- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Последно редактирано от JungleJaguar : 04-30-2012 на 06:42
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
дихателните техники са вследствие от нашествието на системата/царството на звяра(666), която има за цел наместо Любовта/Правдата в вярата да постави разни неправедни правила и ритуали за тялото и ума, правила и ритуали за дейноста или седене, ритуал за дишане, правила и ритуал за сетивата(-ната дейност), ритуал за съсредоточаване и т.н., това води до духовно извисяване и кулминации наричани самадхи, нирвана, и др., а схемта, по която верческата/духовната система на "тъмнината" действува обикновено е една и съща, целта и е наместо същинският грях, който е верческата/духовната неправда, да бъдат поставени някакви естествени телесни неща - такива като секса(-уалността) и телесните сетива(-ни дейности), а самото верческо/духовно беззаконие да бъде поставено за свято(-то)/свещено(-то)
"И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че окултизма(дълбоките верчески/духовни работи) привидно изглеждаше добър за човека), и че беше приятно за очите(т.е. и че разкрива големи перспективи за човека), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава божествено всезнание и божествена власт и могъщество), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. окултните/трансце(н)денталните възприятия/сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат телесното като греховно); и съшиха смокинови листа(т.е. и изнамериха множество верчески/духовни неправди(лъжепророчества)) та си направиха препаски(т.е. и си направиха човешка(666) вяра/духовност/религия)." Битие 3: 6-7,
"А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата(т.е. че в послешните времена разни духовници/вярващи може да (по-)следват верческа(-та)/духовна(-та) неправда), и ще слушат(т.е. и че може да се предадат на) измамителни духове и бесовски учения(т.е. и неправедни вероучения), чрез лицемерието на човеци(т.е. на духовни водачи), които лъжат(т.е. които лъжепророкуват), чиято съвест е прегоряла(т.е. чиято съвест е осквернена с (всякакви) неправди в вярата), които запрещават жененето(т.е. секса(-уалността)) и заповядват въздържание от ястия(т.е. от разни сетивни дейности), които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват(т.е. които вярват правилно) и разбират истината(т.е. а също и от онези, които разбират Истината/Естеството на Божието Творение). Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение(т.е. ако не се употребява за зли цели); понеже се освещава чрез Божието слово(т.е. понеже е освещавано от иситнискят Господ Бог) и молитва(т.е. а също и чрез молитвите на истинските Светии). В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега. А отхвърляй скверните и бабешките(т.е. и човешките) басни(т.е. вероучения) и обучавай себе си в благочестие. Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. Това слово е вярно и заслужава приемане; понеже за това се трудим и се подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог, Който е Спасител на всичките човеци, а най-вече на вярващите(т.е. а най-вече на праведните вярващи). Това заръчвай и учи." 1 Тимотей 4: 1-11,
"Никой да ви не отнема наградата с измама(т.е. не оставяйте на който и да е да ви заблуждава), чрез самоволно смиреномъдрие и ангелослужение(т.е. и верческо/духовно служение), като наднича в неща, които не е видял и напразно се надува с плътския(т.е. с неправедният) си ум, а не държи главата Христа, от Когото цялото тяло, снабдявано и сплотено чрез ставите и жилите си(т.е. чрез истинските части), расте с нарастване, дадено от Бога. Ако сте умрели с Христа относно първоначалните учения на света(т.е. относно неправедните вероучения), то защо, като че живеете на света, се подчинявате на постановления, като, "Не похващай"(т.е. отречи се от сетивата(-ните дейности)), "Не вкусвай"(т.е. не яж еди-каква си храна), "Не пипай"(т.е. не прави секс), (които всички се развалят от употреба), по човешки(т.е. по неправедни верчески/духовни) заповеди и учения? Тия неща наистина имат вид на мъдрост в произволно(т.е. на свободно) богослужение и смирение и в нещадене на тялото(т.е. на плътта), но не струват за нищо в борбата против угождаването на тялото(т.е. в борбата против угаждането на дявола и за истинското насищане на човешкото същество)." Колосяни 2: 18-23
за сравнение ето четирите най-популярни заповеди в индийските вероизповедания:
- да не се прави никакъв секс, освен само за зачеване на деца
- да не се приемат никакви упойващи и стимулиращи вещества, алкохол, наркотици, успокоителни, цигари, кафе, и чай
- да не се консумира месо, яйца, риба, чесън, лук, гъби, грах, и др.
