View Full Version : Православие
Страници :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
defender
08-11-2015, 14:08
Ще публикувам разни неща и всеки друг може да го прави.
Ще дискутираме.
ПП: Темата НЕ е за "вечния" спор атеисти vs. вярващи.
defender
08-11-2015, 14:08
"Странно защо се пренебрегват очевидни факти? Във всеки учебник по история пише, че България става държава и получава международно признание в момента, в който свети княз Борис-Михаил Покръстител с целия си народ приема светата православна вяра. Същевременно няма утвърден учен историк, а и просветен българин, който в своите професионални или любителски дирения из страниците на историята да не се е натъкнал на факта, че двата пъти, в които българската държава е изчезвала от политическата карта на света, това е било предшествано от периоди на безпределно шестване из народа на всевъзможни ереси. Малко преди края си тя е била заливана от пълчища лъжепророци и разпространители на налудни учения, объркващи народа и водещи го до униние и духовен ступор. В такава среда ликвидирането на държавността е било само технически въпрос.
Натрапчиво е усещането, че днешната ситуация, в която се намират обществото и държавата ни, удивително напомня на ситуацията, в която се е намирала България веднъж в края на X и втори път в края на XIV век."
Mary_Jane_69
08-11-2015, 14:45
Купи си дневник?
defender
08-11-2015, 14:54
В дневника не става диспут.
Mary_Jane_69
08-11-2015, 15:09
Какъв диспут, щом забраняваш атеисти :lol:
По времето на хан/княз Борис I не са правели разлика между Католицизъм и Православие. Двете църкви официално се разделят почти 200 години по- късно.
Дори и да е съществувало разделение същината на въпроса е приемането на Християнството, а не приемането на определен негов клон.
defender
08-11-2015, 15:35
Какъв диспут, щом забраняваш атеисти :lol:
Не забранявам атеисти, а моля да не се спори на тема "вярваш или не вярваш". Ама лошото, че май това, което имат да казват атеистите се изчерпва само с това, защото по принцип атеизма е деструктивен и съществува на базата на отричане.
Mary_Jane_69
08-11-2015, 16:01
Айде глупости ся много си негативен. Отричане на предания и легенди - да, защото в края на краищата литература учим от началните класове, а религията е точно това - с единствената разлика - сляпо доверие и издигане на героите от тези творби в култ. Това не е деструктивно, всяко излизане отвъд черупката на приетите норми е крачка напред към малко по-интелигентна среда, която разсъждава out of the box. Което не значи директно умопомрачителни депресии, невярващи в нищо и никой, по-скоро разумни хора.
Mary_Jane_69
08-11-2015, 16:12
Defender, ти не искаш да възприемеш някаква различна идея освен твоята муха в главата, която ти е блокирала центъра за разумно мислене.
Defender, ти не искаш да възприемеш някаква различна идея освен твоята муха в главата, която ти е блокирала центъра за разумно мислене.
И аз бих казал същото, но само че по по-учтив начин.
Mary_Jane_69
08-11-2015, 16:58
Съжалявам, не съм се усетила, че е твърде грубо.
defender
08-11-2015, 19:11
Е, какво очакваш, да съм полувярващ ли?
Интересно. Тва е като малко бременна.
Mary_Jane_69
08-11-2015, 19:18
Зависи в кво вярваш, а ти си избрал християнска митология.
defender
08-11-2015, 19:24
Вредя ли на някой с поведението си, също съм адекватен като гражданин, както и като член на семейството си и като приятел на приятелите си, живея си нормално. Тогава какъв е проблема, значи тая "митология" си е много готина, нормална и реална.
Mary_Jane_69
08-11-2015, 20:02
Според мен си вредиш, поставяйки си граници.
defender
08-11-2015, 20:14
Всяко нещо в природата има граници за да съществува и за да не се слива с другото.
Чувал съм, че човек дето нямал граници е психопат или пък е просто нищо, само нищото няма граници, хихи, ама не се знае де..
defender
08-11-2015, 20:17
Ти имаш ли граници, какви?
демек, покажи си границите, хихи
Mary_Jane_69
08-11-2015, 20:19
Границата е незнанието а отвъд нея има въображение. Пък въображението си е знание ама по-хубаво.
би било поне малко безпринципно да се представя религия, която винаги е била наричана от своите последователи "православие", ако тя не предоставя възможност на онези, на които е представяна, да потвърждават кое е право и кое не, затова ако отново си решил да налагаш тази твоя религия, по-добре вземи та се ограмоти по въпроса в случай че още не си, а не бързай да казваш: хей хора, това е православието, ако искаш го приемай, ако ли не, то няма да те приеме..., например ако някой ти каже, че 1+1=4 е съвсем правилна аритметика, или че нещо непонятно/не съвсем понятно за теб е правилно/праведно/свето, ще се съгласиш ли (с него)?!
defender
08-11-2015, 20:35
Границата е незнанието а отвъд нея има въображение. Пък въображението си е знание ама по-хубаво.
Ако границата е незнание, то въображение без граници знание ли е?, или пък глупост?
defender
08-11-2015, 20:40
например ако някой ти каже, че 1+1=4 е съвсем правилна аритметика, или че нещо непонятно/не съвсем понятно за теб е правилно/праведно/свето, ще се съгласиш ли (с него)?!
Защо го казваш това и какво точно очакваш да направя?
Mary_Jane_69
08-11-2015, 20:43
Ако границата е незнание, то въображение без граници знание ли е?, или пък глупост?
На въображението границите пак опират до знанието, щото идва от това, което си виждал, чувал и възприел. Няма как да е глупост, това че мислите ти претърпяват какви ли не метаморфози.
defender
08-11-2015, 20:46
На въображението границите пак опират до знанието.
т.е. знанието е границата на въображението ли?
А ако не, то тогава въображение не се ли превръща във вяра надграждаща знанието.
А ти в същото време се подиграваш на вярващите хора, а?
Mary_Jane_69
08-11-2015, 20:52
знание: факти /тук е границата/ знание: фактите, които претърпяват промяна;
Ми вяра? Зависи тия извадки от въображение (розови понита с черни криле=мисли) дали в тях се налива солидно количество - О ТОВА НЯКЪДЕ ГО ИМА, и ще го открия.
Ми има го ама неодушевено, под формата на играчка, фигурка и тн.
Където пак се връщаме към предполагане, което направо си хвърчи в частта с фактите, само че възможни.
defender
08-11-2015, 20:56
знание: факти /тук е границата/ знание: фактите, които претърпяват промяна;
Ами фактите не допускат въображение, за фактите въображението е нещо като изневяра, защото то откъсва човека над фактите, това е недопустимо за човек като тебе, нали точно за това ти се подиграваш на вярващите.
Значи си лицемерна.
defender
08-11-2015, 21:10
Тъй като виждам, че си фактологически човек, кажи ми тогава какви са фактите на Хокинс да смята, че основните градивни частици на действителността представляват струни със свръхмикроскопични размери, които трептят със специфични резонансни честоти, които могат да се делят и да се сливат.
Или това е въображение.
ПП: И тъй като в същото време си много наясно и с вярата (и че била лъжа), обясни ми къде твърдението но Хокинс се разминава с религията.
golemiq_korab_minava
08-11-2015, 21:53
Ако космонафтите нямаха вяра ко щяха да правят?
Иначе да. Днес България отново е пред гибел заради безверието и безморалността си
Защо го казваш това и какво точно очакваш да направя?
бъди (по-)обективен във вярата, а не (просто) сляпо предаващ човешки традиции нататък
defender
08-12-2015, 10:58
Човек, аз не съм тук с някаква мисия да учителствам.
Ако говоря за нещо християнско, е просто, защото това по някаква причина ми е станало начин на мислене в живота и просто няма как по друг начин да го кажа, а не за да те внедрявам в дебрите на православието.
Който му допада християнството като житейска философия едва ли чака мене или тебе да му казваме, а сам ще прояви интерес, ще чете и мисли.
Стига на почти всяко изказване да ме упрекваш що не съм бил възкресявал хора или що не съм бил гонил духове, баси.
Човек, аз не съм тук с някаква мисия да учителствам.
Ако говоря за нещо християнско, е просто, защото това по някаква причина ми е станало начин на мислене в живота, а не за да те внедрявам в дебрите на православието.
Който му допада християнството като житейска философия едва ли чака мене или тебе да му казваме, а сам ще прояви интерес, ще чете и мисли.
Стига на почти всяко изказване да ме упрекваш що не съм бил възкресявал хора или що не съм бил гонил духове, баси.
след като проповядваш православие, тогава трябва да си наясно с онова, което проповядваш, за да си сигурен какво препоръчваш на хората, но ето че пак фарисейски извинения/оправдания...
defender
08-12-2015, 11:20
нищо не препоръчвам на хората, говоря така просто, защото по някакъв начин това ми е залегнало в мисленето и няма как по друг начин да се изразя, а всеки човек сам да си решава, ако иска и да ме напсува (ама не е желателно, ако е възпитано дете, пък и си е гадничко ей такова)
нищо не препоръчвам на хората, говоря така просто, защото по някакъв начин това ми е залегнало в мисленето и няма как по друг начин да се изразя, а всеки човек сам да си решава, ако иска и да ме напсува (ама не е желателно, ако е възпитано дете, пък и си е гадничко ей такова)
отново шикалкавиш, дори и да не го наричаш проповядване, най-малкото препоръчваш онова твое православие на другите тук, но дали наистина е съвсем право това твое славие или не, сякаш не е важно за теб, и така ти всъщност не знаеш какво точно препоръчваш на другите
defender
08-12-2015, 13:42
Това, което съм говорил относно въпроси свързани с вярата, наистина е православно, но всеки нека сам изпитва до колко това е така.
Това исках да кажа, не аз съм гарант за правилност, а самото православно учение (въпреки че аз се представям, че говоря от негово име, но все пак съм несъвършен човек).
Дано ме разбираш, правилно.
Mary_Jane_69
08-12-2015, 14:23
оо дефендър почваш да ми лазиш по нервите
кво тоя Хокинс кво кво кво, поставя теория че понятието действителност е съвсем материално?
Понеже не мога ти разбера този въпрос, превключвам на послеписа:
Не отричам вярата - вярата е енергия, съставена от концентрирани мисли в една област. Не отричам религията - защото тя съществува като понятие и се изповядва, НО НЕ Я подкрепям, колко пъти да обяснявам вече.
Това, което съм говорил относно въпроси свързани с вярата, наистина е православно, но всеки нека сам изпитва до колко това е така.
Това исках да кажа, не аз съм гарант за правилност, а самото православно учение (въпреки че аз се представям, че говоря от негово име, но все пак съм несъвършен човек).
Дано ме разбираш, правилно.
дори и самата дума "православно" или изразът "православно учение" говори за вяра, която е представяна за право-славна т.е. за (съвсем) праведна, така че нещото, с което си се захванал е сериозно, обаче сякаш все още не осъзнаваш сериозността на това начинание, все едно препоръчваш на някого да дойде на някакъв народен събор, само защото там има много цър-пър и е весело, но не защото там ще намери съвършената правда от Бога...
defender
08-12-2015, 14:54
От нета
"Вижте този видеоматериал за прочутите змии от остров Кефалония в Гърция, които ежегодно се явяват в два от храмовете само на големия празник на Пресвета Богородица, Успение Богородично. Идват от горите и камънаците в околностите, отиват право в храмовете, там хората си играят с умиление с тях и досега никой не е бил ухапан от тези змии, а накрая намират пътя точно до голямата икона на Богородица, където се разполагат и стоят неподвижни. След празника се връщат обратно в горите. Учените досега не са намерили обяснение защо го правят точно на тази дата, как се ориентират право към иконата и защо са толкова дружелюбни към хората..."
https://youtu.be/WUcnsEyVK-E?t=2m10s
От нета
"Вижте този видеоматериал за прочутите змии от остров Кефалония в Гърция, които ежегодно се явяват в два от храмовете само на големия празник на Пресвета Богородица, Успение Богородично. Идват от горите и камънаците в околностите, отиват право в храмовете, там хората си играят с умиление с тях и досега никой не е бил ухапан от тези змии, а накрая намират пътя точно до голямата икона на Богородица, където се разполагат и стоят неподвижни. След празника се връщат обратно в горите. Учените досега не са намерили обяснение защо го правят точно на тази дата, как се ориентират право към иконата и защо са толкова дружелюбни към хората..."
https://youtu.be/WUcnsEyVK-E?t=2m10s
ето, виждаш ли как пак хвалиш нещо, което не знаеш от какви сили е управлявано, но просто те впечатляват удобните, комфортните, знаменитите, чудесните, удивителните, чудатите, странните, силните, могъщите, готованските, и т.н. работи, а царството на сатана може да предложи всякакви неща с изключение на съвършената правда на истинския Господ Бог
defender
08-12-2015, 19:24
Ами не знам от какви сили е, но пък щом служи хората да славят Бога, а змиите не им правят нищо лошо, може и да е от добри сили.
Ти какво мислиш?
Ами не знам от какви сили е, но пък щом служи хората да славят Бога, а змиите не им правят нищо лошо, може и да е от добри сили.
Ти какво мислиш?
какъв Бог славят, нали и ти си написал, че онова със змиите се случва на празника успение богородично и пред иконата на богородица?!, къде остава/е самият истинския Бог в цялата тази работа?!, спомни си за това:
"Моисей и Аарон влязоха при Фараона и сториха, според както заповяда Господ; Аарон хвърли жезъла си пред Фараона и пред слугите му, и жезълът стана змия. Но Фараон повика мъдреците и чародеите, та и те, египетските магьосници, сториха същото с баянията си. Защото хвърлиха, всеки от тях, жезъла си, и те станаха змии;... А сърцето на Фараона се закорави, и той не ги послуша, според както Господ беше говорил." Изход 7: 19-13
а дори и там хората да вярват, в какъв бог вярват, в Онзи, Който наистина е Истинският, или в някакъв друг бог и/или друг исус(2 Коринтяни 11:3-4)?!, къде са чудесата на спасението на истинския Господ Бог, изгонването на бесовете от обладаните, изцелението на болните, възкресение на мъртви, и пр.?!, ако няма нито едно от тези чудеса, тогава какво е?!, и къде е съвършената Божия правда?!
