PDA

View Full Version : ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 36

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30

nachossr
05-18-2017, 22:06
Очаквах ива да е по-стихотворенчеста, уви

Дори в съзнанието ми беше като няква фенка на Далчев :D Хвърляш пръст по хората и гледаш зимни спортове...

След като ми се наложи да гугълна какво ми се падна на матурата, защото нямах никакъв спомен, видях че е "Гераците" и се сетих как не го бях чел. Изкарах над 5,50 на тази матура, 5,64 или нещо такова. Също така почти не бях учил. Смисл сравнено със средностатистическия човек, изкарал подобна оценка, моето учене на нищо не прилича. Бях ходил на няколко урока и то само защото майка ми настояваше и то заради граматиката ми. Малко ми е през кура как пиша и не понасям пълен и кратък член. Намирам ги за леко безсмислени. В английския с едно "the" къде къде по-лесно е. Подлог и сказуемо, бляк.

Стихотворенията и лириката като цяло винаги са ми допадали повече. Мисля, че основната причина е дължината. Имайки предвид, че не успях да прочета "Под игото", защото ми доскуча, а такива неща като светилника, тютюна и кво беше онова третото, дори през акъла не ми е минавало да ги чета. Гледах светилничето на театър и ако трябва да бъда честен не ми хареса... Но пък гледах и "Гео", което ми хареса на боклук. Септември ми е едно от любимите дълги неща :D :D

В стихотворенията виждам много повече творчество сякаш, нищо че не понасям коврата Багряна. Просто като прочетох нещата ѝ и като разбрах историята каква е, веднага я анатемосах. То пък взе, че се случи и даскалката ни да не я харесва, та в часовете беше див trashtalk колко морално нищожна е :D :D

Съгласен съм, че системата е малко скапана и ѝ трябва освежаване. Но не съм съгласен за останалото с авторите - тоя е скучен, оня е скучен. На мен Далчев ми беше скучен, защото не виждах нищо смислено - описваш няква обстановка, голяма работа. В тези на Дебелянов, например в "Един убит", има толкова много смисъл, толкова много творчество някак.Просто е богато. Не всеки може да види това, разбира се. На Вапцаров също са прекрасни повечето. "Песен за човека", стига, тва е факан шедьовър.

Не смятам, че нивото ни на осъзнатост съвпада с темпа на взмане на произведения. Решенията са 2, или да се работи върху развитието на индивидите, или да се промени програмата по наличното развитие.
Например, не знам колко от вас са чели "Дервишово семе" или са го имали в учебниците. Мисля, че се учи към 5-6 клас. Тва разказче ли е, кво е, има тоооооооооооолкова много смисъл, който ти просто на тази възраст нямаш никакъв шанс да разбереш, защото просто акъла ти не е там. Мога да заложа пари, че половината население между 18 и 45 годишна възраст няма да вдене за житейския урок, който може да получи. Тва е такова някво ground breaking, ако успееш да го вденеш в 5-6 клас, че ти се ебава психиката направо. Или пък "Малкият принц", Иисусе, в тази малка прекрасна книжчица има по-добри уроци отколкото в Корана, ебати. Изобщо не е за времето, в което го четем. Или пък Смирненски - учихме "Братчетата на Гаврош" наизуст. Толкова тегаво ти става като ги четеш, с такава мъка е заредено цялото нещо. Има още някви произведения, за които не се сещам в момента, но със сигурност си спомням емоционалната драскотина, която е останала в съзнанието ми.

Мисля, че това, което се учи трябва да е комбинация между забавно и поучително и дълбоко (deep). Трябва да се вкара Хари Потър и LotR, както и примерно Шерлок Холмс. Някви такива класики, защо не и книга за огън и лед, ебати. Дайте на децата това, което искат. Покажете им световете, които ти дава литературата и размислите, които може да породи. Сложете Ботев, сложете още автори, които са писали за освобождението на техните нации или общества, заложете идеята за свободата като цяло, моралния аспект, какво е да си свободен, защо е важно да си свободен, трябва ли да си свободен, какво става ако не си свободен. Какво се прави в света, как да бъдеш мъж, как да бъдеш жена, как да бъдеш изобщо. Когато четеш трябва да ти е интересно, трябва да те грабва, трябва да създава нов свят. Аз имам чувството, че тва ми беше отнето, все едно някой ми го открадна, просто защото не можех да намеря какво ми се чете и процеса се случваше насила, защото трябваше да чета за училище, трябваше да чета за това или за онова, и момента с "искам да чета" повечето пъти се губеше. Това не трябва да става с идните поколения, защото литературата е ценна, тя е шибано съкровище, за което на никого не му пука или дори да му пука не го оценява достатъчно.

енд оф рант

успех на тези, които няма да спят тази нощ от притеснение

Много съм съгласна с последния абзац :)

Ewok
05-19-2017, 06:28
@Ракши

Това, че произведенията са остарели, е едната страна. Има някои, които просто трябва да се учат, колкото и да не са "с нас" (пр. Немили-Недраги, което за мен е 100 пъти по-добро от "Под игото", както и още няколко подбрани възрожденски). Проблемът е, че учителките масово не могат да ти ги представят грабващо и така че да искаш да ги прочетеш. Та то дори те не подхождат с ентусиазъм, а и повечето тръгват все едно учениците са им врагове и "айде да минат и тея", какво остава някво 15-годишно лапе да си каже, че това е интересно и ще го направи. Проблемът е двустранен. Но съм съгласна, че програмата има нужда от освежаване.

Иначе колкото и да не ми се ще да го призная, май и аз мисля, че членуването е излишно в този си вид (понеже не е естествено развито с езика). Но пък това да можеш да различиш подлог от пряко допълнение примерно си е важно и то не само за писането на някакви есета.

