- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Ти каза, че захарта е полезна, ама не си прав. Или само в много малки количества, защото е концентрат, бързо разтворим и минаващ в кръвта.
аз само ще ви кажа че последните 2 дни съм на кускус и стана страшно вкусно
вари се в подсолена вода с малко олио, после се прецежда, слагам му масло и мед, после малко пр мляко, и после сирене отделно
не беше зле
сега в момента чувствам огромна липса на нещо и не знам на кво е, но имам чувството че мога да я запълня с храна ама не се сещам каква
предстои ми евентуално ходене до магазина ако евентуално реша какво ми се яде, може и да е джънк, нещо малко
сладко/солено
някой ако има нещо любимо да ме подсеща, до 20 минути ще тр да реша
според мен захарта след някоя и др година спокойно могат да я наредят до кафето в графата "drugs"
а като набиваш сладко постоянно и инсулиновата ти чувствителност стане нулева на 30, ще се разхождаш с таймера кога трябва да набиеш 20 единици, щото иначе тялото ти е гг.
ама нека захарта бъде полезна, нп :Д
То и въздухът не е полезен като се замислиш - колкото повече дишаме, толкова по-малко живот ни остава!
...а анаболите и стероидите да се раздават задължително в детската градина?! И един мармот да ги завива в станиол
!
Да, полезна е, мозъкът от какво мислиш че се храни?!
Определено и ти личи... по коментарите!
![]()
първото - глупак
второто - не разбирам защо продължаваш да ги намесваш и дали ме обвиняваш в нещо или не :Д
третото - мисля, че не правиш разлика между въглехидрати, простите от които наричаме "захари", заради вкуса им, и това, което ръгат навсякъде и хората буквално са зависими към него
четвъртото - дори не схващам кво се опитваш да кажеш :Д
забавен си си в твой собствен свят
Ама верно ли?! Да не би да казваш че...
...това не е вярно?!
По-умни хора от мен са го казали преди мен - "гузен негонен бяга"!
Усещам, че леееко почваш да даваш заден ход, защото може би най-накрая осъзнаваш че съм прав! И ти си този, който май не прави разлика между "захар" и "изкуствени подсладители" (които не са "захар"!). Чистата захар е просто един бърз въглехидрат. Бавните са нишестето и цеулозата, като цеулозата не може да се усвоява от хората и директно отива в тоалетната
.
Не съм изненадан, за пореден път се оказах прав, разбира се! Мозъкът се храни с глюкоза, за да функционира. При недостиг на глюкоза дейността му се влошава. Ето затова не си ме разбрал
![]()
![]()
!
Иди на лекар, ако не за друго, поне за всеки случай, проблемът може да е по-сериозен и дори да не ядеш захар, той няма да изчезне! И говоря сериозно, а не се ебавам за разлика от теб.
Така е!
В крайна сметка, истинската зарах НЕ е вредна в малки количества.
Някой(Я) по-скоро някоя, на ти ли е с домашните прахосмукачки
ще си купувам ама не съм проучвал още
някой има ли качествен прахосмук който не е шумен и е с хепа филтър или воден филтър и кое е по-добре
Ами да - на практика е само нишестето, има още един бавен въглехидрат, но неговата роля и разпространение са по-маловажни и ще ти остане за домашно![]()
.
Общо взето не! Това обикновено означава ниска мощност или ниски обороти, което е зле
!
Воден филтър е най-добре и най-качествено като чистене по принцип, но чистенето на филтъра после е малко кофти. Хепа филтър е най-зле като качество, цена и поддръжка. Ако не искаш да чистиш водния, вземи си прахосмукачка с циклон-филтър - по качествено чисти от хепата и по лесно се чисти/поддържа! Разгледай по магазините и наживо, за да видиш за какво става въпрос. Успех!
И... един подходящ поздрав за случая: https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ
![]()
![]()
![]()
Значи, мерси все пак обаче с тая глупост пак дето я изтърси за ХЕПА филтрите страшно ме ядоса като за пореден път много некомпетентен
ХЕПА филтъра всъщност е като краен жизненоважен вече за прахосмуците, ама и аз не си зададох много коректно въпроса.
Няма как да изтърсиш подобна глупост че е най-зле понеже хепа филтъра пропуска частици с големина по-малки от 0,3 микрона, а за сравнение косъма от главата ти е около и над 100 микрона (даже май беше 200 микрона) т.е. хепата спира най-вредния прах и от прахосмука ти излиза по-чист въздух отколкото в стаята ти (почистването му няма да е такъв проблем и се сменя да кажем веднъж годишно).
