Влез

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

defender
07-24-2015, 12:52
Добре херувим, ти като дошъл на земята от небесната аура, и с обективна скала за небесен стандарт. кажи сега в тоя форум, според тебе, кой най-много се доближава до качествата на дявола.

дай едно топ 3

npp
07-24-2015, 12:54
Добре херувим, кажи сега в тоя форум, според тебе, кой най-много се доближава до качествата на дявола.

дай едно топ 3

със сигурност ти показа такова отношение и поведение, като се има и предвид, че от всичките ти над 7 хиляди поста сигурно поне над 80% са тъп спам

defender
07-24-2015, 12:58
със сигурност ти показа

има си хас, а къде е доктора666, мене тва ме интересува.

едно време много рИвеше от гандалфа

inewton
07-24-2015, 13:11
да не си мислиш, че да бъдеш такава мазохистична нимфоманка е много Богоугодно, полезно или изгодно?!

Еретик, лъжесвидетел! Anathema!!!

defender
07-24-2015, 13:12
нпп, ама нищо не казваш за онез двамата, личи си дето едно време заедно ядохте кИфтета по партийна линия и там ти лепнаха прякора херувим, ама ти нещо много на сериозно си го взел.

npp
07-24-2015, 13:15
има си хас, а къде е доктора666, мене тва ме интересува.

едно време много рИвеше от гандалфа

и той е мъгла

не съм ревал от постовете на гандалфепич, даже съм търпял неколкократно повече затруднения от теб отколкото от неговите постове, той пишеше във форума за да си лафи и да ръси простотии, но поне беше по-оригинален от теб, за които неща не го похвалявам, дори и да е имало ценители на неговите (понякога черни или вулгарно-натруфени) "смехории", докато ти просто с*р*ш/се изс*р*ш във темите все едно си в гората и го правиш често с мисълта, че никой не те вижда/гледа...

npp
07-24-2015, 13:18
нпп, ама нищо не казваш за онез двамата, личи си дето едно време заедно ядохте кИфтета по партийна линия.

кои са те?!

стига ср* в темата на момчето, омаза му цялата тема

defender
07-24-2015, 13:23
Ми ти си херувим бе, свързан си с небето, имаш междурелигиозно признание, така, че тва важи и за исляма.

Изобщо като говорим за херувимската ти личност, тва само по себе си е свързано с религията, включително исляма.

defender
07-24-2015, 13:30
Тука чета един психолог казва, че който имал проблеми със самочувствието обичал да се изживява за херувим, за нещо отвлечено и абстрактно.

Мисля, че това може да е първа крачка към тежките наркотици.

Херувимството светва сигналната лампичка и трябва човек да вземе мерки за себе си.

defender
07-24-2015, 13:39
нпп, освен това, че си по привилегии херувим, свидетел, светия от небесната църква, има ли нещо друго, което ти дава увереност в живота и силите ти?

npp
07-24-2015, 14:34
Ми ти си херувим бе, свързан си с небето, имаш междурелигиозно признание, така, че тва важи и за исляма.

Изобщо като говорим за херувимската ти личност, тва само по себе си е свързано с религията, включително исляма.

нещо много ги навързваш, плетеш, оплиташ..., обаче гледай да не се окажеш ти вързан

Тука чета един психолог казва, че който имал проблеми със самочувствието обичал да се изживява за херувим, за нещо отвлечено и абстрактно.

Мисля, че това може да е първа крачка към тежките наркотици.

Херувимството светва сигналната лампичка и трябва човек да вземе мерки за себе си.

ревеш срещу исляма, че слушали/следвали ангели/херувими, обаче твоята религия трябва да е по-долна от тяхната след като слушаш/следваш психолози, фойд, животното яздещо суперживотно..., така както си тръгнал гледай ти да не се окажеш някой ден на наркотици в някоя хипи сбирка

нпп, освен това, че си по привилегии херувим, свидетел, светия от небесната църква, има ли нещо друго, което ти дава увереност в живота и силите ти?

продължавай да си губиш времето с дребни интриги, гордости, зависти, и шикалки вместо да вършиш добрини според волята/словото на Онзи, Който наистина е истинският Бог, и после Му се оплаквай, че не те е привилегировал, когато те порицае...

Meth
07-25-2015, 20:10
Ужас. Добре, че няма друг мюсюлманин в тоя форум освен мен...

dreamwalker
07-26-2015, 19:48
Ужас. Добре, че няма друг мюсюлманин в тоя форум освен мен...

Защо?

Meth
07-26-2015, 21:08
Защо?
Няма с кого да споря на мой терен :D което е по-добре за мен.

defender
07-26-2015, 21:10
Веднага да се осигури един шиит на Метх, с който да може да спори!

Метх предполагам е сунит?

defender
07-26-2015, 21:12
Метх, какво мислиш за дервишите, тва секта ли е?

Meth
07-26-2015, 22:47
Метх, какво мислиш за дервишите, тва секта ли е?
Не знам много за тях...да, може да се каже, че съм сунит.

Meth
07-26-2015, 22:48
Веднага да се осигури един шиит на Метх, с който да може да спори!
:D :D

dreamwalker
07-26-2015, 22:52
Няма с кого да споря на мой терен :D което е по-добре за мен.

Апф.

Meth
07-27-2015, 09:28
Апф.
Извинявай dreamwalker...Hо няма за какво да си спорим. :D

dreamwalker
07-27-2015, 19:23
Извинявай dreamwalker...Hо няма за какво да си спорим. :D

Защо?

Meth
07-28-2015, 11:27
Защо?
Извинявам се, че съм те пренебрегнал/изпуснал, в случай, че си доста запозната с Исляма. За да има спор, трябва да има две различни мнения.

inewton
07-28-2015, 11:31
Хвани defender, той е майстор на апологетиката.

dreamwalker
07-28-2015, 11:47
Извинявам се, че съм те пренебрегнал/изпуснал, в случай, че си доста запозната с Исляма. За да има спор, трябва да има две различни мнения.

Никакъв проблем.

Дай контроверсиално мнение, аз ще ти опонирам.

П.П. Виждам, че все пак си решил да не ходиш на онова място...

Meth
07-28-2015, 12:36
Еми...не се сещам..

П.П. Да...трябваше да седна и да поговоря с родителите си...така и не се отнесох сериозно към нещата...
А ти от къде имаш цялата тази информация ? Да не си таен агент ?

Meth
07-28-2015, 12:37
Хвани defender, той е майстор на апологетиката.
Личи си от никнейма му :D

defender
07-28-2015, 12:44
Личи си от никнейма му :D

не се ебавай с джина.

Даже си мисля да кажа, да не ме слушате какви ги говоря, защото после как да отговоря на Бога ако съм ви заблудил, надявайте се на Изкупителя в Него е Спасението, аз съм бай джин666.

Meth
07-28-2015, 13:16
не се ебавай с джина.

Даже си мисля да кажа, да не ме слушате какви ги говоря, защото после как да отговоря на Бога ако съм ви заблудил, надявайте се на Изкупителя в Него е Спасението, аз съм бай джин666.
От кое племе си ?

defender
07-28-2015, 14:32
"Ифритът принадлежи към подземния свят и е демон с рога, нокти на лъв и магарешки копита.
Образът на ифрита варира във всички негови изображения, но той най-често бива изобразяван като млад добре изглеждащ мъж"

"Смята се, че те са духовете на убити хора, които не са били допуснати в отвъдното, за да си отмъстят за убийството. Убитите се появяват на лобното си място като души-отмъстители."

ПП: тук съм да отмъщавам, само Иисус ме запира да ви изям на кебапчета.

Meth
07-28-2015, 15:26
"Ифритът принадлежи към подземния свят и е демон с рога, нокти на лъв и магарешки копита.
Образът на ифрита варира във всички негови изображения, но той най-често бива изобразяван като млад добре изглеждащ мъж"

"Смята се, че те са духовете на убити хора, които не са били допуснати в отвъдното, за да си отмъстят за убийството. Убитите се появяват на лобното си място като души-отмъстители."

ПП: тук съм да отмъщавам, само Иисус ме запира да ви изям на кебапчета.
Ифритите са смесица от джин и дявол (шейтан) и са от рода на най-силните джинове.
В Корана или в хадисите няма описание на ифрититие, така, че тази информация която вероятно си извадил от Уикипедия се крепи на източник от арабската митология.
А вторият цитат е от християнски източник.
П.П. Джиновете не ядат хора. :D

dreamwalker
07-28-2015, 18:19
Да не си таен агент ?

Да.

Meth
07-28-2015, 18:21
Да.
Виж ти...за добрите или за лошите работиш ?

dreamwalker
07-28-2015, 18:23
Виж ти...за добрите или за лошите работиш ?

Няма добри и лоши в тази работа. There is good and evil on both sides of every conflict.

Meth
07-28-2015, 18:44
Няма добри и лоши в тази работа. There is good and evil on both sides of every conflict.
Въпрос на гледна точка викаш...добре.

Liora
08-02-2015, 13:07
Meth, ходил ли си на поклонение в Мека?

Meth
08-02-2015, 14:29
Meth, ходил ли си на поклонение в Мека?
Не, но искам да отида....може би след години...

Meth
08-02-2015, 14:31
Liora, при вас - евреите, как се провеждат поклоненията (молитвите) ?

defender
08-02-2015, 15:02

задължително с участието на мистър президънт оf Булгария

http://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Dec2012/61053430.jpg
http://dariknews.bg/uploads/news_images/200912/photo_big_450118.jpg

Аз не знам тия хора каква религия са, навсякъде ходят на поклонение.

Liora
08-02-2015, 15:08
Израилтяните са се молили така https://www.youtube.com/watch?v=-FXE2brxtg8
Сега ортодоксалните евреи се молят така https://www.youtube.com/watch?v=jQTYU3O6H3o
Йешуа също се е молил като мюсюлманин https://www.youtube.com/watch?v=TkROLJjYCpo (качеството е ужасно)

И като отиде малко напред, падна на лицето Си и се молеше, като казваше: Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша; не обаче, както Аз искам, но както Ти искаш.
Матей 26:39

Liora
08-02-2015, 15:10
задължително с участието на мистър президънт оf Булгария

http://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Dec2012/61053430.jpg
http://dariknews.bg/uploads/news_images/200912/photo_big_450118.jpg

Аз не знам тия хора каква религия са, навсякъде ходят на поклонение.
И те не знаят явно.

defender
08-02-2015, 15:11
Йешуа също се е молил като мюсюлманин https://www.youtube.com/watch?v=TkROLJjYCpo (качеството е ужасно)

Кой е то Йешуа ве, кой е то Йешуа, то от филма ли, ей ский как се моли, като мюсюлманин с ужасно качество.

Liora
08-02-2015, 15:14
Кой е то Йешуа ве, кой е то Йешуа, то от филма ли, ей ский как се моли, като мюсюлманин с ужасно качество.

Подразбира се, че става въпрос за видеото. Умник.

RiB
08-02-2015, 15:15
Отвратителна и агресивна религия. Режете си пишките и не философствайте много.

defender
08-02-2015, 15:15
Подразбира се, че става въпрос за видеото. Умник.
Защо не си носи черженце да си постели, защо не се моли така по 5 пъти.

Смел Гибсов и дълновиден познавач на религията. Истински религиозен старейшина.

Liora
08-02-2015, 15:18
Отвратителна и агресивна религия. Режете си пишките и не философствайте много.
Ти си отвратителен и агресивен.

defender
08-02-2015, 15:24
Ти си отвратителен и агресивен.

тва мазя на припев от песен на азис.

"аз умирам и ви презирам"

личи си школовката

RiB
08-02-2015, 15:26
Явно трябваше да го напиша на турски, че да ме разбереш. :\

Liora
08-02-2015, 15:30
Защо не си носи черженце да си постели, защо не се моли така по 5 пъти.

Смел Гибсов и дълновиден познавач на религията. Истински религиозен старейшина.

1. Тогава Моисей бързо се наведе до земята и се поклони (Изход 34:8 )

2. И Ездра благослови Господа великия Бог; и всичките люде отговориха: Амин, амин! като издигнаха ръцете си; и наведоха се та се поклониха Господу с лицата си до земята. (Неемия 8:6)

3.А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим? (Езекиил 9:8 )

4. Тогава Иосафат се наведе с лицето до земята; и целият Юда и ерусалимските жители паднаха пред Господа, та се поклониха Господу. (2 Летописи 20:18 )

5.А те паднаха на лицата си и рекоха: О Боже, Боже на духовете на всяка твар! ако един човек е съгрешил, ще се разгневиш ли на цялото общество? (Числа 16:22)

Мисля, че това е достатъчно.

defender
08-02-2015, 15:34

2. И Ездра благослови Господа великия Бог; и всичките люде отговориха: Амин, амин! като издигнаха ръцете си; и наведоха се та се поклониха Господу с лицата си до земята. (Неемия 8:6)

3.А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим? (Езекиил 9:8 )

4. Тогава Иосафат се наведе с лицето до земята; и целият Юда и ерусалимските жители паднаха пред Господа, та се поклониха Господу. (2 Летописи 20:18 )

5.А те паднаха на лицата си и рекоха: О Боже, Боже на духовете на всяка твар! ако един човек е съгрешил, ще се разгневиш ли на цялото общество? (Числа 16:22)

Абе ти наистина ли мислиш, че в християнството как си застанал е от първостепенно значение, аз съм ходил по пътя и пак съм се молил, правил съм лицеви опори и пак съм се моли.

Няма правилно, важното е да става с благоволение и вяра, а как ще го изразиш е до човека - може и да лазиш ако искаш.

Мани ги тия мюсюлмански казарми, религията да не е карцер или да си застанал в манекенска стойка.

Meth
08-02-2015, 15:39
Явно трябва да се пообразоваш относно религиите.
И няма да те разбере. Аз - да.

Liora
08-02-2015, 15:39
Не. На арабски.

RiB
08-02-2015, 15:40
Не. На арабски.

