View Full Version : Православие
Страници :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
golemiq_korab_minava
12-19-2016, 19:01
Най-краткият отговор е НЕ! Поне не светлината в тази форма в която средно статистическият примат я разбира.
http://jwst.nasa.gov/firstlight.html
https://www.quora.com/Did-the-Big-Bang-happen-in-total-darkness-For-instance-light-photons-didnt-come-into-existence-until-hundreds-of-millions-of-years-later-or-was-there-light-at-the-singularity-event
тези статии може да си ги тикаш в дебелото черво
мИНАЛИЯ ПЪТ ми разпъва от подобна простотия как ГМО било обикновенна кръстоска и се случвало в природата всеки ден.. Сега пък вселената разучи
Първо на всичко, големия взрив може да си го заврете ушната мида..
най- най най издуханата теория.
Tрудно е да възприемеш фактите когато противоречат на твойте възгледи нали? :D
golemiq_korab_minava
12-19-2016, 19:06
Tрудно е да възприемеш фактите когато противоречат на твойте възгледи нали? :D
Факти? ххахахаахХАХАХХАХАХАХАХАХ АХАХАХ
Я опитай пак. Тук става въпрос за експанция, не експлозия.
http://www.scienceinschool.org/2009/issue13/light
https://profmattstrassler.com/articles-and-posts/relativity-space-astronomy-and-cosmology/history-of-the-universe/big-bang-expansion-not-explosion/
Тези статии не са писани от учени, а от някакви графомани. В тях няма нищо научно, така че аз продължавам да поддържам истинската теория за Големия взрив.
golemiq_korab_minava
12-19-2016, 19:08
Стани главен редактор на някоя новинарска емисия.. Ще ти върви заплатата! Ще подбираш всяка информация, без да мигнеш.
golemiq_korab_minava
12-19-2016, 19:09
Тези статии не са писани от учени, а от някакви графомани. В тях няма нищо научно, така че аз продължавам да поддържам истинската теория за Големия взрив.
хахаххах
Aко погледнеш инфото на сайтовете, един от тях даже е научно списание, и ако беше малко по-наясно през какъв процес минават публикациие за списания нямаше да говориш на иззуст през клитора си. Тази за експанцията също е писана от учен, дори и другата статия, като погледнеш кадето пише "REFERENCES" ще видиш че това всичко е екстракт от научни статии. Ма какво да говориш на набити винкели.
Кораб, имам чуството че ти живееш в няква алтернативна вселена кадето илюминатите са на власт ама хем знаем че са на власт хем се правим че не знаем, и всички живеем в един оплетен кръг от лъжи но ти някак си знаеш повече и по-добре от целия научен коненсус от дезинформация...
Льольовци.
Как според теб е възникнала Вселената?Не го питай такива сложни въпроси - Злетоксът няма никаква представа от физика, още по-малко от астрономия!
Нали постоянно говори за наука. Прилича на човек запознат с основите на науката и вярващ в науката.Говори, но това не значи, че разбира нещо от наука! Ако беше чел из другите теми във форума, щеше да знаеш какво учи той - "социална антропология" т.е. демагог-либераст и нищоправец :D!
Оставяш Лукавия лесно да те заблуди, а именно ти би трябвало да си по-устойчив и проницателен :)!
Няма под каква друга форма да се освободи енергията, освен чрез отделяне на светлина, топлина и прочие.Не му се връзвай да му четеш линковете изкопани от някъде - това са неща, които той самият не разбира и му личи!
мИНАЛИЯ ПЪТ ми разпъва от подобна простотия как ГМО било обикновенна кръстоска и се случвало в природата всеки ден.. Сега пък вселената разучиТова е типично за демагозите-либерасти и нищоправци като него!
Тяхната цел е да определят как хората да живеят, без да разбират нищо от наука и сам Лукавият стои зад такива като Злетокса!
Стани главен редактор на някоя новинарска емисия.. Ще ти върви заплатата! Ще подбираш всяка информация, без да мигнеш.Точно такива хора като него работят в медиите и като платени интернет тролове!
Льольовци.Прасчо (HellKinigh) - и през интернета те надушвам :D !
Aко погледнеш инфото на сайтовете, един от тях даже е научно списание, и ако беше малко по-наясно през какъв процес минават публикациие за списания нямаше да говориш на иззуст през клитора си. Тази за експанцията също е писана от учен, дори и другата статия, като погледнеш кадето пише "REFERENCES" ще видиш че това всичко е екстракт от научни статии. Ма какво да говориш на набити винкели.
Кораб, имам чуството че ти живееш в няква алтернативна вселена кадето илюминатите са на власт ама хем знаем че са на власт хем се правим че не знаем, и всички живеем в един оплетен кръг от лъжи но ти някак си знаеш повече и по-добре от целия научен коненсус от дезинформация...
Льольовци.
Много груб стана нещо. Не че съм специалист, но хората стават така раздразнителни, когато видят, че другия е прав.
Alucard666
12-19-2016, 19:49
Ако беше чел из другите теми във форума, щеше да знаеш какво учи той - "социална антропология" т.е. демагог-либераст и нищоправец
http://prikachi.com/images/543/8995543q.jpg
Ханс, пускай газта!
и му личи!...
Моля те, Др. Сюс, поясни? Ти как разбираш вселената, човека и природата? Виждам че си всезнаен и от голяма интелектуална класа, само плюеш но с нищо не допринасяш към аргумента? Такъв монументален интелект обосноваващ всичко на национализма и 2хилядна идеология е наистина пример за поддържане.
Моля те, Др. Сюс, поясни? Ти как разбираш вселената, човека и природата? Виждам че си всезнаен и от голяма интелектуална класа, само плюеш но с нищо не допринасяш към аргумента? Такъв монументален интелект обосноваващ всичко на национализма и 2хилядна идеология е наистина пример за поддържане.Кое не си разбрал? Аз съм казал всичко достатъчно ясно :) !
Прасчо, аз няма да се впускам в обяснителен режим, защото дори да го направя, ти няма да ме разбереш, пък и не си заслужава :) .
Пак ли искаш да те разгромя в спора, както всеки друг път 8) !?
Освен това езиковата ти култура е доста ниска, а това е основното умение за хората като теб. Явно не те бива много :D !
Ханс, пускай газта!Сега Прасчо се насира в гащите си от страх, от яд или от двете :D!
golemiq_korab_minava
12-19-2016, 20:27
Льольовци.
Нем. Живея си в нашата вселена, но в общи линии да - повечето ''учени'' са печатащи машини. За мен титлите не означават нищо. Никакъв респект и идоли нямам от тях.
Грозен много хубаво затвърди. Отивай да приемаш статии, това е в кръвта ти.
Или се успокой малко.
Кое не си разбрал? Аз съм казал всичко достатъчно ясно :) !
Прасчо, аз няма да се впускам в обяснителен режим, защото дори да го направя, ти няма да ме разбереш, пък и не си заслужава :) .
Пак ли искаш да те разгромя в спора, както всеки друг път 8) !?
Освен това езиковата ти култура е доста ниска, а това е основното умение за хората като теб. Явно не те бива много :D !
Сега Прасчо се насира в гащите си от страх, от яд или от двете :D!
Така е, защото всеки път когато съм те питал да обогатиш аргумента винаги си ми давал някви си измислени извинения, и за това и никога не си се впускал в някакъв си 'пояснителен' режим.
Дори не си спомням някога да си спорил с мен пък камоли 'разгромил'. :D Винаги си си бил с извиненията и обидите, никога по интелекуталната аргументация... не се изкарвай за нещо което не си!
Нем. Живея си в нашата вселена, но в общи линии да - повечето ''учени'' са печатащи машини. За мен титлите не не означават нищо. Никакъв респект и идоли нямам.
Грозен много хубаво затвърди. Отивай да приемаш статии, това е в кръвта ти.
Затова пък трябва да вярваме на другите печатещи машини като илюминатите и нашите собствени теории на базата на абсолютно никакви факти. Не знам защо мешаш респект и идолизиране към обективното познание. Само напред!
golemiq_korab_minava
12-19-2016, 20:38
До скоро не знаха, че има повече галактики от няколко, а днес превръщат една теория в боготворение, ще кажеш имат някакво доказателство. Откирли хората създването на вселената, ох мале. В същото време не вярват в извънземни.
golemiq_korab_minava
12-19-2016, 20:40
Затова пък трябва да вярваме на другите печатещи машини като илюминатите и нашите собствени теории на базата на абсолютно никакви факти. Не знам защо мешаш респект и идолизиране към обективното познание. Само напред!
Не ти казвам да вярваш, ами да мислиш и да не примаш всичко, което не може да се обясни с примитивни доказателства на съвременната наука за фантазия, а пък всеобщо признаните глупости за непременна истина.
Не ти казвам да вярваш, ами да мислиш и да не примаш всичко, което не може да се обясни с примитивни доказателства на съвременната наука за фантазия, а пък всеобщо признаните глупости за непременна истина.
Кои са тези примитивни доказателства и всеобщо признати глупости? Разбира се че науката сама по-себе си няма конкретна дефиниция, но по-твойта логика трябва да отхвърляме с лека ръка всичката до сега набавена информация базирана на факти от интентзивни изучвания в продължения на години... Целият този труд един вид е за нищо. Този модел на големият взрив не е всеобщо призната глупост. Ако отидеш и се изплюеш така пред някой световен та и обикновен физик, ще ти се присмее, първо защото не знаеш за какво говориш и второ защото не си наясно с целия научен процес през който се минава за да се отвърди нещо като обзервателен факт и модел на теория.
Вчера гледах няква помия във Фейсбук че взрива в Хитрино било дело на Американците и някви си ХААРП системи, та уж била взривена от горе с дрон... :D Имам чуството че на такива глупости би вярвал.
Така е, защото всеки път когато съм те питал да обогатиш аргумента винаги си ми давал някви си измислени извинения, и за това и никога не си се впускал в някакъв си 'пояснителен' режим.Защо да си губя времето да ти обяснявам неща, които ти и без това не разбираш 8)?!
Най-абсурдните ти твърдения ги оборвам с лекота в едно-две изречения и това е достатъчно за да те направя за смях, както всъщност се случва :) !
Дори не си спомням някога да си спорил с мен пък камоли 'разгромил'.Това се е случвало много пъти и те разбирам, че ти се иска да го забравиш 8)!
Затова пък трябва да вярваме на......демагози-либерасти нищоправци (като теб) :D?
М?
И какво идваш да правиш в тази тема, която ти сам призна, че не разбираш :) ?!
Надушвам те Прасчо :) ! Къде ще си на Коледа :D ?
Пак ти казвам няма смисъл да се правиш на нещо което не си! С последният ти коментар сам по-себе си потвърждаваш твърденията ми, излагаш се като кифладжия.
defender
12-20-2016, 02:51
"За модерният човек, днес той е дотолкова затънал в греха и порока, че най-смущаващата мисъл за него е, че може би има Бог. Модерният човек се страхува от Бога.
Съвременният дух е роден от чувството, че можем да се скрием... В малката ни субективна, човешка и подла душичка се явява лъжливото усещане, че може да се скрие. Обратно, ако не е възможно да се скрием, тогава невъзможно е да укрием каквато и да е тайна. Всевиждащото око и всечуващото ухо забраняват да се скрием, но модерната душа е родена не от откритостта, а от скритостта. Скритостта дава възможност за маската, за театралността, за преструвката, за играта, за подлостта. Съвременната душа разчита на скритостта, на подлостта, на лицемерието."
ПП: Може би възвисеното докторче затова не може да понесе че има Бог :D
Възвисено, възвисено, колко да си възвисено - за скритост, театралност, преструвки, за играта, за подлостта.
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 07:27
Кои са тези примитивни доказателства и всеобщо признати глупости? Разбира се че науката сама по-себе си няма конкретна дефиниция, но по-твойта логика трябва да отхвърляме с лека ръка всичката до сега набавена информация базирана на факти от интентзивни изучвания в продължения на години... Целият този труд един вид е за нищо. Този модел на големият взрив не е всеобщо призната глупост. Ако отидеш и се изплюеш така пред някой световен та и обикновен физик, ще ти се присмее, първо защото не знаеш за какво говориш и второ защото не си наясно с целия научен процес през който се минава за да се отвърди нещо като обзервателен факт и модел на теория.
Вчера гледах няква помия във Фейсбук че взрива в Хитрино било дело на Американците и някви си ХААРП системи, та уж била взривена от горе с дрон... :D Имам чуството че на такива глупости би вярвал.
Ще се присмее, защото толкова му стига разумното сиво вещество. Да. Повечето закони днес =квантовата физика ги оборва. А в бъдеще не се знае каква наука ще съществува. Може би 90% от това, което е днес е лъжа и не само лъжа, ами една капкчица от океана. Тъй като учените в голяма част се манипулират само от тяхното несъществуващо материално, а отричат духовната същност.
Възможно е за Хитрино. Заради тежката политичска криза у нас. Мислиш, че не съществуват ХААРП и много други системи? Ясно е колко работиш с ума си и колко го използват други без да знаеш.
Alucard666
12-20-2016, 10:46
ПП: Може би възвисеното докторче затова не може да понесе че има Бог :D
Възвисено, възвисено, колко да си възвисено - за скритост, театралност, преструвки, за играта, за подлостта.
Ако ме познаваше извън интернет, щеше да разбереш колко смешно е да отнасяш такива твърдения към мен, след като толкова пъти съм бил оплюван от хората и заплашен от закона, понеже съм разкрил неща, които никой не иска дори да обмисли като възможност. Струва ми се че просто проектираш собствените си грехове. Повод за такова съмнение е следното изображение в ума ми. Не мога да си представя как ако се пънеш тук да насаждаш на всички че са грешници, то как се държиш сред другите. На всеки който срещнеш ли казваш че е грешник и трябва да се покае? Едва ли! Според мен просто си мълчиш като путка и се правиш на много толерантен и загрижен към невярващите, защото знаеш че ако се обадиш със същия тон, като в тоя форум, ще изглеждаш още по-жалък и досаден отколкото вече така или иначе изглеждаш. Добре че е тоя форум, да си изливаш злобата.
Не е лошо да отнесеш цитата към себе си. Не може аз да говоря и разкривам постоянно игрите, преструвките и театралниченето, а ти да се чудиш всякакси как да защитиш своя дял в тия игри и после да ги приписваш на мен. Това е лицемерие. Говориш за скритост в мен? Че за какво ми е да се крия и от кого? Само някой който не приема една част от себе си за сметка на друга, има какво да крие. Аз приемам всичко в неговата тоталност, тоест не смятам че едно явление може да се съотнесе само към добро или зло. Та нали всички явления са свързани, така че от малко зло може да се яви голямо добро и обратното. Не ли затова е написано че пътя към Ада е осеян с добри намерения? И тъй, ако не разсъждавам в границите на добро и зло, а в границите на истина и неистина, то какво имам да крия и от кого ? Нима една истина, колкото и неудобна и зла да ти се струва, е по-малко истина? Нима една лъжа, колкото и удобна и полезна да ти изглежда, е по-малко лъжа? Не е случайно че ме обвини в липса на прагматизъм и това е така, но ако знаеше нещо за прагматизма, то щеше да видиш приликите с твоята плебейска интерпретация на християнството. Според прагматизма всяко знание е обосновано от ползата и крайната цел, която винаги е практическа. В общи линии това значи, че е ок да вярваш в лъжи, стига те да са "добри" и да ти носят нещо.
Виж, за модерния човек е така - той има все още много какво да крие. Но забравяш че ти също си модерен човек - ти не си стоял гладен и жаден 5 дни в някоя пещера за да получиш божествено откровение - не, ти просто попиваш глупости в интернет, също както всеки средностатистически консуматор с претенция за "мнение" и "позиция".
Във връзка с прагматизма, хората много се изненадват като им кажа че уча философия. Почти винаги следващия им въпрос е - какво можеш да работиш с това? И като им кажа че го уча защото ми е интересно и не мисля да работя в тая сфера, почват да ме гледат стерео. Като че ли познанието и образованието, трябва непременно да е свързано с някаква професионална реализация.... Ето това е твоя прагматизъм, дефенди. Едно към едно.
defender
12-20-2016, 11:00
Не мога да си представя как ако се пънеш тук да насаждаш на всички че са грешници, то как се държиш сред другите. На всеки който срещнеш ли казваш че е грешник и трябва да се покае?
Ако ме пита за християнството му казвам, иначе защо да му казвам, като не се интересува. Все пак това е тема Православие, щом си влезнал нещо те е заинтересувало.
Ако ти казвам, че грехът не съществува и че ти не си грешник (или пък аз), все едно да ти казвам, че смъртта не съществува и ти не си подвластен на нея. Просто грехът е християнски термин.
Добре ще ти го кажа по по-светски начин: "смъртта съществува и ти си смъртен". Щом така звучи по благоприятно за нежната ти душевност.
ПП: Явно предпочиташ да те лъжат с приятни неща и дрънкулки, като бебе.
defender
12-20-2016, 11:09
Виж, за модерния човек е така - той има все още много какво да крие. Но забравяш че ти също си модерен човек - ти не си стоял гладен и жаден 5 дни в някоя пещера за да получиш божествено откровение - не, ти просто попиваш глупости в интернет, също както всеки средностатистически консуматор с претенция за "мнение" и "позиция".
Разбира се, така е, но както виждаш това при мен не достига до трагизъм и мрънкане я към Бог, я към събеседника.
А ти не четеш ли, а като четеш всичко безрезервно ли го приемаш? Като си отговориш, това е и моят отговор.
Alucard666
12-20-2016, 11:51
Ако ме пита за християнството му казвам, иначе защо да му казвам, като не се интересува. Все пак това е тема Православие, щом си влезнал нещо те е заинтересувало.
О я стига, всеки знае какви са греховете според християнството. На никой не си му притрябвал ти за това.Още повече, тук ти не си ми казал " Докторе, според християнството тия неща са грешни", сам разбираш колко е малоумно да ми казваш толкова очевидни неща. Тонът ти в тоя форум винаги е бил осъдителен, особено към мен, но никога не е бил информативен и градивен.
Добре ще ти го кажа по по-светски начин: "смъртта съществува и ти си смъртен"
Айде бе, верно ли? И какво общо има това с греха? Смъртта за мен е съвсем естествено явление, също толкова естествено колкото и живота. Двете взаимно се допълват и обусляват, така както реда и хаоса се допълват в материалния свят. Нищо общо няма греха в случая, освен това че теб те е страх да умреш, не толкова физически, колкото ментално. И в желанието си да живееш тръбиш навред" Хей, недейте да правите това и това и ще живеете вечно" и аз някакси трябва да повярвам че всичко това го правиш с цел да ме спасиш. Моля ти се...
