View Full Version : Православие
Страници :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
"Ако който и да било психолог си направи труда да изучи характера и поведението на демона, той ще стигне до извода, че си има работа с душевноболен, у когото са налице всички известни на психопатологията заболявания. Ще намери в него и мания за величие, и параноидни състояния, и фобии, и халюцинации и т.н.
Сякаш демонът е болно същество, което излъчва вирусите на душевните заболявания. Източник, от който в света се излива безумие и метафизическа тъмнина. Какво привлича човека към демона?"
Също така, всеки психолог би ти казал че "Общият" закон на "най-малко усилие" (law of least effort) се отнася както за когнитивните, така и за физическите натоварвания. Та, ако има няколко начина за постигане на същата цел - в твоя случай да намериш някакъв смисъл в живота си, хората в крайна сметка избират най-лесният курс на действие. В икономиката на действия, усилието е цена и придобиването на умението се обуславя от баланса на ползите и разходите. Безгрижието е построено дълбоко в човешката природа. Религиозния живот е мързелив и безгрижен до голяма степен.
Доверието, което хората имат в своите вярвания, зависи най-вече от качеството на историята, която могат да разкажат за това, което виждат, дори и да не виждат нищо. Нали знаеш, Ефенди, един надежден начин да накараш хората да вярват в лъжи е честото повтаряне на такива, защото честото повтаряне на лъжи не се различава лесно от истината.
defender
07-14-2017, 09:44
Какво се случило при първородния грях на Адам и Ева:
Господство на тялото станало плен на душата. Физическото усещане потиска съзнанието и ражда измама, ябълката изглежда покоряващо красива и завладяващо привлича. Човекът вече е очарован и пленен от измамата. После той дава силата на душата си за оправдаване на лъжата и заставя ума да търси доводи, оправдаващи нарушаването на Божията заповед.
Така се състояло надмощието на тялото и започнало неговото управление над стоящия по-високо от него дух.
Зленоксе прекалено лесно се очароваш от видимото и материалното, защото то прекалено лесно и автоматично се възприема. За вярата се иска нещо повече. Иска се усилие.
Какво се случило при първородния грях на Адам и Ева:
Господство на тялото станало плен на душата. Физическото усещане потиска съзнанието и ражда измама, ябълката изглежда покоряващо красива и завладяващо привлича. Човекът вече е очарован и пленен от измамата. После той дава силата на душата си за оправдаване на лъжата и заставя ума да търси доводи, оправдаващи нарушаването на Божията заповед.
Така се състояло надмощието на тялото и започнало неговото управление над стоящия по-високо от него дух.
Зленоксе прекалено лесно се очароваш от видимото и материалното, защото то прекалено лесно и автоматично се възприема. За вярата се иска нещо повече. Иска се усилие.
а как (точно) се е случило?!, ако човек не знае това, тогава как ще знае какво е грехът за да не съгрешава (при все че както и да съгреши, възмездието за греховете му ще бъде неизбежно/неминуемо)?!
defender
07-26-2017, 22:21
„Икуменизмът е общото наименование на фалшивото християнство на фалшивите църкви в Западна Европа. В него се намира сърцето на европейския хуманизъм с папизма като негова глава. Цялото това фалшиво християнство и фалшиви църкви не са нищо друго освен ереси една до друга. Тяхното общо евангелско име е всеерес.“ ~ преп. Юстин Попович
„Икуменизмът е общото наименование на фалшивото християнство на фалшивите църкви в Западна Европа. В него се намира сърцето на европейския хуманизъм с папизма като негова глава. Цялото това фалшиво християнство и фалшиви църкви не са нищо друго освен ереси една до друга. Тяхното общо евангелско име е всеерес.“ ~ преп. Юстин Попович
Стига си плямпал небивалици, напиши нещо градивно.
defender
07-26-2017, 23:24
Теософското учение - прикрито под маската на религиозно движение в духа на християнството, то всъщност е опасна религиозна секта, която се стреми да подбие християнството в самите му основи; негова цел е да върне съвременното културно човечество към най-грубите езически суеверия, култивирани някога на Изток - в Египет, Индия, Асирия, Вавилон и Персия.
Теософското учение - прикрито под маската на религиозно движение в духа на християнството, то всъщност е опасна религиозна секта, която се стреми да подбие християнството в самите му основи; негова цел е да върне съвременното културно човечество към най-грубите езически суеверия, култивирани някога на Изток - в Египет, Индия, Асирия, Вавилон и Персия.
Никой нищо няма да подбива.
defender
07-26-2017, 23:34
човече, това ти ли си, защото нещо много ти е паднало нивото?
човече, това ти ли си, защото нещо много ти е паднало нивото?
"Човече", в това отношение ти държиш дългогодишното първо място и никой не може да се конкурира с теб.
defender
07-26-2017, 23:40
Виж сега, аз констатирам нивото преди с нивото ти сега и не мога да разбера какво ми се надуваш. :)
Виж сега, аз констатирам нивото преди с нивото ти сега и не мога да разбера какво ми се надуваш. :)
https://i.giphy.com/media/3oEjHAUOqG3lSS0f1C/giphy.webp
defender
07-27-2017, 00:06
Олекна ли ти? Явно сега вече изглеждаш в своите очи задоволително умен. :)
Олекна ли ти? Явно сега вече изглеждаш в своите очи задоволително умен. :)
Нося огромен товар, не олеква.
defender
07-29-2017, 19:51
"Споменаването на Бог се счита лош тон в съвременната западна култура. Религиозният е преживяван като абнормна, културно неадекватна фигура, в най-добрия случай като жертва на мило суеверие. Съвременният човек е останал с впечатление, че Бог не съществува и че това е очевидно. Опитът за проблематизиране на тази "очевидност" се посреща на нож или с издайническо нетърпение по причина на засекретена несигурност. Атеизмът е масово суеверие, абсурдна идея за безпричинен свят, възникнал от нищото, самодостатъчен и неподсъден. От Просвещението насам Бог е изтикан в ъгъл на Космоса, никой не знае къде като персона нон грата.
Няма нищо по-скандално за съвременния потребител от идеята за небесен "одит" върху пазара на наслажденията. Пазарът е безгранична свобода, там се разпореждат Дарвин и Чичолина. Животът не се преживява като дар, а като собственост. Суверенитетът върху тази собственост обосновава право на каприз и своеволие. Смисълът е резултат на прищявката, лично хрумване.
Атеизмът е опустошителен за човешката цивилизация и това започва да се проумява."
д-р Николай Михайлов
Атеизмът е опустошителен за човешката цивилизация и това започва да се проумява."
Затова инквизицията и други модерни религиозни фанатици с изкривени идеологически възгледи са 110% градивни!
defender
07-30-2017, 21:07
"Ако човек не се отрече от светския дух и не започне да живее просто, тогава той не се сродява с Бога. За да се сроди, трябва да заживее в духовното пространство. Колкото по-просто живее човек, толкова повече той се шлифова, защото биват изтрити подутините на страстите. В противен случай той гледа да създаде от себе си един лъжлив, престорен човек. Затова нека се постараем да хвърлим светския карнавален костюм, за да се уподобим на ангелите." Паисий Светогорец
defender
07-30-2017, 21:16
Зленоксе, ти просто ли живееш или живота ти е накичен, като чалготека или сергия за 1 лв. :)
defender
07-30-2017, 21:45
"Знаете ли по какво се различават светските от духовните люде? Светските гледат да е чист дворът им. Не ги интересува дали вътре в дома им има боклуци. Изчистват двора и хвърлят боклуците вътре в къщата! Казват си: “Другите гледат двора, вкъщи не виждат”. Т.е. нека имам мръсотии в себе си, но не и вън! Желаят другите да ги хвалят. Докато духовните хора гледат домът да е чист отвътре. Не ги е грижа какво ще кажат хората, защото Христос живее в дома, в сърцето, не живее на двора."
defender
07-30-2017, 22:08
"Селяндурщината е точно това - да си мислиш, че всичко знаеш, че си хитрец, че другата страна е будала, да отказваш да се развиваш, да не искаш да отделиш време и енергия да предвидиш, като в Шаха, всички възможни варианти и техните последствия... Знаете ли защо? Защото да се мисли е болезнено! То те води до изводи, които не са приятни за Егото ти, карате да излезеш от зонатата ти на комфорт, да се размърдаш, да се чувстваш на моменти неприятно от осъзнаване на истината или от промяната, която е належащо да предприемеш.... За това и повечето хора се отказват от тази си привилегия! Предпочитат да се носят по течението на селските си мозъци и примитивни емоции, а после се чудят от къде са им дошли проблемите, и дрънкат дивотии за карма."
ПП: демек прословутата "карма" е производно на селяндурщината, приАтеле.
defender
07-31-2017, 20:44
нпп, какво те възпира да станеш гей и да си доставиш удоволствие, и да доставиш любов и удоволствие на човеците/одушевени?
Зленоксе, ти просто ли живееш или живота ти е накичен, като чалготека или сергия за 1 лв. :)
Зависи каква ти е дефинициата за "прост" живот? Не бих казал че е накичен, но пък не и попско прост.
defender
08-01-2017, 12:38
Зависи каква ти е дефинициата за "прост" живот? Не бих казал че е накичен, но пък не и попско прост.
Това е добре. Само ми е чудно, защо либерал, като тебе не се е приспособил по-добре към пазара и не се е заобиколил с повече стоки и удоволствия. Защо не консумираш повече човече, пазара има нужда от неограничени консуматори.
defender
08-01-2017, 12:41
Докторчето, "сатаниста-аутист", дето си имал един приятел, с който чат-пат карали заедно кола и това му бил социалния живот?
Това е добре. Само ми е чудно, защо либерал, като тебе не се е приспособил по-добре към пазара и не се е заобиколил с повече стоки и удоволствия. Защо не консумираш повече човече, пазара има нужда от неограничени консуматори.
Ми консумирам бре, просто не консумирам в количество всичко на което ми спре окото. Имам си собствени приоритети за количествено консумиране.
defender
08-01-2017, 14:02
Имам си собствени приоритети за количествено консумиране.
Твоите приоритети не са рационални, трябва да се откажеш от тях и да се приспособиш (по дарвинистки) към условията на пазара. Иначе си комОнист. хаха
нпп, какво те възпира да станеш гей и да си доставиш удоволствие, и да доставиш любов и удоволствие на човеците/одушевени?
не е добре да се бърза с това да ставаш алтернативен сексуалист, или въобще сексуалист, най-малкото защото светът досега беше пълен с духовни беззаконници, които не си даваха реална сметка какво причиняват на милиони човеци като упражняват/практикуват своите еретични религии; затова ако при такива условия не успееш да се въздържиш от секс, най-добре да не го обръщаш на (цял) сексуализъм, в случай че има негативно влияние идващо от системата на духовното беззаконие, което те засяга и (което) не можеш да преодолееш по праведен начин...
от друга страна, няма да е добре да се допуска мъже или жени да бъдат изпедерастявани, но това важи най-вече за духовните човеци/служители, понеже именно те не трябва да вършат духовно беззаконие и трябва да освещават света...
ето и ти как дори когато напредваш духовно, напредъкът ти е бавен, защото има нещо, което те спъва, и то е доста вероятно да се окаже твоята склонност да се доверяваш на световна духовна/религиозна традиция, понеже обвързването с такава (в която има ерес) може да възпрепятства духовното развитие/израстване...
defender
08-01-2017, 20:40
не е добре да се бърза с това да ставаш алтернативен сексуалист, или въобще сексуалист.
Гениално е това. Евала ти прая.
defender
08-01-2017, 20:46
Добре де нпп, тогава ти какви услуги предлагаш за доставяне на любов и удоволствие на човеците/одушевени?
Добре де нпп, тогава ти какви услуги предлагаш за доставяне на любов и удоволствие на човеците/одушевени?
да не си станал гей с това твоето т.нар. "православие", че намекваш за гей услуги?! - да не се окаже, че е кривославие?!
Твоите приоритети не са рационални, трябва да се откажеш от тях и да се приспособиш (по дарвинистки) към условията на пазара. Иначе си комОнист. хаха
Едно от условията на пазара е големият "избор" предоставен на индивида, та приспособил съм се адекватно. Социалист Ефенди, либерален социалист! :)
defender
08-02-2017, 10:36
Социалист Ефенди, либерален социалист! :)
Скоро попълвах някакъв политически тест във фейса. Изглеждаше представителен, със 70 въпроса.
Излязох "центрист", каквото и да значи това. Така че не съм "либерален социалист". :)
defender
08-02-2017, 10:43
да не си станал гей с това твоето т.нар. "православие", че намекваш за гей услуги?! - да не се окаже, че е кривославие?!