Ей, муце... знаеш ли к'во викат DJ-ите в арабските страни? :))

Meth
08-02-2015, 15:41
Израилтяните са се молили така https://www.youtube.com/watch?v=-FXE2brxtg8
Сега ортодоксалните евреи се молят така https://www.youtube.com/watch?v=jQTYU3O6H3o

И като отиде малко напред, падна на лицето Си и се молеше, като казваше: Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша; не обаче, както Аз искам, но както Ти искаш.
Матей 26:39
Кой е Йешуа ?
А първите евреи са се молили като сегашните мюсюлмани ли ? А защо начинът на молитва се е променил ?

Liora
08-02-2015, 15:42
Ей, муце... знаеш ли к'во викат DJ-ите в арабските страни? :))
Съмнявам се че има DJ-и, също така знам какво ще кажеш.

Liora
08-02-2015, 15:48
Кой е Йешуа ?
А първите евреи са се молили като сегашните мюсюлмани ли ? А защо начинът на молитва се е променил ?

Йешуа бен Йосиф е Иисус.
Да, по същия начин.
Има много начини за молене. Този, който споделих е най-разпространен. Виж и това: https://www.youtube.com/watch?v=jNxLF0ILFgw
Виж и предишния ми пост с извадките от Библията ако не си го видял.

Meth
08-02-2015, 15:53
Йешуа бен Йосиф е Иисус.
Да, по същия начин.
Има много начини за молене. Този, който споделих е най-разпространен. Виж и това: https://www.youtube.com/watch?v=jNxLF0ILFgw
Виж и предишния ми пост с извадките от Библията ако не си го видял.
Аха...
Е, не е точно като мюсюлманската молитва, но доста си приличат.
Да, видях го.

defender
08-02-2015, 15:54

А как е стойката за мюсюлманска молитва?

Liora
08-02-2015, 15:56
Аха...
Да, видях го.

Е,почти де. Евреите се покланят няколко пъти.

defender
08-02-2015, 15:59
Е,почти де. Евреите се покланят няколко пъти.

ако му се схване кръста на някой или си секне врата, а друг по-стар е на инвалидна количка, молитвата вървежна ли е, или те не трябва да се молят, докато не се възстановят.

Liora
08-02-2015, 16:21
ако му се схване кръста на някой или си секне врата, а друг по-стар е на инвалидна количка, молитвата вървежна ли е, или те не трябва да се молят, докато не се възстановят.
Може и да е прав, а при някои молитви дори може да лежи (по определен начин).

Meth
08-02-2015, 16:25
А как е стойката за мюсюлманска молитва?
1. Стоиш прав, при мъжете ръцете се поставят върху или по-надолу от пъпа, а при жените върху гърдите (някои мъже - араби си ги поставят върху гърдите )(по това време четеш определени молитви)
2. Накланяш се и поставяш ръцете си върху колената.
3.След изричане на някои думички пак се изправяш и пак трябва да се каже нещо.
4.Падаш на колене, след това поставяш ръцете си на земята и след това поставаяш и главата си, така, че и носът да допира земята. Изричаш няколко думички (няма смисъл да обяснявам какви).
5. Вдигаш главата си, по това време поставяш ръцете си върху колената и след секунда, пак я поставяш на земята и изричаш някои думички.
Ето така се ''прави'' един рекят.
А накрая на молитвата, като вдигнеш главата си за последно и като попрочетеш някои молитви седнал, обръщаш се първо на дясно и поздравяваш ангела, който записва добрините ти, а след това се обръщаш на ляво и поздравяваш ангела, който записва греховете ти.
После има една процедура с броеницата...и готово.

defender
08-02-2015, 16:30
1. Стоиш прав, при мъжете ръцете се поставят върху или по-надолу от пъпа, а при жените върху гърдите (някои мъже - араби си ги поставят върху гърдите )(по това време четеш определени молитви)
4.Падаш на колене, след това поставяш ръцете си на земята и след това поставаяш и главата си, така, че и носът да допира земята. Изричаш няколко думички (няма смисъл да обяснявам какви).
5. Вдигаш главата си, по това време поставяш ръцете си върху колената и след секунда, пак я поставяш на земята и изричаш някои думички.
А накрая на молитвата, като вдигнеш главата си за последно и като попрочетеш някои молитви седнал, обръщаш се първо на дясно и поздравяваш ангела, който записва добрините ти, а след това се обръщаш на ляво и поздравяваш ангела, който записва греховете ти.

дори може да лежи (по определен начин).

Изглежда вашия бог обича да ви гърчи.

Освен това наподобява йога упражнение.

Meth
08-02-2015, 16:35

Освен това наподобява йога упражнение.
:lol:
На това му се вика ''с един куршум - два заека''.

defender
08-02-2015, 16:37
А ако сбъркаш нещо в стойката?
Или пък направиш цялата процедура по-бавно или по-бързо, или не в точния час?

ПП: Аз имам чувството, че като ходиш да се молиш в джамия все едно отиваш на санаториум за мускулни разтягания и нагревки.

или все едно ката от карате

Meth
08-02-2015, 16:44
А ако сбъркаш нещо в стойката?
Или пък направиш цялата процедура по-бавно или по-бързо, или не в точния час?

ПП: Аз имам чувството, че като ходиш да се молиш в джамия все едно отиваш на санаториум за мускулни разтягания и нагревки.

или все едно ката от карате
В стойката ? Аллах е милостив.
Бързината няма значение, ако прочетеното е правилно. Грях е, ако не се изпълни в точния час.
П.П. Нали затова викам ''с един куршум - два заека''...защото и изпълняваш задълженията си като вярващ, и няма да те боли гърба после.
(само може да има проблем с краката, защото сядането си има особености)
Карате ? Ахахаха :lol:

defender
08-02-2015, 16:52
В стойката ? Аллах е милостив.
Бързината няма значение, ако прочетеното е правилно. Грях е, ако не се изпълни в точния час.
П.П. Нали затова викам ''с един куршум - два заека''...защото и изпълняваш задълженията си като вярващ, и няма да те боли гърба после.
(само може да има проблем с краката, защото сядането си има особености)

И освен гореказаното за санаториума, като включиш и миенето на краката, и бъбренето в двора на джамията, става едно мазало.

Влизаш, миеш си краката, сваляш си обувките, търсиш място къде да ги денеш тия обувки, мамка му, защо са заели всички места, ох, най-накрая, тук ще ги сложа, после надяваш пантофите (ако има изобщо), влизаш вътре в джамията изпълняваш процедурата със стойката, излизаш и отиваш да си бъбриш в двора.

Наистина ми се струва, че страна нагласа трябва да има човек на път за джамията.

npp
08-02-2015, 18:05

това за "лицето" до "земята" са специфични библейски изрази, които посочват самото смирение на поклонниците, а не че е трябвало задължително да се кланяли с физическите си тела на колене или по корем до земята, понеже важна е вътрешната нагласа, докато физическото ритуално само по себе си е нищо, но ако вярващият наистина обича човеците и иска от все сърце всички те да имат изобилен живот, който трае до края на вечността, тогава би търсил, призовавал и вярвал само (в) Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог(защото само Той би могъл да осъществи това), и би бил готов да направи всичко не за своето собствено, но за тяхното спасение/осигуряване в Него, именно за такова смирение се говори в библейските писания там където се казва, че един или друг се (е) поклонил на истинския Бог с "лицето" си до "земята" и т.н., ето защо Исая и Исус говорят за безсмислието на физическото ритуално поклонение и изтъкват нуждата от праведно отношение във вярата, чрез което се допринася ефективно за истинското спасение:

"Такъв ли е постът, който Аз съм избрал, - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика, И да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден на Господа? Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови, Да разслабваш връзките на ярема, Да пускаш на свобода угнетените, И да счупваш всеки хомот? Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни?" Исая 58: 5-7,

"Исус почна да казва на народа за Иоана: Какво излязохте да видите в пустинята? тръстика ли от вятър разлюлявана? Но какво излязохте да видите? човек в меки дрехи ли облечен? Ето, тия, които носят меки дрехи, са в царски дворци. Но защо излязохте? пророк ли да видите? Да, казвам ви, и повече от пророк. Това е онзи, за когото е писано: - "Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, Който ще устрои пътя Ти пред Тебе". Истина ви казвам: Между родените от жени, не се е въздигнал по-голям от Иоана Кръстителя; обаче, най-малкият в небесното царство, е по-голям от него. А от дните на Иоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват. Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Иоана; и, ако искате да го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде. Който има уши да слуша, нека слуша." Матей 11: 7-15,

"иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят." Йоан 4: 23-24

Meth
08-02-2015, 18:17
Наистина ми се струва, че страна нагласа трябва да има човек на път за джамията.
Да, само така ти се струва.

npp
08-02-2015, 18:26

не си истински мюсюлманин след като не споменаваш нищо за това как стъпалата на ислямския поклонник винаги трябва да опират в земята поне с пръстите по време на поклонението, в което има вложен много специален смисъл, а именно че това изразява пълната готовност на мюсюлманина по всяко време да послужи на Бог като върши/прави добрини за/на нуждаещите се...

Liora
08-02-2015, 18:39

Затова сме толкова гъвкави

Meth
08-02-2015, 19:09
не си истински мюсюлманин след като не споменаваш нищо за това как стъпалата на ислямския поклонник винаги трябва да опират в земята поне с пръстите по време на поклонението, в което има вложен много специален смисъл, а именно че това изразява пълната готовност на мюсюлманина по всяко време да послужи на Бог като върши/прави добрини за/на нуждаещите се...
Има още мнооооооооогоооооо важни неща, за които не съм споменал, просто, защото той няма да прочете всичко, а и не го интересува чак толкова.
При жените не е така. Само при мъжете пръстите на десния крак трябва да са извити към ''Къблето'' а левият е извит на дясно и върху него се сяда.

npp
08-02-2015, 20:37
Има още мнооооооооогоооооо важни неща, за които не съм споменал, просто, защото той няма да прочете всичко, а и не го интересува чак толкова.
При жените не е така. Само при мъжете пръстите на десния крак трябва да са извити към ''Къблето'' а левият е извит на дясно и върху него се сяда.

не увъртай отново, виж как стъпалата на тези поклонници винаги опират в земята(ако не винаги целите поне на пръсти) когато се молят/кланят:

https://www.youtube.com/watch?v=vIEZ7pCtPBc

https://www.youtube.com/watch?v=lilAvv_78gQ

а след като трябва, защо трябва?!, нима ислямските отци са въвели тази практика напразно?!, но ето как съвременните религии са сведени до неефективни ритуали, а не се усъвършенствуват във вършенето на правда/правенето на добро...

Meth
08-02-2015, 20:53
не увъртай отново, виж как стъпалата на тези поклонници винаги опират в земята(ако не винаги целите поне на пръсти) когато се молят/кланят:

https://www.youtube.com/watch?v=vIEZ7pCtPBc

https://www.youtube.com/watch?v=lilAvv_78gQ

а след като трябва, защо трябва?!, нима ислямските отци са въвели тази практика напразно?!, но ето как съвременните религии са сведени до неефективни ритуали, а не се усъвършенствуват във вършенето на правда/правенето на добро...
Че какво съм увъртал ? Едно е да го видиш на видео, друго си е да ти го обяснява мюсюлманин, който го прави 5 пъти всеки ден.

Meth
08-02-2015, 20:56
ето как съвременните религии са сведени до неефективни ритуали, а не се усъвършенствуват във вършенето на правда/правенето на добро...
:lol: :lol: :lol:

П.С. А вие защо палите свещи ? Това помага ли ви във вършенето на правдя/правенето на добро ?

defender
08-02-2015, 21:02
Аз паля когато поискам.

Meth
08-02-2015, 21:06
[QUOTE=defender;11336374]Аз паля когато поискам.[/QUOTE
Но по принцип когато се отиде на църква се пали. А защо ? Според npp това са безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро....Моля ви се хванете го за ръката и да заведете на църква, че да види хората какво правят там...

Meth
08-02-2015, 21:07
Аз паля когато поискам.
Но по принцип когато се отиде на църква се пали. А защо ? Според npp това са безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро....Моля ви се хванете го за ръката и да заведете на църква, че да види хората какво правят там...

П.С. Постнах го два пъти...сори.

Liora
08-02-2015, 21:10

П.С. А вие защо палите свещи ? Това помага ли ви във вършенето на правдя/правенето на добро ?

Да, помага им. Използват парафина по по-библейски начин.

defender
08-02-2015, 21:11
Свеща има само символично значение, първо че Бог е светлина, второ пламенна молитва.

Свеща не спасява.

Liora
08-02-2015, 21:13

П.С. Постнах го два пъти...сори.

Един вид принасяш свещта в жертва. Затова се пали и тамян.

Meth
08-02-2015, 21:14
Да, помага им. Използват парафина по по-библейски начин.
П.С. За по-библейски и най-библески начин не съм чувал. :D

Meth
08-02-2015, 21:17
Свеща има само символично значение, първо че Бог е светлина, второ пламенна молитва.

Свеща не спасява.
А паленето на свещ е било съвременен неефективен религиозен ритуал, който не усъвършенства по никакъв начин правенето на добро. Уж християнин. Добре npp не ги пали.

Liora
08-02-2015, 21:17
П.С. За по-библейски и най-библески начин не съм чувал. :D

Някои хора го използват по много небиблейски начин if you know what I mean ;д
Не знам за свещите,но няколко пъти заради тях да припадна,ама да съм била запалила за здраве.

Meth
08-02-2015, 21:18
Един вид принасяш свещта в жертва. Затова се пали и тамян.
В жертва ? Парафин ? Продукт на нефта ?....еми добре, щом е така...нищо не съм казал.

Meth
08-02-2015, 21:20
Някои хора го използват по много небиблейски начин if you know what I mean ;д
Не знам за свещите,но няколко пъти заради тях да припадна,ама да съм била запалила за здраве.
Като се има предвид, че имам badass мозък (така да се каже)...сещам се какви работи могат да бъдат извършени с една свещ.
Как така ?

