Влез

View Full Version : Настоящи седмокласници

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Lanconnection
02-19-2011, 15:37
Е, честити, честити. :D
Я пообяснете малко за математическата лингвистика, че не видях много, освен онова с кодирането... :oops:
Уффф, дано на 27. наистина е 7,5..От това зависи всичко. Ако е - :grin:
Обаче ако ли пък не е... - чао, чао, втори кръг. :( :x
Ако не бях сгрешил първа и четвърта задача от невнимание в първия модул...ще се изям просто. :-x

LaChupacabra
02-19-2011, 15:52
http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=2519

еми аз разгледах тези задачи и ми станаха интересни :) нищо,че не мога да реша нито една :D :D
дано до 15 юни да имаме още 5 по толкова :]

RY
02-19-2011, 15:53
Да,на смесите и сплави е 300 мл,за нея поне съм сигурна.
На първия имаше някои много дълги задачи с гадни степени..Като излязат условията ще помоля госпожата от уроците да ги решим..Иначе в понеделник ще й кажа само задачите,които помня.И започвам здраво да решавам трудни задачи,че...

йеейейййе,поне 1 задача от 2-ри модул ми е правилна,това за сега :д другите ще видим какви съм ги натъкмила..;///
боже,кво ще правим на изпита? :С

Честити ни 200 страници. (: Все така активни да сме си 8)
Oh,аз тотално се депресирах. :smt087 Абе с теб отдавна не сме си писали в скайп. :smt053
И аз не знам много за матемаматическата лингвистика..Дават ти няколко думи на някакъв език (много малко разпространенен,няма шанс да се знае от учениците :D )..примерно 'две ръце' 'моя химикал' 'твоето куче' и ти като гледаш примерите трябва да преведеш от български на дадения език подобни..примерно искат да се преведат 'моятА къща' 'твоетО куче' ..Мисля,че се изучава 9-10 клас в езиковите. Нямам си и представа каква е тактиката за решаване.
Сега се къпах и после трябва да правя преразказ. :С

theonlyone123
02-19-2011, 16:35
Мм чак сега успявам да се добера до комп .. значи изпита по математика мина доообре ии после бях на уроци и там питах г-жата за някои задачи .. значи от втория модул реших всички и нито една не ми е напълно вярна :D :D все едно .. но от първия модул имам много вярни :) :) :grin: .. дано хвана поне 60 точки 8-)
Мога да ви кажа отговорите на задачите от втория модул (на софиянците) :) , който иска :)

theonlyone123
02-19-2011, 16:35
Аа да ии честити ни 200 стр :grin:

Lanconnection
02-19-2011, 16:59
*преглът*
Хем искам да знам, хем не...уфф. Числото на 27........7,5 ли е? Кажи ми да, кажи ми да, кажи ми да, КАЖИ МИ ДААААА. :(

theonlyone123
02-19-2011, 17:07
*преглът*
Хем искам да знам, хем не...уфф. Числото на 27........7,5 ли е? Кажи ми да, кажи ми да, кажи ми да, КАЖИ МИ ДААААА. :(

Тва е задачата за колко см е AB нали ? ... Ми иначе не е 7,5 .. отговора е 9 см .. сории :?

SladkaZagadka
02-19-2011, 17:14
Честити 200 стр :)

София - състезание :
на втори модул получих
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/02/NS-2011-SOFIQ-MODUL2.pdf

1 задача за -1 и -2
2 задача 9 см
3 задача 12 процента
4 задача :
По пътя на логиката, първия е работил първо 40 минути сам, след което е започнал с брат си . Тоест, брат му се е включил на 40-тата минута от неговото почване . И двама извършват работа, косят, така че заедно работят като съберем работата на 1 и работата на втори . Окосена към неокосена част 3 : 5 . Тоест , щом те косят, а общо трябва да свършат работата, която е равна на 1 или на 5/5 , а свършват 3/5 , защото косят, а това е окосената част :D при съвместна работа в крайна сметка за окосили 3/5 . Иии събрах работата на първи с тази на втори и получих резултатът при съвместната им работа , която в крайна сметка е 3/5 :D МОЛЯ, ПОПРАВЕТЕ МЕ АКО ГРЕША ! Искам да чатна логиката иначе :D
ии така :)

polssa
02-19-2011, 17:18
Честити ни 200 страници :grin: :D
Сега си идвам от София и съм скапанаа.. :-o :D
Утре ще ходите ли на БЕЛ ?
Успех... :-)

LaChupacabra
02-19-2011, 17:21
дааа... ще ходя 8-)
а да попитам горе-долу колко трябва да продължи? 1 астрономически час нали?

theonlyone123
02-19-2011, 17:22
И аз ще ходя .. ми би трябвало да е 120 мин / т.е 2 часа .. 60 въпроса .. по бг от 5 и 6 клас и по литература от 7 клас :)

LaChupacabra
02-19-2011, 17:25
ще има въпроси и от 5 и 6 клас? леле майчице.... :booooomb:

RY
02-19-2011, 17:26
Това по български при мен беше преди 2 седмици..2 часа е.Имах 81/100,не съм много доволна,но все пак съм четвърта в училище,а ходиха много хора.По български освен от 5 и 6 клас дават задачи и от 7.Иначе утре има олимпиада по бел за разсъждение,но аз няма да ходя.

kik7
02-19-2011, 17:36
пълна излагация по математика :D не сме учили за симетрали а 30 задача беше такава :o както и да е :D купих си дънки и блуза :grin: и гледах TILT .. уникален филм :smt007 късмет на всички утре :-)

SladkaZagadka
02-19-2011, 19:17
утре по бел ще има ли теза?

zlatit0o
02-19-2011, 19:55
Лелее.. колко отдавна не съм писала ;x :D
Аз не ходих на пробния.. цяла седмица вече съм болна ии до нищо не ми е освен спанее <3 :Д:Д .. чак ме мързи да сядам на компа
От понеделник се завръщам на у-ще, макар и още неоздравяла ;/ и слава богу, че за тази седмица почти нищо ново не са взели по математика и бел.

Дано да сте се справили добре всички, които сте ходили на пробния по мат. =}

Сега отивам да се къпя и след това ще лягамм :}

До утре :-) ... дано да успея да седна, защото имам доста за учене.

bbabyy
02-19-2011, 19:55
утре по бел ще има ли теза?

Ако имаш впредвид съчинение-разсъждение, не- само тест е.

BlackEyedPeas
02-20-2011, 05:10
Ей, късмет днеска! След половин час ми започва изпита по български!

bbabyy
02-20-2011, 08:12
Пробният беше г/д лесен .. Ама това с "гъл-гъл" ме уби .. :lol: :lol: :lol:

beachgirl
02-20-2011, 08:16
оо и мен аз там нищо не написах ;дд ама много се дразня че съм сгрешила най-лесното нещо ..хххх... същата грешка имах и на класното ; (( .. тама на онова „госпожо ... могли .... ангажиранА“ а аз писах ангажирани ; (( то се е видяло до 90 точки няма да стигна ...

bbabyy
02-20-2011, 08:27
то ангажиранА ли трябваше да е? о.О

А на вас взеха ли ви листите със самите тестове?

BlackEyedPeas
02-20-2011, 08:51
При нас пък имаше едно кифла-вафла. :lol:

kik7
02-20-2011, 09:01
по БЕЛ теста беше определено по-лесен :D всичко направих дали е вярно ... :D ако има някой от старозагорска област да пише да обсъждаме :D ... утре ще имам физика вместо химия .. сега ще уча история малко, по АЕ и по Физика

BlackEyedPeas
02-20-2011, 09:08
kik7, вие за колко време бяхте готови? Ние целия клас 10:10 вече си бяхме тръгнали :D :D Имаше обаче едно, на което всички се бяха запънали, мисля, че беше 56.

kik7
02-20-2011, 09:19
Ние стояхме до 10:30 :D много се чудихме на 60-та :-D ти кое писа .. аз писах на прощаване :-D

MegiBoOm
02-20-2011, 09:20
Между другото гъл-гъл е частица нали...нали нали нали? :D :D :D :D

ааа и...ние в класа някои въпросчета правихме заедно 8-)
за стихотворението на Опълченците на Шипка, дето трябваше да сложим думи - едно момиче влезе в нета и ни ги каза :D

RY
02-20-2011, 09:24
Я кажете някои въпроси,които помните,че и ние да се помъчим. :D

kik7
02-20-2011, 09:31
Иван-Вазовата така ли се пише

theonlyone123
02-20-2011, 09:31
Са се връщам от изпита по бел ... мина доообре ... само някои ме е яд ,че съм ги сгрешила ;хх .. нищо ..

RY
02-20-2011, 09:34
Иван-Вазовата така ли се пише
Да,и при нас го имаше това в един въпрос.

LaChupacabra
02-20-2011, 09:41
беше мноооого лесно 8-) затрудних се само на няколко въпроса...ох аз си мислех,че е от 10...и закъснях ама я направих за един час без проблем :] мисля,че ще мина на 2 кръг...охх дано :/ някой от София ако иска да си сверим отговорите? 8-)

AliceWilliams
02-20-2011, 09:44
Състезанието по БЕЛ не беше много трудно. Мен ме имаше в две стаи едновременно. :D Бяха се събрали всички зубъри на класа в едната от стаите в които ме имаше и затова аз се настаних точно там. Всики преписваха от тях а и то квесторката ни беше една залухава...така че беше PERFECT... 8-)
А и онава с гъл-гъл , незнам кой въпрос е но е междуметие и ми е вярно... :grin:

BlackEyedPeas
02-20-2011, 09:47
Ние стояхме до 10:30 :D много се чудихме на 60-та :-D ти кое писа .. аз писах на прощаване :-D

Нямам спомен, ама съм сигурна, че не съм посочила На Прощаване 8-)

kik7
02-20-2011, 09:56
а някой знае ли кога ще излязат резултатите ??

theonlyone123
02-20-2011, 09:58
беше мноооого лесно 8-) затрудних се само на няколко въпроса...ох аз си мислех,че е от 10...и закъснях ама я направих за един час без проблем :] мисля,че ще мина на 2 кръг...охх дано :/ някой от София ако иска да си сверим отговорите? 8-)

ако искаш пиши на лично :P 8-) :)

LaChupacabra
02-20-2011, 10:00
ами би трябвало в РИО-то на града ти :D аз гледах в тва за София ама не видях никъде нищо да пише ;[

RY
02-20-2011, 10:04
В нашето рио отговорите бяха излязли на следващия ден..а класирането ни го казаха след 4-5 дена.

bbabyy
02-20-2011, 10:59
Между другото гъл-гъл е частица нали...нали нали нали? :D :D :D :D

ааа и...ние в класа някои въпросчета правихме заедно 8-)
за стихотворението на Опълченците на Шипка, дето трябваше да сложим думи - едно момиче влезе в нета и ни ги каза :D

На мен,пък, това ми беше най-най- лесното.. ;Д

bbabyy
02-20-2011, 11:03
На нас ни казаха, че отговорите излизат на 21ви.

Сигурна ли си, че е междуметие?

