View Full Version : На горещия стол е... Electra
GuardianAngel
02-05-2015, 20:36
това е преди да си стигнал до самото сънуване, да. Това е може би и най-трудното за преодоляване, поне на мен ми беше. има си 'техники' и не е трудно ако си постоянен :Д
Незнам до сега винаги съм излизал и съм пътувал в астрала без никакви подготовки,то просто си става.
Незнам до сега винаги съм излизал и съм пътувал в астрала без никакви подготовки,то просто си става.
при теб е различно :Д
heartshapedbox
02-06-2015, 08:57
хей, разкажи за медитацията! ^^ какви техники използваш, колко често практикуваш, с каква цел го правиш, кога и защо започна, какви са ефектите, имаш ли някакви интересни преживявания по време на практика..? източници по темата, които харесваш?
Леле, за трети път започвам да отговарям на този въпрос и понеже съм от телефона, цъкам нещо не както трябва и всичко се изтрива. :д
С медитацията съм на периоди- ту медитирам всеки ден, ту пък превключвам и не се сещам с месец-два, без ясна за мен причина. В момента, от година-година и нещо насам медитирам по 2 пъти на ден- сутрин, малко след като се събудя и вечер, преди да заспя. Отделям не много време, някъде около 10-15 минути на медитация. Ако продължа повече, съзнанието ми много започва да блуждае насам-натам, разсейвам се и ми ае губи смисъла. Работя по въпроса обаче :)
'Техниката', която използвам, е възможно най-простата: сядам/лягам на тихо място, затварям очи, дишам дълбоко и просто следя дъха си. Като се появи някоя мисъл, просто отразявам, че е там и я оставям да си тръгне, без да се захващам да разсъждавм по темата. Сякаш мислите не идват от вътре, а от някъде другаде, просто преминават през мен и си продължават по пътя. Понякога пък, вместо да съм със затворени очи, паля свещ и гледам пламъка. Винаги съм намирала някаква магия в огъня, хем изпитвам безкрайно уважение към него (звучи странно, да :д), хем пък ми носи необяснимо спокойствие.
Друга 'техника', която действа много добре при мен, е накратко това:
http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/28/96/53/28965333f73a6ba4992948c96612b7c7.jpg
Понякога пък мислено обикалям цялото си тяло част по част и по този начин се отпускам.
За започването- в 9-10 клас се бях записала на йога и на края имаше време за 'релаксация на съзнанието'. Звучеше ми смешно и още в началото бях много предубедена, не виждах как някой 'просто ще си лежи' и това ще му влияе по какъвто и да е било начин. Започвахме медитацията с 'Ом' и това пък ми беше толкова нелепо, че няма накъде. Хилила съм се там, заспивала съм..абе ужасна работа :д Докато в един момент по някакъв начин си прескочих предразсъдъците и реших наистина да се опитам и да видя защо го правят тези хора, че и толкова убедено ми обясняват, че има ефект. Наистина се почувствах по- ободрена и свежа след практиката, беше ми едно такова лекичко. И така се запалих :)
Ефектите при мен са, че от както медитирам, съм много по-спокоен човек, не избухвам на база на някакви моментни емоции, успявам да анализирам мислите си, опознавам себе си и истинските ми желания и потребности. А и е чудесно средство за борба с умората, цял ден из главата ни щъкат всевъзможни мисли, хубаво е, че успявам да си 'изключа' мозъка. Най-важното, което медитацията развива при мен е, че ме превръща в по- осъзнат човек, събужда ме от сивото ежедневие. Научава ме, че не съществува само физическото тяло, има много повече, стига човек да иска да отвори очите си за него.
Интересни преживявания имам, но те са по-скоро на базата на моментни усещания и някак си не мисля, че мога да ги облека в думи така, че наистина да ги пресъздам. Накратко, напълно забравяш, че имаш тяло и се отправяш на пътешествие в съзнанието (не само твоето, а някак си и в едно много красиво, всеобщо такова, не знам как да го нарека), а то може да те заведе на безброй места.
heartshapedbox
02-06-2015, 09:09
и аз искам да знам за медитацията :д
и за осъзнатото сънуване, пробвала ли си, искаш ли да пробваш, техники някакви а-у?
Стремя се към осъзнато сънуване, но за жалост само няколко пъти ми се е получавало. Иначе си водя дневник на сънищата, правя си reality checks през деня и се опитвам да практикувам 'аll day awareness'.
Поствам и много подробно описание на въпросната техника, на който му е интересно, може да му хвърли едно оЧо. :)
http://www.dreamviews.com/induction-techniques/113253-all-day-awareness-dild-tutorial-kingyoshi.html
heartshapedbox
02-06-2015, 10:12
Като по-малка чувствала ли си/мислела ли си си, че са ти 'сбъркали семейството'?
-Не. Имало е неща, които не са ми харесвали и съм си казвала ' как пък на мен се паднаха тези родители', но са били моментни емоции, а не някакво вътрешно усещане.
С ваще ли живееш?
-Не.
Разбираш ли се с тях? Би ли определила връзката между вас като силна?
-Разбираме се, стига да не прекарваме много време заедно. Тогава започваме да се джафкаме за глупости като куче и котка :д Силна в какъв аспект? Обичам ги безкрайно много, възприемам ги и като учители, и като приятели и съм им благодарна за хиляди неща, но някак си 'мащабният' ни поглед за живота не съвпада много-много.
Смяташ ли, че ще се разбираш по-добре с тях ако не живеете на едно място?
-Определено се убедих, че е така.
По-горе спомена, че си по-скоро интровертен човек. Как си представяш един силно интровертен човек?
-Замислен, ценящ личното си време и пространство и тежко преживяващ липсата на такива. По-запознат със самия себе си от един екстроверт, но пък хорските реакции и начини на поведение често му остават непонятни. С един-двама близки човека, далеч от шумни места и компании. Спокоен, обичащ сигурността.
Ами един силно екстровертен?
-Парти енимъл. :д Сериозно иначе, представям си го много комуникативен, от там и много по-лесно разбиращ останалите. Не би пропуснал възможност за нови преживявания и запознанства, зарежда се от движението, скоростта и 'случването' на неща около него. Хвърлящ се с главата напред във възможностите, които му се предоставящ.
Допускаш ли, че това, което каза за интровертността е породено от твои 'опити' в последните месеци да се попромениш като човек?
- Тя промяната не е от няколко месеца, опитвам да се усъвършенствам винаги, но може би минавам през период, в който нещата се случват по-бързо и така става по-осезателна. Кое казах за интровертността, отговорът на предния въпрос или че съм по-скоро интроверт? :д
Логичен или интуитивен човек си?
-Търся логика в нещата около мен и в действията на хората и липсата на такава ме кара да се чувствам объркана. За решения, които трябва да взема, се опирам повече на интуицията.
Опиши се с 3 думи?
- Щастлива, любопитна, мечтателка.
Как си представяш живота ти след 5 години? 10?
-След 5 си го представям обикаляща света с правилния човек до себе си. След 10, със същия този човек и хлапе(та), вече установили се на едно място, улегнали, израстнали.
Мислиш ли, че си добра в това да забелязваш недостатъците на хората около теб?
-Да.
Казваш ли им ги?
-Да, но по някакъв заобиколен и доста смекчен начин, не искам да засягам или поучавам никого. Макар че напоследък чак се учудвам от директността си понякога.
Добра или лоша черта е това?
-Не знам всъщност. Добра е от гледна точка на това, че го правя с добра умисъл и искам човека да се 'поправи'. Лоша е, защото коя съм аз всъщност, че да оценявам кое е правилно и грешно? Пък и съм стигнала до извода, че каквото и да говориш на някого, докато той сам не се осъзнае, файда няма.
Представям си те много жестикулираща докато си говориш с някой, ти как си се представяш :Д
-Не всъщност, само ако много се развълнувам да се обяснявам за нещо. :д Иначе дори съм по-мълчалива, но това не значи, че не исещам нещата по свой си начин. В очите на хората пък тази ми мълчаливост ме прави или срамежлива, или надута, ходи обяснявай, че не е така после. :д
Мислиш ли, че до някаква степен се самоопределяш като личност, чрез комуникацията ти с хората/било то и във форума/.
-Определено комуникацията ми с хората е оказала и оказва голямо влияние върху това което съм, но мисля, че по-голямата част от изграждането на личността идва отвътре.
Интересно ми е как изживяваш ти медитацията? От моя опит досега и от това, което съм си говорел с приятели, които също медитират всеки усеща, изживява много различни неща.
-Писах по-горе за медитацията :)
.
Dagichka
02-06-2015, 11:43
днес ще ходиш ли в микстейпа ако си в софето? на мен супер много ми се ходи, но няма как ;с
би ли искала лично да познаваш Боб Марли, какво смяташ за него? не е ли малко тъпо, че повечето хлапета/възрастни го свързват само с тревата?
слушаш ли рап, кои са ти любимците?
планина или море?
сладко или солено?
сутрин или вечер?
изгрев или залез?
парите купуват ли щастие?
колко пръстени имаш? :д
гледала ли си Телетъбис, имаше ли любимец?
Deadlock
02-06-2015, 12:08
Благодаря! :) Браво за постоянството с медитацията. Два пъти на ден по 10-15 мин си е много всъщност. ^^ Ще продължа да те разпитвам по темата, че ми е много интересно.
Определяш ли заниманията ти с йога и медитация като нещо централно за личността ти?
Какво мислят хората около теб за тях?
Имаш ли приятели, с които споделяте опит?
Какъв тип йога практикуваш?
Интересуваш ли се от будизъм?
heartshapedbox
02-06-2015, 13:10
рисуваш, нали така?
-Да.
по-скоро експресии, твои собствени (невъобразени) усещания? или пък подхождащ по-концептуално - с план, идея и (едва ли не) стъпки за реализирането на проекта?
- Обикновено започвам с ясната идея какво точно искам да нарисувам, но в самия процес то толкова много се изменя, че се получава нещо съвсем различно.
емоционалността/чувствата ти объркват/дразнят ли те на моменти?
-Объркват ме, да,но чак да ме дразнят-не. Много силно емоционален човек съм и понякога попадам в ситуации, в които знам кое е по-доброто решение за нещо и с ясно съзнание правя обратното, водена от тях. Не бих ги променила обаче, защото това ми дава по-ясен поглед и за емоциите, които предизвиквам у другите с действията/поведението си, пък и мисля, че така изживявам всяка ситуация по-пълноценно.
какъв тип пространства предпочиташ да обитаваш - проявления на творческия хаос или подчинени на строг ред/правила/норми (твоите собствени)?
-Творчески хаос, който сама съм създала. :д
каква беше мотивацията ти да започнеш здравословно хранене?
а медитативна практика?
-'Здрав дух в здраво тяло'. Стремя се към положително развитие както във физически, така и в духовен план и горепосочените са част от пътя ми натам. Не се нуждая нито от вредна храна, нито от вредни мисли и така ги ограничавам.
йогата каква функция има в живота днес - в твоя и този на другите?
-За другите няма как да знам, главно до лично усещане си е. За мен е начин да се отърся от натрупаните през деня негативи, а и е много удовлетворяващо усещане да виждаш прогрес във възможностите си, а при йогата това е ясно изразено. Опитваш някоя асана дълго време и когато виждаш как всеки ден балансът или 'разтегливостта' ти са все по-добри, това те зарежда и те мотивира още повече.
как мислиш, обсебваща (по друг начин - крайно посветена) ли си в любовта? играеш ли майнд геймс с партньорите си? или обратното?
-По-скоро съм 'крайно посветена' (харесвам израза ^^). Когато обичам, обичам на сто процента и искам да го изразявам при всяка възможност, което може да е обсебващо за някого. Иначе съм като отворена книга за партньора ми, споделям всичко, на моменти дори и повече, от колкото е необходимо. Казвам всичко така, както го мисля и в момента, в който го помисля, което също е натоварващо в някои моменти, предполагам.
какво искаш да направиш/ДОстигнеш (като точка и/ли себесъстояние) в този живот?
-Да пътувам много, да създам истински любящо семейство и деца, които в последствие да станат стойностни хора. Да си имам малка селска къща с градинка, далече от шум, мръсен въздух и огромни сгради и да съм възможно най-независима от системата, в която живеем. В не толкова физически план-да съм скромна и да не залитам по материални неща, да притежавам само толкова, колкото ми е нужно. Винаги да избирам правилния, а не лесния път. Да върша всичко, водена от любов, да не се поддавам на негативни емоции и/ли егоистични желания. Да помагам на околните с каквото мога.
вярваш ли, всъщност, в прераждането?
-Да. Смятам, че всъщност всички души са били част от едно съвършено цяло, но поради някаква причина то се е разделило на много малки частици и ние трябва отново да намерим пътя към него.
интерес към психологията? психоанализата? юнг?:Д
-Да и за трите, но за жалост не съм задълбочавала кой знае колко, по-скоро имам само повърхностни познания.
тълкуваш ли си сънищата? всъщност - сънуваш ли?
-Сънуваме всички :) Аз съм на периоди-седмица-две не помня нито един сън, после пък някакво време помня по два-три на вечер. Забелязах, че откакто започнах да си водя дневник на сънищата, запомням повече и с по-големи подробности. Не ги тълкувам със съновник, по-скоро следя какви усещания ми носят.
кое е скритата ти или не толкова скритата ти сила? как боравиш с нея?
-Позитивизмът. На всеки се случва да има и кофти периоди, но като цяло винаги успявам да гледам на нещата от добрата им страна и това ми дава вътрешна сила да продължавам напред и ме зарежда.
какви хора харесваш? а какви - не?
-Харесвам хора, осъзнали какво искат и търсят и борещи се да го постигнат. Не харесвам агресивни хора, такива с голямо его, повърхностни. Не понасям лъжци и тарикати, гледащи да минат 'по тънката лайсна', защото е по-лесно, независимо на каква цена.
какви са приятелите ти? каква е функцията ти в животите им? а тяхната в твоя?
-Приятелите ми са хора, с които по един или друг начин съм свързана. По някои неща си приличаме, по други сме коренно различни, но явно намираме някаква хармония, щом отношенията ни са минали през толкова време и събития и все още съществуват. Явно по някакъв начин и аз дочълвам тях, и те мен.
звучиш ми доста зряла, приятелят ти по-възрастен ли е от теб?
-Да, имаме 6 години разлика.
разкажи за пътя ти от ника до аватара?:Д
-Ами в буквалния смисъл на въпроса, до колкото си спомням, се появиха по едно и също време. Иначе като цяло гледам да не си поставям ограничения нито в стилове, нито в каквото и да е, та не е било нещо от сорта на трансформация от гръндж-фенка към раста.Взимам парченца от всичко, което ми харесва и ги съшивам по някакъв свой си начин (затова си имам и разнищени конци и кръпки :)).