Научи се да умираш, и чак тогава ще се научиш и как да живееш.
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 11:56
Почти винаги следващия им въпрос е - какво можеш да работиш с това? И като им кажа че го уча защото ми е интересно и не мисля да работя в тая сфера, почват да ме гледат стерео. Като че ли познанието и образованието, трябва непременно да е свързано с някаква професионална реализация.... Ето това е твоя прагматизъм, дефенди. Едно към едно.
Аз съм изправен пред една голяма пропаст. От една страна искам да се отдам на философски размисли и други учения за света, които според мен изискват много усилия. На другия полюс е професионалната реализация, с която мога да си изкарвам прехраната, да се свързвам със социалната среда и семейството. Намирам се в междинно положение. Професионалната сфера също изисква години труд и усвояване на научен материал, който от друга страна не се свързва и докосва до разбирането на езотеричните познания.
И какво следва да правиш, когато родителите ти спрат да те издържат или нямаш покрив ?
Alucard666
12-20-2016, 11:59
Разбира се, така е, но както виждаш това при мен не достига до трагизъм и мрънкане я към Бог, я към събеседника.
В предния пост ми казваш, че смъртта е реална, а сега че не достигаш до трагизъм. И какъв по-голям трагизъм има от това да виждаш света и хората, като подвластни на греха? Какво по-трагично от това да се кланяш на някой умрял доброволно на кръста?
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 12:20
В предния пост ми казваш, че смъртта е реална, а сега че не достигаш до трагизъм. И какъв по-голям трагизъм има от това да виждаш света и хората, като подвластни на греха? Какво по-трагично от това да се кланяш на някой умрял доброволно на кръста?
В нашия свят има много несъвършенности, сигурен съм. И причината е най-вероятно в греховете на хората, които не са по някакви причини устремени и в контакт със съвършенната любов. Кое друго освен любовта и обичта може да бъде в хармония и единение с всички негови части?
Alucard666
12-20-2016, 12:20
Аз съм изправен пред една голяма пропаст. От една страна искам да се отдам на философски размисли и други учения за света, които според мен изискват много усилия. На другия полюс е професионалната реализация, с която мога да си изкарвам прехраната, да се свързвам със социалната среда и семейството. Намирам се в междинно положение. Професионалната сфера също изисква години труд и усвояване на научен материал, който от друга страна не се свързва и докосва до разбирането на езотеричните познания.
И какво следва да правиш, когато родителите ти спрат да те издържат или нямаш покрив ?
Уместен въпрос. Предполагам няма общовалидно решение за всеки. Аз затова събирам всякаква информация свързана с оцеляване във всякакви условия, така че винаги имам план Б в случай че реша нещо друго. Проблемът не опира толкова в липсата на желание за реализация, колкото до безсмислието от такава реализация, защото в днешния свят работата се свежда до изкарване на пари, а не до призвание, самоусъвършенстване и влагане на душа в създаденото. Все още можеш, разбира се, да работиш това, което ти харесва да правиш така или иначе.
На тоя етап, пред мен има само две възможности - или да злоупотребявам със системата или да не съм част от нея, доколкото мога. В крайна сметка, тая система е създадена тъкмо от тия, които искат да злоупотребяват с нея. Би било акт на огромна глупост, някой да си помисли, че може да промени системата докато е част от нея.
defender
12-20-2016, 12:22
"Христовото Откровение е начин на живот в пълнота. Христос не ни носи нова теория или нова идеология, а ново предложение за живот, което е възкресно, т.е. пълно със смисъл".
Да, виждам трагизмът на грехът и се кланям се на живота, ти ако не се кланяш на живота, ходи се гръмни на мига.
Alucard666
12-20-2016, 12:25
"Христовото Откровение е начин на живот в пълнота. Христос не ни носи нова теория или нова идеология, а ново предложение за живот, което е възкресно, т.е. пълно със смисъл".
Да, кланям се на живота, ти ако не се кланяш на живота, ходи се гръмни на мига.
Добре. Може първо тебе да гръмна обаче.
defender
12-20-2016, 12:29
Добре. Може първо тебе да гръмна обаче.
Ми защо, аз ти казвам, че се кланям на живота, ти ме обвиняваш, че съм тъп. Ако искам да ме гръмнеш, това противоречи на обекта на когото се кланям.
аз ти казвам, че се кланям на живота...
Пускай Фридрих на 'репийт'. :D
Alucard666
12-20-2016, 12:39
Защото няма смисъл има да убивам някой, който не се страхува за живота си...
Alucard666
12-20-2016, 12:46
Абе дефенди, я да те питам. В ситуация, където е или моя живот или твоя, ще ме убиеш ли за да се спасиш?
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 12:50
В крайна сметка, тая система е създадена тъкмо от тия, които искат да злоупотребяват с нея. Би било акт на огромна глупост, някой да си помисли, че може да промени системата докато е част от нея.
Ако създадетелите на тази система са от вън, тогава - да. Но ако те са част от системата - милиардерите, диктаторите и разни други, които буквално притежават собствеността и опредлят законите, пазарите, световната политика...
Друг е въпросът до колко сме способни да се изкачим до тези позииции. Особено когато са окичени по един и същи пътеки, свързани с извън морални ценности...
В крайна сметка не знам какъв план Б имаш, но аз лично не знам какво да правя.
Нарушаването на законите не е нещо лесно..
Прав си, че се гледа на първо място печалбата.. Самия факт, че на първо място са парите е достатъчен, за да ликвидира всичи останали стремежи на работодателя и неговоте съдружници. Предприемачите и инвеститорите наемат слуги за осъществяването на проекти, които в основата си стоят на икономическа зависимост. Университетите и научните институти са в пълен синхром с интересите на системата. Все пак науата се води от финансиране и трябва да е икономичеси изгодна на този, който плаща.
Ще се присмее, защото толкова му стига разумното сиво вещество. Да. Повечето закони днес =квантовата физика ги оборва. А в бъдеще не се знае каква наука ще съществува. Може би 90% от това, което е днес е лъжа и не само лъжа, ами една капкчица от океана. Тъй като учените в голяма част се манипулират само от тяхното несъществуващо материално, а отричат духовната същност.
Възможно е за Хитрино. Заради тежката политичска криза у нас. Мислиш, че не съществуват ХААРП и много други системи? Ясно е колко работиш с ума си и колко го използват други без да знаеш.
Не, ще ти се присмее щото някъв пишлигар - прочел няколко статии в нета или някоя и друга книжка на известно доказан ''масон'' на тема езотерика и окултност - без никакъв опит в научната сфера, с лека ръка отхвърля световно доказани теории, не от един-двама учени ами от 96% от целият научен консенсус. Ти нали разбираш че някой хора посвещават цялите си кариери на една единствена теория или сфера на изучаване? Какво ти дава правото на теб да твърдиш че на еди-кой си научното познание е 90% грешно само защото си "freethinker" или някво дете индиго? Имаш по-голямо познание в тези сфери от учените ли? Май така трябва да го приемам.
Чел съм и аз измишльотини преди, този Ян Ван Хелсинг и Джим Марс, та кви ли не още такива глупости. Но подложиш ли ги на " "cross-check" потвърждаване на фактите които твърдят за истина, най-много 4% да ти излезнат правилно.
defender
12-20-2016, 12:54
Защото няма смисъл има да убивам някой, който не се страхува за живота си...
Ми аз като искам и сам ще умре ве, ти какъв се явяваш, в жиголото на смъртта ли. Задоволяваш й капризите.
defender
12-20-2016, 13:01
Абе дефенди, я да те питам. В ситуация, където е или моя живот или твоя, ще ме убиеш ли за да се спасиш?
Трудно е да се каже. Например Иисус, когато е бил заловен за да бъде разпнат, не се е съпротивява с насилие или убийства.
Но аз в такава ситуация може и да се превърна в машина за убиване. Честно казано, не знам какво ще стане.
Alucard666
12-20-2016, 13:07
Ако създадетелите на тази система са от вън, тогава - да. Но ако те са част от системата - милиардерите, диктаторите и разни други, които буквално притежават собствеността и опредлят законите, пазарните, световната политика..
Естествено че са от вън. Хората които насочват световните процеси съвсем не се интересуват от пари, първо защото си имат достатъчно и второ защото на над-системните нива парите не означават нищо, а информацията и контрола над нея определят всичко.
Друг е въпросът до колко сме способни да се изкачим до тези позииции. Особено когато са окичени по един и същи пътеки, свързани с извън морални ценности...
Ще ти кажа само че хората, които си задават такива въпроси и се опитват да се "борят" срещу системата и нейните несправедливости, дали пряко или чрез разпространяване на информация, са най-добрите помощници на тая система.
Нарушаването на законите не е нещо лесно..
Не знам, за мен изобщо не е трудно.
Прав си, че се гледа на първо място печалбата.. Самия факт, че на първо място са парите е достатъчен, за да ликвидира всичи останали стремежи на работодателя и неговоте съдружници. Предприемачите и инвеститорите наемат слуги за осъществяването на проекти, които в основата си стоят на икономическа зависимост. Университетите и научните институти са в пълен синхром с интересите на системата. Все пак науата се води от финансиране и трябва да е икономичеси изгодна на този, който плаща.
Не знам защо си толкова обсебен от тия финансови интереси, но от това което аз съм проумял, мога да ти кажа че финансовите интереси са на най-ниското равнище, що се отнася до това как и защо света функционира така. Но понеже финансовите интереси са най-преки, очевидни и масови, то е съвсем закономерно човек да се заблуди, че те определят нещата на високи равнища.
Alucard666
12-20-2016, 13:11
Но аз в такава ситуация може и да се превърна в машина за убиване.
Това би бил огромен триумф на преклонението ти пред живота, нали, хахахахха. Ох, иронията...
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 13:25
Не, ще ти се присмее щото някъв пишлигар - прочел няколко статии в нета или някоя и друга книжка на известно доказан ''масон'' на тема езотерика и окултност - без никакъв опит в научната сфера, с лека ръка отхвърля световно доказани теории, не от един-двама учени ами от 96% от целият научен консенсус. Ти нали разбираш че някой хора посвещават цялите си кариери на една единствена теория или сфера на изучаване? Какво ти дава правото на теб да твърдиш че на еди-кой си научното познание е 90% грешно само защото си "freethinker" или някво дете индиго? Имаш по-голямо познание в тези сфери от учените ли? Май така трябва да го приемам.
Чел съм и аз измишльотини преди, този Ян Ван Хелсинг и Джим Марс, та кви ли не още такива глупости. Но подложиш ли ги на " "cross-check" потвърждаване на фактите които твърдят за истина, най-много 4% да ти излезнат правилно.
Не, нямам никакво познание. Дори не чета много. Може и да си прав.
Не, не отхърлям. Но не я и приемам за истината. Това е теория. Колкото учения е жертвал, за да я развива, толкова други учени са жертвали за други теории. Може и да има истинност.
Но като гледам и ти отхвърляш труда и живота на някои християнски и религиозни духовници.
Доказателствата не винаги могат да се обобщят и покажат пред всеки човек. Фактите погледнато от един ъгъл на съзнанието - изглеждат по един начин, а от друг ъгъл - по друг. Човешката логика не е съвършенна. Ние действаме най-вече на база сравнения и свързване на прости елементи. Най-големите открития са толкова прости в основата си. Толкова прости и разбираеми. Сложността като че ли стои в откриването им.
Но, да.. Наиситна прекалих, тъй като разбирам моята неиформираност и несъобразителност.
Наистина подкрепям да има повече сложност и разсяснения, а не просто приказки. Обаче вярвам, че някой път е нужно сам да разбереш истинноста, а думите и човешкия език не са в състояние на осмисляне и заключения на някои неща.
defender
12-20-2016, 13:25
Ох, иронията...
Явно не правиш разлика между мен и Иисус. Например учениците на Иисус са умрели мъченически за Него, без да убиват. Защо гледаш мен, гледай тях.
Мъченици в християнството колкото щеш.
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 13:42
Естествено че са от вън. Хората които насочват световните процеси съвсем не се интересуват от пари, първо защото си имат достатъчно и второ защото на над-системните нива парите не означават нищо, а информацията и контрола над нея определят всичко.
Ще ти кажа само че хората, които си задават такива въпроси и се опитват да се "борят" срещу системата и нейните несправедливости, дали пряко или чрез разпространяване на информация, са най-добрите помощници на тая система.
Не знам, за мен изобщо не е трудно.
Не знам защо си толкова обсебен от тия финансови интереси, но от това което аз съм проумял, мога да ти кажа че финансовите интереси са на най-ниското равнище, що се отнася до това как и защо света функционира така. Но понеже финансовите интереси са най-преки, очевидни и масови, то е съвсем закономерно човек да се заблуди, че те определят нещата на високи равнища.
Не ме разбра добре.
Парите са инструмент, нали така?
Хората, които по някакъв начин управляват света не може да кажеш, че не се интересуват от парите си. Те имат много, много пари, които ги използват с определена цел.. Зависимост за какво ще ги реализираш.
В последния си абзац писах за по-обикновенните хора, не за кукловодите. Обикновенните хора имат страст да трупат и разширяват капитала си на първо място, защото без това губят един вид контрола.
Може да си прав за това, че когато разпространявам информация за сиситемата съм им в помощ.. Все пак само това чакат - да се покаже грешката. Но аз не смятам, че до сега съм разпространил някаква съществено важна информаия, тъй като ако имах такава, нямаше да съм тук.
Да, погледнато на световен план - парите са нищо. Има други скрити сили, за които нищо не знам. Със сигрурност има обаче и по-разумни същества, които се борят за спасението на хората. И със сигурност не всичко е така лошо както си мислим.. Много от затрудненията сами си ги измисляме и произвеждаме.
хахаха Въпросът е за каква цена ще нарушиш закона и какво ще постигнеш.
Alucard666
12-20-2016, 13:44
Явно не правиш разлика между мен и Иисус
Напротив, тъкмо в тая разлика е иронията.
Защо гледаш мен, гледай тях.
Защото ти си този който проповядва думите на Иисус като истина, без сам да се ръководи от тая истина. А истината в случая е много проста - не можеш да уловиш свободата и не можеш да се биеш за мир. Толкова е просто че и едно бебе може да го осмисли, ако не им промивахме мозъците. Ако някой те бие с камшик и ти обичаш камшика, тогава това не обесмисля ли биенето? Тоя който те бие става пълен глупак. Но ето че ти сам признаваш, че не обичаш камшика, и не би обърнал другата буза, така че какъв е смисъла от присъствието ти тук и това да информираш другите относно християнството? А пък да не говорим за това че постоянно съдиш останалите...
Но като гледам и ти отхвърляш труда и живота на някои християнски и религиозни духовници.
По-голямата част от религиозните духовници да, но не защото гледам над труда им като безмислен, по-скоро защото няма реална практика и приложение, идеологиите са опресиращи и деградивни/регресивни. Но от научна гледна точка на допринасяне към философията/теологията, мисля че не са излишни. Дори бих казал че до някаква степен съм съгласен с някои морални/етически възгледи.
defender
12-20-2016, 14:05
Защото ти си този който проповядва думите на Иисус като истина, без сам да се ръководи от тая истина.
Нали ти казах, че не знам какво ще стане, как сам да не се ръководя от тази истина. Старая се, но не знам какво ще стане.
Това е все едно един болен човек от главозамайване да казва, че нормалното за хората е да не могат сами да отидат до тоалетна без помощ, изхождайки от болестта си. Но всички знаем, че здравия човек може сам да отиде до тоалетна, затова болния трябва да се стреми да оздравее, а не да казва, че това е нормалното за хората.
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 14:08
По-голямата част от религиозните духовници да, но не защото гледам над труда им като безмислен, по-скоро защото няма реална практика и приложение, идеологиите са опресиращи и деградивни/регресивни. Но от научна гледна точка на допринасяне към философията/теологията, мисля че не са излишни. Дори бих казал че до някаква степен съм съгласен с някои морални/етически възгледи.
А философско погледнато, всичко има смисъл. :D
Alucard666
12-20-2016, 14:45
Не ме разбра добре.
Парите са инструмент, нали така?
Хората, които по някакъв начин управляват света не може да кажеш, че не се интересуват от парите си. Те имат много, много пари, които ги използват с определена цел.. Зависимост за какво ще ги реализираш.
Парите със сигурност могат да бъдат използвани като инструмент, но оригиналната идея е те да са инструмент под формата на символ, съответстващ на количеството положен труд с цел размяна. Но ако се замислиш, в днешния свят, това кой колко работа е свършил, няма никакво отношение към това колко пари има. Всъщност има отношение - обратнопропорционално. И това напълно обезценява един вид парите. Така парите остават само като инструмент на желанията и затова тоя филм с парите е толкова жестоко пропагандиран на всяко ниво от системата. Простичко е човек да се досети, че тези които са извън тоя филм е много по-вероятно също така да имат и пари, защото за тях всичко това не е нищо повече от игра на монополи.
И едва тука вече идват парите като инструмент, така както ти ги представи в конкретния случай. Така че, да зависи за какво ще ги реализираш.
Със сигрурност има обаче и по-разумни същества, които се борят за спасението на хората.
Аха, добре. Отивам да си сложа шапката от алуминиево фолио :D Не, сериозно, единствените по-разумни същества са по-разумни хора :D
хахаха Въпросът е за каква цена ще нарушиш закона и какво ще постигнеш.
Въпросът със закона е подобен на тоя с парите...
Alucard666
12-20-2016, 14:46
Нали ти казах, че не знам какво ще стане, как сам да не се ръководя от тази истина. Старая се, но не знам какво ще стане.
Това е все едно един болен човек от главозамайване да казва, че нормалното за хората е да не могат сами да отидат до тоалетна без помощ, изхождайки от болестта си. Но всички знаем, че здравия човек може сам да отиде до тоалетна, затова болния трябва да се стреми да оздравее, а не да казва, че това е нормалното за хората.
Така е, болен си. Върви се лекувай!
defender
12-20-2016, 14:56
Така е, болен си. Върви се лекувай!
Пък ти си съвършен.
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 14:57
Някои може да заобикалят законите, но ако нямаш наистина добра идея... губи се значението. Все пак трябва да знаеш точно кой закон... И това не е гаранция, че ще изкарваш пари.
Не си виждал и правил контакт с НЛО, за да твърдиш, че няма. А не си видял, защото може би не си искал или не ти е време. Аз и да познавам, няма да ти кажа, защото няма да ти докажа. Ще се покажат, когато те поискат да ги видиш.
