Влез

View Full Version : Православие

Страници : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

defender
05-23-2017, 19:22
Продължаваш ли да си мислиш за тамплиери.

не разбирам, защо ме питаш за тамплиерите?
Всъщност, ако се замисля не се учудвам, че ми задаваш такъв въпрос, само се чудя къде е връзката му със секса и сексуалните ти фантазии? Кажи ми?

Chrysothemis
05-23-2017, 19:32
не разбирам, защо ме питаш за тамплиерите?
Всъщност, ако се замисля не се учудвам, че ми задаваш такъв въпрос, само се чудя къде е връзката му със секса и сексуалните ти фантазии? Кажи ми?

Защо ли не се учудвам, че дистортваш темата към собствените си извратени мисли.

defender
05-23-2017, 19:48
Че какво извратено има в секса бе братче, направо се почувствах извратен, че природата ме е създала сексуално същество.

Какво извратено има в това да си бременна от мен примерно. :)

defender
05-23-2017, 19:55
Според мен ти ме пита за тамплиерите, защото тамплерите са орден рицари, а ти в мен сигурно виждаш рицар на бял кон, достоен за създаване на потомство. хихи

ПП: Само, че аз съм си избрал друга придворна дама.

Всъщност, ако трябва да съм честен, иска ми се Доктор Сатан да беше жена :)

Chrysothemis
05-23-2017, 20:02
Че какво извратено има в секса бе братче, направо се почувствах извратен, че природата ме е създала сексуално същество.

Не знам как можеш да ръсиш подобни небивалици и да ги смяташ за забавни.

Какво извратено има в това да си бременна от мен примерно. :)

Ти нали имаше дисфункция.

defender
05-23-2017, 20:11
Ти нали имаше дисфункция.

Какво съм имал?
Дори и да съм имал дисфункция, отново ме озадачаваш с това, че си се интересувала от сексуалните ми проблеми. Явно наистина в някакъв период си ме разглеждала, като разплодно животно и вариант за интимност.

Какво имаш предвид под дисфункция?

Chrysothemis
05-23-2017, 20:25
Какво съм имал?
Дори и да съм имал дисфункция, отново ме озадачаваш с това, че си се интересувала от сексуалните ми проблеми. Явно наистина в някакъв период си ме разглеждала, като разплодно животно и вариант за интимност.

Какво имаш предвид под дисфункция?

https://en.wikipedia.org/wiki/Erectile_dysfunction

Не ме карай да се смея.

Не, ти сам го беше споменал в една тема скоро, а и сега не отричаш.

anonymous908491
05-23-2017, 20:30

Не ме карай да се смея.

не е нужно да му става, за да ти надуе корема

Chrysothemis
05-23-2017, 20:32
не е нужно да му става, за да ти надуе корема

Не става.

defender
05-23-2017, 20:32

Не ме карай да се смея.

Че как мога да съм импотентен, аз съм още младо жребче, нито пуша, нито пия, спортувам, теглото ми е в границите на ИТМ, нито вземам наркотици и опиати, като Доктор Сатан, който яко си пафка, най-вероятно за да запълва сексуално-импотентните си липси, с психична стимулация на оргазъм. :)

Chrysothemis
05-23-2017, 20:33
Че как мога да съм импотентен, аз съм още младо жребче, нито пуша, нито пия, спортувам, теглото ми е в границите на ИТМ, нито вземам наркотици и опиати, като Доктор Сатан. :)

Така ли, колко често си мислиш за Доктор Сатан.

anonymous908491
05-23-2017, 20:38
Не става.

аз съм още младо жребче, нито пуша, нито пия, спортувам, теглото ми е в границите на ИТМ, нито вземам наркотици и опиати

вие дете ще имате, няма да живееш с него

defender
05-23-2017, 20:42
Така ли, колко често си мислиш за Доктор Сатан.

Винаги, когато започна словесно да мастурбирам във форума. :)

Както казах, иска ми се доктора да беше жена.

Alucard666
05-24-2017, 20:58
като Доктор Сатан, който яко си пафка, най-вероятно за да запълва сексуално-импотентните си липси, с психична стимулация на оргазъм. :)
Хубава проекция.

Че как мога да съм импотентен, аз съм още младо жребче, нито пуша, нито пия, спортувам, теглото ми е в границите на ИТМ, нито вземам наркотици и опиати,
Викаш закво са ти наркотици, когато си природно друсан с аутизъм :D

defender
05-24-2017, 21:42
Докторе, ако бях аутист, най-малкото щеше да ми го пише в здравния картон и да вземам пенсия от ТЕЛК.

А ти щеше да си ми личен асистент.

Alucard666
05-24-2017, 22:05
Докторе, ако бях аутист, най-малкото щеше да ми го пише в здравния картон и да вземам пенсия от ТЕЛК.

А ти щеше да си ми личен асистент.
От кога аутистите имат лични асистенти? Мда, това само потвърждава че си аутист. Няма лошо, но ще позволя да ти дам един непоискан съвет - когато се правиш на нормален и готин, веднага си проличава че не си, и резултата става противоположен - изглеждаш жалък и караш хората около теб да изтръпват от неудобство че с теб принадлежат към един и същ биологичен вид.

defender
05-24-2017, 22:20
От кога аутистите имат лични асистенти? Мда, това само потвърждава че си аутист. Няма лошо, но ще позволя да ти дам един непоискан съвет - когато се правиш на нормален и готин, веднага си проличава че не си, и резултата става противоположен - изглеждаш жалък и караш хората около теб да изтръпват от неудобство че с теб принадлежат към един и същ биологичен вид.

Докторе, какви са тия шаблонни приказки и определения. Как го измисли това, как съм се правил на готин, още повече, че не искам да съм готин, като теб. :)

ПП: Просто ми завиждаш, че си говоря нормално с жени. А ти отдаван не си го правил.

Alucard666
05-24-2017, 22:24
Докторе, какви са тия шаблонни приказки и определения. Как го измисли това, как съм се правил на готин, още повече, че не искам да съм готин, като теб. :)

Никога няма да си готин колкото мене, но може поне да не се излагаш.

defender
05-24-2017, 22:29
Докторе, от кога се вълнуваш от това да си готин. Пада ти нивото нещо, вече не си чак толкова извън бариерата май, а? Друга песен запя.

Що не отидеш в някоя чалготека да хвърляш гьобеци и пееш на караоке песни на Фики, и за тамошните ще си готин.

Alucard666
05-24-2017, 22:30
ПП: Просто ми завиждаш, че си говоря нормално с жени. А ти отдаван не си го правил.

Хахахаха, да много нормално щеше да си говориш, само че ако беше на 12 години. Най-лошото/забавното е че не осъзнаваш колко си зле.

defender
05-24-2017, 22:36
И как трябва да се държа с жените за да не се излагам бре, сексуален капацитет. :)

Alucard666
05-24-2017, 22:38
Докторе, от кога се вълнуваш от това да си готин. Пада ти нивото нещо, вече не си чак толкова извън бариерата май, а?
Не ме интересува дали съм готин, просто скърцам със зъби при гледката на тия форумни флиртове.
https://www.youtube.com/watch?v=9Deg7VrpHbM

Alucard666
05-24-2017, 22:45
И как трябва да се държа с жените за да не се излагам бре, сексуален капацитет. :)

Че защо ми е да ти казвам? Аз нали затова идвам тука - да те гледам как се излагаш. :D

defender
05-24-2017, 22:50
Проба-грешка. Ама те жените да не мислиш, че си падат по нас, щото сме много готини. По милост го правят, по милост.
Аз се надявам на прочутата женска солидарност и милостивост, а не че съм готин.

Разбра ли бе готино докторче, дето не можеш се отърва от жени, та си тръгнал акъл да раздаваш.

Alucard666
05-24-2017, 22:53
Проба-грешка. Те жените да не мислиш, че си падат по нас, щото сме много готини. По милост го правят.
Аз се надявам на прочутата женска солидарност и милостивост, а не че съм готин.

Женската солидарност е само към други жени така че... може би имаш шанс.

defender
05-24-2017, 22:56
Женската солидарност е само към други жени така че... може би имаш шанс.

И към фалоси също. Щото са им интересни.

А ти си седнал да се кефиш как се излагам, защото това сигурно е единственото удоволствие на комплексираното ти тяло. :)

defender
05-24-2017, 23:02
Докторе, аз имам самочувствие да се излагам.
А ти си като някакъв страхлив воайор.

Alucard666
05-24-2017, 23:08
И към фалоси също. Щото са им интересни.

А ти си седнал да се кефиш как се излагам, защото това сигурно е единственото удоволствие на комплексираното ти тяло. :)

Направо ме разкри.

Обикновено носиш на шеги и закачки с религията и малоумните ти представи за света, но когато засегна нещо за сексуалността ти ставаш много дефанзивен.(Говори ми за комплекси....) Радвай се че не злоупотребявам с това.

defender
05-24-2017, 23:13
Направо ме разкри.

Обикновено носиш на шеги и закачки с религията и малоумните ти представи за света, но когато засегна нещо за сексуалността ти ставаш много дефанзивен.(Говори ми за комплекси....) Радвай се че не злоупотребявам с това.

Защото секса не зависи само от мен. Да говоря за секса и да съм сигурен в него, като в същото време той не зависи само от мен, защото е между двама човека е меко казано кретенизъм. Затова съм дефанзивен, защото подсъзнателно знам, че секса не зависи само от мен, което води до някакво съмнение в успеха.

Най-уверени в секса са само серийните изнасилвачи.

Alucard666
05-24-2017, 23:29
Сексът не зависи изцяло от теб, но пък сексуалността ти и това как ще я проявяваш си зависи само от теб. Да правиш нескопосани сексуални шеги и очевидни намеци е глупава стратегия и по принцип, но за форумна женска аудитория си е направо гаранция за неуспех.

defender
05-24-2017, 23:35
Ами аз може тук задника да си сцепвам да се правя на изящен чат-сваляч на жени и накрая, като се видим на живо и тя да каже не ме кефиш визуално, не си моя тип. Каква е гаранцията за успеха, никаква.

Ivaaaaa
05-25-2017, 09:46
Вие сте епични.

Грозния
05-25-2017, 09:58
Ами аз може тук задника да си сцепвам да се правя на изящен чат-сваляч на жени и накрая, като се видим на живо и тя да каже не ме кефиш визуално, не си моя тип. Каква е гаранцията за успеха, никаква.Само да ти кажа, ако още не си се сетил - никоя жена (вероятно и мъж) от форума, не иска да се среща с теб, нито да вижда как изглеждаш. Повярвай ми!

Ivaaaaa
05-25-2017, 10:12
^всъщност това важи за теб, не за него

corbV2
05-25-2017, 11:49
Грозни, престани да проектираш неудачите си в/у други хора, за да се почувстваш по-добре, че не си сам в това. Е, сам си. Ако не беше такъв боклук, щеше да ти се случва нещо хубаво, но не - ти си настояваш. Вземи да поемеш отговорност за нещата, които (не) ти се случват, стига си обвинявал външни фактори или визията си, която не е чак толкова решаваща, а и можеш да положиш усилия, за да я промениш.

Ivaaaaa
05-25-2017, 12:05
Вината е на модераторите. Това същество влиза, за да цитира няколко човека, обиждайки ги и си заминава до следващото влизане. Никой не си позволява подобни неща.
Да, неадекватни сте.

LoadRunner
05-25-2017, 12:30
Грозни, престани да проектираш неудачите си в/у други хора, за да се почувстваш по-добре, че не си сам в това. Е, сам си.
hahahaha
именно

golemiq_korab_minava
05-25-2017, 13:50
А вие нападателите грозния също толкова злобно.

Ivaaaaa
05-25-2017, 14:45
Понякога трябва да ти чета постовете няколко пъти, за да разбера какво си имал придвид.
И не виждам никой да напада това нещо. Може ли да ми извадиш един пример, където не си го проси? Не? I'm done.

golemiq_korab_minava
05-25-2017, 15:19
Ама страшно отношение.
Всеки път отвръщате със същото. : )

inewton
05-25-2017, 15:48
Понякога трябва да ти чета постовете няколко пъти, за да разбера какво си имал придвид.
И не виждам никой да напада това нещо. Може ли да ми извадиш един пример, където не си го проси? Не? I'm done.
Мисля, че Корабчо е прав. Ак никой не му обръща внимание на Грозния, той сам евспре да влиза.

Ivaaaaa
05-25-2017, 15:59
Не разбирам, защо някой трябва да понася присъствието му при наличието, че има правила и хора, които да се грижат правилата да се спазват.

inewton
05-25-2017, 16:01
Като виждаш, че не става по надлежния ред пробвай по другия начин. Какво толкова ти пука дали ще отговориш на някакъв си в интернет, който те дразни.

Ivaaaaa
05-25-2017, 17:03
Мне, не ми пука. В момента, който затворя браузъра, съм забравила форума. Но преди тук имаше някакви граници на дразнение, дори във времето, когато нямаше активни модератори. Все пак не искам да влизам в кочина. С удоволствие всъщност изобщо не бих влизала, за да си спестя негативни емоции, но все още се намират интересни потребители, които задържат вниманието ми.

Alucard666
05-25-2017, 17:59
Не разбирам, защо някой трябва да понася присъствието му при наличието, че има правила и хора, които да се грижат правилата да се спазват.

