Влез

View Full Version : Настоящи седмокласници

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

theonlyone123
04-16-2011, 14:45
охх .. днеска бях на уроци .. мина добре .. на 1 май имам пробен изпит по математика :)
иначе .. преди малко скъсах с гаджето .. твърде много ме притискаше и нахалстваше .. направо полудях .. не ми оставяше грам въздух ;дд .. просто тва беше края .. и така е по-добре .. не трябва да се разсейвам :) :)

zlatit0o
04-16-2011, 16:06
Аз днеска излизах с magiie и нищо не съм учила :D

sasec
04-16-2011, 16:28
Аз утре след пробния смятам да уча. Днес сутринта решевах тест по математика и чак ме е срам. Имам 4.25. После бях на урок по математика и там си изясних задачите, които не разбирам. После г-жата ми даде да реша първия модул на пробния по математи от МГ и имах само една грешка. Супер беше лесен. Днес може да реша втория модул и ми стига толкова. Утре от 9:00 съм на пробен по математика. Стискайте палци. :)

awesomesheepy
04-16-2011, 16:56
Аз утре имам пробен по БЕЛ.
Сега ще уча..след като вечерям и до късно,че не съм преговаряла.
Искам да се справя отлично,и надявам се да успея ^_^

Днеска хубав ден.Бяхме на шопинг цял ден с една приятелка,накупих си нещата,които ми бяха нужни.Доволно :]
:smt048

Утре имам да уча по:
история-урок(може и днеска,ако остане време)
да пиша задачи(математика-домашна,пф)
биология-да правя пищови за контролната,
география-да начертая;

Гледах и теста по математиката от миналата година-изглежда лесен,или поне повечето задачи успях да ги реша и ми дойде идея по тях..интересно..и странно..:Д дано и тази година да е лесен,даже по-лесен!

kamen971
04-16-2011, 17:00
Аз днес бях на пробен изпит по БЕЛ.,имаше преписване както винаги,но аз не дадох на никои на препише от мен. :)

SladkaZagadka
04-16-2011, 17:46
Йей ... на пробен по БЕЛ имам 5.750 :D . Но аз се стремя към по-висок резултат, разбира се :) . Ние ще имаме отново в училище, тази сряда .

kamen971
04-16-2011, 18:01
Йей ... на пробен по БЕЛ имам 5.750 :D . Но аз се стремя към по-висок резултат, разбира се :) . Ние ще имаме отново в училище, тази сряда .
На мен точно толкова ми трябва и ще го изкарам . :)

LaChupacabra
04-16-2011, 18:03
днеска цял ден си мързелувам...учих по история,география и руски...
утре ще стана към9-10 ще реша 1-2 задачи...от 11 съм на урок по математка...ще питам там каквото не ми е ясно и като се прибера което ще е към 12 и 20 сигурно сядам да решавам задачи...мисля цяяяял ден да правя само тва... ;Д

Wanderer1
04-16-2011, 19:37
Утре смятам да стана към 9 часа. Ще решавам задачи за урока и ще уча по английски за училище. После може да изляза за малко. Следобед ще пиша преразказ и ще решавам още задачи. Само като си помисля, че идва понеделник ии... :booooomb: :booooomb:

Искам вече да идва лятотооо :)

awesomesheepy
04-16-2011, 19:50
Аз утре ще стана към 9.Ще решавам задачи.
На обяд съм на пробен по БЕЛ (3 часа),след което един час в нас си почивам/уча.И после излизам.^_^
Вечерта пак ще уча..

Да минават най-после тия изпити.Лятоооооооо!Искам.

vannes
04-16-2011, 20:44
^^ аз искам да е лято повече от всичко на света .... аз днеска правих от тия книжките на Анубис тест по математика и по български, а точно този преразказ го бях правила при госпожата ми и тя ми го беше оценила с точките там ии направо си сметнах бала като ги направих .. имах 4,98 по математика и 5,52 по български .. балът беше 33,12 : )) ДОВОЛНОО :)) дано да е така и на истинския изпит

vannes
04-16-2011, 21:05
честит имен ден на всички именици !!мички, да сме си живи и здрави и да влезнем където искамее !! :grin: :grin:

awesomesheepy
04-16-2011, 21:22
Честит имен ден и от мен.
^_^

polssa
04-17-2011, 07:32
Ох хора, все по-рядко почвам да пиша тук-майка ми взе да ми забранява компютъра, че имало много малко време до изпитите и трябва да се стегна (то си е истина, де ..) Таа с малко закъснение- честити 300 страници :-)
Вчера бях на пробен изпит по математика-мина г/д добре. 29 и 30 задача съм ги решила донякъде (29 я реших, но не знам дали е така...). На миналия пробен по математика имах 5.536-задоволително, но не достатъчно за гимназията ми...
Сега имам да правя някъв ш*бан реферат, който трябва да е 5 страници!!! А нямам време !!! Искам да си решавам по математика, ама тъпата даскалка като ми даде някви реферати да правяя !!!!!! :-x Сега ще го напиша набързо, после решавам задачки по математика и после съм на рожден ден !! На класното по БЕЛ имам 5+ :-x :-x :-x :booooomb: :booooomb: Въпреки че имам още 3 6-ци искам да си я поправя тая 5, затва ще вдигна ръка да ме изпитат. По Биология също искам да ме изпитат, че да съм по-спокойна... Ох, айде аз ставам да правя тъпия реферат.. :-) :-) :-)

theonlyone123
04-17-2011, 07:35
Честит имен денн :-)
Ох , аз днеска ще уча по география ;х че ще имаме тест :D :)

magiie
04-17-2011, 08:14
Малее започнах все повече да се притеснявам за утре.. :smt120
И сега продължавам да си казвам стихотворението, че утре да не се изложа пред цялото даскало ;дд

Иначе за вторник имам да уча по математика
(ще правим тест)
и по биология..

awesomesheepy
04-17-2011, 08:22
Аз утре имам контролно по Биология..гадост.

Като ми мине пробния по БЕЛ ще почина малко и ще излезна.
Сега написах 30-те задачи за домашна по математика,и така.

kik7
04-17-2011, 09:17
Честит имен ден и от мен :)

Утре имам тест по химия върху халогенните елементи трябва ми 6 .. по АЕ си написах, по литература имам да прочета "По жътва" .. утре може да ни върнат и контролните по математика
От другата седмица започвам да преговарям по математика и БЕЛ ( особено по литература че нищо не помня )

Wanderer1
04-17-2011, 09:29
Честито на всички именници!
Днес имам да решавам задачи. Няма да излизам сигурно, но още не знам. Утре може да върне контролните по математика... ужасс :(
Чао от мен, че отивам да решавам задачи :)

LaChupacabra
04-17-2011, 09:39
охх урока мина...разбрах всичко което трябваше...сега си почивам половин час и се почва със задачите...твърдо съм решена да имам 5/6...
вече ще отделям и повече време на БЕЛ и мат...всмисъл за всеки разказвателен просто ще си прочитам урока и така...по РЕ и АЕ ще уча думи + домашни ии смятам вече да правя по един БЕЛ и по един maths тест на ден...и в същото време ще гледам да излизам при всяка удобна възможност...колко малко време ми остана с класа :/

оу и честит имен ден и от мен! ^^

zlatit0o
04-17-2011, 09:51
Честит имен ден на всички именници! :P

Иначе аз си научих по всичко и сега ще си почивам на компа и така ;d

RY
04-17-2011, 10:19
Здравейте хора! В петък се върнах от лагера,мина супеееееееер! :grin: Имаше дискотеки,басейни,джакузит а. :grin:
Днес съм на урок от 5 до 7. :( Сега ще си реша тестовете.След урока имам да си прочета урока по история..Трябва да ми върне онова изпитване отпреди 2676 седмици.. ; ( Урок по биология също.Ако не ме мързи ще решавам задачи,ако да-утре.
Айде. :-)

LaChupacabra
04-17-2011, 14:38
охх цял ден решавам задачи...главата ми изпуши >.<
сега половин час почивка...след тва ще се къпе...мисля да си се моткам в банята ;ДД ии после ще си напиша по география каквото ми остана от вчера и пак почвам със задачите...ама горда съм със себе си ;Д изреших доста и имах доста малко грешки...и то всичките страшно глупави... :x 8-) 8-)

TheBee
04-17-2011, 15:37
Утре сме на екскурзия за патронния празник,така че-никакво учене :grin:
Иначе от петък имам 6 по физика :shock: :grin:
И имам първо място в конкурс за фотография и първо място за конкурс за рисунка и ще кандидатствам за стипендия скоро,така че съм щастлива :D !

anonymous708973
04-17-2011, 16:36
Хей, ще ми обясниш ли на ЛС малко за тези конкурси и връзката им със стипендията ти? :)

wonderfulife
04-17-2011, 18:02
Аз тази седмица ще ходя да се записвам за пробен изпит по математика в МГ-то,този който е на 30.04..
Някой друг ще ходи ли ? :D и by the way,къде в МГ-то трябва да отида и какво трябва да направя? :? :D

awesomesheepy
04-17-2011, 18:17
Ох пробния ми мина добре.
Доволна съм.
Открих си една тъпа грешка,ама айде.
Преразказа беше ужасен,гадост.Дано съм се справила..
:?

Сега имам да уча по биология,да чертая по география,да правя презентация по компютри.
^_^
И така.

vannes
04-17-2011, 18:28
Ооо днеска си изкарах прекрасно !! ама цял ден не съм учила и ми остана един преразказ и няколко задачи за утре, ама утре съм на урок и излизам в 10 и се прибирам в 12.15-20 и нямам никакво време, така че преди урока ще трябва да ги правя тези домашни :? оххх.. може би утре ще върне класните тази по български и наказателните сигурно ще ни ги върне ... стискайте палци .. трябват ми шестици !!!!!!! може би и по география дето ги правихме преди 6 седмици ще ни ги върне утре .. в петък беше готова само с едната група /и то не моята/ .. тая жена ме убива .... ии това е май .. айде аз ще ставам, че да се наспя днеска хубаво, че утре ще ставам рано ... приятна вечер : ))

sasec
04-17-2011, 19:19
Аз тази седмица ще ходя да се записвам за пробен изпит по математика в МГ-то,този който е на 30.04..
Някой друг ще ходи ли ? :D и by the way,къде в МГ-то трябва да отида и какво трябва да направя? :? :D

Еми предполагам, че трябва да отидеш в канцеларията и там да се запишеш. А може ли да ми кажеш таксата за пробния?

wonderfulife
04-17-2011, 19:23
Мисля,че е към 10лв.

magiie
04-17-2011, 20:12
Хорааа стискайте палци за утре да не се иложа пред цялото даскало с т'ва стихотворение ;дд
Айде лека от мен :-)

zlatit0o
04-17-2011, 20:24
Успех, Маги!
Аз пък преди малко взех, че изпих една чаша 3в1 и сега не ми се спи :D

LaChupacabra
04-17-2011, 20:33
ооооооох цял ден решавам задачи...изкрейзих >.< ама поне разбах всички задачи шалалал ^^ утре ще се справя!сега почивка и към 1-2 лягам 8-)

MegiBoOm
04-18-2011, 10:59
Здравейте хораа! ^^
Днес мина скучно (както винаги де)....Сутринта едвам станах,а ма това е друг въпрос! 8-)
Нямах изпитвания....обаче! На 9 май ми е класното по БЕЛ и тая крава иска да го направи като истинския изпит! Не, че ми е проблем, защото аз от курсовете ми много често правя такива изпити и винаги се справям много добре, ама просто никога досега не ни е давала такова....винаги е някво съчинение разсъждение! :booooomb: :D
Както и да е....след 30 мин. влизам да се къпя, след което ще реша едни 10 задачки за утре, а след това яко учене по биология и така! :) :D

awesomesheepy
04-18-2011, 11:45
Оф,имам пак 4 по математика..
Ще се гръмна,бе!
:booooomb:
не знам просто..не знам ;с

'баси нервачката съм,'баси сложното е и..;/гр.
да си имам и проблемите,гадост.
по биология контролната беше ужасна,'баси
и там,дано имам хубава оценка,мамка му!

