PDA

View Full Version : Настоящи седмокласници

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

magiie
04-04-2011, 21:02
Ами възможно е ;dd
Иначе на 18 няма да сме на учлище :grin: Имаме патронен.. и цялото даскало ще ходим в Сопот ;d

Pamaa
04-04-2011, 21:52
Ами възможно е ;dd
Иначе на 18 няма да сме на учлище :grin: Имаме патронен.. и цялото даскало ще ходим в Сопот ;d
Ще сте наблизо, аз съм от Карлово :P . А по Химия, Биология и Физика ще има ли да се пишат някакви теми?

SladkaZagadka
04-04-2011, 22:02
Ами тя не е казала че се оценява общо... просто каза че ще е един общ тест, мила . :)

:-) Не знам защо, много ми харесва като някой ми каже "миличка " или "мила " .. мм супер ме радва, няк`во супер миличко ее :) .. Да, аз просто подчертах индивидуално, не защото тя е казала друго, де .

zlatit0o
04-04-2011, 22:09
:D Миличкаааааа, ти казваш, че тя обърква всички нали така?
Ае лека нощ :-)

magiie
04-04-2011, 22:11
Офф, знайш ли к'во няма да се занимавам, не ми се спори..
Гледай си кефа и т'ва е.. :-)

П.П. никой не съм объркала!

SladkaZagadka
04-04-2011, 23:35
Какво ми се заяждате :shock: ?

Злати, всъщност схемата за оценяване на Маги, която предостави, не е вярна и човек може да се обърка . От това:

Абе виж сега.. теста ще е така:
(Пример) 1-8 въпрос са само с биология
9-15 са с физика
16-25 са химия!!

Аз разбирам, че ще има 8 въпроса по биология, 6 по физика и 9 по химия и те ще са обединени от един общ тест, който е 25 въпроса . Всъщност тестовете са 3, прикрепени с кламер / защипани и ще има заглавие "Физика и астрономия", след което следват 15 въпроса по предмета ; следва ново заглавие - "Химия и ООС" - 15 въпроса ; трето заглавие - "Биология и ЗО" - 15 въпроса . Скалата за оценяване я предоставих по-горе и тя е актуална от миналата година :) и е важала за сегашните осмокласници .
Мила, лека нощ :-)

Маги, кефа май не мога много да си го гледам, защото съм затрупана със задължения и задачи , но мерси за пожеланието :P , ще се постарая .

zlatit0o
04-04-2011, 23:56
Ок. Тя не е казала с точност по колко ама ае....

btw.. С какво си толкова затрупана, ако не е тайна? (Не го разбирай така, сякаш се заяждам! Просто питам :) )

SladkaZagadka
04-05-2011, 00:38
Ок. Тя не е казала с точност по колко ама ае....

btw.. С какво си толкова затрупана, ако не е тайна? (Не го разбирай така, сякаш се заяждам! Просто питам :) )

Не е тайна :) . Учителите ми смятат, че техният предмет е "най" от " по- по -най" и по география, български, математика, английски, химия , физика ще правим контролни веднага след ваканцията .
- Почти всеки ден имам уроци през ваканцията и съответно домашни за тях .
- За курсовете ми, които се провеждат след училище имам по математика 10 теста , а по български - преразказ + голяяяяяям тест - домашно, което направих .
- По български език за след ваканцията трябва да знаем перфектно отпред назад, отзад напред, по двата диагонала и на кръст даже, една таблица на 151 страница от учебника :D
- По математика имам 24 теста по 20 задачи всеки тест + домашни от учебника
Така де, имам курсове по математика и български, уроци по математика и български и урок по английски в 1 седмица и то всяка седмица .
- По биология са ни дали 11 урока + попълване на учебна тетрадка
- По физика да правим 2 проекта [ проект при нея значи да си отделил 2 седмици на изработка] и 3 урока + задачите след тях + 3те урока в учебната тетрадка и да оправям едни оценки
- По химия имам 3 урока и контролно след ваканцията
- По английски език да зубрим едни глаголи в трите им форми и есе от хиляди думи ...

И още много ... някои неща съм ги свършила, но има още наистина много ... някой спомена ли ваканция? Защото аз не виждам кое по-точно му е ваканцията .. :(
Моля ви за идеи : някой спомена прощална вечер . Да, но ние не сме от 1 квартал, за да се съберем на място, удобно за всички . Проблемът е, че има по 3-4 деца от класа ми като следва : няколко от Младост, Люлин, Модерно предградие, Слатина, Овча Купел, Красно село, Бъкстон, Зона Б-5, Лъвов мост и центъра . Как да го направим така, че всички да могат да дойдат и да е удобно ?

wonderfulife
04-05-2011, 06:21
Кое е добре?? Ако е само тест по биология и като кажеш на някого "8ми въпрс" и той ще ти каже "б" , а сега ще се получи объркване защото са 3 теста и той няма да знае за какво става въпрос ..

А ти само на преписване ли чакаш? :-o
Всички,по едно и също време,ще правим един и същ тест.
Имаме определено време за теста по биология,като свърши дават физиката,като свърши времето за физиката-дават химията.

А относно критериите..аз по физиката,ако я хвана тройката ще се пукна от кеф :D :lol:

Pamaa
04-05-2011, 09:12
Кое е добре?? Ако е само тест по биология и като кажеш на някого "8ми въпрс" и той ще ти каже "б" , а сега ще се получи объркване защото са 3 теста и той няма да знае за какво става въпрос ..

Имаме определено време за теста по биология,като свърши дават физиката,като свърши времето за физиката-дават химията.

А относно критериите..аз по физиката,ако я хвана тройката ще се пукна от кеф :D :lol:
И аз така :lol: . Най-странното е, че учителката идва на деня, на който е олимпиадата и там извика ни няколко човека и ни казва "Айде днес в 1.30 ще дейдете на олимпиадата и ако изкарате 10 точки ще ви пиша 6." и ние нали нищо не сме учили, ама решихме, че още една шестица ще ни е от полза. Ние отиваме и тя ни дава задачите, за 40 мин. ги реших и си тръгнах. Следващата седмица имаме час при нея и тя ппочва да обеснява как никой не слушал и всеки си правел, каквото си иска и накрая: "Обаче във вашия клас има трима човека, които явно си учат и бла. . блааа.. и минаха на областен кръг, и то с 26/27 точки от 30.". Но беше супер прецакано, че олимпиадите по Биология, Физика и Георафия бяха в един ден и аз можаш да отида само по Биология :x .

MegiBoOm
04-05-2011, 09:32
Здравейтее! :)
Сега закусвах 8-) и ще започна да преписвам един анализ на произведението "Българският език" и такам....
biolojkata95 ако случайно видиш това съобщение моля те пиши, защото трябва да те питам нещо!

zlatit0o
04-05-2011, 09:55

И аз на това се зачудих, защото си спомням преди като писахме кой по колко часа учи и тя казваше 8ч. :shock: както и да е.. и така де, би трябвало всичко да си знае ..

btw.. SladkaZagadka Случайно да учиш в няква специализирана паралелка?! Е*аси многото задачи :shock: :shock:

LaChupacabra
04-05-2011, 10:54
станах рано....правих си тъпите контурни карти....от 5 ми остана само една....+ 4 климатограми -.- довечера ще ги правя...сега си почивам...след малко задачи -.- а вечерта смятам да покарам колело :]

Pamaa
04-05-2011, 11:26
станах рано....правих си тъпите контурни карти....от 5 ми остана само една....+ 4 климатограми -.- довечера ще ги правя...сега си почивам...след малко задачи -.- а вечерта смятам да покарам колело :]

И аз вчера си изкарах колелото и отидох да му напомпят гумите и май само това беше, защото моята седалка е извънредно неудобна и в момента ме боли г... :lol: :razz:

LaChupacabra
04-05-2011, 11:51
аааа :booooomb: мерси,че ми напомни 8-) забравих,че трябва да ходя да ми ги напомпат ;/ е сегеа ме мързи ще ходя после ;Д

Pamaa
04-05-2011, 12:59
аааа :booooomb: мерси,че ми напомни 8-) забравих,че трябва да ходя да ми ги напомпат ;/ е сегеа ме мързи ще ходя после ;Д
Аз вчера сама реших да си ги помня и то каквато съм саката откъм такъв вид работа и я сътворих една, че като отидох на вулканизатора да ми я оправят момчето ми вика "Абе някой ти е правил мръсно. Напълнили са ти с пясък.. / онова нещо, през което се помпи / ":shock: :lol: :lol:

RY
04-05-2011, 13:36
Днес си взех пролетно яке и маратонки.Якето на фишбон,маратонките на ботичели. 8-) Решавах задачи,после пак.
В четвъртък съм на рожден ден на братовчед ми,става на 4. :D
8)

magiie
04-05-2011, 13:53
Аз в петък съм на рожден ден на братовчедка ми, става на 11 :D :D

wonderfulife
04-05-2011, 14:35
Аз тази година пак забравих рождения ден на чичо ми--вчера :x

zlatit0o
04-05-2011, 14:41
Ама вие не им ли ходите на гости? Смисъл не го ли празнува със семейството? :д

wonderfulife
04-05-2011, 14:50
Ами той е брат на баща ми,а майка ми и баща ми са разведени..Татко ми не е в България сега,а чичо не общува много с майка ми..и така ;хх

zlatit0o
04-05-2011, 16:04
Ахам :(

awesomesheepy
04-05-2011, 16:05
Днес си взех пролетно яке и маратонки.Якето на фишбон,маратонките на ботичели. 8-) Решавах задачи,после пак.
В четвъртък съм на рожден ден на братовчед ми,става на 4. :D
8)

Ау,какво ти е якето ^_^
Аз като ходих,не видях пролетни якета,или явно не съм се оглеждала.
Кви кинти? И имаше ли черни : )))

Иначе,днес решавах една тема тестове математика,после - 4 задачи за домашната и излязох.Пропуснах един урок по Математика,ама бях на урок по БЕЛ..пфффф:Д

beachgirl
04-05-2011, 19:25
ееее ! човек 1 седмица не пише и БАМ 15 страници :lol: при мен нищо интересно ..

SladkaZagadka
04-05-2011, 19:28

И аз на това се зачудих, защото си спомням преди като писахме кой по колко часа учи и тя казваше 8ч. :shock: както и да е.. и така де, би трябвало всичко да си знае ..

btw.. SladkaZagadka Случайно да учиш в няква специализирана паралелка?! Е*аси многото задачи :shock: :shock:

wonderfulife , очаквам както аз помагам на всички всяка година по история на ВО, така и някой да помогне на мен ако имам нужда по биология тази година .

zlatit0o , най-нормална паралелка, но класната ни е и нашата учителка по математика и учим математика във всеки час на класа и всеки свободен час, който имаме - тя идва винаги и почваме ... няма спиране :-x

theonlyone123
04-05-2011, 19:41
Ох .. отдавна не съм писала ...
Много готина ваканция ... ама трябва да се стягам да уча ... остава ми да си преговоря по география,физика и история ;P да правя есе ии да решавам задачи по математика (но това го правя всеки ден) :) :)
А като се сетя колко близо е май месецц :-o :-o :? :?

awesomesheepy
04-05-2011, 20:01
Хора,хора..
Вижда ни се края.
Май идва.
гррррррррр
:x

LaChupacabra
04-05-2011, 20:08
Хора,хора..
Вижда ни се края.
Май идва.
гррррррррр

:booooomb: иде ми да се гръмна..

theonlyone123
04-05-2011, 20:18
Хора,хора..
Вижда ни се края.
Май идва.
гррррррррр

:booooomb: иде ми да се гръмна..

