View Full Version : Ислям
Страници :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
defender
06-28-2015, 16:20
Но не по този начин. Мохаммед не е водел битки по свой избор, а защото е бил провокиран и е нямал опцията да не влезе във война и да не се защити...
Ама той завоюва нови територии с война, каква защита е това.
Завоевателя се защитавал.
Как не е водил битки по свой избор, нима Аллах не му дава избор и го принуждава на сила да влиза в битки, а не той да си решава свободно какво иска. Демек аз не искам, ама аллах не ми дава избор, баси.
Да, този въпрос имам предвид. И въпреки че ще се отклоня от темата, ще го напиша.
Най- много мразя хората, които уж са вярващи и се самоопределят като такива (независимо каква религия "изповядват") и въпреки това, когато започнеш да обсъждаж с тях неправилността на дадена религия те започнат да ти казват "Няма как да знаем коя религия е правилна", "истината най- вероятно е по средата" и други такива. Може да го правят за да проявят псевдотолерантност или просто да са глупави, незнам, но такива хора са лицемери. Как може едновременно да вярваш в един Бог и да намекваш, че религията и истинността на бога не са истински?
Имаш предвид че не съм истински изповядващ. Като казах, че този въпрос не търпи отговор, явно се изразих малко направилно. Имах предвид, че този въпрос няма да има ЕДИН ОБЩ отговор ,а МОЖЕ ДА ИМА ИНДИВИДУАЛЕН..., но все пак колкото и да вярваш в нещо, в човека все остава капка съмнение и затова човекът е така любопитен...
П.С. По-правилно ще бъде да разучиш религиите и САМ да се убедиш, че религията, която изповядваш е правилната! Така няма да останат ни съмнения, ни грешни мисли !
Точно към това се стремя...
Ама той завоюва нови територии с война, каква защита е това.
Завоевателя се защитавал.
Ако аз те ударя, може и да не ми отвърнеш...ще те ударя за втори път - ще ми отвърнеш....за трети...за четвърти, за пети път...и накрая ще ти писне и ще ми резнеш тиквата, нали ?
Имаш предвид че не съм истински изповядващ. Като казах, че този въпрос не търпи отговор, явно се изразих малко направилно.
Нямах предвид теб, говорех по принцип. За това казах, че се отклонявам от темата. А иначе за другото си прав. И е по- добре като изучаваш религиите да го правиш от книги. Може би там пристрастността е най- малка.
Нямах предвид теб, говорех по принцип. За това казах, че се отклонявам от темата. А иначе за другото си прав. И е по- добре като изучаваш религиите да го правиш от книги. Може би там пристрастността е най- малка.
Прав си, да учиш от книга е 10 пъти по-добре отколкото да ти разказва някой за религията, защото той по всички възможни начини, ще се опита да натрапи своето мнение (е не всички са такива де...)
Прав си, да учиш от книга е 10 пъти по-добре отколкото да ти разказва някой за религията, защото той по всички възможни начини, ще се опита да натрапи своето мнение (е не всички са такива де...)
Въпреки че книгата е писана от човек с някакви пристрастия в нея са изложени повече фактите.
Хората, които са наистина вярващи не може да не искат да те привлекат към тяхната религия. Ако не е така значи са от тези, за които ти говорех по- горе.
Въпреки че книгата е писана от човек с някакви пристрастия в нея са изложени повече фактите.
Хората, които са наистина вярващи не може да не искат да те привлекат към тяхната религия. Ако не е така значи са от тези, за които ти говорех по- горе.
Радвам се, че открихме обща нишка. И ако искаш да разучиш друга религия, първо трябва да нямаш предразсъдъци и да се опиташ да я разбереш (трябва да си различен от някои...от някои в тоя форум и специално в тоя раздел...), а не да тръгнеш да съдиш всяка написана дума, без да си разсъждавал над нея (също като някои от тоя раздел)...Радвам се, че поне има хора като теб, които ме разбират.
Неслучайно свещениците изучават различни религии.
Неслучайно свещениците изучават различни религии.
+
defender
06-28-2015, 19:47
Ако аз те ударя, може и да не ми отвърнеш...ще те ударя за втори път - ще ми отвърнеш....за трети...за четвърти, за пети път...и накрая ще ти писне и ще ми резнеш тиквата, нали ?
Все едно ако някой иска да ми удари приятелката и аз да я защитя да не я удари, и после освен това да отида и да ударя неговата приятелка, че да му покажа, че аз също мога да бъда толкова злобен като него, е тва е мохамед логика.
dreamwalker
06-28-2015, 20:07
А защо ако мюсюлманин присъедини човек от друга религия към исляма има сигурен билет за Рая?
Кой ти е казал тази глупост?
dreamwalker
06-28-2015, 20:11
Все едно ако някой иска да ми удари приятелката и аз да я защитя да не я удари, и после освен това да отида и да ударя неговата приятелка, че да му покажа, че аз също мога да бъда толкова злобен като него, е тва е мохамед логика.
https://31.media.tumblr.com/20fe7bacf7aa249a3f7ff3bd5cce5a9d/tumblr_mgljz6NvVa1rfrt5jo2_500.gif
Това е твоята логика.
В Корана се казва да не се прекалява.
''Сражавайте се с тези, които се сражават с вас в името на Аллах. Но не прекалявайте, защото Аллах не обича тези които прекаляват.'' Сура Бакара, 190-ти айет.
Всъщност е така, понеже ти спасяваш неверника от отъня на Ада и хилядолетни мъки и измъчвания...така му осигуряваш едно по-добре място във Вечността, но само ако той наистина вярва.
Не, че е 100% сигурно, че ще отиде в Рая(този човек, който е направил неверника мюсюлманин), но поне има повече шанс да се озове там.
defender
06-28-2015, 20:16
А какво се разбира "да не прекаляват", например да убиеш човек не е ли прекалено (специално за този човек), колко хора не е прекалено да убиеш.
Един приятел преди много време, но аз мислех, че се шегува. Вчера гледах едно предаване и там казаха същото. Значи трябва да е вярно. Ти не го знаеш, ergo не си мюсюлманка и не учиш арабистка. Брилянтния ми ум се е заблудил.
А какво се разбира "да не прекаляват", например да убиеш човек не е ли прекалено (специално за този човек), колко хора не е прекалено да убиеш.
А може би се има предвид да го убие набързичко, а не да го измъчва ? Или да не прекалява с враждата и да търси начин за сключване на мир ?
defender
06-28-2015, 20:24
А може би се има предвид да го убие набързичко, а не да го измъчва ? Или да не прекалява с враждата и да търси начин за сключване на мир ?
Да го убие бързичко не е прекалено, а да го убие небързичко е вече прекалено, страшно успокоително за "неверниците", верно Аллях е доста милостив, той не оставя неверниците свободно да си имат вярата, която сами си изберат, а ги убива бързичко.
Да търсиш мир с неверниците, ами тогава, защо изобщо си започвал войната нали за да ги обърнеш във вярата и доката те не се съгласят войната продължава, нещо такова ли?
Corb1225
06-28-2015, 20:25
Ще отговоря на въпросите Corb1225 за погребението и военните кампании.
http://i.imgur.com/C7JfN5Z.jpg
Даааа, dreamwalker...не напразно казвам, че Ислямът не е такава повърхностна религия...и не всичко може да се научи от Интернет...ако искаш можеш да се консултираш с мене за тия работи и питай за каквото щеш...
П.С. За джиновете в Исляма чувала ли си ? За двете ангели на раменете ? За Мюнкер и Некир ? Правилото за ръцете, за краката ? За Съдбовния ден в Исляма какво знаеш ? И за ред други неща не пише в Интернет...
Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво занеш и какво не.
Двата вида апдест ? А знаеш ли как се моли ?
Meth, аз искам да те питам нещо. Защо според исляма не е добре да имаш куче вкъщи?
dreamwalker
06-28-2015, 20:33
Всъщност е така, понеже ти спасяваш неверника от отъня на Ада и хилядолетни мъки и измъчвания...така му осигуряваш едно по-добре място във Вечността, но само ако той наистина вярва.
Не, че е 100% сигурно, че ще отиде в Рая(този човек, който е направил неверника мюсюлманин), но поне има повече шанс да се озове там.
И?
Meth, аз искам да те питам нещо. Защо според исляма не е добре да имаш куче вкъщи?
Защото едни видове ангели не влизат в тая къща. Същото се отнася и за непокрити рисунки на хора и животни. А, ако кучето е с цел да пази и да защитава дома, тогава може.
dreamwalker
06-28-2015, 20:37
Даааа, dreamwalker...не напразно казвам, че Ислямът не е такава повърхностна религия...и не всичко може да се научи от Интернет...ако искаш можеш да се консултираш с мене за тия работи и питай за каквото щеш...
П.С. За джиновете в Исляма чувала ли си ? За двете ангели на раменете ? За Мюнкер и Некир ? Правилото за ръцете, за краката ? За Съдбовния ден в Исляма какво знаеш ? И за ред други неща не пише в Интернет...
Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво занеш и какво не.
Това, че приобщаването на човек към исляма ти дава еднопосочен билет към Рая, е глупост, не разбирам защо продължавате да го повтаряте.
You gotta be kidding me...
И?
И това, което е чул е вярно, а не глупост.
dreamwalker
06-28-2015, 20:39
Защото едни видове ангели не влизат в тая къща. Същото се отнася и за непокрити рисунки на хора и животни. А, ако кучето е с цел да пази и да защитава дома, тогава може.
А защо пропусна да напишеш най-важното?
П.П. Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво знаеш и какво не.
Това, че приобщаването на човек към исляма ти дава еднопосочен билет към Рая, е глупост, не разбирам защо продължавате да го повтаряте.
You gotta be kidding me...
Уважаема dreamwalker, нали обясних, че не 100% си за там, а просто имаш по голям шанс да влезеш в Рая.
defender
06-28-2015, 20:40
Сигурно след тежкия ден, да обръщате немюсюлмани във вярата, в края на деня, на заслужена почивка в местното кафене се хвалите един-друг кой е бил по-праведен през деня и колко бонус точки е събрал.
А защо пропусна да напишеш най-важното?
П.П. Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво знаеш и какво не.
Да, това са ангелите за добрини, а не че въобще не влизат ангели, а просто, да кажем, че не можеш да се възползваш от техните екстри. :D :D
Кое е по-важно от това ?
dreamwalker
06-28-2015, 20:43
Да, това са ангелите за добрини, а не че въобще не влизат ангели, а просто, да кажем, че не можеш да се възползваш от техните екстри. :D :D
Кое е по-важно от това ?
Намаз.
defender
06-28-2015, 20:44
абе, то е все едно да си събирате обърнати към вярата като капачки на кока-коля за промоционалната награда, чаша.
Отивате в рая и изсипвате капачките от джабата.
Намаз.
Всъщност не е задължително да се молиш (да изпълняваш намаз), за да влязат, а е задължиелно да си чист, а за да си чист според Исляма, трябва да имаш ''гусул'', който е вид абдест и се разваля само когато еякулираш или се замърсиш и вече трябва да се изкъпеш.
defender
06-28-2015, 20:50
Уважаема dreamwalker, нали обясних, че не 100% си за там, а просто имаш по голям шанс да влезеш в Рая.