абе,зле е днеска деня..''мъжки полов орган''за мен!
имам за утре да уча по история,математика,едно есе по литература,да пиша тестове по бел за урока..пф.
И сега отивам на урок след малко,мдам.

theonlyone123
04-18-2011, 12:23
Хейй :grin:
Хубав ден беше .. ;дд 8)
Нямам търпение до екскурзията , която предстои (за жалост е чак на 5-6-7 юни) , но тоя май месец бързо ще мине (да се надяваме) ;дд :) :)

MegiBoOm
04-18-2011, 13:05
awesomesheepy ще оправиш скапаната 4 спокойно! :) Сигурна съм, че ще успееш....
За контралната ти по био, ти нали каза, че ти е лесна (смисъл самия предмет)?
Аз принципно обожавах биология и заради учителката ми я намразих....не я понасям, като чуя този предмет цял живот ще се сещам за тази даскалка... ;/ Няма такова чудовище!
Иначе сега пиша задачките и след малко мисля преди гадната и тъпа биология на направя нещо за курса по бг, а ако нещо ме затрудни ще помагате! 8-)

awesomesheepy
04-18-2011, 13:27
awesomesheepy ще оправиш скапаната 4 спокойно! :) Сигурна съм, че ще успееш....
За контралната ти по био, ти нали каза, че ти е лесна (смисъл самия предмет)?
Аз принципно обожавах биология и заради учителката ми я намразих....не я понасям, като чуя този предмет цял живот ще се сещам за тази даскалка... ;/ Няма такова чудовище!
Иначе сега пиша задачките и след малко мисля преди гадната и тъпа биология на направя нещо за курса по бг, а ако нещо ме затрудни ще помагате! 8-)

Разбирам я.Лесна ми е.Но самия тест беше ужасен,и..;/
Математиката..ще видим какво ще я правя :с
нямах и урок на всичкото отгоре..
просто днеска ми е най-ужасния ден,случващ се. :x

zlatit0o
04-18-2011, 16:16
Днес правихме контролно по математика и по биология и на двете г/д.. :|
По български последния час нещо много изнервихме госпожата, щото тя такава цял час говореше за Пейо Яворов апък ние само си говорихме и изобщо не и обръщахме внимание, и ся сигурно в сряда ще изпитва :[
О, и във сряда имаме родителска// ужас

До сега си гледах тв, мързелувах
Нямам никакви домашни, само един урок по история, който най-вероятно няма да уча щото ми е едно такова.. супер изморено :-D

Абе, хора то вече не остана даскало... е ся април, май, юни иии лятна :D {sun}

RainBerry
04-18-2011, 16:42
Днес мина мноого добре! :grin: Върнаха ни контролните по математика върху неравенства, като включваха и неравенства в триъгълника - чисто 6, без грешка. Много се радвам :D По биология имам 6 - няколко часа подред ме изпитва частично, по български език и литература ни върнаха преразказите - 31точки, пак шестица. Предният път бях с 35 точки, но този път текста беше ужасен. По химия не са ни проверени контролните работи, но нищо. Утре ще имаме огромни контролно по история, върху целия раздел, но тази година не съм учила почти. Толкова ми е безинтересен материала - като изключим всичко свързано с Рим и Италия :smt049 Просто обожавам всичко италианско!.. Така де, ще пада учене тази вечер. Айде, после може пак да се включа 8)

RY
04-18-2011, 16:54
Утре ще правим по биология на членестоноги,насекоми и мекотели. :smt010 Написала съм си всичко на един лист само трябва да го науча.Имам да препиша още 25 задачи по математика и към 9-9 и нещо ще уча по биология за час-два. :smt010 Тая седмица може да ни даде контролна на неравенствата в триъгълник,ама те са лесни.На 30 има пробен по математика.На 28 ни е класната по литература..преразказ.Та такааа

meriLinka
04-18-2011, 17:06
1 ЗАДАЧА
Ъглополовящата AL (L лежи на BC) на ъгъл А на успоредника ABCD има дължина 10 см и разделя страната BC на две равни части. Намерете периметъра на триъгълника ABL, aко периметъра на ABCD e 42 см.
МОЛЯ ВИ,МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!
Ако успея да я реша ( :-D ) и да я предам на госпожата може и да имам 6 ииииииии много ви моля да ми помогнете!

zlatit0o
04-18-2011, 17:14
meriLinka Ние още не сме взели успоредник ..

RainBerry
04-18-2011, 17:20
meriLinka, тази задача Кънчева ли я даде? Мм, сега ще се опитам да я реша. :)

LaChupacabra
04-18-2011, 17:28
офффффффффффффффффффф.еба и тъпия тест...адски сложните задачи...имаше за движение,за триъгълници...а уж беше само за неравенства >.< имаше само 2-3 лесни задачи...АААААА няма начин да имам 5/6!ще се гръмна просто... :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: искам да умра >.<МРАЗЯ МАТЕМАТИКАТААА ! ^^

като цяло деня тръгна направо прекрасно...и после всичко се сгромоляся с гръм и трясък...направо нищо не ми се прави...за нищо не ми се мисли...

утре преди часовете ще чистим околко училището -.- 1 и 2 час-контролно по БЕЛ аааааа ще пукна... часовете ще са намалени 'щото има родителска после хД

kamen971
04-18-2011, 18:20
офффффффффффффффффффф.еба и тъпия тест...адски сложните задачи...имаше за движение,за триъгълници...а уж беше само за неравенства >.< имаше само 2-3 лесни задачи...АААААА няма начин да имам 5/6!ще се гръмна просто... :booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb: искам да умра >.<МРАЗЯ МАТЕМАТИКАТААА ! ^^

като цяло деня тръгна направо прекрасно...и после всичко се сгромоляся с гръм и трясък...направо нищо не ми се прави...за нищо не ми се мисли...

утре преди часовете ще чистим околко училището -.- 1 и 2 час-контролно по БЕЛ аааааа ще пукна... часовете ще са намалени 'щото има родителска после хД
:D ЛОЛ чак да мразиш математика недей,колкото и да имаш на контролното ще си я оправиш . :) Важното е да се подготвиш добре за изпита и да си го направиш.

yeeee
04-18-2011, 18:28

утре преди часовете ще чистим околко училището -.- 1 и 2 час-контролно по БЕЛ аааааа ще пукна... часовете ще са намалени 'щото има родителска после хД Аз съм същата!Разбирам ги уж неравенствата..амаа на теста няквиии 25 задачи 10 бяха за неравенства в триъгърник а аз не ги схващам нещо :booooomb: :o

magiie
04-18-2011, 18:46
Амииии днеска мина много добре :grin: :grin: казах си стихотворението, после бяхме в мола в Стара Загора ;дд

За утре имам да уча само по математика
(ще правим тест на Неравенства в триъгълник)

wonderfulife
04-19-2011, 08:28
Някой ще ходи ли на пробния изпит по математика,в МГ на 30ти ? :D

awesomesheepy
04-19-2011, 11:26
Днес мина нормално,
ммм
и прайхме неочаквана контролна по история,гадост
дано хвана 5..даноооооо ;/

взехме неравенствата,имам много домашна
отмениха ми урока,яко пак.:Д
Утре имам класно по БЕЛ..

theonlyone123
04-19-2011, 12:36
Супер як денн :grin: Направих си класното по БЕЛ , мина добре :)
Сега съм на урок и после ще уча по история 8)
Хайде , чао ви :-) [за сега ;д]

MegiBoOm
04-19-2011, 13:10
Здравейте на всички!
Днес пак ми беше скучно, е малко по-добре от вчера, ама... ;/
Нямам оценки.
Досега писах по математика и сега ще попиша малко за курса ми по български, а след това ще уча по география (то е много малко). Довечера ще преписвам едни литературни планове! :)

magiie
04-19-2011, 13:41
Неска беше много як ден
не правихме тест по математика :smt041
(ще го правим в четвъртък, както и тест по история)

За утре имам да пиша по литература- трансформиращ на О. Хенри "След двадесет години" и по английски на 71 стр. учебната тетрадка ;дд

zlatit0o
04-19-2011, 15:42
Супер беше днеска!
За малко да ме изпитат по история ама се отървах :D
Нямам нови оценки.. За утре тъкмо си написах домашната по математика, трябва и да правя нещо си.. там за великденския базар /нямам никаква идея к'во да правя, така че ако има някой някаква идея нека сподели =)/
По български да преговоря второстепенните части на изречението и това е..
Оф, утре ще тесаме в даскало след часовете, ужассс :Х
Също така утре има и род. среща и приемен ден, да видим какво ще кажат учителите :-P :-D

vannes
04-19-2011, 16:13
охх хораа върнаха ни тестовете по български от класното .... 5.25 !!!! :cry: и сега имам три петици .. охх ако нямам поне още три шестици ( и то едната задължително трябва да ми е на преразказа от класното) , то аз нямам реални шансове за шест в края на срока ... ии какво ще правя, ако имам 5 за срока ?? ще почна с бал 11, което нииикога няма да ми стигне да вляза, където искам ... ужассссс.... батии 1 грешка по-малко да имах ;хх депресирам се ...
днес имам 6 по руски на изпитване на тема „моя комната“ ии въобще не бях учила тамм съчинявах си квото помня от 6ти клас ... нищо поне беше успешно ... правихме тест по физика ии нищичко не знаех :D честно казано ситуацията беше следната : борис е умен -> митко преписва от борис -> никол преписва от митко -> аз преписвам от никол -> калина преписва от мен (а аз пращам смс-и на георги с отговорите) -> любомира преписва от калина :D ии го позакърпихме, ама 100 човека с еднакви отговори ;дд дано да вържем 5тици ..
сега пиша проект по история за рим ии дано госпожата да не се сети за контролното, което само ние и „б“ клас не сме правили още преди пролетната, защото никой не е учил за него ;дд
после ако ми остане време ще си нарисувам рисунката по изобразително, че тая в училище ми стана супер грозна ;дд малко ми се получи дълъг поста ии ще ви казвам чао :-)
P.S. : zlatit0o, имам идея какво да направиш за базара .. значи вземи едно яйце и му пробий малка дупчица, така че да изтече самото яйце и да остане само черупката ии го нарисувай с темперни боички, че водните няма да хванат ; )) ама внимавай да не счупиш черупката ;дд

LaChupacabra
04-19-2011, 17:28
шалалалал жесток деееен ;Д беше много забавно ;Д
преди часовете чистихме...то колко и чистихме 8-)
теста по БЕЛ е ужасеееееееееен >.< тя си го взе ии понеже часовете бяха намалени каза,че ще ни даде и часа във втторник да си го довършим йеееей ;D ии така научих си квото имах за утре...остана ми само да реша 4-5 елементарни задачи за успоредник ;Д

Wanderer1
04-19-2011, 17:41
Имам 6 по математика на неравенствата :grin: :grin: :grin:
Бях на урок и сега си научих по математика :)
Много гадно време, бе :(

awesomesheepy
04-19-2011, 18:08
Какви са ви текущите оценки до този момент?(2ри срок) ^_^
Моите:

Математика-5,4
Български-6,6
Литература-6,5,6,6,5,6
Биология-5
География-6
История-6,5
Химия-5
Физика-4
Английски-6,5

magiie
04-19-2011, 18:14
Ами моите са:

Математика- 5,6
Български- 6
Литература- 6,6
Биология- 4,5
География- 5,5
История- 5,5,5
Химия- 4
Физика- 3 ;ддд

XxStupidMuffinxX
04-19-2011, 18:20
Български език и литература: 4,6,6,6.
Математика: 5,6,6,6,6.
Английски:6,6,6.
Химия: 5,6,6.
Биология:6,4.
Физика:3,5,6 :<
История; 3,5. :<
География: 5.

:-)

kamen971
04-19-2011, 18:30
Български език и литература:6,5,6,6,5,6,6,6
Математика:6,5,6,5
География:6,6
Физика:6,6
Биология:6,6
Химия:6,4,4
История:6,6
Английски език:6,6,6,6,5,5
(пропускам Музика,Изобр.изк.Физическо и Технологии ,защото оценките от там са очевидни и маловажни. :? )

zlatit0o
04-19-2011, 18:39
Ем, не са добри..

Математика- 2,4,5,4
Бел. и Лит.- 5,4,6
БЗО- 4
География- 6,6,3,6
История- 5
Химия- 3
Физика-2,6
Английски-5,5

wonderfulife
04-19-2011, 19:36
Български език и литература:6,6,6,5,6
Математика:6,6,4,6,4
География:6,4,6
Физика:3 ;дд
Биология:4,6,5,6
Химия:4,4,5
История:6,6
Английски език:4,5,6,6,6

LaChupacabra
04-19-2011, 19:41
мързи ме да ги пиша 8-)

а btwwwww имам 50 точки на олимпиадата по история ^_____^
страшно ми е кееееееф :grin: 8-)

wonderfulife
04-19-2011, 19:53
Утре в училище има великденско състезание по математика и ще ходя.От 9.30-ужас :х Аз си написах по математика.Сега уча по биология и тотално изперквам - нищо не мога да запомня ;хх

SladkaZagadka
04-19-2011, 22:23
Нервна . Радостна . Хубаво ми е . Супер ми е . Тъжно .. Ядосана . Страхотноо ми е ...