За циклона съм полу съгласен, аз имам правен циклон към прахосмука в работилницата, и циклоните са по-скоро като "сепаратор" на отпадаците защото невидимия прах не остава в тях а отива във филтъра
Значи за водния филтър не съм много запознат ама до колкото знам не мога да я нося със себе си или да я вдигам а тр да стои само на земята което е неудобно за някои места НО засега клоня към водния, а ако намеря с циклон+ХЕПА мисля че ще е най-ефективно, тия торбички нещо ги мразя че само трябва да ги купувам и после вътре в прахосмука е пълно с най-финния прах, ама пък ако е с циклон или контейнер, като го изхвърляш ще се нагълташ с пепеляк при исипването а точно това е най-вредното щото най-финото остава на дъното на дроба и не се чисти
Засега съм за воден ама коя? Проучи вместо мен и постни линк (до 300 {и50 макс})
https://www.smartmall.bg/%D0%BF%D1%8...-iap11200.html
ей това ми се вижда като оптимален вариант
ХЕПА 13 било добре, има и хепа 10 което не е толкова добре
ама тая много слаба ми се вижда
Прахосмукачката с воден филтър може да се вдига и да се носи, но е по-тежка и в никой случай не трябва да се накланя или преобръща когато филтъра е пълен с вода, камо ли ако прахосмукът е включен и работи! Иначе въздухът който излиза от нея е най-пречистен, което е добре и за теб и за двигателя на машината. Водният филтър работи на принципа на наргилето.
Прахосмукът с воден филтър иска повече грижи - след чистене контейнерът се сваля и помията се излива в кенефа, после трябва и хубаво да го изплакнеш и да го оставиш да изсъхне преди да го ползваш отново.
Моята е с воден филтър, без хепа и съм доволен, ползвам я от 3+ години.
Сега не ми се търсят конкретни оферти, че стана късно.
За мощността - в границите 1,5 - 2 kW е достатъчно.
Циклона се чисти най-лесно, за да не дишаш прахта, заставай от страната откъдето духа вятъра.
Тези с циклонен филтър също са много добър вариант, без торбички, доста добре дърпат, а има и сравнително бюджетни.
Ти щом търсиш нещо за килими и твърди повърхности, съответно ще е хубаво да съобразиш да са по-висок клас (примерно B), хубаво е и клас емисии прах да е висок, за да не прахосмучиш, а то да излиза от другата страна. :Д Иначе клас енергийна ефективност не е ЧАК толкова важен, защото в крайна сметка не я ползваш с часове всеки ден.
хаха къв вятър по-точно, ако няма вятър със седмици да се моля за вятър ли, както и да е има и други варианти като вкараш каната в торба за боклук напълно и я запечаташ за кратко докато утихне прахоляка, подробности. Не ми харесва в тия циклони че имат малки отвори (дупчици) в централната засмукваща тръба вътре в циклона и ще се запушват от тъкани или косми или по-големи боклуци
онзи ден имах следния случай, бързах и изсипах един буркан с кафе и бързо го смукнах със стария прахосмук, та с тоя воден филтър значи ли че ако искам да дръпна нещо набързо трябва после или до края на деня да го разглабям и мия? Друг въпрос колко е шумен твоя прахосмук с водния?
аз си измислих нов критерий, безшумност, като се замисля това ми идва втори по важност след хепа филтъра
май ще взимам rowenta silence force с торба и хепа филтър и ще и монтирам допълнително това https://www.nitecfilters.com/product...a-tsiklon.html на тръбата за да удължа живота на торбата и филтъра и толкоз, по-оптимално от това решение едва ли има.
Прахосмукачките с воден филтър не са по-шумни, срещала съм и с 70dB, и с 80dB, като последното е на границата с много шумна, но всъщност защо шумът ще ти е основен критерий? Ако е в рамките на 80-82dB си е напълно поносимо мисля.
Не знам дали е за тази тема въпроса,ама има ли тука някой,дето да му се напукват устните постоянно? някви номера,шашми,бабини деветини ако споделите ще е супер,че ми писна да ходя окървавен хаха.Иначе в аптеката ми дадоха едно като червило,ама е супер мазното и с гаден вкус