща, които са били доказани от учените и още някои се мъчат да бъдат доказани (и ще бъдат !).
Съжалявам, че все още не съм прочел Корана напълно, но се радвам и че има хора, които ми го разясняват.
Ако все пак искате няколко примера, то най-подходящият ще бъде за паралелните вселени, с които учените се занимават да ги докажат...още от първото изречение на първата глава на Корана се разкрива че има и други измерения - ''Благодарностите (възхвалите) са само за Аллах, който е господар на световете (измеренията/вселените)''
И още много други доказателства на историческа и на не знам каква друга основа са открити...за другия път ще дам по-подробно обяснение и ще представя повече доказателства.
П.С. Сега просто нямам време да пиша.

inewton
06-19-2015, 16:36
Къде го пише ? Искам да знам.
(Не защото те критикувам, а просто ми е любопитно)
"...и свинята, защото има раздвоени копита, и е с разцепени копита, но не преживя; тя е нечиста за вас.
От тяхното месо да не ядете, и до мършата им да не се допирате; те са нечисти за вас."

Левит 11:7-8

Някой чел ли е Стария Завет ?

Смяташ ли написаното в Стария завет за истина?

Meth
06-19-2015, 17:32
Поне малка част би трябвало да бъде непроменена.

npp
06-19-2015, 18:51
Добре де, то е ясно че има някой създател...ако щете го наречете Бог, наречете го Аллах, наречете го Шива, Буда...няма значение как го наричате...това нещо е едно единствено и непевторимо нещо и ни е създал за да ни се радва и ние да му ''служим'' като вярващи. Но възникват въпросите: Kак точно трябва да му се отблагодарим ? Как трябва да се държим...тоест как той иска да живеем ? Сега ще кажете че тия отговори са в книгите...в свещенните книги. Но коя е истинската свещенна книга ? Ето това е може би е най-сложният въпрос....
Според Корана, всички книги дошли преди него (Корана) са свещени...поне са били такива, докато някой не ги е променил...а само Коранат остава непромемен без дори и буквичка да бъде променена.
Някой чел ли е Стария Завет ? Виждали ли сте как евреи се молят ? Мохаммед е споменат още в Стария Завет - забележете какво повтарят те докато се кланят пред стената...А защо ли има множество евангелия ? Може би защото няколко (по-точно 4) човека са се събрали и по повод да я препишат (Библията) са и я пренаписали...
Вярвате или не аз обичам Иисус Христос повече от всички други християни защото той е пратеник и прорк на Аллах !
И също така държа Коранът да е правилната книга, защото както в Библията пише неща, които са ги даказали, така и в Корана има СТОТИЦИ неща, които са били доказани от учените и още някои се мъчат да бъдат доказани (и ще бъдат !).
Съжалявам, че все още не съм прочел Корана напълно, но се радвам и че има хора, които ми го разясняват.
Ако все пак искате няколко примера, то най-подходящият ще бъде за паралелните вселени, с които учените се занимават да ги докажат...още от първото изречение на първата глава на Корана се разкрива че има и други измерения - ''Благодарностите (възхвалите) са само за Аллах, който е господар на световете (измеренията/вселените)''
И още много други доказателства на историческа и на не знам каква друга основа са открити...за другия път ще дам по-подробно обяснение и ще представя повече доказателства.
П.С. Сега просто нямам време да пиша.

