- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Да, благодаря!В процес на прочитане съм!Само ще кажа, че от както ми е направиха съм изпанал във някакъв ужас....страх ме да не ми се налага да ходя да пикая, страх ме да не ми стане патлака,страх ме е че няма да мога да заспя, страх ме и вече да си обуя и гащите...при най - лекото докосване на главичка се сгърчвам жестоко...
Днес минах контролен преглед и в момента съм супер щастлив!![]()
Вече нямам проблеми със забелването и останаха само да ми паднат конците, които са саморазграждащи се.
Единственото, за което продължавам да съжалявам е, че не си направих операцията по-рано..
Дано да нямам никакви проблеми от тук нататък.
Успех на всички и давайте смело, не е болка за умиране!![]()
Мен ме интересува да ли ви болеше първия път като се изпикахте?![]()
Здравейте, пробвах да използвам търсачката, но ми дава някаква грешка. Имам няколко въпроса и се надявам някой да ми помогне.
Вчера ме оперираха от късо гемче, с местна упойка - лидокаин, днес ме изписаха и съм вече във вкъщи. Не съм изпитвал абсолютно никакви болки. Казаха ми да го превивам с марля и йодасепт. Също така да използвам и смрадлика и калиев перманганат, но как?! Казаха ми, че конците ще си паднат сами след известно време.
Сега мога ли да се изкъпя?
може, само сложи наилонче с тикво или ластиче да не го мокриш. Измий си пушката на 3-ия ден след операцията, нека сега се поуспокои раната и да започне да се възстановява. Не отмивай течностите, които тялото ти произвежда сега, те ще се превърнатв тъкан.
Добре, благодаря за съвета, сега просто съм сложил една чиста марля, за да го предпазя по някакъв начин, а довечера ще си направя промивка със смрадлика и ще сложа нова марличка с йодасепт. Калиев перманганат да го взимам ли изобщо, чета в момента коментари, хора, които не са го ползвали. Бил също така и опасен, ако не го използваш правилно.
Аз мога ли да мастурбирам спокойно или трябва да изчакам още време? На 13 ден съм от операцията (непълно).
Притеснява ме това, че още имам конци и малки ранички..
mitko, калиевия перманганат не го ползвай, с него лесно можеш да се изгориш, прави си баните със смрадлика редовно и няма да имаш проблемиАз така правих.
power, мастурбирай, когато положението стане много напечено, но много внимателно и без да дърпаш раната да не я отвориш.
Бях опериран в сряда (късо гемче), дали утре ще мога да се изкъпя без пликчета и ластичета, че е адски зор :X
Приятели, имам един проблем, от операцията насам пишока ми седеше постоянно заголен, но сутринта като станах превръзката беше паднала, и кожичката се беше смъкнала, пишока си беше в нормално положение. Направих банята със смрадликата, превързах го пак, но след известно време превръзката отново се смъкна и главичката на пишока отново не е забелена. Проблем ли ще е ако го оставя така, дори и превръзката да махна? Операцията беше в сряда (късо гемче)
Последно редактирано от mitko07 : 11-17-2012 на 07:45 Причина: добавяне на текст
Искам да попитам лошо ли е ако съм го намокрил след 5 ден по душа?
Никой ли няма да помогне?
Имам и други проблеми вече. Ще ми трябва нещо за мазане, защото кожата ми е страшно суха. Днес превръзката отново ми се беше изхлузила, навярно защото вечерта имах ерекция, но по-важният проблем е, че имам леко възпаление на препуциума отстрани и е леко зачервен - все едно се е протъркал.
В Петъка минах първичен преглед и в момента съм супер радостен. Вече 2-3 година събирам сили да се реша да отида, но от този срам...Съжелявам, че не съм го направил преди това. Съветвам всеки, който има проблем да не се срамува ами да ходи при някой уролог да го преглеждат. Няма нищо страшно в т'ва, все пак това им е работата..
. Та доктора ми каза, че в Сряда ме приемат в болницата за 2 дена да ми направят операция, която представлява 2-3 разреза, които ще разширят кожичката и следователно ще се забелва без проблеми. Каза, че не било точно фимоза, смисъл нещо доста по безобидно
Исках да Ви попитам има ли някой, който е преминал през това ? Ако може да сподели колко време след това е възстановяването, как се чувства след операцията, всичко наред ли е в момента .. И отново .. съветвам всеки, който има проблем да тръгва веднага към кабинета, няма нищо страшно в това.
П.П. Дали да казвам на нашите за операцията?На 18 съм и може да я направят и без съгласието им..
Здравейте. След многогодишно чакане и отлагане и аз реших да ида на преглед. Всички симптоми сочат, че имам фимоза. Попаднах на този форум, и след като изчетох доста коментари на хора с подобен проблем започнах да събирам смелост. Въпреки, че съм на почти 32 години изпитвам страх от тази манипулация. Имам направление за уролог, чак в идния петък,а от сега съм в стрес. Понеже съм активен спортист искам да попитам, след колко време ще се завърна на стадиона и във фитнес залата, ако ми бъде направена въпросната операция? Главичката на члена ми е супер чувствителна. От как се помня съм я докосвал само на пияна глава.
@gluestick
Те повечето хора, които са писали тук, са преминали точно през това. Не разбрах какво ще ти е обрязването, но предполагам, че ще е непълно. При мен също не беше толкова сериозно колкото си мислех и ми направиха непълно обрязване като ми махнаха и късото гемче.