И на мен :? :? :? :o :o :o :booooomb:

magiie
04-05-2011, 20:32
На мен не ми иде :D
Аз искам да идва по-скоро да ги минавам тея изпити ии да ходя на море :grin:

Djenka
04-05-2011, 20:43
Днес бях на урок ии мисля, че мога да кажа, че задобрявам 8)
Радвам се за това :grin:

Pamaa
04-05-2011, 20:44
На мен не ми иде :D
Аз искам да идва по-скоро да ги минавам тея изпити ии да ходя на море :grin:
Оффф. . пък заради това кандидатсване тази година ще ходя на море чак на 20 август :? , но поне цяло лято ще съм ту на планина, ту на палатка, ту на басейн или пък на река :grin: 8-) .

awesomesheepy
04-05-2011, 20:54
Вие как сте с оценките по математика? Какви са ви за момента?
Аз усещам,че математиката ще ми преебе всичко,ама..

LaChupacabra
04-05-2011, 20:57
4 за първия срок...
и като текуща оценка 4 на контролното по геометрия за втория .. :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb:

Силв,не си единствена.. и аз го имам тва ужасно чувство...

magiie
04-05-2011, 21:07
Ами за сега (2 срок) имам само една 5 в дневника ии мин седмица правихме тест на Неравенства и мисля, че ще имам или 5 или 6.. А иначе от 1 и 2 срок имам 3,3,4,5,5 :D :D

zlatit0o
04-05-2011, 22:28
За сега оценките ми по математика са: 2,5,4,5
де да ми куцаше само математиката....... :хх

kilers
04-06-2011, 00:46
Лошо ли е ако имаш 2 четворки през годината? :oops:

theonlyone123
04-06-2011, 05:46
Мойте оценки по мат са 3,4 :? :? ... мин срок завърших с 5 .. има ли някъв шанс да си ги поправя тези 3,4 ии ако вс друго да е 6 дали ще ми пише 6 за годината ?? :? :?

awesomesheepy
04-06-2011, 06:45
Имаш шанс,Мони (:
Само,че времето бързо минава,което е кофти. -.-

awesomesheepy
04-06-2011, 06:47
Ох,аз днеска..
от 12 съм на урок до 15:00
После излизам.
След което,ще решавам задачи за домашната ми..(по математика пак:Д)
Ще преговарям по БЕЛ за пробния ми.

И така..
:?
като се заговорихме за математика..хич не я разбирам,мамка му!И не знам как за 1 месец и половина ще я разбера.Иде ми да се хвърля от някое мостче:Д За първи срок имам-4.За втори имам само една- 5ца!УАУ.

Вашите планове?

MegiBoOm
04-06-2011, 07:33
Аз първия срок успях някак накрая да си извоювам 6 за края на срока по мат., а сега втория имам 5,6,5 :o :D
Иска ми се още една 6 :grin: , ама не може :-x :D
Иначе тая по биология на мен иска да ми преебе не кандидатстването, а целия животец (мамицата й на тая тъпа крантааааа, мразя яяяяяяя!!!!! )
Много е смотаа, АМА МНОГО! При нея само едно момче искарва шестициииии :shock: :shock: :shock: басии......
Иначе по висчко първия срок завърших с 6 освен по биология естественооо :booooomb: , така че сега даже да завършвам с 5 по нещо, ще си имам 6 за годината! :grin: :oops: :D

magiie
04-06-2011, 08:20
Лошо ли е ако имаш 2 четворки през годината? :oops:

Хич не е лошо :D Аз имам и 2 тройки, така че иобщо не се тревожи..

magiie
04-06-2011, 08:26
Иначе аз ей сега в 12 тръгвам за Бургас, че баща ми има няква работа и после отивам на село (добре че утре се връщам иначе няма да издържа повече и без интернет)

Айде утре ще пиша.. :-)

zlatit0o
04-06-2011, 08:26
^ :smt023 :D :D

Моите планове:
След малко ставам да решавам задачи по математика.. после компче, тв... няма да излизам, не ми се излиза.

RY
04-06-2011, 08:32
^ :smt023 :D :D

Моите планове:
След малко ставам да решавам задачи по математика.. после компче, тв... няма да излизам, не ми се излиза.
И моят план е същия. :D
Иначе аз първия срок по математика имам 6-7 шестици и една петица.Втория 4 шестици,но само една е пълна (5,50;5,60;6,00;5,50) и понеже госпожата ги смята точно така,както си ги получил,сваля успеха. 8-) Ама все пак и този срок държа шестицата. :grin:

beachgirl
04-06-2011, 09:06
здрасти .. вчера яко се скарах с едно момиче от класа ми и се оказа че едно друго момиче ми говори зад гърба ии те всичките са така .. и сега си нямам никой ....
се едно .. за сега оценките ми по мат са : за първия срок имам 6, а сега от тоя срок имам 5,6,6 ии очаквам още една 6 на контролното на неравенства .. доволна съм ..
за днес плановете :
- къпане
- учене по български
няма да излизам .. вчера нали като разбрах всъщност каква е истината за „приятелките“ ми ми беше супер гадно .. рев, рев яко ии не можах да заспя .. и сега очите ми се затварят ..
айде амигос, отивам да си правя вана ;дд

MegiBoOm
04-06-2011, 10:05
Много моля някой да ми каже разликата между:
-линейно и праматерично неравенство

Pamaa
04-06-2011, 10:31
Много моля някой да ми каже разликата между:
-линейно и праматерично неравенство

При линейните просто си решаваш уравнението/неравенството, а при параметричните трябва да си изкарала Х пред скоби
[ пр: mx-x=6
x(m-1)=6 ] и тогава се разглеждат 2 случая, когато m-1=0 m=1 и m-1 не е равно на нула, m не е равно на 1 :) . Попринцип при линейните не се търси стойността на параметъра, а при параметричните трябва да я изразиш по 2 начина :-) . При параметричните неравенства е малко по различно защото при случая, когато m-1 не е равно на 0 разглеждаш още 2 случая : m>1 и m<1 :) . Аз не мога много, много да ги обеснявам, но се надявам поне малко да си ме разбрала :D .

За оценките: Първи срок: Математика:6, 5, 5, 6, 6, 6, 6, 6;
ЗИП Математика:6, 6.
Втори срок: Математика: 6, 6, 6, 6 и трябваше да ми напише още една, защотпо реших 2 параметрични уравнения на дъската, но едни смотльо вика "Ама госпожо, сега, ако й пишете още 1 оценка ще има пет шестици, а аз имам само три :x ";
ЗИП Математика: 6, 6.
Тая година се скъсвам да уча и за този срок имам само три петици от общо 27 оценки :grin: , а миналия само осем от общо 57 :P 8-) .

RainbowGirl
04-06-2011, 11:23
Аз за сега по математика имам 5 и 6, а по БЕЛ - 4 и 6 (след "ваканцията" може да имам още една шестица по бел) :D

Иначе в 6 часа ще дойде г-жата ми по математика и почваме урока.. дала ми е за домашно един тест във формата на изпита и след 15 минути сядам да го решавам.. :(

Pamaa
04-06-2011, 11:48
MegiBoOm, да допълня, че при линейните параметъра ти е даден.
Пр: 4x+8<0 или 4x+8>0.
В учебниците обаче ги дават така: ax+b<0 или ax+b>0 и може би затова, а и заради самото определение за линейни си се объркала :) .

wonderfulife
04-06-2011, 12:33
Математика - 6,6,4,6 :D
БЕЛ - не знам колко 6ци и една 5ца,
ама не съм толкова умна :D

Ъм,хора,да ви питам..Може ли да ми дадете линк към сайт,в който пише как точките {от изпита} се преобразуват в оценка {ако има такъв сайт де} ? Оох,надявам се да ме разбрахте какво имам в предвид :D

Pamaa
04-06-2011, 13:36
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/konkursni_izpiti_7kl/skala_mat-2007.pdf
това намерих аз, но е за 2007 :-o . . Също открих и това, което беше постнато по назад в страниците / за чуждите езици, физиката, биологията и химията /, но нищо друго :) .

До преди малко решавах задачи по математика, реших 2 теста 8-) , и сега малко релакст 8-) . Тъкмо си изтеглих първи сезон на PLL и да го видим, какъв е, защото много ми го хвалят, но аз се бях пробвала да го гледам и нещо ми беше много скучен и го изтрих, но сега съм решена :lol: :lol: . Аз днес сигуно няма да излизам, защото времето е отврат, пък и съм малко болна :D :? .

RainbowGirl
04-06-2011, 13:56
Момичета, помагайте.. моляя :-) 8-)
http://prikachi.com/images/909/3186909O.jpg

polssa
04-06-2011, 14:05
RainbowGirl , аз стигнах донякъде със задачата и зациклих. Ще се опитам пак и ако се получи нещо ще пиша :)
По темата : днес се връщам от екскурзията.. Мина задоволително, с малко изключения. Ще постна снимки като ги кача.. Сега нещо ме мързи да пиша, затва ще ви разкажа по-после :D

RainbowGirl
04-06-2011, 14:09
Еми.. и аз така. Стигнах до едно място и не мога нататък.. 8-)

awesomesheepy
04-06-2011, 14:58
Бреййй,яки оценки имате по математика,бе.
Как го постигате?
По колко задачи решавате на ден (през седмицата,учебно време)?
:smt115

не е честнО ;с

MegiBoOm
04-06-2011, 14:58
Някой да помогне: Какъв е видът на подчиненото изречение?
Като каза това, Серафим се усмихна.

awesomesheepy решавам само преди тестове, контролни и изпитвания, като междувременно си попълвам УТ по математика! Това е! :)

ПС. Какво по вид е изречението?
Който влизаше, се спираше стъписан.

beachgirl
04-06-2011, 16:25
мисля, че първото е обстоятелствено, а второто - подложно ... ама не съм сигурна ...
днес всичко мина по план ... почти всичко ;дд
къпах се и учих, ама между двете имаше един 2часов мързел и ядене :D

RainbowGirl
04-06-2011, 16:35
мисля, че първото е обстоятелствено, а второто - подложно така са.. :)

kamen971
04-06-2011, 16:41

awesomesheepy решавам само преди тестове, контролни и изпитвания, като междувременно си попълвам УТ по математика! Това е! :)

