- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
здр отново !
Отокът ми спадна даже днес на 7 ден от опрерацията ми паднаха два конеца.Малко изглежда на криво но като паднат и др ще се оправи работата.Та чудех се дали да продължавам баните със смрадлика?
Последно редактирано от nickata : 07-13-2012 на 16:08
Ами, днес приключва ден 9. Отокът е намалял, вече си излизам с приятели, нямам проблеми, вървя си малко куцо, ама няма какво да се прави. Отидох и се набирах даже на лоста. Опитах се да поритам. Е, не стана, правя къси пасове, но не рискувам все още напълно. Абе, работите са добре. Не знам как минаха толкова бързо дните, но съм щастлив. Само гемчето си остана със сравнително стабилен оток, но очаквам работите да се развият по план и там. В интерес на истината прогресът дойде рязко вчера и днес. Преди това беше малко по малко. При теб как са нещата?
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Напиши в Гугъл loose circumcision и ще видиш как изглеждат.
Баните – докато не свалиш окончателно всички кончета и по-важното – докато има видими „ранички“, „язвички“, „цепнатинки“, видимо незарастнали места.
Във връзка с безкрайните въпроси от типа "кога ще се възстановя", от време на време - поради мързел за четене и търсене на респондентите - се налага да репродуцирам Теорията за Светите Седмици артикулирана от мен преди няколко години. Ето я пак:
Здравейте на 14 год. съм и имам съмнение за къс гем. Когато ми е еректирал и дръпна кожичката тя се набира малко под главичката а самата главичка се дръпва надолу.Друг проблем ми е ,че като ми е еректирал пениса и дръпна кожата ,за да се оголи и като я пусна веднага се връща до средата на главичката.На късото гемче ли се дължи това? И трябва ли да си правя операция за късо гемче сега или след 1-2 год.?
Последно редактирано от Vesko_377 : 07-15-2012 на 20:15
Здравейте, имам въпрос , днес ми е 25 ден, а още нямам паднал конец и почвам да се притеснявам . Това нормално ли е , защото четох, че на 20-22 ден почват да падат, правя бани с смрадлика 2 пъти на ден по 2 минути ? Другия ми въпрос е след кой ден, ще мога да се къпя без да си слагам торбички на члена за да не попада сапун върху него !
НЕ не е нормално. ЗА 25 ден - започвай да сваляш сам конците.
Да се къпеш нормално може след първите 3-4дни.
Баните със смрадлика е размер 2 минути са смешно упражнение. Правят се поне два пъти на ден за около 10-15-20-30 минути.
Здравейте на 14 год. съм и имам съмнение за къс гем. Когато ми е еректирал и дръпна кожичката тя се набира малко под главичката а самата главичка се дръпва надолу.Друг проблем ми е ,че като ми е еректирал пениса и дръпна кожата ,за да се оголи и като я пусна веднага се връща до средата на главичката.На късото гемче ли се дължи това? И трябва ли да си правя операция за късо гемче сега или след 1-2 год.?
Здравейте отново
В петък отидох на уролог и това което той ми каза беше "Малко е късо гемчето,много малко,но все пак ако решиш казваш и го махаме".. Определено не ме устройва този отговор и утре съм се запътил в друга поликлиника и мисля да приключа "проблемите" с пълно обрязване най-вече защото аз го искам,а и вече от 2-та пъти,в които прочетох всички страници останах с впечатлението,че това е най-добрия вариант и няма да се налагат следващи операции и разправии.
Ще пиша често как вървят нещата и ще помагам след като всичко приключи.
Току що се прибирам от друг уролог,който ми се стори доста пич и ми обясни,че имам къс гем и ще го оправим, но "приятелски" ми препоръча да не пипаме кожата а само гема,което доста ме обърка и сега не знам какво да правя.Попитах го за пълно обрязване,за да няма следващи операции и ми каза,че това е божа работа,но е по-добре само гема и след това съм щял да преценя дали ще се налага нещо друго.
Да "цакам" цялата кожа направо да няма проблеми ? Някой опериран само от къс гем да пише на Лично ако може или ми дайте съвет тук
И още един въпрос .. Какво ще рече ,че те го правили Християнско обрязване,а не като турците,защото така ми обясни той?
Последно редактирано от tivanov : 07-16-2012 на 14:29
С топене за 2 минути няма как да се възстановиш напълно за 27 дни...