Така е, повече капачки, повече чаши.
А има ли такива хора, дето като ги обърнеш във вярата ти дават 2 точки (защото са ти дали повече зор), а други, дето ти дават по 1 точка.
Сигурно след тежкия ден, да обръщате немюсюлмани във вярата, в края на деня, на заслужена почивка в местното кафене се хвалите един-друг кой е бил по-праведен през деня и колко бонус точки е събрал.
Да не си мислиш, че е лесно да разубедиш човек да си промени вярата.
Например, като знам, че вироглав като тебе, въобще няма да се замисли над думите ми, хич няма да се моря с тебе.
С мен са се опитвали ама аз тогава бях убеден атеист
dreamwalker
06-28-2015, 20:52
Всъщност не е задължително да се молиш (да изпълняваш намаз), за да влязат, а е задължиелно да си чист, а за да си чист според Исляма, трябва да имаш ''гусул'', който е вид абдест и се разваля само когато еякулираш или се замърсиш и вече трябва да се изкъпеш.
Чисто трябва да е и мястото, на което го изпълняваш, а с куче у дома не можеш да бъдеш сигурен дали и доколко е чисто.
Това очаквах да напишеш, ти започна с ангелите.
Айде лека от мене, че утре трябва да пътувам.
defender
06-28-2015, 20:54
Абе, а като някой не иска да стане мюсюлманин, как тогава разбирате дали да преговаряте с него за да го обърнете във вярата, или пък дали да започнете война за да го обърнете. Хм.
Айде лека от мене, че утре трябва да пътувам.
Requiescat in pace.
Ти какво учиш ако не е тайна?
Чисто трябва да е и мястото, на което го изпълняваш, а с куче у дома не можеш да бъдеш сигурен дали и доколко е чисто.
Кучето и да е вънка, пак е проблем, но ми хареса и твоето обяснение, навярно е правилно.
Утре ще се видя с един човек, който се занимава с Исляма от дете и сега е от най-знаещите сред най-знаещите...така че, ако имаш някакъв въпрос да задаваш, ще го задам направо на оня човек, за по-конкретен отговор.
Requiescat in pace.
Ти какво учиш ако не е тайна?
Благодаря.
В паралелка за биология и химия съм.
defender
06-28-2015, 21:00
и сега е от най-знаещите сред най-знаещите...
Оооо, звучи като среща с любим екшън герой. Питай го колко е обърнал във вярата с бой, като един Джеки Чан.
Тва ако стана един каратист и наритвам неверници да ги обръщам във вярата, директно съм в рая.
Благодаря.
В паралелка за биология и химия съм.
Много добре.
И аз благодаря. Имам още въпроси, но ще ти ги задам друг път.
dreamwalker
06-28-2015, 21:01
Кучето и да е вънка, пак е проблем, но ми хареса и твоето обяснение, навярно е правилно.
Утре ще се видя с един човек
Най-вероятно познавам този човек.
Много добре.
И аз благодаря. Имам още въпроси, но ще ти ги задам друг път.
Вторник вечерта съм свободен, тогава ще питаш на воля, а сега е време да прекрача границите на земята на dreamwalker - dreamland...
Еми, ще си говорим ...
defender
06-28-2015, 21:11
Вторник вечерта съм свободен, тогава ще питаш на воля, а сега е време да прекрача границите на земята на dreamwalker - dreamland...
И да не забравиш среднощната молитва, момче.
Честит ден на Св. първовърховни апостоли Петър и Павел
defender
06-28-2015, 21:22
Който познава повече такива хора е по-праведен и отива в рая, да знаете.
Дайте сега да видим кой е по-праведен Метх или Дриймока.
Дайте сега да видим кой е по-праведен Метх или Дриймока.
За светци ли ги подготвяш? :D
defender
06-28-2015, 21:41
шегувам се, просто ми изкефи как си събират добри дела в чувала самодоволно и всеки ден се мерят на колко са се издигнали.
golemiq_korab_minava
06-28-2015, 22:55
.
а ако внезапно кучето влезе и се изсере на килима без да го видиш докато трае процедурата? горкото куче
как си го представяш това?!, Ангелите на истинския Господ Бог са горе на "небето", а животните са долу на "земята", като при това са по-нищожни същества и от човеците, как същество без разум(животно) може да изплаши или да попречи на такъв Ангел, след като всеки от тях е системен служител т.е. от системно ниво?!, и ако на човека е било дадено да владее над животните, в такъв случай, колко повече Божите Ангели имат власт над животните?!
а какво ще стане ако въпреки системните ритуални умивания(гусул, абдест, уду) поклонниците не започнат да се придържат към правдата на истинския Господ Бог, и така не започнат да проявяват съвършената любов към ближните(съжителите) си, и не работят за всеобщото спасение в Него?!, где остава надеждата за вечен живот, понеже в Библията ненапразно се говори за т.нар. вечен съд?!, мюсюлманите вярват ли в това учение?!, според него всяка душа на вселената преминава последователно през всички персоналности/роли/позиции на вечността, т.е. вечност след вечност, тъй като и вечността е период с начало и край, макар и в същото време да е безкрайна, понеже винаги след края на всяка вечност започва следваща(та) поред, а персоналностите/ролите/позициите на душите се сменят с една стъпка напред за всяка поредна вечност, според това учение на Бог и Христос не би имало надежда за вечен живот ако не се осигури достатъчно добро спасение за всяка една душа още сега и до края на вечността...
за мен ислямът е най-безинтересната телигия която съм срещал
наминах да изразя малко лично мнение
defender
06-29-2015, 19:33
Ако съм измел и избърсал прахта, но не съм измил прозорците, а в една чанта на терасата съм си сложил боклука, също на терасата съм си прострял и боксерките, ще дойдат ли ангелите?
Също по приницип, като се прибирам чорапите ми малко миришат (по някога бая) и при влизането ми вкъщи ангелите могат да избягат като помиришат, ама надявам се това не е проблем.
По някога и пърдя, да не вземат пък тогава да избягат ангелите.
Много съм притеснен.
Ох, абе сложна работа с тез ангели.
Няма ли нещо по-лесно, например някакъв ароматизатор дето влизам вкъщи пръскам с фреш и ангелите идат.
ако анхелите ти прогорят да знаеш че не са такива, Алах е забранил между измерната комуникация
defender
06-29-2015, 19:56
Как чист, да съм изкъпан ли.
Ами ако ВиК спрат водата, щото я спират понякога за ремонти. Е на една позната и спряха водата за 3 седмици за смяна на тръбите, около блока им всичко е разкопано и съотвено мръсно.
А обществени бани няма май или поне не съм се интересувал.
defender
06-29-2015, 20:06
Стъжнихте ми живота с тия ангели. Даже почвам да се чудя дали си заслужават.
премести се край някоя река в пуста месност че да не те приберат за екскибиционизъм като се къпеш
defender
06-29-2015, 20:19
добра идея, ама покрай реките има много комари през нощта. А и трябва да живея в някаква колиба в примитивни условия, а то там по принцип си е мръсно, а и килим няма да слагам.
Как чист, да съм изкъпан ли.
Ами ако ВиК спрат водата, щото я спират понякога за ремонти. Е на една позната и спряха водата за 3 седмици за смяна на тръбите, около блока им всичко е разкопано и съотвено мръсно.
А обществени бани няма май или поне не съм се интересувал.
И за това са помислили. Ако няма вода, се прави ''тейемум'' ...което е вид избърсване с прах...а то трае, докате не се намери вода за гусул.
Ангелите, постоянно се качват и слизат на земята...или да се намесят в някои дела с позволение на Аллах, или идват да опазят онзи който е прочел съответната молитва. Въщност и над джиновете стоят ангели, за да попречат да наранят хората...Хората не са по-нищожни от ангелите...а ангелът няма как да бъде изплашен от куче, а може да го е гнус :D...Гнус ги е и от тебе...
А второто, дет го написа беше извън темата...струва ми се, че нищо не разбираш...
за мен ислямът е най-безинтересната телигия която съм срещал
наминах да изразя малко лично мнение
Може да е безинтересна, защото няма кой да се интересува...да си питал някога нещо за Исляма ?
Ако съм измел и избърсал прахта, но не съм измил прозорците, а в една чанта на терасата съм си сложил боклука, също на терасата съм си прострял и боксерките, ще дойдат ли ангелите?
Също по приницип, като се прибирам чорапите ми малко миришат (по някога бая) и при влизането ми вкъщи ангелите могат да избягат като помиришат, ама надявам се това не е проблем.
По някога и пърдя, да не вземат пък тогава да избягат ангелите.
Много съм притеснен.
Ох, абе сложна работа с тез ангели.
Няма ли нещо по-лесно, например някакъв ароматизатор дето влизам вкъщи пръскам с фреш и ангелите идат.
Ангелите, не ги интересува, дали чорапите ти миришат или гащите ти са пълни с лайна....тях ги интересува душевното...и ценностната чистота.
ако анхелите ти прогорят да знаеш че не са такива, Алах е забранил между измерната комуникация
Радвам се, че го знаеш.
Не точно е забранено...но както и да е....
golemiq_korab_minava
06-30-2015, 10:59
Ангелите, не ги интересува, дали чорапите ти миришат или гащите ти са пълни с лайна....тях ги интересува душевното...и ценностната чистота.
цялата ваша дандария с чистенето е защото навремето са свързвали появата на болестите с боговете... да не ви садна ..
цялата ваша дандария с чистенето е защото навремето са свързвали появата на болестите с боговете... да не ви садна ..
Мисли си. А по-добре ли ще е да живееш в кочина ?
golemiq_korab_minava
06-30-2015, 11:14
именно, когато са открили, че като се измиеш не се разболяваш, са решили, че миенето приветсва боговете, а мръсотията гони ,,англите''.............. пътя на логиката.
именно, когато са открили, че като се измиеш не се разболяваш, са решили, че миенето приветсва боговете, а мръсотията гони ,,англите''.............. пътя на логиката.
А, това е основание да си атеист ли ?
golemiq_korab_minava
06-30-2015, 11:26
А, това е основание да си атеист ли ?
аз не съм атеист, но не съм и религиозен, има разлика. Второ, писах по конкретния случай, а не за всичко. Защото има някои логични причинно следствени връзки, които трябва да се правят.
А именно, че самосъзнанието, светогледа и разбирането, науката при хората през различните епохи се променят.
Meth, гледам, че си тук та да те питам.
Позволено ли е на мюсюлманите да влизат в църкви?
dreamwalker
06-30-2015, 11:37
Да, разбира се.
defender
06-30-2015, 11:38
ами тогава това за какво беше цялата тая работа с кучета, къпането или апдеста.
поредното противоречиво безсмислие в таз религия.
Да, дори моя ходжа ми каза, че често посещава църкви, за да види хората там какво правят.
defender
06-30-2015, 11:40
Да, разбира се.
Църквата не е ли идоложертвено.
Да, дори моя ходжа ми каза, че често посещава църкви, за да види хората там какво правят.
И какви са му впечатленията?
ами тогава това за какво беше цялата тая работа с кучета, къпането или апдеста.
поредното противоречиво безсмислие в таз религия.