//харесваш ми. многопластова си))
-Благодаря ти. ^^.
heartshapedbox
02-06-2015, 13:19
-Много са ми интересни астралните пътувания, но не съм успявала до сега. Ако ти се споделя, може да разкажеш нещо, тук или на ЛС, където ти е удобно. :)
фана ли лъвкрафта
Не съм още, имам други неща за дочитане преди това, че ще ми се съберат много започнати наведнъж книги :д
heartshapedbox
02-06-2015, 14:22
днес ще ходиш ли в микстейпа ако си в софето? на мен супер много ми се ходи, но няма как ;с
-Не, по пловдивските ширини съм си. Ще ходя на едно друго Марли парти обаче, Бъни от БГз и Таралежков ще свирят, така че пак ще е готино. И аз обмислях отскачане до София иначе, много ми се ходеше там.
би ли искала лично да познаваш Боб Марли, какво смяташ за него? не е ли малко тъпо, че повечето хлапета/възрастни го свързват само с тревата?
-Е дали пък не бих искала? :д Прекрасен музикант и човек, изпреварил времето си според мен. Достоен за уважение, пример за подражание в някои аспекти.
Не е тъпо, жалко е. Жалко, че хората не вникват по-навътре от 'той пуши трева' и' той прави айляшки песни и се кефя да ги слушам на барчето на плажа', като всъщност е направил толкова много повече.
слушаш ли рап, кои са ти любимците?
-Слушам, да. От българите Атила ми е фаворит, чуждестранните са доста.
планина или море?
-По-скоро море, но и двете ги обичам много.
сладко или солено?
-Солено.
сутрин или вечер?
-Сутрин, целият ден е пред теб.
изгрев или залез?
-Изгрев.
парите купуват ли щастие?
-Не. Могат да бъдат средство за постигане на някое стъпало към щастието обаче, искаме или не.
колко пръстени имаш? :д
-Около 10, но всъщност не съм слагала пръстен и аз не знам от колко време.
гледала ли си Телетъбис, имаше ли любимец?
-Не, дебилни ми бяха. Иначе червения ми харесва най-много :д.
heartshapedbox
02-06-2015, 14:41
Благодаря! :) Браво за постоянството с медитацията. Два пъти на ден по 10-15 мин си е много всъщност. ^^ Ще продължа да те разпитвам по темата, че ми е много интересно.
-Питай на воля :) А ти медитираш ли? Ще се радвам и ти да споделиш по-подробно, ако е така, интересно ми е.
Определяш ли заниманията ти с йога и медитация като нещо централно за личността ти?
-Централно не, но оказващи голямо влияние върху развитието ми-да. Приемам ги по-скоро като път към по-добро аз, по който вървя, от колкото като конкретна дестинация.
Какво мислят хората около теб за тях?
-Ами добре го приемат, любопитни са, но някак си не искат самите те да се занимават. Приятелят ми понякога медитира с мен, даже вчера ходил да си купи и карта за йога. Изненада ме, преди не е проявявал кой-знае какъв интерес.
Имаш ли приятели, с които споделяте опит?
-Само един, за жалост.
Какъв тип йога практикуваш?
-Главно Хатха и Виняса. Имам интерес и към Ащанга йогата, но не съм се занимавала до сега (изисква доста сила в ръцете, а при мен те са абсолютно пилешки мускул :д). Всяко нещо с времето си.
Интересуваш ли се от будизъм?
-Да,но не се определям като будистка..
GuardianAngel
02-07-2015, 13:55
Здравей
От колко годишна ти станаха интересни ''другите преживявания'' ?
Страдала ли си по любовта като малка ?
Кое е най-ценното нещо в живота ?
Какво е това което те прави щастлива ?
Какво прави сърцето ти щастлива ?
Мислиш ли,че младите са прекалено безотговорни към себе си ?Лекомислени ли са спрямо това което им се случва ?
Намерила ли си твоята сродна душа ? И ако не си,мислиш ли,че можеш да бъдеш с някои ,които не те разбира напълно ?
Криеш ли себе си и интересите си пред хората ? (щото аз да и през повечето време говоря за нещата,които на тях са им интересни)
Ако можеше какво би променила в света ?
Имаш ли хобита ?Какви ?
Защо според теб младите правят секс без любов и това им е достатъчно ? А на теб достатъчно ли ти е ?
Каква е философията ти за живота ?
Може ли снимка ?
Какво искаш да се научиш да правиш,което сега не можеш ?
galaxy29
02-07-2015, 21:14
нали тревата ти помага за разни болки, пробвала ли си за менструални и има ли ефект? :д
SHPAIdURmeN
02-07-2015, 21:25
Koга те плаши смъртта ?
fire_magic
02-08-2015, 00:48
имаш ли друга любима песен на нирвана и коя е тя? (различна от тази на nickname ти)
и ... направи обширен коментар на този текст, ако ти се занимава да го четеш . :)
Някога много отдавна Дяволът се разхождал по върха на Планината.Там той видял Ангел, в образа на прекрасна белокрила девойка. Ангелът бил толкова красив, че Дяволът се влюбил в него от пръв поглед. Ангелът, който дотогава не бил виждал Зло, удивено погледнал Дявола и попитал:
- Къде са ти крилата?
- Аз нямам крила - отвърнал Дяволът.
- А ореол?
- И това нямам.
- А какво имаш?
- Имам сърце! - казал Дяволът. - И искам да ти го подаря.
- Но защо? - изненадал се Ангелът.
- Защото те обичам, а този, който обича, може да подари не само сърцето, а и душата си.
Тогава Ангелът се замислил и попитал:
- А готов ли си да умреш заради мен?
- Готов съм да пожертвам заради теб безсмъртието си! - отвърнал Дяволът.
Ангелът смутено погледнал Дявола и казал:
- Мога да пожертвам за любимия крилата си.
Тогава Дяволът извадил сърцето си от гърдите и го подал на Ангела:
- Вземи го, твое е!
А Ангелът приемайки сърцето на Дявола, откършил крилете си и те паднали на земята. Пухът от тях се разлетял във въздуха и смесвайки се с падащите снежинки, се слял с виелицата. Топлината от сърцето на Дявола разтопила снежинките и ги превърнала в мъгла на върха на Планината. Сърцето горяло в тъмната нощна мъгла като огромен огън. Оттогава се появило поверие, че всеки човек, който се изкачи на върха на Планината в нощ на пълнолуние, вижда мистичен огън, до който не може да достигне, а може единствено да наблюдава в мъглата.
- Коя си сега, без крила? - попитал Дяволът Ангела.
- Аз ... съм човек - скромно казал Ангелът.
- Тогава искам да те взема с мен в Ада, за да бъдем завинаги заедно!
- Съгласна съм, но позволи ми преди това да се простя с хората, които живеят под моята Планина. Толкова често им помагах с реколтата, лекувах децата им, спасявах от болести и възрастните, че много ги обикнах ...
- Добре, - казал Дяволът - може ли да дойда с теб?
- Не, - казал Ангелът - когато те видят, хората ще се уплашат и ще се разбягат. Ще ида сама.
Ангелът се спуснал в подножието на планината и се отправил към селото. Хората боязливо гледали странната девойка в белоснежни одежди.
- Коя си ти?
- Аз съм Ангел - отвърнала девойката. - Отлитам от вас и дойдох да се сбогувам.
- Не ти вярваме! Ангели не съществуват.
- Но как така?
- Ти не си Ангел. Нямаш крила.
- Но аз бях! Не помните ли как ви помагах по време на суша, довеждайки дъжда?
- Не е вярно. Дъждът идваше сам.
- Не помните ли как лекувах децата ви, когато боледуваха?
- Не е вярно. Изцеляваха ги лекарствените треви.
- Не помните ли как събирах влюбените сърца, които се стесняваха да разкрият един друг чувствата си?
- Не е вярно. Хората сами съединяват сърцата си.
- Значи не ми вярвате? - разплакал се Ангелът.
- Не само че не ти вярваме, а смятаме, че си вещица.
- Но защо? Аз ви носих само добро!
- Не ни трябва твоето Добро! Ние сами знаем какво е Добро и какво Зло. Ти си вещица, дошла тук, за да ни изкушава ...
Пребили я с камъни, до смърт. Дяволът, виждайки това, се спуснал от върха на Планината в селото. Но било вече късно.
Ангелът умрял в ръцете му.
- Защо я убихте? - изригнал гневът му.
- Тя беше вещица!
- Но нима тя не ви каза, че е Ангел небесен?
- Каза ни, но ние не й повярвахме.
- Тогава ще ви се наложи да повярвате, че аз съм Дяволът! - разгневено изкрещял той, ридаейки над тялото на убитата девойка.
На него хората повярвали, защото той поразил селото с камъни, падащи от небесата, а жителите му с мълнии.
После взел на ръце убитото момиче и се изкачил на върха на Планината. Сърцето й не биело. Той я положил под мистичния огън, който виждат пътниците на върха в нощи на пълнолуние. Сложил в ръцете и дяволското си сърце и я покрил с ангелския пух.
И днес Ангелът лежи на върха на Планината, а Дяволът ходи на гроба му и с часове плаче над него, защото Злото може да обикне Доброто, както и Доброто може да обикне Злото, защото едното не може без другото, а Любовта е тази, която обединява тези две понятия!!!
heartshapedbox
02-08-2015, 09:51
Здравей
От колко годишна ти станаха интересни ''другите преживявания'' ?
-Не знам всъщност, още от мъничка си имам някакво вътрешно чувство, че има много повече от това, което виждаме с очите си. Любопитството да го изследвам и разбера наистина обаче се появи някъде към втората половина на гимназията, явно тогава е бил правилния момент.
Страдала ли си по любовта като малка ?
-Всъщност не много, някак си не съм имала драматични раздели или някакви големи неосъществени любови, за които да тъжа. Случвало се е да страдам от 'любовна мъка', но е било за кратко, не съм се депресирала или нещо подобно.
Кое е най-ценното нещо в живота ?
-Любов, здраве и щастие.
Какво е това което те прави щастлива ?
-Че имам покрив над главата си, любящо семейство, добри приятели и чудесен човек до мен. Че съм здрава. Разходките сред природата, лъчезарните хора и хубавата музика. Малките неща и жестове. Думата благодаря ('дарявам ти благо', колко по-красиво и значимо е от едно казано по навик 'мерси') и като цяло хората, които са благодарни за това, което имат, а не са алчни. Да обичам и да бъда обичана.
Какво прави сърцето ти щастлива ?
-Мисля, че горният отговор трябва да се пренесе и тук, щастието по принцип идва от сърцето. :)
Мислиш ли,че младите са прекалено безотговорни към себе си ?Лекомислени ли са спрямо това което им се случва ?
- Всеки трябва да мине през един такъв 'безотговорен и лекомислен' период според мен, за да осъзнае сам за себе си, че това не е важното. Не е лошо, че младите го правим, а че много от нас не продължават напред, а зациклят във въпросния етап от живота си.
Намерила ли си твоята сродна душа ? И ако не си,мислиш ли,че можеш да бъдеш с някои ,които не те разбира напълно ?
- Писах по-горе за идеята ми за 'сродни души'. Разбира се, че мога, няма никой, който да успее да разбере друг човек на 100%, та ние дори и самите себе си не разбираме напълно.
Криеш ли себе си и интересите си пред хората ? (щото аз да и през повечето време говоря за нещата,които на тях са им интересни)
-И аз много често го правя, да.
Ако можеше какво би променила в света ?
-Бих срутила стените, с които повечето хора сами се заобикалят. Трябва да сме по-отворени за нови гледни точки и знания, а не да гледаме с предразсъдъци на всичко ново/различно.
Имаш ли хобита ?Какви?
-Писала съм нагоре.
Защо според теб младите правят секс без любов и това им е достатъчно ? А на теб достатъчно ли ти е ?
-Правят го, защото самата физическа част на секса си е яко изживяване. За мен сексът без и с любов са две напълно различни неща и след като съм видяла и разбрала колко по-различно и пълноценно е да правиш [i]любов[/], смисъла на 'просто секс' ми се губи.
Каква е философията ти за живота ?
-Тук сме, за да се учим и да развием това, което сме били. Всеки ден трябва да се стремим да сме по-добри (и в уменията си, и като цяло) от предния.
Може ли снимка ?
-На ЛС.
Какво искаш да се научиш да правиш,което сега не можеш ?
-Да контролирам максимално и тялото, и духа си..
heartshapedbox
02-08-2015, 09:57
нали тревата ти помага за разни болки, пробвала ли си за менструални и има ли ефект? :д
-За щастие много рядко ме боли корема тогава, но при мен помага, да. :).
heartshapedbox
02-08-2015, 10:00
Koга те плаши смъртта ?
-Когато изпитам съмнения/несигурност във вярванията и идеите си..
DisappointedDreamer
02-08-2015, 14:46
любима книга?
любима емоция, която искаш тя да ти предаде?
най-големите уроци са от..?
олицетворение на кое човешко качество си?
кое ти дава утеха?
намираме или изграждаме себе си?
щастието моментно състояние ли е?
ако да, можем ли да го направим перманентно?
galaxy29
02-08-2015, 18:14
изглеждаш готина, някаква проницателна :д
heartshapedbox
02-09-2015, 13:17
имаш ли друга любима песен на нирвана и коя е тя? (различна от тази на nickname ти)
-Имам си,да. Като цяло Нирвана са ми много любима група, въпреки че не съм си ги пускала скоро. Напомнят ми за определен период от живота ми, от който имам куп хубави спомени.
Иначе на прима виста ми изникват Lithium, Do Re Mi и Sappy.
и ... направи обширен коментар на този текст, ако ти се занимава да го четеш . :)
Ами няма да е много обширно, че в момента нямам толкова време, но може да дописвам после :)
Не само, че Доброто и Злото не могат едно без друго, а според мен в основата си те са едно цяло, просто хората (чрез думите и действията си) са ги разделили в представите си. За да постигнем хармония между двете, трябва наистина Любовта да е водещата ни сила. Текста ни показва, е чрез Любовта можем да открием добро дори и в най-голямото Зло (Дяволът). Показва ни и (за жалост) неблагодарната природа на човеците, както и че по един или друг начин всичко се връща и всеки получава заслуженото си.
.
Dagichka
02-09-2015, 15:11
дам и аз така мисля ^^
и се сетих нещо смешно, във фб по едно време видях една мацка с дредове пишеща се heartshapedbox и й писах, при което тя каза, че не за първи път я питат дали не е потребителката от тийнпроблема хаха :д
heartshapedbox
02-09-2015, 18:40
любима книга?
- 'Малкият принц' на Екзюпери.
любима емоция, която искаш тя да ти предаде?
- Не е точно емоция, но бих искала да придобия чистотата, която Принцът притежава.
най-големите уроци са от..?
-...собствен опит.
олицетворение на кое човешко качество си?
-Не мисля, че сама мога да дам обективен отговор, по-скоро хората, които ме познават отблизо, трябва да кажат.
кое ти дава утеха?
-близките ми, някой добър слушател+прегръдка, но на първо място вярването, че каквото и да става, съм достатъчно силна, че да продължа напред.