пич, то всеки бог може да бъде наречен всякак, и господар на какво ли не, като досега имаше много духове, които дори говореха и действуваха чрез свои духовни служители като правиха дори големи чудеса и знамения, предявявайки претенции да бъдат следвани и точно техните заповеди да бъдат спазвани, затова в Библията не се говори просто за всякакъв бог, но за само един Истински, а също и за единствения Му първороден Син, Исус Христос, Който пък е единственият истински Господ, затова и първата заповед, която даде, беше: "Да нямате други богове освен Мене."(Изход 20:3), така че всъщност става въпрос за универсални принципи на вярата, които са съвсем логични и обясними, дори и без да се чете и гледа от Библията, човек пак може да разбере тези принципи, дори и просто по пътя на логичното и аналитично мислене, а библейското е единственото официално Свето/Истинно Писание за тази планета, защото, от всички такива писания, именно то е единственото, което открива/разкрива тези принципи, пък и защо трябва да има няколко такива писания, след като дори само едно съвсем Истинно е достатъчно?!, понеже през последните векове и хилядолетия до сега се виждаше една тенденция на поява (и) на други писания, така сякаш едва ли не важно бе света да бъде заливан от писания, а не да се мисли разумно за нещата и да се дава съвсем добър пример на хората за това как трябва да бъдат разумни по пътя на вярата, а след като дори и библейските писания се оказаха поне малко подвеждащи, особено онези на стария завет, какво остава за другите писания, които дори не отговарят съвсем праведно на написаното в библейските, чиято традиция е най-старата, като се има предвид, че първият неин пророк бе Енох, седмият от Адам, живял преди около (над) 5 хилядолетия, а какви са тези новите, чието свидетелство не отговаря на съвършената правда, но се явява по-подвеждащо не само от книгите на Новия Завет, но и от онези на стария, при все че са по-нови и от двата завета, което означава, че би следвало да откриват Божията Истина повече от тях, но уви не?!, не е ли по-важно да бъдем разумни във вярата, а не (просто) четящи и безусловно приемащи всичко за истина по най-безумен начин, все едно оставяйки се на транса на масова хипноза?!...

defender
06-19-2015, 19:50
Добре де, то е ясно че има някой създател...ако щете го наречете Бог, наречете го Аллах, наречете го Шива, Буда...няма значение как го наричате...това нещо е едно единствено и непевторимо нещо и ни е създал за да ни се радва и ние да му ''служим'' като вярващи.

Има значение, но не трябва да се мразим един друг заради това, моя Бог не ми казва да мразя неверници или да ги третирам като по-некачествена стока.

Някой чел ли е Стария Завет ? Виждали ли сте как евреи се молят ? Мохаммед е споменат още в Стария Завет

Къде е споменат Мохамед?
В Стария завет е споменато за Изкупител, Който ще ни изкупи от греховете? Има предсказания за Неговото раждане, живот и смърт.

Вярвате или не аз обичам Иисус Христос повече от всички други християни
Не може да Го обичаш повече от християните, защото не Го почиташ като Син Божи, а като пророк, освен това Мохамед обичаш повече от Него, а при християните Той е на първо място.

още от първото изречение на първата глава на Корана се разкрива че има и други измерения - ''Благодарностите (възхвалите) са само за Аллах, който е господар на световете (измеренията/вселените)''

А какво значение има това за твоето спасение на душата ти, че толкова го изтъкваш.

Не съм сигурен в Библията дали е споменато подобно нещо за светове, но ако съдя, че истината може да бъде само една, то и световете създадени от истината трябва да един.
Един свят, един Рай, сътворени от една истина в тях.

А лъжите са много, следователно света на лъжата и Ада може да им различни измерения.

Но в Библията не знам дали има нещо за световете, не споря, но и не ми е важно толко.

dreamwalker
06-19-2015, 20:09
Има значение, но не трябва да се мразим един друг заради това, моя Бог не ми казва да мразя неверници или да ги третирам като по-некачествена стока.

Тези сам ли си ги съчиняваш?

defender
06-19-2015, 20:16
не, защо, трябваше ли цитирам буква по буква, а да сигурно ти е много важно.

къде тогава е човека в цялата работа, буквата е създадена за човека а не човека за буквата.

dreamwalker
06-19-2015, 20:19
Трябваше, да.

Но ще изпреваря събитията: http://www.quranandhadith.com/how-to-deal-with-non-muslims/

Чети.

defender
06-19-2015, 20:22
добре ще го видя, а ти знаеш ли къде в Стария Завет пише за Мохамед?

defender
06-19-2015, 20:26
Също да питам, ти знаеш ли някой друг пророк в Стария Завет и в Евангелието (които уж също казвате, че почитате) да е имал 14-15 жени.

dreamwalker
06-19-2015, 20:30
Също да питам, ти знаеш ли някой друг пророк в Стария Завет и в Евангелието (които уж също казвате, че почитате) да е имал 14-15 жени.

