View Full Version : Настоящи седмокласници
^^кофти, че не искаш да те разпитваме, ама ... моето любопитство няма граници .. така че каззвай ;дд
днеска контролно по история .... еее .. написах всичко, ама май не е баш така ;дд имам 6 по „технологии“, което трябва да значи домашен бит и техника ;дд (еми то колективна работа с 10 човека + учебник ;дд)
днс всичко беше суперско .. утре часовете са ни по 30 минути и имаме 5 часа и сме до 16.40 :grin: и такаа .. по гергьовден ще ходим в Пазарджик : ))) за езиците ще пиша паралелка с първи език немски и втори език английски и това ми е целта ... като цяло немски ще пиша, ама искам и френски (мнооого ме кефии) и така ..
magiie, не знам дали ти ги решиха всичките задачи, ако е останало нещо дай сигнал и веднага ти го решавам ;дд
Класната по математика беше много лесна и нямам нито една грешка. :grin: :grin: Въпреки,че ако не си бях проверила в последния момент,щях да имам една супееер тъпа грешка..Така че хора винаги проверявайте,щото тая проверка ме е спасявала много пъти! 8-)
Утре пробен по математика от 11.30,но понеже няма време и от 1 почваме училище,ще е само първи модул.Надявам се да се справя. 8) Имаме и родителска среща за кандидатстването.
В петък почивка. :grin:
http://vbox7.com/play:ee51e0bd аааа нее :D
пич гледаш мойто ДУУУУУПЕ
аз движа мойто ДУУУУУПЕ
искаш мойто ДУУУУУПЕ
:lol: :lol: :lol:
LaChupacabra
05-04-2011, 18:22
охх хора вече не пиша толкова често :booooomb: аз си правя няква равносметка-намалявам PC-то минимално обаче малко си увеличих времето за излизанки...
днеска си беше яко ;Д
утре имам контролно по биология на членестоноги и мекотели и сега си уча 8-) по физика ще изпитва ии смятам да вдигна ръка и да изкарам една шестица!
ии последните дни решавам доста тестове по БЕЛ...по мат. по-малко ама просто тея задачи ме убват...аа и бтв в последния тест който решавах ме затрудниха 4-5 задачи и мисля утре сутринта или тая вечер да ги пусна да ми помогнете ако може,че съм седяла над тях половин час...и отговорите пак не ми се получават >.<
Хора,може ли някой да ми даде таблица за оценката по математика,но само от първия модул?
kamen971
05-04-2011, 18:27
Аз пък решавам повече задачи по математика,защото по БЕЛ ми е по-лесно.На пробния преразказ в училище имам 5,75.На изпита ако имам 58 точки на 1рви модул стават 90 т, ,което ме задоволява.По принцип по математика съм добър,но решавам повечко задачи,защото не знам какви ще се паднат на изпита и трябва да съм си подготвен. :)
еми първите 10 задачи (включително) са по 2 точки, а след това до края са по 3 точки .. нз таблица само за първи модул, ама си го смятай така, ако искаш : 1/28(бр. точки + 70) или аз си правя понякога ( бр. точки по 6 )/ общ брой точки -- което при теб е 65 ....
иначе аз съм на разположение за задачите ; ))
AliceWilliams
05-04-2011, 18:53
Днеска имахме класна по БЕЛ, а аз не знаех :shock: ... Е поне при предишната госпожа (пенсионира се миналия месец и сега сме с някаква нова г-жа) се скъсвах от учене и си знам целия материал и дано имам 6...
А относно кандидадстването някой може ли да ми помогне да избера кой език да уча - немски (много искам да го уча) или испански (много яко звучене има) ?? Иначе избрала съм 15 гимназии, които мисля да пиша и всички са горе-долу еднотипни: 1. АЕ, || ЧЕ (ИЕ/НЕ), История, БЕЛ ... 2. Интериорен/графичен дизайн и архитектура. Еми нз много са различни ама си ме кефат много 8-) !!
Днес правихме писмено по Биология. . аз май всичко си написах правилно, но нашата учителка е стриктна и иска всичко точно, ама до стотната :o .
Утре тест по Химия :shock: . Уфф. . разказвателните тоя срок напълно съм ги заразяла и направо ](*,) ... Миналия срок и на олимпиада ходих и по Химия и по Биология, а сега имам чувството, че съм супер зле, особено по Хими, защото почти не ги помня формулите. Супер гадно е, че нашата учителка прави така тестовете, че 2 грешни и имаш 5 :shock: !
Иначе днес аз Физика не карах :lol: :lol: . Аз и една моя приятелка помагахме на г-жата по Математика с пресмятането на оценките от пробните. При нас седяха 2-ма съученика, а после дойдоха още две момичета. Свършихме с пресмятането и започнахме да си говорим с г-жата, а тя по едно време ни вика "Ама вие няма ли да карате физика?" :lol: . Сигурно бяха минали 15 мин. от началото на часа :D . И всички почваме да се гледаме и се смеем и аз викам "Ами май не, само да не ни пишат отсъствия.", а госпожата ми сочи дневника :lol: :lol: .
Та така цял час си приказвахме с госпожата, разглеждахме дневника и се лигавихме :D .
^^ хаха .. супер :D
добро утро .. днеска колкото е гадно времето (в софия .. нз другаде как е), толкова ми е гадно настроението ... днес се навършва една година от смъртта на прабаба ми :cry:
П.С. : натрових се с горчив лак за нокти .. сложих си само на единия нокът (не си ги гриза, просто исках да видя дали е гадно ;дд) ии всеки път когато си го докосна този пръст до устата (примерно като ям нещо) се натравям яко ;дд
Мараа хорицааа ..
ИМАМ 6 ПО БИОЛОГИЯЯ !! Ш' СА ГРЪМНА !! :D :grin:
Другата седмица имам контролно по Химия :x (все някога трябваше да го отворя тоя учебник...) :D
Вчера правих един пробен изпит по математика и на първия модул имам 62 точки (от 65 общо, т.е. имам 1 грешка) , а на втория имам 20 т. ... Заради втория модул вчера ме хванаха шашавите (Буквално!) и взех един сборник и там решавах задачи за олимпиади и състезание до 1 пред нощта :D Днесс ще ме изпитват сигурно по музика (Бляякк !! ;дд) , но пък темата е интересна- за черната музика през ХХ век :D (Майкъл Джексън <33) и такамм...
Довечера на инглиша ще ни изпитват устно и трябва да говоря за любим филм, затва цяла сутрин си бърборя на английски за хари потъреца :D :D
айй аз ставам, че даскало ме чака (блякк...)
П.С. Тва "бляк" ми е като второ "аз" тия дни :D
sisinata
05-05-2011, 10:17
Някой има ли учебника за 6 и 7 клас на Веди по БЕ. Бих искала да си проверя отговорите от стр. 81 до 98.
Неска по математика (на класното) си направих всичкоо.. :grin: :grin:
Утре ще ходя на село, заради именния ден на тати :P
awesomesheepy
05-05-2011, 12:02
Днеска всичко мина добре.
Сега отивам след 20 минути на урок(Математика..)
И когато свърши - КЕФФФФФФФФФФФФ!
Другата седмица ще ми е 'баси гадната..
kamen971
05-05-2011, 12:14
Днес имам 6 на контролното по математика и 6 по български .Сега ще си решавам задачи и пробни изпити .(вижте тази песен http://www.youtube.com/watch?v=T0u5i2dD0t4&feature=player_detailpage#t=115s) :)
MegiBoOm
05-05-2011, 12:29
леле хора баси якия ден! ^^
ИМАМ 6 ПО БИОЛОГИЯ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
И 6 ПО МАТЕМАТИКА :grin: :grin: :grin:
theonlyone123
05-05-2011, 15:48
Супер мега гига хипер уникално яккк ден :grin: :grin: :grin:
Нямам нови оценки,не са ме изпитвали , но падаше такъв смяххх :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Охх имам мускулна треска даже :D
LaChupacabra
05-05-2011, 17:20
AAAAAAAAAAAAAAAAAA!ебаси шибания,гаден,ужасен,отвра ителен ден !!! :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: без коментар просто иде ми да се гръмна -.-
нищо не може да го компенсира...нито дори 6цата по физика която получих и тва че госпожата каза че ако продължавам така мога да се боря за 6 за годината,нито 60те точки на един тест по БЕЛ който правих [само първия модул де...тоест от 65 точки 60]
*ъм тая песента на Alexander Rybak не е зле,хубава е но не е моя стил XD слушам http://www.youtube.com/watch?v=StPL8_vMpfA&feature=related такива песни :-({|= 8-)
MegiBoOm
05-05-2011, 17:40
^разказвай
http://www.youtube.com/watch?v=8NzHxvQU3Fo :cry:
много хубава песен, с много смислен текст :-# .
http://www.youtube.com/watch?v=4N31oFeinFY
попринцип не слушам песните на тази група, но след като пуснаха песента в един от епизодите на TVD ( когато Деймън убива Джесика ) направо се влюбих в нея :D . . мм звучи ми някакво такова... много перверзно :oops: :smt007 !
Днес ми беше някакво супер тъпо, защото по химия ми се падна най-трудния тест, поне около мен бяха хора, които го бяха решавали и ми казаха нещата, които не знаех :D .
По БЕЛ имам 60/65 точки и мисля, че направих доста силен преразказ, но ще видим :D .
По Мат. доказвахме задачи и така :).
Довечера ще гледам Insidious на Джеймс Ван :grin: . Следобяд гледах The Others и направо гледах така: :shock: след края :lol: :lol: . Очаквам, че и след този ще ми е такава финзиономията :D .
Страхотен ден!Класната по математика мина страхотно-реших всичко! :grin: И за перфектен завършек-избраха ме за шеф на болницата в града на деня на самоуправлението :grin: :grin: Умирам от кеф!!
LaChupacabra
05-05-2011, 19:08
таа ето ги задачите за които ми трябва помощ...на бас че са страшно елементарни но просто не мога :?
http://prikachi.com/images/970/3305970f.jpg
http://prikachi.com/images/968/3305968v.jpg
та тея 5те ми трябват най-много но ако може и тая :
http://prikachi.com/images/969/3305969w.jpg ще съм много благодарна...просто не ги рабирам и тва е ! даде ми гигоспожат аот уроците и с удоволствие бих я помолила да ми ги обясни но е мааалко по строгаи въобще не искам да се излагам... :?
http://www.prikachi.com/images/86/3306086Z.jpg
просто нямаше как да не се похваля :D . . много ми харесва как стана :oops: .
Strength
05-05-2011, 20:52
Здравейте всичкиии.:Д Аз също съм 7 клас и ще следя темата.
Между другото,в понеделник ще имаме ден на самоуправлението. 8-) Учениците ще бъдат учители и обратно.Мене ме избраха да съм заместник-директор( :shock: ) и учител по математика. :grin: Във вашите училища има ли такив дейности?
П.С Като стана дума за музика - 1.28 HELL YEAH! http://www.youtube.com/watch?v=M3xfGMrXvYc
таа ето ги задачите за които ми трябва помощ...на бас че са страшно елементарни но просто не мога :?
http://prikachi.com/images/969/3305969w.jpg ще съм много благодарна...просто не ги рабирам и тва е ! даде ми гигоспожат аот уроците и с удоволствие бих я помолила да ми ги обясни но е мааалко по строгаи въобще не искам да се излагам... :?
Същия тест съм го решавала..
11-г
12-б
13-в) ,а) е грешно :)
14-в)
23-в)
24-а)
25-а)
За решения съм страшно уморена иначе бих ти ги написала. :(
Неска пробния по математика беше гадееен.
Здравейте всичкиии.:Д Аз също съм 7 клас и ще следя темата.
Между другото,в понеделник ще имаме ден на самоуправлението. 8-) Учениците ще бъдат учители и обратно.Мене ме избраха да съм заместник-директор( :shock: ) и учител по математика. :grin: Във вашите училища има ли такив дейности?
П.С Като стана дума за музика - 1.28 HELL YEAH! http://www.youtube.com/watch?v=M3xfGMrXvYc
Нищо не са никазали, но преди години това си го имаше :) .
Ние ще ходим в понеделник на обучени за първа помощ и затова ЧК ще ни е последен часш :-o .
Преди малко си къдрих косата и си изгорих ушето с машата :o :lol: :lol: . . отре сиг ще имам мехур 8-) .
Koleander
05-06-2011, 06:36
За Бургас справочници има ли?
(че не съм запозната:Д)
Има - ето този "Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна" . Някой тук беше писал за статистиката за Варна. Вътре има и за Бургас и още места. И по колко приемат за всяко училище и минимални балове от мин година.
Има и мн яки неща как да разпуснем преди тестовете и как да не се сковем на тестовете 8)
kamen971
05-06-2011, 06:58
Тези са много лесни вече не трябва да се затруднявате на тях,пускайте втори модули. :)
Юхуу.. честит Гергьовден :grin: Имаме ли изобщо именяци в темата ? :D Днес баща ми има имен ден и сега сме се събрали родата (скукаааааа... ;д) .. От вчера имам 6 по музика :D Отивам да папам, после на София на урок в СМГ, после урок по БЕЛ и т.н.. :) аре :-)
След малко ще ходя на Гергьовден. :D
Вчера на родителската са казали за някакви заявления,че искаме да полагаме изпити,които трябва да попълним до 13 май. :-o Вие чували ли сте?
Вчера на пробния имаше трудни задачи горе-долу..Геометрията беше лесна,но алгебрата... :&
Ох много вече се притеснявам. :smt088
SladkaZagadka
05-06-2011, 16:35
След малко ще ходя на Гергьовден. :D
Вчера на родителската са казали за някакви заявления,че искаме да полагаме изпити,които трябва да попълним до 13 май. :-o Вие чували ли сте?