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 14:59
Парите вече дори не са материални. Хората ползват дигитални пари с банкови карти. А банките дават 10 пъти повече отколкото имат. Банките определят значителна част от средствата на държавите и са ръководени от всички големи корпорации.
Alucard666
12-20-2016, 15:11
Пък ти си съвършен.
Ти също.
ПП: А чакай, забравих, че си болен. Ъм, е сега предполагам, че си малко по-зле от съвършен, ахахаха...
Alucard666
12-20-2016, 15:16
Не си виждал и правил контакт с НЛО, за да твърдиш, че няма. А не си видял, защото може би не си искал или не ти е време. Аз и да познавам, няма да ти кажа, защото няма да ти докажа. Ще се покажат, когато те поискат да ги видиш.
Това че си видял НЛО показва само че си видял нещо, без да знаеш какво. Нищо повече.
defender
12-20-2016, 15:24
Ти също.
ПП: А чакай, забравих, че си болен. Ъм, е сега предполагам, че си малко по-зле от съвършен, ахахаха...
Да, психиката ми е разцепена, между звяра и Бога, но Азът ми се отъждествява и припознава към Бога, а не към звяра, но това не означава, че звярът не живее в мен. А твоят Аз не знае дори какво е, дезорентиран, до пълна невменяемост и неадекватност откъм смисъл.
golemiq_korab_minava
12-20-2016, 15:31
Това че си видял НЛО показва само че си видял нещо, без да знаеш какво. Нищо повече.
както е да е.. не ми се спори
много хора са описвали едни и същи осмически кораби още от древноста
кви са тия статуии.. изобразяващи в много религии Богинята майка..
http://www.multivselena.com/wp-content/uploads/2015/09/reptiles.jpg
Наска - рисунки, които и днес е трудно да се направят с такава прецизност.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/9e/ed/61/9eed619a2049d9a22dca2d7a7e65c5c5.jpg
http://mediaindia.eu/wp-content/uploads/2016/07/nazca-lines-1.jpg
http://familyonbikes.org/coppermine/albums/userpics/normal_10051005.jpg
Така е, защото всеки път когато съм те питал да обогатиш аргумента винаги си ми давал някви си измислени извинения...Кога съм ти се извинявал за нещо, като всеки път те набутвам в кучи гъз :D ?!
...не се изкарвай за нещо което не си!
Пак ти казвам няма смисъл да се правиш на нещо което не си!Това го правиш ти, при това постоянно :razz: !
...Злетоксът яко се изнерви и скоро ще превърти съвсем :D!
Ако четеше в контекст (явно не ти се отдава), щеше да разбереш че имам в предвид лилипутските ти извинения за недопринасяне към цялостният аргумент, кадето в повечето случай само празни думи хвърляш, без никакво покритие. За това няма и как да си ме набутвал никаде, при положение че не си показал капацитета за такова монументално набутване в гъз. :D
Така и не ми каза какво ще правиш на Коледа :D !
Ще постя като добър християнин. Може, покрай другото и някоя молитва да вметна. Взимам пример от теб и Ефендито.
defender
12-20-2016, 19:56
Вие дори и да станете вярващи в Бог, сигурно при първото нещастие, което ви сполети в живота и сте се отрекли от Него до 9 коляно, барабар с кокошките.
Ще постя като добър християнин. Може, покрай другото и някоя молитва да вметна. Взимам пример от теб и Ефендито.
Откога на Коледа се пости?
defender
12-20-2016, 20:05
Абе, чухте ли, папата признал еволюцията!
Абе, чухте ли, папата признал еволюцията!
Той папта и абортите призна. Не знам дали някой помни, но аз бях казвал, че Франциск ще разруши из основи католическата църква.
defender
12-20-2016, 20:45
Той папта и абортите призна. Не знам дали някой помни, но аз бях казвал, че Франциск ще разруши из основи католическата църква.
Той направо я приравнява с възгледите на атеизма. Накрая ще се установи, че между тях няма разлика, само, че едните ще викат на бог "природа", а католиците викат на бог "бог".
между тях няма разлика, само, че едните ще викат на бог "природа", а католиците викат на бог "бог".
Пантеизма не е Атеизм!
Той направо я приравнява с възгледите на атеизма. Накрая ще се установи, че между тях няма разлика, само, че едните ще викат на бог "природа", а католиците викат на бог "бог".
Не знам. На мен ми е жал за католиците. Защото макар и еретици, пак са братя. Отцепили са се от Църквата, създали са някои неприемливи догмати, ама все пак са по- близо до православието, отколкото протестантите. Последните са неспасяеми. Хиляди пъти е по- добре те да погинат.
defender
12-20-2016, 22:23
Човек, това че си православен не трябва да те води да се мислиш за превъзходен или изключителен.
ПП: А и от друга страна, така един вид се превръщаме в папи.
А нпп е чак на ниво херувим, недостижим е просто.
golemiq_korab_minava
12-21-2016, 07:26
нпп е много готин.
Човек, това че си православен не трябва да те води да се мислиш за превъзходен или изключителен.
ПП: А и от друга страна, така един вид се превръщаме в папи.
А нпп е чак на ниво херувим, недостижим е просто.
Не се мисля за превъзходен и изключителен. Чел съм притчата за митаря и фарисея. Но не ми харесва това, че се наричат спасени. Това е голяма заблуда от тяхна страна.
npp е отделен вид. Него не искам да го обсъждам.
Ще постя като добър християнин. Може, покрай другото и някоя молитва да вметна. Взимам пример от теб и Ефендито.Ти сам се излагаш, дори да не правя нищо :razz: ! Ти не само не си християнин, но нямаш и елементарни познания за него. Ето че пак...
... те набутвам в кучи гъз :D ?! 8)
Откога на Коледа се пости?Видя ли го как сам се изложи без да правя почти нищо :D ?
...Франциск ще разруши из основи католическата църква.Напротив! Църквата трябва да еволюира за да продължи да съществува.
defender
12-21-2016, 19:53
Напротив! Църквата трябва да еволюира за да продължи да съществува.
Тогава не е никаква Църква, дори и смисъла й се изчерпва. Да не говорим как Църквата на един съвършен Бог ще еволюира, да еволюира към какво? - единствения възможен отговор е към по-зло и по-зло, до пълно отделяне от Бога и заместването му с неговия антипод.
Напротив! Църквата трябва да еволюира за да продължи да съществува.
Къде в Библията го пише това?
Вярващите от сатиричност не разбират, грозен. :D
Тогава не е никаква Църква, дори и смисъла й се изчерпва. Да не говорим как Църквата на един съвършен Бог ще еволюира, да еволюира към какво? - единствения възможен отговор е към по-зло и по-зло, до пълно отделяне от Бога и заместването му с неговия антипод.
Къде в Библията го пише това?Никъде не го пише, но е логично и се е случвало в миналото. Времената се менят, хората и начинът на живот също, за да разшири влиянието и значението си, църквата трябва да се адаптира.
Вече не се преследват и горят "вещици" (поне не в буквалния смисъл) - ето едно доказателство, че църквата е еволюирала. Нищо не пречи да се свика вселенски събор и някои от съществуващите догми (много от които не ги пише в Библията) да се преразгледат. Това също се е случвало в миналото, нали :) ?
golemiq_korab_minava
12-22-2016, 18:28
Никъде не го пише, но е логично и се е случвало в миналото. Времената се менят, хората и начинът на живот също, за да разшири влиянието и значението си, църквата трябва да се адаптира.
Вече не се преследват и горят "вещици" (поне не в буквалния смисъл) - ето едно доказателство, че църквата е еволюирала. Нищо не пречи да се свика вселенски събор и някои от съществуващите догми (много от които не ги пише в Библията) да се преразгледат. Това също се е случвало в миналото, нали :) ?
от къде знаеш какво правят..... във Ватикана? :D
Никъде не го пише, но е логично и се е случвало в миналото. Времената се менят, хората и начинът на живот също, за да разшири влиянието и значението си, църквата трябва да се адаптира.
Има нещо, което се нарича Свещено Предание, за което вероятно не си чувал. Някои от догмите, които мислиш, че не ги пише в Библията са от Свещеното предание. Така че, не, не трябва да се приемат нови. Дори да се свика Вселенски събор догматите няма.да бъдат преразглеждани, още по- малко променяни (просто защото няма смисъл). А църквата не е еволюирала преди. Говорим за православието, не за католицизма.
Някой може ли да ми каже дали това според него е православна литургия?
https://youtube.com/watch?v=-GTrFKjgYwY
YoungBloodZ
12-23-2016, 12:44
Някой може ли да ми каже дали това според него е православна литургия?
[video=youtube;-GTrFKjgYwY]https://youtube.com/watch?v=-GTrFKjgYwY[/video
Според мен не е.
golemiq_korab_minava
12-23-2016, 12:47
Има нещо, което се нарича Свещено Предание, за което вероятно не си чувал. Някои от догмите, които мислиш, че не ги пише в Библията са от Свещеното предание. Така че, не, не трябва да се приемат нови. Дори да се свика Вселенски събор догматите няма.да бъдат преразглеждани, още по- малко променяни (просто защото няма смисъл). А църквата не е еволюирала преди. Говорим за православието, не за католицизма.
Хайде сега. И по нашите земи е имало езичници, които са наказвани и дори убивани, поради отказ от смяна на вярата. Не можеш да ме убедиш, че доброволно са си сменили вярата. Все едно сега да се появи някаква друга религия и да я приемеш. Това може да стане, но с някакво чудо, което да повлияе на цялата ти същност.
Според мен не е.
Защо?
Хайде сега. И по нашите земи е имало езичници, които са наказвани и дори убивани, поради отказ от смяна на вярата. Не можеш да ме убедиш, че доброволно са си сменили вярата. Все едно сега да се появи някаква друга религия и да я приемеш. Това може да стане, но с някакво чудо, което да повлияе на цялата ти същност.
Абсолютно си прав. Аз затова оправдавам фарисеите затова, че не са приели Христа.
defender
12-24-2016, 10:28
"Сайтът на американския информационен канал FoxNews разпространи коментар на специалиста по Близкия изток и исляма Раймонд Ибрахим, посветен на масовите бягства на християните от мюсюлманския свят.
Според мнението на учения, днес се извършва масово прогонвавне на християните от ислямския свят - по-голямата част от който преди мюсюлманските завоевания е била напълно християнска.
Ибрахим се позовава на неотдавна публикуваните изводи на Комисията на САЩ по религиозна свобода, която отбелязва, че прогонването на християните от ислямските страни няма равно на себе си в човешката история и се увеличава с всяка измината година. Християните може напълно да изчезнат от страни като Ирак, Афганистан и Египет, смята изследователят. Последната информация, която идва от страните на мюсюлманския свят, потвърждава този извод. Като пример за това какво очаква християните, озовали се сами и без подкрепа в мюсюлманските страни, където нахлу демокрацията, той сочи Ирак.
През 2003 г. християнското население на Ирак е било около 1 милион души. Днес то е по-малко от 400 хиляди.
Това е резултатът от антихристиянската кампания, разгърната с американското нашествие в страната. Тогава много християнски църкви бяха разрушени и огромен брой християни - убити, в това число разпнати на кръстове, а мнозина - обезглавени.
Раймонд Ибрахим отбелязва, че днес, когато САЩ подкрепят войната на терористите против светския президент на Сирия - Башар Асад, ситуацията там е идентична. Християните, които са живели от векове в градове и дори цели региони, сега биват прогонвани и избивани от терористите, подкрепяни от САЩ и Европейския съюз независимо, че сирийските правителствени войски се опитват да ги спасяват.
В Египет около 100 хиляди християни-копти бяха принудени да напуснат родината си след подкрепяната от САЩ и Европейския съюз т. нар. "демократична арабска пролет". Една от най-старите християнски общности в света - тази в Синай, беше подложена на нападение през септември 2012 г. и принудена да напусне тези места, където обитаваше от над 1500 години."
golemiq_korab_minava
12-24-2016, 11:20
Весели празници за христяните и щастие за всички хора и души на Света.
defender
12-24-2016, 15:41
Весели празници за христяните и щастие за всички хора и души на Света.
Благодаря Кораб, честито и от мен! :)
defender
12-26-2016, 18:05
"Много свестни хора се опитват да намерят ориентация днес в един свят, който сам по себе си е налудничав. Направо казано, сатанински."
defender
12-26-2016, 18:08
Пичове, какво значи "да бъдеш себе си"? Мерси!
ПП: Ако например ми се прииска да фрасна полицай на улицата или да се нахвърля на красиво непознато момиче, ако го направя, това себе си ли е?
Пичове, какво значи "да бъдеш себе си"? Мерси!
ПП: Ако например ми се прииска да фрасна полицай на улицата или да се нахвърля на красиво непознато момиче, ако го направя, това себе си ли е?
Ти това ли би искал да направиш?
defender
12-26-2016, 18:20
Ти това ли би искал да направиш?
Ми дори аз да не искам, някой друг може да поиска, не говоря лично за мен, а по принцип. Различни хора, различни желания.
Ми дори аз да не искам, някой друг може да поиска, не говоря лично за мен, а по принцип. Различни хора, различни желания.
Е, това е. Ако правиш/държиш се както ти идва отвътре значи си себе си.
defender
12-26-2016, 18:27
Ами аз ако искам да се държа като себе си, но някой друг не иска да участва в желанията ми, то какво да правя, значи той потиска моето желание да съм себе си? Как да съм себе си в свят в които има други хора, които се съпротивляват на желанията ми. Значи излиза, че този свят се движи според желанията на най-силните хора и групи (т.е. правителствата, банките и корпорациите), в такъв случай останалите хора не могат да бъдат себе си (защото ако са себе си, техните желания ще противоречат на желанията на най-силните и това те да бъдат себе си), излиза, че конспирацията е вярна.
Ами аз ако искам да се държа като себе си, но някой друг не иска да участва в желанията ми, то какво да правя, значи той потиска моето желание да съм себе си? Как да съм себе си в свят в които има други хора, които се съпротивляват на желанията ми. Значи излиза, че този свят се движи според желанията на най-силните хора и групи (т.е. правителствата, банките и корпорациите), в такъв случай останалите хора не могат да бъдат себе си, излиза, че конспирацията е вярна.
Защо така? Кой е казал, че трябва да се съобразяваш с другите. Еви му майката на конформизма и живей, както искаш.
defender
12-26-2016, 18:32
ПП: Тоест този свят се движи според желанието да бъдат себе си най-силните, а останалите трябва задължително да са подвластни и подчинени на това тяхно желание да са себе си и да изпълняват желанията им.
И точно това се нарича "прогрес" - тоест целия свят да работи за желанието на няколко най-силни да бъдат себе си.
Това ли представлява днешната прехвалена цивилизация - няколко които са наистина себе си и останалите инфантилни роби и лицемери спрямо себе си.
ПП: Тоест този свят се движи според желанието да бъдат себе си най-силните, а останалите трябва задължително да са подвластни и подчинени на това тяхно желание да са себе си и да изпълняват желанията им.
И точно това се нарича "прогрес" - тоест целия свят да работи за желанието на няколко най-силни да бъдат себе си.
Никой не може да ти внуши дали и как да бъдеш себе си.
golemiq_korab_minava
12-26-2016, 18:45
Е, това е. Ако правиш/държиш се както ти идва отвътре значи си себе си.
не, това е една част от теб, която може да промениш.
не, това е една част от теб, която може да промениш.
Става въпрос за моментното състояние, в което си. Ако искаш да се промениш и се опитваш да се променяш пак си себе си (когато се променяш заради самия теб, разбира се).
golemiq_korab_minava
12-26-2016, 18:52
Става въпрос за моментното състояние, в което си. Ако искаш да се промениш и се опитваш да се променяш пак си себе си (когато се променяш заради самия теб, разбира се).
Според мен с дълбока медитация и отдаване може да разбереш кой си всъщност. Останалото е само характеристики, които си придобил или наследил от гените си. Но това не е истинското ти душевно състояние, нали?
defender
12-27-2016, 22:32
"Президентът на РБългария, който до лани поне поздравяваше от страницата на Президентството народа си по повод Рождество Христово, тази година пропусна и това. Няма да видите кадри с държавния глава от църква, но новините са пълни с личното присъствие и участие на държавния глава в празника Ханука."
ПП: Роската П. може да е всичко друго, но не и президент на всички българи, нито някаква обединяваща българите фигура.
defender
01-03-2017, 01:34
„Нищо не знаете за нас, самодоволни богчета!” – казва дяволът на абат Донисан в романа на Жорж Бернанос Под слънцето на сатаната. И всъщност е напълно прав. Ние не просто не знаем нищо за „тях”, но и наистина сме самодоволни богчета. Цялата ни съвременна цивилизация е основана върху този принцип. Нищо вярно – поне според мен – няма в схващанията, че тя била наследила някакви християнски ценности. Това наследяване е дотолкова опосредствано, че е практически неработещо и обезсмислено в днешния момент."
defender
01-03-2017, 02:41
Добре бе, как е възможно сатаниста на форума, да се превърне в нещо като "любовен купидон", бре. Може ли такава гавра и гаргара.
Alucard666
01-03-2017, 13:14
Добре бе, как е възможно сатаниста на форума, да се превърне в нещо като "любовен купидон", бре. Може ли такава гавра и гаргара.
Хахаха да, а ето това ми е лъка с любовните стрели.
https://www.youtube.com/watch?v=O38a_Bx18RU
golemiq_korab_minava
01-03-2017, 14:31
Хахаха да, а ето това ми е лъка с любовните стрели.
https://www.youtube.com/watch?v=O38a_Bx18RU
Защо се правиш на лошо момче?
Всички знаем.
Целия форум знае..
Че Alucard666 е добро дете.
Alucard666
01-03-2017, 15:55
Защо се правиш на лошо момче?
Всички знаем.
Целия форум знае..
Че Alucard666 е добро дете.
Deal with it!
http://oi67.tinypic.com/fyp8y.jpg
golemiq_korab_minava
01-03-2017, 16:42
http://2.bp.blogspot.com/-tedZQXRtKYI/UdeghlhAHKI/AAAAAAAABHk/UbROyDrBUmU/s1600/90_big.jpg
defender
01-04-2017, 23:32
https://www.youtube.com/watch?v=EtsrIpeMIkE
ПП: Това неподправена любов ли е? Какво е накарало това 2 годишно детенце да направи това?
defender
01-06-2017, 11:11
"Бог не съществува, защото Той изобщо не съществува, както останалите същества. Не можеш да кажеш, че Бог съществува, както не можеш да кажеш, че не съществува, защото Той съществува. Той е несъществуващо Същество, защото Неговото съществуване не може да се опише и точно да се определи"
Alucard666
01-06-2017, 12:28
https://www.youtube.com/watch?v=EtsrIpeMIkE
ПП: Това неподправена любов ли е? Какво е накарало това 2 годишно детенце да направи това?