:D 2 точки не са ми достигнали за да се класирам на националния по история . :) Но като цяло такъв рев му хвърлих след олимпиадата , а сега също - но от радосттт :) . Мислех, че ще имам 40 точки някъде .

theonlyone123
04-20-2011, 04:05
Български език и литература: 5,5,5,5,5,5,5
Математика: 3,4,4
География:5
Физика: нямам ;д
Биология:6
Химия:6,6
История:6
Английски език:6,6,6,6,6,6
Френски език - 6,5,6

oФФ ам трябва ми 6 по математика .. нз защо не мога да изкарам .. ходя на курсове,на уроци , в училище напраоо ... тая г-жата от дск е няква мн злобна и дава някви мн трудни тестове и целия клас масово 3-4 , дори и тези които се водят отличници ... няква мн тъпа е :-x

vannes
04-20-2011, 07:07
моите оценки
математика - 5,6,6,6
български и литература - 5,5,5 :booooomb:
немски език - 6,6
руски език - 4,6,6,6,5
химия - 5
физика - 6
история - 6
биология - 5,6 (в една графа, което означава 5,50 нз госпожата що така ги пише..), 6
география - 5,5,6
ии това са по-важните предмети .. по другите имам шестици само, ама то е ясно .. единственото за което ме е яд е българския (по-скоро литературата.. там съм по-зле ..)

zlatit0o
04-20-2011, 11:12
Тъкмо се прибирам.. ся ще си почина малко и после трябва да ходя в даскало щото ще тесаме, пффф сякаш това е работа на учениците, още по-малко пък на момичетата :/
Нямам нови оценки, а за утре имам доста за учене
по английски ще правим тест, по история ще изпитват яко и по география :[

awesomesheepy
04-20-2011, 12:04
Аз за утре имам да уча по:
Английски
Физика
Литература(тест-''По жътва'')

Спах 2 часа и ми е много доволно.
След един час излизам,времето е чудно.

magiie
04-20-2011, 12:09
Днес мина нормално.. не карахме физическо, а ходихме до пожарната да я разгледаме ;дд

За утре имам да уча по:
- география (урок за Антарктида)
- история ТЕСТ (върху "Древна Тракия" и "Елинистическият свят")
- математика ТЕСТ (върху Неравенства на триъгълника)

RY
04-20-2011, 12:41
Имам 6 по английски,32 от 34.По биология тестът мина добре.Утре ще правим по химия на периодичната система.
Взехме първите два урока за успоредник,лесен е.На 4 май ни е класната по математика,на 12 по зип математика.Взехме и "Заточеници" :? По физика свъшихме втория дял и вторник тест..Почивните дни ще уча по физика и ще решавам задачи.Вие какво смятате да правите?

sasec
04-20-2011, 12:48
Днес правихме класното по БЕЛ и мисля, че се справих добре. Утре нямаме никакви тестове и май няма да ме изпитват. Ще направя един тест по математика и после ще видя. Научих си иначе. През ваканцията смятам да реша доооста задачи по математика. Ще излизам, разбира се, и така...

MegiBoOm
04-20-2011, 13:21
Здравейте, отново.
Аз тая ваканция ще я карам на село и ми иде..... ;//// Поне ще имам повече време да решавам задачи, защото с този компютър си еб*вам майката! ;х

Иначе за утре имам да уча по физика (почти научих де), математика (сега решавам и ще постна едни задачки, ако може да ми помогнете) и биологияяяяяяяя :-x :-x :-x :-x :-x алеле-майкооо! Мразя я ! :D Сега ще си прехвърля презентацията на флашка, а довечера ще се моля след това да не й скимне да ме пита въпроси! Та така, общо взето...
Аааааа.....между другото днеска ми идеше да се гръмна - едно момиче дет учи 473439248093480934 пъти по-малко от мен на две елементарни задачи по математика, които написа на дъската, и написаха 6! Вие вярвате ли ми - 6 ! :booooomb: :booooomb: :booooomb: Ама както и да е ....вече съм разбрала,че живота е несправедлив... 8-)
Съжалявам за дългия пост/ето ии задачките, ако може помагайте, че утре ще ме изпитва на тях:
http://prikachi.com/images/596/3246596Z.jpg
http://prikachi.com/images/597/3246597F.jpg - до 21 ! Благодаря предварително на отзовалите се! :-)

Graffa
04-20-2011, 16:09
Съжалявам за дългия пост/ето ии задачките, ако може помагайте, че утре ще ме изпитва на тях:
http://prikachi.com/images/596/3246596Z.jpg
http://prikachi.com/images/597/3246597F.jpg - до 21 ! Благодаря предварително на отзовалите се! :-)

Задачите от кой учебник или тестове са ? .. на кое издателство

MegiBoOm
04-20-2011, 16:11
От учебника по математика на просвета за седми клас! :)

пс. Моля вии хелп, хелп..... 8-)

Graffa
04-20-2011, 16:15
Кой уроци ? .. да ги видя по ясно , че снимките не се отварят при мен ?

MegiBoOm
04-20-2011, 16:22
На 222 стр. и на 223 стр. - това са задачи от "Общи задачи на тема успоредник"

Graffa
04-20-2011, 16:26
http://www.domashno.bg/matematika/ Пробвай има ли ги !

RY
04-20-2011, 16:29
Аз бих помогнала,но неска взехме първия урок и все още не знам теореми (освен основните за успоредни страни,че две по две страните и ъглите са равни и за диагоналите).

MegiBoOm
04-20-2011, 17:19
Ох, ужас и там ги няма отговорите..............................

УТРЕ СЪМ МЪРТВА!

wonderfulife
04-20-2011, 17:50
MegiBoOm , и ние сме със същия учебник :D

theonlyone123
04-20-2011, 18:23
MegiBoOm , и ние сме със същия учебник :D

И ние
Но все още не сме стигнали до там .. сори не мога да помогна :? :x

LaChupacabra
04-20-2011, 18:27
ъмм странен ден 8-)
утре сигурно ще имам 3-4 часа ^^
имам домашно само по АЕ да напиша едно есе... 8-)

RY
04-20-2011, 18:34
Отнякъде чух,че утре можело да чистим в двора след часовете. 8-) Не знам дали е истина..ама ако е така,може да намажем 2-3 намалени часа.
След малко ще преговоря по химия съвсем малко е.

magiie
04-20-2011, 18:38
На мен ми остава да си науча по география ии току-що се сетих, че имам да разтълкувам един израз по литература :x ;D

XxStupidMuffinxX
04-20-2011, 19:10
Йеееееей.Днеска на тая по български й натрих носа и ми писа 6. 8-)

Нас утре няма да ни изпитват, защото ще имаме пробен изпит по математика. xD

Някой знае ли къде има таблица за оценките спрямо точките на изпита? :-o

SladkaZagadka
04-20-2011, 19:33
Меги, а защо просто не я попиташ преди часа как се решават?? Тук едва ли ще получиш толкова добро обяснение като това на учителката ти, а и няма да претупаш само за едните отговори . Както и да е , ти си знаеш . Пробвай в www.domashno.net , а
XxStupidMuffinxX , дала съм скалата няколко страници назад !

БЕЛ - http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/konkursni_izpiti_7kl/skala_bel-2007.pdf

МАТ - http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_mat-2007.pdf

Graffa
04-20-2011, 19:37
Ох, ужас и там ги няма отговорите..............................

УТРЕ СЪМ МЪРТВА!

Щом и тук не могат да ти помогнат .. публикувай задачите в http://www.math10.com/bg/ .. може пък някой да ти помогне .. :?

XxStupidMuffinxX
04-20-2011, 19:49
Меги, а защо просто не я попиташ преди часа как се решават?? Тук едва ли ще получиш толкова добро обяснение като това на учителката ти, а и няма да претупаш само за едните отговори . Както и да е , ти си знаеш . Пробвай в www.domashno.net , а
XxStupidMuffinxX , дала съм скалата няколко страници назад !

БЕЛ - http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/konkursni_izpiti_7kl/skala_bel-2007.pdf

МАТ - http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_mat-2007.pdf

Мерси много! :-)

magiie
04-21-2011, 09:28
Хораааа в момента съмв час по информационни :D :D
Айде като свърша даскало ще пиша.. ;дд

awesomesheepy
04-21-2011, 09:30
Ние свършихме вече.
Екстра.
Времето е страшно,
отивам за подарък,и после на урок..(3 часа,пф) Математика..
Иначе,днес мина добре,и часовете бяха намалени,яката раота.
^_^
След ваканцията трябва да имам 3 оценки от(есе,класно,тест) по БЕЛ и по Биология и Английски..гррр!

MegiBoOm
04-21-2011, 10:54
Ихааааааааааа.....със засилка идвам при вас! (:
Днеска беше уникален ден... само дето тая патка по био ми отложи презентацията за другия четвъртък, ама подробности.... 8-)
Имам 6 по рисуване за некво нищо, ама както и да е... :D
А знаете ли каквоооооооо...............имам 6 по МАТЕМАТИКАААААА! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: РАЗГЕЛЕЕЕ! :D
И то не на някоя от учебника задачки, ами една от УТ дето вкъщи я бях нправила с госпожата ми и си я спомних и я направих супер и тая ми прасна една шестица! :D Ебаси кефа! ^^
За утре нямам по какво да уча, но пък имам пробен по БЕЛ и ще трябва да седна малко да почета и такам! :) Айде чао засега...

magiie
04-21-2011, 12:02
Офффф.. неска теста по маетматика мина ужаснооо :-x :-x :-x :-x :-x :-x От 5 задачи съм написала само 2.. бяха мноого гадни (хубавото е, че във вторник ще правим поправка ;дд)
Но по история теста мина СУПЕР! :smt001 Написах си всичко ии мисля, че ще имам 6..

Утре ваканция, без даскало!! :grin:

zlatit0o
04-21-2011, 12:18
Днеска беше супер!! :grin: като изключим СИП-а по бел, който беше до преди малко :|
Правихме тест по английски, мисля че съм се справила добре..

ВАКАНЦИЯЯЯЯЯЯЯ!! :smt041

MegiBoOm
04-21-2011, 12:24
Я кажете, дали изречението: Той се ядосва на решението й да влезе преди ритуала в храма. подчинено обстоятелствено ли е?
Както и: Богомолците бързо излязоха навън,излязоха всички на двора, и братята, и игуменът, и падаха с поклон на земята, поразени от новото чудо, което видяха. сложно смесено ли е?

kamen971
04-21-2011, 13:19
Я кажете, дали изречението: Той се ядосва на решението й да влезе преди ритуала в храма. подчинено обстоятелствено ли е?
Както и: Богомолците бързо излязоха навън,излязоха всички на двора, и братята, и игуменът, и падаха с поклон на земята, поразени от новото чудо, което видяха. сложно смесено ли е?
Да :)

sasec
04-21-2011, 13:47
Първото е сложно съставно с подчинено определително. Второто е както ти каза сложно смесено.

awesomesheepy
04-21-2011, 16:35
ВАКАНЦИЯ ! ЙЕС ВЕЕЕЕЕ!
урока ми мина добре,деня беше страхотен/слънчев/прекрасен.Утре съм на рожден ден,иии няма да уча..та..Якичко.

kamen971
04-21-2011, 16:39
Да :) (Заблудих се :),значи 1-рвото е определително ,а второто смесено) :D

SladkaZagadka
04-21-2011, 16:52
Добре ве, защо никой не гледа задните страници и постове, а се пише и пише и като X реши да пита Y нещо не получава отговор в повечето случаии? :o

kamen971
04-21-2011, 16:54
Добре ве, защо никой не гледа задните страници и постове, а се пише и пише и като X реши да пита Y нещо не получава отговор в повечето случаии? :o
Ти ли имаш някакъв въпрос? :-o

SladkaZagadka
04-21-2011, 17:19

Ами въпрос към Megiboom, която съм я питала 3-4 пъти досега и нито веднъж не съм получила отговор .. не че очаквам, де . :P

kamen971
04-21-2011, 17:28

Ами въпрос към Megiboom, която съм я питала 3-4 пъти досега и нито веднъж не съм получила отговор .. не че очаквам, де . :P
Питай ако мога да помогна нещо ? :)