"не се безпокойте, и не думайте: Какво ще ядем? или: Какво ще пием? или: Какво ще облечем? (Защото всичко това търсят езичниците), понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Доста е на деня злото, което му се намери." Матей 6: 31-34
defender
08-14-2015, 09:54
„Не е нормално, ако математик се опитва с пергел да измери волята Божия, както не е нормално, ако богослов си мисли, че с помощта на Псалтира може да изучи химията и астрономията”. Ломоносов
„Не е нормално, ако математик се опитва с пергел да измери волята Божия, както не е нормално, ако богослов си мисли, че с помощта на Псалтира може да изучи химията и астрономията”. Ломоносов
да, нали твоите учители са фройд, ломоносов, и пр., но за теб истинските Светии и свидетели на истинския Господ Бог не са по-мъдри от тях
defender
08-14-2015, 13:15
да, нали твоите учители са фройд, ломоносов, и пр., но за теб истинските Светии и свидетели на истинския Господ Бог не са по-мъдри от тях
"Истинските светии", да не би да отнемат правото на хората да мислят.
Не обичаш хората да мислят, а, само ти, великия свидетел нпп трябва да се изказва, другите са 666.
"Истинските светии", да не би да отнемат правото на хората да мислят.
Не обичаш хората да мислят, а, само ти, великия свидетел нпп трябва да се изказва, другите са 666.
изглежда, че слушаш и вярваш повече на фройд, ломоносов, и всякакви други езически учени, отколкото на Светиите, чиито писания са представени в Библията
defender
08-14-2015, 14:44
Като например? С какво горния цитат противоречи на писанията?
Накратко за днешното православие (особено в България):
https://www.youtube.com/watch?v=0cfR5yymoSg
Като например? С какво горния цитат противоречи на писанията?
отново ли си забравил/пропуснал последователността на досегашните отговори от пост 37 нататък, или уж че без да искаш си?!
defender
08-14-2015, 19:42
^^ Който няма грехове той пръв да хвърли камък!, или нещо такова беше.
И те са хора като нас.
defender
08-14-2015, 19:47
Следващия път като говориш срещу православието, кажи нещо за самото учение и с какво в него не си съгласна, а не срещу хората.
Следващия път като говориш срещу православието, кажи нещо за самото учение и с какво в него не си съгласна, а не срещу хората.
Не съм против учението, а против църквата.
defender
08-14-2015, 19:53
Църквата е създадена от Христос и е част от учението, сорри душа.
ПП: тва е все едно лекар без болница
Част от учението е да са педерасти ?
defender
08-14-2015, 20:01
Църквата е част от учението, както в болницата се лекуват болести.
defender
08-14-2015, 20:11
на души.
defender
08-17-2015, 11:15
Чудото на планината Тавор
"В деня, когато Православната Църква празнува Преображение Господне на 19 август (по стар стил), всяка година на небето над планина Тавор в Палестина се появява един облак. Той се спуска над православния храм, намиращ се на върха на планината и покрива както храма, така и хората там. Това е удивително явление, защото лятото по тези места изобщо няма облаци. Спускането на този облак става единствено на Православния празник Преображение Господне, който католиците отбелязват две седмици по-рано - на 6 август по нов стил, а православните – на 19...
Именно тук на планина Тавор, според Преданието, е станало Христовото Преображение (Матея. 17:1). На иконата на Преображение този момент е предаден удивително: Христос стои на най-високото място на планината, а от Него излиза сияние... Понякога на иконите се изобразява и Тайнственият облак, осенил апостолите, от когото те чуват Гласа на Бог Отец: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение;"
http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=4099&tid=115724
Fisherman
08-17-2015, 13:33
Лечение на хемороиди?
имаш ли
Fisherman
08-17-2015, 13:37
какво обясняваш на тия лайнари дефендър,които са се отрекли от всичко свято и българско,първите училища са били килийните,първите учители монаси и свещеници
България съществува защото Борис е покръстил племената и ги е убединил
Левски се е криел в Троянския манастир
ако нямаше религия нямаше да има България и всички дъждовни червеи които имат смелостта да го плуят нямаше да ги има
какво обясняваш на тия лайнари дефендър,които са се отрекли от всичко свято и българско,първите училища са били килийните,първите учители монаси и свещеници
България съществува защото Борис е покръстил племената и ги е убединил
Левски се е криел в Троянския манастир
ако нямаше религия нямаше да има България и всички дъждовни червеи които имат смелостта да го плуят нямаше да ги има
Забрави да споменеш избитата аристокрация.
defender
08-17-2015, 18:50
Защото тогавашния светски закон е бил такъв, за опит за убийство на царя имало смъртно наказание.
В сащ все още го има смъртното наказание в някои щати, доколкото си спомням, е, сега какво?
Fisherman
08-17-2015, 19:01
аристокрация само на думи
аристокрация само на думи
Не е само на думи, наистина са били аристократи, а постъпката на Борис (ако става въпрос за него) не е била християнска, но времената са били такива.
defender
08-17-2015, 19:42
Да, направили са опит за преврат на законно избрания цар, сега между другото почти не е по-различно с въоръжените преврати.
Fisherman
08-18-2015, 19:00
Интересно защо не се изказвате докрая,Лиора казва че е избивана аристокрация,но не каква е причината.Така всеки може да води спор с някакви псевдо-полу-аргументи
Интересно защо не се изказвате докрая,Лиора казва че е избивана аристокрация,но не каква е причината.Така всеки може да води спор с някакви псевдо-полу-аргументи
Каква е причината? (не се зяждам, просто не съм запознат много добре с българската история в тозо период)
Това че християнството им е наложено и някои са искали да си практикуват езичеството.
Като се замислиш не е по-различно налагането на Исляма. Трудно човек си сменя вярата.
Това че християнството им е наложено и някои са искали да си практикуват езичеството.
Като се замислиш не е по-различно налагането на Исляма. Трудно човек си сменя вярата.
Ами в случая не еточно така, още по времето на Крум и Омуртаг е имало доста християни (дори и в ханския двор), това е причината първородният син на Омуртаг да не стан не хан/кан.
Но през масовото покръстване е имало много избити аристократи.
Никой не го отрича, но причината защо Борис толкова силно е искал да наложи християнството пак не се изяснява.
defender
08-18-2015, 20:30
Масовото покръстване не е било насила, а тия няколко рода, заради личните си интереси са искали насила да извършат преврат. Тва е било средновековен тероризъм.
Никой не ги е карал да се кръстят като не искат, но те са искали цялата държава и народ да не го направи, заради техния личен интерес.
Fisherman
08-19-2015, 10:42
Християнството е налагано от хора,никъде в Библия не съм видял да е въпрос на живот и смърт да си християнин.
Fisherman
08-19-2015, 10:44
Аристократ нищо не означава всъщност,освен това че са разполагали с пари,никъде не пише дали са били умни и красиви,учени избити насила от лошите християни.
По мое наблюдение аристокрацията са баш най-големи боклуци които разполагат с крадени пари и използват народа за да крадат още.
Fisherman
08-19-2015, 10:45
Много слаби аргументи от страна на защитниците на атеизма и сатанинските учения
defender
09-06-2015, 21:27
Енчев: Почна дехристиянизацията на Европа
"Ще има промяна на цивилизационния модел, дехристиянизация на Европа и ислямизация, прогнозира Енчев."
http://frognews.bg/news_97128/Enchev-Pochna-dehristiianizatsiiata-na-Evropa/
ПП: ужас
"Ще има промяна на цивилизационния модел, дехристиянизация на Европа и ислямизация, прогнозира Енчев."
Е нали ви казах.
Да, ама хората няма да бъдат такива боклуци.
Meth, преди ми приличаше на католик, но не си. Ти си албигоец, лопард, богомил, манихеец..., берилий, желязо, цинк..., електромагнитна вълна или просто планета.
defender
09-07-2015, 14:41
Да, ама хората няма да бъдат такива боклуци.
по-добре хората да са свободни да бъдат себе си в този свят (вярващи, невярващи, добри, лоши, хомо, хетеро и т.н.), па макар и "боклуци", отколкото някакви главорези и сбърканяци да ги заплашват с насилие ако не спазват някъв си шериат па макар и да са примерни като зайци в кафез или като в казарма - това не е моя Бог, а нещо като ислямски сатанизъм.
Meth, преди ми приличаше на католик, но не си. Ти си албигоец, лопард, богомил, манихеец..., берилий, желязо, цинк..., електромагнитна вълна или просто планета.
:lol:
Какво ? O.o
по-добре хората да са свободни да бъдат себе си в този свят (вярващи, невярващи, добри, лоши, хомо, хетеро и т.н.), па макар и "боклуци", отколкото някакви главорези и сбърканяци да ги заплашват с насилие ако не спазват някъв си шериат па макар и да са примерни като зайци в кафез или като в казарма - това не е моя Бог, а нещо като ислямски сатанизъм.
Споко, това също не е моят Бог.
:lol:
Какво ? O.o
Не очаквам да ме разбереш (всъщност не мисля, че някой може да разбере написаното). Това е енигма в стил Нютон.
Не очаквам да ме разбереш (всъщност не мисля, че някой може да разбере написаното). Това е енигма в стил Нютон.
Емии...добре тогава...кажи какво имаше предвид.
defender
09-09-2015, 08:39
Хипотеза, че Вселената има клетъчно устройство, което на практика опровергава Големия взрив
http://prikachi.com/images/185/8347185n.jpg
ПП: В своята структура Вселената не е еднородна, тъй като на някои места има гигантски сгъстявания на материята, а други са празни.
Теорията за "Големия взрив" не обяснява как във Вселената би могло да се струпа на едно място каквото и да е количество материя, защото след взрива би трябвало всичката материя и енергия равномерно да се разпръснат из цялото пространство.
Хипотеза, че Вселената има клетъчно устройство, което на практика опровергава Големия взрив.
Което не доказва Сътворението.
golemiq_korab_minava
09-09-2015, 18:34
Само в нашата галактика има милиарди планети с живот.
defender
09-17-2015, 09:43
Честит празник на София и на всички с имената Вяра, Надежда, Любов.
Честит празник на бат Любо, кака Софка и Верчето!
krastata
09-22-2015, 11:48
Не забранявам атеисти, а моля да не се спори на тема "вярваш или не вярваш". Ама лошото, че май това, което имат да казват атеистите се изчерпва само с това, защото по принцип атеизма е деструктивен и съществува на базата на отричане.
Туко що определи религията не атеизма...
defender
09-27-2015, 20:31
Митрополит Гавриил: Ако приемем нов поток от бежанци, ще заличим България
„Не сме казали да не се приемат повече бежанци, а да не се приемат повече от това, което България може да понесе, без да бъде повредена, като понесе непоправими щети като националност, култура и вяра."
http://bultimes.com/mitropolit-gavriil-ako-priemem-nov-potok-ot-bezhantsi-shte-zalichim-balgariya/
Митрополит Гавриил: Ако приемем нов поток от бежанци, ще заличим България
„Не сме казали да не се приемат повече бежанци, а да не се приемат повече от това, което България може да понесе, без да бъде повредена, като понесе непоправими щети като националност, култура и вяра."
http://bultimes.com/mitropolit-gavriil-ako-priemem-nov-potok-ot-bezhantsi-shte-zalichim-balgariya/Правилно, крайно време е и политиците ни да се сетят, както се сетиха в Чехия, Словакия и Унгария!
defender
09-30-2015, 13:35
На дъното на Червено море откриха библейската армия преследвала Моисей!
"Според водещи експерти, това може да се смята за първото твърдо доказателство, че историите от Библията са исторически факти, и на практика, че написаното в нея е истина!
Египетското министерство отговарящо по въпросите по античността разпространи информация, предава disclose.tv:
На дъното на Червено море на 50 км от пристанището на град Раз Гариб в близост е открита цяла армия от Древен египет, датираща от 15-ти век преди Христа! Според експерти армията е огромна, екипирана с невероятни доспехи и оръжия.
Учените смятат, че са открили армията на Рамзес! Това е точно районът, цитиран в
Стария завет!"
http://bradva.bg/bg/article/article-59960#.VgviDFJCqSp
"Според водещи експерти, това може да се смята за първото твърдо доказателство, че историите от Библията са исторически факти, и на практика, че написаното в нея е истина!
Египетското министерство отговарящо по въпросите по античността разпространи информация, предава disclose.tv:
На дъното на Червено море на 50 км от пристанището на град Раз Гариб в близост е открита цяла армия от Древен египет, датираща от 15-ти век преди Христа! Според експерти армията е огромна, екипирана с невероятни доспехи и оръжия.
Учените смятат, че са открили армията на Рамзес! Това е точно районът, цитиран в
Стария завет!"
Браво, разпространявай истинността на библейските чудеса.
Стария завет!"
И не е описано само в Библията.
defender
10-08-2015, 11:59
Протойерей Серафим Кардоза е американец по народност, той е бивш евангелистки пастор, обърнал се в православието. Понастоящем служи в храм „Св. Инокентий“ – гр. Рог Ривър, щата Орегон към Руската православна църква.
http://www.pravoslavie.ru/sas/image//101321/132145.x.jpg
defender
10-09-2015, 13:29
Не стреляйте по животните, прицелете се в ловците!
Самоцелното отнемане на живот е всъщност прекрачване на една морална граница
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5026802
ПП: какво мислите за засегната тема от статията?
defender
10-27-2015, 13:47
Руската църква против чипса, ГМО и енергийните напитки
http://fakti.bg/zdrave/160200-ruskata-carkva-protiv-chipsa-gmo-i-energiinite-napitki
defender
10-28-2015, 13:56
Пастор от САЩ: Комунизмът падна, но атеистите не изчезнаха.
"Той се срещна с главата на Руската православна църква – патриарх Кирил в Москва. Американецът заяви, че стопанинът на Кремъл е защитник на традиционните християнски ценности. "Когато бях млад, се притеснявах, че светът ще се превърне в безбожно място заради комунизма. Комунизмът падна, но атеистите не изчезнаха. За съжаление, президентът на моята страна - също пропагандира безбожие", каза Греъм".
http://www.novini.bg/news/313530-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD.html
defender
10-31-2015, 12:17
от фейса - страницата се казва "Против натрапването на Хелоуин в училищата и детските градини":
"ЕДНА СЪВСЕМ ИСТИНСКА СЛУЧКА от 30.10.2015 г.,
която ни изпратиха от семейството на главната героиня Елшай.
Действието се е развило в ОУ"П.Яворов"-Бургас,
в един от часовете на 1 клас:
"Днес учителката на Елшай казва:
- Добре, деца... извадете сега скицниците и нарисувайте нещо страшно за празника Хелоуин.
