- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Да, непознато е, защото аз не вярвам. И обясних какво мисля по-въпроса защо е сметнато за грях .
А всъщност вреди ли на някой? Вреди ли ти на здравето, на плода или на нещо? Обяснено ли по-подробно защо? Не.
Циганина краде от неграмотност и глад, не от друго. Само че не всички сме цигани
хайде лека, не искам да споря повече.![]()
Брака не е просто церемония, там човек казва пред Бога (и пред свидетели), че ще е с този човек и в радост и мъка, до гроб, това е един вид искреност, че намеренията му не са лицемерни или само за материална изгода. След тази проява на искреност Бог дава своята благословия и благодат.
Ако не искаш брак, то все едно взимаш този човек от любов към секса или любов към някаква изгода (т.е. употребяваш го като вещ, абсолютно животно), а не от любов към Бога, пренебрегваш Бога, а нали Бог е извор на любовта (чистата).
Последно редактирано от defender : 11-05-2014 на 22:41
в библията може да е събрана мъдростта на вековете за един добър и праведен живот(по общоприетите норми) да речем, но там не е истината според мен (особено обещанията за вечното небесно царство в рая след смъртта в този живот)
Последно редактирано от fire_magic : 11-05-2014 на 22:35
кой го е казал пред Бога преди Той да го е направил?!, не създаде ли Той човека от нищото по Свой образ и подобие, при това от Собствената Си Воля мъж и жена за да бъдат двамата една плът, още преди някой да е поискал?!, казваш да се обещаят/врекат пред Бога във вярност, но не е ли писано:
"Чули сте още, че е било казано на старовременните: "Не си престъпвай клетвата, но изпълнявай пред Господа клетвите си". Но Аз ви казвам: Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога; нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим, защото е град на великия Цар. Нито в главата си да се не кълнеш, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен. Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия." Матей 5: 33-37,
понеже ако дадат обещание пред Бога, ще могат/успеят ли да го изпълнят?!
казваш ако някой не иска брак, но ако и двамата не искат да сключат т.нар. "църковен брак", но се обичат, защо да се разлъчва онова, което Бог е съчетал, понеже ако вашата църква твърди, че такава двойка вършат грях, не ги ли осквернява?!
"И някои фарисеи се приближиха и Го попитаха, за да Го изпитат: Позволено ли е на мъж да напусне жена си? В отговор Той им каза: Какво ви е заповядал Моисей? А те рекоха: Моисей е позволил да напише мъжът разводно писмо и да я напусне. А Исус им рече: Поради вашето коравосърдечие ви е написал тая заповед; обаче, в началото на създанието, Бог ги е направил мъж и жена. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще бъдат, една плът; така че не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва." Марк 10: 2-9
Последно редактирано от npp : 11-05-2014 на 23:24
Ми точно в брака Бог ги съчетава и ги прави едно цяло, а извън брака те може да са едно цяло, но не в Бога, а в нещо друго, друго е водещо в техните мисли и намерения.
А пък вече при церемонията (ритуала) и тялото участва в това т.е. да може и то да бъде съучастник в това.
Последно редактирано от defender : 11-05-2014 на 23:45
Az nqma da se jenq samo shte q izpolzvam![]()
нали това казахме, че такава църква, която разлъчва човека от истинския Бог не Му служи, но Му изневерява, защото Божието създание/творение трябва да се освещава, а не бъде осквернявано, но ето как вие пак твърдите, че такива мъж и жена, които не са сключили "църковен брак" са грешници, с което не ги освещавате, но ги проклинате, и вместо такава двойка да има истинския Бог свободно, вие заставате като препятствие между тях, с което спъвате работата на Св. Дух в техния живот, а така рискувате да останете в смърт, защото хулата против Св. Дух е непростим(смъртен) грях, също така като казвате че тялото трябва да съучаства чрез "църковна церемония(църковен ритуал)", вие не правите нищо по-добро, защото (в това отношение) би трябвало да е достатъчно дори и когато мъжът и жената се обичат/любят, защото така те (съ)участват в плана на истинския Господ Бог, понеже Той по свой образ и подобие ги създаде мъж и жена за да могат двамата да бъдат едно тяло, следователно дори и когато се обичат с телата си, те изпълняват Неговата воля, но вие пак се явявате като осквернители/съсипители като казвате, че човек трябва задължително да бъде прекаран през "огъня" на някакви църковни церемонии/ритуали, иначе едва ли не щял да бъде/си остане грешен - ето как, според както и ти сам изяви, вашата човешка религия/духовност извращава нещата, които истинският Господ Бог създаде за да се ползват за добри цели, като разлъчва онова, което Той съчета, и го осквернява, било то човека от истинския Бог, или мъжа и жената
Последно редактирано от npp : 11-06-2014 на 07:53
Стига си ръсил простотии, бракът не е просто някакъв ритуал, а ТАИНСТВО. Това значи, че освен видимата, то има и невидима страна. Венчаващите се получават не само Божията благословия и подкрепа за съвместен живот, но и стават от 2 половинки( това означава думанта пол) едно цяло, съединяват се не само телесно, но и духовно, образувайки малката, домашна църква. И се съединяват не само пожмежду си, а и с Бога, според обещанието Му, че където са събрани двама или трима в Негово име, там е и Той посред тях. В таинството действа Св. Дух, така че ти си този, койтож го хули. Ако за брака би било достатъчно телесното съединение,то каква е разликата с разврата? Знаеш, че ,,който се съединява с блудница, едно тяло става с нея.''
