- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
спортувам федербал лятото и баскет 2 пъти седмично.Пържено поптинцип не обичам а с повечето меса съм скарана...
Злояда съмНо със сладките е по - друга работата...Е, тук съм за да опитам и няма скоро да се откажа
![]()
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
То нередно нищо няма,въпросът е дали искаш да папаш захар за закуска.
Ее чак пък толкова захар
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
Растително масло, серен диоксид, захар, царевично брашно...
Здравейте! Гледам ,че много сте писали тук и ще е хубаво ,ако някой се хване да опресни темата.Иначе и аз се присъединявам към вас ,по темата. 1.65 и 55/56 кг (редуват се) .Като цифри предоплагам е добре,но реално тялото ми въобще си е отпуснато.Правя гимнастика всяка сутрин,но явно не е достатъчна .Сега като е хубаво времето мисля да започвам бягане .А и утре е 1ви април едно добро начало за отслабване.Много ми се иска да се стегна до лятото-нищо ново. ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ : Според вас сънят има ли някакво значение за отслабването ? Защото имам една приятелка ,която лятото спеше по 4-5 часа и беше станала направо скелет. Не ми е това целта ... При мен нещата са така-лягам към 2-3 часа , и ставам следобед ...Днес реално станах в 15.30 ч . И за целия ден съм пила само един фреш от портокал .Сега попринцип се очертава да вечерям -задушени гъби и чушки с пил.филе ,но не съм особено гладна.Искам да се насоча към някакъв хран. и спортен режим и да се захвана сериозно.
Аз лично когато си избирам овесени ядки си вземам тези на слънчо- чисти фини овесени ядки без нищо- за 1лв. си ги вземам 250гр. и нямат нито кокосови стърготини, нито корнфлейкс и всякакви подобни. Правя си домашно бадемово мляко и само добавям ванилия, канела, няколко резенчета ябълка и тиквени семки. Става супер вкусно и всичко ми отнема 10мин.
Целта ми е...... може би да сваля 3-4-5 кг. , въпреки че май нямам нужда... ама аз искам да съм около 50 и да стана релефна, плочки, извивки, всичко.
Е не е ли по-добре от филия хляб, парче баница, макарони и т.н ? Мислила съм да закусвам най-различни плодове сутрин с кисело мляко или обиковенни овсени ядки и сама да си добавя стафидите, ядките, ама тея много си ми харесват...
Винаги ми е била трудна закуската, наистина не знам какво да ям...знам че било хубаво сутрин да се ядат яйца, ама нямам повече губене на време сутрин за приготовления на закуски и миене на съдове след тях, пък и не обичам яйца.
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
Това вчера с фреша не ми е постоянно. То беше,защото вече ми се иска адски много да отслабна и просто нямах апетит ,исках да си организирам храненето. А иначе за храната попринцип се храня нездравословно и неорганизирано. Ям по 2 пъти на ден.2-ра смяна съм на училище и като стана правя към 20 лицеви 100 коремни 100 клека -раздвижвам си тялото от 2 месеца почти всяка сутрин ,разбира се случвало се е и да пропускам . Понякога закусквам банан или нищо .Следобед ям някакви солети.И вече на вечеря -ям нещо сготвено и нещо сладко .Знамм ,че е адски нездравословно .Точно затова и напълнях .Миналата година ядох повече,но непрекъснато бях в движение ,все на стадиона,фитнес ,много бях мотивирана ,апък сега направо съм му отпуснала двата края. Затова ми се иска да се стегна малко.Както може би се подразбира-загубила съм тренинг,преди и по 10 обиколки на стадиона правих ,но сега искам лека полека пак да заякна ,да съм по-издържлива ,да не ме мързи толкова ,че чак и ученето пренебрегвам и постоянно съм депресирана . Много ще се радвам да ми помогнете с менюто - обичам всякакви плодове,зеленчуци ,месо -пилешко и телешко 1-2 пъти седмично ям,яйца ям рядко -тежки са ми,кисело мляко обичам и млечни продукти .... Днес станах в 11.30ч. Ядох 300 гр кисело мляко 1,5% масленост ,преди час бях на стадиона. Направих 4 обиколки -той е големичък,ама направо останах без въздух и сега излизам навън ,взех си една зелена ябълка .За вечеря нямам представа какво ще е -ще се постарая да е нещо здравословно.... А за водата - по литър ,литър и половина взех да пия напоследък.Знам ,че е добре за отслабването.
Последно редактирано от need.a.change : 04-01-2014 на 12:52
300 гр. кис. мляко и ябълка за цялото време до вечеря? о.О Дано не говориш сериозно...
Тия лицеви, клекове, коремни са ти ок за стягане, но не ти горят особено много калории. Паралелно с тях прави и кардио. Ако ти харесва да тичаш и можеш да отделиш достатъчно време - давай, ако не - изтегли си разни клипове и ги прави. YouTube прелива от такива.
Махни го това сладко всяка вечер. Или поне го яж сутрин. Банан или някакъв друг плод не е зле за закуска, особено ако си от хората, които не обичат да закусват. Готвено също си е добре, ако не е с много мазнина и хляб. Вечер наблягай повече на белтъчини (месо, сирене, извара). В училище яж някакви плодове или ядки(!). Това ми идва първо наум.