Първото е обстоятелство ,кога се усмихна Серафим ,като влизаше.Ако нямаше Серафим щеше да е подложно,но сега мисля ,че е обстоятелство .Второто е подложно . :) Дано да съм бил полезен и аз съм 7 клас и мисля,че ги разбирам много добре! :) :P

RY
04-06-2011, 16:46
Няма как да е определително или допълнително. :-o За мен е обстоятелствено.Второ подложно.
ПС:Аа видях,че го поправи. 8-)

kamen971
04-06-2011, 16:51
Момичета, помагайте.. моляя :-) 8-)
http://prikachi.com/images/909/3186909O.jpg
Аз съм момче,но .. :D Относно задачата,значи първото ти е формула ,която трябва да направиш,това е формулата за тричлен на 3-та,а после трябва числата,които съдържат Х от едната страна ,а тези които нямат от другата.Получава ти се уравнението в ,което трябва да прецениш кои числа са подходящи ,че сборът на корените да изпълнява условието.Аз така бих я решил . :)

kamen971
04-06-2011, 16:52
Няма как да е определително или допълнително. :-o За мен е обстоятелствено.Второ подложно.
ПС:Аа видях,че го поправи. 8-)
Да заблудих се просто . :D

kamen971
04-06-2011, 18:51
Вярно е 100% и аз като се разреших във вкъщи получих това :wink:

Pamaa
04-06-2011, 19:23
:shock: :shock:
kamen971, не можеш да задаваш правилно въпросите :? !
Това е подчинено обстоятелствено за НАЧИН!! КАК се усмихна Серафим?
Ако беше както ти задаваш въпроса думата сигнал се променя - вместо 'Като каза . .' трябва да е 'Когато каза . .' :-o .
В 1 пост 2 грешки, по-добре внимавай или въобще не "помагай" :? :-o .

И аз правя като MegiBoOm за математиката и НЕ ходя на частни, а само на СИП и в момента решавам тестове от сборници, които съм си купувала. След ваканцията ще взема да преснимам 2 сборника от 1 съученик, защото тези, които той ги има вече не се издават, а ми харесват, защото са на принцип на старите изпити :D :-) .
Да ви се похваля, днес следобяд реших тест и половина и преди малко още 2 :grin: :D

Pamaa
04-06-2011, 19:38

Първото е обстоятелство ,кога се усмихна Серафим ,като влизаше.Ако нямаше Серафим щеше да е подложно,но сега мисля ,че е обстоятелство .Второто е подложно . :) Дано да съм бил полезен и аз съм 7 клас и мисля,че ги разбирам много добре! :) :P
wtf?? Съжалявам за офтопика, амаа! Айде да не ми се убиждаш, но пак си в грешка :lol: :shock: . И без 'Серафим' подлога се подразбира: Като каза това, /той/ се усмихна.
Жалко само, че имаш такова самочувсвие :? .

zlatit0o
04-06-2011, 20:05
Ох, Pamaa поне ти нещо си решила днес. Аз като седнах да решавам задачи и изведнъж ме запраска главата и цял ден така... :X
Сега като чели съм по-добре ама хич не ми е до задачи :D

Pamaa
04-06-2011, 20:55
Ох, Pamaa поне ти нещо си решила днес. Аз като седнах да решавам задачи и изведнъж ме запраска главата и цял ден така... :X
Сега като чели съм по-добре ама хич не ми е до задачи :D
Така е много гадно :o .
Аз в понеделник сядам да решавам задачи, ама едно елементарно неравенство не мога да реша :x . Вечерта, като се прибрах, пак сядам да решавам, ама същото и направо ги оставих, но вчера и днес си наваксах и то доста :D , за 3 дена съм решила 11 теста и вече ги сънувам тия задачи :D . За последния тест по геометрия / еднакви триъгълници / последните 3 дена, преди контролното, бях се скъсала от учена и точно и последната вечер не можах да спя, само се будех и си гледах часовника дали не съм се успала и само за някакви визочини, ъглополовъщя, симетрали и ъгли мислех, ама пък изкарах 6.00 :grin: .

Мн. пъти се повтаря 'последен', ам не мога по различно да го измисля :D .

LaChupacabra
04-06-2011, 21:22
ох днеска нито една задача не съм решила... мнооого ме мързеше ;[ и времето беше ужасно и не можах да покарам колело :booooomb:
поне си довърших контурните карти... всичко ми е готово ^^

SladkaZagadka
04-07-2011, 00:26
Момичета, искам да ви питам нещо .
Като правихме контролно по история и предварително си бях купила книжки, от които да се упражнявам като решавам и сред авторите на едната книжка беше учителката, която ми преподава . И точно тая книжка я занесох в училище, та да порешавам малко преди теста . И я изреших . И на теста имаше въпроси и от там, а аз понеже съм ги решавала, се сетих за отговора и го отбелязах .И накрая като предадох последна я извадих да погледна какво съм писала, а аз навсякъде съм писала и май госпожата видя , че гледам тая книжка и писаното от мене в нея . И какво ще си помисли? Защото може да си помисли, че съм предварително знаела отговорите, но все пак тая книжка е свободна за купуване и това, че съм решавала означава, че се упражнявам допълнително и аз не съм виновна , че тя дава оттам . Е? :-o

awesomesheepy
04-07-2011, 06:21
Спокойно,никво право няма да ти каже нещо ^_^
Купила си я по собствен избор,и не си предполагала че оттам ще дава тестове.
Споко.

Днеска ще решавам задачи,нямам уроци..йеееей! : ))
И после ще излизам,времето е 'баси якото.

zlatit0o
04-07-2011, 07:46
SladkaZagadka Не би трябвало да ти направи проблем, все пак всеки може да си я купила от книжарницата, както ти каза. Споко.

Аз тъкмо закусих и след малко разсънване на компа днес ще решавам тестове по математика :) Възможно е и да излезна.

kamen971
04-07-2011, 07:50
Може ли да ми препоръчате някакъв сборник по математика с хубави задачи,спешно ми трябва ,защото по БЕЛ. имам 3-4 сборника ,а по мат 2-ва само . 8) :)

zlatit0o
04-07-2011, 08:02
Какви са ти сборниците?
Защото аз имам само книга за ученика, другото са ми тестове....

kamen971
04-07-2011, 08:10
Какви са ти сборниците?
Защото аз имам само книга за ученика, другото са ми тестове....
По Мат. е един червен- Книга за ученика на Архимед и един зелен на Коала пресс.По БЕЛ. Тестове и тестови задачи по Б.език и литература Скорпио,Български език и литература Булвест Първи сборник-тестови задачи,Задачи и Тестове/Модул 1,Модул 2 - Анубис. Трябва ми по Математика,иска ми се в него задачите да са по външното оценяване.Само да не е на ВЕДИ ,защото от уроците ни дават тестове от него. :)

zlatit0o
04-07-2011, 08:22
Ами аз имам една книжка със 15теста със по 2 модула, и преди съм я слагала мисля :-o

ето я, дори на снимката се виждат авторите :]
http://anubis-bg.net/files/pic_prod_1/thumbs/x450/1/1_1d9dc37923f3b9d2c83c88c7e8bbaae9.jpg

kamen971
04-07-2011, 08:25
Ами аз имам една книжка със 15теста със по 2 модула, и преди съм я слагала мисля :-o

ето я, дори на снимката се виждат авторите :]
http://anubis-bg.net/files/pic_prod_1/thumbs/x450/1/1_1d9dc37923f3b9d2c83c88c7e8bbaae9.jpg
Имам точно същата книжка само ,че е синя и е по Бел. :) Тази 100% ще си я взема .Благодаря ! :)

zlatit0o
04-07-2011, 08:27
За нищо :)

awesomesheepy
04-07-2011, 08:44
Моите сборници по математика са:
1) на Коала Прес-зелен(имаш го)
2)Книга за ученика-Архимед,зелено-червен
3)Тестове-национално външно оценяване и прием след 7 клас(20 примерни теста)- едно лилаво.
4) На Здравка Паскалева сборника..и Мая Алашка.

SladkaZagadka
04-07-2011, 09:15
zlatit0o , awesomehappy - попринцип тя вижда, че имам интерес към предмета й и е много радостна ии така да се каже, ме харесва :) .. но просто се чудя какво впечатление може да е породило това с изваждането на книжката пред нея? Защото тя може да си каже :
1. Ее тая пък, имала е отговорите и е знаела :?
2. Ее какво ученолюбиво детенце, купило си е книжка да си решава, и то тази, която аз съм писала [нали процент отива у създателя, тоест колкото повече се купува - толкова повече на нея й се плаща] :D :D

Според вас кое е най-вероятно? :razz:

kik7
04-07-2011, 09:23
почти нищо не съм решила по математика :( почти по цял ден съм навън или пред компа .. изцяло съм си написала по АЕ :D бях решила да си направя презентацията по география през ваканцията ама май няма да ми остане време и ще я направя в сряда или четвъртък преди училище :D

b0nb0nn
04-07-2011, 09:30
Моите сборници са :
:arrow: по Български:
~Тестове и правила - Автор: Донка Кънева ; Издателство: Калоянов
~Български език и литература:анализи, тестове и правила - Автор: Весела Кръстева ; Издателство: Регалия 6
~Пътища към художествения текст - Автор: Красимира Кацарска // мно0го е старо, но в него има тестове и план-тези кам произведенията които учим в момента, както и към други :D //

:arrow: по Математика:
~Книга за ученика //преработено издание// - на Архимед
~Сборник по математика - на Коала Прес
~Национално външно оценяване и прием след 7 клас - на Архимед
I и II част // лилавото и зеленото //
~Задачи и тестове по математика I и II модул - на Анубис

kamen971
04-07-2011, 09:36
По БЕЛ. имам този http://www.felixbooks.eu/schools/bel/images/bel313.jpg ,а по мат ще си взема червения на Анубис. :)

Pamaa
04-07-2011, 09:37
Днес ще съм айляк :lol: :lol: .
В момента си хапвам 2 препечени филийки и пийвам от една гоОляма чаша кафе :P :-) . В четири ще излизам, а до тогава ще реша малко задачи :D .
Днес обаче трябва да направя едни формуляри и примерна графика на знамето за Ротари Интеракта :-o . . . Лошото е, че много ме мързи, но няма как, във вторник имаме среща, а хич не ми се занимава през събота и неделя или примерно понделник вечерта :D .

magiie
04-07-2011, 09:45
Току-що се прибрах от село (най-накрая ;дд) и започвам да решавам задачи по математика.. :booooomb:

Pamaa
04-07-2011, 09:50
Току-що се прибрах от село (най-накрая ;дд) и започвам да решавам задачи по математика.. :booooomb:

И аз не обичам да ходя на село, но то моято е на 6 км от града и примерно като с баща ми и ми омръзне се казвам на колето и айде обратно :D :P

magiie
04-07-2011, 10:05
Ооо, аз добре, че седях само 1 ден иначе без интернет аз ще се побъркам :D :D

Pamaa
04-07-2011, 10:31
Ооо, аз добре, че седях само 1 ден иначе без интернет аз ще се побъркам :D :D