пп. На мен лично тематиката на "Септември" ми е тегава и идеологическа и колкото и да е добро не съм убедена, че има място в учебниците.

haritov
05-19-2017, 06:35
не знам защо всеки на 19г си мисли че високата оценка значи добро бъдеще

относно матурата тя не е нещо страшно просто е вид стратегия за следващата стъпка

но спокойно сега не само приемат идиоти но и дават дипломи на идиоти казвам го от личен опит така че споко

и идиоти да сте пак ще станете вишисти

Ewok
05-19-2017, 07:45
но спокойно сега не само приемат идиоти но и дават дипломи на идиоти казвам го от личен опит така че споко

<3

haritov
05-19-2017, 07:47
<3

:-)

Ivaaaaa
05-19-2017, 09:04
Ракши, ного пъти (май) съм споменавала, че не харесвам да чета стихотворения. Една от причините е, щото са кратки. Не е ли роман, който да ме потопи в чужди животи и да ме запознае с невероятни герои, не ми го предлагай. Дори разкази не чета, защото не може да се постигне дълбочина.
*нали казах, че харесвам далчев :s

Айде, честито. Йовков се падна. Супер лесно. Късметлии : |

Lilanda
05-19-2017, 09:35
УБИХ ГИИИИИ!!! Говорих с госпожата си, разказах й какво съм писала и каза, че на 41-ви нищо чудно и пълен брой точки да ми дадат. Направо ги изядох!

Rakshy
05-19-2017, 10:33
@Ракши

Това, че произведенията са остарели, е едната страна. Има някои, които просто трябва да се учат, колкото и да не са "с нас" (пр. Немили-Недраги, което за мен е 100 пъти по-добро от "Под игото", както и още няколко подбрани възрожденски). Проблемът е, че учителките масово не могат да ти ги представят грабващо и така че да искаш да ги прочетеш. Та то дори те не подхождат с ентусиазъм, а и повечето тръгват все едно учениците са им врагове и "айде да минат и тея", какво остава някво 15-годишно лапе да си каже, че това е интересно и ще го направи. Проблемът е двустранен. Но съм съгласна, че програмата има нужда от освежаване.

Иначе колкото и да не ми се ще да го призная, май и аз мисля, че членуването е излишно в този си вид (понеже не е естествено развито с езика). Но пък това да можеш да различиш подлог от пряко допълнение примерно си е важно и то не само за писането на някакви есета.

пп. На мен лично тематиката на "Септември" ми е тегава и идеологическа и колкото и да е добро не съм убедена, че има място в учебниците.

защо пък да трябва да се учи, което и да било от двете

то е също толкова идеологическо, колкото и Септември

ако е на културно ниво с цел да видиш как е било тогава и да е история в час по литература, добре, тогава може, ама иначе не виждам нищо задължително

RiB
05-19-2017, 10:52
Признавам си... получих шанс и го опропастих... нараних я отново и това е краят... казва, че си е намерила друг... и изпуснах перфектното за мен момиче... браво на мен. Може би не ми е било писано да си имам някой и да съм щастлив до края на дните си... ще се примиря и повече няма нито да търся, нито да се връзвам на някоя... всичко е интереси :( За мен любов не съществува. Знам, че изказването ми е прекалено крайно, но... бях всички нюанси... но явно не в правилното време с правилното момиче. Тъжно!

Rakshy
05-19-2017, 10:52
аз съм дъното бате :D :D :D

LoadRunner
05-19-2017, 11:08
Разберете колко сме малки и нищожни
https://www.youtube.com/watch?v=Iy7NzjCmUf0

Това е толкова депресиращо, да разбереш че нищо особено няма да ти се случи защото си ограничен от скоростта на пътуване.
С нашето развитие официално отдавна е приключило. Можем само да гледаме тъжно в открития космос и да си мечтаем.
(За който не знае какво е светлинна година, светлината изминава 300 000км/сек., сметнете колко секунди има в годината и ако се движи 1 година колко километра са това. Просто да разберете какво означава това "светлинна година".)
(Също така имайте предвид че "наблудаваната вселена" е това което НИЕ можем да видим, зад това което можем да видим има безкрайно много от същото което можем да видим в наблюдавателния обсег.)
(Във вселената задължително има много живот, просто е "нечовешки" далече за намиране, с други думи невъзможно е да го открием както и той нас. Оставаме си сами и на спокойствие)

Rakshy
05-19-2017, 11:22

Това е толкова депресиращо, да разбереш че нищо особено няма да ти се случи защото си ограничен от скоростта на пътуване.
С нашето развитие официално отдавна е приключило. Можем само да гледаме тъжно в открития космос и да си мечтаем.
(За който не знае какво е светлинна година, светлината изминава 300 000км/сек., сметнете колко секунди има в годината и ако се движи 1 година колко километра са това. Просто да разберете какво означава това "светлинна година".)
(Също така имайте предвид че "наблудаваната вселена" е това което НИЕ можем да видим, зад това което можем да видим има безкрайно много от същото което можем да видим в наблюдавателния обсег.)
(Във вселената задължително има много живот, просто е "нечовешки" далече за намиране, с други думи невъзможно е да го открием както и той нас. Оставаме си сами и на спокойствие)

Рънър, по-тъжното е, че не можем да комуникираме с нищо, защото Вселената се разширавя по-бързо от скоростта на светлината. Това ми пръсна мозъка онзи ден като го научих, защото винаги учим, че светлината е най-бързото нещо, но всъщност светлината е най-бързото нещо във вакуума, това, което не е светлина се движи по-бързо от светлината.

NomNomNom
05-19-2017, 11:37
Успех 12ти клас!
Кой къде кандидатства и какво?

Lilanda
05-19-2017, 11:40
Успех 12ти клас!
Кой къде кандидатства и какво?

То май съм само аз. НБУ, информатика (сиреч софтуерно инженерство).

AnarchyBoy
05-19-2017, 11:43
Успех на зрелостниците и да качите после пиянски снимки от баловете..

LoadRunner
05-19-2017, 11:44
Рънър, по-тъжното е, че не можем да комуникираме с нищо, защото Вселената се разширавя по-бързо от скоростта на светлината. Това ми пръсна мозъка онзи ден като го научих, защото винаги учим, че светлината е най-бързото нещо, но всъщност светлината е най-бързото нещо във вакуума, това, което не е светлина се движи по-бързо от светлината.

