PDA

View Full Version : Настоящи седмокласници

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30

RY
05-17-2011, 09:35
Тъкмо влизам в темата и изненада-някой пуснал задачи. :D Сега почвам да ги решавам.

vannes
05-17-2011, 09:37
аре бее оставете ме един път аз първа да реша задачите !! ;ддддд

RY
05-17-2011, 09:41
Добре,няма да се обаждам ще си ги реша само за мен. :D :D

vannes
05-17-2011, 09:46
ами аз 13 не я мога, никога не съм ги можела тия, а за 14 ме мързи, ама другите ги решавам ;ддддд

RY
05-17-2011, 09:55
Аз реших задачите от първия линк.Задачите от смеси и сплави просто трябва да си направиш табличка,а с модулите не ги харесвам много,ама тая е лесна..Маги по-късно ако искаш решенията кажи.
После ме чакат още 3 теста за утре. :D

Pamaa
05-17-2011, 10:20
Тези задачи съм ги решавала :D , само че не знам , в коя тетрадка са ми, защото аз реших този сборник през пролестната ваканция :)
Преди малко си реших задачите от учебната, след малко ще хапна нещо и ще си реша задачите от учебника, пък може и една тема (Трапец).

Днес се чудя дали ще излизам, защото така или иначе ще ходя с едни приятелки да тичаме, пък, ако излизам ще трябва да си оправям косата, а нещо ме мързи :lol:

LaChupacabra
05-17-2011, 10:22
ех все не ми остава време да пиша :/ 8-)
утре ми е класното по математка...ААА цяла сутрин решавам задачи и сега продължавам...г-жата каза че ще са 3 -успоредник,трапец и квадрат най-вероятно >.<
имам 6 по география,5 биология и 6 информатика ;D

ох някой има ли идея за някакъв макет по физика?става въпрос за раздела с астрономия 8-) мислих половин час и нищо не ми дойде на ум...защото госпожата каза без макети на слънчевата система >.<

ох мако време ни остана до изпитите....ще се застрелям... :booooomb:

догодина и въобще лятото задължително трябва да си направим тема! 8-)

ох за завършването смятам да не слагам никакъв грим...аз попринцип не слагам абсолютно нищо де ама 8-) ще взема да се разрева като се познавам и ще заприличам на... 8-)

аз и дрехи още не съм си избрала и направо полудявам... обиколих 2-3 мола и нищо не си харесах >.< някой ако има някви идеи за някви дрехи от София да казва 8-) 8-)

нашия клас също смятам,че е доста задружен.момичета сме си сплотени поне по мой наблюдения ии много рядко се случва да се делим на групи...които най-често са 2 8-)
при момчетата е същото 8-) често са задружни но има моменти когато се делят на 2 8-) аз и най-добрата ми приятелка най-често сме в компанята на момчетата но не постоянно ;DD
а пък момчета с момичета се разбираме почти винаги освен в четвъртъците!тогава имаме технологии и никога не помним на кой е ред и се караме 8-) 8-) абе ще ми липсват колко и да са ме ядосвали през годините...охх ... ;[

* http://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU поздрав за всички...dont worry be happy! :]

**ъъ стана ебаси дългия пост...съжалявам 8-)

vannes
05-17-2011, 10:26
^^ и аз съм така ще се побъркам !! нямам никаква идея с какво ще съм облечена, а дори не сме решили къде ще ходим !!!!! ИДЕИ ?? ще съм много благодарна, ако ми помогнете ((:
П.С. : и аз съм от София

vannes
05-17-2011, 10:32
охх зарязвам математиката, отивам на тичащата пътека ;дддддд

LaChupacabra
05-17-2011, 10:33
оу еми ние още не сме говорили щото имаме ебаси заблеяната класна...ии аз си мислех да идем в един ресторант-пицария който е на 100 метра от училище ии там е много уютно... нещо като и аз не не знам старинен стил е 8-) всчко е дървено и е добра идея...само че не знам какво ще искат тея от моя клас 8-) не знам за вас ама мен идеята да си празнуваме в класната стая ми е няква тъпа >.< всмисъл все ми е едно къде стига да съм с класа ама все пак... ;D
та идеята ми е да идете в някакъв да не е прекалено официален ресторант нали ама да не и някаква пицария дето няма място за 2ма души 8-) а и да е нещо което ще ви е близо...за да не се налага да се ръгате в градския транспорт 8-)

Pamaa
05-17-2011, 10:36
Ние ще бъдем там, където бяхме на Коледа. Ест, ще си платим за DJ, че иначе е сууУпер тъпо :D .

RY
05-17-2011, 10:40
И ние не сме решили къде ще ходим.Говореше се нещо за екскурзия с една вечер преспиване,но едва ли ще стане. :( Годишник уж щяхме да си правим,ама...След изпитите ще отиде по магазините и на спокойствие ще си избера дрехи.
Горе-долу сме задружни.Но има многооооооооооооо караници. :D
Някой може ли да каже решението на 27 и 28 задача от втория линк?

vannes
05-17-2011, 11:36
аз, ама само на 27
значи първият работник за 20 часа прави цялата работа (1) ии нормата му е 1/20
вторият работник за 20 часа прави 6/10 от работата и нормата му е 3/100
правиш си табличката, като на първия и втория ред си пишеш даденото за двамата работника, а на третия на А пишеш х, защото това се търси, на Т пишеш 9часа (това ти е дадено) и на N пишеш х/9
ето как ти става уравнението :
N1 + N2 = N3 => 1/20 + 3/100 = х/9
НОК на 20 и 100 ти е 100 => 5/100 + 3/100 = х/9
8/100 = х/9 => х = 8/100 по 9 х = 72/100, което е 72 %
надявам се да си ме разбрала ((:

vannes
05-17-2011, 11:38
направих 15 минути кардио, 60 коремни и 3 упражнения за крака
сега отивам да изям един домат, колкото да не кажат, че не съм обядвала, влизам да се изкъпя и излизам ((:

awesomesheepy
05-17-2011, 12:04
Аз се управям и отивам на урок..
Не ми се ходи.Не ми се ходи.Не ми се ходи.Ще издръжа 2 часа,айде..
После ще уча по Литература и..ще решавам задачи..damn!
:smt051

theonlyone123
05-17-2011, 13:17
Хеейй :) :)
Сега учих по история и биология и мисля да си поспя малко,че съм много уморена и все не мога да се наспя ;ддд след тва ще влезна да се изкъпя , после ще се лакирам ии ще си изправя косата , ще напраа малко упражнения , ще вечерям ;д ии после ще си легна 8-) 8-) 8-)

RY
05-17-2011, 13:35
аз, ама само на 27
значи първият работник за 20 часа прави цялата работа (1) ии нормата му е 1/20
вторият работник за 20 часа прави 6/10 от работата и нормата му е 3/100
правиш си табличката, като на първия и втория ред си пишеш даденото за двамата работника, а на третия на А пишеш х, защото това се търси, на Т пишеш 9часа (това ти е дадено) и на N пишеш х/9
ето как ти става уравнението :
N1 + N2 = N3 => 1/20 + 3/100 = х/9
НОК на 20 и 100 ти е 100 => 5/100 + 3/100 = х/9
8/100 = х/9 => х = 8/100 по 9 х = 72/100, което е 72 %
надявам се да си ме разбрала ((:
Многооо 10х. :-)
Правих въпросите от матурата (без литературните,резюметата и там темата) и са ми верни. :grin:

Pamaa
05-17-2011, 14:53
^ Браво. То попринцип седми клас последно се учи граматика :) .

RainbowGirl
05-17-2011, 15:42
Аз да ви се похваля.. от уроците правихме пробен по мат. и имам 81 точки.. по формулата за оценка от миналата год. това прави 5,52и нещо.
Да изкарам толкова и на изпита накрая.. ще съм адски щастлива. :grin:

RY
05-17-2011, 16:03
Мерси. :-) Да наистина се учи в 7 клас последно граматика и затова ще си запазя всички тетрадки от тая година,за да преговарям в 12 клас,ако забравя нещо. :D
Видяхте ли какъв закон добавили? Да избираш втора матура само от 4 предмета,в зависимост в каква гимназия си..Примерно ако си в математическа,само физика,математика,химия,би логия..Ами ако искаш история,философия или някой от другите? :? Много гадно..На 13 не можем да знаем със сигурност какви искаме да станем. :?

t1nk3rb3ll
05-17-2011, 17:40
с риск да ме ЛИНЧУВАТЕ, ИЗГОНИТЕ или да... :booooomb: ъ....някакво друго подобно мъчение (понеже съм бивш седмокласник (тоест седмокласниЧКА)), ще си го напиша. Та, по темата. Ееее, доживях да го кажа: "ВСИЧКИ СМЕ МИНАЛИ ПО ТОЗИ ПЪТ"!!! Не се филмирайте много и въобще не се притеснявайте за тия изпити. Колкото повече се притеснявате, толкова по-зле за вас, понеже така има други неща, които да ви занимават мозъците. И така вместо да мислите за въпросите, ще се панирате и тогава... (няма да обяснявам) .. Щом сте си учили съвестно през годината, не само, за да изкарвате хубави оценки, и после да забравяте всичко, ами ви е останало нещо в главата, значи ще се справите. И както са се изразили по-горе, тези тестове все пак трябва да са на общото ниво, за да са достъпни за всички ученици...
И за да не се проточвам много, ще ви пожелая успех, не се притеснявайте, вярвайте в себе си и влезте там, където искате и сте си решили. :)

Pamaa
05-17-2011, 19:40
^Благодаря :-) .

Колкото повече наближава, толкова повече искам да идва и да минава :D . Вече нямам търпение да идва 31 и на всички мъки да се сложи край :grin: :grin: .

magiie
05-17-2011, 20:46
За коя матура се притеснявате повече: тази по БГ или по Мат.? :-o
Аз се притеснявам повече за БГ, само заради преразказа..

zlatit0o
05-17-2011, 20:50
Тази по Мат. ме притеснява повече :( Заради втория модул :X

LaChupacabra
05-17-2011, 20:57
мене ме притеснява повече математиката...ужасно трудна ми е >.<
иначе по БЕЛ ме е страх повече от теста отколкото от преразказа О.О аз обожавам да пиша преразкази 8-)

zlatit0o
05-17-2011, 21:04
^ Да.. и на мене преразказите са ми много яки да ги пиша 8-)

awesomesheepy
05-17-2011, 21:04
По математика,определено.Труд на ми е.Но..;///

Да минават по-бързо вечеееееееее и да се свършва!^________^

zlatit0o
05-17-2011, 21:09
Дааааааа! И да ни приемат къде то искаме и да си гледаме кефа през лятото :grin:

RY
05-17-2011, 21:24
По математика ме притеснява 29 задача..защото ги мразя от движение и от работа.Но може и да е алгебрична,в пробните има и такива случаи..И малко за 30 ме е страх.
А по български преразказа ме притеснява повече..Тестът ще го изям. 8)
По бел искам над 5,50,а по мат-5-5,20 и повече може. 8-)
Утре не съм учила много за даскало,ама..Като свърши се прибирам и цял следобед задачи.