Ти имаш късмет, една моя приятелка я мъкнеха всяка събота и неделя :lol: :lol:

fenaNiki
04-07-2011, 11:13
Седми клас - 9-месечен ш*бан период от моя живот, който няма да запомня с нищо хубаво. Сутрин ставам, отивам на даскало, в него гледам сеир, по математика и физика ми преподаваше една злобарка, която гледаше всеки час да изпитва, по-голямата част от съучениците ми се имаха за тежкари, от 8 клас се заяждаха... дори изядох тупаник от едно леке... почти всеки ден се връщах изнервен и неспокоен, но въпреки това трябваше да отделям по 2-3 някой път се стигаше и до 4-5 часа за учене, писане на домашно за училище, за уроци... 3 пъти в седмицата уроци, а през останалите дни - писане и учене за тях и училище (малка тафтология)... не излизах навън дори и да ме викаха - имах за учене... приоритетът ми беше ученето... беше доста трудно, но накрая успях! Влязох в гимназия, считана за елитна. Това, що-годе, беше моята история за 7. клас. Нека да е показател за това, че трябва да се трудите неумолимо, за да ви приемат в добро училище и да бъдете радостни от постигнатото!

zlatit0o
04-07-2011, 11:41
^Стараем се..

http://prikachi.com/images/113/3191113a.gif

който може, нека ми помогне........... по принцип съм добре с геометрията, но тука нещо запънах :shock:

Pamaa
04-07-2011, 11:42
fenaNiki, Познавам момче, което дори не ходеше на училище в седми клас и накрая по математика изкара 4,50, а по БЕЛ 4.00. . Не казвам, че трябва да се разчита на преписване и да не се учи, ама има някои, които направо се престарават :? . Много пъти съм го казвала, но пак ще повторя: НЕ ходя на частни уроци ( в частно училище по англ., но аз там си ходя вече трета година и то не защото ми е труден материала, без това нещата, които учим там се учат чак девети клас в гимназиите, а защото гледам да се подготвя перфектно за защитаване на серификат ), посещавам само СИП ( 2 пъти седмично, след часовете по 2 учебни часа :
Понеделник-Мат. от 1.10 до 3.00, малко повече, но така се налага;
Вторник-БЕЛ всеки път почваме различно и приключваме в 2.00, след това съм на Ратори до 3.00-3.20, но това е отделен въпрос ). По-горе съм писала за текущите оценки и тези от първия срок. Четвъртък, когато нямам ангажименти свързани с училище, ходя на тренировки от 1.30 до 3.30. Сега, като е по-топло, излизам всяка вечер (през учебно време, става въпрос).
Явно си е до човек, мога да ти кажа, че това е една от най-прекрасните ми учебни години. :-) :grin:

Pamaa
04-07-2011, 11:52
^Стараем се..

http://prikachi.com/images/113/3191113a.gif

който може, нека ми помогне........... по принцип съм добре с геометрията, но тука нещо запънах :shock:
Я виж дали е 80, ако е толкова, да ти пращам решението :-)

zlatit0o
04-07-2011, 11:59
Да, 80 е

Pamaa
04-07-2011, 12:00
http://prikachi.com/images/191/3191191G.jpg
Под чертата е решението 8-) . Надявам се да съм ти помогнала :-) :D

zlatit0o
04-07-2011, 12:08
Благодаря многоо!! :-)

Pamaa
04-07-2011, 12:19

Няма проблем :-) :-)
Да ви се похваля. . На 11 Април си взимам личната карта :grin: :grin: :P

zlatit0o
04-07-2011, 12:27
Супер! аз имам да си чакам до ноември........ :x :D

LaChupacabra
04-07-2011, 12:42
блех аз за лична карта има да чакам още 1 година докато стана на 14 :booooomb: 8-)
много ме мързи за тея задачи...и днес се е видяло,че няма да решавам.....вечерта мисля да си направя разходка с колело 8-)

magiie
04-07-2011, 12:48

На 11 Април си взимам личната карта :grin: :grin: :P
Олеее, аз чак февруари, 'щот като съм на 21 декември и трябва да чакам един месец докато излезне :shock: ;дд

Иначе сега си поръчах едни много яки очила ии съм много радостна :grin: :grin:

Pamaa
04-07-2011, 13:10
magiie,еее супер :-) :D .
Аз сега излизам с една приятелка, а уж щяме да сме четири момичета. . :lol:
Не знам дали по-назад в страниците някой го е предлагал това, ама айде пуснете ваши снимки да се видим :-D . Аз сиг към десет чак ще седна така, че тогава ще кача :) . Айде до после =P~ .

magiie
04-07-2011, 13:33
Ами аз направо си давам facebook :D
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000200645001

MegiBoOm
04-07-2011, 13:49
Здравейте!
Аз днес си направих презентацията по Биология и стана много хубава :grin:
Сега сядам да решавам малко задачки и след това съм на тренировка....
Утре ще правя списък с нещата за зеленото, които ми трябват и в понеделник се омитаааам... :grin: :grin: :grin: :D

magiie
04-07-2011, 14:38
Край ще се побъркам :razz: :razz: Решила съм 2-те модули на някои тестове пък първите задачи от 1-те модули не мога.. Ето една от тях някой ако я реши да пише :lol: :
http://prikachi.com/images/761/3191761t.jpg

JustMakeMeBelieveAgainN
04-07-2011, 15:06
задачата е грешна...отговорът е -2/3... в модулът се получава 2/3
=> -2 + 2/3 + 8/9 = -18/9 + 4/9 + 8/9 = -6/9 = -2/3 :)

magiie
04-07-2011, 15:12
Аха, мерси.. :-)

zlatit0o
04-07-2011, 15:13
http://www.facebook.com/zlatina.kraeva

моя FB :]

SladkaZagadka
04-07-2011, 15:14
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=rgh1302188913u.jpg

Някой да ми каже къде ми е грешката, толкова ми се получава колкото и да смятам .. :shock:

kamen971
04-07-2011, 15:17
Сигурно аз съм в грешка ,но получавам -4/9,може и задачата да е грешна http://prikachi.com/images/915/3191915d.jpg . :) :?

magiie
04-07-2011, 15:20
Ами още 3 задачи, които не мога да реша. Помагайте:
http://prikachi.com/images/925/3191925f.jpg

kamen971 толкова е отговора :P

kamen971
04-07-2011, 15:24
Ами още 3 задачи, които не мога да реша. Помагайте:
http://prikachi.com/images/925/3191925f.jpg

kamen971 толкова е отговора :P
Добре тъкмо се разрешавах да ги почваме,но ти защо си ги оградила ?Това ли са верните отговори ? :)

SladkaZagadka
04-07-2011, 15:25
Сигурно аз съм в грешка ,но получавам -4/9,може и задачата да е грешна http://prikachi.com/images/915/3191915d.jpg . :) :?

може ли да те питам :) като е в модул и извършвам първо действията там, каквото и да се получи го вадя от модула с положителен знак .. защо ги вадиш постепенно ? нещо принципно съм тъпа и не схващам логика :D

kamen971
04-07-2011, 15:28

може ли да те питам :) като е в модул и извършвам първо действията там, каквото и да се получи го вадя от модула с положителен знак .. защо ги вадиш постепенно ? нещо принципно съм тъпа и не схващам логика :D
Нали знаеш ,че в модул всички числа са с обратен знак и знака се променя.Незнам всеки си има различни стилове на работа ,но важното е ,че получих отговора. :)

magiie
04-07-2011, 15:28
kamen971 ами да тези оградените са верни ;дд

zlatit0o
04-07-2011, 15:33
http://prikachi.com/images/995/3191995h.jpg

Може ли малко хелп за 15 :oops:

kamen971
04-07-2011, 15:38
http://prikachi.com/images/995/3191995h.jpg

Може ли малко хелп за 15 :oops:
Искаш ли решение или просто отговор ?

zlatit0o
04-07-2011, 15:40
Pешението, ако може. Аз отговора го имам.

kamen971
04-07-2011, 15:43
http://prikachi.com/images/33/3192033X.jpg Така ли е ?
:)

JustMakeMeBelieveAgainN
04-07-2011, 15:45
magiie http://prikachi.com/images/44/3192044z.jpg
http://prikachi.com/images/49/3192049i.jpg надявам се да съм помогнала :)

magiie
04-07-2011, 15:47
Мерси много... :-)

SladkaZagadka
04-07-2011, 15:47

Нали знаеш ,че в модул всички числа са с обратен знак и знака се променя.Незнам всеки си има различни стилове на работа ,но важното е ,че получих отговора. :)

Да, но може ли да ми обясниш по-подробно, че ме заинтригува . Това за модула не го знаех .. в смисъл, че всички числа, които получа вътре , при премахването на модула , са с положителен знак, но другото не го разбр ..

zlatit0o
04-07-2011, 15:48
Да, -18 е отговора. Благодаря много :-)

kamen971
04-07-2011, 15:50

Да, но може ли да ми обясниш по-подробно, че ме заинтригува . Това за модула не го знаех .. в смисъл, че всички числа, които получа вътре , при премахването на модула , са с положителен знак, но другото не го разбр ..
Това не го ли знаеш модул от -1 е 1 и така с всички числа как да ти го обесня :),сега видях че си писала ,че при премахването на модула всички числа са с положителен знак не е така ,зависи ако в модула е положително след премахването му няма вариант да е пак положително. :)

MegiBoOm
04-07-2011, 16:02
Нещо май, по-добре да не помага... :D

SladkaZagadka
04-07-2011, 16:11
kamen971 , за модулът аз знам, че :
- при премахването му, винаги се получава неотрицателна стойност
- и положителни, и отрицателни числа, и нулата при изваждането си от модул са със знак + , а нулата няма знак :D
- не се изваждат директно числа, а първо се извършват действията в скобите/модула .

Не знам какви неща казваш, но определено -1 в модул е 1 , а 1 в модул пак е 1 ..

kamen971
04-07-2011, 16:12
Ехо , kamen971, защо подвеждаш останалите с пълни небивалици.. :shock:
Стойностите на модула са винаги неотрицателни числа. Затова, ако искаме да извадим число извън модула , това число не може да е отрицателно.
| 1|=1
|-1|=1
Това е така, тъй като модулът е абсолютна стойност на числото и като такава представлява разстоянието от него до нулата.А в двата случая това разстояние е еднакво.

Ако пък си имал все пак това предвид, значи доста зле си си формулирал мисълта .
Точно това казах ,че не мога да го обясня точно. :razz: Важното е ,че получих отговорите и на двете задачи.Не съм много в час с тези определения ,но ги практикувам и задачите ми се получават. :D Все пак изпитът няма да е на определение за модул,а на задачи с модул.