Вчера на пробния имаше трудни задачи горе-долу..Геометрията беше лесна,но алгебрата... :&
Ох много вече се притеснявам. :smt088
Не е вярно. Матурата е една за цяла България и всички седмокласници и е задължителна, а втори модул може да се каже дали ще се прави в самия ден на изпита . Няма никакви заявления .
SladkaZagadka
05-06-2011, 16:38
три седмици до изпита
:smt087 :smt087 :smt087 :smt087 :smt087 :smt087
awesomesheepy
05-06-2011, 16:53
гадостттттттттттттттттттт
ох,хем искам да идват по-бързо,че да свършва целия тоя ужас,
и хем не искам..
:?
kotetyyyy
05-06-2011, 18:16
Ох, да наистина са само 3 седмици. Понякога ми се иска да зопачна целия 7 клас отначало ( но да знам всичко, което съм научила до сега ) и да уча много, ама много повече ;(. Ужас в понеделник ще правя контролна на "По жътва" и на "По жицата". Във вторник тест по математика на Успоредници (ромб, квадрат, трапец ала бала) и много се притеснявам. По география ще правим контролно върху Австралия, Океания и Антарктида ( отново в понеделник и отново ще бъде УЖАС). По руски- контролна (вторник), Есе по АЕ ще правим цял час, а пък не знам на каква тема ще бъде ;( ( понеделник ) Ох, не знам направо откачам. :shock: Че ще правя и 80 коремни преси във вторника по физическо. ;(;( - от това като цяло най- ме е страх :D Господина ми иска да покривам ненормални нормативи ( е те ся може да не са ненормални, ама за мен са!). Единсттвеното хубаво е, че по история и физика може да си направим презентация или плакат и ще ни пишат 6тичкииии!! ( ох, как ги обичам тези 6тички) :D
Охх... само 3 седмици :D .
Наистина трябва да се взимат някакви бележки с номера от 17 до 20 май или нещо такова 8-) . С тая бележка те пускат на изпита и май можеш после да си провериш резултати в интернет (ест + ЕГН-то) :) .
LaChupacabra
05-06-2011, 19:43
охх RY мерси страшно много за отговорите ^^ помогнаха ми за решението :)
ох днес от 10 до 12:30 на урок по математика >.< после цял ден бях навъъъъън ^^ времето беше уникално и като се прибрах реших няколко първи модула...мисля и силно се надявам че вече съм ги овладяла 8-)
*бтв имам един втори модул мисля националното съзтезание по мат. от 2010 за Русе някой ако иска да си решава да го постна?за съжаление обаче нямам отговорите >.<
SladkaZagadka
05-06-2011, 23:08
охх RY мерси страшно много за отговорите ^^ помогнаха ми за решението :)
ох днес от 10 до 12:30 на урок по математика >.< после цял ден бях навъъъъън ^^ времето беше уникално и като се прибрах реших няколко първи модула...мисля и силно се надявам че вече съм ги овладяла 8-)
*бтв имам един втори модул мисля националното съзтезание по мат. от 2010 за Русе някой ако иска да си решава да го постна?за съжаление обаче нямам отговорите >.<
Аз искам, ако може.
Аз не съм писала отдаавна тука, но имам малко информация за софииските седмокласници : Наборът 1997 ма е най-малодетният за София. Софиянците, които тази година кандидатстват, са толкова малко, че точно стигат, за да запълнят приготвените паралелки.
Koleander
05-07-2011, 08:16
Наистина трябва да се взимат някакви бележки с номера от 17 до 20 май или нещо такова 8-) . С тая бележка те пускат на изпита и май можеш после да си провериш резултати в интернет (ест + ЕГН-то) :) .
Няма такова нещо!Никакви бележки не се нито вземат, нито дават между тея дати. Моя приятелка иска да кандидатства с хореография и ми обясни, че само който ще се явява на изпит по музика или танци и рисуване трбява да подава зяавления между тея дати. Бележките на всички ги дават преди изпитите - така пише в моя наръчник за седмокласници. И пише наистина че там има номер, с който после се проверяват резултатите по интернет.
MegiBoOm
05-07-2011, 08:23
Аз не съм писала отдаавна тука, но имам малко информация за софииските седмокласници : Наборът 1997 ма е най-малодетният за София. Софиянците, които тази година кандидатстват, са толкова малко, че точно стигат, за да запълнят приготвените паралелки.
НАЙ-ПОСЛЕ ЕДНА ХУБАВА НОВИНА! АА ОТКЪДЕ ЗНАЕШ ТОВА И ИСТИНА ЛИ Е? 8-)
Може ли да ми помогнете с тези задачки, моля ви...имам класно, а нещо не ги разбирам:
http://prikachi.com/images/365/3311365C.jpg
http://prikachi.com/images/366/3311366y.jpg
http://prikachi.com/images/367/3311367P.jpg
zlatit0o
05-07-2011, 08:27
Здравейте, и аз доста отдавна не съм писала :-o
Иначе вчера си купих рокля за другарската :grin: и нищо не съм учила..
Класната по БЕЛ ще е в понеделник и вторник (в понеделник ще бъде тестова форма, а във вторник ще правим трансформиращ преразказ на непознат текст)
Класната по математика ще е на 16-ти :( ще включва неравенства и задачи от успоредник и трапец...
След малко отивам да се къпя и после ще решавам задачи по мат. и ще правя един трансформиращ преразказ.
На вас кои преразкази са ви по-лесни?
Трансформиращ от името на неутрален разказвач
или
Трансформиращ от името на някой от героите??
на мен лично от името на неутрален ми е по-лесно :P
Междодр. госпожата по бел каза, че имала предчувствие, че тази година щяло да бъде от името на неутрален разказвач, защото до сега са били само от името на някой герой..
НАЙ-ПОСЛЕ ЕДНА ХУБАВА НОВИНА! АА ОТКЪДЕ ЗНАЕШ ТОВА И ИСТИНА ЛИ Е? 8-)
На майка ми са й казали, а и знам защо- Защото през 1996 та(когато сме заченати) е имало голяма икономическа криза и много малко хора са искали да имат деца точно в този период.
zlatit0o
05-07-2011, 08:29
А, и аз знам за това, че 97-ма сме много малко хора :grin: :grin:
MegiBoOm
05-07-2011, 08:32
ЕГАТИ КЕФА! 8-)
Бтв Злати, мисля че си права, защото госпожата ни по курсовете каза, че се обсъждало тази година да ни дадат от неутрален! :booooomb:
Иначе моля ви по-късно, който има възможност да погледне задачките, защото класната по математика ми е в четвъртък, а щом тези не мога да реша, то какво остава за самото изпитване ;/
zlatit0o
05-07-2011, 08:34
Меги, на нас ни предстои да вземем утре трапец. Забелязала съм, че ти си най-напред с материала от всички тук :-o :)
ЕГАТИ КЕФА! 8-)
Бтв Злати, мисля че си права, защото госпожата ни по курсовете каза, че се обсъждало тази година да ни дадат от неутрален! :booooomb:
Иначе моля ви по-късно, който има възможност да погледне задачките, защото класната по математика ми е в четвъртък, а щом тези не мога да реша, то какво остава за самото изпитване ;/
Намери лицето на успоредника. :Д ии после го извади от лицето на трапеца...
MegiBoOm
05-07-2011, 08:42
а какво е това dm?
и няма как да намеря лице на успоредника, щото ми трябва височина ;/
а какво е това dm?
и няма как да намеря лице на успоредника, щото ми трябва височина ;/
Дециметър. ;Д демек 20 сантиметра
Нееее,не искам от неутралееееееееен! :smt088 :smt088 :smt089
Хора в какво време се пишеше? От уроците често правя от неутрален,но сега забравих. :-o По-лесно ми е от името на герой.
Иначе не само за София са малко седмокласниците,май е в цяла България като цяло. 8-)
Меги,ние взехме трапеца в петък,но съм позабравила малко теоремите..Сега след като ям ще ги погледна и ще реша задачите. :-)
kamen971
05-07-2011, 09:37
Нееее,не искам от неутралееееееееен! :smt088 :smt088 :smt089
Хора в какво време се пишеше? От уроците често правя от неутрален,но сега забравих. :-o По-лесно ми е от името на герой.
Иначе не само за София са малко седмокласниците,май е в цяла България като цяло. 8-)
Меги,ние взехме трапеца в петък,но съм позабравила малко теоремите..Сега след като ям ще ги погледна и ще реша задачите. :-)
От неутрален разказвач за преразказва в сегашно време,защото той е страничен наблюдател и не е бил свидетел,а от името на някой се преразказва в минала свършено време. :)
Fiction7577
05-07-2011, 10:04
Трапецът си е адски яка фигура. Малко дългички формули има ама карай. :-D
Що се отнася до бележките - трябва да давате, но чак юни месец началото.
Благодаря много за това с бележките! :)
Може ли помощ и с една задача,която май е от втори модул?
http://prikachi.com/images.php?images/878/3312878B.jpg :-o
Значи TD e usporedna na QC..Vsichki ugli na TDQC sa po 90 gradusa==>TQ i DC sa razstoqnie mejdu usporedni pravi==> sa ravni
Ot liceto na ABC namiram BQ=12
i BT=10+12=22
Така ли е? :oops:
SladkaZagadka
05-07-2011, 16:00
Здравейте, и аз доста отдавна не съм писала :-o
Иначе вчера си купих рокля за другарската :grin: и нищо не съм учила..
:D искам да видя .. че и аз си търся рокличка :) .
Прави сте за `97, но като се замислим става въпрос, че регистрираните българчета са били значително по-малко .. а някой казва ли нещо за ромите? Защото точно техният брой не е намалял значително, както виждам :(
MegiBoOm
05-07-2011, 16:42
^надали точно те ще се записват за елитните училища 8-)
иначе някой погледна ли задачките ми по-назад, които бях постанала
ии специално за Камен: http://prikachi.com/images/53/3313053m.jpg
kamen971
05-07-2011, 16:45
^надали точно те ще се записват за елитните училища 8-)
иначе някой погледна ли задачките ми по-назад, които бях постанала
ии специално за Камен: http://prikachi.com/images/53/3313053m.jpg
Специално за мен! :oops: Сега ще разпиша някоя. :)
kamen971
05-07-2011, 17:01
На 30 задача получих 2.. или 4 колко е ?
Дадено: <ACB 3 пъти по-голям от <BAC+<ABC=1:2 =><BAC=x ; <ABC=2x , <ACB=3(x+2x)=9x.Намираме ъглите x=180:12 x=15 градуса =><ACB=9.15=135 ,а <BAC=15 ; <ABC=30 ,но след като спуснем BD перпендикулярна на AC се образува прав ъгъл и в триъгълник DCB ъглите не излизат 135+90+.... ?!?!?!?? :razz: Къде греша ? :(
Fiction7577
05-07-2011, 18:08
Роми? Такова животно нема в гимназиите и техникумите. :-D
Те в 8 клас вече деца правят, какво ти образование? :lol: :lol:
Що се отнася до бележките - това с отпусното въобще не е задължително. Девети клас съм и нито са ми поискали такова нещо тогава, нито сега го искат.
По принцип на всяка гимназия/техникум на входа и има показно залепена бележка, какво точно се изисква за записване.
theonlyone123
05-07-2011, 19:01
Хайй :D :)
Мале днеска ходих да тичам в парка :D .. ъхх ... от толкова отдавна не бях тичала така ;дд ... сега се амбицирах всяка сутрин да ставам , да тичам , душче и после даскало ;дд ... мама каза,че спорта помага за по-бързо запаметяване на нещата ;дд ... та така :P 8-)
Иначе нещо много ми се доспа и мисля да лягам,че утре имам пробен по математика .. стискайте палции ;дд 8-) :-)
aras97, точно това ми беше казала госпожата, ама аз не съм разбрала правилно :D
awesomesheepy
05-07-2011, 19:48
Ох,имам чувството,че няма да ме приемат ;/
'баси
колкото повече наближава..://
при вас има ли такова чувство?
:?
Утре съм на урок по математика,после ще спя и ще уча..и може да излезна малко..та,така..
LaChupacabra
05-07-2011, 19:58
ееебаси деня беше днес 8-) сутринта реших 30-40 задачи,мързелувах пак реших доста задачи,след тва излизах-беше сууууперско ^^ ии като се прибрах реших 2 задачи от един 2ри модул и един първи 8-) горда съм XD само дето не съм ги проверила де >.< не че нещо ама...старх ме е :Д:Д
утре няма да излизам...ще чистя в къщи че е ебаси бъркотията ии ще решавам задачи от 2ри модул 8-)
*бтв теста с 2рия модул ще го пусна утре сутринта,че сега ако го снимам нищо няма да се види XD
awesomesheepy, аз пък има чувството, че няма да има такава паралелка в моето СОУ :x . Всички искат чуждоезиков профил и никой природо-математически. Аз попринцип съм от Карлово и честно казано все още не ми се отделя от родителите. Като си говоря с приятели, учещи в Пловдив и София (момичето учи в Американския колеж), всички казват, че е много гадно и, че, ако може да върнат времето назад не биха отишли там. На тези, които живеят в по-големи градове може да им звучи тъпо, но е много трудно още в осми клас да се резделяш с родителите! Особено аз съм много близка с майка ми и направо не мога да си помисля, колко ще ми е трудно :shock: .
awesomesheepy, аз пък има чувството, че няма да има такава паралелка в моето СОУ :x . Всички искат чуждоезиков профил и никой природо-математически. Аз попринцип съм от Карлово и честно казано все още не ми се отделя от родителите. Като си говоря с приятели, учещи в Пловдив и София (момичето учи в Американския колеж), всички казват, че е много гадно и, че, ако може да върнат времето назад не биха отишли там. На тези, които живеят в по-големи градове може да им звучи тъпо, но е много трудно още в осми клас да се резделяш с родителите! Особено аз съм много близка с майка ми и направо не мога да си помисля, колко ще ми е трудно :shock: .