Значи, на мен ще ми е напълно достатъчно (както и на човечеството) да можем да скокнем до всяка една точка на "наблюдаваемата вселена" за да я проучим. След като го направим ще знаем достатъчно за абсолютно цялата вселена която може да съществува, защото може да се приеме че всичко съществуващо и което не виждаме е просто многократна реплика на това което наричаме "наблюдаваема вселена". Да не забравяме че всички планети както и нашата са създадени от едни и същи неща пръснати в космоса, минерали/газове. От това може да се заключи че всичко в космоса е едно и също НО репликирано до безкрайност. Така че да изследваме "наблюдаваемата вселена" би било напълно достатъчно.
Не мисля че това е възможно нито от хора нито от извънземни, и то не само сега, но и абсолютно никога защото ние сме материални същества живеещи в материален свят изграден от материя на която сме достигнали и извлякли максималните потенциали. Просто е, ние пътуваме чрез изгаряне на гориво.
Някой трябва да измисли пътуване по-бързо поне 100 пъти от скоростта на светлината за да продължим развитието си.
Ако не знаете има планета като земята KEPLER186F с малката подробност че е на 500 светлинни години (всеки с висше образование може да си създаде представа за това разстояние на база това че знае с колко човешки км. се движи светлината за 1 секунда)

LoadRunner
05-19-2017, 11:51
Нищо не краси така една жена както грозната и приятелка.
Поздрав за всички които слушат радио фреш в момента.

NomNomNom
05-19-2017, 11:51
То май съм само аз. НБУ, информатика (сиреч софтуерно инженерство).

Супеер, фенка съм на НБУ. Успех

haritov
05-19-2017, 11:57
Айнщайн е мислел,че няма невъзможни неща. Дори е развил теория за това как да се пътува по-бързо от светлината,но като е разбрал ,че по този начин се прави времеви скок просто е решил да унищожи целия си труд. И всичко това защото е видял какво е станало с ядрената бомба. Самия той е знаел,че човека не достатъчно развит за подобно нещо,но ако питате мен все още не е развит.
И преди да ми кажете,че съм идиот в Церн доказаха,че всичко това е възможно. Мързи ме да пиша просто,но да кажем,че при температура по-ниска от -273 градуса материята вместо да спре съществува тя започва да отделя свръх енергия което
прави възможно всичко това.
Та това връща към първата цел на Айнщайн ''студения ядрен синтез'' един много неуспешен експеримент,но поне е открил как да разделя атома :D

Студения ядрен синтез има цел да раздели атома и след това да го възстанови,така да кажем генератор с големина на кибритена кутийка да може да захрани планетата.

LoadRunner
05-19-2017, 12:10
Ми че аз това казах, че не сме развити, но и няма да се развием ако някой ме пита точно заради това че вече сме извлекли максимум потенциала от заобикалящия ни материален свят, ако ни попадне нещо ново като материя сигурно ще го развием. Ама как да се сдобием с него и какво би било то? Това е въпроса. А колкото до Айнщайн точно той май е бил този дето е казал че хората са длъжни да развият нова технология за пътуване иначе си оставаме на нищожно ниво на развитие.

Имаше някво фантастично научно клипче че бъдещия кораб- интерстелър който ще пътува със скоростта на светлината ще е огромен и около него може да има голям адронен колайдер. Хубу но от какъв материал ще бъде създаден след като се знае че познатите ни метали няма да издържат, и другия проблем ще бъде ако засилиш нещо със скоростта на светлината как ще го спреш. Та там се предполагаше че едно такова пътуване ще бъде абсолютно планирано като траектория и по време, и че след като се засили тоя кораб и почне да си пътува, обратната тяга която би трябвало да го спе щяла да се включи няколко години преди да си достигне дестинацията. С други думи- натискаш спирачката и спираш след 10 години.

haritov
05-19-2017, 12:27
развитието ни е на такова ниво че първо създаваме оръжие и после нещо полезно

AnarchyBoy
05-19-2017, 12:32
Е нали точно това се опитват да направят в ЦЕРН с "божията частица" (aka антиматерия). Както каза ракши светлината не е най-бързото нещо във вселената и това се дължи на факта, че тя има маса.. масата й е 0 %, но все пак има маса. (Не съм физик, не мога да си го обясня, но е така и е доказано, не е само теория.)
Докато това, което не е светлина се движи по-бързо...
Хората живеят в 4 измерения, 3 физични, 4тото само го усещаме, не го виждаме..
1. Височина
2. Широчина
3. Дължина.
4. Време (само усещаме как тече, не можем да го уловим и покорим, не можем да го видим или докоснем.)

Предполага се, че времето като измерение лежи на една и съща матрична повърхност както и измерението "пространство"
С достатъчно енергия има начин този повърхност да се огъне до степен, пътят от точка А. до точка Б. да не е в права линия, а в процеп. (тогава междузвездното пътуване, ще е постижимо и мигновенно), проблема е, че нямаме толкова енергия с изключение на антиматерията която е мега свръх супер нестабилна за сега...

А според мен, други интелигентни същества вече са развили междузвездното пътуване и са ни посещавали.... - няма как на толкова различни места по Земята, едновременно (когато е било невъзможно да имат каквото и да е било общо заради невъзможното пътуване) да се зародят култове и религии и на всичките главното добро да идва от небето... Няма религия на земята, в която бог да не идва от небето.. Отделно теориите за пирамидите, стоун хендж, великденските острови и прочие, говорят за развита дори по-модерна от днешната технология..

haritov
05-19-2017, 12:37
Е нали точно това се опитват да направят в ЦЕРН с "божията частица" (aka антиматерия). Както каза ракши светлината не е най-бързото нещо във вселената и това се дължи на факта, че тя има маса.. масата й е 0 %, но все пак има маса. (Не съм физик, не мога да си го обясня, но е така и е доказано, не е само теория.)
1. Височина
2. Широчина
3. Дължина.
4. Време (само усещаме как тече, не можем да го уловим и покорим, не можем да го видим или докоснем.)

Предполага се, че времето като измерение лежи на една и съща матрична повърхност както и измерението "пространство"
С достатъчно енергия има начин този повърхност да се огъне до степен, пътят от точка А. до точка Б. да не е в права линия, а в процеп. (тогава междузвездното пътуване, ще е постижимо и мигновенно), проблема е, че нямаме толкова енергия с изключение на антиматерията която е мега свръх супер нестабилна за сега...

А според мен, други интелигентни същества вече са развили междузвездното пътуване и са ни посещавали.... - няма как на толкова различни места по Земята, едновременно (когато е било невъзможно да имат каквото и да е било общо заради невъзможното пътуване) да се зародят култове и религии и на всичките главното добро да идва от небето... Няма религия на земята, в която бог да не идва от небето.. Отделно теориите за пирамидите, стоун хендж, великденските острови и прочие, говорят за развита дори по-модерна от днешната технология..

