.
Отговор в тема
Страница 7 от 15 ПървиПърви ... 34567891011 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 366
    Цитирай Първоначално написано от Sanguine Виж мнението
    На човек, харесващ стойностната литература, не му пречи да прочете книга като "Здрач", но му пречи да я оцени като нещо повече от подпалка.
    За мен литературата е като музиката. Не харесвам комерсиалната музика, но това не ми пречи понякога да се изкефя на нещо на Кейти Пери и да си го тананикам. Въпрос на вкус е. Ще ти дам пример с Джеймс Джойс. Умира беден и самотен, непризнат от никого. Сега е световна класика. НЕ КАЗВАМ, че "Здрач" ще бъде световна класика, просто смятам, че всеки си има право на мнение и не може да пращаш чуждите вкусове за подпалки.

Цитирай Първоначално написано от 6y6a Виж мнението
    Не, че нещо ама се чудя защо продължавате да и давате гледните си точки. Момичето си го е решила и ще си излиза с 20 годишни. Не мисля, че каквото и да кажеме оттук нататък ще промениме решението, което е взела.

Към авторката. Моят последен съвет е, че не бива да летиш в небесата колкото и да изглеждаш добре, както ти сама се изразяваш. Не си мисли, че 20 годишно момче ще зареже връстницата си, която му дава всичко от което има нужда и е добре изглеждащо момиче заради 14,15 или 16 годишна. Сега и на мене ми кажи, че съм "палячо" и просто ще докажеш, че не си порастнала, а точно обратното, че си си дете все още.
    6у6а,

Човекът ме нарече "оФчица", не виждам какво ме спира да му кажа "палячо". Не летя в небесата, не си представям. От опит знам какво мога и как да го постигам. И да се опаря, съмнявам се да има жена, която не е, предпочитам да съм натрупала опит от някой по-голям, отколкото единственото нещо, което ми е останало от връзката да е сериозно познание за покемони и нарутота. Разбираш ли ми гледната точка? Всяка връзка с 14 годишна е застрахована от провал ли? Той на 14 не може да ме излъже? Не може да ме изчука и да ме зареже ли? Не може да разкаже на цялото училище под какъв ъгъл ми го е сложил? Поне с 20 годишния не сме в един клас, няма после кой да ме коментира. Обаче вие само знаете да си повтаряте едно и също и да се опитвате да гледате от високо. За това и после се ядосвате.

Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    Не,ве-намекнах,че си подразнила модовете и те са те ошамарили,като са ти махнали акаунта.
    Няма да те бия,стига подскача.
    Защо просто не спреш да се напъваш и не си намериш друга тема? Неуместна си тук. Разбрах - ти си на 19 и си страшно готина и бисексуална и невероятна. Уау! Велика си! Сега, моля те, прекрати опитите си.

Цитирай Първоначално написано от AncientVamp98 Виж мнението
    "...но има хора, които и това не знаят". Знам го цитата.
    Всъщност това не е част от цитата. Прибавено е в последствие. Говорех ти за обяснението с окръжностите, за да илюстрирам, че колкото повече знаеш, толкова повече имаш да научаваш.
    И постовете относно това защо връзките с толкова по- големи не са удачни ИМАТ връзка с темата ти. От една страна имаш връзките с връстници, от друга- тези с "батковци". Ние обяснявахме едната страна, която автоматично пояснява и другата, и тук- таме се наблегна на това, че много зависи от въпросния 14-годишен. Не знам какво подскочи все едно сте ти изяли кучето.

Цитирай Първоначално написано от AncientVamp98 Виж мнението
    всеки си има право на мнение.
    И ТОВА е моето мнение за подобен род книги. Ако искаш, да си продължим дискусиите на ЛС, НО тези за литературата, защото дръгата тема се изчерпи много.

Всъщност това не е част от цитата. Прибавено е в последствие. Говорех ти за обяснението с окръжностите, за да илюстрирам, че колкото повече знаеш, толкова повече имаш да научаваш.
    И постовете относно това защо връзките с толкова по- големи не са удачни ИМАТ връзка с темата ти. От една страна имаш връзките с връстници, от друга- тези с "батковци". Ние обяснявахме едната страна, която автоматично пояснява и другата, и тук- таме се наблегна на това, че много зависи от въпросния 14-годишен. Не знам какво подскочи все едно сте ти изяли кучето.
    Всъщност не е прибавено в последствие, а е по-популярна първата част от цитата. Както е и със "Со кротце, со благо и со малко кютек... по газот", ако ще даваме родни примери. "По газот" е малко известна и все пак част от пълната мисъл. Не сте ми изяли кучето, но на хора, които ползват епитети не виждам, защо да не им отговарям по същия начин? За мен по темата, за сега има само едно мнение и то е на jghgh. Той/тя ми каза плюсове за връзка с по-малък. Аз отговорих за моите опасения свързани с това. Всички други отговори не са по темата и не виждам как тя се е изчерапала.