LaChupacabra
05-17-2011, 22:47
охх утре класно...4-5 часа съм решавала задачи... раздела успоредник,трапец и тея съм го изяла направо!!! ох дано ми отлежи всичко в глаавата до утре....смятам сутринта да стана рано да си преговарям пак...охх мнооооооооого ми трябва 5! за 6 не се и надявам но ако имам пълна петица ще се гръмна от КЕФ!
ще имам 5 за годината ако имам 5 на класното....ох дано се справя :3 моооля стискайте ми палци! <3; D

vannes
05-18-2011, 06:08
^^ ще се справиш :wink: знам, че вече е късно да ти го кажа това, ама по-добре не преговаряй сега, ами си остави мозъка да почине малко .. защо според теб ни препоръчват преди изпита 1 ден да не правим нищо ??
иначе мен преразказът не ме притеснява никак ... по принцип ги пиша за по 31-32 или 33 точки .. един път само имах 35, ама над 30 е перфектно : )) тестът повече ме притеснява, ама някакси спря да ми пука ... квот такова ;дд

t1nk3rb3ll, толкова лоши ли изглеждаме, та чак да те линчуваме ?? ;дддд споко ангелчета сме си всичките :D я кажи сега какъв ти беше балът, по кой предмет колко имаше

awesomesheepy
05-18-2011, 09:13
Мина добре в даскало =)
Свършихме.
Утре почивен ден,но съм на урок по Математика до 3 и 30..;//////
та,голяма жега е<3
ще излизам
и довечера може да поуча по нещо..^_____^

theonlyone123
05-18-2011, 10:49
Преди малко се прибрах от дск ..
Сега мисля да хапна , после ще реша един тест по математика , ще отида да играя волейбол , после ще играя белот и ще се прибера ;д Обаче утре никви излизания и тн .. цял ден ще решавам задачи , щото в петък ми е класното по математика .. пхх ... трябваа ми 6 8)

Pamaa
05-18-2011, 10:57
Ухх. . в Карлово е едно такова, много е мрачно :-o ! Направо ми убива настроението :-x .

Днес класното беше лесно. Всичко задачи си написах, за жалост не бяха тези, които аз мислех, че ще са :D . Имаше две алгебрични и 4 геометрични. ВСИЧКО С ОПИСВАНЕ :) !
Ако искате може послед да ви напиша какво беше дадено на геометричните и да ви ги пусна да ги решите 8) .
Днес трябваше да ни върнат писмените по Биология, контролното по Физика, някой от 5-те преразказа по БЕЛ, контролните по История и да правим класно! За жалост само класно правихме и ни казаха оценките по История :) . Имам 5.60 ( само 3 шестици имаше в целия клас, една от които пълна :shock: ), много се радвам, защото мислех, че ще имам 4 :grin: :grin: .
В петък ще правим изходно ниво по ЗИП Математика, така, че трябва да поуча днес и утре :)

От изпитите повече се притеснявам за Математиката, защото паралелката, в която искам да влизам ми се умножава 3 пъти оценката от изпита по Мат., а по БЕЛ нито преразказа, ни то теста ме притесняват. Само не са ми любими упражненията за поправяне, но то няма как :D . С оценките от пробните ми става бал 32.750, доволно, но може и повече, особено по БЕЛ :? .

Pamaa
05-18-2011, 11:01
Преди малко се прибрах от дск ..
Сега мисля да хапна , после ще реша един тест по математика , ще отида да играя волейбол , после ще играя белот и ще се прибера ;д Обаче утре никви излизания и тн .. цял ден ще решавам задачи , щото в петък ми е класното по математика .. пхх ... трябваа ми 6 8)

Хаха. . аз пък яко разцъквам 3-5-8 :grin: FAV =D> :twisted:

zlatit0o
05-18-2011, 11:12
ООхх.. днеска беше супер! Като изключим двата часа математика, в които бях супер неадекватна :D
Сега отивам да хапна нещо малко почивка пред тв ии ще уча щото утре цля ден ще съм вънка.

Pamaa
05-18-2011, 11:15
Някой да каже как се записва 300 000 с думи на англ, плийс :::

zlatit0o
05-18-2011, 11:19
three hundred thousand, мисля че е така ама не съм сиг.

Pamaa
05-18-2011, 11:21
three hundred thousand, мисля че е така ама не съм сиг.

мерсаЖ :D :-)
Сега излизам, а в 3.40 съм на англ. ! SUCK :-o !

RY
05-18-2011, 11:29
Днес беше супеееер забавно.Накарах едно момче да ми се подпише на класната,защото бях забравила да я дам на наще. :D И той се подписа,ама накара още 98239 човека и на листа станаха поне 20 подписа. :razz: :razz: Половината училище се подписа на класната ми. :razz: Госпожата не я видя,но дано да я видя,искам да видя реакцията. :razz:
Сега ставам да си гледам сериала и да уча. :-)

magiie
05-18-2011, 11:51
Ами неска мина супер.. само дето имам 4 по физика :booooomb: ии вече в дневника имам 3,4 ;дд карай, петък ще я оправям тази 4-ка..

p.s.: остава 1 седмица до изпита по БГ ии толкова мн се вълнувам :grin: :grin: (искам да идва по-бързо ;дд)

polssa
05-18-2011, 12:49
Първата и надявам се последна 4ка за срока си получихх нескаа :booooomb: :-x :x Химияя... :booooomb: :x :-x Засега имам само 6-ци, а сега :x Има в класа само една 6-ца, тоест повечето имат 4..госпожата каза, че ще ми пише 6, ако на изпита на 3.06 имам висока оценка-мисля, че там ще се справя, з-то на олимпиадата по Химия имам висока оценка, а онзи тест се очаква да е по-лесен.. Но все пак ми е кофти...
С изключение на Химията, днес беше готинко :D Показаха ни снимките на отличниците- не се харесвам много, ама аре.. :D Сега имам да пиша за частните (по БЕЛ и математика), ще реша още два теста по математика ии..ще уча по География или Химия ..

zlatit0o
05-18-2011, 15:39
ОО забравих да кажа, че днеска имаме родителска :D За 2 месеца три родителски ;х

Wanderer1
05-18-2011, 16:21
Здравейте! От колко много време не съм писала направоо... ама тая математика ужасс. В понеделника си направих класната, беше лесно. Сигурно ще имам 6, ама да видим. От миналата година теста е супер лесен, ама оная задача от движение(29) Ако има такава няма да имам повече от 5-6 точки за нея. Дано поне другите да са лесни, щото и геометрията не ми е любима... :?
Опаа, дълго стана, ама :oops:

Pamaa
05-18-2011, 16:51
ОО забравих да кажа, че днеска имаме родителска :D За 2 месеца три родителски ;х

Оххх. . като има родителска ми се иска да умра! Много ги мразя :x . Не, че съм някоя, която не учи или нещо такова, ама съм си сус ( тъпо звучи, ама тва си е точната дума :D ), само някой нещо да ми каже и си има проблеми един месец. Лошото е, че повечето пъти всичко стига до класната, а тя го разказва доста цветущо на баща ми/майка ми. Миналата година беше казала, че аз и моите приятелки сме лъжели, че ходим на тренировки по волейбол и, че сме ходили да пушим и сме се разкарвали по кафенетата :? . Тъпа работа. Ест, че ходя на кафене, но не лъжа родителите ми и всичко си им казвам! Баща ми дори не ме попита дали това е истина, защото много добре знае, че нито пуша, нито го лъжа къде ходя. И всичко това беше станало, защото майката на едно момиуче от класа ме мрази и говори простотии на класната :-x .

awesomesheepy
05-19-2011, 07:22
Добро утро! ^___^
Аз сега ще уча по история,химия(преговор) и литература..и съм на урок от 13:00,след което излизам..

П.П утре съм рожденничка,йей!

MegiBoOm
05-19-2011, 07:38
Дано утрешният ден ти донесе късмет на изпитите! ^^
Хораа...нещо започвам да се притеснявам...От няколко дена започнах САМО ЗАДАЧИ ВТОРИ МОДУЛ ДА РЕШАВАМ, ама не мога :shock: смис решавам там, стигам до янкъде и край....дотук!
Нешооо взе да ме хваща шубе....някои пък ми се струват изключително трудни! Дали вие ще успеете да решите и да ми помогнете с 28 и 30:
http://prikachi.com/images/970/3356970a.jpg :(

Waterpolo1997
05-19-2011, 08:05
Хораа...нещо започвам да се притеснявам...От няколко дена започнах САМО ЗАДАЧИ ВТОРИ МОДУЛ ДА РЕШАВАМ, ама не мога :shock: смис решавам там, стигам до янкъде и край....дотук!
Нешооо взе да ме хваща шубе....някои пък ми се струват изключително трудни! Дали вие ще успеете да решите и да ми помогнете с 28 и 30:

Мммм...най-обичам 30та задача(най ми е лесна 8-) ).Вече поочти я реших.След малко ще кача някакво решение(може и нищо да не разберете) :D :D

RY
05-19-2011, 11:34
Хора,помогнете с едни задачи! За утре ни даде един тест,от първия модул 2 задачи не ми се получават,а от втория модул едната я реших със сигурност,на другите само някои неща.
1.На чертежа CL е ъглополовяща на АСВ,а BL е ъглополовяща на външния ъгъл при върха В на тр.АВС.Ако ВАС=50 градуса,то градусната мярка на CLB e:
А)30 б)45 в)25 г)70
Чертежа: http://prikachi.com/images.php?images/849/3357849n.jpg
2.Две леки коли тръгнали едновременно съответно от градовете А и В за град С.
Средната скорост на първата кола (която е тръгнала от А) е 80км/ч,а на втората-70 км/ч.След 4 часа първата кола настигнала втората.Разстоянието между градовете А и В е:
а) 30км. б)40км в)45км г)50 км.
Чертеж: http://prikachi.com/images.php?images/871/3357871C.jpg
От втория модул: Дадено е уравнението 3(ax-2)-5=4ax,където параметърът а е цяло число.Да се намери броят на стойностите на параметъра а,за които коренът на уравнението е естествено число.
2.Даден е ромбът АВСD.Построена е ъглополовяща на DAC,която пресича страната DC в точката М,така че АМ=BD.Да се намери големината в градуси на острия ъгъл на ромба.
Чертеж:http://prikachi.com/images.php?images/896/3357896H.jpg
Само АМ=BD не мога да включа някакси.
3.Да се реши уравнението a(3x-4)-1=4a^2+x (samo a e na vtora),в което а е параметър.
Благодаря многгонгмног на този който помогне. :-)

Pamaa
05-19-2011, 14:15
Мързи ме да ги решавам, но на първата задача ъгъл CLB е 90 градуса ( имаше една такава една задача в учебника, в която се доказваше това ).

Втората след малко може да ти пусна решението, защото мисля, че ще мога да я реша
:) .

Pamaa
05-19-2011, 14:29
http://www.prikachi.com/images/640/3358640l.jpg :) , ако правилно съм разбрала :D

Две са възможностите! При -1 отново се изпълнява решението :)

Маги, нашите часове попринцип са по 40 минути :grin: , а, когато изпращахме абитурентите бяха по 30 :D

magiie
05-19-2011, 16:59
Ооо по нищо не съм учила, обае имам супер мн домашна ;дд
Хора.... Утре часовете са намалени и първите 2 часа няма да ги карам, заради абитуриентите :grin: :grin:
1 час = 45 мин (попринцип)
2 часа = 40 мин (утре)

Якоо 8)

vannes
05-19-2011, 17:29
RY, първата не ми се получава, ще я помъча още малко .. на втората отговорът е 40 км .. искаш ли решението ?? другите ей сега ще си погледна

RY
05-19-2011, 17:44
Много благодаря и на двете! Да,ако може решението на втората.
Пама,и на мен така ми се получи,че е една стойност,но не бях сигурна.
Ако някой реши другите,нека свирка. :-) Ако не,утре ще ги препиша от някой,пък и като питам хората от класа,повечето не са решили доста,така че аз съм добре. 8-)
Утре имам изходно по литература,почти не съм учила,но уж всичко знам. :D

Pamaa
05-19-2011, 17:48
http://www.prikachi.com/images/640/3358640l.jpg :) , ако правилно съм разбрала :D

Две са възможностите! При -1 отново се изпълнява решението :)

Маги, нашите часове попринцип са по 40 минути :grin: , а, когато изпращахме абитурентите бяха по 30 :D

magiie
05-19-2011, 17:55
При нас ги намалят с 25 минути :grin: ии oстават 20 мин за учене ;дд

vannes
05-19-2011, 18:00
RY, стойностите са две . забравяте, че 11 се дели и на 1 => а = -1 и а= -11 оттам -1 . (-11) = 11