Ама ти сама ли ще живееш? :shock: Не знам,ама наще никога няма да ме пуснат в отдалечен град съвсем сама,колко и да искам (не че искам много де :D )
Аз сега се замислям и осъзнавам,че сичко искам да свърши..Радвам се,че изпитите наближават.Намерих си няколко много яки дрехи,забравени. 8-) Вие решили ли сте с какво ще сте на 15 юни.Ние искахме и годишник да правим,ама не знам какво ще стане..
Правих теста от 2007 година с 50 задачи..Имам около 4,50,което е добре,защото половината задачи са логически и не са в материала за 7 клас.Утре ще решавам от втори модул.
Ами попринцип, ако си в общежитие имаш съквартирант и не си сам, но друго си е мама :) :D .
Ти остави, ами е страшна мизерия. . Ако пък си намеря квартира ще бъда сама. Апартамент абсурд да ми купят, най-малкото не съм някаква лигла.
Абе гадно си е, от където и да го гледаш! Вярно първите две седмици си е ОК, хапваш пица, сандвичи, чипс, стоиш навън до колкото си искаш, правиш си купони, ама после ти писва и от храната, и от купоните, и от кочината!
Не, не! Преди година-две си мислех, че ще е много яко, но вече не бих го направила!
П.П: на аватара ми пише "I know I must pass the test" :lol: . Видях го след като я изтеглих :lol: :P .
zlatit0o
05-08-2011, 07:28
Добро утро :-$
Днеска съм малко болна :cry: и след малко ще ходя да гледам телевизия.. да полежа, да си почина и към 1-2 ще сядам да правя един тест по математика и още едни задачи там от успоредник.
Оф и утре класната по бел.. трябва да преговарям :х
Аз миналата неделя се разболях и чак до днес ми тече носа :o !
Омръзна ми вече.. така ме боли главата от тая хрема :-o .
След малко ще излизам с майка ми и ще си купя крем за лице :D . Задачи ще решавам следобяд и съм решила днес поне 100 задачи да реша!
Също ще попълня задачите от учебната тетрадка, защото ще ни ги проверява, а пък, ако не си я попълнил пише двойка :shock: .
kamen971
05-08-2011, 09:06
Тъкмо сега се върнах от пробния изпит по математика.Реших всички задачи!.Само ,че на 30 задача сгреших нещо супер елементарно и от там ще ми вземат точки :(.Иначе реших целия 1рви модул и от втори 26,27,28,29 . :) :-o
MegiBoOm
05-08-2011, 09:50
А като ти го върнат ще можеш ли да го снимаш, ние да се пробваме да го решим? 8-)
MegiBoOm
05-08-2011, 10:07
Да попитам нещо, ако имам примено 2 на трета , скоби и още веднъж на 3, то тогава две на коя става? (събират ли се степените или се умножават) 8-)
RainbowGirl
05-08-2011, 11:41
Умножават се, т.е. (2 на 3та) на 3та .. става 2 на 9та.
btw.. 2 седмици :shock:
awesomesheepy
05-08-2011, 11:54
Ухххх! -.- Малко остава,мамка му!
Иначе,до сега бях на урок по математика,подготвях се за класното утре..
Сега ще спя,после ще уча по география и история..и целия ми следобед и довечера ще отделя за класното-задачи,упражнения и такива неща..=)
zlatit0o
05-08-2011, 12:13
Направих един тест по мат и сега малко почивка .. после малко ще преговарям по биология.
kamen971
05-08-2011, 13:40
Имате ли книга за ученика на Архимед? Аз решавам от там задачите за олимпиади и последната част от ниво Б.Тези от ниво А няма смисъл да ги решавате.Като цяло се старая да описвам колкото се може по-добре геометричните задачи и наблягам на тях,защото първият модул е за всички ученици и е по-лесен. :)
MegiBoOm
05-08-2011, 13:44
'баси кво толкова се впрягате бе, та чак и дните броите? :-o
Мен въобще не ме е страх...споко...ще се справим!
Сега пиша една таблица по история, след което ще си прочета урока за утре и такам! После ще направя един изпит по-математика за 2ч. и 30мин. и най-накрая сигурно ще уча по химия и по математика в УТ, ако не ме домързи! 8-)
Привет хора :---) преди около час - час и половина се прибрах от Пазарджик : )) там си прекарах страхотноо ! винаги си купувам по нещо от там и този път се сдобих с : гащеризон (без презрамки;къси панталонки надолу е и в супер яки летни цветове), сандали (черни), летен панталон (син) и блуза на Мики Маус (бяло и синьо на райета) и съм много доволна и щастлива : ))
не знам за вас ама на мен това са ми първите 3 дена от има няма 2-3 месеца, в които нищичко не съм учила .. и си починах
преди супер много се притеснявах за изпитите, още от началото на годината мислех за тях, а изведнъж в четвъртък се събудих с мисълта, че всичко ще бъде наред .. и никога досега не съм се чувствала по-добре 8)
утре имам контролно по руски (не съм учила, ама то ще е на падежите, така че пищовче ще ми свърши работа), във вторник контролна по биология (не съм учила, ама последните 2 шестици на контролните си ги изкарах с учене в последния ден и то сутринта, така че вярвам, че ще се справя) .. мисля, че на 16 ни е класната по математика .. и така ..
П.С. : малко да ги стресирам тези, които се притесняват : САМО 18 ДНИ ДО ИЗПИТАА !!! :lol:
Оооо утре е деня на самоуправлението ии няма да уча :grin: :grin:
Аз нищо няма да бъда (и се надявам по математика да е някой от класа и да не изпитва ;дд)
theonlyone123
05-08-2011, 17:18
М днеска беше мн як ден :grin: :grin:
Жалко,че утре сме на дск ;дд ... искамм почивка вече ... искаммм лятооооо 8)
Айде да се минава по-бързо,че не издържам ;ддд
zlatit0o
05-08-2011, 17:33
Готова съм за утре.. и сега си почивам.
Аз също не се притеснявам много за изпита, каквото ми е писано, такова.
Ехееей цяла темичка си имало за нас 8-)
От Пловдив съм, уча в СОУ "Св. Паисий Хилендарски"
Ходя на курсове, събота и неделя (български и математика). Кофтито е, че нямам нито един свободен ден :( Но пък ако успея после ще си гледам кефа цяло ляятооооо. Което, между другото, нямам търпение да дойдееее! Толкова много ми се ходи на море, че чак ми се плаче :D
Гледам, че всеки пише как му е минало деня, дай и аз да споделя...
Моят ден пък мина ... не толкова добре. Сутринта бях на курс от 9 до 12 както обикновено. Но после останах да решавам тестове, първи и втори модул (макар, че хич ме няма при 2ри) и такааа си решавахме там с няколко човека чак до 4 часа (тогава свършва обикновено и втората група). Та, после отидох в artnewscafe с една много добра приятелка да се видим и се прибрах към 8 без нещо. Бе натоварващо си беше днес. Ноо по математика определено ми трябва тая тренировка, защото в къщи все не мога да се концентрирам м много много лесно се разсейвам.
Иначе силата ми е определно в литературата и в преразказите. И голям принос за това има учителката ми по български език от курсовете, страхотна е!
Утре съм втора смяна, но смятам да си поспя до по-късно, защото вече ни минаха класните по БЕЛ и МАТ и няма какво толкова да уча. Освен по литература. Пък и то утре... нямам никакви разказвателни, но пък за сметка на тва имам 4 (География, Физика, История, Биология) в Петък :(
Peace dudes!
:-)
zlatit0o
05-08-2011, 19:51
^ Момиче/момче? :D
и как се казваш?
Петра, nice to meet you! 8-)
awesomesheepy
05-08-2011, 20:08
Добре дошла! =) Какви са ти оценките по Математика и Литература? (:
Оффф,аз утре имам класно по Математика..цял ден решавам,но пак се чувствам безкрайно несигурна,и да..чувствам се неподготвена,и това притеснение вечното-'бала съм го..:// дано не са трудни,мамка му..че тази оценка ми е важна,гррр...
SladkaZagadka
05-08-2011, 20:13
Оффф,аз утре имам класно по Математика..цял ден решавам,но пак се чувствам безкрайно несигурна,и да..чувствам се неподготвена,и това притеснение вечното-'бала съм го..:// дано не са трудни,мамка му..че тази оценка ми е важна,гррр...
И аз съм така :( , колкото и тренировъчни да решавам, ич ме няма с тази геометрия. Една от мамите в бг-мамма беше писала, че се очакват тази година много трудни тестове по математика ( те нали са няколко и избират един вариант ) , така че :( :( :( .
Яяя нов човек в темата,добре дошла! :-)
Спокойно за класната..Ще се справиш. :)
Утре сутринта трябва да стана рано,да си подготвя едни задачи,които имам да питам,да уча урок по история,защото ще изпитва по редици на 10-15 урока от началото до края на учебника :x ,от 9,30 до 11 съм на урок по математика..После за час-два се прибирам да почина и аа даскало.Дано да ни върне класните и да имам 6.И дано да не се падна в тая редица дето ще изпитва. ..ZzZ..
Здрасти на Петраа :)
Такамм..странно...странно... :D Вчера падна учене, задачи, уроции....събота и неделя вече са ми по-натоварени, отколкото дните през седмицата.. :shock: Няма значение :D Майка ми каза, че ако ме приемат в Немската може да си направя втора дупка на ухото (ето как стана работата : "Мамо ако ме приемат в немската ще си направя втора дупка на ухото" и тя : " Хубуу дее!! Остави ме сега да си гледам филма !! " :D :D ) .. Снощи сънувах, че съм приета в училището, както и най-добрата ми приятелка (и тя ще кандидатства там ;дд ) и сме в един клас и е супеееррр :grin: :grin: Дано така стане и в реалността :D Ааайее аз отивам да си напиша за днес,, че мамата си тракаа :razz: :razz:
kamen971
05-09-2011, 08:16
Аз обожавам геометрията ! :) Сега решавам от книгата на Архимед задачите за състезания и последните от ниво Б.Иначе стабилно се подготвям за изпита по БЕЛ. и по МАТ. :)
Камене,искаш ли задачки? :oops:
Еее аз осъзнава,че много заобичвам математика..винаги съм я обичала де,ама нещо много ми харесва да решавам задачи..<3 Само да не са от движение. :oops:
Още не съм си учила урока по история,а след 1 час тръгвам. :D Сега към 12 без нещо ще седна..Като св върна ще пусна задачи. :)
Аз обожавам геометрията ! :) Сега решавам от книгата на Архимед задачите за състезания и последните от ниво Б.Иначе стабилно се подготвям за изпита по БЕЛ. и по МАТ. :)
И аз точно тях решавам :D От група В-има някои лесни, но на една задача как се запънах, ама после я реших .. там има хубави задачи :)
kamen971
05-09-2011, 08:48
Задачите от движение са лесни ,но някои път се падат с по 2-ва случая и ме затрудняват.Аз към 12:15 излизам ,защото съм втора смяна и ще се върна към 6 часа от училище.От 1-2 месеца малко съм загърбил другите предмети,но пак имам 6 по тях.Сега в тези дни до изпита ще си решавам задачи и ще си уча понятия по литература ,ще си правя тестове .На 13 имаме пробен изпит по математика в училище и така.Надявам се .че цялото това старание ще ми повлияе на оценката положително.Просто никой от моя клас не учи толкова ,колкото аз уча.Като се замисля в 1ЕГ ,където аз искам да вляза ,познавам хора ,които сега са 8 клас и не са учили повече от мен,но това е така ,защото изпита от 2010 е бил лесен ,но не знам.Дано и тази година задачите да са на същото ниво,както миналата.Късмет ви желая и съм сигурен ,че цялото учене и старание ще се възнагради на края. :)
Ааааааааааааааааааа.. неска е най-гадния ми ден :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x заради тея тъпи успоредници, квадрати ии кво ли още не, имам 3.25 :-x :-x :-x МРАЗЯ ГЕОМЕТРИЯ повече обичам алгебра (там имам 6)
Иначе за утре имам да решавам пак някви тъпи задачи от трапец ии да уча по химия :x И сигурна тая даскалка по математика ще ме изпитва заради ниската оценка..
MegiBoOm
05-09-2011, 13:54
Здравейте хора!
Аз сега писах малко по математика в учебната и сега уча по курса по български, след като го свърша ще пиша някои задачи по математика (малко по-трудни) и най-накрая ще започна да се готвя за класното по математика в четвъртък от сборника на Архимед! Ще реша всички задачи ПЪК! :)
theonlyone123
05-09-2011, 14:27
Хеййй :grin:
Уникално яккк денн .... имам 6 по химия без нито една грешка супер радостно
И падаше пак отново голяма забава :-D
М/удругото реших да започна да си водя електронен дневник :) :)
MegiBoOm
05-09-2011, 14:31
^малко повече за тоя дневник? 8-)
awesomesheepy
05-09-2011, 14:49
И аз си водя..БЛОГ. =)
:smt048
zlatit0o
05-09-2011, 15:02
Днеска беше супер.. но утре няма да е така :X
Ще изпитват по математика, история :-x
Аз пък много си обичам геометрията, някак по лесно ми идва да разсъждавам отколкото да решавам по формули и т.н. и така де мн зле с алгебрата ;дд
до сега спах и след малко ще почвам да уча по история....... ужассссссссс!