Ти явно, не четеш постовете ми както трябва. Казах, че това са ценностни работи.
dreamwalker
06-30-2015, 11:42
Ти явно, не четеш постовете ми както трябва. Казах, че това са ценностни работи.
Защо си губиш времето да му отговаряш?
Защо си губиш времето да му отговаряш?
Права си...трябваше отдавна да го игнорирам.
А знаеш ли в какви църкви точно ходи?
dreamwalker
06-30-2015, 11:45
Права си...трябваше отдавна да го игнорирам.
Блокирай го, няма да му четеш постовете.
defender
06-30-2015, 11:45
ами добре, да нямаш куче излиза, че е ценностна работа
в смисъл ценностите ти са зависими от кучето. т.е. излиза, че кучето ти е един вид посредник с бога ти.
прасето също, дали имаш вода също.
аз мисля, че ти не разбираш какво ти казвам.
Църквата не е ли идоложертвено.
И какви са му впечатленията?
Идоложертвени са свинското месо, алкохолът и ред други работи...
Не ми е споделил, понеже е толерантен към другите религии (за разлика от някои...).
defender
06-30-2015, 11:49
а Църквата не е, ами Църквата е построена и осветена с молитви в чест на християнския Бог не на Аллах, как да не е.
изглежда не можем да се разберем, защото говорим за смисъла на понятията от различни категории.
А знаеш ли в какви църкви точно ходи?
В православна...то само православни, протестантски и адвентистични църкви има в моя град.
Искам да му прочета глупостите, които пише и да се смея на невежеството му. :D
а Църквата не е, ами Църквата е построена и осветена с молитви в чест на християнския Бог не на Аллах, как да не е.
изглежда не можем да се разберем, защото говорим за смисъла на понятията от различни категории.
За невярващия в съответния бог, храмът е само пострийка. И аз съм влизал в джамии, но това не ме прави по- малко християнин от другите.
Btw папа Бенедикт XVI също съм гледал, как влиза в джамия, дори си свали обувките и се моли заедно с мюсюлманите!
в смисъл ценностите ти са зависими от кучето. т.е. излиза, че кучето ти е един вид посредник с бога ти.
аз мисля, че ти не разбираш какво ти казвам.
:D :D :D Чудя се как да не падам на твоето ниво на мислене...
defender
06-30-2015, 11:53
разбира се, типично за мохамед.
За невярващия в съответния бог, храмът е само пострийка. И аз съм влизал в джамии, но това не ме прави по- малко християнин от другите.
На ти отговор от ИСТИНСКИ християнин.
dreamwalker
06-30-2015, 11:54
Едва ли ще успееш. Дори да полагаш специални усилия.
defender
06-30-2015, 11:56
аз това не го отнасям към тебе, а към дриймока, дето ми ги говореше там едни за Павел и идоложертвеното.
Едва ли ще успееш. Дори да полагаш специални усилия.
:D
Btw папа Бенедикт XVI също съм гледал, как влиза в джамия, дори си свали обувките и се моли заедно с мюсюлманите!
Да се моли с тях ? Я видео моля...че ми стана интересно.
Да се моли с тях ? Я видео моля...че ми стана интересно.
http://m.youtube.com/watch?v=gbrJr9sglGM
Имаше и друго, но в момента не го намирам.
http://m.youtube.com/watch?v=gbrJr9sglGM
Машаллах...
Ръцете са поставени погрешно, но отде да знае човека....евала на него.
defender
06-30-2015, 12:08
пробвай с това долу, изглежда тези неща те правят доста по-интелигентен в мисленето от християните, например пробвай с "ангелите на рамената" или пробвай правилото "за ръцете за краката", така със сигурност няма да паднеш на нивото ми на мислене:
Ако няма вода, се прави ''тейемум'' ...което е вид избърсване с прах...а то трае, докате не се намери вода за гусул.
Машаллах...
Ръцете са поставени погрешно, но отде да знае човека....евала на него.
Не вярвам много да не знае как се поставят ръцете, той е профеор по теология. Може би го прави за да се различава молитвата му от мюсюлманската.
defender
06-30-2015, 12:13
Католик ли си?
пробвай с това долу, изглежда тези неща те правят доста по-интелигентен в мисленето от християните, например пробвай с "ангелите на рамената" или пробвай правилото "за ръцете за краката", така със сигурност няма да паднеш на нивото ми на мислене:
Тия работи, които съм ги написал, са част от религията ми...а не да си ги измислям.
Католик ли си?
Обмислям го. По "документи" съм православен все още
Не вярвам много да не знае как се поставят ръцете, той е профеор по теология. Може би го прави за да се различава молитвата му от мюсюлманската.
Както кажеш.
defender
06-30-2015, 12:19
Тия работи, които съм ги написал, са част от религията ми...а не да си ги измислям.
аз не съм казвал, че си ги измисляш, просто ги дадох като пример за висша мисъл, до която аз едва ли някога ще успея да се извися.
не го правя нарочно, кво да прайш.
Както кажеш.
Колко бързо се съгласяваш.
А когато човек се посвещава в исляма има ли нещо като кръщение? И само молитва ли е или има и някакъв ритуал? Защото аз съм чувал, че е само молитва.
defender
06-30-2015, 12:24
ти щом от толкова време си православен и не си се трогнал да се запознаеш с него, то като идеш католик и направо манна небесна ще то осее от небето ей така наготово.
ти си знаеш де.
или може би пр осанката на пата те е впечатлила.
ти щом от толкова време си православен и не си се трогнал да се запознаеш с него, то като идеш католик и направо манна небесна ще то осее от небето ей така наготово.
ти си знаеш де.
или може би пр осанката на пата те е впечатлила.
С какво да се запозная? Ако имаш предвид католицизма, запознат съм.
defender
06-30-2015, 12:27
Извинявам се на Meth, dreamwalker, нямам лоши чувства към вас като хора, макар, че може и да съм прекали и да съм ви обидил.
defender
06-30-2015, 12:29
С какво да се запозная? Ако имаш предвид католицизма, запознат съм.
какво те трогна в него.
какво те трогна в него.
Най- вече това, че католиците са много по- вярващи от православните. Има и други неща, но да не разваляме темата, а и те не са толкова важни.
golemiq_korab_minava
06-30-2015, 12:33
А в будизма има медитация, а при вас само молитви :(
defender
06-30-2015, 12:34
Най- вече това, че католиците са много по- вярващи от православните. Има и други неща, но да не разваляме темата, а и те не са толкова важни.
ми то това си е до самия човек колко ще вярва, от тебе си зависи, свободен човек си, това колко ще вярваш е продукт на личен избор, воля и усърдие.
Извинявам се на Meth, dreamwalker, нямам лоши чувства към вас като хора, макар, че може и да съм прекали и да съм ви обидил.
Случва се, човешко е. Извинен си от моя страна.
Аллах да ти прости.
ми то това си е до самия човек колко ще вярва, от тебе си зависи.
Зависи от човека, да, но все пак в католическите държави в училищата се учи религия и в църквите има много поече млади хора, отколкото в православните, където само по големите празници църквите са пълни.
defender
06-30-2015, 12:38
Случва се, човешко е. Извинен си от моя страна.
Аллах да ти прости.
аллах не искам да ми прощава и за всичко, което съм казал относно това.
на вас се извинявам, отношението ми с вас ми е много по-важно.
Колко бързо се съгласяваш.
А когато човек се посвещава в исляма има ли нещо като кръщение? И само молитва ли е или има и някакъв ритуал? Защото аз съм чувал, че е само молитва.
Еми, няма смисъл да разтягам темата като локум, в случай че почти нищо не знам за този човек и за начина му на мислене и т.н....
Когато се роди бебе, ако родителите му са мюсюлмани, на лявото му ухо се чете ''камет'', а на дясното ''езан''.
А иначе, за да преминеш през ''портите'' на мюсюлманството, трябва да изречеш думите ''Свидетелствам, че няма друг Господ освен Аллах и отново свидетелствам, че Мохаммед е негов пратеник и пророк.''
аллах не искам да ми прощава и за всичко, което съм казал относно това.
на вас се извинявам, отношението ми с вас ми е много по-важно.
Щом така казваш...
Еми, няма смисъл да разтягам темата като локум, в случай че почти нищо не знам за този човек и за начина му на мислене и т.н....
Когато се роди бебе, ако родителите му са мюсюлмани, на лявото му ухо се чете ''камет'', а на дясното ''езан''.
А иначе, за да преминеш през ''портите'' на мюсюлманството, трябва да изречеш думите ''Свидетелствам, че няма друг Господ освен Аллах и отново свидетелствам, че Мохаммед е негов пратеник и пророк.''
Ясно, значи пак има вид ритуал.
defender
06-30-2015, 12:42
Зависи от човека, да, но все пак в католическите държави в училищата се учи религия и в църквите има много поече млади хора, отколкото в православните, където само по големите празници църквите са пълни.
пълно е с книги, а като четеш книги и нещо не ти е ясно, отиди и попитай, няма да те изгонят, пробвал ли си.
Corb1225
06-30-2015, 12:42
Какво ти харесва в католицизма? Кръстоносните походи, инквизицията или педофилията?
defender
06-30-2015, 12:45
Щом така казваш...
Радвам се, че се разбрахме човешки.
Ама готината магьосници май много е ядосана :D
пълно е с книги, а като четеш книги и нещо не ти е ясно, отиди и попитай, няма да те изгонят, пробвал ли си.
Да пробвал съм.
Какво ти харесва в католицизма? Кръстоносните походи, инквизицията или педофилията?
Кръстоносните походи и Инквизицията не съществуват от векове, а педофилията и хомосексуализма присъстват и в православната църква
Corb1225
06-30-2015, 12:53
Кръстоносните походи и Инквизицията не съществуват от векове
Нека да се направим, че не са се случили тогава.
Защо да се правим, че не са се случили? Случили са се, но в друго време.
Corb1225
06-30-2015, 13:00
Такива грехове не се изкупват от днес за утре. Католицизмът е компрометиран завинаги.
defender
06-30-2015, 13:01
Сигурно и Христос е правил кръстоносни походи и клал хора, тяхната църква май е изкривена още при създаването си.
Ти може ли 1000 години в църквата да е нямало папа-вожд (като представител на Божията воля за земята ООД) и изведнъж запада да си реши, че трябвало да има папа, демек изведнъж истината се нуждаела от корекции, хехе.
А то и още в началото, при създаването на самата Църква е нямало вожд между апостолите, били са равни, глава е Христос, а не папата.
Сигурно и Христос е правил кръстоносни походи и клал хора, тяхната църква май е изкривена още при създаването си.
Ти може ли 1000 години в църквата да е нямало папа-вожд (като представител на Божията воля за земята ООД) и изведнъж запада да си реши, че трябвало да има папа, демек изведнъж истината се нуждаела от корекции, хехе.
А то и при създаването на самата Църква е нямало вожд между апостолите, били са равни, глава е Христос, а не папата.
Какво ти пречи в днешно време папата?
dreamwalker
06-30-2015, 13:06
Такива грехове не се изкупват от днес за утре. Католицизмът е компрометиран завинаги.
Facepalm.
А то и още в началото, при създаването на самата Църква е нямало вожд между апостолите, били са равни, глава е Христос, а не папата.