Liora
08-02-2015, 21:20
В жертва ? Парафин ? Продукт на нефта ?....еми добре, щом е така...нищо не съм казал.
Ми така са ми обяснявали. И парафина има душа. :D

Meth
08-02-2015, 21:22
Ми така са ми обяснявали. И парафина има душа. :D
Без коментар. :D (Не, сериозно....нищо не съм казал...)

Liora
08-02-2015, 21:22
Като се има предвид, че имам badass мозък (така да се каже)...сещам се какви работи могат да бъдат извършени с една свещ.
Как така ?
Не товааа.
Това https://www.youtube.com/watch?v=MVnk7-kQ2Rw :D

defender
08-02-2015, 21:28
А паленето на свещ е било съвременен неефективен религиозен ритуал, който не усъвършенства по никакъв начин правенето на добро. Уж християнин. Добре npp не ги пали.

“...после уредиха светинята и вътрешните части на храма и осветиха притворите; направиха нови свещени съдове и внесоха в храма светилник, олтар за всесъжения и за тамян и трапеза; разкадиха на олтара тамян, запалиха свещите на светилника и осветлиха храма
(Първа книга Макавейска, 4:48-50)

Почти съвременен, мхм.

Meth
08-02-2015, 21:30
“...после уредиха светинята и вътрешните части на храма и осветиха притворите; направиха нови свещени съдове и внесоха в храма светилник, олтар за всесъжения и за тамян и трапеза; разкадиха на олтара тамян, запалиха свещите на светилника и осветлиха храма
(Първа книга Макавейска, 4:48-50)

Почти съвременен, мхм.
Кажи го на npp, според него това е...знаеш какво...написах го поне 5 пъти...

Meth
08-02-2015, 21:31
Не товааа.
Това https://www.youtube.com/watch?v=MVnk7-kQ2Rw :D
Трябва някой да им каже, че и парафинът си има душа и че не трябва да го хабят за простотии...колкото толкова...:D

defender
08-02-2015, 21:32
Когато пада благодатния огън всяка година, хората с какво пренасят огъня по света, по всички поместни православни църкви, не ли със свещи.
Изглежда е богоугодно запалената сеещ, но има символичен характер.

Meth
08-02-2015, 21:38
Абе християни...мислите ли, че npp изопачава християнството ?
Според мен той си е създал една своя изопачена религия, уповаваща се на Истинският Господ Бог и само той разбира какви ги говори и как ги интерпретира нещата от Библията, която според него съдържа мноого безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро...
Аз лично го виждам като някакъв си съвременен пророк-отшелник, който само сам се разбира.
П.П. Нищо враждебно и нетолерантно не съм казал. Просто попитах и другите християни, понеже те са по-запознати с християнските работи и изказах и свое мнение.

Meth
08-02-2015, 21:39
Когато пада благодатния огън всяка година, хората с какво пренасят огъня по света, по всички поместни православни църкви, не ли със свещи.
Изглежда е богоугодно запалената сеещ, но има символичен характер.
Символиката е важна.
Но според npp...е, да...знаеш вече какво е според npp...

defender
08-02-2015, 21:39
Според мен той си е създал една своя изопачена религия,

нпп никога не е казвал, че е християнин, а "езичник-свидетел", така е казвал, а че има някаква своя религия, това е така!

defender
08-02-2015, 21:43
Символиката е важна.
Но според npp...е, да...знаеш вече какво е според npp...

Ами символиката трябва да е израз на вътрешното ти състояние, а не че символиката те прави нещо повече.

В смисъл, дори и свещ от 100 лв да запалиш, бабичката дето пали свещ от 10 стотинки може да е по-праведна и искрена във вярата си.

Meth
08-02-2015, 21:44
нпп никога не е казвал, че е християнин, а "езичник-свидетел", така е казвал, а че има някаква своя религия, това е така!
Знаеш ли какво...мисля, че заради такива като npp Библията е била изопачена с времето и дори много ИСТИНСКИ евангелия сега не са включени в Новия завет...а може би някои се пазят в тайните частни библиотеки на Ватикана...(а може би и на много други места)
П.П. Нищо обидно към християнството...споделих това, което всеки мюсюламнин би си помислил...

Meth
08-02-2015, 21:47
Ами символиката трябва да е израз на вътрешното ти състояние, а не че символиката те прави нещо повече.

В смисъл, дори и свещ от 100 лв да запалиш, бабичката дето пали свещ от 10 стотинки може да е по-праведна и искрена във вярата си.
Същото е и с молитвите. Ако щеш иди и се моли в Мека, но ако не си праведен, молитвата ти е много, много пъти по-безполезна от молитвата на обикновения молещ се.

П.П. Лека нощ...нека Бог/Аллах ви благослови и с мир да ви дари !

Liora
08-02-2015, 21:49
Знаеш ли какво...мисля, че заради такива като npp Библията е била изопачена с времето и дори много ИСТИНСКИ евангелия сега не са включени в Новия завет...а може би някои се пазят в тайните частни библиотеки на Ватикана...(а може би и на много други места)
П.П. Нищо обидно към християнството...споделих това, което всеки мюсюламнин би си помислил...
Има свитъци в Йерусалим, Божи гроб, обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.
А npp е много компетентен, понякога ме кара да си мисля че е свидетел на Йехова или нещо такова.

defender
08-02-2015, 21:51
обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.

Защо ще изчезне?
Защо предаваш повече тежест на някакви скрити свитъци, а не на общодостъпната Библия.

Бог нали е казал, че Божията истината ще е винаги достъпна за всеки, не скрита.

defender
08-02-2015, 21:59
Леле, свитъците излизат на бял свят и християнството изчезва, лелееее.

просто си го представих, тогава ще трябва да ставам мюсюлманин, ох това ми прозвуча дори по-страшно.

Liora
08-02-2015, 22:01
В Библията са включени тези евангелия,които са били изгодни на римляните. Всъщност евангелията са много повече от 4, някои са унищожени, други се пазят, трети още не са открити.

Liora
Леле, свитъците излизат на бял свят и християнството изчезва, лелееее.

просто си го представих, тогава ще трябва да ставам мюсюлманин, ох това ми прозвуча дори по-страшно.
И защо ?

defender
В Библията са включени тези евангелия,които са били изгодни на римляните. Всъщност евангелията са много повече от 4, някои са унищожени, други се пазят, трети още не са открити.

леле, защо ми го причиняваш, мразиш ли ме.

Liora
08-02-2015, 22:02
леле, защо ми го причиняваш, мразиш ли ме.
Нали знаеш,че те обичам.
https://www.youtube.com/results?search_query=hidden+gospels

defender
08-02-2015, 22:05
Нали знаеш,че те обичам.
https://www.youtube.com/results?search_query=hidden+gospels

мда, целувката на юда

defender
08-02-2015, 22:23
Лиора, в тия скрити свитъци пише ли нещо за секс на плажа? Кефи ли те?

Liora
08-02-2015, 22:29
мда, целувката на юда
Пак е нещо.

Liora
08-02-2015, 22:30
Лиора, в тия скрити свитъци пише ли нещо за секс на плажа? Кефи ли те?
Не.

Corb1225
08-02-2015, 22:33
Какви са тия свитъци и конспирации?

Liora
08-02-2015, 22:34
Гностични.

defender
08-02-2015, 22:35
Не.
И мен не ме кефи, макар, че не съм го правил. Ама то пък какво толко някъв си секс и то на лепнещ пясък, баси, а там може някой преди това да е пикал.

Тва никой няма да ти го каже, защото е от тайните свитъци, така че, учи се от батко си.

Corb1225
08-02-2015, 22:36
Гностични.
А сериозни ли я вярваш тая работа? Много конспиративно е.

Liora
08-02-2015, 22:37
И мен не ме кефи, макар, че не съм го правил. Ама то пък какво толко някъв си секс и то на лепнещ пясък, баси, а там може някой преди това да е пикал.

Тва никой няма да ти го каже, защото е от тайните свитъци, така че, учи се от батко си.
Добре

Liora
08-02-2015, 22:38
А сериозни ли я вярваш тая работа? Много конспиративно е.
А къде е бил Иисус през онези 18 години ?
Не вярвам,но е много възможно.

Corb1225
08-02-2015, 22:39
Дефенди, ти нали също беше девствен? Имаш нещо да ни казваш ли?

Corb1225
08-02-2015, 22:39
Едно към милион, да.

defender
08-02-2015, 22:42
Дефенди, ти нали също беше девствен? Имаш нещо да ни казваш ли?

Ами кога съм казвал обратното, че не съм?

Liora
08-02-2015, 22:43
Много станахме.

defender
08-02-2015, 22:44

А къде е бил Мохамед, ми бил търговец. търговец, търговия.

Също до колкото знам е обирал и кервани.

Corb1225
08-02-2015, 22:46
Ами кога съм казвал обратното, че не съм?
Така ми се струва, като гледам как се изказваш. Не се прави на интересен, като си девствен ;д.

defender
08-02-2015, 22:48
Така ми се струва, като гледам как се изказваш. Не се прави на интересен, като си девствен ;д.

ми що, като съм девствен, да не съм задръстен.

Ти с колко си спал бе.

Corb1225
08-02-2015, 22:49
Прав си, ама пак си подбирай изказванията.

defender
08-02-2015, 22:51
Кажи с колко си спал, щото в тайни свитъци за секс на плажа, за тебе нищо не пише, анонимник си там.

Corb1225
08-02-2015, 22:52
С няколко. Понякога се налага да делиш леглото с някой, като няма къде другаде да спи ;д.

defender
08-02-2015, 22:56
С няколко. Понякога се налага да делиш леглото с някой, като няма къде другаде да спи ;д.

Абе, ти си делил леглото си с момиче и после как станаха нещата, какво й каза, дай малко опит.

Директно я сграбчи или първо й подари цветя в леглото.

npp
08-02-2015, 22:57
Че какво съм увъртал ? Едно е да го видиш на видео, друго си е да ти го обяснява мюсюлманин, който го прави 5 пъти всеки ден.

знаеш какво имам предвид

лично аз не паля свещи в храмове ръкотворени от човеци

посещавал съм редовно и православен храм и всякакви други още преди доста години, обаче там не намерих Онзи, Който наистина е истинският Бог така както е редно да Го има на такова място, защото в съвременните религии почти няма от чудесата и знаменията на истинското спасение, все едно си (така да се каже) в храма на обречените

дори и да запалиш милиарди восъчни/парафинни свещи, каква полза?!, Господ, Исус Христос, както и всеки един от Неговите истински ученици представени в Библията, е изгонвал бесовете от всеки срещнат обладан и е изцелявал всеки срещнат болен без каквито и да било свещи, а какво стана, какъв толкова бе резултата, след всички тези векове традиция да се палят свещи в ръкотворен от човеци храм?!

Според мен той си е създал една своя изопачена религия, уповаваща се на Истинският Господ Бог и само той разбира какви ги говори и как ги интерпретира нещата от Библията, която според него съдържа мноого безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро...
Аз лично го виждам като някакъв си съвременен пророк-отшелник, който само сам се разбира.
П.П. Нищо враждебно и нетолерантно не съм казал. Просто попитах и другите християни, понеже те са по-запознати с християнските работи и изказах и свое мнение.

и всеки сам от тук виртуално присъстващите може да си даде обяснение за разликата между ритуалите, които не спасяват нито един ближен(съжител) достатъчно/съвършено, и директното действие на Духа на истинския Бог Отец действуващ чрез истинския Исус Христос и съответните човешки същества върху съответните обладани, недъгави, сакати, болни, мъртви, и пр., които са представени в библейските книги на Новия Завет

а ти "метамфетаминче" вече показа, че прикриваш реалната си самоличност, понеже се видя, че не си никакъв мюсюлманин, не бих се учудил ако дори и исхак(един от потребителите в този форум, за когото съм сигурен, че е мюсюлманин) каже, че не те познава, и че не говориш като мюсюлманин, но играеш някаква тъпа игра

Corb1225
08-02-2015, 23:00
Абе, ти си делил леглото си с момиче и после как станаха нещата, какво й каза, дай малко опит.

Директно я сграбчи или първо й подари цветя в леглото.
Една жена щом ти е в леглото, значи ще я е*еш , освен ако няма изрично друга уговорка ;д. А може и да си страхливец и да чакаш тя да действа, тогава може пак да си останеш на сухо.

defender
08-02-2015, 23:05
Една жена щом ти е в леглото, значи ще я е*еш , освен ако няма изрично друга уговорка ;д. А може и да си страхливец и да чакаш тя да действа, тогава може пак да си останеш на сухо.

А другите в стаята кво казаха посреднощ, ей, тоя Корб къв е печен, пак еб*.

npp
08-02-2015, 23:07

никой не ти е виновен за твоето неверие/маловерие, понеже ето че и до сега все още не разбираш значението на доста от бейсиковите(основните) библейски думи и изрази, не можеш да разбереш какво съм имал предвид когато съм се посочвал за езичник, за теб това е просто една обидна дума, понеже си като лошите фарисеи, които ако на са били на първите места в синагогата, са се чувствали като най-прецакани на света, затова бързаш да се вредиш първи в Божието Царство като един от великите юдеи, обаче хич не си даваш сметка дали въобще си достоен за това, защото едва ли някой от първите там е станал пръв с горделивост, натягане, нахалство, наглост, нахаканост, високомерие, надменност, мръсни номера, и т.н., а ти хем искаш да имаш всичко добро, хем всичко лошо...