Защо?

Искаш да си на негово място ли?

dreamwalker
06-19-2015, 20:31

Индиректно.

defender
06-19-2015, 20:35
Защо при сътворението Бог е създал един мъж Адам, който да има една жена Ева, а не му е създал 14 жени.

А Мохамед, защо е имал цели 14-15 жени и го е одобрявал и съветвал, който може, да си има макс 4 жени?

Мохемед или Бог?

Явно вашия бог не е Богът от сътворението на света и райската градина.

golemiq_korab_minava
06-19-2015, 20:38
мнооого стеее зле......... няпряво всевишния ако случайно реши да посети земята и да ви види, ще избяга много надалеч ще плаче дълго време

dreamwalker
06-19-2015, 20:41
Защо при сътворението Бог е създал един мъж Адам, който да има една жена Ева, а не му е създал 14 жени.

А Мохамед, защо е имал цели 14-15 жени и го е одобрявал и съветвал, който може, да си има макс 4 жени?

Мохемед или Бог?

Явно вашия бог не е Богът от сътворението на света и райската градина.

http://www.onislam.net/english/ask-about-islam/ethics-and-values/muslim-character/166258-why-did-the-prophet-have-so-many-wives.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad's_wives

Знаеш ли колко са съпругите на Соломон?

defender
06-19-2015, 20:42
Защо?

Искаш да си на негово място ли?

Не, не искам, просто се получава дисонанс на пророка.

dreamwalker
06-19-2015, 20:43
всевишния ако случайно реши да посети земята и да ви види, ще избяга много надалеч ще плаче дълго време

http://33.media.tumblr.com/6589c08458f6cc4e327f741178fa9109/tumblr_inline_n36nmbzrlU1qzjix8.gif

dreamwalker
06-19-2015, 20:45
Не, не искам, просто се получава дисонанс на пророка.

Полигамията е характерна и за други пророци.

А причините за многото женитби на Мухаммад ги има в горните линкове.

dreamwalker
06-19-2015, 20:46
https://en.wikipedia.org/wiki/Polygamy_in_Christianity

golemiq_korab_minava
06-19-2015, 20:47
да не си мислите се занимава да стои да ви гледа кат бебета по цял ден?

изпратил е 5 - 6 доверени, които в последствие са се изпобили кой колко да упарвлява, пръснали са дяволи, ангелите и те станали дяволи. мотаят се по цял ден и са чудят в какъв експеимент да направят с нас.

Meth
06-19-2015, 20:49
Виж сам - книгите се тълкуват - https://www.youtube.com/watch?v=7qSZzBch_i4

defender
06-19-2015, 20:49
http://www.onislam.net/english/ask-about-islam/ethics-and-values/muslim-character/166258-why-did-the-prophet-have-so-many-wives.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad's_wives

Знаеш ли колко са съпругите на Соломон?

Ами нали вие не вярвате в първородния грях, а то в стария завет заради него се появява това снижаване на жената, защото тя изкушила мъжа за грях (а не обратното), но вие нали не вярвате на първородния грях, следователно при вас жената би трябвало още то Стария завет да си е имала равно достойнство с мъжа, защо е тогава е позволено това многоженство при вас.

След това Христос идва и ни изкупил от греха и е възстановил достойнството на жената да си е равно с мъжа т.е. един мъж и една жена.

Но след това "великия" пророк на исляма идва и пак понижава достойнството на жената до многоженство.