А Елшай казва:
- Аз няма да рисувам нищо страшно, защото мама ми е забранила!
Госпожата отвърнала:
- Добре тогава... нарисувай нещо хубаво...
И Елшай нарисувала море."
ПРЕКРАСНА ИЛЮСТРАЦИЯ НА КАУЗАТА НИ, НАЛИ?"
defender
11-09-2015, 10:21
"Невъзможно е да съществува някаква смислена форма на демокрация и лични свободи без светската държава.
Трагично е, че узурпиралият поста президент на Турция работи за разрушаване секуларизма в Турция, за да го замести с ислямистка република, на която той да застане начело като ислямски диктатор, един вид османски халиф.
Религиозните свободи обаче са възможни единствено в условията на светска демокрация. Светската държава предпазва най-крайните аспекти на религиозния абсолютизъм и преследването на другите.
Нека всички да се покорят на Бога и да не се опитват да принуждават, насилват или преследват другите в следването на техните доктрини, догми, абсолютизми или вътрешни конфликтни идеологии. Светските закони не лишават никоя религия от равни свободи под закона и също така оставят свободите на нерелигиозните хора непокътнатни.
Враждебните религии не служат на каузата на Иисус Христос и на вярата, която Той ни проповядва и ни откри."
Архиеп. Лазар Пухало
ПП: сега да видим какво ще кажат двете евроантлантически влъхви ауриса и търнала.
DoctorSatan666
11-09-2015, 12:59
Демокрацията е мит. Съвременната демокрация няма нищо общо с онази в древна Гърция, нито пък с обичайната заблуда " власт на народа". Това което днес се нарича демокрация, възниква в края на 19 и началото на 20 век, като резултат от масова индустриализация, както и национално и интернационално движение на голямо количество капитал. Конкуренцията и свободния пазар създават една динамична, равновесна система от "народни представители" (лобисти, бизнесмени, престъпници и подобни), които се сменят периодично и в момента в който някой наруши баланса, бива изяден от големите риби. Издигането на феминизма, мултикултурализма и либералнo-толерантните движения е с цел да се раздели населението не само по власт и капитал, но и по политически, сексуални и други белези, като новосъздадените касти от "опресирани от обществото" стават лесен за манипулация електорат. То затова и поначало се дават равни права на жените и негрите в Америка, а не заради някаква си светска, нерепресивна държава.
golemiq_korab_minava
11-09-2015, 13:13
Демокрацията е мит. Съвременната демокрация няма нищо общо с онази в древна Гърция, нито пък с обичайната заблуда " власт на народа". Това което днес се нарича демокрация, възниква в края на 19 и началото на 20 век, като резултат от масова индустриализация, както и национално и интернационално движение на голямо количество капитал. Конкуренцията и свободния пазар създават една динамична, равновесна система от "народни представители" (лобисти, бизнесмени, престъпници и подобни), които се сменят периодично и в момента в който някой наруши баланса, бива изяден от големите риби. Издигането на феминизма, мултикултурализма и либералнo-толерантните движения е с цел да се раздели населението не само по власт и капитал, но и по политически, сексуални и други белези, като новосъздадените касти от "опресирани от обществото" стават лесен за манипулация електорат. То затова и поначало се дават равни права на жените и негрите в Америка, а не заради някаква си светска, нерепресивна държава.
+1 макар, че някои постигнати цели са се правили от наистина издигнали се хора, желаещи по-праведно общество. Някои хора расли в днешното общестество, имали са идеали и са успявали да сбъдат част от волята им.
defender
11-09-2015, 13:17
^^ мисля, че си прав!
Ватиканът с "гей сауни и салони за секс услуги" в центъра на Рим
http://www.blitz.bg/news/article/374153
-----------------------------
Само преди две години Ватиканът закупи цял блок в Рим за 22 млн. евро, където се помещава най-голямата "гей сауна" в Европа
------------------------------------
Ватиканът с "гей сауни и салони за секс услуги" в центъра на Рим
http://www.blitz.bg/news/article/374153
-----------------------------
Само преди две години Ватиканът закупи цял блок в Рим за 22 млн. евро, където се помещава най-голямата "гей сауна" в Европа
------------------------------------
Пълни глупости!
Пълни глупости!
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/vatileaks-scandal-vatican-properties-used-as-brothels-and-massage-parlours-where-priests-pay-for-sex-a6729251.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3313341/Vatican-properties-operating-BROTHELS-massage-parlours-priests-claims-latest-reports-Vatileaks-scandal.html
http://www.huewire.com/miscellaneous/pope-seeks-forgiveness-for-sex-scandals-in-vatican-and-rome/29051/
и още много подобни, стига да ползваш правилната търсачка, за да не те намерят след това
^ Това е опит за подриване авторитета на Светата Църква.
Ако се къпеш с Папата в една баня, би ли се навел да вдигнеш сапуна ?
defender
11-11-2015, 19:28
^ Това е опит за подриване авторитета на Светата Църква.
на папизма ли викаш "света църква"?
Ако се къпеш с Папата в една баня, би ли се навел да вдигнеш сапуна ?
Бих защото Светият Отец не е податлив на изкушенията на Сатана, а и не е педал. Но в Троянския манастир не бих.
на папизма ли викаш "света църква"?
На Църквата като цяло.
defender
11-23-2015, 11:01
Цитат: "Белите нашественици унищожават високата цивилизация и култура на индианците, които по своето духовно и морално развитие са много по-висока от юдео-талмудическата, доближаващи се до християнската вяра и цивилизация. Патологичната жестокост и алчност, присъща на белите нашественици от Северна Америка, са напълно чужди на индианците. Те правилно видяха тези бели непознати хора, не съвсем нормални, повредени, заслужаващи само съжаление.
Истинското Православие винаги е защитавало индианците от жестоката тирания и грабеж на имуществото им. В земите на Америка, които до средата на 19-ти век принадлежаха на Русия, индианците са оцелели напълно. Освен това, много от тях приели Православието, са успели да запазят своята култура."
defender
11-23-2015, 11:25
Русия е способна да използва православието, както терористите исляма
http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/60653-slavcho-bosilkov-rusiya-e-sposobna-da-izpolzva-pravoslavieto-kakto-teroristite-islyama.html
ПП: всякакви "експерти" почнаха да се изказват за православието, ей сега как вярващите "зомбита" щели да вземат автоматите и ще ходят да трепят ауриси и търналовци, щото русия казала, баси.
Та моля ви, никой да не "трепе" ауриса. Иисуската също не е "трепал" никой.
defender
11-27-2015, 10:04
"Просто няма как атеистичният съюз между САЩ и Европа да оцелее в един свят, в който е налице глобално религиозно възраждане.
Значи ние трябва да се радваме, че някой обругава исляма, християнството, а дълбоко в себе си не осъзнаваме, че това е фундаментална трагедия за самите нас.
Или както казваше гениалният Томас Елиът: „Ако не искате да имате Бог, а Бог е ревнив, трябва да се кланяте на Хитлер или на Сталин“. Или на множеството хитлерчета или сталинчета, които идват на власт в западния „демократичен“ свят чрез илюзията, наречена „свободни демократични избори“, превърнали се отдавна, по думите на Алвин Тофлър в „масов ритуал на колективното фантазиране“." - поглед през критическата психология от проф. Людмил Георгиев.
defender
11-29-2015, 19:56
Извънземни няма, сами сме във Вселената
"Биологичният процес, който е довел до възникването на разумен живот на Земята, е станал по щастлива случайност. Английският физик професор Брайън Кокс смята, че подобно нещо едва ли може да се повтори още някъде във Вселената."
http://megavselena.bg/izvynzemni-nyama-sami-sme-vyv-vselenata-kazva-brayyn-koks/
ПП: Защо атеистите са склони да вярват в "щастливата случайност", но не и в Бог?
defender
12-02-2015, 13:09
Цени това, което Бог ти е дал - За последиците от една пластична операция:
"Защо започнах да се самоунищожавам? Навярно заради недостиг на любов. Не бива да си правиш операция, за да се харесаш някому, за да изглеждаш добре. Това е лицемерие, угода на дявола! Хора, пазете това, което Бог ви е дал. Иначе последиците може да бъдат печални. Ще изгубите здравето си, радостта на живота.
Всеки човек е неповторим, замислен и изтъкан в утробата на майка си от Самия Господ. Да се върви срещу Твореца е безумие. Ние сами се предаваме в ръцете на шарлатаните, които пълнят джобовете си за сметка на нашето нещастие и глупави грешки, а нас оставят без нищо, като ни вземат и здравето, този дар Божий. Помня как опериращият ме лекар ми каза: „Аз не съм Господ, за да ти върна здравето!“ - „А защо ме оперира тогава!“, помислих аз…"
golemiq_korab_minava
12-02-2015, 15:38
Извънземни няма, сами сме във Вселената
"Биологичният процес, който е довел до възникването на разумен живот на Земята, е станал по щастлива случайност. Английският физик професор Брайън Кокс смята, че подобно нещо едва ли може да се повтори още някъде във Вселената."
http://megavselena.bg/izvynzemni-nyama-sami-sme-vyv-vselenata-kazva-brayyn-koks/
ПП: Защо атеистите са склони да вярват в "щастливата случайност", но не и в Бог?
няма случайни неща
извънземни има, дори са ни създали, преди Бог да създаде тях ?
"Защо започнах да се самоунищожавам? Навярно заради недостиг на любов. Не бива да си правиш операция, за да се харесаш някому, за да изглеждаш добре. Това е лицемерие, угода на дявола! Хора, пазете това, което Бог ви е дал. Иначе последиците може да бъдат печални. Ще изгубите здравето си, радостта на живота.
Всеки човек е неповторим, замислен и изтъкан в утробата на майка си от Самия Господ. Да се върви срещу Твореца е безумие. Ние сами се предаваме в ръцете на шарлатаните, които пълнят джобовете си за сметка на нашето нещастие и глупави грешки, а нас оставят без нищо, като ни вземат и здравето, този дар Божий. Помня как опериращият ме лекар ми каза: „Аз не съм Господ, за да ти върна здравето!“ - „А защо ме оперира тогава!“, помислих аз…"Не приемам това! Грозотата е от дявола, красотата е от Бога! Пластичната операция е богоугодна, защото руши и се бори с това което дяволът е сътворил ;) ! Пластичната операция е форма на екзорсизъм! Дяволът може да обладае не само душата, но и тялото на човека! Пластичната операция премахва дяволското и оставя божественото! И аз имам нужда от такъв екзорсизъм :) , но това е друга тема!
defender
12-06-2015, 11:32
Гери-Никол девствена?!
Иначе й допадали интелигентни момчета.
http://www.dunavmost.bg/Fun/News/34392-geri-nikol-devstvena?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=Postcron.com
ПП: На опашката моля.
Тая блудница е девствена, колкото латинският е жив.
Гери-Никол девствена?!
Иначе й допадали интелигентни момчета.
еФтин PR
LoveInfect
12-17-2015, 17:38
Защо в религиите толкова се държи, жените да са девствени, а за мъжете никога нищо не казват по този въпрос?
Защо в религиите толкова се държи, жените да са девствени, а за мъжете никога нищо не казват по този въпрос?
И аз това се чудя. Трябва да питаме брат defender.
Поне в християнството, вероятно има връзка със заповедта "Не прелюбодействай!" и ако жена не е девствена преди сватбата, значи е нарушила заповедта. При мъжете, девствеността не може да се докаже ;) .
Поне в християнството, вероятно има връзка със заповедта "Не прелюбодействай!" и ако жена не е девствена преди сватбата, значи е нарушила заповедта. При мъжете, девствеността не може да се докаже ;) .
в православието и др. вероизповедания да, но според написаното в Библията понятието "прелюбодеяние" е свързано преди всичко с липсата на вярност към Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а най-малкото липсата на вярност към доброто/чистата любов към ближния, защото какво ако въобще не водиш полов живот и не правиш секс въобще, а (примерно) системно тормозиш някого психически?!, така че "не прелюбодействувай" най-напред означава не причинявай зло на ближния(съжителя) си чрез отдаване, досаждане, натрапване, насилие, поробване, тормозене, измъчване, оскърбяване или огорчаване, т.е. както има "не кради", което означава не причинявай зло чрез вземане, отнемане, лишаване, кражба, така и има заповед против причиняването на зло чрез даване, отдаване, и пр., понеже и става въпрос за положението с (между)човешките взаимоотношения като цяло, например какво ако си верен на жена си, а пък пребиваш приятеля си в уж приятелски бой, или тормозиш детето си като го притискаш ужким в бащина прегръдка/уж от истинска любов?!...
най-типичният белег на човешката(666) религия е именно лъжата (и), че сексът е (уж) най-порочното нещо, а в същото време никак не изтъква нуждата от и не държи на покаяние(то) във вярата относно духовните неща, но винаги оставя това на заден план...
defender
12-19-2015, 10:45
И аз това се чудя. Трябва да питаме брат defender.
Това за девствеността до брака важи както за мъжа така и за жената, а не само за жената.
В Православието, блудство се смята за грях, с който човек съгрешава срещу собственото си тяло, а тялото не трябва да се осквернява с телесни грехове, защото е храм Божи, храм на душата, както се казва в писанието, където също се прави ясна разлика между телесен грях и душевен:
16. Или не знаете, че, който се съединява с блудница, става едно тяло с нея?...
18. Избягвайте блудството; всеки грях, що прави човек, е извън тялото, а блудникът против собственото си тяло греши.
19. Или не знаете, че тялото ви е храм на Духа Светаго, Който живее във вас и Когото имате от Бога, и че не принадлежите на себе си?
20. Защото вие сте скъпо купени. Затова прославете Бога в телата си и в душите си, които са Божии.
Така, че блудството се смята за грях не само за душата, но и за тялото!
LoveInfect
12-19-2015, 11:49
Да всъщност научно погледнато, сексът е много полезен за тялото: намалява стреса, отделя се допамин, засилва ичунната система, подобрява съня и емоционалното състояние... защо в свещените книги се смята за оскверняване? Дали защото когато са били писани не е имало предпазни мерки, такава хигиена и контрасепция?
defender
12-19-2015, 11:52
Да всъщност научно погледнато, сексът е много полезен за тялото: намалява стреса, отделя се допамин, засилва ичунната система, подобрява съня и емоционалното състояние... защо в свещените книги се смята за оскверняване? Дали защото когато са били писани не е имало предпазни мерки, такава хигиена и контрасепция?