Corb1225
08-02-2015, 23:08
А другите в стаята кво казаха посреднощ, ей, тоя Корб къв е печен, пак еб*.
Какви други? И какви са тия фантазии сега ;д?
Ай стига ти толкоз по тая тема.

defender
08-02-2015, 23:17
никой не ти е виновен за твоето неверие/маловерие, понеже ето че и до сега все още не разбираш значението на доста от бейсиковите(основните) библейски думи и изрази, не можеш да разбереш какво съм имал предвид когато съм се посочвал за езичник, за теб това е просто една обидна дума, понеже си като лошите фарисеи, които ако на са били на първите места в синагогата, са се чувствали като най-прецакани на света, затова бързаш да се вредиш първи в Божието Царство като един от великите юдеи, обаче хич не си даваш сметка дали въобще си достоен за това, защото едва ли някой от първите там е станал пръв с горделивост, натягане, нахалство, наглост, нахаканост, високомерие, надменност, мръсни номера, и т.н., а ти хем искаш да имаш всичко добро, хем всичко лошо...

А какво означава думата езичник, когато ти я използваш?

npp
08-02-2015, 23:18

тия ги разправяй на някой глухоням слепец, но е сигурно, че дори и такъв няма да ти повярва на лъжите, за теб истинско евангелие може и да е някое като/инспирирано от филмите the devil's rejects и the lords of salem, но Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог си има солидни принципи, а не някакви мътни страсти за живеене в пълен разкош (още) сега, понеже някои индивиди не си даваха сметка какво е да си на Негово място, и колко ли същества от цялата вселена биха могли да те обвинят, и дори биха успели да те осъдят, ако не си напълно праведен, дори и просто едничкия вопъл на самотна жена изгубила едничката си рожба...

npp
08-02-2015, 23:29
Има свитъци в Йерусалим, Божи гроб, обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.
А npp е много компетентен, понякога ме кара да си мисля че е свидетел на Йехова или нещо такова.

вече няма Йехова, още преди около две хилядолетия истинският Бог престана да се явява като Йехова, като официално сложи край на онова Свое явление, а сега вече се явява само като Бог Отец и Господ Исус Христос, защото Йехова беше един вид "звяр", което според библейската терминология означава явление на божественото, което е не само позитивно, но и негативно - това е поне едно от духовните значения на библейската дума "звяр", нито така наречените свидетели на йехова може без никакви угризения да бъдат наречени компетентни, понеже ръсиха доста тъпотии

npp
08-02-2015, 23:40

слуховете, че Исус е бил в индия и хималаите са една от най-големите духовни спекулации, Исус не е имал нужда да бъде учен от някакви духовно тъпи брамини, йоги, гуру, и аватари, но по-скоро те са имали нужда да се учат от Него, просто прочети Лука 2:41-52 и Матей 3:13-14 да видиш как на 12 години е бил в пъти по-мъдър от най-големите ерусалимски духовници и как Йоан Кръстител е знаел, че това е самият Господ, иначе е имало и все още се намират и добри християни...

defender
08-02-2015, 23:42
вече няма Йехова, още преди около две хилядолетия истинският Бог престана да се явява като Йехова
30. Аз Съм Бог Авраамов, Исааков, Яковов - Изход 3:15, Матей 22:32

По времето на Авраам как са наричали Бог?

npp
08-02-2015, 23:44
Какви са тия свитъци и конспирации?

неведнъж ангели на сатана са материализирвали такива фалшиви свитъци, които са били проверявани от всякакви експерти и са им били правени всякакви анализи, и всички те са заключавали, че (уж) са съвсем автентични

defender
08-02-2015, 23:47
вече няма Йехова, още преди около две хилядолетия истинският Бог престана да се явява като Йехова,

14. Бог отговори на Моисея: Аз съм вечно Съществуващият. И рече: тъй кажи на синовете Израилеви: вечно Съществуващият (Иехова) ме прати при вас. (Изх 3)

т.е. Бог бил престанал да се явява като Вечносъществуващ ли?

npp
08-02-2015, 23:49
А какво означава думата езичник, когато ти я използваш?

библейския смисъл на тази дума е различен според различните случаи - не можа ли да разбереш поне това?!

30. Аз Съм Бог Авраамов, Исааков, Яковов - Изход 3:15, Матей 22:32

По времето на Авраам как са наричали Бог?

а да не би представените в новозаветните библейски писания Бог Отец и Исус Христос да не са Господ Бог Авраамов, Исааков, и Яковов?!

14. Бог отговори на Моисея: Аз съм вечно Съществуващият. И рече: тъй кажи на синовете Израилеви: вечно Съществуващият (Иехова) ме прати при вас. (Изх 3)

т.е. Бог бил престанал да се явява като Вечносъществуващ ли?

как не можа да разбереш, че едно са буквите, друго са понятията, защото старозаветният Йехова беше един вид "звяр", т.е. не само истинският Господ Бог, но и с нежеланото участие на сатана, докато Богът на Новия Завет е единствено истинският Господ Бог без каквато и да е успешна намеса на сатана в самите Божии Дела

defender
08-02-2015, 23:52
ми нали каза, че Бог бил спрял да бъде Йехова, а Бог ти казва, че е Бог Авраамов, Исааков, Яковов - и това ти го казва и в Стария, и в Новия Завет.

defender
08-02-2015, 23:54
библейския смисъл на тази дума е различен според различните случаи - не можа ли да разбереш поне това?!

ми аз не искам да съм различен от това, което учи Христос, затова съм християнин.

npp
08-02-2015, 23:57
ми нали каза, че Бог бил спрял да бъде Йехова, а Бог ти казва, че е Бог Авраамов, Исааков, Яковов - и това ти го казва и в Стария, и в Новия Завет.

името "Йехова" просто го няма никъде в библейските книги на Новия Завет, като изключим подправения превод на Библията на свидетелите на йехова, и библиите на др. подобни секти

ми аз не искам да съм различен от това, което учи Христос, затова съм християнин.

обаче (ето че) си различен

defender
08-03-2015, 00:20
може по дела да съм различен, но по кръщение съм християнин.

Meth
08-03-2015, 09:39
а ти "метамфетаминче" вече показа, че прикриваш реалната си самоличност, понеже се видя, че не си никакъв мюсюлманин, не бих се учудил ако дори и исхак(един от потребителите в този форум, за когото съм сигурен, че е мюсюлманин) каже, че не те познава, и че не говориш като мюсюлманин, но играеш някаква тъпа игра
Значи признавш, че и в Книгата ти има изопачени неща.
Защо да не съм се държал кто мюсюлманин ? Защо трябва да ме познава ? А как говори един мюсюлманин ?

defender
08-03-2015, 11:40
Свидетеля херувим нпп, сега стана спец-мюсюлманин.
нпп, а какво означава според тебе истински мюсюлманин, какви са условията за да го признаеш?

defender
08-03-2015, 11:55
а ти "метамфетаминче" вече показа, че прикриваш реалната си самоличност

Метх, защо си бил прикривал реалната самоличност, да не си вътрешен човек на илюминатите?

нпп, а каква мислиш е целта на Метх?

npp
08-03-2015, 12:49
може по дела да съм различен, но по кръщение съм християнин.

интересно колко ли пациента би излекувал човек без медицински умения, иначе със значка, на която пише "доктор"?!

npp
08-03-2015, 12:59
Значи признавш, че и в Книгата ти има изопачени неща.
Защо да не съм се държал кто мюсюлманин ? Защо трябва да ме познава ? А как говори един мюсюлманин ?

както вече казахме и преди, в Библията има доста несъвършени/лоши неща поради факта че сатана е имал власт да ги причини, но затова Св. Ап. Павел казва: "Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене". Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда."(Римляни 15:3-4), което означава, че написаното в Писанието не трябва да бъде следвано сляпо, но трябва да се прави разлика между добро и зло, така щото да се следва само доброто, понеже дори и ако някой от пророците на истинския Бог някога е извършил нещо зло някак си, ние трябва да се (по)стараем да не постъпим по същия/такъв начин, и т.н.

не те съдя, просто коментирах

npp
08-03-2015, 13:02
Свидетеля херувим нпп, сега стана спец-мюсюлманин.
нпп, а какво означава според тебе истински мюсюлманин, какви са условията за да го признаеш?

не угаждам на човешки категории/понятия във вярата, за мен има истински вярващи, но е имало и неистински досега

defender
08-03-2015, 13:27
интересно колко ли пациента би излекувал човек без медицински умения, иначе със значка, на която пише "доктор"?!
Ми да, по значка съм християнин, кога съм се хвалил с някакви умения, че ме упрекваш ся.
Християнството е лечебница, не спа-център 5 звезди, там са праведните херувими като тебе, на тях лекар и спасител не им трябва, те са езичниците-свидетели и "различните".

defender
08-03-2015, 14:22
Бяха намерени тайни свитъци и какво мислете, че пише на тях, още в самото начало

http://prikachi.com/images/140/8278140O.jpg

именно

Meth
08-03-2015, 14:55
както вече казахме и преди, в Библията има доста несъвършени/лоши неща поради факта че сатана е имал власт да ги причини, но затова Св. Ап. Павел казва: "Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене". Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда."(Римляни 15:3-4), което означава, че написаното в Писанието не трябва да бъде следвано сляпо, но трябва да се прави разлика между добро и зло, така щото да се следва само доброто, понеже дори и ако някой от пророците на истинския Бог някога е извършил нещо зло някак си, ние трябва да се (по)стараем да не постъпим по същия/такъв начин, и т.н.

не те съдя, просто коментирах
Добре, значи за теб паленето на свещи, кръщенето и всякакви такива ритуали са...сам си знаеш какво, не искам пак да го цитирам...
Не отговори на другите ми въпроси.

Meth
08-03-2015, 14:56
Бяха намерени тайни свитъци и какво мислете, че пише на тях, още в самото начало

именно
Да, видях го. :lol: :lol:

inewton
08-03-2015, 15:02
Съжалявам, че се намесвам, но искам да попитам npp защо говори за себе си в мн.ч. понякога.

Meth
08-03-2015, 15:03
Метх, защо си бил прикривал реалната самоличност, да не си вътрешен човек на илюминатите?

нпп, а каква мислиш е целта на Метх?
Да, от най-вътрешните съм.

Meth
08-03-2015, 15:05
Съжалявам, че се намесвам, но искам да попитам npp защо говори за себе си в мн.ч. понякога.
Може би си мисли, че си има подръжници.

inewton
08-03-2015, 15:17
Или нещо по- сериозно.

Meth
08-03-2015, 15:28
Или нещо по- сериозно.
Например ?

inewton
08-03-2015, 15:32
Нека първо той/те да разкаж/е/ат.

Liora
08-03-2015, 16:31
Например ?

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80_%D0%B5%D0%B3%D0%BE

DoctorSatan666
08-03-2015, 16:47
може и да е някое като/инспирирано от филмите the devil's rejects и the lords of salem,

Гледал си the devil's rejects и the lords of salem?

Защо?

inewton
08-03-2015, 16:47

http://guardianlv.com/wp-content/uploads/2014/03/Pope-Utters-Curse-While-Giving-Weekly-Blessing.jpg

Meth
08-03-2015, 17:48
Ааааааа....
Нищо npp, ние и така си те обичаме (по-точно понасяме)...

Liora
08-03-2015, 17:55
Ааааааа....
Нищо npp, ние и така си те обичаме (по-точно понасяме)...
Не че нещо, но и комшийските деца, дето пеят денонощно са по-поносими от npp. :D

Meth
08-03-2015, 18:07
Не че нещо, но и комшийските деца, дето пеят денонощно са по-поносими от npp. :D
Споко, аз мога да го понасям :lol:

inewton
08-03-2015, 18:07
Интересно ми е какви хора живеят в него.

Liora
08-03-2015, 18:11
Интересно ми е какви хора живеят в него.
И най-вече колко.

npp
08-03-2015, 18:36
Ми да, по значка съм християнин, кога съм се хвалил с някакви умения, че ме упрекваш ся.
Християнството е лечебница, не спа-център 5 звезди, там са праведните херувими като тебе, на тях лекар и спасител не им трябва, те са езичниците-свидетели и "различните".

вярата е въпрос на принцип, не че говорим за лукс, понеже ако не дай си Боже някой се разболее от болест, която го убива и медицината не може да го (из)лекува, особено ако е млад, тогава какво ще стори за него религията, която (също) не може да (го) (из)лекува?!, а ако това не дай си Боже е твоето дете или някой твой най-скъп човек, на теб вярващият, какво ще правиш тогава?!, няма как да кажем на хората "елате при нас да станете последователи на нашата религия, и ще придобиете спасение за вечен живот" ако тази религия не може да ги спаси още тук - докато все още живеят в този свят, понеже каква е гаранцията, че тази религия ще ги спаси поне след смъртта, ако не може да ги спаси приживе?!

npp
08-03-2015, 18:42

именно

:-D

ти говориш в пъти повече за това отколкото самият аз някога съм споменавал, лично за мен не е важно дали ще съм херувим, човек, серафим, и пр., по-важно е да мога да допринасям колкото се може повече за всеобщото спасение в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, иначе дори и ако се водя за най-висш ангел а пък не мога да допринасям за всеобщото спасение в Него, тогава каква полза би имало от това?!

npp
08-03-2015, 18:45
Добре, значи за теб паленето на свещи, кръщенето и всякакви такива ритуали са...сам си знаеш какво, не искам пак да го цитирам...
Не отговори на другите ми въпроси.

нищо, което не ощетява/не вреди на човека не е против волята на истинския Господ Бог, обаче и не всичко е полезно/ползотворно/ефективно

какви са другите ти въпроси?!

npp
08-03-2015, 18:47

защото не съм сам, но преди мен има най-напред истинския Бог Отец, после истински Господ, Исус Христос, след това и Техни истински Ангели и Светии

npp
08-03-2015, 18:50
Гледал си the devil's rejects и the lords of salem?

Защо?

не помниш ли, че ти пръв заговори за тези филми тук в този форум, та така разбрах за (естеството на) тяхното съдържание, не че бих ги гледал

npp
08-03-2015, 18:51

що, да не съм ви хванал за гушите, че съм непоносим за вас?!

inewton
08-03-2015, 18:56
защото не съм сам, но преди мен има най-напред истинския Бог Отец, после истински Господ, Исус Христос, след това и Техни истински Ангели и Светии

Да развирам, че се смяташ за част от тях?

