- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 28
целият сайт лентата разчита на хейтване и на възмутени читатели, дето не знаят какво да направят с живота си,ама барем се почувстват по-добре, като прочетат колко е зле някой;
малко тип: колко той е по-лош, толкова съм аз по-добър
жалка история, почти колкото карбовски : D
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Много се дразня. Курсова от 2500 думи да бъде завършена в рамките на 2 дни? И то точно, когато той ми идва на гости. Ъх! Ще трябва да съм суперчовек, та да успея да свърша всичко и да му обърна внимание.
и мен ме пропуснете, отговарям на пинки :д
Ок, мерси за изчерпателното обяснение ! :д
Чисто от любопитство питах за университетите, дали има разлика, но се радвам да чуя положителни отзиви и за нашите.
За твоята схема с изпитите в края на семестъра :д аз бих я предпочела, но другото с домашни и проекти чат-пат може би провокира хората, които не учат редовно, да учат редовно :д
Пък, точно имам приятел от 9academy, който вече има два бизнеса стартирани ( с компютри и компютърни части, и разни джунджурийки за мъже е другия ), и в двете конкуренцията е голяма, но пък пазарът е широк. За съжаление или не, все още работи към друга компания също..
Бяха ме приели в startup academy ( това със спонсор виваком ), но отидох само веднъж, защото ... малко ми идваше туу мъч мотивационни речи и надъхване, пък и имам тук таме познати от стартъп обществото, и реших, че не ми се занимава, защото в онзи момент, както и в текущия, ефорта нямаше да си струва ауткама :д
Но както ти казваш е - късче от тук, късче от там, да ти даде някаква обща представа.
Дълго време бях в дилемата стартъп ли, мениджмънт ли, или да си продължавам технически, и реших, че в идните 2-3г. искам да съм материално осигурена и да имам свободно време, за сметка на ентусиазма, главоболието и удовлетвореността, всъщност първото и последното вече изчезнаха, та само щеше да ме боли глава :д
Иначе, за една от идеите ми си намерих украинец-програмист, и го докарахме до някакъв алфа вид на приложението.
За другата, която съм придвижвала по-напред, си направих една начална страница за публикации, пуснах реклама във фб, и в един момент ме домързя, защото не съм web developer и не ми се даваха пак пари за програмисти.
От пийпъл мениджмънта се отказах като идея, защото - да си мениджър на добри специалисти, обаче от поколенията millennials и generation Z ( хората родени след 1980г. ) в българия, подчертавам българия, е много досадно, поне аз не обичам да се занимавам с млади хора, защото огромна част нямат никаква мярка и дисциплина, и мъжете не винаги са точно мъже, а някои са големи мамини синчета.
Бях фиктивен тийм лидер за кратко, и това означава да си слуга + да търпиш да ти сипват. В предишните ми работи поне всички много хейтваха ТЛ-те, и понеже на сегашната работа работя със стари колеги, какво се случи - посочиха ме фиктивно за ТЛ, защото нямахме дори мениджър , и ме спукаха от подигравки заради самия факт. И от другите тиймове като дойдат, гавра пред тях, като искат да си тръгнат - ами аз искам да си ходя, ама ТЛ-ката може да не ме пусне.
Съсипаха ме, без причина.
Теглих им две майни и за 1-2 седмици им казах, че се отказвам, но майтапите продължиха 6 месеца.
Имам предвид, не ми се подиграваха, защото не ме уважават като човек, голямо семейство сме си всички. Ама това да си мениджър или ТЛ за тях е нещо много далечно и обидно, пък при мен - имам приятели мениджъри, майка ми също е, та нагласата ми в друга.
И накрая, като си говорехме кой ще подаде за св тл, всички искаха, освен мен .. И както се оказва, всеки иска да е, ама не му стиска.
Та, просто не желая да се занимавам с хора.
Защото много усилия мога да положа, ама е неблагодарна работа.
То хората са само едно от нещата, но най-късащото нервите ( наемане, напускане, задържане, конфликти, заплати, бонуси, наказания ).
За проджект мениджмънт - не ми е интересна административната част там.
Засега си оставам техничар :д Но пък твоята област ми е любителски интересна, и независимо човек с какво се занимава, е хубаво да има поне бегли "бизнес" познания, защото винаги вършат работа :д
Замисляла ли си се за консултантска дейност по въпроса, като завършиш и поработиш?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Кво стана с папагала и що е баннат?
баннат е несправедливо
виж къв е скучен форума
всеки си изказва мнението безнаказано :/
дримокъра върши част от неговата работа ама само част
Театър и разходка сред тази снежна приказка....ахх, че хубаво..
О, Адаш, баси якото. Аз в неделя пътувах с един пич, с когото се запознах преди два месеца пак по влаковете. :д Бях разправяла колко са яки във фороня.
Един ден ще се реша да отида по къси панталони и тениска и то ще се окаже най-студеният ден от седмицата. Замръзнах, а и тези са напълно ненормални през Март месец да пускат климатика. И понеже това не е достатъчн ами взе че и заваля и аз разбира се без шапка и чадър, цялата коса ми се накъдри. Защо ставам аз всеки ден да я изправям и аз се чудя.