божествената частица е бозон а бозоните не са антиматерия

антиматерията унищожава материята и обратното все тая така или иначе доказа съществуването на антиматерия

ама виж сега оная малка частица неутрино е нещо много интересно разучи въпроса

AnarchyBoy
05-19-2017, 12:46
Мм ся ми стана интересно.. :D

LoadRunner
05-19-2017, 12:52

[/B]
Възможно и малко вероятно заради липсата на повтаряемост и доказателства.
Да са се появили пак иначе не съществуват! Остава си за тяхна сметка.
Между другото глобалния вариант или теория че ако някога дойдат извънземни те ще са агресивни защото ще искат да вземат природните ни ресурси отпада защото материали като нашите има навсякъде из космоса на необитаеми планети (това беше само вмятане)
Това за процепите са глупости, ако ще се лети ще е по "права линия" от А до Б, няма как иначе.

Rakshy
05-19-2017, 12:55
1. Височина
2. Широчина
3. Дължина.

не съм сигурен, че е антиматерия, по-скоро е тъмна материя, поради факта, че не взаимодейства със светлината и затова не можем да го видим туй нещо. И тва от ЦЕРН, експеримента, на практика мисля, че разнищи string theory-то с откриването на новите частици. Примерно и неутриното е бая интересна частица, за която никой нищо не казва, а малко хора знаят

тази част от науката е толкова далечна за хората, че чак е малко странно

днес в едната ми лекция попитах нещо за религията,за да му чуя мнението и докато говорехме имаше едно момиче, което има някви руски корени, която стоеше и махаше глава как сме някви богохулници и най-интересното е, че беше анти-дарвин

Това го намерих за меко казано абсурдно, да стоиш и да клатиш глава и да твърдиш, че тва е просто теория и не значи нищо.... Потрес, чуек.

Другото, което е - разликата между човека и шимпанзето е 2% някъде в генетичния код. Най-умното шимпанзе може би знае жестомимичен език и успява да изрази някви неща. Това го може малко човече. Човешко дете на 3 годинки вече е по-умно от най-умното шимпанзе. Ако дойде извънземно, което има 2% разлика в генетичния код от нас, неговото дете ще е като мини Айнщайнче и ще решава задачи по квантова физика за ташак :D :D Представете си тогава голямото извънземно колко умно ще е и какви неща ще може да прави...

Rakshy
05-19-2017, 12:58
хах, сега видях, че и харитов спомена неутрино :Д

в някой от тези фейсбук страниците като IFLScience май бяха споделили, че са успели да дадат нещо като метални свойства на водородни атоми. Нямам представа как и дали изобщо е възможно, но ако нещо такова стане, то би следвало, че може би ще имаме ултралеки сплави, което рано или късно ще доведе до ултралеки кораби

чат пат е хубаво да мечтаеш :D

AnarchyBoy
05-19-2017, 12:59
Всъщност точно това е една от основните идеи на кванотвата механика и ядрена физика..

Вземи един бял лист а4. В горният край.. Напиши А и надраскай една хубава дебела точка до буквата, сега в долният край напишити Б и надраскай една хубава дебела точка...
Най-бързият път от точка А, до точка Б. не е като просто начертаеш една права линия между тях..
Като се има предвид, че листът е пространството... Просто свий листа и прокарай химикала през едната дебела точка в другата, след като химикала премине.. отпусни листа.. воала.. най-бързият път от точка А, до точка Б, не е в права линия, а в изкривяване на пространството..

LoadRunner
05-19-2017, 13:00
Представете си тогава голямото извънземно колко умно ще е и какви неща ще може да прави...

не мисля че ще се стигне до левитация
това е налудничево дори и да използваме 100% мозък в бъдеще

AnarchyBoy
05-19-2017, 13:03
не мисля че ще се стигне до левитация
това е налудничево дори и да използваме 100% мозък в бъдеще

Това за мозъка и 7 до 10-те % е глупост, ползваш си 100 %.. той иска да каже разлика в генетичния код, не използваемост на мозъка в %.

LoadRunner
05-19-2017, 13:04
Всъщност точно това е една от основните идеи на кванотвата механика и ядрена физика..

Вземи един бял лист а4. В горният край.. Напиши А и надраскай една хубава дебела точка до буквата, сега в долният край напишити Б и надраскай една хубава дебела точка...
Най-бързият път от точка А, до точка Б. не е като просто начертаеш една права линия между тях..
Като се има предвид, че листът е пространството... Просто свий листа и прокарай химикала през едната дебела точка в другата, след като химикала премине.. отпусни листа.. воала.. най-бързият път от точка А, до точка Б, не е в права линия, а в изкривяване на пространството..

това ме съсипва
такива работи не бих чел
глупости просто
няма такива аналогии с листи хартия, направи аналогия с нещо което прилича на космос а не с 2D лист хартия който ти самия контролираш, да беше казал "Вземи една тъмна вагина.. и тнт"
по-щях да разбера че би било реципрочно

AnarchyBoy
05-19-2017, 13:09
https://www.youtube.com/watch?v=o2o2-k3kM6A

"Science fiction is an existential metaphor that allows us to tell stories about the human condition
Isaac asimov once said.
Individual science fiction stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today- but the core of science fiction, its essence, as become crucial to our salvation if we are to be saved at all.

:smt007

Ewok
05-19-2017, 13:11
О, сега видях, че се е паднала Албена. прекрасно, много харесвам Йовков и много исках на нашата матура да се падне той

AnarchyBoy
05-19-2017, 13:12
това ме съсипва
такива работи не бих чел
глупости просто
няма такива аналогии с листи хартия, направи аналогия с нещо което прилича на космос а не с 2D лист хартия който ти самия контролираш, да беше казал "Вземи една тъмна вагина.. и тнт"
по-щях да разбера че би било реципрочно

Това се опитвам да ти обясня, нямаме достъп до измеренията "време" или "пространство", но се предполага както всички измерения (много са), дори както и 3те в които живеем.. всички измерения са легнали върху няк'ва матрична повърхност.. било то височина, дължина, широчина... дори времето лежи някъде.. извън нашите три измерения.. ако искаш да постигнеш междузвездно пътуване трябва да усвоиш тези 2 измерения.. тогава измерението пространство ще придобие "2Д" вид и ще може да се манипулира.. hence да се изкриви до толкова, че да минеш от тук, до там.. за 0 секунди (буквално)