Защото и други хора вярват в Бог, Христос и светиите, но не говорят за себе си в мн. ч.

Meth
08-03-2015, 19:00
какви са другите ти въпроси?!

.

DoctorSatan666
08-03-2015, 19:05
не помниш ли, че ти пръв заговори за тези филми тук в този форум, та така разбрах за (естеството на) тяхното съдържание, не че бих ги гледал

За lords of salem не мисля, че съм споменавал. Иначе е добре да им хвърлиш по едно око, преди да ги намесваш в разни писания и глупости.

defender
08-03-2015, 19:19
вярата е въпрос на принцип, не че говорим за лукс, понеже ако не дай си Боже някой се разболее от болест, която го убива и медицината не може да го (из)лекува, особено ако е млад, тогава какво ще стори за него религията, която (също) не може да (го) (из)лекува?!,

Не мога да разбера защо според тебе всеки вярващ трябва да бъде едва ли не някакъв чудотворец, или пък като апостолите. Да лекуваш хората е дар от Бога и не всеки има този дар, а се дава на малко хора.
Никой нормален човек не става вярващ с цел за да стане някакъв супермен или да прави някакви други чудесии или за да се изживява като херувим, или за нещо повече.

npp
08-03-2015, 19:31
Да развирам, че се смяташ за част от тях?

Защото и други хора вярват в Бог, Христос и светиите, но не говорят за себе си в мн. ч.

предавам се на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог

npp
08-03-2015, 19:37
Не мога да разбера защо според тебе всеки вярващ трябва да бъде едва ли не някакъв чудотворец, или пък като апостолите. Да лекуваш хората е дар от Бога и не всеки има този дар, а се дава на малко хора.
Никой нормален човек не става вярващ с цел за да стане някакъв супермен или да прави някакви други чудесии или за да се изживява като херувим, или за нещо повече.

а за какво вярващият става/е вярващ, само за декорация/украса ли?!, не виждаш ли, че всеки един от Светиите на Новия Завет е получавал спасение за ближния си винаги когато е поисквал от истинския Господ Бог в молитва?!

defender
08-03-2015, 19:38
предавам се на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог

Хубаво, ама спри да говориш от Негово име и да се отъждествяващ, че Той, си всъщност ти и като говориш ти, едва ли не говори Той.

Аз когато се обръщам към тебе имам предвид точно тебе, а не абревиатурата "ние".

npp
08-03-2015, 19:40
Хубаво, ама спри да говориш от Негово име и да се отъждествяващ, че Той, си всъщност ти и като говориш ти, едва ли не говори Той.

Аз когато се обръщам към тебе имам предвид точно тебе, а не абревиатурата "ние".

какво ти пречи, че съм казал "ние"?!, тая дума уби ли те?!

defender
08-03-2015, 19:47
Ами това, че като говориш да не си преписваш Божествен авторитет, тва ми пречи. Хем ти говориш, хем като кажеш "ние", все едно Бог го казвал - много подло звучи.

Дори и да е така, поне трябва да казваш Бог говори чрез мене, а не "ние", ако Бог говори чрез тебе, ти къв си му на Бог, да не би да му пригласяш втори глас сопрано, че да казваш "ние", на два гласа ли говорите - Бог ти казва в главата ти, после ти Му казваш едовременно и тогава възпроизвеждаш навън "ние", така ли?

npp
08-03-2015, 19:59
Ами това, че като говориш да не си преписваш Божествен авторитет, тва ми пречи. Хем ти говориш, хем като кажеш "ние", все едно Бог го казвал - много подло звучи.

Дори и да е така, поне трябва да казваш Бог говори чрез мене, а не "ние", ако Бог говори чрез тебе, ти къв си му на Бог, да не би да му пригласяш втори глас сопрано, че да казваш "ние", на два гласа ли говорите - Бог ти казва в главата ти, после ти Му казваш едовременно и тогава възпроизвеждаш навън "ние", така ли?

Божията Истина, която свидетелствувам, не произхожда от самия мен, но идва от самия истински Господ Бог, а също и чрез Неговите истинския Ангели и Светии, и накрая като стигне до мен, я свидетелствувам, било то устно, писмено, или по-друг начин, така че няма как да твърдя, че аз я измислям с човешкия си ум

inewton
08-03-2015, 20:00

Дисоциативно разстройство ли имаш?

npp
08-03-2015, 20:03
Дисоциативно разстройство ли имаш?

не вярвам в такива понятия, особено когато се отнася до самия мен

defender
08-03-2015, 20:04
Божията Истина, която свидетелствувам, не произхожда от самия мен, но идва от самия истински Господ Бог, а също и чрез Неговите истинския Ангели и Светии, и накрая като стигне до мен, я свидетелствувам, било то устно, писмено, или по-друг начин, така че няма как да твърдя, че аз я измислям с човешкия си ум

Тогава казвай, че "Той говори чрез тебе", ти какъв си, нали само възпроизвеждаш, а не Му даваш съвети, какво да говори, че да казваш "ние"

npp
08-03-2015, 20:06
Тогава казвай, че "Той говори чрез тебе", ти какъв си, нали само възпроизвеждаш, а не Му даваш съвети, какво да говори, че да казваш "ние"

ако не свидетелствувам Истината на истинския Господ Бог, ще я чуеш ли тогава?!

defender
08-03-2015, 20:10
ако не свидетелствувам Истината на истинския Господ Бог, ще я чуеш ли тогава?!

Ми нали има Библия, там е написано, каквото трябва.

Meth
08-03-2015, 20:18
Ааааа...ти какъв си всъщност ? O.o

defender
08-03-2015, 20:24
Ааааа...ти какъв си всъщност ? O.o

Опитва се да се вмести между славата на Библейските светии и пророци, ама не мое си намери място. хихи

нещо като министър без портфейл.

Meth
08-03-2015, 20:28
Опитва се да се вмести между славата на Библейските светии и пророци, ама не мое си намери място. хихи

А, аз доколкото разбирам той се има едва ли не за пророк.

inewton
08-03-2015, 20:28
не вярвам в такива понятия, особено когато се отнася до самия мен

Защото не искаш да повярваш.

Никой луд не си признава, че е такъв.

npp
08-03-2015, 20:30
Ми нали има Библия, там е написано, каквото трябва.

Писание има, но ти не го разбираш правилно, и понеже продължаваш да си вярваш, че го разбираш и затова се заблуждаваш

"ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа. И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони, на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия. А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница. И Филип се завтече та го чу като прочиташе пророка Исаия, и каза: Ами разбираш ли каквото четеш? А той рече: Как да разбера, ако ме не упъти някой? И помоли Филипа да се качи и да седне с него. А мястото от писанието, което, четеше беше това: - "Като овца биде заведен на клане: И както агне пред стригача си не издава глас, Така не отваря устата Си; В унижение отмени се съдбата Му, А поколението Му, - Кой ще го изкаже? Защото се взе живота Му от земята" И скопецът продума и рече на Филипа: Кажи ми, моля ти се, за кого казва това пророкът, - за себе си ли, или за някой друг? А Филип отвори уста, и като почна от това писание, благовести му Исуса. " Деяния 8: 26-35

npp
08-03-2015, 20:31

виж какво пише тук: "А тоя, който се поучава в Божието слово, нека прави участник във всичките си блага този, който го учи."(Галатяни 6:6)

разбираш ли сега защо казвам "ние"?!

defender
08-03-2015, 20:38
Писание има, но ти не го разбираш правилно, и понеже продължаваш да си вярваш, че го разбираш и затова се заблуждаваш

аз имам право да си решавам от кого да се уча, не ти да ми се натрапваш като божествен гуру (и да казваш "ние" разбираш ли), а като не те искам за учител да ме пращаш в ада.

харпуньска работа

defender
08-03-2015, 20:47
виж какво пише тук: "А тоя, който се поучава в Божието слово, нека прави участник във всичките си блага този, който го учи."(Галатяни 6:6)

разбираш ли сега защо казвам "ние"?!

Гал 6
6. Наставляваният със слово да дели всяко благо с оногова, който го наставлява.

Ти какво свое имаш, че да го делиш с Бог, явно тук става въпрос не за Бог, а за наставници човеци.

Виж, че "който го наставлява" е с малка буква, ако се отнасяше към Бог, щеше да е с главна.

npp
08-03-2015, 22:25
аз имам право да си решавам от кого да се уча, не ти да ми се натрапваш като божествен гуру (и да казваш "ние" разбираш ли), а като не те искам за учител да ме пращаш в ада.

харпуньска работа

нещо карал ли съм те да правиш насила?!, трябва да си голям наглец за да си мислиш, че бих предпочел да ти стана учител след цялото ти безобразно отношение към мен през последните години, но и не си мисли, че Бог е длъжен да търпи нечие беззаконие до края на вечността, същото важи особено (и) за онези, които, хем искат никой да не ги пипа с пръст и никой да не ми каже и копче, хем безобразничат/беззаконстват както и когато им скимне до безкрай

Гал 6
6. Наставляваният със слово да дели всяко благо с оногова, който го наставлява.

Ти какво свое имаш, че да го делиш с Бог, явно тук става въпрос не за Бог, а за наставници човеци.

Виж, че "който го наставлява" е с малка буква, ако се отнасяше към Бог, щеше да е с главна.

именно защото получавам истинската Божия Истина от истинския Господ Бог и чрез Неговите истински Ангели и Светии, затова казвам "ние", но и защото имам брат по мисия на този свят, не че мога да се похваля с нещо лично мое, ето ти едни примери за това от Библията:

"Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;" 1 Коринтяни 4: 8,

"Чашата, която биде благословена, и която ние благославяме, не е ли това да имаме общение в Христовата кръв? Хлябът, който пречупваме, не е ли да имаме общение в Христовото тяло? тъй като ние, ако и да сме мнозина, сме един хляб, едно тяло, понеже всички в единия хляб участвуваме." 1 Коринтяни 10: 16-17,

"ако някой мисли да се препира за това, - ние нямаме такъв обичай, нито Божиите църкви." 1 Коринтяни 11: 16

в случая, когато говорим за Библията, граматичните правила определят как да се изписва такова местоимение от първо лице множествено число, "ние" обикновено се пише с малка буква, иначе ако е от второ или трето лице е прието да се изписва с главна буква в знак на учтивост според съвременните(сегашните) граматични правила

defender
08-03-2015, 22:37
"Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;" 1 Коринтяни 4: 8,

От същото послание:

1. И тъй, нека всякой човек ни счита за служители Христови

тук се вижда че Павел като употребява "ни" прави разлика между всякой човек и апостолите

9. Защото мисля, че нас, апостолите

А тук под "ние" се вижда, че Павел има предвид Апостолите и той като част от тях, защото са били група, а под "ние" ти имаш предвид Бог.

10. Ние сме безумни зарад Христа, а вие сте мъдри в Христа

кои са тези "ние" и "вие", явно има някаква разлика между "вие" и "ние", не всеки е "ние" т.е. апостол и не всеки може да ползва "ние".

ПП: другите цитати дето си дал не съм ги гледал

defender
08-03-2015, 22:55
Аз например мога да кажа "ние християните", но не мога да кажа "ние апостолите", или "ние светиите", защото нито съм апостол, нито съм светия.

има разлика между "ние" и "ние", а ти това ние го ползваш в смисъл все едно си един от апостолите и светиите написали Библията.

npp
08-03-2015, 23:24
От същото послание:

1. И тъй, нека всякой човек ни счита за служители Христови

тук се вижда че Павел като употребява "ни" прави разлика между всякой човек и апостолите

9. Защото мисля, че нас, апостолите

А тук под "ние" се вижда, че Павел има предвид Апостолите и той като част от тях, защото са били група, а под "ние" ти имаш предвид Бог.

10. Ние сме безумни зарад Христа, а вие сте мъдри в Христа

кои са тези "ние" и "вие", явно има някаква разлика между "вие" и "ние", не всеки е "ние" т.е. апостол и не всеки може да ползва "ние".

ПП: другите цитати дето си дал не съм ги гледал

а истинските Божии Ангели и Светии не са ли Христови служители?!

"А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели". И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";" Евреи 1: 6-7

и какво значи "апостол", не значи ли пратеник?!, не са ли всички Ангели и Светии на истинския Господ Бог пратеници?!

"Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?" Евреи 1: 14

значи според теб само апостолите могат да ползват "ние", а дяконите, епископите, или презвитерите не?!, или не могат ли дори някакви клошари от улицата да се нарекат "ние", какво би им попречило?!

другите цитати не си ги гледал, или защото те мързи, или защото те е страх, или защото се гордееш

Аз например мога да кажа "ние християните", но не мога да кажа "ние апостолите", или "ние светиите", защото нито съм апостол, нито съм светия.

има разлика между "ние" и "ние", а ти това ние го ползваш в смисъл все едно си един от апостолите и светиите написали Библията.

дори и тук(във форум философия и религия) съм заявявал стотици пъти, че не съм Апостол като Св. Павел, Св. Петър, Св. Йоан, и останалите такива Апостоли, нито съм бил когото и да е от пророците писали библейските книги, но съм просто свидетел на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, обаче ето че ти отново не пропускаш да си губиш времето с шикалки, та и моето време

defender
08-03-2015, 23:35
а истинските Божии Ангели и Светии не са ли Христови служители?!

Е, а ти да не би да си ангел или светия? Тва да не е концерт пожелание.
Докажи ни, че си ангел.

значи според теб само апостолите могат да ползват "ние", а дяконите, епископите, или презвитерите не?!, или не могат ли дори някакви клошари от улицата да се нарекат "ние", какво би им попречило?!

Човек, апостол Павел може да каже ние апостолите, но дякон не може да каже ние апостолите, защото той не е Апостол.
Дякона може да каже ние християните, но не като Апостол и светия написал Библията, а го казва само в ролята си на служител със строго определени функции в неговата компетентност.