Забележи как братчето му е затиснато под шкафа, а то се катери отгоре на шкафа :D И това ли е неподправена любов?
Двегодишните са тъпи, но не са чак толкова тъпи, още повече, че това е инстинкт. Мисля че по-важното в клипа е - откъде малкия извади тая сила?
А и да те питам, какво мислиш за това? Това неподправена любов ли е?
https://youtu.be/UYuHN8PN8T8?t=1201
Причината е любовна раздяла.
defender
01-06-2017, 13:16
Забележи как братчето му е затиснато под шкафа, а то се катери отгоре на шкафа
То го направи, защото не разбира, че по този начин затиска по-силно братчето си, а не го прави нарочно, но е явно, че като цяло целта му е да се опита да му помогне.
defender
01-06-2017, 13:25
А и да те питам, какво мислиш за това? Това неподправена любов ли е?
https://youtu.be/UYuHN8PN8T8?t=1201
Причината е любовна раздяла.
При възрастните хора, любовта май не е неподправена, а се изкривява от битието.
Докато при детето си беше вродена, неподправена любов.
Fisherman
01-06-2017, 19:13
Deal with it!
http://oi67.tinypic.com/fyp8y.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-W9uXOSoizkU/Tz58R_NkBQI/AAAAAAAACZ0/v5LBsfE791k/s1600/antinazi.JPG
Alucard666
01-06-2017, 20:31
Follow your leader
Ти също
https://i.imgsafe.org/00c8b92ec3.jpg
defender
01-06-2017, 22:25
Интересно с какво толкова те впечатлява Хитлер?
golemiq_korab_minava
01-07-2017, 12:04
Интересно с какво толкова те впечатлява Хитлер?
в интерес на истината Хитлер се е опитал да изчисти капталистите и да ликвидира бедността..
освен, ако не е бил рептил.
Ти също
https://i.imgsafe.org/00c8b92ec3.jpg
правите се на идиоти с тези gif-ове, а сериозно отношение пак не проявявате, дори и в този най-сериозен раздел на форума
defender
01-10-2017, 22:35
„Аз съм с вас през всички дни до свършека на света” (Мат. 28:20). Сам Господ е винаги присъщ на Своята Църква – за какво е нужен наместник-папа? И може ли грешен човек да бъде наместник на Господа? Не може. Наместник на царя, наместник на патриарха в някакъв град може да има и има, но наместник, заместител на Господа, на Безначалния Цар и Глава на Църквата никой не може да бъде."
defender
01-14-2017, 13:23
"Науката не знае за никаква друга промяна, освен промяната, която се състои в стареенето, и за никакъв друг напредък, освен напредъка към гроба. След като смъртта е единственият естествен завършек за човека, пък и за смата вселена, тогава истински прогрес в основата си е невъзможен; не само невъзможен, но и ненужен. Защото за какво ми е прогрес, който се състои в това тържествено да ме изпрати от люлката до гроба? Това е като да те осъдят на смърт, а палачът да намаже меча с мед, за да ти е по-сладко, когато ти отсече главата с него... "
golemiq_korab_minava
01-14-2017, 13:53
"Науката не знае за никаква друга промяна, освен промяната, която се състои в стареенето, и за никакъв друг напредък, освен напредъка към гроба. След като смъртта е единственият естествен завършек за човека, пък и за смата вселена, тогава истински прогрес в основата си е невъзможен; не само невъзможен, но и ненужен. Защото за какво ми е прогрес, който се състои в това тържествено да ме изпрати от люлката до гроба? Това е като да те осъдят на смърт, а палачът да намаже меча с мед, за да ти е по-сладко, когато ти отсече главата с него... "
Да, странно е тези, които вярват, че вселената ще загине реално (макар че не знам дали някой си го имисли наистина) - защо живеят? Защо се развиват? За какво?
Също би следвало да не съществува раждане на вселената. И тук ще оборя всички християнски измислици.
Нещо безкрайно, което не умира, би следвало наистина да е безкрайно.
Ако приемем ''Големия Взрив за начало, то това начало трябва да е само за нашата реалност, или вселена, но преди това няма никакви доказателства, че никъде е нямало нещо друго, което да е предизвикало промяната.
defender
01-14-2017, 14:05
Да, странно е тези, които вярват, че вселената ще загине реално (макар че не знам дали някой си го имисли наистина) - защо живеят? Защо се развиват? За какво? .
От друга страна твоята лична смърт също е край на Вселената, лично за тебе, така, че въпроса ти важи и за хората които умират, а не само за тези дето вярват, че вселената ще загине.
Например доктор сатан живее, защото и той не знае що - това е един невероятен смисъл. :)
golemiq_korab_minava
01-14-2017, 14:17
От друга страна твоята лична смърт също е край на Вселената, лично за тебе, така, че въпроса ти важи и за хората които умират, а не само за тези дето вярват, че вселената ще загине.
Например доктор сатан живее, защото и той не знае що - това е един невероятен смисъл. :)
Точно защо живеем не може да се определи - има много противоречия.
Според атеистите сигурно целта е да оставят нещо след себе си, което да продължи естествената еволюция. Тоест, децата му да живеят. Но това е още по-ужасно, ако знаеш, че ще умрат. Значи, ти си им дал живот до едно определено място (максимум 140 години) . И хайде, с надеждата на новите технологии, да поживеят малко повече . А дори да живееш 800, 1000 години - пак ще умреш. От всичко следва, че няма никаква логика в това защо въобще си се родил.
defender
01-14-2017, 14:43
От всичко следва, че няма никаква логика в това защо въобще си се родил.
Логиката е, че има Бог, който те е сътворил, за да си жив в Него.
Няма логика в това, да се родиш, за да умреш, това е дори някакъв парадокс.
golemiq_korab_minava
01-14-2017, 16:31
Така е, но дори извънземните не го знаят добре. :Д
Fisherman
01-14-2017, 16:37
извънземни няма
golemiq_korab_minava
01-14-2017, 18:03
извънземни няма
Ти си извънземно.
Alucard666
01-14-2017, 18:33
Не знам за теб, но аз се чувствам най-жив, когато съм на една крачка от смъртта.
golemiq_korab_minava
01-14-2017, 19:07
Не знам за теб, но аз се чувствам най-жив, когато съм на една крачка от смъртта.
Ами кой не е? Когато разбереш, че досегашния ти живот е на път да изчезне? Тялото ти произвежда адреналин..
Alucard666
01-14-2017, 19:31
Ами кой не е? Когато разбереш, че досегашния ти живот е на път да изчезне? Тялото ти произвежда адреналин..
Знам, това което исках да кажа е че стойността и сладостта на живота се разкрива само на фона на смъртта и всеки живот без край е безсмислен. Търсенето на някакъв външен стимул и мотивация за твоя собствен живот, е вече белег за деградация на волята . Това си е твоя живот и само от теб зависи какъв смисъл ще му придадеш, така както само от мен зависи какъв ще е смисъла на моя живот. Но с това естествено всеки трябва да поеме отговорността - защото всеки сам е избрал дали живота му ще има този или онзи смисъл, без значение с какво оправдава живота си. А за тия, дето чакат някой отгоре да им снесе отговорите наготово, това не е нищо повече от бягане от отговорност. За "децата" и малките хора винаги е по-лесно да се осланят на неоспорим авторитет, защото той, като символ на висша сигурност, сублимира собствената им несигурност. Така те носят само половин отговорност - за себе си пред авторитета, но не и за себе си пред себе си. С авторитета имаш възможност да се пазариш и въртиш нещата както ти е удобно(особено ако авторитета е въображаем) - но когато си сам на себе си единствен авторитет, тогава носиш пълна отговорност - не само за грешките, но и за всяка цел, мисъл, мотив, вяра и действие, за добро или лошо.
ПП: Или както Чарли Менсън беше казал: No sense makes sense
golemiq_korab_minava
01-14-2017, 20:32
Аз може да према всякакъв смисъл, но аз може и да греша.
Възможно е да съществува универсален смисъл, за които ще се научи след ''смъртта''.
Alucard666
01-14-2017, 21:12
Аз може да према всякакъв смисъл, но аз може и да греша.
Възможно е да съществува универсален смисъл, за които ще се научи след ''смъртта''.
Дори и да има универсален смисъл, какво значение има след като сам можеш да придаваш смисъл на нещата(и така или иначе го правиш)? И не, не можеш да сгрешиш. Няма грешно решение за това как да живееш - има просто лоши решения(лоши в определен контекст, не лоши изобщо). Самия акт на волята е достатъчно основание. Щом го има, това е доказателство за воля. Щом има воля, това е доказателство че трябва да го има (в противен случай не би го имало). Иначе казано, всичко което го има, е достатъчно основателно по силата на собственото си съществуване, по силата на собствената си воля. Нали в крайна сметка, ако има универсален смисъл, той трябва да е проявен на всички нива на универсума, във всичко и всички? Аз от това което виждам, във вселената нищо няма стремежа или заложбата да бъде част от някакъв грандиозен план. Не, по-скоро грандиозния план е съвкупност от всеки индивидуален план, път, процес. Та нали ако всичко беше според някакъв грандиозен план, то всичко щеше да е в пълна хармония и нищо нямаше да става за сметка на друго. Но ето че във вселената освен ред, има и ентропия - хаос. С това наум, вселената не е нищо друго освен борба на пътища, планове, процеси или най-общо борба за власт. Та, ако универсалния план преминава през всеки индивидуален, защо да е по-различно за хората? Защо твоя смисъл трябва непременно да преминава през някакъв общовалиден за всички хора смисъл? Това че е общовалиден, значи ли че е по-истински от смисъла и ролята, които един шизофреник влага в своето съществуване? И ако е така, това не значи ли че тоя общ смисъл не е твои, а е на тия дето са те обучили, възпитали и индоктринирали....
Всичко опира до един прост атавизъм - тия които търсят универсален смисъл е защото нямат индивидуален такъв, подкрепени от фалшивото убеждение, че ако има един смисъл, един план за живота на всички хора, това някакси прави тоя план обективен и валиден. Глупости. Всеки план и смисъл е еднакво (не)валиден. Единствено твоята воля и потребност от смисъл прави нещата смислени и дефакто това е единственото необходимо условие за да бъде нещо смислено. Всичко отвъд това са фантазии и празни фрази. Богове, карма, извънемни цивилизации големия взрив, ала бала. Няма големи отговори, има само големи потребности.
ПП: С това не отричам че са възможни всички тия неща. Казвам просто че дълбаенето в тия неща трябва да става с ментална яснота и постигане на състояние на безпристрастност, а не с някви ваши си филми.
golemiq_korab_minava
01-15-2017, 08:38
ПП: С това не отричам че са възможни всички тия неща. Казвам просто че дълбаенето в тия неща трябва да става с ментална яснота и постигане на състояние на безпристрастност, а не с някви ваши си филми.
А дали универсалния смисъл може да минава през призмата на всеки индивидуален смисъл, защото всичко във вселената е свързано, произлиза от една материя (енергия) и има общ корен? Бог е както в нас, така и извън нас. Бог има различни имена, но той е всичко, което съществуа. Всички хора на планетата са свързани с тази сила.
Всеки си предава индивидуален смисъл, но същото може да бъде само един период на развитие.
Защото не можеш да сравниш смисъла на един психично болен убиец, който изнасилва жени у подпалва животинки, със смисъла на един велик философ или владетел. В първия случай, развитието на престъпника е напълно деградиращо и води до разруха и унищожение, а във втория случай личностите успяват да се докоснат до космополитното, да управляват маси от милиони хора, отговорни са за бъдещите насоки на развитие в цивилизациоен план.
Та, ако сложиш убиеца на мястото на Путин, той с радост ще натисне ядрения бутон, за да унищожи цялата планета и да получи оргазъм.
Извънземни цивилизации със сигурност няма да искат да общуват или взаимодействат с подобни същества, най-малкото, защото нашия водещ ''смисъл'' е деградация. И, ако този развит разум е стигнал до по-високи нива на съзнанието, то той ще е разбрал някои вселенски закони, които са нужни за оцеляването и развитието.
А както знаеш повечето хора не просто имат заложен смисъл на развитие, те са като коне с капаци. Тоест, ние не виждаме в пълни размери, дори сме ограничени да възприемаме света чисто физически, чрез 5 сетива.
И тези, които имат повече от общоприетото се наричат екстрасенси като баба Ванга, която е посеащана от Елцин и китайски полтици, а се твърди, че и от Хитлер. Има и други подобни хора, които най-вече деца, които се надявам някой ден да срещна. Защо са пазени тайни? Ами най-вероятно, защото са от правителствено важни въпроси.
Но, да отметнах се. Нашия смисъл, който предаваме на нещата в голяма степен е ограничен. Дори набит. Той може да напълно противоположен или дори миниатурен, спрямо смисъла, който предават по-велики умове.
Пак повтарям, повечето хора, включително и аз, сме затворени в собствените си виждания или копираме чужди, но не разбираме и една капка от огромната информация в света.
Следва, че който притежава и разбира повече информация, определено може да има власт над остналите. Но тази власт не би трябвало да е подобна на власт имащите марионетки на сцената, които водят деградираща политика или са слуги. Не, тази власт би следвало да е свързана вече еднин хармонизиран разум, който е успял да просъществува.
Ако греша, то значи, света е извратен. ххахах
defender
01-15-2017, 11:42
Ти си бил на крачка от смъртта? За някакви екстремни спортове ли говориш или за нещо друго?
И какво се случи, не те ли е било страх, на това ли казваш "най-жив"?
Alucard666
01-15-2017, 12:40
Ти си бил на крачка от смъртта? За някакви екстремни спортове ли говориш или за нещо друго?
И какво се случи, не те ли е било страх, на това ли казваш "най-жив"?
С един приятел бръмча почти всеки ден и той кара като ненормален. Вече спрях да броя колко пъти щяхме да се утрепем. Естествено че ме е страх, в това е тръпката хахаха. Страха е най-големия ти приятел. Ако не е, значи е най-големия ти враг.
defender
01-15-2017, 13:17
С един приятел бръмча почти всеки ден и той кара като ненормален. Вече спрях да броя колко пъти щяхме да се утрепем. Естествено че ме е страх, в това е тръпката хахаха. Страха е най-големия ти приятел. Ако не е, значи е най-големия ти враг.
Не мога да повярвам, че човек като тебе, с такава "ментална яснота" и "постигане на състояние на безпристрастност" има нужда да се вкарва в такива "филми".
Alucard666
01-15-2017, 13:54
Не мога да повярвам, че човек като тебе, с такава "ментална яснота" и "постигане на състояние на безпристрастност" има нужда да се вкарва в такива "филми".
Нямам нужда. Просто ситуацията ме принуди да не се панирам. И защо да е трудно да повярваш? Нима за ментална яснота не се изисква безстрашие пред лицето на определени мисли, идеи и техните следствия върху човека, който ги мисли? Как иначе човек би бил бепристрастен, ако не може да се дистанцира от съдържанието на мисловния процес, по такъв начин че да може условно да приеме дори и най-ужасната мисъл за истина?
Всъщност това с бързото каране е много добра аналогия за мисленето изобщо. Как мислиш, кой е по-добър в шофирането? Този който го е страх от високите скорости, или този който е овладял страха си и го пренася в изостряне на сетивата и бързи рефлекси?
Някой би казал, че тоя който не се страхува, има по-голям шанс да се блъсне. Същото е и с мисленето. Не случайно хората с висока интелигентност по-често страдат от шизофрения и налудности. Параноята е разум на високи обороти, мислене излязло извън контрол.
golemiq_korab_minava
01-15-2017, 14:24
Ващо е безразсъдство.
Alucard666
01-15-2017, 18:27
Ващо е безразсъдство.
Живота ти трябва да е доста скучен и жалък.
golemiq_korab_minava
01-15-2017, 18:54
Живота ти трябва да е доста скучен и жалък.
То пък е голяма гордост да застрашиш живота на невинни заради едното чувство. Да имаше поне някаква цел.
Alucard666
01-15-2017, 20:53
То пък е голяма гордост да застрашиш живота на невинни заради едното чувство. Да имаше поне някаква цел.
Аз само се возя ве. Въпреки че няколко пъти щях да се блъсна докато аз карам, но това е щот съм негоден шофьор, не щото карам безразсъдно.
Както казах, наложи ми се да свикна, не че съм голям фен на високите скорости. Мисля че има далеч по-забавни начини да си рискуваш живота. Въпрос на вкус, предполагам.
defender
01-15-2017, 23:57
"Мнозина не признават възкресението, а говорят за прогрес. Но всички тези прогреси, били те научни, или философски, или в изкуството, или културни, не са нищо друго, освен концентрични кръгове, вписани в кръга на смъртта. Прогрес, който изневерява и пуска човека в смъртта, не е прогрес, а фалшификат на прогреса. Ако прогресът не е в състояние да осмисли живота и смъртта, да обезсмърти човека и човечеството, тогава това не е прогрес, а маскиран регрес."
ПП: Докторче, кога ще признаеш философията си за регрес или както казва нпп, регрес666?
defender
01-16-2017, 01:01
"В Западна Европа християнството постепенно се е превърнало в хуманизъм. Дълго и упорито Богочовекът бил смаляван, преиначаван, ограничаван и най-накрая превърнат в човек в непогрешимия човек в Рим, и в също така непогрешимия човек в Лондон и Берлин. Така е възникнал папизмът, който си присвоява всичко Христово; и протестантизмът, който не търси нищо Христово. И папизмът, и протестантизмът поставят на мястото на Богочовека човека като най-висша ценност и най-висш критерий. В догмата за непогрешимостта на папата един човек, Богочовекът завинаги е заменен с преходния "непогрешим" човек.
С това отстъпление от Богочовека, папизмът е надминал Лутер, създателя на протестантизма. Всъщност, първият, радикален протест в името на хуманизма срещу Богочовека Христа, трябва да търсим в папизма, а не в лутеранството. Папизмът е наистниа първият и най-стар протестантизъм.
Не бива да се лъжем, папизмът е и най-радикалният протестантизъм, защото е пренесъл основата на християнството от вечния Богочовек върху преходния човек. И е издигнал това в главен догмат, а това означава в главна истина, в главна ценност, в главно мерило за всичко.