Концепцията може да ти е позната още и като warp drive или instance teleportation. като Телепортация вече има... телепортират атоми..

haritov
05-19-2017, 13:48
единствения начин по който доказваме времето е това че стареем и часовника

NomNomNom
05-19-2017, 13:53
О, сега видях, че се е паднала Албена. прекрасно, много харесвам Йовков и много исках на нашата матура да се падне той

Ти не ми ли чете един разказ Боряна
Веднъж

AnarchyBoy
05-19-2017, 13:53
единствения начин по който доказваме времето е това че стареем и часовника

Именно ;д

Не можем да го видим или докоснем.. Само усещаме ефектите му

PathToOuroboros
05-19-2017, 15:12
Принципно учените смятат, че връщането назад във времето е невъзможно и до някаква степен е така, поне в смисъла на връщане както човек е в даден момент в някой, където е бил по млад.. Дори да е възможно в физическия смисъл, съществуват редица парадокси, на които просто не могат да бъдат дадени отговори, но в смисъла на пренасяне човешката същност, ум или душа назад във времето, може би има начин..

Снимките примерно са вид портали към миналото и един от начините, чрез който умствено можем да се пренесем от където сме, където сме били и да се докоснем отчасти до чувствата и мислите, който сме имали в дадения момент, а това е вид пътешествие назад във времето.

Един начин да пътуваме назад във времето е ако създадем достатъчно убедителен и сложен симулатор, който да използва нашите спомени и да пресъздаде всички и всичко, достатъчно убедително, за да можем да направим каквото ни се е искало да направим, а това е нещо, което науката може да постигне и ще постигне евентуално..

Освен това е напълно възможно да залъжеш мозъка, че е изживял цял живот, а всъщност да са минали просто 30 минути, защото възприятието на времето донякъде зависи от факторите, който наблюдаваме във всеки даден момент и например ако затворим някой за достатъчно време в тъмна звуко изолирана стая, той ще загуби възприятие за времето и като мине достатъчно за него 2 - 3 дена ще му се струват като 2 - 3 седмици..

Сега си представете симулатор, където може да изживеете пълноценно хиляди животи, преди вашия истински да е приключил, да изживеете абсолютно всичко, което сте искали и то сравнително безопастно, досущ като видео игра.. Ако паднете от планината, която изкачвате, просто се материализирате до нея и можете да опитате пак и тъй като симулатора симулира движенията реалистично, мозъка изгражда тези връзки на всичко научено и ако решите да се върнете в "Истинския" свят, вие ще имате тези умения и въобще всичко научено ще бъде вече изградено или поне с някаква основа..

Но хей.. На всеки 2 - 3-ма дето създават чудеса и материализират мечтите ни се падат 20 - 30 хиляди мъже дето единственото нещо, което искат е да мушнат оная си работа в която и да е.... Сякаш ако се захванем не можем да създадем нещо дори по добро от това да правиш секс .. Приятно е, но на всяко 1 приятно изживяване с такава има 30 дето все едно правиш секс с матрака... После трябва да се съобразяваш с фантазиите си и че ако ги споделиш, може да те гледа като извънземно... После мрънканията и емоционалния стрес и накрая нищо чудно, че има хора, който са се захванали и в близките 10 години ще имаме ефективен заместител на реалната връзка. Смисъл така де... Ако истинското беше толкова страхотно и всеки имаше достъп до него, никой нямаше да иска да го замести или промени, но за радост след време динамиката на човешките връзки, ще бъде МНООООГо различна и всеки ще може да има каквото си иска, без багажа и тормоза

Rakshy
05-19-2017, 15:30
сега тоз над мен не искам да го чета щот пак ще има нещо женомразко в цялата писаница :Д

AnarchyBoy
05-19-2017, 16:05
И ти ли не го четеш? 8-)

Ivaaaaa
05-19-2017, 16:09
Не знам как, но мога да чета с един поглед върху цялото. И, да. Човекът още си мечтае за жената-киборг.

Ivaaaaa
05-19-2017, 16:28
И какво доказват думите ти? Не съм прочела нищо информативно и научно. Най-малкото, ако щеш - логично.
Сигурно е кофти да си на сухо цял живот. Ето на какво избива, драги съфорумници. Започваш да бленуваш да те "обича" изкуствена, биологично неактивна материя.

corbV2
05-19-2017, 16:41
Но хей.. На всеки 2 - 3-ма дето създават чудеса и материализират мечтите ни се падат 20 - 30 хиляди мъже
:lol:
Извинявай, ти какво създаде, докато сереш малоумщини във форума по цял ден? Или това е великото ти постижение, да ни отваряш очите? :lol:

Lilanda
05-19-2017, 16:48
Ама никой не отрази, че ги убих. :(

Ivaaaaa
05-19-2017, 16:49
Не мога да имам и капка респект към човек, който пише толкова, толкова неграмотно.
Не знам защо продължаваш да твърдиш, че има научни неща в писаниците ти, когато всъщност са един неграмотен космополитън.
И ще бъда откровена. Когато мастурбираш чувстваш ли удовлетворение? Не? Думата е по-скоро облекчение, което трае няколко мига. Нищо не може да се сравни с чувството да правиш секс, защото си желан. Дори не споменавам чувства като любов, а чисто хедонистично изпразване. Никога не бих правила секс с нещо, което няма емоции, защото мамка му, дори ръката ми притежава много повече чувство. Бих се чувствала жалка и незадоволена.

Ivaaaaa
05-19-2017, 16:51
Забележете тавтологията. Тематично.

Ivaaaaa
05-19-2017, 16:57
Най-лесно и евтино е да ти пусна интравенозно ендорфини. Няма нужда от скъпо оборудване. Една инжекция и си свършил.

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:00
https://www.youtube.com/watch?v=58HQeed8Vhg&feature=share

Ivaaaaa
05-19-2017, 17:03
После трябва и да ми биеш една, щото само от инжекцията не става :)

Защо? Ще имитираме мозъчните медиатори, които каза, че са достатъчни. Сексът не е чувство, а биохимия.