В православието също има еквивалент на папата- вселенския патриарх.
defender
06-30-2015, 13:13
Ми не ми пречи, освен, че се изкривява истината, както е била в началото.
В православието връзка на всеки човек с Христос е пряка те. Съкровено отношение между тебе и Бог, при католицизма връзката човек Христос минава през божествената воля на папата.
Все едно отношението с майка ти да минава през волята на папата издигнат в божествен авторитет за земята.
Corb1225
06-30-2015, 13:14
Facepalm.
Точно ти ли?
dreamwalker
06-30-2015, 13:15
Точно ти ли?
?
Corb1225
06-30-2015, 13:17
?
Точно ти с твоите фантазии да правиш facepalm, на който и да било. Самозакрий се.
Ми не ми пречи, освен, че се изкривява истината, както е била в началото.
В православието връзка на всеки човек с Христос е пряка те. Съкровено отношение между тебе и Бог, при католицизма връзката човек Христос минава през божествената воля на папата.
Все едно отношението с майка ти да минава през волята на папата издигнат в божествен авторитет за земята.
Всеки сам избира дали връзката му с Христос е пряка или минава през папата.
defender
06-30-2015, 13:18
В православието също има еквивалент на папата- вселенския патриарх.
Вселенския патриарх не казва нищо в православието, тук нещата се решават не еднолично, а в съборност, в която участват хора от всички етажи в Църквата от епископи до миряни (обикновени вярващи) никой няма определящо решение като самовластен божествен авторитет. Отделно решенията, които се вземат не са за установени вече неща, които да бъдат изменени.
Тва не е концерт пожелание като при католиците, тва не ми харесва, айде да го нема, утре пак ще го върнем, ако трябва.
dreamwalker
06-30-2015, 13:19
Точно ти с твоите фантазии да правиш facepalm, на който и да било. Самозакрий се.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ef/d5/68/efd5682ebbe5c7be4ad1aeddde120e36.jpg
Corb1225
06-30-2015, 13:22
Не, смешна си ми просто. Адвокатстваш на всякакви религии, лъжеучения, магьосничества и други фантазьорски шитни.
dreamwalker
06-30-2015, 13:23
Не, смешна си ми просто. Адвокатстваш на всякакви религии, лъжеучения, магьосничества и други фантазьорски шитни.
...
Bipolar?
Вселенския патриарх не казва нищо в православието, тук нещата се решават не еднолично, а в съборност, в която участват хора от всички етажи в Църквата от епископи до миряни (обикновени вярващи) никой няма определящо решение като самовластен божествен авторитет. Отделно решенията, които се вземат не са за установени вече неща, които да бъдат изменени.
Тва не е концерт пожелание като при католиците, тва не ми харесва, айде да го нема, утре пак ще го върнем, ако трябва.
Папата също не взима решенията самостоятелно. А що се отнася до миряните, съмнявам се дали един мирянин може да даде по- компетентно мнение по религиозен въпрос от богослов с минимум докторска степен.
Corb1225
06-30-2015, 13:29
...
Bipolar?
Какво прави твоя приятел великденският заек?
dreamwalker
06-30-2015, 13:29
Какво прави твоя приятел великденският заек?
Компот от вишни, пита за теб.
Corb1225
06-30-2015, 13:31
Поздрави го от мен.
dreamwalker
06-30-2015, 13:32
Непременно.
defender
06-30-2015, 13:32
А що се отнася до миряните, съмнявам се дали един мирянин може да даде по- компетентно мнение
Абе не е до компетентно мнение бе човек, тук е да не се вземе решение, което оскърбява някой в църквата, като организъм, дори и най-слабия.
Абе не е до компетентно мнение бе човек, тук е да не се вземе решение, което оскърбява някой в църквата, като организъм, дори и най-слабия.
И какво значение има това? Всеки си има собствено мнение. Не може да няма оскърбени.
defender
06-30-2015, 13:44
И какво значение има това? Всеки си има собствено мнение. Не може да няма оскърбени.
Няма оскърбени, защото, крайното решение става с гласуване, а не автономно от един човек и задължително мнението на всеки трябва да отговаря на Писанието и да не изменя вече установени истини.
в католицизма, могат си ги отменят без проблем, до колкото знам.
Няма оскърбени, защото, крайното решение става с гласуване, а не автономно от един човек и задължително мнението трябва да отговаря на Писанието и да не изменя вече установени истини.
в католицизма, могат си ги отменят без проблем, до колкото знам.
Кое точно са променили, което не отговаря на Писанието?
P.S. Не се заяждам, просто в момента не се сещам.
defender
06-30-2015, 13:54
Кое точно са променили, което не отговаря на Писанието?
P.S. Не се заяждам, просто в момента не се сещам.
Изведнъж приемат папата, като автономен Божествен авторитет и се отцепват.
Инквизицията е била приета от един папа като правилна, после е отменена като неправилна.
Вземането на причастие, изповедта и много други. Ся не ми се занимава в детайли, а и не съм някакъв супер капацитет да ти ги кажа в детайли, но са много.
Изведнъж приемат папата, като автономен Божествен авторитет и се отцепват.
Инквизицията е била приета от един папа като правилна, после е отменена като неправилна.
Вземането на причастие, изповедта и много други. Ся не ми се занимава в детайли, а и не съм някакъв супер капацитет да ти ги кажа в детайли, но са много.
Папата несъмнено е авторитет, но не и автономен и божествен.
А какво имаш предвид за причастието и изповедта, те присъстват и в православието в същата форма, но изповедта не се практикува толкова често.
defender
06-30-2015, 14:03
Папата несъмнено е авторитет, но не и автономен и божествен..
автономен и божествен представител на земята, никой няма право да го оспорва, ако щеш вярвай. Всеки от кардиналите му може да си каже мнението по някакъв въпрос, но папата автономно си решава кое правилното.
defender
06-30-2015, 14:06
Цитат: "Инквизицията е бил независим от гражданските съдилища съд, а инквизиторите били назначавани от папата и са били отговорни единствено пред него".
Всеки от кардиналите му може да си каже мнението по някакъв въпрос, но папата автономно си решава кое правилното.
Разбира се. Той неслучайно е избран за папа. А и кога демократичния избор е давал добри плодове?
Цитат: "Инквизицията е бил независим от гражданските съдилища съд, а инквизиторите били назначавани от папата и са били отговорни единствено пред него".
Пак казвам, че става дума за различна историческа реалност. Тогава папата е бил повече светска, отколкото духовна личност
defender
06-30-2015, 14:10
"Папата започна мащабни промени в Католическата църква - от смени на ръководители до промяна на тона по някои ключови въпроси."
Денонощни реформи и промени, братче. Бах та Божествена истина.
defender
06-30-2015, 14:15
Пак казвам, че става дума за различна историческа реалност. Тогава папата е бил повече светска, отколкото духовна личност
Абе човек ако една истина е Божествена тя е константа, тя е съвършена, не е подчинена на времена, тя е истина.
За кой папа става въпрос?
Абе човек ако една истина е Божествена тя е константа, тя е съвършена, не е подчинена на времена, тя е истина.
Тя е константна, но хората са променливи спрямо времената.
defender
06-30-2015, 14:18
ами тогава бог изобщо не ви е нужен, вие сте боговете.
defender
06-30-2015, 14:21
По точно рекламата. тя променя.
казвам ти, значи, папата е продукт на пазара.
рекламата ви изменя, папата го утвърждава.
аааалилуя.
ами тогава бог изобщо не ви е нужен, вие сте боговете.
Ти пак не разбра, че не става въпрос за Бог, а за хората. Хората имат свободна воля (която Бог им е дал). И те сами решават какво да правят. А това какво да правят зависи до голяма степен от времето, в което живеят.
defender
06-30-2015, 14:31
Хората могат сами да си решават какво да правят, но не и да определят и изменят Божията истина, как ще им пасне на новите маратонки. примерно.
Те имат свобода, на който Бог не му изнася, да не вярва в Него и да си бие камшика да прави каквото си ще.
Имаме причини да вярваме и да не вярваме в Него, за да можем свободно да си решим дали ни понася или не.
Ако ни понася да вярваме в Бог, вярваме до колкото ни понася, като хич не ни понася, хич не вярваме. Пълна свобода.
Искаш да кажеш, че папата не вярва в Бог ли?
defender
06-30-2015, 14:49
Искаш да кажеш, че папата не вярва в Бог ли?
Ами откъде да знам.
Той вярва, но в католицизма. Така се узаконява грешна вяра и човек не може да се поправи.
За него това е правилното.
айде, изчезвам за сега.
Ами откъде да знам.
Той вярва, но в католицизма. Така се узаконява грешна вяра и човек не може да се поправи.
За него това е правилното.
айде, изчезвам за сега.
Изчезвай, но по- добре да не говорим повече за това в тази тема.
Ангелите, постоянно се качват и слизат на земята...или да се намесят в някои дела с позволение на Аллах, или идват да опазят онзи който е прочел съответната молитва. Въщност и над джиновете стоят ангели, за да попречат да наранят хората...Хората не са по-нищожни от ангелите...а ангелът няма как да бъде изплашен от куче, а може да го е гнус :D...Гнус ги е и от тебе...
А второто, дет го написа беше извън темата...струва ми се, че нищо не разбираш...
доста лъжи си изрекъл тук, изглежда въобще не си наясно какво са Божиите Ангели, ако беше така, че да опазват само онзи, който е прочел някаква молитва, тогава всички хора, които не четяха такива молитви щяха вече да са мъртви, при това отдавна, като дори (и) нямаше да има такъв човешки род през последните хилядолетия, нито хората са равни на Божиите Ангели, но са по-долни от Тях, понеже Св. Ангели са на "Небето", а човеците са на земята, и как така Божите Ангели няма да си свършат работата само защото ги е гнус?!, ако досега е имало човеци, които са се грижили за нечистоплътни хора и са преодолявали всякаква погнуса, например санитарите, които се грижат за прикованите на болнични легла, като са им поставяли подлоги и след това са ги почиствали, и са им мили изцапаните с фекалии задници, и са им сменяли памперсите, и е трябвало да търпят зловонни миризми, пр., да не говорим за хирурзите, които често е трябвало да гледат човешка кръв, човешки вътрешности, и пр., тогава колко повече Св. Ангели не ги възпира никаква погнуса (за) да си свършат работата?!
"Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото той повелява на слънцето си да изгрява на злите и на добрите(т.е. защото Той праща благодат както на добрите, така и на злите), и дава дъжд на праведните и неправедните(т.е. и осигурява очистване както за вярващите, така и за невярващите)." Матей 5: 44-45,
"знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден, а особено тия, които с нечисто пожелание следват плътските страсти и презират властта(т.е. които от нечисти подбуди упражняват/практикуват вярата като средство за лична печалба и се противят на "Небесната" власт). Смели и упорити, те не се страхуват да хулят славните същества; докато ангелите са по-големи в ум и сила, но не представят против тях хулителна присъда пред Господа." 2 Петрово 2: 9-11,
"към едни бивайте милостиви с разсъждение; други спасявайте, изтръгвайки ги из огъня(т.е. от неправдата, която вършат във вярата), като внимавате; и гнусете се даже и от дрехата осквернена от плътта(т.е. и гнусете се даже и от телата им осквернени от тяхното духовното беззаконие)." Юда 1: 22-23
ето че ти не разбираш доста неща, но си фейк вярващ като дефендър, и фактът че не признаваш учението за вечен съд, въобще не означава, че си познал Божията истина/правда
"първоначалното учение за Христа... покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд." Евреи 6: 1-2
и какво толкова лошо има в душата на едно куче повече отколкото в душевността на човек-изверг, като се има предвид, че, в сравнение с човеците, кучетата нямат разум за да замислят (толкова) хитри планове за убийство(-а)?!