SladkaZagadka
04-07-2011, 16:21
Именно, междудругото ще има и теория :)

А просто те помолих малко да ми обясниш твоите действия, при които вадиш двете неща от модула независимо от знаците им .. и да ми кажеш къде точно аз греша по моята логика в предоставеното от мен решение ..

kamen971
04-07-2011, 16:28
Именно, междудругото ще има и теория :)

А просто те помолих малко да ми обясниш твоите действия, при които вадиш двете неща от модула независимо от знаците им .. и да ми кажеш къде точно аз греша по моята логика в предоставеното от мен решение ..
В модула аз смених знаците ,а ти не .Получих отговор,който се оказа верен.Ако разсъжденията ми не са верни щеше да е логично отговора да ми е грешен. :?

kamen971
04-07-2011, 16:59
Въпрос на късмет е, че отговорът ти съвпада, защото принципът ти на работа с вадене на числа с противоположен знак е съвършено грешен. Ако задачата е от тест и заградиш така верния отговор, ще получиш точки, тъй като никой няма да види погрешната ти логика.Но ако задачата е за разписване и се проследява решението, няма да имаш нито 1 точка.

Верния начин за изписване на задачата е следният:
-2 + | -2 + 4/3| + 8/9 =
=-2 + | -6/3 + 4/3| + 8/9=
= -2 + |-2/3| + 8/9 =
= -2 + 2/3 + 8/9=
NOK=9
=-18/9 + 6/9 + 8/9 =
=-4/9

Съвпадението на отговора при Камен е въпрос на късмет, при други числа просто с промяна на знаците няваше да се получи.
:D
Значи имам добър късмет,но благодаря ,че ми ги изясни тези не6та . :wink:

Pamaa
04-07-2011, 17:38
kamen971, струва ми се, че си голям бързак.

Аз сега се прибрах, защото бяхме излезнали да вечеряме с майка ми и баща ми. Ще порешавам малко задачи и ще се изкъпя, после ще гледам PLL :) :grin: .

fenaNiki
04-07-2011, 17:41
Виж, Pamaa, не искам ничие мнение - не знам защо тръгна да разсъждаваш, след като накрая сама заключи, че всеки е различен. Реших да споделя лошата страна на този клас, тъй като всяко нещо си има лоша страна. "Явно си е до човек" - и съдба, миличка, съдба...

kamen971
04-07-2011, 17:48
Бързак,това не го разбрах...Да ви попитам според вас 82 точки добре ли са за първи пробен изпит по БЕЛ.,защото на мен ми се струва малко ? :? Остават ми още два ,но трябва да станат 92т. :)

SladkaZagadka
04-07-2011, 17:53
Бързак,това не го разбрах...Да ви попитам според вас 82 точки добре ли са за първи пробен изпит по БЕЛ.,защото на мен ми се струва малко ? :? Остават ми още два ,но трябва да станат 92т. :)

Горе-долу бива .. ако не си ходил на уроци мисля, че е доста добър резултат, но аз никога не обичам да казвам, че каквото и да постигна е добро .. Защото "Който е доволен от постигното, е обречен на провал" .. затова се стремя към още и още :) . Ако ходиш на уроци също е добре :)

LaChupacabra
04-07-2011, 17:55
ехее 82 ако са ти малко 8-)

kamen971
04-07-2011, 17:56

Горе-долу бива .. ако не си ходил на уроци мисля, че е доста добър резултат, но аз никога не обичам да казвам, че каквото и да постигна е добро .. Защото "Който е доволен от постигното, е обречен на провал" .. затова се стремя към още и още :) . Ако ходиш на уроци също е добре :)
Ходя на уроци. :) ,но познавам много хора ,които не ходят на уроци и изкарват 34 бал.Така ,че няма голямо значение .

SladkaZagadka
04-07-2011, 17:58

Ходя на уроци. :) ,но познавам много хора ,които не ходят на уроци и изкарват 34 бал.Така ,че няма голямо значение .

Това се равнява на оценка 5,357 , близо си до 5.50, браво :P

magiie
04-07-2011, 18:00
Според мен 82 точки е много добре, аз изкарах 65 :D :D Ама ще се стремя на изпита да изкарам повече.. ;-)

kamen971
04-07-2011, 18:04
Аз съм от Варна и тук ходя на уроци във Център за информация и обучение ”ВЕКТОР”,и всички които познавам казват,че пробните изпити там са 5Х по-трудни.На изпита ако изкарам 82.т. никъде няма да вляза . :?

biolojkata95
04-07-2011, 18:15
първо каменчо не се пише вляза а влезна
и меги питай каквото искаше

kamen971
04-07-2011, 18:36
първо каменчо не се пише вляза а влезна
и меги питай каквото искаше
:razz: Първо познаваме ли се ,а второ защо се заяждаш ? :lol: :? (пред ,,а,, се слага запетая) 8)

fenaNiki
04-07-2011, 18:45
Каменчо, в този сайт, едва ли не, има тенденция да се поправят грешките с цел "грешникът" да се научи как се пише съответната дума и прочие. Не съди човека. (:

zlatit0o
04-07-2011, 18:46
biolojkata95 Може би, ще ти прозвучи така сякаш се заяждам, но уж правиш забележка на kamen971, а ти .......... :D , айде.

magiie
04-07-2011, 18:47
biolojkata95 Може би, ще ти прозвучи така сякаш се заяждам, но уж правиш забележка на kamen971, а ти .......... :D , айде.

+1

awesomesheepy
04-07-2011, 19:07
Стига спам по темата де,
:smt023

Утре какви са ви плановете ^_^
Ох,то ваканцията свършва,бе;

sasec
04-07-2011, 19:22
Оф, стига сте се карали за правопис. И двамата допускате грешки.
А иначе утре смятам да реша един тест по математика, да направя малко упражнения, а следобед съм на тренировка по плуване. После ще видим. Може да изляза.

awesomesheepy
04-07-2011, 19:24
sasec как върви ваканцията? ( :
Не те бях виждала в темата скоро,за това

Pamaa
04-07-2011, 19:26
fenaNiki, казах, че си е много относително, защото има хора, които просто им е нужно да им го разкажат и го разбират, а други им е много трудно :wink: . Писала съм историята за олимпиадата по физика : не уча по физика / колкото и тъпо да звучи /, не бях се подготвила и не знаех, че госпожата ще ме извика да правя олимпиада, а всъщност минах на втори кръг и то с 27 от 30 точки.
kamen971, под 'бързак' имах предвид, че не обръщаш много внимание на теорията / и по БЕ и по Мат. /. Например вчера не определи правилно вида на подчиненото обстоятелствено изречение / няма да се повтарям /, а днес се беше заблудил за модулите :) . Иначе 82 точки са мн. добре :D .

awesomesheepy, нищо не съм си набелязала, утре като стана ще видя. Сега ще гледам някой друг епизод на PLL и към 1.30 / може би и по-рано, но не по-късно / ще лягам :D :oops: .

magiie
04-07-2011, 19:31
Аз утре от 12 съм на РД на братовчедка ми и после като си прибера ще решавам ПОСЛЕДНИЯ тест по математика.. :grin:

Pamaa
04-07-2011, 19:40
Аз утре от 12 съм на РД на братовчедка ми и после като си прибера ще решавам ПОСЛЕДНИЯ тест по математика.. :grin:

Аз утре мисля да приключа с последните задачи от първи модул и ще започвам да решавам втори. Днес си преснимах една стара книга с тестове и като сметнах колко задачки имам да реша, ми се завива свят :lol: , като се има предвид и срока, който съм си поставила / 1000 задачи ---> 2 седмици /. Сега, като си сметнах, за 4 дни съм решила около 275 задачи, но друго си е ваканцията 8-) .

theonlyone123
04-07-2011, 19:47
Според мен 82 точки е много добре, аз изкарах 65 :D :D Ама ще се стремя на изпита да изкарам повече.. ;-)

Аз имах 67 точки ;дд трябва да се стегнем ,че ми се струват малко ;дд
Охх тая математика :? понеделник ще правим тест на неравенствата .. утре ще изреша цял сборник 8) :D

magiie
04-07-2011, 19:49
Аз имах 67 точки ;дд трябва да се стегнем ,че ми се струват малко ;дд
Охх тая математика :? понеделник ще правим тест на неравенствата .. утре ще изреша цял сборник 8) :D
Олеееееее, цял сборник?! :shock: Аз не мога да реша 2 теста за един ден, ти цял сборник ;дд

awesomesheepy
04-07-2011, 19:52

Мони,аз да ти честитя,че ще забравя-честито гадже,гледах ви снимките-отивате си,много да се обичате ^_^
Уф,и аз утре ще решавам задачи,гадостттттттт.

[b]Да ви питам-владеете ли положението с притеснението?Малко ни остава,ей!

theonlyone123
04-07-2011, 19:53
Eмм .. аз се бях отпуснала .. ии до са само навънка скитах ии траа се стегна ;дд 8)

theonlyone123
04-07-2011, 20:02
Мони,аз да ти честитя,че ще забравя-честито гадже,гледах ви снимките-отивате си,много да се обичате ^_^
Уф,и аз утре ще решавам задачи,гадостттттттт.

Да ви питам-владеете ли положението с притеснението?Малко ни остава,ей![/quote]

Meрси :-)
Да .. оправям се някакси .. не се притеснявай,няма смисъл :)

magiie
04-07-2011, 20:13
Честито, Мони, много любов ви пожелавам :-)

magiie
04-07-2011, 20:24
Ако може малко помощ с тези задачи, че вече ме заболя главата ;дд :
http://prikachi.com/images/333/3193333f.jpg

zlatit0o
04-07-2011, 20:33
И моята глава вече ми натежава от тези задачи :lol:

magiie
04-07-2011, 20:53
Мерси многоооо :-)

zlatit0o
04-07-2011, 20:56
Абе хора ще ви дам една задача тука... нещо не мога да я схвана :D

Иво намислил число, увеличил го с 2 и полученото число намалил 6 пъти.Получил 10. Кое число е намислил Иво?

zlatit0o
04-07-2011, 20:57
Забравих да допълня, че отговора е 58. Ще съм много благодарна на този, който я реши :-)

zlatit0o
04-07-2011, 21:01
Оххх съжелявам много!!! вместо 6 съм писала 2 : ((
сега го поправих

kamen971
04-08-2011, 06:49
82т. са малко за БЕЛ. :? ,защото този предмет не изисква логика ,а е малко зубрашки.По е трудно по математика на първия пробен изпит изкарах 54 т. :booooomb: :-x ,което е много зле.Трябва да се стремим да изкараме от 60-70 т.На последните 2-ве задачи,които трябва да се обясняват писах много и имах само по 4 т. на задача. :? :x

magiie
04-08-2011, 08:02
Здравейте :---)
Аз по математика изкарах 68 :D :D
Сега се обличам и в 11:30 тръгвам за рождения ден на братовчедка ми :grin: После като се прибера ще си довърша домашната..

kamen971
04-08-2011, 08:26
Здравейте :---)
Аз по математика изкарах 68 :D :D
Сега се обличам и в 11:30 тръгвам за рождения ден на братовчедка ми :grin: После като се прибера ще си довърша домашната..
Много добър резултат! И аз трябва да изкарам толкова ,защото не ме задоволяват 54т. :P

awesomesheepy
04-08-2011, 08:29
Аз имах на пробния 40 точки по Математика.
По БЕЛ 84*доволно*