По същата причина поради която трябва за "понасяме" и твоето малоумно отношение и представа за това какво трябва да е форума. Извади си главата от задника, това е интернет - тук единствения показател за стойността ти като личност е това което пишеш. Идеята че по право ти се полага доброжелателно отношение може да идва от това че си момиче и понеже момчетата искат да те чукат си останала с грешното впечатление че такова отношение е нормално. Само че никой тук не те познава и не може да те чука, така че си губиш привилегиите с които си свикнала, освен естествено в лицето на отчаяни загорелтаци като дефенди. Колкото и да те дразни, такова е положението. Единствения начин да си върнеш женската привилегия е да пуснеш голи снимки. Така че или давай цици, или пиши свестни мнения, или се махай. В противен случай на никой не му пука.

ПП: Това е форум и като такъв основната му цел е ползотворна дискусия. А най-ползотворната дискусия е между хора които не се взимат на сериозно с персонажите си irl и затова не се интересуват от отношението на тези, с които дискутират, но вместо това гледат преди всичко на аргументите и стойността на коментарите им сами по себе си.

Ivaaaaa
05-25-2017, 18:31
По същата причина поради която трябва за "понасяме" и твоето малоумно отношение и представа за това какво трябва да е форума. Извади си главата от задника, това е интернет - тук единствения показател за стойността ти като личност е това което пишеш. Идеята че по право ти се полага доброжелателно отношение може да идва от това че си момиче и понеже момчетата искат да те чукат си останала с грешното впечатление че такова отношение е нормално. Само че никой тук не те познава и не може да те чука, така че си губиш привилегиите с които си свикнала, освен естествено в лицето на отчаяни загорелтаци като дефенди. Колкото и да те дразни, такова е положението. Единствения начин да си върнеш женската привилегия е да пуснеш голи снимки. Така че или давай цици, или пиши свестни мнения, или се махай. В противен случай на никой не му пука.

ПП: Това е форум и като такъв основната му цел е ползотворна дискусия. А най-ползотворната дискусия е между хора които не се взимат на сериозно с персонажите си irl и затова не се интересуват от отношението на тези, с които дискутират, но вместо това гледат преди всичко на аргументите и стойността на коментарите им сами по себе си.

колкото и да не ти харесва, при общуването си дори в пространство като интернет, пренасяме със себе си малко или много и етикетът, с който боравим и в реалния живот. нямам нищо против смислените, обосновани, съдържателни мнения, които са на полюсната страна на моето. но, както казах - смислени, обосновани, съдържателни, а не някаква словесна диария, примесена със слуз, гной и кръв, щото... кой харесва дизентерията? всеки един от нас се стреми да избягва патогенните микроорганизми (в което си искаш пространство). ако за теб е окей да търпиш канцерогенни същества, които само дефекират гореспоменатата храчка, бих казала, че имаш извратена представа за нормалност и граници в отношенията, колкото и субективно да ти звучи.

Alucard666
05-25-2017, 18:47
колкото и да не ти харесва, при общуването си дори в пространство като интернет, пренасяме със себе си малко или много и етикетът, с който боравим и в реалния живот. нямам нищо против смислените, обосновани, съдържателни мнения, които са на полюсната страна на моето. но, както казах - смислени, обосновани, съдържателни, а не някаква словесна диария, примесена със слуз, гной и кръв, щото... кой харесва дизентерията? всеки един от нас се стреми да избягва патогенните микроорганизми (в което си искаш пространство). ако за теб е окей да търпиш канцерогенни същества, които само дефекират гореспоменатата храчка, бих казала, че имаш извратена представа за нормалност и граници в отношенията, колкото и субективно да ти звучи.
Не, ще ти разваля филма, но не всички избягват патогенните организми. Аз дори нарочно се излагам на тях и точно затова почти никога не боледувам. Ако живееш в изцяло стерилна среда, когато излезеш от тая среда ще умреш като куче и то напълно заслужено. Имунната ти система има нужда от практика, от патогенни организми върху които да се тренира. По същия начин, способността на някой да анализира фактите и аргументите, а не отношението зад тях, се подсилва точно в такава нецензурирана среда. Щеше да го знаш, ако зад твоите аргументи не стоеше също преди всичко емоционално отношение и почти никакви аргументи. Иронията е в това че Грозния вероятно е положил по-малко(или никакво) отношение в коментара си отколкото ти в своя, но пък ето че ти си тук да се вживяваш в ролята на разумно дискутираща.
Проблема не е в това че привнасяш етикета си от реалния живот във виртуалния. Проблема е в това че очакваш и другите да го правят. И ако в реалния живот имаш някакво основание за такава претенция, то тя тук е напълно невалидна защото можеш да напуснеш с един клик на мишката, без да губиш нищо. И какъв изобщо би бил смисъла от всичките форуми и платформи за дискусия, ако всеки трябваше да се съобразява с етикета от реалния живот. Великото на интернета е точно че можем да си кажем неща, които в реалния живот не можем или не бихме си казали.

Ivaaaaa
05-25-2017, 18:56
Не, моята аналогия пасва, твоята куца. Патогените, на които се излагаш са условни. Има разлика. И всеки един от нас ги понася до някаква степен според имунокомпетентността си. Но пък, ако не се пазиш добре, имунитетът ти се компрометира и питироспорум овале се превръща в пърхот, стафилококус ауреус в ангина и тн.

Alucard666
05-25-2017, 19:11
Не, моята аналогия пасва, твоята куца. Патогените, на които се излагаш са условни. Има разлика. И всеки един от нас ги понася до някаква степен според имунокомпетентността си. Но пък, ако не се пазиш добре, имунитетът ти се компрометира и питироспорум овале се превръща в пърхот, стафилококус ауреус в ангина и тн.

Аналогията е една и съща, тук става въпрос за отношение. Ако ти не искаш да живееш сред патогени, недей. Никой не те е вързал тук. Това е все едно да живеем в една къща и ти да ми казваш кога да си чистя стаята, при положение че не те засяга пряко. И това е достатъчно малоумно в реалния живот, пък да не говорим за виртуалното пространство, където това съвсем не те засяга. И ако патогените в моята стая те засягат, без значение дали се излагаш доброволно на тях или ги избягваш, то в интернет, доколко думите ще те засягат си зависи само от теб. Само дето в случая не зависи, защото нямаш вътрешната широкоскроеност да не се butthurt-ваш от думите на някой форумен странник. Като цяло това само показва колко емоционално определено ти е мисленето. При всички случаи, това си е само твои проблем. Не разбирам какъв ти е проблема - има фейсбук, инстаграм, всевъзможни други канцерогенни платформи с нулева дискусионна стойност по отношение на истината, където другите ще се съобразяват с теб и ще те третират с така мечтаното уважение и признание. I rest my case.

anonymous908491
05-25-2017, 19:20
нютона в момента как ли се чувства

golemiq_korab_minava
Просто вместо да се тушира патогеността , вие се съешавате с нея и я пренасяте към нови територии.

Ivaaaaa
Какъв бътхърт? Омг, боже, аллах, уау хд. Нямам нищо против УСЛОВНИТЕ ПАТОГЕНИ, за които ми твърдиш, че имаш имунинтет (глупост, в което си желаеш пространство). Никак, никак не ме интересува хепатитът в стаята ти, стига да си стоиш там под строг тъмничен. Обаче, ако дойдеш да ми пипаш вещите, да ги ползваш, имаш два варианта - ваксинираш се/интравенозно имуноглобулини, ако е Б или А вирус, разбира се (някои просто са нелечимо болни) (т.е. самоцензура) или се махаш да умираш някъде далеч от здравите хора и мен.

anonymous908491
05-25-2017, 19:25
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D 1%80%D0%B8%D1%8F

мем, началото, пък след това, кой знае

Alucard666
05-25-2017, 19:30
Какъв бътхърт? Омг, боже, аллах, уау хд. Нямам нищо против УСЛОВНИТЕ ПАТОГЕНИ, за които ми твърдиш, че имаш имунинтет (глупост, в което си желаеш пространство). Никак, никак не ме интересува хепатитът в стаята ти, стига да си стоиш там под строг тъмничен. Обаче, ако дойдеш да ми пипаш вещите, да ги ползваш, имаш два варианта - ваксинираш се/интравенозно имуноглобулини, ако е Б или А вирус, разбира се (някои просто са нелечимо болни) (т.е. самоцензура) или се махаш да умираш някъде далеч от здравите хора и мен.

Ами ако ползваме едно пространство заедно, съгласен съм да имаш някакви претенции. Но това пространство тук не го определяш ти какво ще бъде. Ако ти е мръсно, почисти си или се махай. Но не давай морални поучения на другите относно това как са решили да живеят, защото само крайно self-entitled индвиди разсъждават така и като цяло никой, освен други в същия филм, не иска да живее с такъв човек.

http://i2.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/002/063/arguecat.png

Но в случая никой не идва в твоя стая да ти пипа вещите - по-скоро ти се обявяваш за морален арбитър на това как всеки трябва да си поддържа стаята. И ако тоя форум е една голяма витруална къща и всеки с неговата си виртуална стая, то по дефолт никой не може да ти влезе в стаята, ако сам не го допуснеш. Освен в твоя случай, когато смяташ че цялата къща трябва да се съобразява с глупостите ти. Така че няма на кой друг да се сърдиш освен на себе си. Айде марш в стаята си.

Ivaaaaa
05-25-2017, 19:35
Има нещо като колективна отговорност. Познато? Затова спинозните не трябва да са анонимни и хрантутени, а да се изолират (както искаш си го представяй), да нямат право на поколение и рискови контакти с останалите, за да може вируса да си умре с тях.

Alucard666
05-25-2017, 20:04
Има нещо като колективна отговорност. Познато? Затова спинозните не трябва да са анонимни и хрантутени, а да се изолират (както искаш си го представяй), да нямат право на поколение и рискови контакти с останалите, за да може вируса да си умре с тях.

Колективната отговорност винаги произхожда от лична такава. Аз ако живея в една къща с теб, нито ще ти мърся стаята, нито общите помещения. Но в крайна сметка, що се отнася до мизерията, била тя реална или форумна, само ти имаш проблем, щото на ТЕБ ти е мръсно. На мен не ми пука. На Грозния не му пука. На повечето от редовните пишещи тук също не им пука, защото това са просто форумни дрисни и никой не ги взима на сериозно така или иначе. Само на теб ти пука от дразнители, понеже само ти се дразниш. Същото като с аналогията - само на теб не ти е добре, понеже само на теб ти е мръсно. Но някакси смяташ че това е проблем на другите. Та в случая ти живееш в една къща пълна с мизерници и очакваш всички да чистят общите помещение само заради теб. После ми говори за колективна отговорност.

Ivaaaaa
05-25-2017, 20:16
Нали всички реват хитлер да се върне. Бих въвела ред и дисциплина в здравеопазването ни, лол.

Видях, че антихриста си едитна мнението. Това, което се опитвам да кажа през цялото време е, че шигелата не е условно патогенна и има висок контагиозен индекс и изхождайки от това, трябва да се лекува далеч от останалите, защото не може да им направи имунитет, а единствено да им даде воднисти фекалии с разни примеси. Да, но шигелозния ходи по стаите на останалите и упорито пипа всичко със заразните си мръсни ръце (понеже няма навик да ги мие). В такъв случай трябва да се карантинира в инфекциозно отделение. По възможност доживот, защото струва ми се, това е някаква мутирала бактерия, от която отърване няма.
Колективната ми отговорност произлиза от представата на останалите за добро и лошо, полезно и вредно. В случая мнозинството от живущите не искат да се разболеят от дизентерия. Далеч не изхождам единствено от собствената си позиция. Може би, ако четеше в останалите раздели, щеше да разбереш. Та, за другите и отговорността. На мен лично хирургичната предпазна маска ми е неудобна и не мога да дишам свободно с нея, но въпреки това си я слагам, за да предпазя останалите, когато имам грип.

Ivaaaaa
05-25-2017, 20:18
Нвм, пиша от телефон и изоставам.
Ще отговоря утре.

Ivaaaaa
05-25-2017, 20:57
Точно затова и мнението ти е некротизирало с аромат на газова гангрена. И ми е малко трудно да ти следя мисълта след като си едитваш мненията по н-пъти. Аз разбирам и уважавам гледната ти точка. Ти не желаеш да вникнеш в моята. Дори опитвайки се да бъдеш над нещата и да храчиш върху нормите, само по себе си е норма.

Ivaaaaa
05-25-2017, 21:11
http://vertical.snd.no/images/daff1712-018c-4e84-9aff-148f45e85537?fit=crop&q=80&w=780

Петър Нортхуг - най-добрият активно състезаващ се ски бегач и викингски бог <3. Многократен олимпийски и световен шампион, дистанционен и стилов хамелеон, което го прави за мен най-успешния в цялата история на мъжкото ски бягане.

DerStuermer
05-25-2017, 21:27
Защо ме карате да стигам до края на папката с извращения

DerStuermer
05-25-2017, 22:05
Точно затова и мнението ти е некротизирало с аромат на газова гангрена. И ми е малко трудно да ти следя мисълта след като си едитваш мненията по н-пъти. Аз разбирам и уважавам гледната ти точка. Ти не желаеш да вникнеш в моята. Дори опитвайки се да бъдеш над нещата и да храчиш върху нормите, само по себе си е норма.