Strength
02-20-2011, 11:53
По математка на съзтезанието колко имате?Аз 60 точки... Тва е 4.50.Много зле се представих.А вие?

sasec
02-20-2011, 11:57
Ами ние вчера бяхме на състезанието по математика и съответно не знаем резултатите, ама се надявам на поне 85 точки. Често казано обаче изобщо не искам да се класирам на втори кръг.

polssa
02-20-2011, 14:17
уфф...при нас (май към Софийска област се падаме...) теста беше доста лошо направен-почти на всеки въпрос имаше печатни и няк'ви други грешки и през 5 минути идваха да ни кажат да си го поправиме...няма значение-беше все пак лесен и мисля, че се справих доста добре... :) Днес цял следобед решавам задачи и мисля да продължа... :)

bbabyy
02-20-2011, 14:22
уфф...при нас (май към Софийска област се падаме...) теста беше доста лошо направен-почти на всеки въпрос имаше печатни и няк'ви други грешки и през 5 минути идваха да ни кажат да си го поправиме...няма значение-беше все пак лесен и мисля, че се справих доста добре... :) Днес цял следобед решавам задачи и мисля да продължа... :)

Значи не са ви били като нашите.. При нас нямаше нито една пречатна грешка..

Lanconnection
02-20-2011, 14:40
Ааа, нашият квестор беше страхотен - господина по технологии. :grin: Даваше ни да си подсказваме и през цялото време се питахме и отговаряхме, така че или всички минаваме, или на всички ни режат главата. xD Госпожата по БЕЛ ни беше казала, че миналата година никой от нашето училище не е минал, а тази година 14-има човека като нищо ще си продължим. :D
За допълването на думи от "Опълченците на Шипка" един съученик си носеше учебник и го разтваряхме по време на час да видим отговора. xDD
Имаше един въпрос, на който повечето мислехме, че има две грешки:
Приличам на боксьор, притисната в ъгъла на ринга, между двама тийнейджъри и работата, домашните задължения и всякъкви други притеснения.
Приличам на боксьор, притеснена....О.о
всякъкви!? О.о
Явно този въпрос е бил от подвеждащите, отговорът е, че грешката е правописна - всякакви трябва да е. А колкото до "боксьор, притеснена" просто трябва да го прочетете с пауза след боксьор и ще ви се разясни, че не е това грешката. Добре, че се сетихме, щотоо... :-D Вие на този въпрос какво направихте?

bbabyy
02-20-2011, 15:31
Ааа, нашият квестор беше страхотен - господина по технологии. :grin: Даваше ни да си подсказваме и през цялото време се питахме и отговаряхме, така че или всички минаваме, или на всички ни режат главата. xD Госпожата по БЕЛ ни беше казала, че миналата година никой от нашето училище не е минал, а тази година 14-има човека като нищо ще си продължим. :D
За допълването на думи от "Опълченците на Шипка" един съученик си носеше учебник и го разтваряхме по време на час да видим отговора. xDD
Имаше един въпрос, на който повечето мислехме, че има две грешки:
Приличам на боксьор, притисната в ъгъла на ринга, между двама тийнейджъри и работата, домашните задължения и всякъкви други притеснения.
Приличам на боксьор, притеснена....О.о
всякъкви!? О.о
Явно този въпрос е бил от подвеждащите, отговорът е, че грешката е правописна - всякакви трябва да е. А колкото до "боксьор, притеснена" просто трябва да го прочетете с пауза след боксьор и ще ви се разясни, че не е това грешката. Добре, че се сетихме, щотоо... :-D Вие на този въпрос какво направихте?

Aз направих както вие..дори не забелязах, че е подвеждащо.. ;;Д

RY
02-20-2011, 17:55
Имам нова маниа-да колекционирам готварски рецепти. :razz: Не че мога да готвя,даже хич..ама не се знае кога ще ми са нужни идеи. :D Някоя от тук може ли да готви?
Сега сядам да порешавам за час-два малко задачи и после в леглото. <3

SladkaZagadka
02-20-2011, 19:16
Аха .. ами .. браво на вас :) .
Аз пък си го направих сама и имам няколко грешки :) .

LaChupacabra
02-20-2011, 19:21
Аха .. ами .. браво на вас :) .
Аз пък си го направих сама и имам няколко грешки :) .

и аз така...всмисъл и аз сама не съм преписвала 8-) ама не знам колко грешки имам още... дано да се класирам за 2ри кръг <3

jus7me3
02-21-2011, 07:47
Здравейте! Някой знае ли каква е скалата за оценяване на изпитите? Май някъде в сайта на МОН беше, ама не мога да я намеря.... :-o

sasec
02-21-2011, 08:56
Здравейте! Някой знае ли каква е скалата за оценяване на изпитите? Май някъде в сайта на МОН беше, ама не мога да я намеря.... :-o

+1

awesomesheepy
02-21-2011, 10:36
Ох,аз съм болна..:/ кашлям като луда,и имам температура (...) ходих и на лекар,цялата седмица трябва да си остана у нас.
И днес не ходих на даскало. :-o

Утре имам контролно по математика ;/ ама явно няма да го правя
:x

но мисля след сряда да ходя,че ще изпусна сумати важен материал,особено по математика :С

Вие боледували ли сте тази учебна година?

sasec
02-21-2011, 11:05
Да, даже и сега съм болна и не бях днес на у-ще. Ще видим за утре.

polssa
02-21-2011, 12:35
Тая година не боледувах нито веднъж.. :-o (чукам на дърво в момента :D ) ..
Иначе аз се върнах преди 1 час и решавах задачи за уроците и след малко тръгвам за натам :D .. Имам 5 по Музикааааааааааааа :grin: :grin: (не мога да повярвам, защото историята за Бах сама си я измислих и то се оказа, че съм нацелила :D ) . На олимпиадата по Математика така съм се изложилаа... :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: ...не минавам за втори кръг... :x (много си се ядосвам... :booooomb: ) .. Сега чакам резултатите от тази по БЕЛ (дай Боже там поне да се класирам) и оценките от състезанията през събота и неделя.. стискам си палци, както и на васс :) :-)

theonlyone123
02-21-2011, 13:24
Аааааа неееееее :x :x :-x :-x :-x :o :o :smt089 :smt089 имам 4 по математика на изпитванеее :-x :-x :-x .. няма да живеяя .. ;хх ... бате тая днеска ме изпитва , аз не й казах някои неща ,реших една задача и тя ме пита нещо и в същото време "най-добрата ми фр " вдига ръка и г-жата вика " да , кажи " и тя го каза ... тва е толкова нечестно .. да вдига ръка докато изпитва МЕНЕЕ :-x :-x . дори нямах време да помисля :-x .. а мойта "фр" я изпитаха миналия час и й писа 6 .. за кво продължава да вдига ръка .. оффф ... кво ще правя ... изобщо не ги разбирам тея триъгълници :x :x ;( ... ако изкарам още една 4 ще се убияя ... трябва ми 6 .. а как ще изкарам нз :-x :o :o :-o :-o :? :?

MegiBoOm
02-21-2011, 13:30
Ах, ах..... :booooomb:
Имахме контролно по математика, на което естествено ще имам 6 (моят най-верен другар - учебника 8-) )
Между другото сложиха ми БРЕКЕТИИИИ! :-x :-x :-x :-x :-x :D
Ама и аз нз - от една страна се радвам, че най-накрая ще имам перфектната усмивка, а от друга не мога да се гледаааам :booooomb: :D

theonlyone123
02-21-2011, 13:51
MegiBoom в/у кой материал правихте тест .. в/у еднаквите триъгълници ли ?

MegiBoOm
02-21-2011, 14:28
^малеееееееееееееееееееее ееееееееее колко съм тъпаа! :D
контролно по музика де :booooomb: божичкооо, докъде го докараааах 8-)

theonlyone123
02-21-2011, 14:37
:D :D :D щот аз се зачудих как така с учебника .. то дори и да се види .. малко странно :razz:

zlatit0o
02-21-2011, 15:36
рррРРррРРРррр............... :booooomb: :booooomb: :booooomb:
Неска беше един тъп, тъп, тъп ден |((
До сега нищо не съм барнала.. сега ще почвам да доучвам "Опълченците на Шипка" че утре е последния срок за изпитване
Ще напиша домашната по математика..
Утре имам история ама няма да уча,.. нещо ми се вие свят :-s :-s :-s

Да, била съм бола тая година, около 3 пъти :D
единият от тях беше миналата седмица

kik7
02-21-2011, 15:50
аз бях болна 2-та седмица след коледната :D имам 5 по БЕЛ на един тест :( имам 6 по АЕ от изпитване :grin: и 6 по физика ( станах по желание ) :grin: :grin: :grin: утре ще ни връщат тестовете по математика .. също така ни казаха че за нас ( нашето у-ще) понеже не сме учели много от задачите максималния брой точки е 80 :D и ако имаме над 60 е добре за нас .. но аз ще по-малко сигурно :-D сега една приятелка ще ми прати отг от пробния по БЕЛ да си проверя :D

LaChupacabra
02-21-2011, 17:04
COOOOOOOL DAY 8-)
бати обърканата програма беше днес... 1 смесен час и един който изгубихме на половина защото не знаехме какво имаме =D
утре имаме тест по български :booooomb: :booooomb: wish me luuuck :] имам някакъв урок по биология и 2 задачи по РЕ и АЕ...и сутринта пак ще се събираме с 2 приятелки да и правим проекта по химия ^^ ще стане жестоко... :D аз тая година бях болна през грипната :D тоест средата/края на януари....

бтв да ви питам...как се справяте с клюкарите и досандниците в класа ви? защото просто не издържам вече... :booooomb:

RY
02-21-2011, 19:24
Ох,неска госпожата нищо не каза за класирането на олимпиадата по история. :x Хора,кажете ако някой от класа ви е ходил,дадаха ли класирането.. :-o Във всички рио-та има класиране и отговори,само в нащо не.
Утре ще ни връщат сигурно тестовете по физика.По литература почнахме "До Чикаго и назад".

zlatit0o
02-21-2011, 19:46
С клюкарите и интригантите се справям лесно, просто спирях да им обръщам внимание... това ги подлудява и почват да измислят някви тъпи работи с които адски много се излагат.. :-P

awesomesheepy
02-21-2011, 19:55
С клюкарите и интригантите се справям лесно, просто спирях да им обръщам внимание... това ги подлудява и почват да измислят някви тъпи работи с които адски много се излагат.. :-P

и аз така;
просто ги игнорирам.

awesomesheepy
02-21-2011, 20:21
Аааааа неееееее :x :x :-x :-x :-x :o :o :smt089 :smt089 имам 4 по математика на изпитванеее :-x :-x :-x .. няма да живеяя .. ;хх ... бате тая днеска ме изпитва , аз не й казах някои неща ,реших една задача и тя ме пита нещо и в същото време "най-добрата ми фр " вдига ръка и г-жата вика " да , кажи " и тя го каза ... тва е толкова нечестно .. да вдига ръка докато изпитва МЕНЕЕ :-x :-x . дори нямах време да помисля :-x .. а мойта "фр" я изпитаха миналия час и й писа 6 .. за кво продължава да вдига ръка .. оффф ... кво ще правя ... изобщо не ги разбирам тея триъгълници :x :x ;( ... ако изкарам още една 4 ще се убияя ... трябва ми 6 .. а как ще изкарам нз :-x :o :o :-o :-o :? :?

и на мен ми се е случвало;
кофти,но все някой печели от цялата работа :/.

ще управиш 4-ката,споко;

kik7
02-22-2011, 08:10
довечера сме на театър :D остана ми да уча само по биология ама просто не знам как ще ми стигне времето .. :-x :booooomb:

ChoiYoNa
02-22-2011, 10:38
Хора ,моля Ви ,кажете ми бързо кога свършва тази учебна година! На 30 юни или на 15 юли??? :( :( :(

awesomesheepy
02-22-2011, 11:08
Хора ,моля Ви ,кажете ми бързо кога свършва тази учебна година! На 30 юни или на 15 юли??? :( :( :(

на 15.