Протестантите само са приели този догмат в неговата същност и са го развили в ужасяващи размери и детайли. Всъщност, протестантизмът не е нищо друго освен радикално осъществен папизъм. Защото в протестантизма основният принцип на папизма е приложен в живота на всеки човек поотделно. По примера на непогрешимия папа в Рим, всеки протестант е нов непогрешим човек, понеже претендира за лична непогрешимост по въпросите на вярата. Може да се каже: протестантизмът е вулгаризиран папизъм, но лишен от мистика, авторитет и власт.
Свеждането на християнството и всички негови богочовешки истини до човека превръща западното християнство в хуманизъм. Защото западното християнство в същността си е най-решителният хуманизъм, понеже е обявило човека за непогрешим, а богочовешката религия е превърнало в хуманистична.
Ала тази нелогичност се е въплътила в живота на западното християнство - Църквата е превърната в държава, папата е станал владетел, владиците са прогласени за князе, свещениците са станали водачи на клерикални партии, вярващите са прогласени за папски поданици, Евангелието е заменено с ватикански сборници от канонично право, евангелска етика и методиката на любовта са заменени с казуистика, йезуистика и "света" инквизиция."
извънземни няма
*След 20 години биене на чикий в 3-стайна панелка, и многобройни междузвездни екскурзии до кварталският магазин за да си набави още тоалетна хартия, Алф стигна до заключението че други интелигентни форми на живот - като него - няма във вселената.*
DoctorSatan-666
01-16-2017, 14:04
"Мнозина не признават възкресението, а говорят за прогрес. Но всички тези прогреси, били те научни, или философски, или в изкуството, или културни, не са нищо друго, освен концентрични кръгове, вписани в кръга на смъртта. Прогрес, който изневерява и пуска човека в смъртта, не е прогрес, а фалшификат на прогреса. Ако прогресът не е в състояние да осмисли живота и смъртта, да обезсмърти човека и човечеството, тогава това не е прогрес, а маскиран регрес."
ПП: Докторче, кога ще признаеш философията си за регрес или както казва нпп, регрес666?
За мен живота и смъртта си имат перфектен смисъл. Ти си този, който не намира логика в смъртта, затова има нужда от безсмъртни залъгалки, така както са имали нужда и най-примитивните култури. И после ми говори за регрес.
Истината е че няма прогрес или регрес, има само промяна. Копаеш дупка в земята, вдигаш град в пустинята и водиш война и го наричаш прогрес? Не....Регреса намеква начало, прогреса - край. А света се върти в същ кръг вече от толкова много време и тия като теб, дето пълнят площадите на Мека и Ватикана, са най-цветущ пример за това. Кога ще си признаеш че просто те е страх?
defender
01-16-2017, 14:33
^логиката на смъртта и логиката на живота, не могат да имат допирна точка и в тази допирна точка ти да се чувстваш нормален човек.
ПП: "За мен живота и смъртта си имат перфектен смисъл."
Лъжеш куче, или си просто един изперкал сатанист.
DoctorSatan-666
01-16-2017, 15:06
^логиката на смъртта и логиката на живота, не могат да имат допирна точка и в тази допирна точка ти да се чувстваш нормален човек.
ПП: "За мен живота и смъртта си имат перфектен смисъл."
Лъжеш куче, или си просто един изперкал сатанист.
Абсолютно имат допирни точки понеже тъкмо в пълното им противоречие толкова се вижда приликата им. Те са взаимнообусловени. Я да те питам. Защо мислиш хората празнуват рожденните си дни и като цяло зачеването и раждането са "щастливи събития"? А защо смъртта е свързана с траур? А как щеше да се родиш, ако преди това не те е имало изобщо? И изобщо живота ти и това как ще го изживееш, щяха ли да имат някакво значение, ако не умреш евентуално? Просто няма как да говориш за едното без намекнеш и другото. Живота ако беше безкраен, нямаше да е живот. Щеше да е нещо, в което нито си раждан, нито си умрял. Тоест небитие. И не е ли това тъкмо смъртта?
golemiq_korab_minava
01-16-2017, 17:41
Смъртта е само начало на нещо ново.
defender
01-16-2017, 19:36
Нихилизмът и анархизмът са логичен завършек на европейската култура:
"Когато няма нито вечен Бог, нито безсмъртна душа, тогава няма нищо абсолютно, нищо ценно, тогава всичко е относително, всичко е преходно, всичко е смъртно. И наистина, абсолютните ценности са отхвърлени, а са се възцарили относителните. В крайна сметка хуманизмът не е нищо друго, освен нихилизъм. Да, хуманизмът не е могъл да не се развие в нихилизъм. Нима може човек да не стане нихилист, когато не признава никаква абсолютна ценност? Ако следвате логиката докрая и вие ще трябва да дойдете до заключението, че релативизмът е баща на анархизма. Щом всчки същества са относителни, щом всички ценности са относителни, какво право има която и да е от тях да се наложи като най-голяма и върховна? Въз основа на какво твоята истина, приятелю, измества моята, когато и едната, и другата са относителни? Щом в човешките светове няма нищо абсолютно, тогава не съществува нито йерархия на съществата, нито йерархия на ценностите; съществува само анархия.
И наистина, реалност над реалностите е, че нихилизмът и анархизмът са логичен завършек на европейската култура. Хуманизмът неизбежно се изменя в атеизъм, преминава през анархизмът и завършва с нихилизъм. Ако някой днес е атеист, знай, че ако е последователен, утре ще бъде анархист, а вдругиден нихилист. А ако някой е нихилист, знай, че е стигнал до там от хуманизма през атеизма."
defender
01-16-2017, 20:08
"САМО ХОРАТА, КОИТО НИЩО НЕ ЗНАЯТ, НИЩО НЕ УМЕЯТ И НИЩО НИКОГА НЯМА ДА СВЪРШАТ В ЖИВОТА СИ, САМО ТЕ ПРИСЪСТВАТ ТУК, ВЪВ ФЕЙСБУКА, ЗА ДА ГИ ВЪЗПРИЕМАМЕ НАСЕРИОЗНО."
ПП: Ето, това написа един приятел във фейса, мислите ли, че е така?
DoctorSatan-666
01-16-2017, 20:24
В крайна сметка хуманизмът не е нищо друго, освен нихилизъм.
http://i.imgur.com/44AfSvA.jpg
Откъде ги ровиш тия бисери...
defender
01-16-2017, 20:26
Просто няма как да говориш за едното без намекнеш и другото. Живота ако беше безкраен, нямаше да е живот. Щеше да е нещо, в което нито си раждан, нито си умрял. Тоест небитие. И не е ли това тъкмо смъртта?
Докторе, да осмислиш живота си чрез смъртта, означава, че цял живот си живял като мъртъв самоубиец. Не знам как е възможно да превърнеш смъртта във висша ценност на живота си. Ти затова си станал сатанист, сатанист е жив човек, чиято висша ценност е смъртта и такова е и поведението му и към себе си и към другите.
defender
01-16-2017, 20:29
Откъде ги ровиш тия бисери...
Защо да е бисер, нали е обяснено, защо така мисли автора?
DoctorSatan-666
01-17-2017, 16:45
Защо да е бисер, нали е обяснено, защо така мисли автора?
Автора е "напипал" нещо, но не си е направил труда да си изясни понятията, явленията и каква точно е връзката между тях.
Ще направя един кратък разбор.
Нихилизмът и анархизмът са логичен завършек на европейската култура:
"Когато няма нито вечен Бог, нито безсмъртна душа, тогава няма нищо абсолютно, нищо ценно, тогава всичко е относително, всичко е преходно, всичко е смъртно. И наистина, абсолютните ценности са отхвърлени, а са се възцарили относителните. В крайна сметка хуманизмът не е нищо друго, освен нихилизъм. Да, хуманизмът не е могъл да не се развие в нихилизъм. Нима може човек да не стане нихилист, когато не признава никаква абсолютна ценност? Ако следвате логиката докрая и вие ще трябва да дойдете до заключението, че релативизмът е баща на анархизма. Щом всчки същества са относителни, щом всички ценности са относителни, какво право има която и да е от тях да се наложи като най-голяма и върховна? Въз основа на какво твоята истина, приятелю, измества моята, когато и едната, и другата са относителни? Щом в човешките светове няма нищо абсолютно, тогава не съществува нито йерархия на съществата, нито йерархия на ценностите; съществува само анархия.
И наистина, реалност над реалностите е, че нихилизмът и анархизмът са логичен завършек на европейската култура. Хуманизмът неизбежно се изменя в атеизъм, преминава през анархизмът и завършва с нихилизъм. Ако някой днес е атеист, знай, че ако е последователен, утре ще бъде анархист, а вдругиден нихилист. А ако някой е нихилист, знай, че е стигнал до там от хуманизма през атеизма."
"Когато няма нито вечен Бог, нито безсмъртна душа, тогава няма нищо абсолютно, нищо ценно, тогава всичко е относително, всичко е преходно, всичко е смъртно."
Класическа грешка - щом не е А, значи е Б. Тук се изисква комплексно знание за да се схване историческия и психологическия аспект. Вярно е че хуманизма, нихилизма и анархизма имат корен в релативизма и атеизма, тоест че ценностите са са относителни, не дадени от Бог. Но докато хуманизма пръв сваля абсолютистките дрехи на християнския морал, то нихилизма сваля тези на хуманистичния морал. С други думи, хуманистичния морал също е абсолютистки и императивен по своя характер, както е всеки морал, само че за абсолют на морала се приема човешкия живот изобщо, а не бог. Историческия елемент тука заблуждава автора, че щом от релативизма и хуманизма се развиват други направления, то значи те са едно и също, което е малоумно. По тая логика и християнството е хуманизъм и нихилизъм и анархизъм, понеже откъде произтича хуманизма? Нима хуманизма не е продукт на западното християнство?
Виж какъв е модела на западното християнство - Бог създава човека, но не като марионетка, а като същество със свободна воля. И като такова същество, човек сам гради своето битие и носи отговорност за събитията както около себе. Да обаче, някъде през 17-18 век с научния напредък, западноевропеецът изведнъж се оказва че вече няма нужда от Бог за да си обясни света. Сега виждаш ли откъде произтиза индивидуализма, релативизма, хуманизма и всички следващи след тях течения? Това е същия модел на християнството, но без Бог. Така вече човека от богоподобен, от същество съобразяващо се с някаква висша морална инстанция, той се оказва вече една празна обвивка. Хуманизма е просто следствие от краха на западното християнство, така както ранното християнство се възползва от краха на платонизма и свързаните с него учения. Един вид то е негово продължение. Продължение е защото, макар да дава различен отговор, въпроса е все един и същ - Какво е благо? И както виждаш, тоя въпрос остава отворен и до днес, и хуманизма, нихилизма и анархизма и други философско-политически течения са историческия отговор на тоя въпрос - тоест отговор според духа на времето. Затова автора е сбъркал тука или по-точно, не е разкрил цялата истина, щото има интерес да не го прави. Защото всичката днешна дебилизация, повърхностен егоизъм, консуматорство и ограниченост е заложена като бомба със закаснител още преди стотици години в положенията представени от християнството.
Сега, лесно е да се види откъде тръгва хуманизма - неговия модел е почти идентичен с тоя на западното християнство - отново човека стои в центъра, отново човека има някаква историческа задача, отново му е представен въпросът за спасението му, както своето собствено, така и на другите. Единствената разлика е че тух самия живот е най-висша морална инстанция... но не точно твоя живот, индивидуално, или всеки за себе си, а живота на всички хора. Всеки един от тях е еднакво ценнен. Това е основното в хуманизма. Сега, нихилизма пък от своя страна, е продължение на хуманизма, защото макар да го отрича напълно, той все пак признава че няма никаква изначална ценност на нещо извън човешкия живот и възприятия и всичко е релативно. И от тази постановка, се явява същинския нихилизъм - липсата на ценност, липсата на крайна дестинация, когато такава е крайно необходима, защото е създадена като необходимост от християнската концепция и дори още Платон(стремежа към висшето благо).Нихилизма е всъщност историческия отговор на несъстоятелността на хуманизма, така както преди това хуманизма е отговор на несъстоятелността на Бог. Но нихилизма също е несъстоятелен, той изяснява някой неща, но в своята същност той е само отговор, реактивност към проблем, а не проактивност към решаването му. Всъщност дори Ницше казва че нихилизма е само етап и трябва да бъде преодолян. От тия неговите идеи, както и ог други автори, се обособяват няколко идеалистически концепции, които по-късно прерастват в различните анархистични движения. От същия казус тръгва и националсоциализма, който е практическо приложение на идеята за свръхчовека. Във всички тия движения, индивида има основна и единствена роля във формирането на морал - разликата е само в конкретната проекция на тоя индивид, разликата е в ролята на индивида в обществото и света, а оттам се появяват и различните практически, политически доктрини. И не е случайно че предложенията и постановките на анархистите са точно обратно противоположни на националсоциалистическите . Двете течения са почти идентични по генезис и произход, основните постановки са идентични, което налага различие само в крайните изходни точки, а том то се явява като пълно противоречие. И затова нацисти и анархо-комунисти се мразят в червата, въпреки че си приличат толкова. Не е ли затова християните от една деноминация изпитват много повече дискомфорт от друга християнска деноминация, отколкото от да речем будизъм или атеизъм?
Та като цяло е малоумно хуманизма да се приравнява с нихилизъм и анархизъм, само защото имат някаква приемственост. Те имат и християнска приемственост, много повече дори от каквато и да е друга.
Релативизъм е имало много преди християнството, а абсолютизъм още още преди това. До това опира психологическия елемент - абсолютистки концепции ще има докато има хора с потребност от абсолютни ценности. Релативистки концепции ще има докато има хора осъзнаващи относителността на ценностите. Иначе ако гледаме света и хората като продукт на епохи и движения, илиза че пещерния човек е бил анархист, християнин, нацист и каквото друго се сетиш, само защото от него по-късно е произлязло всичко останало.
defender
01-21-2017, 21:09
"В последното време привържениците на антихриста също ще ходят на църква, ще се кръстят и ще проповядват.
След антихриста ще тръгне този, при когото вярата ще бъде в разума, а при когото вярата ще бъде в сърцето, този ще го разпознае."
Преп.Гавриил Ургебадзе
defender
01-23-2017, 22:18
"Да се приземим от нашата фантазия, която ни води до погрешни заключения за самите тях, а и ние се измъчваме по този начин. Например една жена мисли, че подвижникът на Света Гора по цял ден се топи в молитвата и не прави нищо друго. Резултатът от това? Ще ми кажеш: не е ли добро да вярва това? До известна степен, да. Но има опасност да формира подобна въображаема картина за християнския живот, а след това да види, че нейният собствен живот не е духовно извисен, защото няма сили и да започне да чувства вина, да притиска себе си и да казва – защо и аз да не съм такава! Защо и аз да не искам само молитвата, а не да искам моя мъж, деца, мои работи? И да се чувства зле, да се задавя с тези помисли, защото е създала свой мит, фантазия, блян, което не е реалност." Св. Антоний Велики
dreamwalker
01-24-2017, 18:20
"Да се приземим от нашата фантазия, която ни води до погрешни заключения за самите тях, а и ние се измъчваме по този начин. Например една жена мисли, че подвижникът на Света Гора по цял ден се топи в молитвата и не прави нищо друго. Резултатът от това? Ще ми кажеш: не е ли добро да вярва това? До известна степен, да. Но има опасност да формира подобна въображаема картина за християнския живот, а след това да види, че нейният собствен живот не е духовно извисен, защото няма сили и да започне да чувства вина, да притиска себе си и да казва – защо и аз да не съм такава! Защо и аз да не искам само молитвата, а не да искам моя мъж, деца, мои работи? И да се чувства зле, да се задавя с тези помисли, защото е създала свой мит, фантазия, блян, което не е реалност." Св. Антоний Велики
Това звучи антифеминистко.
golemiq_korab_minava
01-24-2017, 18:41
Айдее да пада метероид.хаха
defender
01-24-2017, 18:43
Това звучи антифеминистко.
в смисъл?
defender
01-25-2017, 18:52
"Да отговаряш за себе си единствено пред себе си, това е трагизъм, поради което рано или късно започваме да чувстваме своята ограниченост и недостатъчност, и някакъв вид изчерпаност."
ПП: Какво ли ще каже докторчето за това? :)
defender
01-25-2017, 18:56
"И атеистът, който на дело живее като християнин и на практика носи у себе си любов и радост, той също е едно недоразумение, т.е. объркано положение, вид неустановеност, недомислица. Атеизмът е илюзия, ако човек не разбира какво точно означава това. Започнеш ли да общуваш с подобен човек, бързо разбираш, че у него има вяра и че животът му фактически е църковен по своя характер. Само че не е стигнал до най-важната мисъл...
Често такива хора страдат тежко в живота си, защото не са в състояние да приемат много неща, мъчат се да отделят светлината от тъмнината, зърната - от плявата, любовта - от лицемерието, но не успяват да го постигнат, и нерядко чувстват щетите от това свое дело в живота си. Само че те са чужди на богообщението и поради това в крайна сметка се лишават от пълнотата на битието."
Alucard666
01-25-2017, 21:04
"Да отговаряш за себе си единствено пред себе си, това е трагизъм, поради което рано или късно започваме да чувстваме своята ограниченост и недостатъчност, и някакъв вид изчерпаност."
ПП: Какво ли ще каже докторчето за това? :)
Нямам какво да кажа, защото няма аргументи, които да адресирам. Просто едно голо твърдение. Това е все едно аз да кажа " Няма Бог", какво ли мисли дефендър за това? Не съм заинтересован нито да давам, нито да опровергавам такива твърдения.
Що не вземеш веднъж да публикуваш една твоя мисъл. Малка, кратичка, но поне да е твоя.
Що не вземеш веднъж да публикуваш една твоя мисъл. Малка, кратичка, но поне да е твоя.Няма да се случи - ННП и Дефенди ако не прекопирват стени от текст, а опитат да кажат нещо свое, се получават безсмислици :D!
defender
01-25-2017, 22:15
Що не вземеш веднъж да публикуваш една твоя мисъл. Малка, кратичка, но поне да е твоя.
Напиши ти твоя мисъл.
Твоята философия да не е твоя, много голяма част от нея е взаимствана от известни философи и психолози, или поне много сериозно са ти повлияли, а твоето мислене се състои в разместване и смесвани на готови техни думички в нови изречения и амалгами. Тук-таме нещо твое, но то пак е в контекст на това, което си прочел и се върти около него.
ПП: Даже си имаш и Хитлер, като идол за капак, пускал си и негови клипчета за да ни покажеш какво мислиш чрез негови изказвания или действия.