LaChupacabra
04-21-2011, 17:35
офф някъв...де да знам тъп ден -.-
4 по физика ааааааааааааааааааааааааа аа :-x :-x :-x :-x
5 по информатика >.<
абе както и да е -.-
ваканция ^^ ама то пък голямата ваканция 4 дена ;ДД
преди малко боядисахме яйцата в нас ^^
ии сега тая вечер ще си почивам ^^ утре мисля да изляза с вуйчо ии да си напиша гигантското домашно по АЕ -.- ;Д

kotetyyyy
04-21-2011, 17:47
:D :D

MegiBoOm
04-21-2011, 17:48
Ох, а сладка загадка аз колко пъти да обяснявам, че нещата или са ми за учителката или за курса!?
Това последното, което пуснах беше материала върхъ който щеше да ем изпитва госпожата - как да я питам нещо, на което ще ме изпитва? (:

kamen971
04-21-2011, 17:53
Вие разбрахте ли че напълно са промени ли изпита? На нас вчера ни го съобщиха. Най-вероятно знаета, ама аз да кажа 8-)
Първо - вместо да започнем с трансформиращ ще за почнем с теста.
Теста - няма е да 50 въпроса ( както се очакваше или май бяха 60 ), а ще бъдат 25 :) и ще имаме точно 1 час да го направим. Въпросите от 1-5 ще бъдат: дават ни текст ние го четем и отговаряме на въпросите към текста ( това го има в почти всички тестове знаете за какво говоря :-D ), но ако случайно някой не знае аз ще кажа. Първата задача ще е тема на текста. Втора е кое е вярното в текста. Трета Кое е грешното в текста. 4тата как са свързатни примерно първия и втория абзац или първото и второто изречение и другото не помня какво щеше да бъде. После ще имаме 10 въпроса по български и 10 по литература. Ще има упражнение да слагаме адскииии много запетаи и ще има няколко с отворени отговори.
Трансформиращият преазказ - първо слушаме текста от диск, на който актьор ще чете текста ( започнати сте с метода ) и го спират. После ни дават текста за 15 минути ние да с го четем и ни го взимат. След това имаме точно час и 15 минути да пишем. Максимум точки от теста - 65 максимум точки от трансформиращия - 35. Мисля че това беше всичко за повече информация на rioburgas... нещо си :D Много съжелявам забравих как беше :oops: Вероятно на повечете са ви го съобщили. За сега това са последните промени, но учителя ни каза, че е възможно отново да има промени. Ако някой има повече информация моля да каже. Приятни празници и много успехи на изпита и въобще в училище :-) :-)
Лол :razz: Ти в час ли си ?Смисъл това не е променено от днес или утре.От 2010 е така и пробните изпити бяха така .Няма никаква промяна изпита ще бъде на принципа на този от 2010 няма промяна.Тези 50 въпроса са били 2009 година . :D Не ми се вярва само аз да съм толкова осведомен,но няма никаква промяна сега в нищо.

zlatit0o
04-21-2011, 18:14
kotetyyyy 8-) Да, знам.. предполагам че не съм само аз ;дд

SladkaZagadka
04-21-2011, 18:15
MegiBoOm , Ами какво изпитване е, ако тя ти е казала "ще те изпитвам на задачите от страница 154" ? А и не вярвам тя да ти откаже някаква помощ въобще, а ако ти просто си знаела на какво ще те изпита без тя да ти го е казвала, пак не мисля, че има въобще някакъв проблем .

kamen971 , аз помощ не отказвам :D

" Фирма трябвало да произведе дадено количество продукция за определен срок, като изработва по 12 t продукция седмично. Поради недостиг на суровини фирмата изработвала по 2t продукция по-малко на седмица и затова 2 седмици след определения срок й оставало на произведе още 6 t продукция"
- за колко време е трябвало да бъде произведена продукцията?
- колко тона продукция трябвало да произведе фирмата?

Горе-долу ми е ясно, но при N,T,A в табличката, при норма става въпрос за норма за 1 ден ли? защото тогава ще стане , че е 12/7 за един ден .. и също така това, което й оставало при съставяне на уравнение с модел / по план = в действителност / го прибавям към действителността, за да се изравни ли ?

kotetyyyy
04-21-2011, 18:28
Хахахахаа :D :D :D :razz: :razz: На нас, защото все ни обясняваха ще бъдат 60 въпроса и т.н. :razz: Хихихихи мнооогоо съжелявам, наистина не съм в час. Така айде сега бързо да си изтрия предишното съобщение :razz: :oops: :oops: :oops:

kamen971
04-21-2011, 18:31
MegiBoOm , Ами какво изпитване е, ако тя ти е казала "ще те изпитвам на задачите от страница 154" ? А и не вярвам тя да ти откаже някаква помощ въобще, а ако ти просто си знаела на какво ще те изпита без тя да ти го е казвала, пак не мисля, че има въобще някакъв проблем .

kamen971 , аз помощ не отказвам :D

" Фирма трябвало да произведе дадено количество продукция за определен срок, като изработва по 12 t продукция седмично. Поради недостиг на суровини фирмата изработвала по 2t продукция по-малко на седмица и затова 2 седмици след определения срок й оставало на произведе още 6 t продукция"

Горе-долу ми е ясно, но при N,T,A в табличката, при норма става въпрос за норма за 1 ден ли? защото тогава ще стане , че е 12/7 за един ден .. и също така това, което й оставало при съставяне на уравнение с модел / по план = в действителност / го прибавям към действителността, за да се изравни ли ?
Мисля,че логиката ти е вярна ,но аз не съм много добър на този тип задачи с табличките на пробния имах 5 т. :x на една такава.Ако искаш ме питай нещо относно -триъгълници,задачи от тип 26,27,28 и прочие.Но не искам да те подвеждам ако се пробвам да реша тази задача. :)

kamen971
04-21-2011, 18:55
Давайте да решаваме задачи от 1рви модул и от 2ри-26,27,28.Защото ми е банално вече като отворя темата да виждам само коментари ,кой какво е правил.До изпита остана малко време нека си бъдем полезни.Поствайте задачи да ги мислим и да ги решаваме и въпроси по БЕЛ. :)

MegiBoOm
04-21-2011, 19:01
СладкаЗагадка тя ми каза да се готвя със задачите ан дадените страници, аз реших всички останали и тези, които ме затрудниха ги постанх тук! Има ли причина да питам госпожата за тях като намерението й беше да ме изпитва???
Се тая... Наистина остава малко време до изпитите, но аз не изпитвам никаква тревога. Утре имам пробен по БЕЛ, стискайте палци! (:

kamen971
04-21-2011, 19:03
СладкаЗагадка тя ми каза да се готвя със задачите ан дадените страници, аз реших всички останали и тези, които ме затрудниха ги постанх тук! Има ли причина да питам госпожата за тях като намерението й беше да ме изпитва???
Се тая... Наистина остава малко време до изпитите, но аз не изпитвам никаква тревога. Утре имам пробен по БЕЛ, стискайте палци! (:
Не спорете за такива неща и пак повтарям :Давайте да решаваме задачи от 1рви модул и от 2ри-26,27,28.Защото ми е банално вече като отворя темата да виждам само коментари ,кой какво е правил.До изпита остана малко време нека си бъдем полезни.Поствайте задачи да ги мислим и да ги решаваме и въпроси по БЕЛ. :)

Pamaa
04-21-2011, 19:31
kamen971, ти какво очакваш от нас?
Ние сме момичета и обичаме да си споделяме.
Днес от 6 часа почти нищо не съм карала :lol: .
1.Химията я карах цялата.
2.По музика решавах задачи по математика, защото всички ме питаха как съм ги решила, и се заяждах с госпожата, защото тя нас много ни мрази и ни вика "Аз за вас се сещам само като влезна в час. . ", пък като я видя по коридорите и я поздравя тя се обръща на другата страна и не ми казва нищо :? . Миналата седмица влиза в час и ни пита "Вие сега какво искате да правим? Да направим 1 писмено и да ви пусна по-рано или да пеем?" :lol: :lol: . Тъпотията е на ниво.
3.По Математика имахме тест върху темите 'Неравенства' и 'Неравенства в триъгълник'. Свърших за 15 мин. и госпожата ме освободи. Взех си кафенце и седнахме с моите приятелки в задния дворна училището и така цели 50 мин. айляк* :lol: .
4-5.Правихме трахсформиращ преразказ по БЕЛ. Текстът се казваше 'Мостът'. Още първия час приключих и госпожата ме освободи и каза, че може да закъснеем с 10 мин за АЕ :grin: . Още 70 мин., през които се лигавах с едни от осми клас, които също ги бяха освободили, защото щели да правят някаква пиеса и там ще ли да правят, че бъркат трушия и разнасяха един буркан, така че си хапнахме :lol: :lol: . Изпих още едно кафе :D .
6.Закъснях с 15 минути 8-) . Правих се на добричка и слушах, докъто не ми звънна телефона :lol: . Аз, естествено, си вдигнах и си говоря, докъто госпожата обеснява, но със пъхната глава в чантата. По едно време Маджито / съкратено от г-жа Маджарова 8-) / ми вика "Пламена, какво правиш" и Мо / момичето, което седи до мен казва "Търси нещо!". След 3 минути го 'намерих' :lol: .
Това са ми училищните мемоари за днес :P 8-) .
Ще ме извинявате, ако има грешки, но не ми се проверява :oops: .

SladkaZagadka
04-21-2011, 19:32
kamen971 , не схващам принципа на тези , ти можеш ли да ми покажеш някоя?

http://dox.bg/files/dw?a=58a3668e9d

kamen971
04-21-2011, 19:44

Това от сборника на Архимед ли е?Тези и на мен са ми трудни утре ще седна да ги мисля ,защото искам да ги разбера и осмисля. :)В училище решавахме тези,по точно госпожата ни ги решаваше на дъската.Пращайте някои други -геометрични и др. и по БЕЛ. ,но се съмнявам ,че там се затруднявате. :)

LaChupacabra
04-21-2011, 19:45
kamen971 е извинявай ама от 312 страници само тва правим...и предполагам,че на всички освен тебе им е кеф да го правят така че...не че е лошо да се решават задачи ама аз влизам в тая тема за да си излея всичко от деня...а не да гледам още и още и още задачи ЛОЛ мен тая идея не ме кефи -.-

както и да е...шалалаа сега си почивам ии ми е много кеф ;Д и си чета малко по историяяя <3 ;Д

vannes
04-21-2011, 19:59
kamen971, темата не е само за решаване на задачи :D то това ни е като дневник ;д и на мен наистина ми е интересно кой какво е правил, ама ние момичетата си падаме клюкарки :D днеска имах 5 часа и бяха намалени по 30 минутиии :grin: имах пробен по математика ... беше .. хмм средна работа ... ама киснах от 10.30 до 16.50 в даскало ии направо изперквам ... нищо сега малко отдих ... имам 4 по физика :D при нас времето беше адскоо .. обожавам да е топлооо :---) хайде какво ще правите по Великден ??
P.S. : Каменее, ето малко радост и за твоята душа ;дд !! пускам ви втория модул от пробния
26,27 -- http://prikachi.com/images/526/3251526o.jpg
чертежът към 27 -- http://prikachi.com/images/533/3251533F.jpg
28,29,30 -- http://prikachi.com/images/533/3251533F.jpg --> тука пояснявам, че скоростта ( от 28 ) на изкачването е 3 , на слизането - 4, а общо е изминал 9 км .. просто май не се вижда много ясно

Pamaa
04-21-2011, 20:06
Ще си кажа и плановете за утре :D .
1. Ставам към не знам колко часа :D , качвам се на колелото и отивам на стадиона да потичам.
2. Към обяд отивам с майка ми и баща ми отиваме за половин-един час до село, само на шест километра от моя град е :grin: .
3. След като се приберем ще помагам на майка ми с готвенето за вечерта, защото ще посрещаме кумците :D .
4. След като помогна на мама ще ида с тати до фирмата да нахраним двете овчарки и аз да си поиграя малко стях, а той да праща някакви документи по факса.
5. Вечерта ще бъде детегледачка на кръщелниците и така 8-) :P .
В събота пък съм на госте на моя кръстник и там ще супер ако, така че няма търпение да идва :grin: :-D . И неделят я чакам, защото ще ходи с братовчед ми (23) и с приятелката ми (22) на една вила и ще се разсипя там :grin: :grin: . Само по-големи ще са от мен, но така даже ще е по-добре :-D :lol: .

kotetyyyy
04-21-2011, 20:19
Ай всички казвате какво сте правили и ми е доста интересно да ви чета и аз ще кажа. Времето днеска наистина беше доста хуббаво повече такива дни да има!
1 час история - цал час изпитва ужас
2 час информационни - говорихме за великден :P
3 час музика - пак изпитваха цял час
4 час математика - учихме за свойства на ъгли в успоредници
5 час физика - лабораторна работа :grin: много ги обичам лабораторните работи
и 6 час литература - отново цял час изпитваха на по жътва анализите
Само да попитам на вас по български език кое ви е така най-трудно? Аз лично не мога да се оправя с видовидовете подчинени изричения :(

Pamaa
04-21-2011, 20:40
kotetyyyy, не мога да определя, какво точно ми е трудно, защото нещата, които не съм ги тренирала отдавна ме затрудняват. Вчера госпожата даде едни изречения и каза да направим синтактичен анализ. Е аз почти нищо не направих, защото:
1. Както казах, отдавна не съм се упражнявала.
2. Мацката до мен ми говореше и рисуваше гащи, пликчета, кюлоти, прашки, бикини, блаа, блаа. . блаа :-o !
3. След като на госпожата и омръзна от лиготията на Кала сложи при мен единствения свободен човек - старото ми другарче* :lol: , от което се преместих, защото изобщо не слушах и той просто беше нетърпим / приятел ми е, но просто е страшно лигав и хормона го е треснал и то от доста време /. Е няма такова клатене, ръчкане, штипане и опити за обарване и пъшкане :lol: . Коронните му номера са:
1. Слага си колената под седалката на стола и започва да клати, при което аз почвам супер яко да се треса :lol: !
2. Започва да пъшка, то това добре, амааа. . нещата звучат така "Оооох! Ахх! Ооо! Оооо...! Абе Памо к'во си се разпъшкала ся?" :-x и нали се сещате, че всички го чуват това и аз направо 8-) :shock: , пък бяхме на предпоследния чин! Същото се случваше и преди и точно, затова и помолих госпожата да го премести.