Не съм станал гей.
Ами нали казваше, че всичко, което носело любов и удоволствие на човеците (включително в секса) било добро. Затова те питах, какво ти пречи да се жертваш и да станеш гей, за да доставиш любов и удоволствие на човеците/одушевени. Още повече, че има много гейове, които се чувстват самотни и неудовлетворени. Така ще ги спасиш и ощастливиш. Истински гейоспасител. :)
А и доколкото си разправял истории, си доста потентен, ще ги спасяваш с дузини.
''дявола взима дан за всяко човешко удоволствие'' Айнщайн
Скоро попълвах някакъв политически тест във фейса. Изглеждаше представителен, със 70 въпроса.
Излязох "центрист", каквото и да значи това. Така че не съм "либерален социалист". :)
Във всеки случай щом си в центъра на спектрума, от малко по-малко си либерален колкото и да не ти харесва. Та къде в центъра те изкара, ляво от центъра или дясно?
defender
08-02-2017, 14:24
Във всеки случай щом си в центъра на спектрума, от малко по-малко си либерален колкото и да не ти харесва.
Не съм либерален, християнин съм, а либералството и несполучлив, политически, изкуствен плагиат на християнството., преписал на себе си много от ценностите на християнството и в същото време тънко ги е размил, подменил, осветскостил и като ги е отделил от извора на доброто Бог, а без Бог всяко либерална добродетел е лицемерие.
Та къде в центъра те изкара, ляво от центъра или дясно?
Ами не знам, ето това ми е резултата:
http://prikachi.com/images/396/91593.jpg
Тя и твойта приятелка Меркел е Християнка бре... "Christian Democrat". Ta и либерална!
DoctorSatan666
08-03-2017, 09:25
Докторчето, "сатаниста-аутист", дето си имал един приятел, с който чат-пат карали заедно кола и това му бил социалния живот?
На тоя куките му взеха книжката, щото го хванаха да кара напушен. Сега съм си взел едно фокусче и бръмкам сам, виждам се се с разни хора всеки ден. Не мисля че социалния ми живот е толкова беден колкото го изкарваш, въпреки че това е без значение, защото се опитвам да го огранича, а не да го обогатя. А твоя социален живот е ограничен по принуда, не по избор, защото си жалкар и никой не може да ти търпи аутизмите, поради което най-вероятно движиш в компанията на също толкова жалки индивиди.
DoctorSatan666
08-03-2017, 09:31
Във всеки случай щом си в центъра на спектрума, от малко по-малко си либерален колкото и да не ти харесва. Та къде в центъра те изкара, ляво от центъра или дясно?
Единствения спектър, в който трябва да се търсите с тестове, е спектъра на аутизма.
Тия тестове не са нищо повече от ъпгрейдната версия на хороскоп.
defender
08-03-2017, 12:50
Сега съм си взел едно фокусче и бръмкам сам.
Тая кола иска да изкараш книжка, после като я купиш иска регистрация, иска застраховка, иска винетка, иска данък, иска годишен технически преглед, иска гориво, иска смяна на ремъци, ролки, филтри, иска поддръжка. Откъде пари бе докторе, откъде пари? Да не бачкаш във фирмата на на някой "гаден" капиталист? :)
defender
08-03-2017, 13:10
Доктор Сатане, какво мислиш за парите, като цяло и за тяхната поява и функции? На тази тема май не си говорил?
С две думи, според твоята задълбочена, оригинална мисъл, парите добро ли са или са зло? Мерси!
ПП: Зленокса го знам, че като виден западен либерал, той боготвори парите и банките, лихварството, като гениално изобретение и благо за човечеството.
defender
08-03-2017, 13:57
Тя и твойта приятелка Меркел е Християнка бре... "Christian Democrat". Ta и либерална!
Точно това ти казвам, че в момента хитри леви либерали, социалисти са окупирали католичеството и протестантството, та чрез идеите за християнство, любов да манипулират обществото политически и да прокарват политически изгодни за тях и статуквото идеи.
Например нали помните как папата изми краката на бежанците, нали помните и онзи католически свещеник, май в Белово, дето уж приютил бежанско семейство, и как уж местните го били нападнали (пълни глупости), а после медиите услужливо раздуха тази случка до небето, и после той след 2-3 дни си отиде в Италия, но по този начин внуши вина на населението. Това са политически манипулации, нищо християнско.
ПП: И папата и католическия свещеник, всичко го направиха максимално показно и отразено, защото истинската им цел е ефект върху населението.
Не съм станал гей.
Ами нали казваше, че всичко, което носело любов и удоволствие на човеците (включително в секса) било добро. Затова те питах, какво ти пречи да се жертваш и да станеш гей, за да доставиш любов и удоволствие на човеците/одушевени. Още повече, че има много гейове, които се чувстват самотни и неудовлетворени. Така ще ги спасиш и ощастливиш. Истински гейоспасител. :)
А и доколкото си разправял истории, си доста потентен, ще ги спасяваш с дузини.
звучиш като загорял гей, който си търси жребец, но просто не иска да си го каже директно, и го казва заобиколно, но защо точно взе мене на прицел... - твоето кривославие ли те възбуди?!
DoctorSatan666
08-03-2017, 18:13
Тая кола иска да изкараш книжка, после като я купиш иска регистрация, иска застраховка, иска винетка, иска данък, иска годишен технически преглед, иска гориво, иска смяна на ремъци, ролки, филтри, иска поддръжка. Откъде пари бе докторе, откъде пари? Да не бачкаш във фирмата на на някой "гаден" капиталист? :)
Не. На мен кола не ми трябва като цяло, но беше взета по желание на (и с парите на) дядо ми, в случай че трябва да се върши някаква работа, да карам старците по болници наляво-надясно.
Що се отнася до парите, мисля че съм говорил. Капитализма не е лошо нещо, стига да бъде контролиран от държавата. Всъщност това което днес, а и в последните 100 години се пробутва като демокрация и свобода, не е нищо повече от свободата за безконтролирано печалбарство - всичките глупости за свобода на личността са просто за замазване на ситуацията. Националсоциалистическата държава също е капиталистическа по характер, с разликата че има една банка и тя се контролира от държавата, а не от частни организации и валутни фондове, което именно пречи на спекулантите да въртят номера с държавните валути. Иначе за парите като цяло, не мисля че са добро или зло - в крайна сметка те са измислени като инструмент за улеснена обмяна на стоки и услуги. С тоя див капитализъм обаче парите отдавна са загубили това основно свойство и на този етап не са нищо повече от една къщичка от карти, която рано или късно ще се струти, така както става през 29-та година.
Лошото при парите в индивидуален план е когато се превърнат в цел за самата себе си, с измамното схващане че с пари може да си купиш всичко, а оттам и че те ще донесат някакво вътрешно удовлетворение. С това схващане човек би си помислил че тия мастити търгаши милиардери дето играят на стоковата борса на Уолстрийт би трябвало да се къпят в мляко, да ядат трюфели и да барат хубавици по цял ден - тоест че са щастливи. Но всъщност ако наблюдаваш такива хора, ще видиш че техния живот съвсем не е такъв. Те съвсем не харчат много за луксозен живот, ядат обикновенна храна, а ежедневието им е толкова забързано от разни схеми че съвсем не им остава време да си харчат парите. За тях не парите носят удовлетворение, а трупането им. Тоест парите се превръщат в самоцел. Схващането че парите носят свобода е само мираж в очите на бедния - парадоксално е , но богатия е далеч по заробен, защото цялата му същност се състои в това да върти схеми и да трупа пари. Отнеми ми му парите и схемите и пуф - от него не остава нищо.
Що се отнася до моето лично отношение към парите, за мен те са досадна необходимост, но не бих казал че съм зависим, защото съм развил умения в случай че остана без пари и мога да оцелея без една стотинка в джоба. Но това би означавало да стана отшелник, а това ще ме лиши от наблюдения върху социалния живот, та съм в малко патова ситуация.
DoctorSatan666
08-03-2017, 18:41
звучиш като загорял гей, който си търси жребец, но просто не иска да си го каже директно, и го казва заобиколно, но защо точно взе мене на прицел... - твоето кривославие ли те възбуди?!
Лол да, и на мен ми звучи като хомо в себеотрицание. Дори преди известно време каза, че му се е искало да съм жена :D
defender
08-03-2017, 18:44
Не. На мен кола не ми трябва като цяло, но беше взета по желание на (и с парите на) дядо ми, в случай че трябва да се върши някаква работа, да карам старците по болници наляво-надясно.
Докторе, ти накрая ще се окажеш много добро момче бе, язък дето плашеше гаргите във форума с тоя сатанизъм, особено в началото. :)
Но това би означавало да стана отшелник, а това ще ме лиши от наблюдения върху социалния живот, та съм в малко патова ситуация.
Ама то да си отшелник не е задължително да ходиш в гората, може да си отшелник и да си живееш в света, дори и да си ходиш на работа. Това е по-скоро състояние на духа.
defender
08-03-2017, 18:50
Лол да, и на мен ми звучи като хомо в себеотрицание. Дори преди известно време каза, че му се е искало да съм жена :D
И това, че съм искал да си жена, означа че съм гей ли ве? Исках да си жена, заради философските ти умения, льольо, не заради мъжките ти цици. :D
DoctorSatan666
08-03-2017, 19:04
И това, че съм искал да си жена, означа че съм гей ли ве? Исках да си жена, заради философските ти умения, льольо, не заради мъжките ти цици. :D
Лол, това беше блъф трол ама ти се засегна. Сега вече наистина си мисля че си гей в отрицание. :D Обяснява и защо постоянно тръбиш срещу хомо-паради и толерастки ценности.
defender
08-03-2017, 19:14
То и аз не съм те видял да флиртуваш с някое момиче във форума, ааа? Какво да си мисля? :D
На нпп пък само някакви херувими и свидетели са му във главата (от мъжки род).
Веднъж беше говорил за някаква негова жена, и то за да ни каже, че я давал под наем на приятели в сексуална нужда, щото бил добрия самарянин. Страшен негей просто.
DoctorSatan666
08-03-2017, 19:24
То и аз не съм те видял да флиртуваш с някое момиче във форума, ааа? Какво да си мисля? :D
На нпп пък само някакви херувими и свидетели са му във главата. Веднъж беше говорли за някав негова жена, че я давал под наем на приятели в сексуална нужда. Страшен негей просто.
Да, не флиртувам с момичета във форума, защото това е възможно най-жалкото нещо, което може да направиш. Щеше да го знаеш ако не беше пълно аутизмо.
На този етап ти препоръчвам да спреш, преди да засилиш още повече не само моите подозрения, но и тези на другите в тоя раздел. Е, за моите подозрения вече е твърде късно. Отсега за мен си баба Гуси. :D
defender
08-03-2017, 19:43
Е, за моите подозрения вече е твърде късно. Отсега за мен си баба Гуси. :D
Разбира се, твоите подозрения са нещо изключително важно за мен. :D
Сега бих те цунал с език, ама ти нали не можеш се целуваш.
defender
08-03-2017, 19:56
А на нпп, този втори сроден с него свидетел, покрит в мистика, дето постоянно за него говори, и с който имал телепатична връзка, дали не е неговата потисната гей същност в сянка. хаха, отворко.
DoctorSatan666
08-03-2017, 20:02
Разбира се, твоите подозрения са нещо изключително важно за мен
Преди малко искаше да съм бил жена заради философските ми умения, пък сега подозренията ми не били важни за теб. Последно кое е?
Сега бих те цунал с език, ама ти нали не можеш се целуваш.
https://image.ibb.co/iSWzKv/12049721_1069257219760642_3064631279382631360_n.jp g
Убеден съм че ти се иска, педалче.
Ама колко сте гнусни. Не може ли да се сваляте на лиси или някъде другаде, а точно в Православие. defender, братко, подриваш авторитета на светата ни Църква!
DoctorSatan666
08-03-2017, 20:29
Ама колко сте гнусни. Не може ли да се сваляте на лиси или някъде другаде, а точно в Православие. defender, братко, подриваш авторитета на светата ни Църква!
Точно ти ли го казваш, най-cringe персоната в целия форум....
defender
08-03-2017, 20:41
"Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота."
Защо трябва да се правя на варосана гробница човече, и да се държа, като вдървена мумия за да поддържам някакъв вкаменен, изкуствен външен авторитет. Бог не гледа някаква поддържана изкуствено външна авторитетност, ако беше така, всички фарисей щяха да са в рая.
"Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота."
Защо трябва да се правя на варосана гробница човече, и да се държа, като вдървена мумия за да поддържам някакъв вкаменен, изкуствен външен авторитет. Бог не гледа някаква поддържана изкуствено външна авторитетност, ако беше така, всички фарисей щяха да са в рая.