Дори той е дякон, не защото сам се мисли за дякон, като тебе, дето сам се мислиш за херувим, а защото е получил това признание в Църквата.

npp
08-04-2015, 08:54
Е, а ти да не би да си ангел или светия? Тва да не е концерт пожелание.
Докажи ни, че си ангел.

Човек, апостол Павел може да каже ние апостолите, но дякон не може да каже ние апостолите, защото той не е Апостол.
Дякона може да каже ние християните, но не като Апостол и светия написал Библията, а го казва само в ролята си на служител със строго определени функции в неговата компетентност.

Дори той е дякон, не защото сам се мисли за дякон, като тебе, дето сам се мислиш за херувим, а защото е получил това признание в Църквата.

стига троли във форума за религия, като ти се лафи, има кофа за тролене, ти да не си Богът на боговете, че да ти давам обяснения за това какъв съм и какъв не съм, искаш подробни доказателства, обаче не уважаваш, а в същото време на света има може би дори милиони, които все още не са чули и едно изречение от Благовестието на(от) истинския Господ Бог, пък ти си продължаваш да губиш времето на Неговите свидетели с шикалки вместо да бъдеш съпричастен на Божието/Святото дело

нали обяснихме вече че библейската дума "апостол" идва от гръцки език и означава пратеник/пратен, и че всеки един от истинските духовни служители на истинския Господ Бог, независимо дали е апостол, дякон, епископ, или др., се явява пратен от Него:

""всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник? И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!" Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово. Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ; С народ несмислен ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха; Явен станах на тия, които не питаха за Мене; а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 13-21

ето как пак не си вникнал във вярата както трябва за да разбереш тези неща, защото виж как те се явяват скрити за теб и много други сектанти, понеже вярата трябва да е само в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и да се упражнява правилно, но ти нали не вярваш на никой и нищо освен само на твоите си отци/бащи по секта и убеждения - фройд и останалите

аз съм човек, и въобще не съм се юрнал да убеждавам когото и да е там, че съм (бил) херувим, но ти нали като си нямаш друга работа и искаш да се заяждаш с някой та налиташ на безобидните хора, защото си твърде страхлива мижитурка за да се осмелиш да се (из)ежиш на някой силен дето не би търпял нахаканост/наглост като твоята, и сякаш идваш от джунглата където си бил отгледан от диви маймуни и не знаеш друг начин да си избиваш комплексите освен като стъпкваш кротките хорица, за какво ти е да се доказва това или онова за човек, който не застрашава/не възпрепятства всеобщото спасение в истинския Господ Бог, но е на негова страна, когато в същото време милиарди човеци все още се нуждаят от спасение, и няма кой да ги облекчи от неволите им, а ти дори не си споменал нищо за това, но напълни целия форум със сектантския си бълвоч за много неоснователни претенции да си нещо след като си нищо...

местоимението "ние" е използвано поне около 140 пъти в посланията на Св. Апостоли в Новия Завет и то от различни гледни точки

defender
08-04-2015, 10:19
местоимението "ние" е използвано поне около 140 пъти в посланията на Св. Апостоли в Новия Завет и то от различни гледни точки

Апостола от гледна точка на неговия дар и ранг на апостол може да казва ние, но ти не можеш да казваш ние и то по такъв начин, с който да си присвояваш апостолска дарба или компетентност и да я преписваш на приказките си дето ги говориш.

това "ние" не те прави като тях, дори можеш и така да злоупотребиш с името им, като говориш глупости, а казваш ние.

ПП: Кога някой апостол е казвал "ние" по отношение на Христос (като че ли е равен на Него), казвал е ние по отношение на другите апостоли, но не и на Христос.

defender
08-04-2015, 10:36
аз съм човек, и въобще не съм се юрнал да убеждавам когото и да е там, че съм (бил) херувим, но ти нали като си нямаш друга работа и искаш да се заяждаш с някой та налиташ на безобидните хора, защото си твърде страхлива мижитурка за да се осмелиш да се (из)ежиш на някой силен дето не би търпял нахаканост/наглост като твоята, и сякаш идваш от джунглата където си бил отгледан от диви маймуни и не знаеш друг начин да си избиваш комплексите освен като стъпкваш кротките хорица, за какво ти е да се доказва това или онова за човек, който не застрашава/не възпрепятства всеобщото спасение в истинския Господ Бог, но е на негова страна, когато в същото време милиарди човеци все още се нуждаят от спасение, и няма кой да ги облекчи от неволите им, а ти дори не си споменал нищо за това, но напълни целия форум със сектантския си бълвоч за много неоснователни претенции да си нещо след като си нищо...

Ми аз не съм видял друг с такава наглост, че сам да се смята за ранг небесен херувим и да си присвоява правото, че говорил от името на апостоли и светии, като един вид така си присвоява техния авторитет и после да използва това за да ни лъжесвидетелства спящи богове.

Просто няма друг такъв.

Та даже и Бог ти говорел. Демек никакво право за възражение срещу лъжесвидетелствата ти.

npp
08-04-2015, 18:50
Апостола от гледна точка на неговия дар и ранг на апостол може да казва ние, но ти не можеш да казваш ние и то по такъв начин, с който да си присвояваш апостолска дарба или компетентност и да я преписваш на приказките си дето ги говориш.

това "ние" не те прави като тях, дори можеш и така да злоупотребиш с името им, като говориш глупости, а казваш ние.

ПП: Кога някой апостол е казвал "ние" по отношение на Христос (като че ли е равен на Него), казвал е ние по отношение на другите апостоли, но не и на Христос.

спориш за неща, които не разбираш, а Писанието си има своите особености, които ти и други като теб не проумявате, например, как така Св. Павел не е включил Господа, Исус Христос, в местоимението "ние" когато го е употребявал/прилагал в своите свидетелства, след като цялото онова Слово, Което той е свидетелствувал/проповядвал е идвало от истинския Бог Отец и е минавало през Исус, и взимайки от Него чак тогава е стигало до Светите Апостоли?!

"А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява." Йоан 16: 13-15

разбираш ли сега в какво заблуждение си, след като си изобличаван за всяко твое твърдение?!, ако не вземеш сериозни мерки, има възможност да си останеш така и за напред, а дори и просто това ако спреш да противоречиш на истинския Господ Бог и Неговите истински Светии, свидетели и пр. може да ти реши проблема, но наистина трябва да спреш да хулиш Светинята

Ми аз не съм видял друг с такава наглост, че сам да се смята за ранг небесен херувим и да си присвоява правото, че говорил от името на апостоли и светии, като един вид така си присвоява техния авторитет и после да използва това за да ни лъжесвидетелства спящи богове.

Просто няма друг такъв.

Та даже и Бог ти говорел. Демек никакво право за възражение срещу лъжесвидетелствата ти.

въобще не се считам за "небесен" херувим, но ето как ти пак говориш за това, а не аз, така че просто забрави (за) онези свои заблуждения, и няма да имаш проблеми, понеже и самият аз въобще не съм те карал/не те карам да ме считаш/представяш за "небесен" херувим, ангел, пророк или Апостол като Св. Павел, но ти през цялото време си се навиваше да ме съдиш, че едва ли не се считам за такъв, докато всъщност ти ме представяше за такъв, и то осъждайки ме за това все едно че/едва ли не самият аз се представям за такъв, а това, хем да лъжеш, че някой върши неправда, хем да го съдиш за това, се нарича коварство(двойно лукавство) в Библията

никой не може да си присвои авторитета на когото и да е от истинските Светии, така както профан в медицината не може да се наложи като най-добър лекар/хирург в очите на всички

казваш, че съм ви лъжесвидетелствал спящи богове, но едва ли ще можеш да намериш поне един мой пост от този форум, в който да съм препоръчал поклонение на друг бог/господ освен Онзи, Който наистина е Истинският, знаеш, че никога не съм ви свидетелствувал поклонение на друг бог/господ освен Истинският, а ако истинският Бог не е бил в състояние на съненост досега, тогава защо имаше толкова страдащи хора на света?!, не се ли усещаш, че като твърдиш, че Той винаги е бил напълно буден през цялото време досега, ти един вид Го изкарваш неправеден по този начин?!, защото ако винаги е бил напълно буден досега, тогава щеше да е виновен за това, че е допуснал да се случи/случва зло на толкова много човешки и други одушевени същества, защото хем (уж) е бил напълно буден, което значи че (уж) е можел да предотврати всяко зло, но хем (едва ли не) е допуснал/направил да има зло, което би означавало, че Го е сторил/направил предумишлено/нарочно, просто хич не разсъждаваш за тези неща, но си изключително лекомислен и повърхностен във вярата, затова и никой във форума не те уважаваше като вярващ

както виждаш не съм ти отнел правото да възразяваш, защото ако го бях направил, тогава ти едва ли щеше да можеш да пишеш отново тук, но можеше да изядеш перманентен бан например, но ето че отново идваш да упорстваш с едни и същите си умопомрачителни заблуди - сякаш умът ти е много помрачен от ереси, които си приел на сляпо доверие с лекомислие

какъвто и да съм, това няма значение на фона на милиардите човешки и други одушевени същества, за които все още не се намира истински утешител/истинска утеха траеща до края на вечността, а дори и да съм бил херувим на "небето", каква вина имам за това ако истинският Господ Бог ме е сътворил (като) такъв от Собствената Си Воля?!, защо трябва да бързаш да тъпчеш херувимите, какво толкова лошо ти правят?!

defender
08-04-2015, 20:20
Представи си, че ти си например вестоносец на някой цар. Царя ти казва да обявиш някаква негова вест и ти отиваш пред хората и казваш: "НИЕ с царя обявяваме еди какво си".
Как ти се струва?

Не ти ли се струва, че "ние" издава, че ти сякаш имаш съучастие в измислянето на тая вест наравно с царя по власт и чест.

defender
08-04-2015, 21:02
както виждаш не съм ти отнел правото да възразяваш, защото ако го бях направил, тогава ти едва ли щеше да можеш да пишеш отново тук, но можеше да изядеш перманентен бан например

Бре, че ти да не си модератор?

Чак до там ли го докараха от форумя.

npp
08-05-2015, 09:54
Представи си, че ти си например вестоносец на някой цар. Царя ти казва да обявиш някаква негова вест и ти отиваш пред хората и казваш: "НИЕ с царя обявяваме еди какво си".
Как ти се струва?

Не ти ли се струва, че "ние" издава, че ти сякаш имаш съучастие в измислянето на тая вест наравно с царя по власт и чест.

а представи си, че царят ми е казал да говоря един вид от негово име казвайки "ние", т.е. онова, което той би казал от неговата гледна точка, но аз и не съм имал претенции, че съм по-висок от другите, но преди всичко имах предвид най-вече моя брат по мисия когато използвах местоимението "ние"

defender
08-05-2015, 10:08
а представи си, че царят ми е казал да говоря един вид от негово име казвайки "ние",

Къде го, къде пише, че си равен на царя в мисленето и установяването на закони, че да говориш с "ние".
Напротив, казано е да го почиташ.

defender
08-05-2015, 10:14
Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. " Йоан 16: 13-15

От Моето ще вземе и Мене ще прослави - къде тук пише нещо за "твоето" или за "ние".

Ми като говориш казвай тогава "Той казва", а не "ние".

Ти май ползваш "ние" единствен за да се почувстваш важен.

npp
08-05-2015, 10:15
Къде го, къде пише, че си равен на царя в мисленето и установяването на закони, че да говориш с "ние".
Напротив, казано е да го почиташ.

например, царят дава на своя вестоносец да съобщи/разгласи някаква вест на съседното царство започваща така "ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"..., и вестоносецът отива и казва: "съобщение от нашия цар: ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"...

defender
08-05-2015, 10:23
например, царят дава на своя вестоносец да съобщи/разгласи някаква вест на съседното царство започваща така "ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"..., и вестоносецът отива и казва: "съобщение от нашия цар: ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"...

Да ама например ако царството се казва Нппинчия, то там под ние се разбира "ние нппинчовците", а не "ние царете".
Това "ние" те обединява не по чест и власт с царя, а само по произход.

И това "ние" си позволява да го казва царя, а не вестоносецът. Вестоносецът сам не може да си позволи да каже "ние", като с това "ние" засвидетелства своите измишльотини като царски.

npp
08-05-2015, 10:29
От Моето ще вземе и Мене ще прослави - къде тук пише нещо за "твоето" или за "ние".

Ми като говориш казвай тогава "Той казва", а не "ние".

Ти май ползваш "ние" единствен за да се почувстваш важен.

както истинският Господ Бог дава да говоря, така говоря, Той е Царят, не аз, ако дава да казвам "ние", така и правя

defender
08-05-2015, 10:33
както истинският Господ Бог дава да говоря, така говоря, Той е Царят, не аз, ако дава да казвам "ние", така и правя

ама много искаш да си важен и специален бе, небесни херувиме от небесната църква, лично удостоен да си свидетел на богът ти.

ти си бил цял помазаник бе,

бре-бре, възхищавам ти се, айде, червено ли имаш на бузките са.

npp
08-05-2015, 10:36
Да ама например ако царството се казва Нппинчия, то там под ние се разбира "ние нппинчовците", а не "ние царете".
Това "ние" те обединява не по чест и власт с царя, а само по произход.

И това "ние" си позволява да го казва царя, а не вестоносецът. Вестоносецът сам не може да си позволи да каже "ние", като с това "ние" засвидетелства своите измишльотини като царски.

ако примерно царят е написал със собствената си ръка такова съобщение до съседното царство посочвайки в него себе си и своите многобройни войски с лично местоимение от първо лице множествено число, и е казал на своя вестоносец да го прочете пред представителите на съседното царство, тогава кой си ти, че да казваш как Бог да постъпва и как/какво да говорят Неговите свидетели?!, не си ли ти супер наглият тип?!

defender
08-05-2015, 10:36
целия форум ще ти пренесе жертвена красива мома в твоя чест, православните ще ти сложат икона, а мюсюлманите ще ти направят курбан, помазанико.

npp
08-05-2015, 10:41
ама много искаш да си важен и специален бе, небесни херувиме от небесната църква, лично удостоен да си свидетел на богът ти.