изобщо доста объркана е работата при вас, май?

dreamwalker
06-19-2015, 20:50
Виж сам - книгите се тълкуват - https://www.youtube.com/watch?v=7qSZzBch_i4

Това го повторихме поне пет пъти.

golemiq_korab_minava
06-19-2015, 20:52
центъра на вселената не сте вие, това е сигурно

Meth
06-19-2015, 20:53
Индиректно.
https://www.youtube.com/watch?v=7qSZzBch_i4

defender
06-19-2015, 20:54
Защо след като толкова обичате всички хора, защо Мохамед е убивал и е пленявал, а Христос не е правил нищо такова.

Кое може да е гарант за истината за любовта в Корана към немюсюлманите, освен самото поведение на пророка.

Другото са размазани кюр-фишеци.

dreamwalker
06-19-2015, 20:56
Защо след като толкова обичате всички хора, защо Мохамед е убивал и е пленявал, а Христо не е правил нищо такова.

Кое може да е гарант за истината за любовта в Корана към немюсюлманите, освен самото поведение на пророка.

Другото са размазани кюр-фишеци.

Върни се назад в темата и чети.

defender
06-19-2015, 21:22
А какво означава "убийство на честта"? Мерси.

Meth
06-19-2015, 21:37
А какво означава "убийство на честта"? Мерси.
От къде го изкара тоя цитат ?

defender
06-19-2015, 21:45
От къде го изкара тоя цитат ?
Ти верно ли си мюсюлманин, да не си от някоя мюсюлманска секта.

а това долу, можеш ли да ми отговориш, мерси:

От Корана: „...който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора...“ [/B]

Какво ще рече "заради покварата му по земята", какво се разбира под поквара т.е. ако оскърбиш Бог или пророк това също е поквара.

Леле, колко скрити лимонки. То кажи-речи заповедта не убивай почти се обезсилва, освен за тесен кръг хора.

defender
06-19-2015, 21:47
"На Европейския фестивал за филмови програми през 2011 г., проведен на 22-29 октомври, бе представен филм, озаглавен "Изгубената чест", който разказва за млад мъж, мюсюлманин, който е убил сестра си, защото е "водила немски начин на живот.

Братът на убиеца, който също е заподозрян в съучастие, разсъждава пред камерата за смисъла на убийството, за да оправдае акта на Айхан и всички мюсюлмани, които извършват такива престъпления: "Според учението на Аллах, наказанието за блудство е убийство с камъни.", - казва той, който в момента се укрива от международното правосъдие в Истанбул, където е избягал."

ПП: Ако сестра ми с начина си на живот ми опетнява "прекрасното" име в махалата и тегля каменя. Ясно.

Баси страха, вие изобщо живеете ли бе хора?

defender
06-19-2015, 21:53
Направо ми стана жал за тва момиче.

Отношението към Бога е лично и съкровено изживяване, защо някой трябва да убива друг за това ве, защо ве?

Meth
06-19-2015, 22:13
Направо ми стана жал за тва момиче.

Отношението към Бога е лично и съкровено изживяване, защо някой трябва да убива друг за това ве, защо ве?
Може би много пъти го казахме - но книгите се тълкуват и не е казано, че е задължително...и хората трябва да прощават...а за тия хора, които изпълняват всичко дума по дума, мога да кажа, че следват сляпо религията, което не е правилно и точно затова има книги написани от велики мислители и хора които са разучили Корана и ни го тълкуват, за да не се стига до крайности когато някой като теб го прочете.

defender
06-19-2015, 22:25
Ама тия мислители светии ли са?
При вас има ли святост?
Нашите светии почти всички са били аскети и монаси, доказали, че нямат користни подбуди и облаги.

dreamwalker
06-20-2015, 00:27
Нашите светии почти всички са били аскети и монаси, доказали, че нямат користни подбуди и облаги.

:lol:

karambaS89
06-20-2015, 06:32
As milia za islam i se sestal za salam kato go cua.i togava mi se qde salm

Meth
06-20-2015, 08:36
Ти ми приличаш на едно момче от общежитието. Дори сте почти еднакви, съдейки по коментарите ти във форума. Ще ви запозная! Може и да се ожените....