защото може би създава някаква зависимост, което малко или много отнема свободата на волята в нейните решения.
defender
12-19-2015, 12:03
отделно има много монаси, които се въздържат от секс и си живеят доста дълго.
така, че това, че без секс сме щели да се разболеем са пълни провокации, според мен.
сексулната енергия може да бъде трасформирана в много други креативни неща, различни от това да ходиш по цял ден със свалени гащи масторбирайки или денонощен секс, което май е и целта на днешната масова култура, да ни докара до там, не знам.
така, че това, че без секс сме щели да се разболеем са пълни провокации, според мен.
сексулната енергия може да бъде трасформирана в много други креативни неща, различни от това да ходиш по цял ден със свалени гащи масторбирайки или денонощен секс, което май е и целта на днешната масова култура, да ни докара до там, не знам.Като приказваш такива неща, ти пробвал ли си да живееш без секс и без мастурбиране и колко време си издържал?
Смях :D!
LoveInfect
12-19-2015, 20:36
Всеки човек е неповторим, замислен и изтъкан в утробата на майка си от Самия Господ. Да се върви срещу Твореца е безумие. Ние сами се предаваме в ръцете на шарлатаните, които пълнят джобовете си за сметка на нашето нещастие и глупави грешки, а нас оставят без нищо, като ни вземат и здравето, този дар Божий. Помня как опериращият ме лекар ми каза: „Аз не съм Господ, за да ти върна здравето!“ - „А защо ме оперира тогава!“, помислих аз…"
Казваш ли че пластичните операции са грях?
LoveInfect
12-19-2015, 20:43
сексулната енергия може да бъде трасформирана в много други креативни неща, различни от това да ходиш по цял ден със свалени гащи масторбирайки или денонощен секс, което май е и целта на днешната масова култура, да ни докара до там, не знам.
Аз не вярвам че нещо може да замени секса, тъй като мисля че това си е основна човешка нужда, всъщност една от характеристиките на всички животни, е желанието да се размножават, така ни е създал Бог, и доколкото знам според религията сексът не е лошо нещо стига да е със съпруга или съпругата. И не ти говоря за деноноще секс, което не е възможно?! Смисъл организма има нужда да се възстанови. И това че отделя допамин, не означава че създава зависимост; храната и спортът също отделят допамин, но не сме зависими.
*зависими в смисъл, като от дрога(хероин, кокаин...)
LoveInfect
12-19-2015, 20:44
Като приказваш такива неща, ти пробвал ли си да живееш без секс и без мастурбиране и колко време си издържал?
Смях :D!
Лол, едва, ли ще иска да пробва :D :D
това неразбрано човече дефендър е един скапан агент на сатанинското царство, който винаги отрича истината и я заменя с една най-резонна лъжа на системата на човешката(666) религия, не сексът е "блудството", за което се говори в Библията, но библейската дума "блудство" означава облагодетелствуване по начин, по който се причинява зло на ближния или ближният е ощетяван, и именно такъв е и преносният смисъл на тази дума в тълковния речник: блудство = блуд = безредие, отклонение от нормалното, смущение, бърканица(смут), (издание от 1993г., който е бил издаван и 1973, 1963, и 1955г), също така ако сексът сам по себе си беше блудство, тогава Бог нямаше да направи да има човеци от мъжки пол и други от женски, но е писано:
"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,
"И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека. А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът. А и двамата, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха." Битие 2: 22-25,
"И някои фарисеи се приближиха и Го попитаха, за да Го изпитат: Позволено ли е на мъж да напусне жена си? В отговор Той им каза: Какво ви е заповядал Моисей? А те рекоха: Моисей е позволил да напише мъжът разводно писмо и да я напусне. А Исус им рече: Поради вашето коравосърдечие ви е написал тая заповед; обаче, в началото на създанието, Бог ги е направил мъж и жена. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще бъдат, една плът; така че не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва." Марк 10: 2-9
също така и нямаше да бъде написано:
"А относно това, що ми писахте: Добре е човек да се не докосва до(т.е. да не смущава/да не насилва някоя) жена. Но, за да се избягват блудодеянията, нека всеки мъж има своя си жена, и всяка жена да има свой мъж. Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение; подобно и жената с мъжа. Жената не владее своето тяло, а мъжът; така и мъжът не владее своето тяло, а жената. Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате. Но, това казвам, като позволение, а не като заповед. Обаче, бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз. Но всеки има своя особен дар от Бога, един така, а друг инак." 1 Коринтяни 7: 1-7,
"Обаче, нито жената е без мъжа, нито мъжът без жената, в Господа;" 1 Коринтяни 11: 11
и така, страшно е най-вече духовното "блудодеяние", но и другите "блудодеяния" не са за предпочитане
сякаш слушам думите на някакъв йоги или индус, точно те говорят така за секса, уж че имало някаква сексуална енергия, която Бог ни е дал да трансформираме, абсолютен дебилски папагал си, каквото прочетеш или чуеш от света, това рецитираш
Аз не вярвам че нещо може да замени секса, тъй като мисля че това си е основна човешка нужда, всъщност една от характеристиките на всички животни, е желанието да се размножават, така ни е създал Бог, и доколкото знам според религията сексът не е лошо нещо стига да е със съпруга или съпругата. И не ти говоря за деноноще секс, което не е възможно?! Смисъл организма има нужда да се възстанови. И това че отделя допамин, не означава че създава зависимост; храната и спортът също отделят допамин, но не сме зависими.
*зависими в смисъл, като от дрога(хероин, кокаин...)
зависимостта не идва от природата, която Бог е създал, но идва като проклятие от системата на човешката(666) религия/духовност
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха(също: бяха афектирани/засегнати) от виното на нейното блудствуване." Откровение 17: 1-2
LoveInfect
12-20-2015, 22:08
зависимостта не идва от природата, която Бог е създал, но идва като проклятие от системата на човешката(666) религия/духовност
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха(също: бяха афектирани/засегнати) от виното на нейното блудствуване." Откровение 17: 1-2
Абе това не е ли за виното? ГОВОРИМ ЗА СЕКСА.
Абе това не е ли за виното? ГОВОРИМ ЗА СЕКСА.
тук за опиване с вино ли се говори:
"И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много." Откровение 17: 6
и едва ли става въпрос за пиене на кръв от истински Светии в съвсем буквалния смисъл на думата
LoveInfect
12-21-2015, 19:46
ами... аз да си призная, не го разбирам много... но на първо четене, ако вие не го бяхте подхвърлили, хич нямаше да мога да го асоцирам на секс. Някой би ли ми го обяснил? Да не би вашата интерпретация да е, че чрез'беше се опила' иска да каже.. харесала по сексуален начин? Не, въобще нищо не ми говори, ако някой не ми го обясни, не бих признала цитата за свързан с темата.
LoveInfect
12-21-2015, 19:47
ти за каква зависимост имаш впредвид? и нека разграничаваме зависимост и нужда.
defender
12-21-2015, 21:24
Професор от катедрата по научен атеизъм, минавайки по улицата, видял момче с кутия, пълна с новородени котета.
-Какви прелестни котета имаш!
-Да,- отговорило момчето,- защото това са котета-атеисти.
След седмица професорът минавайки по улицата с жена си, я помолил да се приближи до момчето и да похвали неговите котета.
-Ти ще бъдеш приятно удивена от неговия отговор.
Тя се приближила до момчето и казала: "О, аз не съм виждала в целия свят по-прекрасни котета!"
-Това е защото са котета-християни.
-Как така?- изкрещял професорът.- Преди една седмица това бяха котета-атеисти!
-Отвориха им се очите.
ПП: така е :)
LoveInfect
12-21-2015, 21:42
Професор от катедрата по научен атеизъм, минавайки по улицата, видял момче с кутия, пълна с новородени котета.
След седмица професорът минавайки по улицата с жена си, я помолил да се приближи до момчето и да похвали неговите котета.
Тя се приближила до момчето и казала: "О, аз не съм виждала в целия свят по-прекрасни котета!"
-Отвориха им се очите.
Ами това тука е твое мнение, че християнската (православна?) религия е най правилната, за други е друга...
Всъщност аз мисля че няма правилна религия, мисля че трябва, сам да си интерпретираш божиите слова, дам да си си отговорен за действията, без обаче да пречиш или да насилваш другите чрез сила да вярват в това което ти вярваш. Все пак, в Съдния ден, ние сами ще си отговаряме за деянията.
LoveInfect
12-21-2015, 21:46
защото може би създава някаква зависимост, което малко или много отнема свободата на волята в нейните решения.
Ти да си имал зависимост от секс? Айде моля ти се ?? То всичко може да се обърне на зависимост, от телевизията до това да си зависим от някой човек...
ами... аз да си призная, не го разбирам много... но на първо четене, ако вие не го бяхте подхвърлили, хич нямаше да мога да го асоцирам на секс. Някой би ли ми го обяснил? Да не би вашата интерпретация да е, че чрез'беше се опила' иска да каже.. харесала по сексуален начин? Не, въобще нищо не ми говори, ако някой не ми го обясни, не бих признала цитата за свързан с темата.
казваш, че връзката ти с Бога е силна, а не го разбираш дори и след като ти беше обяснено толкова подробно?!, и даже разчиташ на това някой от нас да ти го обясни?!, хайде малко да се потрудиш, не бъдете готованци, ако сте изкарвали добри оценки в училище, защо и тук не се постараете малко...
ти за каква зависимост имаш впредвид? и нека разграничаваме зависимост и нужда.
разбира се, че за лошата/неблагоприятната зависимост ставаше въпрос
ПП: така е :)Не отговори на въпроса :D !
LoveInfect
12-22-2015, 22:21
[QUOTE=npp;11375575]казваш, че връзката ти с Бога е силна, а не го разбираш дори и след като ти беше обяснено толкова подробно?!, и даже разчиташ на това някой от нас да ти го обясни?!, хайде малко да се потрудиш, не бъдете готованци, ако сте изкарвали добри оценки в училище, защо и тук не се постараете малко...
Хаха, че това да не го е писал Бог, пишали го светии които са си гледали интересите и са се опитвали да подобряват ценостите на хората. Но фактът си остава: БИБЛИЯТА Е ПИСАНА ОТ ХОРА.
И да като не разбирам нещо няма да седя и да зяпам като овчарско куче, ще помоля някой който разбира да ми
казваш, че връзката ти с Бога е силна, а не го разбираш дори и след като ти беше обяснено толкова подробно?!, и даже разчиташ на това някой от нас да ти го обясни?!, хайде малко да се потрудиш, не бъдете готованци, ако сте изкарвали добри оценки в училище, защо и тук не се постараете малко...
Хаха, че това да не го е писал Бог, пишали го светии които са си гледали интересите и са се опитвали да подобряват ценостите на хората. Но фактът си остава: БИБЛИЯТА Е ПИСАНА ОТ ХОРА.
И да като не разбирам нещо няма да седя и да зяпам като овчарско куче, ще помоля някой който разбира да ми
лъжла
"И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля; защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 20-21
и в училище ли ще чакаш някой да ти обясни по време на изпит?!, лесно е да се разсъди, ама някои тук ви мързи да мислите или сте небрежни
за да повярва някой в неправедната религия/духовност, тя трябва да му предоставя/осигурява нещо достатъчно ценно/полезно за него, например свобода, мир, (жизне)радост, блаженство, щастие, благодат, способност, дарба, възвишеност, мъдрост, могъщество, власт, слава, или др., иначе ако не получи/получава нищо такова от нея, едва ли би я последвал, обаче за да може тя да предоставя/осигурява такива неща на своите последователи/поклонници, тя трябва да използва хитрост/измама/лъжа/заблуда, понеже ако хората са абсолютно сигурни, че тя ги мами/лъже/заблуждава, и знаят точно как и в какво, а също и какви биха били последствията от това за тях, мнозина от тях не биха я последвали, затова и тя не им казва истината, но им представя разни лъжи/заблуди за истина, така тя възползвайки се от милостта и дълготърпението на истинския Господ Бог и истинските Светии е успявала досега да използва/обръща благодатта на истинския Господ Бог за нечисти цели/в похотливост, а именно благодатта на истинския Господ Бог и истинските Светии е тяхната "кръв", с която тя се "опива", а с "виното" от беззаконието на нейното "опиване", тя е успявала досега да предаде много хора на разтление, например много хора бяха развращавани сексуално, като бяха превръщани в хомосексуалисти, травестити, проститутки, и въобще хора с наклонност към всякакви помрачаващи перверзии, освен това по такъв начин много хора бяха водени към това да вършат всякакви злини, престъпления, неправди и беззакония като бяха улавяни в механизма на системата на духовното беззаконие и човешката(666) религия/духовност, който предоставя/осигурява временно решение на вече създадените проблеми/усложнения за самите извършители и замесени, следователно "виното" на нейното "блудствуване/блудодеяние"(т.е. на нейното беззаконие) е всъщност това алтернативно и временно решение, което всъщност е нечисто/нечестиво... - разбра ли сега?!
ако искаш да разбереш още, продължавай да разсъждаваш така правилно както в примера, който ти даваме тук(по-горе), и ще разбереш и още, като имаш предвид, че в Библията се говори за духовна война и духовно беззаконие, а не за вино, кръв, блудствуване/блудодеяние, и пр. в буквалния смисъл, понеже не само сексуалните злини бяха единствените злини на света, при все че не бяха и най-големите, но имаше и много други злини, от които и доста по-големи от сексуалните...
-Отвориха им се очите.
лошото е, че за съжаление котета се оказаха по-добри от немалко така наречени християни...