след това имам там по математика за домашна някакви две задачи и така.
Я малко повече инфо за ел. дневници.. стана ми интересно :-P :D
MegiBoOm
05-09-2011, 15:17
Току-що си направих с помощта на awesomesheepy <333333, която бе така търпелива да издържи първобитните ми въпроси! :-) 8-)
Малко имам чувството, че като лудите си пиша и после си го чета сама, ама както и да е!
Ето го: tumblr.com
Strength
05-09-2011, 15:27
Ааааааааааааааааааа.. неска е най-гадния ми ден :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x заради тея тъпи успоредници, квадрати ии кво ли още не, имам 3.25 :-x :-x :-x МРАЗЯ ГЕОМЕТРИЯ повече обичам алгебра (там имам 6)
Хах и при мен подобна ситуация.Целия клас има 2-ки най-много 2-3 човека да имат 3.Но понеже госпожата ни по математика е най-готината каза,че няма да ги пише. :grin:
Неска по български 'малко' говорих и не спря да ми правя забележки. :smt070 :D Нямам нови оценки,но беше много забавен ден. ^^
За утре имам да препиша 2 теста и да уча по физика,ако реша да ме изпита.Сега съм много изморена да решавам тестове,утре вечерта.
Снощи сънувах, че съм приета в училището, както и най-добрата ми приятелка (и тя ще кандидатства там ;дд ) и сме в един клас и е супеееррр :grin: :grin:
^^ да ви имам яките сънища .. аз сънувах, че съм с некъв пистолет и избивам всичките си приятели ии това се случва в моята стая и всичко е в кръв и аз гръмвам телевизора и от него почва да тече кръв и тъкмо да се самоубия и ме събудиха .. сериозно толкова бързо досега не съм се будила (попринцип ми трябват 20-30 минути да разбера на кой свят съм, а днеска направо скокнах от леглото на първата секунда)
супер смешно ми е като се сетя това за телевизора, ама този сън ще ме преследва още години наред, казвам ви ... после ще трябва да ходя на психиатър !
днес мина горе-долу ... правихме контролни по руски и по литература и имам 6 пи БеЛ :grin: всъщност внесе оценките от пробния, ама все пак си е 6 !! само ми трябва още една шестица (на контролното примерно) и всичко е тип-топ : ))
по биология ще падне яко зубкане утре, щото имаме контролно ...
по математика класното е на 16 май .. надявам се на 6 : ))
Имам един простичък въпрос, но как ме мъчи от доста време.... :
За кандидатстването в езиковите взима ли се средният годишен успех ?
kamen971
05-09-2011, 19:22
Не!:razz: Балът за там се сформира с годишните оценки по бел и по мат и оценките на изпита -удвоени.Учителите казват,че се взимат другите оценки,защото искат да учим по техните предмети,но не е така. :)
Не!:razz: Балът за там се сформира с годишните оценки по бел и по мат и оценките на изпита -удвоени.Учителите казват,че се взимат другите оценки,защото искат да учим по техните предмети,но не е така. :)
Ухх .. :razz: .. че както завършвам с две петици .. ;Д
Мерси за бързия отговор. :)
kamen971
05-09-2011, 19:39
Познавам хора,които не са били пълни отличници,но сега са в едни от най-елитните училища. :)
awesomesheepy
05-09-2011, 19:47
Ако завършим с 5 и 6 от даскало,(математика и бел)
толкова ли е фатално за езикова? ://
отдавна се чудя..
kamen971
05-09-2011, 19:50
Вижте ако завършите с 5 примерно по Химия,това няма как да ви се отрази в бала и класирането.А ако завършите с 5 (По бел или мат) балът ви пада с 1 единица и това вече може да е фатално . :?
Ако искате в училище,което за начален бал смятат някой друг предмет различен от бел и мат (физика,химия,история,геогр афия и тн) дори и да имате годишни по бел и мат по-ниски от 6,няма да ви се отрази. :)
По литература нямам различно от 6 :) Ааа по математика вечее.... На един тест имам 3, 25 (но слава богу класната ми е готина и поне ми писа 4 в дневника) а пък на друг имам 5 или 6. Зависи, по алгебра съм добра, но по геометрия ме няма. Някой път и еднакви триъгълници не мога да видя :oops:
Ноо пък на класното имам пълно 6! Нещо, което не се случва често! :D Все имам 5 и 50 или 5 и 75 и най-кофти случая 5 и 25. Но пък и то една голяма класнааа.. 3 задачи: две неравенства, една кратка за доказателство и още една за доказателсво (доказваха се с точно 5 реда) .. и някой хора пак имат 2ки и 3ки...
За сега хубавото е, че по Математика и Български ми се очертават отлични оценките.
А иначе за притеснението - и при мен е така. Върпеки, че вече започвам да добивам по-голяма сигурност по математика и все си повтарям, че мога и че ще се справя :) Защото ако сме негативни ще ни се отрази. Сами ще си прецакаме късмета. А в крайна сметка в тея изпити на човек му трябва и малко късмет :))
Ох, и аз съм водила блог. Но все не мога да го поддържам. Рак съм си - дневник по може, но блог трудно...
А моят ден беше хубав, определно. Първо, радостната новина за класното и много много смях и добро настроение в класа. Ей, ще ми липсва класа, колкото и да не си го признавах...
Неска мина 100 пъти по-добре от вчера.. ;дд
правихме изненадващ тест по химия (направих го без 2 задачи от 10)
След малко отивам на фитнес :D
ии може ли помощ с тези задачи по физика :oops:
http://prikachi.com/images/434/3324434f.jpg
awesomesheepy
05-10-2011, 16:11
Не съм добра по физика..://
Ся имам да пиша още по математика,и съм готова..
Чета една книжка ''Книга за успеха'' и си се надъхвам,чеее..к'вот съм депресарче до изпитите няма да оцелея XD..
Утре съм на урок от 2 до 4..Йей!=)
theonlyone123
05-10-2011, 16:33
Хораааа :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Имам 5 по математика на теста за неравенства в триъгълниккк :grin: ии 5 по литература на един тест :grin: ии омг 6 ПО ИСТОРИЯЯ НА УСТЕН ИЗПИТТ :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Е*аси якия ден дет бешее 8) 8) 8) 8-)
Офф :booooomb: :booooomb: От половин час търся и не мога да намеря-та някой маже ли даде линк с ТАБЛИЦА за оценяване СПРЯМО получените точки-например: Направих си матурите от миналата година и по математика имам 97 точки, а по БЕЛ- 94 точки и искам да разбера каква оценка е това (ТОЧНА оценка с десети и стотни...гледала съм такава таблица и сега не мога да я намеря !! )
zlatit0o
05-10-2011, 16:56
Хораа.. на някой трябва ли му нещо от pomagalo.com? имам абонамент за 1 ден :D
kamen971
05-10-2011, 17:04
Аз днес се пробвах да направя външното оценяване от миналата година.По математика имах 99 ,а по БЕЛ имах 97 точки може ли да ми кажете оценката.Вторият модул по математика ми го провери учител и имах 35 точки,а на преразказа имах 32 т. :)
kamen971
05-10-2011, 17:10
Аз днес се пробвах да направя външното оценяване от миналата година.По математика имах 99 ,а по БЕЛ имах 97 точки може ли да ми кажете оценката.Вторият модул по математика ми го провери учител и имах 35 точки,а на преразказа имах 32 т. :) ( :razz: това ми иронията към хора ,които мислят ,че другите им вярват) Напълно подкрепям aras97 Как си оцени втория модул сама? Не знам защо пускате такива коментари,да се правите на велики ли?Има скромни хора,които не се перчат с такива неща и знаят много повече от колкото си мислите.
kamen971
05-10-2011, 17:20
Вкъщи изкарвам по 100 т. ,но в изпитна обстановка е съвсем друго.Всеки може да си изкарва такива резултати ,но във вкъщи не обективна оценката.На пробните изпити на ,които ходих там нали са само ,,големи,,но само на думи,за това се наредиха цяла колона да преписва от мене.Познавам много хора с големи възможности,но най-добрите от тях са скромни,а тези които много ,,знаят,, всъщност нищо не знаят.Например на изпита по БЕЛ. до мен седеше едно момче ,което не беше от най-ученолюбивите и ме пита за един въпрос.Аз погледнах и веднага му казах какво е.Той ми каза:-Човече ти си пълен изрод,,.То не ме познаваше ,защото аз не се изхвърлям като някои други,а тези които най-много знаят на приказки,нищо не направиха на изпита.
zlatit0o
05-10-2011, 17:24
горе имах предвид помагало.ком ама като е на английски нещо не излиза..
Runaway11
05-10-2011, 17:36
ХДДДДДДДДДДДДД
ОМГ! И как си направихте преценката за втория модул?! Аз по бг изпита от миналата год. имах 59 верни от преразказа (без да броя тезата..тоест без нейните шест точки другото ми беше вярно) А по мат бях много зле към 5,00 ама аз си знам че съм зле де ХДДДДД При положение че правих изпита преди два месеца когато свърших материала мисля, че ще надхвърля пет по мат...а по бг и аз се чудя колко ще имам ХД
ПП Дойдоха резултатите от търговската в Пловдив и имам 91т :grin: :grin: :grin: :grin: Тестът не беше много труден, но преразказът си беше...и все пак хепииии! :grin: :grin: :grin: :grin:
awesomesheepy
05-10-2011, 18:05
polssa заповядай (:
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_mat-2007.pdf
скалата по математика. =)
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_bel-2007.pdf
скалата по БЕЛ..
хорица, днес всичко беше ОК : ) контролното по биология мина супер .. само дето снощи се осакатих ! ;дд значи оправях си леглото и си бях сложила юргана на радиатора и нещо се беше закачил за него и като го дръпнах и радиатора се сгромоляса върху крака ми !! умрях ! сега имам две рани и много ме боли .. ;ддддддд
айде аз сега лягам, че ми стана тежко от ягодите, които унищожих преди малко ;дд пък и ми се спи .. признавам си :D хайде лека нощ и щастлив утрешен ден ви пожелавам :-)
П.С. : днес брат ми става на годинка и два месеца !! :grin:
LaChupacabra
05-10-2011, 19:16
някои на предната страница беше поствал задачи по физика - ВТФ О.О ебаси нас ни изпитват само на теория и въобще не решаваме задачи о.о само на тока го правехме...обичам я тая г-жа бе ХД
днес беше добре ;Д нямам нови оценки,беше забавно...
ААААААААА :grin: утре е празника на училищтето и няма да учим шалалаллала (: ще ходя към 09:30 и после ще си се шляя цял ден навън ;Д като се прибера смятам да уча по физика [учим за радиоактивност ааа обожавам тея уроци ХД]
ии до сега решавах адачи по мат. ;Д
Koleander
05-11-2011, 06:49
Е, ако искате вярвайте..Това са оценките по старата скала, през 2010 тя вече не беше актуална. Промениха я. На мястото на 68 във форчулата бе поставено 70, което амтоматично води до повишаване на оценката спрямо стария начин на оценяване, както и до пълни шестици за всеки с 98,99 и 100 точки. :) В София не изкараха точките и затова много хора не го знаят това.Ама имам познато дете от МГ Варна, там на списъка им изкараха и точки , и оценки. И точно това е скалата. Приятелка от мойто даскало ходи да си проверява работата по математика с майка си. Имаше 85 точки и 5,536. Вие си сметнете оттук нататък коя е била формулата. :P
Точно така. Добавят се 70. Братовчедка ми показа бележката, която са й дали от училище с резултатите точки и оценки и като се добави 70 към точките и се раздели на 28 се получава точно оценката. Братовчедка ми е от София и значи и в София са изкарали точките.
Формулата е (T+70)/28, където Т ти е броят на събраните точки от двата модула. Интересно ми е обаче, как прецени по колко точки да си поставиш на 29-та и 30та задача, както и на тезата от първия модул по БЕЛ или на преразказа.Това, че си получила крайните отговори на двете задачи за разписване, не означава автоматично получаване на 10 точки за всяка. Качват след изпита критерии за това, какво отговаря като начин на изписване на задачата за всяка отделна нейна точка.Тоест може да ти е вярна задачата и пак да нямаш 10 точки, зависи как преценят начина на разписването й. Това като инфо го казавам просто. Същото важи и по БЕЛ.Друг е въпросът, ако ги е проверил учител, а не самата ти. :) Имам предвид в поста си Polssa, пропуснала съм, че междувременно е писал и Камен.
Всъщност и двете матури са проверени от учител :-D По БЕЛ на преразказа имам 30т., на теста имам 1 грешка, която се оценява с една точка. По математика имам една грешка на теста, а вторият модул ми е верен !!!! Не разбирам за какво са злобните подмятания-изкарала съм си точките и това си е.. Камене, защо се заяждаш, нали ти имаш повече точки, радвай се :) Прави сте, като казвате, че е различно сам да се оцениш, но за тази работа си има учители и аз съм се обърнала към тях ! 'Айде със здраве !!
П.С. Благодаря за скалите, Силв :-)
awesomesheepy
05-11-2011, 10:14
Едно момиче е чуло от г-жата си на уроците по БЕЛ,че се удвоявала оценката по БЕЛ 3 пъти?Верно ли е????Аз я погледнах ей така '' :shock: :shock: '' за езикови..хуманитарен профил. -.-
Едва ли е така,но..
