- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5
Ако четеш дневниците във bb-team може да попиташ Маргаритка. Много добре обяснява и от години се занимава с това.
Може да си направиш оризово мляко, знам че веганите го пият..![]()
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Не съм Rebirthing, но ще ти кажа нещо. Току що прочетох ЛС-то ти, а дори преди него смятах да те съветвам да хапваш сусам и сусамов тахан. Днес разбрах колко е полезен - зъболекарят ми ми каза да ям, заради зъби, кости... Не ми каза за баналното сирене и кисело мляко, а именно него. Съдържа и много полезни мазнини, желязо и други полезни неща. :д Казвам ти го, понеже веганите често са набедявани за хора с липса на калций и витамин Б12 - за второто не съм особено запозната, нека Rebirthing ти каже.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Да, знам, че е полезен и за стомаха. Четох за тия недостиги, но специално Б12 освен да си купя, няма как.
Общо взето гледам много го хапват, остава да си намеря подходящ в БИО магазин и да си купя. Ето още нещо, което ми се яде, но никога не съм яла. :д
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
В тези магазини ще ти излезе двойно, а може би тройно. Аз си купувам от един супермаркет и ми излиза 2,20 за 200 гр., в Зоя за 250 гр. е около 13 лв. Доволна съм да ти кажа, много приятен мек вкус, а като се обърка с мед става уникално.![]()
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Има няколко вида вегански млека, те са предимно ядкови, но както е писала bathory има и оризово. За мен лично то е безвкусно, само веднъж съм го пила и си дадох парите на вятъра. В Била има хубаво соево мляко Алпро, три вида, чисто, с ванилия и с шоколад, към соевото мляко е добавено витамин б12 и витамин Д /мисля/. В ДМ има соево мляко Джоя пак е с различни вкусове. Може да си направиш и домашно бадемово мляко и да го подсладиш с фурми, кленов сироп, сироп от агаве или просто с мед.
За витамин б12 - ако до сега си се хранила с месо в организма ти има достатъчни количества за няколко години напред. Източник на б12 е хранителната мая, съдържа се и в някои други продукти, но се смята, че не са достатъчно добри източници.
За сусамовият тахан - сусама е в пъти по-добър източник на калций от колкото млякото. Други добри източници са зеленолистните зеленчуци, портокалите, смокините, орехите, бразилският орех, лешниците, както и бадемите които съдържат и големи количества витамин Е.
Добре, че ми каза за оризовото мляко, че точно на такова се бях наканила. Соево съм си купувала, но имаше доста дълъг срок и след известно време го забравих в хладилника. Като го пробвах пак, нагарчаше, а още не му беше свършил срокът, но ще пробвам пак.
Спокойна съм значи за Б12.
Мерси за всичко, друго сега не се сещам, но ако ти или друг искате да добавите нещо, давайте.
няква супер excited съм, не знам защо
Вие сте направо луди..Тия млека масла глупости,явно сте богаташи/шки всички... Та тва просто соево мляко Алпро или както го каза rebirthing е 4,60 на литър..Рофл..За 4,60 ще взема 4 литра домашно прясно мляко .. dafuq?....
'Айде кажи ми откъде си го взимаш това домашно мляко, та да си взема и аз.
Защо е нужно да храниш абсолютно всеки, който не е на НВД. И аз съм на НВД до днешна дата. И що? Нито съм станала свръхчовек, нито нищо.
Не съм дори близо до финансите на богаташка, обаче дали ще давам не-знам-си колко лева за месо и сирене, или ще го дам за соево мляко, мисля, че компенсира. Ще кажеш, че месото ще го ям значително повече време и си прав, но аз и млякото няма да го избухам за 1 ден, сещаш ли се?
След като съм решила, че ще го правя, ще го правя, ако имаш конструктивно и компетентно, базирано на опит мнение - моля, заповядай.
^Нямам нито конструктивно, нито компетентно мнение, ама не мога да живея без месо и зат'ва ти се възхищавам страшно много! Върла пушачка съм, преди не минаваше ден, в който да не ям по 2432543535454 сладки работи, всичко мога да откажа, ама мръвка и сирене - никога! Загъзия си е да търсиш откъде да си набавиш витамините и минералите, съдържащи се предимно в животинските храни, ама евала за желанието. Успех!
Мерси, ама аз съм се хранила вече вегански и то абсолютно несъзнателно, просто не ми се дояжда месо принципно.
Еми аз такива оферти нямам. Така че няма какво да го коментираме..
Яйца месо има и въобще не знам как ще дадеш 4,60 за 30 грама протеин,дето ги има в 100 гр печено пилешко ,което ще ти излезне под 1 лев
В 100 гр. грах примерно има значителни количества витамин А, C и K, докато в 100 грама месо няма дори 1 процент от препоръчителната дневна доза на тези витамини. Месото може да има пълен аминокиселинен профил, но по отношение на витамините и минералите...не съм особено съгласна.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Боже, хора, споко.
Rebirthing, протеинът ти как стига до 80 грама на ден? Кои храни са богати на протеини? Бтв сега видях, че в 2 нектарини има 3 грама протеин, интересно.
Яж си соята и се кефиБългарска работа
80 грама протеин, ама колко реално е протеин? Примерно бобови май трябва да се комбинират със зърнени и то на едно ядене, за да има пълен АК профил, иначе вятър протеин.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Българска ще викаш на българите, не ме бъркай плс, че не ме кефи![]()