LoveInfect
12-23-2015, 16:20
лъжла
"И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля; защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 20-21
и в училище ли ще чакаш някой да ти обясни по време на изпит?!, лесно е да се разсъди, ама някои тук ви мързи да мислите или сте небрежни
за да повярва някой в неправедната религия/духовност, тя трябва да му предоставя/осигурява нещо достатъчно ценно/полезно за него, например свобода, мир, (жизне)радост, блаженство, щастие, благодат, способност, дарба, възвишеност, мъдрост, могъщество, власт, слава, или др., иначе ако не получи/получава нищо такова от нея, едва ли би я последвал, обаче за да може тя да предоставя/осигурява такива неща на своите последователи/поклонници, тя трябва да използва хитрост/измама/лъжа/заблуда, понеже ако хората са абсолютно сигурни, че тя ги мами/лъже/заблуждава, и знаят точно как и в какво, а също и какви биха били последствията от това за тях, мнозина от тях не биха я последвали, затова и тя не им казва истината, но им представя разни лъжи/заблуди за истина, така тя възползвайки се от милостта и дълготърпението на истинския Господ Бог и истинските Светии е успявала досега да използва/обръща благодатта на истинския Господ Бог за нечисти цели/в похотливост, а именно благодатта на истинския Господ Бог и истинските Светии е тяхната "кръв", с която тя се "опива", а с "виното" от беззаконието на нейното "опиване", тя е успявала досега да предаде много хора на разтление, например много хора бяха развращавани сексуално, като бяха превръщани в хомосексуалисти, травестити, проститутки, и въобще хора с наклонност към всякакви помрачаващи перверзии, освен това по такъв начин много хора бяха водени към това да вършат всякакви злини, престъпления, неправди и беззакония като бяха улавяни в механизма на системата на духовното беззаконие и човешката(666) религия/духовност, който предоставя/осигурява временно решение на вече създадените проблеми/усложнения за самите извършители и замесени, следователно "виното" на нейното "блудствуване/блудодеяние"(т.е. на нейното беззаконие) е всъщност това алтернативно и временно решение, което всъщност е нечисто/нечестиво... - разбра ли сега?!
ако искаш да разбереш още, продължавай да разсъждаваш така правилно както в примера, който ти даваме тук(по-горе), и ще разбереш и още, като имаш предвид, че в Библията се говори за духовна война и духовно беззаконие, а не за вино, кръв, блудствуване/блудодеяние, и пр. в буквалния смисъл, понеже не само сексуалните злини бяха единствените злини на света, при все че не бяха и най-големите, но имаше и много други злини, от които и доста по-големи от сексуалните...
Виж, npp, аз не виждам защо трябва да се обиждаме. Аз нито разправям тия на други хора, нито съм се кълнала, аз просто както виждаш нямам твоите знания по темата. Нормално е да не разбирам гекстовете, имам много по малко от твоя опит. Npp може да не съм го показвала, но аз много ти се възхищавам, ти си един от най просветените в този раздел по мое мнение. Извинявай че така реагирах по рано, този форум не е място където да си изкарвачм емоциите като ми е криво. Благодаря че ми обясни всичко, наистина го отценявам.
Виж, npp, аз не виждам защо трябва да се обиждаме. Аз нито разправям тия на други хора, нито съм се кълнала, аз просто както виждаш нямам твоите знания по темата. Нормално е да не разбирам гекстовете, имам много по малко от твоя опит. Npp може да не съм го показвала, но аз много ти се възхищавам, ти си един от най просветените в този раздел по мое мнение. Извинявай че така реагирах по рано, този форум не е място където да си изкарвачм емоциите като ми е криво. Благодаря че ми обясни всичко, наистина го отценявам.
добре, не исках да те обидя
добре, не исках да те обидя
Светнаха ти лукавите очички като видя свой фен, а?
defender
12-25-2015, 14:16
За истинната църква
http://svnikolai-rasnik.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0/
Светнаха ти лукавите очички като видя свой фен, а?
ти си лукав
ти си лукав
Пиян си. Като се оправиш ще си поговорим.
Пиян си. Като се оправиш ще си поговорим.
не си ме видял как вървя по права линия
не си ме видял как вървя по права линия
Ти в момента ако ме видиш ще паднеш от смях. Хайде, спирам да спамя, че да не напиша нещо, за което после да съжалявам.
Весела Коледа, npp!
Ти в момента ако ме видиш ще паднеш от смях. Хайде, спирам да спамя, че да не напиша нещо, за което после да съжалявам.
Весела Коледа, npp!
ВК и на теб (ама нямам предвид ВиК майстори да трябва да ти влизат вкъщи)
ВК и на теб (ама нямам предвид ВиК майстори да трябва да ти влизат вкъщи)
Ооо, npp, на колко чашки си?
Трябва да знаеш, че много те уважавам, въпреки че не съм го признавал досега.
hespect!
hespect!
Бегай оттука, бе! Блудник!
не съм пиян, просто се шегувах
не съм пиян, просто се шегувах
Аз съм, ама мъничко. Но това не променя факта, че ти се възхищавам.
:( inewton, iskam da sme priqteli, nqma da goworq wulgarnosti i nqma da goworq za homoeroti4nite si fantazii, obe6tawam
defender
12-29-2015, 10:40
"Родопите отново се връщат към Средновековието. Населението се мачка и се правят много сериозни усилия, за да се стигне до териториална автономия...
Хвърлят се много средства. Тези средства идват от Турция. Църквата е равнодушна към моята дейност, а държавата въобще не се интересува.
Трудно е, но аз продължавам борбата, за да обърна Родопите в християнската вяра", завърши отец Саръев."
ПП: Да допълня, че отец Боян Саръев е бивш мюсюлманин.
LoveInfect
12-29-2015, 16:08
Аз така и не разбрах, до колко алкохолът е позволен в православието.
Аз така и не разбрах, до колко алкохолът е позволен в православието.Позволен е без никакви ограничения :) ! Дори по време на пости, защото алкохолът е постен ;) !
Позволен е без никакви ограничения :) ! Дори по време на пости, защото алкохолът е постен ;) !
Склонен съм да го приема.
Pitancho
12-30-2015, 17:56
Само не чакай да получиш отговорА баш от Грозния. Според по-меродавни източници алкохолът е позволен в разумни граници. Което не значи, че позволеното е непременно препоръчително.
Ако човек е свикнал да внимава върху себе си, ще си намери границата без излишно философстване. Има различни степени на строгост при постите, така че в някои случаи е пълен пост, в други на хляб и вода, в трети на сухоежбина, има строг пост без олио и алкохол, има с разрешени раст. мазнина и вино, има същото + риба, има и въздържание само от месо, но с разрешени риба, яйца и млечни продукти... Няма да обяснявам кой, как и защо определя кой кога и колко строго да пости, и каква е целта на поста, че ще задълбаем много. Важното е, че алкохолът не е необходим в смисъл на незаменим за човека, и напиването и особено пристрастяването се считат за грях.
Според по-меродавни източници алкохолът е позволен в разумни граници. Кои източници? В Новият Завет няма забрана или ограничение за консумацията на алкохол.
Няма да обяснявам кой, как и защо определя кой кога и колко строго да пости, и каква е целта на поста, че ще задълбаем много.А би трябвало!
LoveInfect
12-31-2015, 19:30
Важното е, че алкохолът не е необходим в смисъл на незаменим за човека, и напиването и особено пристрастяването се считат за грях.
Почти няма човек който да не е пристрастен към нещо.
За много години, братя и сестри!
Само не чакай да получиш отговорА баш от Грозния. Според по-меродавни източници алкохолът е позволен в разумни граници. Което не значи, че позволеното е непременно препоръчително.
Ако човек е свикнал да внимава върху себе си, ще си намери границата без излишно философстване. Има различни степени на строгост при постите, така че в някои случаи е пълен пост, в други на хляб и вода, в трети на сухоежбина, има строг пост без олио и алкохол, има с разрешени раст. мазнина и вино, има същото + риба, има и въздържание само от месо, но с разрешени риба, яйца и млечни продукти... Няма да обяснявам кой, как и защо определя кой кога и колко строго да пости, и каква е целта на поста, че ще задълбаем много. Важното е, че алкохолът не е необходим в смисъл на незаменим за човека, и напиването и особено пристрастяването се считат за грях.
това, за което говориш е диета/гладуване, сещаш ли се поне за един стих от евангелията, от който (да) се вижда ясно как Исус е учил някой да пази диета или да гладува?!
За много години, братя и сестри!
za mnogo godini, bratle! :)
Пичуе... имам баба евангелистка, която иска да ми подари златно кръстче.
Какво да и кажа на жената, ще ми се обиди :(
нали щеше да си отиваш
няма как да не обидиш сектант
ми имах важен въпрос и нямаше към кой да се обърна ...
defender
01-02-2016, 20:07
Пичуе... имам баба евангелистка, която иска да ми подари златно кръстче.
Какво да и кажа на жената, ще ми се обиди :(
Вземи го! След това можеш да го продадеш на някой сдухан християнин (като мене), като му кажеш, че си го взела от Йерусалим, хем ще му вдигнеш цената. Ти си еврейка душа, аз ли да те уча, простия плебей, последовател на "гадния" Иисус?!
Pitancho
01-02-2016, 20:19
Кои източници? В Новият Завет няма забрана или ограничение за консумацията на алкохол
Бре, па специалист! Щом не си много наясно, кажи си честно ,,Аз не знам да има'' вм. категоричното ,,Няма!''
* Лук. 21:34 ,, Прочее, внимавайте над себе си, да не би сърцата ви да бъдат отегчавани с преяждане, пиянство и житейски грижи...''
* Рим. 13:13 ,,Като в ден, да се държим благоприлично, без да се предаваме на срамни гощавки и пиянство, нито на сладострастие и разпътство, нито на раздор и завист;..."
* Еф. 5:18 ,,И не се опивайте с вино, от което произлиза разпътство...''
Може да има и още, не съм ровил подробно. Категорична забрана няма, ограничение има. Защо всъщност подхващаш темата? Между другото това е частен случай на забраната за невъздържание въобще- било в храна, питие, сексуално невъздържание и алчност за рани неща и пр. Проблемът обикновено не е, че нещо е лошо само по себе си, а става такова, когато почнем да прекаляваме и злоупотребяваме с него.
За поста има смисъл да говориш не въобще, а конкретно за даден човек, който е готов да се потруди да изпълни, защото е започнал да осъзнава нуждата от работа върху себе си. Ако почна да говоря за всичкото, дето го маркирах набързо, ще се получи лекция или проповед, което хем е неудобно за формàта на форума, хем ще се окаже, че вероятно не интересува никого или още по-лошия вариант - ще стане повод за празни спорове и заяжданици. Или тролене като това на нпп, дето му отговорих преди време на същия въпрос, а той или не помни, или не е разбрал отговора, или нарочно се прави на по-глупав, отколкото е, за да саботира както обикновено всеки опит за смислен разговор.
Pitancho
01-02-2016, 20:52
Почти няма човек който да не е пристрастен към нещо.
Да. Самата дума страст, всъщност означава страдание /Страстите Христови филма, ако сте го чули като заглавие. Става дума за това, че грях, който се повтаря, се превръща в навик, а после в страст. На този етап обикновено удоволствието, което носи греха вече е притъпено и всъщност повече мъчи, отколкото услажда, като се сраства толкова силно с душата, че придобива силата на втора природа и затова изкореняването ѝ често изглежда не само невъзможно и болезнено, но и немислимо за този който е поробен от нея. Думите ти показват, че донякъде виждаш проблема, но понеже е почти повсевместен, смяташ, че това е естественото състояние за хората. Не е. Христос ни е обещал, че ако пребъдем в словата Му, т.е. ако ги спазваме, ще познаем Истината, и Истината ще ни направи свободни. Най-общо казано свободни от греховете, които паразитират в нас , а по незнание, хората дори не могат да си представят, че може да се живее и без тях и че именно това е естественото състояние на човека.
defender
01-02-2016, 21:09
лиорче, иначе баба ти хубава ли е,... ма?
Как и стои златното кръстче на врата пред огледалото.
Бабите ги остави на мен!
defender
01-02-2016, 21:50
има да чакаш, хубавата баба е за мен!
Все пак си е сложила червило, специално заради мен. Ако беше за тебе, нямаше да си сложи червило.
Бре, па специалист! Щом не си много наясно, кажи си честно ,,Аз не знам да има'' вм. категоричното ,,Няма!''
* Лук. 21:34 ,, Прочее, внимавайте над себе си, да не би сърцата ви да бъдат отегчавани с преяждане, пиянство и житейски грижи...''
* Рим. 13:13 ,,Като в ден, да се държим благоприлично, без да се предаваме на срамни гощавки и пиянство, нито на сладострастие и разпътство, нито на раздор и завист;..."
* Еф. 5:18 ,,И не се опивайте с вино, от което произлиза разпътство...''
Може да има и още, не съм ровил подробно. Категорична забрана няма, ограничение има. Защо всъщност подхващаш темата? Между другото това е частен случай на забраната за невъздържание въобще- било в храна, питие, сексуално невъздържание и алчност за рани неща и пр. Проблемът обикновено не е, че нещо е лошо само по себе си, а става такова, когато почнем да прекаляваме и злоупотребяваме с него.
За поста има смисъл да говориш не въобще, а конкретно за даден човек, който е готов да се потруди да изпълни, защото е започнал да осъзнава нуждата от работа върху себе си. Ако почна да говоря за всичкото, дето го маркирах набързо, ще се получи лекция или проповед, което хем е неудобно за формàта на форума, хем ще се окаже, че вероятно не интересува никого или още по-лошия вариант - ще стане повод за празни спорове и заяжданици. Или тролене като това на нпп, дето му отговорих преди време на същия въпрос, а той или не помни, или не е разбрал отговора, или нарочно се прави на по-глупав, отколкото е, за да саботира както обикновено всеки опит за смислен разговор.
а чел ли си това:
"И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват." Марк 16: 17-18
смъртоносното питие включва и големи количества алкохол, обаче в Библията се говори на първо място за духовна смърт, не толкова за физическа:
"Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла." Матей 10: 28
спомни си как ева и адам не умряха напълно физически когато ядоха от "дървото", за което Бог им каза, че ще умрат още в деня, в който ядат от него, но оживяха, като адам дори е доживял до над 900 години след това
"И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря." Битие 5: 5
възможно ли е Бог да е излъгал, или те наистина са умрели още в онзи ден, в който са яли от забраненото "дърво"?!, а ако са умрели още в онзи ден, тогава смъртта им едва ли е била пълна физическа смърт, но става въпрос за друг вид смърт, и ако става въпрос за духовна смърт, то тогава и със сигурност грехът им е бил духовен, а не за физически...
как ще обясниш това?!, може ли физическото да е над духовното, или то да е всепроникващо повече от духовното?!, какво могат да причинят едни атоми и молекули сами по себе си, след като нямат разум, но са просто една мъртва материя, в сравнение с духовното, което от своята "тъмна" страна е представено като най-интелигентно същество от категорията на Бог(Битие 3:1), наричано сатана?!, глупавата мъртва материя ли проговори на жената и излъга и нея и мъжа и, или...?!