Не храча по нормите, а по жалките ти опити да ги рационализираш чрез колективното благо. Тоест не храча по нормите, а по нормитата. Сори, просто не смятам че твоя тип заслужава нещо повече от презрение. Вие, които инфилтрирате всяко място на свобода и забавление и го превръщате в подобие на вас самите - сиво, скучно, планирано и регламентирано, изсмукано от всякакъв живот и динамика - перфектния малък хабитат, прилягащ на овчедушната ви природа, където можете да си играете на мненийца и гледни точки. Е, аз не уважавам гледната ти точка, не защото е твоя или заради съдържанието и, а защото я вземаш за нещо повече от това което е - просто гледна точка. Когато се научиш да виждаш отвъд гледните точки, тогава ми се обади.

Ivaaaaa
05-26-2017, 04:45
Явно изобщо не си вникнал в смисъла на метафорите ми или може би искаш да извъртиш нещата, както на теб ти е удобно. Не ме интересува, всъщност. Няма да разяснявам какво съм имала предвид. Съжалявам за две неща: че изгубих безценното си време с теб, което можех да оползотворя като науча някоя красива смъртоносна болест и затова, че баща ти го е мързяло да ползва презерватив.
*не схващам кого се опитваш да плашиш и гониш чрез подобни картинки. Те по-скоро говорят за твоето отношение към тях, че това е нещо неприятно.
I mean, привързана съм към някои хора, но гледам с удоволствие аутопсии и операции. Същото е и с животните.

golemiq_korab_minava
05-26-2017, 09:15
Ред е на доктора, къде си?

DerStuermer
05-26-2017, 12:29
Явно изобщо не си вникнал в смисъла на метафорите ми или може би искаш да извъртиш нещата, както на теб ти е удобно. Не ме интересува, всъщност. Няма да разяснявам какво съм имала предвид.
Аха " Ма ти не си ма разбрал, ма на мен не ми се обяснява". Класическото измъкване на някой без аргумент. Като не ти се обяснява, защо ми обясняваш колко не ти се обяснява? Като ти извъртам думите и не ти схващам свръх-сложните метафори, вземи да обясниш. Само дето няма какво да обясниш. Просто не ти е удобно да приемеш че аргументите ти за цензурата на такива като Грозния нямат нищо общо с някакво обществено благо, а само с твоето лично такова. На това му се вика лицемерие. И то поне да беше за нещо относително реално, за предотвратяване на нещо крайно неприятно - болест, смърт, насилие. А то е за думи! За шибани думи? Заради едното просто тесногръдие. Нямам нищо против да си за цензурата на Грозния, но поне го заяви смело и открито, не да се криеш зад оправдания и мрънканици. Кажи " Аз не искам да има такива като Грозния в тоя форум", а не " Ма той храни другите, как може да има такива хора, защо модераторите не си вършат работата бла бла баа"

Съжалявам за две неща: че изгубих безценното си време с теб, което можех да оползотворя като науча някоя красива смъртоносна болест
Сигурен съм че много съжаляваш за изгубеното си време, предвид че сега изгуби още от него само за да ми го кажеш.

не схващам кого се опитваш да плашиш и гониш чрез подобни картинки. Те по-скоро говорят за твоето отношение към тях, че това е нещо неприятно.
I mean, привързана съм към някои хора, но гледам с удоволствие аутопсии и операции. Същото е и с животните.
Предполагам че се занимаваш с нещо в сферата на медицината. Тия картинки може да не те отвращават, но някой хора биха припаднали и повърнали ако ги видят. Сега кажи ми, ако мен ме отвращават крайно и дойда да работя в някоя болница, дали мислиш че това ще ми помогне. Теб ако ти ставаше гадно при вида на кървища, щеше ли да ти помогне професионално?А ако никога не се беше излагала на подобни сцени, сега мислиш ли че щеше да гледаш аутопсии без проблем. Ето защо е важна свободата на словото - преднамереното излагане на малоумни отношения и мнения те десентезира към тях и след време спират да те разсейват и да ти влияят емоционално и така можеш да гледаш по-безпристрастно на нещата. Един доктор ако го е страх от кръв щеше ли да може да постави правилна диагноза на пациента? Естествено че не.

Ivaaaaa
05-26-2017, 17:55
ох, разбира се зад такъв анти образ ще се крие нещо подобно. един страничен въпрос. на няколко пъти наблягаш на емоционалността ми (всъщност аз не виждам никъде да прозира такова нещо, поне не в абнормна степен, за да се набива на очи) като нещо типично (?), излишно (?), женско, може би (?) като нещо негативно (?). не ми се връща назад да прочета дали имаш предвид нещо сексистко. да, естрогенът е страхотно нещо. прави ни емоционални. емоцията е успешно мозъчно възприятие. тестостеронът също е не по-малко емоционален, just констатирам. защо постът-провокация на шигелата да е неемоционален (явно ти е критерий за съдържателност, смисъл, аргумент, обективност?)? защо ми се струва, че реакцията ти е също толкова емоционална, защото защитих дифендъра (твой дългогодишен "любимец")? сякаш тук има презумпция? личната ми неприязън към този примат не е заради негови постове, насочени към мен( т.е. заради мен), а заради гниещата му същност (т.е. заради самия него), която непрекъснато демонстрира към 99% от потребителите тук. ако си беше направил труда да четеш останалите раздели (колко тесногръдо, хех), щеше да си наясно, че единствените, които желаят неговото присъствие, са също толкова прогнили т.е. останалият процент са негови фейк профили.
единственото, което ще те помоля е да спреш да ме типизираш (защото е емоционално, хехе). дори една болест не може да протече по 100% идентичен начин на два организъма. невъзможно е. така, че да.
*по въпроса с дисекциите. всъщност познавам бъдещи медици, на които им става лошо при операции. съвременната медицина се развива в посока максимално отдалечаване контактът с пациентите. не всеки ще стане хирург, тъй че да. щеше.
*още от съвсем малка съм изпитвала влечение към изучаване на човешкото тяло. всичко е до нагласа. няма такава глупост като "припадам при вида на кръв". и съответно излагане на подобни "дразнители", няма да те направи по-устойчив към тях, ако сам не го поискаш.

defender
05-26-2017, 18:34
Докторе, с тоя подход няма да имаш успех с жените. Учителююю по флирт! :)

DerStuermer
05-26-2017, 21:07
един страничен въпрос. на няколко пъти наблягаш на емоционалността ми (всъщност аз не виждам никъде да прозира такова нещо, поне не в абнормна степен, за да се набива на очи) като нещо типично (?), излишно (?), женско, може би (?) като нещо негативно (?). не ми се връща назад да прочета дали имаш предвид нещо сексистко. да, естрогенът е страхотно нещо. прави ни емоционални. емоцията е успешно мозъчно възприятие. тестостеронът също е не по-малко емоционален, just констатирам.
Хахахахаха всъщност само те тролех за това с емоционалното отношение, но ти пък взе че се върза и всъщност доказа първоначалните ми твърдения. Всъщност нямах предвид че има някаква прекомерна емоционалност в постовете ти, а че възгледите ти за това, кой има право на изява, имат преди всичко емоционален характер и произход, и това е лесно да се види от всеки страничен наблюдател. Това със сексизма обаче не го очаквах, хахаххаха, направи ми вечерта.

защо постът-провокация на шигелата да е неемоционален (явно ти е критерий за съдържателност, смисъл, аргумент, обективност?)?
Отговора се съдържа във въпроса ти - не е емоционално, защото е провокация, трол, симулация на отношение и емоция, целяща да породи негативна реакция.

защо ми се струва, че реакцията ти е също толкова емоционална, защото защитих дифендъра (твой дългогодишен "любимец")? сякаш тук има презумпция?
О, значи щом "реакцията" ми ти се струва емоционална, значи е такава? Защото никой не би тръгнал да лъже и симулира в интернет, нали?? :D

единственото, което ще те помоля е да спреш да ме типизираш
Спри да бъдеш типична и ще спра да те типизирам :lol:

defender
05-26-2017, 21:38
Доктора често се заяжда с жените във форума, защото жените дори със самото си съществуване го карат да се чувства нещастник. :)

Ivaaaaa
05-27-2017, 06:26
о, нима провокацията и емоцията са взаимноизключващи се неща? върни се назад и прочети постът на шигелата, където се опитва да екстраполираи проектира менталната и житейската си нищета върху друг, мислейки че ще се почувства по-добре от това. тук, ако няма емоция, то не знам къде. постът на корб много добре го обяснява.

DerStuermer
05-27-2017, 09:50
о, нима провокацията и емоцията са взаимноизключващи се неща?

Не са взаимноизключващи се, но не са и взаимно включващи се. Двете могат взаимно да се дегизират едно като друго. Ако беше достатъчно дълго в интернет и можеше да разпознаваш троловете, щеше да ти е ясно защо Грозния е просто трол. Вече какви са мотивите му, можем само да гадаем. Всъщност не вярвам дори и той самия да ги знае. Ще ти дам the benefit of the doubt и ще допусна че имаш основание да твърдиш, че мотива му е злоба и желание да се чувства над другите. Е, и? Какво от това? Имаш ли начин да го докажеш? Може да е злобар, може и просто да е добър трол, забавлявайки се на това че му се връзвате на хейта. И в двата случая, не знаеш какво е. Разумното нещо е да не допускаш нито едно от двете и да съдиш за коментарите му без да взимаш предвид отношението. Но ти искаш той да е злобар, ти искаш той да е хейтър нещастник, защото после можеш да си играеш на морално възвишена. Ако не искаше да е такъв, нямаше изобщо да му проектираш такъв образ. Това е все едно да видиш един луд на улицата и да се питаш дали е наистина луд или просто се прави. Разумния човек просто би го подминал, защото не знае, но ако хейтваш лудите и смяташ че трябва да се избият, задължително ще го видиш като луд. Просто съзнанието е насочено да търси съответствията, дори и за сметка на несъответствията. Стига да имаш достатъчно силен мотив, дори и едно съответствие е достатъчно, въпреки че има хиляда несъотвествия в обяснението ти. На същия принцип действа религията, зодиите, врачките и всичките други подобни глупости.

А дори и Грозния да беше жалък хейтър, не виждам как да му се връзваш на хейта е добра идея в случая.

Пък и какво значение има дали е злобар или трол, или и двете, щом говори истината? Затова, връщайки се към коментара му към дефендър, мен не ме интересува дали го троли, или зад думите му има истинска злоба. Това което каза е истина, и ако влизаше повече в тоя раздел (колко тесногръдо хахаххаха), щеше да знаеш що за жалък индивид е дефендър.

defender
05-27-2017, 10:47
Докторе, когато говориш за мен, звучиш като наранено животно. А аз наистина те обичам и си ми един от любимците във форума. :)

DerStuermer
05-27-2017, 10:53
Докторе, когато говориш за мен, звучиш като наранено животно. А аз наистина те обичам и си ми един от любимците във форума. :)
Ти си длъжен да ме обичаш, така че не съм особено впечатлен.

defender
05-27-2017, 10:58
Да, длъжен съм да бъда нормален,. Ти не си ли длъжен? Тя нормалността сама го изисква по напълно естествен начин, така че съм длъжен, но не го чувствам, като тежест.

DerStuermer
05-27-2017, 11:07
Не, не се чувствам длъжен.

Поздрав https://www.youtube.com/watch?v=PUhBykAA0D8

defender
05-27-2017, 12:10
По-малко ракови заболявания при монасите
https://www.pravoslavie.bg/%d0%a1%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82/%d0%bf%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d 0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b0%d1%81/

dreamwalker
05-31-2017, 21:09
Не, не се чувствам длъжен.

Поздрав https://www.youtube.com/watch?v=PUhBykAA0D8

Defender сподели, че му се иска да си жена, така че си прави изводите колко е наред.

DerStuermer
06-01-2017, 04:02
Defender сподели, че му се иска да си жена, така че си прави изводите колко е наред.

Е той дефендърчо отдавна съм го забелязал че има извратена сексуалност. Добре че поне ме иска като жена. Засега :D

ПП: Дефенди върви при монасите докато не е станало твърде късно и почнеш да ми ближеш профилната снимка в изблик на страст :D
Пък и няма да хванеш рак на простатата :D

dreamwalker
06-01-2017, 09:46
Понякога се чудя какво още правя в този форум.

inewton
06-01-2017, 15:37
Понякога се чудя какво още правя в този форум.

Търсиш си младо попче. Стига си търсила, аз откога ти се предлагам. Офертата важи до утре. После и да ми се молиш ще късно.

dreamwalker
06-01-2017, 17:24
Търсиш си младо попче. Стига си търсила, аз откога ти се предлагам. Офертата важи до утре. После и да ми се молиш ще късно.

Ти не си поп.

inewton
06-01-2017, 17:38
Ти не си поп.

Защото нямам жена и единствения вариант да стана поп е да съм монах. Ама ако се омъжиш за мен ще мога да съм част от "бялото" духовенство.

dreamwalker
06-01-2017, 17:44
Защото нямам жена и единствения вариант да стана поп е да съм монах. Ама ако се омъжиш за мен ще мога да съм част от "бялото" духовенство.