NomNomNom
05-19-2017, 17:07
Ива разцепи на предната страница
Какъв е кефа да си с робот, или виртуална кино звезда, като в реалния живот не те желае човека, когото ти желаеш. Тази взаимност.

NomNomNom
05-19-2017, 17:10
http://www.teenproblem.net/a/190-teenlife/50842-mominsko-parti-samo-s-mazhe/

Хохахахааххахахааф
По темата за моминското

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:13
Ама никой не отрази, че ги убих. :(

БРАВО ЛИЛЕ, ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!

https://media.giphy.com/media/7rj2ZgttvgomY/giphy.gif
https://images.sbfsg.net/img/33865/
https://68.media.tumblr.com/7a5b07b04c09a1b5d1ec229039cc678b/tumblr_n9o0wpMInf1sgl0ajo1_500.gif
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/2c/c5/f8/2cc5f8efb935dfd6b9d938a233e0d1e2.gif
http://vignette1.wikia.nocookie.net/anime-arts/images/2/25/Applause-o.gif/revision/latest?cb=20131225161738
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/c3/07/50/c3075056fc7a80f266d78517e62bf1a8.gif
http://i.imgur.com/lNEg8.gif
http://www.profilebrand.com/funny-pictures/category/animated/166_conan-clap.gif

Целият форум!
Тръпнем в очакване на другата да ги убиеш дори повече!

Полицията ще отрази.

:oops:

corbV2
05-19-2017, 17:18
Нашия е устроен да ни кара да искаме да оплодим възможно най много партньорки и следователно имаме база, която можем да експлоатираме и залъжем виртуално и дори изкуствено :)
Аре бегай да оплождаш роботи и да си отглеждате малки роботчета, че тук само ставаш за смях, малоумник.

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:20
https://www.youtube.com/watch?v=58HQeed8Vhg&feature=share

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:20
again.

LoadRunner
05-19-2017, 17:26
Аз не мога да разбера защо някакви льольовици тука се правят на задоволени като всичко сочи точно обратното

NomNomNom
05-19-2017, 17:27
Аре бегай да оплождаш роботи и да си отглеждате малки роботчета

Lilanda
05-19-2017, 17:37
Ако някой се чуди какво да ми подари за бала, искам всичко на Дан Браун след шифъра. ;д

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:39
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1475084468ra/20679528.gif

deitona22
05-19-2017, 17:40
Ако някой се чуди какво да ми подари за бала, искам всичко на Дан Браун след шифъра. ;д
Демек поредицата за профероса?
"Ад" е много добра книга.

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:41
Аз още чакам някои от книгите за Assassin's Creed.
Имам 1вата и 2рата... подарени от две различни съфорумки..

Дами не се бийте... по книжка от човек..

така и така сме почнали да си просим ;р

deitona22
05-19-2017, 17:44
То и аз искам първите 4 или 5 книги от поредицата "Песен за огън и леф",ама найсе :D

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:46
Аз чакам да излезе всичко и ще си ги купя.. ;р
Иначе ги чета от библиотеката..

deitona22
05-19-2017, 17:47
Аз чакам да излезе всичко и ще си ги купя.. ;р
Иначе ги чета от библиотеката..

Аз съм ги чел всичките+сериала,ама друго си е да ги имаш в хартиен вариант.
Само последната имам.

corbV2
05-19-2017, 17:47
По-добре едно шише "Белуга", тъкмо за бала ще влезе и ще се докоснеш до нещо смислено и качествено за сметка на неоригиналния бълвоч на тоя ;д.

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:49
Аз съм ги чел всичките+сериала,ама друго си е да ги имаш в хартиен вариант.
Само последната имам.

И аз съм чел всичко + сериала, но си правя колекция за хола.. от филми и книги чакам да излезе всичко, за да мога да си купя collectors edition.. <3

Lilanda
05-19-2017, 17:50
То и аз искам първите 4 или 5 книги от поредицата "Песен за огън и леф",ама найсе :D

Аз имам първите 3 на английски. Започнах миналото лято да чета първата, но от работа не ми остана време и така и не я довърших. Но честно казано не ми беше много интересна като знам за какво става въпрос. Знам, че има доста пропуснати детайли в сериала, но нещо не мога да се надъхам...

едит: Май имам и 4-тата, 2 или 3 книги са в милото в момента, трябва да го питам.

едит2: Красене, ти като най-великия литературен критик ли се изразяваш? Пий си белугата и не говори глупости.

deitona22
05-19-2017, 17:53
но си правя колекция за хола..
А,баш това :D
Ама ще има да си чакаме за другите книги...

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:56
Пропуснати детайли?
Между книгите и сериалите има тотално различни story-arc's, има добавяни и махани персонажи.. липсват цели ЕПИК моменти...

Най много се дразня на това, че сериала няма нищо общо с книгата от към бруталност..
В книгите всички са нек'ви лапетии... Санса като я изнасилват е на 15, не на 25 +..
Когато Хал Дрого пръска Денерис е на 13...
Мисендей е на 10...

Ся едно е да изнасилят Санса, 25 годишно пиче, което си го просеше.. друго е да видиш как 15 годишно хлапе я чупят от бой и ебане..

Sorry but not sorry.

AnarchyBoy
05-19-2017, 17:59
Thats my biggest dealbreaker..

И не е като да знам защо са взели това решение за сериала.. но просто си се дразня ;д

Lilanda
05-19-2017, 18:00
Е те и в сериала са си на съответните години, просто актьорите са няк'ви супер тъпо подбрани. Точно преди малко това говорех с една приятелка. :Д

Иначе да, знам, че точно най-епичните персонажи са пропуснати и затова ми е интересно да ги прочета, бях решила уж като подготовка за матурата по английски да ги прочета, ама нещо си надцених физическите възможности. ;д

едит: Ееееей, колко обичам някой да ме търси само когато му изнася...Ама любимо ми е!

Ewok
05-19-2017, 18:02
Браво, Лиленце! Да ги разбиреш и на другата.

Добре, че дарих кръв, та да си разбера кръвната група най-накрая.
И нямам спин и хепатити, йей.

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:03
Не е вярно.. в сериала са по-големи..
Денерис почва на 17..
Санса е на 18 +
Джон също е по-голям отколкото трябва да е..

Не е от Актьорите из целият сериал се споменават годините им.. its also director confirmed.