Alucard666
01-26-2017, 12:45
Твоята философия да не е твоя, много голяма част от нея е взаимствана от известни философи и психолози,
Ахъм, а твоята е едно към едно взаимствана от текст писан на овчи кожи. Какъв точно ти е аргумента?
а твоето мислене се състои в разместване и смесвани на готови техни думички в нови изречения и амалгами.
Не само моето мислене, а което и да е мислене се състои в това. Досега в историята не е имало мислител, който да не е бил повлиян от други преди него. Най-малкото защото мислещия човек постоянно събира информация и обяснителни модели и от други места, а не разчита само на своите собствени търсения. Отделно има и друг момент, че хора изследващи вътрешния си свят, рано или късно достигат до подобни положения, в зависимост от своето ниво на вътрешно израстване и психологически особенности. Може да са с различни думи, но смисъла зад тях е подобен. И от тая подобност и дълбочина на вникване веднага си проличава нивото на осъзнавание, каквото и да е то. А различността се явява само заради това, че пътят навътре към себе си преминава в преосмисляне и дезинтеграция на общите положения и схващания в обществото, от които всеки тръгва. Тоест зависи кой от къде е тръгнал.
Философите правят същото, само че с положенията и достиженията налични в богаството от литература и философска мисъл, всеки си съставя собствен модел на вселената. Аз не претендирам че моят модел няма застъпвания с други модели, но да кажеш че е почти изцяло чужд, при положение че едва ли си си направил труда да прочетеш авторите, от които уж съм прекопирал, е малко лекомислено от твоя страна. Още повече, в очите на някой друг, ако ти си достигнал сам до едно положение, без да го четеш от друго място, това има ли значение ако това положение е вече отдавна открито, особенно от някой по-известен? Естествено че не - в очите на другия ти винаги ще си прекопирал. Така че има ли смисъл изобщо да се опитвам да докажа противното?
Напиши ти твоя мисъл.
Сложно ми е да изразя мисълта си в сентенция, понеже има един момент, в който мисълта ми става твърде бърза и всеобхватна и не може да се опише последователно във всичките й логически етапи. В смисъл че не мога да запомня всичките етапи. Още по зле става когато пък се опитвам да ги запиша.
Представи си го като тичане вместо ходене. Ако ходиш, имаш възможността да избягваш дупките и неравностите. Ако тичаш, просто ги прескачаш, без да им обръщаш толкова много внимание. В мисленето е подобно, но понеже съзнанието няма крайна цел, а винаги е само тук и сега, едно всеобхватно мислене, тоест едно "тичане" в мисълта, винаги разчита на един сорт интуиция и умение. Винаги е по трудно да си проследиш стъпките обратно, когато си тичал, отколкото ако си ходил през цялото време.
Ето това е пример за моя мисъл, ходом. В тоя форум винаги само ходя, бавно и внимателно се промъквам. Тичането оставям за себе си. Като гледам обаче, за теб и ходенето ми е твърде бързо. Как няма да е, след като тъпчеш само на едно място откакто си в тоя форум.
Няма да се случи - ННП и Дефенди ако не прекопирват стени от текст, а опитат да кажат нещо свое, се получават безсмислици :D!
цитирал съм предимно пасажи от Библията, иначе другите са "нови" изречения (казвам "нови" защото не ги копирам от никъде), обаче това не означава, че съвършената истина произлиза от мен - за мен е абсолютно сигурно, че идва от истинския Бог - Той е (най-малкото) нейния първоизточник, а това че някой говори думи от себе си, не означава, че така казва съвършената истина т.е. само защото говори от себе си
много истински Светии и Пророци, Един първоизточник на истината, която те свидетелствуват - може да се оприличи на един главен компютър и множество терминали свързани към него в конфигурация звезда - в най-добрия случай мога да съм един от тях, но не и Самия Него, поне не в рамките на тази вечност
defender
01-29-2017, 17:15
" - И накрая, каква е твоята прогноза – ще успее ли Европа да си върне своя геополитически авторитет?
- Европейският проект бе замислен като християнски и европейски културен клуб, но се разви до някаква хибридна мултикултурна общност, която дори отхвърли своя генезис като порочен. Един стар депутат в Европарламента ми каза преди години: „Млади човече, това, което е общото между всички нас в Европа е, че във всяко село има църква. Никога не го забравяйте!“."
defender
02-02-2017, 22:29
„Ако онзи, който съблича добре облеклия се, го наричаме крадец, то този, който оставя другия гол, докато може да му предложи облекло, по друг начин ли ще го назовем?".
св. Василий Велики
Fisherman
02-05-2017, 20:10
След последния репортаж на господари на ефира за хомосексуалистите в църквата гледам,като треснат.
Содомията и човешките извращения смазват психиката ми всеки път.
defender
02-05-2017, 20:34
"Църквата ни е отражение на обществото ни. Монасите не идват в манастирите, спуснати с ангелска колесница от небето. Те са продукт на семейното възпитание, на образователната система, на социалната среда, дори и на медийната среда. И те са подвластни на същите греховни съблазни, на каквито и всеки друг човек. Но държа да отбележа, че това, което вие показвате, НЕ е масово явление в църковните среди. То не е църковен живот, не е духовен живот, а една от метастазите на псевдодуховността. На опита на една малка група хора да намерят лесно препитание, кариера, власт, възможности. И в Църквата активно се работи за превенцията на това явление, което е антицърковно по своя характер. Но тези лица и тези действия, които показвате, не са преобладаващата част от клира, не са и една десета от него, не са и една десета от малобройното ни монашество!"
defender
02-14-2017, 18:46
Ницше: "Бог е мъртъв." (1882 г.),
Бог: "Ницше е мъртъв." (1900 г.)
:)
Ницше: "Бог е мъртъв." (1882 г.),
Бог: "Ницше е мъртъв." (1900 г.)
:)
Кой "Бог"? Че те не са малко.
Pitancho
03-06-2017, 18:54
Кой "Бог"? Че те не са малко.
Нямаш шанс да изненадаш някого с невежеството си. Даже Ницше е бил много по-наясно с кой Бог се бори. Той поне се е борил с Истинския, игнорирайки ментетата. Опитал се е да го замени със себе си, със самообожествененото си Аз. И е знаел, че това Аз има само Един, който му е трън в очите , защото другите са богове само по нечие название, а не по същност. Но единственото, което постигнал, е да създаде още едно менте, и то от най-долно качество - от тези, в които никой друг не вярва.
Това е един коментар на Петър Велев за православието и протестантизма. Бил е служител в православната църква (клисар или най- много дякон), след това става протестантски пастор, но според мен винаги е бил някъде по средата.
https://youtube.com/watch?v=x53UQX6qZdI
defender
03-12-2017, 22:41
"Антихрист ще даде възможност за живот на църквата, ще и разрешава богослужения, построяване на прекрасни храмове, при условие да се признае неговата върховна същност и да му се покланят. В него ще има лична ненавист към Христос. Той ще живее с тази ненавист, и ще се радва на отстъплението на хората от Христа и Църквата.
Ще има масово отстъпление от вярата, при което, на вярата ще изменят много Епископи, и в оправдание ще посочват блестящото положение на „църквата“ (при антихриста).
Търсенето на компромис ще е характерното настроение на хората. Правотата на изповеданието ще изчезне. Хората старателно ще оправдават своето падение, и ласкавото зло ще поддържа това общо настроение, и в хората ще станат навик, отстъпването от истината и саладостта към компромиса, и греха." - Свети Йоан Шанхайски (1966 г.)
defender
03-19-2017, 11:03
„Един закон и едни права да бъдат за вас и за пришълеца, който живее между вас” (Числа 15:16).
Както се вижда пришълците не са били приемани безусловно, а са били длъжни да спазват законите и наредбите на Божия народ. Мигрантите, заселващи се в Европа обаче, не само нямат никакво намерение да се интегрират в обществото. Те твърдо отказват да спазват дори светските закони на това общество, следвайки своите собствени закони - нормите на шариата, бидейки мюсюлмани. Какво остава тогава да се конвертират в християнство. Трябва ли да се допускат такива хора у нас? Не са ли вече предостатъчно и тези наши сънародници, които не спазват закона, та да приемаме и чуждоземни чуждоверци, които ще правят същото и които също ще остават недосегаеми за и без друго немощното ни правосъдие."
defender
03-21-2017, 18:53
"Християнството доведе Европа до Хуманизма и Просвещението. Без него Европа щеше да си остане варварска. И тук щяха да си се колят на воля, както правят в някои южни и азиатски държави и днес. Тази така наречена „цивилизация“ е постигната след векове отмъщения, грабежи, пиратство, кръвопролития. До нея се е стигнало не след Просвещението, а след Новия завет на Христос хората да живеят в мир. Идеята някой пръв да прости на някого, да прояви милост и да спре убийствата, е довела света до днешната година и дата. Като по пътя си цивилизацията е преминала през най-различни етапи и е успяла да надмогне спънките на католицизма точно чрез такива явления като Ренесанса и всичко след него.
Ще ви кажа докъде водят и другите варианти за развитие на света. Без християнството Европа след Римската империя нямаше да има около какво да се обедини. Защото се забравя, че интегрирането в Европа през 9 и 10 век е минало точно през приемането на християнството за официално вероизповедание в държавите. Европа е оцеляла благодарение на християнските идеи. В дъното на всичко са идеите. Идеите са по-силни от парите, от икономическите и стратегическите интереси на този и онзи."
Вече съм на мнение, че трябва да се въведе задължително вероучение в училище. И не само свещена история, а и догматика. Снощи на излизане от църквата една баба ми обясняваше, че не може Хростос да е създал слънцето защото е на 2000 години, а слънцето на много повече.
"Гори ли още кандилото на вярата в душата ти? Имаш ли достатъчно елей в твоето кандило и светло ли е вътре в твоята душа? Българино брате, гори ли у тебе кандилото на вярата?
Това е моят въпрос и това искам да те питам, но не от мое име, но от името на твоите родители, които те кръстиха във вярата Христова и те причастиха с Неговата кръв. И питам те от името на твоите деди и прадеди, които от препълненото и пламенно кандило на своята вяра наляха и запалиха кандилото на вярата в твоята душа. И питам те в името на онези далечни твои предци, които под петстотин годишното турско робство не позволиха да се угаси кандилото на вярата.
Зли ветрове те удариха от всички страни, българино брате. Усещаш ли? Виждаш ли? Чуваш ли?
Искат да угасят кандилото на вярата вътре в твоята душа. Искат да скъсат твоята връзка с твоите родители, с твоите предци, с твоята слава. Искат да те оставят във "външната тъмнина", без кандило и без божествен пламък в душата. Искат да те осиромашат и оголят, да ти опразнят душата и да я направят пуста.
Тези три ветрове са: неверието, кривоверието и маловерието.
Неверието иска да подсече корена на твоята душа. А щом е подсечен коренът, какви листа и плодове можеш да очакваш от дървото?
Кривоверието иска да изкриви твоето сърце и душа, и характер, както ги е изкривило у своите последовници. Така, едни кривоверци са отхвърлили празнуването на неделята и са възприели еврейската събота, други са изхвърлили поста, трети — почитането на светиите, кандилата, иконите и кръста, четвърти са отхвърлили сродството между хората при женитба, пети са отхвърлили причастието с кръвта Христова и т. н.
Маловерието иска само да се наричаш християнин, но да не бъдеш такъв. То се плаши от мрака на безверието, отвръща се от лъжите на кривоверието, но и своята вяра държи само върху езика.
...
Затуй пази вярата си, защото и тя те пази. Вярата е за тебе извор на живот, вярата е храна, вярата е одежда на твоята душа, вярата е твое здраве, вярата е твоя песен, радост и веселие, вярата е божественият пламък в тебе.
Нека пазим вярата си, нашата драгоценна православна вяра!"
Св. Николай Сръбски
още сте си замрели в този форум - като гробище е, понеже нали ужким сте мн духовни...
още сте си замрели в този форум - като гробище е, понеже нали ужким сте мн духовни...
О, сине блудний, ти се завърна. Да не беше в някоя секта дето ви е забранено да ползвате интернет?
О, сине блудний, ти се завърна. Да не беше в някоя секта дето ви е забранено да ползвате интернет?
поне не съм в секти като вашите, където ви забраняват да мислите нормално/адекватно
поне не съм в секти като вашите, където ви забраняват да мислите нормално/адекватно
По какъв начин православието забранява да мислиш нормално?
По какъв начин православието забранява да мислиш нормално?
след като е по-важно за тях да спазват някаква обредна традиция (така щото външно всичко да изглежда превъзходно), отколкото да работят ефективно за спасението на човеците, значи не мислят адекватно и това сред тях е едва ли не забранено
пп. ти не беше ли католик?!
defender
04-04-2017, 20:02
след като е по-важно за тях да спазват някаква обредна традиция (така щото външно всичко да изглежда превъзходно), отколкото да работят ефективно за спасението на човеците, значи не мислят адекватно и това сред тях е едва ли не забранено
Спазването на обредни традиции, не пречи на спасението на човеци, тоест едното не пречи на другото. Не знам защо изобщо ги противопоставяш. Иисус също и спазвал обредни традиции и е спасявал, но все пак спасението зависи и от нас самите, например двамата разбойници разпнати на Голгота заедно с Иисус, единия се спасил, другия не се спасил, защото спасението зависи и от нашето предразположение към Иисус, а не става автоматично.
ПП: Иисус е спазвал обредни традиции, като например 40 дни постел в пустинята, дал първо причастие на учениците си на тайната вечеря, кръстил се е в река Йордан и други.
Ти нпп коя от тези обредни традиции спазваш, дето е спазвал Иисус или просто си един самозван "свидетел"?
пп. ти не беше ли католик?!
Както каза defender едното не пречи на другото. А тези дето нямат обреди (протестантите), мислиш ли, че спасяват хора? Мисионерството е средство, а не цел. Защото спасението не идва отвън, а отвъре. Няма как да кажеш на някого вярвай, върши добро и ще се спасиш ако той сам не го иска.
Не бях католик.
Спазването на обредни традиции, не пречи на спасението на човеци, тоест едното не пречи на другото. Не знам защо изобщо ги противопоставяш. Иисус също и спазвал обредни традиции и е спасявал, но все пак спасението зависи и от нас самите, например двамата разбойници разпнати на Голгота заедно с Иисус, единия се спасил, другия не се спасил, защото спасението зависи и от нашето предразположение към Иисус, а не става автоматично.
ПП: Иисус е спазвал обредни традиции, като например 40 дни постел в пустинята, дал първо причастие на учениците си на тайната вечеря, кръстил се е в река Йордан и други.
Ти нпп коя от тези обредни традиции спазваш, дето е спазвал Иисус или просто си един самозван "свидетел"?
не ставай банално жалък, много добре знаеш, че съвременното популярно християнство не спасява човеците ефективно, при все че са милиони духовници/духовни служители там, а някога 13-14 човека спасяваха хиляди, включително самият Исус, както и Св. Павел, иначе като не пречи на спасението спазването на обредни традиции, тогава защо не спасяват?!, нито дори могат да накарат хората да повярват така както трябва с жив интерес, защото дори са станали банално несмислени в очите на всички с всичките си онези суетни традиции - то е като гиздене/кипрене, като някакви моми стоящи пред огледалото с часове, а накрая - нищо, къде е онова явление, което изгонва бесовете от всеки срещнат засегнат, изцелява всеки срещнат болен, и възкресява мъртъвци?! - в цялата история на тези съвременни популярни християнства няма нито един случай на възкресен мъртвец, а Исус и Негови истински ученици са възкресили немалко мъртви в рамките на кратките си мисии като духовни служители на истинския Бог, които са траели до не повече от няколко години (преди да ги убият), сегашните така наречени "християнски" духовници/духовни служители следват/спазват обредни традиции без дори да си дават сметка за разликата между ниско ефективно и високо ефективно що се отнася до спасение на хората, понеже дори не са поставили истинското спасение на първо място, но по-скоро неща, които в крайна сметка се оказват всякакви типове/видове/родове неспасение и погибел за мнозина - сякаш въобще не са и чували за коефициент на полезно действие, те дори сякаш са готови да се въртят в омагьосания кръг на суетните си обредни традиции до безкрай, но не и да се покаят от своята неефективност в качеството си на духовенство, понеже нали (разбираш ли) човешката традиция е по-важна, Исус не е следвал такива традиции, но е бил най-ефективен Спасител на човечеството, и дори е критикувал човешката(666) религия за нейните несмислени обредни традиции, както в тези стихове:
"Добре е пророкувал Исаия за вас лицемерите, както е писано: "Тези люде Ме почитат с устните си, Но сърцето им отстои далеч от Мене. Обаче напразно Ме почитат Като преподават за поучения човешки заповеди". Вие оставяте Божията заповед и държите човешкото предание, [измивания на шулци и на чаши; и много други неща правите]. И каза им: Хубаво! вие осуетявате Божията заповед за да спазите своето предание!" Марк 7: 6-9
кръстил се е от Йоан, Който бил истински Пророк, и дори повече от Пророк(Матей 11:9), но след това е започнал да спасява човеците съвършено, а ти след като си се кръстил от неистински светии въобще не си станал праведен, постенето в пустинята не е било обредно, но е било изпитание за Божия Син, понеже Той отказал да упражнява/практикува вярата по какъвто и да е начин измислен от човеци, включително и от неговия собствен ум, при все че душата му се е намирала в голяма пустош/пустота, до степен на смърт, на тайната вечеря е дал последно посвещение на учениците си преди да бъде заловен, съден и екзекутиран, за да ги подготви за онзи момент, понеже вече е нямало да бъде с тях за да се грижи за всичко, тъй като от онзи момент нататък те трябвало да свикват да се справят сами, а не както когато Той се грижил за всичко вместо тях, и в тези неща, които е (на)правил, не е имало никаква несмислена обредност, но всичко е било с дълбок замисъл
така че пак си помисли кой тук е самозван
Както каза defender едното не пречи на другото. А тези дето нямат обреди (протестантите), мислиш ли, че спасяват хора? Мисионерството е средство, а не цел. Защото спасението не идва отвън, а отвъре. Няма как да кажеш на някого вярвай, върши добро и ще се спасиш ако той сам не го иска.
Не бях католик.
станал си фарисейски подлизурко, така ли?!, или просто не си спирал да бъдеш?!