какво общо имат свинското месо, алкохолът, и въобще тям подобните неща с духовното беззаконие?!, месото и алкохолът са неодушевени неща съставени от физическа материя, а идолопоклонството е духовно беззаконие
"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго. Всичко, що се продава на месарницата, яжте без да изпитвате за него заради съвестта си; защото "Господна е земята и всичко що има в нея". Ако някой от невярващите ви покани на угощение, и вие желаете да отидете, яжте каквото сложат пред вас, без да изпитвате за него заради съвестта си. Но, ако някой ви рече: Това е било принесено в жертва, не яжте, заради тогова, който ви е известил, и заради съвестта, - съвест, казвам, не твоята, но на другия; (понеже, защо да се съди моята свобода от друга съвест? Ако аз с благодарение Богу участвувам в яденето, защо да ме злословят за онова, за което благодаря?) И тъй, ядете ли, пиете ли, нещо ли вършите, всичко вършете за Божията слава. Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко, като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33,
"ако сте умрели с Христа(също: с истинския Господ Бог) относно първоначалните учения(също: относно несъвършените вероучения) на света, то защо като че живеете на света държите постановления, "Не похващай", "Не вкусвай", "Не пипай", които всички се развалят от употреба по човешки заповеди и учения? Тия неща наистина имат вид на мъдрост(също: на духовност) в произволно богослужение и смирение и в нещадене на плътта, но нищо не струват в борбата против угождаването на плътта(също: в борбата за истинско(то) насищане на човешкото същество)." Колосяни 2: 20-23
доста лъжи си изрекъл тук, изглежда въобще не си наясно какво са Божиите Ангели, ако беше така, че да опазват само онзи, който е прочел някаква молитва, тогава всички хора, които не четяха такива молитви щяха вече да са мъртви, при това отдавна, като дори (и) нямаше да има такъв човешки род през последните хилядолетия, нито хората са равни на Божиите Ангели, но са по-долни от Тях, понеже Св. Ангели са на "Небето", а човеците са на земята, и как така Божите Ангели няма да си свършат работата само защото ги е гнус?!, ако досега е имало човеци, които са се грижили за нечистоплътни хора и са преодолявали всякаква погнуса, например санитарите, които се грижат за прикованите на болнични легла, като са им поставяли подлоги и след това са ги почиствали, и са им мили изцапаните с фекалии задници, и са им сменяли памперсите, и е трябвало да търпят зловонни миризми, пр., да не говорим за хирурзите, които често е трябвало да гледат човешка кръв, човешки вътрешности, и пр., тогава колко повече Св. Ангели не ги възпира никаква погнуса (за) да си свършат работата?!
"Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото той повелява на слънцето си да изгрява на злите и на добрите(т.е. защото Той праща благодат както на добрите, така и на злите), и дава дъжд на праведните и неправедните(т.е. и осигурява очистване както за вярващите, така и за невярващите)." Матей 5: 44-45,
"знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден, а особено тия, които с нечисто пожелание следват плътските страсти и презират властта(т.е. които от нечисти подбуди упражняват/практикуват вярата като средство за лична печалба и се противят на "Небесната" власт). Смели и упорити, те не се страхуват да хулят славните същества; докато ангелите са по-големи в ум и сила, но не представят против тях хулителна присъда пред Господа." 2 Петрово 2: 9-11,
"към едни бивайте милостиви с разсъждение; други спасявайте, изтръгвайки ги из огъня(т.е. от неправдата, която вършат във вярата), като внимавате; и гнусете се даже и от дрехата осквернена от плътта(т.е. и гнусете се даже и от телата им осквернени от тяхното духовното беззаконие)." Юда 1: 22-23
ето че ти не разбираш доста неща, но си фейк вярващ като дефендър, и фактът че не признаваш учението за вечен съд, въобще не означава, че си познал Божията истина/правда
"първоначалното учение за Христа... покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд." Евреи 6: 1-2
и какво толкова лошо има в душата на едно куче повече отколкото в душевността на човек-изверг, като се има предвид, че, в сравнение с човеците, кучетата нямат разум за да замислят (толкова) хитри планове за убийство(-а)?!
какво общо имат свинското месо, алкохолът, и въобще тям подобните неща с духовното беззаконие?!, месото и алкохолът са неодушевени неща съставени от физическа материя, а идолопоклонството е духовно беззаконие
Първоначално, трябва да разбереш, че говорим за Исляма, а не за Християнството.
Второ, не приемай всичко което казвам буквално. Трето, не ме интересуват ангелите в християнството, понеже долу горе знам какво представялват и ако исках да науча, щях да разтворя Библията, а не да чета
постовете ти....
бе вярно дефендито е досаден
но и вие не създавате кой знае какво впечатление с тия превземки
Corb1225
06-30-2015, 20:12
http://www.novini.bg/news/291397-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D 0%B8%D1%82%D0%B5.html
Буахаха
Защо с розова вода? Не схващам.
Corb1225
06-30-2015, 20:21
И аз. Трябвало е със светена ;д.
defender
06-30-2015, 20:51
Не знам пичове, но аз ви съветвам, когато ходите в някое село с мюсюлмани, да не говорите много на тема ислям, защото мисля, че тези хора са предразположени към насилие на религиозна основа, разбира се както каза Метх насилието щяло да не е прекалено, но и един от вариантите за непрекалено, който той даде беше да свършат с вас набързичко без да се мъчите.
Първоначално, трябва да разбереш, че говорим за Исляма, а не за Християнството.
Второ, не приемай всичко което казвам буквално. Трето, не ме интересуват ангелите в християнството, понеже долу горе знам какво представялват и ако исках да науча, щях да разтворя Библията, а не да чета
постовете ти....
фейк си пич, също като дефендър, надушвам духовните профани от хиляди километри, там е работата, че не говоря за досега популярното християнство, защото съм свидетел на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и за мен няма човешка религия, която да си заслужава риска, времето, средствата, и труда, дори и ако става въпрос за такова християнство, а има само един (истински) Бог, и едно (истинско) Божие Царство, но има и само един (истински) Господ - Исус Христос, Който е представен в Библията, и тук не става въпрос за мое и твое, израелско и арабско, християнско и ислямско, и т.н., но за нещата, такива каквито са в своята същност, един Бог, един Господ, едно Божие Царство, една вселена, една църква, една вяра, едно официално писание, и въобще от всичко такова има само по едно (истинско), това е реалността такава каквато наистина е, точно както се говори за атома, електрона и фотона в науката физика, и наистина всичко видимо от този физически свят е изтъкано от такива частици - това е реалността такава каквато наистина е, така щото дори и да се говори за нещо друго на тяхно място, пак науката, която е изследвала и доказала тези явления достатъчно, ще бъде неоспорима, така е и с правилната вяра, тя е като прозорец, който ни води право към съвършената истина за нещата, но не става въпрос за (по)знания/наука, а за правда, ти може да си мислиш, че Св. Ангели са просто едни човеци като земните, но това няма да промени тяхното естество на системни вселенски служители на истинския Господ Бог, нещо, което ти може би дори не си си и представял, това са същества от вселенски мащаб, Те са като вакуума, въздуха и водата, които ги има на много места едновременно, и в същото време са най-основни неща съставляващи материалния свят, но в случая Те са интегрална част от "небето", за което се говори в Библията, това са славни същества подобни на Бога, а не земни човеци, така че имаш още много да учиш докато достигнеш положението да бъдеш одобрен не само от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но и от всички човеци, също както най-големият специалист сред лекарите е уважаван от всички, а сега докато още не си започнал да допринасяш за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, не можеш да се прославиш, и няма нужда да се криеш зад превъзходни образи на превъзходен човек, защото дори и по думите на твоите свидетелства си личи какъв (си)/що за човек си, и не можеш да го скриеш, ето как в този раздел на форума все още се ръсят тъпотии, и се пълни с боклук, а би трябвало да има само истинни свидетелства за истинския Господ Бог в него, защото е форумният раздел за философия и религия, а какво получават тинейджърите тук?!, едни супер боклучави тъпни, писани от профани, които търсят къде да си лафят, Израил беше народът, който истинският Господ Бог издигна за да започне своята мисия чрез него тук на земята, включително мястото, от където Той започна, не че говорим за държавата израел, защото според библейската терминология думата "израил" означава праведен вярващ/духовен служител, на всичкото отгоре ако разгледаш световния атлас, ще забележиш, че израел се намира точно в центъра на света, на мястото където се пресичат континентите европа, азия и африка, и разбира се това не е никак случайно, но пак повтаряме, Израил беше иницииращата точка, т.е. от там Бог започна своята мисия на земята, а ролята на Св. Ангели е да служат на всеобщото спасение в истинския Господ Бог, сиреч, те са системните вселенски служители на истинския Господ Бог, чрез които животът(добрият/истинският) е възможен в условията под греха
"Не са ли те всички служебни(т.е. системни) духове(сиреч, от вселенски мащаб), изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?" Евреи 1: 14
коранът е по-подвеждащ от Библията, защото не е по традиция на израилевите Светии, но е по линия на моавската традиция, но с това не казвам, че мохамед не е бил праведен, просто е въпрос на вяра, не на буква
"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет(т.е. на съвършено добрия завет), - не на буквата, но на духа(т.е. на Св. Дух); защото буквата убива, а духът(т.е. а Св. Дух) оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6
dreamwalker
06-30-2015, 21:08
фейк си пич, също като дефендър
Не е фейк, просто е млад.
И какъв точно свидетел си? На кой Бог? Кой е този истински Бог?
Да не си сектант? Или психично болен?
И да си няма да си признаеш де, но аз да питам.
Corb1225
06-30-2015, 21:11
плюс това аз и моят брат по мисия имаме малко по-специална задача тук в този свят, защото някога бяхме херувими на "небето", но ето че сега (за последните години) Бог направи да се родим тук в този свят подобно на както "нашия" Господ, Исус Христос, (трябваше да) се роди в този свят преди около две хилядолетия, ние сме от горе, не сме от долу, затова и нямаме земно светилище, но нашето е "небесно", защото бяхме родени на "небето", живяхме там в продължение на около 5-6 хилядолетия, а сега сме родени тук в този свят по волята на Онзи
ahem
Не знам пичове, но аз ви съветвам, когато ходите в някое село с мюсюлмани, да не говорите много на тема ислям, защото мисля, че тези хора са предразположени към насилие на религиозна основа, разбира се както каза Метх насилието щяло да не е прекалено, но и един от вариантите за непрекалено, който той даде беше да свършат с вас набързичко без да се мъчите.