да питам.
След малко тръгвам за урок по БЕЛ..дам!После ще уча по физика,че имам тест утре..и по литература един тест да пиша..гррр
theonlyone123
05-11-2011, 10:57
Хайй :grin:
Супер як ден беше :D :grin:
Изпращахме 12-токласниците .. беше мн яко ;дд
Охх като се замисля колко мн ще ми липсва класа ...
Вие за края на годината с класа къде ще ходите ? давайте идейки плс :-)
Айде аз тръгвам за урок :) :)
Хайй :grin:
Супер як ден беше :D :grin:
Изпращахме 12-токласниците .. беше мн яко ;дд
Охх като се замисля колко мн ще ми липсва класа ...
Вие за края на годината с класа къде ще ходите ? давайте идейки плс :-)
Айде аз тръгвам за урок :) :)
Ами с нашия клас ще ходим на минерални бани "Варвара" (само, че забравих коя дата беше ;дд)
Иначе на другарската ще бъдем в някакъв ресторант, но още не сме уточнили кой..
RainbowGirl
05-11-2011, 12:00
Ние още не сме решили.. ама ще е яко ако идем на екскурзия (2 дена примерно)
П.С. Напоследък класната ме е нарочила (не ме питайте защо.. и аз не знам.. внимавам в часовете, втория срок не говоря, защото няма с кой де :D ) Днес ме пита 6-7 неща по литература.. отговорих и както трябва и не ми писа никаква оценка.. :-x
Другия път като те вдигне ще ти пише.. :D
Наща госпожа по физика и тя така прай, пита 10 въпроса и после никва оценка.. ;dd
Олееее остават по-малко от 2 седмици до изпита по БГ :grin: :grin: да минава, и той ии по всичко друго, по-бързооо да отивам на мореееееееее :---)
zlatit0o
05-11-2011, 16:01
Здрастии... Днеска беше добре, нямам нови оценки и така ;д
Миналия път се измъкнах от изпитване по история ама утре няма да го бъде, ще ме изпитат : (( ама аз си научих де :D още миналия ден :---)
Азз днеска правих супер лесно класно по математика.. и в края на часа госпожата каза, че аз ще проверям класните на класа . :grin: :grin:
Е, с молив, за да може, ако има някаква грешка в моето поправяне, тя да я поправи.. но все пак .. :grin:
По физическо днеска беше голям кеф.. :grin: С госпожата се сбихме .. :razz:
Утре ще ме изпитва по физика ( както поч'ти всеки час) .. Той казва на 10 урока назад :shock: , но никой не учи толкова . :P :P
SladkaZagadka
05-11-2011, 18:39
Едно момиче е чуло от г-жата си на уроците по БЕЛ,че се удвоявала оценката по БЕЛ 3 пъти?Верно ли е????Аз я погледнах ей така '' :shock: :shock: '' за езикови..хуманитарен профил. -.-
Едва ли е така,но..
да питам.
След малко тръгвам за урок по БЕЛ..дам!После ще уча по физика,че имам тест утре..и по литература един тест да пиша..гррр
Вярно е, купи си справочника на Веди . Там пише за профил хуманитарен :
3.тест бел + 1.тест мат + ( оценка бел + оценка от удостоверението)
Днес представяхме проекти ( англ. ) и се справих сууУпер. Една приятелка ми каза, че е видяла, че госпожата ми е писала A+, дано да имам 100% :D .
Изгорих си много гадно гушлято със машата и сега е станало като смучка :o ... ужасТ :shock: :shock: !
Утре ще ни връщат тестовете по Химия! Направо си умирам. Също ще правим класно по БЕЛ, но изобщо не се притеснявам, защото ние на седмица правим по 1-2 преразказа и вече съм си свикнала. Честно казано предпочитам да е на непознат текст 8) :) .
zlatit0o
05-11-2011, 20:02
Леле, и на нас ще ни връщат тестовете по химия :shock: дано да съм се справила, че тая оценка ми е най-важнатаааа до сега :D
Нашата госпожа по химия каза, че на изпита ако изкараме 6 ще ни пише 6 за годината.. ако изкараме 3 - 3 за годината ;дд
добро утро : ) вчера ни върнаха контролните по история и имам 6 !! досега не съм имала толкова добри оценки по история (за момента за три шестици) .. дори и в четвърти клас не ме биваше по „човекът и обществото“ ;дд сега ще се изправям и ще се лакирам .. днес е beauty day : )))
Формулата е (T+70)/28, където Т ти е броят на събраните точки от двата модула. Интересно ми е обаче, как прецени по колко точки да си поставиш на 29-та и 30та задача, както и на тезата от първия модул по БЕЛ или на преразказа.Това, че си получила крайните отговори на двете задачи за разписване, не означава автоматично получаване на 10 точки за всяка. Качват след изпита критерии за това, какво отговаря като начин на изписване на задачата за всяка отделна нейна точка.Тоест може да ти е вярна задачата и пак да нямаш 10 точки, зависи как преценят начина на разписването й. Това като инфо го казавам просто. Същото важи и по БЕЛ.Друг е въпросът, ако ги е проверил учител, а не самата ти. :) Имам предвид в поста си Polssa, пропуснала съм, че междувременно е писал и Камен.
Всъщност и двете матури са проверени от учител :-D По БЕЛ на преразказа имам 30т., на теста имам 1 грешка, която се оценява с една точка. По математика имам една грешка на теста, а вторият модул ми е верен !!!! Не разбирам за какво са злобните подмятания-изкарала съм си точките и това си е.. Камене, защо се заяждаш, нали ти имаш повече точки, радвай се :) Прави сте, като казвате, че е различно сам да се оцениш, но за тази работа си има учители и аз съм се обърнала към тях ! 'Айде със здраве !!
П.С. Благодаря за скалите, Силв :-)
Нещо май не се доразбрахме. Никъде не съм отправяла злобни подмятания към теб.Напротив, в поста си след този на Камен застанах изцяло на твоя страна. А в този от цитата поясних, че чисто информативно те питам как си си проверила тестовете, по-скоро вторите модули.Нищо лошо не съм вложила в това, нито пък съм се заяждала. :) Но ако си го възприела иначе, извинявай.
О съжалявам, ако си помислила, че става дума за теб-говорех за "ироничния" коментар на Камен.. Изобщо не съм се засегнала от твоя коментар.
:---) Добро утро, guys :D Днес имам да правя преразказ и ако ми остане време ще реша някоя задачка ..
Снощи се скарах с майка мии :booooomb: :booooomb: Страшно ми е кофти сега, ама не знам какво да правя...се тая, ще измисля нещо :D
Утре имам контролно по Химия и трябва да уча, че всички предмети (без БЕЛ и математика) съм ги зарязала.. :D
Остават 2 седмиции...уааааааааа :cry: ... айде ставам да папкам, да пиша, после се изправям и после байй :D
awesomesheepy
05-12-2011, 10:16
Ние почнахме годишен преговор по БЕЛ вече..
И така си изпитва и преговаряме..
Днес контролната по физика мина добре,надявам се на 5.50..=)
Мммм за утре имам да пиша/уча по:Английски,Български и История..
И съм на урок..;///
theonlyone123
05-12-2011, 11:22
Хааайй :grin: :grin:
АА ненененене УНИКАЛНО ЯКК ДЕНН :grin: :grin: :grin: :grin:
Беше мн забавно .. офф мамка му , колко мн ще ми липсва класа :x :x :? :?
Аууу довечера родителска ... краййй :? :? :?
Неска мина нормално, нямам нови оценки..
Малее, утре е ПЕТЪК 13 и имам тест по физика :shock:
(сигурно всички ще изкараме двойки ;дд)
Имам шест по Химия, а хората, от които преписах, имат 5/4 :lol: :lol: .
Еее.. добре! Това е късмета :grin: .
По БЕЛ класното беше възможно най-лесното. СуууУпер готин текст ( Ян бибиян на Луната ) и беше сууУпер яко , че трябваше да го преразкажем от името на Ян Бибиян. Без почти* никаква пракя реч :D :grin: .
Ходих и на пробен по Математика. Беше направен от Съюза на математиците ( хората, които ще правят нашия изпит ) и добре, че отидох, защото се бях депресирала много яко :-D . Реших всички задачи от втори модул, честно казано първия ми беше по-труден :? .
Много, много ми се вдигна настроението :D .
Само едно нещо ми развали деня и то не само на мен, а и на целия клас! Класната на Б клас казала, че не иска да води класа й на двудневна екскурзия! А то щом тя не иска и ние не може да идем :x . От нейния клас 23-ма човека се били сугласили за еднодневна до Търново, ама то никой друг не иска и може никъде да не отидат :razz: . Патка умряла! Цял час стачкувахме и не писахме. На 15-тата минута дойде директорката и ни чете конско ( поради причината, че викахме прекале много, а бяхме до нейния кабинет ). Тая уфсъ* е от едно село, известно със зелето, и цял час и викахме "Еми айде да идем в Дъбене на екскурзия и да се целим със зелки", "Госпожо ще ни покажете леглото Ви" ( към метър и 90 е висока :lol: ), "Няма да ни трябва екскурзовод"...
Беше ако гаврене :lol: 8)
zlatit0o
05-12-2011, 15:21
Днеска беше много як ден!
Имам 5 по химия и 5 по история. Въх, утре наистина било петък 13 :D миналата година едно момиче падна в един гьол, не че вярвам в петък 13 де..
Иначе за утре нямам по нищо за учене освен да довърша доказателството на една зад. по мат.,която всъщност вече направих :D
Утре контролно по Химия, а е петък 13и..кофти комбинация.. :D
MegiBoOm
05-12-2011, 15:34
Нека се похваля с 4 ми по физика! :) :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x 8-) се тая...ще я поправя
Хора изключително много ви моля АКО ИМАТЕ ПРЕРАЗКАЗ ИЛИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ ИМА НАПИСАН НА ПРОИЗВЕДЕНИЕТО "СПАСОВА МОГИЛА" ОТ ИМЕТО НА ДЯДО ЗАХАРИ МИ КАЖЕТЕ! МОЛЯ ВИ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СПЕШНО МИ Е! ЩЕ СЪМ МЕГА БЛАГОДАРНА НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ! :-)
Нека се похваля с 4 ми по физика! :) :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x 8-) се тая...ще я поправя
Хора изключително много ви моля АКО ИМАТЕ ПРЕРАЗКАЗ ИЛИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ ИМА НАПИСАН НА ПРОИЗВЕДЕНИЕТО "СПАСОВА МОГИЛА" ОТ ИМЕТО НА ДЯДО ЗАХАРИ МИ КАЖЕТЕ! МОЛЯ ВИ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СПЕШНО МИ Е! ЩЕ СЪМ МЕГА БЛАГОДАРНА НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ! :-)
И аз съм го почнала него, но см написала само 2 реда, иначе бих ти услужила. За кога ти трябва ?
Моят ден мина супер.. Имам 6 по физика на изпитване.. :grin: . По литература беше голям кеф.. цял час сме се надвиквали.
Имам да уча малко по литература, да реша няколко уравнения.. да реша един тест по история, и да преговоря 10 урока по биология.. ;д :-D
Утре сестра ми има рожден ден ..петък 13 ти . . :grin:
Аз не съм й взела подарък .. :o
RainbowGirl
05-12-2011, 15:57
Ние пък утре имаме контролно по руски ама само на мн.ч. на някои падежи... на едно малко листче си пиша членовете и готово.. :D:D
Каква е тая "Спасова могила" ?
От един месец госпожата не ни е давала домашна по БЕ :grin: , ние сега правим тестове и си е нещо като разпускане през часовете, поне за мен :D
Ние пък утре имаме контролно по руски ама само на мн.ч. на някои падежи... на едно малко листче си пиша членовете и готово.. :D:D
Апфф. . ние пък не учим втори чужд език :D . Много се радвам, за което :grin: .
RainbowGirl
05-12-2011, 16:08
Апфф. . ние пък не учим втори чужд език :D . Много се радвам, за което :grin: . То пък нали ние много учим.. :D Само се води, че го учим.
MegiBoOm
05-12-2011, 16:16
Трябва ми за събота?
На елин пелин е разказа
Трябва ми за събота?
На елин пелин е разказа
Дотогава няма да е готов, сори. За събота имам да правя друг прерзказ, но ще се опитам все пак !
Ние пък в часовете по АЕ нищо не правим. Незнам как ще изкарам
изпита,защото и аз съм го поизоставила,наблягам на БЕЛ и Мат.
Pamaa имаш ли възможност да ми изпратиш задачите от пробния по Мат.?
Може ина ЛС.
MegiBoOm утре,след училище ще се опитам да ти повогна с преразказа.
Меги,Спасовата могила нали беше за един дядо,който води болното си внуче на една могила за изцеление? Правила съм го,ако намеря тетрадката..Трябва да го преписвам,защото нямам с какво да го снимам,а от телефона не мога да качвам..Но ако намеря ще ти помогна. :-)
Имам 6 на класната по бел. :grin: По зип математика правихме..Имам няколко грешки и май ще е 5,но нищо.Събира тетрадките по физика за оценка.