Защото можеш да научиш другите хора чрез слово и чрез дело. Ти само за себе ли мислиш?
defender
08-03-2017, 20:52
Какво да ги уча, да са дървени, като мумии във варосани гробници ли? Ако се държим по този начин и като извънземни, все едно не сме хора от този свят, така ни един млад човек няма да остане в храма. Направо ще ни сложат в мавзолей.
Какво да ги уча, да са дървени, като мумии във варосани гробници ли? Ако се държим по този начин и като извънземни, все едно не сме хора от този свят, така ни един млад човек няма да остане в храма. Направо ще ни сложат в мавзолей.
Аз нямах предвид да поддържаш такова външно поведение, а да ти идва отвътре. Показвай на другите какво е да си християнин, поне доколкото си, не ти казвам да лицемерстваш. Както е казал св. Порфирий "Подвизавайте се в духовния живот просто, леко, без насилване". Защото по-голяма е вероятността да изгониш младите от храма със слово (личен опит). Теорията си е теория, практиката е съвсем друга работа.
defender
08-03-2017, 21:02
И аз какво съм направил, че съм щял да ги изгоня от храма. Да не съм правил онлайн секс на живо със сексуално пасивното докторче. :D
Каза, че ще го целуваш с език. Това малко ли е...
defender
08-03-2017, 21:14
Ок, не се целувайте с език. Предупредени сте.
defender
08-03-2017, 21:18
dreamwalker, ти добре ли се целуваш през фереджето? :)
defender
08-03-2017, 21:29
Обръщай се към мен с "Ваше Величество".
Къде го намери тоя цар, па и си спала вече с него, па и Величество си станала.
defender
08-03-2017, 21:34
Аз съм Величество по рождение, плебей.
Да не си на Ахмед Доган щерка му? :D
DoctorSatan666
08-04-2017, 07:59
Абе я си...
Содомит
Виж се ве, геврек, дори не можеш да ме напсуваш като хората. Дриймока вика че си имал много невинно личице, хахахаха путьо, кой псуваш на майка? На живо щи се дръпне лайното, ама тука се правиш на оборотен.
Виж се ве, геврек, дори не можеш да ме напсуваш като хората. Дриймока вика че си имал много невинно личице, хахахаха путьо, кой псуваш на майка? На живо щи се дръпне лайното, ама тука се правиш на оборотен.
Как ще те псувам като хората като като съм Божи смужител. Няма да гневя Бог заради някакви разпътници.
Това е дарба... Всички праведници имат невинни лица.
На живо... Не знам дали си заслужава да си губя времето, ама ако толкова искаш.
DoctorSatan666
08-04-2017, 09:24
Как ще те псувам като хората като като съм Божи смужител. Няма да гневя Бог заради някакви разпътници.
Това е дарба... Всички праведници имат невинни лица.
На живо... Не знам дали си заслужава да си губя времето, ама ако толкова искаш.
Само християнин може да се гордее с това че е путка и кляка пред всеки. Мижитурко, като не може да ме псуваш, недей, а не да ми пишеш " Абе я си..." . Това е същото като да напишеш х*й - няма значение че е цензурирано, всеки знае какво искаш да кажеш, което напълно обезсмисля цензурата.
Само християнин може да се гордее с това че е путка и кляка пред всеки. Мижитурко, като не може да ме псуваш, недей, а не да ми пишеш " Абе я си..." . Това е същото като да напишеш х*й - няма значение че е цензурирано, всеки знае какво искаш да кажеш, което напълно обезсмисля цензурата.
Не че не мога, не искам. Пост е. Това беше само поздрав за майка ти.
DoctorSatan666
08-04-2017, 09:39
Не че не мога, не искам. Пост е. Това беше само поздрав за майка ти.
Смърдел, тва ако ми го кажеш в лицето, ще си събираш зъбките от земята .
Смърдел, тва ако ми го кажеш в лицето, ще си събираш зъбките от земята .
Добре, чакам те. Ако решиш да наминеш ме питай за адрес.
Не се караме, каня го на гости.
И ще станете приятели.
Не се изсилвай толкова.
DoctorSatan666
08-04-2017, 10:24
Добре, чакам те. Ако решиш да наминеш ме питай за адрес.
Ще те видим колко си смел тогава.
DoctorSatan666
08-04-2017, 10:24
И ще станете приятели.
Ти нали уж беше напуснала тоя форум ?
defender
08-04-2017, 11:55
а не да ми пишеш " Абе я си..." .
Според мен може да е "Абе я си ходи да си караш колата", хахаха
defender
08-04-2017, 11:59
Това е астралната ми близначка.
Хеййй, здрасти астрална близначке, как сиии? Хубава ли си? По-хубава ли си от дримока? :)
Искаш ли едно астрално кафеее.
Не, не си царска особа.
Това лесно може да се уреди. Не е казал, не съм го помазал за цар.
defender
08-04-2017, 13:16
Не, не си царска особа.
Кажи една царска особа, която отговоря на критериите ти, за да запълни липсата на самочувствие.
defender
08-04-2017, 13:21
Това лесно може да се уреди. Не е казал, не съм го помазал за цар.
Ти не си ли падаш по нея? Няма ли привличане, толкова сте гъсти?
defender човече, защо се занимаваш с тези тролове?
Ти не си ли падаш по нея? Няма ли привличане, толкова сте гъсти?
Аз си имам, ти гледай себе си. Кога ти е удобно да се видите?
defender
08-04-2017, 13:58
Кога ти е удобно да се видите?
Ок, тръгвам,...
https://media.tenor.co/images/9d6658e863a9042b1f5645aca3e87589/tenor.gif
... чакам я пред ЦУМ :)
Ок, тръгвам,...
https://media.tenor.co/images/9d6658e863a9042b1f5645aca3e87589/tenor.gif
... чакам я пред ЦУМ :)
Чакай първо да се навие, де. Ти пък много нетърпелив си нещо... Аз ще искам една малка комисионна ако се получат нещата. Че човек винаги има нужда от пари.
Тихо.
Не ми викай тихо, а пали москвича и отивай да забереш defender от тях.
Ей сега отивам.
После да разкажете какво е станало.
Отивам в зоопарка, какво може да стане.
Е, хайде сега. Откога започна да обиждаш хората. Преди не беше такава.
Много съм лоша.
Той defender ще спре да те харесва така. :smile:
Той никога не ме е харесвал.
И кой може да го вини, хохохо.
Не те е харесвал, ама те кани на кафе.
http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2013/11/chloe-meme-original.jpg
Не се прави сега на ударена. И ти знаеш, че те харесва. Ама не искаш да си признаеш...
defender
08-04-2017, 15:09
Аз ще искам една малка комисионна
Ок, като заколим прасето.
Ок, като заколим прасето.
Ще ме поканиш както си му е реда. Прасенце, вино,... Кога ще е това?
defender
08-04-2017, 15:34
Ще ме поканиш както си му е реда. Прасенце, вино,... Кога ще е това?
Когато дримока се научи да яде прасешко. И когато стане, като доктора. :D
Когато дримока се научи да яде прасешко. И когато стане, като доктора. :D
Може да е полуформна среща. Аз, ти, dreamwalker и доктора. Ако ме почерпите достатъчно ще ви пея хитове от лятото (Господи воззвах, Херувико, Свете тихий...)
DoctorSatan666
08-04-2017, 16:37
Може да е полуформна среща. Аз, ти, dreamwalker и доктора. Ако ме почерпите достатъчно ще ви пея хитове от лятото (Господи воззвах, Херувико, Свете тихий...)
Аа не, с вас единствено бих развъртял един коз и да ви гледам как се филмирате.
ПП: Потърсих въпросните летни хитове. Наистина ли слушаш толкова канцерогенна музика?
Аа не, с вас единствено бих развъртял един коз и да ви гледам как се филмирате.
Тоя па. Куче с кокал ще плаши. Аз съм учил в семинарията, малдеж. Ама от теб коза от мен пеенето. Иначе няма сделка.
DoctorSatan666
08-04-2017, 16:52
Тоя па. Куче с кокал ще плаши. Аз съм учил в семинарията, малдеж. Ама от теб коза от мен пеенето. Иначе няма сделка.
Мда, то на вас дори не ви трябва коз, вие по рождение сте напушени. За тия християнски бълвочи не съм навит, но щом ти се пее, може да научиш някой немски марш и да направим една манифестация. Дриймърката ще е най-отпред да носи знамето.
Мда, то на вас дори не ви трябва коз, вие по рождение сте напушени. За тия християнски бълвочи не съм навит, но щом ти се пее, може да научиш някой немски марш и да направим една манифестация. Дриймърката ще е най-отпред да носи знамето.
Добре, де. Die Fahne hoch върши ли работа? Другите не ги харесвам.
А defender къде е в цялата работа?
DoctorSatan666
08-04-2017, 16:59
Зависи кое знаме.
С това знаме може да спретнем едно малко Аутодафе в края на манифестацията.
DoctorSatan666
08-04-2017, 17:02
Добре, де. Die Fahne hoch върши ли работа? Другите не ги харесвам.
А defender къде е в цялата работа?
Да, идеално.
А дефендърчо ще запали гейското знаме, та да си поизбие малко комплексите от латентния хомосексуализъм.
Да, идеално.
А дефендърчо ще запали гейското знаме, та да си поизбие малко комплексите от латентния хомосексуализъм.
Това е твърде символично. Аз да не звуча като неправедник, но предлагам да си спретнем една оргия.
DoctorSatan666
08-04-2017, 17:17
Няма да стане, братле.
В такъв случай може да направиш самостоятелно една контра-манифестация, по възможност разголена, като западните феминистки.
DoctorSatan666
08-04-2017, 17:19
Това е твърде символично. Аз да не звуча като неправедник, но предлагам да си спретнем една оргия.
Недей че дефендър след втората ракия може и на нас да посегне.
Недей че дефендър след втората ракия може да ни посегне.
Няма, той харесва dreamwalker.
Ама ракия ли? Аз по принцип пия вино. Но ако ме черпи ракия, ракия. Няма да го обиждам...
Това още по-малко.
Хайде, де. Какво толкова. Аз, Божия служител ще пея нацисткия химн, какво ти пречи да се поразсъблечеш малко.
DoctorSatan666
08-04-2017, 17:27
Няма, той харесва dreamwalker.
Ама ракия ли? Аз по принцип пия вино. Но ако ме черпи ракия, ракия. Няма да го обиждам...
Еми тамън, от дефенди ракията, от тебе виното, от мен коза.
А дриймърката като не пие и пуши, може да удари една линия. Ще взема от депутатското.
DoctorSatan666
08-04-2017, 17:30
http://www.jazjaz.net/wp-content/uploads/2013/11/Gill-man-The-Calendar-of-Sexy-Monsters-Erika-Deoudes_thumb.jpg
10/10 would bang
http://www.jazjaz.net/wp-content/uploads/2013/11/Gill-man-The-Calendar-of-Sexy-Monsters-Erika-Deoudes_thumb.jpg
Като за майка си толкова секси, чак получавам едипови комплекси.
Еми тамън, от дефенди ракията, от тебе виното, от мен коза.
А дриймърката като не пие и пуши, може да удари една линия. Ще взема от депутатското.
От нея друго. Ама тихо, че ще се уплаши и няма да се яви.
DoctorSatan666
08-04-2017, 17:34
От нея друго. Ама тихо, че ще се уплаши и няма да се яви.
Гроб съм
Не ми трябват вещества, за да изглеждам напушена.
Не трябва само да изглеждаш, а да си. Иначе плана няма да се изпълни.
DoctorSatan666
08-04-2017, 17:38
Не ми трябват вещества, за да изглеждам напушена.
Както казва един мой приятел масон - едно е да искаш да бъдеш, друго е да изглеждаш, трето е да си.
Ти поначало го имаш.
От мен само безплатен хумор, знам, че ме обичате.
Много знаеш ти.
Какво!? :shock: Значи трябва да ти плащаме, за да се събличаш? Мислех те за по-отворена.
На нпп пък само някакви херувими и свидетели са му във главата (от мъжки род).
Веднъж беше говорил за някаква негова жена, и то за да ни каже, че я давал под наем на приятели в сексуална нужда, щото бил добрия самарянин. Страшен негей просто.