намираме или изграждаме себе си?
-Изграждаме се, това което сме е пряко свързано с това какви искаме да бъдем и усилията, които полагаме, за да го постигнем.
щастието моментно състояние ли е?
-Има и моментно, и перманентно щастие според мен, различни са.
ако да, можем ли да го направим перманентно?
-Мисля, че перманентното такова идва, ако като цяло сме доволни от себе си, нещата, които сме постигнали и пътя, по който вървим. .
heartshapedbox
02-09-2015, 18:41
Благодаря ти! :)
дам и аз така мисля ^^
и се сетих нещо смешно, във фб по едно време видях една мацка с дредове пишеща се heartshapedbox и й писах, при което тя каза, че не за първи път я питат дали не е потребителката от тийнпроблема хаха :д
Благодаря и на теб :)
Хаха, трябва и аз да я погледна таЗ мацка, интересно ми стана сега :д
VinDiesel
02-09-2015, 18:47
Не съм чел назад коментарите, дано никой не е питал...
Кои са отрицателните черти на характера ти?
heartshapedbox
02-09-2015, 18:56
Не съм чел назад коментарите, дано никой не е питал...
Кои са отрицателните черти на характера ти?
-Когато се ядосам, говоря/действам без да мисля много много, понякога емоциите ми играят лоша шега. Друг път пък съм непостоянна в действията си, случва се да се захвана с нещо и да изгубя интерес по средата. Оъ време на време съм много разсеяна. Прекалено доверчива (да не кажа наивна) съм, заради което често 'го изяждам'. Има и други, разбира се, но тези приемам за основни..
chupachups
02-09-2015, 20:12
Ако имаше право да промениш 2 неща в живота ти, кои биха били те?
VinDiesel
02-09-2015, 20:22
Успя ли да сбъднеш някоя от мечтите си, ако да, каква?
galaxy29
02-09-2015, 22:49
дам и аз така мисля ^^
хаха
ще разкажеш ли кое е нещото, заради което се кефите на боб марли, че мел нещо няма време? :д
и грозните (блъш) дредове като израз на нещо ли са ти или си ги направила просто, защото те кефят?
heartshapedbox
02-10-2015, 08:00
Ако имаше право да промениш 2 неща в живота ти, кои биха били те?
-Да съм по-решителна (не, че не мога да го променя, но ми е трудно) и за друго не се сещам, доволна съм от живота си като цяло. Разни моменти от миналото не бих променяла, въпреки наличието на такива, в които съм постъпвала зле или неправилно от сегашната си гледна точка. Не се връщам назад, пък и сигурно щях да бъда друг човек, ако не ми се бяха случили. Гледам да не съжалявам за минали неща, а да се уча от тях и да продължавам напред.
Успя ли да сбъднеш някоя от мечтите си, ако да, каква?
-Да, макар че повечето ми мечти са цял процес, а не конкретно действие и следователно хем съм ги изпълнила, хем имам и още за изпълнение. Например, мечта ми е да пътувам много, обиколила съм доста места, но има и още много за обикаляне :)
heartshapedbox
02-10-2015, 08:19
хаха
ще разкажеш ли кое е нещото, заради което се кефите на боб марли, че мел нещо няма време? :д
-Не е едно или две неща, че да се напише за 5 минути. Ако ти е интересно, все ще намериш време - информация, книги, филми и тн. има много, въпрос на желание е. :)
и грозните (блъш) дредове като израз на нещо ли са ти или си ги направила просто, защото те кефят?
-И двете. Не се определям като раста, но голяма част от идеологията съвпада с моята собствена и това е начин да го изразя. Като цяло приемам тялото като 'платно', което сами рисуваме спрямо вътрешното си усещане, ако искаш дори като храм, който украсяваме със своите собствени разбирания, изразени под една или друга форма.
.
VinDiesel
02-10-2015, 08:39
Какво цениш най-много в хората?
heartshapedbox
02-10-2015, 08:56
Какво цениш най-много в хората?
-Искреността.
chupachups
02-10-2015, 09:14
А ти самата винаги и на 100% ли си искенна?
heartshapedbox
02-10-2015, 09:48
А ти самата винаги и на 100% ли си искенна?
-Старая се, но понякога и аз не съм, съзнателно или не.
BlackWings
02-10-2015, 11:28
http://www.16personalities.com/free-personality-test - интересно ми е къде ще се впишеш според този тест , ако разбира се имаш няколко минутки и желание да го направиш :)
heartshapedbox
02-10-2015, 12:38
http://www.16personalities.com/free-personality-test - интересно ми е къде ще се впишеш според този тест , ако разбира се имаш няколко минутки и желание да го направиш :)
Направих го, интересно ми беше да прочета това, което 'ми се падна', благодаря.
Ето и резултата :)
INFP PERSONALITY
INFP personalities are true idealists, always looking for the hint of good in even the worst of people and events, searching for ways to make things better. While they may be perceived as calm, reserved, or even shy, INFPs have an inner flame and passion that can truly shine. Comprising just 4% of the population, the risk of feeling misunderstood is unfortunately high for the INFP personality type - but when they find like-minded people to spend their time with, the harmony they feel will be a fountain of joy and inspiration.
INFP personalityBeing a part of the Diplomat (NF) personality group, INFPs are guided by their principles, rather than by logic (Analysts), excitement (Explorers), or practicality (Sentinels). When deciding how to move forward, they will look to honor, beauty, morality and virtue - INFPs are led by the purity of their intent, not rewards and punishments. People who share the INFP personality type are proud of this quality, and rightly so, but not everyone understands the drive behind these feelings, and it can lead to isolation.
All that is gold does not glitter; not all those who wander are lost; the old that is strong does not wither; deep roots are not reached by the frost.
J. R. R. Tolkien
WE KNOW WHAT WE ARE, BUT KNOW NOT WHAT WE MAY BE
At their best, these qualities enable INFPs to communicate deeply with others, easily speaking in metaphors and parables, and understanding and creating symbols to share their ideas. The strength of this intuitive communication style lends itself well to creative works, and it comes as no surprise that many famous INFPs are poets, writers and actors. Understanding themselves and their place in the world is important to INFPs, and they explore these ideas by projecting themselves into their work.
INFPs have a talent for self-expression, revealing their beauty and their secrets through metaphors and fictional characters.
INFPs’ ability with language doesn’t stop with their native tongue, either - as with most people who share the Diplomat personality types, they are considered gifted when it comes to learning a second (or third!) language. Their gift for communication also lends itself well to INFPs’ desire for harmony, a recurring theme with Diplomats, and helps them to move forward as they find their calling.
LISTEN TO MANY PEOPLE, BUT TALK TO FEW
Unlike their Extraverted cousins though, INFPs will focus their attention on just a few people, a single worthy cause - spread too thinly, they’ll run out of energy, and even become dejected and overwhelmed by all the bad in the world that they can’t fix. This is a sad sight for INFPs’ friends, who will come to depend on their rosy outlook.
If they are not careful, INFPs can lose themselves in their quest for good and neglect the day-to-day upkeep that life demands. INFPs often drift into deep thought, enjoying contemplating the hypothetical and the philosophical more than any other personality type. Left unchecked, INFPs may start to lose touch, withdrawing into "hermit mode", and it can take a great deal of energy from their friends or partner to bring them back to the real world.
Luckily, like the flowers in spring, INFP’s affection, creativity, altruism and idealism will always come back, rewarding them and those they love perhaps not with logic and utility, but with a world view that inspires compassion, kindness and beauty wherever they go.
BlackWings
02-10-2015, 12:54
Подозирах ;-)
^благодаря за теста))
отдавна не го бях правила;
//все още не е в книга, но пише една от най-прекрасните поезии, които съм чела. (и е с твоите инициали:Д:Д:Д) (https://emental.wordpress.com/)
TheDevilInMe
02-10-2015, 14:30
Какъв е смисълът на живота?
Кое е най-важното за теб?
Коя е любимата ти храна?
Вярваща ли си?
Искаш ли да се омъжиш и да имаш деца?
BlackWings
02-10-2015, 15:02
^благодаря за теста))
//все още не е в книга, но пише една от най-прекрасните поезии, които съм чела. (и е с твоите инициали:Д:Д:Д) (https://emental.wordpress.com/)
писах ти лично :)
^благодаря за теста))
фаааааааакт!!!
опиши се с песен такава, каквато си
опиши се с песен такава, каквато би искала да бъдеш
heartshapedbox
02-11-2015, 08:02
Какъв е смисълът на живота?
-Израстване, любов и щастие.
Кое е най-важното за теб?
- Може би пак гореизброените три неща. :)
Коя е любимата ти храна?
-Нямам конкретна любима храна. Въпреки стремежа ми към веганство и 'ограниченията', които следват от него, всъщност не се сещам за нещо растително, което да не ми е вкусно (изключвам магданоз и целина :д). Всичко останало може да ми е любимо в даден момент, по-скоро зависи от начина на приготвяне.
Вярваща ли си?
-Да, но не и религиозна.
Искаш ли да се омъжиш и да имаш деца?
-Разбира се, но още не му е дошло времето..
heartshapedbox
02-11-2015, 09:02
опиши се с песен такава, каквато си
опиши се с песен такава, каквато би искала да бъдеш
Леле, направо ме заби с този въпрос. Тъй като има хиляди милиони песни, ще се опитам да избера от двете групи, на които съм зациклила в последно време.
Усещането, която тази носи много се доближава до начина, по който се чувствам в последно време, изключително спокойна, наблюдаваща и участваща в разлочни промени ('watch the weather change') и същевременно с нотка меланхолия:
https://www.youtube.com/watch?v=uiTtWnx_rjY
Това, което искам да бъда пък е прекрасно обрисувано в тази песен, прекрасна комбинация между музика, текст и емоции, които предизвиква у мен:
https://www.youtube.com/watch?v=NDZ83dWEnMY
Едит: мъча се да ги направя като видео в самия пост, но нещо не ми се получава ;д
heartshapedbox
02-11-2015, 09:22
Някой иска ли да ме пита още нещо?
Ако не, да освобождавам стола за следващия желаещ :)
Кой ще грабне оскар за най-добър филм? Женска главна и мъжка главна?
heartshapedbox
02-11-2015, 09:37
tuzaro, имам, да.
granger, не знам даже кои са номинирани (срам) :д Надявам се, че на Ди Каприо най-сетне му е дошло времето, хаха.
galaxy29
02-12-2015, 00:58
[video]видеото[/ video] ей така, без разстоянието става на видео :д
galaxy29
02-12-2015, 06:13
нищо не е вечно
-.- дори истинската голяма любов ли? изглеждаше ми готина мечтателка, която вярва в тези неща..
вярваш ли в съдбата?
heartshapedbox
02-12-2015, 08:15
[video]видеото[/ video] ей така, без разстоянието става на видео :д
Благодаря, и аз така бях пробвала. Оказа се, че не става с линк от мобилната версия, там бил проблема :)
-.- дори истинската голяма любов ли? изглеждаше ми готина мечтателка, която вярва в тези неща..
вярваш ли в съдбата?
Друго имах предвид с това, ставаше въпрос, че ако ти се отдаде възможност за нещо и ти не се възползваш, тя няма да стои вечно отворена за теб. А любовта хем може да бъде вечна, хем пък не е, защото се променя с времето и става 'нова'. Нищо не е вечно в смисъл, че се променя и/ли изчезва, за да направи място на нещо друго.
За съдбата- вярвам, че я има, но не до степен, до която да изключва свободната воля на човек. По-скоро дадени събития, срещане на пътищата с определени хора и попадане на определени места е трябвало да се случат, но ние сами избираме как да постъпим в дадените ситуации. Съдбата по-скоро ни дава възможности и ние избираме дали да се възползваме от тях, а не ни кара да следваме един точно предначертан път.
VinDiesel
02-12-2015, 10:42
Тъй като си спортуващ човек, който се грижи за тялото си, какво ти е мнението за хора, които са с наднормено тегло и не се променят? ¿
heartshapedbox
02-12-2015, 11:25
Тъй като си спортуващ човек, който се грижи за тялото си, какво ти е мнението за хора, които са с наднормено тегло и не се променят? ¿
Зависи. Ако се харесват такива, каквито са, съм ок. Здравето си е лично тяхно и сами решават какво да правят с него. Такива, които постоянно обясняват, че са дебели и след малко сладко-сладко си похапват Макдоналдс/мазен дюнер/ някакъв друг подобен шит, са ми много анти обаче. Приемам ги като безволеви хора, не може да поставяш храната пред собственото си здраве, въпреки, че осъзнаваш проблема, да се чувстваш зле в кожата си и все пак да не взимаш мерки. Нямам какво да уважавам в човек, който сам не цени себе си.
heartshapedbox
02-14-2015, 12:02
Някой да поседне на мое място? :))
SHPAIdURmeN
02-14-2015, 12:50
Играеш ли белот ? :D
VinDiesel
02-16-2015, 07:11
Гласувам за SHPAldURmeN.
chupachups
02-16-2015, 09:11
Гласувам за SHPAldURmeN.
2 гласа станаха :D
heartshapedbox
02-16-2015, 09:14
И аз гласувам за него, мисля, че ще е интересен за четене. :)
А белот не играя, уж знам правилата, но никога не ми е било интересно. :Д
paradosou
02-16-2015, 10:48
на мен по-скоро ще ми е интересно да видя jghgh тук
никаква идея дали би се съгласила, просто орловото ми зрение я засече в една скорошна тема, макар мнооого отдавна да не беше влизала
Deadlock
02-16-2015, 14:53
галакси дали доби желание да седне?
на мен по-скоро ще ми е интересно да видя jghgh тук
никаква идея дали би се съгласила, просто орловото ми зрение я засече в една скорошна тема, макар мнооого отдавна да не беше влизала
хахах, BlackWings е виновна, че заради нея изрових(ме) тема от 2010:Д
и аз съм за Шпайди, макар че виждам, че му харесва да поддържа имиджа си на потайник:Д
SHPAIdURmeN
02-16-2015, 15:54
и аз съм за Шпайди, макар че виждам, че му харесва да поддържа имиджа си на потайник:Д
Точно така !
Още е рано да сядам на столО. :-P
VinDiesel
02-16-2015, 16:02
Е отказахте го :(
dreamwalker
02-16-2015, 16:08
Предлагам Deadlock.
GuardianAngel
02-16-2015, 17:07
Предлагам paradosou
BlackWings
02-16-2015, 17:27
хахах, BlackWings е виновна, че заради нея изрових(ме) тема от 2010:Д
Ха , за кое , за теста за темперамент ли? Виновна съм 8-)
пускала ли си снимка в темата?
какво мислиш за България и нейното място в еврозоната?
SHPAIdURmeN
02-16-2015, 17:49
Предлагам paradosou
и BlackWings
VinDiesel
02-16-2015, 18:45
Предлагам dreamwalker.
LoadRunner
02-16-2015, 18:57
галакси дали доби желание да седне?.