Ахахахах, невежеството е блаженство.

inewton
06-01-2017, 17:48
Ахахахах, невежеството е блаженство.
Това не е библейско.
Ама добре, щом не искаш няма да те карам повече.

dreamwalker
06-01-2017, 17:52
Това не е библейско.
Ама добре, щом не искаш няма да те карам повече.

Само не се сърди.

inewton
06-01-2017, 17:54
Няма да се сърдя, ама ще трябва да ми преведеш по сметката 30 лева за причиненото неодобство.

dreamwalker
06-01-2017, 18:01
Няма да се сърдя, ама ще трябва да ми преведеш по сметката 30 лева за причиненото неодобство.

Много евтино се продаваш.

inewton
06-01-2017, 18:19
Много евтино се продаваш.
Не се продавам, а си търся обезщетението.

dreamwalker
06-01-2017, 18:25
Не се продавам, а си търся обезщетението.

Същата работа. Не знаех, че си толкова евтин.

inewton
06-01-2017, 19:18
Същата работа. Не знаех, че си толкова евтин.

Скромен човек съм. Готов съм и на символична сума (като 30 лева). Не искам да ти създавам затруднения.

dreamwalker
06-01-2017, 19:21
Скромен човек съм. Готов съм и на символична сума (като 30 лева). Не искам да ти създавам затруднения.

За 30 сребърника може да те купи човек значи.

inewton
06-01-2017, 19:24
За 30 сребърника може да те купи човек значи.
Зависи за какво. Аз и за без пари бих се продал ако е за нещо, което ми е интересно.

dreamwalker
06-01-2017, 19:27
Зависи за какво. Аз и за без пари бих се продал ако е за нещо, което ми е интересно.

И аз бих участвала в разкопки, но не искат да ме вземат.

inewton
06-01-2017, 19:29
И аз бих участвала в разкопки, но не искат да ме вземат.
То и аз бих служил в Света Неделя, но не искат да ме вземат. Защото нямам жена.

dreamwalker
06-01-2017, 19:30
То и аз бих служил в Света Неделя, но не искат да ме вземат. Защото нямам жена.

А мен не искат да ме вземат, защото им трябвали хора над 70 кила.

Може да платиш на някоя да се преструва.

inewton
06-01-2017, 19:34
А мен не искат да ме вземат, защото им трябвали хора над 70 кила.

Може да платиш на някоя да се преструва.
Може да се облепиш с пластични експлозиви, мисля, че доста ще ти вдигнат килажа.

Лъжата е грях. Но пък ти може да се ожениш за мен.

dreamwalker
06-01-2017, 19:41
Може да се облепиш с пластични експлозиви, мисля, че доста ще ти вдигнат килажа.

Лъжата е грях. Но пък ти може да се ожениш за мен.

Ако дойда с каквито и да е експлозиви в Света Неделя, лъжата ще ми е най-малкият проблем.

inewton
06-01-2017, 19:42
Ако дойда с каквито и да е експлозиви в Света Неделя, лъжата ще ми е най-малкият проблем.
Това с експлозивите беше за разкопките, не за Света Неделя.

dreamwalker
06-01-2017, 19:45
Това с експлозивите беше за разкопките, не за Света Неделя.

Имаш ли 70 килограма.

inewton
06-01-2017, 19:45
Имаш ли 70 килограма.
Ти 0 килограма ли тежиш?

dreamwalker
06-01-2017, 19:47
Ти 0 килограма ли тежиш?

Да, водя максимално безтелесно съществуване.

Аз щях да ти предложа да се престориш, че си мен и да участваш в разкопките.

inewton
06-01-2017, 19:48
Какво, защо 0, аз щях да ти предложа да се престориш, че си мен и да участваш в разкопките.
Ще се престоря ако се омъжиш за мен.

dreamwalker
06-01-2017, 19:49
Ще се престоря ако се омъжиш за мен.

Добре, събота в три часа как е.

inewton
06-01-2017, 19:51
Добре, събота в три часа как е.
Става. Намери си хубава рокля. Аз ще съм с расо, че не ми се дават пари за костюм.

dreamwalker
06-01-2017, 19:52
Става. Намери си хубава рокля. Аз ще съм с расо, че не ми се дават пари за костюм.

Чакай, де, не тази, другата събота, че да съвпадне с прайда, тъкмо ще нося костюм.

inewton
06-01-2017, 19:54
Чакай, де, не тази, другата събота, че да съвпадне с прайда, тъкмо ще нося костюм.
Не става, тогава хора отсъства. Трябва да е тази. Ако нямаш пари за рокля ще ти дам един бял стихар, то е същото. Не кани гости, че после трябва да ги храним.

dreamwalker
06-01-2017, 19:55
Не става, тогава хора отсъства. Трябва да е тази. Ако нямаш пари за рокля ще ти дам един бял стихар, то е същото. Не кани гости, че после трябва да ги храним.

И после ще отидем в Индия, за да проповядваме християнството, нали.

inewton
06-01-2017, 19:58
И после ще отидем в Индия, за да проповядваме християнството, нали.
А, не. Медения ни месец ще е в Кокалянския манастир, уредил съм го вече. Игумена ще дойде да ни взема с москвича.

dreamwalker
06-01-2017, 20:00
А, не. Медения ни месец ще е в Кокалянския манастир, уредил съм го вече. Игумена ще дойде да ни взема с москвича.

А? Мислех, че roleplay-ваме "Джейн Еър".

А и този манастир не го знам къде е, Индия я виждам на картата до мен, следователно е по-близо.

inewton
06-01-2017, 20:04
А? Мислех, че roleplay-ваме "Джейн Еър".

А и този манастир не го знам къде е, Индия я виждам на картата до мен, следователно е по-близо.
Няма "Джейн Еър", аз ти говоря неща от живия живот. Ще видиш колко добре ще си прекараме. Монасите там са много умни. Там ще намериш истината.

Какво значение има къде е, нали ще ходим с кола. Може на задната седалка да си направим първото чаве. Ще го кръстим Агапе.

dreamwalker
06-01-2017, 20:07
Няма "Джейн Еър", аз ти говоря неща от живия живот. Ще видиш колко добре ще си прекараме. Монасите там са много умни. Там ще намериш истината.

Какво значение има къде е, нали ще ходим с кола. Може на задната седалка да си направим първото чаве. Ще го кръстим Агапе.

Не, roleplay-ваме "Джейн Еър" и в случая си ми братовчед, това не те ли притеснява.

inewton
06-01-2017, 20:10
Не, roleplay-ваме "Джейн Еър" и в случая си ми братовчед, това не те ли притеснява.

Не roleplay-ваме "Джейн Еър", ама дори да съм ти братовчед не ме притеснява. Евреите са взимали само сродници.

dreamwalker
06-01-2017, 20:12
Не roleplay-ваме "Джейн Еър", ама дори да съм ти братовчед не ме притеснява. Евреите са взимали само сродници.

http://www.focusrs.org/forum/attachments/1127d1441730834-rs-vs-hail-um-what-fuck.jpg

inewton
06-01-2017, 20:13
http://www.focusrs.org/forum/attachments/1127d1441730834-rs-vs-hail-um-what-fuck.jpg

Прочети Стария Завет и ще разбереш за какво говоря.

dreamwalker
06-01-2017, 20:14
Прочети Стария Завет и ще разбереш за какво говоря.

Аз знам за какво говориш и въпреки това е awkward.

inewton
06-01-2017, 20:17
Аз знам за какво говориш и въпреки това е awkward.

Няма значение, ние с теб не сме братовчеди, така че всичко е наред. Ама първо трябва да те видя дали си девствена. На свещеник се полага девойка за жена.

dreamwalker
06-01-2017, 20:20
Няма значение, ние с теб не сме братовчеди, така че всичко е наред. Ама първо трябва да те видя дали си девствена. На свещеник се полага девойка за жена.

Да напомня, че Корб беше баннат след подобни коментари.

anonymous908491
06-01-2017, 20:21
Ама първо трябва да те видя дали си девствена.

няма да се съгласи
да я прегледаш ти

inewton
06-01-2017, 20:22
Да напомня, че Корб беше баннат след подобни коментари.

Аз не съм Корб, имам сериозни намерения към теб. Пък и нали се беше съгласила, сега да не се отказа от сватбата.

няма да се съгласи
да я прегледаш ти

Защо?

dreamwalker
06-01-2017, 20:23
Като отивате твърде далеч, не ми е особено забавно да блъфирам. ;/

inewton
06-01-2017, 20:27
Като отивате твърде далеч, не ми е особено забавно да блъфирам. ;/

Значи всичко е било игра? Никога не си ме обичала? :cry:

dreamwalker
06-01-2017, 20:32
Значи всичко е било игра? Никога не си ме обичала? :cry:

http://www.gifbin.com/bin/042014/1398183306_kid_hugs_chicken.gif

inewton
06-01-2017, 20:33
Ще се разориш от обезщетения.

dreamwalker
06-01-2017, 20:34
Ще се разориш от обезщетения.

Сега пък за какво.

inewton
06-01-2017, 20:37
Сега пък за какво.

Подиграваш се с чувствата ми, как за какво.

dreamwalker
06-01-2017, 20:37
Подиграваш се с чувствата ми, как за какво.

Какви чувства, ти търсеше просто някой, за да служиш в Света Неделя.

inewton
06-01-2017, 20:38
Какви чувства, ти търсеше просто някой, за да служиш в Света Неделя.
Е, той апетита идва с яденето. Щях да те заобичам постепенно.

dreamwalker
06-01-2017, 20:40
Е, той апетита идва с яденето. Щях да те заобичам постепенно.

Кажи ми честно, наистина ли не си чел "Джейн Еър".

inewton
06-01-2017, 20:42
Кажи ми честно, наистина ли не си чел "Джейн Еър".
Чел съм, как да не съм. До 15-20-та страница. Разбрах, че не е за мен.

dreamwalker
06-01-2017, 20:44
Чел съм, как да не съм. До 15-20-та страница. Разбрах, че не е за мен.

Поведението ти е точно като St. John Rivers от романа, помислих, че е нарочно.

inewton
06-01-2017, 20:45
Поведението ти е точно като St. John Rivers от романа, помислих, че е нарочно.

Той да не е бил поп?

dreamwalker
06-01-2017, 20:46
Той да не е бил поп?

Пастор.

Заминава в Индия да проповядва християнството и умира там.

inewton
06-01-2017, 20:47
Пастор.

Ето, има корелация. Ще взема да го прочета. Ама ти ще дойдеш с мен на църква ако го направя.

dreamwalker
06-01-2017, 20:50
Ето, има корелация. Ще взема да го прочета. Ама ти ще дойдеш с мен на църква ако го направя.

Не обещавам.

inewton
06-01-2017, 20:51
Не обещавам.

Тогава и аз не обещавам, че ще прочета "Джейн Еър".

dreamwalker
06-01-2017, 20:53
Тогава и аз не обещавам, че ще прочета "Джейн Еър".

Мех, нищо няма да изгубиш, ако не я прочетеш. Само време.

inewton
06-01-2017, 20:53
Мех, нищо няма да изгубиш, ако не я прочетеш. Само време.

Както и ти ако дойдеш с мен на църква.

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 06:11
Както и ти ако дойдеш с мен на църква.

Аз ще снимам ли с дрон?

anonymous908491
06-02-2017, 09:29
Аз ще снимам ли с дрон?

от теб зависи, но пък твоя дрон ще бъде сниман от сателит

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 09:45
от теб зависи, но пък твоя дрон ще бъде сниман от сателит

А сателита ще бъде сниман от Луната .:D
Готина ще стане

anonymous908491
06-02-2017, 09:53
никой не живее на Луната, виж за Марс не мога да го кажа

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 10:01
никой не живее на Луната, виж за Марс не мога да го кажа

Кога ходи до Луната, че да знаеш какво живее и какво не живее? :D

anonymous908491
06-02-2017, 10:15
кой е толкова луд, че да живее на Луната
там е няква пустиня, няма дори един плаж

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 10:27
И на космическата станция няма застроен плаж тип.
Слънчев бряг, но има временно живеещи космонавти. ;)

anonymous908491
06-02-2017, 11:59
ти пък кога си се качвал на МКС че пишеш

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 12:13
Тайна.

anonymous908491
06-02-2017, 12:20
ха, може да сме се засекли, бе
ти с билет ли беше или гратисчия

dreamwalker
06-02-2017, 12:50
ха, може да сме се засекли, бе
ти с билет ли беше или гратисчия

А с Aeternal засичал ли си се.

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 12:51
А с Aeternal засичал ли си се.
Ти си жена му, как така не знаеш? :D

anonymous908491
06-02-2017, 12:54
той по друга причина спря да влиза
не е като да съм го пуснал в празното пространство

dreamwalker
06-02-2017, 12:54
Cringe.

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 13:36
Нютончоо..

inewton
06-02-2017, 14:50
Нютончоо..

Дааа, Корабчоооооо....

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 15:04
Дааа, Корабчоооооо....

Нищо не каза за сватбения дроон. :д

dreamwalker
06-02-2017, 15:09

Аз ще ти кажа къде да си сложиш този дрон.

anonymous908491
06-02-2017, 15:12
Аз ще ти кажа къде да си сложиш този дрон.

айде да не си го слага там
ако поискам сателитът да го снима
кво ще си помислят за мен подчинените ми

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 15:18
.

dreamwalker
06-02-2017, 15:21
айде да не си го слага там
ако поискам сателитът да го снима
кво ще си помислят за мен подчинените ми

Къде, какво, за какво говориш.