Операцията ми беше за 20-25 минути с местна упокойка и си тръгнах 5 минути след това.
Най-трудно ми беше първите 1-2 дена понеже имах леки болки, но напълно поносими (пих аналгин и ми минаваха набързо).
Днеска ми е 16-ти ден и отдавна си се чувствам нормално, нямам проблеми със забелването, останаха да ми паднат няколко конеца и да заздравее една раничка.![]()
Успех!
@lanzelot
Не знам след колко време ще можеш да тренираш пак, трябва някой по-компетентен да ти отговори, но предполагам, че ще трябва да почиваш поне 1-2 седмици (това е само предположение!).
Имам един въпрос - щом имаш фимоза и чувствителна главичка, това не ти ли е създавало проблеми по време на секс?
@powerrbg
Не съм правил секс. Преди 12 години, след като излезнах от казармата се бях отказал от нормален живот. Отдадох се на безразборно пиене, ядене и пушене ( 3 кутии "Средец" на ден). Напивах се ежедневно и станах 170 кг. Никоя жена не би проявила интерес към мен, а и аз не ебавах. Преди казармата имах приятелка, но нищо не се получи. Получавам ерекция, но много бързо "увяхва". И понеже главата му е чувствителна и изпитвам болка при докосване, при всяка ласка на момичето аз се свивам. И логично връзката се разпадна. През 2010 година достигнах високи стойносто на кръвното налягане заради килограмите и пиех по 3 хапчета на ден. Реших да променя това и с диета и спорт сега съм около 103 кг. Не знам, на колко години си, но сигурно знаеш, че в живота идва един момент, в който си даваш сметка, какво си оставил след себе си. Аз не съм оставил нищо. Моите приятели и съученици имат по две деца, а аз не съм правил още секс!! И това ме подтикна към направлението за уролог.![]()
@lanzelot
Наистина добре си направил щом си се решил да отидеш, малко късно е наистина, но всичко ще се подреди. Аз добре, че си намерих приятелка, и заради нея отидох предната седмица. Иначе може би и аз щях да го отлагам с години напред :/ . Проблема обаче е, че тя все още не знае за това, и ако стане нещо ще трябва да я отрежа...
. Та след колко време доло горе се възстановява от операцията и кога ще имам възможността да правя секс ? Макар, че това е доста променливо и си зависи от организма , както и от много други фактори, като пушене и т.н. При вас за колко време стана ?
Последно редактирано от gluestick : 11-18-2012 на 19:47
Ще се оправите, не е толкова страшно колкото си мислите. И мен много ме беше страх, но си казах, че рано или късно ще трябва да го направя и колкото по-рано, толкова по-добре.
Цялостното възстановяване е за 1 месец и не може да правите секс по-рано.
Значи на 18 съм и имам фимоза, реших да си направя тази операция. От Пловдив съм и затова ще помоля някой от Пловдив да ми препоръча при кого да отида. Имам и няколко въпроса ? Има ли начин нашите да не разбират за това. И мога ли нормално да си излизам първите дни след операцията ?
Lanzelot,
първо - голямо евала , че споделяш всичко.
Това си е операция и поне 20 -ина дни ще трябва да се ограничиш от скачане , тичане , висене и т.н.За чувствителността -ще поносиш превръзки , стегнати слипове и т.н.
За секса - не е кой знае каква загуба , че не си правил. Важното е , че си се отказал от вредните навици , които са те тласкали надолу. След месец ще водиш съвсем различен живот.Мини операцията ,не се страхувай от нея , а после ще ти даваме съвети за възстановяването.
Всичко ще е ок. Най-голямата болка е страхът в тази процедура. Убождането от иглата е следващата и от там нататък няма болка, има странно изтръпване и тъпа болка , която е странна , но в никакъв случай нетърпима или силна .Тя е странна- между лека болка и притискане .
Сподели как е минал прегледа , какво ти каза уролога.
Искам да добавя нещо. Ако уролозите не помогнат допускам, че проблема ти може да е чисто психологически. В сравнение с възможностите на психо-соматиката това е нищо, повярвай ми. Ако не помогне друго се обърни към психолог.
Успех и чакаме да се похвалиш!![]()
Един съвет към всички, обяснявайте добре проблема си на докторите. Аз май допуснах грешка, от неудобство ли - не знам. Не обясних достатъчно добре проблема си, направиха ми операция (frenulum breve), но не съм напълно сигурен, дали ще ми реши проблема, това го разбрах в последствие. Ще почакам да се възстановя сега, ще пробвам дали всичко е наред, и ако не, ще трябва да се подложа на обрязване![]()
Понеже пишока ми седи постоянно заголен и кожата ми беше доста поизсъхнала, реших да го намажа отгоре и отстрани с възелин, да се отпусне малко и да омекне. Почувствах се по-добре за момент, но после главичката започна да се прибира под кожата, но това е проблем, защото конците остават отдолу и изпитвам лека болка. Цял ден е така и постоянно го забелвам, той пак се заголва. Проблема е, че в момента там където са шевовете е зачервено и има едно леко като паране когато се опитвам да го забеля, а сега виждам, че и част от конеца като че ли се е скъсал. Операцията ми беше на 14-ти от късо гемче. Нормално ли е толкова скоро да падат вече конците или аз съм предизвикал това?