LoadRunner
02-16-2015, 19:02
или MaCetY ?
:lol:
GuardianAngel
02-16-2015, 19:10
oo i az sym za macetu
Охх не я слагайте,че ще стане мътна и кървава :D :D :D
paradosou
02-16-2015, 19:22
SHPAIdURmeN, GuardianAngel, мерси ;d, би ми било интересно, ама е изключено да отговарям сега. След няколко месеца като си подредя приоритетите може.
като си подредя приоритетите ;дд хахахах
paradosou
02-16-2015, 19:30
споко, знам, че звучи напудрено ;D
когато имам финансовата възможност
paradosou
02-16-2015, 19:38
когато обера следващата банка ;)
лека
GuardianAngel
02-16-2015, 19:45
SHPAIdURmeN, GuardianAngel, мерси ;d, би ми било интересно, ама е изключено да отговарям сега. След няколко месеца като си подредя приоритетите може.
Ехх ти пък все едно на детектор на лъжата ще те слагаме :Д
когато обера следващата банка ;)
лека
лека брат ако на мен
TheDeath
02-19-2015, 06:09
Аз мога да седна, даже в момента съм седнала на един стол :)
TheDevilInMe
02-21-2015, 07:54
Аз мога да седна, даже в момента съм седнала на един стол :)
Mи седни де, интересна ще си ;Д
TheDeath
02-23-2015, 05:13
Ми сядам де :) Айде, почвайте :)
VinDiesel
02-23-2015, 05:35
Как се казваш?
Колко годишна си?
С какво се занимаваш?
Като какъв човек се определяш?
Искам снимка, може и на ЛС.
Пушиш ли? Алкохол?
TheDeath
02-23-2015, 06:03
Как се казваш? - Десислава ми е името, но от малка всички ми казват Диди
Колко годишна си? - скоро чукнах 27, понякога се държа, като на 17, знам че в профила пише 29, но това е някакъв бъг, който не мога да оправя :)
С какво се занимаваш? - В момента работя в офис и съм нещо като секретар-счетоводител-технически асистент.
Като какъв човек се определяш? - Смятам, че съм социална личност, обичам да общувам с хора. Понякога съм твърде емоционална, твърде доверчива и от типа хора, които често първо действат, а после мислят.
Искам снимка, може и на ЛС. - имаш ЛС
Пушиш ли? Алкохол? - Пуша, не се гордея с това, но все още не съм се навила да се пробвам да спра.
Алкохол изключително рядко, веднъж-два пъти годишно може би ми се случва да пия нещо леко
:)
Нека аз да продължа с щафетата и въпросите:
1. В една друга тема бе споделила, че караш мотор. Каква категория имаш: А1 или А?
2. Ако си с "А" - как се справи с тикането на мотоциклета? Само да уточня, че в момента карам курсове директно за "А" категория и дори аз леко се озорвам с бутането на свободен ход на машината... все пак е към 230 кг. с горивото.
3. В началото бе споделила, че си се запознала с гаджето покрай болнични неволи (поне с такова впечатление съм останал) - какво ти имаше и надявам се, че е останало само лош спомен в миналото?
4. В София ли живееш или някъде в покрайнините?
5. По колко пушиш - малко или като комин? Защо не ти се спират цигарите - толкова ли си привикнала към тях?
6. Опитвала/Употребявала ли си някакви наркотици, и ако да - какви?
7. От кога живееш напълно самостоятелно?
8. Направи ми впечатление, че тук-таме пишеш за "безценното" - куче или котка, и съответно каква порода? Как се казва?
И аз съм любопитен как изглежда 40 кг. момиче, управляващо мотоциклет, и съответно бих се радвал, ако имаш твоя снимка без каска до или на машината и съответно решиш да я споделиш с мен - тук или на ЛС. :)
Едит: сгрешена номерация на въпросите (:
heartshapedbox
02-23-2015, 08:35
Здравей :)
Кои са трите най-важни неща в живота ти?
Трите неща, към които се стремиш най-силно?
Какво ново научи днес?
Вярваш ли в Съдбата?
В какво вярваш всъщност?
Творческа личност ли си?
Разкажи за най-щастливата случайност, която ти се е случвала.
Каква искаш да станеш, когато пораснеш? ;д
Би ли променила нещо в миналото си?
Ако имаше възможност, би ли избрала да се родиш по друго време/на друго място? Кога и къде?
Любим филм?
Разумът ли е водещ при теб, или чувствата?
И аз бих искала снимка с мотора, ако може ^^
TheDeath
02-23-2015, 08:59
1. В една друга тема бе споделила, че караш мотор. Каква категория имаш: А1 или А? - Имам А категорие, когато карах курсовете нямаше такова разделение и се вземаше книжка директно, караш си после каквото имаш :)
2. Ако си с "А" - как се справи с тикането на мотоциклета? Само да уточня, че в момента карам курсове директно за "А" категория и дори аз леко се озорвам с бутането на свободен ход на машината... все пак е към 230 кг. с горивото. - И моята беше толкова, а аз съм 42 :) Подпирах я леко на "Бутчето" си и гледах да пазя баланса. Докато свикна си беше бая зор, изкарала съм може би 1-2 учебни часа само в бутане.
3. В началото бе споделила, че си се запознала с гаджето покрай болнични неволи (поне с такова впечатление съм останал) - какво ти имаше и надявам се, че е останало само лош спомен в миналото? - Вече всичко е само лош спомен, имах сериозни проблеми с яйчниците и матката и т.н., горене, глупости всякакви, но вече съм добре и всичко е 6
4. В София ли живееш или някъде в покрайнините? - извън София съм в едно градче на около 60-70км. Живеех в София до преди 2 години, но й се наситих
5. По колко пушиш - малко или като комин? Защо не ти се спират цигарите - толкова ли си привикнала към тях? - Пуша около кутия за два дни, обичам да пуша, не мога да го обясня, просто ми доставя удоволствие след хранене да си направя едно кафе и да си запаля една цигара. Пуша и когато съм нервна, ако не пуша си гриза кожичките на ноктите и си правя рани,а това е ужасно.
6. Опитвала/Употребявала ли си някакви наркотици, и ако да - какви? - пушила съм само трева няколко пъти, не ми беше интересно, огладнявах и толкова.
7. От кога живееш напълно самостоятелно? - изнесох се на квартира след 7-ми клас, но тогава още нашите ми плащаха обучението и джобните, всичко. След като завърших 12-клас си намерих работа и се преместих в София. От тогава си живея самостоятелно по квартири, от както се махнах от София се върнах вкъщи, но нашите вече не живеят в тази къща, така че пак съм самостоятелна и без наем :)
8. Направи ми впечатление, че тук-таме пишеш за "безценното" - куче или котка, и съответно каква порода? Как се казва? - Нито куче, нито котка :) Човече, детенце, иначе имам едно куче - каракачанска овчарка и няколко котки, които не са мои, но ги храня и те висят почти постоянно в моя двор
И аз съм любопитен как изглежда 40 кг. момиче, управляващо мотоциклет, и съответно бих се радвал, ако имаш твоя снимка без каска до или на машината и съответно решиш да я споделиш с мен - тук или на ЛС. - ще ти пусна лично, само да си намеря из архива някоя без каска :)
Едит: сгрешена номерация на въпросите (:
VinDiesel
02-23-2015, 09:10
Били жертвала себе си, за да спасиш 20 човека примерно?
TheDeath
02-23-2015, 09:13
Здравей и от мен!
Кои са трите най-важни неща в живота ти? - 1-во е безценното, за което уточних, че е детенце :) , второто семейството ми - майка ми и сестра ми, а третото е човекът, с когото съм в момента.
Трите неща, към които се стремиш най-силно? - единственото към което се стремя в момента е спокойствие и вътрешен мир, поставила съм си за цел да започна да мисля малко повече и да не се поддавам чак толкова на емоциите си.
Какво ново научи днес? - Че съм непоносима, когато съм болна. И съм непоносима, когато съм притеснена.
Вярваш ли в Съдбата? - Да, вярвам, че някои неща се случват в живота ни с цел да ни отворят очите, вярвам, че за всяко нещо, което ми се случва си има причина и, че винаги мога да намеря нещо добро дори в най-гадната ситуация
В какво вярваш всъщност? - в собствените си сили също вярвам :) Вярвам в любовта :)
Творческа личност ли си? - никак, никакви таланти нямам, единствено ми се отдава да мисля сюжети за филми, в които сама се вкарвам :)
Разкажи за най-щастливата случайност, която ти се е случвала. Не мога да се сетя в момента, освен една среща с човек, който не бях виждала с години, на място на което никога не съм очаквала да го видя. На стотици километри от неговото обичайно място и моето обичайно място.
Каква искаш да станеш, когато пораснеш? - Голяма :), искам да имам възможността да си отворя собствен бар, да го декорирам както аз искам, да пускам музика, каквато аз искам и т.н. ;д
Би ли променила нещо в миналото си? - една единствена случка бих заличила от миналото си, ако имах тази възможност
Ако имаше възможност, би ли избрала да се родиш по друго време/на друго място? Кога и къде? - Бих искала да се родя преди много, много време в Америка, още преди да е била открита от г-н Колумб, или който и да е откривателя й. Много съм привлечена от начина на живот на индианците преди да ги нападне бялата напаст :)
Любим филм? - хм... 13-ят войн
Разумът ли е водещ при теб, или чувствата? - чувствата винаги са били водещи, но не съжалявам, старая се понякога да мисля повече, но не ми се отдава :)
И аз бих искала снимка с мотора, ако може ^^ Ще пусна и на теб , само да намеря, че не е лесна работа
TheDeath
02-23-2015, 09:16
Били жертвала себе си, за да спасиш 20 човека примерно? - Зависи какво имаш в предвид по "жертвала", да дам живота си, за да живеят други 20? - Не, егоистично искам да си изживея всеки един миг, който имам :)
Ако имаш в предвид да рискувам с шанс да оцелея - може би да, ако нямам време да се замисля, че може аз да си изпатвя сигурно бих тръгнала да помагам, но само ако има шанс всички да сме ок накрая :) :) :)
...
И аз бих искала снимка с мотора, ако може ^^ Ще пусна и на теб , само да намеря, че не е лесна работа
За да не ти създаваме излишни затруднения - може и две снимки да са - една твоя и една на металния звяр. :)
Предполагам, че heartshapedbox ще се съгласи с мен.
бтв: детенцето твое ли е, че пак ми се върти в главата, че някъде бе споделила, че нямаш деца.
Оооо, сетих се още два въпроса - каква максимална скорост си развивала с някой от автомобилите, които си имала и съответно - с моторите, които си имала?
Сега бонус въпрос - била ли си в чужбина и ако да - в кои страни си имала щастието да бъдеш и кои градове си успяла да разгледаш? Кой град те е впечатлил?
По отношение на индианците - харесва ли ти филма на Мел Гибсън - Апокалипто?
Ацтеки, инки или маи? Кои те кефят най-много?
Легендата за Ел Дорадо или Мачу Пикчу? (:
Едит: открита грешка в правописа ((:
VinDiesel
02-23-2015, 09:40
Кои са хората от форума, които са ти антипатични и кои не?
TheDeath
02-23-2015, 10:24
За да не ти създаваме излишни затруднения - може и две снимки да са - една твоя и една на металния звяр.
Предполагам, че heartshapedbox ще се съгласи с мен. - Ще пусна, няма грижи, малко по-късно, че в офиса се оказва нямам снимки на моторетката.
бтв: детенцето твое ли е, че пак ми се върти в главата, че някъде бе споделила, че нямаш деца. - много е сложно и оплетено с хлапенцето, когато проговори ще ми казва "мамо", а на майка ми "бабо", аз си се грижа за него, значи си е мое :)
Оооо, сетих се още два въпроса - каква максимална скорост си развивала с някой от автомобилите, които си имала и съответно - с моторите, които си имала? С колата макс съм стигала 240 с един Нисан, не ми е голяма тръпка, налагаше се да изпреваря един ТИР и затова натиснах повечко. С мотора съм доста по-предпазлива и гледам да не карам много бързо, тествала съм се на 180 вече ме дострашава и връщам ръчката :) Не съм пораснала за повече все още
Сега бонус въпрос - била ли си в чужбина и ако да - в кои страни си имала щастието да бъдеш и кои градове си успяла да разгледаш? Кой град те е впечатлил? - била съм в Македония, Сърбия, Унгария, Словакия, Австрия и Чехия. Виена ми хареса много, но определено част от мен остана в Бърно... Невероятно красиво ми се стори :) Иначе по нашенски си харесвам Ниш и Белград :) :) :) Много искам да отида в Португалия, нали любовта е от там, тайничко си се надявам един ден да имаме възможност да отидем заедно там :)
По отношение на индианците - харесва ли ти филма на Мел Гибсън - Апокалипто? - Първия път, като го гледах не ми хареса, не можах да го асимилирам, гледала съм го още няколко пъти след това и с всеки следващ по малко започвам да го харесвам. Но не ми е любим
Ацтеки, инки или маи? Кои те кефят най-много? - Апачи :) Хахха, не знам, културата им е толкова интересна, че не мога да заема някаква конкретна позиция , интересувам се от всички еднакво :)
Легендата за Ел Дорадо или Мачу Пикчу? (: Ееееее... Ми нека бъде Ел Дорадо :)
TheDeath
02-23-2015, 10:26
Кои са хората от форума, които са ти антипатични и кои не?
Все още не мога да си изградя преценка, всички ми се струват интересни, някои забавни, други сериозни, но антипатични все още нямам :) Може би след още някой и друг активен месец тук ще мога да кажа открито - тоя ме дразни, но за сега ми е рано :)
VinDiesel
02-23-2015, 11:22
Най-положителната ти черта в характера?
TheDeath, ще се възползвам от временното затишие сред останалите съ-форумци и ще ти задам още няколко въпроса: :)
Защо избра точно TheDeath за форумен ник? Както и какво чиниш/дириш толкова "Дълбоко в мрачния свят на Нищото"? :D Сред това небитие - откри ли своето "нещо"? (:
TheDeath
02-23-2015, 11:27
Най-положителната ти черта в характера?
Отзивчива съм, винаги, когато някой ме помоли за помощ гледам да помогна, смятам, че това е положително качество.
И съм много добър слушател, обикновено знам всичко за всички около мен, без да разпитвам и т.н., просто явно някак предразполагам хората да ми споделят.
