.
Отговор в тема
Страница 55 от 87 ПървиПърви ... 54551525354555657585965 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 351 до 1 375 от общо 2160
    Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ок, продължавай в същи дух,
    поне кажи, хубава ли си?
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    А ти тъп ли си?!
    Aаахахахах
    Тва ме разби ахахаах
    Последно редактирано от JungleJaguar : 04-30-2012 на 06:42
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Мега фен
    дихателните техники са вследствие от нашествието на системата/царството на звяра(666), която има за цел наместо Любовта/Правдата в вярата да постави разни неправедни правила и ритуали за тялото и ума, правила и ритуали за дейноста или седене, ритуал за дишане, правила и ритуал за сетивата(-ната дейност), ритуал за съсредоточаване и т.н., това води до духовно извисяване и кулминации наричани самадхи, нирвана, и др., а схемта, по която верческата/духовната система на "тъмнината" действува обикновено е една и съща, целта и е наместо същинският грях, който е верческата/духовната неправда, да бъдат поставени някакви естествени телесни неща - такива като секса(-уалността) и телесните сетива(-ни дейности), а самото верческо/духовно беззаконие да бъде поставено за свято(-то)/свещено(-то)

"И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че окултизма(дълбоките верчески/духовни работи) привидно изглеждаше добър за човека), и че беше приятно за очите(т.е. и че разкрива големи перспективи за човека), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава божествено всезнание и божествена власт и могъщество), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. окултните/трансце(н)денталните възприятия/сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат телесното като греховно); и съшиха смокинови листа(т.е. и изнамериха множество верчески/духовни неправди(лъжепророчества)) та си направиха препаски(т.е. и си направиха човешка(666) вяра/духовност/религия)." Битие 3: 6-7,

"А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата(т.е. че в послешните времена разни духовници/вярващи може да (по-)следват верческа(-та)/духовна(-та) неправда), и ще слушат(т.е. и че може да се предадат на) измамителни духове и бесовски учения(т.е. и неправедни вероучения), чрез лицемерието на човеци(т.е. на духовни водачи), които лъжат(т.е. които лъжепророкуват), чиято съвест е прегоряла(т.е. чиято съвест е осквернена с (всякакви) неправди в вярата), които запрещават жененето(т.е. секса(-уалността)) и заповядват въздържание от ястия(т.е. от разни сетивни дейности), които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват(т.е. които вярват правилно) и разбират истината(т.е. а също и от онези, които разбират Истината/Естеството на Божието Творение). Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение(т.е. ако не се употребява за зли цели); понеже се освещава чрез Божието слово(т.е. понеже е освещавано от иситнискят Господ Бог) и молитва(т.е. а също и чрез молитвите на истинските Светии). В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега. А отхвърляй скверните и бабешките(т.е. и човешките) басни(т.е. вероучения) и обучавай себе си в благочестие. Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. Това слово е вярно и заслужава приемане; понеже за това се трудим и се подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог, Който е Спасител на всичките човеци, а най-вече на вярващите(т.е. а най-вече на праведните вярващи). Това заръчвай и учи." 1 Тимотей 4: 1-11,

"Никой да ви не отнема наградата с измама(т.е. не оставяйте на който и да е да ви заблуждава), чрез самоволно смиреномъдрие и ангелослужение(т.е. и верческо/духовно служение), като наднича в неща, които не е видял и напразно се надува с плътския(т.е. с неправедният) си ум, а не държи главата Христа, от Когото цялото тяло, снабдявано и сплотено чрез ставите и жилите си(т.е. чрез истинските части), расте с нарастване, дадено от Бога. Ако сте умрели с Христа относно първоначалните учения на света(т.е. относно неправедните вероучения), то защо, като че живеете на света, се подчинявате на постановления, като, "Не похващай"(т.е. отречи се от сетивата(-ните дейности)), "Не вкусвай"(т.е. не яж еди-каква си храна), "Не пипай"(т.е. не прави секс), (които всички се развалят от употреба), по човешки(т.е. по неправедни верчески/духовни) заповеди и учения? Тия неща наистина имат вид на мъдрост в произволно(т.е. на свободно) богослужение и смирение и в нещадене на тялото(т.е. на плътта), но не струват за нищо в борбата против угождаването на тялото(т.е. в борбата против угаждането на дявола и за истинското насищане на човешкото същество)." Колосяни 2: 18-23

за сравнение ето четирите най-популярни заповеди в индийските вероизповедания:

- да не се прави никакъв секс, освен само за зачеване на деца

- да не се приемат никакви упойващи и стимулиращи вещества, алкохол, наркотици, успокоителни, цигари, кафе, и чай

- да не се консумира месо, яйца, риба, чесън, лук, гъби, грах, и др.