отгде знаеш, че няма по-високо от зависимостта на всеки от "своя" избор?!, ако за теб едно бебе/дете трябва да умре само защото е злоядо, не означава, че това е така и за истинския Господ Бог и Неговите истински Светии, ако една човешка майка не би допуснала детето и да умре само защото е злоядо, то колко повече истинският Бог Отец не би допуснал Неговите деца, човеците, да погинат само защото са "злояди" откъм желание да упражняват/практикуват религиозна вяра и пр., за теб не е възможно човек да бъде спасен ако не вярва като теб, но за истинския Господ Бог вярата не е средство за лична печалба/изгода, но е средство за всеобщо/всеобхватно спасение в Неговия Син Исус Христос (1 Тимотей 6:3-6), казано другояче, предназначението на вярата е всички души да бъдат спасени както и да бъдат осигурени с изобилен и вечен живот, а не да се делим на вярващи(добри) и невярващи(зли) в ущърб на един или друг...
Винаги съм бил православен. А фарисеи са такива като теб.
Човек не може да се спаси без вяра и дела. Според написаното от теб излиза, че всеки е спасен по начало. Изобщо не знаеш какви ги дрънкаш. Разбойника не се се спаси защото Христос каза "Днес ще бъдеш с Мене в Рая", а защото се покая и повярва, че Иисус е Христос.
defender
04-05-2017, 23:30
"Знаете ли, че Христос пръв говори за „толерантност“, като спасява блудници, престъпници, чужденци, езичници."
Винаги съм бил православен. А фарисеи са такива като теб.
Човек не може да се спаси без вяра и дела. Според написаното от теб излиза, че всеки е спасен по начало. Изобщо не знаеш какви ги дрънкаш. Разбойника не се се спаси защото Христос каза "Днес ще бъдеш с Мене в Рая", а защото се покая и повярва, че Иисус е Христос.
като ти гледам вярата и делата ми е доста трудно да потвърдя, че ще се спасиш чрез тях
а за какво са малцината избрани по благодат според теб?!, за да спасят единствено себе си ли?!
"И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе. Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки: "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат". Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала". Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат." Римляни 11: 1-5,
"Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си. Всеки от нас да угождава на ближния си, с цел към това, което е добро за назиданието му. Понеже и Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене". Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда. А Бог на твърдостта и на утехата да ви даде единомислие помежду ви по примера на Христа Исуса. щото единодушно и с едни уста да славите Бога и Отца на нашия Господ Исус Христос. Затова приемайте се един друг, както и Христос ви прие, за Божията слава. Защото казвам, че Христос, заради Божията вярност, стана служител на обрязаните, за да утвърди обещанията дадени на бащите, и за да прославят езичниците Бога за Неговата милост, както е писано: - "Затова ще Те хваля между народите, И на името Ти ще пея". И пак казва: - "Развеселете се, народи, с людете Му". И пак: - "Хвалете Господа, всички народи, И да Го славословят всички люде". И пак Исаия казва: "Ще се яви Иесеевият корен", и, "Който ще се издигне да владее над народите; На Него ще се надяват народите"." Римляни 15: 1-12
да, разбойникът не се отрече от Исус заменяйки Го с друг господ - това наистина е от значение
Предполагам си чувал за свободната воля (освен ако не си в секта, която я отрича). Спасението е колкото от Бога, толкова и от човека. Пак казвам, ако сам не искаш да се спасиш Бог няма да те спаси.
Предполагам си чувал за свободната воля (освен ако не си в секта, която я отрича). Спасението е колкото от Бога, толкова и от човека. Пак казвам, ако сам не искаш да се спасиш Бог няма да те спаси.
някак тъпо разсъждаваш - ти ако (си от добрите родители и) имаш злоядо бебе, ще го оставиш ли да умре от недохранване?!, колко повече Бог Отец не ще остави "злояди" човеци да умрат от "недохранване"?!, иначе големите злосторници може да се окажат наказани, но защо "злояди" незлосторници?!
някак тъпо разсъждаваш - ти ако (си от добрите родители и) имаш злоядо бебе, ще го оставиш ли да умре от недохранване?!, колко повече Бог Отец не ще остави "злояди" човеци да умрат от "недохранване"?!, иначе големите злосторници може да се окажат наказани, но защо "злояди" незлосторници?!
Бог не ще остави злоядите, но и няма да ги насилва ако те сами не поискат да ядат. Спомни си притчата за безплодната смоковница.
Бог не ще остави злоядите, но и няма да ги насилва ако те сами не поискат да ядат. Спомни си притчата за безплодната смоковница.
но (ще) ги храни
и ти си спомни как Исус прокле смоковницата да не даде плод во веки и тя изсъхна
но (ще) ги храни
и ти си спомни как Исус прокле смоковницата да не даде плод во веки и тя изсъхна
Ще ги храни ако те искат да се нахранят.
Ще ги храни ако те искат да се нахранят.
с този си подход един вид предаваш милиарди човеци - когато се възлиза на светото място, не се възлиза с ерес - от значение е какво се поставя на светото място, спасение или неспасение/погибел, ето ти например казваш, че Бог ще храни само онези, които искат, все едно че някой ще иска да страда от или да бъде/остане ощетен откъм нещо?!, било то от(към) глад, жажда, или др., прочети (например):
"чули сте, че е речено: Да любиш ближния си, и да ненавиждаш врагът си. Но аз ви казвам: Любете враговете си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят: за да бъдете синове на Отца вашего, който е на небеса: защото той повелява на слънцето си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и неправедните. Защото ако любите любящите вас, коя заплата имате? Не правят ли това и митарите? И ако поздравявате само братята си, що повече правите? Не правят ли така и митарите? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен Отец ваш, който е на небеса." Матей 5: 43-48
никой не е бил в състояние дори да пожелае нещо преди Бог да го сътвори/създаде, но именно Бог, от собствената Си Воля, сътвори/създаде всички, които са били сътворени/създадени и им даде живот, включително и направи да вкусят от благото на съществуването, и продължава да го прави, при все че никой от тях не Го е молил да го прави, но ако Той не им беше дал такъв живот, те дори нямаше да станат такива живи души, Той е системният Администратор на живота, и дава живот на душите, понеже и това/такава Му е работата, но и помисли само какво щеше да е ако нямаше такъв Бог?!..., просто въобще нямаше да има живот...
defender
04-08-2017, 20:04
Нпп, а ти ще ни кажеш ли в кои форуми (негробище) ходиш да свидетелстваш и проповядваш, за да можем да следим изцяло невероятната ти, самодейна, спасителна дейност, по спасението на всички човеци/одушевени? Защото небесни херувими, като тебе много рядко се намират вече. Мерси.
Нпп, а ти ще ни кажеш ли в кои форуми (негробище) ходиш да свидетелстваш и проповядваш, за да можем да следим изцяло невероятната ти, самодейна, спасителна дейност, по спасението на всички човеци/одушевени? Защото небесни херувими, като тебе много рядко се намират вече. Мерси.
за сеирджии има кина, театри, циркове, арени, и пр., за сериозни хора има професии/работи като лекар, хирург, социален работник, проповедник, и др. - мислех, че сте поумнели поне малко, но явно едно си баба знае и си пее
Христос Возкресе из мертвих.
Благодат Бога Отца и Господа нашего Иисуса Христа со всеми вами. Бог да ви благослови.
golemiq_korab_minava
04-16-2017, 06:11
Вуистина възкресе.
за каква кауза Той умря и възкръсна, за да можем да сме зли колкото си искаме или за да можем по-лесно да бъдем добри в случай че въобще желаем?!
defender
04-19-2017, 20:57
Онзи ден с няколко приятели с либерални наклонности бяхме в голямата джамия в Шумен, за да я разгледаме. Мъжа, който беше отговорник за джамията, продаваше билети и изнасяше беседи, почна да ни говори как исляма бил любвеобилна религия, тогава го попитах щом исляма е любвеобилна религия, защо Мохамед е убивал, а и много други убийства не са извършени лично от него, но с неговото съгласие - последва мълчание около минута и мъжа мюсюлманин отиде да ми дава някаква книга за Мохамед, не знам защо.
В това време, моите приятели либерали ме нападнаха, как може да съм говорил така на момчето-мюсюлманин, как не съм бил толерантен и какви ли не още неща, те ме нападаха и упрекваха много повече от мъжа-мюсюлманин към когото отправих въпроса, той дори не можа да си каже думата от нападките към мен на либералните ми приятели, само гледаше учудено какво се случва и всичко това само заради един мой въпрос, в духа на добрия тон. Тогава осъзнах за пореден път, че либералите се държат като малоумни фанатици, пред, които исляма бледнее, повтарят автоматично само някакви шаблони мантри във всеки случай, в който им се отдаде, без грам трезва мисъл, дори и не се опитват да вникнат в нещата. Това са биороботи, братче.
ПП: Дори ме обвиняваха, че тонът на гласът ми, с който съм бил задал въпроса, не бил приемлив, бре-бре. Сигурно тонът ми трябва да има по-топли извивки и педерастки тембър, де да знам.
defender
04-20-2017, 11:53
Историята на новия християнин Идрис, който се отрекъл от исляма
Семейството на Идрис е избито, защото избират да бъдат християни
http://www.btv.bg/video/shows/karbovski-vtori-plan/video/proekt-hristijani-istorijata-na-novija-hristijanin-idris-kojto-se-otrekal-ot-isljama.html
defender
04-20-2017, 21:49
"Гробът и адът са следствия от греха. Грехът произведе смъртта, разделяща душата от тялото. До пришествието на Христос, умирайки, човекът с тялото си слизал в гроба, а с душата – в ада. „Със скръб ще сляза при сина си в преизподнята“ (Бит. 37:35), казал даже праведният Иаков, когато научил за смъртта на своя син Йосиф.
Но ето идва Самият Живот – безгрешният Христос и взема върху Себе Си последиците от греха – смъртта.
„О чудо! Как Животът на всичко вкуси смърт!“
Несъвместимите неща не могат да бъдат съединени в едно. Както не може едновременно да има светлина и тъмнина, така не може заедно да има живот и смърт.
Кой ще победи? Видимо побеждава смъртта, защото Жизнодателят умира на Кръста. В действителност временната победа на смъртта носи вечна гибел за самата нея.
„Днес адът със стон вика: „По-добре да не бях приемал Родения от Мария, защото Той, като дойде при мен, унищожи моето могъщество, счупи медните врати, а душите, които преди владеех аз, като Бог възкреси!“ Слава, Господи, на Твоя Кръст и на Твоето възкресение!“
Бледнее смъртта, поразена от сиянието на Живота, чувствайки, че настъпва нейният край – жилото й, умъртвяващо всички, като пронизва безгрешния Спасител на света, се откъсва от нея и причинява смърт на самата смърт.
Със Своята смърт Христос открива вечния живот. Умиращите в Христа вече не „слизат със скръб в ада“, но се възнасят в Небесното Царство, за да живеят вечно с Христа."
anonymous908491
04-21-2017, 20:19
http://afera.bg/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D0%B9%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D 0%BA.html
интересни неща за богомилите
Брей, колко са злобни тия богунемили. Да се смирят първо пък после да говорят за пътя към Господ.
Pitancho
04-25-2017, 19:10
Христос воскресе!
,,Най чистата територия божествена - тази на богомилите" Моля не се излагайте да хвалите всеки тъпанар, който охулва християнството. Нито знаете в какво вярваме християните, нито знаете в какво вярват богомилите и откъде са го взаимствали, нито знаете разликите между двете. А и съвремените богомили имат различни теории от едновремешните, за чиито вярвания има недостатъчна информация. Затова един куп заемки от източния мистицизъм, удобно се представят за богомилско учение, макар и тогавашните богомили са си нямали халхабер от Далечния Изток.
Отделно, че на това сборище се събират един куп дървени философи, с различни възгледи. Това което ги обединява е омразата към Бога и Църквата. Показателна е враждебността, с която на критиката от страна на БПЦ, те отговарят не със сравняване на двете учения или с тестове от Новия Завет, а с лични нападки. Едновремешните ботомили поне от кумова срама са твърдели, че вярват в Новия завет и че уж го изпълнявали истински, за разлика от стария. Но на съвременните им уж наследници не им се обръща езикът да го заявят, което е доста показателно.
Питам атеистите - като заявявате, че немабок, то що ви е да хвалите богомилите, дето също вярват , че има някакъв? Като не познавате нито едното, нито другото учение, как решихте че симпатягите са точно богомилите. Дето едно време охотно се претопиха в исляма. Просто става дума за симпатизиращи си богоборци. Краставите магарета се надушват, през 9 баира.
"Но Рут отговори: не ме принуждавай да те оставя и да се отделя от тебе; но където идеш ти, там ще дойда и аз, и дето живееш ти, там ще живея и аз; твоят народ ще бъде мой народ, и твоят Бог - мой Бог." Рут 1:16
Много пъти без дори да усетим започваме да се интересуваме от нещо само за да се харесаме на някого. Например слабия ученик започва да учи английски и действително става добър в това защото харесва момичето в класа, което се интересува от английски. Този принцип работи и в религията. Затова нека се активизираме и покажем на дело, че не е толкова лошо да си християнин. Много хора водят християнски живот в моралната му част без дори да го знаят, просто не е имало кой да им каже. Това е големият грях на нас православните. След тоталитарния режим свещениците бяха тези, които трябваше да съберат отново Христовото стадо. Но клириците решиха да се отдадат на храмостроителство, когато народът имаше най- голяма нужда от душепастири. От друга страна пък свещеника не е близък с всеки на този свят и няма как да благовества на всеки. Затова душеспасителното дело трябва да започне не от клира, а от миряните. Християнския живот не е само черкуване, постене и четене на Библията и светите отци, но най- вече е всекидневна служба на другите. И днес, когато голяма част от народа се интересува от духовното, ние сме тези, които трябва да го отведат до храма. Защото ако ние не го направим сектантите ще го направят.
Pitancho
04-27-2017, 12:47
Какво търсим от Христос и какво иска да ни даде Той? http://outsideri.org/archives/432
Какво търсим от Христос и какво иска да ни даде Той? http://outsideri.org/archives/432
това че някой си е писал статия, не означава, че всичко което е казал там е истина, например защо точно пилат да е типичен пример за фарисейското измиване на ръцете, след като по този начин той просто е засвидетелствувал официално пред юдеите, че не осъжда Исус?! - ама сте ми едни писани писани
defender
05-02-2017, 10:26
това че някой си е писал статия, не означава, че всичко което е казал там е истина, например защо точно пилат да е типичен пример за фарисейското измиване на ръцете, след като по този начин той просто е засвидетелствувал официално пред юдеите, че не осъжда Исус?! - ама сте ми едни писани писани
Измил си е ръцете, но в крайна сметка го е разпнал, тоест угодил е на фарисеите, което го прави съучастник. Всъщност тук измиването на ръцете е било едно формално лицемерие, както някои други са формални свидетели.
Пилат е нямал законови причини да осъди Христос на смърт, но е угодил на желанието на фарисеите и знаейки, че Иисус не заслужава такава присъда, просто си е измил ръцете и го е осъдил.
Това справедливо ли ти се вижда?
defender
05-03-2017, 09:27
Радикалният ислям и либералната идеология са съюзници срещу християнството
Ибен Транхолм изследва обществените и политическите явления в тяхната религиозна дълбочина.
https://youtu.be/zdlwRRDGzqg
defender
05-04-2017, 12:10
"В един фундаментално "квантов" смисъл на думата "светът на бабите" и "светът на внуците" нямат нищо общо. Става дума за абсолютно различни "позиции на наблюдателя". А какво свързва двата свята? Любовта и Словото."
ПП: А сатанизма на докторчето е ретрограден :)
Alucard666
05-05-2017, 10:18
ПП: А сатанизма на докторчето е ретрограден :)
Интересно е да ме наричаш ретрограден, понеже откакто те помня не си сменял възгледите си, а само си ги подсилвал с още и още глупости. Сигурен съм че това за теб засвидетелства колко добри са идеите, в които вярваш, но за някои хора като мен, които се впускат стремително към всяка нова и неизследвана област на познанието и себе си, дори и с риска да направят крачка назад що се отнася до истинното и правилното, такъв подход е крайно непродуктивен. А закачките ти със сатанизма на този етап са все едно да биеш вързано куче.
Измил си е ръцете, но в крайна сметка го е разпнал, тоест угодил е на фарисеите, което го прави съучастник. Всъщност тук измиването на ръцете е било едно формално лицемерие, както някои други са формални свидетели.
Пилат е нямал законови причини да осъди Христос на смърт, но е угодил на желанието на фарисеите и знаейки, че Иисус не заслужава такава присъда, просто си е измил ръцете и го е осъдил.
Това справедливо ли ти се вижда?
някои хора са забили поглед в земното, а в днешно време за съжаление почти няма кой да дири истинската духовна чистота, затова и се оказваше, че блуждаят - религията им беше по-важна и оставиха вярата на истинския Христос на заден план; какво ако не спираме да държим отговорни/обвиняваме онези, чийто статут Христос не осъжда, а в същото време милиони антихристи са дори съпортвани да докарват голяма съблазън на света?!, стигаше се до дребни препирни върху закона, понеже коварството на омагьосания кръг на духовното беззаконие, в което някои се филмираха, си каза думата - хем да не се препират, хем да се уредят по неправедния начин, хем се препираха, хем съдиха нечестиво, и така и не достигнаха до познаването на истинския Господ Бог и Неговата истина; правдата беше заменена с знание, а знанието доведе до гордост - някога ниневийските поклонници се покаяха от духовната неправда веднага след като чуха една най-елементарна проповед на Божия пророк (каквато много съвременни поклонници биха определили като твърде проста), сега света се напълни с дървени философи във вярата, които никога не се покайват от своето духовно беззаконие, дори и след като са чули/прочели хиляди подробни обяснения от истинския Господ Бог и Неговите люде; антихристът това, антихристът онова, а ти сигурен ли си, че не си антихрист?!, гониш греха, а ти сигурен ли си, че не съгрешаваш?!, учиш другите, а сигурен ли се, че не мамиш себе си?!, и народът е казал, бързата работа - срам за майстора, а ето как милиони духовни/религиозни човеци се отнасяха небрежно с вярата
знаеш как полицаят е бил принуден да стреля по заподозряния нападател, не защото не е могъл да се постарае да използва несмъртоносни средства за да го спре, но защото например е знаел, че после няма да може да погледне близките на възможната жертва в очите, ако заподозряният успее да извърши убийство, в "светкавичната" ситуация...
defender
05-05-2017, 12:35
Интересно е да ме наричаш ретрограден, понеже откакто те помня не си сменял възгледите си, а само си ги подсилвал с още и още глупости. Сигурен съм че това за теб засвидетелства колко добри са идеите, в които вярваш, но за някои хора като мен, които се впускат стремително към всяка нова и неизследвана област на познанието и себе си, дори и с риска да направят крачка назад що се отнася до истинното и правилното, такъв подход е крайно непродуктивен. А закачките ти със сатанизма на този етап са все едно да биеш вързано куче.