Ох,днеска имам доста да уча.
Почнах от 9:30.
ииии,в 16:00 излизам ^_^

RY
04-08-2011, 08:41
От 1.00 съм на урок по математика,ще си реша нерешените задачи.После смятам да си решавам тестове по бел,че тия дни само по математика..ако пак ми се решават по математика ще решавам. :D И ще си приготвям багажа за понеделник. :smt028

theonlyone123
04-08-2011, 08:44
*Добро утро 8)
** Плановете ми за днес :
:arrow: да решавам задачи по математика
:arrow: навънка
:arrow: на урок по математика
:arrow: навънка
:arrow: решавам задачи по математика
:arrow: чета книга
*** Та , главно математика днеска ;дд
**** Адски много ми се спии :smt103 :? как ще решавам задачи цялл ден нз.. надявам се да не заспя над сборника :-D :-D :-D

zlatit0o
04-08-2011, 08:47
Аз днеска станах към 9, закусвах мотах се... сега ще ставам да решавам тестове по мат. няма да излизам днеска.

beachgirl
04-08-2011, 09:31
Здрастии :) През нощта си сънувах нещо ии изведнъж в съня ми се появява едно момиче от класа ми (не е от най-красивите ;дд ) и ми стресна само като го видях и се събудих ;дд и гледам часовника и си викам „аа то 6 часа, хайде да ставам“ :D ии така не можах повече да заспя ;дд ии бях на зъболекар ии сега ще правя проект по немски език ...
на миналогодишния изпит (правих го на уроците при госпожата ми) имам 84 точки, ама некви малоумни грешки съм допуснала ... смис аз за 15 мин го направих и не го проверих и затова така .. нищо ...
по математика пробен не съм правила (май са сега в края на април), обаче на олимпиадата, дето беше формат като изпита, имам 55 и се кефя ;д

awesomesheepy
04-08-2011, 09:50
Ще ми помогнете ли с една задача?

Един от ъглите на правоъгълен триъгълник е 28 градуса.От върха на правия ъгъл са построени височина,медиана и ъглополовяща.Намерете ъгъла м/у:
-медиана и ъглополовяща
-медиана и височина

kamen971
04-08-2011, 10:03

Един от ъглите на правоъгълен триъгълник е 28 градуса.От върха на правия ъгъл са построени височина,медиана и ъглополовяща.Намерете ъгъла м/у:
-медиана и ъглополовяща
-медиана и височина
Сигурен съм ,че не е така ,но мисля ,че е 21 :? или 34 и 17

awesomesheepy
04-08-2011, 10:13

-медиана и ъглополовяща
-медиана и височина

Може ли да ми напишеш решението?
много ще съм ти благодарна ;3

kamen971
04-08-2011, 10:17

-медиана и ъглополовяща
-медиана и височина

Може ли да ми напишеш решението?
много ще съм ти благодарна ;3
Така ли е ? , защото аз съм си направил чертеж и си драскам по него нямам решение ако тази задача изисква няма проблем да направя ? :)

awesomesheepy
04-08-2011, 10:20
Да,отговора е 34 и 17 ^_^
*мн си добър,ей..признавам те.

Напиши ми решението,става ли : )

kamen971
04-08-2011, 10:21

:D Много ясно най-после някой да го каже ,защото тук само се заяждат с мене . :lol: :P

kamen971
04-08-2011, 10:39

Не съм много добър в обясненията ,но... :) http://prikachi.com/images/977/3194977G.jpg ,сега пак някои ще кажат ,че нещо не е така . :grin:

kamen971
04-08-2011, 11:41
А ти как искаш да бъдат нещата, да напишеш решение като вчерашното, което не беше вярно и другите да си мълчат, така ли.. :D
Но отговорът беше верен :grin:

beachgirl
04-08-2011, 11:41
за домашно по литература имам съчинение-разсъждение на тема „безсмъртието на любовта“ по „неразделни“ на П.Славейков ... ПОООМООЩЩЩ ](*,)

zlatit0o
04-08-2011, 11:47
Цвети, бих искала да ти помогна, но не сме взели Неразделни, а и никаква ме няма в съчиненията и есетата :Х

kamen971
04-08-2011, 11:52
Не го преписвай,защото аз един път преписах едно от нета и имах 5 ,а когато си го правя сам имам 6. :)

zlatit0o
04-08-2011, 11:57
^ Да, и аз един път бях преписала от нета и имах 4 :lol:

magiie
04-08-2011, 12:03
На нас не ни дават съчинения-разсъждения, само трансформиращи :grin:

kamen971
04-08-2011, 12:16
А ти как искаш да бъдат нещата, да напишеш решение като вчерашното, което не беше вярно и другите да си мълчат, така ли.. :D
А и да си призная, учудвам се, кое точно ти дава това прекалено високо самочувствие.Нима резултат от 54 точки от възможни 100 са показател за добро разбиране на математиката?
Да така е ,но това беше първият пробен изпит и всички казват ,че на ,,Вектор,, пробните изпити са 5Х по-трудни. 8) И не виждам каде е това самочувствие ,дават ми задача и просто я решавам...... 8) ,а относно изпита от 2010 година е супер елементарен ,първият модул е много лесен и във втория трите задачи в началото.Тази година дано пак да е такъв :grin:

magiie
04-08-2011, 12:20
Някой ще помогне ли :oops:
http://prikachi.com/images/449/3195449H.jpg

zlatit0o
04-08-2011, 12:22
http://prikachi.com/images/451/3195451d.jpg

kamen971
04-08-2011, 12:23
Реших го :grin: с теоремата за външен ъгъл ,там са кръстни по 35 и външният ъгъл 84 . 84-35=49 , но ме изпревариха ! :D

kamen971
04-08-2011, 12:28
Аз съм от София. Като кандидитствах майка ми пишеше в някакъв форум, където майките си разменяха тестове на децата от пробни. Така че имам и такива на Вектор , сигурно от майки на деца там. Ако тия техните задачи са по-трудни примерно от даваните пробни в СМГ, аз съм трамвай.... :-D
Между другото, имам си направена една папка с пробни изпити по БЕЛ и математика от различни школи миналата година - такива в София и от другите градове. Който иска, може на лични да ми прати мейла си и да му ги пусна да си ги прави. Но за жалост не пазя отговорите. :?
И сега в СМГ ли си или 91 Немска :) ?

kamen971
04-08-2011, 12:30
Реших го :grin: с теоремата за външен ъгъл ,там са кръстни по 35 и външният ъгъл 84 . 84-35=49 , но ме изпревариха ! :D
Аз нали това написах ? :shock:

kamen971
04-08-2011, 12:40
Ти си този, който определено се заяжда.Естествено, че съм в 91 НЕГ.Но в 7 клас ходих на всички пробни и в СМГ, и в Регалия, и в моята си школа. Както и решавах тестове от много други школи, включително и от Вектор. Затова и правя сравнение.А ти на каква база сравняваш.. :D
91 НЕГ е най-добрата езикова в България,но First language school е след нея.На каква база да сравнявам в София 1.200.000 човека и трябва повече бал за кандидатстване 34.00 ,а тук във Варна сме 320 000 и бала е по нисък в 1ЕГ е 32,568.Не мога да оспорвам очевидното . :)

awesomespace
04-08-2011, 12:55
Остават ни 31 учебни дни, че и по малко с почивките до изпита! :booooomb:
Аз ваканцията я ударих на почивка, а сега имам 45 задачи да решавам :-o ...
Сигурно тези два месеца почти няма да сядам на компютъра :D

JustMakeMeBelieveAgainN
04-08-2011, 13:01
едва ли ще ви се падне по-труден от този,който беше на нас,кандидатстващите през 2009(като имате предвид,че в 6 и 7 клас съм учила в математическа гимназия),така че релаксирайте.. :)

loveislie
04-08-2011, 13:52
Ти си този, който определено се заяжда.Естествено, че съм в 91 НЕГ.Но в 7 клас ходих на всички пробни и в СМГ, и в Регалия, и в моята си школа. Както и решавах тестове от много други школи, включително и от Вектор. Затова и правя сравнение.А ти на каква база сравняваш.. :D
91 НЕГ е най-добрата езикова в България,но First language school е след нея.На каква база да сравнявам в София 1.200.000 човека и трябва повече бал за кандидатстване 34.00 ,а тук във Варна сме 320 000 и бала е по нисък в 1ЕГ е 32,568.Не мога да оспорвам очевидното . :)

++1 :) :) :)

loveislie
04-08-2011, 14:26
Аз пък не бих сложила плюсчета за съгласие с горното.Първо, няма доказана класация за най-добра езикова гимназия в България, всичко е супер относително. За мен може да е 91 НЕГ, за друг 1 ЕГ във Варна, за трети 9 ФЕГ, за четвърти 164 ГПИЕ, за пети пловдивската езикова и т.н..И за второ място е същото, и за трето..Няма ясен критерий, по който еднозначно да кажеш, че едикоя си е най-добрата или че тази е по-добра от онази. Второ какво значение има чак толкова населението на Варна и това на София, като при това цифрите за София поне са далеч от истината? Гледа се броят на седмокласниците през съответната учебна година, а не жителите на града. Гледа се и това за колко места се борят в езиковите, примерно. Затова нищо чудно съотношението на борещи се за 1 място да е горе-долу близко. Защото в София кандидатите са повече, ама и гимназиите също са повече. И баловете от минали години на двете места също не могат току така да се сравняват. Защото във Варна приемът е общ и няма квоти за момчета и момичета отделно. Докато в София има. Или поне имаше, защото тая година една приятелка ми каза, че може и тук да ги махнат.Ама дали е вярно, не знам.
И накрая, аз имах предвид съвсем друго сравнение - не между приема по балове тук и там, а просто между сложността на пробни изпити от различни школи за подготовка.

Всеки си има собствено мнение. :) :) :)

Runaway11
04-08-2011, 14:39
Ох на 11 идват резултзтите от пробния по бел и ако съм изкарала по-малко от 80 точки трябва да забравя за Ямбол :( На 16 пък имам изпит по мат, а там не съм от най-добрите. Само неравенствата ми се отдават обаче господина ми каза да решавам задачи за успоредник и квадрад. В неделя взимаме целия учебник и привършваме! :grin: :grin: :grin: Вие на кои сборници сте, че толкова бързо ги решавате? Аз имам този:

http://i2.helikon.bg/142318z.jpg

magiie
04-08-2011, 14:56
Помагайте с тези задачии, ще съм ви много благодарна :-)
http://prikachi.com/images/213/3196213w.jpg
http://prikachi.com/images/274/3196274L.jpg
http://prikachi.com/images/348/3196348N.jpg

awesomesheepy
04-08-2011, 16:07
Може ли помощ за тези задачи,че ;с

8)Докажете,че височината към хипотенузата в правоъгълен триъгълник с ъгъл 15° се отнася към хипотенузата както 1:4

9)Обиколката на равностранния триъг.АВС е 48 см.В/у симетралата на ВС е избрана точка О така,че триъгл.ВСО е правоъгълен.Колко такива точки има в/у симетралите?Намеерете разстоянието от точка О до страната ВС.

