- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как искате да изглежда света в бъдещето?
А какво? За по-лошо ли да мисля?
Знам ,че този строй ,който цари в България е крайно нелеп и трябва промяна, революция
Което и ще стане в близко или по-далечно бъдеще, хората отново ще се вдигнат и ще започнат граждански войни най-вероятно
Ние сега сме едни слуги на бандитска Европа и Америка
Както и да е- малка държава сме и винаги сме били подчинени на великите сили
Помислих те за Лъв, заради любовта ти към философстването
Ама нали точно това казвам, ти си продукт на лошото. Ако го нямаше лошото ти щеше да си съвсем различен човек. Така че да си против лошото е все едно да си против себе си... Затова е най-коректно да излезеш извън границите на доброто и лошото. Това са просто две фиктивни променливи в уравнението Живот. Освен това, само слабия и "малкия" човек непременно търси да се изживява чрез доброто. Затова и омразата му към "злото(или любовта към "доброто") е толкова силна, защото доброто и злото го дефинират като човек. Без омразата си към несправедливостта и любовта към правдата, какво остава от него? Нищо! Остава без цел, принадлежност, губи представа за насоченост. А това не е полезно и психиката постоянно търси да идентифицира Аз-ът чрез подобни идеи.
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *
Има нещо вярно
Всеки щеше да е различен сега ,ако го нямаше злото
Но тогава щеше да живеем в хармония на пълно блаженство както Адам и Ева преди да хапнат от ябълката
Иначе такъв свят е невъзможен
Обаче, това деца от Африка да умират от анорексии , а други да живеят в пълен лукс - е пълна извратения !
Това че лошите хора се прераждали в нещастници , бедни и сакати същества - също е глупост , защото никой не помни какъв е бил в предишния си живот, за да знае в какво е сгрешил !
Човекът не живее с природата
Зависим е от нея, но я унищожава с пълни сили както себе си
Унищожава еко системите и ВСИЧКИ НЕГОВИ действия са против и нехармонични с природата!
Ветрогенераторите убиват птиците и менят пътят им !
Няма екологично изобретение на човека!