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 15:33
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj-5rj1vZ_UAhXFWSwKHRLTANsQtwIIIjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dsj 0um0uDXc0&usg=AFQjCNH5QWVJknOXpazf7LcOjkqGLqf5dw&sig2=fUoT7pfG7GO0QOFx_VoVYg

inewton
06-02-2017, 15:34

Не може в църквата да се вкарват дронове. Пък и ти няма да идваш. Не разбра ли, че няма да има гости.

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 15:38
Не може в църквата да се вкарват дронове. Пък и ти няма да идваш. Не разбра ли, че няма да има гости.
Добре..

anonymous908491
06-02-2017, 17:58
Добре..

много лесно се отказваш
после що си без жена

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 19:11
много лесно се отказваш
после що си без жена

От кое се отказвам?
И ти от къде знаеш без какво съм?

anonymous908491
06-02-2017, 19:36
От кое се отказвам?
И ти от къде знаеш без какво съм?

аз почна ли да изброявам
ще изброявам толкова дълго
че те наистина ще вземат да се вземат

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 19:55
аз почна ли да изброявам
ще изброявам толкова дълго
че те наистина ще вземат да се вземат

Ако дриймлолкър е на 18 и се вземат аз ще се радвам, нещо не си ме разбрал.

anonymous908491
06-02-2017, 20:10
Ако дриймлолкър е на 18 и се вземат аз ще се радвам, нещо не си ме разбрал.

ако тя е на 18, по-сигурно е
че ти ще се вземеш с нютона

golemiq_korab_minava
06-02-2017, 20:14
ако тя е на 18, по-сигурно е
че ти ще се вземеш с нютона

И аз така мисля.

dreamwalker
06-02-2017, 20:32
многозле.ком

defender
06-06-2017, 13:07
По повод задушница, която беше в събота:
"Ние просим от Бога прошка за починалите, защото те за себе си вече нищо не могат да изпросят, те могат да се молят за нас, но не и за себе си.

Православните молят от името на Църквата Господ да помилва тези, които са си заминали с вяра и надежда за Възкресение. По молитвите на Църквата благодатта се разлива дотам, че помага на душата на починалия да се измъкне от оковите на ада.

Православните християни през този ден могат да отидат на гробищата, за да се поклонят на гробовете на своите роднини, след като преди това са ги поменали в храма. Защото когато се молим за душите на преселилите се от нас в другия свят, прието е да се смята, че и те в същия ден се молят за нас на небесата."

inewton
06-10-2017, 18:13
https://youtube.com/watch?v=t8sUPlL6XEw

DerStuermer
06-11-2017, 09:12

Къв е тоя мега шампоан ... да го сапун в кандилото.

Цензурирано.

inewton
06-11-2017, 10:07
Къв е тоя мега шампоан ... да го сапун в кандилото.

Някой ден ще разбереш, че е бил прав за всичко. Само дано тогава не е твърде късно.

defender
06-11-2017, 17:31
Докторчето си го представям така, като ходи у Плевен на дискотека. :)

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18671199_10209326847391438_1681292770064064651_n.j pg?oh=5fbebc3abb9366858c65fc9bae0415fd&oe=59D9F1DB

anonymous908491
06-11-2017, 19:36

https://www.youtube.com/watch?v=4IoRY0SWTVY[/QUOTE]

DerStuermer
06-11-2017, 20:45
Докторчето си го представям така, като ходи у Плевен на дискотека. :)

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18671199_10209326847391438_1681292770064064651_n.j pg?oh=5fbebc3abb9366858c65fc9bae0415fd&oe=59D9F1DB
Когато пуснат любима песен в дискотеката
http://oi65.tinypic.com/2h7i8mp.jpg

defender
06-11-2017, 21:09
Това е един много интересен танц. Но както се вижда отново не си с женска компания :)

DerStuermer
06-11-2017, 21:13
Това е един много интересен танц. Но както се вижда отново не си с женска компания :)

Това е един много интересен пост, но както се вижда отново проектираш собствените си комплекси.

defender
06-11-2017, 21:24
Е как тогава да се обърна към тебе, без после да кажеш, че съм бил проектирал собствените си комплекси?

defender
06-11-2017, 21:28
Докторе, когато ми се подиграваш че съм бил аутист, ти проектираш собствените си комплекси. Как ти звучи?

defender
06-11-2017, 21:34
Докторе, ако се замисля, то май аутист и индивидиум живеещ извън бариерата е горе-долу едно и също бе?

DerStuermer
06-11-2017, 21:37
Е как тогава да се обърна към тебе, без после да кажеш, че съм бил проектирал собствените си комплекси?

Не знам как да правиш твърдения по нечий адрес е начин да се обръщаш към когото и да е. А в случая няма как да не проектираш, понеже аз не се идентифицирам с нищо, така че каквото и да кажеш по мои адрес, ако не е проекция, то ще е просто спекулация в най-добрия случай.

DerStuermer
06-11-2017, 21:42
Докторе, когато ми се подиграваш че съм бил аутист, ти проектираш собствените си комплекси. Как ти звучи?

Докторе, ако се замисля, то май аутист и индивидиум живеещ извън бариерата е горе-долу едно и също бе?
На прав път си, ако имаше понятие що е аутизъм щеше да разбереш каква е връзката.

defender
06-11-2017, 21:58
Докторе, опасявам се, че някой ден, като си имаш гадже, то с твоите психологически анализи, които ще отправяш към нейната нежна личност може да я доведеш до лудост. Трябва да се очовечиш малко, с тия твоите психологически анализи. :)

За момичето се притеснявам, не за тебе.

DerStuermer
06-11-2017, 22:29
Докторе, опасявам се, че някой ден, като си имаш гадже, то с твоите психологически анализи, които ще отправяш към нейната нежна личност може да я доведеш до лудост.
Ми да ве, ще я направя луда по мен.

defender
06-13-2017, 09:55
"Всяко човешко говедо мисли с половите си органи. ОК. Толерантност, приемане и разни дъги.
Впрочем разликата между един гей парад и шествие на някакви футболни фенове е чисто сексуална. Не търсете нещо друго тук."
Искам прайд за пенсионерите, охраняван скъпо. Те са толкова безправни в своята различност."

defender
06-15-2017, 14:40
"Различни, добре платени агенти, именуващи се пастори, разрушават из основи установленията на светата ни Църква и денонощно работят да ни разколебаят във вярата, да завладеят сърцата ни и ги харижат на своите господари кредитори, проповядвайки идеите на разпопения римокатолически калугер Мартин Лутер, които идеи не се различават много от днешния комунизъм. Ако някому това се вижда трудно за възприемане, то нека сравни тяхната идеология с тая на комунизма и ще види, че всичко, което отрича комунизмът, отрича го и протестантизмът с тая само разлика, че протестантизмът се крие зад някакви си религиозни идеи, поради които не само се покровителства, но с дадените му облекчения във финансово отношение при извършване на разни чинодействия има възможност и лесно да върши своя пропагандаторска дейност."

Грозния
06-15-2017, 17:52
Когато пуснат любима песен в дискотеката
http://oi65.tinypic.com/2h7i8mp.jpgКоя ти е любимата песен :D?

Искам прайд за пенсионерите, охраняван скъпо. Те са толкова безправни в своята различност."Защо да са различни?!
В нашата държава пенсионерите са мнозинство!

DerStuermer
06-16-2017, 11:59
Коя ти е любимата песен :D?

https://www.youtube.com/watch?v=K3b6SGoN6dA

Грозния
06-16-2017, 17:00
https://www.youtube.com/watch?v=K3b6SGoN6dAОчаквах друго.
Разочарова ме :? !

defender
06-16-2017, 18:34
Защо да са различни?!
В нашата държава пенсионерите са мнозинство!

Защото с възрастта, идват болести и старост, по-ниска работоспособност и човек не може да се конкурира с младите, а като се пенсионират, пенсиите им са ниски за нормален живот. Това е дискриминация по възраст, затова трябва да има прайд на пенсионерите.

defender
06-16-2017, 18:35
Лидерът на британските либералдемократи подаде оставка заради религията си
"За мен се оказа невъзможно да бъда лидер на прогресивна либерална партия през 2017 г., да живея като отдаден християнин и да остана верен на ученията на Библията", каза той."
http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/15/2989663_liderut_na_britanskite_liberaldemokrati_po dade_ostavka/

defender
06-17-2017, 19:11
“Либерална” джамия, отворена за жени и хомосексуалисти, откриха в Берлин
Мястото за поклонение, което иска да приема мъже и жени, сунити, шиити или алевити, хомосексуалисти или транссексуални, се намира в сграда на протестантската общност.
http://new.glasove.com/categories/komentari/news/liberalna-dzhamiya-otvorena-za-zheni-i-homoseksualisti-be-otkrita-v-berlin

ПП: В Германия, либералната трансформация на исляма започна, което донякъде звучи добре.

inewton
06-20-2017, 17:05
Пф. Това чак сега го намерих.
Любимия ми архиерей. Много правилни неща говори.

https://youtube.com/watch?v=74Ud6nb_EF0

npp
06-21-2017, 19:49
Пф. Това чак сега го намерих.
Любимия ми архиерей. Много правилни неща говори.

https://youtube.com/watch?v=74Ud6nb_EF0

няма да е зле, първо, религиите, които все още не могат да помагат на хората достатъчно ефективно (в сравнение с Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията) да се очистят от своите неправди/ереси т.е. от всякакви видове/родове/сортове/типове неспасение и погибел (за ближния) в тяхната вяра, понеже няма как да не попадат в категорията неефективни/вредни ако таят дълбоко в сърцата си такива неща, например няма как да спасят човеците ако ги обичат само с устни и език, но дълбоко в сърцата си вярват, че няма да има спасение за тях, поради еди какви си причини (няма значение точно какви)... - за пример най-типични в това отношение бяха разни фанатични последователи на индийски религии, които външно изповядваха ненавреждане(или както те го наричат "ахимса"), а също и уважение към другите, пък даже и приятелско отношение към всички одушевени същества, но в същото време дълбоко в сърцата си таяха и вярваха в "гуни", "карма" и "самсара", казано на разбираем език, (в) неминуемо неспасение и неминуема погибел за всяка душа на вселената в продължение на милиони последователни раждания, форми на съществуване и смърти - дори обичаха тези свои "вярвания"(ереси) повече от своя ближен, но едва ли такава сатанинска религия е по-скъпа от живота, особено от човешкия живот...

inewton
06-21-2017, 20:07
Открий ни я тая вяра. Не я крий само за себе си. И не казвай да четем Библията. Четем Библията, ама явно пак не сме на твоето ниво.

И ще ти кажа нещо, което не бих казал на когото и да е друг. Но ти вече многократно си показал, че заслужаваш изобличение. Прояден си от фарисейска гордост. Защо мислиш, че само ти си праведен и само ти ще се спасиш? Че само в твоята вяра има спасение, всичко останало е празни приказки. Кой си ти, че знаеш кой как и в какво вярва? Ти си същия като тези, които уж изповядваха Бога и следваха заповедите Му, а накрая разпнаха същия Бог. Мисля, че вече ти е време да преосмислиш позициите си и да се покаеш. Не знам каква е тая вяра, но делата ти показват, че вярата ти нещо не е наред. Отделно и глупостите, които разправяше за спящия Бог. Не всяко видение е от Бог.

npp
06-21-2017, 21:03
Открий ни я тая вяра. Не я крий само за себе си. И не казвай да четем Библията. Четем Библията, ама явно пак не сме на твоето ниво.

И ще ти кажа нещо, което не бих казал на когото и да е друг. Но ти вече многократно си показал, че заслужаваш изобличение. Прояден си от фарисейска гордост. Защо мислиш, че само ти си праведен и само ти ще се спасиш? Че само в твоята вяра има спасение, всичко останало е празни приказки. Кой си ти, че знаеш кой как и в какво вярва? Ти си същия като тези, които уж изповядваха Бога и следваха заповедите Му, а накрая разпнаха същия Бог. Мисля, че вече ти е време да преосмислиш позициите си и да се покаеш. Не знам каква е тая вяра, но делата ти показват, че вярата ти нещо не е наред. Отделно и глупостите, които разправяше за спящия Бог. Не всяко видение е от Бог.

да съм посочил всички нечисти духовни/религиозни предания/традиции поименно?!, Йона каза ли на ниневийските поклонници нещо повече от онова просто изречение (перифразирам) "Ниневийци покайте се, иначе Бог ще съсипе религията ви(ниневия)!", просто казвам, че ако някой върши неправда/нечестие под формата на една или друга религия, тогава ще е добре да се покае от своето беззаконие, освен това, наистина ли мислиш, че Бог е съвсем доволен когато една религия съвсем очевидно не спасява човеците ефективно в сравнение с Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Писанието?!, ти ако си шеф на болница/клиника, ще си доволен ли ако лекарите/хирурзите ти не са на нужното ниво?!, така че как да кажа, хора всичко ви е наред, на онези духовни служители/религиозни поклонници, които се явяват в категорията на неефективните?!, плюс това, каква е гаранцията, че не вършат духовно беззаконие, особено след като масово се следваше духовно/религиозно предание някак сляпо/лековерно/лекомислено/на сляпо доверие?!, а знаеш какво е казано за широкия и пространен духовен/религиозен път...