Meth
06-20-2015, 08:38
:lol:
+

Съмнявам се за вашите светии.

npp
06-20-2015, 10:06

salam alaykum

npp
06-20-2015, 10:29

няма съвсем разумно обяснение за разни неща, например, за т.нар. "обществена собственост"(“public property"), защо единственият начин жена да бъде спасена от греха трябва да е брак с вярващ(в случая мюсюлманин), след като така се губи ефективността за всеобщо спасение, тъй като (все)могъществото на истинския Господ Бог се явява един вид потулвано, когато (то) по такъв начин е един вид поставяно в граници по-тесни отколкото (то) е?!, също и за т.нар. "убийство на честта", един вид се вменява и втълпява огорчение и вгорчаване у мюсюлманското общество, което досега се е оказвало причина за много отмъщения/убийства, всъщност престъпления според закона на истинския Господ Бог, някак си мюсюлманите са по-назад дори и от християните в морално отношение именно поради едни такива остарели вярвания/убеждения за разни неща, които са предавани традиционно и следвани сляпо...

defender
06-20-2015, 11:35
„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.“ (Коран, 4:34)

В исляма обичат всички хора, но едни от тях трябва да са в покорство или могат да бъдат набити.
Алах обичал всички хора еднакво, ама предпочел мъжете пред жените, защото жените ги създал по-нисши същества, ама иначе обичал и тях еднакво с мъжете.

defender
06-20-2015, 11:50
Как правилно да бием жена си
http://vbox7.com/play:c02c5b35&pos=vr

ПП: любов ли е да го опишеш

Ислямски мислител: "Аллах оказва чест на съпругите чрез наказание "побой". :D

Ислямски мислител: "Мъжа я бие за да я дисциплинира".

Жена на 20-30-40 години я дисциплинирате с бой, ясно.

Тва Аллах е голяма работа, да знаете.
респект

Meth
06-20-2015, 11:57
няма съвсем разумно обяснение за разни неща, например, за т.нар. "обществена собственост"(“public property"), защо единственият начин жена да бъде спасена от греха трябва да е брак с вярващ(в случая мюсюлманин), след като така се губи ефективността за всеобщо спасение, тъй като (все)могъществото на истинския Господ Бог се явява един вид потулвано, когато (то) по такъв начин е един вид поставяно в граници по-тесни отколкото (то) е?!, също и за т.нар. "убийство на честта", един вид се вменява и втълпява огорчение и вгорчаване у мюсюлманското общество, което досега се е оказвало причина за много отмъщения/убийства, всъщност престъпления според закона на истинския Господ Бог, някак си мюсюлманите са по-назад дори и от християните в морално отношение именно поради едни такива остарели вярвания/убеждения за разни неща, които са предавани традиционно и следвани сляпо...
+
Точно затова, когато някой християнин реши да прочете няколко реда от Корана, трябва да има някой разумен (добър*) мюсюлманин до него за да му разяснява.
Едно е да четеш направо и да изпълняваш сляпо, а друго е да го тълкуваш и да разсъждаваш.

defender
06-20-2015, 12:00
Как правилно да бием жена си

Ислямски мислител: "Ударите не може да са повече от 10"
Аллах е милостив.

Ислямски мислител: "Не трябва да и се къртят зъби"

Ислямски мислител: "Всички тези неща са чест за жената",

уубре

golemiq_korab_minava
06-20-2015, 12:07
дефендер, не възприемай буквално бе, боя може да е синоним на оргазъм, нека дриймъра да каже

defender
06-20-2015, 12:11
Как мъжа да налага жената с голи ръце или пръчка.

Ислямски мислител: "Да я налага с къса пръчка, да не и прави белези по лицето, да я загрозява."

Доста хуманно. Аллах е милостив

defender
06-20-2015, 12:12
дефендер, не възприемай буквално бе, боя може да е синоним на оргазъм, нека дриймъра да каже

Аллах е милостив

Meth
06-20-2015, 12:15
„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.“ (Коран, 4:34)

В исляма обичат всички хора, но едни от тях трябва да са в покорство или могат да бъдат набити.
Алах обичал всички хора еднакво, ама предпочел мъжете пред жените, защото жените ги създал по-нисши същества, ама иначе обичал и тях еднакво с мъжете.
Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.

golemiq_korab_minava
06-20-2015, 12:15
дефенди, знаеш ли, са виновни?

defender
06-20-2015, 12:16
Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.