SladkaZagadka
05-12-2011, 19:19
Хора, важно : Разпечатайте си това
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2011/04/12/prilojenie_2.pdf
и го носете, защото много често квесторите са страшно забутани и нищо не знаят и най-много да направят нещо или да ви кажат нещо, с което да ви анулират работата . Пример: миналата година на една фр й казали да си напише името върху черновата по БЕЛ; да не пише върху теста по БЕЛ, а накрая й разделили втори от първи модул и едва ли не отиват у двама различни квестори, като максималната оценка, която можеш да получиш само на едното е 4 някъде . А проверяващите няма как да знаят, че си направил и втори модул, например, ако квесторите са ти запечатили в отделно пликче втори и в отделно първи модул :(
Koleander
05-13-2011, 05:36
[b]Хора, важно : Разпечатайте си това
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2011/04/12/prilojenie_2.pdf
и го носете, защото много често квесторите са страшно забутани и нищо не знаят и най-много да направят нещо или да ви кажат нещо
Това е супер дълго и като го разпечатам да не би да повярват като им покажа, че бъркат или да си губя времето да споря. Те могат да изгонят всеки за вдигане на шум. Нашата класна обеща да направим репетиция с пликовете.
MegiBoOm
05-13-2011, 11:38
Аз пак да питам янкой дали случайно може да ми помогне с преразказа? :( :( :(
ПЕТЪК 13 Е ВЕЛИК ДЕН! НАПРАВИХ КЛАСНОТО ПО МАТЕМАТИКА СЪВСЕМ САМА, ИДЕАЛНО, БЕЗ ГРЕШКА, ДОКОЛКОТО СИ СВЕРИХ ПОСЛЕ! СУПЕР ДОВОЛНА СЪМ ОТ СЕБЕ СИ! :grin:
Ем, петък 13, ама контролната по физика си я направих цялата и деня ми мина СУПЕР!.. :grin:
awesomesheepy
05-13-2011, 12:54
Ммммммм
Днес имам 6 по история :smt033 и ми е доволно
отложих урока за неделя,че ми се спеше..-.-
та,така =)
не ми се случи нищо кофти тоя ден..
на мене една 'приятелка' ми каза да не й звъня повече ??!! :shock: хахаха баси пиклата :D иначе денят ми мина добре ,, имам 5 на 'класното' по руски и в понеделник класно по математика .... http://vbox7.com/play:8d553afb -- ето да се позабавлявате малко ;дд
zlatit0o
05-13-2011, 19:26
^тва последното ме разби :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
'Оти нещо сополите ме требозят'
'Они ми се бутат напред' 8)
За съжаление нямам възможност да пусна пробния изпит, но ако е такъв изпита много ще се радвам :grin: . Много от задачите бяха на един и същ принцип и стигаше само да се сетиш :) .
Това със зайченцето бяло ме разби. :razz:
Не знам дали знаете,но на теста по бел ще има задача за поправяне на всякакви грешки,която ще носи 10-15 точки.Госпожата от урока ми даде едно помагало,в което има около 30 текста с грешки за поправяне.До утре ще съм го изяла. 8-)
На класната по зип математика имам 5,25,защото съм допуснала супер тъпи грешки от бързане.Първо имах 5,468 :D ,но госпожата беше объркала една задача.
На преразказа имам 5,50. :grin:
Утре ще решавам тестове.
awesomesheepy
05-15-2011, 07:08
Какви са ви плановете за днес?
Моите:
да преговоря по история,да науча едни сумати думи по компютри..бляяяяяяк!И..да решавам задачи.С всичко останало съм готова..И следобяд ще изляза,че времето е прекрасно//
:smt051
В 8 часа ходих на стадиона да тичам с една приятелка.
Сега малко ще на компютъра и след това ще решавам задачи.
Хора малко остана до изпита, ей! Аз за БЕЛ много не се притеснявам, но за Математиката :( :-s
Вече няма търпение да минава и всичко да се свършва :smt001
здрастиии :-)
много ми беше радостно вчера !! сутринта бях на йога, после учих (правих тестове де,, надминах си рекорда !! 34,84 !! пукам се от щастие : )) ) ии после ходих по магазините 2-3 часа и си купих супер яки пантофки, после карах ролери още 3-4 часа ии направо беше спортен ден ;ддд тази сутрин едва-едва станах от леглото ... коремът ме боли сууупер много .. имам мускулна треска ;дд
днеска пак ще направя един тест по български и един преразказ, ще си науча по литература и след това цял ден се отдавам на математика, че утре ни е класното ... може за час да изляза примерно, ама по-скоро ще си седя на отворен прозорец, защото изглеждам умопомрачително, не съм се къпала от 2 дена ии не искам да се показвам така пред хората ... по-късно ще си направя вана : ))
приятен ден ((:
theonlyone123
05-15-2011, 09:39
Здравейте :) :)
Как е настроението ?? :-P
Вчера наште ме оставиха сама в нас и аз си викнах една приятелка за компания .. беше адски забавно :grin: 8)
Днес сутринта бях на изпит по математика .. мина добре :)
Сега ще изям учебника по биология и математика ,защото трябва да изкарам 6 и ще накарам г-жата да ме изпита 8) и после ще излезна на картинг и след тва ще се изкъпя и такам 8-) 8)
ааа хораааа хелпп !! как да преразкажа тава „Бе тя нашта каквато е - рече той - остави я!“ -- това е откъс от По жицата, там където селянинът (май беше Гунчо) си говори с Моканина ... помощ !! аа и също за това ще ми е нужна помощ : „запишете 6 топонима от стихотворението „заточеници“, които означават българското пространство в творбата.“ смисс то кво беше тва 'топоним' ?? ;ддддд
мерси предварително ((:
theonlyone123
05-15-2011, 09:50
ааа хораааа хелпп !! как да преразкажа тава „Бе тя нашта каквато е - рече той - остави я!“ -- това е откъс от По жицата, там където селянинът (май беше Гунчо) си говори с Моканина ... помощ !! аа и също за това ще ми е нужна помощ : „запишете 6 топонима от стихотворението ?„заточеници“, които означават българското пространство в творбата.“ смисс то кво беше тва 'топоним' ?? ;ддддд
мерси предварително ((:
Това , което питаш как трябва да се преразкаже ... нз ... мислих го , ще го помисля още и ако ми изникне идея , ще ти кажа ;дд
Иначе за топонимите ... не знам ... не съм чувала такова нещо :D
Сори :?
^^ нп, ама мерси все пак ((:
Sibel1990
05-15-2011, 11:16
ааа хораааа хелпп !! как да преразкажа тава „Бе тя нашта каквато е - рече той - остави я!“ -- това е откъс от По жицата, там където селянинът (май беше Гунчо) си говори с Моканина ... помощ !! аа и също за това ще ми е нужна помощ : „запишете 6 топонима от стихотворението „заточеници“, които означават българското пространство в творбата.“ смисс то кво беше тва 'топоним' ?? ;ддддд
мерси предварително ((:
За думите на Гунчо можеш да пишеш, че не се спира в/у тази жена или е някаква роднина .. 8-)
За топонимите в "Заточеници: пък.. "топоним" е име на географски обект.
И в елегията се споменават точно 6 топонима, които са: Вардар, Дунав, Марица, Балкана, Странджа и Пирин. :)
Надявам се да съм ти помогнала.
А сега и моя проблем с тази математика .. :oops:
Една задача, която беше от класното и изобщо не я разбрах. 8-)
Задачата: В ромба ABCD ъгъл А>90градуса, BK перпендикулярно на AC, K принадлежи на АD. Правите BK и AC се пресичат в точка О и AC = 2BK. Намерете ъгъл AOB.
И това е чертежа: http://www.prikachi.com/images/320/3342320p.jpg
Моля помогнете .. 8-) :(
^^ супер много ми помогна даже ((:
относно задачата, ако не греша, чертежът ти не е както трябва .. сигурна ли си, че е така ?? защото в условието е казано, че ВК е перпендикулярно на АС => <ВОА би трябвало да е 90градуса ... не знам .. ;дд
Sibel1990
05-15-2011, 13:38
^^ супер много ми помогна даже ((:
относно задачата, ако не греша, чертежът ти не е както трябва .. сигурна ли си, че е така ?? защото в условието е казано, че ВК е перпендикулярно на АС => <ВОА би трябвало да е 90градуса ... не знам .. ;дд
O, да! Не съм обърнала внимание, че е перпендикулярно. Благодаря ти много, реших задачата. :grin: :-)
zlatit0o
05-15-2011, 14:03
Здравейтее..
Днеска само си прочетох урока по Билогия, излизах, спах.. А утре имам класно по математика :shock: :shock: нито една задача не съм решила :Х след малко ще ставам да решавам, че ще се изложа утре. Утре май ще връщат класните по бел., да видим какво съм направила :Д:Д
^^оооо !! и моето класно е утре !! стискам ти палци (: :-)
Sibel1990, отговорът 90 ли е ? ;дд
zlatit0o
05-15-2011, 14:35
и аз :-)
Днес сутринта бях на изпит по математика .. мина добре :)
Сега ще изям учебника по биология и математика ,защото трябва да изкарам 6 и ще накарам г-жата да ме изпита 8) и после ще излезна на картинг и след тва ще се изкъпя и такам 8-) 8)
Къде беше на изпит по математика? В СМГ ли, защото тази сутрин аз бях на пробен там :D
По темата : В момента правя един пробен изпит, ама 30-та задача нещо май не ми се получава.. малко помощ? :
В правоъгълник ABCD AB>AD. Върху страната CD е взета точка Р така, че АР=СD. Върху отсечката АР е взета т.Q така, че AQ=DP. Ако ъгъл PBQ=15 градуса и периметърът на ABCD e 60cm, намерете лицето на ABCD в кв.см.
П.С. Според мен нещо в задачата е грешно, защото се получава равнобедрен триъгълник APD с два ъгъла по 90 градуса, което е невъзможно !!!
Sibel1990,преди съм те засичала във форума и мислех,че си поне на 15-16..не знаех,че си 7 клас. :shock: :D
За утре нямам да уча по нищо,но одеве се сетих за доклада по биология..Темата е "Роля на растенията в природата и значението им за човека"..Нямам принтер и ще трябва да го правя на ръка. :o
Sibel1990
05-15-2011, 15:36
Sibel1990,преди съм те засичала във форума и мислех,че си поне на 15-16..не знаех,че си 7 клас. :shock: :D
За утре нямам да уча по нищо,но одеве се сетих за доклада по биология..Темата е "Роля на растенията в природата и значението им за човека"..Нямам принтер и ще трябва да го правя на ръка. :o
Ами.. да ти кажа в този форум съм била на колко ли не.. 8-) щото първо братовчед ми ползваше регистрацията, който е на 21, после една позната на 16, приятелката ми - на 13 и аз.. не се сещам за други. :shock: :lol:
Амии след малко започвам да уча по литература, че имам ОГРОМНА домашна.. а по математика имам да реша един тест ;дд
Между другото във вторник и четвъртък почиваме, нали? :-o
Wanderer1
05-15-2011, 16:44
Ох, утре имам класна по математика! Много ми трябва 6! Днес решавах задачи за класното и направих един преразказ за урока по БГ. Успех на всички, на които утре им е класното! :)
P.S. Да, във вторник и четвъртък почиваме :)
Нашето класно пък е в сряда :D . . УжасТ! :-s
Нещо съвсем съм се отпуснала, но утре ще взема сборник от уч-ще и ще решавам, пък и утре трябва да ми пристигне сборника на Просвета =D> . За него ням тъпение, защото всички задачи са решени, и от първи, и от втори модул :grin: . Няма да има да се чудя на супер елемтарни задачи :::
awesomesheepy
05-15-2011, 19:52
Нямам търпение всичко да свършва..Нямам!:<
Тези две седмици,които остават ще си ги направя много сложни,ама трябва!;///
Просто трябва.
И после: :smt051
След тия изпити може и от дъжд на вятър да влизам в часовете, защото по всичко съм си оформена :grin: .
Имам 91 точки на пробния по БЕЛ :smt001 . Можех и повече, поне на теста. Преразказа ми е за 33т., а тест за 59 :-| . Общо 91 :) .
На пробния по Мат. още не са пристигнали резултатите :!: . С нетърпение ги чакам, въпреки, че съм направила мнооОго тъпи грешки ](*,) .
Днес си взех сборника на Просвета и съм много щастлива, защото си е разделен на темички, има задачи и тест към всяка тема и 12 теста с първи и втори модул. Задачките са малко по-труднички, но така е по-добре :D .
Днес тичах 300 метра, по мое желание, и имам 6. За 65 секунди го изтичах, а дори не се изморих :shock: .
След малко ще си напиша по Математика, ще си науча по Биология, след това ще решавам задачи от Успоредник и Трапец, а в шест ще излизам с кучето и една приятелка на стадиона, да поспортуваме малко :-D .
Оооффф нескаа минаа тъпоо...тоест времето беше мн яко и топличкоо и мързеливоо :-| нзз мина тъпоо и тъйй....отивам след малко на урокк и после Стъклне домм :D
zlatit0o
05-16-2011, 11:21
^ Аз също :D
Правихме класно по мат. .. имаше 4 задачи, а аз направих 3зад. и половина :д По бел сме със заместничка, която ни даде да правим съчинение разсъждение на свободна тема (учудващо, но беше мн лесно :D)
по физика и биология гледахме презентации :grin: и това ее
още не съм решила к'во ще правя днеска :-o и утре :D:D нали не учим.. :smt110
Неска мина мн якоо :grin: снимаха ни за годишника..
Сега ще ходя да ям и в 18:00 отивам да гледам едно представление в театъра ;дд
Неска мина мн якоо :grin: снимаха ни за годишника..
Сега ще ходя да ям и в 18:00 отивам да гледам едно представление в театъра ;дд
Нас пък на 31-ви ще ни снимат :D .
Оказа се, че няма да ходим на двудневна екскурзия, но ще ходим на планина :grin: . . иейй!