от 8 клас - до 30;

:-o

ChoiYoNa
02-22-2011, 11:13
До 30 юли сме!?!?

polssa
02-22-2011, 11:37
До 15 юни сме !
ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕССС ССССССССС !!!!!!! Май се класирам на 2-ри кръг на състезанието по БЕЛ ...доколкото знам имам 90 точкииииии :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Иначе неска мина нормално...имам 5 по География :booooomb: :booooomb: и 6 по инф. технологии :grin: ...сега отивам да си науча за утре и довечера съм на маааааачччч !! (ЦСКА-ЗАКСА) :grin: :grin:

theonlyone123
02-22-2011, 11:46
Малее пълна излагация на състезанието по бел :Д .. нищо ..
Охх са траа уча по биология , че утре май ще ме изпита тая :д :? :o

awesomesheepy
02-22-2011, 12:00
оф,писна ми да боледувам и да седя в нас;/
вече се управям,така че,търпение нямам да отида в четвъртъка,баси:Д
толкова ми е кофти да бездействам,чудя се по цели дни кво да правя в нас..тъпо ми е :-o http://www.pic4ever.com/images/kaffeetrinker_2.gif

а и изпускам толкова материал.
боже,не повярвах че ще го кажа,взело че ми се ходило на даскалО :д

http://www.pic4ever.com/images/coffeebath.gif

разбрах си домашната,и почвам да я пиша след..малко(сигурно:Д) (:

sunnyreni
02-22-2011, 12:26
Може ли малко помощ по литература. Надявам се - да :-D :-) Значи става въпрос за два въпроса по литература :D (сори за повторенията) свързани с "Българският език"
1. въпрос : Защо за поета е толкова важно да убеди околните в качествата на българския език? Всъщност как се утвърждава една национална идентичност?

2. въпрос : Какво съдържание вписва текстът в понятия като "минало", "настояще", "бъдеще"? Какво е отношението на лирическия герой към всеки от тези времеви компоненти?

Охх, наистина ви моля за помощ, защото нищо не ми хрумва. Тука само седя и пиша и драскамм :-x :-x

zlatit0o
02-22-2011, 12:32
Днесс беше забавно.. :grin: имам 6 по литература на Опълченците... :grin: толкова много се готвих и най-накраяя ме изпитаха :grin: :grin:

в четвъртък съм на рд :grin: нзз кога ще ходя да купувам подарък покрай това училище и многото домашни ;ххх

сега сядам пред TV-то, да си гледам сериалчетата http://fc05.deviantart.net/fs15/f/2007/078/5/7/Smiley_soleil___Sun_by_Lucifer4671.gif

след това имам дОмАшНаАаАаааАа по математика и трябва да уча на изуст "Б-ски език" (не ми изглежда много труден, ноо знам ли ;дд )

и по дяволитее не мога да си намеря свястен аватар, който да не ме дразни :-x :-x

MegiBoOm
02-22-2011, 12:46
[b]Ааааааа не - Имам 5 по математика (добре, че е първа оценка, та да я оправя, ама се пак :o :o :o :o )

Днес денят беше скучен, нищо ново....

Сега почвам да пиша по математика, след това по курса по БЕЛ! и Това е...

ПП. Може ли някой да ми помогне с туй,че не го схващам: 8-)

http://prikachi.com/images/106/3014106t.jpg
http://prikachi.com/images/107/3014107I.jpg
http://prikachi.com/images/108/3014108V.jpg
http://prikachi.com/images/109/3014109S.jpg

polssa
02-22-2011, 12:54
[b]Ааааааа не - Имам 5 по математика (добре, че е първа оценка, та да я оправя, ама се пак :o :o :o :o )

само тези условия ли са дадени :-o :-o ...нещо и аз не мога да ги реша, мацка.. :D

theonlyone123
02-22-2011, 13:05
1. въпрос : Защо за поета е толкова важно да убеди околните в качествата на българския език? Всъщност как се утвърждава една национална идентичност?
Иван Вазов е изправен пред необходимостта българският език отново да бъде защитен . И поета дава достоен отговор на нападките на "чуждите и нашите" за грубост и музикалност.В творбата ярко личи и чувството на гняв и обида, на срам и възмущение от всички , които петнят езика и се отричат от него. Защитавайки езика,Вазов защитава всичко българско "и родно", при това със средствата на самия език.
2. въпрос : Какво съдържание вписва текстът в понятия като "минало", "настояще", "бъдеще"? Какво е отношението на лирическия герой към всеки от тези времеви компоненти?
Смяната на глаголното време,преходът от сегашно в бъдеще акцентира в/у действената защита на българския език ,която вече е осъществена.Този ефект се постига от вече реализираната авторова идея в предходните стихове-чрез одата Вазов е реабилитирал чистотата и красотата на българския език,запазил ги е за бъдещите поколения.

Надявам се да съм ти помогнала ;)

MegiBoOm
02-22-2011, 13:09

само тези условия ли са дадени :-o :-o ...нещо и аз не мога да ги реша, мацка.. :D

Ох...нали, мн са задръстени! :o Дам, само тва са им тъпите условия...да видим, ако влезе Ники (май беше) да помага! 8-)

sunnyreni
02-22-2011, 13:12
Иван Вазов е изправен пред необходимостта българският език отново да бъде защитен . И поета дава достоен отговор на нападките на "чуждите и нашите" за грубост и музикалност.В творбата ярко личи и чувството на гняв и обида, на срам и възмущение от всички , които петнят езика и се отричат от него. Защитавайки езика,Вазов защитава всичко българско "и родно", при това със средствата на самия език.
Смяната на глаголното време,преходът от сегашно в бъдеще акцентира в/у действената защита на българския език ,която вече е осъществена.Този ефект се постига от вече реализираната авторова идея в предходните стихове-чрез одата Вазов е реабилитирал чистотата и красотата на българския език,запазил ги е за бъдещите поколения.

Надявам се да съм ти помогнала ;)

Много мерси. :-) :-) Страшно много ми помогна.

awesomesheepy
02-22-2011, 13:29
zlatit0o ''Българският език'' лесно се учи,на мен ми беше супер приятно като го учих,не знам защо http://www.pic4ever.com/images/bb8.gif

ИМАМ 6 ПО ЛИТЕРАТУРА НА СЪЧИНЕНИЕТО В/У ''ОПЪЛЧЕНЦИТЕ'' (една фр ми каза) йейеййейееййейе,знаех си,така трябваше! Постарах се ,и стана (сън)
вече имам 5,6,6..

http://www.pic4ever.com/images/cheerleader3.gif

sunnyreni
02-22-2011, 13:33
Мен утре ще ме изпитва в/у "Българският езика" знам го, но на места забравям какво следва :( Иначе аз научих цялото " Опълченците на Шипка" и съм много доволна, сега като ме изпитат и на тва ще ми станат две 6 :grin: :grin:

zlatit0o
02-22-2011, 14:20
Сега се лакирах и чакам лака да изсъхне :D Това най го мразя! :D :D

MegiBoOm
02-22-2011, 15:54
Ох и аз така :D

ПП. Моляяяя някой за задчкитеее :-) 8-)

RY
02-22-2011, 16:05
Чакай ей сега ще се опитам да ги реша. :-)
И после ще си разказвам деня. :D

theonlyone123
02-22-2011, 16:32
*Абе хора .. вие до къде сте по биология ?
**Утре май ще ме изпитват .. от 5часа уча .. малее .. ;хх .. стискайте палци :)

awesomesheepy
02-22-2011, 16:38
Ние сме до Тип Кръгли червеи..http://www.pic4ever.com/images/292.gif

споко,може и да не те изпита)
мен ме беше тормозила 3 последователни пъти,защото ме остави последна да ме изпитва(не знам защо:Д) и само мен оставаше да доизпита,и все учих,учих..и най-накрая ме изпита)
http://www.pic4ever.com/images/chase.gif

beachgirl
02-22-2011, 16:48
много бързам после ще седна подробно да пиша .. имам нужда от отговорите на състезанието по белл !! от софия съмм .. моля ви някой да ми ги даде ...

theonlyone123
02-22-2011, 16:48
*Да се надяваме ,че няма да ме изпита
** Но все пак съм си амбицирана да изкарам 6 .. другия вариант е да вдигна ръка по желание и ако не се справя добре , тя няма да ми пише оценката .. но не знам .. ще си помисля ;д

RY
02-22-2011, 16:58
Ние сме до плоските червеи..Стана още по-интересно,ама има много неща да се помнят.
По математика на медианата..и там станаха 92890382 теореми.Госпожата каза,че няма никой класирал се на втори кръг..Нормално с тия задачи.По литература ще изпитвала до края на месеца за Българския език,нищо че сме на Чикагото вече..Трябва да седна да го науча,до сега не бях. :D
Меги,реших втората и третата..последната и нея май ще мога,но не ми се мисли. :D Ако ти трябват още,кажи да направя набързо чертеж и кратко обяснение на пейнт.
Мони,казвай да те изпитва,не се притеснявай хич.
Айде :-)

MegiBoOm
02-22-2011, 17:20
Ние сме до клас Насекоми :shock:

kik7
02-22-2011, 17:38
Сега се връщам от театър :D яко беше :D имам 5 по математика :-x :-x :-x :-x за утре пак имам много за учене :( омръзна ми вече .. по биология сме до прешленести червеи :D

beachgirl
02-22-2011, 18:38
хайде де хораа .. искам отговорите ;дд

polssa
02-22-2011, 18:47
Ние утре ще правиме конторлно по Биология(на червеите)....тая оценка ми е много важна, затва отивам да уча....стискайте палци, хорааааа :D :-)

awesomesheepy
02-22-2011, 20:19
Успех!)