не казвам, че някой трябва да следва мен, но ако някои имат нужда от покаяние, тогава защо да лъжа, че нямат?!

АгентМура
06-21-2017, 21:08
https://youtu.be/i8t9NZtjvtQ?t=1m14s

inewton
06-21-2017, 21:13
А ти приемаш ли Преданието?

defender
06-22-2017, 14:04
Npp, кога ти и твоят брат-свидетел ще се сражавате са антихриста, както не веднъж си казвал? Близко ли е времето?
Нали казваш, че за вас двамата пишело някъде в Библията.

ПП: Нпп, толкова сме ти благодарни, толкова си смел и героичен. Обещавам, че ще съберем от форума пари чрез благотворителност и ще ти издигнем паметник на Витоша, до телевизионната кула да се вижда отдалече.

Може да давате предложения за бюст на мемориала. Ще орагнизираме томбола с награди за участниците, а деца от детските градини в столицата, ще направят възстановка на епичното сражение.

npp
06-22-2017, 14:59
А ти приемаш ли Преданието?

а ти търсиш ли Онзи, Който наистина е истинският Бог, или просто приемаш предание от света?!

inewton
06-22-2017, 15:04
Айде да караме подред. Ти ми отговори на въпроса и аз ще отговоря на твоя.

npp
06-22-2017, 15:10
Npp, кога ти и твоят брат-свидетел ще се сражавате са антихриста, както не веднъж си казвал? Близко ли е времето?
Нали казваш, че за вас двамата пишело някъде в Библията.

ПП: Нпп, толкова сме ти благодарни, толкова си смел и героичен. Обещавам, че ще съберем от форума пари чрез благотворителност и ще ти издигнем паметник на Витоша, до телевизионната кула да се вижда отдалече.

Може да давате предложения за бюст на мемориала. Ще орагнизираме томбола с награди за участниците, а деца от детските градини в столицата, ще направят възстановка на епичното сражение.

и защо трябва да се подиграваш с борбата на истинските Светии срещу "тъмнината" - война, която нито истинският Бог нито Те са възпламенили (особено когато ти не участваш в Св. борба, но чакаш на готово да ти бъде приготвено от други)?!, кога си изгонил злите духове от обладани?!, кога поне си дал на неправедни духовни служители да разберат, че не трябва да вършат неправда?! - не само очакваш (от) някой друг да се погрижи да всичко, но и хулиш онези, които работят за спасение на всички, та и за теб, като някаква капризна принцеса...

npp
06-22-2017, 15:11
Айде да караме подред. Ти ми отговори на въпроса и аз ще отговоря на твоя.

вече ти отговорих в предишния пост - отговорът е във въпроса, който ти зададох, а именно че е рисковано да следваш лековерно/сляпо предание от света

inewton
06-22-2017, 15:13
и защо трябва да се подиграваш с борбата на истинските Светии срещу "тъмнината" - война, която нито истинският Бог нито Те са възпламенили (особено когато ти не участваш в Св. борба, но чакаш на готово да ти бъде приготвено от други)?!, кога си изгонил злите духове от обладани?!, кога поне си дал на неправедни духовни служители да разберат, че не трябва да вършат неправда?! - не само очакваш (от) някой друг да се погрижи да всичко, но и хулиш онези, които работят за спасение на всички, та и за теб, като някаква капризна принцеса...

Ти Илия ли си? Или някой архангел?
Нали знаеш, много лъжепророци ще се явят. Защо да вярваме на теб? Тоя въпрос съм ти го задавал поне десет пъти по десет различни начини, но ти нито един път не благоволи да ми отговориш.

inewton
06-22-2017, 15:15
вече ти отговорих в предишния пост - отговорът е във въпроса, който ти зададох, а именно че е рисковано да следваш лековерно/сляпо предание от света

С което не отричаш самото Предание. А Преданието не е от света, а от апостолите.

npp
06-22-2017, 15:30
Ти Илия ли си? Или някой архангел?
Нали знаеш, много лъжепророци ще се явят. Защо да вярваме на теб? Тоя въпрос съм ти го задавал поне десет пъти по десет различни начини, но ти нито един път не благоволи да ми отговориш.

как Йоан Кръстител отговори на онези, които го питаха кой/какъв е той?!

"И ето, свидетелството, което Иоан даде, когато юдеите пратиха до него свещеници и левити от Ерусалим да го попитат: Ти кой си? Той изповяда, и не отрече, а изповяда: Не съм аз Христос. И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм. На това му рекоха: Кой си? за да дадем отговор на ония, които са ни пратили. Що казваш за себе си? Той рече: Аз съм "глас на едного, който вика в пустинята; Прав правете пътя за Господа", както рече пророк Исаия." Йоан 1: 19-23

но какво каза Господ Исус за Йоан?!

"Исус почна да казва на народа за Иоана: Какво излязохте да видите в пустинята? тръстика ли от вятър разлюлявана? Но какво излязохте да видите? човек в меки дрехи ли облечен? Ето, тия, които носят меки дрехи, са в царски дворци. Но защо излязохте? пророк ли да видите? Да, казвам ви, и повече от пророк. Това е онзи, за когото е писано: - "Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, Който ще устрои пътя Ти пред Тебе". Истина ви казвам: Между родените от жени, не се е въздигнал по-голям от Иоана Кръстителя; обаче, най-малкият в небесното царство, е по-голям от него. А от дните на Иоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват. Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Иоана; и, ако искате да го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде." Матей 11: 7-14

така и аз не намирам основание да се хваля със себе си, но ако истинският Господ Бог ме похвали, тогава по- бих могъл да се надявам да получа/имам нещо по-добро

името Илия, така както е използвано за да се посочи Йоан Кръстител, е прозвище понеже с него се посочва вид чин, не става въпрос просто за един и същи човек, а теб какво те интересува кой кой/какъв е?!, не е ли по-важно да се работи за всеобщо спасение в истинския Бог?!, какво ако имаш знания, но няма спасение чрез такива знания ако не се върши правда на практика?!

npp
06-22-2017, 15:37
С което не отричаш самото Предание. А Преданието не е от света, а от апостолите.

че кой от Св. Апостоли (представени в Библията) е от света?!, така че защо преданията от света да са предания от истински Светии?!, да се пазиш от света означава ли да се пазиш от преданието на истинските Светии?!, но следваш ли лековерно/сляпо предания от света, тогава каква е гаранцията, че получаваш предание само от истински Светии, но не и от света?!

inewton
06-22-2017, 15:46
че кой от Св. Апостоли (представени в Библията) е от света?!, така че защо преданията от света да са предания от истински Светии?!, да се пазиш от света означава ли да се пазиш от преданието на истинските Светии?!, но следваш ли лековерно/сляпо предания от света, тогава каква е гаранцията, че получаваш предание само от истински Светии, но не и от света?!
А кой не е от света? Имам предвид, че всички са били човеци и родени като човеци. В грях родени.

Кои са преданията от света? Преданията църковни са от Духа Светаго.

inewton
06-22-2017, 15:50
как Йоан Кръстител отговори на онези, които го питаха кой/какъв е той?!

"И ето, свидетелството, което Иоан даде, когато юдеите пратиха до него свещеници и левити от Ерусалим да го попитат: Ти кой си? Той изповяда, и не отрече, а изповяда: Не съм аз Христос. И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм. На това му рекоха: Кой си? за да дадем отговор на ония, които са ни пратили. Що казваш за себе си? Той рече: Аз съм "глас на едного, който вика в пустинята; Прав правете пътя за Господа", както рече пророк Исаия." Йоан 1: 19-23

но какво каза Господ Исус за Йоан?!

"Исус почна да казва на народа за Иоана: Какво излязохте да видите в пустинята? тръстика ли от вятър разлюлявана? Но какво излязохте да видите? човек в меки дрехи ли облечен? Ето, тия, които носят меки дрехи, са в царски дворци. Но защо излязохте? пророк ли да видите? Да, казвам ви, и повече от пророк. Това е онзи, за когото е писано: - "Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, Който ще устрои пътя Ти пред Тебе". Истина ви казвам: Между родените от жени, не се е въздигнал по-голям от Иоана Кръстителя; обаче, най-малкият в небесното царство, е по-голям от него. А от дните на Иоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват. Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Иоана; и, ако искате да го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде." Матей 11: 7-14

така и аз не намирам основание да се хваля със себе си, но ако истинският Господ Бог ме похвали, тогава по- бих могъл да се надявам да получа/имам нещо по-добро

името Илия, така както е използвано за да се посочи Йоан Кръстител, е прозвище понеже с него се посочва вид чин, не става въпрос просто за един и същи човек, а теб какво те интересува кой кой/какъв е?!, не е ли по-важно да се работи за всеобщо спасение в истинския Бог?!, какво ако имаш знания, но няма спасение чрез такива знания ако не се върши правда на практика?!
Не ти исках лекция по Нов Завет. Мисля, че тия знания си ги имам. Просто питах кой си, че така смело говориш за себе си. Пророците и светиите не са се хвалели с даровете си.
Иначе схвана намека, да. Точно към св. Иоан Кръстител ми беше препратката.

anonymous908491
06-22-2017, 17:34
гледам сериала 'американски богове'
там на един Великден показаха стотици исус христовци
но като им казаха, че всъщност този празник е на друг
и един исус взе да реве

npp
06-22-2017, 20:51
А кой не е от света? Имам предвид, че всички са били човеци и родени като човеци. В грях родени.

Кои са преданията от света? Преданията църковни са от Духа Светаго.

например, истинските ученици на Исус, които са представени в Библията, от света ли са били, когато вече са действували като Св. Апостоли?!

кои предания са от истинския Св. Дух и кои не са, ти видял ли си?!, защото лично аз съм срещал доста така наречени църкви, чиито предания противоречаха на преданието, което съм приел от истинския Бог и истинските Светии, и което е представено в Библията

каквото и да се каже, не виждам защо там където е редно да има истински лекари трябва да бъдат поставяни човеци, които са профани/лаици по отношение на лечение?!, ако за последните векове твоята така наречена църква не е спасявала човеците така ефективно както Исус и Неговите истински ученици са спасявали преди около 2 хилядолетия, тогава защо да трябва всеки да я приеме (нея) за истинска църква?!, не разбирам смисъла от такава църква, като се има предвид колко съвършено са спасявали човеците Исус и Неговите истински ученици, които са представени в новозаветните библейски книги, така както и мнозина не виждат смисъл от медицина, която (почти) не лекува болните - например, ти би ли гласувал доверие или би ли си дал парите на лекари, които не лекуват?!

каква полза ако се съгласим със система, която не спасява съвършено, но дори се е виждало, като и до този момент все още се вижда, че не спасява човеците и те погиват без тя да прославя истинския Спасител?!, каква е гаранцията, че ако се съгласим просто така с нея, няма да участваме в неправдите/греховете и по този начин (в случай че се окаже че тя върши немалки но доста големи неправди/грехове)?!

npp
06-22-2017, 21:06
Не ти исках лекция по Нов Завет. Мисля, че тия знания си ги имам. Просто питах кой си, че така смело говориш за себе си. Пророците и светиите не са се хвалели с даровете си.
Иначе схвана намека, да. Точно към св. Иоан Кръстител ми беше препратката.

със себе си не се хваля, мога да се похваля със славата на Онзи, Който наистина е истинският Спасител на света?!, и Той не е сам, но с Него има много Негови Синове

какво значение има кой кой е, когато важното е да се допринася/работи за всеобщо спасение в истинския Бог?!, да речем, че ти, аз, дифенди, питанчо и др. се превърнем в световни енциклопедии по кой кой е, но това не спаси никого, тогава какво като сме си загубили времето с толкова учене/знания?!, кой го ползува това: истинският Бог, истинското спасение в Него, Неговият Син, Неговите Светии, целият свят, или по-скоро нашите блуждаещи/похотливи умове за известно време на света?!

да речем, че най-голям лекар специалист лекува по хиляди хора годишно, и взима много голямо възнаграждение за това, защото и е всепризнат, тъй като лекува най-съвършено според съвременните/настоящите стандарти, а ти, дифенди, питанчо, и пр. не лекувате никого и затова не получавате възнаграждение за лечение, кой е лекарят тук, онзи специалист или вие?!

defender
06-22-2017, 21:16
Нпп, ти лош човек ли си? :)

ПП: А човек ли си?

npp
06-22-2017, 22:19
Нпп, ти лош човек ли си? :)

ПП: А човек ли си?