решението не мога да го снимам, затова ще пиша ..
пътят между А и В = х
пътят, който изминала втората кола = у
пътят, който изминала първата кола = х + у
първата кола е изминала х+у за 4 часа с 80 км/ч
S = V . t => x+y = 4. 80 = 320 км
втората кола е изминала у за 4 часа със 70 км/ч
S = V . t => y = 4 . 70 = 280 км
х = 320 - у => х = 320 - 280 = 40 = > S A-B = 40 км
другите ми се опъват ;ддддд

Waterpolo1997
05-19-2011, 18:51
Някой може ли да ми каже какво беше ПОЛИНОМ и ако може някакво решение на задачата

Разложете полинома x^3 - 4x^2+x+6 на множители
4x^2 само х е на втора степен

vannes
05-19-2011, 18:54
аз не мога ;дд

magiie
05-19-2011, 18:58
За първи път го чувам това "полином" :D :D

IWannaBeSedated
05-19-2011, 19:10
Някой може ли да ми каже какво беше ПОЛИНОМ и ако може някакво решение на задачата

Означава многочлен. 8-)

Waterpolo1997
05-19-2011, 19:12

Означава многочлен. 8-)

Как не се сетих :x:x:X 8-) 8-)

E като се опитам да го разложа се получава
x(x^2+2)-2(x^2+3)
Как би трябвало да се реши :D

SladkaZagadka
05-19-2011, 19:29

Мммм...най-обичам 30та задача(най ми е лесна 8-) ).Вече поочти я реших.След малко ще кача някакво решение(може и нищо да не разберете) :D :D

Може ли решение на 29та? Моляяя :-)

Waterpolo1997
05-19-2011, 19:34
Йееесссс бейбе 8-) Реших 29(май :Д)
Означавам с Х годините на брат му
Допустими стойности:х>0
4+х=3х
-2х=-4
х=2
Годините на Иван са 4+х;4+2=6 години
Годините на брат му(не са нужни)=х=2години

Breh 8-)

SladkaZagadka
05-19-2011, 19:35
Йееесссс бейбе 8-) Реших 29(май :Д)
Означавам с Х годините на брат му
Допустими стойности:х>0
4+х=3х
-2х=-4
х=2
Годините на Иван са 4+х;4+2=6 години
Годините на брат му(не са нужни)=х=2години

Breh 8-)

:D :D Решили сме я едновременно .. Мерси все пак

RY
05-19-2011, 20:26
Тая задача е много лесна за 29,според мен. 8-)
После искате ли да ви пусна една 30та,която за мен пак е многооо лесна? :D
Благодаря за решените задачи. :-)

Waterpolo1997
05-19-2011, 20:54
Пусни я да видим.

vannes
05-20-2011, 06:08
awesomesheepy, миличка, честит рожден ден ! :-) Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет и много, много добри приятели, с които да споделиш щастието и късмета ;дд ии да влезнеш където искаш ! хайде приятно прекарване на празника !!

Pamaa
05-20-2011, 10:12
awesomesheepy, честит рожден ден, мацка :mrgreen: :twisted:

Днес супер яко ни пре...! Предпоследния час ни беше свободен, но никой не ни каза, че и последния няма да го караме :-x . Лигавихме се сууУпер много :razz: .

По математика имахме изходно :shock: . 20 задачи и всяка от тях с описване на решението, но накрая не ми взеха листа с решенията, а само тези с отговорите!! Срашно нечестно! За задача ни се падат по 2 минути, а и трябваше на всичко да правим чертеж #-o .

Трябваше 15 мин да седя при госпожата по СИП БЕЛ и направо умрях, защото в стаята й миришеше на умрели катерички :-s

magiie
05-20-2011, 10:23
awesomesheepy честит рожден ден, всичко най-хубаво и каквото си пожелаеш да се сбдне :-)

Неска трябваше да са ни по 20 мин часовете, обаче 1-я час мина наредба,че ще са 30 :booooomb: А пък голямото междучасие- 10 мин. :shock:
Иначе не са ме изпитвали, беше як ден.. изпращахме абитуриентите :grin:
ии в сряда (25.05) ще имаме урок по математика с г-жата.. хич не ми се ходи!!! ;дд

zlatit0o
05-20-2011, 11:07
awesomesheepy Честит рожден ден! Да си жива, здрава и много успех и късмет във всички начинания :-)

Днеска беше яко, часовете бяха по 30 мин. и празнувахме също.
Сега чак в четвъртък сме на у-ще нали?

polssa
05-20-2011, 11:23
awesomesheepy, честит рожден ден !! Всичко най-хубаво и да те приемат, където искаш :-)
Хех, вчера си видях гимнaзията, в която ще кандидатствам ( 91 НЕГ :smt007 ) (не че преди не съм я виждала де, все пак брат ми учеше там :D:D ) ии направо си викамм " Ех, пожелавам си всеки ден да минавам по тая улица.. " и седя така и я гледам гимназията :D
Утрее ни е последното занимание в СМГ :cry: Толкоо е яко тамм .. добре поне, че си разменихме с половината хора скайпове, фейсбуцции и пр..
Сега имам да решавам един пробен изпит и после на Софияя..
П.С. Нашите часове не бяха изобщо намалени :booooomb:
ПП.С. Някой знае ли дали ще има концерт на Еминем на 28 май ? (в София), щото едно момиче от нашия клас каза, че ще има, даже и билети може да ни уреди, ама в гугъл нищо не намрирам за тая дата :-o :D

theonlyone123
05-20-2011, 14:30
awesomesheepy честит рожден денн ! пожелавам ти всичко най-хубаво и нека влезнеш там където пожелаеш :-)

Иначе моя ден беше някъв мн як ... само дет ми стана лошо и си тръгнах от последния час ;хх ;д ... все тая .. вече съм по-добре и след малко може би ще излезна за малко ;д :)

MegiBoOm
05-20-2011, 15:11
awesomesheepy честит рожден ден мила! Да си жва и здрава, мноооооооооого късмет, любов, добри приятели и не на последно място - сбъдване на всички мечти! ^^

Иначе днеска не беше нищо специално! Тъпня....само дето тая по биология малко "разведри" обстановката с това,че ще ми остави 5 :-x и че ако на външното имаме по-малко от 5, нямало оттогава нататък да живеем спокойно... #-o #-o #-o тая е луда.

Утре съм на пробен по БЕЛ от курсовете ми, а в неделя по математика. Сега уча и решавам тестове по български и такам...айде чао засега! 8-)

RY
05-20-2011, 16:46
awesomesheepy,честит рожден ден! :-) Да влезеш в английска или френска (ако си си променила желанието,в желаното училище),едно незабравимо лято,много усмивки,здраве и успех като осмокласничка. :grin:
Днес беше среден ден..Изходно по ИТ мина горе-долу.По литература беше трудно,но сички с общи усилия го направихме. 8-) Тая по история май ми е писала 5 на една контролна,ама карай.
Сега правя един многооо труден тест по бел.
По-късно ще пусна обещаната 30та задача.

LaChupacabra
05-20-2011, 17:09
Сиилв,честит рожден ден!!! :grin:
Да си жива и здрава,много щастлива,много усмивки,истински приятели и незабравими моменти,много сбъднати мечти,успех в любовта и да имаш висок бал=>да влезеш където най-много искаш! :---) :---) :---) :---) :---) :---)

*бтв помня че в някаква тема беше писала че слушаш Skillet и ако е така и не греша - поздрав :---) - http://www.youtube.com/watch?v=1mjlM_RnsVE

та така в четвърктък класното мина и какво да кажа...1 и 2 задача си направих всичко без грешка! описания,четежи -всииичко! а 3 задача охх много ме яд..не ми стигна времето и написах само една трета :(
днес беше забавно ;Д бях 1ва смяна...едвааааааааааам станах :Д малко се успах ;D имах 3 и 4 час литература и госпожата освободи мен и още няколко човека защото сме оформени за срока/годината ии беше много забавно 8-) тая вечер мисля да си почивам а утре- много,много,мнооооого задачи :/

П.П. - ей останаха ни 7 днеа т.е. седца до изпита по БЕЛ и 10 до математиката :booooomb:

Waterpolo1997
05-20-2011, 18:33
П.П. - ей останаха ни 7 днеа т.е. седца до изпита по БЕЛ и 10 до математиката :booooomb:

Което е многоо гадно,щото много се притеснявам(което не е присъщо за мен).

Strength
05-20-2011, 21:10
Незнам за вас,ама аз да изкарам над 5 по математика ще е супер. :D По БЕЛ и 4 да имам пак влизам с над 31 бал. :D
Вие към какви оценки се стремите?

Waterpolo1997
05-20-2011, 21:20
Математика - 4.80-5.50
Български - 4.60-5.20 8-)

awesomesheepy
05-20-2011, 21:32
Благодаря ви много.Гушкам ви всички ^__^
Днес мина яко,смисАл да..доволна съм,
колкото до даскало-прайхме тест по бг зип,пф
също и..бяха по 30-минутни =)
свърших рано..

Утре съм на урочец по математика -.- а вече хич нямам желание,ама;/
и после ще излизам.

Аз се стремя:
по БЕЛ - 5,50 - 5,75 - и нагоре.
по Математика - ако хвана 4,50 ще съм най-щастливата ^____^

MegiBoOm
05-21-2011, 06:09
Днес съм на пробен по БЕЛ /последен/! Стискайте палци да си го направя, както трябва! (:
Инче моите стремежи са:
- Математика - 4,80 до 5,25 /там някъде/
- БЕЛ - 5,40 до 5,70 :)

Greennight
05-21-2011, 06:33
Днес съм на пробен по БЕЛ /последен/! Стискайте палци да си го направя, както трябва! (:
Инче моите стремежи са:
- БЕЛ - 5,40 до 5,70 :)Извинявам се за спама,но Меги ти 7 клас ли си ? Мислех,че си поне 8-9,изглеждаш много хубава и надраснала възрастта си :P

MegiBoOm
05-21-2011, 06:52
^Хах, благодаря ти много! (:

kamen971
05-21-2011, 07:54
Еми аз се стремя по МАТ: 5-5,30 ,а по БЕЛ: 5,70-5,80 ! :P

kamen971
05-21-2011, 07:56
Инче моите стремежи са:
- БЕЛ - 5,40 до 5,70 :)Извинявам се за спама,но Меги ти 7 клас ли си ? Мислех,че си поне 8-9,изглеждаш много хубава и надраснала възрастта си :P
Пуснете снимка да видим ? :-P

magiie
05-21-2011, 08:21
БЕЛ: 5.50
Мат.: 4.50 8-)

Днес ще решавам 1-2 втори модула ии така..

RainbowGirl
05-21-2011, 08:26
awesomesheepy честит рожден ден.. !! Пожелавам ти всичките ти мечти да се сбъднат и умната.. :) Малко късно ти честитя, обаче вчера не сядах на компютъра.. 8-)
Иначе по БЕЛ се стремя за над 5,50
По математика за над 4,80
Дано да не се паникьосам.. :D

MegiBoOm
05-21-2011, 09:05
ето:
http://prikachi.com/images/17/3365017j.jpg
http://prikachi.com/images/18/3365018d.jpg - дясно 8-)
http://prikachi.com/images/891/2953891n.jpg

Хора, само не искам да се шашкате! Напротив, нека се радваме,че най-накрая всичко привършва и чак след 5 години пак ще се "мъчим" така! Смятам,че всички от тук ще се справим много добре! :)

Pamaa
05-21-2011, 09:18
Аз се стремя:
по БЕЛ - 5,50 - 5,75 - и нагоре.
по Математика - ако хвана 4,50 ще съм най-щастливата ^____^

И аз така, въпреки, че по мат мисля, че мога и много повече :)

SmilezZz
05-21-2011, 09:39
Недейте да се целите така.. Не си поставяйте някакви определени граници за това ,какви оценки искате да получите..
Просто не се притеснявайте.. Няма нищо страшно..
Лично при мене миналата година квесторите бяха много добрички и накара всички ни да се отпуснем.. (:
Хайде,успех..