Аз и утре си оставам вкъщи и оздравявам г/д,и от четвъртък реших да ходя на даскало http://www.pic4ever.com/images/112.gif

LaChupacabra
02-22-2011, 21:35
cool day = D
17 точки от 100 на тва по математика.............................. ................... ще се гръмна ... утре ще си разбера резултатите по БЕЛ охх дао минавам на 2ри кръг... 8-)
днес ме изпита на тва по РЕ...аааа мразя ги тев ударение бе! в петък пак ще се пробвам...
проекта по химия утре ще си го довършим... 8-)
за утре си научих по география,математика ии ми остана само да си направя план по литертура :D

SOSgirl
02-23-2011, 09:16
Е време е и аз да се включа в темата. И ние сме на червеите по Биология.Преди беше много скучно,но сега взе да става интересно... :)

sasec
02-23-2011, 10:03
Пфф, по математика ще имам макс 80 точки. Повече очаквах. А някой знае ли скалата за оценяване?

sunnyreni
02-23-2011, 11:49
На тва в сънота по мат ли :) На мен госпожата ми каза че имам 30 и няколко точки. Утре ще знам :-x :-x Oхх за утре нямам домашна, но трябва да решавам много задачи, защото мама кза че ако не ги реша ще ме спе от уроците. Аз попринцим решавам към 30 от 50, но сега госпожата не ми е нашисала докъде и не ми е казвала и сга след налко сядам да решавам и докъдето стигна, но ще гледам поне 25 0 30 задачи да реша :-D

MegiBoOm
02-23-2011, 12:08
cool day = D
17 точки от 100 на тва по математика.............................. ................... ще се гръмна ... утре ще си разбера резултатите по БЕЛ охх дао минавам на 2ри кръг... 8-)
днес ме изпита на тва по РЕ...аааа мразя ги тев ударение бе! в петък пак ще се пробвам...
проекта по химия утре ще си го довършим... 8-)
за утре си научих по география,математика ии ми остана само да си направя план по литертура :D

Аз пък имам към 40 :razz: :razz: :razz: Тооолкова пък да съм тъпа, направо не знам кво ще направя на реалния изпит! :booooomb: 8-)

Иначе днеска нищо ново! Ще ходим на зелено в Златоград! :-P :-P :-P :-P
Имам да уча два урока по биология за утре+учебна тетрадка по математика и прочитане на всички уроци досега по физика+преговор по литература за курса ми,че ще имам пробен! :-x :-x :-x :booooomb: :booooomb: :booooomb:

yeeee
02-23-2011, 12:18
Ейй хорааа ква правите :D до къде сте по физика бе

polssa
02-23-2011, 12:35
По Физика сме до Звук.. :-o
Контролното по Биология мина г/д добре...и тоя път няма да имам 6... :booooomb: Толковаа я мразяяяяяяяяяяя таяя Биология!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: ...
Отивам след малко да уча...утре имаме контролно по математика в/у триъгълниците...

biolojkata95
02-23-2011, 13:42
ako imate problem po himiq ili bioloiq pi6ete

peace13
02-23-2011, 15:56
Хеейй хора, здравейте 8-) Записвам се в темичката, макар че е малко късно?! :-D И аз съм седми клас тази година и ще кандидатствам. Ами..засега нямам какво да кажа повече.. :oops:

LaChupacabra
02-23-2011, 16:12
cooooool day =D
часа по физическо беше мнооооого забавно =Д
имам 6 по музика ^^ и 6 по ХИМИЯЯЯЯЯ [на проекта...] :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: не мога да повярвам направо :]
ии днес ни даде изненадващо контролно на халогенни........никой не беше учил...охх леле колко добре започнах по химия и сега ще имам 2 или 3........................ ужас :-x :-x
имам само 60 т. на тва по БЕЛ :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: Как исках да ида на 2ри кръг ААААААААААА :booooomb: а по мат. 17...направо ще се гръмна :Х
за утре имам някво упражнение по АЕ,урок по физика и урок по биология....

awesomesheepy
02-23-2011, 16:17
за утре имах по физика(само че г-жата щяла да отсъства),и Литература(:

написах;

musiic
02-23-2011, 16:21
Днес ни казаха точките от нац. съзтезание по математика - имам 76 точки.. :( :( Класирах се за областния кръг, но не съм доволна от резултата!!! :-x От днес нататък ще уча по-сериозно и ще решавам повече задачи, че останаха 3 месеца до изпитите и трябва да се стегна повече. :( :?

LaChupacabra
02-23-2011, 16:29
Днес ни казаха точките от нац. съзтезание по математика - имам 76 точки.. :( :( Класирах се за областния кръг, но не съм доволна от резултата!!! :-x От днес нататък ще уча по-сериозно и ще решавам повече задачи, че останаха 3 месеца до изпитите и трябва да се стегна повече. :( :?

не си доволна? wtf..freak 8-)

musiic
02-23-2011, 16:33

не си доволна? wtf..freak 8-)
Да, защото 76 точки сигурно са петица, а искам да изкарам поне 5,50 :D

kik7
02-23-2011, 16:39
нямам нови оценки :D на нас още не са ни казали резултатите :booooomb: ама 100 % няма да се класирам :-D

theonlyone123
02-23-2011, 16:46
*Мм мн як ден .. така и не ме изпита тая по биология,защото минаваше няква на проверка :D
**Утре май ще ни връщат тестовете на "опълченците на шипка" .. ухх .. дано да имам 6 :) :)
*** Ии бтв излезнали ли са отговорите по мат от състезанието ?

RY
02-23-2011, 16:49
По математика имам 47,25 и съм на 6то място от всички седми класове. 8-) Никой няма класиран.По история имам 68 на първо място от седмите класове,но 7 точки не ми стигат за класиране..като разбрах ми стана супер гадно и исках да се гръмна,ама сега ми мина.

yeeee
02-23-2011, 17:05
По Физика сме до Звук.. :-o
Контролното по Биология мина г/д добре...и тоя път няма да имам 6... :booooomb: Толковаа я мразяяяяяяяяяяя таяя Биология!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: ...
Отивам след малко да уча...утре имаме контролно по математика в/у триъгълниците... До Звук :shock: ние сме до пълно вътрешно отражение

RY
02-23-2011, 17:16
И ние взехме пълното вътрешно отражение.Имахме заместничка вторник и сряда,обясняваше добре,но другия вторник сигурно наща ще се върне.

sunnyreni
02-23-2011, 17:16
И ние сме на пълно вътрепно отражения :D

bbabyy
02-23-2011, 17:43
Лeлee.. пoo мaтeмaтиka нa 1 вия мoдул имaм 18 тoчkи .. ;ooooo A втoрия oщe нe знaм.. Aмa гoспoжaтa мe oбнaбeжди, чe e oт притeснeниeтo.. ии, чe щe сe стeгнa и т.н. Aмa мeнe ми стaнa смeшнo kaтo чух.. ;ДДД

LaChupacabra
02-23-2011, 17:58
еее аз ако имах 5 бих умряла от щастие! 8-) иначе браво за резултата :]
охх Галя...знам колко е гадно да не ти стигнат няколко точки за 2 кръг на олимпиада по история...в клас мисля,че не ми стигнаха 2-3 точки...дано тая година поне мина на 2 кръг ;Д
ние по физика за последно взехеме Светлина...

beachgirl
02-23-2011, 18:30
Здрастии : )) от много време не съм писала ... по математика май имам 54 точки или малко повече не съм сиг .. те в училище не са ни казали още ама нали излязоха отговорите .. охх а по български така като си гледам теста задачите които са ми грешни 100 на 100 са 14 точки ама още не са ни казали резултатите ии такам .. чакам с нетърпение .. охх много исках да се класирам поне по едното ... здраве да е ... ние по физика сме на .. ох кво се залъгвам .. нямам никаква представа къде сме за мен физиката не съществува ;дд по биология взехме многообразие на животните и утре ще вземем следващия урок .. по математика днес взехме ъглополовяща , по български днес взехме преизказно наклонение , а по литература сме на бай ганю ама пропуснахме ниагара и после ще се върнем .. еми това е .. нищо интересно .. не съм излизала от 1000 години ей така до мола или не разходка (само след училище оставам до към 19.30 ама съм втора смяна) .. некво бате зубря постоянно и пак не съм върха .. абее ... скучен живот водя ; ((

theonlyone123
02-23-2011, 18:30
Охх на мен още не са ми казали резултатите по бел и мат .. само знам кои са верните отг по бел и по мои изчесления имам 50 точки , което никак не е добре,и съм решила да се стегна малко ;)

beachgirl
02-23-2011, 18:32
а ти от къде си .. ако си от софия дай отговорите по бел моля те

SladkaZagadka
02-23-2011, 19:06
Отговори за София по БЕЛ, националното състезание

1 - а
2- в
3 - г
4 - в
5- ПЕТДЕСЕТО
6 - б
7 - в
8 - в
9 - б
10 - б
11 - а
12 - в
13 - в
14 - а
15 - пет
16 - б
17 - б
18 - в
19 - б
20 - б
21 - едно сказуемо
22 - а
23 - в
24 - г
25 - в
26 - геройски / шумещи
27 - б
28 - б
29-в
30-б
31 - а
32 - б
33 - б
34 - а
35 - б (някой да ми обясни защоо??)
36 - г
37 -а
38 - б
39 - г
40 - могли / ангажирана
41 - в
42 - в
43 - междуметие и звукоподръжание (точно така е дадено, удебелено на звукоподръжание)
44 - две / пет
45 - в
46 - три
47 - б
48 - б
49 - г
50 - а
51 - а
52 - б
53 - в
54 - б
55 - отрицателно местоимение
56 - Вазов
57 - в
58 - г
59 - б
60 - в

beachgirl
02-23-2011, 19:18
мм сигурна ли си, че са верни тези отговори ?? защо моята госпожа за няколко неща тука ми беше казала различно че е .. ще е много лошо ако наистона са тази отговори .. значи че яко съм с изложила .. :?

SladkaZagadka
02-23-2011, 19:37
И при мен така, господина ни каза съвсем различни .. Питай за тези, които не си сигурна, за да проверя пак

beachgirl
02-24-2011, 06:23
а знаете ли, че 26 задача е сгрешена и май каквото и да си получил ти се дават 5 точки ??

awesomesheepy
02-24-2011, 07:27
аз сега имам свободен,физическо ;3

върнах си се в нас,и сега след 15 минути пак отивам
имам литература -> домашна техника -> бг зип..
и вкъщи 8-)

утре щели сме да правим тест по английски и химия некъв пробен(нз..),и такива работи ;с

theonlyone123
02-24-2011, 11:46
*Хубав ден :) .. забавен .. и малко разочароващ .. ;х
**Абе да ви питам --> според вас пробните изпити важни ли са или НЯМА значение каква е оценката от пробния изпит и че важното е да си видим грешките и да не ги правим на изпита ? вие как мислите ?

MegiBoOm
02-24-2011, 11:56
^за мен са просто преценяване на знанията ;)

Иначе днеска - АД!
Тая по биология изпита деца, които никога не са учили и няма да учат, колкото аз си бия главата над учебника, и им писа 6 :shock: ВИЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ -6666! :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: Вече не знам има ли някъв смисъл да се трудя при тая П*тка (съжалявам, ама не се сдържах!) Ужасна е, все на мен най-гадните въпроси, все на МЕН! :-x

Иначе, както си и очаквах на теста по физика имам 4 :x Ама ще я поправя на петичка следващата седмица :P

Единствения по-забавен час днеска, беше рисуването - прваехме фигури от вестници и тиксо :lol:

И такам...не е цвете при мен, ама трябва да се примиря! :?

polssa
02-24-2011, 12:03
Лелеллеееееее неска колко съм ядосанааааааааааа :booooomb: :booooomb: Значи, имам на състезанието по БЕЛ уж 91 точки (преди си мислех, че са 90), но това, ако макс брой е 100, а ония шемети, дето съставяли теста сгрешили и сега макс брой точки е 103, което означава, че не се класирам за 2 точкии !!!!! Казаха ми, че още не се знае дали съм класирана, но стискайте палци да съм !!! :booooomb: :booooomb:
Контролното по математика мина добре-свърших доста рано и господина ми го провери-имам 6- :) (може би единственото хубаво нещо през целия ден)...отново се скарах с ония фръцли, ама няма да си изливам яда тука :D ....утре имам контролно по Химия... (всеки ден имам по нещо контролно...), тъй че пак ще трябва да стискате палци, както и аз на вас, ако има за какво :D

kik7
02-24-2011, 15:51
по математика имам 42 точки :-D а по БЕЛ 70 :D

jani97
02-24-2011, 16:20
Здравейте,аз се казвам Жани и съм от град Стамболийски,Пловдивско.А ,да и съм 7-и клас.Като цяло обичам да уча,но понякога,не.Сегакато гледам сте писали какви са ви резултатите от състезанията и т.н.И в нашето училище имахме и аз се справих горе-долу добре.На олимпиадата по математика имам 14 точки и не ми достигат две.На състезанието по БЕЛ имам 74 точки,а на състезанието по математика 71.Не е най-доброто,но все си повтарям,че ще успея и че ще се справя и продължавам напред. :)

awesomesheepy
02-24-2011, 16:41
Добре дошла в темата ни (:

По математика на състезанието имам 40 точки,на каква оценка е равно това :Д

LaChupacabra
02-24-2011, 17:12
абе Поли по добре си излей гнева тук отколкото на някоя 'невина жертва' =Д
днеска мина суперско... беше много весело целия ден :] охх нямам търпение времето малко да се постопли :/
нямам нито една грешка на думите по АЕ - 6 :)
6 по биология за участие и представяне на олимпиадата
ииии 6 по физика на тестаааа :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: колко добре започнах 2 срок..не е истина колко ми е кеф!
за оценките и нещата свързани с училището всичко върви добре... сега за утре ще уча след малко и смятам като ми остане време да си разработя темата за дискусията във вторник или да си напиша някое от 2те съчинения за конкурса... :D
иначе в класа има разни хора който толкова ме разнят на моменти,че вече не издържам ...