дори и да не знам кой какъв е, едно нещо е сигурно, хиляди човеци може да страдат и умират докато други се занимават с теория, мислех си, че поне веднъж ще си зададеш въпроса какво може да се направи за спасение на нуждаещите се

defender
06-22-2017, 22:38
че поне веднъж ще си зададеш въпроса какво може да се направи за спасение на нуждаещите се

За спасението на нуждаещите се, нищо не може да се направи от мен, защото те сами си имат мозъци. Дори Иисус е видял, че е нямало какво да се направи, а само е въздъхнал: "Господи прости им, те не знаят какво вършат". :)

Хайде добре, кажи, какво може да се направи, за да спасиш "нуждаещите се" Доктор Сатан и Зленокса. хахахаха

хахахаха

хахаха

defender
06-22-2017, 23:13
^ Като за начало можеш да им измиеш краката, както папата изми краката на едни бежанци преди време (дето сега тия бежанци се взривяват насред Европа с викове Алах Акбар, ама вече благословени от "безгрешния" папа). хихи

После може да се разревете от умиление (както при споменатия случай с папата), снимано от 10 HD камери около тях, в стил Матрицата и после да си лепнете по една мазна, слюнчеста, гореща целувка по челото. хихи

Папизма е отвратителна политкоректна позьорщина и отвращава.

inewton
06-23-2017, 17:56
^ Като за начало можеш да им измиеш краката, както папата изми краката на едни бежанци преди време (дето сега тия бежанци се взривяват насред Европа с викове Алах Акбар, ама вече благословени от "безгрешния" папа). хихи

После може да се разревете от умиление (както при споменатия случай с папата), снимано от 10 HD камери около тях, в стил Матрицата и после да си лепнете по една мазна, слюнчеста, гореща целувка по челото. хихи

Не че латинизма не е ерес, но не знам защо чак толкова критично се отнасяш към католиците. Да, имат грешки в теологията и практиката. Но това са малки грешки в сравнение с грешките на аргосания псевдомонах Лутер, който в стремежа си да оправдае собственото си беззаконие и до днес увлича милиони души към погибел. Защото католическите свещеници все още имат апостолска приемственост (разбирай ръкоположението), докато така наречените протестанти са го обърнали на свободия и всеки можел да бъде свещеник. Протестантите никога не са били протестанти в истинския смисъл на думата. Едно е да изчистиш църквата от помията, съвсем друго е да създаваш нова ерес. Те правилно са възнегодували срещу своеволията на папството, но...
Така че, по- лесно е католик са влезе в Царството Божие, нежели еретиците протестанти. (това е частно мнение, с което не ангажирам никого, може пък и сред тях да има достойни, в което дълбоко се съмнявам).

defender
06-23-2017, 19:25
Не че латинизма не е ерес, но не знам защо чак толкова критично се отнасяш към католиците.
Човече, няма смисъл да ми се правиш на добър и любвеобилен на мой гръб, защитавайки еретици.

А и какво толкова агресивно съм направил, че така го преекспонираш.

Просто се присмивам на ереста им, и няма как да имам друго отношението към тая гавра с християнството - като почнем исторически от кръстоносните им походи, инквизиции, убийства на православни монаси (примерно свети 26 зографски мъченици) и други.
Католицизма исторически винаги е бил във война с православието по един или друг начин, като се опитва да го асимилира.

Ето и един цитат:
"Впрочем католическата църква открай време е образец на двойните стандарти, така че „стачката” на о. Паоло си е съвсем в реда на нещата. Кой ако не един католик може по-добре да съчетае любов към друговерци и омраза към братя-християни! Та нали неговата църква все рони сълзи за онеправданите и бедните по света, както и за жертвите на войните, но в същото време задкулисно е подпалвач на не един и два конфликта и то в християнски страни, а поредната „перла” в окървавената й корона е гражданската война в Украйна, запалена и провеждана именно от папистите. Докато католиците и униатите там систематично избиват и мачкат православното население, грабят и разоряват православните храмове и манастири, папата-йезуит лицемерно се моли за мир на Украйна и пуска бели гълъби в небето."

inewton
06-23-2017, 19:33
Не съм казал, че не са еретици. Напротив, трябва да се покаят и да се въцърковят в истинката църква. Но казвам, че протестантите водят не по- малка война с православието, просто постъпват по по- неявен начин и малко хора го осъзнават.
Мисълта ми беше, че докато еретиците последователи на Лутер са отстъпили по всички параграфи от истинската църква, католиците поне все още пазят някои истини на православната вяра. Затова недоумявам защо пишеш само против католиците, а за протестантите нищо не казваш. Ще помисли човек, че им симпатизираш.

Не ми е цел да се правя на добър и любвеобвилен. Винаги съм изоблчавал ересите като такива.

npp
06-23-2017, 20:53
За спасението на нуждаещите се, нищо не може да се направи от мен, защото те сами си имат мозъци. Дори Иисус е видял, че е нямало какво да се направи, а само е въздъхнал: "Господи прости им, те не знаят какво вършат". :)

Хайде добре, кажи, какво може да се направи, за да спасиш "нуждаещите се" Доктор Сатан и Зленокса. хахахаха

хахахаха

хахаха

за съжаление духовното положение в тези времена се оказа критично - твърде малко от духовните упражняваха/практикуваха вярата правилно, но има какво да се направи за спасение на нуждаещите се, само трябва да се вниква във вярата отвъд ограниченията на системата на човешката/зверовата(666) духовност/религиозност, понеже както това че човек с дебела ръка и дебели пръсти, който пипа грубо може да не успее да извърши фина операция, не означава, че никой друг не би успял, така и във вярата е имало човеци, които са успявали да направят онова, което мнозина други не са успели, защото са превъзмогвали ограниченията на "света", например книжниците и фарисеите не са успявали да изгонят зъл дух от обладан напълно и перманентно, но Исус, както и всеки един от Неговите истински ученици, които са имали дарба да изгонват бесове(те), го е правил

разбира се това не означава, че винаги е било възможно зли духове да бъдат изгонени от човеци, които вършат духовно беззаконие, дори и Господ не е успявал да го направи в разни случаи, като например в този:

"И когато настана събота, почна да поучава в синагогата; и мнозина, като Го слушаха, се чудеха и думаха: Откъде има Тоя всичко това? и: Каква е дадената на този мъдрост, и какви са тези велики дела извършени от ръцете Му? Тоя не е ли дърводелецът, син на Мария, и брат на Якова и Иосия, на Юда и Симона? и сестрите Му не са ли тука между нас? И те се съблазниха в Него. А Исус им каза: Никой пророк не е без почит, освен в своята родина, и между своите сродници, и в своя си дом. И не можеше да извърши там никакво велико дело, освен дето положи ръце на малцина болни и ги изцели. И чудеше се за тяхното неверие. И обикаляше околните села и поучаваше." Марк 6:2-6

всяка от популярните религии беше на този принцип, имаха си "папа" или върховен глава, нима в православието не е имало патриарси, или в будизма - (далай) лама?! - всяка от тях със своите си главни духовници, и за съжаление се въртяха в омагьосан кръг в продължение на векове, понеже не търсиха Онзи, Който наистина е истинският Бог отвъд ограниченията на своите си доктрини/учения...

defender
06-23-2017, 21:27
Да правиш паралел между патриарх и папа и просто смешно. Това само показва, че твоят полуспящ бог не ти дал достатъчно познавателни способности за свидетелство на истината, правиш грешки, имаш пропуски от незнание, което е компенсирано от предразсъдъци (което хич не е херувимско, за какъвто твърдиш, че си) - от всичко това следва, че ти нито можеш да спасяваш, нито можеш да бъдеш истински свидетел на "онзи", още по-малко си спасяващ херувим. С две думи ти си просто един обикновен човек, като нас, с грехове и недостатъци, но на който много му се иска да специален, като един вид удовлетворение на страданията в живота ти, които си преживял, което звание сам си въобразяваш. :)

npp
06-23-2017, 22:25
Да правиш паралел между патриарх и папа и просто смешно. Това само показва, че твоят полуспящ бог не ти дал достатъчно познавателни способности за свидетелство на истината, правиш грешки, имаш пропуски от незнание, което е компенсирано от предразсъдъци (което хич не е херувимско, за какъвто твърдиш, че си) - от всичко това следва, че ти нито можеш да спасяваш, нито можеш да бъдеш истински свидетел на "онзи", още по-малко си спасяващ херувим. С две думи ти си просто един обикновен човек, като нас, с грехове и недостатъци, но на който много му се иска да специален, като един вид удовлетворение на страданията в живота ти, които си преживял, което звание сам си въобразяваш. :)

и това, което казваш тук какво ги ползува мириадите души нуждаещи се от спасение?! - все едно да си говорим за медицина, но не и за ефективно лечение/ефективна терапия, дори и веднъж не изповяда истинско спасение за света, а всеки от истинските Светии изповядва единствено него, затова са и истински Светии, ето например какво казва Св. Павел:

"увещавам преди всичко да отправяте молитви, ходатайства, застъпничества и благословения за всички човеци, за управници и въобще за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, Нашия Спасител, Който иска всички човеци да се спасят и да достигнат до истинската и трайна праведност. Защото има само един Бог и един законен посредник между Бога и човеците, човешкото същество Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам вярващите мъже да се молят на всяко място, като издигат ръце свети, а не гневни и препирливи..." 1 Тимотей 2: 1-8

трябва да го изповядваш със сърцето, ума, устата си и на дело за да имаш полза от вярата, иначе какво толкова правим/постигаме ако живеем на света като едни суетни човеци изповядващи неспасение и погибел за мнозина?!

defender
06-25-2017, 17:26
"Трагедията на абсолютните атеисти, на Божиите врагове, е в това, че са неспособни да разберат най-важното.
Неспособни са да разберат, че усещането им за сила е илюзия."

defender
06-26-2017, 09:09
"В Англия миналата година отмениха всички обществени прояви, свързани с Коледа, защото знамето на Великобритания съдържа кръста на Св. Георги и това щяло да обиди мюсюлманите. ЛЮБОПИТНОТО Е, че самите мюсюлмани изобщо не изискват тези промени. Наблизо до моята къща има магазинче, в което продава мюсюлманин. Той беше изтипосал на витрината си знамето с кръста на Св. Георги, за да демонстрира, че няма нищо общо с това кретенско искане. „Аз нямам нищо против Коледа и флага с кръста на Св. Георги“, тръбеше той, но кой да го чуе…
ДАЛИ НЕ СТАВА ВЪПРОС за хора, които натрапчиво карат целият свят да живее според техните идиотски идеи?"

Zlennox
06-26-2017, 12:25
"Трагедията на абсолютните атеисти, на Божиите врагове, е в това, че са неспособни да разберат най-важното.
Неспособни са да разберат, че усещането им за сила е илюзия."

http://cao.bg/великият-инквизитор-и-разбиранет/

defender
06-26-2017, 12:50
.....

Работата е в това, че без Бог, свобода изобщо не може да съществува, нито свободна воля. Проблема не е в това дали можем да я понесем или не, както ти се опитваш да изместваш нещата и да ме маргилизираш, като някакъв вярващ и несвободен глупак.

В смисъл, аз осъзнавам това, което ми казваш, но то не накърнява чувствата ми на вярващ, защото просто нямам такъв комплекс, които ми преписваш и че затова съм станал вярващ.
Вярата не е продукт на невроза, както сте го прочели наготово от бащиците на комунизма и либерализма (демек социализма) за да заместят после безпрепятствено вакума от липсата на Бог със някаква своя социалистическа идеология.

defender
06-26-2017, 13:11
„Нахрани, пък тогава искай добродетели”

Точно напротив Зленоксе, точно добре нахранения и материално уреден човек е по-вероятно да стане неверник. Примери колкото щеш.

Нали затова написах, че силата на неверника е илюзия. Неверника става атеист, заради илюзията си за сила, за уреденост.

defender
06-26-2017, 13:21
„По-добре ни поробете, но ни нахранете”

Хехе, аз не знам един от по-известните светии и примери за християнски живот, да е отишъл при някой властник и да му каже "по-добре ме пороби, но ме нахрани". Що ли? Щото май говориш наизуст.

Zlennox
06-26-2017, 17:09
Виж, Ефенди, въпреки че мисля че разтягаш локуми и дрънкаш имбецилски разсъдъци, като почитен адвокат на либерализма на практика нямам нищо против християнските ти възгледи. Колкото до свободата, прочети "Мисленето" на психолога Даниел Канеман и си задай въпроса до каква степен взимаш свободни съзнателни решения.

"По-добре ни поробете, но ни нахранете” Ти, както и множеството, в повечето случаи сте били поробени още от деца, с раждането и индоктринирането ви в една робско-морална идеология от страна на родителите ви. Църквата е епитома на твоето робство, предпочитайки лесното спасение и илюзионния комфорт на божието царство пред променливият масив от състояния от страна на земният ти животец.

Тук се отхвърля способността на религията да ръководи ефективно човешкия живот. Историята също така изпъква по-нов начин във връзка с аргумента за разширяване на правомощията на църковните съдилища. Като поставя историята си в Испания в шестнадесети век, където църковните съдилища са били във висотата на силата си в опита си да накажат престъпниците, Иван пита каква присъда би стигнала такъв съд при оценяването на живота на Христос. Тъй като християнските религии учат, че Христос е живял безгрешен живот, вероятно един църковен съд би могъл да не открие Христос като грешник. Обаче фактът, че съдът на Иван намира Христос виновен за греховете на човечеството, илюстрира разликата между религиозните вярвания на Иван и вярата му в ефикасността на църковните съдилища. Той вижда съдилищата като ефективен начин за насочване на човешките действия, но не непременно като начин да принудят хората да вярват по-силно в Бога или в религията.