:D :D :D :D :D
фейк си пич, също като дефендър, надушвам духовните профани от хиляди километри, там е работата, че не говоря за досега популярното християнство, защото съм свидетел на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и за мен няма човешка религия, която да си заслужава риска, времето, средствата, и труда, дори и ако става въпрос за такова християнство, а има само един (истински) Бог, и едно (истинско) Божие Царство, но има и само един (истински) Господ - Исус Христос, Който е представен в Библията, и тук не става въпрос за мое и твое, израелско и арабско, християнско и ислямско, и т.н., но за нещата, такива каквито са в своята същност, един Бог, един Господ, едно Божие Царство, една вселена, една църква, една вяра, едно официално писание, и въобще от всичко такова има само по едно (истинско), това е реалността такава каквато наистина е, точно както се говори за атома, електрона и фотона в науката физика, и наистина всичко видимо от този физически свят е изтъкано от такива частици - това е реалността такава каквато наистина е, така щото дори и да се говори за нещо друго на тяхно място, пак науката, която е изследвала и доказала тези явления достатъчно, ще бъде неоспорима, така е и с правилната вяра, тя е като прозорец, който ни води право към съвършената истина за нещата, но не става въпрос за (по)знания/наука, а за правда, ти може да си мислиш, че Св. Ангели са просто едни човеци като земните, но това няма да промени тяхното естество на системни вселенски служители на истинския Господ Бог, нещо, което ти може би дори не си си и представял, това са същества от вселенски мащаб, Те са като вакуума, въздуха и водата, които ги има на много места едновременно, и в същото време са най-основни неща съставляващи материалния свят, но в случая Те са интегрална част от "небето", за което се говори в Библията, това са славни същества подобни на Бога, а не земни човеци, така че имаш още много да учиш докато достигнеш положението да бъдеш одобрен не само от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но и от всички човеци, също както най-големият специалист сред лекарите е уважаван от всички, а сега докато още не си започнал да допринасяш за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, не можеш да се прославиш, и няма нужда да се криеш зад превъзходни образи на превъзходен човек, защото дори и по думите на твоите свидетелства си личи какъв (си)/що за човек си, и не можеш да го скриеш, ето как в този раздел на форума все още се ръсят тъпотии, и се пълни с боклук, а би трябвало да има само истинни свидетелства за истинския Господ Бог в него, защото е форумният раздел за философия и религия, а какво получават тинейджърите тук?!, едни супер боклучави тъпни, писани от профани, които търсят къде да си лафят, Израил беше народът, който истинският Господ Бог издигна за да започне своята мисия чрез него тук на земята, включително мястото, от където Той започна, не че говорим за държавата израел, защото според библейската терминология думата "израил" означава праведен вярващ/духовен служител, на всичкото отгоре ако разгледаш световния атлас, ще забележиш, че израел се намира точно в центъра на света, на мястото където се пресичат континентите европа, азия и африка, и разбира се това не е никак случайно, но пак повтаряме, Израил беше иницииращата точка, т.е. от там Бог започна своята мисия на земята, а ролята на Св. Ангели е да служат на всеобщото спасение в истинския Господ Бог, сиреч, те са системните вселенски служители на истинския Господ Бог, чрез които животът(добрият/истинският) е възможен в условията под греха
"Не са ли те всички служебни(т.е. системни) духове(сиреч, от вселенски мащаб), изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?" Евреи 1: 14
коранът е по-подвеждащ от Библията, защото не е по традиция на израилевите Светии, но е по линия на моавската традиция, но с това не казвам, че мохамед не е бил праведен, просто е въпрос на вяра, не на буква
"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет(т.е. на съвършено добрия завет), - не на буквата, но на духа(т.е. на Св. Дух); защото буквата убива, а духът(т.е. а Св. Дух) оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6
Еми, мисля, че прекалено много се вживяваш...Все пак това си е твое вярване и вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето.
''(Ей Мохаммед) Кажи: О, неверници! Аз не служа на това, което служите вие ! И вие не служите на това, на което аз служа ! И аз не служа на това, което вие слжите , и вие не служите на това, което аз служа. И аз си имам своята религия и вие си имате вашата.'' Сура Неверниците (Кяфирун)
defender
06-30-2015, 22:27
Еми, мисля, че прекалено много се вживяваш...Все пак това си е твое вярване и вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето.
''(Ей Мохаммед) Кажи: О, неверници! Аз не служа на това, което служите вие ! И вие не служите на това, на което аз служа ! И аз не служа на това, което вие слжите , и вие не служите на това, което аз служа. И аз си имам своята религия и вие си имате вашата.'' Сура Неверниците (Кяфирун)
9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят
4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник
Метх: "вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето."
контраста е страшен просто.
defender
06-30-2015, 22:35
Метх, ти говориш повече като християнин, не като мюсюлманин, сам усещаш какви ги пише в Корана и се чудиш как да го смекчиш и завоалираш пред нас, защото сам усещаш, че не е правилно, но и в същото време не можеш и да се откажеш от него.
новата тема за исляма всъщност е старата м*стурб*т*рска тема, все едно един и същи човек с*р* във всяка тема от раздел философия и религия, като изключим мен
dreamwalker
07-01-2015, 00:17
новата тема за исляма всъщност е старата м*стурб*т*рска тема, все едно един и същи човек с*р* във всяка тема от раздел философия и религия, като изключим мен
http://www.quickmeme.com/img/22/22ac8884fd0df07355f0ae5a940a4cde42cd257b9387ab734a c927a1653b2dd1.jpg
9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят
4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник
Метх: "вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето."
контраста е страшен просто.
Виж аз как ще ти ги преведа...да видим дали ще откриеш ''контраст''
между твоето и моето:
Безсъмнено, Аллах е изкупил животите и имотите на вярвящите (мюсюлманите), срещу Рая, който ще им даде. Вече, те се сражават по пътя на Аллах, убиват и биват убивани. Аллах категорично е изтъкнал това и в Стария Заве,т и в Библията, и в Корана и е дал обещание. Кой може да спази обещанието си по-добре от Аллах ? В такъв случай, радвайте се на размаяната (пазарлъка, така да се каже) който сте направили. Ето това, всъщност е голямо постижение.
Сура Тевбе-111
Пожелаха, както те се отклониха от правдата и вие да се отколните и да сте заедно. По тази причина, не се сприятелявайте с тях, докато не тръгнат по пътя на Аллах. А отметнат ли се [от думата си( че кой честен човек би го нпаравил ?)], хванете ги и ги убийте, там където ги заварите. Не взимайте от тях ни приятел ни помощник.
Сура Ниса-89
В Сура Ниса става въпрос за предадтелство (''а отметнат ли се'') и Аллах изтъква, че на предателите не бива да им се прощава.
П.С. Знаеш ли колко ме е яд, че дори един правилен цитат не успяхте да изкарате от Корана...но не вие сте виновни, а онзи, който е направил превода, разбира се...
Метх, ти говориш повече като християнин, не като мюсюлманин, сам усещаш какви ги пише в Корана и се чудиш как да го смекчиш и завоалираш пред нас, защото сам усещаш, че не е правилно, но и в същото време не можеш и да се откажеш от него.
Как говори един християнин ? А мюсюлманинът как говори ?
Не, че не е правилно, а просто вие нямате възможност да го прочетете така, както е НАИСТИНА написано. Преводите на Корана, които ги намирате в интернет от турски на български са ужасни, затова се опитвам да ви го преведа в истинския й смисъл, без да променям думите.
П.С. Защитавам, това което мога да защитя.
Преводите на Корана, които ги намирате в интернет от турски на български са ужасни, затова се опитвам да ви го преведа в истинския й смисъл, без да променям думите.
Разбирането на дадена религия не зависи от превода.
Разбирането на дадена религия не зависи от превода.
Та така де, имам предвид, че натрапват друг - грешен смисъл.
между твоето и моето:
Безсъмнено, Аллах е изкупил животите и имотите на вярвящите (мюсюлманите), срещу Рая, който ще им даде. Вече, те се сражават по пътя на Аллах, убиват и биват убивани. Аллах категорично е изтъкнал това и в Стария Заве,т и в Библията, и в Корана и е дал обещание. Кой може да спази обещанието си по-добре от Аллах ? В такъв случай, радвайте се на размаяната (пазарлъка, така да се каже) който сте направили. Ето това, всъщност е голямо постижение.
Сура Тевбе-111
Пожелаха, както те се отклониха от правдата и вие да се отколните и да сте заедно. По тази причина, не се сприятелявайте с тях, докато не тръгнат по пътя на Аллах. А отметнат ли се [от думата си( че кой честен човек би го нпаравил ?)], хванете ги и ги убийте, там където ги заварите. Не взимайте от тях ни приятел ни помощник.
Сура Ниса-89
В Сура Ниса става въпрос за предадтелство (''а отметнат ли се'') и Аллах изтъква, че на предателите не бива да им се прощава.
П.С. Знаеш ли колко ме е яд, че дори един правилен цитат не успяхте да изкарате от Корана...но не вие сте виновни, а онзи, който е направил превода, разбира се...
Как говори един християнин ? А мюсюлманинът как говори ?
Не, че не е правилно, а просто вие нямате възможност да го прочетете така, както е НАИСТИНА написано. Преводите на Корана, които ги намирате в интернет от турски на български са ужасни, затова се опитвам да ви го преведа в истинския й смисъл, без да променям думите.
П.С. Защитавам, това което мога да защитя.
докога ще лъжеш ти бе?!, я виж какво пише за този превод на корана, от който дефендър ти е извадил цитатите:
https://books.google.bg/books?id=0EJHwIAUlzgC&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
https://books.google.bg/books?id=0EJHwIAUlzgC&pg=PA119&lpg=PA119&dq=%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D1%85+%D0%B8%D0%B7%D0% BA%D1%83%D0%BF%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%B2%D1%8F%D1% 80%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B4%D1%8 3%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8+%D0%B8%D0%BC%D0%B E%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8%D0%BC.+%D0%A1%D1% 80%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D1%81%D0%B 5+%D0%BF%D0%BE+%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F+%D0%BD%D0% B0+%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D1%85,+%D1%83%D0%B1%D0 %B8%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B8+%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0 %B0%D1%82+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0% B8,+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%B5+%D1%82%D0%B5% D1%85%D0%B5%D0%BD+%D0%A0%D0%B0%D1%8F%D1%82&source=bl&ots=B2sa_q28Ee&sig=ObKYsY_bC6Jj9viHg_OB66rZTAs&hl=bg&sa=X&ei=CaOTVZKvJ4mssAGcj6nAAw&ved=0CCAQ6AEwAA#v=onepage&q=%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D1%85%20%D0%B8%D0%B7%D0 %BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%20%D0%BE%D1%82%20%D0%B2%D1%8 F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0% B4%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%B8%20%D0%B8 %D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%B8%D0%B C.%20%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1 %82%20%D1%81%D0%B5%20%D0%BF%D0%BE%20%D0%BF%D1%8A%D 1%82%D1%8F%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0% B0%D1%85%2C%20%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82 %20%D0%B8%20%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%20%D1%8 3%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%2C%20%D0%B7% D0%B0%20%D0%B4%D0%B0%20%D0%B5%20%D1%82%D0%B5%D1%85 %D0%B5%D0%BD%20%D0%A0%D0%B0%D1%8F%D1%82&f=false
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 08:32
корана на турски ли е писан?