Пускам си Face Off и след това Catfish на DVR и усилвам парното.
'този кур има вкус на мамул скъпи'
'може би защото сме в царевичака скъпа'
/бах тоз кочан чуек
Хора как пишете по толкова много![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Видях, че сте коментирали МBA-я на предната страница, та поствам една статия (с която не съм съгласна :Д)
http://www.bloomberg.com/news/articl...g-job-you-want
Не знам защо ги разграничават, но ми стана малко странно (разчетох се и из др. статии), че има толкова мн хора само със CFA, без другото, обикновено сертифицираните специалисти без образование са в сферата на IT-то (предимно).
хах, да
Чела съм я горната статия, както и тази за женския вариант на Гошо. Може да няма литературна стойност, да не е написана като статия, да обобщава, вади генерални заключения, но статистиката е горе- долу такава. Е, да, не са 100%, но достатъчно много.
Хареса ми тази за Хелоуин.
Не за друго. Вие няма да видите чужденци да честват Гергьовден, 24 май или да носят мартеници на ръцете си.
Тяхната история е едва няколко столетия, но те пак намират повод да се гордеят с нея. Създават празници и традиции. Работят за собствения си просперитет.
Докато ние тук изреждаме имената на страшните герои от анимационните ИМ филми, а не можем да изброим няколко от народните НИ будители.
Срам.
Пак е малко крайна, но аз лично побеснявам на възклицания от сорта "ама как така няма да се маскираш, не може така?!" и реакцията ми не е поучителна тирада за българските празници и традиции като на автора на статията, по- кофти е.
П.П. Аз пък предпочитам да ми гърми кортизолът за десетина дни, отколкото да ме занимават по цял семестър и да ми накъсват времето (като сега, пф)
Последно редактирано от therichbitch : 03-19-2015 на 23:42
станах преди алармата.. днеска имам мач и нямам никаква идея как ще играем на този кучи студ, стискайте палци![]()
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4665674
Респект за амбицията и успехите на човека. Другата част вие ще я прецените.
Всъщност, http://www.graduate.study.cam.ac.uk/...w#requirements
University Minimum Requirement
Bakalavr with an overall grade of 5/6. For applicants who graduated pre-2001, the minimum entrance requirement is a Magistr with a minimum overall grade of 5/6
An admissions interview (either by Skype, telephone or in person) may take place before any decision is made whether or not to recommend to the Graduate Admissions Office that a formal offer of a place be made.
Видях го момъка и вчера.
Не виждам никъде приемен изпит, както е за бакалаврите ( за бакалавър имаш приемен + интервю, и на интервюто също ти дават задачи, за да те видят как мислиш, и интервюто е на място, + езиковите изисквания, които не са високи ).
Докторантите ги приемат лесно.
И това, което е направил, е много грозно - нормално е, ако не се е представил добре на изпитите, да не го приемат, пък той колкото иска да знае.
Миналата година кандидатствах в специалност мрежови технологии в НБУ. Излишно е да казвам, че става дума за специалност 80% общи неща по програмиране, 5% основни познания по мрежи и 15% някакви други бози, а аз самата съм преподавала в НБУ един курс.
И, с 3ка на английския, за малко да ме скъсат на приемен ( IELTS-a ми беше изтекъл ). Не знам, 25 стотни на грешка ли махаха, 50 ли , ама аз се изтърсих ей така. На ТОП-а също нямах блестящ резултат ( разбира се, че не съм сядала да чета за приемни ) .
И. За една бройка да не ме приемат. И какво, аз да хвана да им пиша някакви такива простотии, ами никога дори не би ми минало през акъла, имам предвид - имаш изисквания за университет, не ги прокриваш - не те приемат.
Както хората от техникумите, те учат специализирани предмети, обаче после в ТУ ще ги изпитват по математика, а не по тях, а като не са училили математика, просто ще фейлнат.
Та, такъв е животът, според мен този си е някакъв самонадеян мрънкач. И са му отговорили правилно.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
То да беше ученето 10 дена, хах. Тва да не е бг сесия, да мога да уча само в тоя един месец и пак да си взема изпитите, знаеш за какво говоря.
Месецът преди това ти е здравото учене. И да те занимават, и да не занимават, ти уроците си ги учиш през семестъра, тогава си правиш и Zusammenfassung-a и т.н. След като така и така го правя, нямам против тук-там да имам изпит, вместо да ми го изсипят накрая на главата.
Иначе и за Хелоуин не съм съгласна. Сравни мащабите на празниците, тоест на държавите. Не може да очакваш цял свят да празнува някакъв празник на държавица със 7 милиона. Няма как да стане.
Ти като можеш да изброиш будителите, какво те бърка да се маскираш. Като не искаш - не искаш, ама някакви тиради за смисъла на традициите... Не те карат да ИЗБИРАШ, предлагат ти да празнуваш и двете. Аз конфликтна точка не виждам.
????И са му отговорили правилно.
Последно редактирано от NomNomNom : 03-20-2015 на 09:33
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Много нямам настроение, не знам. Направо не мога да се понасям. Трябва да променя нещо и знам какво. Ама е баси сложното.