- да не се игре (на) хазарт

никъде в Св. Писание(Библията) няма такива заповеди
    Последно редактирано от npp : 04-30-2012 на 10:28

Мега фен
    ^
    хатака, хатака, пуцай ги яко.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    за сравнение ето четирите най-популярни заповеди в индийските вероизповедания:

- да не се прави никакъв секс, освен само за зачеване на деца

- да не се приемат никакви упойващи и стимулиращи вещества, алкохол, наркотици, успокоителни, цигари, кафе, и чай

- да не се консумира месо, яйца, риба, чесън, лук, гъби, грах, и др.

- да не се игре (на) хазарт

никъде в Св. Писание(Библията) няма такива заповеди
    Адски много си противоречиш, ама адски много. Първото изобщо не е вярно ! За другото...хубаво, изкара, че Библията позволява пиенето на алкохол, употребата на наркотици, стимуланти и успокоителни ! Евала пич !
    Всъщност добре, че са заповедите от индийските вероизповедания, та да опазят поне малко здравето на някои хора !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Адски много си противоречиш, ама адски много. Първото изобщо не е вярно ! За другото...хубаво, изкара, че Библията позволява пиенето на алкохол, употребата на наркотици, стимуланти и успокоителни ! Евала пич !
    Всъщност добре, че са заповедите от индийските вероизповедания, та да опазят поне малко здравето на някои хора !
    и в Библията има предупреждения за възможна евентуална вреда от систематично препиване, преяждане, и пр., освен това досега тази тема винаги е била засягана и по телевизиите, вестниците, списанията, интернет, училищата, и въобще в обществото като цяло, обаче става въпрос за това кои са основните заповеди в вярата, понеже едно е, което е посочено(-то) в Св. Писание(Библията), да нямаш други богове освен само Онзи, Който наистина е Истинският, да не се върши неправда в вярата, да не се следва/упражнява/практикува чрезмерна вяра, и пр., а друго е когато на първо място в същото отношение са поставяни някакви забрани за удовлетворяване на съвсем естествени телесни нужди и консумации на съвсем естествени храни, и когато въз основа на това верческите/духовните заблуди/неправди са посочвани за съвсем святи, т.е. в това отношение има реверсивност в верческата/духовната система на "тъмнината" - всичко там е обърнато наопаки
    Последно редактирано от npp : 04-30-2012 на 15:01

Мега фен
    Ето знамето, с което около 5000 зле въоръжени опълченци удържат 35 000 хилядната турска войска на Сюлейман паша, дотогава непознаваща що е поражение. А на сабите на опълченците е било изписано "С нас е Бог".

Последно редактирано от defender : 05-02-2012 на 13:02

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Брей, аз пък си мислех че е грешно да се убиват хора. Тц, тц, тц
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на StolenBliss
    Град
    ImaginaryWorld.com
    Искам на мен да ми кажете мойто как се нарича, ако има наименование. Значи християнка съм, обаче вярвам в Господ и съм на мнение, че е един, просто с много имена, но пък не вярвам в Исус Христос. В смисъл такъв, че не го приемам като Господ, не е ми някъв важен, как да го обесня. Та нещо такова има ли име ;о
    Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Библията се интерпретира по всякакъв начин и всеки я тълкува според своите виждания. Половината доказателства на страшно много противоречиви тези за каквото и да било са въз основа на нея.

Страшно много фолклорни разкази и предания от различни култури се препокриват с нея, а те са по-старите. Фолклорът предшества литературата.