kotetyyyy
04-21-2011, 20:46
kotetyyyy, не мога да определя, какво точно ми е трудно, защото нещата, които не съм ги тренирала отдавна ме затрудняват. Вчера госпожата даде едни изречения и каза да направим синтактичен анализ. Е аз почти нищо не направих, защото:
1. Както казах, отдавна не съм се упражнявала.
2. Мацката до мен ми говореше и рисуваше гащи, пликчета, кюлоти, прашки, бикини, блаа, блаа. . блаа :-o !
3. След като на госпожата и омръзна от лиготията на Кала сложи при мен единствения свободен човек - старото ми другарче* :lol: , от което се преместих, защото изобщо не слушах и той просто беше нетърпим / приятел ми е, но просто е страшно лигав и хормона го е треснал и то от доста време /. Е няма такова клатене, ръчкане, штипане и опити за обарване и пъшкане :lol: . Коронните му номера са:
1. Слага си колената под седалката на стола и започва да клати, при което аз почвам супер яко да се треса :lol: !
2. Започва да пъшка, то това добре, амааа. . нещата звучат така "Оооох! Ахх! Ооо! Оооо...! Абе Памо к'во си се разпъшкала ся?" :-x и нали се сещате, че всички го чуват това и аз направо 8-) :shock: , пък бяхме на предпоследния чин! Същото се случваше и преди и точно, затова и помолих госпожата да го премести.
Хахаха а миличкото ти :D Този направо те е побъркал. И аз много мразя така като стане. В час по руски седя до най-големия тъпак в нашия клас и той постоянно ме щипи говори ми някви глупости, а пък ние седим на първия чин и аз се ядосвам и почвам да го удрям или да му се карам :D :D , а глуповата госпажа на мен се кара!!!! Много е несправедливо :lol:

SladkaZagadka
04-21-2011, 20:58

Това от сборника на Архимед ли е?Тези и на мен са ми трудни утре ще седна да ги мисля ,защото искам да ги разбера и осмисля. :)В училище решавахме тези,по точно госпожата ни ги решаваше на дъската.Пращайте някои други -геометрични и др. и по БЕЛ. ,но се съмнявам ,че там се затруднявате. :)

От сборника на Коала прес е . Мерси :)

Pamaa
04-21-2011, 21:06
Хахаха а миличкото ти
Поради неговата липса, нямам такъв проблем :lol: .
Това, което разказах от началото на седми клас в продължение на 2-3 месеца ми беше ежедневие :D :-o .
То с този индивид всеки ден има емоции.
Вчера по физика пък с още 2 момчета си гледат презервативите, които по техните думи 'си носят в протмонетата за всеки случай' и по едно време той вика 'Ей хора за екскурзията и хижата няма да ни стигнат само тия, трябва да се заредим с още.' обръща се към моя чин и намигва :lol: :lol: . Аз веднага почвам да се хиля, защото първата ми мисъл, като казаха, че си ги носят за всеки случай беше 'А кой ли ще им пусне?! :-o :D '.
Миналата седмица пък разпитваше всички, с какви прически били :shock: :lol: .

SladkaZagadka
04-21-2011, 21:11
Pamaa , :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

Напомня ми на тоя до мен, който щял да мами кмета, защото баща му не му позволявал да си купи частите за lego-то от Пловдив и трябвало да фалшимвицира подписа му .. :shock:

Pamaa
04-21-2011, 21:22
Pamaa , :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

Напомня ми на тоя до мен, който щял да мами кмета, защото баща му не му позволявал да си купи частите за lego-то от Пловдив и трябвало да фалшимвицира подписа му .. :shock:
Еее. . то тоя щом си играе още с lego :lol: :lol:
http://www.prikachi.com/images/847/3251847I.jpg
ей го моя човек. . 1.50м. с токчетата на майка му :lol: :lol:
http://www.prikachi.com/images/848/3251848L.jpg
под снимката пише: "Само да ми падне" :razz: .

kotetyyyy
04-22-2011, 05:57
Хахаха а миличкото ти
Поради неговата липса, нямам такъв проблем :lol: .
Това, което разказах от началото на седми клас в продължение на 2-3 месеца ми беше ежедневие :D :-o .
То с този индивид всеки ден има емоции.
Вчера по физика пък с още 2 момчета си гледат презервативите, които по техните думи 'си носят в протмонетата за всеки случай' и по едно време той вика 'Ей хора за екскурзията и хижата няма да ни стигнат само тия, трябва да се заредим с още.' обръща се към моя чин и намигва :lol: :lol: . Аз веднага почвам да се хиля, защото първата ми мисъл, като казаха, че си ги носят за всеки случай беше 'А кой ли ще им пусне?! :-o :D '.
Миналата седмица пък разпитваше всички, с какви прически били :shock: :lol: .
Хахахахахаххаха :razz:
Приятна ВАКАНЦИЯ!!! на всички :grin: :grin: :-)

zlatit0o
04-22-2011, 07:45
:lol: Pamaa разби ме! :lol: :lol:

Иначе, плановете ми за днес:
-ще си седя на компа до 12
-в 1 ще ходя у приятелка с приятелки да гледаме страшни филми :D
-след това сигурно ще се помотаем вънка и ще се прибирам към 7-8 :-o :D

---------------------------------------------------------------------

И като сме почнали да говорим за перверзни съученици и аз да кажа нещо :D
Един път в час по музика нали господина пусна някаква песен на Моцарт ли, който беше там :D дето свири на орган и тва момче почна да денса като някво лудо ама той е някъв супер висок и дебел едновременно и като няква мечка сякаш си прави че**и и с двете ръце направо.. или пък на една екскурзия на едно др. момче му нахлузиха презерватив на главата, горкия :lol:

И още нещо.. вие кога ще боядисвате яйцата или сте ги боядисали?
Ние в събота ;д

MegiBoOm
04-22-2011, 07:48
Един път в час по музика нали господина пусна някаква песен на Моцарт ли, който беше там :D дето свири на орган и тва момче почна да денса като някво лудо ама той е някъв супер висок и дебел едновременно и като няква мечка сякаш си прави че**и и с двете ръце направо.. или пък на една екскурзия на едно др. момче му нахлузиха презерватив на главата, горкия :lol:

И още нещо.. вие кога ще боядисвате яйцата или сте ги боядисали?
Ние в събота ;д
лелеее.... :razz: :razz: :razz:

vannes
04-22-2011, 08:37
Добро утро ! ;д Ние ще боядисваме в събота, че да са пресни ... иначе днес ще ходим на църква ии ще излизам, защото времето се очертава невероятно : )) иначе утре ще ходим да обядваме на витоша :grin: ще поуча малко ... ама довечера :D ии такамм ... нещо интересно при вас ??

zlatit0o
04-22-2011, 09:16
Еееми нищо кой знае колко интересно :D

Времето е супер ЯКОО!! А при вас?

vannes
04-22-2011, 09:36
мии аз съм от софия ии времето е уникално ... топличко е, отвсякъде се чуват птичките как пеят ии просто е супер яко : )) дават го при нас днеска, утре, неделя и понеделник по 21-22 градуса :---)

awesomesheepy
04-22-2011, 09:46
Ние боядисахме яйцата.
такова,
Времето е уникално,днес съм на рожден ден,и после цял ден до вечерта съм навънка.
^_^
След това може да препиша един план по БЕЛ за урока.
И от утре почвам да уча..гр
толкова е хубаво да е слънчево/с прекрасни приятелчета/ваканция..их!

Wanderer1
04-22-2011, 10:34
Ние утре ще боядисваме яйцата. Сутринта решавах малко задачи. Следобеда ще излизам и после ще ходим с майка ми да пазаруваме за неделя. Времето наистина е страхотно :grin:
А, забравих да ви честитя ваканцията :) Не, че е много, ама все пак... :)

Pamaa
04-22-2011, 11:10
Тази сутрин майка ми ме вдигна на аларма, защото трябвало до 10 мин. да съм готова, защото щяхме да ходим на село, пък баща ми трябвало да отиде до работата, защото трябвало да отваря някакви складове, че щели да му изнасят балитеее и ако не се оправя на време сме щели сме да отидем с автобуса, защото нямало да има кой да ни закара :x . Най смотаното е, че смятах да ходя до стадиона с колето, амаа. . Добрте, че отидох, защото баба ми ми даде 50 лв., една съседка 20 и мисля утре да излезна да си купя едни светло-сини панталони на Bershka :D :-) .
Туко що направих едно тирамису за гостите довечера. Оххх нямам търпение да дойдат, защото майка ми ми каза, че са ми купили суУпер як подарък :grin: :P .
След половин-един час отивам с баща ми до работата, защото ще му правя едни шаблони за етикети за някакви книги с отчети, а после ще си играя с двете кучета :grin: :D .

Pamaa
04-22-2011, 11:21
Яйцата за ядене ги боядисахме вчера с майка ми.
Утре ще боядисвам аз, но за украса. Ще са по-абстрактни / с прежди, мозайки от черупки на други яйца, пера, пайети, мъниста :D /. Като ги направя ще ви ги снимам и ще ги кача :-) .
Довечера, в 7, ще ходя с едно приятелка на църква, защото майка ми не е фен на тези неща :? .

theonlyone123
04-22-2011, 12:33
Ехе , кога напраихте толкова стр .. не съм писала от вчера или оня ден :Д
Иначе .. нищо ново .. сега по цял ден скитам ии утре отивам на вилата ми ии там ще уча на спокойствие ..
Та,това е :-)

zlatit0o
04-23-2011, 06:20
Добро утро, хора :---)

Плановете ми за днес:
- излизам към 10:30
- като се прибера ще помагам на мама за яйцата и там някакви курабии :Д
- ако не съм изморена може да реша някоя задача :-D

RY
04-23-2011, 06:32
Планове за днес:
-на урок след половин час
-ще свърши към 12-12.30
-прибирам се и сядам за час-два на компютъра
-към 2-2.30 сядам да решавам задачи
Нашите гледам,че боядисват яйца и готвят..Не са ме чакали изобщо. :D Утре наобяд ще се събираме в баба. :)
Айде после пак ще пиша. :-)

magiie
04-23-2011, 07:05
Плановете ми за днес:
- ще ходя на козметик в 10:50 ;дд
- излизане с приятелки и едно момиче от София
- като се прибера ще уча

awesomesheepy
04-23-2011, 07:07
Моите:
-решаване на задачи(домашната)
-изречения по английски
-излизанка ^_^

п.п времето пак е страхотно<3.

MegiBoOm
04-23-2011, 07:22
Оф аз ествествен днеска пак на курс...бтв пробния мина добре - пфф....тестовите задачи бяха мега гадни! :booooomb:
Веднага след курса отпътуваме за враца, където е селото ми! (близо до враца де) ;дд

b0nb0nn
04-23-2011, 07:30
Плановете ми за днес : :D
:arrow: пазарр :grin:
:arrow: може би ще ходим с едни мотори до Аида :-D
:arrow: след като се прибера ще помагам на мама с яйчицата :P
:arrow: кам 8, 8 и 30 ще излезна с приятели
:arrow: 10, 10 и нещо в къщи ии ще гледам някой филм ;ppp

П.П .. до колко ви е вечерният час ?

MegiBoOm
04-23-2011, 07:37
Какво по-точно имаш като вечерен час? (ако тва до колко да стоя навънка - аз примерно излизам в 11 и се връщам в 7-8 щото ми писва! ;дд)

kik7
04-23-2011, 08:14
Плановете ми за днес : :D
:arrow: пазарр :grin:
:arrow: може би ще ходим с едни мотори до Аида :-D
:arrow: след като се прибера ще помагам на мама с яйчицата :P
:arrow: кам 8, 8 и 30 ще излезна с приятели
:arrow: 10, 10 и нещо в къщи ии ще гледам някой филм ;ppp

П.П .. до колко ви е вечерният час ?

9, 9 и половина :D

иначе аз отдавна не съм писала защото нямам време .. на теста по математиката за неравенствата имам 6, правихме тест по химия и май ще е 6, и по физика правихме но там обърках едни неща и ще имам 5, а ако съм объркала и още нещо ... на 3-ти май ни е класната по БЕЛ няма да е преразказ :grin: :grin: ( ще бъде върху всичко което сме взели 2-я срок по литература и всичко което сме взели по български през годината )

awesomesheepy
04-23-2011, 10:16
Иначе как ви минава ваканцията?
Повечко ли излизате?Почнахте ли да учите?
:smt048 :smt033

zlatit0o
04-23-2011, 10:31
Ваканцията минава супер! Да, излизам повечко и още не съм почнала да уча :D

vannes
04-23-2011, 13:15
Здрастии : ) Честитa ви събота ;дд аз супер си изкарвам досега ваканцията(вчера :D ) ии чак днес почвам да уча, че изпитите наближават ... хораа не е за вярване колко съм злее .. направо ще се гръмна .. сериозно ви казвамм :booooomb: на пробния по мат на втория модул съм объркала 2 задачи само защото съм прочела условието грешно ... а всичките ги четох по 10000 пъти ии пак !! винаги правя такива тъпи грешки, знам че ги правя, внимавам специално за това и накрая пак грешка точно такава .... :booooomb: сега пак ще правя примерни тестове по бг и по мат и пак ще си смятам бала ;дд като свърша ще ви пиша : ))

zlatit0o
04-23-2011, 13:39
^Днес е събота бе :D

sisinata
04-23-2011, 13:43
Абе, нз дали се похвалих, но съм влязла в АК. Трябва да проверя място, но едва ли ще е напред. Да, знам, че отдавна излязоха резултатите, но просто съм много :D ...

kotetyyyy
04-23-2011, 13:50
Здрастии : ) Честит ви петък ;дд аз супер си изкарвам досега ваканцията(вчера :D ) ии чак днес почвам да уча, че изпитите наближават ... хораа не е за вярване колко съм злее .. направо ще се гръмна .. сериозно ви казвамм :booooomb: на пробния по мат на втория модул съм объркала 2 задачи само защото съм прочела условието грешно ... а всичките ги четох по 10000 пъти ии пак !! винаги правя такива тъпи грешки, знам че ги правя, внимавам специално за това и накрая пак грешка точно такава .... :booooomb: сега пак ще правя примерни тестове по бг и по мат и пак ще си смятам бала ;дд като свърша ще ви пиша : ))
Ох и аз съм така :( и много ме е яд като знам нещо, но естествено не съм го прочела като хората и съм объркала и после майка и татко не ми вярват и ми казват, че се оправдавам. И просто няма как да се науча да съм внимателна, то си е заложено в мен да невнимавам :D :D

vannes
04-23-2011, 15:05
^^ същото .. смятах си оценките по скалата дето е пратила SladkaZagadka и ми се получи по мат - 5,179 и по бел - 5,625 ..
вманиачила съм се да си смятам бала ( слагам си 6 за годината и по маи и по бел ) ии сега ми се получи 33.608 :) доволно .. айде отивам да се къпя :-)

math
04-23-2011, 17:38

Aз не съм Камен, но ако все още се интересуваш от задачите, ще помогна:

11/ цифра на единици - 3а
цифра на десетици - а
значи числото е а(3а) [скобите са, за да разделят десетици от единици] или можем да го запишем като: а.10 + 3а (а е цифра на ДЕСЕТИЦИТЕ, значи имаме 10 пъти а)

сега умножаваме числото с 4 и вадим от произведението 63 - получаваме число с цифри, като даденото, no в обратен ред, или:
4[a(3a)] -63=3a(a) и така извършваме си действията:
(ще заменим първоначалното числот с 10.а +3а и новополученото с 3а.10+а, за да пресметнем )

4(10а+3а)- 63=10.3а+а
52а-63=31а
21а=63
а=3

И така даденото ни число беше а(3а) или 3(3.3)=39 :) :)

math
04-23-2011, 17:43
12/ Цена:
маса:стол=7:2
=> маса-7х
стол-2х

Собственика е купил 15 маси и 54 стола, или е платил: 15.7х+54.2х.
Знаем,че тази сума е 12 780 лв.
Сега остава само да решиш уравнението: 15.7х+54.2х=12 780 лв.

math
04-23-2011, 17:47
13/ Нека ученикът е имал да реши х задачи.
Той решава:

1 ден - 1/4.х

2 ден - 80%.(3/4.х) (80% от останалите, които са х-1/4.х=3/4.х)

3 ден - 6

Съставяме си уравненеието:

1 + 2 + 3 ден = всички задачи

забележка: задачи 14 и 15 се решават по същия начин.

math
04-23-2011, 18:00
16/ Нека Пламен има х лева.

~ Ако се почерпи с 3 лв, ще му останат х-3 лв.
Но тези пари(които ще му останат) няма да му стигнат с 50 ст (0,5 лв) за книга, значи книгата струва х-3+0,5 лв

~ Ако се почерпи с половината от парите си, т.е 0,5х лв, ще му останат 0,5х лв, като с тях ще си купи книга и ще му останат 25 ст (0,25 лв), значи
книгата струва 0,5х-0,25

~ Така изразихме цената на книгата по 2 начина (болднатият текст)
Съставяме си уравнението:
х-3+0,5=0,5х-0,25
От тук намираш х и с колко пари е разполагал Пламен, ккато и цената на книгата.

забележка: зад. 17 се решава по същия начин.

kamen971
04-23-2011, 18:13
Math кой клас си,защото много добре решаваш задачите?

math
04-23-2011, 18:15
7 клас съм. :P

LaChupacabra
04-23-2011, 18:16
ох не съм писала от 1-2 дена но просто ме мързи да гледам дори! 8-) ние боядисахме яйцата в четвъртък ^^ станаха си супер ;Д
утре ще ходя с една приятелка до селото и а в понеделник смятам сутринта да изляза на разходка ии вечерта да поуча малко 8-) [/url]

math
04-23-2011, 18:41
SladkaZagadka:
Фирма трябвало да произведе дадено количество продукция за определен срок, като изработва по 12 t продукция седмично. Поради недостиг на суровини фирмата изработвала по 2t продукция по-малко на седмица и затова 2 седмици след определения срок й оставало на произведе още 6 t продукция"

–––––––––––––––– –––––––––––––––– –––––––––––––––– –––––––––
Ето един начин за решаване на такива задачи:

Ще си направим табличка:

По план:
А= 12x
N= 12 t
t= x седм.

Действително:
A=10(x+2)
N= 12-2=10 t
t=x+2 седм.

Две седмици след определения срок ѝ останали още 6 тона. Съставяме си уравнението:

10(х+2)+6=12х
10х+20+6=12x
2x=26
x=13

отг. 1) 13 седмици
2) 12.13=156 т. :)

vannes
04-23-2011, 19:51
3(3.3)=39
хора аз ли нещо не съм наред или 3(3.3) = 3. 9 = 27 ?? :D
аз днеска след като се изкъпах излязохх ии сега малко на компа и ще лягам ..

SladkaZagadka
04-23-2011, 20:22
13/ Нека ученикът е имал да реши х задачи.
Той решава:

1 ден - 1/4.х

2 ден - 80%.(3/4.х) (80% от останалите, които са х-1/4.х=3/4.х)

3 ден - 6

Съставяме си уравненеието:

забележка: задачи 14 и 15 се решават по същия начин.

Благодаря ти, maths , за всички решени задачи . Имам въпрос към тази - ти си написал :

Добре, но не са споменати всички задачи колко са на брой, а като събера само от едната страна на уравнението, какво да пиша от другата?

awesomesheepy
04-23-2011, 21:17
Стига с тези задачи.
Христос Воскресе! ^_^ :-)

zlatit0o
04-23-2011, 21:33
Воистина Воскресе! :-)http://fc06.deviantart.net/fs6/i/2005/083/3/b/Easter_Bunny_Emote_by_eStunt.png

LaChupacabra
04-23-2011, 22:51
Воистина Воскресе! :)

sasec
04-24-2011, 06:11
Воистина Воскресе! :)

magiie
04-24-2011, 07:55
Воистина Воскресе!! :)

Плановете ми за днес:
- отиване на село..
- като се прибера ще уча по математика

awesomesheepy
04-24-2011, 08:02
Моите планове за днес:
-Сега писах по математика(написах си домашната,йей)
-отивам на концерт в центъра,по случай празника (:
-после може да спя
-ще пиша едни изречения по английски
-ще излизам.
-довечера ще решавам задачи допълнително

math
04-24-2011, 10:18
kamen971, темата не е само за решаване на задачи :D то това ни е като дневник ;д и на мен наистина ми е интересно кой какво е правил, ама ние момичетата си падаме клюкарки :D днеска имах 5 часа и бяха намалени по 30 минутиии :grin: имах пробен по математика ... беше .. хмм средна работа ... ама киснах от 10.30 до 16.50 в даскало ии направо изперквам ... нищо сега малко отдих ... имам 4 по физика :D при нас времето беше адскоо .. обожавам да е топлооо :---) хайде какво ще правите по Великден ??
P.S. : Каменее, ето малко радост и за твоята душа ;дд !! пускам ви втория модул от пробния
26,27 -- http://prikachi.com/images/526/3251526o.jpg
чертежът към 27 -- http://prikachi.com/images/533/3251533F.jpg
28,29,30 -- http://prikachi.com/images/533/3251533F.jpg --> тука пояснявам, че скоростта ( от 28 ) на изкачването е 3 , на слизането - 4, а общо е изминал 9 км .. просто май не се вижда много ясно

Vannes, по грешка си написала два еднакви линка и зад. 29 и 30 липсват. Всъщност, 29 се вижда, но 30-не. Би ли ги качила? :)

zlatit0o
04-24-2011, 16:03
Сега се връщам от село и съм мноого изморена :(
Мисля да легна малко или пък ще си стоя на компа.. нямам сили за учене :D

theonlyone123
04-24-2011, 17:37
Воистина Воскресе ! :)

Ох , сега се връщам от вилата ми . Много съм изморена и след малко ще влезна да се къпя (:
Решавах си тестчета , утре пък заминавам на село и ще се върна късно вечерта и малко трудно ще си науча по история , но все пак някакси ще си науча хддд :)
Изпитите наближават и съвсем почвам да се побърквам , но ... ще трябва да се поуспокоя,че иначе нищо няма да направя на изпита :)

Е, айде чао ви :-)

magiie
04-24-2011, 17:59
Току-що се прибрах от село и съм супер изморена :smt087 и изобщо не ми се учи ;д
След малко ще отивам да се къпя и ще гледам някакъв филм..

RY
04-24-2011, 18:08
Воистина Воскресе и честит празник!
Днес реших доста задачи,към 45-50. :) Утре предиобяд ще решавам 3 втори модула и които не мога да ги реша ще питам на урока от 1 часа.Следобед ме чака много учене по физика,ще правим тест на втория оптически раздел. :(
Сега ще си пусна серия от сериала Интернатът Черната лагуна. :smt007 :smt007

zlatit0o
04-25-2011, 07:21
Добро утро http://fc02.deviantart.net/fs12/i/2006/278/2/1/Yawn_by_nyssi.gif

Плановете ми за днес:
-след малко отивам да закусвам ;d
-малко разсънване пред тв
-ще решавам уча ( по математика, история, литература)
-и пак тв, комп :D
..няма да излизам днес

вашите планове? :)

RY
04-25-2011, 07:56
Станах в 8,за да решавам задачи.Реших почти три втори модула и има няколко задачи,които ще питам на урока..Сега ще постоя малко на компа,ще изгледам една серия и ще ям.
Ето една задача от втори модул,решавах я днес,за тези на които им се решава (специално за Камен :oops: МНОГО Е ЛЕСНА)
Даден е триъгълним АBC,ACB=60 gradusa,CL e uglopolovqshta na ACB i LP perpendikulqrna na AC.Ako ABC:BAC=5:3 i AP=5 sm
namerete uglite na LBC i duljinata na BC.
Ако я решите,ще има и по-трудни.
ПС:Това е чертежът- http://prikachi.com/images.php?images/291/3264291A.jpg

magiie
04-25-2011, 08:18
Плановете ми за днес:
- малко на компютъра ;д
- после ще решавам задачи по математика (неравенства в тръгълник)
- ще уча по биология и по химия

П.С. утре на даскало.. :smt103

vannes
04-25-2011, 08:21
Плановете за днес :
- ще си напиша по математика (май нямам домашно де.. ще проверя)
- ще си науча по биология
- примерни тестчета по мат и по бел ...
- към 16-17 часа ще ходя да се къпя
- към 18.30 ще ходим на ресторант с приятели :---)
За Камен :
сори.. сега пускам 30-та .. http://prikachi.com/images/352/3264352A.jpg (не ми гледай глупостите дето съм писала ;дд)
така значи на втория ред в началото пише „избрани“, на третия (пак в началото) пише „ъгъл АСВ“, а на последния - „и пресечната точка“
П.С. : прати решенията ако успееш моля те, че съм ги оплескала :D

RY
04-25-2011, 08:47
^сега на урока ще питам за 26,28 и 29 от твоите задачи,че нещо не мога да ги реша :D
Подготвих и няколко логически за госпожата ми по мат..да видим дали ще ми помогне (ако може да ги реши :D )
Следобед ще си преписвам задачите от домашното за утре на лист. Трябва да уча МНОГО по физика и да си прегледам тетрадката,че ще ги събира за оценка. :( :( :( :(

vannes
04-25-2011, 09:08
аз мисля че мога да ги реша и трите ... на мен ми беше проблем 27, а 30 я реших половината ... ии направо ще се гръмна защото 28 и 29 са ми грешни .... не знам как ама на изпита получих на 28 4 км, а сега като смятах смятах и ми се получи 1 км , а на 29, аз тъпанарът, съм събирала ВСИЧКИ числа, а не само ЦЕЛИТЕ ии ми е грешна ..... изяждам се отвътреее :booooomb: ако искаш ще ти кажа как съм ги решила

vannes
04-25-2011, 09:31
ии един въпрос към СладкаЗагадка : сигурна ли си, че таблиците, които си пуснала за преобразуване на точките в оценка от изпитите по формулата 1/28 . (к + 68 ) , е вярна ?? смисъл малко ме съмнява, защото тази таблица е от преди 2010 смисъл то тестовете са различни ии може би формулата пак ще е различна .. но тази таблица супер много ме устройва, но просто искам да съм сигурна, че е вярна ..
П.С. : нали ви казах, че бала първия път ми беше 33,120 ? е аз го смятах така : (моите точки по 6)/ 100 ... сега го сметнах по таблицата и излиза 34,286 !! преливам от щастиеее :grin:

math
04-25-2011, 09:46
Плановете за днес :
- ще си напиша по математика (май нямам домашно де.. ще проверя)
- ще си науча по биология
- примерни тестчета по мат и по бел ...
- към 16-17 часа ще ходя да се къпя
- към 18.30 ще ходим на ресторант с приятели :---)
За Камен :
сори.. сега пускам 30-та .. http://prikachi.com/images/352/3264352A.jpg (не ми гледай глупостите дето съм писала ;дд)
така значи на втория ред в началото пише „избрани“, на третия (пак в началото) пише „ъгъл АСВ“, а на последния - „и пресечната точка“
П.С. : прати решенията ако успееш моля те, че съм ги оплескала :D

Аз те помолих за 30 задача, а не Камен. :D

math
04-25-2011, 10:02
26. |x-a|=2

x-a=2
x=2+a

x-a=-2
x=a-2

2+a=2(a-2)
2+a=2a-4
a=6
S=3x km

слизане:
v=4 km/h
t=2h20min-x=7/3-x h
S=4(7/3-x)

слизане+изкачване=9 км
3x+4(7/3-x)=9
3x+28/3-4x=9
-x=-28/3+27/3
-x=-1/3
x=1/3 h
На изкачване туристът се е движил 20 мин.

S=3.(1/3)=1 km

math
04-25-2011, 10:09
29. x+2ax=18
(1+2a)x=18

1+2a=0 => няма решение

х=18/(1+2а)

1+2a=1 , a=0
1+2a=-1 , a=-1
1+2a=2
1+2a=-2
1+2a=3 , a=1
1+2a=-3, a=-2
1+2a=6
1+2a=-6
1+2a=9, a=4
1+2a=-9, a=-5
1+2a=18
1+2a=-18

0-1+1-2+4-5=-3

low
04-25-2011, 10:17
Браво math !! Личи си, че си добър по математика :) Само, че ако може да ми обясниш това
1+2a=1 , a=0
1+2a=-1 , a=-1
1+2a=2
1+2a=-2
1+2a=3 , a=1
1+2a=-3, a=-2
1+2a=6
1+2a=-6
1+2a=9, a=4
1+2a=-9, a=-5
1+2a=18
1+2a=-18

0-1+1-2+4-5=-3

защото не го схванах :)

math
04-25-2011, 10:22
30.
От условието:
<ABC=<ACB=<NPC=<NMB=50°
PC=MB

MBN еднакъв на PCN
1)MB=PC
2)MBN=<PCN
3)<BMN=<CPN
по 2 пр.
=> PN=MN

<ABC=<ACB => ABC е равнобедрен => AB=AC, но MB=PC => AM=AP
<APN=<AMB=130° (съседни на 50°)
=> AMN еднакъв на APN => <PAN=<MAN => AN е ъглополовяща
__________________________________________________ _______

след малко продължението..

Ето го и него:
Ясно е, че АN, освен ъглополовяща, е и симетрала в тр.АBC (защото е равнобедрен)
Доказахме, че AM=AP и <PAO=<MAO.
=> APO е еднакъв на MAO => PO=MO, <APO=<AMO

<APO=<AMO => <BMO=<CPO

POC е еднакъв на MOB по 1 пр.
1)PC=MB
2)BMO=<CPO
3)PO=MO
=> CO=BO => т.О лежи на симетралата на ВС

Това доказателство, обаче не ми се струва вярно, защото приемам, че т.О лежи на АN, а то точно това трябва да докажа..

low
04-25-2011, 10:24
Math ето ти една 30 задача от втори модул :

Двама братя решили да купят подарък за рождения ден на майка си. На единия брат не достигнали 1/4 от стойността на подаръка, а на другия не достигали 2/5 от стойността му. Те се уговорили да купят заедно подаръка, като всеки заплати половината от стойността му. След покупката им останали 56 лв. Колко лева е струвал подаръкът и колко лева е имал всеки първоначално ? :)

math
04-25-2011, 10:26
Браво math !! Личи си, че си добър по математика :) Само, че ако може да ми обясниш това
1+2a=1 , a=0
1+2a=-1 , a=-1
1+2a=2
1+2a=-2
1+2a=3 , a=1
1+2a=-3, a=-2
1+2a=6
1+2a=-6
1+2a=9, a=4
1+2a=-9, a=-5
1+2a=18
1+2a=-18

0-1+1-2+4-5=-3

защото не го схванах :)

Понеже търсим ЦЕЛИТЕ корени на уравнението, то 1+2а трябва да е точен делител на 18, затова разглеждаме за всички делители на 18 - и положителни и отрицателни.
Така намираме стойностите на а, за които корените на уравнението са цели числа.
Това което се иска е сборът на ЦЕЛИТЕ стойности на а, затова събираме само тях.

Момиче съм. :)

low
04-25-2011, 10:31
Извинявай ! Не знаех :( Благодаря за обяснението, вече ми е ясно :)

awesomesheepy
04-25-2011, 10:31
Аз досега(цялата сутрин,до 12) бях на урок по математика,
утре имам контролна в/у геометрия,и трябва да имам 5.50 или 6.! Точка!

Сега ще поспя,после ще се занимавам само с математиката,
и довечера,ако ми остане някво малко време,ще прегледам урока по история.пффф!
Няма да излизам -.-

math
04-25-2011, 10:56
Ето решението на задачата на low:

Нека подаръкът струва х лв.

На първия не достигнали 1/4 от стойността му, значи той има 3/4.х

На втория не достигнали 2/5 от стойността му, значи има 3/5.х

Решили всеки да даде половината от стойността наподаръка или 1/2.х

Първия дава 1/2.х, остават му 3/4.х-1/2.х=1/4.х
Вторият дава 1/2.х, остават му 3/5.х-1/2.х=1/10.х

Останалите пари са 56 лева :

1/4.х+1/10.х=56
14х=56.40
х=160 лв

Подаръкът е струвал 160 лв.
Първият брат е имал 3/4.160=70 лв, а вторият 3/5.160=96 лв. :)

vannes
04-25-2011, 11:10
math, извинявай нещо съм се объркала :D сега моля за помощ :

1) В разлагането на многочлена 9 +xy - 3x - 3y на множители един от множителите е :
а) х - 3 б)х + 3 в) у + 3 г) х + у .. тука според мен и а и б стават ама отговорът е а)

2) стойността на израза а^2 (а - 1) - (а - 1)^3 при а = 1/2 е рана на :
а) -1/4 б) -1/2 в) 0 г)1/4 .. аз получавам а), а в отговорите е в)

3) кой многочлен не е множител в разлагането на многочлена x^4 - 81 на множители ?
а) х - 3 б) 3 + х в) x^2 - 3 г) х^2 - 9 отговорът е в)

4) След намаление с 10% цената на една стока е а лева. Преди намалението цената на стоката е била :
а) а+10 б) а + 1/10а в) а + 1/9а г) а - 1/10а --> отговор в)

5) Разстоянието между два града А и В е 192 км. В 8часА сутринта от двата града тръгват един срещу друг два автомобила. В колко часА ще се срещнат, ако единият се движи със скорост 75км/ч , а другият - 85км/ч ?
а) 9:12ч б) 9:20ч в) 9:25ч г)9:28ч --> отговор а)

мерси предварително :-)

math
04-25-2011, 11:30
1. 9+xy-3x-3y= 3(3-y)+x(y-3)=3(3-y)-x(3-y)=(3-y)(3-x)=-(x-3)(3-y)
отг.а

2.a

low
04-25-2011, 11:51
Ками знаех как се решава задачата :grin: Просто исках да видя дали ще я решиш и ето, че оправда очакванията ми :) Откъде си ? По колко задачи решаваш, че така добре си ги усвоила ? :) :) :)

math
04-25-2011, 12:02
Попринцип, решавам задачи само когато ми се прииска. Математиката ми е, така да се каже, като хоби. Не виждам смисъл да се мъча с по 100 задачи на ден, ако не ми се решава, правя го само за удоволствие.

vannes
04-25-2011, 12:38
^^ а откъде си ?? ии още една задача имам за теб :D преди тия ги решавах за 30 секунди ама не си спомням как се правиха .. ии ако може да ми я обясниш, защото отговор само не ми върши работа ... и пак мерси предварително
Ако страната на всяко квадратче от мрежата е 1 см, намерете лицето на оцветената част.
Чертежът е това : http://prikachi.com/images/378/3265378L.jpg съжалявам за ужасното качество .

magiie
04-25-2011, 12:44
Може ли да го харесате? :oops:
http://www.facebook.com/pages/Just-Smile-/194787320564759

b0nb0nn
04-25-2011, 13:18
0xxx мн ми е гадноо бе :cry: :cry:
нали разбрахте за катастрофата в Симеоновград..
момчето, на което е била колата / Живко Желев / ми е много добър приятел .. направо съм потресена ;ххх
.. Живко не е лошо момче въпреки, че го познавам от около година, братовчед му също.. просто не знам защо са се качили в колата пияни ;SSS и защо Живко е позволил на Данаил да кара в това състояние ;xxx

Съболезнования на близките на починалите ;(((((((((((((((

MegiBoOm
04-25-2011, 15:50
ЙЕС БЕЕЕЕЕЕ, В СОФИЯ СЪМ! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: НАЙ-ПОСЛЕЕЕЕЕЕЕЕ! 8-)
Малко със закъснение, ама все пак : Христос Воскресеее! :)

magiie
04-25-2011, 15:58
Ето едни задачи за решаване: (тамън ще ми помогнете за домашната ;дд)
http://prikachi.com/images/289/3266289s.jpg
http://prikachi.com/images/298/3266298I.jpg
http://prikachi.com/images/305/3266305d.jpg

kamen971
04-25-2011, 16:22
Ето едни задачи за решаване: (тамън ще ми помогнете за домашната ;дд)
http://prikachi.com/images/289/3266289s.jpg
http://prikachi.com/images/298/3266298I.jpg
http://prikachi.com/images/305/3266305d.jpg
Първите задачи са от книгата на Архимед ,а вторите от учебника на Архимед?Аз тези от учебника съм ги решил ,сега ще ги снимам. :)

kamen971
04-25-2011, 16:34
Това е 6 задача от учебника http://prikachi.com/images/422/3266422L.jpg (извинявам се за чертежа,защото е на ръка),ще докажа и другите ако някой друг не го направи преди мен. :)

magiie
04-25-2011, 16:43
23.Г
24.Б
25.Б
:)

Гледам, че са от тестовите, затова написах само отговорите.Ако са нужни и решенията - кажи и ще ги напиша.

Ами да трябват ми и решенията ;д

kamen971
04-25-2011, 16:53
Това е първата част на 5 задача http://prikachi.com/images/542/3266542d.jpg ,а това е втората http://prikachi.com/images/549/3266549C.jpg :)

kamen971
04-25-2011, 17:16
Това е обосновката на 23 задача :) http://prikachi.com/images/656/3266656Y.jpg ако нещо не е така нека Aras97 да ме поправи,но мисля ,че всичко е наред. :) Сега видях,че съм писал ,че AB е катет ,а не LB.Иначе другото е наред. :)

kamen971
04-25-2011, 17:28
Частично ти е вярно :) До доказването на равнобедрен триъгълник с две бедра по 12 см. Това с тези 48 см откъде идва :-o
Третата страна като числена стойност не ти е известна по никакъв начин.Тя е хипотенуза в правоъгълен ттриъгълник АВС с ъгъл от 30 градуса и като такава е два пъти по-голяма от съответния катет. Значи просто e 2m.
=>P=12+12+2m=24+2m
Аз се стараех да я опиша някак си.Благодаря за рецензията . :-o

math
04-25-2011, 17:53
aras97, би ли написала някоя интересна задачка (като 29,30 от изпита) ? :)

magiie
04-25-2011, 17:54
Мерсии.. :-)

kamen971
04-25-2011, 18:03
aras97, би ли написала някоя интересна задачка (като 29,30 от изпита) ? :)
С удоволствие.Дай ми само няколко минути да поровя из миналогодишните си пробни тестове. :)
Може ли да ми пратиш няколко пробни изпита на меила ми kamen_george@abv.bg. :)

kamen971
04-25-2011, 18:22
Тези,които ми ги прати ще ги изреша!Ще решавам още от книгата за ученика на Архимед,Тестове и за кандидатстване Архимед,сборника на Коала пресс и задачите ,които ми дават от уроците + домашните от училище.Надявам се да се подготвя много добре за изпита. :)

math
04-25-2011, 18:22
За начало една, от типа на 30-та
1. В равнобедрен триъгълник АВС основата е АВ, а ъгълът между бедрата и нея е алфа.AL e ъглополовящата на BAC, a LP е ъглополовящата на ALB. През върха В е спусната права, перпендикулярна на LP, която пресича AL в точка М.Изразете ъгъл АВМ чрез алфа.

След малко ще ти пусна и една от типа на 29-та.
а/4

kamen971
04-25-2011, 18:37
math, не си пазя отговорите... Но мисля,че точно толкова беше отговорът.А аз с няква слонска памет помня повечето решавани задачи от вотри модули миналата година. :)

Камене, нещо странно се получи. Ти ми публикува тук мейла си и аз ти пратих задачите.Сега на лични получих съобщение от теб, с молба да ти пусна тестовете, но мейлът е съвсем друг.Съдържа име на момиче. Нямам идея как е станало подобно оплитане в системата на форума.Който се е разпознал в описанието за пратено съобщение на лични, да знае, че съм го получила и ще пратя тестовете след малко. :)
Ти ми прати тестовете на меила и аз ги получих.Не знам какво е станало аз не съм ти пращал лично съобщение. :shock:

magiie
04-25-2011, 19:05
От толкова много задачи не мога вече и първите задачи от 1-те модули да решавам :lol: --> http://prikachi.com/images/186/3267186U.jpg

theonlyone123
04-25-2011, 19:21
Мале хора ... цяла ваканция си почивах .. само един тест реших по мат .. и майка ми даже вика " почини си , маме , ще се преумориш иначе " .. и наистина си е така .. сега малко поразпуснах и от утре пак се почва :)

math
04-25-2011, 19:26
Аз ли не съм наред или го няма правилният отговор?

magiie
04-25-2011, 19:57
Ами то и аз колко пъти я реших тази задача и все не ми се получава верния отговор :D :D Значи просто е сбъркана..

RY
04-25-2011, 20:31
Арас,може ли да ти пратя имейл на лс и да ми ги пратиш и на мен тестовете..моляяяя :smt050
Иначе до сега учих по физика..Ще постоя на компа до 12-12.30 и лягам.Дано утре да мине добре.Сигурно ще ни връща по биология.Успех и на вас. :-)

zlatit0o
04-25-2011, 20:39
И аз ще ти пратя имейла си на ЛС :]]]

awesomesheepy
04-25-2011, 20:40
И аз ги искам,ако може ^_^
Ще ти пратя на ЛС e-mailа =)

RainbowGirl
04-25-2011, 21:04
На мен пък ми писна от госпожата ми на уроците. Вярно, че с решаване на задачи става работата.. ама за 4 дена да ми даде 140 задачи. :? :o
Аз така или иначе реших само 30. :D Не може само да решавам и да не си почивам. 8-)

RY
04-25-2011, 21:16
Готово,направих си папка с тестове по бел и математика. :D Открих,че имам десетина теста,които съм теглила от помагалото декември месец.Утре след училище,ако нямам много за учене,ще подхвана някой и ще си го решавам.
Лека. :-)

magiie
04-25-2011, 22:42
Офф, трябва да си науча по химия и английски ама вече много ми се приспа ;дд айде лека от мен :smt110

vannes
04-26-2011, 08:09
.Сега на лични получих съобщение от теб, с молба да ти пусна тестовете, но мейлът е съвсем друг.Съдържа име на момиче.
мм това съм аз :D но ти го пратих това лично преди много време , когато беше писала, че ще пращаш тестовете на тези които искат .. чудих се защо не си ми ги пуснала, но явно просто не си получила съобщението :D

айидее днеска пак на даскалоо :( ... вчера пак си смятах бала ... кажете мми че и вие го правите защото имам чувството че полудявам вече :D както и да е получи се 34,640 :---)

П.С. : aras97 може ли да ми пратиш тестовете, ама на cvetina.karaboycheva@abv.bg ? мерси предварително :)

awesomespace
04-26-2011, 08:40
Уф! Снощи писах по математика до 04:00 и си мислех, че днес сме 1ва
смяна и съм спал около 2 часа и накрая разбрах, че сме 2ра и от училище обратно до вкъщи.. :booooomb:
Сега след малко трябва да започвам да се оправям НАНОВО и да тръгвам за училище ;дд
..искам да дойде лятото :smt007

sasec
04-26-2011, 10:57
aras97, може ли и аз да те помоля да ми пратиш тестовете по e-mail? Ама искам по ЛС да ти го напиша.

polssa
04-26-2011, 11:48
Мара, хора.. много рядко вече пиша тук, нямам време... Хващат ме лудите, като си помисля, че до изпита остава само 1 месец :shock: Напраоо мамата си трака :D Някой ако има някви пробни изпити, да праща на емайла - poli_730@abv.bg , много ще съм му благодарна. Ще се опитвам да пиша по- честичко тук, чее май само вие ме разбирате :D Отивам да зубкам :smt003 :-| :-) :-)

polssa
04-26-2011, 12:02
... вчера пак си смятах бала ... кажете мми че и вие го правите защото имам чувството че полудявам вече :D както и да е получи се 34,640 :---)

Не си единствената, споко :-D ... Браво за бала, завиждам ти почтено :) :D

magiie
04-26-2011, 12:17
Неска мина супер :grin: С класния обсъждахме къде ще ходим на другарската.. ии имаме 2 варианта:
- на планина, в хижа "Без Бог"
- на Приморско

За утре имам да уча само по физика..
(йес бе, утре нямам математика)

kamen971
04-26-2011, 12:26
Неска мина супер :grin: С класния обсъждахме къде ще ходим на другарската.. ии имаме 2 варианта:
- на Приморско

Как се радваш ,че нямаш математика :D ,а аз я обожавам.Днес ни върнаха тестовете по БЕЛ. за вид и наклонение на глагола,имам 5,68 заради 2 грешки. :shock:

magiie
04-26-2011, 12:28
- на Приморско

Как се радваш ,че нямаш математика :D ,а аз я обожавам.Днес ни върнаха тестовете по БЕЛ. за вид и наклонение на глагола,имам 5,68 заради 2 грешки. :shock:
Божееее.. аз я мразя от дъното на душата си :evil: ;dd

MegiBoOm
04-26-2011, 14:40
Здравейте, някой би ли помогнал с тези задачки, че нещо не мога да ги реша:
http://prikachi.com/images/307/3269307S.jpg
http://prikachi.com/images/308/3269308T.jpg
http://prikachi.com/images/309/3269309u.jpg
http://prikachi.com/images/310/3269310c.jpg
http://prikachi.com/images/311/3269311f.jpg
http://prikachi.com/images/318/3269318w.jpg Моля ви, много ми е спешно и ще съм много благодарна на отзовалите се! (:

kamen971
04-26-2011, 14:45
Тъкмо сега си научих ,но ще ги реша . :)

ssapee97
04-26-2011, 14:48
Здравейте току що се регнах защото попаднах на този форум и ми се стори интересен. :)

awesomesheepy
04-26-2011, 14:49
имам 5.25 по литература(но се очакваше,поради непредаден план..гадост)
имам и по английски - 4.46 ..АДСКИ МЕ Е ЯД!АДСКИ!
съвсем за малкоооооооооооо...
:booooomb:

ssapee97 добре дошъл!^_^

RY
04-26-2011, 14:57
http://prikachi.com/images/318/3269318w.jpg Моля ви, много ми е спешно и ще съм много благодарна на отзовалите се! (:
Погледнах само първата-ъгъл ДАЦ ще е равен на АЛБ защото са кръстни..оттам триъгълник АЛБ е равнобедрен,значи АБ=ДЦ=7 и от там може да се намери обиколката..ъгъл Б ще е 180-алфа и ъгъл Д ще е толкова..от триъгълни АЛБ се намира алфа...само за височините не знам как :( ..това е накратко нахвърлено дано да си ми разбрала..другите ще ги погледна
Силве,какви са тези оценки 4,46 :shock: ....а няма ли 4,4924391 :?
Ебаси учителите..
Неска контролната по физика мина гадно...ще имам или 4 или 5,ама се пак я мразя тая физика. 8-)
По биология имам 6 и по английски на изпитване. :grin:
Правих един първи модул на тест и имам 50 точки от 65...според вас това добре ли е като за сега..Като се има предвид,че го правих докато гледам телевизия,а и за 45-50 минути и не си проверих..бързах много.Ама за сега смятам,че е добре.

kamen971
04-26-2011, 14:59
Това е периметърът на на успоредника в първия линк http://prikachi.com/images/393/3269393e.jpg . :)

kamen971
04-26-2011, 15:04
За последните задачи не мога да ти помогна :? ,защото не сме взели правоъгълник ,но мисля ,че в пред-последния линк разстоянието е 3 или 4,5.

RY
04-26-2011, 15:08
Втори линк: Доказваш,че триъгълниците МОD i BOQ са еднакви
1.ъгъл BOQ=DOM (vruhni)
2.BO=DO (ABCD usp.)
3.MDO=OBQ (krustni)
следователно са еднакви по втори==> MO=OQ

math
04-26-2011, 15:10
На предпоследната:

понеже ABCD е правоъгълник - АО=BО=CО=DО
---- тр.АBО - равнобедрен => OE освен височина и медиана => AE=BE=6 sm
---- BOC- равнобедрен => OF освен височина и медиана=> BF=CF=4,5 sm

OEBF правоъгълник(Защо?) => OF=BE=6, OE=BF=4,5 sm

musiic
04-26-2011, 15:11
Някой би ли ми помогнал с тези преходи по химия? :(
http://i298.photobucket.com/albums/mm264/ser4e_2802/Bee006o.jpg?t=1303830670
Благодаря предварително. :)

vannes
04-26-2011, 17:55
^^ нещо на китайски ли каза? ;дд
П.С. : polssa , ти ми спасяваш живота !! вече си помислих, че полудявам :D .. за бала ми завиждай ако искаш ама ей сега на пробния по мат нищо не съм направила на втория модул, защото се паникьосах ... като се прибрах се сетих всичко, ама беше вече късно ... смятам (ако ме пуснат де) в сряда и четвъртък преди 27 да не ходя на даскало, а вместо това в сряда якоо учене, а четвъртък - релаксс пълен ... аа върнаха ни преразказите от класното и имам 25 от 25 точки !! :grin:

magiie
04-26-2011, 18:11
^^ нещо на китайски ли каза? ;дд

:razz: и за мен химията е все едно ми приказват на китайски ;д

vannes
04-26-2011, 18:16
^^ само химията ?? ;дд при мене и физиката и руския и историята ;дд (да знам, тъпа съм ;дд)

zlatit0o
04-26-2011, 18:26
:razz: :razz: :razz: И на мен химията ми е като китайски.. от началото на годината нищо не съм пипнала.. хубаво, че умни хора от моя клас да ми подсказват на тестовете :D :razz: :razz:

RainbowGirl
04-26-2011, 18:27
Моля ви се, не ми говорете за история, химия и физика. :lol:

zlatit0o
04-26-2011, 18:30
:lol:

Забравих да си опиша деня..
Беше мн як ден .. :D Нямам оценки..
Утре не учим щото имаме патронен :grin:

RainbowGirl
04-26-2011, 18:35
:lol:

Забравих да си опиша деня..
Беше мн як ден .. :D Нямам оценки..
Утре не учим щото имаме патронен :grin:

:D И ние имаме патронен.. първа смяна сме, а концертът е в 17:00ч. ама пак няма да учим.. :grin:

awesomesheepy
04-26-2011, 18:37
Химия и Физика SUX!
#-o #-o #-o

Ох,нямам търпение!Утре минава,ииииииииииии ЕКСКУРЗИЯ!ЙЕС ВЕ!

Wanderer1
04-26-2011, 18:56
Някой би ли ми помогнал с тези преходи по химия? :(
http://i298.photobucket.com/albums/mm264/ser4e_2802/Bee006o.jpg?t=1303830670
Благодаря предварително. :)

Пиша ги както си ги номерирала, но някои не знам как са:
1. H
2. Ag
3.K
4.Fe
5.Na
6.не знам
7.H20 - вода
8.K
9.мисля, че е O
10. не знам

Мисля, че така са химичните елементи, ама sorry, ако съм сбъркала. Сложи си индексите, където ги има, щото във форума много трудно се пишат формули :D