Последно редактирано от Pitancho : 11-06-2014 на 12:51
нпп не мога се занимавам с всяко твое фантазьорско лъжеАЗсвидетелство на словото, явно си решил да изкараш Бог от твоя живот, че за какво ти е, ти си достатъчен за любов, какво ще се напъваш да правиш Бог част от нея, майната му, а тия дето ти ги говорят тези неща сме сатанисти, нарушаваме ти комфорта в страстите ти. Ти май на всякъде където трябва някакво усилие и отричане от Азът, и почваш да фантазьориш за словото, ти не търсиш в Словото да видиш слабостите си, а да го направиш огледало на своето Аз и така всъщност търсиш да оправдаваш себе си.
Освен това ти изобщо наистина ли мислиш че чистата любов е толкова близка за човешкото естество, мисля, че го бъркаш с лъжливо чувство.
ПП: То с такава логика сигурно и аз щях да се мисля за Супер свидетел на словото от Небесната църква разбираш ли.
Последно редактирано от defender : 11-06-2014 на 13:09
сега ще ти каже, че за него "блудница" било някакво си "духовно беззаконие на човешката/религия666", той изобщо изключва тялото като съучастник в това беззаконие на душата, той човека се рее в облаците, всичко му е духовно, даже и тялото.
Абе пълна загуба на реалност.
Последно редактирано от defender : 11-06-2014 на 13:33
npp е много прав и ако зависеше от вас (дефендер и питанчо) още щяхте да линчуват прогонват жените искащи развод, заради влошаване на взаимоотношенията след брака и системен тормоз между сгодените, както сега правят в неразвитите източни държави.
пълен идиотизъм и грешно тълкуване на библията.
Жена изневерява на мъжа си и се моли:
– Господи, направи така, че мъжа ми нищо да не разбере! - след което чува глас:
– Добре, но след време ще се удавиш!
След време тя печели от лотарията презокеански круиз. Корабът започва да потъва, а жената пак се моли:
– Господи, нали няма заради мен да издавиш всички на кораба! - и пак чува глас:
– Цяла година съм ви събирал, курви!
ами накрая ауриса ше излезе прав, щото тоя краен случаи по време на патриархалния живот когато църквата е управлявала е осъждала несправедливо на много мъки дузина хора заради тези пълни простотии, които дори вашия Бог не удобравя.
Корабе, говорш наизуст. Православната църква допуска развода, за разлика от католическата. Иаш ли данни и доказателства за релегиозни преследвания на желаещите развод в ПЦ? Навремето хората са приемали брака много по- сериозно и когато са имали проблеми са ги преодолявали с вяра, търпение и убеждение, че Господ не праща кръст, по тежък отколкото човек е в състояние да понесе. И са знаели формулата ТЪРПЕНИЕ=>СМИРЕНИЕ=> СПАСЕНИЕ. Скоро попаднах на интересен факт - че един руски владика от 19 в. възприемал трагично и като лична вина, че в епархията му имало цели два случая на развод, докато предишният владика по време на цялото си служение нямал нито един такъв случай Сега руснаците са по ,,напред'' и от нас по % на разводи...
явно не си чел много български книги за живота преди 100 години... и какви 100 ... само до преди 40 -50 години стават тези неща
Когато някоя жена изневери и става курвата, забравяна от всички. Или да не й дават развод, защото преди 20 години да била мислила когато се сгодявала... примерно.. има още хиляди подобни простотии на религията, които освен, че нямат никакъв смисъл, но и са вредни за всички. НПП поне не възприема буквално всичко написано в библията..
никъде не съм казал, че някъде са преследвали някои, ами просто са го отричали и са го хулили пред селото, прогонвали са го, не са го защитавали и тнт