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Още веднъж за „конците“!
Конците най-общо се делят на два типа: Резорбируеми – направени са отматериали,които след определен период от време се резорбират и метаболизират ворганизма (разграждат се и се усвояват). Те НЕ налагат изрично „сваляне“!
Вторият тип са нерезорбируеми – Не се резорбират и не се метаболизират оторганизма. Затова се налага следизвестно време тяхното отстраняване от специалист.
По правило при обрязване се ползват конци от първият тип – резорбируеми и само в специални, ама много специални случай от втория, но в него случай оператора е длъжен изрично да ви предупреди за това и да ви насрочи спец преглед за свалянето им.
Разградимите конци биват много и най-различни видове: различни са материалите от които са направени, състава им и най-вече по две ключови функционални характеристики: това са на кой ден губят 50% от здравината си и за колко дни се постига тяхната пълна резорбция от организма. Разнообразието е изключително голямо според специфичните нужди на съшиваният орган/тъкан. Така числата за „50% загуба на здравина“ вариарат силно от 5-7 дни до 30 и повече, а числото показващо пълната резорбция от 30 дни до над 200.
Пак по правило при тази операция се ползват бързо разградими конци и за 20-30 дни се счита за нормално видимата им част да изчезне, едно под влияние на естествените процеси, и две поради ползването на баните със смрадлика/лайка/риванол/перманганат.
Спец ти на около 30 ден, просто накисни добре пишока в отвара от смрадликата, така че възелчетата добре да омекнат и да се разкиснат и чак ако баните не помогнат – със стерилизирана желателно ножичка срежи кончето така че да имаш два видими края. Във банята със смрадлика внимателно разклащай и изтегляй единият край. По едно възелче на една баня. И не е казано че ще стане от първият път.
Дали боли: при правилно изпълнено – не. Болката идва когато се свалят „на сухо“, а те са слепнали и с корички на ранички и с повърхностният кожен слой. Оттам идва и болката. Когато тези „неща“ за добре размекнати от отварата болка по правило няма.
Но МНОГО ВАЖНО: вместо да отваряш нови ранички сваляйки принудително кончетата е по добре да оставиш разтвора на отварата от смрадлика да свърши това!
Здр
Щом си само на 14 – не виждам за къде трябва да бързаш и защо да се подлагаш на операция след като не е пробвано нищо друго преди това!?
Почти на 90% съм убеден, че с правилната техника за „игра“ с пишока, плюс малко упражнения и гимнастика, ако си достатъчно упорит и немързелив – до операция изобщо няма да се стигне, напротив: още към края на тази година ще докладваш, че всичко е вече наред![]()
Ако след 5-6 месеца няма подобрение (в което много се съмнявам) се включва към горните и едно мазило, подпомагащо процеса, но това става САМО с родителско съгласие.
И едва ако след още 5-6 месеца няма ефект – ще търсиш хирург.
Без друго няма за къде да бързаш, а и с всяка изминала година техниките и технологиите се усъвършенстват.
Така, че моят съвет е КАТЕГОРИЧНО да пробваш първо консервативните методи и чак след година-две оперативните, но както имах повод да отбележа, не вярвам да се стигне до тях!
Здр
Сам ще трябва да прецениш и да вземеш решение, все пак само Ти познаваш пишока си по-добре от всеки друг!
Ако категорично САМО късото гемче е проблема – отстранява се и си „поправен“. Възможно е, но статистиката показва, че се случва относително рядко, като обясненията за това са две:
1/ наличното късо гемче без друго стимулира момчето към практики водещи до „Синдрома на Мързеливите Ръце“ т.е. до формиране на релативна фимоза.
2/ късото гемче МОЖЕ да се диагностицира лесно при преглед на пишока в покой. Истинската Фимоза също МОЖЕ лесно да се диагностицира при преглед на пишока в покой. Релативната Фимоза (тази която пречи при ерекция) НЕ МОЖЕ да се диагностицира в общият случай при преглед на пишока в покой. Остава скрита и маскирана от наличието на късото гемче.
Имаш избор:
отстраняваш САМО гемчето и се нядяваш проблема да се реши. Ако не стане веднага – масажи + упражнения + мазила за около 5-6месеца. Ако пак не се получи и проблема много ти пречи – следва нова операция. Вече за пълно обрязване.