П.П http://www.youtube.com/watch?v=hFlHsKExcYg поздрав за всички :) :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=

jimei
02-24-2011, 17:51
Учете, деца, учете... особено по Математика...

Иначе ще страдате.

LaChupacabra
02-24-2011, 17:54
Учете, деца, учете... особено по Математика...

Иначе ще страдате.

еми учим...ама е ужасно трудно... особенно геометрията ...

awesomesheepy
02-24-2011, 18:14
jimei написа:
Иначе ще страдате.

вече страдаме..поне аз :Д цяла година..мъкаааааа :-o математика ;С

SladkaZagadka
02-24-2011, 18:36
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/konkursni_izpiti_7kl/skala_mat-2007.pdf

Математиката в точки и оценки ...

на националното състезание имам .. 4.357 :booooomb:

LaChupacabra
02-24-2011, 18:44
3.036...............................

RY
02-24-2011, 18:55
4.107 ^^
Мислех,че ще е много по-малко. :shock: Хора,не се отчайвайте.В повечето градове задачите са били супер гадни,това е едва първия пробен..До самия изпит ще изрешим още хиляди задачи. 8-)
:-)

awesomesheepy
02-24-2011, 18:56
3.821

злеееееееееееееее http://www.pic4ever.com/images/3ztzsjm.gif
какво ще правим на крайния изпит (?!)

beachgirl
02-24-2011, 19:00
някакъв супер малък шанс имам за 4.50 .. иначе днес в дск мина добре .. малко се изнервям, защото започнах по математика с петица, а по български участвам много в час, казах ѝ стихотворението, отговарям ѝ на въпросите, а веднъж дори тя беше казала нещо и след 2 секунди пита какво е казала, защото беше много шумно и никой, освен мен де, не можа да ѝ отговори и аз пак дигнах ръка, изрецитирах ѝ го едно към едно с това, което тя каза и НИЩОООО !! побърквам се ... много се притеснявам за изпитите.. че няма да свърша с шестици по важните предмети (както вече казах имам само една 5ца и нищо друго ама ме е страх .. ) ии не знам просто какво да правя .. стискайте палци по математика да ме изпита на упражнението, на което тя каза, че може и да пише оценка, защото ми е много нужна 6ца да си оправя 5цата, а утре съм на урок по математика и ще си ги реша ;дд абе стискайте палци !! ;дд
П.П. : ето и от мен поздрав .. даже два, че не мога да реша кой ми харесва повече ;дд
http://www.youtube.com/watch?v=qMxX-QOV9tI
http://www.youtube.com/watch?v=PZqpaaF2-GM

kik7
02-24-2011, 20:02
по математика 3.929
по БЕЛ - 4.929 ( много ме е яд за тоя тест :booooomb: )

awesomesheepy
02-24-2011, 20:38
Математика-3.821
БЕЛ-5.393

зле)

BlackEyedPeas
02-25-2011, 04:47
Ох, днеска съм на олимпиада по инглиш, дано да се справя :(

beachgirl
02-25-2011, 05:38
успех на олимпиадата (:

SiSi7yYy
02-25-2011, 08:06
По Математика имам 40 точки, по БЕЛ 70 .. какво ще правя на края на годината не знам :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb:

Pantheratigris
02-25-2011, 08:56
успех на всички .Малко остава,после ще се смеете че сте се притеснявали

polssa
02-25-2011, 10:29
Мен по математика още не са ми казали колко точки имам...
Днес мина добре-правихме контролно по Химия и с малко късмет може да имам и 6 :D
Сериозен въпрос : На нас ни направиха "електронни дневници"- т.е. всеки родител по всяко време може да види оценките, отсъствията и т.н..... при вас има ли го това "изобретение" :D :booooomb: ?

sasec
02-25-2011, 10:40
Хах, тва за дневниците за пръв път го чувам. :D
Иначе за тези, които се интересуват - http://math-bg.com/?page_id=157
Това са отговорите по градове на националното по математика. Не на всички градове са там. За моя няма :(

MegiBoOm
02-25-2011, 12:07
Ахахухахуахуха по математика имам 40 точки, а на олимпиадата по Бел не ми досигат 7 ТОЧКИ, вие представяте ли си - 7 ТОЧКИ! :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb:

Иначе днеска в даскало нищо ново, само дето в час по руски щях да заспа, ама тва е друг въпрос 8-)
Ох по математика взехме за ъглополовяща на ъгъл, ама като се почна от правоъгълен с 30 гр. насам нищо не рабирам! :-x :-x :x :-x :-x

Утре имам пробен по БЕЛ от курса иииии съм сигурна, че доникъде няма да го докарам, ама все пак стискайте палци! :D

След малко ще си направя кек, че много ми се яде и после ще уча по курса за утре! :lol:

А за оценките втория срок съм гола-вода:
Математика - 5
Биология - 4,5
Физика - 4
къртят отвсякъде! :o

Ама съм твърдо решила март месец да си счупя главата от учене, че после април в нащо даскало се пада да учим 8 дена, щот на зелено, вканцийки.... и няма да имам време кога да си поправям контролните!

Е това е от мен! :P

theonlyone123
02-25-2011, 12:21
Йейй супер як денн :grin: :grin:
По бел имам 50 точки .. ее нищо ... ние цял час си обяснявахме грешките и г-жата ни ги обясни .. за момента това е по-важното :) :)
На 18.03 съм на пробен пак от курсовете ... аа на 30.03 имам рдд .. нямам търпение .. още цели 35 дни :D
На вас кви са ви оценките от втория срок ??
На мен са :
Математика - 4 :booooomb: :booooomb: :booooomb:
БЕЛ-4,5,5 :x
АЕ-6

УХХ .. УЖАСС .. трябва да се стегна !!! :booooomb:

yeeee
02-25-2011, 12:45
Моите от 2-рия срок за сега са -БЕЛ-6,6,5,Математика-6,Физика-6,География-6,Биология-5

sasec
02-25-2011, 13:01
Засега са:
Математика - 6
АЕ - 6,5
БЕЛ - 6,6,6,6,6
Биология - 6
Химия - 6
География - 6
ЗИП - БЕЛ - 6, 6
Засега са май това. Някой знае ли на коя дата е областният кръг на националното по БЕЛ? За Варна ако може.

theonlyone123
02-25-2011, 13:15
Мале .. как успяваш да изкараваш само 6 .. и кога успя да натрупаш толкова много оценки по бел ?? .. лелел

MegiBoOm
02-25-2011, 13:19
Между другото аз съм решила да изкарам 3 шестици по физика и три по биология, както и една шестица по математика за предстоящото контролно! :grin:

awesomesheepy
02-25-2011, 13:43
И аз от началото се възхищавам от sasec има прекрасни оценки..Браво (: Все така да е.

Моите за сега са:
Литература-5,6,6
Бг-6
География-6
История-6

MegiBoOm
02-25-2011, 13:59
Иначе забравих да допълня:
География - 6,6
БЕЛ - 6

jani97
02-25-2011, 15:02
Аз съм така
БЕЛ 6665
История 6
БИОЛОГИЯ 66
музика 6
География 6
и друго мисля че няма

musiic
02-25-2011, 15:50
От началото на срока оценките ми са:
Математика - 6
Биология - 6, 6
И.Т. - 6, 6
И.И. - 6, 6
Англ. език - 6, 6
Физика - 6
Химия - 6
БЕЛ - 6
за сега само шестици, надявам се и занапред да е така :D

awerw
02-25-2011, 16:17
бахти лудите 200 стр ние не можахме 50 да напраим :D

kik7
02-25-2011, 17:10
моите оценки от 2-ри срок са:
БЕЛ - 6,5
БЕЛ-ЗИП - 5
Математика - 5,6
АЕ - 5,6
Химия - 6
Физика - 3,6
Музика - 6

loveislie
02-25-2011, 17:56
Здрастии , как сте ? Много отдавна не съм писала. Какво интересно при вас?

awesomesheepy
02-25-2011, 18:08
Аз утре се чудя дали да ходя на олимпиадата по география..изобщо не ми се ходи,пък и в даскало било страшно студено днеска,представям си утре :-o
цяла седмица не бях на даскало..щот бях болна, и още съм де
чудя се..нищичко не знам по тази география,записах се,щот ще пише 6-ци..http://www.pic4ever.com/images/47b20s0.gif

вие пропускали ли сте някоя олимпиадата?

awesomesheepy
02-25-2011, 18:09
Математика - 6
Биология - 6, 6
И.Т. - 6, 6
И.И. - 6, 6
Англ. език - 6, 6
Физика - 6
Химия - 6
БЕЛ - 6

Браво (: По колко часа учиш на ден?

LaChupacabra
02-25-2011, 19:25
awerw ами има за какво да пишем 8-)
мойте са : БЕЛ - 6,6,6
РЕ- 6
АЕ-6
Биология - 6
Химия - 5,6
Физика-6
Музика-6

дано за напред да са все така...аз утре съм по география на олимпид, в неделя н история... :]
днеска беше як ден ;D изпитаха ме и имам 6 по руски...и НИТО една грешка на тва по физика :grin: :grin: сега най-накрая ще си почина малко,ще си редактирам и пренапиша есетата за един конкурс и така :D утре сутринта преди олимпиадата мисля да изляза за пръв път от няколко века...

SladkaZagadka
02-25-2011, 19:32
Аз имам само 6 засега и едно 4 на един брутален тест по история :( .. да не ви казвам колко часа уча на ден, че ще ви стресна .. :( . .. и не се гордея с това, определено ..

RY
02-25-2011, 19:33
Математика-6
Литература-6
География-6
Физика-6 (не ни ги е върнала,но съм почти сигурна)
Изобразително-6
Технологии-5.. :Х
Информационни-май 6 от днес
Утре имам планове да решавам тестове по бел и математика.Трябва да си напиша за урока по математика в понеделник (вече няма да ходя в събота..ще си спя<3),имам да правя преразказ на Ниагара за неделя,в понеделник тест по История за траките и Александър Македонски..На 17 март тест по химия..Абе многоооо имам да уча.

LaChupacabra
02-25-2011, 19:37
имам да правя преразказ на Ниагара за неделя,в понеделник тест по История за траките и Александър Македонски..На 17 март тест по химия..Абе многоооо имам да уча.