TheDeath
02-23-2015, 11:32
TheDeath, ще се възползвам от временното затишие сред останалите съ-форумци и ще ти задам още няколко въпроса: :)
Защо избра точно TheDeath за форумен ник? Както и какво чиниш/дириш толкова "Дълбоко в мрачния свят на Нищото"? :D Сред това небитие - откри ли своето "нещо"? (:
Честно казано 2011 не съм била чак толкова малка, какво ме е подтикнало да избера тоя ник нямам идея. Явно пак съм била в оня "метълски" период, който ме хващаше от време на време. От тогава доста съм се променила, доста по-лъчезарен и открит човек съм станала. Града го писах така, защото бях безкрайно разочарована от София и факта, че уж е столица , а трябваше да чакам с часове на една пуста спирка - ясно си го спомням това, нямах цигари, а автобуса все не идваше :)
Открих своето Нещо, открих Него, въпреки трудностите, въпреки, че всички смятат, че не сме един за друг. Въпреки, че все още понякога изпитвам съмнения, заради ситуацията , смятам че Той е моето Нещо, човека който обичам и който ме обича.
anonymous708973
02-24-2015, 14:04
^благодаря за теста))
Благодаря ти, прочетох последния пост и много ми хареса^^
Обаче аз тази нова поезия на парче никак не я харесвам. В смисъл... какво се очаква да е това:
няма съществени разлики
между мен от сега
и мен от тогава
вероятно
сега се обличам
и пиша
по-внимателно
?! Тцъ.
Към мадамата на стола:
Това с детенцето живо ме заинтригува, но виждам, че не желаеш да задълбаваш.
Учиш ли, какво, къде?
Работиш ли? Какво, харесва ли ти? Какво би искала да работиш?
Обаче аз тази нова поезия на парче никак не я харесвам.
от поезия до поезия разликата може да бъде огромна.
прочети нещо мое и прочети нещо на Стойчо Младенов, например. и ги сравни:Д:Д:Д
към столуващата:
с какво те привлече мъжът ти?
малкото сладко на колко е?
какви са интересите ти?
какво искаш да дадеш на другите/света?
а какво искаш да си вземеш?
има ли вечна любов и от какво се нуждае едно дете, за да израсте като емоционално здраво същество?
дефинирай ми любов, или по други начин: как ти изразяваш любовта си; как човекът до теб го прави?
в какво семейство си отраснала?
какво искаш да възпиташ в детето си (преди всичко)?
anonymous708973
02-24-2015, 14:29
А на кого е блогът? Как са инициалите на автора, имам съмнение, че го познавам.
BlackWings
02-24-2015, 19:58
А на кого е блогът? Как са инициалите на автора, имам съмнение, че го познавам.
Това и аз не можах да го издиря , много е мистериозен. Май се казва Иван , но само това подразбрах.
//Съжалявам за спама , не знам какво да питам.
е, стига сте го издавали, не мога да я нося тази вина. той умишлено е анонимен.
несравним. повтарям се, но наистина...
искам аз да го издам!
BlackWings
02-24-2015, 20:32
е, стига сте го издавали, не мога да я нося тази вина. той умишлено е анонимен.
Е добре , не знаех. Пък и ти си тази , която му издаде инициалите 8-)
Иван С. :д
много зряло;
несравним. повтарям се, но наистина...
искам аз да го издам!
може ли аз да съм редактор:Д
ще се спогодим ли? имаме ли еднакви виждания върху съвременната поезия?!
Щом някой е "подразбрал" първото му име, значи не се справя особено добре с поддържането на анонимността си. Сега ме мързи, но утре ще го столкна само по нещата в блога, за да видя дали някак ще стигна до т'ва инфо, просто от любопитство.
ще се спогодим ли? имаме ли еднакви виждания върху съвременната поезия?!
кога стана такава важна, бе, ей:Д
оттеглям кандидатурата си.
кога стана такава важна, бе, ей:Д
оттеглям кандидатурата си.
:Д боооже. утре ще го обсъдим делово!
BlackWings
02-24-2015, 21:24
Чувствам се недодялана покрай такива поетични души като вас. Въобще не влагам ирония :Д
ох, колко назад се връщам :Д не знам защо, но си спомних за периода, в който отчаяно исках да ми кажат, че съм поетична... и доста си се смея :Д обърнах го на дневник, сори
^^ Къш-къш лоши пилци!!!
Какво обърнахте хубавата тема на делничен чат, ааа?! :))))))))
Момичето се е престрашило да седне на горещия стол, а вие го раздавате с тотален игнор на темата... Ц-ц-ц! Не ми е удобно само аз и VinDiesel да задаваме въпроси на TheDeath, а да си призная - аз лично я чета с интерес. (:
Така, че очаквам повече активност от вас по темата и по-малко за онз' незнаен блог. ;)
Едит: по темата -
TheDeath, имаш ли висше образование и ако да - икономическо или техническо, а може би медицинско? Бакалавър/Магистър?
уж е столица , а трябваше да чакам с часове на една пуста спирка - ясно си го спомням това, нямах цигари, а автобуса все не идваше
Каква житейска драма.
Ксанакс предписаха ли ти или само с терапия се размина :) ?
TheDeath
02-25-2015, 07:24
Благодаря ти, прочетох последния пост и много ми хареса^^
Обаче аз тази нова поезия на парче никак не я харесвам. В смисъл... какво се очаква да е това:
няма съществени разлики
между мен от сега
и мен от тогава
вероятно
сега се обличам
и пиша
по-внимателно
?! Тцъ.
Към мадамата на стола:
Това с детенцето живо ме заинтригува, но виждам, че не желаеш да задълбаваш.
Учиш ли, какво, къде?
Работиш ли? Какво, харесва ли ти? Какво би искала да работиш?
Това с детенцето живо ме заинтригува, но виждам, че не желаеш да задълбаваш. - Честно казано наистина не искам да задълбавам, защото колкото и да е минимална възможността някой познат да ме разпознае, я има, а ако тръгна да обяснявам от моята гледна точка ще има засегнати и не ми се влиза в излишни спорове и драми. Нека го кажем така - детенцето си е мое и аз се грижа за него, с помощта на майка ми. За съжаление биологичния баща не е особено заинтересован от него, но пък то е още малко и не разбира, за в бъдеще ще видим как най-лесно да се обясни ситуацията - абе, имаш родители, ама все едно ги нямаш :)
Учиш ли, какво, къде? - завършила съм средно специално - икономика, до висше така и не стигнах, почнах работа и честно казано ме мързеше да уча. Сега се замислям дали да не запиша нещо задочно, но все още не съм се решила/
Работиш ли? Какво, харесва ли ти? Какво би искала да работиш? - Работя в офис в една фирма, обработвам фактури, доставки, заплати, всякакви канцеларски работи. Харесва ми, спокойно е, колегите са готини, заплатата не е лоша, а и работното време ме устройва.
Здрасти.
Как си?
Как е маздата?
Обичаш ли да пътуваш?
Какво най-много ти харесва в България?
Зодия?
Любим спорт?
VinDiesel
02-25-2015, 08:03
Как се виждаш след 10 години?
TheDeath
02-25-2015, 08:11
от поезия до поезия разликата може да бъде огромна.
прочети нещо мое и прочети нещо на Стойчо Младенов, например. и ги сравни:Д:Д:Д
към столуващата:
с какво те привлече мъжът ти?
малкото сладко на колко е?
какви са интересите ти?
какво искаш да дадеш на другите/света?
а какво искаш да си вземеш?
има ли вечна любов и от какво се нуждае едно дете, за да израсте като емоционално здраво същество?
дефинирай ми любов, или по други начин: как ти изразяваш любовта си; как човекът до теб го прави?
в какво семейство си отраснала?
какво искаш да възпиташ в детето си (преди всичко)?
с какво те привлече мъжът ти? - Първото, което ме грабна беше усмивката му и специфичното чувство за хумор. Исках да го опозная, защото е чужденец и ми беше интересно да разбера повече за културата и начина му на живот. Много бързо това любопитство прерасна в любов, заради отношението му към мен, начина по който възприема нещата, подкрепата, която ми оказа и ред други неща.
малкото сладко на колко е? - на година и половина
какви са интересите ти? - не мога да отговоря конкретно, влече ме фотографията, мъча се да пиша разни статии, но всичко е на прекалено аматьорско ниво, захващала съм се с много неща, за сега нищо не съм довела до край, в момента съм в някакъв застой, така да се каже, времето ми стига само за работа, грижи за малкото и прекарване на време с любимия. Все още не съумявам да си разпределя времето така, че да мога да наблегна и на нещо различно, което да си е само "мое", като хоби, занимание, интерес :)
какво искаш да дадеш на другите/света? - не знам, по-скоро искам да покажа, че колкото и да е трудно, винаги се намира решение, искам да покажа на хората, че могат да бъдат и малко по-добри. Нещо такова.
а какво искаш да си вземеш? - време, това е което не ми достига в момента, просто време :)
има ли вечна любов и от какво се нуждае едно дете, за да израсте като емоционално здраво същество? - Иска ми се да вярвам, че любовта, която имам в момента ще е вечна. Любовта към моите родители ще е вечна, към детенцето също, но за тази другата любов гаранция няма... Чувствам я в момента, изживявам я, не съм се чувствала така в никоя пт предходните си връзки, но пак няма гаранция, че това чувство ще остане завинаги. От какво се нуждае едно дете? СПоред мен от подкрепа и насока, съвети, но не и ограничения. Любов, грижа, но не задушаване. Много е тънка границата между загрижеността и обсебването.
дефинирай ми любов, или по други начин: как ти изразяваш любовта си; как човекът до теб го прави? - Споделяне. Това е за мен любовта, да споделяш времето си с някого, мечтите, болките, тревогите, щастливите мигове, успехите. Старая се да давам всичко от себе си, старая се да разбирам когато нещо не е наред при него, да го подкрепям, да го изслушвам, гордея се с всяко негово постижение и той го знае. Същото получавам и от негова страна, грижи се за мен, грижи се за детето, което не е негово и няма нищо общо с него, но виждам в поведението му, че се притеснява заедно с мен, че иска да го учи на разни неща, дребни неща, които ме карат да се чувствам уютно и сигурно с него.
в какво семейство си отраснала? - не бих казала нормално, родителите ми имаха проблеми по между си, имало е много грозни сцени, побоища, раздели, събирания, щастлива съм, че най-накрая сложиха край на това, разделиха се и всеки пое по своя път, открил по-подходящ човек за него си. Заради това съм и твърдо против двама души да остават заедно, само и само да има двама родители в къщата и да не вземат хората да ги одумват и т.н.
какво искаш да възпиташ в детето си (преди всичко)? - искам да го науча да бъде отговорен и да мисли преди да действа. Емоциите са хубаво нещо, но разума трябва да е водещ според мен. Трябва да мисли и да преценява как неговите действия биха се отразили на останалите, защото живеем сред хора, зависим от хора и хората зависят от нас. Не казвам, че винаги трябва да мисли за другите, но не бива да бъде и тотален егоист, защото всичко се връща...
TheDeath
02-25-2015, 08:14
Каква житейска драма.
Ксанакс предписаха ли ти или само с терапия се размина :) ?
Оооооо, драми са правила и за много по-дребни неща, това е сериозно на фона на други случки :)
Но всеки си има моментите на изтрещяване, не съм срещала човек, който да не е изпушил в даден момент за нещо дребно.
TheDeath
02-25-2015, 08:20
Здрасти.
Как си?
Как е маздата?
Обичаш ли да пътуваш?
Какво най-много ти харесва в България?
Зодия?
Любим спорт?
Здрасти!
Добре съм, сънена съм , както обикновено, напоследък все ми се спи!
Колата се движи, много съм доволна, хихи, вече има 1000км с мен за волана и все още нищо не се е прецакало :) Постижение си е!
Обичам да пътувам, много даже, обичам да шофирам, наслаждавам се на гледките, които се разкриват, особено когато минавам по някой проход.
Хм... Харесва ми, че има много места, които човек може да посети, а разстоянията не са много големи. Природа, история, имаме си от всичко.
Водолей съм
Аз лично не спортувам, иначе обичам да гледам снукър и футбол. Обичам да гледам и Мото ДжиПи, ама то пък не е баш спорт :)
TheDeath
02-25-2015, 08:27
Как се виждаш след 10 години?
Надявам се да не съм много променена, надявам се да съм собственик на мечтания бар - хихи, от дете си мечтая да имам собствен бар, дори вече съм го обзавела, декорирала, всичко е в главата ми :) Другия вариант в който си представям себе си е да си имам свое ранчо и да отглеждам коне, но това е твърде скъпо занимание, а аз нямам такива възможности. Действителността вероятно ще е следната - все още работеща ЗА някой, а не за себе си, затрупана с грижи за хлапенцето, надявам се споделени с човека, с който съм в момента и те така... Средно статистическа работеща жена с дете и приятел (може би съпруг един ден)
Blab - 16 февруари
VinDiesel
02-25-2015, 08:41
Би ли искала живота ти, да се беше развил по друг начин?
Съжаляваш ли за нещо, че така се е случило?
TheDeath
02-25-2015, 08:53
Би ли искала живота ти, да се беше развил по друг начин?
Съжаляваш ли за нещо, че така се е случило?
Може, ако се бях родила другаде по друго време. Иначе на база на изборите, които съм правила, смятам че живота ми се е развил по най-благоприятния за мен начин, мисля, че съм сграбчвала всяка една възможност и съм вземала максимално, давала съм максимално. Реално погледнато нямам от какво да се оплача-достатъчно съм се развила, за да мога да се справям сама, не се страхувам от промените, точно заради това съм готова във всеки един момент да събера багажа и да замина, където ми се отвори възможност.
VinDiesel
02-25-2015, 08:56
Според теб, защо държавата ни се разпада и кой е виновен?
Писа ни, че имаш сестра - тя кака ли ти е или е по-малка от теб?
На колко години е?
И къде живее - с някой от родителите ти или и тя, като теб, е напълно самостоятелна?
Гледаш ли "Съдби на кръстопът"?
Ако продуцентът на продукцията реши да представи твоята (семейна) история - смяташ ли, че ще се получи интересен епизод - изпълнен със сложни семейни взаимоотношения? (:
Като малка имаше ли я тази страст към моторите или тя се отключи с пубертета?
Мотоциклетът ти каква марка и модел е?
Приятелят ти споделя ли тази ти страст?
Той как е попаднал в България, по-точно в населеното място където си ти - "в едно градче на около 60-70км." от София?
Къде се запознахте с него?
Работата му тук в Бг по конкретен срочен проект ли е свързана или човекът си бачка на безсрочна работа тук?
Преди месец бе писала, че връзката ви още малко и ще отиде на кино (и то май за дреболии) - сега се надявам всичко да е ток и жица? (:
Едит: ако прецениш, че отговорите по някои от въпросите ще бъдат твърде издайнически - не ми отговаряй
бтв: все още се надявам да пратиш снимка на мотора. За твоя - не държа. :))))
TheDeath
02-25-2015, 09:32
Сестра ми е по-голяма от мен и живее с мъжът си в друг град, доста често се виждаме, понеже е близо и тя, но не живеем заедно :) тя е на 30, ама изглежда, като на 20, не че ми е сестра, но да я похваля :)
Гледала съм няколко епизода от "Съдбите", не мисля, че би се получило нещо кой знае колко интересно и сложно, да имало ги е драмите в семейството, но не мисля, че са чак толкова интересни нещата, че да приковат вниманието.