Fiction7577
05-21-2011, 10:01
Първата година в гимназията ще ви е най-трудно. От там нататъка.. живот! :grin: :D :D

Waterpolo1997
05-21-2011, 10:02
Меги от Варна ли си?

vannes
05-21-2011, 10:23
Здрастиииииииииииииииии ...
плаша се от себе си ! имам 6 на класното по мат, а дори майка ми се зарадва повече от мен ;ддд смисъл или съм свикнала вече с мисълта, че имам само шестици по математика, или тотално е спряло да ми пука ... не знам ...
след около час заминаваме за вилата и ще се върнем чак във вторник, ако е хубаво времето .. ако вали ще се върнем в неделя ;дд
нали един ден преди изпита не трябва да се учи (ок тва го знаех, ама не знаех другото) трябва да правиш само нещата, които обичаш ! а аз ще ходя на кола маска :lol: иии ще излизам

RY
05-21-2011, 10:38
Еми аз по български някъде 5,50-5,80,а по математика 5-5,50..Ако имам примерно по математика 5,4,а по бел 5,7,балът ми става предостатъчен. :grin: Но все пак не си поставям граници.
Абе хора,вие учите ли задачи от втори модул наизуст? Щото госпожата от урока ми каза,че ако не мога да ги реша,а имам решенията,да ги уча наизуст.Та неска ще уча такива.

Evie
05-21-2011, 13:47
Абе хора да ви питам вярно ли е, че ако те приемат в гимназията, която си писал на първо място, не можеш да се откажеш от нея и да влезеш другаде.. питам защото си вече си нямам никаква идея в кое училище искам да вляза :D
А иначе аз на пробните изпити имам 71,5 точки по математика и 80 по български.. надявам се на истинските да изкарам 5-5,50 по математика и 5,40-5,90 по български
RY аз уча само основните задачи и теореми наизуст.. и то не самите доказателства, а колкото да ги знам.. доказателствата сама си ги извеждам :)

magiie
05-21-2011, 14:21
Ами вярно е.. защото ако се откажеш от първото си желание не можеш да влезеш в другите и трябва да ходиш в някакво СОУ ;д

zlatit0o
05-21-2011, 14:37
До сега решавах тестове.. и сега излизам ^^ :D:D

RY
05-21-2011, 14:44
Намерих супер як блог с уникални картинки- http://scodoz.tumblr.com/ . :smt007
Днес не съм решавала тестове,след малко ще се къпя,а тестове после.
Вие ако примерно влезе по второ желание,смисъл втората гимназия която сте писали,ще се запишете ли на второ класиране да се пробвате за първо желание? Защото то мястото не се губи,само ако отидеш на трето класиране губиш мястото..

Fiction7577
05-21-2011, 15:04
Абе хора да ви питам вярно ли е, че ако те приемат в гимназията, която си писал на първо място, не можеш да се откажеш от нея и да влезеш другаде.. питам защото си вече си нямам никаква идея в кое училище искам да вляза :D

Ми значи ако те приемат по първо желание, но по някакви обстоятелства не искаш да влизаш там, чакаш 3-то класиране, там ако не се лъжа желанията се пишат на ново и готово.

Обаче не е особено препоръчително, тъй като до тогава доста хора ще са се записали в училищата където са ги приели и не се знае колко свободни места ще има, ако въобще останат.

MegiBoOm
05-21-2011, 16:21
От СофЕто съм! 8-)
Днеска последният ми пробен по БЕЛ мина сравнително добре - теста беше гаден, а преразказа хипер лесен. Изписах 4 стр. :D

След малко почвам да правя един пробен по математика!
Утре имам урок по математика до към 11, а след това от 14.00 /май/ съм на последен пробен по мат.! Натоваренооо......

MegiBoOm
05-21-2011, 18:14
Здравейте отново! Много бих искала да видя как ще решите 27,28,29,30 зад.?
http://prikachi.com/images/74/3367074c.jpg

kamen971
05-21-2011, 18:29
На 27 задача числото 35 ли е ? :)

MegiBoOm
05-21-2011, 18:35
ам нямам отговорите...

kamen971
05-21-2011, 18:49
ам нямам отговорите...
Еми то по този начин малко се обезсмисля решението ,но... 27 задача не може ли да я решиш ..? :shock: Супер е елементарна.Като за начало числото трябва да се дели на 7 и пишем всички двуцифрени числа, които се делят на 7 :14,21,28,35........Първите очевидно не стават ,защото при 21 ,,1,, е единицата 7х1 на 7 :? и при другите не се получава.При 35 ,,5,, са единиците и 5х7 на 35.Значи числото е 35! :P

MegiBoOm
05-21-2011, 18:57
А не би ли трябвало да е нещо като:
-означаваме числото с xy => xy=7y

kamen971
05-21-2011, 19:02
Нищо общо.. :razz: За какво ти са тези уравнения,защото само си усложняваш задачата така? :? Аз на ум я реших ако на изпита има такива задачи ще имам много висока оценка,после си я разписах за да си я проверя.Нищо лично ,но ако се затруднявате на такива задачи не знам,изпита наближава.Решавайте повече!Тази на ум трябва да я решавате . :)

SladkaZagadka
05-21-2011, 19:17
Нищо общо.. :razz: За какво ти са тези уравнения,защото само си усложняваш задачата така? :? Аз на ум я реших ако на изпита има такива задачи ще имам много висока оценка,после си я разписах за да си я проверя.Нищо лично ,но ако се затруднявате на такива задачи не знам,изпита наближава.Решавайте повече!Тази на ум трябва да я решавате . :)

Камене, при тази задача може и да става, но всъщност принципът въобще не е такъв и се решава с уравнение! Така че не я бъркай, моля те!

27 . ab = 7b
10a + 1b = 7b
10 a = 6b / :2
5a = 3b
b = 5a/3

Знаеш, че и а, и b са цели числа, а числото ab трябва да е естествено => първото число а, при за което b принадлежи на множеството на естествените числа, е всъщност а . Така получаваш и b. Или по-просто казано : коя е най-малката стойност на а, за която b e eстествено число (положително, цяло, без нула) ? Трябва да се отървеш от тройката в
b = 5a/3 , следователно а = 3, b = 5 . Числото ab = 10a + b = 35 :-)

MegiBoOm
05-21-2011, 19:22
Разбрах я , благодаря ти. Вече ще знам как да ги решавам! (:

RY
05-21-2011, 19:29
Точно..За този вид си има определен начин.Камене не бъди толкова убеден.
Нищо лично де,сега да не започнем да се караме. 8-) Пийс.
Аз сега ям кроасан ( :lol: ) и после сигурно ще си гледам сериала и ще реша някой нощен тест. :razz:
Меги,после ще ги опитам.

kamen971
05-21-2011, 19:34

Камене, при тази задача може и да става, но всъщност принципът въобще не е такъв и се решава с уравнение! Така че не я бъркай, моля те!

27 . ab = 7b
10a + 1b = 7b
10 a = 6b / :2
5a = 3b
b = 5a/3

Знаеш, че и а, и b са цели числа, а числото ab трябва да е естествено => първото число а, при за което b принадлежи на множеството на естествените числа, е всъщност а . Така получаваш и b. Или по-просто казано : коя е най-малката стойност на а, за която b e eстествено число (положително, цяло, без нула) ? Трябва да се отървеш от тройката в
b = 5a/3 , следователно а = 3, b = 5 . Числото ab = 10a + b = 35 :-)
Аз бъркам ..? :lol: Значи за да решиш тази задача ти трябва уравнение?Аз я реших без никакво уравнение,според мен е излишно в тези задачи уравнение.Нима с това уравнение и тези разсъждения ти ще я решиш по-хитро и бързо.В математиката задачите винаги имат по-лесен начин за решаване и според мен тези ,,писания,, са напълно излишни.

zlatit0o
05-21-2011, 19:43
Камене.. нали знаеш, че точно задачите от втория модул са за описване :)

SladkaZagadka
05-21-2011, 20:44
kamen971, не съм казала, че бъркаш, а че Я бъркаш . И не винаги ще стане с нацелване. Като знаеш, че x на квадрат = 81 и се търси x много лесно с нацелване ще кажеш, че е 9, но е и -9 .

Strength
05-21-2011, 21:03
Какво го нападате човека.Много си е прав даже.При положение,че се надпреварваш с часовника,ще решаваш дълги уравнения,отколкото да я решиш на ум...А и доколкото знам,на 26 27 и 28 задачи не се проверяват решенията.И според мен е по-правилно рационалното смятане в този случай.

kamen971
05-22-2011, 06:18
Аз не го нацелвам. Логиката ми е следната,числото трябва да се дели на 7 и пиша първите числа,които се делят на 7 и то се вижда ,че е 35 с просто око.Не знаех,че ,26,27,28 се оценяват от учител,искат ти просто отговор.Никой не ти гледа решението и на това ако му казвате нацелване . :?

kotetyyyy
05-22-2011, 06:18
Здравейтеее!! :smt003 Ужасс наближава изпитаа!!! По БЕЛ някак не се притеснявам толкова, колкото за математика и най-вече вТоРи модууул!
За край на годината е организиран бал :razz: И то какъв бал ще бъде- всички 7 класове ще бъдем заедно, вместо само нашия си клас, а в нашето училище сме 7 паралелки :-s Ще има за ядене кебапчета :D и ще се изберат 3 най-добре танцуващи двойки, които после ще се състезават. Слагат един вестник и момичето и момчето танцуват, после го згъват на две и не трябва да излизаш от вестника :-D после го сгъват на 4 и момичето трябва да се събуе и да стъпи на краката на момчето и така да танцуват. Ще бъде много смяях :D И на мен много ще ми липсва класа и класната. А и аз съм ЗААА да направим тема там... настоящи осмокласници или предстоящи, или каквото решите. Много дълго стана чаооо
:-) :-)

kamen971
05-22-2011, 06:30
Аз не го нацелвам. Логиката ми е следната,числото трябва да се дели на 7 и пиша първите числа,които се делят на 7 и то се вижда ,че е 35 с просто око.Не знаех,че ,26,27,28 се оценяват от учител,искат ти просто отговор.Никой не ти гледа решението и на това ако му казвате нацелване . :? Как ще го нацеля ,това нищо общо няма с нацелването.Тази задача пак казвам,че се решава на ум.Знаеш ли на какво ниво ми е математиката изобщо за да казваш ,че съм го оцелил ,първо прочети какво съм написал и логиката ,която влагам в написаното.И ще видиш,че моето решение не е нацелване и е много по- лесно и добро от твоето. :wink:

Pamaa
05-22-2011, 09:25
Мацки, оставете Камен, НЕ СТЕ МУ НА НИВОТО! :wink: ;-)

Вчера бях на имен ден, утре съм на рожден ден, а днес решавах задачи и ще излизам :)

http://28.media.tumblr.com/tumblr_kxvywqvNZC1qb0n4mo1_500.jpg тоя ми прилича на един педофил :shock: :shock: , а това http://24.media.tumblr.com/tumblr_l86iz6QQbM1qzv83io1_500.jpg го имаше в учебника по История :lol: 8-)

IchLiebeHardcore
05-22-2011, 10:27
Хораа 5 дена до изпитите :shock: Кога беше времето, когато си викахме '' ех, още 5 месеца ще има да си науча, да си опр оценките. '' А сега 5 дена.. Незнам немога да го повярвам 8-)

zlatit0o
05-22-2011, 10:34
Еми да.. бързо минава времето.

Pamaa
05-22-2011, 10:38
Аз за БЕЛ не се притеснявам, но за Математиката 'шИ умра :D :shock:

zlatit0o
05-22-2011, 10:39
^ Аз също :D

Pamaa
05-22-2011, 10:53
Също не ме е толкова страх, че няма да реша някоя задача, ами, че може да ми анулират работата :shock: !