Бог Отец жена ли е?!, Господ, Исус, не е ли мъж?!, Архангел Михаил момиче ли е?!, а ако на теб в главата са ти само някакви богини от някаква митология, то аз вярвам в истинските Светии, като между тях е имало и жени, например майката на Исус (Мария), майката на Заведеевите синове, Мария Магдалена, и др. - Те са духовни майки
доколкото си спомням ти ми подхвърли, че искаш да ми употребиш жената сексуално, аз не си спомням да съм ти я предлагал
defender
08-04-2017, 19:43
Хахаха, апостол Петър достигнал трептене 16 Hz, апостол Павел 17 Hz, Иисус 105 Hz lol :D
Нпп, какво мислиш, този човек има ли нещо общо с теб?
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20620864_1508843569182093_8114580921242855922_n.pn g?oh=2d877610c74863645e58d647bbf73af9&oe=5A31566D
А на нпп, този втори сроден с него свидетел, покрит в мистика, дето постоянно за него говори, и с който имал телепатична връзка, дали не е неговата потисната гей същност в сянка. хаха, отворко.
отворко си ти, при това арогантен и нагъл
Хахаха, апостол Петър достигнал трептене 16 Hz, апостол Павел 17 Hz, Иисус 105 Hz lol :D
Нпп, какво мислиш, този човек има ли нещо общо с теб?
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20620864_1508843569182093_8114580921242855922_n.pn g?oh=2d877610c74863645e58d647bbf73af9&oe=5A31566D
защо ли въобще си кръстил темата "православие", след като предимно кривославни неща постваш в нея?!
defender
08-04-2017, 19:54
Да се присмивам на малоумието представящо се за християнство, не е кривославие. :)
defender
08-04-2017, 21:51
"Днес сме една почти колониална страна. Ограбени сме жестоко – не само материално, но и духовно. Всеки ден четем за някой внук, който е заклал за пет лева баба си, за мъж, който е убил жена си – и това дори не ни прави впечатление!... Грозно насилие се шири не само сред младежите, но и сред децата, не само сред момчетата, но и сред момичетата – кога преди го е имало това? Така е, щом хранят с отрова младите души – порно, чалга, сатанинска музика, холивудска помия – и внушават морала на Содом на младите поколения. Майката на един познат умря, защото беше изхвърлена от болницата с двустранна пневмония – тя беше бедна и нямаше пари, за да плати на "пазарната икономика". И си умря жената... Това е днешна България.
Страните от Източна Европа и бившия Съветски съюз трябваше да се лишат от собствена икономика и производство, за да не правят конкуренция, а населението им да стане неизчерпаем резервоар на евтина работна ръка за богатите държави.
Претендираме уж, че сме модерна демократична страна, но каква е тази демокрация, след като бъдещето на този народ се решава не в София, а някъде ТАМ – в далечни и анонимни световни централи, безкрайно безразлични към българската земя, към българската съдба?"
ПП: Текста е по повод защита на Пловдивския владика Николай, който в своя проповед е казал следното: "Разрушиха икономиката, отнеха ни стопанството, отнеха ни децата. И това не им стига. В света има безумно количество пари и с тях ще ни купят".
Страните от Източна Европа и бившия Съветски съюз трябваше да се лишат от собствена икономика и производство, за да не правят конкуренция, а населението им да стане неизчерпаем резервоар на евтина работна ръка за богатите държави.
Претендираме уж, че сме модерна демократична страна, но каква е тази демокрация, след като бъдещето на този народ се решава не в София, а някъде ТАМ – в далечни и анонимни световни централи, безкрайно безразлични към българската земя, към българската съдба?"
ПП: Текста е по повод защита на Пловдивския владика Николай, който в своя проповед е казал следното: "Разрушиха икономиката, отнеха ни стопанството, отнеха ни децата. И това не им стига. В света има безумно количество пари и с тях ще ни купят".
Ефенди, Източна Европа се лиши от собствената си икономика с приемането на комунизма. В "Supply and Demand" икономиката на комунизма върви само на "Supply" и то вътрешен, а икономика без "Demand" няма как да храни Supply-а. В действителност, обаче, опитите за установяване на комунизма са довели до създаването на авторитарни икономики и режими, управлявани от държавата, които са от полза за политическия елит на един партиен политик, които не са отговорни пред хората или общността.
В така наречените "капиталистически" общества тази координация между търсенето и предлагането се осъществява чрез ценовия механизъм, предприемачеството, спекулацията и т.н. В социалистическите / комунистическите общества никой не знае какво е или трябва да бъде търсенето, защото няма прозрачно функциониране на ценовия механизъм, няма правни спекулации с финансови инструменти / стоки и т.н., така че производителите нямат възможност да разберат какво представляват потребителите Всъщност искат, и няма начин потребителите да кажат на производителите какво имат нужда от повече. Има анекдот, че в СССР икономическите плановици в GOSPLAN са използвали каталозите на Сиърс, за да определят цените, защото нямаха пазарна система. Разбира се, някои неща останаха оскъдни, докато други ненужни неща (като например малки ботуши) бяха свръхпроизведени.
Колкото до това дали сме модерна демократична държава, замисли се защо държави като Хърватия, Естония, Румъния - които са млади членки на ЕС вървят все по-напред от България в почти всички аспекти! За този почти половин век, комунизма разруши България и икономиката и, и корпуцията се засили от 90-та насам.
http://www.euinside.eu/en/blog/bulgaria-remains-an-emerging-and-developing-country
Да се присмивам на малоумието представящо се за християнство, не е кривославие. :)
значи си присмивател, така ли, и все пак твърдиш, че не си кривославен?!
това дето го постваш тук е до голяма степен свързано с политика и житейски работи, а не с вярата
имай предвид, че дори и в секса може да има добри взаимоотношения, да речем, че досега е имало хетеросексуални хора, които дори и да са си разменяли партньорите не са си причинявали зло и са се уважавали и обичали някак си, а ти се показа като бай ганьо със съзнание на арогантен и нагъл използвач, който просто иска някой да му даде жена си за да я забърше - това също показва колко струваш
нито съм препоръчвал на някого да прави секс, нито съм причинявал зло някому заради секса, понеже целта на вярата е да се работи за спасение в истинския Бог, а не да сме последователи на сексологията и тям подобните неща, понеже и досега света беше пълен с всякакви неща за секс, ядене, пиене, потребления, и пр., но нямаше достатъчно спасение за човеците и те страдаха от всякакви злини, боледуваха от всякакви болести, остаряваха и умираха преждевременно, и то без да могат да имат от пълнотата на живота и да познаят, че има истински Бог или истинско добро...
понеже вярваш, че физиологични фактори влияят на съзнанието и поведението на човека, ето ти една статия за една от възможните причини за ранното полово съзряване:
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5252344
defender
08-07-2017, 21:09
"Говориш си 3 месеца с нея, тя ти споделя, ти я слушаш, даваш й съвети, накрая се престрашяваш да я поканиш на вечеря, взимаш й цветя, наемаш лимузина, купуваш си скъпи обувки и риза, плащаш на сервитьора за да е много любезен, плащаш вечерята и тя ти заявява: "Не, няма как да сме заедно, ти си зодия Риби, а аз Везни. Няма да се разберем."
ПП: Тоя пост ме кара да си остана ергенин...
За мен зодията не е проблем. Само го споменавам, не че намеквам нещо.
при толкова милиони жени по света не е невъзможно за мъж да си намери жена, някога, преди 4-5 хилядолетия, е било много по-трудно поради слабата населеност на планетата, имало е твърде малко хора, и често човек е трябвало да обхожда стотици и дори хиляди километри за да си намери жена (спомнете си, че дъщерите на Лот не знаеха какво да правят насред пустошта - къде да (си) търсят мъж(е), и че Авраам закле слугата си да намери подходяща жена за сина му, и че Яков не знаеше къде да отиде да си намери жена, и майка му го прати при брат си)...
defender
08-09-2017, 19:11
http://prikachi.com/images/27/9160027S.jpg
Христос изгонва легиона бесове от гадаринския бесноват в свинете
defender
08-10-2017, 22:25
"Колкото по-тъжен е човекът, толкова по-трудно ще ви бъде да му обясните християнството."
"Колкото по-тъжен е човекът, толкова по-трудно ще ви бъде да му обясните християнството."
Виж какъв цитат - ама точно за този раздел, намерих онзи ден в на Карл Сейгън "Космос"-а:
"If a faithful account was rendered of Man's ideas upon Divinity, he would be obliged to acknowledge, that for the most part the word 'god' has been used to express the concealed, remote, unknown causes of the effects he witnessed; that he applies this term when the spring of the natural, the sourse of known causes, ceases to be visible: as soon as he loses the thread of these causes, or as soon as his mind can no longer follow the chain, he solves the difficulty, terminates his research by ascribing it to his gods... When, therefore, he ascribes to his gods the production of some phenomenon... doe he, in fact, do anything more than substitue for the darkness of his own mind, a sound to which he has been accustomed to listen with reverential awe?"
Мисля че с превод на български губи част от съдържанието и смисъла си.
defender
08-11-2017, 13:05
Виж какъв цитат - ама точно за този раздел, намерих онзи ден в на Карл Сейгън "Космос"-а:
"If a faithful account was rendered of Man's ideas upon Divinity, he would be obliged to acknowledge, that for the most part the word 'god' has been used to express the concealed, remote, unknown causes of the effects he witnessed; that he applies this term when the spring of the natural, the sourse of known causes, ceases to be visible: as soon as he loses the thread of these causes, or as soon as his mind can no longer follow the chain, he solves the difficulty, terminates his research by ascribing it to his gods... When, therefore, he ascribes to his gods the production of some phenomenon... doe he, in fact, do anything more than substitue for the darkness of his own mind, a sound to which he has been accustomed to listen with reverential awe?"
Мисля че с превод на български губи част от съдържанието и смисъла си.
Бъркаш се, вярващите (или поне тези, които са по-наясно с християнството) не вярват в Бог, само заради това, че не можели да си обяснят някои природни явления и затова ги преписвали на Бог. Аз вярвам в Бог, защото без Бог не можеш да бъдеш нито нормален, нито независим, нито свободен и това не ти го казвам, като клише, а напълно знам за какво говоря или поне пред съвестта си знам.
Живял съм без Бог, живял съм и с Бог, и поне за пред себе си мога отсъдя, кога се чувствам пълноценен човек.
golemiq_korab_minava
08-12-2017, 14:28
Бялото братство секта ли се води. И дали, ако се отдам твъде много на него, ще ми повлияе зле? Тоест да ме отдалечи от всичко познато до сега? https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi3xaG_8dHVAhVI6xQKHctGDEEQFgglMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.bialobratstvo.info%2F%25D1%25 82%25D0%25B5%25D0%25BA%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25 BE%25D0%25B2%25D0%25B5-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25BA%25D0%25BD%25D0%25B8%25D0%25B3%25D0%25B8 %2F%25D0%25BE%25D0%25BA%25D1%2583%25D0%25BB%25D1%2 582%25D0%25BD%25D0%25B8-%25D1%2583%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B6 %25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%258F-2009%2F3-%25D1%2583%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B6 %25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%258F-%25D0%25B7%25D0%25B0-%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%258A%25D0%25B7%25D0%25BD %25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B5-%25D1%2581%25D0%25B8%25D0%25BB%25D0%25B0%25D1%2582 %25D0%25B0-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25BC%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%258A%25D0%25BB %25D1%2582%25D0%25B0&usg=AFQjCNHVcL2G9tLHVSoXmYhfamKQ6m8_dA
defender
08-12-2017, 20:00
Бялото братство секта ли се води.
Секта е! Учението на Дънов, не е християнство. Той често си е позволявал да говори и за Христос, но това което е казвал, почти винаги е било някакво изопачение. Дори е намеквал, че той е новия Христос. :)
и аз не го препоръчвам, най-малкото защото са примесени неща от индийските религии в него, които са си доста сатанински
defender
08-13-2017, 18:32
Какво е важно да се знае при посещение на Света Гора:
1. Посещението на Света Гора не е туристическо пътуване, Света Гора е място за поклонение и молитви. Избягвайте говоренето на висок глас, силната музика и всяко действие, което би пречило на молитвите и усамотението на другите.
2. Към монасите се обръщайте с "отче" и избягвайте да ги занимавате с ненужни приказки и светски проблеми.
3. Бъдете прилично облечени – дори и в горещо време трябва да сте с дълъг панталон, затворени обувки, ризи и блузи с дълъг ръкав.
4. Тъй като основното придвижване из Света Гора е пеша, носете си удобни обувки, както и вода за пиене. Постарайте се също да сте с малко багаж – само най-необходимото.
5. Навсякъде е забранено яденето на месо, но не се притеснявайте – макар и постна, кухнята на Света Гора е вкусна и едва ли ще останете гладни.
Храненето става по определен ред и е част от богослужението – в трапезариите е забранено говоренето, ставането – преди да е даден сигнал, разхождането.