ее как може да ви дадат перазказ на тва... та то не е история,а описание на природна забележтелност...дано на нас не ни дадат нещо подбно,че ще failna :/
иначе и аз имам много да уча..защото имам само март така да се каже...април сме на зелено ала бала,ваканции,празник на училището..а май месец са матурите,подготовката за тях ии поправянето на оценки...

kik7
02-25-2011, 20:01
аа забравих да кажа че във вторник ще посвещаваме новото ( мисля че и 1-то ) знаме на у-щето :-D и ся госпожите са измислили някъв химн ( уникален е :lol: :razz: ) и ще го пеем :D също всеки клас ще напише послание, накрая ще се съберат и ще се сложат в капсула която щяла да се отвори през 2041 :D нашия клас както винаги нищо не е измислил :D

събота и неделя сигурно няма да излизам .. ще уча и ще гледам филми :D ... тоя пък по ИТ тей да ме нерви :D 1-я срок праихме някъв тест и тоя още не го е върнал :o :D А исках да ви питам .. понеже не съм много добра в преразказите искам да се упражнявам и примерно мога ли после да го дам на госпожата да ми го провери :D

beachgirl
02-25-2011, 20:17
ми нз ама според мен някак си ще е тъпо .. зависи от госпожата де .. ИМАМ 6 ПО ФИЗКУЛТУРА ;д ...такамм това мъчение с електронните дневници и ние го имаме, поли, ужасно е ;дд иначе по математика днес ни казаха резултатите .. имам 55 точки, с които не се гордея .. днес правихме изненадващо контролно по география и госпожата точно ги събираше и аз да напиша „риболов“ и тя ми дръпна листа и стана само „рибо“ ;д и разбирате ли точно ни взе листата и останаха 10 минути до края на часа и тока спря .. тъпият ток не можа ли да спре 10 мин по-рано ???? моля се за 5тица ... иначе по математика дето уж щеше да пише оценки .. не писа нищо ; (( на мен засега оценките са ми
МАТ - 5 ( :booooomb: :o :x :( :-x )
БГ - ----
ЛИТ - ----
НЕ - 6
РЕ - 4
БИО - 5,50
ФВС - 6
И.Т. - 6
друго не се сещам .. във вторник ще правим тест в/у опълченците и българският език .. искам 6 !! утре съм на рожден ден от 16, така че явно няма да се учи в събота, но в неделя няма да си подам носа навън .. ще си умра сама вкъщи докато уча аз ви казвам такова чувство имам тая година ...

awesomesheepy
02-25-2011, 20:21
Ох,чудя се дали да ходя утре на олимпиадата по география..
;/
нищо не знам
ама искам 6-ца за участие,все пак,при г-жата ни страшно трудно се изкарва добра оценка..-.-
студ ще е в даскало пак
а аз съм болна
ама ;/.

вие ще ходите ли?

SmilezZz
02-25-2011, 20:45
Знаете,не знаете ходете си на олимпиадите.. Най-малкото,което е ще получите една шестица за участие...

flower757
02-25-2011, 21:52
Kъсмет вии..!

MegiBoOm
02-26-2011, 06:05
Ох, аз сега ще правя тестове подобни на матурата по БЕЛ и след това от 1:30 съм на пробен (стискайте палци!) 8-)

После като се прибера към 5 часа ще уча един текст по история (за една презентация) иии това май ще е ! :D

Обаче и аз твърдо съм решила март месец да си изкарам много шестици, защото и на мен април ще ми мине ей така и после май месец време за нищо не остава! Трябва да си се стегна :D

zlatit0o
02-26-2011, 09:28
Здравейте, отдавна не съм писала :дд успех на всички на олимпиадите.

Оценките изобщо не знам какви са. Повечето контролни/тестове още не са проверени.

плановете ми за днес:
- ще излизам в 14ч.
- като се прибера ще си почивам на компа, пред ТВ и така ;д
- ще прочета нещо по физика, че в понеделник ще имаме контролничко, а аз нищо не знамм! :D

RY
02-26-2011, 09:32
Успех на пробния! ^^
Абе не всички госпожи пишат шестици за участие..А пък ми е много интересно как ако имаш 5-10 точки,ще ти пише 6 само защото си участвал. :-o

zlatit0o
02-26-2011, 10:42
^ДА!
На нас ни пишат 6ци когато имаме 60% от всички точки

RY
02-26-2011, 10:49
Да,60 от 100 е доста добър резултат,особено ако олимпиадата е по-трудна и тогава шестицата ще е заслужена.
При мен не знам дали госпожата по история ще ми пише шестица..Имах 68,но най-вероятно няма да се сети. :-o По география ми казаха,че е била трудна..Имало е неща от Австралия и Океания,а ние сме към края на страните в Азия. :?

awesomesheepy
02-26-2011, 11:34
Аз не ходих на олимпиадата по география)
спеше ми се.

Сега ще легна да спя,че не ми е добре
и после ще уча по биология и география..
може и по математика да порешавам задачи;

:-o

kik7
02-26-2011, 12:07
времето е много хубаво и реших да изляза :D написах си по АЕ като се прибера може да направя един тест по БЕЛ :D

AliceWilliams
02-26-2011, 13:02
Някой ходил ли е на втори кръг на олимпиадата по химия? :) Аз ходих и не беше толкова гадна колкото очаквах. Имаше едни адски гадни въпроси, при които всички които са се класирали за 2 кръг са писали някакви трудни формули и т.н., а аз писах най-очебийни неща... :D

loveislie
02-26-2011, 13:47
аз ходих

LaChupacabra
02-26-2011, 14:01
хееееееееееей 8-)
днес сутринта излизах..адския студ беше ама ми беше много забавно 8-) накупих мартеници за 100 години напред :D олимпиадата по гегорафия беше елементааааааааарна 8-) само един въпрос ме затрудни доста... а наистина имаше въпроси и за австралия ама за тях госпожата ни помогна...дано ида на 2 кръг ;D
оххх утре ми е може би нааай-важната олимпиада..тая по история...ще си почина малко и ще седна да уча...решена съм да ги размажа... и да ида на 2 кръг :]
ще си оправя съчиненията за конкурса,че вече 5 дена се занимавам с тях... ще уча по история и ще уча за сряда по химия,че съм сигурна,че на контролното имам 2/3 а искам да го оправя...

awesomesheepy
02-26-2011, 14:07
Успех,дано е лесно!)

Хора,кой език е по-хубав,френския или немския?
Защото се чудя,как да си подредя гимназиите,за края..
Немския не ме кефи като звучене,но май е по-разпространен.
Френския е супер красив като звучене.

Вие какво бихте избрали?
Аз мисля да пиша на 2-ро ФЕГ)

loveislie
02-26-2011, 14:19
Аз бих избрала френския :smt007 :smt007 :smt007

LaChupacabra
02-26-2011, 14:30
не уча нито един от двата ама немския ме кефи повече =Д

musiic
02-26-2011, 15:38
Математика - 6
Биология - 6, 6
И.Т. - 6, 6
И.И. - 6, 6
Англ. език - 6, 6
Физика - 6
Химия - 6
БЕЛ - 6

Браво (: По колко часа учиш на ден?
Чесно казано пиша си домашните, чета си по 1 път уроците за другия ден и толкова. :D

zlatit0o
02-26-2011, 16:36
^ На някои хора им се отдава, на други-не

theonlyone123
02-26-2011, 17:44
*awesomesheepy 100% избери ФРЕНСКИЯ ... 7 години го уча и е много,ама много хубав език :grin:
**Иначе нищо ново ... днеска бях на уроци ... а сега ужасно много ми се спии :? ...
***За утре имам доста да уча ... по химия ... история .. ии българския език наизуст .. 8) :?

SladkaZagadka
02-26-2011, 18:02
^ На някои хора им се отдава, на други-не

Дам , някои изкарват 6 с едно четене, други учат и през нощта, спят 4 часа максимум ии ги изкарват :p ..

За утре съм толкова мотивирана ... стискайте палци, страшно важна е олимпиадата ..!

LaChupacabra
02-26-2011, 18:04
[quote=zlatit0o]

За утре съм толкова мотивирана ... стискайте палци, страшно важна е олимпиадата ..!

стискаме ^^ по история ли ще ходиш? и аз 8-)

SladkaZagadka
02-26-2011, 18:26
[quote=zlatit0o]

стискаме ^^ по история ли ще ходиш? и аз 8-)

Да :) . Обаче нещо ме притеснява .. учителката каза, че ще са САМО отворени въпроси , около 30 .. на вас така ли ви казаха??

RY
02-26-2011, 18:33
Ее още хора,които да харесват историята. <3
И да се намеся,няма да е само отворени отговори. 8-) Първата част е тест,втората включва всякакви отворени отговори..включиелно попълване на таблица,изображения на картинки,някакъв документ и последната-съчинение. :)
Успех. :-)

SladkaZagadka
02-26-2011, 18:43
Дано да бъде така, ама нещо ме съмнява .. :)

awesomesheepy
02-26-2011, 19:05
може ли да ми помогнете с една задача за работа..
не ги разбирам :х

един снегорин изрива целия сняг за 4 часа,а друг-за 2 пъти по-малко.За колко време ще извършат двамата общо цялата работа..

beachgirl
02-26-2011, 19:31
ПЪРВИ СНЕГОРИН - t = 4h ; A = 1 (цялата работа) ; N = A : t = 1 върху 4
ВТОРИ СНЕГОРИН - t = 2h ; A = 1 (цялата работа) ; N = A : t = 1 върху 2
ЗАЕДНО - t = X h ; A = 1 (цялата работа) ; N =1 върху X
намираш N заедно -> N1 + N2 = N заедно - > 1 върху 4 + 1 върху 2 = 1 върху X ; НОК на 2 и 4 = 4 - > 1 върху 4 + 2 върху 4 = 1 върху X - > 3 върху 4 = върху 4 - > X = 1 делено на 3 върху 4 = 1 по 4 върху 3 = 4 върху 3, обаче 4 върху 3 по 60 = 80 min , а 80 min = 1h 20min и май това е отговорът .. надявам се да съм помогнала : )

Fiction7577
02-26-2011, 19:39
може ли да ми помогнете с една задача за работа..
не ги разбирам :х

един снегорин изрива целия сняг за 4 часа,а друг-за 2 пъти по-малко.За колко време ще извършат двамата общо цялата работа..
Смятай 9 клас съм и като прочетох тая задача и забих тотално! :lol: :lol:
Скоро ви идват изпитите... айде успех бъдещи зайци и на 15-ти септември се пазете от морковите! :wink:

awesomesheepy
02-26-2011, 19:39
много ти благодаряяяяяяяяяя , beachgirl :3

http://www.pic4ever.com/images/loveshower.gif

SladkaZagadka
02-26-2011, 19:41
awesomesheepy

http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=bfi1298752897b.PNG

awesomesheepy
02-26-2011, 19:46
страшно благодаря и на теб :3 :-)

theonlyone123
02-27-2011, 07:16
Добро утро на всички 8) :---) :smt010
Какви са ви плановете за днеска ?
Моите са :
:arrow: сега ще уча по химия
:arrow: после ще науча"Българския език" наизуст
:arrow: след това ще се изкъпя
:arrow: и после ще ходя да си взема нова козметика , защото на всичките ми гримове и кремчета им е изтекъл срока или някои просто ми свършиха :D
Да попитам : някой от вас има ли проблемна кожа - пъпчици,черни точки и такива неща ? И ако да , как се преборва с тях ? :D
Също така : някой от вас има ли си гадже и ако да , разконцентрирва ли ви ? [може вече да сме минали този въпрос,но нещо може и паметта ми да ми изневерява 8-) ]

awesomesheepy
02-27-2011, 07:45
Моите планове са:
1) да науча по биология
2) да си преговоря за урока
3) да отида на урок от 13;00
4) след това ще си направя цял ден посветен на математиката
ще решавам домашната,ще се упражнявам за контролното в/у уравненията,което пропуснах,и така..