Предположението в случая на инквизитора е, че съпротивата на Христос към изкушенията на Сатаната има за цел да даде символичен пример към останалата част от човечеството. Инквизиторът тълкува отхвърлянето на изкушенията като Христовия аргумент, че човечеството трябва да отхвърли определени ценности: утеха, представена от хляба; Силата и сигурността, която носи властта, представена от царствата; И суеверие, представлявано от чудото. Инквизиторът вярва, че примерът на Христос поставя невъзможно бреме върху човечеството, което по своята същност е твърде слабо, за да използва свободната си воля да намери спасение. Според инквизитора, единствената възможност е хората да водят греховен живот, завършващ с осъждане. Църквата на инквизиторите, която е съюзник със Сатана, се стреми да осигури на хората стабилност и сигурност в техния живот, дори ако чрез това гарантира, че ще бъдат прокълнати в отвъдното.

Историята представя инквизитора, човек, който се смята за съюзник на Сатаната, като възхитително човешко същество, действащо срещу Бога, но с най-добрия интерес на човечеството. Бог не действа в най-добрия интерес на човечеството, но внушението, че човешката природа е толкова слаба, че хората по-добре да се подадат на силата на Сатаната, е радикална реакция на проблема със свободната воля. В резултат на това, хората би били по-добре под палеца на дори измамни религиозни институции, вместо да взимат свои собствени решения. Въпреки че неговият аргумент е песимистичен, мотивите му са убедителни.

...добре нахранения и материално уреден човек е по-вероятно да стане неверник.

Че материално уредения неверник няма ли морални стойности? Ето виждаш ли как робското ти разсъждение по-дефоулт категоризира тези материално уредени като не-добронамерени.

defender
06-26-2017, 19:38
*Направил си анализ на текста и сега какво?! Да, мисля че си прав с анализа си, но не си прав, че човек няма сили да се пребори с изкушенията и трябва да им се отдаде, защото е безпомощен. Човек не е обречено и предопределено от материалното същество именно, защото има Бог (но няма да обяснявам защо, който търси намира, както пише в Библията).

*Не съм казвал такова нещо, че материално осигурените няма морал и са недобронамерени, а че по-лесно биха се поддали на неверие поради заблудата, че материята им носи спасение, а те разполагат с нея. Просто при тях се развива едно по-голямо пристрастие към материалното и не искат да приемат, че Бог изисква нещо повече от това.

* Не съм бил индоктриниран като малък от никого, станал съм вярващ, когато съм бил пълнолетен и с акъла си. Даже бих казал, че условията, при които съм живял, шанса да стана неверник са били по-големи.

defender
06-26-2017, 20:39
"Сега ми дойде една страхотна идея. Защо ЕС не вземе да се раздели на две. Едната част, онази прогресивната, Швеция и най-вече Франция, Германия, Белгия, Исландия, Норвегия, Холандия и Дания да обяви хомохалифат и да докажат на света какъв рай е това а останалите държави да се върнем към един нормален съюз на суверенни държави. Християнски. И като видим колко е хубав хомохалифатът, ние сами ще молим да ни приемат." :D

defender
06-27-2017, 19:38
"Не се прилепвай към света и не възлагай на него своите надежди. Благата му са лъжливи и призрачни, а ценно е само това, което правим за Бога.
Горко на този, който следва желанията на плътта и пренебрегва грижата да душата си; защото животът му и надеждата му ще се разпилеят по земята."

Lychezar
06-28-2017, 16:01
*Не съм казвал такова нещо, че материално осигурените няма морал и са недобронамерени, а че по-лесно биха се поддали на неверие поради заблудата, че материята им носи спасение, а те разполагат с нея. Просто при тях се развива едно по-голямо пристрастие към материалното и не искат да приемат, че Бог изисква нещо повече от това

А ако някои не разполагат с материално, означава ли, че по-трудно се поддават на изкушения? Значи в Библията е написано, че богат трудно ще влезе в царството небесно, но не е невъзможно и ако се замислиш съществуват и такива, които след като са достигнали висок социален статус, не са намерили смисъл в него... А болшинството се стреми именно към този статус, мислейки, че ще им придаде някакво спасение, свят на потребители.
Дефендър (не искам да звучи обвинително, защото не те познавам), да предположим сега следваш, защо го правиш, заради знанието ли или просто искаш в бъдеще да ти е лесна работата и да изкарваш повече пари? Ако е заради знанието, има толкова много литература и достъп на информация, че за какво ти е следване? Даже може да ходиш на лекции в университетите съвсем безплатно. Разделението в обществото на висококвалифицирани и нискоквалифицирани предполага, че едните са ниско, другите високо.

defender
06-28-2017, 18:39
А ако някои не разполагат с материално, означава ли, че по-трудно се поддават на изкушения? Значи в Библията е написано, че богат трудно ще влезе в царството небесно, но не е невъзможно и ако се замислиш съществуват и такива, които след като са достигнали висок социален статус, не са намерили смисъл в него...
Да, така е, това което казах по-горе не мисля, че противоречи на това, което ти казваш тук, по-скоро твоите и моите думи взаимно се допълват.

А болшинството се стреми именно към този статус, мислейки, че ще им придаде някакво спасение, свят на потребители.
Дефендър (не искам да звучи обвинително, защото не те познавам), да предположим сега следваш, защо го правиш, заради знанието ли или просто искаш в бъдеще да ти е лесна работата и да изкарваш повече пари? Ако е заради знанието, има толкова много литература и достъп на информация, че за какво ти е следване? Даже може да ходиш на лекции в университетите съвсем безплатно.
Правя го, защото в Словото е казано "Въздай Божието Богу, кесаревото, кесарю", не го правя нито за повече пари, нито за земни титли, нито дори за да се наям, защото така въздавам чест на този свят и силните на този свят, като едва ли не богове и че изхранването ми зависи от тях. Така каквото правя в света, душата ми остава не свързана с него, защото не му отдавам никаква чест, и че живота ми зависи от него. А вече ако успея да се наям от това, което правя добре, ако не успея, каквото дойде.
Ако правя нещо отдавайки чест на световното, то по нищо не се различавам от един либерал или комунист, а религията ми по нищо не би се различавала от светска, политическа религия, като комунизма или либерализма.
Исляма между другото също е светска религия, подобно на комунизма, но при нея светската логика е вече обожествена, Мохамед и първи самообожествил се пророк-олигарх-политик. Затова и рая при исляма е някакъв светски комунистически рай, на безплатни чувствени, сетивни удоволствия, девици, секс, храна и подобни, нон-стоп (Какво друго може да измисли един комунист или политик)

Разделението в обществото на висококвалифицирани и нискоквалифицирани предполага, че едните са ниско, другите високо.
Критерии за нискоквалифициран и висококвалифициран, не може да ми е светското, защото както казах така му отдавам чест, критерии ми е Бог.

defender
06-28-2017, 20:58
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19601099_1544025029004961_7787557824014380397_n.jp g?oh=cd719360d9e2efbb3995e94c972e1c61&oe=59DF9249

Цитат:
"Специална стая за молитва, на гарата в Бирмингам. Поисках и аз да се помоля.Оказа се, че е само за мюсюлмани.За християните,не са предвидени такива стаи."

FlektarnCom
06-28-2017, 22:42
Англия... даже ми е жал да коментирам жалката Англия. Не виждам защо я обсъждаме. Те вкараха пакистанци още през 80-те, че и ги приветстваха с отворени обятия!

defender
06-29-2017, 13:16
:D този виц добре описва психо-либералната действителност, в която живеем:

- Джордж, какъв е този шум навън?
- Парад на копрофагите, сър.
- Хм? И какво искат?
- Само си отстояват правата на равенство, сър.
- Не разбрах. Някой им забранява да ядат лайна вкъщи ли?
- Не съвсем, сър. Те не искат да ги ядат само вкъщи. Те се борят да узаконят продажбата им във всички заведения за обществено хранене - да можеш на всяка пряка лесно да си купиш лайно на клечка, а в ресторанта без проблем да си поръчаш говна на керемида.
- Но това е гнусно и противоестествено, Джордж!
- Защо, сър? Това им е по рождение! Така са се родили и нищо не могат да направят по въпроса. Освен това в природата е пълно с примери за копрофагия. Кучета, морски свинчета, изобщо цял куп животни възприемат това за напълно нормално. Затова няма нищо чудно - все пак човекът е част от животинския свят.
- Джордж, да разбирам ли, че ако тези постигнат своето, в любимото ми кафе на ъгъла заедно с клубния сандвич ще сервират и говна в чашка???
- Напълно вярно, сър. Копрофагите са абсолютно нормални хора и имат право на своето любимо блюдо на обяд, без да им се налага да крият своите предпочитания.
- Боже, просто ще ми прилошее на място!
- Сър, как можете??? Това е напълно нетолерантно! За това като минимум ще ви глобят, а като максимум може и да ви затворят!
- ???
- И всъщност, сър, един известен психиатър беше казал нещо от сорта: "ако не харесвате копрофагите, то най-вероятно самите вие сте също копрофаг, просто прикрит". Не си спомням точната фраза, но все пак се замислете - може би в бъдеще ви очакват свежи вкусови открития.

defender
06-30-2017, 18:44
"Защо в логото на Гугъл днес до Виктор Юго има изображение на демони? Какво искат да ни кажат с това?"

defender
07-03-2017, 12:13
''Бог твори - човека и всичко друго, - и човекът твори -от наготово даденото му, нещо, което го е нямало дотогава, което е повече от природата и над природата, тъй че всъщност човешкото творчество се оказва един безкраен осми ден на продължаващото се богоподобно творчество'' Н. Бердяев.

defender
07-04-2017, 15:19
"Либералите старателно се опитват да дискредитира понятия, историята, културата, подменят значения и разрушават традиции и институции. И са много последователни в това.
Идеята на глобализма е да бъде разрушено националното самосъзнание на хората от различните държави. Затова атакуват историята и културата, традициите, вярата. Опорочават всичко, което е в душата на един нормален човек и неговото самосъзнание. Левски не бип толкова хубав, Паисий не бил толкова мъдър, традицията на Йордановден била глупава, Бог им пречи, веднага трябва бъде опорочен и подменен и т.н., и т.н."

Грозния
07-04-2017, 18:14
Бог им пречи, веднага трябва бъде опорочен и подменен и т.н., и т.н.Всичко винаги опира до едно - подмяна на ценностната система.
Запитайте се кои неща, явления и качества се ценят и поощряват в днешното общество!

defender
07-05-2017, 11:56
Всичко винаги опира до едно - подмяна на ценностната система.
Запитайте се кои неща, явления и качества се ценят и поощряват в днешното общество!

Ми потребителски качества, които по-скоро ни приближават до животните, отколкото да разумни същества. Разум изцяло зависим от материално потребление има свободна воля, колкото свободна воля има наркоман останал без хероин.

defender
07-05-2017, 11:57
"Когато говорим за Православието, не говорим за някаква религия. Православието не е религия. Не ние сме измислили това, в което вярваме. Човекът никога не е могъл да измисли и да каже сам „Обичайте враговете си”. Това казва старецът Софроний от Есекс: само тази Христова заповед показва, че нашата вяра, нашата Църква и нейното учение е изключено да имат човешки произход, защото човек никога не би могъл да ти кажа „Обичай врага си!”, след като дори себе си не можеш да възлюбиш. И Христос не просто ти казва това, а и ти дава сила да го направиш. Православието има божествен произход, иначе щяхме да го съборим!"

angelche3
07-05-2017, 18:27
Три перверзии и цици, курви лижат се с девици Стари пости, къси жици, от ръкава ТРИ ШЕСТИЦИ

defender
07-05-2017, 20:44
Три перверзии и цици, курви лижат се с девици Стари пости, къси жици, от ръкава ТРИ ШЕСТИЦИ

Бъди спретнат, чист, почтителен, но не сладникав. Бъди умерено любезен, но със студен поглед. Знаеш ли да броиш до 10, спри още на 3. Не бъди като дете, което се опарва, а после крещи: „Олеле!“.

inewton
07-06-2017, 07:24
"В изповедалнята стоиме двамата с теб
и заповядай, изповядай всичките си грехове
те ще отсанат между нас и ако твойто портмоне
остане в мен, за тях дори и Бог не ще да разбере."

angelche3
07-07-2017, 20:06
Бъди спретнат, чист, почтителен, но не сладникав. Бъди умерено любезен, но със студен поглед. Знаеш ли да броиш до 10, спри още на 3. Не бъди като дете, което се опарва, а после крещи: „Олеле!“.

БЪЛГАРСКИ ПЛС 666

defender
07-07-2017, 21:09
БЪЛГАРСКИ ПЛС 666
"Ако който и да било психолог си направи труда да изучи характера и поведението на демона, той ще стигне до извода, че си има работа с душевноболен, у когото са налице всички известни на психопатологията заболявания. Ще намери в него и мания за величие, и параноидни състояния, и фобии, и халюцинации и т.н.
Сякаш демонът е болно същество, което излъчва вирусите на душевните заболявания. Източник, от който в света се излива безумие и метафизическа тъмнина. Какво привлича човека към демона?"

RiB
07-11-2017, 15:36
по тая тема единственото, което чувам е бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла-, досущ като в политиката.

defender
07-11-2017, 21:16
"Учените очакват Годо, а християните Иисус. Учените наблюдават, а вярващите съзерцават. Професорите преподават, а отците на църквата проповядват. И накрая, едните вярват в себе си и фактите, тоест в едни незавършени същности (ОБЕКТИ), докато другите в един завършен СУБЕКТ! Та нека от сега се знае, атеистът, е винаги по-парадоксален от вярващият!"