Правиш пълно обрязване, минаваш ужаса на възстановителният период и си „поправен“ окончателно.
Ако имаш вътрешното убеждение, че само гемчето е проблема – отстранявай смело само него с готовност за последваща операция.
Преди да вземеш окончателното решение ти предлагам сам да направиш прост тест: в пълен покой с водноразтворим неутрален маркер маркирай добре връхчето на кожичката на препуциума. Влез е ерекция и сам виж как се съотнася маркираната кожа към „най-тясното“ място в ерекция. Докато си в ерекция маркирай „тесният„ пръстен с друг цвят. В покой сравни къде лежат двата цветни пръстена и ще имаш някаква обективна представа.
Но все пак крайното решение трябва да вземеш сам!
p.s.
Няма разбира се такова нещо като „християнско обрязване“, както няма и „турско“ – разбирай мюсулманско!Обрязването си е обрязване и толкова! Просто колегата е намерил крайно елементарен и необоснован подход да погасява глупавите негативни емоционални реакции на Момчетата свързващи „обрязване = турци“. Значително по-интелигентно и разумно би било да обясни, че и сам Иисус Христос и всички Апостоли, както и всички ранни християни са били обрязани и че в началото всеки християни е ТРЯБВАЛО да се обреже, която практика е изоставена след дълъг и тежък спор между св ап Петър и св ап Павел само за да не се създават „мъчнотии“ на възрастните приели Христос (според св ап Павел), което е и лесно обяснимо в ера без академична медицина и без антибиотици, в която хората са мрели като мухи от всяка банална инфекция.
на 13г. съм пениса ми е 12 см и май имам фамоза , под главичката , когато ми е надървен :Д ; имам по-тясна кожичка , и немога да си сваля главичката когато съм в ерекционно положение
Виж какво съм отговорил на Vesko_377.
ВАЖИ И ЗА ТЕБ!
Здравейте , днес е 35тия ден от операцията ми от фимоза и са паднали почти всички конци , но мисля, че имам проблем !
Имам чуството, че имам останал конец под кожата защото на 1 място като го пипна и е кораво (няма болки или какъвто и да е дискомфорт) ? Та въпроса ми е може ли да ми остане конец вътре под кожата ?
МОЖЕ! обърнете се към оператора за консулт!
Зависи от типа, вида, марката на конците, от техните "средностатистически числа".
Виждал съм "резурбируем" конец имплантиран в зоната на гемчето за години и "илизащ" като инцидент.
чисто емирично, най-често зоната на гемчето е натоварена с подобни очаквания.
Ами какво да се прави....Минах и аз под скалпела , частично ме обрязаха(не съм сигорен така ли се казва , но , ще си имам кожичка) .Сега главичката ми е оголена , доктора каза , че , ще трябва да се прибере като падне отока,и имам няколко въпроса!
По колко време да правя баните с смардика , и докаде да си го "вкарвам" в смардиката?
Сама ли , ще се прибере главичката когато отока спадне , или с моя намеса?
Чуствителноста на главичката ми ще се изгуби ли сега?
И малко е странно но...след колко време да започна да го.... сещате се ;д.
Не повече от 2-3 минути .Приготвяш като за вагинална промивка. Вкарваш го до толкова ,че да се потопи среза и 2-3 см по нагоре .
Дали сама ще се прибере като спадне отока или кожата ще стои набрана като кученце Шар-пей - това зависи колко препуциум е отстранен.
Сега точно няма да се изгуби чувствителността , но след някой друг ден или седмица ще стане .Като ти паднат конците и като заздравеят раните - сиреч като паднат и коричките - ще можеш да го... сещаш се.
https://encrypted-tbn3.google.com/im...jcwoVDO4gF_G8Q
може така да ти бъде ,
https://encrypted-tbn1.google.com/im...f9mDJ4Xl7Ye2An
може и така... зависи.
Последно редактирано от georgi12 : 07-27-2012 на 06:40
Добър вечер. Аз като бях на 14-15 не си спомням, бях опериран от фимоза. Явно обаче или доктора не си е разбирал от работата, или нещо не знам какво е станало, но в последствие, сега имам белези по кожата останали предполага от шевовете(на малки участъци, не навсякъде). Не е фрапантно но е много дразнещо. Има ли начин това да се поправи ? (без да се прави обрязване)