Някъде бях чел, че на някои от персонажите годините са даже doubled. Примерно от 5 на 10 от 7 на 14, нек'ви е такива..

deitona22
05-19-2017, 18:04
Когато Хал Дрого пръска Денерис е на 13...
Мисендей е на 10...
Ся едно е да изнасилят Санса, 25 годишно пиче, което си го просеше.. друго е да видиш как 15 годишно хлапе я чупят от бой и ебане..
Sorry but not sorry.

Еееее,те нема как да го направят така както е в книгите :D
Дори и да е НВО,пак щеше да е ултра крайно за тях.

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:06
Джон е с няколко месеца по-малък от РОБ и става 998ият лорд командир на 14 в книгите, а във сериала е на 20...
Пък и Представяш ли си, 14годишният РОБ, да се ожени за Талиса.. и да ВОДИ ВОЙНИ..

Това добавя такава брутална дълбочина на целият сюжет на книгата... че направо ме вбесява като гледам сериала..

Едит на 17 *, на 14 почва в книгите

deitona22
05-19-2017, 18:08
Джон е с няколко месеца по-малък от РОБ и става 998ият лорд командир на 14 в книгите, а във сериала е на 20...
Пък и Представяш ли си, 14годишният РОБ, да се ожени за Талиса.. и да ВОДИ ВОЙНИ..
Това добавя такава брутална дълбочина на целият сюжет на книгата... че направо ме вбесява като гледам сериала..
А,аз си го гледам с кеф.
Не ме грее кой на колко е години.
Но на моменти се дразнех,тъй като бях чел книгите и се различаваше случващото в сериала.
Въпреки че последния сезон и по-точнот последните 2 епизода,бяха брутални.
А,и знам какво се случва в новия сезон :D Или по-точно знаех,сега си спомням само 1 нещо.

Lilanda
05-19-2017, 18:08
https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/38hm79/spoilers_all_i_have_made_a_list_of_character_ages/

Аз се дразня от 4-ти сезон насам без да съм чела книгите, пък ако съм ги чела не знам...Затова предпочитам първо да видя целия сериал и после книгите. ;д

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:10
https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/38hm79/spoilers_all_i_have_made_a_list_of_character_ages/

Аз се дразня от 4-ти сезон насам без да съм чела книгите, пък ако съм ги чела не знам...Затова предпочитам първо да видя целия сериал и после книгите. ;д

Какво ми ги постваш, знам ги.. :D

Ако прочета всичко още няколко пъти има голям шанс да мога да си ги рецитирам на изуст ;д

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:11
LADY STONE HEART

Cmooooooooooooooooon!

Впрочем HBO очаква да повярвам, че Джон Сноу е най-косматият 16 годишен ли?

Lilanda
05-19-2017, 18:12
Ми малко ги говориш грешно, но добре...

deitona22
05-19-2017, 18:13
LADY STONE HEART
Cmooooooooooooooooon!
[/B]

Нали?
И аз чакам да я покажат,ама нещо ме съмнява че ще я включат..
Па и предвид нещата които ще се случат в тоя сезон,не знам къде би имала място.

anonymous908491
05-19-2017, 18:13
Ако прочета всичко още няколко пъти има голям шанс да мога да си ги рецитирам на изуст ;д

пък някои заблудени хора четат Шекспир и Достоевски
защо ли

NomNomNom
05-19-2017, 18:16
Боряна, каква кръвна група си

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:16
Ми малко ги говориш грешно, но добре...

Това, което ти си постнала е възрастта им спрямо първата им поява в книгите. За това става объркване.. не ги говоря грешно ;д може и да ти е мерак да се заядеш ама на гейм ъф троунс.. нема да стане ;д

Пример. : Когато Дрого рейпва Денерис тя си е на 13 (щото се случва в първата книга)
2ри Пример : Когато Санса я изнасилват тя е на 15.. 4 години след 1вата книга (когато е на 11) ;р

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:18
пък някои заблудени хора четат Шекспир и Достоевски
защо ли

Т'ва беше много ни в клин ни в ръкав, момче. ;д Селташко такова и доста недообмислено...
Чел съм Шекспир, за Достоевски честно казано нямам време.. (смисъл искам психически да съм освободен от всичко за да чета) ;д
Това, че си коментираме gotg, не означава, че не сме чели друго.. Just sayin..

anonymous908491
05-19-2017, 18:18
Пример. : Когато Дрого рейпва Денерис тя си е на 13 (щото се случва в първата книга)
2ри Пример : Когато Санса я изнасилват тя е на 15.. 4 години след 1вата книга (когато е на 11) ;р

а нещо, което не е свързано с педофилия и изнасилвания запомнил ли си

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:19
а нещо, което не е свързано с педофилия и изнасилвания запомнил ли си

Абсолютно всичко да, уай?

RiB
05-19-2017, 18:19
Аз като съм депресиран или влизам в Dank Memes Gang във фейса, където се подиграват на всичко в човечеството... и се кефя колко сме смешни, или си пускам The Pale Blue Dot на Карл Сейгън и разбирам колко сме нищожни и че това, което изживявам, като любовна раздяла е всъщноcт едно нищо, което сам съм си причинил като се доверявам на жени. :D:D

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:20
^ Както казах, Джон става Командир на 17 *, в книгата почва на 14 ;д
А роб Води войните на 14 + badass

anonymous908491
05-19-2017, 18:20
на турски можеш ли да я преведеш

nachossr
05-19-2017, 18:21
Оооо "Game of thrones". Почнах да чета книгите на английски, но съм съвсем в началото. Аз честно казано много харесвам как е подбран актьорския състав. Даже наскоро разбрах, че на Comic Con тази година ще гостуват Мъжът без име и Подрик :D надявам се ще успея да отида, тъй като още един актьор ще присъства на събитието, който бих желала също да видя. Голяма дилема е.

AnarchyBoy
на турски можеш ли да я преведеш

Ноуп ;с

Lilanda
Това, което ти си постнала е възрастта им спрямо първата им поява в книгите. За това става объркване.. не ги говоря грешно ;д може и да ти е мерак да се заядеш ама на гейм ъф троунс.. нема да стане ;д

Е чакай де кой ти говори за заяждане. Каза, че Санса като е била изнасилена, в сериала е била на 20+, което няма как да стане, защото има само 2 години разлика от сериала и книгите, което значи 17-годишна, което не е много голяма разлика в бруталността. Другото мисля, че пак не пасва, ама прекалено ме мързи да скролна нагоре. :Д

После ми кажете, че математиката няма да ти трябва в живота. :D

anonymous908491
05-19-2017, 18:22
После ми кажете, че математиката няма да ти трябва в живота. :D

хехехехе мина матурата и вече си в живота

Lilanda
05-19-2017, 18:23

Защо, досега не живях ли?!

