- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
За нищо Спаскич... успех и ако има нещо друго, пак пиши.
Здравейте, братовчед ми има къс гем, налага се да се премахне чрез операция. Бихте ли ми казали дали има някакви странични усложнения след премахването му, по-ранна еакулация, кожичката все още ли седи над главичката и т.н. Общо взето в 2,3 изречения, всичко, което става след премахването на френулума
благодаря,
Петър
Важно е на каква възраст е, също така какви са точните му оплаквания, описани колкото може по подробно.
Обрязването поема ли се от здравна каса, ако съм все още ученик, но имам навършени 18 години (ако изобщо се поема от здравна каса).
Урологът към който съм се ориенриал работи по здравна каса, но не съм ходил все още. Искам първо да знам, колко струва операцията.
Имам фимоза, предполагам и къс гем наведнъж...
Поема се.Само трябва да си вземеш направление от личния лекар.
Пф! Мерси! Остана само да преглътна достойнството си и да отида!Първоначално написано от exsteen
Щом имаш прблем, върви.Аз лично съм много доволен от резултата, секса стана много истински... и двамата с приятелката ми не можем да му се нарадваме.Преди правехме два-три пъти в седмицата секс, сега два-три пъти... на ден.
...
Естествено че на лично ще пратиш... Само ако може, да са фокусирани, че ако не са нищо не се разбира.
За оттока, засега нищо не прави.Щом си го забелязал чак при вглеждане, вероятно е малък и не те боли.
...
Имам проблем. Аз на 15 и незнам дали това което имам е фимоза, но когато е мек заголвам без проблем, когато е станал главичката не се уголва сама аз не съм се и опитвал. 2 пъти пробвах да правя секс с приятелката ми но главичката не се уголваше а пък и не бях достатъчно надървен и с презарватив пробвах и без но не можах...
Опитай и кажи какъв е резултата... без много насилие-ако стяга и боли, не го напъвай...
Здравейте
Интересува ме и мене оперативната намеса изцяло ли се поема от здравната каса и ако не колко горе-долу струва?
За фимоза (т.е. обрязване) - да
На теб ти трябва само да платиш 2.40 за направление за уролог и после, след операцията, ако докторът ти предпише някакви мазила, прахчета или каквито и да било лекарства - тях също
А трябва ли да се консултирам с личния лекар или директно на уролог?
Трябва-кой да ти даде направление?
ОК мерси за бързите отговори![]()
.д
Здравейте..на 14 години сам и искам да ви разкажа за моя проблем и очаквам отговор какво да правя.Значи имам проблем с забелването на кожичката..когато пенисът ми не е надървен мога да я забелвам,но когато е надървен я забелвам само до края на главичката и то с болка..и не се задържа трябва да я придържам за да седи така...и зад главичката имам едно което е прикрепено към нея .. незнам точно как се казва ми е бяло и мисля ,че точно там не ми е хубаво отлепена кожичката..защото родителите ми не са знаели ,че трябва да се отлепя и наскоро си я отлепих сам.
Може ли някой да ми каже какви видове операции има за отстраняването на фимоза?![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Пълно и 4асти4но обрязване...
- според крайният резултат най-общо са такива водещи до т.н. "пълно обрязване" и до "частично обрязване".Първоначално написано от maksimal
- според техниката на оперативното изпълнение - са много. повече от 70. най-популярните са обвързани с името на хирурга-създател на някакъв вид уредче позволяващо защита на главичката и отрязване на "излишният" препуциум по един безопасен за гланса начин.
в нашето високотехнологично време - няма имена и създатели, има индекси на производителите на КЛАМПИ за еднократна употреба.
такъв тип клампи ползват в почти целият цивилизован ислямски свят, което праща професията "сюнетчия" при тази на коминочистача като алтернатива за развитие.
при този метод НЯМА шевове, НЯМА конци, НЯМА отоци, НЯМА кървене, НЯМА възпаления, НЯМА белези, НЯМА....
сега не започвайте да ревете плс, "защо у нас няма?"
има!
но са перфектни за момчета до около 8-9-10 години.
вие на толкова ли сте?
- според технологията на изпълнение : и класическият скалпел и електроскалпел и лазерен такъв и високочестотен и.....и....и....
на финала:
преди да се стигне до операция на пишока - трябва да бъдат изчерпани
ВСИЧКИ възможности за корекция с консервативни средства!
60% от правените у нас "операции" за ФИМОЗА за предмет на свръхдиагностициране! т.е. Момчетата могат да "поправят" пишока си и без тази крайна интервенция.
Но то е въпрос и на култура и на манталитет на индивида, но в пряко взаимодействие с този на СЕМЕЙСТВОТО.
Операцията ще се състои след нова година (около 1 - 10 януари). На коя операция е по добре да се подложа? На частична или пълна?И с месна или пълна упойка?... batkodoki можеш ли да ми кажеш плюсовете и минусите на пълното и на частичното обрязване ...Първоначално написано от batkodoki
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Е то това да не са автомобили, че да ги сравняваме?За да ти отговори които и да е, трябва задължително да знае какъв е твоят случаи.А всъщност, този въпрос най добре е да занимава лекуващият те лекар.
Между другото на няколко пъти назаде в темата са обсъждани тези въпроси.
Иначе, въпреки че не съм баткодоки, ще си позволя да дам коментар на въпросите:
Няма пълна или частична операция.Обрязването си е операция.Що се отнася до упойката, ако няма сериозни причини, винаги е най добре да си с местна упойка.При повишена нервност, се дават отпускащи медикаменти.Те не упояват, но имат своята роля в анестезията.Пълната упойка не е препоръчителна.
А за късо гемче + фимоза наведнъж?Първоначално написано от SK0RP10N