Вземи го! След това можеш да го продадеш на някой сдухан християнин (като мене), като му кажеш, че си го взела от Йерусалим, хем ще му вдигнеш цената. Ти си еврейка душа, аз ли да те уча, простия плебей, последовател на "гадния" Иисус?!
Е много си гаден. Не съм такава. Сериозно попитах.
Как и стои златното кръстче на врата пред огледалото.
Като жена на малко повече от 70 е, симпатична е.
Тя не носи кръстче.
defender
01-03-2016, 10:20
Е много си гаден.
Ми как да не съм гаден, аз съм изперкал, нелогичен, задръстен, невротизирал, зациклил, психичиски осакатен от религията християнин.
Не четеш ли психология. Не слушаш ли ДокторСатан666, той изчел всички философски светила, пръстите си протърка, вече няма дори пръстов отпечатък, мазолите му излезнаха от писане по клавиатурата, а никакъв резултат.
Трябва да се пазиш от мене, единственото ти отношение с мене трябва да е, за да ми се подиграваш, че съм незрял, изостанал вярващ.
ПП: а да и съм несвободен, и зловещо потиснат от "иисуската".
golemiq_korab_minava
01-03-2016, 10:28
Що не го искаш?
defender
01-03-2016, 10:40
Супер толератните, вродено умни, образовани атеисти и либералствущи, ми казват, че нищо не става от мене, защото съм бил вярващ и ми хлопала дъската, нямал съм елементарно мислене. Какво да правя, помощ. Имам чувството, че съм заобиколен от "умни и красиви" и всички философстват едно и също, като серийно производство на кукли Барби.
И стават все повече. С толкова умност и красота се напълни света. Ужасно е. Като кафе с прекалено много захар, дето вече не става за пиене.
defender
01-03-2016, 11:00
Що не го искаш?
О, Корабе, не съм те виждал от цяла година, как изкара Новата година?
golemiq_korab_minava
01-03-2016, 11:03
Супер толератните, вродено умни, образовани атеисти и либералствущи, ми казват, че нищо не става от мене, защото съм бил вярващ и ми хлопала дъската, нямал съм елементарно мислене. Какво да правя, помощ. Имам чувството, че съм заобиколен от "умни и красиви" и всички философстват едно и също, като серийно производство на кукли Барби.
И стават все повече. С толкова умност и красота се напълни света. Ужасно е. Като кафе с прекалено много захар, дето вече не става за пиене.
недей да взимаш толкова на вътре всяка дума, все едно не знаеш, че на тоз свят хората освен на себе си (и близки), друго не ги интереусва.
defender
01-03-2016, 11:04
недей да взимаш толкова на вътре всяка дума,
добре, благодаря ти.
golemiq_korab_minava
01-03-2016, 11:05
О, Корабе, не съм те виждал от цяла година, как изкара Новата година?
За много години. Ми с родителите вкъщи. С колегите от насрания университет много не се разбирам.
defender
01-03-2016, 11:09
напи ли се, пяхте ли песни от терасата по потници докато стреляш с ловната пушка да чуе цялата махала, и хвърляхте ли пиратки по уличните кучета.
на мене, тва ми е мечта.
golemiq_korab_minava
01-03-2016, 11:15
хахахаха, не, но нямам нищо против пиратките, стига да се внимава. все пак 20 минути е... тъпо е като надуят чалгата и до сутринта гърми. Чалга от всички страни.
defender
01-03-2016, 11:27
Как мислиш, че ауриса и митето са си изкарали новата година. Аз мисля, че около тях е нямало жени.
Даже за генетичния свръхчовек митето си мисля, че изобщо не празнувал, как такива ниски, суетни празници, ще му развяла еволюционите висини до които е достигнал. Прекалено не му на нивото ЧНГ-то.
А ауриса си го представям в спокойна атмосфера, с класическа музика, да пие английски чай пред монитора, зачетен в нещо. Разбира се ако преди това през деня, някой не му е развалил настроението с лошия си поглед.
А доктор сатан си го представям в някаква гробищна атмосфера, размишлявайки седнал върху някой камък. Дано да не настине.
за нпп, няма да се захващам, тук има богат арсенал, а и той винаги може да ни изненада с поредното си свръбожествено или мистично преживяване.
Категорична забрана нямаКатегорично няма!
ограничение има. Ограничението се отнася за "пиянство" - т.е. прекаляване, а не за консумация изобщо (както е в други религии, да не споменавам имената им) :) ! Умерената употреба на алкохол по време на пости е също толкова богуугодна и позволена, както умерената консумация по празници :)!
Аз мисля, че около тях е нямало жени.Аскетите по воля или неволя са така ;), за съжаление :( !
golemiq_korab_minava
01-03-2016, 12:01
Как мислиш, че ауриса и митето са си изкарали новата година. Аз мисля, че около тях е нямало жени.
Даже за генетичния свръхчовек митето си мисля, че изобщо не празнувал, как такива ниски, суетни празници, ще му развяла еволюционите висини до които е достигнал. Прекалено не му на нивото ЧНГ-то.
А ауриса си го представям в спокойна атмосфера, с класическа музика, да пие английски чай пред монитора, зачетен в нещо. Разбира се ако преди това през деня, някой не му е развалил настроението с лошия си поглед.
А доктор сатан си го представям в някаква гробищна атмосфера, размишлявайки седнал върху някой камък. Дано да не настине.
за нпп, няма да се захващам, тук има богат арсенал, а и той винаги може да ни изненада с поредното си свръбожествено или мистично преживяване.
А тигъра сигурно е бил на някое парламентарно парти, черпил е уйски и шампанско. :д
Иначе як купон търналчо сигурно е правил с биричките.
Дреамлоукър е била с нпп, без съмнение. :Д
defender
01-03-2016, 12:06
А тигъра сигурно е бил на някое парламентарно парти, черпил е уйски и шампанско. :д
Може и да е раздавал рекламни брошури, ама важното е да се натегне и че ще е облечен със сако. Голямата работа е Дарки
има да чакаш, хубавата баба е за мен!
Все пак си е сложила червило, специално заради мен. Ако беше за тебе, нямаше да си сложи червило.
Защо си толкова сигурен!? Знаеш ли как ме заглеждат бабите?
Аз мисля, че се е напил като свиня и е направил една от прочутите си оргии.
вие освен да се лигавите/подиграете/поругаете май друго не правите, а после ревете задето не можете да имате вечен живот, не забравяйте, че този раздел на форума е все пак за религия и философия, или бъдете сериозни в темите тук, или отивайте в раздела кофата
npp ,много си строг. Ш' ма обидиш.
Кажи сега бодна ли на Нова Година?
npp ,много си строг. Ш' ма обидиш.
Кажи сега бодна ли на Нова Година?
боднах вегетарианска храна, а сега вече си затваряй/затвори клавиатурния плювалник в раздела
боднах вегетарианска храна, а сега вече си затваряй/затвори клавиатурния плювалник в раздела
Нали уж беше свидетел, бе, пъпеш!? Защо се държиш така с един смирен вярващ?
defender
01-05-2016, 11:29
..
ама виж го само, първо ти се изфука, а после те обиди.
тотално беше употребен.
defender
01-05-2016, 15:00
666 + 666 + 666 + 6 + 6 + 6 = 2016
Прeдричам, тази година ДокторСатан ще е в свои води. :)
Също предричам, че тази година нпп и неговия брат свидетел ще се сражават с дедо Антихристю Христов от село Баница.
DoctorSatan666
01-05-2016, 16:26
Прeдричам, тази година ДокторСатан ще е в свои води. :)
А аз предричам че и тази година ще си останеш същото малко, злобно, интригантско лайно. Бъди си инфантилен и злобен колкото си искаш, това не ми влиза в работата. Но поне спести си жалките провокации по мое име - за толкова години не разбра ли, че няма какво да кажеш, което да ме жегне?
defender
01-05-2016, 19:35
Стига мрънка докторе!
А и реално погледнато, какво толкова съм ти казал?!
ПП: Твоите думи са далеч по-злобни.
DoctorSatan666
01-05-2016, 21:17
Не съм злобен, нито те мразя. Това което пишеш в мен буди само отвращение и презрение, нищо повече. За да мразиш някого, трябва и да го уважаваш, като достоен противник. Ти не си достоен за омраза, защото нямаш "топките" да застанеш твърдо и сериозно зад идеите, на които уж симпатизираш. Вместо това се държиш като петокласник и когато ти оспоря глупостите, почваш да ми се лигавиш и шикалкавиш като няква малка пикла. Затова и по принцип избягвам да ти отговарям, но мине ли се известно време, пак почваш да ме намесваш в лигавщините си. Защо? Толкова ли ти е нужно вниманието ми?
golemiq_korab_minava
01-05-2016, 21:31
Не съм злобен, нито те мразя. Това което пишеш в мен буди само отвращение и презрение, нищо повече. За да мразиш някого, трябва и да го уважаваш, като достоен противник. Ти не си достоен за омраза, защото нямаш "топките" да застанеш твърдо и сериозно зад идеите, на които уж симпатизираш. Вместо това се държиш като петокласник и когато ти оспоря глупостите, почваш да ми се лигавиш и шикалкавиш като няква малка пикла. Затова и по принцип избягвам да ти отговарям, но мине ли се известно време, пак почваш да ме намесваш в лигавщините си. Защо? Толкова ли ти е нужно вниманието ми?
тОЛКова ли ти е нужно да се обесняваш във форума?
DoctorSatan666
01-05-2016, 21:44
тОЛКова ли ти е нужно да се обесняваш във форума?
Айде и другия лигльо се обади. Самоубий се, жалкар ...
defender
01-05-2016, 21:46
Защо? Толкова ли ти е нужно вниманието ми?
Не мисля, че отношението ми към тебе е с нещо по-различно от останалите, за да ми задаваш такива странни въпроси.
Другото което е, малко ми е странно, сатанист като тебе, дето не признавал никакви норми, морал, дето чупил обществени бариери, да ми държи сметка за добро отношение към него, па и с претенции и два часа обяснения.
Каква сатанинска ирония.
defender
01-05-2016, 21:48
Вземи се успокой, че почваш да дразниш иначе мирните и добронамерени потребители. Плашиш.
DoctorSatan666
01-05-2016, 22:05
> Не мисля, че отношението ми към тебе е с нещо по-различно от останалите, за да ми задаваш такива странни въпроси.
Недей да ми се правиш на умряла лисица, смешник... Ако имаш нещо съществено да (ми) кажеш, кажи го. Ако ще ме намесваш в детинските си простотии, умирай в лайна. Всъщност и двата случая, умирай в лайна.
> сатанист като тебе
> да ми държи сметка за добро отношение
http://prikachi.com/images/980/8558980m.gif
defender
01-05-2016, 22:13
[color=green]
Недей да ми се правиш на умряла лисица, смешник... Ако имаш нещо да ми кажеш, кажи го. Ако ще ми се лигавиш, умирай в лайна. Всъщност и двата случая, умирай в лайна.
Докторе, какви са тия смешни скоропоговорки бе, тва някакво народно творчество ли е, от типа "народа е казал, че... еди какво си"?
Докторе ти си бил някакъв литературен герой ве, по ти мяза.
DoctorSatan666
01-05-2016, 22:15
Докторе, какви са тия смешни скоропоговорки бе, тва някакво народно творчество ли е.
Религията ти е народно творчество, олигофрен...
defender
01-05-2016, 22:20
Религията ти е народно творчество, олигофрен...
Има разлика от религия до религия. Моята религия е създадена от реален човек, подплатена с реалния му живот и дела и с много свидетели и ученици.
Ми твоята философия също е форма на религия, че в този свят какво може да бъде 100% гарант за съвършена истина, явно във всичко, което приемаш за истина е нужно и зрънце вяра.
golemiq_korab_minava
01-05-2016, 22:23
много на сериозно се взимате
golemiq_korab_minava
01-05-2016, 22:24
без страсти
defender
01-05-2016, 22:25
казваш на доктора, че не е сериозен ли ве, ей ся ше му избиеш и другия комплекс.
докторе спокойно човек, аз пък ти казвам, че си сериозен човек, много сериозно ми седиш на мене, чак вцепенено.
golemiq_korab_minava
01-05-2016, 22:29
не казвам, че не е много сериозен, а че тук няма файда от това, аз също се правя, но не и в подобни спорове - кой е по-тъп, кой как го обиждал ......
defender
01-05-2016, 22:32
кой е по-тъп, кой как го обиждал ......
:D
ми ся, тежко му е на момчето
DoctorSatan666
01-05-2016, 22:35
Има разлика от религия до религия. Моята религия е създадена от реален човек, подплатена с реалния му живот и дела и с много свидетели и ученици.
Да бе, кисело мляко и вафли боровец. Твоята религия е създадена от алчни, властолюбиви или просто наивни фанатици, а малкото духовно и философско в нея отдавна е затрупано от институционализми, популистки и простолюдни глупости и суеверия, срещу които иронично и идола на твоята религия се е борил ...
DoctorSatan666
01-05-2016, 22:36
Добре че поне теб никой не те взима на сериозно.
defender
01-05-2016, 22:50
Да бе, кисело мляко и вафли боровец. Твоята религия е създадена от алчни, властолюбиви или просто наивни фанатици, а малкото духовно и философско в нея отдавна е затрупано от институционализми, популистки и простолюдни глупости и суеверия, срещу които иронично и идола на твоята религия се е борил ...
Всъщност така е, истината е яко замаскирана от какви ли не препятствия и фарисеи, но не е и невъзможно да я намериш, лошото е че ти (и много умници като тебе) се втренчваш само в препятствията, хвърляш един повърхностен поглед и отсвирваш нещата с пренебрежение, много слабохарактерно.
defender
01-05-2016, 23:06
същото малко, злобно, интригантско лайно.
Недей да ми се правиш на умряла лисица, смешник...
умирай в лайна. Всъщност и двата случая, умирай в лайна.
https://www.facebook.com/video.php?v=953362911419175
ПП: докторче хванах те на кой подражаваш?
DoctorSatan666
01-06-2016, 00:40
Всъщност така е, истината е яко замаскирана от какви ли не препятствия и фарисеи, но не е и невъзможно да я намериш, лошото е че ти (и много умници като тебе) се втренчваш само в препятствията, хвърляш един повърхностен поглед и отсвирваш нещата с пренебрежение, много слабохарактерно.