Випуска, в моето училище, сме супер тъпи. Единия клас вече си били резервирали място в ресторант и ест няма да сме всички паралелки :x . Не, че нещо много ми трябва да съм с тях, но...
zlatit0o
05-16-2011, 12:33
Ние имаме една награда "СЛАВЕЙКОВЕЦ" получава я ученик от нашето дскл., който е в седми клас. И днеска щото класната не знаеше кого да предложи и ние анонимно написахме на малки листчета кой искаме да стане славейковец.. на победителя му се даваха 100-200лв. или нещо такова.
Вие имате ли някакви такива? :D
За жалост не :? .
Иначе това е яко =D>
Вече наистина отивам да решавам задачи! Все пак трябва да изкарам 6 на класното :twisted: .
MegiBoOm
05-16-2011, 13:10
Здравейте хора!
Следя ви всекиднвено, но не чак толкова често в писането. :-D
Сега правих един тест по бел/нещо като пробен...таа ето някои въпросчета да кажете как са според вас:
http://prikachi.com/images/225/3346225H.jpg -14,15
http://prikachi.com/images/226/3346226b.jpg 17
http://prikachi.com/images/227/3346227a.jpg 19
ПС. Забравих да кажа,че днес имах контролна по химия и тая чавка ни даде неща, които каза,че няма да дава и сега сигурно ще имам 4! :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Дано поне да е 4.50 :booooomb:
AliceWilliams
05-16-2011, 13:56
В петъка имах класно по ЗИП математика, а днеска - по математика...Скапах се тоя уикенд просто !! Цяла събота не съм си подавала носа навън и реших някъде около 100 задачи, най-вече от тестове де и дано да имам 6 на тая класна, че иначе ще ми остави 5 за срока :-x ама се бях подготвила много яко и смятам, че поне 5,50 ще ми пише 8-) А днеска ходих на бадминтон и сега китката на дясната ръка мноого гадно ме наболява. След час съм на АЕ и после ще разхождам кучето на една приятелка :D
Здравейте хора!
Следя ви всекиднвено, но не чак толкова често в писането. :-D
Сега правих един тест по бел/нещо като пробен...таа ето някои въпросчета да кажете как са според вас:
http://prikachi.com/images/225/3346225H.jpg -14,15
http://prikachi.com/images/226/3346226b.jpg 17
http://prikachi.com/images/227/3346227a.jpg 19
ПС. Забравих да кажа,че днес имах контролна по химия и тая чавка ни даде неща, които каза,че няма да дава и сега сигурно ще имам 4! :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Дано поне да е 4.50 :booooomb:
Ето според мен отговорите- 14-б) ; 15-в) ; 17-а) ; 19-б) ..
:)
П.С. И ние правихме едно тъпо контролно по Химия, но кофтито е, че ние знаехме за него, а аз не бях учила и сигурно и аз ще имам 4 :-x :x :booooomb: :x :-x (аз съм си виновна де..) Дано пише 5 (4,50) !!!!
kamen971
05-16-2011, 16:24
След тия изпити може и от дъжд на вятър да влизам в часовете, защото по всичко съм си оформена :grin: .
Имам 91 точки на пробния по БЕЛ :smt001 . Можех и повече, поне на теста. Преразказа ми е за 33т., а тест за 59 :-| . Общо 91 :) .
На пробния по Мат. още не са пристигнали резултатите :!: . С нетърпение ги чакам, въпреки, че съм направила мнооОго тъпи грешки ](*,) .
Днес си взех сборника на Просвета и съм много щастлива, защото си е разделен на темички, има задачи и тест към всяка тема и 12 теста с първи и втори модул. Задачките са малко по-труднички, но така е по-добре :D .
Днес тичах 300 метра, по мое желание, и имам 6. За 65 секунди го изтичах, а дори не се изморих :shock: .
След малко ще си напиша по Математика, ще си науча по Биология, след това ще решавам задачи от Успоредник и Трапец, а в шест ще излизам с кучето и една приятелка на стадиона, да поспортуваме малко :-D .
Вчера на върнаха и аз имам 91 т, :shock: .Очаквах повече,но на изпита се стремя ктм 92-93 т, а по математика имам 72 т.
Как е,утре ще се явявате ли на матурата? :D (бъзик)
По математика на пробния имам 87 точки. :shock: :shock: Това ми е рекорд досега,дано и на изпита толкова.Утре цял ден ще решавам тестове.
Сега отивам да си паля ароматни пръчици и да гледам нещо. <3
На пробния по Мат. имам 70 точки, но определено съм разочарована :D .
А отговорите според мен са:
14б) 15.в) но не съм хич сиг. 17.а) 19.б).
Към седем се прибрах и се изкъпах, а сега гледам Стъклен дом :) . Днес направих около 11-12 обиколки на стадиона, почти без почивка :grin: .
Утре ще стана към 7.30 и ще потичам малко из квартала, пък после ще се прибера и ще видя да порешавам задачи :) .Следобяд ще излизам, а привечер ще ходя на стадиона да тичам, ОТНОВО! 8-) :D
здрастиии :-| днеска имах класно по мат и всичко си реших ((:
zlatit0o, верно ли имахте 4 задачи ?? :shock: :shock: ние имахме 12 !!!! от които 5 бяха за описване, другите 7 бяха с а,б,в или г и само драсканици по чертежа ти стигаха да се сетиш, ама все пак само 4 задачи ?!!
върнаха ни по литература контролните и имам 6 !!!!! :grin: засега оценките са ми 5,5,5,6,6,6 !! сууперр ... дано да не ме изпитва повече, направо да ми пише 6 !! ;ддд (не че съм нахална де ;дд)
абе хорааа, покрай всичките уроци, контролни, изпитвания, покрай цялото това напрежение, не усетихме как годината си отмина.. ей го е, краят се вижда вече ! до изпита по БеЛ остават точно 3 учебни дни, а именно 18,20,26 (за мен са 2, защото на 26 няма да ходя) .. можете ли да повярвате, че всичко е на път да свърши,да се приключи с всички уроци и притеснения ?? а лично не мога.. супер странно е ...
и в крайна сметка всичко и всички ще ми липсват и едва днес осъзнах колко много ще ми е мъчно, дори за хората, с които се карах тази година ...
zlatit0o
05-16-2011, 18:49
Да, 4задачи от които само една алгебрична с параметър.. Останалите три геометрични за описание. Каквото е решила госпожата- такова. Ама първия срок имахме 20-25 задача.. половината геометрични, другата половина алгебрични и всички геометрични бяха за описване (имах 2.48, много яко нали ;d).
Иначе разделянето с класа е гадно :| само като си помисля... всичко наново.. ново училище, нови приятели и така.
Само дано всички да влезнем там където искаме :SS
Вие в каква гимназия ще кандидатствате? Май отдавна някъде на 150тата страница бяхме писали ама аз вече забравих :D
^^ да гадно е разделянето с класа и почването на всичко отначало, ама като се замислиш -- нови приятели, нови възможности да се покажеш такъв, какъвто искаш да си ии нови момчета ;ддддддддд
ето малко класика от мен : http://www.youtube.com/watch?v=RASKaZFZtS8&NR=1&feature=fvwp
SladkaZagadka
05-16-2011, 18:59
Моля ви за решение на тези двете, знам, че са суперелементарни, но наистина не знам ...
http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1305572369i.PNG
zlatit0o, честит аватар :twisted: .
Вие хубаво имате задачи за ограждане, ами на нас ни дава 6 задачи и АБСОЛЮТНО всички за описване! Без значение дали има отговори, или не! Дори и да си оградил правилния отговор не се зачита, дори и половин точка не дава. На всичкото отгоре, сигурно, ще са написани на дъската и ще трябва да преписваме целите условия, да пишем дадено, да правим чертеж и след това да решаваме. Все пак съм й свикнала :-D .
Аз знам четири от задачите, или поне две :D . Остават още две, но те сигурно ще са от учебника или учебната тетрадка :) . Ние днес правихме подготовка и някои от задачите, които ще са на класното ги решихме. Не си представяйте, че госпожата казва " Сега! Тези задачи ще ги дам на класното, затова ги научете. ", просто си ги решаваме и който е слушал и внимавал е с едни гърди напред, така да се каже.
vannes, те и три учебни дни остават до изпита по Мат.!
Аз по-назад бях казала, че още ми е рано да се отделям от родителите ми. Така, че си оставам в моя град, като се има предвид, че в паралелката, в която ще кандидатсвам, винаги поне 50% от учениците влизат в университета, в който искат! Например тази година от 17 човека клас, 15 ще кандидатсват с профила си. Учителката по Биология, може би и бъдеща моя класна, е супер якаА, а за госпожата по химия просто не мога да коментирам. Свалям й шапка. Най-добрия учител, еver! Не само мое мнение, а и на много квалифицирани хора.
awesomesheepy
05-16-2011, 19:10
абе хорааа, покрай всичките уроци, контролни, изпитвания, покрай цялото това напрежение, не усетихме как годината си отмина.. ей го е, краят се вижда вече ! до изпита по БеЛ остават точно 3 учебни дни, а именно 18,20,26 (за мен са 2, защото на 26 няма да ходя) .. можете ли да повярвате, че всичко е на път да свърши,да се приключи с всички уроци и притеснения ?? а лично не мога.. супер странно е ...
И на мен ми е страшно странно..не мога да се осъзная още;//
особено тоя 2-ри срок толкова толкова бързо мина,че..не го усетих хич.-.-
И като си помисля,че първия ни изпит е следващата седмица,направо ме хваща нервната..;/////////
Класът ще ми липсва..в началото не си мислех така,но уви..;//
Абе,ще се справим!Точка!XD
Хмм. . Според вас по-добре ли, че ще ни пускат само един път записа на текста и след това ще имаме 15 мин сами да си го четем?
MegiBoOm
05-16-2011, 19:21
Здравейте отново!
Утре мисля програмата ми да е такава:
-спорт за 1ч.30мин.
-закуска
-учене по курса по БЕЛ (ще си напиша всичко)
-излизане
-правене на два пробни изпита по Математика
-почивкааа 8-)
И на мен мега много ще ми липсват всички.Кой знае кви идоти ще ми се паднат, ама всеки с късмета си! ;х
Аз даже отсега правя снимки и всякакви клипчета, за да си имам за спомен! -.-
Решили сме за класната да купим някакъв красив комплект само сребро (тя такова носи) и един хубав букет! Като отделно две момичета ще правим табло: "спомени с най-хубавия клас", където ще има всякакви снимки,рисунки,всеки ще напише по нещо,всичко общо взето... защото ТЯ Е ЖЕНАТА, КОЯТО НАИСТИНА ГО ЗАСЛУЖАВА!
ох стана ми мъчно ;( / ;д
Та така хора, айде ще ви оставям,че съм супер изморена! Лека. :)
И аз сигурно след малко ще лягам, защото днес много се изморих.
Яка ви е идеята. И на мен ще ми е много тъжно, но какво да се прави :? .
kamen971
05-16-2011, 19:31
По-добре да ни го четат текста ,защото миналата година е имало проблем с касетофоните.Като се замисля пък на нас нали ни четоха класното,но госпожата сричаше мн нагло на някои по-трудни думи. :D Но всичко си написах.Иначе нашето класно беше с 8 задачи: първите от 1-4 бяха с а,б,в,г ,а другите бяха с описание,но госпожата искаше да опишем всички задачи за да види как сме стигнали до отговора. :)
Камен, пак ще е на аудио запис. Но На мен ми е интересно дали вие слухово или зрително възприемате текста по-добре. Преди на мен ми беше по-лесно да си го прочета, но сега, след около 20 преразказа, слухово ми е стократно по-лесно*! От друга страна пък като можем да си го четем, можем да обърнем внимание на частите, които не сме чули или разбрали, пък и за 15 мин. може да си го прочетеш 120 пъти :D
*повтаря се, амаа..
marto12345
05-16-2011, 19:36
Извинявам се ако вече е питано, но трябва ли за изпита по БЕЛ и МАТ да се подават заявления за проверка на способностите (срока е от 17 до 20)
Не, не трябва! Само за спортните училища и т.н.
Ние имахме 6 задачи-2 алгебрични и 4 геометрични.
Иначе и аз май няма да ходя на 26..Вие ще ходите ли? Като чух,че повечето от класа няма да ходят..
Утре съм на урок от 9. :( Имам още 3 теста,а сутринта ще направя преразказа.
Скоро всичко ще свърши. :shock:
marto12345
05-16-2011, 19:46
Мерси :smt052
Силно се надявам да изкарам силни оценки на изпитите, на последния пробен съм на 2 място и имам 5,60
SladkaZagadka
05-16-2011, 19:46
Моля ви за решение на тези двете, знам, че са суперелементарни, но наистина не знам ...
МОЛЯ ви .. нали всички се хвалехте с много точки по математика .. никой ли не може да я реши .. аз си признавам, слаба работа съм, но все пак наближават изпити, трябва да го разбера това :( :( :(
kamen971
05-16-2011, 19:49
Мерси :smt052
Силно се надявам да изкарам силни оценки на изпитите, на последния пробен съм на 2 място и имам 5,60
От къде си смисъл аз съм от Варна и имам 5,71 и съм на 15 място,а ти си на 2-ро място с 5,60. :)
http://www.digital.bg/hardware/nikon-coolpix-l110-hardware1150.html хорааа .. искам го ... как да накарам наште да ми го купят ? ;ддддд
kamen971
05-16-2011, 19:52
Иначе и аз май няма да ходя на 26..Вие ще ходите ли? Като чух,че повечето от класа няма да ходят..