1)За четириъг.АВСD е известно,че АВ=ВС,АD=CD и AD перпендикулярна на AB.
а)докажете,че диагоналът BD е ъглополовяща на ъгъл ADC и ъгъл ABC.
б)Намерете лицето на ABCD,ако периметъра на ABCD=24 sm и АВ:CD=2:1

magiie
04-08-2011, 16:11
Олееее много ти благодаря :-)
Обаче и на двата втори модула 30-та задача не я решавай ;дд

zlatit0o
04-08-2011, 16:16
Може ли малко помощ :{
за 27, 28
http://prikachi.com/images/880/3196880B.jpg

RY
04-08-2011, 16:19
Да ви питам-вие взехте ли вече успоредника,трапеца? :-o Щото ние имаме още 1 урок за неравенствата в триъгълник (не съм сигурна може и да сме го взели) и после не знам дали ще ни дава тест за това.Сега ще изгубим една седмица на лагера (ще решаваме много тестове,но няма да взимаме нови уроци) та затова се притеснявам.Ама поне има няколко урока за построяване на разни правоъгълници,които госпожата ще прескочи,така че няма да сме назад.

magiie
04-08-2011, 16:25
Не. Ние миналата седмица във вторник правихме тест по математика на Неравенства и понеделник ще вземем неравенства в триъгълник.

loveislie
04-08-2011, 16:35
28.
http://www.prikachi.com/images/984/3196984e.jpg
http://www.prikachi.com/images/985/3196985D.jpg

kamen971
04-08-2011, 16:42
28.
Ти сериозно ли :razz: реши тези задачи :-D .Виж тези задачи ,които реши aras97 :)

awesomesheepy
04-08-2011, 17:08
Да ви питам-вие взехте ли вече успоредника,трапеца? :-o Щото ние имаме още 1 урок за неравенствата в триъгълник (не съм сигурна може и да сме го взели) и после не знам дали ще ни дава тест за това.Сега ще изгубим една седмица на лагера (ще решаваме много тестове,но няма да взимаме нови уроци) та затова се притеснявам.Ама поне има няколко урока за построяване на разни правоъгълници,които госпожата ще прескочи,така че няма да сме назад.

Спокойно,ние сме още на Правоъгълен триъгълник с ъгъл 30 градуса което си е доста доста назад.^_^
Никакво време нямаме,а г-жата не я знам.Сигурно след ваканцията ще ни засили,пфффф!Намерила кога... Имаме още да взимаме
Неравенства,Успоредник,Тра пец Ще видим как ще стане,пф.

magiie
04-08-2011, 17:23
Още сте до Правоъгълен триъгълник с ъгъл 30 градуса ?! :shock:
Т'ва е доста назад..

Иначе вече свърших всички задачи (освен тези, които съм написала на мин. страница)
и сега ще си почивам :grin:

RainbowGirl
04-08-2011, 17:29
Пфф.. И ние сме до правоъгълния триъгълник с ъгъл от 30 градуса. Само, защото смотания господин ни говори за всичко. Само не и математика. Като почнем от болести и цигари, пък ще стигнем до к'ва кола кара и къде се държат парите в банките.. :o

theonlyone123
04-08-2011, 17:59
Ох ... тея дни кви са ми тежки .. с наште само се караме ;хххх ... не е лесно ;хх ... ;[[[

awesomesheepy
04-08-2011, 18:02
Ох ... тея дни кви са ми тежки .. с наште само се караме ;хххх ... не е лесно ;хх ... ;[[[
Сподели,ако искаш.^_^

zlatit0o
04-08-2011, 18:03
^ Защо се карате :////

loveislie
04-08-2011, 18:10
28.
Ти сериозно ли :razz: реши тези задачи :-D .Виж тези задачи ,които реши aras97 :)

Аз въобще не съм решавала тези, които тя решава.
Тва е задачата на zlatit0o

kamen971
04-08-2011, 18:14
28.

Аз въобще не съм решавала тези, които тя решава.
Тва е задачата на zlatit0o
Пробвай се тогава . :)

MegiBoOm
04-08-2011, 18:32
Някой да помага, плс:
http://prikachi.com/images/550/3197550B.jpg - 7 и 8
http://prikachi.com/images/551/3197551R.jpg - продължение на изречението на 8
http://prikachi.com/images/552/3197552M.jpg - 20
http://prikachi.com/images/553/3197553i.jpg - 9

kamen971
04-08-2011, 18:35
9-Б ,но не съм сигурен ,а 20-мисля ,че е допълнително ако греша ме поправете. :)

Pamaa
04-08-2011, 18:55
RainbowGirl, извън темата е, но знаеш ли кога започва новия сезон на Pretty Little Liars? За 3 дена изгледах вс. епизоди и сега направо. . :-D :grin: :grin: .

magiie
04-08-2011, 18:57
На 14 юни.. :D

LaChupacabra
04-08-2011, 19:13
ох и днес само мързелувах...нямам сили за нищо ;[ 8-)

theonlyone123
04-08-2011, 19:27
Сподели,ако искаш.^_^

Ми заради мн неща ... нали си иам гадже .. смятат ,че е мн голям и че ще иска с**с , а съм била малка за тва ... ии си мислят,че е някъв тъп и неграмотен .. че е надут и тем подобни и че щял да ми повлияе на ученето ... НО НЕ Е ТАКА !! :-x :-x :-x даже ме амбицира да уча ии ми помага .. говорили сме си с него на темата за с**с и каза,че не иска това от мен за момента ... обяснявам го на наште ма те пак си знаят тяхното :x :x :x

Pamaa
04-08-2011, 19:31
На 14 юни.. :D
Тъкмо ще си отпразнуваме ваканцията :D . .
LaChupacabra, и аз днес само 1 тест съм решила и сега мисля да реша още един и след това да си гледам сериалчета на компютъра. Направо си умирам от кеф. . ТVD почва пак, ама те тоя сезон се оляха направо, само го прекъсват :? ...

awesomesheepy
04-08-2011, 19:55
Сподели,ако искаш.^_^

Ми заради мн неща ... нали си иам гадже .. смятат ,че е мн голям и че ще иска с**с , а съм била малка за тва ... ии си мислят,че е някъв тъп и неграмотен .. че е надут и тем подобни и че щял да ми повлияе на ученето ... НО НЕ Е ТАКА !! :-x :-x :-x даже ме амбицира да уча ии ми помага .. говорили сме си с него на темата за с**с и каза,че не иска това от мен за момента ... обяснявам го на наште ма те пак си знаят тяхното :x :x :x

Кажи им ''Обичаме се!И ще си бъдем заедно!Точка''
Това си е твой избор,ти решаваш с кого да бъдеш,достатъчно голяма си.
Просто са притеснени,защото момчето е по-голямо,и като знаят какво им се върти в главата на тази възраст (секс.) Идва цялата тревога.
Ама,щом си говорила с момчето си-значи няма повод за караници,разбрали сте се с него,което си е важното.^_^

Pamaa
04-08-2011, 20:09
А този младеж на каква възраст е, че вашите толкова се притесняват, защото примерно, ако е една година по-голям :? :D . Познавам един / 96 набор /, на който само такива глупости му се въртят в глават и само за това си мисли, ама всичкото му са само приказки 8-) . По на 14-15 години са си още лапета, каквито и ще да ги говорят :lol: :lol: 8-) .

RY
04-08-2011, 20:16
Я пусни ако може някоя снимка,на която сте двамата. :oops:
Аз утре съм решила да си правя тест-ден. :D Ще решавам тестове по математика и български общо.Ще си напиша и за урока в неделя.

kik7
04-08-2011, 21:56
ох последните 2 дни решавам по 100 задачи на ден и напрао откачих :booooomb: да не говорим че по нищо друго не съм учила и че не мога да открия госпожата по математика за урок :booooomb: иначе започнах да гледам един сериал - мн е як ( 90210 ) :D

MegiBoOm
04-09-2011, 06:29
Някой да помага, плс:
http://prikachi.com/images/550/3197550B.jpg - 7 и 8
http://prikachi.com/images/551/3197551R.jpg - продължение на изречението на 8
http://prikachi.com/images/552/3197552M.jpg - 20
http://prikachi.com/images/553/3197553i.jpg - 9
please....?

awesomesheepy
04-09-2011, 06:42
aras97 и Kamen971,
много сте добри по математика,
как го правите?
По колко задачи решавате на ден?
Отдава ли ви се попринцип?
^_^

sasec
04-09-2011, 06:50
Тестовете на Меги:
7. а)
8. в)
20. сложно съставно с подчинено определително
9. б) :)

kamen971
04-09-2011, 06:59
aras97 и Kamen971,
много сте добри по математика,
как го правите?
По колко задачи решавате на ден?
Отдава ли ви се попринцип?
^_^
Аз не съм толкова добър по-математика, но признавам aras97 за решаването на задачи.Тя решава на всички задачите тук.Ми доста решавам старая се!Вчера си купих тази книга.Хубавото в нея е ,че отзад са показани и описани 29,30 задачи от тестове и по този начин се уча как да описвам. http://i1.helikon.bg/585/149164z.jpg

sasec
04-09-2011, 07:13
Хубава е, и аз я имам, но там задачките са по-трудни от останалите тестове. Всъщност така е по-добре. И един въпрос: Не мога да намеря решенията на задача 29 и 30 и затова може ли да ми кажеш на кои страници са? Единствено за примерния тест ги открих.

kamen971
04-09-2011, 07:20
Хубава е, и аз я имам, но там задачките са по-трудни от останалите тестове. Всъщност така е по-добре. И един въпрос: Не мога да намеря решенията на задача 29 и 30 и затова може ли да ми кажеш на кои страници са? Единствено за примерния тест ги открих.
Само за примерния тест има :? ,но на последните страници има отговори.Като описваш задачите 29,30 гледай как са описани на националното и по същият принцип ги описвай и после си провери отговора. :) Това,че са по-трудни задачите е много добре!Аз главно си взех точно тази книга,защото авторите са Паскалеви.Те са ректори в УНСС. :)

kamen971
04-09-2011, 07:53
Да, този сборник е добър. :) Готин е и този на Веди, комбинирания, в който има пробни тестове и по математика, и по БЕЛ. Син е на цвят, с жълти букви и е голям формат.
На ВЕДИ е доста добър ,но аз не си го взех ,защото на уроците на дават тестове от него . :)

sasec
04-09-2011, 07:54
Аз някои от тя даже не мога да ги решавам, което както казваш си е в плюс, защото ще свикна и постепенно ще почна да ги решавам. Аз ти препоръчвам да си вземеш и втората книга. Тя е една зелена. Там са описани 29 и 30 задача от всеки тест и има и материал, който е взет наскоро. Ти ще ходиш ли другата седмица на пробния по математика във Вектор? Аз да и понеже ще ходя за пръв път на пробен, ме е страх да не се изложа яко. Ама щом на националното състезание се справих добре, значи и тук няма да е по-различно.