StolenBliss, някои хора ходят на църква всяка неделя, защото им е задължение, а не, че вярват. Това какви ги прави? Живееш във време, когато не те убиват, заради вярата ти или заради липсата на такава. Днес имаш право на личен избор.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Не спазвате заповедите в Библията, не сте ник'ви християнки тогава. Изобщо чели ли сте Старият Завет и Новият завет или просто си вярвате в некви там сили колкото да се успокоявате, че нещо бди над нас ?!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от StolenBliss Виж мнението
    Искам на мен да ми кажете мойто как се нарича, ако има наименование. Значи християнка съм, обаче вярвам в Господ и съм на мнение, че е един, просто с много имена, но пък не вярвам в Исус Христос. В смисъл такъв, че не го приемам като Господ, не е ми някъв важен, как да го обесня. Та нещо такова има ли име ;о
    Ами... определено си странна за класификация, но ако под бог с много имена (аджиба че всички религии говорят за един и същи бог) това се нарича универсализъм, но самата дефиниция е супер размазана. Наричай се манджа с грозде просто :P
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Библията се интерпретира по всякакъв начин и всеки я тълкува според своите виждания.
    Има само един правилен начин на интерпретация на Библията, всичко друго е заблуда или опит да се отклонят хората от правилния път. Атеизма също е форма на лъжливо интерпретиране на Библията, според своите виждания и самозаблуда.

Мега фен
    Значи християнка съм, обаче вярвам в Господ и съм на мнение, че е един, просто с много имена, но пък не вярвам в Исус Христос. В смисъл такъв, че не го приемам като Господ, не е ми някъв важен, как да го обесня. Та нещо такова има ли име ;о
    Трябва да се вярва така както казва Бог, а не така както на нас с теб ни се иска.
    Христос ти показва пътя, по който да достигнеш до Бога. Без Христос това е невъзможно за човека, защото човека винаги и лесно се подава на заблуди и дяволско въздействие. Пример за такъв заблуден човек може да бъде Буда и т.н.
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 07:38

Мега фен
    именно Исус Христос е единственият Господ, обаче проблема идва от лошото Му представяне от страна на духовниците/вярващите от човешката(666) религия, защото Той е единственият Господ на цялата тази вселена, но те Го представяха в образа на някакъв човек

"Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 30,

"Вие Ме наричате Учител и Господ; и добре казвате, защото съм такъв." Йоан 13: 13,

"И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света..... защото си Ме възлюбил преди създанието на света." Йоан 17: 5-24,

"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58,

"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете..... А за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове;..... и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 1-10,

"И Бог каза: (Сине Мой нека) Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;..... И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,

"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа." Битие 2: 7,

"Исуса Христа Назарянина..... Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла. И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Евреи 4: 10-12,

"И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите." Откровение 19: 16,

"ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите." Еклесиаст 5: 9,

"Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Марк 10: 45,

"ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. и христосовци) много), но за нас(т.е. но за всички човеци/одушевени е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него." 1 Коринтяни 8: 5-6,

"има само един Бог и един ходатай(т.е. и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички;" 1 Тимотей 2: 5-6

Град
    Има само един правилен начин на интерпретация на Библията, всичко друго е заблуда или опит да се отклонят хората от правилния път. Атеизма също е форма на лъжливо интерпретиране на Библията, според своите виждания и самозаблуда.
    Най-смешното винаги ми е било това, че някой си мисли, че като прочете няколко неща и всичко знае. Няма мащабен поглед върху нещата, нито е вникнал в материята. За тези неща трябват години. Ако искаш да разбереш нещо, непрекъснато подлагаш нещата на съмнение, за да докажеш истинността им и прочие. Всичко това те обогатява, но ако не го желаеш, го наричаш глупост, защото противоречи на представата ти за нещата.

Повечето хора нямат реална представа, дори какво е религията. Много обичам някой да ми спори и да ми казва какво е християнско и какво е предхристиянска традиция. Същите хора не могат да поберат информацията в главата си, защото не са подготвени за това. Най-смешното от всичкото е как седят и ти обясняват кое как е.