Strength
05-22-2011, 10:55
Също не ме е толкова страх, че няма да реша някоя задача, ами, че може да ми анулират работата :shock: !
И от какъв зор ще ти я анулират? :D

Pamaa
05-22-2011, 11:05
Абе де да знам, може нещо да надраскам без да вися или пък на някое място да ми пусне повече мастило химикала :D

http://www.youtube.com/watch?v=qiQj0o8BOYw :smt006 :smt020

Strength
05-22-2011, 11:06
Едва ли за такива малки грешки ще ти анулират цялата матура. 8-)

Pamaa
05-22-2011, 11:11
Друго, от което ме е страх, е да не ми се паднат някакви забутани квестори! Защото миналата година на едно момиче от моето училище не бяха поискали да й дадът нова белова, а тя я беше надрскала. Извинението им било, че нямали други! Така на мацката й анулираха работата и никъде не влезе :) .

Хора, на вас дадоха ли ви номерата?

Strength
05-22-2011, 11:15
За какви номера става дума?

Fiction7577
05-22-2011, 11:18
Друго, от което ме е страх, е да не ми се паднат някакви забутани квестори! Защото миналата година на едно момиче от моето училище не бяха поискали да й дадът нова белова, а тя я беше надрскала. Извинението им било, че нямали други! Така на мацката й анулираха работата и никъде не влезе :) .

Грешката е само в нея. Преди изпита квесторите ви обясняват изключително подробно правилата, къде не трябва да се драска и подобни. Това, че тя е "блеела" през прозореца е нейн проблем. :)

А това за многото мастило да ти пусне химикала, ме уби.. :lol: :lol:

RY
05-22-2011, 11:20
И мен ме е страх да не попадна на забутани квестори. :o
Иначе на нас номерата още не са ни ги дали..На 25 на училище ли сме? Ако не сме значи трябва да ни ги дадат на 26,но тогава малко хора ще дойдат. :?
Иначе това са номера,с които полагаш изпита..Без тях не можеш.На тях май пише и в коя стая си,но не съм много сигурна.Този входящ номер го пишеш там на бланката,защото работите са анонимни.

Pamaa
05-22-2011, 11:27

Грешката е само в нея. Преди изпита квесторите ви обясняват изключително подробно правилата, къде не трябва да се драска и подобни. Това, че тя е "блеела" през прозореца е нейн проблем. :)

Абе знам ли ги какви ще оценяват! Всякакви злобари има в днешно време :lol: ! И не съм съглясна, че тя е в грешка, защото си е в правото да си иска втора белова!

Fiction7577
05-22-2011, 11:31

Абе знам ли ги какви ще оценяват! Всякакви злобари има в днешно време :lol: ! И не съм съглясна, че тя е в грешка, защото си е в правото да си иска втора белова!

Не се знае. Да си поиска втора чернова да, но белова ... става сложно. Може да няма бройки и куп други пречки. Така че, ако ще задрасквате, нека бъде възможно най-малко.

А те те оценяват без да знаят коя/кой си и т.н., пликовете с имената се отварят чак като са проверени изпитите. Пък и никой няма да посмее да злобее, понеже после и министерството проверява и куп други учители, не може да правят каквото си поискат. :D :D

RY
05-22-2011, 11:37
Пама,и момичето къде влезе? :( Остана да повтаря или в някое соу (ти си писала че не е влязла никъде де но)
Хора,пак да питам-на 25 на училище ли сме? :lol:

Strength
05-22-2011, 11:37
А да ви попитам,вие вече избрахте ли си училища,в който ще учите в 8 клас?Вероятно сте казвали по-назад в темата,ама не ми се търси. :D Аз вече твърдо съм си избрал НТГ Пловдив.А вие?

LaChupacabra
05-22-2011, 11:49
на 25 не се учи...чак на 26 сме на училище ии искрено се надявам часовете да са намалени поне за 7 клас иначе е ебаси преебавката...

аз сега ям,слушам си музика ии си решавам тестове по БЕЛ ;D след малко мисля да направя 2-3 трансформираще преразказа че цяла година съм правила само 3! 8-) лесни са ми ама все пак мисля че ми трябва малко тренировка 8-)
иначе и мен ме е страх да не ми анулират работата...каквато съм блейка ще взема без да искам да драсна някъде и... >.<

ъъ бтв колко време имаме да направим преразказа? час или час и половина?

RY
05-22-2011, 11:51
За преразказа е час и половина.Ама то докато го прочете квестора ще минат 5-10 минути,после и ние като го четем 15 минути,тъй че пак става час колкото първия модул. :(

shpekovsalam
05-22-2011, 11:52
Миналата година, когато правих по Математика имаше въпрос, където трябваше да се мисли логически. Отговора мисля, че беше 10 така, че бъдете внимателни ако има такъв въпрос. Сравнително лесен е, но изисква концентрация. Дано по БЕЛ да ви се падне лесна тема, че миналата година беше супер тъпа. Мисля, че се казваше "Вида". Простотия до шия!

awesomesheepy
05-22-2011, 12:29
И аз се притеснявам за това.
Тази седмица какви са ви плановете?По колко часа ще учите?И само по БЕЛ и МАТ ли?Ще излизате ли?
Аз тази седмица стегнато си работя,няма да ходя на даскало дори и в четвъртък(поне така си мисля) всеки ден ще решавам тестове,и ще пререшавам от уроците,както и ще правя тестове по БЕЛ.

Исках да питам,можем ли да си ограждаме/пишем/чертаем в/у тестовия лист?Където са ни условията на задачите и избираемите отговори и т.н?;///

XxStupidMuffinxX
05-22-2011, 13:56
И аз се притеснявам за това.
Тази седмица какви са ви плановете?По колко часа ще учите?И само по БЕЛ и МАТ ли?Ще излизате ли?
Аз тази седмица стегнато си работя,няма да ходя на даскало дори и в четвъртък(поне така си мисля) всеки ден ще решавам тестове,и ще пререшавам от уроците,както и ще правя тестове по БЕЛ.

Исках да питам,можем ли да си ограждаме/пишем/чертаем в/у тестовия лист?Където са ни условията на задачите и избираемите отговори и т.н?;///

Аз ще уча цяла седмица.Даже в момента решавам задачи.И смятам да не излизам..
Ииии да..мисля, че може да се ограждат отговорите на самия тест..поне на нас така ни каза класната.Те квесторите би трябвало да кажат. :)

electricxx
05-22-2011, 14:07
Здрастиии... 8-)
аww остават 5 дена до изпита по БЕЛ :shock:
лично не се притеснявам толкова за него, отколкото за този по МАТ ;д
2 дена си почивах а сега почвам здраво да уча и да правя тестове по БЕЛ и 2ри модул по МАТ...по БЕЛ най-вече преразкази, защото повечето теория я знам..иначе съм от Варна и ще кандидатствам в 1ВА и в 4ТА ЕГ..
повече искам в 4та с испански :smt007 .. доста съм притеснен и искам вече да се свършва, докато не съм полудял тотално :D
Късмет на всичкии и дано влезем там където желаем! :)

w0nd3rfuL
05-22-2011, 14:18
Абе деца вашата е лесна. Като погледнете изпитите от миналата година, ще видите, че са достатъчно лесни, за да се справите. Много се занемари образованието в България. Преди 2 години когато аз правих изпитите бяха по-трудни, особено този по математика. Беше най-трудния в последните 10-15 години с над 20 логически задачи.
Но все пак ви пожелавам успех, дано успеете!

polssa
05-22-2011, 14:32
Те от миналата година са лесни, ама сега не се знае какво ще се падне.. :D Вчера цял ден учих (ЦЯЛ !! ) и нееска също ще уча.. Лелеее, колко искам да вляза в тая гимназия..направо ми е мечта от 1-2 години.. Оф, само губя време като се обяснявам, отивам да уча !!! :grin:

Fiction7577
05-22-2011, 14:41

Самият тест, където са написани въпросите и има подточки с отговорите (демек това, за което питаш дали може да си пише върху него), ти го дават да си го вземеш вкъщи. Така че да.

Ако има промени те ще ви кажат квесторите... но едва ли.

MegiBoOm
05-22-2011, 14:50
Днеска бях на първия ми и последен пробен по математика и изкарах 5,250 ДОВОЛНООООООООООООООООООО ! ^^
Напрао, ако така се справя на истинския изпит ще пукна, честно ви казвам! :grin: 8-)

DirtySmile
05-22-2011, 15:00
Aз на последния пробен по математика изкарах 5.89 :grin: Абе там съм добре ама по български съм алеле мале.Дано да изкарам над 5 на изпита.Сега тая седмица яко учене :D :D

RY
05-22-2011, 15:08
Днеска бях на първия ми и последен пробен по математика и изкарах 5,250 ДОВОЛНООООООООООООООООООО ! ^^
Напрао, ако така се справя на истинския изпит ще пукна, честно ви казвам! :grin: 8-)
Я кажи втория модул какви задачи имаше,пък ако го имаш в себе си,може ли да го пратиш? 8-) Иначе честито! :-)

LaChupacabra
05-22-2011, 15:08
и аз тая седмица смятам да уча яко...преразкази и тестове по БЕЛ,припомняне на теореми,правила...формуи,2ри модули по МАТ и така 8-) само в сряда мисля да изляза за 2-3 часа защото си харесах една страаааааашна тениска и трябва да си я взема! 8-)
сега си правя преразказа 8-)

*искам в испанската мамка му! но имам чувството че няма да ми стигне бала и ....

Pamaa
05-22-2011, 16:54
Не повтаряше, но отиде в най-обикновена паралелка в СОУ :? , а беше отличничка :( .

plamuu
05-22-2011, 17:04
И аз тая седмица ще уча 24/7 . :D Няма да излизам , само в четвъртък ще се разходя до даскало да си взема служебния номер. :) Иначе, не се притеснявам за българския , ама за математиката -- no comment ;d . :D

Pamaa
05-22-2011, 17:20
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=405740&postdays=0&postorder=asc&start=0
не, не! Тоя народ яко изпростя :?

zlatit0o
05-22-2011, 19:41
^ определено ;-)

Pamaa
05-22-2011, 20:37
Ще ми вика, че седми клас не трябвало да си правим косата нищо :shock: . Аз не мога да си позволя да изляза от нас, ако не съм си я изправила или най-малкото вързала, пък тая ще ми развива теории, че съм детенце :x

Fiction7577
05-22-2011, 20:44
Ще ми вика, че седми клас не трябвало да си правим косата нищо :shock: . Аз не мога да си позволя да изляза от нас, ако не съм си я изправила или най-малкото вързала, пък тая ще ми развива теории, че съм детенце :x

Да, така е, интересно ама всеки като стане 7 клас и думата "детенце" му идва "детинска" или чак обидна за него, всички се мислят за много големи...

Може би нейните години и позволяват да те нарича така? :)

LaChupacabra
05-22-2011, 22:21
абе не знам зависи от самата прическа и грим...според мен за 7 клас да кажем спирала,гланц и такива дребни неща не са проблем ;D обаче ако става въпрос за сенки,руж,мацаници с фон дьо тен и такива глупости поне за мен е абсурдно....
ъъ за косите тупираните ми изглеждат адски смешно 8-) моята коса си е на някакви къси етажи ии винаги е чорлава,начупена отвсякъде...абе най-точно казано като гнездо е 8-) ама си ме радва ;D в живота си съм се изправяа 2-3 пъти и просто ми стои ужасно! 8-) 8-)

стана малко offtopic пост ама... 8-)

иначе днес решавах само тестове по БЕЛ,напрвих 2 тр.преразказа и така ;D утре сутрнта ще решавам пак тестове по БЕЛ а следобяс-задачи ;Д

awesomesheepy
05-22-2011, 22:57
Аз вече съм готова за прощалната,или поне имам идея как ще бъда.

Утре до следобяд ще решавам тестове и ще преговарям по Литература и ще правя тестове..Мдам..