ти си бил цял помазаник бе,

бре-бре, възхищавам ти се, айде, червено ли имаш на бузките са.

това го казваш ти, не аз, и това са твои думи, не мои

не си никой за да кажеш как и какво да свидетелствуват истинските свидетели на истинския Господ Бог - това въобще не твоя работа

"никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 21

defender
08-05-2015, 10:44
"никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 21

Ами тогава като говориш нещо казва "Бог ми каза", а не казвай "ние", защото сам по себе си, ти си човек, с човешка воля.

npp
08-05-2015, 10:44
целия форум ще ти пренесе жертвена красива мома в твоя чест, православните ще ти сложат икона, а мюсюлманите ще ти направят курбан, помазанико.

ако продължаваш да насосваш така, ти сам ще паднеш в примката на образите, които създаваш

"Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Изход 20: 4-6,

"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." Откровение 13: 11-17

образите(кумирите) никога не са от истинския Бог, но винаги са от сатана

npp
08-05-2015, 10:47
Ами тогава като говориш нещо казва "Бог ми каза", а не казвай "ние", защото сам по себе си, ти си човек, с човешка воля.

това го решава Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а не ти, нито аз

defender
08-05-2015, 10:50
това го решава истинският Господ Бог, а не ти, нито аз

Ма Той никъде не казал да говориш с "ние" и отношението ти към Него да е като "ние", а не като Бог и човек.
Никой апостол не си е позволявал да благовести Словото, като говори относно Бог с "ние".

npp
08-05-2015, 10:53
Ма Той никъде не казал да говориш с "ние" и отношението ти към Него да е като "ние", а не като Бог и човек.
Никой апостол не си е позволявал да благовести Словото, като говори относно Бог с "ние".

местоимението "ние" е употребено около 140 пъти в посланията на Св. Апостоли, които са поместени в Новия Завет на Библията, така че избий си го от главата

defender
08-05-2015, 10:54
ето какво казва ап Павел преди всяко свое послание:

1. Павел, раб на Иисуса Христа, призван апостол, отреден за Божието благовестие, ⇨
--
1. Павел, Силуан и Тимотей - до солунската църква в Бога Отца нашего и в Господа Иисуса Христа:
2. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

къде казва "ние", относно Бог.

само ти единствен херувим, нямаш равен.

ето още:

1. Павел, окованик Иисус Христов, и брат Тимотей, - до възлюбения Филимона, наш сътрудник,
2. и до Апфия, възлюбена сестра, и до Архипа, наш съратник, и до домашната ти църква:
3. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

Кой си позволява да говори като тебе, "ниичо".

npp
08-05-2015, 11:05
ето какво казва ап Павел преди всяко свое послание:

1. Павел, раб на Иисуса Христа, призван апостол, отреден за Божието благовестие, ⇨
--
1. Павел, Силуан и Тимотей - до солунската църква в Бога Отца нашего и в Господа Иисуса Христа:
2. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

къде казва "ние", относно Бог.

само ти единствен херувим, нямаш равен.

ето още:

1. Павел, окованик Иисус Христов, и брат Тимотей, - до възлюбения Филимона, наш сътрудник,
2. и до Апфия, възлюбена сестра, и до Архипа, наш съратник, и до домашната ти църква:
3. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

Кой си позволява да говори като тебе, "ниичо".

ето преброй ги ако искаш:

Яков 3:2
Защото ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло.
Яков 3:3
Ето, ние туряме юздите в устата на конете, за да ни се покоряват, и обръщаме цялото им тяло.
Яков 4:15
Вместо това, вие трябва да казвате: Ако ще Господ, ние ще живеем и ще направим това или онова.
2 Петрово 1:16
Защото, когато ви обявихме силата и пришествието на нашия Господ Исус Христос, ние не следвахме хитро измислени басни, а бяхме очевидци на Неговото величие.
2 Петрово 1:18
Тоя глас чухме сами ние, че дойде от небето, когато бяхме с Него на светата планина.
1 Йоаново 1:2
(защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), -
1 Йоаново 3:14
ние знаем, че сме преминали от смърт в живот, защото любим братята. Който не люби, остава в смърт.
1 Йоаново 3:16
От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята,
1 Йоаново 4:6
ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.
1 Йоаново 4:10
В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни.
1 Йоаново 4:11
Възлюбени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго.
1 Йоаново 4:14
И ние видяхме и свидетелствуваме, че Отец прати Сина Си да бъде Спасител на Света.
1 Йоаново 4:16
И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него.
1 Йоаново 4:17
В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение в съдния ден, защото, както е Той, така сме и ние в тоя свят.
1 Йоаново 4:19
ние любим [Него], защото първо Той възлюби нас.
1 Йоаново 5:19
Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.
1 Йоаново 5:20
Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот.
3 Йоаново 1:8
ние, прочее, сме длъжни да посрещаме такива радостно, за да бъдем съработници с истината.
3 Йоаново 1:12
За Димитрия се свидетелствува добро от всички, и от самата истина; а още и ние свидетелствуваме; и ти знаеш, че нашето свидетелство е истинско.
Римляни 3:8
И защо да не вършим зло, за да дойде добро? (както някои клеветнически твърдят, че ние така говорим). На такива осъждането е справедливо.
Римляни 3:9
Тогава що следва? Имаме ли ние някакво предимство над езичниците? Никак; защото вече обвинихме юдеи и гърци, че те всички са под грях.
Римляни 3:28
И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.
Римляни 5:2
посредством Когото ние чрез вяра придобихме и достъп до тая благодат, в която стоим, и се радваме поради надеждата за Божията слава.
Римляни 5:6
Понеже, когато ние бяхме още немощни, на надлежното време Христос умря за нечестивите.
Римляни 6:2
Да не бъде! ние, които сме умрели към греха, как ще живеем вече в него?
Римляни 6:3
Или не знаете, че ние всички, които се кръстихме да участвуваме в Исуса Христа, кръстихме се да участвуваме в смъртта Му?
Римляни 6:4
Затова, чрез кръщението ние се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот.
Римляни 7:6
но сега, като умряхме към това, което ни държеше, освободихме се от закона; тъй щото ние служим по нов дух, а не по старата буква.
Римляни 8:12
И тъй, братя, ние имаме длъжност, обаче, не към плътта, та да живеем плътски.
Римляни 8:23
И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.
Римляни 8:24
Защото с тая надежда ние се спасихме; а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда?
Римляни 12:5
така и ние мнозината сме едно тяло в Христа, а сме части, всеки от нас, един на друг.
Римляни 14:10
И тъй, ти защо съдиш брата си? а пък ти защо презираш брата си? Понеже ние всички ще застанем пред Божието съдилище.
Римляни 15:1
Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си.
1 Коринтяни 1:23
а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;
1 Коринтяни 2:6
Обаче, ние поучаваме мъдрост между съвършените, ала не мъдрост от тоя век, нито от властниците на тоя век, които преминават;
1 Коринтяни 2:12
А ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари;
1 Коринтяни 2:16
Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов.
1 Коринтяни 4:8
Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;
1 Коринтяни 4:10
ние безумни заради Христа, а вие разумни в Христа, ние немощни, а вие силни, вие славни, а ние опозорени.
1 Коринтяни 4:11
ние до тоя час и гладуваме и жадуваме, и сме голи, бити сме и се скитаме,
1 Коринтяни 6:3
Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи;
1 Коринтяни 8:1
А относно идоложертвеното: Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса! Но знанието възгордява, а любовта назидава.
1 Коринтяни 8:6
но за нас има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него.
1 Коринтяни 9:5
Нямаме ли право и ние, както другите апостоли, и братята на Господа, и Кифа, да водим жена от сестрите?
1 Коринтяни 9:11
Ако ние сме посели у вас духовното, голямо нещо ли е, ако пожънем от вас телесното?
1 Коринтяни 9:12
Ако други участвуват в това право над вас, не участвуваме ли ние повече? Обаче, ние не използувахме това право, но търпим всичко, за да не причиним някакво препятствие на Христовото благовестие.
1 Коринтяни 9:25
И всеки, който се подвизава, се въздържа от всичко. Те вършат това за да получат тленен венец, а ние нетленен.
1 Коринтяни 10:16
Чашата, която биде благословена, и която ние благославяме, не е ли това да имаме общение в Христовата кръв? Хлябът, който пречупваме, не е ли да имаме общение в Христовото тяло?
1 Коринтяни 10:17
тъй като ние, ако и да сме мнозина, сме един хляб, едно тяло, понеже всички в единия хляб участвуваме.
1 Коринтяни 10:22
Или искаме да подбудим Господа на ревнивост? ние по-силни ли сме от Него?
1 Коринтяни 11:16
Но, ако някой мисли да се препира за това, - ние нямаме такъв обичай, нито Божиите църкви.
1 Коринтяни 12:13
Защото ние всички, било юдеи или гърци, било роби или свободни, се кръстихме в един Дух да съставляваме едно тяло, и всички от един Дух се напоихме.
1 Коринтяни 15:15
При това, ние се намираме и лъжесвидетели Божии; защото свидетелствувахме за Бога, че е възкресил Христа, Когото не е възкресил, ако е тъй, че мъртвите не се възкресяват;
1 Коринтяни 15:19
Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.
1 Коринтяни 15:30
Защо и ние се излагаме на бедствия всеки час?
1 Коринтяни 15:52
в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
2 Коринтяни 1:4
Който ни утешава във всяка наша скръб, за да можем и ние да утешаваме тия, които се намират в каквато и да била скръб, с утехата, с която и ние се утешаваме от Бога.
2 Коринтяни 1:6
Но, ако ни наскърбяват, това е за вашата утеха и спасение, или ако ни утешават, това е за вашата утеха [и спасение], която действува да устоявате в същите страдания, които понасяме и ние.
2 Коринтяни 1:9
даже ние сами счетохме, че бяхме приели смъртна присъда в себе си, - за да не уповаваме на себе си, но на Бога, Който възкресява мъртвите.
2 Коринтяни 1:12
Защото нашата похвала е тая, свидетелството на нашата съвест, че ние живяхме на света, а най-много между вас, със светост и искреност пред Бога, не с плътска мъдрост, а с Божия благодат.
2 Коринтяни 2:11
да не би сатана да използува случая против нас; защото ние знаем неговите замисли.
2 Коринтяни 2:15
Защото пред Бога ние сме Христово благоухание за тия, които се спасяват, и за ония, които погиват.
2 Коринтяни 2:17
ние сме, защото не сме като мнозина, които изопачават Божието слово, но говорим искрено в Христа, като от Бога, пред Бога.
2 Коринтяни 3:18
А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен.
|
|
v