Не, слабохарактерно е да отхвърляш всички останали религии, идеологии и философски концепции, с помпозната претенция че твоята е единствената, в която се съдържа истината. Християнството започва като бунтарски хипи култ, а виж сега докъде е стигнало? До един отвратителен, лицемерен, псевдо-духовен мазохизъм. Дори и да е имало нещо наподобяващо истина, то е отдавна заминало в канализацията на времето. Още повече, че истината изобщо не съществува, тя не е нищо повече от отношение на истинност и искренност, най-вече към себе си . Истината не е абсолютна и статична, тя се мени с времената, хората и контекста. Истина няма, защото отношенията са като преживяванията. Няма значение дали във физическия свят си навън в парка, пък в същото време преживяваш че си сърбаш чая у вас. Преживяванията са истинни сами по себе си, също както отношенията. Например в отношенията " Аз искам" или "Аз обичам", няма нищо истинно или неистинно. Тая категория е неприложима. Приложима е категорията модалност (валидно/невалидно, изпълнено/неизпълнено, съответствено/несъответствено) - тоест задаваш условен контекст на отношението, и ако то се вписва адекватно, значи отношението е валидно. Контекста ни е отчасти зададен, отчасти го създаваме ние, всеки сам за себе си и групово. За тази част, която е зададена, бих се съгласил че отношението на Иисус, като цяло, е адекватно. Само че Иисус и светът, в който той е бил релевантен, ги няма от 2 хиляди години, а отношенията които християнските институции и вярващи му придават, нямат нищо общо с Иисус. Малките хора винаги преиначават идеите на такива индивиди, за контекстите на своите малки реалности, желания, потребности и отношения. И в целия този 2000 годишен калабалък от плебейска полюция, да се търси някаква далечна, метафорична, отдавна загубила стойност, истина, е упражнение за луди. Само наивник с очевидно пристрастие и инфантилна мисловна дейност, би тръгнал да търси истина в сборник с митове и легенди. Още повече пък днес, когато има достъп до толкова много други философски системи и автори, които са на светлинни години по-адекватни, както в отношението си към истината и вселената, така и в конкретните си изводи. Да не говорим че изобщо не ти трябват хилядолетни религии и философии за да схванеш света, ако имаш достатъчно интелект и широко-скроена натура, за да прозреш сам в нещата. Така че естествено че ще отсвиря нещата с пренебрежение. Няма смисъл да ровя във варел пълен с лайна, само защото е популярна заблудата че на дъното има злато и диаманти. Злато и диаманти, бол ама трябва да знаеш къде да ровиш. И трябва много купчини с лайна да преровиш, докато се научиш. Само идиот би ровил цял живот там където е ровено 2000 години и нищо не е намерено. А ти ровиш ли ровиш, и колкото повече ровиш и нищо не намираш, толкова повече искаш да заблудиш себе си и останалите, че усилията ти не са били напразни, а напротив че един ден ще бъдеш възнаграден за вложения труд. Като един комарджия, който колкото повече губи, толкова повече залага. И с това, в купчината с лайна може да ти се привиждат тонове злато, но само в твоите очи, не в моите.
DoctorSatan666
01-06-2016, 01:15
https://www.facebook.com/video.php?v=953362911419175
ПП: докторче хванах те на кой подражаваш?
Знаеш ли изобщо какво се казва в тази реч?
defender
01-06-2016, 12:46
Не, слабохарактерно е да отхвърляш всички останали религии, идеологии и философски концепции, с помпозната претенция че твоята е единствената, в която се съдържа истината. Християнството започва като бунтарски хипи култ, а виж сега докъде е стигнало? До един отвратителен, лицемерен, псевдо-духовен мазохизъм. Дори и да е имало нещо наподобяващо истина, то е отдавна заминало в канализацията на времето. Още повече, че истината изобщо не съществува, тя не е нищо повече от отношение на истинност и искренност, най-вече към себе си . Истината не е абсолютна и статична, тя се мени с времената, хората и контекста. Истина няма, защото отношенията са като преживяванията. Няма значение дали във физическия свят си навън в парка, пък в същото време преживяваш че си сърбаш чая у вас. Преживяванията са истинни сами по себе си, също както отношенията. Например в отношенията " Аз искам" или "Аз обичам", няма нищо истинно или неистинно. Тая категория е неприложима. Приложима е категорията модалност (валидно/невалидно, изпълнено/неизпълнено, съответствено/несъответствено) - тоест задаваш условен контекст на отношението, и ако то се вписва адекватно, значи отношението е валидно. Контекста ни е отчасти зададен, отчасти го създаваме ние, всеки сам за себе си и групово. За тази част, която е зададена, бих се съгласил че отношението на Иисус, като цяло, е адекватно. Само че Иисус и светът, в който той е бил релевантен, ги няма от 2 хиляди години, а отношенията които християнските институции и вярващи му придават, нямат нищо общо с Иисус. Малките хора винаги преиначават идеите на такива индивиди, за контекстите на своите малки реалности, желания, потребности и отношения. И в целия този 2000 годишен калабалък от плебейска полюция, да се търси някаква далечна, метафорична, отдавна загубила стойност, истина, е упражнение за луди. Само наивник с очевидно пристрастие и инфантилна мисловна дейност, би тръгнал да търси истина в сборник с митове и легенди. Още повече пък днес, когато има достъп до толкова много други философски системи и автори, които са на светлинни години по-адекватни, както в отношението си към истината и вселената, така и в конкретните си изводи. Да не говорим че изобщо не ти трябват хилядолетни религии и философии за да схванеш света, ако имаш достатъчно интелект и широко-скроена натура, за да прозреш сам в нещата. Така че естествено че ще отсвиря нещата с пренебрежение. Няма смисъл да ровя във варел пълен с лайна, само защото е популярна заблудата че на дъното има злато и диаманти. Злато и диаманти, бол ама трябва да знаеш къде да ровиш. И трябва много купчини с лайна да преровиш, докато се научиш. Само идиот би ровил цял живот там където е ровено 2000 години и нищо не е намерено. А ти ровиш ли ровиш, и колкото повече ровиш и нищо не намираш, толкова повече искаш да заблудиш себе си и останалите, че усилията ти не са били напразни, а напротив че един ден ще бъдеш възнаграден за вложения труд. Като един комарджия, който колкото повече губи, толкова повече залага. И с това, в купчината с лайна може да ти се привиждат тонове злато, но само в твоите очи, не в моите.
Това, което казваш мисля че е правилно, но това, което казваш относно християнството не е така. В смисъл, да наистина има и много християнски деноминации, където истината е изгубена или преиначена, наистина в християнството се намесват жажда за власт и контрол и да бъде използвано като инструмент на извратена човешка воля и желания, има и хора, които са се сбъркали покрай вярванията си. Но в същото време и покрай всичко това, истина има и тя е в християнството, за мен това е истината, чувствам се удовлетворен, чувствам се себе си, нищо в християнството не ме потиска, но всеки сам трябва да достигне до истината, аз затова не мога да ти кажа готова формула специално за тебе, в християнството ти си сътворец с Бога, сътворяваш собствения си живот, твоя път може би е друг, аз не мога да бъде сътворец с Бога на твоя живот, той си е твой аз само мога да бъда паразит, подтисник. Това ли искаш от мен, чакаш готова формула, ми аз от къде да знам какво е в сърцето ти, глупак. Ей затова, че такива като тебе чакат готовата формула, католицизма им поднесе инквизицията, а исляма шериата, и така религията се превърна в блато, в нещо закърняло, мъртво.
Не знам защо ми говориш така и с такава враждебна убеденост, още повече, че за мене твоята философия и несъстоятелна в реалния живот кочина, затова и ти целия си живот си го прекарал в някакви напасвания и лицемерие, защото иначе ако живееш изцяло по твоята философия, няма как да оцелееш или да си добре.
А за разлика от тебе има хиляди християни, които заради християнската си философия са се отказвали от всичко в света и са живеели сами и в пещери, сами са се оправяли и то в много добро психическо и физическо състояние и разум и до дълбока старост. Пробвай и ти, ама философията ти сигурно на втория ден ще изпуши и отново ще се върнеш в лицемерното си съществуване, без което философията ти е нула.
ПП: Твоята философия е като някакво забавно анимационно филмче, дето като се върнеш у вас от реалния живот и си го пускаш за да те поразвесели малко и да си пофантазираш, ама при тебе май това се е превърнало в постоянно ежедневие и предаваш на това анимационно филмче прекалено голяма тежест в реалността, но като излезеш в навън, в реалния свят и се сблъскваш челно, тогава включваш копчета на лицемерието, без да се отказваш от философията си.
defender
01-06-2016, 13:06
докторе в теб да не живеят две личности, една философска и една лицемерна. Много ме съмнява.
defender
01-06-2016, 13:30
Знаеш ли изобщо какво се казва в тази реч?
Какво казва, аз го постнах заради начина, тона и жестовете му на изразяване, просто така си те представям пред клавиатурата.
DoctorSatan666
01-06-2016, 17:27
Но в същото време и покрай всичко това, истина има и тя е в християнството, за мен това е истината, чувствам се удовлетворен, чувствам се себе си, нищо в християнството не ме потиска
А мислиш ли че тия от времето на инквизицията, или сега шерията, мислиш ли че те се чувстват подтиснати, неудовлетворени, или не-себе си? Какъв аргумент изобщо е това - "щом се чувствам себе си, значи това съм аз"? Естествено че ще се чувстваш себе си и удовлетворен - нали затова си избрал тъкмо тая религия и деноминация, а не някоя друга. То тъкмо затова тия религии са толкова масови - защотом има за всекиго по нещо, та да може всеки да върти и сучи както му е удобно. И тая удобност е толкова очевидна - създавате си бог който да ви обгрижва, както в тоя свят, така и в някакъв следващ; който чува вашите молитви и има лично отношение и план за всеки един.
но всеки сам трябва да достигне до истината, аз затова не мога да ти кажа готова формула специално за тебе, в християнството ти си сътворец с Бога, сътворяваш собствения си живот, твоя път може би е друг, аз не мога да бъде сътворец с Бога на твоя живот, той си е твой аз само мога да бъда паразит, подтисник. Това ли искаш от мен, чакаш готова формула, ми аз от къде да знам какво е в сърцето ти, глупак.
Не искам формула, не ми и трябва, но пък ти явно я искаш. Защото християнството е формула откакто се е пръкнало, променя се единствено цената и условията на пазарлъка между вярващия и Джийзъс. Ако християнството не е формула, тогава за какво ви е библията, за какво са ви всичките догми, притчи, светци и идоли? Ако ти имаше свободата да променяш формулата както си искаш, не просто в детайли, а изцяло, тогава нямаше да е формула, нали? И за каква самостоятелна истина ми говориш, след като приемаш на доверие 99% от глупостите, а останалия процент е едно просто нагаждане в незначителни детайли? И след като всеки уж е сътворец с бога и трябва сам да достигне до истината, ти какво правиш тука? А нпп? А тия с белите ризки по улиците? Не бяхте ли вие с претенцията, че знаете универсалната истина и богът ви има готово решение за всякакви лични и глобални проблеми, стига хората да вярват? Просто пак говориш през гъза си... И сега да не ми кажеш, аз не знам какво е решението на твоя проблем, трябва сам да го откриеш чрез комуникация с бог. То е същото, дали ти ще претендираш че знаеш решението на всички проблеми, или ще го прехвърлиш на някакъв измислен персонаж - няма разлика. Разликата е само в отговорността. Понеже ако твоето решение се окаже малоумно, ще трябва да поемеш отговорност. Но пък ако решението е в ръцете на някакво космическо зомби, това ти дава удобната позиция на просто "насочващ" и всичко си зависи от "насочения".
Не знам защо ми говориш така и с такава враждебна убеденост, още повече, че за мене твоята философия и несъстоятелна в реалния живот кочина, затова и ти целия си живот си го прекарал в някакви напасвания и лицемерие, защото иначе ако живееш изцяло по твоята философия, няма как да оцелееш или да си добре.
Добре, в кое съм лицемерен? В кое точно "философията" ми е несъстоятелна? Защо да няма как да оцелея или да съм добре?
И как точно мога да наруша някаква догма или да живея несъответствено , след като не вярвам в догми или изобщо, че има някаква универсална форма на "правилен" начин на живот (за мен или за който и да е).
ПП: В речта се казва нещо от сорта на (ще цитирам по памет):
" Ние не искаме да лъжем или заблуждаваме хората. И затова аз отказвах да излизам пред народа и да давам евтини обещания. Или да казвам че възраждането на германския народ може да стане за няколко дни. Ние искаме да работим отново, но и самия народ трябва да помогне. Не бива да се вярва че свободата, щастието и хубавия живот ще ни бъдат изпратени от небето.В нас самите лежи бъдещето на германския народ. Ако ние можем да дадем пример на този народ, чрез нашата работа, нашето усърдие, решителност, борбеност и непоколебимост, тогава ние ще се издигнем отново, също както нашите предци, които не са получили Германия като подарък, а е трябвало да я създадат сами за себе си"
defender
01-06-2016, 18:12
А мислиш ли че тия от времето на инквизицията, или сега шерията, мислиш ли че те се чувстват подтиснати, неудовлетворени, или не-себе си?
Ами естествено, че се чувстват подтиснати, шериата ги заплашва със смърт, затвор и насилие, ако не изпълняват и най-дребни неща, православието с какво те заплашва. Ако беше в шеритска държава, за тия приказки дето ги разправяш, досега да са ти отрязали ушите и езика, напълно законно при това. Там си живеят още като при Крумовите закони.
Не искам формула, не ми и трябва, но пък ти явно я искаш. Защото християнството е формула откакто се е пръкнало, променя се единствено цената и условията на пазарлъка между вярващия и Джийзъс. Ако християнството не е формула, тогава за какво ви е библията, за какво са ви всичките догми, притчи, светци и идоли? Ако ти имаше свободата да променяш формулата както си искаш, не просто в детайли, а изцяло, тогава нямаше да е формула, нали? И за каква самостоятелна истина ми говориш, след като приемаш на доверие 99% от глупостите, а останалия процент е едно просто нагаждане в незначителни детайли? И след като всеки уж е сътворец с бога и трябва сам да достигне до истината, ти какво правиш тука?
Ами тва е все едно си караш колата, пътища има много, имаш указателни табели, ама ти сам си караш колата, няма никой до тебе дето да те пляска зад врата. Също на къде ще тръгнеш, как ще достигнеш до целта, си е твоя работа, дали по-заобиколно, по-бързо, по-бавно или по-пряко, някъде пък можеш да попаднеш на път с дупки, да ти се счупи колата да я поправяш и други. Това, че има указателни табели, на тебе с какво те потиска. Маршрута ти си го избираш, ако искаш и през гората, само дето шанса да закъсаш с колата в калта, може и да те изядат диви животни или да се изгубиш в духовната джунгла е много голям.