За проблемната кожа: Моета е много суха..пъпчици ми излизат,само когато ще ми идва.

За гадже Нямам.Не ми и трябва (...) Мисля че ще ме разсейва малко.

zlatit0o
02-27-2011, 08:27
Моите планове:
- на урок съм в 13:00 по математика
- след урока ще си почина час, два
- после ще уча по литература "Българският език" (аз почти го знам де ама имам още малко ;д)
- урок по биология или по скоро два урока, защото миналия не го научих
- мисля, че с уроците и домашните ще свърша към 17-18часа и след това ще седя на компа.. тв.. и така :д

За проблемната кожа: от време на време ми излизат пъпчици, а самата кожа ми е нормална (нито мазна, нито суха). За пъпките използвам едно рол-онче на Garnier (доста помага) и малко черни точкии.. за които ползвам една маска.. нз как се казваше.. една такава бяла със сини точици, отново на Garnier :D :D :D
Aaa.. и винаги преди лягане се мажа със един хидратиращ лосион и едно хидратиращо кремче.
За приятел: нямам.. не ми и трябва, ще ме разсейва :? :D

LaChupacabra
02-27-2011, 09:09
Планове за днес: уча си по история ...ще изям учебника с кориците
после на олимпиада..стискайте палци ^^
като се прибера ще се къпя
после ще уча по химия...
и ако не съм капнала вечерта ще решавам задачи по математика

За кожата: оххх УЖАС... носа ми е целия черен от тея черни точки... пъпките не ме дразнят толкова не ми излизат толкова често ама много се дразня като имам по челото пирмерно....

а за гаджето: ами нямам... ще ме разсейва 100 % да мине тоя 7 клас...да вляза в добро училище и после ще му мисля за гаджета ;Д

*а бтв някой да ми препоръча нещо за тея тъпи черни точки? чух,че един крем на гарниер много помага...ама му забравих името =D

zlatit0o
02-27-2011, 09:21
Ще ти кажа една "бабина рецепта" за черни точки, която при мен действа
значи..
1) взимаш една купа и я пълниш с вода (може и вода от чешмата, няма никакво значение)
2) слагаш купата в микровълновата, докато кипне водата
3) изкарваш купата, заставаш над нея и се покриваш с една кърпа за да не излиза парата настрани
4) и така, докато не ти се изпоти лицето

^^по този начин ти се отпушват порите и черните точки падат^^

theonlyone123
02-27-2011, 09:37
zlatit0o можеш ли да дадеш малко повече информация за рол-она на гарниер ? колко пари е ? някаква снимка ако можеш да намериш в нета ,за да знам какво да търся ;d ..
Някой да е чувал някакви отзиви за Аknicare ?

LaChupacabra
02-27-2011, 09:45
ее Злати мерси много..ще го пробвам :]

flower757
02-27-2011, 11:24
Aми..ето ги и мойте планове:
1.-сега ще уча по математика и английски;
2.-ще се изкъпя;
3.-ще уча 3 листа теория по литература , относно Ниагара..;
4.-ще уча по история;
5.-ако случайно(малко вероятно) ми остане време,преди да си легна , ще порешавам тестове по БеЛ...и така,а понеже съм 2-ра смяна , ако не успея по нещо днес , утре ще си го вмъкна в графика.. :)

За проблемната кожа:
и на мен като LaChupacabra ми излизат много гадни , множество черни точки по носа..там кожата ми е по-мазна,ама иначе си е нормална..и пъпки - от дъжд на вятър , обаче напоследък зачестяха((майче е , защото ям мно0ого шоколад))...а с какво ги махам ли..ами преди ми действаше една антибактериална пудра..ама после взе кожата ми да се лющии.. :( и с едно мазило-чаевец-нищо особено и на дали някой го е чувал,но пък помага-що годе..и сега като зачестиха , и аз ще търся някакъв ефикасен крем..и аз благодаря на zlatit0o за бабината рецепта :)
Относно гаджето:
Ами нямам и не съм имала.. :( , но тази година наистина не ми трябва..голяма е вероятността да ме разсейва((не , че съм много съсредоточена и стресната , но то щеше да е черешката на сладоледа :д )) :)

kik7
02-27-2011, 11:36
Ще ти кажа една "бабина рецепта" за черни точки, която при мен действа
значи..
1) взимаш една купа и я пълниш с вода (може и вода от чешмата, няма никакво значение)
2) слагаш купата в микровълновата, докато кипне водата
3) изкарваш купата, заставаш над нея и се покриваш с една кърпа за да не излиза парата настрани
4) и така, докато не ти се изпоти лицето

^^по този начин ти се отпушват порите и черните точки падат^^

и аз съм го пробвала и при мен действа :D

иначе аз си научих по всичко и сега гледам Малкълм :D по късно ще направя един тест по БЕЛ и ако не ме домързи и един по математика :D понеже започнах да гледам анатомията на Грей по Foxlife а то там дават 6-ти сезон реших да изгледам и другите сезони .. вчера изгледах първите 3 епизода от 1 сезон и довечера ще изгледам още 3 :D:D

awesomesheepy
02-27-2011, 12:39
Аз току-що се върнах от урок.
Мина що-годе добре..http://www.pic4ever.com/images/164.gif

Сега малко ще почина;
и почвам с математиката;

домашни,упражнения,и такива работи ;С

zlatit0o
02-27-2011, 13:14
theonlyone123 това е рол-она
http://www.drogisterij.net/producten/400x400/30794-000_1_Garnier_Skin_Naturals_Pure_Active_Anti_spot_ Roll_on.jpg
струва 10лв. , маже се само върху пъпката!

Lanconnection
02-27-2011, 13:58
Здравейтее, хора, как сте, какво правите. :)
За утре имам по български и съм готоов. А, и по изобразително трябва да нарисувам един комикс. 8-) Скицникът ми обаче за нищо не става вече, трябва ми нов и не знам кога ще ги рисувам тези неща, а и искам да си прерисувам миналата рисунка. От няколко седмици се каня да пиша в контурната по география, добре че още не са ни ги събрали. Имам да си направя климат и води, писал съм с молив на население, политическа карта и стопанство, обаче трябва да го повторя и с тънкописец. Имам за Индийския океан да пиша, както и за Австралия някои неща. :-x
Между другото, имам добра новина, дано не сте я чували. 8) 8-) Ще дам пример със задачата от работа от преди няколко страници. Дават тази задача на изпита. Оправяте си таблицата и оправяте уравнението, обаче, да речем, сте го сбъркали и си дорешавате задачата до края вярно, ама грешно. 8-) Тоест, уравнението, което сте написали, сте го решили вярно и сте направили правилни преобразувания спрямо отговора, който сте получили от уравнението. НЕЗАВИСИМО от това, че сте сбъркали уравнението и, съответно, цялата задача надолу наред с отговора, ВИ СЕ ДАВАТ ТОЧКИ! Махат ви точки САМО И ЕДИНСТВЕНО за грешно съставеното уравнение!!! :grin:

awesomesheepy
02-27-2011, 15:17
Въх..
Щели сме да правил утре контролно в/у Уравнения и една текстова,понеже не бях на даскало,сега чак разбрах.

Та,пробвах да реша някои уравнения
и съвсем съм блокирала,понеже отдавна не сме ги решавали
изобщо не мога да се сетя откъде да тръгна..

може ли помощ :С ?
(5x+7).1,5x=0
x(x-2)(2x-1)=0
2x(на 2ра степен)=3х
x(на 2ра)-5x=0
х-4х(на 3та)=0
9=49x(на 2ра)
4|x-3|-5|x-3|=2

LaChupacabra
02-27-2011, 15:35
Силв,sorry много съм зле по maths...иначе успех утре!стискам палци :]
а тва за даването на точки..наистина ли :ОООО оох поне може да събера някоя и друга :grin: :grin:
олимпиадата беше 'елементарно,Уотсън' 8-) 8-) аз бях учила точно за историческия въпрос...надявам се,че на него ще имам макс точки..изписах страница и половина само за Перикъл & etc. 8-)
това което ме издразни е,че имаше хора който си преписваха от учебника...ааааа ако тея нещастници минат на 2 кръг и имат повече точки от мене ще откача...научих си по всичко иначе 8-) сега ще си почивам...ще уча по химия малко,ще пробвам това което Злати каза иии ще се къпя 8-) утре сутринта мисля преди даскало малко да изляза...

MegiBoOm
02-27-2011, 15:56
Аз за сега по всичко съм си готова и ми остава само да науча 6 куплета от "неразделни" и съм готова, ама тях ще уча после!

А да ви попитам - по време на цикъл има ли проблем, ако си напълня ваната! :D

Lanconnection
02-27-2011, 16:06
Мъчение е да ги решавам тук, соуу...
http://www.prikachi.com/images/283/3034283T.jpg
http://www.prikachi.com/images/288/3034288X.jpg
http://www.prikachi.com/images/296/3034296l.jpg
http://www.prikachi.com/images/304/3034304O.jpg
http://www.prikachi.com/images/309/3034309D.jpg

Между другото, какво мислите и справяте ли се със задачите от построение? Аз откровено казано ги мразя... :-x

sasec
02-27-2011, 16:07
Пфф, утре щели да се събират да решават дали да имаме още една грипна. Хич не ми се иска ваканция. Остана ми да си довърша по география и после ще си изгледам новия епизод на "Анатомията на Грей". Утре има вероятност да правим контролно по математика и едно по АЕ.
Силв, ето уравненията:
(5x+7).1,5x=0
5x +7 = 0 1,5x=0
5x= - 7 x=0
x= -7/5
x=-1,4

x(x-2)(2x-1)=0
x=0 x-2=0 2x-1=0
x=2 2x=1
x=1/2

2x(на 2ра степен)=3х
2x^2 – 3x = 0
x(2x-3)=0
x=0 2x-3=0
2x=3
x=1,5

x(на 2ра)-5x=0
x(x-5)=0
x=0 x-5=0
x=5

х-4х(на 3та)=0
x(1-4x^2)=0
x(1-2x)(1+2x)=0
x=0 1-2x=0 1+2x=0
-2x=-1 2x=-1
x= 0,5 x=-0,5

9=49x(на 2ра)
9-49x^2=0
(3+7x)(3-7x)=0
3+7x=0 3-7x=0
7x=-3 -7x=-3
x=-3/7 x=3/7

4|x-3|-5|x-3|=2
-|x-3|=2
|x-3|=-2
Няма корен

LaChupacabra
02-27-2011, 16:13
охх на мен тва ми е любимия сериал :smt007 за жалост не съм го гледала скоро...нямам време просто :(

sasec
02-27-2011, 16:38
Хах, и на мен. С нетърпение очаквам всяка следваща серия. И аз трудно намирам време, ама просто не мога да издържа от любопитство.

SladkaZagadka
02-27-2011, 16:45
По история ми беше трудно .
Бяхме с 11 урока назад .
И как няма да е ..
Едва ли нещо съм направила .
А аз си мечтаех да ходя на националното ..
Хм ..
Глупави мечти ..