npp
08-05-2015, 11:07
2 Коринтяни 4:5
(Защото ние не проповядваме себе си, но Христа Исуса като Господ, а себе си като ваши слуги заради Исуса).
2 Коринтяни 4:7
А ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.
2 Коринтяни 4:11
Защото ние живите винаги сме предавани на смърт за Исуса, за да се яви и живота на Исуса в нашата смъртна плът.
2 Коринтяни 4:13
А като имаме същия дух на вяра, според писаното: "Повярвах, за това и говорих", то и ние, понеже вярваме, затова и говорим;
2 Коринтяни 4:16
Затова ние не се обезсърчаваме; но ако и да тлее външният наш човек, пак вътрешният всеки ден се подновява.
2 Коринтяни 5:4
Защото ние, които сме в тая телесна скиния, като обременени, стенем; не че желаем да се съблечем, но да се облечем още повече, за да бъде смъртното погълнато от живота.
2 Коринтяни 5:6
И тъй, понеже винаги се одързостяваме, като знаем, че, докато сме у дома в тялото, ние сме отстранени от Господа,
2 Коринтяни 5:16
Затова, отсега нататък ние не познаваме никого по плът; ако и да сме познали Христа по плът, пак сега вече така Го не познаваме.
2 Коринтяни 5:21
Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога.
2 Коринтяни 6:1
И ние, като съдействуваме с Бога, тоже ви умоляваме да не приемате напразно Божията благодат.
2 Коринтяни 6:3
ние в нищо не даваме никаква причина за съблазън, да не би да се злослови нашето служение;
2 Коринтяни 6:16
и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде".
2 Коринтяни 8:16
А благодарение на Бога, Който туря в сърцето на Тита същото усърдие за вас, което имаме и ние;
2 Коринтяни 9:4
да не би, ако дойдат с мене македонци, та ви намерят неприготвени, да се посрамим ние, да не кажа вие, в тая наша увереност.
2 Коринтяни 10:2
моля ви се, когато съм при вас да се не принудя да употребя смелост с оная увереност, с която мисля да се одързостя против някои, които разчитат, че ние плътски се обхождаме.
2 Коринтяни 10:7
Вие гледате на външното. Ако някой е уверен в себе си, че е Христов, то нека размисли още веднъж в себе си, че, както той е Христов, така и ние сме Христови.
2 Коринтяни 10:13
А ние няма да се похвалим с това, което е вън от мярката ни, но според мярката на областта, която Бог ни е определил, като мярка, която да достигне дори до вас.
2 Коринтяни 10:14
Защото ние не се простираме чрезмерно, като че ли не сме достигнали до вас; защото ние първи достигнахме до вас с Христовото благовестие.
2 Коринтяни 10:15
И не се хвалим с това, което е вън от мярката ни, то ест, с чужди трудове, но имаме надежда, че с растенето на вярата ви, ние ще имаме по-голяма област за работа между вас, и то премного,
2 Коринтяни 11:4
Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.
2 Коринтяни 11:6
А пък, ако и да съм в говоренето прост, в знанието не съм; дори ние по всякакъв начин сме ви показали това във всичко.
2 Коринтяни 11:12
А каквото правя, това и ще правя, за да отсека причината на тия, които търсят причина против мене, та относно това, с което те се хвалят, да се намерят също такива, каквито сме и ние.
2 Коринтяни 12:19
Още ли мислите, че ние се защищаваме пред вас? Не; пред Бога говорим това в Христа, и то всичко, любезни мои, за ваше назидание.
2 Коринтяни 13:4
защото, при все че Той биде разпнат в немощ, но пак живее чрез Божията сила. И ние също сме немощни в Него, но ще сме живи с Него чрез Божията сила спрямо вас.
2 Коринтяни 13:6
А надявам се да познаете, че ние не сме порицани;
2 Коринтяни 13:7
и моля Бога да не сторите никакво зло, - не за да се покажем ние одобрени, но за да струвате вие това, което е честно, ако и да бъдем ние порицани.
2 Коринтяни 13:9
Понеже се радваме, когато ние сме немощни, а вие сте силни; и за това се молим - за вашето усъвършенствуване.
Галатяни 1:8
Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
Галатяни 2:9
и когато познаха дадената на мене благодат, то Яков, Кифа и Иоан, които се считаха за стълбове, дадоха десници на общение на мене и на Варнава, за да идем ние между езичниците, а те между обрязаните.
Галатяни 2:15
ние, които сме по природа юдеи, а не грешници от езичниците,
Галатяни 2:16
като знаем все пак, че човек не се оправдава чрез дела по закона, а само чрез вяра в Исуса Христа, - и ние повярвахме в Христа Исуса, за да се оправдаем чрез вяра в Христа, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае никоя твар.
Галатяни 2:17
Но, когато искахме да се оправдаем чрез Христа, ако и ние сме се намерили грешни, то Христос на греха ли е служител? Да не бъде!
Галатяни 3:23
А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.
Галатяни 4:3
Така и ние, когато бяхме малолетни, бяхме поробени под първоначалните учения на света;
Галатяни 4:28
А ние, братя, както Исаак, сме чада на обещание.
Галатяни 4:31
За туй, братя, ние не сме чада на слугиня, а на свободната.
Галатяни 5:5
Защото ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме.
Ефесяни 1:12
тъй щото, да бъдем за похвала на Неговата слава ние, които отнапред се надеехме на Христа,
Ефесяни 2:3
между които и ние всички сме живели някога в нашите плътски страсти, като сме изпълнявали волята на плътта и на помислите, и по естество сме били чада на гнева, както и другите.
Филипяни 3:3
защото ние сме обрязаните, които с Божия Дух се кланяме, и се хвалим с Христа Исуса, и не уповаваме на плътта.
Филипяни 3:15
И тъй, ние, които сме зрели, нека мислим така; и ако мислите вие нещо другояче, Бог ще ви открие и него.
Колосяни 1:9
Затуй и ние, от деня, когато чухме за това, не преставаме да се молим за вас и да искаме от Бога да се изпълните с познанието на Неговата воля чрез пълна духовна мъдрост и проумяване,
Колосяни 1:28
Него ние възгласяваме, като съветваме всеки човек и поучаваме всеки човек с пълна мъдрост, за да представим всеки човек съвършен в Христа.
1 Солунци 1:8
Защото не само се прогласи Господното слово от вас в Македония и Ахаия, но се разчу навсякъде и вашата вяра в Бога, така щото няма нужда ние да казваме нещо за нея.
1 Солунци 2:13
И за туй и ние непрестанно благодарим на Бога загдето, като приехте чрез нас словото на Божието послание, приехте го, не като човешко слово, а като Божие слово, каквото е наистина, което и действува между вас, вярващите.
1 Солунци 2:17
А ние, братя, като осиротяхме от вас за малко време, (колкото за телесно присъствие, а не по сърце), постарахме се още повече, с голямо желание, дано видим лицето ви.
1 Солунци 3:6
А когато Тимотей дойде още сега при нас, та ни донесе добри вести за вярата и любовта ви, и че имате всякога добри спомени за нас и желаете да ни видите, както и ние вас,
1 Солунци 3:8
понеже ние сега живеем, ако вие стоите твърдо в Господа.
1 Солунци 3:12
И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас,
1 Солунци 4:15
Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
1 Солунци 4:17
после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
1 Солунци 5:8
а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение.
2 Солунци 1:4
така щото и сами ние се хвалим с вас между Божиите църкви за вашата твърдост и вяра във всичките ви гонения и в неволите, които понасяте:
2 Солунци 2:13
А ние сме длъжни винаги да благодарим на Бога за вас, възлюбени от Господа братя, загдето Бог отначало ви е избрал за спасение чрез освещение на Духа и вярването в истината;
2 Солунци 3:7
Понеже сами вие знаете, как трябва да ни подражавате, защото ние не се обходихме безчинно между вас;
1 Тимотей 1:8
А ние знаем, че законът е добър, ако го употребява някой законно,
Тит 3:3
Защото и ние някога бяхме несмислени, непокорни, измамвани и поробени на разни страсти и удоволствия, и като живеехме в злоба и завист, бяхме омразни, и се мразехме един друг.
Тит 3:5
Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух,
Евреи 2:1
Затова ние сме длъжни да внимаваме провече на туй, което сме чули, да не би да го изгубим някога.
Евреи 2:3
то как ще избегнем ние, ако пренебрегнем едно толкова велико спасение, което, от начало прогласено от Господа, се потвърди между нас от тия, които бяха го чули;
|
|
v

npp
08-05-2015, 11:08
Евреи 3:1
Затова, свети братя, участници на небесното звание, размислете за апостола и първосвещеника, Когото ние изповядваме, Исуса;
Евреи 3:6
а Христос, като Син, беше верен над Неговия дом. Неговият дом сме ние, ако удържим до край дръзновението и похвалата на надеждата си.
Евреи 3:14
Защото ние участвуваме в Христа, ако удържим твърдо до край първоначалната си увереност:
Евреи 4:3
Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света.
Евреи 6:18
така щото чрез две неизменими неща, в които не е възможно за Бога да лъже, да имаме голямо насърчение ние, които сме прибягнали да се държим за поставената пред нас надежда;
Евреи 8:1
А от това, което казваме, ето що е смисълът: ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата,
Евреи 10:10
С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.
Евреи 10:39
ние, обаче, не сме от ония, които се дърпат назад, та се погубват, а от тия, които вярват та се спасява душата им.
Евреи 12:1
Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще,
Евреи 12:25
Внимавайте, да не презрете този, Който говори; защото, ако ония не избегнаха наказанието, като презряха този, който ги предупреждаваше на земята, то колко повече не щем избегна ние, ако се отървем от Този, Който предупреждава от небесата!
Евреи 13:10
ние имаме олтар, от който нямат право да ядат служащите в скинията.
Евреи 13:13
Прочее, нека излизаме и ние към Него вън от стана, понасяйки позор за Него.

разбира се в различните стихове/на различни места "ние" може да е употребено от различни гледни точки

defender
08-05-2015, 11:10
2 Коринтяни 4:5
(Защото ние не проповядваме себе си, но Христа Исуса като Господ, а себе си като ваши слуги заради Исуса).
2 Коринтяни 4:7
А ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.
2 Коринтяни 4:11
Защото ние живите винаги сме предавани на смърт за Исуса,

да, това потвърждава думите ми, останалите цитати не съм ги чел де.

Никой апостол не говори относно Иисус като за "ние", а използват "ние" единствено относно другите апостоли или вярващи.

defender
08-05-2015, 11:13
Евреи 3:14
Защото ние участвуваме в Христа,

Може би тук трябваше да каже "Защото ние участвуваме в ние (или пък участвуваме в нас)", а?

defender
08-05-2015, 11:20
Виж кой ми е на аватара херувиме, тръгнал си да пикаеш срещу вятъра.

npp
08-05-2015, 11:24
да, това потвърждава думите ми, останалите цитати не съм ги чел де.

Никой апостол не говори относно Иисус като за "ние", а използват "ние" единствено относно другите апостоли или вярващи.

да не искаш да кажеш, че са проповядвали само където/когато са говорили за Исус, а всички други думи от техните послания не са проповеди, а нещо като мръсни вицове?!, виждаш ли сега колко си тъп и заблуден?!, защото ти се извадиха около 140 различни стиха от посланията на Св. Апостоли в Библията, в които те са използвали местоимението "ние", какво, не са ли проповядвали Благовестието на Исус Христос и Отца в тези 140 стиха?!

това го казваш ти, най-големият фарисейски подлизурко, който съм срещал, отгде знаеш какъв смисъл е вложен в думите на Св. Апостоли, особено след като беше изобличен за всяко твое твърдение досега?!

defender
08-05-2015, 11:27
най-големият фарисейски подлизурко,

:D

който съм срещал

И то като се има предвид, че ти си роден преди има-няма 7000 години.

npp
08-05-2015, 11:28
Може би тук трябваше да каже "Защото ние участвуваме в ние (или пък участвуваме в нас)", а?

разбира се, че в Евреи 3:14 говори за верните последователи на Отца и Исус, както вече казахме и преди, "ние" е използвано от различни гледни точки на различни места

npp
08-05-2015, 11:31
Виж кой ми е на аватара херувиме, тръгнал си да пикаеш срещу вятъра.

видях, но не виждам какво общо имаш ти с него, и как той би съпортвал такъв духовен тепегьоз като теб

defender
08-05-2015, 11:33
нпп, ти модератор ли си във форума?

Можеш да слагаш банове.

npp
08-05-2015, 11:40
стига троли, трольольок такъв

defender
08-05-2015, 11:44
стига троли, трольольок такъв

"ние" ли ви викаш, или сега се дистанцираш, хихи

Meth
08-05-2015, 13:09
Уважаеми хриситяни...искам да ви питам нещо.
От евангелието на Матей:
''1:16 а Яков роди Иосифа, мъжа на Мария, от която се роди Исус, Който се нарича Христос { Помазаник, или, Месия.}.''
Нали Мария си няма мъж, а Иисус е син Божи...к'ви ги пише тука ?

defender
08-05-2015, 13:48
Мария зачева преди да е спала с мъжа си, след което на Иосиф, ангел му съобщава, че това дете е Син Божи и е заченато не по плът, а по Дух, а жена му не е изневерила с друг мъж.
След това Мария има деца и от Иосиф, но Иисус е първи син на Мария.

Corb1225
08-05-2015, 14:09
"Непорочното зачатие" на Исус и до днес си остава най-великата и голяма лъжа в историята за прикриване на изневяра ;д.

defender
08-05-2015, 14:14
Това е твое право да мислиш така.

Все пак още в Стария завет е предсказано, че Месията ще дойде непорочно.
В смисъл Иосиф не е бил толкова тъп, че да не знае дали жена ме е изневерила с друг мъж.

Meth
08-05-2015, 15:21
Мария зачева преди да е спала с мъжа си, след което на Иосиф, ангел му съобщава, че това дете е Син Божи и е заченато не по плът, а по Дух, а жена му не е изневерила с друг мъж.
След това Мария има деца и от Иосиф, но Иисус е първи син на Мария.
Аха...благодаря...В Корана не се споменава за Йосиф.

Liora
08-05-2015, 16:04
След това Мария има деца и от Иосиф
Вярно ли?
Не бях чувала.

defender
08-05-2015, 19:44
Вярно ли?
Не бях чувала.

Може би бъркам, защото в Евангелието пишеше, че Иисус има братя, но може би само по линия на Иосиф т.е. доведени братя.

А след чудесата, които станали около Мария (преди и след раждането на Иисус), Иосиф, започнал да я почита и уважава като свята жена и не е лягал с нея.

npp
08-06-2015, 12:27
виждате ли докъде ви докарват човешките духовни/религиозни традиции, или все спорите/се карате, или се биете, или се чудите кое предание е вярното, на християнството ли, на исляма, юдаизма, или др., и се съмнявате, и вярата ви не е с пълна увереност в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог...

defender
08-06-2015, 13:09
на християнството ли, на исляма, юдаизма, или др.,

А религията на нппинчовците?

defender
08-06-2015, 13:30
нппинчо, като си толкова отворен отговори на един въпрос:

Може ли модератор да сложи бан на модератор?

npp
08-06-2015, 16:07
А религията на нппинчовците?

аз ли те нападам с препирни и разисквания за нищожности, или ти мен?!, обаче не само смирението е важно, но и правилното/вярното предание

"ако някой предава друго учение, и не се съобразява със здравите думи на нашия Господ Исус Христос и учението, което е съгласно с благочестието, той се е възгордял и не знае нищо, а има болничава охота за разисквания и препирни за нищожности, от които произлизат завист, разпри, хули, лукави подозрения" 1 Тимотей 6: 3-4

нппинчо, като си толкова отворен отговори на един въпрос:

Може ли модератор да сложи бан на модератор?

ако се страхуваш да не те баннат, това е защото и съвестта ти е гузна задето толкова много нападаше мен и др. хора малко или много неоснователно/безпричинно, сега виждам, че се опитваш да се (с)криеш зад маската на аватари изразяващи смирение за да правиш мили очички/за да им станеш симпатичен на админите и модераторите та да не изядеш някой бан

Meth
08-06-2015, 16:48
виждате ли докъде ви докарват човешките духовни/религиозни традиции, или все спорите/се карате, или се биете, или се чудите кое предание е вярното, на християнството ли, на исляма, юдаизма, или др., и се съмнявате, и вярата ви не е с пълна увереност в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог...
Нямам нито капка съмнение в религията си ! ;)

npp
08-06-2015, 18:43
Нямам нито капка съмнение в религията си ! ;)

религията е явна, а в Онзи, Който наистина е истинският Бог?!

не се опитвам да ви съдя/осъждам, нито да ви пришпорвам, но просто такова е свидетелството от истинския Господ Бог, което е дадено за поучение

defender
08-06-2015, 19:38
ако се страхуваш да не те баннат,

Така е, насирам се да не ме баннат, аз сега разбрах, че има модератори.