Ох,момиченце, момиченце...Ти СИ незряло лапе.
    Защото си неспособна да възприемеш чуждо мнение, защото интелигентният човек се замисля върху чуждите думи, за да отсее смисъла им, защото подминаваш с детска глупост всичко прочетено, което не ти по акъла и вкуса, защото реагираш единствено първосигнално и вечно си ощипана госпожица, защото не можеш да видиш цялата картинка, а си се взряла в носа си. Половин форум, хора по-опитни и по-умни от тебе, се опитваха да ти обяснят нещо безкрайно просто, а наща не само, че си знае своето като 5-годишно, но и напада. Опита ли се по някакъв начин да обориш доводите на толкова хора? Не, подмина ги с "аз съм красива и скандална". Обясних ти с думи прости защо мненията за връзка с 18+ са неразривно свързани с темата. Ама нащо пиленце неее. Всяка тема е изчерпана, когато отсрещната страна си знае своето и си коментира избирателно. Тъкмо видя някакви напъни за ум и пак си проявяваш детинската вироглавост.

Е, досега бях со кротце, со благо. СЕГА е со малце кютек. Аз съм дотук с теб. Вдигам ръце от детинщината, както всеки нормален 18-20-годишен мъж би направил след като я нае...е.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Оф...що не се сбиете и да приключва спора?
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Ех, че си предсказуема - знаех си, че няма да ме подминеш.
    Ето го и мнението ми по темата: не виждам никакъв смисъл да излизаш с по-малки от теб на този етап. Според мен момчетата на 14-17 не стават. И не го казвам, защото съм на 19. От както се помня излизам с по-големи от мен. За мен е важно да са зрели, самостоятелни и силни (става дума за характера). Но това не значи, че всички на 20+ са такива т.е. не възрастта е от значение. Моят опит обаче показва, че момчетата на 14-18 не са зрели. Просто не са това, което търся (респективно - което съм търсила като по-малка). Ще си позволя да се повторя: свестни момчета няма - има свестни мъже (и те са рядкост).
    Само да вмъкна, не виждам нищо лошо да излизаш с по-малък от теб - например ти си на 25, той на 22 (съответно 35-30, 45-43 етц). Но ако мацката е на 15, момчето на 14, връзката ми се вижда безсмислена (да не кажа смешна). Невърмайнд, хора всякакви.
    Към авторката - много ми харесва начина ти на изразяване и високата ти култура, впечатлена съм и от ораторските ти способности. Не спирай да пишеш в темата - до "Лека нощ, деца" има още доста време, трябва да се забавлявам с нещо.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Ех, че си предсказуема - знаех си, че няма да ме подминеш.
    Ето го и мнението ми по темата: не виждам никакъв смисъл да излизаш с по-малки от теб на този етап. Според мен момчетата на 14-17 не стават. И не го казвам, защото съм на 19. От както се помня излизам с по-големи от мен. За мен е важно да са зрели, самостоятелни и силни (става дума за характера). Но това не значи, че всички на 20+ са такива т.е. не възрастта е от значение. Моят опит обаче показва, че момчетата на 14-18 не са зрели. Просто не са това, което търся (респективно - което съм търсила като по-малка). Ще си позволя да се повторя: свестни момчета няма - има свестни мъже (и те са рядкост).
    Само да вмъкна, не виждам нищо лошо да излизаш с по-малък от теб - например ти си на 25, той на 22 (съответно 35-30, 45-43 етц). Но ако мацката е на 15, момчето на 14, връзката ми се вижда безсмислена (да не кажа смешна). Невърмайнд, хора всякакви.
    Към авторката - много ми харесва начина ти на изразяване и високата ти култура, впечатлена съм и от ораторските ти способности. Не спирай да пишеш в темата - до "Лека нощ, деца" има още доста време, трябва да се забавлявам с нещо.
    Съжалявам, че ти се струвам предсказуема. Иначе съм напълно съгласна с мнението ти за връзките.

Град
    In my own head...
    Абе наистина ли само на мен ми се струва, че 7 страници разни хора си общуват с явен трол?...
    Чудно ми е кой първи ще загуби интерес или ще се усети... Чудно ми е още авторката кога успя да прехвърли цялата "яка" литература, може би докато е "слушала, разбирала и подкрепяла" съответния батко, както никой друг не може...

А за да е съвсем по темата, в много, много редки случаи, да не кажа - изключения - някой може да узрее за истинска връзка на 13-14 години. То тогава човек не познава себе си и тялото си, камо ли да може да бъде нечия половинка...

Обаче... свят широк, хора всякакви... щом така ви е интересно...
    Too much energy, too little time...

1 -Naruto и Pokemon се явяват като японско изкуство
    2 -Мога само да кажа, че всичко опира до развитието
    3 -Има и 20 годишни жени, които си остават ниски и плоски

Хубаво, че си съгласна. Все пак вслушай се в думите на Sanguine - напълно е права. Евала й правя на мацката, че съумява да ти говори със спокоен тон. Аз едва ли бих могла, затова се въздържам.

П.С. Много добри книги изброи, дано наистина си ги прочела. Но оплеска цялостното впечатление с тоя "Здрач". Няма да коментирам, просто ми се вижда странно човек, който чете Достоевски, въобще да се докосне до бълвочите на Стефани Майър. Egal...

Aubergene, дано да си права, че темата е фейк. Защото ако авторката не е трол, не знам накъде отива нейното поколение. Но пък както казах - хора всякакви. Само да не ми обиждат аниметата без аргументация.

П.С. 2 Уж съм широкоскроена и отворена към чуждото мнение, но все още не разбирам какво може да предложи едно 14 годишно на един мъж (освен секс, разбира се).

Заради на тая акъла и простотиите вече има 7 страници дали си струва връзка с по-малък от нея. Ехх, интересно е.

Цитирай Първоначално написано от NarutoShippuuden Виж мнението
    Заради на тая акъла и простотиите вече има 7 страници дали си струва връзка с по-малък от нея. Ехх, интересно е.
    Стискай зъби, още само 3 часа до анимето ти по БНТ.

Анимето ми го дават в четвъртък и не се излъчва по български телевизии, колкото да проблема ти колкото има по-малки толкова са по-тъпи. Вече всеки психясва и децата на 10-11 години взимат пример от по-големите и правят същото като тях. Не бързай да си хващаш някой МНОГО по-голям пробвай с някой който е 1-2 години по-голям от теб.

AncientVamp98, я обясни за анимето по БНТ, че нещо не съм в час. Интересно ми е да чуя за кое точно аниме говориш, те по БНТ се изтрепват анимета да пускат в последно време. Толкова са много, че половината ги изпускам.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    AncientVamp98, я обясни за анимето по БНТ, че нещо не съм в час. Интересно ми е да чуя за кое точно аниме говориш, те по БНТ се изтрепват анимета да пускат в последно време. Толкова са много, че половината ги изпускам.
    Не се хабете. Авторката явно не прави разлика между аниме и анимация.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

То това стана ясно още в първите постове. Ама ми е кеф да гледам как се набира, чак си и вярва.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    То това стана ясно още в първите постове. Ама ми е кеф да гледам как се набира, чак си и вярва.
    Само почакай, ей сега ще ни атакува с току-що проверените в Гугъл определения.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на Chacho
    Уж си бях казал, че няма да пиша повече, но ми е едно метафорично такова, може да направя още един опит.

Най-осезаемата разлика в порастването е превъзмогването на егото. Дължината на темата подсказва, че на авторката й предстои да се случи, но още не е.

Другото, което е типично за тази възраст, е невъзможността да си обясниш морала и ти изглежда изкуствен. Да си неморален означава да си позволяваш, което не всеки го може, а останалите завиждат и ги е страх. Нещо повече, сякаш никой не те съди за това и хората са погрешно възпитани с такива убеждения, не им стиска да разчупят модела.

Това противопоставяне е основната градивна сила на ценностната ти система. Тогава спираш да възприемаш наготово възпитанието от родители и възрастни, задаваш си въпроса "защо?". Лошото е, че вместо да отсееш поуките, се обявяваш цялостно срещу тях.

Прилагаме мисленето върху темата. Защо да нямам самочувствие, защо да не се поставям по-напред от по-възрастните, защо да не ги хапя и да ги провокирам? Като мога да мачкам, ще мачкам. Аз съм повече, просто не го забелязвате, хайде оборете ме. Оказва се обаче, че на хората им е през хуя и като станат от компютъра или си тръгнат в реална ситуация, вече са достатъчно зрели, че да не са ги докоснали тези думи, и просто започват да те отбягват, като нямат полза от контакта с теб. Така "щитът" ти отсява хората и около теб остават тези, които ще ти лижат задника и тези, с които взаимно ще си помпате егото. Това е такава среда, в която на почит са интригите и материалното. Всичко е ток и жица, изграждате си един елит, в който в добрия случай уж се разбирате и всеки е най-големия, като типична компания от чалга дискотека. Не ви възпира изкуствения морал: щом можеш - чукаш се, щом можеш - обиждаш, щом можеш - друсаш. Размива ти се границата и се отдаваш на плътските влечения. В един момент се усещаш, че всичко благо е избеляло, изгубило е цвета си. Чукането вече е само едно чукане, самочувствените приказки са някак празни, всичко се изхабява. Губи ти се смисълът, сякаш си предозирал наркотиците. Накрая започваш да се чудиш къде си сбъркал. И това в случай, че някъде по път не си тупнал вече от високо.

Нещата в живота носят единствено смисълът, който ти сам ще им предадеш. Моралът ти помага да го заформиш, за да имаш цялостно и трайно усещане за заобикалящия те свят. Да цениш взаимоотношенията между хората, да си състрадателен, да обичаш, да си справедлив, такива работи. В това число влиза и това, да цениш детското в себе си, да зачиташ чуждото мнение и да се наслаждаваш на плътските усещания, без да се ограничаваш само до тях. Когато завършиш ценностния си модел и започнеш да го доизпипваш, тогава вече прохождаш в зрелия си период. Това е нещо основно, което възрастните търсят в другия. Авторке, на за твоята възраст е впечатляващо, че започваш да си задаваш по-подходящи въпроси, затова би било редно да намериш човек, който върви по същия път, като теб. Затова би ти паснало момче, с 1-2 години по-голямо от теб и с акъл, тоест - да го подбереш сред другите. Ако търсиш някой, който вече е изминал пътя, той няма да има интерес, разбираш ли? И още нещо, тези които са по-големи, но не им е стигнал акълът да извървят до края, ще се възползват от теб, отклонявайки те. Защото за собствените си цели ще ти изкривяват представите, ще ти хранят грешните убеждения и ще извличат собствена изгода от това. Те вече се радват на своята самодостатъчност, не си им нужна и, въпреки че можеш да им дадеш много, единствено ще те използват.

Ако ти е комфортна абстракцията, не ги дели на по-големи и по-малки, а търси човек, който ще върви до теб.
    Последно редактирано от Chacho : 03-20-2012 на 14:49
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Chacho, един абсолютен offtopic- чел ли си нещо от/за фройдистките идеи?(Някои части от поста ти ми напомниха на тях.)

А, да, да не забравя. Към всички аниме фенове, осъзнайте се! Изключително неприятно ми е да чета, как със зъби и нокти браните изкуството, което в български превод означава "Не сте достойни за анимето, нищо не разбирате." Преди около 10-на години аниме обществото в България беше много по-тясно и същевременно много по-мирно и спокойно. Тогава с кеф да обсъдиш последната излязла манга или серия на хитов сериал. Дори в animes-bg бяха едни готини и позитивни хорица. Сега всичко се изроди в такава посока, че всеки го смята за най-съкровената си част, до която никой друг не е достоен да се докосне и се изживяват като неразбрани, ако някой не им харесва детските. Гледам аниме и чета манга от повече време от повечето във форума, сега ще станат към 13-14 години откакто съм фен, и още преди 7-8 години се отказах въобще да търся други зарибени, по-гореизброените причини. Чел съм ви коментари в други теми и пишете много по-зряло от това тук. Оставете хората да не го харесват или да го виждат като детско, всеки има собствено мнение, не сте малки, че да се мъчите да налагате своето. Нали навън не се захващате на всяка отделна глупост на всеки отделен човек, че да му обяснявате колко е заблуден. Застанете над тези дреболии.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Chacho, един абсолютен offtopic- чел ли си нещо от/за фройдистките идеи?(Някои части от поста ти ми напомниха на тях.)
    Една книжка за психоанализа базирана на негови лекции. Фрагменти от увод в психоанализата или нещо такова, на Орлин някой си, вече съм забравил. По принцип не съм му голям привърженик, само на някои идеи симпатизирам.

Chacho, всеки си има вкусове, ако някое момиче се облича като курва и идва с дрехи с които провокира момчетата около нея все едно им казва "сложете ми го" и не го осъзнава ще дойде време в което някой ще и каже, че е курва. Нещо ще я човъркне отвътре и ще се защитава. Същото е и със аниметата, няма значение с кое да е. Всеки човек защитава неговите навици и харесвания. Не може някой пиклио който слуша да речем метал да каже на друг пиклио който слуша рап: Това е много тъпа музика и хората която я слушат са тъпи. Тогава пиклиото който слуша рап ще се ядоса и ще започне да защитава това което той обича и ще отвръща със същата обида поднесена към него.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си