LaChupacabra
02-27-2011, 17:06
ее спко може и да си се справила :/
надеждата умира последна!
а на кой урок сте?

SladkaZagadka
02-27-2011, 17:12
В началото на Елада сме .. :( .. А имаше неща и от траките, втори урок .. смятай :(

LaChupacabra
02-27-2011, 17:21
охх ужас :/ то историческия въпрос беше пак за Елада нещо..поне него успя ли да го направиш? :(

SladkaZagadka
02-27-2011, 18:18
На него успях да скрепя някои неща :) Мисля . Обаче .. дори и да мина 1ви кръг какво от това? Вярно, ще съм радостна и то много, отделям много време за история, а мога за бел и мат, а ако се класирам за 2ри кръг искам да отида . А как? Тогава материалът, който трябва да съм взела , ще е до средата на Рим, а аз не съм затвърдила дори знанията ми за Елада .. :( . :-k

theonlyone123
02-27-2011, 18:34
на нашия клас пък г-жата вика да не ходиме на олимпиадата ,защото сме адски много назад и ще се изложиме :D

LaChupacabra
02-27-2011, 19:06
Мони,до къде сте? 8-)

RY
02-27-2011, 19:16
Ох,одеве към час и половина учих по история. 8-) Решавах някакви ужасни задачи за състезания дето са,които не реших ще питам утре госпожата от урока..И сега преговарям малко по биология. :(

beachgirl
02-28-2011, 05:46
хораа правя проект по география за Централна Азия и вижде кво изкопах
Казахстан е на трето място по уранови залежи в света. Затова комунистическото ръководство на Съветският съюз избира този регион да бъде
ядрен полигон. В североизточната част на Казахстан в близост до град Семей (Семипалатинск), Съветският съюз провежда общо 467
ядрени опита, от които 120 са на повърхността на земята. Според проучвания от 1996 година на територията на страната има
179 000 000 тона радиоактивни отпадъци, които в момента са основния екологичен проблем на Казахстан. Броят на загиналите и на
болните в резултат на радиацията е неизвестен, но в Северозападен Казахстан замърсената земя няма да се използва поколения напред. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: егати нещото ...
иначе за днес плановете ми са :
- сега до към 9.20 ще гледам да съм си научила текста за проекта
- към 9.50 излизам от нас и отивам на урок по бел, който е от 10.30 до 12
- до 12.30 макс съм при даскало, където ще ям нещо
- от 13.30 на училище ...
- към 19.40 ще се прибера и ще и оправя стаята, защото е кочина ..

LaChupacabra
02-28-2011, 08:27
ОМГ! тва за Казахстан...no comment...
ох аз сега ще си се излежавам още малко и към 12:30 излизам...после на даскало и като се прибера....ще видя колко имам да уча.. 8-) охх навън изглежда много студено.......................

awesomesheepy
02-28-2011, 10:02
При нас в даскало е ужасен студ..
Можело 2-ра грипна да ни пускат (Бургас)
на Варна им пуснали.(така казаха)

имам да уча по биология и БЕЛ(май нямам нищо там)
на урок съм от 15;00.
после..ще си почивам и ще решавам задачи.

п.п днес часовете ни бяха по 35 минути.

polssa
02-28-2011, 10:32
Лелееее..колко отдавна не съм писала тук.....
Днес пак съм ядосанааа !! :booooomb: :booooomb: На теста п оБиология пак имам 5 !!!!!!!!!!! :-x :x :-x Вече само по Биология ще уча....Днес ни казаха резултатите по математика- имам 50 точки
:shock: :shock: :shock: 4.214 :shock: :-o ...... СТАВАМ ДА УЧА !!!!!!! :D

zlatit0o
02-28-2011, 12:24
Днес беше егати тежкия ден.. три теста правихме :х по АЕ по ФА и по БЗО

имам 5 по математикаа :grin: това е перфектната оценка за мен по математика.. за това се кефя, а има и хора които плачат ако изкарат толкова :D

сега ще поседя на компа ще погледам тв и към 5-6 часа ще сядам да уча, че трябва да правим едни албумчета по ФА ;С ии трябва да науа чпоследните 3-4 урока по История :-D че ще ме изпитваттттт 0)(0

по математика ще решавам задачкииии ;дд
айде почвам с почивката :Д

theonlyone123
02-28-2011, 14:29
Хии :grin: :grin:
днеска беше мн яко .. правихме тест по химия и мисля,че ще имам 6 :grin: ох дано ;д
Сега имам да уча само по история :) [/b]
О да .. оказах се мн добър масажист :razz: :razz: :razz:
Аллл утре е баба мартаа хДД 8-) :P 8)

theonlyone123
02-28-2011, 14:52
Мони,до къде сте? 8-)

Ми последно взехме за Атина някъв урок ...

SladkaZagadka
02-28-2011, 15:11
Сега си мисля колко му е трудна на човек .. започвам от нещо малко, учех по история всяка вечер и винаги в междучасията си попълвах една книжка .. Постепенно учех все повече и повече, толкова мотивирана да осъществя мечтата си, толкова заблудена, че ще имам късмет и ще успея, че след толкова дни на безсъние и нощи , в които съм учила ще постигна нещо чудесно и ще съм горда със себе си .. Накрая настъпи моментът ... и не успях да постигна нещо дори ... а си мечтаех за някои неща .. за втори кръг, за трети .. за Хасково, където ще се проведе ... ох ... а едва ли въобще съм направила нещо :( ...
Послепис : Някой знае ли колко точки се даваха за писмения текст? Аз гледах в МОН , в сайта им, ама там е толкова вярноо .. пише, че за 7 клас са отворени и затворени въпроси , 20 затворени .. а пък бяха само отворени .. В началото пишеше, но не обърнах голямо внимание .. 40 или 25 точки?

kik7
02-28-2011, 16:08
имам 6 по химия :grin: и 5 по технологии :lol: май сме в грипна :D имаме нов ученик :D всички са луднали по него .. даже от другите класове :D не е толкова хубав ноо :D

renu6ka0890
02-28-2011, 17:29
неска карах 2 часа,защото бяхме на конкурс за стихотворения :grin: и там умряхме от студ и глад ама няа значение :grin: :lol:

LaChupacabra
02-28-2011, 18:24
ЙЕС БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! минавам на 2 кръг по история........ 88 точки... 23 на историческия въпрос :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: ще си умра от кеф след малко... 8-)
днес беше обикновен ден....... никви оценки и т.н.
за утре имам 5 задачи по мат за домашно,урок по биология,километрично домашно по РЕ -.- ии да си обработя текста за дискусията по БЕЛ утре... ще пише оцеееенки ... 8-)

SladkaZagadka
02-28-2011, 18:32
LaChupacabra , :mrgreen: браво! Радвам се за теб :) . Ти откъде си иначе?

LaChupacabra
02-28-2011, 18:37
София. ;DD иначе ти сигурна ли си,че няма дори минимален шанс да минаваш? всмисъл..очаквай неочакването :]

SladkaZagadka
02-28-2011, 18:39
:( Охх .. ами ще видим :P . Дано да мина :P . Иначе при нас бавят резултатите 2-3 седмици :(

zlatit0o
02-28-2011, 18:47
Охх.. до сега правих албумчето с чертежи по физика :[[[[ и още не съм готова ;ххх

сега ще си почина до десет и пак се захващам .. май тази нощ ще бъде безсънна :D

beachgirl
03-01-2011, 07:42
ЧЕСТИТА БАБА МАРТАА !! :grin:
днес ще правим тест по литература на опълченците и българският език ... стискайте палции !! ;дд и такамм ... ми научих си ии са некви тестчета по лит правя ама мисля че няма смисъл .. квото знам знам си го повече няма да науча за 1 ден .. абе вие само стискайте палци ;дд

LaChupacabra
03-01-2011, 08:06
ЧЕСТИТА БАБА МАРТААА! <3 колко го обичам тоя празник не е истина ^^

бтв сетих се нещо което една приятелка ми каза : Баба Марта прати вест да не се изпитва днес! Който наруши закона,ще го метнем през балкона! :razz: :razz: :lol:

Mirage3
03-01-2011, 08:11
^ т`ва верно е много яко :lol:
Таа хайчец и от мен. 8-)

awesomesheepy
03-01-2011, 09:28
Честит 1-ви март и от мен (: http://www.pic4ever.com/images/confetti.gif
+ Днес мина добре
+ Часовете ни тази седмица са намалени на 30 минути,защото е ужасен студ в даскало ;/
+ Болните ни намаляват
+ Другата седмица са предвидени 2 теста за сега,по Бг и Литература..
+ На урок по БЕЛ съм от 16.00
+ имам да уча по география,математика и Литература.

математикааа :С http://www.pic4ever.com/images/budo.gif

zlatit0o
03-01-2011, 10:40
Честита Баба Марта!!!! http://fc02.deviantart.net/fs71/f/2010/123/5/5/Party_by_kissbomb.gif

Днес беше супер якия ден :grin: .. нямам нови оценки и не ме изпитаха по история!! :grin: :grin: :Дд а трябваше.. но по-добре, че не ме изпитаха щото не бях учила =D

Часовете бяха намалени по 30мин. защото имаше някакви важни гости от Русия.. нещо такова..

имам за учене по математика и трябва да продължа с прословутото албумче..

А сега отивам на дивана пред телевизора с пакет чипс :D

BlackEyedPeas
03-01-2011, 11:09
Ей, ще може ли някой да ми помогне с 4 задачи :(

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=8492625#8492625

theonlyone123
03-01-2011, 12:05
Хи ..
Мале изпокарах се с няколко души от класа ми и съм нервна :-x :-x :-x направо бясна :@ :@ :@
Иначе ,нямам нови оценки ..
Сега ще уча по история и биология и после лягам да спя,защото съм мн изморена , нервирана и прочие

LaChupacabra
03-01-2011, 16:24
яяяк ден! 8-) размених си мартеници с целия клас..
имам 6 поАЕ :]]]] бше весело цял ден в училище...нямах 2 часа български...
лелеле утре е контролното по геометрия.........ще се самоубия....и по химия ще ме изптва -.-направо no comment... отивам да учааа... стисайте палци за утре

kik7
03-01-2011, 16:30
Честита Баба Марта ! :D

за утре имам да уча по:
- АЕ
- литература
- математика
- история ( ако не си променя решението :D )
Нямам нови оценки :D сега ще изтегля 5,6,7,8 епизод от 2-ри сезон на анатомията на Грей :D и ще гледам .. утре мисля да отида на консултация по математика че поне като не разбирам нещо госпожата да не се кара че не ходя на консултация

awesomesheepy
03-01-2011, 16:43
Мамка му..понеже изпуснах една контролна по математика(1-вата за 2-ри срок) в/у Уравнения и текстови задачи,бях болна,..казаха ми какви са задачите,ще се упражнявам в/у тях и искам да я направя..обаче,не знам кога да я питам,защото тази седмица часовете ни са по 30 минути,тя не им ги е върнала още,и взимаме нов важен геометричен материал..и такива работи..та,чудя се дали утре да я питам кога ще го правя това контролно,защото ми е важно,все пак знам какви ще са задачите и имам големия шанс да изкарам 6-ца(боже,толковатолковатолк оватолкова ми трябва 6-ца по математика..от миналата година не съм виждала:Д)..направо следващата седмица да я направя тази контролна,за да мога да се поупражня почивните дни(четвъртък,петък,събота, неделя) и понеделник да я помоля..дали ще стане?