MegiBoOm
05-23-2011, 07:05
Здравейте! Аз днеска съм до 14,30 на курс по математика, след което ще преговарям по БЕЛ! и такаа.. 8-)

zlatit0o
05-23-2011, 09:02
На мен за другарската ми остана само чантичка и някакво бижу, там обици, пръстен, гердан ;D
А вашата другарска на коя дата е?
после ще качваме снимки :D

Днеска ще чистя вкъщи, ще реша няколко втори модула и после може да излизам.

polssa
05-23-2011, 09:18
Ооо.. аз още не съм решила как ще съм.. мисля сутринта на 15и да ходя на фризьор да ме подстриже, че краищата ми цъФтят и направо да дръпне и една четка и сешоар (хем правичка, хем бухналичка :D ) Грим ще сложа нормално: спирала, малко молив и гланц :) За дрехите още не съм мислила..сигурно след изпитите ще нападна моловете :D
По темата: Днес ще решавам задачи, от 4 съм на урок по математика, а вечерта почвам преговор по БЕЛ - произведенията най-много и малко граматика (нея почти съм я преговорила от 5 клас . ;дд :) ) ии такамм... Айде :-) :-)

magiie
05-23-2011, 09:34
Ами аз за другарската всичко съм си взела: рокля, обувки.. само някакво бижу ми трябва ;д Между другото нашата ще е на 16 юни..

Днес ще затъпявам във facebook и от утре започвам да пиша преразкази, че хич ме няма #-o

SladkaZagadka
05-23-2011, 10:25
За въпросната другарска нищо не съм си купила, по простата причина, че класът ми е толкова смотан, че никога нищо не организираме . Предложих им, но те категорично отказаха, "`щото ще бъде тъпо" . Иначе ще се събираме класа у едно момиче ии въобще за 15ти ще си купя рокля след изпитите

plamuu
05-23-2011, 11:37
Аз ощe нищо не съм си взела за 15ти , ама след изпитите ще го мисля . :D

Днеска съм се побъркала 3 трансформиращи преразказа съм направила и няколко теста по математика , от 5 съм на урок по БЕЛ и такаа.. ;d :)

zlatit0o
05-23-2011, 11:44
Pamaa Като ти гледах снимките във фейсбук ми заприлича на едно момиче от kefche.com ама вече забравих как се пишеше май беше нещо с girl и 97 :D

MegiBoOm
05-23-2011, 12:57
Здарвейте! Тооооооооооооооооооооооол кова съм изморена от днешния курс,че нямам желание за нищо!напраоо, тия ми разказаха играта....

И все пак, дайте някъв сайт или нещо, откъдето мога да търся тестове по БЕЛ!

RY
05-23-2011, 13:11
И аз съм страшно изморена. Мисля в 5 да решавам задачи,но може би ще правя един преразказ и тест по бел.
За сайт не знам,но аз имам поне 6-7 теста по бел на компютъра (а по математика сигурно са 20 и ги решавам малко по малко 8-) ) Та ако някой иска да му ги пратя или да ги постна в темата нещо а-у,доко-доко. :-o :D

MegiBoOm
05-23-2011, 13:21
Плс, постни тестовете по БЕЛ!

neeDaBosS
05-23-2011, 13:32
Меги,аз решавам ето от тук http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/test_7kl.html

RY
05-23-2011, 13:55
http://dox.bg/files/dw?a=4f5c5d88d8
http://dox.bg/files/dw?a=a486a9a4fd
http://dox.bg/files/dw?a=7172adf45d
http://dox.bg/files/dw?a=e954d518d6
http://dox.bg/files/dw?a=6a04e29721 това е текст за преразказ
http://dox.bg/files/dw?a=4b0d2fbfa0
Enjoy :smt109

LaChupacabra
05-23-2011, 14:12
оох не мога да повярвам! цяла сутрин само тестове решавам...направих 3 транформиращи преразказа [и 3те общо за 2 часа ] :shock: и 4 теста по бел със по 50 въпроса...в мозъка ми сега е пълна каша...сега си почивам и след малко почвам и математикатаааа :booooomb: за четвъртък по абсолтно нищо няма да уча! само сутринта набързо ще си хвърля нещата в раницата и тва е... ден преди матурата ще уча по билогия например хах да бе ...

ъъ за другарската нашата на 99% ще е на 15 8-) още не се знае къде ще ходим...ако решат да ходят на чалготека пък аз си се прибирам в къщи.... :booooomb: ъъ и още нищо не съм си избрала...нито дрехи нито нищо...най-вероятно и аз след матурите ще почна да обикалям 8-) а за косата мисля просто да я пострижа малко за да стане още по бухнала,чуплива и така 8-) и бтв вие откъде си намирате рокли бе хора?! [става въпрос за София] аз нааскро разгледах 2 мола...и не стига че си харесах само 2 рокли ами и цените бяха надути до небето! без коментар... 8-)

*ох сега видях тестовете които RY е постнала...абе и тях мисля да ги реша...за тренировка XD

LaChupacabra
05-23-2011, 14:34
ъм хора може ли един адски малоумен въпрос...много се ядосвам че не се сещам...как се решаваха параметричните уравнения? не мога да повярвам че не си спомням.... :booooomb:

marto12345
05-23-2011, 17:24
Изследваш два случая
1) Коефициентът е различен от 0
2) Коефициентът е равен на 0
:)

DirtySmile
05-23-2011, 17:31
ето ти малко по-подробно ;)
Параметричните уравнения са много лесни :-D
Значи всяко едно уравнение има два случая например:
ax=a+1-х
първо се подреждат Х-овете от едната страна
ах+х=а+1
след това се разлага изнасяйки х пред скоби
х(а+1)=а+1
след което се разглеждат два случая
-Първият множителят в скобите не трябва да е равен на 0 => а не е равно на -1 => х=а+1/а+1
-Вторият а=-1 и се замества => 0х=0 и всяко х е решение :)
Иии такаа много е лесно :))

marto12345
05-23-2011, 18:27
Дам, лесни са
А при неравенствата пък случая, при който коефициентът е различен от 0 се разделя на два - по-малък или по-голям от 0

SladkaZagadka
05-23-2011, 22:03
вие откъде си намирате рокли бе хора?! [става въпрос за София] аз нааскро разгледах 2 мола...и не стига че си харесах само 2 рокли ами и цените бяха надути до небето! без коментар... 8-

Видях едни страхотни рокли като се разхождах надолу по Славейков в посока пазара, цени - 25-30 лв беше най-скъпата.

polssa
05-24-2011, 07:24
вие откъде си намирате рокли бе хора?! [става въпрос за София] аз нааскро разгледах 2 мола...и не стига че си харесах само 2 рокли ами и цените бяха надути до небето! без коментар... 8-

Видях едни страхотни рокли като се разхождах надолу по Славейков в посока пазара, цени - 25-30 лв беше най-скъпата.
Там има едно много хубаво магазинче с готини неща, не бяха и скъпи .. :)
По темата: Сега почвам един пробен изпит, после ще преговарям по БЕЛ и после пак математика...САМО ОЩЕ 3 ДНИ !! (Не съм се панирала още..странно ;дд )
П.С. Честит празник ! Дано влезете, където искате (+ аз ;дд )

DirtySmile
05-24-2011, 09:02
Аз днеска съм станал в 9ч и съм изрешавал 3 теста по бел и един преразказ написах и сега още преразкази и следобед математика,че те ги изпитите дойдоха.

ПС: Някой може ли да ми прати някакви материали за пунктуация на сложното изречение,че от запетайки хаааабер си нямамм 8-)

ПС*: Честит празник и от мен на всички :) :)

Pamaa
05-24-2011, 10:01
zlatit0o, Purple_princess ми е профила в кефче :D . Охх хубави времена бяха :D . Сега е страшна тъпотия там, един приятел не ми остана :? , всички се оказаха двуличници!

Аз днес ходих до училище, но не ходих да гледам програмата, защото като всяка година е страшна скука :) .
След малко ще реша 3 теста по БЕЛ и към 4 без 15 ще излизам с приятелки. По-точно ще ходим на Rotary в един хотел и ще ядем един гооОлям ананас с мнооОго плодове :grin: .

awesomesheepy
05-24-2011, 11:39
Аз ходих на програмата и слънчасах.После спах.И сега отивам на урок,последен,по математика!!!!!ЙЕЕЕЕЕЕЕЕС!Сл ед което ще излизам сигурно за 2 часа,после ще реша 2 теста по БЕЛ и по Математика..и ще преговарям..-.- Такава е жега..

plamuu
05-24-2011, 12:57

В Теранова има едни много сладки роклички по 20-25 лв. :D

И за да не е спам > днеска ще реша няколко теста по БЕЛ и няколко втори модула. :D

П.П : Честит ви празник ! :)

LaChupacabra
05-24-2011, 14:12
Честит празник на всички! ^^

oх днес цяла сутрин тестове по БЕЛ,направх 2 преразказа и асъм адски доволна...мисля тая вечер да порешавам още малко тестове и да почвам и математиката,че цяла ваканция съм само на БЕЛ...охх и за уроците в събота [ПОСЛЕДНИТЕЕ : ) ] имам да решавам 4-5 теста и ще се застрелям....
сега си почивам,слушам си музика и така 8-) времето навън е страхотнооо :---) йей утре ще излизам ^^ за пръв и последен път тая ваканция... :/ ех малко ни остана! само да мине 30ти и ЖИВОТ : ) няма да се тормозя с решаване на тестове,истерии,преразкази и т.н....обаче пък идва притеснението кви глупости съм писала...оф писна ми от всичко...да се свършва по-бързо... 8-)

*бтв мерси за роклите,след изпитите ще проверя ;D

polssa
05-24-2011, 15:02
ех малко ни остана! само да мине 30ти и ЖИВОТ : ) няма да се тормозя с решаване на тестове,истерии,преразкази и т.н....обаче пък идва притеснението кви глупости съм писала...оф писна ми от всичко...да се свършва по-бързо... 8-)
Както казваш, и да мине 30-и, пак ще ни е притеснено (поне на мен..) какви ще са резултатите.. Аз викам да мине 15 юни и тогава ще дам банкет у нас :D
От сутринта реших 2 теста по математика и си препрочетох цялата тетрадка по Литература от училище.. Довечера може би ще направя един преразказ..

MegiBoOm
05-24-2011, 15:28
Здравейте! Днеска времете е суперр ^^
Сутринта реших 1 тест по математика + к'вото можах от втори модул...
Досега преговарях по БЕЛ /абсолютно всичко/ и след малко почвам литературата, след което ще правяяяя мноооого тестове от огромното ми помагало по курса по БГ, за да се упражнявам и утре съм последно на курсче по бг ^^
И такам....
ПС. Аз въобще си нямам и на идея как ще бъда на другарската ;дд

Lanconnection
05-24-2011, 15:29
Хораа, здравейтее и честит празник! Не знам дали ме помните, ама все тая. :D
Идвам с един въпрос...Понеже преди 2 месеца станах на 14 и все още не са ми извадили лична карта ( :oops: ) дали ще ми го направят на проблем при кандидатстването...Глоба ясно, че ще има, ама да не да ми попречи нещо... :( Утре мисля да ходим, ама...да питам...
Иначе, успех на всички в петък, а после и в понеделник!! Пожелавам ви да се справите отлично. 8)
Между другото, polssa, и аз съм за НЕГ-а. Може да се паднем заедно. :D

musiic
05-24-2011, 16:26
Здравейте, честит празник на всички! :)
Lanconnection не ми се вярва да ти направят проблем на изпитите заради личната карта, защото може да си покажеш бележника или ученическата карта, плюс това не всички седмокласници имат лична карта, все още. По темата - днес си преговорих по литература, направих теста по БЕЛ от 2008г. с 50 въпроса + един с 25 и след малко мисля да направя някакъв преразказ.
Остават още 2 дена до изпита по БЕЛ и леко съм притеснена. :D Успех на всички! :-)

TheBee
05-24-2011, 16:39
Здравейте,хора!Честит празник!
Ахх тези изпити..стрес голям покрай тях..до преди малко решавах пак задачи и главата така ме заболя..
Вчера се упражнявах по БЕЛ ,реших два теста с по 50 въпроса и направих един преразказ,но за този изпит не се притеснявам особено,ами математиката... :booooomb:

magiie
05-24-2011, 17:10
Амиии днеска не съм решавала по нищо, някъв ОГРОМЕН мързел ме хвана точно преди изпитите.. #-o ;дд
Колкото и да ме мързи ще започна да пиша един преразказ, после ще реша един втори модул (колкото мога ;д) ии така..