Корана не се чете на турски, за да се разбере.
докога ще лъжеш ти бе?!, я виж какво пише за този превод на корана, от който дефендър ти е извадил цитатите:
https://books.google.bg/books?id=0EJHwIAUlzgC&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
https://books.google.bg/books?id=0EJHwIAUlzgC&pg=PA119&lpg=PA119&dq=%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D1%85+%D0%B8%D0%B7%D0% BA%D1%83%D0%BF%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%B2%D1%8F%D1% 80%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B4%D1%8 3%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8+%D0%B8%D0%BC%D0%B E%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8%D0%BC.+%D0%A1%D1% 80%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D1%81%D0%B 5+%D0%BF%D0%BE+%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F+%D0%BD%D0% B0+%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D1%85,+%D1%83%D0%B1%D0 %B8%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B8+%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0 %B0%D1%82+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0% B8,+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%B5+%D1%82%D0%B5% D1%85%D0%B5%D0%BD+%D0%A0%D0%B0%D1%8F%D1%82&source=bl&ots=B2sa_q28Ee&sig=ObKYsY_bC6Jj9viHg_OB66rZTAs&hl=bg&sa=X&ei=CaOTVZKvJ4mssAGcj6nAAw&ved=0CCAQ6AEwAA#v=onepage&q=%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D1%85%20%D0%B8%D0%B7%D0 %BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%20%D0%BE%D1%82%20%D0%B2%D1%8 F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0% B4%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%B8%20%D0%B8 %D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%B8%D0%B C.%20%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1 %82%20%D1%81%D0%B5%20%D0%BF%D0%BE%20%D0%BF%D1%8A%D 1%82%D1%8F%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0% B0%D1%85%2C%20%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82 %20%D0%B8%20%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%20%D1%8 3%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%2C%20%D0%B7% D0%B0%20%D0%B4%D0%B0%20%D0%B5%20%D1%82%D0%B5%D1%85 %D0%B5%D0%BD%20%D0%A0%D0%B0%D1%8F%D1%82&f=false
Браво! И ти като видя, че е от арабски на български, веднага стигна до извода, че всичко написано е коректно ли ?
Инджила - Библията*
корана на турски ли е писан?
Корана не се чете на турски, за да се разбере.
Да, не е писан на турски...но 20-30% от думите на турски език са или арабски, или с арабски корени, така че преводът на турски е много по-правилен от този на български.
значи когато някой (ти) казва истината на истинския Господ Бог става неверник в твоите очи, и веднага започваш да цитираш корана, книга, която е писана около шест века след написването на книгите на Новия Завет, и - хилядолетия от написването на Петокнижието?!, само че тактиката ти е много тъпа, то и аз мога най-безсрамно да отричам всичко добро и да го заменям с лоши неща без въобще да го зачитам дори и когато истинският Господ Бог е изправен пред мен и ме гледа гневно, обаче не съм от онези, които предпочитат да угаждат на чрезмерната фарисейска гордост, алчност, завист и злоба
веднага започваш да цитираш корана, книга, която е писана около шест века след написването на книгите на Новия Завет, и - хилядолетия от написването на Петокнижието?!
Да бе да. Мюсюлманите не мислят така. Те казват, че Корана е написан много преди Библията или че в Библията се говори за Алах не помня точно. Това най- много ме дразни, че оспорват исторически факти.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 10:17
Да, не е писан на турски...но 20-30% от думите на турски език са или арабски, или с арабски корени, така че преводът на турски е много по-правилен от този на български.
и руския и близък до българския, но нищо не му разбирам.
Та така де, имам предвид, че натрапват друг - грешен смисъл.
дори и проблемът да е в превода, ти не представяш тълкование по-добро не по-малко от учението на Новия Завет, което не напразно по официални свидетелства е единственото актуално за последните 2 хилядолетия, например, цитираш корана:
между твоето и моето:
Сура Тевбе-111
Сура Ниса-89
фактически подчертаното в червено са пълни спекулации с Бог, защото изтъкваш стария завет и корана, а за Новия Завет не споменаваш, но си написал "Библията", понеже става въпрос за "убийство", а никой от Светиите на Новия Завет не е убивал, което е съвсем явно от написаното там, но ти не даваш някакво разумно обяснение за думата "убийство" в корана, с което да изтъкнеш еднаквостта на написаното в корана спрямо написаното в Новия Завет на Библията, ето как това твое свидетелство всъщност е нищо повече от един сатанизъм...
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 10:24
Да бе да. Мюсюлманите не мислят така. Те казват, че Корана е написан много преди Библията или че в Библията се говори за Алах не помня точно. Това най- много ме дразни, че оспорват исторически факти.
не знам какво оспорвате, ама няма нормален (вие не сте), който да разбере това делене на сходни религии и богове... а пък и в този пъстър свят защо да е задължително да има само 1 бог? Казвам ви, вие сте способни да убивате в името на своя си бог. Пълна трагедия..
И понеже исляма взе че много се налага, да се забранят джамиите трябва.
сега запя друга песен
Браво! И ти като видя, че е от арабски на български, веднага стигна до извода, че всичко написано е коректно ли ?
Инджила - Библията*
а тука взе много да се оплиташ в лъжите си, защото вече си противоречиш твърде много, как така преводът от турски на български е погрешен, а също и - от арабски на български, но само дето от арабски на турски не е?!
не знам какво оспорвате, ама няма нормален (вие не сте), който да разбере това делене на сходни религии и богове... а пък и в този пъстър свят защо да е задължително да има само 1 бог? Казвам ви, вие сте способни да убивате в името на своя си бог. Пълна трагедия..
И понеже исляма взе че много се налага, да се забранят джамиите трябва.
Кой ти говори за убийства?
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 10:35
Кой ти говори за убийства?
да си чувал кое е най-силното оръжие?
В ИД се трепят ей така, защото четат и вярват на някакви книги. Вие сте същите. Ако утре стане война и сложат някаква по-смахната папа, ако утре стане война и решат да използват всеки вярващ в религията, така лесно ще се преиначат някои неща, че хиляди ще се изколят. От неграмотност, но не само.
От неграмотност, но не само.
От къде на къде неграмотни, познавам вярващи, които са сигурно хиляди пъти по- грамотни от теб.
сега запя друга песен
а тука взе много да се оплиташ в лъжите си, защото вече си противоречиш твърде много, как така преводът от турски на български е погрешен, а също и - от арабски на български, но само дето от арабски на турски не е?!
НЕ съм казвал че не е и не знам, но логично е да е по-правилен...и обясних защо.
значи когато някой (ти) казва истината на истинския Господ Бог става неверник в твоите очи, и веднага започваш да цитираш корана, книга, която е писана около шест века след написването на книгите на Новия Завет, и - хилядолетия от написването на Петокнижието?!, само че тактиката ти е много тъпа, то и аз мога най-безсрамно да отричам всичко добро и да го заменям с лоши неща без въобще да го зачитам дори и когато истинският Господ Бог е изправен пред мен и ме гледа гневно, обаче не съм от онези, които предпочитат да угаждат на чрезмерната фарисейска гордост, алчност, завист и злоба
Това е истина ЗА ТЕБ...
И понеже никога не се опитвате да гледате през очите на другите, не ги разбирате.
и руския и близък до българския, но нищо не му разбирам.
Жалко за теб.
Не е написан преди Библията. В Корана се казва че, Старият Завет и Библията, са изпратени преди Корана, но са били променени от хората, а Мохаммед е споменат още в Стария Завет.
dreamwalker
07-01-2015, 11:12
Не пише по-различно от теб, впрочем.
dreamwalker
07-01-2015, 11:13
Whaaaaa...
Който казва, че Коранът е изпратен много преди Библията, демонстрира титанично невежество.
Кой оспорва исторически факти и какви са тези факти?
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 11:14
От къде на къде неграмотни, познавам вярващи, които са сигурно хиляди пъти по- грамотни от теб.
КОЛКО ПРОЦЕНТА СА ТЕ? 2, 3, 4, 5% половината накичени със злато от най-висшите духовници са фалшиви егоисти. . не случайно вече църквата не играе общински съвет.
Whaaaaa...
какви са тези факти?
Библията е написана по- рано от Корана. Дори когато е писан Корана Библията вече е била напълно завършена.
dreamwalker
07-01-2015, 11:21
Библията е написана по- рано от Корана. Дори когато е писан Корана Библията вече е била напълно завършена.
Кой, по дяволите, оспорва този факт? :lol:
Който казва, че Коранът е изпратен много преди Библията, демонстрира титанично невежество.
КОЛКО ПРОЦЕНТА СА ТЕ? 2, 3, 4, 5% половината накичени със злато от най-висшите духовници са фалшиви егоисти. . не случайно вече църквата не играе общински съвет.
Защо фалшиви? Те са си егоисти, но какво лошо има в това ако не вредят на другите?
религийте се превърнаха в учение за миналото и сивото ежедневие без да обръщат внимание на възможния най-лош развой на утрешния ден
не такава им беше идеята
Кой, по дяволите, оспорва този факт? :lol:
Ами чувал съм да го оспорват.
dreamwalker
07-01-2015, 11:24
Ами чувал съм да го оспорват.
.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 11:32
Защо фалшиви? Те са си егоисти, но какво лошо има в това ако не вредят на другите?
тогава какъв пример дават на народа? Какво християнство ще ми проповядват? Какво име слагат на църквата? Кажи? Народа е просто стадо. Толкова лесно маниполирано, че с помоща на няколко ей такива поставени агенти в църквата - може да се случат грешни трагедии..
dreamwalker
07-01-2015, 11:36
тогава какъв пример дават на народа? Какво християнство ще ми проповядват? Какво име слагат на църквата? Кажи? Народа е просто стадо. Толкова лесно маниполирано, че с помоща на няколко ей такива поставени агенти в църквата - може да се случат грешни трагедии..
Съветвам те да си оправиш правописа. С най-добри чувства го пиша.
Тяхната работа е да проповядват Божието слово. От там нататък всеки сам да си го тълкува. Свещениците не са длъжни да са примери за подръжание.
Или хората са толкова тъпи, че не могат сами да разтълкуват чутото и като на малки деца да им трябват примери?
Едва ли.
dreamwalker
07-01-2015, 11:42
Или хората са толкова тъпи, че не могат сами да разтълкуват чутото и като на малки деца да им трябват примери?
Едва ли.
Не си прав.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 11:42
Съветвам те да си оправиш правописа. С най-добри чувства го пиша.
а аз да спреш с филмите ти
Не си прав.
Защо?
Има разбира се граници, които не бива да се прекрачват, но свещениците не са длъжни да бъдат светци.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 11:46
Тяхната работа е да проповядват Божието слово. От там нататък всеки сам да си го тълкува. Свещениците не са длъжни да са примери за подръжание.
Едва ли.
да, толкова са тъпи и възприемат буквално всичко
а твоите свещенници могат много лесно да заблудят всеки некомпетентен и да променят Божието слово.