- да не се игре (на) хазарт
никъде в Св. Писание(Библията) няма такива заповеди
Последно редактирано от npp : 04-30-2012 на 10:28
^
хатака, хатака, пуцай ги яко.
Адски много си противоречиш, ама адски много. Първото изобщо не е вярно ! За другото...хубаво, изкара, че Библията позволява пиенето на алкохол, употребата на наркотици, стимуланти и успокоителни ! Евала пич !
Всъщност добре, че са заповедите от индийските вероизповедания, та да опазят поне малко здравето на някои хора !
и в Библията има предупреждения за възможна евентуална вреда от систематично препиване, преяждане, и пр., освен това досега тази тема винаги е била засягана и по телевизиите, вестниците, списанията, интернет, училищата, и въобще в обществото като цяло, обаче става въпрос за това кои са основните заповеди в вярата, понеже едно е, което е посочено(-то) в Св. Писание(Библията), да нямаш други богове освен само Онзи, Който наистина е Истинският, да не се върши неправда в вярата, да не се следва/упражнява/практикува чрезмерна вяра, и пр., а друго е когато на първо място в същото отношение са поставяни някакви забрани за удовлетворяване на съвсем естествени телесни нужди и консумации на съвсем естествени храни, и когато въз основа на това верческите/духовните заблуди/неправди са посочвани за съвсем святи, т.е. в това отношение има реверсивност в верческата/духовната система на "тъмнината" - всичко там е обърнато наопаки
Последно редактирано от npp : 04-30-2012 на 15:01
Ето знамето, с което около 5000 зле въоръжени опълченци удържат 35 000 хилядната турска войска на Сюлейман паша, дотогава непознаваща що е поражение. А на сабите на опълченците е било изписано "С нас е Бог".
![]()
Последно редактирано от defender : 05-02-2012 на 13:02
Брей, аз пък си мислех че е грешно да се убиват хора. Тц, тц, тц
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Искам на мен да ми кажете мойто как се нарича, ако има наименование. Значи християнка съм, обаче вярвам в Господ и съм на мнение, че е един, просто с много имена, но пък не вярвам в Исус Христос. В смисъл такъв, че не го приемам като Господ, не е ми някъв важен, как да го обесня. Та нещо такова има ли име ;о
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Библията се интерпретира по всякакъв начин и всеки я тълкува според своите виждания. Половината доказателства на страшно много противоречиви тези за каквото и да било са въз основа на нея.
Страшно много фолклорни разкази и предания от различни култури се препокриват с нея, а те са по-старите. Фолклорът предшества литературата.
StolenBliss, някои хора ходят на църква всяка неделя, защото им е задължение, а не, че вярват. Това какви ги прави? Живееш във време, когато не те убиват, заради вярата ти или заради липсата на такава.Днес имаш право на личен избор.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Трябва да се вярва така както казва Бог, а не така както на нас с теб ни се иска.
Христос ти показва пътя, по който да достигнеш до Бога. Без Христос това е невъзможно за човека, защото човека винаги и лесно се подава на заблуди и дяволско въздействие. Пример за такъв заблуден човек може да бъде Буда и т.н.
Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 07:38
именно Исус Христос е единственият Господ, обаче проблема идва от лошото Му представяне от страна на духовниците/вярващите от човешката(666) религия, защото Той е единственият Господ на цялата тази вселена, но те Го представяха в образа на някакъв човек
"Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 30,
"Вие Ме наричате Учител и Господ; и добре казвате, защото съм такъв." Йоан 13: 13,
"И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света..... защото си Ме възлюбил преди създанието на света." Йоан 17: 5-24,
"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58,
"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете..... А за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове;..... и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 1-10,
"И Бог каза: (Сине Мой нека) Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;..... И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,
"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа." Битие 2: 7,
"Исуса Христа Назарянина..... Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла. И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Евреи 4: 10-12,
"И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите." Откровение 19: 16,
"ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите." Еклесиаст 5: 9,
"Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Марк 10: 45,
"ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. и христосовци) много), но за нас(т.е. но за всички човеци/одушевени е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него." 1 Коринтяни 8: 5-6,
"има само един Бог и един ходатай(т.е. и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички;" 1 Тимотей 2: 5-6
Най-смешното винаги ми е било това, че някой си мисли, че като прочете няколко неща и всичко знае. Няма мащабен поглед върху нещата, нито е вникнал в материята. За тези неща трябват години. Ако искаш да разбереш нещо, непрекъснато подлагаш нещата на съмнение, за да докажеш истинността им и прочие. Всичко това те обогатява, но ако не го желаеш, го наричаш глупост, защото противоречи на представата ти за нещата.
Повечето хора нямат реална представа, дори какво е религията. Много обичам някой да ми спори и да ми казва какво е християнско и какво е предхристиянска традиция.Същите хора не могат да поберат информацията в главата си, защото не са подготвени за това. Най-смешното от всичкото е как седят и ти обясняват кое как е.
![]()
Правилен начин на интерпретация няма, нито е само един за Библията. Ако беше само един, еволюцията на човека нямаше да съществува.
Теза: Потопът от Библията е взаимстван, да не кажа според други хора "откраднат" от Гилгамешкия епос. Много се е изписало по въпроса. Ако знаете добре английски, няма да имате затруднения с изследванията.![]()
Всяко нещо може да се интерпретира по коренно противоположни начини. Въз основа на тях се градят други и още, и още такива. Времето показва кое е вярно и кое не. Дори да е грешно, то е предпоставка за създаването на вярното. Иначе кое ще провокира доказването на обратното.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат, която е единствено в православната църква.
Човек се развива когато види и признае грешките си, тогава той започва да се поправя, а когато човек е прелъстен, когато е във властта на дявола, той не може дори да се осъзнае за да се поправи и тогава започват и всякакви различни интерпретации.
Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 10:16
Вторият цитат е във връзка с тезите, дете.![]()
"има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат"
Библията сбор от Стария и Новия завет. Не е дело на Бога. Делата описани в нея са с Негово участие. Той не я е написал като 10-те Божи заповеди и да я е предал някому. Библията има безброй преписи и всеки преписвач е допълвал по нещо свое. Може само да се гадае кое е първо, второ и т.н. Затова има безброй изследвания и на тази тема. Библията се е приемала буквално някога. Днешните тълкувания са най-различни. Нямаше да има католици, протестанти, православни и т.н.
"която е единствено в православната църква."
От къде си сигурен, че е само там, а? Това е като зазубрен текст, на който са те научили и си плямпориш без да чуваш какво ти говорят. Дай доказателства, защото така биха ти казали доста хора.
Всеки има своя път и за всеки човек вярата е нещо съкровено и лично. Не можеш да налагаш някакъв модел нему. Ако за двама души Бог е един, но нагласите са им различни, това може да ги направи или приятели, или врагове. Пример е католицизма и православната църка. Да не говорим за протестантите и католиците. омг Какво меле е имало толкова векове. Въпреки, че тук се намесват най-вече политическите интереси и други фактори.![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 05-05-2012 на 10:45
Потребителя отказва да спори, да убеждава, да се налага, свободната воля е съкровенна.
Който има уши да слуша, нека слуша! - Лука 14
^
мдааа, ей затова човек трябва да си има една умна женЪ до него.
Според мен религиозните предводители се събират на една кръгла масичка и задружно се смеят как ни тролват вече 2012 години.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Е тва е, че не вярвам че Исус е Господ. От другите имена на Господ също не се вълнувам. Просто само и единствено вярвам в Господ и че е един както казах. Може би наистина е некво универсално, не знам явно няма точен термин. Аз вечер като си казвам молитвата я отправям към Господ, не Исус. Не вярвам и, че Исус е пътя ми към Господ.
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.