Утре с класа ще се събираме да решаваме задачи с госпожата.. изобщо не ми се ходи!! :? ама като не разбирам нищо, трябва..

polssa
05-24-2011, 17:23
Между другото, polssa, и аз съм за НЕГ-а. Може да се паднем заедно. :D
Няма да ти попречи личната карта, аз ставам на 14 чак през август, та какво ще ми кажат ? :)
Дано наистина сме заедно..доста хора вече знам, които ще кандидатстват в НЕГ-а, та дано всички ни приемат.. :)
Исках да питам дали някой ще може да пусне някой тест по БЕЛ, защото аз вече нямам тестове по БЕЛ, които да правя, а ми писна да решавам задачи цял, та си викам да ви помоля за някое тестче :) :oops:

polssa
05-24-2011, 17:33
Аз си намерих тестове по БЕЛ, тъй че не пускайте, освен ако някой друг не иска. Ето линкове за тези, които намерих :
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/exams/2010_bel_7kl_nac.pdf
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/exams/2010_bel_7kl_rio_burgas.pdf
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/exams/2010_bel_7kl_rio_kardzhali.pdf
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/exams/2010_bel_7kl_rio_montana.pdf
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/exams/2010_bel_7kl_rio_plovdiv.pdf
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/exams/2010_bel_7kl_rio_ruse.pdf
Не са малко, затва аз се захващам с тях :)

awesomesheepy
05-24-2011, 17:50
Аз днес бях 5 часа на урок-Математика..
Предпоследен ми е.Вече след изпита по БЕЛ ще отида пак. =) За последно.
Днес..може да реша 1-2 теста по БЕЛ и някои задачи..ама по-късно..
Няма да излизам докато не ми минат изпитите,поне така се навих..дано успея:Д))

SladkaZagadka
05-24-2011, 17:53
Моля за помощ, ако някой може да се отзове ще съм много благодарна и ако имате подобни пускайте.
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs/cqs1306259568n.PNG

Pamaa
05-24-2011, 18:02
Аа. . някой ще пусне ли тестове по Мат?!
Охх и аз не съм си взела нищо за завършването, но ще гледам да е някаква по-официална рокля, че да мога да ида с нея и на чартирането на клуба :) . В събота ще ходя на един бал на Rotary и ще водя някаква томбола на АНГЛИЙСКИ!! Ооо. . не ще умра :shock: !
През Юни ми се очертават много 'ангажименти'. Екскурзия, но не точно, защото ще ходим на балкан, един бал, хижа, чартиране + афтър парти, за което се разбрахме, че ще си запазим едно клубче само за нас и гостите от другите интерактове, и на 10, 11 и 12 съм на Рибарица с фемилито :lol: :grin: .

SladkaZagadka
05-24-2011, 18:08
Аа. . някой ще пусне ли тестове по Мат?! .

Моля те, помогни ми със задачата по-горе ^ :-)

MegiBoOm
05-24-2011, 18:09
Здравейте хора!
отновоо... 8-)
така, досега реших 4 теста обобщителни по литература с по 20 въпроса и сега започвам да правя за всяко произведение по един литературен въпрос ... айде :booooomb: 8-)

SladkaZagadka
05-24-2011, 18:18
x^2+6x+y^2-10y=-34
x^2+6x+y^2-10y+34=0
x^2+2.3.x + 3^2 + y^2-2.5.y + 5^2=0
(x+3)^2 +(y-5)^2 =0
За да бъдe този сбор 0, вариантът е само един, а именно двете събираеми да са 0.
=> x+3=0;x=-3
y-5=0; y=5
x^3+y^3 =(-3)^3+5^3=-27+125= 98

wow .. благодаря ти страшно многоо :-) . А такъв ли е принципът с всички ? ( първо слагам всичко от едната страна, от другата да имам нула, след това мисля как да ги групирам)

kamen971
05-24-2011, 18:19
http://www.izpiti.net/testove/kandidat-gimnazisti/primerni-testove-po-matematika-7-klas/

zlatit0o
05-24-2011, 18:32
Тъкмо се прибирам, до сега бях вънка. Преди да излезна направих един тест по бел + един преразказ и такам. Сега отивам да се къпя и после ще почивам, утре вече по-сериозно се захващам с тестове, задачи и т.н.

marto12345
05-24-2011, 18:38
wow .. благодаря ти страшно многоо :-) . А такъв ли е принципът с всички ? ( първо слагам всичко от едната страна, от другата да имам нула, след това мисля как да ги групирам)

Попринцип в такива задачи, като са дадени 2 неща и се търси 3то трябва тези 2те неща да се включат в подходяща формула и от тази формула да се намери търсеното
На всяка задача е различно общо взето

Pamaa
05-24-2011, 19:16
Сега дорешавам трети тест по Математика и мисля да направя тестовете по БЕЛ, които бяхте пуснали, а после ще гледам филмче и ще нанкамм :)

magiie
05-25-2011, 05:11
Току-що станах и започвам да се оправям, че в 08:30 ще ходя в училище да решавам задачи :-s
Айде..

polssa
05-25-2011, 05:45
x^2+6x+y^2-10y=-34
x^2+6x+y^2-10y+34=0
x^2+2.3.x + 3^2 + y^2-2.5.y + 5^2=0
(x+3)^2 +(y-5)^2 =0
За да бъдe този сбор 0, вариантът е само един, а именно двете събираеми да са 0.
=> x+3=0;x=-3
y-5=0; y=5
x^3+y^3 =(-3)^3+5^3=-27+125= 98

И на мен толкова ми се получи, но видях, че вече са го написали...Вчера половин час си блъсках главата над една подобна задача, но после се сетих как се решава и сега ми е лесно :D Не са трудни, стига да се сетиш как да образуваш точен квадрат и да сравниш с 0.. :)
По темата: Днес ще напиша един преразказ, после ще правя тестове по БЕЛ и ще решавам задачи..още малко остана, хора ! Айде дано ни се падне хубав текст за преразказ, а не като миналата година !

MegiBoOm
05-25-2011, 06:30
Здравейте или по-точно Добро Утро! ^^
Днес имам да реша 15 теста на ВЕДИ по БЕЛ! До към 3 съм на последен курс по бг и след това ще ги почвам... :booooomb:
Математиката за сега съмя оставила малко на заден план,че се боря първо за българския. Та така....освен това днес ще правя един преразказ и утре до 12 ще преговоря всичко+още един преразказ и това ще е! 8-)

kamen971
05-25-2011, 06:52
Последния път като бях на урок по БЕЛ.,решавахме един тест от 2009.Оказа се ,че от него имаше въпроси,които бяха в изпита 2010.Значи от МОН вземат от неизтеглените варианти въпроси. http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/tests-np_7kl/mon_2010/prim_test_BEL_2010_2011_1.pdf това е неизтеглен вариант от миналата година,има голяма вероятност да вземат някои въпроси от тук.

MegiBoOm
05-25-2011, 07:05
Камене, благодаря за информацията! :oops:
Ох.... и аз не знам вече 8-) една каша ми е в главатаааа :booooomb: хора вие на какво точно наблягатев момента и какви точно упражнения, задачи и т.н. практикувате?

Waterpolo1997
05-25-2011, 07:29
Аз почти не уча,сега ще решавам някакви тестове,послее по математика 2ри модул и ако се навият от класа на плаж. 8)

MegiBoOm
05-25-2011, 07:30
на плаж ????????? аааааааааааааа не е честноооооооооооооооооооо ооооооооооооооооооооооооо ооооооооооооооооооооооооо оооооооооооооо :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: 8-)

И, за да не е спам: Как се чувствате - подготвени, страх ви е...дрън-дрън :lol:

Greennight
05-25-2011, 07:36
Ей зайчета,няма да се плашите.Не е труден изпита-като пробните изпити през годината,нещо подобно,даже по-лесно.Поне така беше миналата година.Айде успех и да пишете после къде сте влезнали :-)

awesomesheepy
05-25-2011, 07:41
И аз мога да ходя на плаж,приятелите ми всичките изпоотидоха вече,бани вече,раоти а-у :D Но,не съм чак и толкова неиздържала.
Ще изтърпя до 1 юни,и оттам нататък почвам.:Д :smt048

Иначе,да..притеснявам се малко,просто минава утре и това е..Каквото било-било,не ми се вярва..или просто не искам да повярвам,че дойде този изпит,за когото се готвихме толкова толкова време..-.- ама ще се наложи XD

Иначе,аз днес и утре няма да излизам,утре и на даскало няма да ходя.Ще уча и преговарям,ще правя тестове.Математиката малко ще я оставя,а след петък ще я почвам сериозно и нея..=)

kamen971
05-25-2011, 07:48
Продължение по математика http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/7klas/tests/test_math_2010-2011.pdf - неизтеглен вариант от 2010.

RY
05-25-2011, 08:00
И тука сички се скъсаха да ходят на плаж. :D
Аз утре ще отида,за да си взема бележката,но хич не ми се стои на някои часове. :-o
Сега ще правя преразказ.От 4 съм на урок,последен пробен по бел..Ще видим колко ще го скопоса госпожата. :lol:
После ще решавам задачи,ще реша които не съм решила няколко теста по бел последно. След изпита по бел съм на урок по математика.
За утре естествено нищо нима да уча.

MegiBoOm
05-25-2011, 08:04
Сега сигурно ще ем намразите, ама на мен ПЪК ми харесва и за това ви поздравявам! http://www.youtube.com/watch?v=KagvExF-ijc&feature=channel_video_title 8-)

Офффффффф искам и аз да мога да си ходя когато поискам на мореееее.....тъпа Софияяяяяяяяяяя! :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: 8-)

DirtySmile
05-25-2011, 08:14
Последния път като бях на урок по БЕЛ.,решавахме един тест от 2009.Оказа се ,че от него имаше въпроси,които бяха в изпита 2010.Значи от МОН вземат от неизтеглените варианти въпроси. http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/tests-np_7kl/mon_2010/prim_test_BEL_2010_2011_1.pdf това е неизтеглен вариант от миналата година,има голяма вероятност да вземат някои въпроси от тук.

Kaмене имаш ли отговорите на този тест,че сега го реших и се пак да видя какво съм сътворил ? :D

kamen971
05-25-2011, 08:25

Kaмене имаш ли отговорите на този тест,че сега го реших и се пак да видя какво съм сътворил ? :D
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/tests-np_7kl/mon_2010/prim_test_BEL_2010_2011_1-otg.pdf

Pamaa
05-25-2011, 08:44
На Аврил косата в този клип ми изглежда сууУпер мазна :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=9haVI0DhKjM :---) :smt020

Аз сега ще решавам тестове по БЕЛ и после ще ходя на Интелект :-o . 2 часа тъпотия, ужасТ!

DirtySmile
05-25-2011, 10:02
Хора моля ви постнете няколко теста по български,че изрешавах всичко и сега няма откъде :D

LaChupacabra
05-25-2011, 10:06
оххх и мен ми се ходи на море ААААА...ама като съм от София кво да се прави... 8-)

тая сутрин си поспах малко,сега решавам 2ри тест по БЕЛ за тая сутрин и към 2-3 мисля да изляза да си взема една тениска ;D

ъм тая ваканция аз наблегнах мнооого на БЕЛ-а ...всеки ден решавах по към 5-6 теста и по 1 преразказ и съм доволна ;D и днес като се прибера смятам да решавам още тестове.... ех нямам търпение да идва тая по БЕЛ честно казано..в нея съм уверена и мисля че ще се справя! и да наистина дано ни се падне свястен текст че иначе...математката залягам яко над нея в петък следобяд ии мисля цяяяял уикенд да не ставам от дивана а да решавам...като изключим последнияяяяяяяяяяяя ми урок в събота 8-)

абе ЩЕ СЕ СПРАВИМ! :---)

magiie
05-25-2011, 10:19
Тамън се връщам и съм супер изморена.. 4 часа решаване на задачи :booooomb: ;дд
Сега ще почина малко, ще ям, ще гледам тв и после може да излезна..