Докторе, че до какво развитие те води твоя сатанизъм? Всяка година с какво подобрява живота ти?
Какъв е смисъла да се впускаш стремително към нови неизследвани области от себе си, какви са ти целите, след като ти нито вярваш в смисъла, нито в целите, твоята философия и някакъв "сатанизъм на нищото и хаоса". Постоянно си противоречиш, което само говори за това колко си психически устойчив.
defender
05-05-2017, 12:45
религията им беше по-важна и оставиха вярата на истинския Христос на заден план.
За да казваш, че вярваш в Христос и думите му, ти трябва да Му подражаваш с дела, защото вярата се доказва с дела, вяра без дела е мъртва (защото и дявола вярва в Бог, но не върши дела и добро). А дела вършени от вяра, се нарича религия.
Така че вяра и религия с две взаимосвързани неща.
За да казваш, че вярваш в Христос и думите му, ти трябва да Му подражаваш с дела, защото вярата се доказва с дела, вяра без дела е мъртва (защото и дявола вярва в Бог, но не върши дела и добро). А дела вършени от вяра, се нарича религия.
Така че вяра и религия с две взаимосвързани неща.
и какви са делата ви?!, не виждате ли, че в сравнение с Исус и учениците Му представени в Библията вие не служите на Бог, като се има предвид, че Те са били 14 човека(със Св. Павел), а вие сте милиони - следователно нещо не е наред с религията, която следвате...
defender
05-05-2017, 12:58
и какви са делата ви?!, не виждате ли, че в сравнение с Исус и учениците Му представени в Библията вие не служите на Бог, като се има предвид, че Те са били 14 човека(със Св. Павел), а вие сте милиони - следователно нещо не е наред с религията, която следвате...
Иисус е дошъл за да спаси грешници и да ги преведе към покаяние, не е дошъл за праведници. Който казва че е праведник, той няма нужда от Христос и Изкупител.
Това ти казвам "истински светио" и "херувиме" нпп, че в твоята вяра го няма Христос. Името Му го използваш само в някакъв декоративен смисъл, но зад този декоративен смисъл, ти всъщност съзнателно или не (по-скоро несъзнателно), на друг бог се кланяш.
ПП: Разбира се това не означава, че нарочно трябва да грешим.
Нали си имаме теб, който си един пък вършиш повече от тях (или поне искаш да го изкараш така).
Иисус е дошъл за да спаси грешници и да ги преведе към покаяние, не е дошъл за праведници. Който казва че е праведник, той няма нужда от Христос и Изкупител.
Това ти казвам "истински светио" и "херувиме" нпп, че в твоята вяра го няма Христос. Името Му го използваш само в някакъв декоративен смисъл, но зад този декоративен смисъл, ти всъщност съзнателно или не (по-скоро несъзнателно), на друг бог се кланяш.
ПП: Разбира се това не означава, че нарочно трябва да грешим.
след толкова години религиозни хвалби от твоя страна, не виждам да си станал по-безгрешен - през какво си превеждан, наистина не зная, но не прилича на покаяние, дори и от написаното в Библията се вижда, че никой от грешниците, които са били обръщани в правда, не е продължавал да бъде грешен в продължение на толкова време...
декоративна е твоята религия, която заменя Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог с изображения направени от човешка ръка, и въобще цялата онази ритуалност/обредност/традиционност/шаблонност...
Нали си имаме теб, който си един пък вършиш повече от тях (или поне искаш да го изкараш така).
дори и нищо да не върша, разгласявам ли, че всеки трябва да стане мой последовател, последовател на моя религия, или да се кръсти от мен?! - в днешно време светът се напълни с духовни/религиозни човеци, които биха отворили една голяма уста за да хулят примерно некадърни(те) доктори, но иначе полагат толкова усилия за да привлекат колкото се може повече последователи на своите религии, при все че се виждат, че чрез тях и техните религии няма истинско спасение за техните ближни/съграждани/съжители - сочат недостатъците на другите, но своите не виждат...
след толкова години религиозни хвалби от твоя страна, не виждам да си станал по-безгрешен - през какво си превеждан, наистина не зная, но не прилича на покаяние, дори и от написаното в Библията се вижда, че никой от грешниците, които са били обръщани в правда, не е продължавал да бъде грешен в продължение на толкова време...
декоративна е твоята религия, която заменя Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог с изображения направени от човешка ръка, и въобще цялата онази ритуалност/обредност/традиционност/шаблонност...
дори и нищо да не върша, разгласявам ли, че всеки трябва да стане мой последовател, последовател на моя религия, или да се кръсти от мен?! - в днешно време светът се напълни с духовни/религиозни човеци, които биха отворили една голяма уста за да хулят примерно некадърни(те) доктори, но иначе полагат толкова усилия за да привлекат колкото се може повече последователи на своите религии, при все че се виждат, че чрез тях и техните религии няма истинско спасение за техните ближни/съграждани/съжители - сочат недостатъците на другите, но своите не виждат...
Кой е видял и кой може да каже дали има или не спасение чрез православието. Това дали ще се спасиш зависи до голяма степен от теб самия. Дори може да се спасиш и като живееш сам, извън църквата, но християнски. Вземи за пример св. Мария Египетска.
defender
05-05-2017, 20:53
Доктора някакъв поумнял ми се види. Чакам с нетърпение следващата му философска дисертация на тема "Пореден опит за налучкване слабостите на християнската психика" - тва е любимата му тема, защото сатанизма е развил у него някаква малоценност и не може да понесе християнското превъзходство, нерФира се. хихи
Кой е видял и кой може да каже дали има или не спасение чрез православието. Това дали ще се спасиш зависи до голяма степен от теб самия. Дори може да се спасиш и като живееш сам, извън църквата, но християнски. Вземи за пример св. Мария Египетска.
дори и ако не се знаеше дали има спасение чрез православието (което също би било от значение), защо именно то да трябва да бъде следвано задължително?!, някак ми е омръзнало от всякакви суетни/безполезни сектантства, плашат хората с ад, пък самите те не работят за живот(а), какво ако човек цял живот посещава ръкотворени от човеци храмове и спазва всички обредни/ритуалистични традиции там, пък в същото време не е ефективен откъм истинско помагане на ближния/съжителя в неволя - това е като да гониш вятъра, понеже Бог едва ли ще възнагради онези, които (се опитват да) използват/употребяват вярата като средство за лична печалба, преди около две хилядолетия една шепа хора са спасили хиляди свои ближни/съжители за времето, през което са действували в този свят като духовни служители на истинския Бог, а съвременните религии, включително и християнски, не спасяват и един човек така ефективно, при все че духовните им служители са милиони - каква е гаранцията, че човек няма да приеме фарисейски квас ако ги следва?!...
Чрез църквата или по- точно чрез тайнствата й се получава божествената благодат, която подпомага християнския живот. Човек не може сам да върши добри дела. Трябва и благодат. Защото човекът не е устроен добър.
defender
05-09-2017, 14:27
"Господ Иисус Христос е създал една Църква(а не църкви), на която и портите адови няма да надделеят. Една само Църква е Православната, Свята, Вселенска и Апостолска. Другите, които се наричат църкви, не са църкви, а дяволски плевели сред житото и сборища на дявола.
При заблудените и отстъпилите от правоверието няма благодат на Светия Дух, спасение и сподобяване с Царството Небесно."
Преп. Лаврентий Черниговски
^^ С това няма как да го убедиш. Цитираш православен автор.
Alucard666
05-09-2017, 19:34
дори и ако не се знаеше дали има спасение чрез православието (което също би било от значение), защо именно то да трябва да бъде следвано задължително?!, някак ми е омръзнало от всякакви суетни/безполезни сектантства, плашат хората с ад, пък самите те не работят за живот(а), какво ако човек цял живот посещава ръкотворени от човеци храмове и спазва всички обредни/ритуалистични традиции там, пък в същото време не е ефективен откъм истинско помагане на ближния/съжителя в неволя - това е като да гониш вятъра, понеже Бог едва ли ще възнагради онези, които (се опитват да) използват/употребяват вярата като средство за лична печалба, преди около две хилядолетия една шепа хора са спасили хиляди свои ближни/съжители за времето, през което са действували в този свят като духовни служители на истинския Бог, а съвременните религии, включително и християнски, не спасяват и един човек така ефективно, при все че духовните им служители са милиони - каква е гаранцията, че човек няма да приеме фарисейски квас ако ги следва?!...
Не само че няма гаранция, напротив - има гаранция за обратното. Това става когато хора, които са отчаяни или търсещи лична изгода или като цяло неуравновесени, попаднат в света на духовното - превръщат се във фундаменталисти; следват всичко както е написано без да имат вътрешния еквивалент и вътрешното съответствие с идеите, които стоят зад религиозните практики (поради което не могат да ги осмислят); нямат каквато и да е реална подготовка или знание за това как функционира света на идеите и духовното като цяло; нямат чисотота на мотивите т.е. не знаят защо точно са там и какво точно правят - знаят само че това се предполага да правят и това им е достатъчно. Това са просто слепи репликатори, също като тия дето ги гледаш по нон-стопите да трият лотарийни билетчета, естествено с разликата че последните поне имат шанса да придобият нещо (нищо че не знаят защо го искат и какво ще правят после с него). Поздравления за упоритостта, но мисля че си хабиш времето с неумишлени тролове от рода не дефенди и нютончо. Те нямат капацитета да вникнат в толкова тънка и неуловима материя, и такъв капацитет дори не им е необходим, защото намеренията и подхода им към духовното са твърде лични и оттам нечисти (в смисъл на неясни за самите тях).
ПП:Впрочем няма лошо намеренията и подходите да са твърде лични при изследването на фундаментални въпроси от духовна перспектива, но трябва да са осъзнати като такива. Но от друга страна, ако човек има влечение към духовното от чисто индивидуалистични мотиви, съмнявам се че тоя човек някога може да се нарече християнин - вместо това той по-скоро принадлежи към окултното.
не казвам, че не е имало истински Светии и между православните християни - напротив, вярвам, че са се намирали и там, но и не смятам, че е редно да се поставя за по-горен от някой, онзи, който спасява по-малко от него - например, ако не дай си Боже ти се наложи да бъдеш опериран по спешност, би ли предпочел да те оперира новак отколкото утвърден хирург?!, така и който заменя истинския Господ Бог с друг, или истинските Светии с други, (по този начин) един вид дава шанс на "смъртта" да съсипе още човеци; лошото на съвременни религии беше, че техни духовни лица бързаха да се поставят за висшестоящи, а не да търсят съвършено спасение за човеците в истинския Бог, разбира се не съм се засилил да ги осъждам, но колкото и да бъдат щадени, ако не се покаят от тази си гордост и ерес, после ги чака съд и тях...
каквото и зло да причиниш на ближния/съжителя си, причиняваш го и на самия Господ...
така и който заменя истинския Господ Бог с друг, или истинските Светии с други, (по този начин) един вид дава шанс на "смъртта" да съсипе още човеци; лошото на съвременни религии беше, че техни духовни лица бързаха да се поставят за висшестоящи, а не да търсят съвършено спасение за човеците в истинския Бог, разбира се не съм се засилил да ги осъждам, но колкото и да бъдат щадени, ако не се покаят от тази си гордост и ерес, после ги чака съд и тях...
Кой заменя истинския Господ Бог с други и истинските светии с други? Май не си съвсем наясно с православието.
Кой заменя истинския Господ Бог с други и истинските светии с други? Май не си съвсем наясно с православието.
който и да го прави, не прави добро така...
който и да го прави, не прави добро така...
Не съм виждал такива, които го правят. Поне не и от официалните деноминации.
Не съм виждал такива, които го правят. Поне не и от официалните деноминации.
виждал съм всякакви случаи, дори и в християнството, като например, вяра в зъл, безпощаден и агресивен Бог/Исус, вяра в греха повече отколкото в очистването от греховете, поставяне на препятствие(тежки и непосилни бремена) пред спасението (било то че всеки трябвало да премине през хиляди процедури за да се спаси, или че всеки трябвало без да си мръдне и крайчеца на пръста да чака на Бог да направи всичко, и др.), безпричинно/чрезмерно осъждане на ближния (особено заради потребление/консумация) вместо да си прощават, интригантство вместо молитви за всеобщо спасение, и пр.
defender
05-15-2017, 11:21
"Това, че сме против лихварството (банките), въобще не означава, че сме социалистически/комунистически и пр. ляволиберално мислещи човеци. Не отричаме никому да вярва в каквото е решил. Ако въобще можем да дадем определение за себе си, ние сме християнски реакционери. Това е."
defender
05-16-2017, 18:44
Патриарх Неофит за "София прайд":
"Скъпи чеда на Българската православна църква, на 18 юни - Задушница, когато православните християни възпоменават паметта на своите починали близки и отправят молитви за упокоение на душите им, за девета поредна година в центъра на София ще се проведе "София прайд". В централната част на столицата ни отново ще станем свидетели на открита, натрапвана пропаганда и публична демонстрация на хомосексуализма като начин на живот...
Съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, в стремежа си да бъде толерантно и хуманно, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода и нарича хомосексуализма с нравствено-неутрални изрази като „сексуално малцинство” или „различна сексуална ориентация”.
Но да обичаш човека, да го цениш и уважаваш, не означава да бъдеш равнодушен към това по какъв път върви той: истинен или лъжовен, път към спасение или към погибел, към живот или смърт.
Като се отнасяме с пастирска загриженост, отговорност и любов към хората с хомосексуални наклонности, както към всички чеда на Българската православна църква и целия български народ, решително се противопоставяме на опитите да се представи и наложи греховната тенденция като норма в нашето общество, като повод за гордост и пример за подражание. Отправяме сърдечна молитва към всеблагия Бог, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11)"
Лично аз не вярвам че сегашните педерасти могат да изкупят греховете си. С всеобщият прилив на "Западен морал" всичката тая деградация която обхвана католиците ще дойде и при нас. Трябва ни едно по активно християнско общество. Традиционализма е може би най-лесната стъпка към това.
Трябва не просто традиционализъм. Трябва хората да се върнат в църквата. Тя е полезна не само за спасение на душите. Полезна е и като обществена институция. През ВСВ главно Българската православна църква спасява евреите от холокост. Сега ако, недай Боже, се наложи и българите не може да спаси. Защото църквата не е само клир, а клир и народ, но почти изцяло народ.
anonymous908491
05-17-2017, 18:07
През ВСВ главно Българската православна църква спасява евреите от холокост.
помага за спасението на българските евреи, ама дума не казва за изселените евреи от македония и други български покрайнини
помага за спасението на българските евреи, ама дума не казва за изселените евреи от македония и други български покрайнини
Напротив, казва. Само че там няма какво да направи. Тези земи не принадлежат на тогавашната българска екзархия.
anonymous908491
05-17-2017, 18:16
ми те не са ги спасили със сила, че да има значение дали е в обсега на църквата
тва са били българи, просто войните късат големи части от държавата
ми те не са ги спасили със сила, че да има значение дали е в обсега на църквата
тва са били българи, просто войните късат големи части от държавата
Нямало е как да стане. Прадядо ми е бил свещеник по онова време, разказвал ми е.
Alucard666
05-19-2017, 10:57
Трябва не просто традиционализъм. Трябва хората да се върнат в църквата. Тя е полезна не само за спасение на душите. Полезна е и като обществена институция. През ВСВ главно Българската православна църква спасява евреите от холокост. Сега ако, недай Боже, се наложи и българите не може да спаси. Защото църквата не е само клир, а клир и народ, но почти изцяло народ.
Да, много добре е направила че е спасила евреите. Същите евреи дето финансираха комунистическите революции и избиха десетки милиони хора с канцерогенни идеологии. Същите евреи които унищожиха цялата европейска култура. Същите които сега плащат на всякакви толерасти, Гери-Николовци и Крисковци да пеят за ебане пред децата ти. А, чакай, ти верно че няма да имаш деца.
Alucard666
05-19-2017, 16:46
http://prikachi.com/images/72/9125072z.gif
defender
05-19-2017, 21:03
Чувал съм, че и Хитлер имал еврейска жилка? :)
golemiq_korab_minava
05-20-2017, 13:08
Нищо против евреите, но най-големите инвестиционни сделки у нас ги направиха чуждестранни евреи - моловете , банките, хотели, казина, всичко. От друга страна щеше да приличаме на село. Така че всичко има и добри страни.
Чувал съм, че и Хитлер имал еврейска жилка? :)
Това е по-скоро хипотеза, не е потвърдено, че има еврейска жилка (както и че няма). Но дори да е евреин няма значение. Не всички евреи са Хитлер, както и не всички цигани са боклуци и крадци.
defender
05-20-2017, 22:18
Ауриса, дето навсякъде все му се привиждат фашисти, хващам бас, че и той е някаква еврейска жилка. :)
Вижте ги какво правят гърците. Никога не можем да ги стигнем. В тая болница не видях невярващ човек.
https://youtube.com/watch?v=TpIaQ9fSgac
defender
05-23-2017, 11:27
"Този атентат в Манчестър хич да не ви притеснява. Ако още не сте свикнали с мюсюлманския терор, ще свикнете. Това е цената на културното обогатяване - с каквото се обогатяваме, с това ще си живеем впоследствие."
"Децата са мъртви, защото вашите медии, политици и знаменитости няма да ви спрат да ви лъжат за религията на мира."
defender
05-23-2017, 18:41
"Гледах новините.
Европейските лидери били дълбоко разтърсени от атентата в Манчестър. Декларации, декларации, декларации, сякаш това, което се случва в Европа, няма никаква връзка с политиката, която самите те провеждат. Оставали с Великобритания в борбата срещу тероризма (коя точно борба?).
Журналисти патетично говорят за силата на английския народ, който отново щял да продължи живота си без да се поддаде на страха. А че страхът е напълно основателен, че умират деца - подробности."
Chrysothemis
05-23-2017, 19:11
"Гледах новините.
Европейските лидери били дълбоко разтърсени от атентата в Манчестър. Декларации, декларации, декларации, сякаш това, което се случва в Европа, няма никаква връзка с политиката, която самите те провеждат. Оставали с Великобритания в борбата срещу тероризма (коя точно борба?).
Журналисти патетично говорят за силата на английския народ, който отново щял да продължи живота си без да се поддаде на страха. А че страхът е напълно основателен, че умират деца - подробности."
Продължаваш ли да си мислиш за тамплиери.