Благодаря!Сега си приготвям за вечеря омлет със сирене на тефлонов тиган ..![]()
Повечко вода,сън и движение. Това е . И естествено някакъв режим на хранене..но не е добър вариант да си на "зърнената диета" да хапваш каквото зърнеш.. Сама знаеш коя храна е препоръчителна.. няма смисъл да се повтарям![]()
Днес имам малко мускулна треска на бедрата.Обаче много й се радвам ,защото явно вчера добре съм се натоварила.Днес закусих банан,обядвах омлет (приготвих го освен със сирене,с 1 тънко резенче немазна шунка) , след 1 час ще правя тренировка за корем и гръб заедно,не знам до колко е добре да се съчетават в 1 ден ,а по-късно ще излизам навън ходене поне 1-2 часа ,дано да ме отпусне мускулната..![]()
Съгреших , много ми е болно. ....
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
1 съвет: НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАКУСКАТА, защото тя е най-важното хранене. Спазвайте съотношението 50%:30%:20% и ще имате успех /като разбира се изключите вредните храни, в т.ч. и рафинираната захар, съдържаща се в големи количества във всички сладки, които продават по магазините.../
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
Хаха,великите ми планове за вчера не се осъществиха ....Вчера следобед излезнах на разходка за около 30-40 минути и се прибрах,защото мускулната треска беше жестока.Реших да не пия никакви хапове ,тя сама ще си мине.И така и стана.Днес съвсем леко във вътрешната страна на бедрата се чувства(те и без това са ми проблемна зона) ..Днес за закуска пих мляко с нес.След 1-2 часа бягането на стадиона ми е сигурно ..Предполагам,че след гадната мускулна едва ли ще имам нова след това бягане .... За обяд мисля да си притвя пилешки гърди ,но не знам как да са -казаха ми че варени са най-диетични,ама като си представя някакво разкашкано месо и лошо ми става ..По-добре да ги сложа на скара-то е едно малко парче около 150 гр не повече .
Вчера на кратката разходка излизах с една приятелка ,която също като мен висока 1,65 беше 58 кг ,а сега е 45.Направо е станала на кожаа и кости .И като я питах за какво време ,каза,че било за 20 дни общо - карала на солети и салати и заедно с това през ден на тренировки във фитнеса по час и половина ..Отслабнала е до неузнаваемост ..Сериозно не знам как е успяла да постигне такива големи резултати само за 20 дни,на вас вярва ли ви се че е възможно?
Последно редактирано от need.a.change : 04-03-2014 на 09:43 Причина: правописни грешки
Вярвам, но т'ва не значи, че е здрава или с хубаво тяло.
need.a.change, защо толкова бързаш да отслабнеш? По-добре по-бавно да стане, но да си здрава и да изглеждаш стегната.
Миналата година бях направила тази глупост да гладувам ,и много добре знам какви са последствията -косата ми взе адски много да пада и цикълът ми беше спрял за 6 месеца.Пих хапчета , и тогава не знам защо ми трябваше да ги правя тия диети от 52 кг на 1.65 ,тази година съм станала 56 кг.То и от самите хапчета се засилваше апетитът. И така тази седмица пак я бях почнала по същия начин с глад, от който ей така на стадиона си правя обиколките,почват да ми треперят краката на 3-тата обиколка от безсилие.Вчера излизах с приятели до късно вечерта,прибрах се някъде към 2.30 и се събирахме у едната и разбира се ,оплесках нещата .Издъних се и само дето си подложих волята на изпитание -хапнах снощи и да,56 кг не ми мърдат.Просто,защото съм много неорганизирана и не мога да отслабна по правилния начин.Да спортувам имам желание и то голямо,но с храната не мога да се оправя . Примерно НВД знам,че е много добър вариант за балансирано отслабване ,но пък не мога да си представя да ям месо и яйца цял месец ,аз на практика съм почти вегетарианка ,само като съм на диета се насилвам поне 2 пъти седмично да си хапна някакъв протеин и затова като реша,че трябва да отслабвам го правя с глад и спорт,докато накрая не се върна пак отначало ...И все пак много ми е кофти за вчера,защото цяла ваканция се вайках как да сваля поне 3 кг чисто,да се вижда -за 10 дни съм сигурна ,че щеше да стане,но уви 56 в началото , 56 съм си и сега ... От друга страна след няколкото посещения на стадиона за по 5 обиколки и разходките през ваканцията си чувствам бедрата значително по-стегнати
Днес пих 1 кафе без захар и една "Активиа" ядох ,тъпо ми е за вчера ама какво да се терзая ,станалото станало .Ваканцията свършва след 2 дни![]()
need.a.change, казваш, че не си много неорганизирана, НЕ МОЖЕШ да отслабнеш по правилния начин, НЕ МОЖЕШ да се оправиш с храната, НЕ МОЖЕШ да ядеш протеин, НЕ МОЖЕШ да спазваш НВД. чувстваш се ВИНОВНА, че си яла еди-какво-си вчера, ТЕРЗАЕШ СЕ.
Не е важно дали ще отслабнеш или няма да отслабнеш (да, не е важно), но е важно да осъзнаеш, че този ти начин на мислене ти се отразява негативно. Ти можеш да се храниш точно, както решиш, и всичко друго, което искаш и се постига с усилия, го можеш.
Щом имаш желание да спортуваш, спортувай. Яж, за да имаш енергия. Недей да броиш калории и да се чудиш вареният или печеният картоф е по-здравословен. Това е вманиачаване.
3 кила ЧИСТО за 10 дни? Абсурд. Щеше да е вода повечето.
НВД не е режим за балансирано отслабване. Балансирано отслабване се постига, когато не ограничаваш нито една група храни. НВД е успешен режим именно заради минимума на въглехидрати, които принципно задържат вода. И когато започнеш пак да ги консумираш, водата ще си дойде на мястото.
Яж балансирано, не изключвай никоя хранителна група, просто не яж боклуци. Не се насилвай да ядеш месо, щом не обичаш, и махни тия Активии от менюто си, че са голям боклук.![]()