6. Спането и храната в манастирите са безплатни, но е добре, ако ще останете повече от 24 часа в една обител, да помогнете с работа – в кухнята, за чистене или каквото друго послушание ви дадат.
defender
08-22-2017, 14:30
"Ако си дадете (съмнителния) труд да прочетете книгата на Ричард Докинз "Делюзията Бог", ще ви стане напълно ясно защо вярата в Бога е далеч по нормална, отколкото обратното."
defender
08-28-2017, 14:02
"Бащата на най-малката жертва на атентатите в Барселона (3 годишния Хавиер) днес прегърна и разцелува Имам по време на възпоменателна литургия по повод 13-те жертви на атентатите. Тълпата го окуражаваше с "Не ни е страх, не ни е страх"... Тия либерасти не са вменяеми."
https://www.youtube.com/watch?v=EX7tH1e0IR0&feature=share&app=desktop
defender
08-29-2017, 05:50
Не мястото спасява човека, а произволението. Адам, нашият праотец, паднал в рая, а праведният Лот и в Содом съхранил себе си.
Св. Ефрем Сирин
defender
08-29-2017, 17:16
"Признавам се за "видист" - ценя човешкия живот повече от този на другите видове.
А тези другари са откачалки":
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21106908_1704163409892738_8719441216179362621_n.jp g?oh=816368a51307d8e8bf5d537c33a4733e&oe=5A12D5D3
defender
09-02-2017, 20:46
"Хората, които не са в състояние да гледат на този свят поне малко отстранено, са възможно най-тъжните и болни човеци." :)
"Признавам се за "видист" - ценя човешкия живот повече от този на другите видове.Аз също - всеки нормален и здравомислещ човек е такъв :)!
Mary_Jane_69
09-03-2017, 23:02
"Хората, които не са в състояние да гледат на този свят поне малко отстранено, са възможно най-тъжните и болни човеци." :)
Това звучи като мисъл на второкласник
Жалко че не осъзнаваш каква ирония на събдата е това да идва от теб... :D
YoungBloodZ
09-05-2017, 10:55
Не точно.
Ти не спадаш към здравомислещите.
dreamwalker
09-05-2017, 11:57
Ти не спадаш към здравомислещите.
https://i.giphy.com/media/szPZ2NXIGCMcE/giphy.webp
anonymous908491
09-08-2017, 19:30
За мен зодията не е проблем. Само го споменавам, не че намеквам нещо.
http://gledaiseriali.net/category/%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d 0%b8/
гледай го, участват много актьори от съседите, ама действието е на кораб
то пак е с подобни идиотски ситуации
http://gledaiseriali.net/category/%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d 0%b8/
гледай го, участват много актьори от съседите, ама действието е на кораб
то пак е с подобни идиотски ситуации
Вече нямам време за такива неща. Откакто станах юдеин по цял ден изучавам Закона и Пророците.
golemiq_korab_minava
09-09-2017, 23:22
Вече нямам време за такива неща. Откакто станах юдеин по цял ден изучавам Закона и Пророците.
За да управляваш?
defender
09-11-2017, 12:21
"В крайна сметка много от другородците ще останат тук. И ще замирише на лой. Защото те носят миризмата със себе си, по кожата си, във фанатизма си. Когато залеят улиците и градовете ни, те ще си покажат зъбките. Вече почнаха да го правят.
Знаете ли кое ме срази – тези хора са хвърляли децата си през сръбско-унгарската граница, за да принудят да ги пуснат. Никой, ама абсолютно никой на този свят, бил той либерал или премиер, политик или собствената ми майка не може да ме убеди, че да си хвърлиш детето през мрежата е постъпка на човек в беда, че е отчаян жест на нормален човек.
Това е постъпка на фанатик, на изрод, това не е отчаяние, а е душевна и духовна пустота, зверство, макар че и зверовете не биха постъпили така, това е действие на бяс, а бесовете мразят човека."
anonymous908491
09-11-2017, 16:37
защо по цял ден
аз като кандидатствах за папа и ги назубрих за три дни
defender
09-14-2017, 10:31
Цитат:
"Когато човек обича нещо, го пази. Наблюдава го, грижи се.
Защо хората в Европа не се грижат за своя свят и не защитават своя начин на живот? Защо всички, милиони гледат като зомбирани ислямската инвазия и малоумните действия на шепа политици?
В същото време продажни политици се опитват да омаловажат малките актове на ислямизация и да притъпят и минималните реакции на хората. "Стига бе, вие наистина ли мислите, че християнството е застрашено? Хахаха" - каза политик от ДСБ. И електоратът се успокоява и подема - хахахаха. Некви си кръстове от опаковки. Толкова били малки, че даже не се забелязвало, че ги няма, написа един журналист.
Но да ви припомня какво се случи за последните 3 години:
Първо решиха да приемат бежанци от Сирия.
После решиха да ги приемат без документи.
После Лондон си избра кмет-мюсюлманин.
После решиха да спасяват мюсюлманите от цял свят.
После Армани започва да произвежда бурки на цветя.
После мюсюлманите започнаха да ни убиват по нашите улици.
После политиците казаха, че това е нормално и да свикваме.
После папата ми краката на мюсюлманите.
После Найки направи спортни бурки.
После стана ясно, че не са бежанци, ми мигранти.
После жени-феминистки казаха, че бурката е най-виисшата свобода и се забулиха.
После започнаха да говорят за интеграция на бежанците-мигранти и да ги готвят за работа.
После започнаха да им строят жилища.
После започнаха да следят антимигрантските постове във Фейсбук.
После папата каза, че нашата сигурност не е по-важна от приемането на мюсюлмани.
После Лидл махна кръстовете от гръцките църкви.
Ама вие наистина ли смятате, че християнството е застрашено? Хахаха.
Та аз не знам какво трябва да се случи, че хората да направят нещо, докато още могат."
defender
09-16-2017, 20:39
"Християнин, който ОТЪЖДЕСТВЯВА себе си и живота си с този свят, трябва да промени религията си. Той не е християнин."
defender
09-17-2017, 20:45
"Тъй като всички, които са във фейсбука, ползват интернет, надявам се, че не очакват "тоя месец" Апокалипсиса, както и че не вярват, че "кулите близнаци" са съборени от някакви самолети. Това са типичните примери за обработка на съзнанието чрез медиите."
defender
09-18-2017, 14:48
КАК ХИТЛЕР НЕВОЛНО СПАСИ ПРАВОСЛАВИЕТО В РУСИЯ
До хитлеристкото нахлуване в Русия през 1941 г. православието е подложено на жестоки репресии от страна на червената власт. Хиляди църкви биват разрушени демонстративно (най-голяма от тях е "Христос Спасител" в Москва), над 100 000 църковни служители (свещеници,монаси,владици и пр.) са избити а руския патриарх Тихон (1917-1925 г.) е отровен заради това,че през 1918 г. анатемосва комунизма и никога не прекратява борбата срещу него.
Но нахлуването на Хитлер в страната преобръща изкорен нещата. Подлостта на червените диктатори няма край- те са готови на всичко за да опазят властта си. Тяхното лицемерие ги довежда до връщане на свещениците и църковните служби след тежките поражения на червената армия през 1941-1942 г.,когато разтрепераният за престола си червен император Сталин разпореди на своя репресивен апарат да направи частични отстъпки пред руската църква.
Тази стъпка бе станала крайно необходима заради това,че възникна ужасната опасност народът да мине на страната на Хитлер и да се обърне срещу затъналата в най-позорни и срамни престъпления комунистическа държава.
Така Хитлер неволно направи услуга на намиращото се в упадък руско православие,което се възроди през периода 1942-1945 г. и опитите на Сталинския репресивен апарат да го потисне отново след войната не можаха да сполучат заради волята Божия,довела до навременната смърт на зловещия диктатор през 1953 г.
defender
09-19-2017, 18:52
Цитат:
"Навремето Гогол бе писал: "Скучно жить на этом свете, господа!". За незнаещите руски език ще кажа, че думата "скучно" в руския има едновременно няколко значения: "скучно", "тъжно" и "безсмислено". С други думи, или си християнин, или е абсолютно неясно какви ги вършиш тук и защо."
defender
09-20-2017, 14:20
Абе Зленоксе, кажи нещо за "Велииикияяя Бог", отдавна не си говорил по темата. :D
Тръпна...
ПП: Как мислиш, дали Бог може да разстопи артктическите ледове и да ускори глобалното затопляне, и потъването на Шотландия с вълшебния си жезъл? хахаха
defender
09-20-2017, 20:03
"Всяко интелектуално движение е свързано със собственото си отрицание. И ние трябва да се потресем от тази банална глупост"
ПП: Ако условно приемем горното твърдение за вярно и го отнесем към либерализма, какво ли би означавало?
Абе Зленоксе, кажи нещо за "Велииикияяя Бог", отдавна не си говорил по темата. :D
Тръпна...
ПП: Как мислиш, дали Бог може да разстопи артктическите ледове и да ускори глобалното затопляне, и потъването на Шотландия с вълшебния си жезъл? хахаха
Ако през следващите 70 години влезна в някаква фундаментална екзистенциална криза (малко вероятно) и този форум още съществува, тогава бих дал някакви възгледи с оглед на твоят Бог. До тогава да върви на п***а си лелина. :)
defender
09-20-2017, 22:33
Ако за следващите 70 години влезна в някаква фундаментална екзистенциална криза (малко вероятно) и този форум още съществува, тогава бих дал някакви възгледи с оглед на твоят Бог. До тогава да върви на п***а си лелина. :)
Ааа, викаш отношенията ти с Бога винаги трябва да са на бизнес ниво, иначе цитирам "да върви на на п***а си лелина".
Може би е малко вероятно да се сблъскаш с екзистенциална криза, защото просто нямаш нужния потенциал да си задаваш сам на себе си правилните екзистенциални въпроси или пък просто ги потискаш, правейки се че не съществуват.
Ааа, викаш отношенията ти с Бога винаги трябва да са на бизнес ниво, иначе цитирам "да върви на на п***а си лелина".
Може би е малко вероятно да се сблъскаш с екзистенциална криза, защото просто нямаш нужния потенциал да си задаваш сам на себе си правилните екзистенциални въпроси или пък просто ги потискаш, правейки се че не съществуват.
Разбира се, както казва твоят псевдо-бог Тръмп, всичко се свлича в контекста на израза "art of the deal". Докато теб екзистенциаланата криза може да се изрази в противополюсните Ад и Рай, при мен най-вероятно би било в друг контекст на разбиране. Пък от къде да знам, може като пукна да се събудя в някой инкубатор и ти до мен, в облика на мангал...
defender
09-20-2017, 22:53
Разбира се, както казва твоят псевдо-бог Тръмп, всичко се свлича в контекста на израза "art of the deal". Докато теб екзистенциаланата криза може да се изрази в противополюсните Ад и Рай, при мен най-вероятно би било в друг контекст на разбиране. Пък от къде да знам, може като пукна да се събудя в някой инкубатор и ти до мен, в облика на мангал...
Да, без реално осъществилото се възкресение на Иисус, Който се е върнал от смъртта за да ни даде отговори, то отговорите на екзистенциалните въпроси могат да стигнат до идиотщина. А другата крайност да не им обращаме внимание на тези въпроси, все едно не съществуват е не по-малка идиотщина.
ПП: Така че по-добре в екзистенциална криза, отколкото да се задоволявам със съществуване, като идиот.
defender
09-20-2017, 23:10
Исках да кажа, че все пак екзистенциалната криза акумулира в човека енергия, коята го води до процес на търсене, което все пак си е един вид градация, докато съществуването, като идиот си е 100% процес на интелектуално гниене, дори и радостите на идиота са деградация (например, когато идиот се радва на чалга, тази радост е деградация, или когато атеист се радва на атеизма си). :)
Исках да кажа, че все пак екзистенциалната криза акумулира в човека енергия, коята го води до процес на търсене, което все пак си е един вид градация, докато съществуването, като идиот си е 100% процес на интелектуално гниене, дори и радостите на идиота са деградация (например, когато идиот се радва на чалга, тази радост е деградация, или когато атеист се радва на атеизма си). :)
Не разбирам само защо изкарваш атеиста като нихилист? Нали разбираш че може да си атеист и да водиш градивен, пълноценен и също морален начин на живот? При това че атейзма не отрича специфично възможноста за живот след смърта, в повечето случай само бог и всеобщата религиозна идея за интелигентния дизайн на вселената дело на някакво божество.
Идиота от друга страна е сенсуалист. Чист Карамазовски сладострастник, живеещ ден-за-ден. По-зле и от нихилиста
defender
09-21-2017, 00:03
Нали разбираш че може да си атеист и да водиш градивен, пълноценен и също морален начин на живот?