Табелите са в твоя помощ, а не за да ти карат колата вместо тебе и на къде сам ще избереш да тръгнеш пи кой път към целта.
Добре, в кое съм лицемерен? В кое точно "философията" ми е несъстоятелна? Защо да няма как да оцелея или да съм добре
Ами не може да си уж извън социума, да си извън бариерата, да си извън морала и закона, извън тялото си, да си бил нищо и никой, да си нямал личност, да си супер индивидиум, а в същото време да си спазваш всички правила като пич, и да си приятно интегриран в обществото и вписан в социума, да участваш във форумни и други отношения с други хора, за да можеш да живееш добре. Не можеш да се отделиш от нищо това, а в същото време си супер, мега извън бариерен индивидиум, (не)личност, дух. Айде бе, верно, ами аз не съм виждал дух, дето да е зависим от нуждите на тялото си, ако ти се "пресере" и не се "изсереш" поне 20 дни, защото контролираш тялото си, тогава те признавам, че си независим извънбариерен индивидиум, но едва ли, ти си зависимо от света и социума "келешче", никакъв извънбариерен не си, освен във фантазията си и затова в света живееш в лицемерие, едно говориш, а друг живот водиш.
DoctorSatan666
01-06-2016, 18:55
Ами естествено, че се чувстват подтиснати, шериата ги заплашва със смърт, затвор и насилие, ако не изпълняват и най-дребни неща, православието с какво те заплашва. Ако беше в шеритска държава, за тия приказки дето ги разправяш, досега да са ти отрязали ушите и езика, напълно законно при това. Там си живеят още като при Крумовите закони.
Нито един религиозен мюслманин, които изповядва шерията няма да ти каже че тя го подтиска. Дори и жените, при които тая репресия е толкова очевидна за западнякът, за тях това не е репресия. Ако си беше направил труда да ги слушаш щеше да видиш това. И все пак днешното християнство е много различно от средновековното, и много много по-различно от исляма. В християнството няма наказание за отказване или неспазване от религията, но това не винаги е било така и се появява едва с навлизането на секуларизма в западните общества. И в това отношение християнството е много по-"добро" от исляма, защото в християнството личната свобода и избор са висши ценности. Но за мюсюлманите това не е така. Те не познават, признават и не искат такава свобода, нито на лично, нито на социално и законово равнище. За тях тази идея е толкова непонятна, колкото непонятна е и за теб моята "свобода". И въпреки това, няма да чуеш мюсюлманин (освен тези които вече не са мюсюлмани), който да твърди, че се чувства подтиснат, принуден и неудовлетворен. Защо ли? Ще те оставя сам да си отговориш на този въпрос, ако можеш.
Ами тва е все едно си караш колата, пътища има много, имаш указателни табели, ама ти сам си караш колата, няма никой до тебе дето да те пляска зад врата. Също на къде ще тръгнеш, как ще достигнеш до целта, си е твоя работа, дали по-заобиколно, по-бързо, по-бавно или по-пряко, някъде пък можеш да попаднеш на път с дупки, да ти се счупи колата да я поправяш и други. Това, че има указателни табели, на тебе с какво те потиска. Маршрута ти си го избираш, ако искаш и през гората, само дето шанса да закъсаш с колата в калта, може и да те изядат диви животни или да се изгубиш в духовната джунгла е много голям.
Интересно как слагате табели към рая или ада, без никога да сте ходили там. Естествено не ми пречи да ви гледам табелите, вашите или на който и да е. Но когато видя хора, дето си размятат табелите и се карат, кои път бил по-пряк и удобен, ми става смешно. Затова и не пропускам да им се присмея, както правя със всички, дето размятат чужди табели, без в живота си да са направили и една малка пътечка сами, а следват сляпо разни табелки, само щото били сложени от еди кой си и еди кой си бил вървял по тоя път.
Ами не може да си уж извън социума, да си извън бариерата, да си извън морала и закона, извън тялото си, да си бил нищо и никой, да си нямал личност, да си супер индивидиум, а в същото време да си спазваш всички правила като пич, и да си приятно интегриран в обществото и вписан в социума, да участваш във форумни и други отношения с други хора, за да можеш да живееш добре. Не можеш да се отделиш от нищо това, а в същото време си супер, мега извън бариерен индивидиум, (не)личност, дух. Айде бе, верно ми аз не съм виждал дух дето да е зависим от нуждите на тялото си, ако ти се "пресере" и не се "изсереш" поне 20 дни, защото контролираш тялото си, тогава те признавам, че си независим извънбариерен индивидиум, но едва ли, ти си зависимо от света и социума "келешче", никакъв извънбариерен не си, освен във фантазията си и затова в света живееш в лицемерие, едно говориш, а друг живот водиш.
По подразбиране тялото е по силно от съзнанието, но съзнанието има потенциала да бъде по-силно от тялото. Във всяко човешко битие, тоя потенциал неминуемо се развива дотолкова че се е превърнал в стандарт за общественото битие. Естествено общественото битие винаги се опитва да вкара в граници тоя потенциал - да го поощри там където е нужно и да го ограничи там където е вредно. Но дефакто границите ги приема и поставя единствено човека, заради което и само той самия е способен да ги разшири.
А във връзка с телесните функции, този потенциал може да се развива, но не дотолкова че да напълно да се изолира от тялото. Тялото и съзнанието са свързани толкова дълбоко че прекъсването на тая връзка е равносилно или на смърт, или на пълна лудост, или и двете. Никога не съм твърдял че съм стигнал до нивото в което да съм разрушил тая връзка и съм се превърнал в някакъв блуждаещ безтелесен дух, или нещо подобно. Тва са си твои филми. Но за мен тази връзка така или иначе не е определяща, поне не изцяло. Защото връзката между чисто менталните елементи е много по определяща за съзнанието, отколкото връзката между ментални и физични/физиологични закономерности.
И точно това явно не ти става ясно - аз мога да съм в обществото, морала и закона чисто обективно, тоест делата ми да са съотвеени на тях, но без те да имат вътрешен, ментален еквивалент в мен самия. Какво ти е толкова сложно да разбереш? Ако някой ти помогне, но само с цел да те използва по-късно, помощта му не е непременно свързана с вътрешно чувство за морал, нали? Затова ти казвам, делата сами по себе си не означават нищо. Моето поведение е като цяло социално, морално и законово, но не поради същите причини, както е при хората на които не само поведението, но и мисленето им е социално, а оттам морално и законово.
defender
01-06-2016, 19:04
без в живота си да са направили и една малка пътечка сами, а следват сляпо разни табелки, само щото били сложени от еди кой си и еди кой си бил вървял по тоя път.
И какво означава сам да направиш малка пътечка. Отделно, много си слаб, смъртта е по-силна от тебе. Следователно тая твоя малка пътечка ще е просто някаква суетна чалга, тя пак води до смърт, така, че с нея и без нея, голям прас.
просто отегчителна прозявка, тва ти е пътечката.
defender
01-06-2016, 19:15
Ей ти малко народно творчество - будала е казал народа.
Докторе, ама според мен може и да си някакъв революционер.
Па може да вземеш и ти да възкръснеш джанъм, па да ни се покажеш после, тогава със сигурност ще ни объркаш, може и да причиниш разкол сред вярващите.
ей на това му викам пътечка вече, ся само се плюнчиш.
Pitancho
01-06-2016, 19:27
Много си хортувате двамцата, пък не забелязвам да сте постигнали някакво взаимопонимание. За толкова време даже и нпп отбеляза напредък - не че се осефери кой е и къде се намира, но поне напредна с правописа. А вие като теглите чертата какъв напредък постигнахте?
defender
01-06-2016, 19:29
ми кой за каквото е дошъл, аз ако разчитам да напредвам, тук, на форума, жив съм умрЕл.
Така, че както казах, всеки за каквото е дошъл.
DoctorSatan666
01-06-2016, 19:31
И какво означава сам да направиш малка пътечка. Отделно, много си слаб, смъртта е по-силна от тебе. Следователно тая твоя малка пътечка ще е просто някаква суетна чалга, тя пак води до смърт, така, че с нея и без нея, голям прас.
просто отегчителна прозявка, тва ти е пътечката.
Ето че пак слагаш каруцата пред коня. Въпросът не е в пътечката или в това къде ще те отведе. Въпросът е в ходенето и ходещия, защото правилен път няма, а дестинацията както каза е все една - единствено ходенето и ходещия имат значение, всичко друго са миражи и детски приказки . Теб като те мързи или нямаш смелост и откривателски дух, ми ходи си по отъпканите, обозначените пътища - те от такива като теб и за такива като теб са отъпкани. Нямам нищо против това, просто не ме интересува - не съм аз на този път. Но ако ще ми нареждаш колко съм лош и ненормален, щото не ходя по твоя път, не очаквай нищо освен саркастичен смях от моя страна.
defender
01-06-2016, 19:37
Докторе, супер си, интересен си, готин си, ама ти иначе, защо си дошъл във форума, още повече, че той е социален?
Pitancho
01-06-2016, 19:48
Докторе, супер си, интересен си, готин си, ама ти иначе, защо си дошъл във форума, още повече, че той е социален?
Ми доколкото помня каза, че използва форума, за да си подреди мислите и да се научи да ги излага разбрано. Щото той си се разбира чудесно. Но нещата които пише са толкова дебело подплатени, че изглеждали нелогични за простолюдието.
defender
01-06-2016, 19:49
Питанчо, може ли да те помоля да кометираш някое от мненията на доктора, от тебе има какво да се научи.
Определено ще ми е интересно де, затова.
defender
01-06-2016, 20:04
Ето че пак слагаш каруцата пред коня. Въпросът не е в пътечката или в това къде ще те отведе. Въпросът е в ходенето и ходещия, защото правилен път няма, а дестинацията както каза е все една - единствено ходенето и ходещия имат значение, всичко друго са миражи и детски приказки . Теб като те мързи или нямаш смелост и откривателски дух.
Като си бръкнеш в носа, тва също е пътечка, а пръста ти се движи, на същия принцип и ко? Движението ти дръгне крастата ли, тва ли е смисъла в живота ти? Ми много ти е повърхностен смисъла, значи такива са ти и философиите (около смисъла).
Защо ни занимаваш с философии лишени от смисъл.
Pitancho
01-06-2016, 20:04
,Докторе, супер си, интересен си, готин си'' с уговорката, че аз не споделям тази ти оценка. Прекалено токсичен е и някак си не ме тегли... бе направо да кажа, че понякога като си проветрява докторската амбулатория и мирише гадно. Не искам да го обиждам, но честно казано - това ми е мнението. Знаеш, кой каквото съкровище има в сърцето си - това изнася и навън. Щом той си се харесва такъв - па нека. Теб кое конкретно те заинтригува?
defender
01-06-2016, 20:21
Докторе, виж сега, ти като си болен и като си купиш лекарство, не четеш ли рецептата или гълташ цяла шепа по 5 пъти на ден, защото си готин и сам си правиш пътечка. Ами така е, ама в случая ти си правиш пътечка, защото си тъп или защото обичаш "движението"?
(За случая говоря, не по принцип.)
defender
01-06-2016, 20:30
Точно това ти казва и Бог, любовта към греха ви прави тъпи, също ви прави чалгари! Лъжа ли е? Кажи!
Лъже ли Бог? Лъже, ама нанайси!
Е, потиснат ли се чувстваш от това, което ти казва Бог или свободен?
DoctorSatan666
01-06-2016, 20:41
Като си бръкнеш в носа, тва също е пътечка, а пръста ти се движи, на същия принцип и ко? Движението ти дръгне крастата ли, тва ли е смисъла в живота ти? Ми много ти е повърхностен смисъла, значи такива са ти и философиите (около смисъла).
Защо ни занимаваш с философии лишени от смисъл.
Така ми се струва, или току-що сравни живота и вселената със сополив нос? От носа си освен сополи друго няма да изкараш, но пък света (външен и вътрешен) е невъобразимо огромно място, пълно с всякакви интересни неща. Всъщност не се изненадвам че сравни мисленето с това да си бъркаш в носа. За теб има резон - досега с твоето мислене само интелектуални сополи вадиш.
defender
01-06-2016, 20:44
принципа е същия, но явно не ги разбираш работите много добре, само се хващаш за съзнателното ми каруцарско изразяване.
колко си безпомощен.
DoctorSatan666
01-06-2016, 20:51
Докторе, виж сега, ти като си болен и като си купиш лекарство, не четеш ли рецептата или гълташ цяла шепа по 5 пъти на ден, защото си готин и сам си правиш пътечка. Ами така е, ама в случая ти си правиш пътечка, защото си тъп или защото обичаш "движението"?
(За случая говоря, не по принцип.)
Твоята религия казва че хората са болни по рождение, а според мен хората стават "болни" от "the human condition" впоследствие. Само крайно анти-човешка, противоестествена, робска, мазохистична психика може да измисли подобно нещо. Животът, живеенето и мисленето не са болести, сравнението ти пак е малоумно.
И не, не чета рецептата, дори изобщо не ползвам лекарства, освен ако не съм на мрене.
DoctorSatan666
01-06-2016, 21:00
принципа е същия, но явно не ги разбираш работите много добре, само се хващаш за съзнателното ми каруцарско изразяване.
колко си безпомощен.
Обясни ми как принципа е същия тогава?
DoctorSatan666
01-06-2016, 21:05
,Докторе, супер си, интересен си, готин си'' с уговорката, че аз не споделям тази ти оценка. Прекалено токсичен е и някак си не ме тегли... бе направо да кажа, че понякога като си проветрява докторската амбулатория и мирише гадно.
Е, поне не си запушвам носа и не си представям, че мирише на розички, като теб.
defender
01-06-2016, 21:23
Животът, живеенето и мисленето не са болести
че кога съм казал, че са болести, просто си имат висш смисъл, различен от земна суета. За нас смисъла на живота не е смъртта, за разлика от безсмисления смисъл на твоите пътечки, които са може би просто избиване на разни комплекси даващи ти някакъв крастав стимул, нищо повече.
баси комплексарския живот, даже и сатанизма сигурно ти е комплексарска проява, пардон пътечка, щом ти харесва.