- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Привет съвипускници! Аз избрах матура по география. Тези които са я избрали, биха ли споделили как точно си готвят темите? Аз на няколко пъти седнах, но резултатът беше... хаос. Просто ми е интересно какъв е вашият метод на учене. .... Обаче и.... Честно да си призная не давам за момента 100% от себе си. Възползвам се от последните дни спане до късно, но в крайна сметка времето тече и се някога ще трябва да седна на задника си и да свърша всичката работа... това е типичната история - всичко се оставя за в последния момент!
И накрая - някой в ТУ София с ИД?
Годината ще започне с гръм и трясък, вчера стана огромен скандал покрай училището ми. Ако влезем в новините резила е пълен.
Вие колко желани резервни специалности имате?
Няма минимум, нито максимум,но колкото повече - толкова повече!
ПС: Освен да научите материала и да го предадете на листа хартия се научете и да анализирате събитията. Кое до какво води,какви последици би имало или има. Много внимават за такива неща и ги оценяват положително.
Последно редактирано от granger : 09-14-2013 на 10:27
maDamn
Май са изгонили класната и ще сме с нова ... :@
Твое е само това, което си изял и изпил!
Ох, последни часове от последната училищна ваканция.
Супер странно ми е, от утре официално ще сме 12 клас.
^На 21ви август започнах даскало и още не мога да свикна.
Тц.
И аз миналата година бях така.Но да си го кажем да си 12 клас е по различно.На мен специално 12 клас година ми мина много бързо.Успех на теб и всички тук
как мина последния ви първи учебен ден?
на мен ми е много тегаво и не искам да свършвам даскалоо ;[
Мина ми много тегаво и на мен... Не искам да започвам даскало.![]()
Няма го онова празнично усещане, че ми е последен първи учебен ден. Седяхме половин час, хвала на учителите, че най - сетне се сетиха да я съкратят програмата. Учудващо малко лицемерие в класа, очаквах да ми приложат едва ли не вратотрошач, защото "много съм им липсвала". Половината клас ги нямаше.
Утре имам блок БЕЛ, Английски, Математика и блок История. Май единствено за Математиката ще ни се налага да ходим до различен етаж.
последен първи учебен ден.. кога мина тва време бе, кога??
беше ми тъжно, щях да ревна даже сутринта, ама на самото тържество си бях ок и се радвах на приятелите дето видях и осъзнах, че повечето са от долни випуски хаха :Д ест приказки от мацките от класа ми за роклите и"хайде да ходим всички до асеновград за рокли" не липсваха, чудя им се на акъла честно как точно за тва ще се тревожат сега ..
утре имам 8 часа.. от 11:50 в даск, srsly? и едни предмети, аз имената им не мога да кажа, баси.. :Д
Последният първи учебен ден мина добре. Може би не съвсем както исках, но... както казах, няма да позволя на нищо да ми съсипва настроението. Е, на моменти се чувствах... как да го кажа, не съвсем важна за компанията, но в други ми беше приятно.
Написах първата си последна статия за училищния вестник, на който съм редактор, хехе, която (изненадаа!) е посветена именно на последните неща в живота ми. Много си я харесвам засега![]()
Честит първи учебен ден и от менУспех на всички тази година!
Не искам да почваме,защото знам колко бързо ще свърши.Не че обичам много класа си,но цялата обстановка ще ми липсва!
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
При мен мина достатъчно приятно :Д
Малко ми беше студено, защото бях с рокля, ама нямаше начин, издържах. Избрах си най-сладкото момиченце, което да държа за ръчичкаа <33 Накрая на годината пак него ще си хвана
Оправихме се без класната ни, защото и тя имала първокласник и въобще не беше в училището. Не се реши да ни "уважи" и след това.
Оффф, няма никакви учебници. Днес ходих до единственото място където продават втора употреба и имаше само един български, 5 профилирани химии и един 'свят и личност' на друго издателство. Отделно ми трябват два учебника за матурата по история, ако пиша в студентската тема и питам дали някой ги има ще ме отразят ли?
първи истински ден в даскало:
минус първи и нулев час картография - започнахме материала; после 2 часа водно - преподава нов материал, че и изпитва втория час хаха думи нямам.. после 2 литература - другата седмица есе и тест на Дебелянов, сега взехме 2 стихотворение на Смирненски, с-к-а-п-а-н-а съм.
аз пък колко неща имам за вършене... не е за вярване
Math internal assessment (6 to 12 pages)
English Further Oral Activity (20 minutes long)
Swedish presentation - 10 minutes long
History test on the Cold War
CAS diary (over 20 pages long)
Two biology reports (IAs)
Extended Essay - 4000 words
TOK essay - 1000 words
History internal assessment - 2000 words
и т'ва само за следващите месец и половина
+ нов материал, който се преподава нон-стоп всяка седмица
някой да ме гръмне.
Дриймърке, аз съм казвала колко ти се възхищавам, че не си тръгнала да ревеш и да се тръшкаш по форумите колко ти е сложен живота /поне не сериозно/, докато мен ме мъчат толкова по - дребни училищни проблеми.
Със скандала в училише стана много интересно... ВСИЧКИ от града знаят, но никой от ръководството не поема отговорност. Който повдигне въпроса в едни от най - четените страници след 30 минути писаниците му са изтрити.
И последно ако някой може да ми прати линк към синтезираното право за пълен и кратък член с примери? Така и не го научих и се дразня ужасно когато се спра на някоя дума и почна да умувам. Едно време зам. директорката казваше, че ги е научила чак в университета, но тя не държи матури![]()