Страстта по моторите идва от баща ми, по колите и камионите също - още от малка бях все покрай него в маслото и нафтата, майка ми много се дразнеше , а той ми викаше "на тати момчето". Аз до към 13-14 си приличах и на момче, все с къса коса, широки дрехи :)
Настоящия мотор е Ямаха Вираго, следващия ще е различен, още не знам какъв, но искам да е спортен :) Ще видим кога ще е това, засега приоритетите ми са други и пари за мотор не успявам да заделя, а не съм фен на кредитите.
Приятелят ми не е особен фен, харесва, но не иска да кара, споделял ми е, че ми се възхищава на това, че карам и изглежда не се страхувам, но той всеки път е много притеснен, когато аз съм с мотора, понякога не успява да го скрие. Радвам се, че не ме спира и не се опитва да ме откаже от тази ми страст, понеже съм имала сблъсък и с един такъв преди години. Тогава направо му казах на бившия - ако ще ме караш да избирам между теб и мотора, направо да си казваме чао и да не се занимаваме. Така и стана в последствие.
Приятелят ми е тук по работа, проект, по който работи тук с още няколко чужденци. Работа има за много години напред, въпроса е, че не е сигурно дали точно той ще остане тук за това време, във всеки един момент могат да поискат да го преместят на някой от другите проекти - я в Турция, я в Холандия, Финландия, че от скоро фирмата им се захваща с проект и в Македония.... Говорили сме за това, той е на мнение, че ако му се наложи да се премести иска аз да замина с него, както и детенце, разбира се. Аз съм ентусиаст, говоря приличен английски език (смятам), уча бързо и мисля, че мога да се справя, ако наистина това се случи, мога да си намеря все някаква работа, единственото ми условие би било да има добро училище, детска градина или каквото и да е за малкото човече.
Запознахме се покрай моя приятелка и негов колега, бяхме излезли на кафе, беше преди около година :) Този ден си разменихме само няколко реплики, нищо конкретно, но той каза, че още тогава съм събудила интереса му. Съответно, когато получил покана от моята приятелка да дойде с нас на малко трипче до съседен град за вечеря приел моментално :) Бях оставила малкия с майка ми и бяхме само аз , той и моята дружка. Говорихме си, смяхме се, много ме хвали как шофирам, много изненадан бил :) После ме кани на кафе един два пъти само двамата и накрая ми каза, че имало нещо в погледа и усмивката ми и не можел да се стърпи, награби ме и така :) :) :) Лигавщина, помня всеки един детайл от тези дни. Първите месец-два бяхме уж само за забавление, аз щях да заминавам, но в последствие плановете ми се промениха и започнахме да прекарваме всеки свободен момент заедно.
Нещата бяха на кантар съвсем скоро, да, все още не мога да си обясня какъв беше този период. Няколко поредни седмици, в които ми се струваше, че сме се загубили, отчуждили някак. Започнахме да говорим за проблемите повече, честно казано следвайки някои от съветите тук аз успях да си избистря мозъка и да погледна нещата малко от страни. Той предполагам също. Точно след като бяхме разговаряли му подметнаха, че може да го пратят в Турция, аз категорично заявих, че ако това стане няма да отида там с него, навсякъде другаде да, но не и там. Мисля, че тогава видя, че наистина има шанс да се откажа, беше свикнал да правя всичко за него, но май осъзна, че не е редно само аз да жертвам себе си постоянно. Сега се старае, когато има нещо, каквото и да е, веднага ми споделя, старае се да говорим, а не да се затваря в себе си и да си търси решенията сам. Малко объркано е всичко, понеже наистина смятам, че голяма част от драмата тогава е била и плод на моята фантазия, но както казах всеки понякога изпушва :)
TheDeath
02-25-2015, 09:42
Според теб, защо държавата ни се разпада и кой е виновен?
Мноого сложен този въпрос. Мисля, че всички сме виновни, не само управниците.
Ще дам пример - съседа ми се качва да кара кола пиян, без колан, с превишена скорост - спират го и той подкупва полицая, за да не му напише акт. Кой е виновен? Полицая? Да, ама не само - масово хората шмекеруваме на дребно. Дребните на дребно, едрите на едро - не може ти, който бягаш от отговорността и даваш подкуп да седиш и да плюеш оня, който също дава подкуп, дори и неговата цел да е много по-голяма - например да заграби някой сочен проект.
Виновни сме си, че виждаме всяко безобразие, а не правим нищо. Виждам как "майка" скубе и рита детето си в МОЛ-а, отивам при охраната да му кажа, а той ми се смее - да не се бъркам във възпитанието на децата на чуждите хора.
Сякаш никой не се интересува от това какво се случва около него, а така не става, за да има истинска държава хората трябва да са малко по обединени, да си посочват грешките един на друг, да търсят отговорност при необходимост. Не знам, честно, много ми е сложен тоя въпрос :)
Challenger
02-26-2015, 12:38
Много ти благодаря за съветите. Бих искала да знам какви книги обичаш да четеш, каква музика слушаш, какви филми гледаш, какви чужди езици знаеш. Извинявам се, ако си отговаряла на такива, може да съм пропуснала нещо. ^___^
Wednesday666
02-26-2015, 12:43
Искам и аз на стола 8-).
Към мацката - защо избра този ник? Имаше ли някаква точно определена причина за него или просто така ти хрумна?
Какво ти е мнението за бежанската вълна?
Би ли сменила местожителството си с нещо тропическо, например Бали?
Как мислиш, дали се усеща, когато човек е намерил сродната си душа?
TheDeath
02-26-2015, 12:49
Много ти благодаря за съветите.- Моля, моля, дано са ти били полезни и не съм била твърде груба, виждам, че си доста раним и чувствителен човек :)
Бих искала да знам какви книги обичаш да четеш - Обичам приключенски романи и фентъзи. Падам си по "приказки", обичам когато чета да разтоварвам, а не да се напрягам и да мисля твърде много за сюжета. За съжаление напоследък не ми остава много време за четене...
каква музика слушаш - преди слушах много метъл и рок, в момента съм се кротнала малко и слушам по-комерсиални неща, разни денс хитчета, тип Енрике и т.н. Все още си я имам страстта към по-твърдата музика, но вече не ходя само по такива заведения и не се срещам само с такива хора, както беше преди :)
какви филми гледаш - предпочитам комедии и приключенски. По същата причина, като с книгите - искам филмите да ме разтоварват, а не да ме напрягат и да ме смазват. Любимият ми е 13-ят войн, много ме кефи, че не е бъкан със секс сцени, много се дразня на филми, в които 50% от сюжета е секс, секс, секс.... Мразя :)
какви чужди езици знаеш - говоря английски до степен, че да се разбирам с хората, когато ми се наложи и да общувам с приятеля си на всякакви теми, не го знам перфектно в никой случай обаче. Учила съм малко руски, няколко години гръцки и сега започвам португалски. Като последния искам да го науча добре и ще направя всичко възможно да го постигна, независимо как се развие връзката ми с въпросния човек, искам да науча точно този език.
Извинявам се, ако си отговаряла на такива, може да съм пропуснала нещо. ^___^ - не се извинявай за нищо, нали затова съм на стола - за да отговарям на всичко :) Ако трябва и по няколко пъти
TheDeath
02-26-2015, 12:53
Към мацката - защо избра този ник? Имаше ли някаква точно определена причина за него или просто така ти хрумна? - беше отдавна и бях в "мрачния" си "метълски" период - отново :) Честно казано сега ми се струва, че можех и нещо по-добро да измисля, ама карай....
Какво ти е мнението за бежанската вълна? - смятам, че трябва да има по-строг контрол, но и че тези хора не бягат от хубаво и не всички са имали друг избор. Войната е нещо страшно и ужасно, но няма как да го осъзнаеш преди да е почукала на твоята врата.
Би ли сменила местожителството си с нещо тропическо, например Бали? - Обожавам да ми е топло, мразя зимта, ако съм с любимите си хора и имам прилична работа смятам, че бих могла да живея навсякъде. Топлината е само още един плюс :)
Как мислиш, дали се усеща, когато човек е намерил сродната си душа? - смятам, че се усеща, някак не изпитваш нужда да виждаш други хора, този с който си ти е напълно достатъчен, можеш да споделяш с него, можеш да получиш разбиране от него, няма нужда да говорите много, много - разбирате се с поглед. Когато сте заедно просто нищо друго няма значение, нито времето, нито мястото - нищо. Така си мисля аз :)
VinDiesel
02-26-2015, 13:13
Коя основна черта на българите не ти допада и защо?
TheDeath
02-27-2015, 05:49
Коя основна черта на българите не ти допада и защо?
Постоянното оплакване и липсата на всякакви действие. Изтъкването как сме повече от другите, как можем всичко, как сме най-умни, най-красиви, най-способни, то ако беше истина нямаше да сме на тоя хал...
Таз' тема хвана паУжина, мухАл и плесИн... :D
Гледам, че TheDeath е на линия, така че нека да pop up-на темичката с няколко въпроса (:
TheDeath, как си? Честита Баба Марта на патерици! Честит и Трети Март! (:
Как прекара празниците? Нямаше те последната седмица - как е положението?
Последно си спомням, че бе яхнала метлата (в темата за това "как се чувствате") - нареди ли се всичко след това? (:
TheDeath
03-05-2015, 08:48
Таз' тема хвана паУжина, мухАл и плесИн... :D
Гледам, че TheDeath е на линия, така че нека да pop up-на темичката с няколко въпроса (:
TheDeath, как си? Честита Баба Марта на патерици! Честит и Трети Март! (:
Как прекара празниците? Нямаше те последната седмица - как е положението?
Последно си спомням, че бе яхнала метлата (в темата за това "как се чувствате") - нареди ли се всичко след това? (:
Благодаря, добре съм, честита Баба Марта и на теб, пак на патерици, и честит Трети Март :)
Празниците ги прекарах доста добре, предимно вкъщи, само в събота имах "щастието" да се разходя из празна София и да си напазаря малко :) Не бях много на линия, че правих малък ремонт вкъщи и всичко е с краката нагоре!
Метлата бях яхнала, защото мои близки хора се оказаха не чак толкова близки и както често се случва изискват от мен помощ, подкрепа, разбиране, но не желаят да отговорят със същото, когато аз имам нужда. Много ме наранява това поведение, особено, когато се старая , а отсрещния не го оценява.
Сега всичко е наред, просто ограничих контактите с "черните в списъка" и съм по-спокойна :)
Предполагам, че вече досадих на хората тука, ако има някой желаещ да седне, отстъпвам, за да не загине темата съвсем :)
Niakoitam
03-05-2015, 09:08
Искам и аз на стола 8-).
Тя иска. :)
TheDevilInMe
03-09-2015, 15:09
Нека уенздиту да сяда де :)
На горещия стол, като наследничка на TheDeath, мисля че е редно да застане dreamwalker-ката (независимо дали тя иска или не)... :D
(((((:
dreamwalker
03-10-2015, 15:42
Не.
N.B. Dreamwalker съм, не dreamwalker-ка, профанизираш цялата идея!
VinDiesel
03-10-2015, 17:40
ари ве
Аре че ядосахте Ива вече..
Wednesday666
03-10-2015, 19:12
Айде избирайте си кой да е.
TheDevilInMe
03-10-2015, 19:17
Ти! :-* :)
йеп : )
paradosou
03-10-2015, 19:17
Ти! :-) :)
VinDiesel
03-10-2015, 19:20
Ти! :-) :)
И аз съм за Албито.
djipsito
03-10-2015, 23:46
Стола май доста нагорещен е станал аххахах
Липсват ми кръстосаните ви разпити. Такова като на интервю, карат те да се чувстваш пичШ.
Wednesday666
03-11-2015, 13:00
Чакам да видя има ли възражения, ако не да се настанявам удобно 8-)
Wednesday666
03-11-2015, 13:03
ще бъда много тъжна
GuardianAngel
03-11-2015, 13:33
И аз искам тебе :Р
dreamwalker
03-11-2015, 13:37
Wednesday666.
heartshapedbox
03-11-2015, 14:37
И на мен Wednesday666 би ми била интересна.
skatew е съгласен да седне на стола, ако го поискате достатъчно:Д
sl1nceetoo
03-11-2015, 15:07
нека е skatew тогава :д
MadMadLife
03-11-2015, 15:09
Wednesday , името ти има ли нещо общо със семейство Адамс :)
da we pitaite me neshta ako iskate
slu4valo li ti sa e kato kenq6 da si opruska6 guza kat ti padne govnoto
Много смислено зададен въпрос :lol: :lol:
slu4valo li ti sa e kato kenq6 da si opruska6 guza kat ti padne govnoto
uf da
momicheto iskashe da sedne
tova ne e kavalersko
Аз искам, но при наличието на дами не мога, за това нека някоя дама да седне. ;д
Wednesday666
03-11-2015, 17:54
Настанявам се тогава (нахалството над всичко :D )
TheDevilInMe
03-11-2015, 18:18
Дообре ще питам тогава...
Как се казваш?
Какво учиш или може би работиш?
Щастлива ли си?
Имаш ли човек до себе си?
Как протича един твой релаксиращ ден?
Аз искам, но при наличието на дами не мога, за това нека някоя дама да седне. ;д
на х*я ти. Точно така нали няма да стоят прави :D
и аз задавам
какво ти е любимото ядене ?
с каква мисъл ставаш сутрин ?
за какво мечтаеш ?
anonymous708973
03-11-2015, 19:27
Настанявам се тогава (нахалството над всичко :D )
На каква позиция работиш? Какво образование имаш и каква е целевата ти длъжност/дейност?
Сещам се, че преди време ти бяха предложили да летиш, но ти отказа, защо?
Какво правиш в свободното си време?
Спортуваш ли?
Wednesday666
03-12-2015, 07:18
Дообре ще питам тогава...
Как се казваш? Албена се казвам.
Какво учиш или може би работиш? И уча, и работя. Уча Публична администрация в УНСС и работя на Летище София.
Щастлива ли си? Щастлива не, може би правилната дума е удовлетворена от живота си за момента.
Имаш ли човек до себе си? Нямам мисля, малко е сложно :D..
Как протича един твой релаксиращ ден? Ако е през хубаво време - навън, разходки, обичам да посещавам разни интересни места, сега съм се навила да ходя по музеи, скоро не съм го правила. А ако е гаднярско времето, както е сега, предпочитам да си стоя вкъщи 8-)
Тарарарам :)
Wednesday666
03-12-2015, 07:21
и аз задавам
какво ти е любимото ядене ? Мисля, че нямам такова. Много съм капризна, ям определени неща според настроението ми, не знам защо така се получава.
с каква мисъл ставаш сутрин ? С каква мисъл? Хм, интересен въпрос. Често с "Днес ще е по-добър ден."
за какво мечтаеш ? Аз нямам мечти. Имам амбиции. Амбиции най-вече към себе си, защото знам, че мога повече.
Wednesday666
03-12-2015, 07:44
На каква позиция работиш? Супервайзер на чекина съм (казвам го така, защото знам, че ще ме разбереш)
Какво образование имаш и каква е целевата ти длъжност/дейност? Още си гоня образованието, догодина ще го завърша, живи и здрави. След като завърша публичната администрация, съм се прицелила в ДАНС, ако остана в държавата, защото имам и идея да замина, но ще видим. :)
Сещам се, че преди време ти бяха предложили да летиш, но ти отказа, защо? Летенето не е за мен. Интересни са ми самолетите като машини, знам доста неща за тях, обичам да работя с хора (повечето време поне 8-) ), но самото летене не е за мен. Хората в тези самолети трябва да бъдат страшно организирани, с много силна психика и готови да се справят във всякакви моменти, на мен все още ми куцат малко тези неща.
Какво правиш в свободното си време? Преди нищо особено, лежах, чистех :D,,
Сега съм се захванала да си припомням испански, защото го забравих вече, опитвам се и да чета повече за университета, ще подхвана и курс по английски скоро, че забравям доста вече :)
Спортуваш ли? Преди да, но успях да си създам травма на кръста с моята непохватност и спрях. Сега чакам да довършат един фитнес наблизо и мисля да го посещавам :).
DisappointedDreamer
03-12-2015, 10:34
съм се прицелила в ДАНС
хахаха
Защо ДАНС?
Какви са наблюденията ти над хората/работата в ДАНС?
Какво очакваш да постигнеш/получиш там?
Казваш, че си амбициозен човек. Защо амбициите ти са насочени там? Какво мислиш, че може да ти даде?
Не мислиш ли, че е лош избор?
anonymous708973
03-12-2015, 15:53
Хаха, някакви много дълбоки симпатии имаш към тях 8-)
Wednesday666
03-13-2015, 07:33
хахаха Ахаааа, подбрала си ме значи 8-)
Защо ДАНС? Да ти отговоря на този въпрос ще ми отнеме време. Но накратко - искам един ден, когато погледна назад към живота си да мога да кажа "ето, и аз направих нещо значимо в живота си". ДАНС може да не е перфектното място за това, но разузнаване, борба с корупция, защита от трафик на хора и разни подобни са доста големи проблеми в нашата държава и аз бих искала да се занимавам с това.
Знам, че може би няма да намериш обяснението ми за точно или правилно формулирано, но поне се опитах :).
Какви са наблюденията ти над хората/работата в ДАНС? Преки, т.е. да съм била там и да съм наблюдавала нямам все още, което донякъде е нормално, все пак не може просто ей така да отида да гледам 8-). Но съм забелязала, че и там не са пощадени от корупция, подкупи и какво ли още не, което на мен ми говори, че имат нужда от промени. Не казвам, че аз ще го направя тези промени, просто казвам, че имат нужда от такива в тази структура.
Какво очакваш да постигнеш/получиш там? Какво очаквам да получа? Хм.. може би твърдост на характера. Общо взето очаквам да получа личностни качества. Какво очаквам да постигна? Очаквам.. знам ли, не очаквам да променя света с моето желание да работя там, аз не съм супер герой, не мога да оправя всичките проблеми на планетата. По-скоро имам желанието поне едно нещо да променя драстично, няма значение какво ще бъде то, просто искам и аз да направя нещо, което да се запомни.
Казваш, че си амбициозен човек. Защо амбициите ти са насочени там? Какво мислиш, че може да ти даде? По принцип амбициите ми бяха насочени към юристите, мислех, че прекаленото ми говорене би ми помогнало там 8-). Но в крайна сметка видях, че това би било по-скоро минус в моя случай. След това се замислих къде бих искала да пробвам да постигна нещо, някаква промяна, някаква нова идея да дам, нещо, от което да има смисъл и където да ми бъде интересно да работя иии така си избрах ДАНС.:)
Не мислиш ли, че е лош избор? Ами може и да е лош избор, може и да е добър. Като гледам, според теб е по-скоро лош, но всеки има право на мнение все пак. Аз смятам, че въпреки, че най-вероятно наистина е лош избор, аз все пак бих искала да опитам. Все пак по-добре да се опитам, отколкото нищо да не направя.
Иии да, държа да кажа, че не си длъжна да си съгласна с моята идея, мотивация, избор или изказ. Само ще те помоля, понеже не обичам да ми се подиграват на идеите, да не го правиш. Ако не си съгласна с нещо, ще се радвам да го обсъдим, но по нормален начин.
Wednesday666
03-13-2015, 07:33
Хаха, някакви много дълбоки симпатии имаш към тях 8-)
Нещо не ги харесва май май. Но няма лошо, това си е нейн избор :).
heartshapedbox
03-13-2015, 08:34
Кога и защо се смя със сълзи последно?
Имаш ли домашен любимец?
Учиш се от своите грешки, или от тези на другите?
Религиозна ли си?
Какъв е смисъла на живота според теб?
До колко парите и щастието са свързани?
Лесно ли 'палиш'?
А лесно ли се обиждаш?
Цигари/алкохол/наркотици употребяваш ли?
Как разпускаш?
Самодостатъчна ли си си, или нещо ти липсва, когато нямаш човек до себе си?
dreamwalker
03-13-2015, 08:41
1. Мнението ти за Делян Пеевски какво е?
2. В коя гимназия си учила?
3. Как се справяше в училище - в началното, гимназията, сега и т.н. Какви бяха оценките ти? С какъв успех завърши гимназия?
4. Получаваш ли някакви стипендии?
5. Мнението ти за Столтенберг?
6. Как ще коментираш убийствата в остров Utøya отпреди няколко години?
7. Каква литература четеш?
8. Имаш ли интерес към окултните учения?
9. Защо пишеш във форума?
10. Защо според теб ти задавам тези въпроси?
Fisherman
03-13-2015, 08:42
uf da
случвало ли ти се е да се приземиш на примо
dreamwalker
03-13-2015, 08:53
Fisherman, как е доц. Цачев?
Още ли носи черната чанта? :lol:
веднъж ми се случи от хардфлип ин във виража на НДК и след като го стъпих на примо скейта се извъртя нали и аз буквално седнах върху машинката ебало си беше майката
Wednesday666, а ти всъщност как планираш да почнеш (евентуално) работа в ДАНС? Имаш ли приятелски гръб, който да ходатайства за теб, че да те приемат или някой роднина?
Интересно ми е - 'щото да почнеш работа там не е като да си го решил просто ей така и веднага да те вземат.
Аз съм получавал оферта да ме вкарат в агенцията (разбира се тук подчертавам, че нищо не е било сигурно), но аз така и не се реших да се пробвам. Не знам - чувствах, че просто не съм за там, а и предполагам, че ако бях влязал, то след това сигурно трябваше да връщам услугите, та... така.. (:
Fisherman
03-13-2015, 09:41
веднъж ми се случи от хардфлип ин във виража на НДК и след като го стъпих на примо скейта се извъртя нали и аз буквално седнах върху машинката ебало си беше майката
деба
paradosou
03-13-2015, 11:52
:-)
Въображение или строга научност? Защо?
Кое избираш - да си първа сред непросветени (в какъвто смисъл ти е удобно си го хвърли тва) или да си в периферията на добре изградено и даващо много възможности за развитие общество?
Философствам ли излишно :-D?
Как щеше да се чувстваш, ако беше Гъливер?
Ако си супер усъвършенстван робот, каква би ти била функцията? Начертай граници на възможностите си.
Има ли нещо, в което си вярвала кажи-речи откакто се помниш? Какво? А нещо, в което сега вярваш и искаш да си го запазиш завинаги?
На какво най-много обичаше да играеш в периода 5-10?
На какво може да те научи едно дете?
Вкарай хейта в действие и ми опиши някакъв супер отблъскващ за теб характер. Без пестене, давай с каквото ти хрумне. После искам описание и на друг характер - тоя път вече силно привлекателен. Мъжки, женски, без значение е.
Какви бижута най-много обичаш да носиш?
Повече на вида ли държиш, или ти е по-важна практичността?
Думи, които ти звучат добре? Дали ще е заради значението им, или заради фонетиката, пак е все едно.
Колко време ти отнема да свикнеш с нещо ново? Харесваш ли се в тва отношение?
Разкажи някаква дребна случка, която те е накарала да се почувстваш стабилно неудобно. Ако предпочиташ да си спeстиш отговора, позволявам ти да ме нариташ заради тормоза xD.
Wednesday666
03-13-2015, 17:12
Кога и защо се смя със сълзи последно? Ох, онзи ден, една колежка имитираше едни смешни случки от работа, направо умрях от смях :D
Имаш ли домашен любимец? Имам си едно досадно и дребно.
Учиш се от своите грешки, или от тези на другите? Мисля, че по малко и от двете. Собствените ми грешки повечето пъти не ги осъзнавам навреме или не ги забелязвам в началото. Тези на другите хора са ми по-лесни за забелязване и се опитвам да си извличам някаква поука от тях.
Религиозна ли си? Не, не съм.
Какъв е смисъла на живота според теб? Аз мога да говоря само за моя живот. Смисълът на моя живот е да постигна повече, отколкото съм смятала, че мога. Да надмогна себе си. :)
До колко парите и щастието са свързани? Винаги са свързани. Но в различна степен за различните хора. За мен не са толкова силно свързани, защото парите не могат да ти купят щастие, могат само да задоволят физическите ти нужди.
Лесно ли 'палиш'? Ужасно лесно. След инатът, това е най-големия ми кусур.
А лесно ли се обиждаш? За жалост понякога съм и доста тънкообидна.
Цигари/алкохол/наркотици употребяваш ли? Само пия от време на време.
Как разпускаш? Повечето пъти съм скучна, предпочитам домашният уют за разпускане, от време на време излизам на някой купон, ако искам нещо по различно.
Самодостатъчна ли си си, или нещо ти липсва, когато нямаш човек до себе си? Нещо ми липсва. Уча се да съм си самодостатъчна, в някои моменти това е по-добрият вариант, но все още съм далеч от постигането му.
:)))
Wednesday666
03-13-2015, 17:25
1. Мнението ти за Делян Пеевски какво е? Нямам мнение. Хора, които са ми непознати не мога да имам мнение за тях. Знам само, че мястото му не е като шеф на ДАНС„ нито като политик.
2. В коя гимназия си учила? СОУ "Паисий Хилендарски", град Дупница.
3. Как се справяше в училище - в началното, гимназията, сега и т.н. Какви бяха оценките ти? С какъв успех завърши гимназия?
В началното си спомням само 4-ти клас, отличничка бях. Гимназията ми беше малко трудничко, испанския ми се опъваше доста. Отново имах силен успех, не съм оставала с 4-ки. Успеха ми беше.. Чакай да помисля, мисля, че дипломата ми беше 5.80 някъде.
4. Получаваш ли някакви стипендии? В гимназията взимах за отличен успех.
5. Мнението ти за Столтенберг? Какво мнение трябва да имам за него? Освен, че е новия генерален секретар на НАТО, друго не знам за него ако трябва да съм честна. Но наистина, какво мнение трябва да имам за него?
6. Как ще коментираш убийствата в остров Utøya отпреди няколко години? Гледала съм предаване по една програма за тези убийства. Самата реконструкция беше ужасяваща, не мога да си представя какво е било истинското. Даваха как деца пишат съобщения на родителите си, казвайки им, че ги обичат и т.н.. Ужасно беше.
7. Каква литература четеш? Всякаква. Сега се бях зачела в една книга на Дан Браун.
8. Имаш ли интерес към окултните учения? Честно казано не. Не вярвам в подобни неща.
9. Защо пишеш във форума? Знам ли, вече ми е навик. От години влизам във форума и вече съм привикнала.
10. Защо според теб ти задавам тези въпроси? Знам ли, може би имаш някаква идея зад тях. Другия вариант е просто да убиваш време. И двата варианта са окей.
Wednesday666
03-13-2015, 17:34
Wednesday666, а ти всъщност как планираш да почнеш (евентуално) работа в ДАНС? Имаш ли приятелски гръб, който да ходатайства за теб, че да те приемат или някой роднина?
Интересно ми е - 'щото да почнеш работа там не е като да си го решил просто ей така и веднага да те вземат.
Аз съм получавал оферта да ме вкарат в агенцията (разбира се тук подчертавам, че нищо не е било сигурно), но аз така и не се реших да се пробвам. Не знам - чувствах, че просто не съм за там, а и предполагам, че ако бях влязал, то след това сигурно трябваше да връщам услугите, та... така.. (:
Виждам ти е ясно, че не се влиза току така в ДАНС.
Да, има кой да ми помогне да вляза там, но от там натам зависи от мен какво ще покажа вече, работейки там.
И защо не се реши да влезеш? Трябвало да е да влезеш. :)
dreamwalker
03-13-2015, 17:39
Виждала ли си на живо братя Галеви?
Wednesday666
03-13-2015, 17:41
Виждала ли си на живо братя Галеви?
Само единия.
dreamwalker
03-13-2015, 18:00
Само единия.
Кой? Кога? Как разбра, че е той? На колко години беше? Поиска ли му автограф?
П.П. Знаех си, знаех си, знаех си...
DisappointedDreamer
03-13-2015, 18:07
Трябвало да е да влезеш. :)
Защо?
Смяташ ли, че това някой да ти помогне да влезеш някъде е нещо похвално?
Не би ли се чувствала гадно?
Всъщност, на каква длъжност се надяваш в ДАНС?
Стремиш се натам, но нямаш мнение за Пеевски? Никой не те пита дали е забавен тип, т.е. за характера му, а за държание/мнения/изказ/действия/т.н.?
Ако всички мислеха, че не могат да имат мнение за някой, който не познават, мислиш ли че щяха да се възмущават от известни личности?
Всъщност, с какво смяташ, че можеш да допринесеш на агенцията?
Какви планове имаш, ако не успееш да станеш нейн служител?
Мислиш ли, че ДАНС се бори успешно с корупция, и т.н. и т.н. дейности, които изброи по-горе?
Не се подигравам. Възмущавам се, че човек, който нарича себе си 'амбициозен' има стремеж да влезе там чрез някой познат/роднина/етц.
Wednesday666
03-13-2015, 18:15
Дриймърке, преди да ти отговоря на всичко, както и на всички преди теб, ще ти кажа следното.
Аз се наричам амбициозна заради много неща, които на теб не са ти ясни., защото бегло ме познаваш.
Не си ти човекът, който ще преценява дали аз наистина съм амбициозна или не, така че ако обичаш.
Предполагам ти е ясно, че в България на повечето места се влиза с връзки.
И то не, защото са нещо кой знае какво, а защото е такова мястото.
И това, че ще вляза с връзки не означава, че теази връзка ще ми изкарва заплатата или ще ме доказва.
И на сегашната ми работа съм влязла с връзки, аз това никога не съм го крила.
Но нито връзката ми ме е направила супервайзер, нито ми изкарва парите, така че моля ти се, не се възмущавай, когато не си го видяла в действителност как е.