как може да пишете грамотоно, а да не мислите бе? ужас
да, толкова са тъпи и възприемат буквално всичко
а твоите свещеници могат много лесно да заблудят всеки некомпетентен и да променят Божието слово.
как може да пишете грамотоно, а да не мислите бе? ужас
Който се интересува от религия не могат да го излъжат. А псевдовярващите може и да ги излъжат, но те сами ще си бъдат виновни.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 11:51
ма мен не ми интересува това кой кво може. аз ти казвам какво става при военно положение благодарение на църквата и религията.
https://youtu.be/sfQIc3Tlbg8 поздрав
ма мен не ми интересува това кой кво може. аз ти казвам какво става при военно положение благодарение на църквата и религията.
https://youtu.be/sfQIc3Tlbg8 поздрав
Може да стане при военно положение, което е предизвикано от други религии. До сега не съм чул папата или някой патриарх да готвят кръстоносен поход.
На това ли се казва умен, да назубриш столици, планети и върхове? Иначе благодаря за поздрава.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 12:07
ами умен е относително, но доста рядко може да срещнеш циганче, което да е научило столици... умът е много тясно свързан със способността за запаметяваш информация. зубренето е друго.... За съжаление не циганчетата, ами по-голяма част от българите са на това ниво. И така е във всеки един народ. Нашата интелигенция обаче в сегашната ни държава се е стопила.
Значи история не си чел? А дори толкова много да се е променила религията от тогава до сега - днес също се случва. В Украйна е най-близкия пример. Ислямът - ИД. Но като цяло в Европа църквата не е командващ орган. Нито определя политиката на държавите. Няма тази власт, каквато преди. Днес войните се водят от други.
dreamwalker
07-01-2015, 12:16
ами умен е относително, но доста рядко може да срещнеш циганче, което да е научило столици... умът е много тясно свързан със способността за запаметяваш информация. зубренето е друго.... За съжаление не циганчетата, ами по-голяма част от българите са на това ниво. И така е във всеки един народ. Нашата интелигенция обаче в сегашната ни държава се е стопила.
Значи история не си чел? А дори толкова много да се е променила религията от тогава до сега - днес също се случва. В Украйна е най-близкия пример. Ислямът - ИД. Но като цяло в Европа църквата не е командващ орган. Нито определя политиката на държавите. Няма тази власт, каквато преди. Днес войните се водят от други.
ИД не представлява исляма, братле.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 12:20
ИД не представлява исляма, братле.
От исляма си набират съмишленици. Само го използват.
ами умен е относително
Гледал/а ли си интервюто с него? Той не може да говори грамотно дори, което (лично според мен разбира се) означава, че не чете.
golemiq_korab_minava
07-01-2015, 13:04
Гледал/а ли си интервюто с него? Той не може да говори грамотно дори, което (лично според мен разбира се) означава, че не чете.
четенето не е задължително да си умен.
и според мен не е умен, не разбра какво имах предвид
лек ден, здраве да е най-важното
defender
07-01-2015, 13:06
просто вие нямате възможност да го прочетете така, както е НАИСТИНА написано. Преводите на Корана, които ги намирате в интернет от турски на български са ужасни, затова се опитвам да ви го преведа в истинския й смисъл, без да променям думите.
В Иран и Саудитска Арабия почти всеки ден се издават смъртни присъди или други наказания за нарушения на шериата.
Сигурно и там не разбират правилния превод на Корана от арабски език или по-скоро ти ни баламосваш - на тебе ти се иска Корана да е като християнството, ама просто не става, освен ако ти сам не почнеш да променяш смисъла на написаното в Корана - то грешни преводи са ти виновни, то буквите и езиците ти са виновни, то ние сме ти виновни, че не сме го били разбирали това, което го пише Корана или не сме го прочели на правилния език и какви ли не приоми.
А в същото време в Саудитска Арабия където Корана е написана на арабски ("най-благозвучен, най-праведен и най-ясен за разбиране" на Корана) всеки ден кълцат глави и други наказания.
Сега да види и това как ще го смекчиш.
Но не трябва да ни говориш на български за Корана, защото веднага щом почнеш да ни обясняваш Корана на български език, а не на арабски и превода и обясненията по вълшебен начин стават неправилни - демек ако искаме да си говорим за Корана във форума трябва задължително да си говорим и пишем на арабски на арабски да ни обясняваш, защото при смяна на език ще изменим смисъла на Корана, езика е виновен, то така излиза от думите ти.
defender
07-01-2015, 13:21
а Мохаммед е споменат още в Стария Завет.
Къде е споменат?
Това е истина ЗА ТЕБ...
И понеже никога не се опитвате да гледате през очите на другите, не ги разбирате.
не казвам, че мохамед не е ако не най-великият то поне един от най-великите моавски пророци, и то дори просто заради факта че отмахна поклонението на ваал(а)/баал(а) от моавските предели, нещо, което никой не можа да направи преди това, обаче има неща в корана, и не казвам, че дадени от мохамед, които просто не съответстват на истината представена в библейските писания, които (библейски истини) са потвърдени от множество най-праведни човеци, така че не си мисли, че ние двамата свидетели не се поставяме на мястото на другите хора, но напротив, като верни последователи на истинския Господ Бог, та да не се посоча и като Негов служител, винаги внимаваме да не пренебрегваме нуждата на другите, и това е дори основната причина да свидетелствуваме тук в този форум относно Бог и вярата, иначе, ако не обичахме ближния(съжителите) си, едва ли щяхме да предупреждаваме за опасността от следването на ереси(погрешни вярвания/убеждения във вярата)...
defender
07-01-2015, 13:35
^
Защо не пишеш на арабски, когато говориш нещо относно Корана и Мохамед, българския изменя смисъла на въпросите ти и обясненията ти, изобщо когато мозъка ти го вълнува нещо за Корана, но ако тръгне да се изразява на български език, това автоматично изменя смисъла на въпроса ти, който мозъка ти е искал да изрази за Корана.
"За Корана винаги на арабски (писане, говорен, мислене да е на арабски), това е закон, иначе ви е спукана работата." - Метх
Метх, велики тълкувател на пророка, знаех си, че не си обикновен човек, а си специален, просто си личи от аурата.
Къде е споменат?
Прегледай по-старите ми постове, ще видиш едно видео.
defender
07-01-2015, 13:40
Прегледай по-старите ми постове, ще видиш едно видео.
للقرآن دائما باللغة العربية (الكتابة والكلام، ويعتقد أن تكون باللغة العربية)، بل هو القانون، وإلا فإنك تمزق العمل. "ميث
^
Защо не пишеш на арабски, когато говориш нещо относно Корана и Мохамед, българския изменя смисъла на въпросите ти и обясненията ти, изобщо когато мозъка ти го вълнува нещо за Корана, но ако тръгне да се изразява на български език, това автоматично изменя смисъла на въпроса ти, който мозъка ти е искал да изрази за Корана.
"За Корана винаги на арабски (писане, говорен, мислене да е на арабски), това е закон, иначе ви е спукана работата." - Метх
Метх, велики тълкувател на пророка, знаех си, че не си обикновен човек, а си специален, просто си личи от аурата.
Не, че се променя смисълът сам по себе си, а умишлено или неволно бива променен от човека.
^
Не, че се променя смисълът сам по себе си, а умишлено или неволно бива променен от човека(от превеждащия).
defender
07-01-2015, 13:52
فكيف الرجل الذي لا يعرف سوى الحصول على البلغارية إطلاع على النص الصحيح للقرآن. حتى أنه يعرفون اللغة العربية، ولكن ما كنت أفكر فيه أي البلغارية في رأيي أنا حتى قراءة اللغة العربية لترجمة ذلك في الاعتبار في البلغارية، التي أصبحت sakatlak.
ПП: ауе, тва в арабския нямат дума за "сакатлък", да го ева,
обърка се смисъла.
defender
07-01-2015, 14:00
Не, че се променя смисълът сам по себе си, а умишлено или неволно бива променен от човека.
Тогава как един човек, мюсюлманин, който знае само български, да се запознае с текста на Корана на арабски.
Значи докато не научите арабски, не ставайте мюсюлмани, просто няма смисъл, загубили сте си времето.
Defender, знаеш ли арабски наистина?
defender
07-01-2015, 14:22
аллах ме просветли срещу Метх, който явно се опитва да изопачи Корана.
иначе не
дар
defender
07-01-2015, 14:27
метх ти сигурно си ислямист-модернист.
демек модернизираш исляма от примитивния автентичен ислям на ИДИЛ
сигурно има разлика между европейски ислям и азиатски ислям
добре, че нашите мюсюлмани са европейци, ама ся ни вкараха и бая бежанци.
В Иран и Саудитска Арабия почти всеки ден се издават смъртни присъди или други наказания за нарушения на шериата.
Сигурно и там не разбират правилния превод на Корана от арабски език или по-скоро ти ни баламосваш - на тебе ти се иска Корана да е като християнството, ама просто не става, освен ако ти сам не почнеш да променяш смисъла на написаното в Корана - то грешни преводи са ти виновни, то буквите и езиците ти са виновни, то ние сме ти виновни, че не сме го били разбирали това, което го пише Корана или не сме го прочели на правилния език и какви ли не приоми.
А в същото време в Саудитска Арабия където Корана е написана на арабски ("най-благозвучен, най-праведен и най-ясен за разбиране" на Корана) всеки ден кълцат глави и други наказания.
Сега да види и това как ще го смекчиш.
Но не трябва да ни говориш на български за Корана, защото веднага щом почнеш да ни обясняваш Корана на български език, а не на арабски и превода и обясненията по вълшебен начин стават неправилни - демек ако искаме да си говорим за Корана във форума трябва задължително да си говорим и пишем на арабски на арабски да ни обясняваш, защото при смяна на език ще изменим смисъла на Корана, езика е виновен, то така излиза от думите ти.
Бил ли си в Саудитска Арабия ?
Тогава как един човек, мюсюлманин, който знае само български, да се запознае с текста на Корана на арабски.
Значи докато не научите арабски, не ставайте мюсюлмани, просто няма смисъл, загубили сте си времето.
Ако се преведе като хората, тогава може.
метх ти сигурно си ислямист-модернист.
демек модернизираш исляма от примитивния автентичен ислям на ИДИЛ
сигурно има разлика между европейски ислям и азиатски ислям
добре, че нашите мюсюлмани са европейци, ама ся ни вкараха и бая бежанци.
Още колко пъти трябва да кажем, че ИДИЛ не са мюсюлмани ?
defender
07-01-2015, 19:31
Ако се преведе като хората, тогава може.
Ми то човека от къде да знае дали е преведена като хората, единствения начин е да научи арабски.
dreamwalker
07-01-2015, 19:50
Още колко пъти трябва да кажем, че ИДИЛ не са мюсюлмани ?
ИДИЛ така удобно си заобикалят Израел...
defender
07-01-2015, 20:17
ИДИЛ така удобно си заобикалят Израел...
И САрабия също, все дружки на сащ.
dreamwalker
07-01-2015, 20:18
И САрабия също, все дружки на сащ.
Да.
Corb1225
07-01-2015, 20:19
Аз това го повтарям постоянно.
defender
07-01-2015, 20:25
мохамед може да е бил агент на тогавашното цру
defender