Защото мисля, че атеизма и материализма не може пълноценно да задоволи потребностите на човека. Тоест психичното здраве на атеиста не е напълно пълноценно, колкото и уж пълноценен, външно, материално проявен живот да си мисли, че води.
Както казах една от причините е защото това е щастието на идиота, щастието на идиота не е свидетелство за здраве, то е деградиращо т.е. в него има някава задоволство, което в същото време е убйствено за неговия притежател. Това е все едно да изпитваш удовлоствие от миризмата на гниещия си труп, това е илюзията за "пълноцеността" на атеистта.
Защото мисля, че атеизма и материализма не може пълноценно да задоволи потребностите на човека. Тоест психичното здраве на атеиста не е напълно пълноценно, колкото и уж пълноценен, външно, материално проявен живот да си мисли, че води.
Защо да не може? Екзистенциализма също бива придружен със щипка духовност, но това не е предпоставка за вяра в някво всевише същество, както Каму и Бовуар показват. Нещо от сорта на пантеизма и духовноста му само че без божествената част.
defender
09-21-2017, 00:25
Без божествена част не става, защото тогава разума става роб на материята. Трябва да вярваш, че Разума (Бог) владее материята, и че ти си образ и подобие на този Разум.
Ти сам прецени, кое те прави свободен и кое те прави предопределен: вярата че разума е над атома или че атома определя разума.
ПП: Едното те прави Сътворец с Твореца, другото те снижава на нивото на животните.
Не случайно в Библията е казано, че душата на животните и създадено от земя (материална рационалност), докато душата на човека е част от Бог с цел да владее и грижи за земята и за душите създадени от земя (животните).
defender
09-21-2017, 00:43
Либерализма прави точно това иска да ме снижи на нивото на животно. Да, на когато някой се опитва да ме направи животно, чувствам необяснима екзистенциална болка човече, необяснима, защото по дефолт моята душа не е от земя, от друго естество е.
Либерализма ме изнасилва, това е тероризъм, но цензуриран от красиви думи.
defender
09-21-2017, 01:04
Идиота от друга страна е сенсуалист. Чист Карамазовски сладострастник, живеещ ден-за-ден. По-зле и от нихилиста
Ми значи точно излиза, че идиот е човек, който не си задава екзистенциални въпроси, които го отделят от смисъла на първичното чисто материалното съществуване и задоволяване (демек идиот си е направо синоним на атеист-материалист бе човече).
Материалната логика си е направо някаква първична, детска логика.
Атеизма ако не е с цел да държи хората на ниво детска логика, е па на. :)
defender
09-21-2017, 19:58
Чудя се какво точно е посланието на канадския премиер с тези чорапи?
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21618043_1652606538104758_305974786944960630_n.jpg ?oh=4596dc9bec63cde3e06d341fc07fb670&oe=5A426F42
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21463296_1652605921438153_5999396470269526112_n.jp g?oh=586d44edc68ab1d24aa4ba2252f7087d&oe=5A4FD30C
defender
09-25-2017, 09:35
Депресията вкарва Преслава в секта!
https://www.novini.bg/news/445272-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F%D 1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0.html
ПП: хахаха, плача :D
defender
09-26-2017, 12:23
"Днес хората все по-силно ги тегли към механичното, към мощната машина, към безжизненото, а оттам — към унищожението."
DoctorSatan666
09-26-2017, 18:49
"Днес хората все по-силно ги тегли към механичното, към мощната машина..."
Нарича се да бъдеш мъж. Естествено ти си путка, няма как да знаеш какво е да настъпиш с 200 коня под капака.
defender
09-26-2017, 18:59
Нарича се да бъдеш мъж. Естествено ти си путка, няма как да знаеш какво е да настъпиш с 200 коня под капака.
Мисля, че автора е искал да каже, че самият човек се превръща в безжизнена машина и го влече към това, а е нямал предвид, че го влече към 200 коня.
И какви са тези нецензурни думи? Не бъди примат! Като ползваш думата "пу*ка", какво точно си мислиш че правиш, освен че се опитваш да се надуваш да изглеждаш смел и страшен, защото всъщност си знаеш, че истината е, че се доближаваш да характеристиките на "малко лайненце". :)
Доктрочето бил издувал 200 коня, хехе. Тва са най-големите "лайнари" на пътното платно, опасни за себе си и за другите. Страшен мъжкар си ве.
DoctorSatan666
09-26-2017, 19:24
Мисля, че автора е искал да каже, че самият човек се превръща в безжизнена машина и го влече към това, а е нямал предвид, че го влече към 200 коня.
И какви са тези нецензурни думи? Не бъди примат! Като ползваш думата "пу*ка", какво точно си мислиш че правиш, освен че се опитваш да се надуваш да изглеждаш смел и страшен, защото всъщност си знаеш, че истината е, че се доближаваш да характеристиките на "малко лайненце". :)
Доктрочето бил издувал 200 коня, хехе. Тва са най-големите "лайнари" на пътното платно, опасни за себе си и за другите. Страшен мъжкар си ве.
Плачкай путко, после що жените те наричали женствен. Та теб те е страх да използваш определени думи, какво остава да настъпиш мощна кола. Бас ловя че ако се качиш при мен ще плачеш като малко момиченце.
Както и да е, това което имах предвид е че мъжете имат естествено влечение към техничното и механичното, но страхливата ти религия, която отрича всеки здрав инстинкт, е нормално да привижда някакво зло в това.
defender
09-26-2017, 19:32
Плачкай путко, после що жените те наричали женствен. Та теб те е страх да използваш определени думи, какво остава да настъпиш мощна кола. Бас ловя че ако се качиш при мен ще плачеш като малко момиченце.
Както и да е, това което имах предвид е че мъжете имат естествено влечение към техничното и механичното, но страхливата ти религия, която отрича всеки здрав инстинкт, е нормално да привижда някакво зло в това.
Хехе, че и аз съм возил жени в колата и никоя не е искала да настъпвам газта. На тебе тва ли ти е критерия за мъжествен? Вземи най-накрая се пристраши и поговори с някое момиче на по-лични теми, та да ти обясни какво за нея е мъжествен.
Като се кача при тебе, няма да плача, а най-много като намалиш и спреш да ти вкарам един и после да отида да дам записа от телефона с малоумното ти шофиране на КАТ, заедно с регистрациония ти номер. На такива, като тебе не трябва да им се дава кола. Язък за парите на дядо ти, дето ти е купил кола.
Моята религия не против техниката, а е против превръщането на човека в машина. Например Аертон Сена е бил вярващ. Бог да го прости!
DoctorSatan666
09-26-2017, 19:44
Хехе, че и аз съм возил жени в колата и никоя не е искала да настъпвам газта.
Майка ти не се брои, глупендер.
Като се кача при тебе, няма да плача, а най-много като намалиш и спреш да ти вкарам един и после да отида да дам записа от телефона с малоумното ти шофиране на КАТ, заедно с регистрациония ти номер. !
После аз съм се правил на мъжкар, ахаха. Бягай оттука смешко, съмнявам се че изобщо имаш и книжка - като те гледам какъв аутист си едва ли някой би ти я дал.
defender
09-26-2017, 19:58
Не само имам книжка, ами само това лято съм навъртял 2500 км по морета (познай, с момиче). Карам в София, а не в Плевен къде има 2 светофара и 1 кръгово. А ако попаднеш в някое софийско задръстване, в час пик, сигурно ще се наака сатанинското ти дупенце. :)
DoctorSatan666
09-26-2017, 20:23
И кво медал ли искаш? То голяма гордост, че караш в една мизерна бетонна джунгла и постоянно чакаш разни пенсионери и идиоти в трафика.
defender
09-26-2017, 20:28
А ти какво, медал ли искаш, че си издувал 200 коня и си разплаквал хората, които возиш? Страааашно!
И с какво това те прави полезен за себе си и обществото, освен, че те превръща в сатанист-камикадзе и терорист за пасажерите си.
Ти започна темата, какво ме питаш медал ли искам? :)
defender
09-26-2017, 20:50
Докторе, това твоето фокусче, 200 коня ли е? Не ме разсмивай :D
Ти повече от 1,6 кубика, едва ли ще караш през живота си.
anonymous908491
09-26-2017, 21:24
състезания кой е най-глупав
дефендеръ води, щото вкара женка в уравнението
ама сатаната с малоумните си доводи по всякви нацистки теми му диша в ушите
състезания кой е най-глупав
дефендеръ води, щото вкара женка в уравнението
ама сатаната с малоумните си доводи по всякви нацистки теми му диша в ушите
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/213/566/e26.gif http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/612/859/53b.gif
DoctorSatan666
09-27-2017, 02:13
А ти какво, медал ли искаш, че си издувал 200 коня и си разплаквал хората, които возиш? Страааашно!
И с какво това те прави полезен за себе си и обществото, освен, че те превръща в сатанист-камикадзе и терорист за пасажерите си.
Ти започна темата, какво ме питаш медал ли искам? :)
Ти малоумен ли си? Не искам медал, казвам че само защото не можеш да вникнеш в манталитета на определени хора и защо обичат да карат бързо, това не означава, че е дошъл края на света и хората се били превръщали в бездушевни, понеже им харесват мощни машини, механика, или както там интерпретираш тоя имбецилски цитат. Ако хората наистина се превръщат в бездушевни, то е заради пасивния светоглед на тия същите дето карат като баба ми, а не заради разни дето карат опасно.
defender
09-27-2017, 09:05
като те гледам какъв аутист си едва ли някой би ти я дал.
Не мога да разбера, защо аутистите толкова често стават обект на присмех и ирония от твоя страна и ги изпозваш едва ли не като обидна дума? Обясни, ако обичаш.
defender
09-27-2017, 09:40
"Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме В свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
DoctorSatan666
09-27-2017, 11:16
Не мога да разбера, защо аутистите толкова често стават обект на присмех и ирония от твоя страна и ги изпозваш едва ли не като обидна дума? Обясни, ако обичаш.
Доста е сложно за обяснение, понеже да си аутист не винаги е негативно нещо, тъй като има и добре функциониращи аутисти, гении и пр. В случая обаче се има предвид това че аутистите нямат добри социални умения. Сега, ако си интелигентен това не е голям проблем, но ако си глупав, и с лоши социални умения, както са доста аутисти - лошите умения за разбиране на намеци и контекст в социални ситуации, комбинирани с естествена наивност и невежество, правят такъв човек да е cringe за останалите - той прави всичко и всяка ситуация неловка, дотолкова че чувството да го наблюдаваш е все едно да захапиш клечката на сладоледа или някой да стърже с нож по чиния. Горе-долу така се чувствам когато ти чета постовете.
defender
09-27-2017, 12:48
Хехе, ок-ок! :)
defender
09-27-2017, 13:32
Абе тва, на фашистите не трябва да им се дава да карат коли бе! Не ли? :)
DoctorSatan666
09-27-2017, 18:54
Абе тва, на фашистите не трябва да им се дава да карат коли бе! Не ли? :)
На теб не трябва да ти се дава да дишаш.
defender
09-27-2017, 19:16
...
Единственият, който разбира всичко и знае как, е кръчмарският философ. До следващата "голяма". :)
defender
09-27-2017, 20:04
Докторе, дай за малко да заровим томахафката! Какви са ти бъдещите житейски планове, мислиш ли да имаш деца, семейство или си решил до края на живота да си останеш незадоволен сатанист-бунтовник срещу всичко и всеки, освен към Хитлер, разбира се? Но дори и той е имал деца?
DoctorSatan666
09-29-2017, 14:45
Докторе, дай за малко да заровим томахафката!
Каква томахавка бе човек. Това че те хейтвам в личен формат съвсем не значи че имам някакви забележки към личността ти или че имам нещо против теб. Забележките ми са изцяло на идейно ниво. То това и повечето хора не разбират за расистките идеи на националсоциализма - винаги ги принизяват до някакво лично, посредствено ниво на омраза, а всъщност "омразата" е изцяло на ниво идеи. Естествено, доста хора вкарват много "лична" по характер омраза в дадена идеина постановка, но такива хора има сред последователите на която и да е идея и съвсем не са най-добрите й представители.
Какви са ти бъдещите житейски планове, мислиш ли да имаш деца, семейство или си решил до края на живота да си останеш незадоволен сатанист-бунтовник срещу всичко и всеки, освен към Хитлер, разбира се? Но дори и той е имал деца?