Как няма да ходя на 26 нали тогава ще ни раздават фиктивните номера за изпита с които ще можем да влизаме в залите.Не си мисли ,че ако не отидеш на 26 ще си преговориш толкова много,а не е ли по-добре тази цялата седмица да си учиш аз така ще направя и вярвам в успеха си. :)
zlatit0o
05-16-2011, 19:53
На мен ми е по лесно да си го прочета 2-3 пъти и хубаво да го осмисля, а и някои госпожи имат толкова гадни гласове, че направо не ми се слуша :D (знам, че на изпита ще е на касетофон......говоря по принцип)
SladkaZagadka Мене нещо ме мързи да ги погледна тия задачи ;D иначе на пръв поглед не изглеждат трудни :-o
kamen971
05-16-2011, 19:54
http://www.digital.bg/hardware/nikon-coolpix-l110-hardware1150.html хорааа .. искам го ... как да накарам наште да ми го купят ? ;ддддд
Никкон :shock: Не вярвам много в тази марка.Принципно Канон и Сони са най-добрите марки за апарати.До колкото видях този фото апарат е от висок клас ,но не знам ти си решаваш . :)
Не виждам основание да не ходя! Просто за мен това си е някакво тъпо 'извинение', с което съвсем да се пропусне училище и да се откара ваканция от една седмица!
zlatit0o
05-16-2011, 19:56
vannes Моли ги всеки ден! :D До половин година като им писне ще ти купят. Аз съм така по принцип :D:DD:
бтв.. ще си правим ли тема за през лятото? "Предстоящи осмокласници" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
знам, че е тъпо ама за др. не се сетих :lol: :lol:
Еми аз знам,че ще ни ги раздадат някъде между 20-24..Не вярвам последния ден да чакат.То повечето няма да отидат==> да останат без номера. :?
Иначе за фотоапарата,нашият е почти същия,само че черен и на ФуджиФилм. 8-) Може да ги накараш ако се справиш добре на изпита да ти го купят.Ако имаш рожден ден лятото?
Дааа,аз искам лятна тема. :D Ще пишем как изкарваме лятото,макар и по-рядко.И другата година задължително темааа. :D
DesireToFire
05-16-2011, 20:01
МОЛЯ ви .. нали всички се хвалехте с много точки по математика .. никой ли не може да я реши .. аз си признавам, слаба работа съм, но все пак наближават изпити, трябва да го разбера това :( :( :(
Мога да ти реша задачата със sin и cos, но вие не сте го учили. Но май сте взели еднакви триъгълници? Значи симетралата да е SM. ASM е еднакъв с SCM и АМ=CM. CM+MB=10 => AM+MB=10
pAMB= AM+MB+AB=10+5=15
SladkaZagadka
05-16-2011, 20:01
Никкон :shock: Не вярвам много в тази марка.Принципно Канон и Сони са най-добрите марки за апарати.До колкото видях този фото апарат е от висок клас ,но не знам ти си решаваш . :)
Имам никон, уникален е. Само да го разучиш и да имаш свободно време, страхотни снимки стават, но после иска и малко обработка, лека и повърхностна, аз ползвам фотошопа.
zlatit0o , моля тееее.. знам, че не са трудни, но не мога да се сетя.. :( :( :( :(
^^ еми рожденият ми ден е на 18.09. ии повярвайте ми постоянно им говоря за фотоапарати ;ддд аз още на нова година им казах нищо да не ми подаряват за именни дни,рождени дни и т.н. направо на коледа тая година да ми подарят фотоапарат (така де под подаръци имам предвид пари ;дд), ама вече ми дадоха 100 лева за именния ден ;дддд
П.С. : ако има някой, който ходи на ВЕДИ да ми пише, искам да му кажа нещо
Дааа,аз искам лятна тема. :D Ще пишем как изкарваме лятото,макар и по-рядко.И другата година задължително темааа. :D
:lol: :lol: Мхм. . Не мога да повярвам как минаха седем години :-#
СладкаЗагадка като те гледам в безизходица си, ще ги помъча малко ;дд
еми първата са ти я написали, аналогично е за втората. ВС = 8; ВМ = х;
тр. АМО ~= тр. ОМС => АМ = МС = 8-х
Р = 8 - х + х + 2 = 10 см
awesomesheepy
05-16-2011, 20:16
Напротив.Аз имам Nikon.Прекрасен е.И е Nikon L100..ама не е такъв,няма червено..та,както и да е.
Nikon и Canon са най-добрите в това отношение.
Мацка,изкарай си добри оценки на изпитите,и 100 про ще ти го купят =)
П.П и аз на 26-ти мисля да не ходя на даскало..;////
Охх.. Дано утре времето да е хубаво, че да мога малко да се попека на двора :D , за жалост го дават, че ще превалява :? .
Айде лека от мен :-) .
твоя този черничкия ли е http://www.pcceni.bg/review/p3-3503-0.html ? ии ако да, може ли да видя снимка (не,не,не, аз не съм нахална ;дд) ?
zlatit0o
05-16-2011, 20:34
http://vbox7.com/play:b5b5d814 :lol: :lol: много е сладкоооооооо <3 :lol:
SladkaZagadka
05-16-2011, 20:44
DesireToFire , vannes , страшно много благодаряя :-) :-)
Нямам търпение да свършва годината и да се махна от този скапан класс :-P
zlatit0o
05-16-2011, 20:49
^Защо да е скапан?
awesomesheepy
05-16-2011, 20:59
твоя този черничкия ли е http://www.pcceni.bg/review/p3-3503-0.html ? ии ако да, може ли да видя снимка (не,не,не, аз не съм нахална ;дд) ?
http://www.digital-photography-school.com/wp-content/uploads/2009/02/nikon-coolpix-l100.jpg
Това е моя.А за снимки/снимка-фейсбук ако ме имаш в приятели =)
Иначе утре плановете ми са:
-спане до към 10
-учене
-тестове
-урок до 6 по бел(последеееееееееееееее н :3)
-и оттам нататък не знам..
:smt051
SladkaZagadka
05-16-2011, 21:42
^Защо да е скапан?
Общо 11 души са дошли и са си отишли от него, никой не иска да стои там . Аз самата съм дете, но тези от класа ми са по-недорасли и от някой четвъртокласници . На всичкото отгоре нивото им на агресия е толкова голямо, когато има проблем не го изясняват с разговор, дипломатично и спокойно, а веднага налитат на бой и заплахи, да казват кой е баща им и как ще прати мутри да го пребият. Целят стената с джанки и сливи - стана на нищо . Чупят прозорци, хвърлят гъбата за дъска и маркерите през прозореца . Въобще не сме задружни, когато се опитах да се разбирам с всички започнаха да говорят, че съм двуличница . Когато някой помоли някого да не говори много силно в час, например, реакцията на втория е да полее първия с вода. Освен това непрекъснато идват някакви селянски с манталитет и аз не знам на какво, прости, прости .. Половината момичета се имат за нещо повече защото хич не учат, говорят на "бате", "де*ба", груби са, с много тъмен грим и пушат, пият, бягат . Просто средата наистина не е подходяща за мен, аз искам да вървя напред и да правя това, което ми харесва, а за хората там когато изкарвам само петици и шестици съм зубър. Мне, въобще не ми допада толкова ограничено мислене. Всички казват, че са задружни, но не е така. Като стане дума за лична изгода, всеки гледа само себе си без значение какво е направил другият за него, моментно забравя всичко сторено и се насочва срещу него за своето благо. Аз какво съм им виновна, че имам цели в този живот? И че съм честна, без преструвки и лъжливи очички, казвам истината в очите, боли, да, и какво? Всички момичета се лъжат, заговорничат една срещу друга, само чакат първата да се обърне и говорят за нея с втората. Използват се за материални вещи, няма нищо духовно в тези "приятелства" ..
И в моя клас има две момичета и едно момче, които пушат, но пък са сууУпер свестни и са ми приятели. Естествено, че има хора, които не мога да понасям, но се старая да не го показвам.
Има едни две патки, обличат се ужасно и имат някакви мнооОго дълги коси (нон-стоп са на вафлички), и тези двечките само се правят на много интересни. С моите приятелки се закачаме с момчетата и ест. пискаме, а те ни правят забележка! Апфф. . случвало ми се е 3-4 пъти, само втория срок, и всеки път ги правя да си барат ушите, ама те не се усещат да спрат. Постоянно говорят в час, хилят се и са прости катоо.. Въпреки, че ме дразнят много (не само те) се правя, че не ми прави впечатление и само им гледам сеира. По-емозионална съм и от по-бурни реакции съм си патила, затова сега се сдържам :) .
zlatit0o
05-17-2011, 06:13
В нашия клас момичетата сме много задружни, може би се разделяме на две групички, но въпреки това и двете групички се разбираме идеално! Момчетата не ги знам.. и те се разбират помежду си.. естествено не може без някоя караница от време на време.
Сякаш има някаква конкуренция м/у момичетата и момчетата понякога .. ама това е рядкост.. абе много е задружен класа. Дори госпожите казват, че........ абе ще дам пример..
Едно момче от нашия клас спечели 7място по билогия в цяла българия (7мо място ама се състезаваше срещу деветокласници, дванайсетокласници, които вече са взимали материала на изпита, а нашия е само 7 клас) и госпожата вика "Аплодисменти" и ние такива пляскаме и тя вика "Много ви се радвам, такъв задружен клас сте.. Ако някой от другите класове спечели някаква награда другите от класа направо ще го изядат"
Наистина е така, била съм в 3 класа за тея 3 години.. така, че :D знам много ;д
Като каза пляскане. . :lol: :lol:
В нашия клас някой като си прочете домашна и започват едни аплодисменти и едни свиркания :lol: :lol: :razz:
zlatit0o
05-17-2011, 06:45
^Да.. и това се е случвало в тоя клас :D:D:D като някой дето не учи изкара 6-5ца най-често :D:D
същото :lol: :lol:
Охх. . след малко ще ходя да решавам задачи, а така ме мързи :-o
zlatit0o
05-17-2011, 07:05
Аз след малко излизам да си търся обувки за другарската.. :D като се прибера ще решавам един втори модул.
awesomesheepy
05-17-2011, 07:14
Аз сега ще решавам по математика домашната..и ще уча по география.. от 4 съм на урок;////////
MegiBoOm
05-17-2011, 08:01
Здравейте хора! Днес станах в 8 :shock:
След това направих един кекс 8-)
спортувах
сега седя малко на компа
после ще излизам
довечера ще правя три пробни изпита по БЕЛ, но без преразказите,че нямам време ;/
Иначе нашият клас сие е ЕДИНСТВЕН! Колкото и някой да ме е издразнил,то аз много си ги обичам и чак сега осъзнавам колко много ще ми липсват! :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007
А пък при нас всеки ден е веселба,е дни шеги,ръчкания,викания,гоне ия, малко като в лудница, но пък затова си изкарваме повече от добре! :) Много ще ми мъчно на 15, затова за всеки случай е съм с водоустойчива спирала....се пак не искам да изплаша някой! 8-)
Хмм..нашият клас е задружен, ама само понякога... Честно да ви кажа, ще ми е мъчно, но и малко ще се радвам-тоест 7 години съм с тоя клас, искам нещо ново :D
Станах в 9.30, гледах ТВ малко, после се къпах, малко разкрасителни процедурки :D :D ии сядам да си напиша по математика за частните.. ИМАМЕ САМО 10 ДНИИ !! (Не искам да ви стресирам, ама аз ще мина на валерианчета...на бъзик де.. ;д) Ооофф.. кво ли им е сега на 12 клас...? Пожелавам им успех !! Айде, ставам да решавам задачи, че от 3 съм на урок.. :grin:
awesomesheepy, не знам дали ти имам фейсбука ... кажи ме и ще проверя.. може ли да ми кажеш за колко си го взе ??
иначе аз станах в 10, около един час лежах на спалнята на наште и си играх с брат ми и ядох там ;дд сега седнах на компютъра и смятам колко пари трябва да събера, за да си къпя апарата сама, защото родителите ми знаят, че ще се справя добре на изпитите и затова не ми обещават нищо ;дддд
иначе ние с моя клас си бяхме суууупер задружни ... до миналата година . изведнъж в 7 клас всичко се промени ... миналата година се разделих с най-добрата ми приятелка от 2ри клас насам .. смис края на 6ти клас/началото на лятото .. някъде там беше .. и оттогава .. постоянно нещо не е както трябва.. вв пети клас примерно ние двете с БФФ-то бяхме в групичката на момчетата .. и тогава разбрах колко по-добре е да имаш приятели момчета, които не са злобни и завистливи кучки, на които можеш да кажеш всичко без да те е страх, че точно след 3 секунди ще са те обсъдили с някой друг ... от 1ви клас до сега най-хубаво ми беше в 5ти клас .. ии ще ми е супер мъчно за всички, независимо от караниците ...
Аз пък толкова много искам да се махна от тоя клас.... :D :D Изобщоо няма да ми е мъчно за него! ;дд
Иначе сега се оправям и в 13:00 отивам на козметик и след това може малко навън ;д И после ще решавам 3 теста по мат., които са за петък :shock:
marto12345
05-17-2011, 09:07
От къде си смисъл аз съм от Варна и имам 5,71 и съм на 15 място,а ти си на 2-ро място с 5,60. :)
От Русе
magiie, дай аз ще ти ги реша ;дд
http://prikachi.com/images/523/3349523y.jpg
http://prikachi.com/images/526/3349526Z.jpg
http://prikachi.com/images/529/3349529Z.jpg
http://prikachi.com/images/530/3349530C.jpg
http://prikachi.com/images/533/3349533R.jpg