Правилен начин на интерпретация няма, нито е само един за Библията. Ако беше само един, еволюцията на човека нямаше да съществува.
    Теза: Потопът от Библията е взаимстван, да не кажа според други хора "откраднат" от Гилгамешкия епос. Много се е изписало по въпроса. Ако знаете добре английски, няма да имате затруднения с изследванията.
    Всяко нещо може да се интерпретира по коренно противоположни начини. Въз основа на тях се градят други и още, и още такива. Времето показва кое е вярно и кое не. Дори да е грешно, то е предпоставка за създаването на вярното. Иначе кое ще провокира доказването на обратното.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Мега фен
    Всяко нещо може да се интерпретира по коренно противоположни начини.
    Въз основа на тях се градят други и още, и още такива.
    има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат, която е единствено в православната църква.
    Дори да е грешно, то е предпоставка за създаването на вярното. Иначе кое ще провокира доказването на обратното.
    Човек се развива когато види и признае грешките си, тогава той започва да се поправя, а когато човек е прелъстен, когато е във властта на дявола, той не може дори да се осъзнае за да се поправи и тогава започват и всякакви различни интерпретации.
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 10:16

Град
    има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат, която е единствено в православната църква.

Човек се развива когато види и признае грешките си, тогава той започва да се поправя, а когато човек е прелъстен, когато е във властта на дявола, той не може дори да се осъзнае за да се поправи и тогава започват и всякакви различни интерпретации.
    Вторият цитат е във връзка с тезите, дете.

"има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат"

Библията сбор от Стария и Новия завет. Не е дело на Бога. Делата описани в нея са с Негово участие. Той не я е написал като 10-те Божи заповеди и да я е предал някому. Библията има безброй преписи и всеки преписвач е допълвал по нещо свое. Може само да се гадае кое е първо, второ и т.н. Затова има безброй изследвания и на тази тема. Библията се е приемала буквално някога. Днешните тълкувания са най-различни. Нямаше да има католици, протестанти, православни и т.н.

"която е единствено в православната църква."
    От къде си сигурен, че е само там, а? Това е като зазубрен текст, на който са те научили и си плямпориш без да чуваш какво ти говорят. Дай доказателства, защото така биха ти казали доста хора.

Всеки има своя път и за всеки човек вярата е нещо съкровено и лично. Не можеш да налагаш някакъв модел нему. Ако за двама души Бог е един, но нагласите са им различни, това може да ги направи или приятели, или врагове. Пример е католицизма и православната църка. Да не говорим за протестантите и католиците. омг Какво меле е имало толкова векове. Въпреки, че тук се намесват най-вече политическите интереси и други фактори.
    Последно редактирано от ledenakrasota : 05-05-2012 на 10:45

Мега фен
    Потребителя отказва да спори, да убеждава, да се налага, свободната воля е съкровенна.

Който има уши да слуша, нека слуша! - Лука 14

Град
    Потребителя отказва да спори, да убеждава, да се налага, свободната воля е съкровенна.

Който има уши да слуша, нека слуша! - Лука 14
    потребителяТ

Мега фен
    ^
    мдааа, ей затова човек трябва да си има една умна женЪ до него.

Град
    ^
    мдааа, ей затова човек трябва да си има една умна женЪ до него.
    Нарочно ни дразниш, за да пишем дълги постове, нали?

Мега фен Аватара на Chacho
    Според мен религиозните предводители се събират на една кръгла масичка и задружно се смеят как ни тролват вече 2012 години.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на StolenBliss
    Град
    ImaginaryWorld.com
    Е тва е, че не вярвам че Исус е Господ. От другите имена на Господ също не се вълнувам. Просто само и единствено вярвам в Господ и че е един както казах. Може би наистина е некво универсално, не знам явно няма точен термин. Аз вечер като си казвам молитвата я отправям към Господ, не Исус. Не вярвам и, че Исус е пътя ми към Господ.
    Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.

Е тва е, че не вярвам че Исус е Господ. От другите имена на Господ също не се вълнувам. Просто само и единствено вярвам в Господ и че е един както казах. Може би наистина е некво универсално, не знам явно няма точен термин. Аз вечер като си казвам молитвата я отправям към Господ, не Исус. Не вярвам и, че Исус е пътя ми към Господ.
    Ти самата си нямаш и на идея в какво вярваш.
    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Мега фен
    Не вярвам и, че Исус е пътя ми към Господ.
    да ама няма значение какво ти се иска на тебе, истината е само една, другото са своеволия.
    Мюсюлманите са нещо подобно на тебе, те вярват в Аллах, а Иисус го почитат като пророк.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си