Koleander
05-25-2011, 11:12
Продължение по математика http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/7klas/tests/test_math_2010-2011.pdf - неизтеглен вариант от 2010.

Не знам защо наричате примерните тестове - неизтеглени! Щом са примерни няма как да бъдат изтеглени. Отдавна ги реших ама сега ме подсещате пак да ги направя :::

LaChupacabra
05-25-2011, 11:41
оф отказах се да излизам :booooomb: утре сутринта преди училище може...аз тогава съм и на зъболекар ама...все някак ще намеря време!
сега цял ден съм на тестове по БЕЛ 8-)

awesomesheepy
05-25-2011, 12:04
Исках да питам..в колко почва изпита?И в колко трябва да сме в даскало?
Трябва да носим ученическа карта/лична карта,химикали,молив..мммм.. това,нали? (:

Понеже няма да ходя утре.

Иначе,днес почнах тотален преговор по Литература,след като го свърша(всички творби и етц.) ще направя довечера 2 теста.
Утре почвам Българския,цял ден.И още тестове..
И това ще да е. =)
''Каквото сабя покаже!:D'' Ще се справим,бе! :---)

magiie
05-25-2011, 12:29
Мисля, че изпита почва в 09:00, ама не съм много сигурна.. утре ще ни кажат :idea:

Greennight
05-25-2011, 12:48
Ей Софийските седмокласници,някой писал ли е 133-руското в списъка 8-) ? Ще се радвам,ако някое зайче влезе там и го познавам ^^

zlatit0o
05-25-2011, 13:05
Реших два теста с по 50 задачи + един транс. преразказ и след 1-2 часа почивка ще излизам 8-)

MegiBoOm
05-25-2011, 13:39
Greennight не съм много сигурна, но щях да пиша нещо свързано с твойте цифри и знам,че щях да го пиша,щото се учи руски, така че нищо чудно! 8-)

Хораааааааааааааааааааааа ааааааааааааааа ба*тииииииии не е реалнооооо......на последния пробен по БЕЛ имам 95т. и половина, като само от преразказа са ми 34 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Заповам да се плаша вече! 8-)

Оффффффффффффф, сега пак решавам тестове по БЕЛ (имам към 15 теста да реша на ВЕДИ) бляяяяяя..... :booooomb:

И така....днеска бях за последен път на курс по БЕЛ, учудващо ми е малко кофти,че няма пак да виждам същите хора и най-вече учителката...много ще ми липсва, чудесна госпожа беше! :)

Айде, че мн дълго стана :lol:

ПС. Силве утре учиш най-много до 12!

vannes
05-25-2011, 14:06
yo nigga :D не съм ви писала от 1000 години (от петъка май ;дд) аз дори не се притеснявам за изпита по бел .. някак си претръпнах вече ... днес съм направила 2 теста по 50 въпроса и един от 25 .. сега ще почвам тия дето сте ги постнали .... през 'ваканцията' решавах по 3-4 теста на ден ии сега каквото-такова ..
П.С. : нали все питате кой към каква оценка се стреми ?? аз се стремя към 5.7 - 6,5 по бел и 5,5 - 6,7 по математика ;ддддддд

Pamaa
05-25-2011, 14:14
Аз пък утре ще ходя на училище. Имам два часа БЕЛ и след това ще си тръгна, защото последен час имам англ.
Аз мисля да си преговоря по БЕЛ днес и утре да направя някое друго тестче 8) .

marto12345
05-25-2011, 14:20
Искам да ви напомня, че НИКЪДЕ не трябва да си пишете имената (освен на листчето, което се къса и пъха в плика) :)

Pamaa
05-25-2011, 14:24
П.С. : нали все питате кой към каква оценка се стреми ?? аз се стремя към 5.7 - 6,5 по бел и 5,5 - 6,7 по математика ;ддддддд

мацка, нарочно ли си го написала или си се объркала 8-) ?

леле какъв силен дъжд заваля :D

vannes
05-25-2011, 14:44
^^ нарочно :D

Pamaa
05-25-2011, 14:47
То и аз така си мислех, ама :D .

Някой може ли да пусне тестове по БЕЛ, но с ПЪРВИ и ВТОРИ МОДУЛ!
Тези от състезанията много ги мразя :x .

MegiBoOm
05-25-2011, 15:09
Защо да ги мразиш от състезанията? Много са хубави. Има какъв ли не тип задачи за упражнение :P

Pamaa
05-25-2011, 15:18
Защо да ги мразиш от състезанията? Много са хубави. Има какъв ли не тип задачи за упражнение :P
Не ми е приятно да ги решавам 8-) . А другите, които са под формата на външното оценяване, направо ми прави удоволствие :lol: . Пък и най се притеснявам за упражнението, в което трябва да се поправят грешки, въпреки, че там г/д ме бива :D

marto12345
05-25-2011, 15:41
Мен от теста ме притеснява евентуално отговор на литературен въпрос

RainbowGirl
05-25-2011, 15:42
Мале, хора, как може точно преди изпитите да ме е сполетял такъв мързел.. много малко тестове направих. :shock:
Чак неска почнах преговор по български. ](*,) До вчера преговарях по литература и маалко по математика. Ужас. Обаче съм много позитивно настроена и си мисля, че ще успея. (Уф.. дано. :P ) Моля се на Господ да направим всичко много добре и да изкараме максимално резултати. :D
btw.. И аз ще пиша 133-то. обаче на 4 или 5 място.

DirtySmile
05-25-2011, 15:43
И мен малко ме притеснява литературния въпрос и може би въпросите от текста не знам защо :D

Greennight
05-25-2011, 15:46
Радвам се,че все пак ще пишете и мойто даскало ^^ Иначе няма да се стряскате изобщо!,не е толкова сложен изпита,ако сте учили 8-) Смис,аз миналата година цяла година се ослушвах,накрая ми писаха 5 по БЕЛ за годината и въпреки всички вързах 30 бал 8-)

MegiBoOm
05-25-2011, 15:47
Литературните въпроси са лесни. Би трябвало, ако ходите на курсове, да са ви ги обяснявали?

Аз досега направих 100 задачи по бг и след малко почвам още 50 и сигурно това ще е за днес! 8-)

Pamaa
05-25-2011, 15:58
А на теб точно какво са ти обяснили за тези въпроси? :-o
Аз доста тестове съм правила и г/д ми е ясно какво трябва да се напише, ама може да има някакъв друг майсторлък :D .

Аз специално не съм ходила на никакви уроци. Мисля, че от моя клас някой не ходи на уроци по БЕЛ :D . По мат пак не са много хората, около 5-6 човека :lol:

BulgaRiN
05-25-2011, 16:00
Днес реших цялата тетрадка със 20 теста ,почти всички литературни въпроси които могат да дадат съм ги направил по-поне 2 пъти,защото ходих през годината на курсове и решавахме много тестове там,а 100 % като решаваш много тестове на изпита ще се паднат същите въпроси.
От това което правих средният ми резултат беше 89-90 точки,което мен г/д ме устройва,въпреки,че се надявам на изпита да имам поне 95.

За литературните въпроси със свободен отговор:
От това което господина ни е обяснявал,най-важно е да намериш ключовите думи за дадения въпрос. Не е важно да напишеш много информация,а във тези примерно три или четири изречения да си написал най-важното за дадения въпрос.

Pamaa
05-25-2011, 16:03
RainbowGirl, и мен ме е налегнал мързела :D .
Аз по литература няма да преговарям, само фигурите и тропите :) , а по БЕЛ сега почвам :D

BulgaRiN
05-25-2011, 16:10
По български,тези сложни съставни изречения така и не ги разбрах. :(

MegiBoOm
05-25-2011, 16:13
BulgaRiN и на мен са ми малко неразбираеми ;/

Пама, трябва да напишеш жанра и автора на произведението и две-три уводни изречения за цялото произведение, след което е добре ако откриеш литературния похват в дадения израз да го напишеш и да го анализираш с по-литературен език. Това е общо взето! (:

DirtySmile
05-25-2011, 16:13
По български,тези сложни съставни изречения така и не ги разбрах. :(

Ако не те мързи виж това
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=152237

Lanconnection
05-25-2011, 16:23
Хораа, искам да ви питам нещо за "По жицата". Има ли епилог или не? В учебника пише, че има и аз честно казано смятам така, ама някои учители смятат, че няма...Според вас какво е?

RainbowGirl
05-25-2011, 16:26
Хораа, искам да ви питам нещо за "По жицата". Има ли епилог или не? В учебника пише, че има и аз честно казано смятам така, ама някои учители смятат, че няма...Според вас какво е? На нас госпожата ни в у-ще ни каза, че няма епилог. И аз мисля така.. все пак накрая не е казано какво е станало по-нататък с героите.
П.С. Аз изреченията ги знам перфектно. :grin:
П.С. 2 .. Казвам се Дени.. :)

Pamaa
05-25-2011, 16:39
Аз съм сигурна, че няма епилог.
Отворете на 'Една българка', 'Опълченците на Шипка' или 'По жътва' и обърнете внимание как е отделен епилога. Има си Enter, та дори и тирета :) .

Аз се казвам Пламена ( Пама, Плами, Пам, Памчо, Пами и т.н. ).

kamen971
05-25-2011, 16:52
Много глупав въпрос. :? Разказът е с отворен финал . :) Какви са тези тирета,че нещо не ги разбрах ?

polssa
05-25-2011, 16:53
Няма епилог. Аз пък ще ви питам друго за "По жицата"-къде е кулминацията? Защото господинът по БЕЛ в училище ни каза, че според него тя е когато Моканина извиква "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! ", а г-жата от частните казва, че е при срещата на Моканина с Нонка, с което аз съм съгласна, но все пак да ви питам и вас :)
По темата: Днес направих 4 теста по БЕЛ с по 60 въпроса..доста се уморих, защото ги правих на компа ии... Сега отивам да решавам задачи по математика..и да пишете, ей ! :D

DirtySmile
05-25-2011, 16:56
Няма епилог. Аз пък ще ви питам друго за "По жицата"-къде е кулминацията? Защото господинът по БЕЛ в училище ни каза, че според него тя е когато Моканина извиква "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! ", а г-жата от частните казва, че е при срещата на Моканина с Нонка, с което аз съм съгласна, но все пак да ви питам и вас :)
По темата: Днес направих 4 теста по БЕЛ с по 60 въпроса..доста се уморих, защото ги правих на компа ии... Сега отивам да решавам задачи по математика..и да пишете, ей ! :D
Госпожата от уроците ти е права и аз мисля така а там където казва "Боже, колко мъка има по тоя свят. боже" е развръзка май :D

kamen971
05-25-2011, 16:57
Учителката ти от уроците е права.Как кулминацията ще е ,когато Моканина извиква:,,Колко мъка има по този свят,, грешно е просто да не се подведеш нещо на тест ,кулминацията е там ,където ти е казала учителката.
П.С DirtySmile да така е! :)

Pamaa
05-25-2011, 16:57
И аз си мисля, че е при срещата на Моканина и Нонка, защото той й дава надежда , а в същото време се опитва да убеди самия себе си в това, което казва.

Pamaa
05-25-2011, 17:01
Аз искам да ви питам дали ще има нещо за разказа "Мамино детенце" на Любен Каравелов. Той не е в учебното ни съдържание, но ми се случва да срещам въпроси за него в някои тестове. На мен не ми пречи да го прочета, но може да се объркам :D

Chery
05-25-2011, 17:03
Здравейтеееее :grin: