- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 28
^пий чайче от шипки :} не за синузита, де - за имунната система. Сигурно звуча като някоя бабка, но наистина помага.
разтриваш се под очите и на челото с лук (кромит) и тогава правиш инхалация с морска сол, след което си капваш две капки ракия в ноздрите.. и пак правиш инхалация.. (поне за 1 седмица синузита ще те остави на мира)
Аз също съм с тежка форма на синузит заради моторите и щото като хлапе карах без каска..
Това си го правя може би 2-3 пъти на зима и нямам проблеми.. иначе и в болница съм влизал заради шибания синузит
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Нямам цигари и сешоар. Чудя се за кое ми е по-тъжно.
Имам около 40 минути преди да изляза, едвам гледам и хич не ми се ходи на никакви обучения. Но ще им кажа да си тръгна по-рано, че иначе в тая тъмница, с тоя мизерен автобус не ми се мисли. Освен ако той не дойде да ме вземе, ама не ми се иска да го разкарвам. Тъпо ми е че не изкарвам никакви пари в момента, чудя се докога ще изкарам с наличните, ама ще се оправим. Госпожата ме мотивира днес и ще уча глаголи, ще уча, ще уча.
Мотивирано, но мързеливо ми е някакво.
Ще бъде една прекрасна коледа.
Само един ден с гадни роднини и след това цял ден само двамата и котката. Ще си направим празнична храна и ще си разменим подаръците и ще гледаме хари потър и може дори да сложим звънче на котето.
ах.
Обичам!
Синузит и аз имам и само ми отшумява след възпаление. Обикновено отнасям антибиотици и после бая време не се сеща за мен, но щом си пробвала и не действа, не знам. Знам и за смъркане на настърган кестен, но не съм го правила и идея нямам дали изчиства въобще, а вкъщи всички почти сме със синузит. Успех.
Иначе ми е смотано, вероятно кофти времето е виновно за това. Чакам с нетърпение да стане топло, април-май се чувствм най-добре. Краткосрочен план - кафе и домашно, а нататък ще видим.
как се шльопнах днес в една локва, ако знаете... прилично се оплисках почти до ушите с кал, да му се невиди... мразя го това време от годината... подскачаш като дива коза през локвите, докато не се хлъзнеш на добре скрита под шумата кал и черните ти ботуши не станат кафяви...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Библиотеката е пълна, от 11 часа съм тук и едва преди половин час си намерих прилично място. Правя си упражненията и миналите изпити и ми е добре. Сесията днес мина интересно, не искам да свършват, вече е четвъртата, май ми остават още две и хич не съм очарована. Лелката си разбира работата.
Забравих да се похваля, онзи ден се сетиха за мен, след месец пълно безразличие. Леле.
Ох, много ми се ще да си прекарам деня в леглото, да се гушим и да спим.
Вместо това трябва да страдам и да се задоволя с логика и задачи. Бляя.
Всъщност антиматерията и божията частица нямат нищо общо.Така наречената частица се нарича бозон на Хигс и вече има твърдения че е уловена в LHC последната година две,но информацията е още оскъдна
Антиматерията представлява ето това:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...80%D0%B8%D1%8F
Божията частица или бозона на Хигс представлява това:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%...B7%D0%BE%D0%BD
Попринцип иначе знам какво е червеева дупка.Според теориите тя не е дупка в пространството,а неговото огъване.Най-чест пример се дава с лист хартия,който е огънат не две и вместо да минеш от единият му до другият му край просто с едно дупка през свитият лист минаваш от другата му страна,а нали се сещаш за едно такова огъване на време-пространството колко много енергия е нужна.
А относно енергията и материята в Адронният колайдер там сблъскват атоми,а на по-голяма мощност и тежки йони и е установено,че материята е просто енергия в покой и обратното така че там могат да превръщат енергията в материя и материята в енергия,само че максимума енергия от дадена материя се изкарва чрез анихилация демек доближаването например на частица водород и античастица водород.Терията е че при сблъскването от енергията може да се образуват миниатюрни черни дупки,а не червееви такива.За справка.Енергията,която излиза от горящ материал като светлинна,топлинна и т.н е едва около 30 % че и по-малко от тази енергия,която може да се извлече от даденият материал,а ако това става и за секунда време ефекта се засилва още повече многократно.А антиматерията освен че трябва да се държи стабилна както казах трябва да може да се държи в нещо с много силно магнитно поле вътре например (предполагам си запознат че LHC не позволява допир на нагрятите повече от температурата на слънцето вещества да се допират до стените му въртейки ги в кръга посредством огромни суперпроводими магнити охладени и охлаждани постоянно на абсолтнота нула -273 градуса с помоща на огромно количество течен азот,който ги прави още по прводими). Такива трябва да са и резервоарите.Може би малко по опростени,защото не трябва да въртят веществата,а само да ги държат далеч от стени,но все пак трябва да има голяма магнитна сила и налягане поради простата причина,че т.нар анихилация се получава при прекият допир на дадено вещество материя с дадено вещесво антиматерия от същият вид,при което и двете се превръщат в енергия бурно отделяйки светлинна и топлинна енергия.Доколкото съм запознат всичката синтезирана и задържана за известно време обща антиматерия е доста по-малко от един грам (един грам може да даде огромно количество енергия) или колкото да работи една крушка известно време,но за хиляди,дори милиони долари.А относно телепортацията засега не съм чул да са телепортирали атоми.Чул съм само че са успяли да телепортират светлина от една част на стая до съвсем друга.Само дето частиците на светлината се казват фотони и са с двойствен характер.В едни условия се държат като атоми,а в други като вълни.По-скоро за телепортиране съм си мислел нещо като сканиране на цялата ДНК и пренасянето и атом по атом евентуално изтривайки или раздробявайки първият първообраз изграждайки го на ново място.Само дето проблема при живите същества може да се появи от това,че при всяко ново пренасяне или прекопиране стават малки или големи грешки,евентуалното счупване на дадената машина по средата на пътя или проблема с преноса на душата,в която аз вярвам.Но ако приемем че стане.Представи гравитацията,която може да огъне така време-пространство,че има вероятност да смачка и всеки опитал се да мине през дупката...евентаулно де...може и изобщо да не влияе на преминаващите през дупката.А какво ще стане ако машината дето я отвори пък се счупи ако си в дупката или от двете и страни едновременно?
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
За няколко неща, не съм съгласен.. например абсолютна 0 (-273) градуса, не съществува никъде в природата дори и ние не можем да направим изкуствено такива температури.. максимално достиганата е -272.99 в период. (при -273) атомите спират (напълно) и се разграждат (освобождавайки енергия)
Второ, не ползвай анихилация (а просто кажи напълно разрушение, по-яко звучи) И всъщност, те просто засилват разни атоми и други частици едно в друго (с огромна скорост, няколко стотин пъти скоростта на светлината..)
Антиматерията която е направена до сега е милиарди частици от 1 грам и е задържана за милионни от секундата.
Трябва да се съдържа е електромагнитно поле с обърнат поляритет и в вакуумно състояние..
Проблема със сканирането на ДНК за телепортиране, ще е дегенерацията заради копията на копия на копия на копия..
Също така антиматерията (не е определен вид) то е просто "анти материя" и когато се докосне до каквато и да е "материя" се отделя енергия, защото антиматерията унищожава материята поглъщайки я.
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
стига, де, брат =Dс огромна скорост, няколко стотин пъти скоростта на светлината..
Това са атомни частици, защо ти се струва невъзможно? ;д
Те ги засилват с невероятна скорост и ги блъскат едно в друго![]()
Dr. Gregory House
Сега не знам каква е точно скоростта, но е над тази на светлинната в пъти.. ;д
Бту фън факт, светлината тежи ;д и има плътност ;д
Dr. Gregory House
http://graphsketch.com/?eqn1_color=1...50&image_h=525
у в случая е необходимата енергия да ускориш частица ДО скоростта на светлината :}} сам си прави изводите
edit; оф хубу ще подскажа -.- клони към безкрайност
не мога да си настроя тъпата графика така че да е очевидно -.-
Последно редактирано от Auriss : 12-02-2014 на 14:15
минавам само да се изкискам на LadyDi и шльопването и <3
Ние не ги правим изкуствено,а просто температурата на замръзване на течният азот е абсолютната нула,която ни е познавата да съществува някъде из вселената.Тя е приета че е -273 градуса,но може и да си прав и просто да е закръглено.Просто по ниска няма,а тези магнити колкото по-ниска им е температурата толкова по прецизно провеждат.За справка мястото на стълкновенията трябва да е доста по тънко от човешки косъм,а сблъсъците в 27 километровият тунел са милиарди,милиарди в секунда.Освен това има един много дълъг период на засилване от впръскването в малък колайдер,засилването,пуска нето в още по-голям,пак засилването и след това пускането в LHC и отново засилване до скорост 99% от скоростта на светлината във вакуум.Можеш да си представиш за каква прециозност и енргия става въпрос.Или перифразирано казано както дават пример учените.Това е все едно един човек от 27 километра да уцели комар в окото,а ако комар с тази скорост се удари в човек,усещането на човека ще е все едно го е блъснал влак
Ние сме приели за условна ) температурата на замръзване на водата.
Анихилация е физическият термин и реално не е напълно разрушение,а просто превръщане на материя и антиматерия в различни видове енергия чрез бурна реакция
Явно не си прочел първият линк,а в него пише следното:
А вече може да са постигнали и много повече,защото 2011 години LHC тепърва прохождаше.На 8 май 2011 г. екип от CERN успява да улови и задържи атоми антиводород в продължение на цели 1000 секунди - това са близо 17 минути и 10 000 пъти по-дълго, отколкото досега. В края на експеримента рекордно задържалата се на този свят антиматерия изчезнала с проблясъци, частица по частица.
Нещо такова написах и аз
Не е баш така.Както материята е съставена от частици,така и антиматерията е съставена от античастици.Засега говорим само за синтезиране на частици.Най-вече антиводород.Едни частици анихилират само с противоположни свои и не с други.Антиматерията не унищожава и не поглъща нищо.Реагирайки помежду си две частици от един вид просто се превръщат в енергия,която може впоследствие пак да се превърне в частици.
Последно редактирано от Niakoitam : 12-02-2014 на 14:31
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Тука някой набързо пренаписа физиката сътворена от дядо ви Айнщайн. Хах.
Auriss - http://img.sparknotes.com/content/te...8/KEgraphs.gif
//Супер ми е, изобщо не се се притеснявам за изпитите. Като гледам ще е сравнително чил сесия.
Цял ден на пазар и много съм доволна друго си е да си почивка :Д Сега малко ще се поглезя и по-късно на по питие с приятелки :д
^ мерси =Д сега се усетих, че гениалното ми уравнение илюстрира масата като функция на скоростта, а не необходимата енергия. Мех
Дроб съм. За капак раздвоена между листовки, професионална и художествена литература.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
уф, уморена съм, много. от два дни нямам време просто да седна да релаксвам, гледам филм, ала-бала... днес си забравих очилата и главата ми ще се пръсне. облякох си халата и уж да тръгна към банята, но нямам силиии :Д
сосиете женерал _/_
добре, че най-после разреших и този проблем.
мааай твърде много се вглеждам в нещата. твърде много внимание им обръщам. ще видим.
а-а-а, днес го видяяяях. и започнах да се хиля, а покрай мен имаше хора. сигурно ме сметнаха за луда :Д
скапано ми е. и малко ми се плаче, мъничко.
Пав, силна прегръдка от мен