Meth
06-20-2015, 12:34
Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.

defender
06-20-2015, 12:35
Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.

„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други" (4: 34).

Така пише на много места, твоя превод не го видях.

Щом мъжете стоят над жените и Аллах е предпочел едните пред другите, това не значи ли че жената е създадена по-нисша от мъжа? А какво значи тогава според тебе?

defender
06-20-2015, 12:38
Тва не го разбирам как така Аллах създава две същества и после предпочита едното. Това ли е любовта, която се лее от Корана към всички хора. Сега му викат дискриминация.

defender
06-20-2015, 12:45
Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.

ами мислителя казва ако тя откаже.

Но като се замисля, то как е възможно жената да откаже на мъжа след като Аллах е предпочел мъже пред нея.
Аллах е милостив и любвеобилен.

Разбираш ли, ако Аллах е любвеобилен той няма да предпочете някое от двете същества (по свой образ), които е създал.
А ако Аллах е милостив, няма да иска жената да не може да откаже на мъжа секс когато не иска, камо ли да позволи да я принуждава с бой, защото е милостив, но явно май не е баш толко милостив към жената.

Не го разбирам това.

npp
06-20-2015, 14:02
+
Точно затова, когато някой християнин реши да прочете няколко реда от Корана, трябва да има някой разумен (добър*) мюсюлманин до него за да му разяснява.
Едно е да четеш направо и да изпълняваш сляпо, а друго е да го тълкуваш и да разсъждаваш.

не смятам, че истинският Бог е дал на човеците да решават ребуси, казвам това понеже според някои вярващи, писанията са дадени за да бъдат четени от всеки вярващ/поклонник и той да ги тълкува като разсъждава върху написаното, обаче това би означавало, че Бог (едва ли не) е дал на човеците да решават нещо като ребуси/логически задачи вместо да гледат как да допринасят за истинското спасение на ближните си(своите съжители), сиреч, едва ли не Бог е дал на вярващите да си губят времето с нещо, което не спасява човечеството за изобилен и вечен живот, но само може да развие техния интелект, затова в Библията е написано:

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. правя добро на всички във всяко отношение), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33

npp
06-20-2015, 14:05

а какво става ако нито иска или нито може да го задоволи по други начини?!

Meth
06-20-2015, 14:14
Тва не го разбирам как така Аллах създава две същества и после предпочита едното. Това ли е любовта, която се лее от Корана към всички хора. Сега му викат дискриминация.
Казах ти, че преводът е напълно грешен и горе ти го преведох както трябва.
П.С. - Сайтовете си взаимстват, така че по-раличен от този който си намерил едва ли ще откриеш.

Meth
06-20-2015, 14:16
а какво става ако нито иска или нито може да го задоволи по други начини?!
Това ''не иска'' просто отпада, защото му е жена.
А ако не иска, мъжът е длъжен да уважи жена си и да се оправи сам. А жената така или иначе ще му пусне, за да не се оглежда мъжът за други жени. ;)

npp
06-20-2015, 14:25
Това ''не иска'' просто отпада, защото му е жена.
А ако не иска, мъжът е длъжен да уважи жена си и да се оправи сам. А жената така или иначе ще му пусне, за да не се оглежда мъжът за други жени. ;)

да ти кажа, имало е доста случаи на бракове против волята на жените, например в пакистан, където браковете по любов са считани за престъпление и жените, които са сключвали такива бракове дори са били наказвани, докато виж как е постъпил Авраам, когато е търсил жена за сина си:

"А когато Авраам беше стар, напреднал във възраст, и Господ беше благословил Авраама във всичко, рече Авраам на най-стария слуга в дома си, който беше настоятел на всичкия му имот: Тури, моля, ръката си под бедрото ми; и ще те закълна в Господа, Бог на небето и Бог на земята, че няма да вземеш жена за сина ми от дъщерите на ханаанците, между които живея; но да отидеш в отечеството ми, при рода ми, и от там да вземеш жена за сина ми Исаака. А слугата му рече: Може да не иска жената да дойде след мене в тая земя; трябва ли да заведа сина ти в оная земя, отгдето си излязъл? Но Авраам му каза: Пази се да не върнеш сина ми там. Господ, небесният Бог, Който ме изведе из бащиния ми дом и от родната ми земя, и Който ми говори, и Който ми се закле, казвайки: На твоето потомство ще дам тая земя, Той ще изпрати ангела Си пред тебе; и ще вземеш жена за сина ми от там. Но ако жената не иска да дойде след тебе, тогава ти ще бъдеш свободен от това мое заклеване; само да не върнеш сина ми там. Тогава слугата тури ръката си под бедрото на господаря си Авраама и му се закле за това нещо." Битие 24: 1-9

просто не си бил жена омъжена и живееща с мюсюлманин за да знаеш какво се случва, а може би не си и чел достатъчно отразени хроники по въпроса

Meth
06-20-2015, 14:31
не смятам, че истинският Бог е дал на човеците да решават ребуси, казвам това понеже според някои вярващи, писанията са дадени за да бъдат четени от всеки вярващ/поклонник и той да ги тълкува като разсъждава върху написаното, обаче това би означавало, че Бог (едва ли не) е дал на човеците да решават нещо като ребуси/логически задачи вместо да гледат как да допринасят за истинското спасение на ближните си(своите съжители), сиреч, едва ли не Бог е дал на вярващите да си губят времето с нещо, което не спасява човечеството за изобилен и вечен живот, но само може да развие техния интелект, затова в Библията е написано:

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. правя добро на всички във всяко отношение), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33
Аллах ни е дал ум за да мислим. Дал ни е определено време живот за да размислим. Пращал ни е и пророци, които да тълкуват Корана...но ние хората все нещо не харесваме, все нещо не ни е наред...все нещо искаме да променим...и точно затова и другите свещенни книги пратени преди Корана са били променени...

''Не ви ли дадохме достатъчно време живот колкото мислещият да мисли и да размисли ? Не ви ли пратихме и предупредител (пророк, пратеник)? '' Сура Фатр - 37 айет.
Докато хората винаги говорят на ''Аз'', Аллах винаги говори на ''Ние'', не защото има огромно уважение към себе си, а защото все пак той създава всичко познато заедно със своите помощници. Докато човекът винаги е такъв голям егоист, Аллах е винаги щедър, добър и милостив и мисли само за нас - неговите творения. И как да не му се отблагодариш ? И как да не поставиш глава на мръсния килим и да пророниш думите ''Аллах е велик'' ? Как така като Той ни е дал толкова време за живот, за веселие, ние не можем да отделим за него поне 30 минути та да му се помолим ? Как така като Той е изпратил толкова пророци, толкова книги ние пак не искаме да прогледнем, да се замислим над ония изкривени букви и да си кажем ''Абе да не би тия щуротии написани в тая книга да са верни?''...Братя, не казвам да повярвате в това, в което ние вярваме, вярвайте си в каквото щете, но просто искам да се замислите...да прочетете, да научите и да прогледнете...

npp
06-20-2015, 14:45
Аллах ни е дал ум за да мислим. Дал ни е определено време живот за да размислим. Пращал ни е и пророци, които да тълкуват Корана...но ние хората все нещо не харесваме, все нещо не ни е наред...все нещо искаме да променим...и точно затова и другите свещенни книги пратени преди Корана са били променени...