kamen971
04-09-2011, 08:13
Аз някои от тя даже не мога да ги решавам, което както казваш си е в плюс, защото ще свикна и постепенно ще почна да ги решавам. Аз ти препоръчвам да си вземеш и втората книга. Тя е една зелена. Там са описани 29 и 30 задача от всеки тест и има и материал, който е взет наскоро. Ти ще ходиш ли другата седмица на пробния по математика във Вектор? Аз да и понеже ще ходя за пръв път на пробен, ме е страх да не се изложа яко. Ама щом на националното състезание се справих добре, значи и тук няма да е по-различно.
Ще ходя,защото аз съм от ВЕКТОР и задължително трябва да ида,мене ме притеснява само математиката,защото миналия пробен изпит аз реших 26,27,28 и едно момче ми каза не са ти верни! и аз задрасках 26,27 и имах с 10т. по-малко.Съветвам те ако ходиш да седнеш от лявата страна ,понеже е на групи и си мисля ,че от лявата страна е по-добра групата.Иначе относно 29 и 30 имах по 4 т.Сега се надявам да имам поне 60т.,защото чувствам ,че съм задобрял по математика.А по БЕЛ.имах 82 т. имах 6 на преразказа ,но на теста 5 бях сгрешил на елементарни въпроси.Ми не знам за тебе какво е да се изложиш,но за мене е по БЕЛ. да имам под 80т. и по Мат. под 55 .

awesomesheepy
04-09-2011, 08:15
И аз имам тази лилавата книжка,трудни са,ама:С

Може ли помощ за тези задачи,че хич не ги разбирам..

7) В/у катета BC на правоъгълния тригълник АВС е взета точка Р на равни разстояния от върха С и от хипотенузата АВ,а РК е перпендикулярна на АВ.
-докажете,че правата АР е симетрала на СК.
- Ако ъгъл В=60 градуса и КС=4 см,намерете АР

8)Върху катета ВС на правоъгълния триъг.АВС е взета тояка Р на разстояние от върха на правия ъгъл,равно на височината към хипотенузата СH.Права през Р,успоредна на АС,пресича АВ в точка М.
-докажете,че РМ=НМ
-докажете,че правата СМ е симетрала на НР.

9)Периметърът на правоъг.триъгълник АВС е равен на(a+3b) см,а катетите АС и ВС са съответно а см и б см.В/у лъч,противоположен на СА,е избрана точка D,така че BD=2b.Намерете обиколката на триъг.АВD.

Меги,за 20-то съм (за вида на изречението)съм сигурна,че е сложно съставно с подчинено определително ^_^

MegiBoOm
04-09-2011, 08:30
И аз имам тази лилавата книжка,трудни са,ама:С

Може ли помощ за тези задачи,че хич не ги разбирам..

7) В/у катета BC на правоъгълния тригълник АВС е взета точка Р на равни разстояния от върха С и от хипотенузата АВ,а РК е перпендикулярна на АВ.
-докажете,че правата АР е симетрала на СК.
- Ако ъгъл В=60 градуса и КС=4 см,намерете АР

Меги,за 20-то съм (за вида на изречението)съм сигурна,че е сложно съставно с подчинено определително ^_^
направих тази на бързо: Значи на 7 (първото тире) - От т.Р принадлежаа на ВС и РС=РК следва, че АР е симетрала, защото т.Р е на равни разстояния от краищата :) за другите по-късно, че трябва да се оправям за урока ;д

beachgirl
04-09-2011, 08:41
sasec, почти обедена съм, че на 9 е в) , а не б) ;дд смисс то там въпроса е “какво решение" иии си мисля, че е то .. нз ;дд

RY
04-09-2011, 08:49
Да,това което Меги каза за първото подусловие е така,аз реших и второто май..Получих,че АР е 8 см,ако някой я е решил да казва дали е така.Сега ще опитам и другите и ако са верни ще ти ги напиша. :)

sasec
04-09-2011, 08:51
Подчиненото на в) пояснява решение, т.е. го описва, следователно е определително. На б) е допълнително. Задаваш въпроса "какво решава?"- решава да образува съюз. Затова отговорът е б), а не в). :)

sasec
04-09-2011, 08:53
Ще ходя,защото аз съм от ВЕКТОР и задължително трябва да ида,мене ме притеснява само математиката,защото миналия пробен изпит аз реших 26,27,28 и едно момче ми каза не са ти верни! и аз задрасках 26,27 и имах с 10т. по-малко.Съветвам те ако ходиш да седнеш от лявата страна ,понеже е на групи и си мисля ,че от лявата страна е по-добра групата.Иначе относно 29 и 30 имах по 4 т.Сега се надявам да имам поне 60т.,защото чувствам ,че съм задобрял по математика.А по БЕЛ.имах 82 т. имах 6 на преразказа ,но на теста 5 бях сгрешил на елементарни въпроси.Ми не знам за тебе какво е да се изложиш,но за мене е по БЕЛ. да имам под 80т. и по Мат. под 55 .
Мерси за съвета. :) За мен да се изложа по БЕЛ означава под 90 точки и по математика под 65. Просто много се страхувам за математиката, имам чувството, че никаква няма да я свърша. Попринцип съм добра, но откакто започнах лилавия сборник, имам чувството, че съм пълна скръб.

kamen971
04-09-2011, 09:04
Не е толкова труден пробния ,но ще видим какъв ще е сега ....Ти къде ще кандидатстваш в 1ЕГ ли,защото аз там мисля да влизам или в МГ. :)

beachgirl
04-09-2011, 09:04
е то не се ли търсеше определителното ? ;дд

zlatit0o
04-09-2011, 09:22
Тъкмо се връщам от зъболекар.. днеска цял ден ще си почивам.. комп, тв, спане, ядене :D и така....

вие свършихте ли със домашните за ваканцията?

kamen971
04-09-2011, 09:26
Тъкмо се връщам от зъболекар.. днеска цял ден ще си почивам.. комп, тв, спане, ядене :D и така....

вие свършихте ли със домашните за ваканцията?
Браво на теб :D ,но аз от днес започвам интензивна подготовка за изпита и няма много да седя на компа и само тестове,задачи,пробни изпити и прочие........ :-o

sasec
04-09-2011, 09:41
Не е толкова труден пробния ,но ще видим какъв ще е сега ....Ти къде ще кандидатстваш в 1ЕГ ли,защото аз там мисля да влизам или в МГ. :)

Отначало бях твърдо за МГ с НЕ и математика, но напоследък се чудя дали пък да не избера 1ЕГ с НЕ и АЕ. Не знам още.

awesomesheepy
04-09-2011, 09:56
Аз не съм свършила с домашните.
И утре продължавам. ;/

И да,и аз почвам усилено занимавка за изпитите от понеделник.
И по-рядко ще сядам..:с гр
Трябва да я разбера тая математика най-после,че време не остана.

beachgirl
04-09-2011, 10:05
еми на мен домашните са ми .. ъъ .. май са само проект по немски (за който имам текста вече само оформлението остана) ии съчинението, което си го правя сега ...
към 14 ще изляза на кафе с една приятелка, че откриха едно ново до нас .. да го пробваме ;дд
довечера и утре яко препрочитане на тетрадките по БеЛ , че с тва класно в понеделник ... тя нашта госпожа реши да ни направи в понеделник за 2 час преразказ и във вторник за 1 час тест ...

awesomesheepy
04-09-2011, 10:16
Може ли помощ ;с

8)Върху катета ВС на правоъгълния триъг.АВС е взета тояка Р на разстояние от върха на правия ъгъл,равно на височината към хипотенузата СH.Права през Р,успоредна на АС,пресича АВ в точка М.
-докажете,че РМ=НМ
-докажете,че правата СМ е симетрала на НР.

9)Периметърът на правоъг.триъгълник АВС е равен на(a+3b) см,а катетите АС и ВС са съответно а см и б см.В/у лъч,противоположен на СА,е избрана точка D,така че BD=2b.Намерете обиколката на триъг.АВD.

beachgirl
04-09-2011, 10:19
^^ сори, ама сега не мога .. настроила съм се на вълна литература и математиката ми бяга ;дд
да ви питам, мислите ли , че за теза на тема „безсмъртието на любовта“ по „неразделни“ ето това :
Баладата „Неразделни” на П. Славейков е художествен вариант на популярния фолклорен мотив за силата на вечната, трайна и непреходна любов, която свързва влюбените и след смърт-
та им.За завладяващите герои Иво и Калина любовта се е
оказала един неосъществен блян в живота, една съкровена, но недостижима мечта приживе, реализирана след смъртта им.
Техният роман разнася навред поетичната история на двамата влюбени.
е подходящо ?? май не е баш тва, което трябва да е .. ама ... ;ss

beachgirl
04-09-2011, 10:37
или пък това :
„Неразделни” на Пенчо Славейков, както и народните балади със същия сюжет, представят вярата на българина в безсмъртната любов. Безсмъртно и вечно може да бъде само трайното,
непреходното, преданата и силна обич между двамата влюбени. Както в народните песни, така и в творбата на Пенчо Славейков героите следват неотклонно воля-та на своята съдба.
Индивидуални, силни личности, те се борят и страдат, но доказват, че могат да управляват своя живот и не допускат външна намеса. Определящи са чувствата им, а водещ в жизнения
им път е съдбовният глас на сърцето. За тях не съществува живот без истинска, пламенна любов.
охх не знам вече ... пък и имам чувството, че си говоря (така де пиша) сама ;дд

RY
04-09-2011, 10:45
На мен първата повече ми харесва..По-простичко са казани нещата,но ми допада повече..
Силв,на 8) нещо чертежът не ми се получава,а на 9) намирам двете страни на тоя триъгълник,но третата не мога => и обиколката не става да намеря. :(
Ако някой ги реши,да казва как са.
Иначе 7) не съм сигурна дали ми е вятно второто условие. ;/

awesomesheepy
04-09-2011, 11:19
На мен първата повече ми харесва..По-простичко са казани нещата,но ми допада повече..
Силв,на 8) нещо чертежът не ми се получава,а на 9) намирам двете страни на тоя триъгълник,но третата не мога => и обиколката не става да намеря. :(
Ако някой ги реши,да казва как са.
Иначе 7) не съм сигурна дали ми е вятно второто условие. ;/

Ще ми напишеш ли какво си намерила/решение.Може и да е вярно.
Ще съм ти много благодарна :с

beachgirl
04-09-2011, 11:25
ЕТОО готова съъмм :grin: найй-сетне свърших с тъпото съчинение ;дд
айде аз излизам .. чао :-)

wonderfulife
04-09-2011, 11:31
Не знам за вас,ама аз цяла ваканция мързелувах :D
И..btw,само на мен ли не ми отваря - http://www.minedu.government.bg/ :?

sasec
04-09-2011, 11:40
И на мен не ми се отваря. :(