Няма да обяснявам подробно, защото не мисля че това ти влиза в работата, но като за начало мисля да избягам от града. Не мисля да живея като "нормалните хора" и да работя за/в система, която не само не се интересува за мен, но и активно се опитва да ме унищожи, физически и идеологически. Минусите от това решение са безброи, много повече от алтернативата - някакси, макар и фиктивно, да плувам на повърхността на системата, но колкото и да е трудно, все пак мисля че това е правилното решение. Що се отнася до семейство и деца - да, ще имам деца, но това не означава, че ще спра да се боря.
И не, Хитлер не е имал деца.
defender
09-29-2017, 15:45
Що се отнася до семейство и деца - да, ще имам деца, но това не означава, че ще спра да се боря.
Да, но системата е така направена, че за да имаш деца, за да можеш да ги отгледаш, за да имаш дом, то трябва малко или много да се подчиниш на системата - да работиш в системата, да ги изучиш децата си в системата и принципите на системата, плащаш данъци, и подобни.
Просто системата се възползва от чувството за възпроизвеждане на човека за да го подчини, или ако не се подчини никак, тогава прото да не може да се възпроизведе. А ако вземе, че се възпроизведе, и продължава никак да не се подчинява, то системата ще го обяви най-вероятно за невменяем, ку-ку, деградирал, изостанал, фанатик, опасен за децата си, и ще му отнеме родителството. Просто системата иска да има едни послушни, системни деца и бъдещи граждани и си е опекла работата.
Какъв ти е шанса, питам аз?
defender
09-29-2017, 15:59
Докторе, а ако се ожениш за някоя супер системно-нагодена жена, какво ще правиш? Вътре в семейството ти ще е война.
Питам аз?
Трябва си намерлиш жена същата като тебе. А шанса за това май клони към 0. :) Такива, като тебе са 1 на 10 милиона. Ти си по-рядък случай и от аутист. :)
DoctorSatan666
09-29-2017, 17:14
Докторе, а ако се ожениш за някоя супер системно-нагодена жена, какво ще правиш? Вътре в семейството ти ще е война.
Питам аз?
Трябва си намерлиш жена същата като тебе. А шанса за това май клони към 0. :) Такива, като тебе са 1 на 10 милиона. Ти си по-рядък случай и от аутист. :)
Това са резонни въпроси, но на тоя етап съм по загрижен за собственото си оцеляване. Другото, каквото сабя покаже.
И не, има доста традиционни момичета, просто трябва да търсиш. Кварталните принцеси с дрешките от мола, много ясно, че няма да искат да живеят в планината и да доят кози.
А иначе що се отнася до шанс за семейство извън системата, да - мисля че е възможно. Може би не много успешно, но все пак възможно. Щом циганите могат.
defender
09-29-2017, 19:31
Хах, кефиш!
Добре си го измислил докторче, но все пак мисля, че без вяра в Бог, няма да успееш. :)
ПП: Че циганите са доста зависими от системата. Например сега са почнали да ги помюсюлманчват за пари, купуват им гласовете на изборите, ползват ги за създаване на етническо напрежение и какво ли не. Циганите не са пример, по-скоро са маргинализирани.
dreamwalker
09-29-2017, 19:52
Хах, кефиш!
Добре си го измислил докторче, но все пак мисля, че без вяра в Бог, няма да успееш. :)
ПП: Че циганите са доста зависими от системата. Например сега са почнали да ги помюсюлманчват за пари, купуват им гласовете на изборите, ползват ги за създаване на етническо напрежение и какво ли не. Циганите не са пример, по-скоро са маргинализирани.
Да, защото за създаване на етническо напрежение не е нужна повече от една страна, нали така.
defender
09-29-2017, 20:12
Да, защото за създаване на етническо напрежение не е нужна повече от една страна, нали така.
Техния праг да бъдат накарани да почнат да вършат простотии и зулуми извън допустимите граници е по-нисък.
ПП: Например един човек може да бъде по-лесно накаран да удари шамар на друг човек, тогава ще се породи напрежение, но инициатора на напрежението ще е този дето е ударил шамара, а другия човек ако се подаде на напрежението, то ще е просто, защото ще се е почувствал унизен и омерзен от вандала. Ако не е бил ударен, той никога не би се подал на манипулация да удари шамар на другия, за разлика от него.
defender
09-29-2017, 21:23
Цитат:
"Около 30 години практикувах психиатрия в Америка. Основното нещо от което се стремях да отърва моите пациенти, беше неоправданият гняв, агресивната избухливост към хората и към близките, яростта и бесовете в ежедневните отношения. Моите американски пациенти бяха, поради особеностите на своето цивилизационно развитие като християнска нация и наследница на Западноевропейската етика, напълно наясно, че гневът изразяван публично или частно, е проява на слабост, неспособност за контрол.
Съвсем обратното е в земите, където е върлувал или доминирал Исляма или подобни агресивни култури като да речем Златната Орда. Гневливостта, способността да крещиш и да си публично агресивен, да се “караш”, да жестикулираш бясно и да си в състояние на култивирана още от детството ярост и агресия, да демонстрираш незабавна готовност за силова саморазправа с всеки, който се осмели да засегне твоята така наречена чест, се цени много високо. Счита се за “мъжко” поведение. За сила, даже и за гаранция на социален успех.
Това е основна и вероятно непреодолима културна разлика между Ориента и Оксидента. "
dreamwalker
09-29-2017, 22:38
Техния праг да бъдат накарани да почнат да вършат простотии и зулуми извън допустимите граници е по-нисък.
ПП: Например един човек може да бъде по-лесно накаран да удари шамар на друг човек, тогава ще се породи напрежение, но инициатора на напрежението ще е този дето е ударил шамара, а другия човек ако се подаде на напрежението, то ще е просто, защото ще се е почувствал унизен и омерзен от вандала. Ако не е бил ударен, той никога не би се подал на манипулация да удари шамар на другия, за разлика от него.
https://media.tenor.com/images/d976bfddd93388950bbaa250a24bd8bf/tenor.gif
http://replygif.net/i/980.gif
Забележките ми са изцяло на идейно ниво. То това и повечето хора не разбират за расистките идеи на националсоциализма - винаги ги принизяват до някакво лично, посредствено ниво на омраза, а всъщност "омразата" е изцяло на ниво идеи.
Геноцида и евгениката са омраза на обективно идеологическо ниво, така ли?
https://media.tenor.com/images/a8ca6c704edc28b69978eae7759190ac/tenor.gif
https://media.tenor.com/images/a48d3435eba44c0f609493026e7cf6cd/tenor.gif
DoctorSatan666
09-30-2017, 17:25
Геноцида и евгениката са омраза на обективно идеологическо ниво, така ли?
Евгениката е омраза към нисшите точно толкова колкото използването на антибиотици е омраза към вирусите. Тоест, ако е омраза, то е лишена от всякаква емоция, тъй като, за разлика от комунистически и марксистки брътвежи за любов и равенство, студен разум е първоначалник на тази концепция, а не емоцията. С това, едва ли може да се нарече омраза, в класическия смисъл на думата.
Емоцията е иррационална - да се твърди че евгениката е идея породена от рационализирана омраза, би намеквало че корена й все пак е емоционален, тоест тя е отношение, породено от лично преживяване. Интересно как някой би изпитвал омраза към черни примерно , породена от личните му преживявания и впоследствие рационализирана в евгеника, след като по времето когато евгениката е била популярна, черни в Европа е имало само по зоопарковете.
Обективно идеологическо ниво е словосъчетание което само краен марксистки тлъст педал като теб може да измисли, дори и да е само с цел ирония. Никоя идеология не може да претендира за обективност, а в най-добрия случай само за адекватно отношение към обективността, тъй като идеология е сбор от предписания и схващания в рамките на някаква цел - цел в интерес на дадена група, а от това по-субективно, здраве му кажи. Евгениката е очевидно схващане в интерес на дадена група - това не означава че допирните и точки с обективното се дискредитират по дефолт, особенно след като привържениците на тази идея никога не са претендирали за такава обективност. Обективно правилна и обоснована интенционалност няма - затова е интенция, породена е от субективност, от цел, интерес.
dreamwalker
09-30-2017, 17:41
https://i.giphy.com/media/3oEjHAUOqG3lSS0f1C/giphy.webp
Such a load of bullshit.
DoctorSatan666
09-30-2017, 20:13
Ще ти дам аз един load ...
dreamwalker
09-30-2017, 20:27
Трудно е да се сблъскаш с жестоката истина, радвай се, че има хора като мен, които не sugarcoat-ват.
DoctorSatan666
09-30-2017, 20:52
Точно от това което пишеш не се радвам, ама бих ти се порадвал по други начини
dreamwalker
09-30-2017, 21:03
https://media.tenor.com/images/537861e0fedff30700f580f15c3890cc/tenor.gif
Евгениката е омраза към нисшите точно толкова колкото използването на антибиотици е омраза към вирусите. Тоест, ако е омраза, то е лишена от всякаква емоция, тъй като, за разлика от комунистически и марксистки брътвежи за любов и равенство, студен разум е първоначалник на тази концепция, а не емоцията. С това, едва ли може да се нарече омраза, в класическия смисъл на думата.
Емоцията е иррационална - да се твърди че евгениката е идея породена от рационализирана омраза, би намеквало че корена й все пак е емоционален, тоест тя е отношение, породено от лично преживяване. Интересно как някой би изпитвал омраза към черни примерно , породена от личните му преживявания и впоследствие рационализирана в евгеника, след като по времето когато евгениката е била популярна, черни в Европа е имало само по зоопарковете.
Обективно идеологическо ниво е словосъчетание което само краен марксистки тлъст педал като теб може да измисли, дори и да е само с цел ирония. Никоя идеология не може да претендира за обективност, а в най-добрия случай само за адекватно отношение към обективността, тъй като идеология е сбор от предписания и схващания в рамките на някаква цел - цел в интерес на дадена група, а от това по-субективно, здраве му кажи. Евгениката е очевидно схващане в интерес на дадена група - това не означава че допирните и точки с обективното се дискредитират по дефолт, особенно след като привържениците на тази идея никога не са претендирали за такава обективност. Обективно правилна и обоснована интенционалност няма - затова е интенция, породена е от субективност, от цел, интерес.
Разликата е че в единият случай изтребваш бактерии а в другият живи, самозънателние същества както е било при твоят идол. Също не става въпрос само за различни етнически групи, недъгите, сакатите, аутисти и т.н. също спадат към тази "рационализирана" омраза. Интересно защо мислиш че омраза може да се породи само чрез лични преживявания, като ти неколкократно показваш своята генерализирана омраза към евреите - и то най-вероятно с някъв минимален контакт с тази култура, базирана върху разъжденията на човек изтребил милиони по "рационала" на това че спадат към определена етничност и в това което вярват. Смешното е че тази твоя необоснована омраза я интерпретираш като омраза към абстрака, тоест идеите. Та ти като спадаш към тази твоя нацистка идеология, интенционалноста на тези нацистки идеи трябва да се прилага в някакъв случай, нали затова е интенционалност - предполагаща дейсвтие и прилагаемост извън абстрактното, та тези твои цели и интереси прилагаш ли ги в реалноста под една или друга форма или си от тези дето ги наляга няква фикциозна меланхоля колко розов би бил света ако това и това беше станало? Виждаш ли, не може да мразиш идеята (абстракта) без да мразиш това което я манифестира, симболизира, репрезентира и превъплащаваща я реалност.
Проблема на такива като теб е че сте пълни - както сте вика с "hot air". Както и Фуко най-добре те описва теб: “People know what they do; frequently they know why they do what they do; but what they don't know is what what they do does.”
От друга страна, това където си го измислил да бягаш от града е хубава идея. Стани номад, забий се в гроата някъде при вълците и почни собствено производство. Ще направиш добро да се затриеш от обществото. :)
DoctorSatan666
10-01-2017, 13:08
...
Уау, аз имах предвид просто да те гушна, като приятел, пък ти за какви неща си мислиш. Не знаех че имаш толкова мръсно подсъзнание. :D
dreamwalker
10-01-2017, 13:24
Уау, аз имах предвид просто да те гушна, като приятел, пък ти за какви неща си мислиш. Не знаех че имаш толкова мръсно подсъзнание. :D
Имам хафефобия.
defender
10-01-2017, 14:22
Тц-тц, докторчето неловко сваля гаджета в интернет форум. Аутист? :)
DoctorSatan666
10-01-2017, 14:28
Разликата е че в единият случай изтребваш бактерии а в другият живи, самозънателние същества както е било при твоят идол.
Самосъзнателни? Та то това е трудно да се каже за доста от "цивилизованите" бели хора, пък какво останало за разни африкански примати. Истината е че ние като вид сме все още на ниво детска градина що се отнася до това да сме интелигентна и организирана форма на живот. И ако не вземем никакви стъпки към подобряването на това, ще ставаме все по зле и по зле. Разликата е там че ако една полу-маймуна може да хване един прът и да убие 7-8 други маймуна, сега един филмиран полу-цивилизован примат може да убие 1 милион други само с натискането на едно копче.
Също не става въпрос само за различни етнически групи, недъгите, сакатите, аутисти и т.н. също спадат към тази "рационализирана" омраза.
Е и, какво точно не-рационално виждаш в това да се взимат мерки за премахване на индивиди, които с нищо не могат да допринесат за подобряване на човешкия геном, източват огромно количество ресурси без нищо в замяна и са масово безполезни, както за другите, както за себе си, така и за бъгавото потомство, което може да оставят.
Интересно защо мислиш че омраза може да се породи само чрез лични преживявания, като ти неколкократно показваш своята генерализирана омраза към евреите
Но това е само защото в последните 2000 години евреите показват своята генерализирана омраза към мен и моите братя. Ако видя някой да насочва оръжие срещу мен, естествено че няма да го чакам да стреля. По-скоро бих извадил оръжие и бих го застрелял първи. Ако в мазохистичната ти, анти-човешка натура да бъдеш застрелян е добро нещо, само защото си излязъл морален победител, то by all means, go ahead.
и то най-вероятно с някъв минимален контакт с тази култура, базирана върху разъжденията на човек изтребил милиони по "рационала" на това че спадат към определена етничност и в това което вярват.
Всъщност имах възможността да наблюдавам няколко такива индивида от семитски произход и всичките напълно оправдаваха очакванията ми, въпреки че тогава бях с доста повече предразсъдъци отколкото сега. Всичките бяха долни, страхливи, измамни, алчни същества - жива анти-теза на всичко онова което е велико в кавказоидните народи. Интересно ти какъв контакт имаш, след като живееш там в Шотландия, Ирландия или къде беше. Естествено за човек който не знае как се манипулира обществено мнение е нормално да видиш някакви индийски студенти по медицина или whatever и да си кажеш - а тия расисти как може да са толкова глупави, виж ги какви добри хора са индийците, умни, начетени. Естествено това което не разбираш е че тия хора са просто каймака на обществата от които произлизат и съвсем не са адекватни представители на средностатистически човек от техните общества, който масово е необразован, примитивен дивак. С което естествено нямам никакъв проблем, стига да си стоят на собствената земя.
та тези твои цели и интереси прилагаш ли ги в реалноста под една или друга форма или си от тези дето ги наляга няква фикциозна меланхоля колко розов би бил света ако това и това беше станало?
Мисля че това последното е по-скоро валидно за такива като дефендър. Съвсем не мечтая за розови общества, даже ме кефи статуквото - то ще постигне онова което Хитлер не успя, защото от руините на Европа след 50 години, този европеец който оцелее ще бъде по-силен, не само интелектуално и технически, но и духовно, защото ще бъде върнат принудително към онзи, стар колкото самия живот, инстинкт на волята.
ти неколкократно показваш своята генерализирана омраза
Проблема на такива като теб е че сте пълни - както сте вика с "hot air".
http://prikachi.com/images/825/9191825G.png
Значи когато ти посочваш проблема на такива като мен, това не е омраза, но когато аз посочвам проблема на евреите и други етноси, това е омраза. Хахаха, ок.
DoctorSatan666
10-01-2017, 15:40
Аутист? :)
High-functioning аутист*. А иначе дриймърката вече ми е форумно гадже, просто е малко срамежлива и объркана, и не иска да си разваля имиджа на аристократична вещерска особа. :lol:
dreamwalker
10-01-2017, 15:56
High-functioning аутист*. А иначе дриймърката вече ми е форумно гадже, просто е малко срамежлива и объркана, и не иска да си разваля имиджа на аристократична вещерска особа. :lol:
Това е доста интересна нова информация за мен.
golemiq_korab_minava
10-01-2017, 16:15
Чели ли сте книгата Стопанката на Господа?
defender
10-01-2017, 16:21
Това е много хубаво, но едва ли ще правите секс. Най-много да ти дойде на гости в Плевен, а после да избяга в Германия да си намери мъж. :)
DoctorSatan666
10-01-2017, 16:27
Това е много хубаво, но едва ли ще правите секс. Най-много да ти дойде на гости в Плевен, а после да избяга в Германия да си намери мъж. :)
Недей да говориш така за момичето ми, путьо.
DoctorSatan666
10-01-2017, 16:29
Имам хафефобия.
Знам, ти имаш повече фобии от DSM-5. Но понеже те обичам, трябва да те излекувам чрез постепенно излагане на това което те плаши.
dreamwalker
10-01-2017, 16:46
https://www.youtube.com/watch?v=P1q7OSdN3wM
DoctorSatan666
10-01-2017, 17:05
Справедливост, заедно с милост, са двата компонента на съвършенната любов.
defender
10-01-2017, 17:07
Според мен дримърката е притензиозна мадама с имидж, не можеш й платиш само бельото, камо ли да я заведеш в планината да дои кози и да се придвижва с мулета, както си го намислил. :)
dreamwalker
10-01-2017, 17:10
многозле.ком
DoctorSatan666
10-01-2017, 17:13
Според мен дримърката е притензиозна мадама с имидж, не можеш й платиш само бельото, камо ли да я заведеш в планината да дои кози и да се придвижва с мулета, както си го намислил. :)
Така е, няма да се навие - твърде много е впримчена в системата, въпреки че същата система я задушава, а тя дори не го вижда.
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/960/986/d28.gif
Но какво да се прави, обичам я и не мога да я оставя.
dreamwalker
10-01-2017, 17:16
Рептили, братче. Рептили навсякъде.
golemiq_korab_minava
10-01-2017, 17:17
Проклет дейвид айк, не трябваше да го чета.
DoctorSatan666
10-01-2017, 17:18
Проклет дейвид айк, не трябваше да го чета.
Като казах DSM-5, не е зле да го прочетеш, може да ти е в полза.
dreamwalker
10-01-2017, 17:24
То и ти трябва да го четеш това, хехе.
golemiq_korab_minava
10-01-2017, 17:25
Мъчно ли ти е за Хитлер?
На сила хубост не става.
DoctorSatan666
10-01-2017, 17:33
То и ти трябва да го четеш това, хехе.
Вече съм го чел, шушумиго.
DoctorSatan666
10-01-2017, 17:36
Мъчно ли ти е за Хитлер?
На сила хубост не става.
За разлика от теб, аз не живея в съжаления, още повече към събития, в които не съм имал никакво участие.
dreamwalker
10-01-2017, 17:38
Вече съм го чел, шушумиго.
Ахахахахахах.
golemiq_korab_minava
10-01-2017, 17:39
За разлика от теб, аз не живея в съжаления, още повече към събития, в които не съм имал никакво участие.
Но възхваляваш във всеки твой пост нещо отминало .
Кой се учи от грешките си?!
DoctorSatan666
10-01-2017, 17:48
Имаш ли братя или сестри?
defender
10-01-2017, 19:24
Ясно е , че ще я използваш само за разплод, без никаква любов и романтика. Дано дримърката да го осъзнава, че в твоя план тя ще е само една разплодна крава, машина за малки хитлерчета :)
dreamwalker
10-01-2017, 19:34
Не знаех, че мъжете могат да раждат, хохохохо.
DoctorSatan666
10-01-2017, 19:59
Ясно е , че ще я използваш само за разплод, без никаква любов и романтика. Дано дримърката да го осъзнава, че в твоя план тя ще е само една разплодна крава, машина за малки хитлерчета :)
Това са глупости, аз я обичам. Как може да си мислиш, че ще й го причиня?
defender
10-01-2017, 20:12
Тогава направи за дримърката нещо романтично (тук и сега), нека да видим рамантичня образ на Сатан666. :)
Тя може да се впечетали, но аз лично ще ти се смея. Романтичния Сатан666, хаххаха.
Например как ще направиш "хайл Хитлер", романтично, а може и с чупка в китката, хаха.
DoctorSatan666
10-01-2017, 20:18
Тогава направи за дримърката нещо романтично (тук и сега), нека да видим рамантичня образ на Сатан666. :)
Тя може да се впечетали, но аз лично ще ти се смея. Романтичния Сатан666, хаххаха.
Например как ще направиш "хайл Хитлер", романтично, а може и с чупка в китката, хаха.
Мога да направя Хайл Хитлер и да те плесна през противния фейс, какво ще кажеш за това?
defender
10-01-2017, 20:20
Как така да ме плеснеш през фейса, да не би да ми знаеш фейса? Ше умра. :D
DoctorSatan666
10-01-2017, 20:23
Ше умра. :D
Надявам се да е бавно и мъчително.
defender
10-01-2017, 20:27
Ми хубаво, ама нищо романтично не казваш. Пак наблягаш на смърт, плескане, кръв и мъчения. Дейййба подсъзнанието. :)
Няма да се промениш.
DoctorSatan666
10-01-2017, 20:46
Ми хубаво, ама нищо романтично не казваш. Пак наблягаш на смърт, плескане, кръв и мъчения. Дейййба подсъзнанието. :)
Няма да се промениш.
Защитавам честта на моята любима, какво по-романтично от това.
Просто завиждаш.
Няма да обиждате докторчето, ясно?
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22221571_1894937003855051_2221266027443186816_n.jp g?oh=400595a7b0de18707149ec48eea9048a&oe=5A4522C7
Внимавай, плебеино!
DoctorSatan666
10-02-2017, 09:19
Внимавай, плебеино!
Поздрав за теб и дефенди. Тва ми е мнението за вас. https://www.youtube.com/watch?v=STs8ZGEo7-k
defender
10-02-2017, 10:39
Тва ми е мнението за вас.
"Само човекът диване има мнения за нещата. Нормалният човек или знае, или не знае." :)
ПП: Тая песен, дето си я постнал, с тоя селски диаелектен жаргон, много добре ти съответства, между другото.
defender
10-02-2017, 10:49
Няма да обиждате докторчето, ясно?
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22221571_1894937003855051_2221266027443186816_n.jp g?oh=400595a7b0de18707149ec48eea9048a&oe=5A4522C7
Доктора никога няма да се облече с вратовръзка, той е анцуговия хитлер. А и като си е на село, анцуга му е костюм за всичко, щото го мързи да се преоблича, ама иначе света щял да освобождава и да разбива системата. :)
DoctorSatan666
10-02-2017, 10:59
"Само човекът диване има мнения за нещата. Нормалният човек или знае, или не знае." :)
Интересно, понеже тоя цитат също е мнение.
Знанието е информация, мнението е отношение (към информацията). След като постоянно ме информираш индиректно, че си пълен путьо, какво друго отношение да имам?
defender
10-02-2017, 11:16
Какво е "путьо"?
Обясни какъв трябва да е един мъж за да не е путьо и жените да го харесват. Щото тебе всички знаем, че много жени са те харесвали, заради мачовското ти излъчването, тип Динко.
defender, аз така и не разбрах ти какво против Хитлер имаш?!?
DoctorSatan666
10-02-2017, 11:40
Какво е "путьо"?
Обясни какъв трябва да е един мъж за да не е путьо и жените да го харесват. Щото тебе всички знаем, че много жени са те харесвали, заради мачовското ти излъчването, тип Динко.
Кво да ти се обяснявам ве шматка. Ти когато си си играл с кукли, аз обикалях махалата с аверите и крадях ябълки от кварталната будка щото нямаше какво да ям. Е как да ме разбереш, лигавник, след като още тичаш зад гъза на мама и тати.
Как да ме разбереш, след като цял живот си обграден от хомо-мишки и смотани софийски богаташ-тарикатчета, докато се правиш на добро момче пред ваште, а аз бръмча по улиците и се занимавам с наркомани, мангали, отрепки и психопати.
defender
10-02-2017, 11:41
defender, аз така и не разбрах ти какво против Хитлер имаш?!?
Най-вече, защото Хитлер е бил срещу християнството и е искал да създаде нова религия, с която да го замени. Същото се случва и при комунизма в СССР, също имат такава цел и опит за замяна на християнството чрез придаване на религиозни черти на комунизма. Но докато в СССР опитите да се придадат на комунизма религиозни черти изглеждат много маргинално и даже карикатурно, докато в Германия новата религия се натрапва като генерална линия и се култивира от висшето ръководство.
Така че фашистите и комунистите освен политически течения са и религиозни секти.
Новата вълна е либерализма, а на него ще се предадат религозни черти най-вероятно с помощта на вече готова и изпитана религия, като исляма, а няма да се създава нова, само исляма ще го либерализират оттук-оттам.