''Не ви ли дадохме достатъчно време живот колкото мислещият да мисли и да размисли ? Не ви ли пратихме и предупредител (пророк, пратеник)? '' Сура Фатр - 37 айет.
Докато хората винаги говорят на ''Аз'', Аллах винаги говори на ''Ние'', не защото има огромно уважение към себе си, а защото все пак той създава всичко познато заедно със своите помощници. Докато човекът винаги е такъв голям егоист, Аллах е винаги щедър, добър и милостив и мисли само за нас - неговите творения. И как да не му се отблагодариш ? И как да не поставиш глава на мръсния килим и да пророниш думите ''Аллах е велик'' ? Как така като Той ни е дал толкова време за живот, за веселие, ние не можем да отделим за него поне 30 минути та да му се помолим ? Как така като Той е изпратил толкова пророци, толкова книги ние пак не искаме да прогледнем, да се замислим над ония изкривени букви и да си кажем ''Абе да не би тия щуротии написани в тая книга да са верни?''...Братя, не казвам да повярвате в това, в което ние вярваме, вярвайте си в каквото щете, но просто искам да се замислите...да прочетете, да научите и да прогледнете...

и именно защото написаното в писанията е било изопачавано главоломно, затова и истинският Бог никога не е давал заповед човек да се заробва на четенето, но дори е написано:

"не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника. Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее"." Римляни 1: 16-17,

"не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 28-29,

"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6

плюс това как така просто да се кланяш на Аллах, Йехова, буда, кришна, брахма, вишну или шива, когато не знаеш на какъв бог се кланяш?!, така може да се окаже, че се кланяш на някакъв дух на "тъмнината", а не на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, затова в Библията се говори за търсене, а не просто за поклонение:

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12,

"Павел застана всред Ареопага и каза: Атиняни, по всичко виждам, че сте много набожни. Защото като минавах и разглеждах предметите, на които се кланяте, намерих и един жертвеник, на който бе написано: На непознатия Бог. Онова, прочее, на което се кланяте, без да го знаете, това ви проповядвам. Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове, нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко; направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им; за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас; защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са рекли: "Защото дори Негов род сме". И тъй, като сме Божий род, не бива да мислим, че Божеството е подобно на злато или на сребро, или на камък изработен с човешко изкуство и измишление. Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят, тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите. А като чуха за възкресението на мъртвите, едни се подиграваха, а други рекоха: За тоя предмет пак ще те слушаме. И така Павел си излезе измежду тях. А някои мъже се прилепиха при него и повярваха, между които беше и Дионисий Ареопагит, още и една жена на име Дамар и други с тях." Деяния 17: 22-34,

"Както е писано: - "Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога. Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха." Римляни 3: 10-20,

"И тъй, какво да кажем? Това, че езичниците, които не търсеха правда, получиха правда, и то правда, която е чрез вярване; а Израил, който търсеше закон за придобиване правда, не стигна до такъв закон. Защо? затова, че не го търси чрез вярване, а някак си чрез дела. Те се спънаха о камъка, о който хората се спъват; както е писано: - "Ето, полагам в Сион камък, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват; И който вярва в Него не ще се посрами"." Римляни 9: 30-33,

"А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят." Евреи 11: 6

Meth
06-20-2015, 14:56
Явно не си прочел какво точно съм написал...явно не си разбрал, че и аз съм се нахвърлил в изучаване на религии, но съм и вярващ в една книга и си имам стабилна вяра и ще е стабилна докато срещна по-правдоподобна книга от Корана.

П.С. И не съм казал, че всичко в Библията е променено, а само една част.

DoctorSatan666
06-20-2015, 15:55
Официален саундтрак на темата:
https://www.youtube.com/watch?v=c-9PlAF8p94

dreamwalker
06-20-2015, 16:17
Nope.

https://www.youtube.com/watch?v=Mx0ZFrTTCFk

DoctorSatan666
06-20-2015, 16:32
Nope.

https://www.youtube.com/watch?v=Mx0ZFrTTCFk

Стига ве, тука няма нито един истински мюсюлманин, всичките сте тролове. Ти най-вече.

dreamwalker
06-20-2015, 16:36
Стига ве, тука няма нито един истински мюсюлманин, всичките сте тролове. Ти най-вече.

Откъде си толкова сигурен?