На колко години беше първата ти целувка ?
Защо се регистрира тук ?
Алкохол пиеш ли ? Ако да какъв предпочиташ ?
Домашни любимци имаш ли ? А какви искаш да имаш ?
Що за човек си според приятелите си?
Имаш ли татус ? А искаш ли ?
Мотор или кола ? Защо ?
Какво мислиш ,че се случва със страната ни ?
Кои е любимия ти цвят ?
Имаш ли хоби ? Какво е ?
Какво те успокоява ?
Надявам се ,че не се повтарят въпросите ми с нечи други.
DisappointedDreamer
03-13-2015, 18:53
Не те наричам неамбициозна. Питам дали сама се виждаш като такава. И те питам съвсем прости въпроси. :)
Deadlock
03-13-2015, 20:28
ще съм по-кратка и невъзпитана от DD: ти сериозно ли бе :)
DisappointedDreamer
03-13-2015, 21:51
^Ти си по-добрата и по-хубавата ми версия!
http://media1.giphy.com/media/rouJAK6zw2qmQ/giphy.gif
DisappointedDreamer
03-13-2015, 22:00
така че моля ти се, не се възмущавай, когато не си го видяла в действителност как е.
Много добре съм го видяла в действителност. Имам доста далеч от просто 'преки' наблюдения :) Затова и така ожесточено се възмущавам.
galaxy29
03-13-2015, 22:04
ко обиждаш миранда и детлок.. по-добра е детолок, но не ти е версия -.-
DisappointedDreamer
03-13-2015, 22:06
ти пък какво се обаждаш, недоразбралата
Deadlock
03-13-2015, 22:13
единствено съкратена в удобство на забързания читател <3
мисля, че нямам въпроси, реших само да напиша, че много страдам, че нямам никакви връзки.
сад панда((
Защо не НРС вместо ДАНС ?
anonymous708973
03-14-2015, 09:33
Мислех, че пропагандираме умерен изказ и липса на категоричност...
Не се възмущавам, бтв, коментирам си просто.
абе уенди ти да немаш предвид дансвитми
DisappointedDreamer
03-14-2015, 10:07
Мислех, че пропагандираме умерен изказ и липса на категоричност...
Не се възмущавам, бтв, коментирам си просто.
Ооо, ако бях толкова категорична, колкото ме описваш, нямаше да задавам въпроси, очаквайки да бъда убедена в обратното.
anonymous708973
03-14-2015, 10:09
Начинът, по който задаваш въпросите, не допуска опровержение.
DisappointedDreamer
03-14-2015, 10:12
Човек, целящ се в ДАНС, ще успее да ме опровергае.
едит: особено човек с мотивация като нейната.
едит2: знаеш, че ми е особено близка тема; по принцип избягвам да бъда теб. хах <3
Dagichka
03-14-2015, 10:22
абе уенди ти да немаш предвид дансвитми
:lol:
обичаш ли сладко?
коя ти е най-любимата храна?
имаш ли си термосче?
руса ли си?
кога за пръв път целуна момченце? а момиченце целувала ли си?
имаш ли любими бижута, примерно някое с което постоянно ходиш независимо от тоалета, с който си?
anonymous708973
03-14-2015, 10:26
Човек, целящ се в ДАНС, ще успее да ме опровергае.
едит: особено човек с мотивация като нейната.
едит2: знаеш, че ми е особено близка тема; по принцип избягвам да бъда теб. хах <3
Аз далеч не смятам, че съм нещо повече от другите, очаквайки те да се почувстват длъжни да ме опровергават, все едно съм някаква висша инстанция.
Даже това "хах" накрая прозвуча мега презрително.
едит: Не е категоричност, права си. Презрителност е. Ти смяташ, че човек, целещ се в ДАНС, ще успее да те опровергае. Затова от нея се очаква да го направи. В смисъл... на мен ми звучи безкрайно грешно.
"избягвам да бъда теб". Сириъсли? Честно, не усещаш ли как обиждаш?
paradosou
03-14-2015, 10:36
темата май заслужава да й се даде почивка докато се успокоят страстите
DisappointedDreamer
03-14-2015, 10:43
Аз далеч не смятам, че съм нещо повече от другите, очаквайки те да се почувстват длъжни да ме опровергават, все едно съм някаква висша инстанция.
Даже това "хах" накрая прозвуча мега презрително.
едит: Не е категоричност, права си. Презрителност е. Ти смяташ, че човек, целещ се в ДАНС, ще успее да те опровергае. Затова от нея се очаква да го направи. В смисъл... на мен ми звучи безкрайно грешно.
"избягвам да бъда теб". Сириъсли? Честно, не усещаш ли как обиждаш?
Изобщо не се чувствам като 'нещо повече от другите', в последствие на което очаквам някой да се почувства длъжен да ме опровергава. Очаквам да ми отговорят, тъй като проявиха желание да седнат на стола. А функцията на столът е точно това.
На мен ми звучи особено логично. Да се стремиш толкова 'високо', но да не умееш да обясниш защо? Ъх, наистина? Усещам се, разбира се. Може би, това ми е била целта?
Нах, paradosou, ще поспря да пиша, оставяйки добрите хора със стремежи за нещо значимо. :)
anonymous708973
03-14-2015, 10:45
Чудесно, браво.
paradosou
03-14-2015, 10:55
Нах, paradosou, ще поспря да пиша, оставяйки добрите хора със стремежи за нещо значимо. :)
Аз съм последният човек, който ще прояви равнодушие към връзкарството (или още по-зле - ще го подкрепи), обаче може би има нещо, което пропускате. Честно казано нямам представа Wednesday конкретно в тоя случай какво се опитва да направи, но... да кажем, че има разлика между дивата шуробаджанащина и това да отидеш някъде с препоръка. Тази евентуална препоръка, разбира се, по никакъв начин не би трябвало да тежи супер много; в края на краищата най-адекватното, което може да се направи, е да се разгледат кандидатурите на всички желаещи и да се избере най-вдъхващият доверие от тях, без значение кой кого познава.
DisappointedDreamer
03-14-2015, 10:59
Аз съм последният човек, който ще прояви равнодушие към връзкарството (или още по-зле - ще го подкрепи), обаче може би има нещо, което пропускате. Честно казано нямам представа Wednesday конкретно в тоя случай какво се опитва да направи, но... да кажем, че има разлика между дивата шуробаджанащина и това да отидеш някъде с препоръка. Тази евентуална препоръка, разбира се, по никакъв начин не би трябвало да тежи супер много; в края на краищата най-адекватното, което може да се направи, е да се разгледат кандидатурите на всички желаещи и да се избере най-вдъхващият доверие от тях, без значение кой кого познава.
Напълно съм съгласна с теб. Отговорът ти е точен и добре формулиран. Отговорът на Албена беше 'в България всичко става с връзки'. Нормално е да не ми се понрави.
Тъй де. Прекалено рязко реагирах. Извинявам се за което. :)
paradosou
03-14-2015, 11:00
наивносоу
ок ;d
NomNomNom
03-14-2015, 11:01
А, Бени !
1. Какво правиш на чекина точно?
2. На кой терминал мога да те хвана?
3. Каква длъжност точно в данс искаш?
4. Не те ли притеснява, че е малко спряла държавната работа ( по-принцип, и нищо лошо нямам предвид).
5. Сигурна ли си, че искаш да прекараш животът си там и че евентуалната длъжност ще ти хареса?
6. Как са като заплащане, по принцип държавните ( освен ако не си нагоре вероятно ) са много ниско платени, пък предполагам, че на летището ги изкарваш същите пари.
Това си е важен аспект, сега може би не, но след време.
Другото което е, в държавната служба трудно повишават. Отново трябва да се надцака с връзки или да си много стар. И представи си до евентуално повишение към кариерната ти мечта ти трябват 10г. Поне.
Ти знаеш как е там де, може да не е така, леля ми е в нои от години и ми става лошо като слушам.
Просто в частният сектор има такава невероятна работа - страшно разнообразна, динамична - от вкъщи, с пътуване по европа, или тук, или някъде другаде. С екип, без екип.
И си намираш друга работа, когаТо ти писне.
Та вероятно си обмислила и това, та просто ми е интересно да чуя какво мислиш
paradosou
03-14-2015, 11:03
DisappointedDreamer - :).
Ще следя с интерес какво става по-нататък :).
искам като влезеш в данс да им сложиш ени срста на сичките тея тука дето много знаят
и дисапоинтед дримар като я чуеш да говори с приятелка че е пресекла на червено и тва е
кауша
anonymous708973
03-14-2015, 11:08
Съгласна съм, обаче това е... да речем, силно нехарактерен подход за държавна работа :д
Има случаи на изключително силна шуробаджанащина; трикчета с цел "да измамим системата" (когато даден проект е държавна поръчка примерно), има и леки връзчици от рода на "Абе, знаеш ли, на моята работа търсим хора, ще кажа две приказки на (тоя, дето провежда "интервютата"), той е мой човек, ние бирата си пием, пък дано да стане".
Мисълта ми е, че и Wednesday има право, просто човек трябва да се поразмисли или тя можеше да уточни.
А, въпрос имам: Защо, за Бога, си с друга фамилия във фб? :д
Ех, момичета... млади сте, зелени сте... Май наистина не ги разбирате нещата в България... Да не говорим, че по мое му - повечето от вас са готови да отлетят към чужбина още със завършването на средното образование. После как да имате поглед за случващото се в милото ни Отечество... :/
Затова ви е простено да сте наивни. (:
Имам представа как стоят нещата, но не искам да се впускам в подробности. Ще трябва да се задоволите единствено с написаното сега. (:
paradosou
03-14-2015, 11:12
^Ама не претендирам, че нещата се случват честно и така се започва работа. Просто това е начинът, по който би трябвало да става.
anonymous708973
03-14-2015, 11:13
И аз това имах предвид :)
Ех, момичета... млади сте, зелени сте... Май наистина не ги разбирате нещата в България... Да не говорим, че по мое му - повечето от вас са готови да отлетят към чужбина още със завършването на средното образование. После как да имате поглед за случващото се в милото ни Отечество... :/
Затова ви е простено да сте наивни. (:
Имам представа как стоят нещата, но не искам да се впускам в подробности. Ще трябва да се задоволите единствено с написаното сега. (:
important much?
Кажи-речи всеки от нас има познати на държавна длъжност.
^Затова говоря
България е малка страна, в България живеят повечето ваши роднини, приятели, познатите и близките на вашите майки и бащи. Как очаквате да няма "препоръки или връзки"?
Препоръки и връзки нямат единствено децата от социалните домове... :(
Или младежите, които са заминали в чужда, непозната страна, за да се изучат и които си търсят работа там.
VinDiesel
03-14-2015, 11:21
ДАНС, манс, корупция, подкрепа…………….
Хората, които не са запознати с корупцията, имат право, да не се изказват повече.
За извършването и вкарването в затвор на нашумяла мутра, се изисква време и търпение. Трябват солидни доказателства, за да се натика в затвора.
Отделно повечето такива имат пуснати политически чадъри. А както знаем ДАНС и ГДБОП, са подвластни на политиците.
П.п.- не ми коментирайте поста, няма да спамя допълнително.
Niakoitam
03-14-2015, 11:26
Напълно съм съгласна с теб. Отговорът ти е точен и добре формулиран. Отговорът на Албена беше 'в България всичко става с връзки'. Нормално е да не ми се понрави.
Тъй де. Прекалено рязко реагирах. Извинявам се за което. :)
Случайно нещо да е излъгала?:) Може би не всичко,но почти всичко.И не само в България,а и извън България евентуално в много по малки размери.Друг е въпроса,че връзката,за който я няма адски му бърка в очите,но връзката може да е доста разтегливо понятие. Майка,баща,дядо,баба,други роднини,приятели,гадже и т.н. Та Дриймърке ако не бяха майка ти и баща ти и позициите,на които се намират ти щеше ли сега да си там където си? Връзката я има.От родители към дете. Друг е въпроса,че ти винаги можеш да кажеш: 'Неее аз съм много добрА и съм си постигнала всичко,сама се добутах до там,сама си намерих парите и т.н. Друг е въпроса дали ще е вярно или просто така ти се иска да е. :)
най-смешното е, че дд се опитва да осмива пп за държанието й по абсолютно същия начин, по който се държи ппц пп. сякаш една майка ви е... възпитала ) :
/в случая симпатизирам на пп за по-ненастъпателното поведение/
dreamwalker
03-14-2015, 11:52
най-смешното е, че дд се опитва да осмива пп за държанието й по абсолютно същия начин, по който се държи ппц пп. сякаш една майка ви е... възпитала ) :
Точно.
DisappointedDreamer
03-14-2015, 11:56
Та Дриймърке ако не бяха майка ти и баща ти и позициите,на които се намират ти щеше ли сега да си там където си?
Не можеш да сравняваш двете неща. Никой не ме е вкарал с връзки в университета.
Топлата вода ли откри?
ъхъхъх
аре, аре
не ми излизай с това как било преднамерено
dreamwalker
03-14-2015, 11:58
Топлата вода ли откри?
Тук не става дума за това кой ще я вкара в университета.
anonymous708973
03-14-2015, 11:59
Случайно нещо да е излъгала?:) Може би не всичко,но почти всичко.И не само в България,а и извън България евентуално в много по малки размери.Друг е въпроса,че връзката,за който я няма адски му бърка в очите,но връзката може да е доста разтегливо понятие. Майка,баща,дядо,баба,други роднини,приятели,гадже и т.н. Та Дриймърке ако не бяха майка ти и баща ти и позициите,на които се намират ти щеше ли сега да си там където си? Връзката я има.От родители към дете. Друг е въпроса,че ти винаги можеш да кажеш: 'Неее аз съм много добрА и съм си постигнала всичко,сама се добутах до там,сама си намерих парите и т.н. Друг е въпроса дали ще е вярно или просто така ти се иска да е. :)
Ох бе, за съвсем други връзки говорим.
DisappointedDreamer
03-14-2015, 12:01
Тук не става дума за това кой ще я вкара в университета.
В отговор:
^^^
Niakoitam
03-14-2015, 12:02
Ако не са те закарали чрез връзки и пари до там,университета,за който също предполагам си трябват бая пари за такса щеше да го гледаш само през крив макарон и на снимка. :)
А в университет много чрез връзки не се вкарва,че после с връзки трябва да ти изкарват и изпитите и става сложна задача.:)
Силно се надявам,че това е ирония,която просто не разбрах. :)
Някой, толкова тъпо и не на място се изказваш, че...
И оставете Дриймърката да си се изразява както иска, има право да се възмущава на неща, които.. ами да си признаем,не са ОК;)
Niakoitam
03-14-2015, 12:07
Някой, толкова тъпо и не на място се изказваш, че...
И оставете Дриймърката да си се изразява както иска, има право да се възмущава на неща, които.. ами да си признаем,не са ОК;)
Защо? Да не би и теб някой да не те е уредил някъде ама да не ти се ще да го наричаш връзка? :)