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:23
your average 13 years old

http://68.media.tumblr.com/f1e5de9f62f9b20f7c10714adc2af3b7/tumblr_o9iwgpfeKa1rmzy2qo1_500.jpg

anonymous908491
05-19-2017, 18:24
Защо, досега не живях ли?!

повече от достатъчно
бих казал
ама имах предвид причината да казват, че 'математиката няма да трябва в живота'

Lilanda
05-19-2017, 18:27
повече от достатъчно
бих казал
ама имах предвид причината да казват, че 'математиката няма да трябва в живота'

Добре, разбирачо.

NomNomNom
05-19-2017, 18:27
Ало, лихва, риск, ръст, загуби, процентите са математика

Rakshy
05-19-2017, 18:28

ахахахахахах

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:28

Lilanda
05-19-2017, 18:29
Да, смейте се на мой гръб...

Шуши, от теб най-малко съм го очаквала. :(

anonymous908491
05-19-2017, 18:30
Шуши, от теб най-малко съм го очаквала. :(

хехехехехе
шуши му вика

nachossr
05-19-2017, 18:31
Аз все още се занимавам с математика, така че те подкрепям :D

anonymous908491
05-19-2017, 18:31
Аз все още се занимавам с математика, така че те подкрепям :D

и усилено се опитваш да се включиш в разговора
май май

nachossr
05-19-2017, 18:32
и усилено се опитваш да се включиш в разговора
май май

А теб те притеснява
Май май

Lilanda
05-19-2017, 18:32
хехехехехе
шуши му вика

Шуши - Ракишушко - Ракши.
Но благодаря за поредния опит да бъдеш забавен.
Пръв клюкар на селото.

anonymous908491
05-19-2017, 18:33
Но благодаря за поредния опит да бъдеш забавен.
Пръв клюкар на селото.

ми, опитах се да прехвърля смеха към него, ама щом искаш да се смеят на теб

Rakshy
05-19-2017, 18:34
Намирам го за сладурско, дгд папугай

Lilanda
05-19-2017, 18:35
Намирам го за сладурско

:oops:

anonymous908491
05-19-2017, 18:37
Намирам го за сладурско, дгд папугай

то сега е шУши, ама след време като стене шИши няма да е сладурско
тва шуши ми напомня как чалгарката мария вика на гущеров
за тва ми е смешно

Lilanda
05-19-2017, 18:37
Е, не съм му избрала аз ника..;д

Грозния
05-19-2017, 18:38
...#когато-ветеринар-говори-за-физика

...#когато-неизвестна-селска-батка-говори-за-физика

...#когато-ченге-говори-за-физика
Давайте пичове, вие ще оправите света :D!
#когато-някой-говори-за-нещо-което-не-разбира

сега тоз над мен не искам да го чета щот пак ще има нещо женомразко в цялата писаница :ДТози път не :)!

Започваш да бленуваш да те "обича" изкуствена, биологично неактивна материя.Това не е нищо ново.
За Пигмалион чувала ли си?!

Бих се чувствала жалка и незадоволена.Извинявай, но ти не си ли така постоянно :D?!
Личи ти, по това колко си раздразнителна :)!

Аре бегай да оплождаш роботи и да си отглеждате малки роботчета, че тук само ставаш за смях, малоумник.А ти какво оплождаш бе, секс0ален лъФ :D?
Кенефа у вас ли? Внимавай да не забременее, че не ми се мисли какво ще се роди оттам :razz: !

Аз не мога да разбера защо някакви льольовици тука се правят на задоволени като всичко сочи точно обратнотоМного хубаво го каза :)! Браво Трънчо :)!
Само не забравяй, че това се отнася и за теб :D!

Niakoitam

Като цяло това, че нашето развитие отдавна е приключило е пълна глупост. Има история за някакво патентно дружество преди няколко века, което затворило врати поради изказаната от него причина, че човечеството вече е достигнало върха на своето развитие и вече няма какво да се измисля или да се открива и затова нямало и вече какво да патентоват. Относно скоростта на светлината и далечните разстояния. Все някога може да се измисли и приложи принцип за телепортацията и машина за това и/или за огъване/пречупване на времепространството.Или просто да се открият "тунели" за това. Все пак някога са смятали пък, че от скоростта на звука по-голяма няма, но вече я подминаваме със свръзвуковите самолети.Отделен въпрос е че и някога разни авторитети са се присмивали и са казвали, че човека никога няма да полети във въздуха, защото машина по-тежка от въздуха нямало как да се издигне над него. Та да, за скоростта на светлината.В момента нейната скорост за нас е най-голямата във Вселената и тя няма как да се надмине от частици с маса. Може само да се доближи до 99.99% Наскоро обаче гледах по Дискавъри епизод от поредицата Геният със Стивън Хокинг. Там си правеха експерименти с разни доброволци на базата на открити вече неща.И какво се оказа във връзка със скоростта на светлина. Светлинната скорост всъщност била доста бавна за мащабите на Вселената. Знае се че светлината достига от Слънцето до Земята за 8 минути. Съкратиха мащаба така, че от импровизирана Земя със същия мащаб, която беше колкото длан до импровизирано Слънце с големината на транспортен балон и разстоянието между тях излезе около 200-300 метра или нещо от тоя сорт от едното до другото. Пуснаха хората да стигнат от Земята до Слънцето за 8 минути. Оказа се че с такъв мащаб хората успяха да изминат това разстояние за 8 минути със скоростта на бавно ходещ пешеходец.

anonymous908491
следващия път му го избери ти

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:41
хухуаухаухауха

Ewok
05-19-2017, 18:50
a+

Не съм чела много дискусията, но кога очакваме новия сезон?

nachossr
05-19-2017, 18:51
a+

17-ти юли мисля

Lilanda
05-19-2017, 18:52
16 юли ако не се лъжа.

едит: Да, 16-ти е за американците, за нас 17. ;д

AnarchyBoy
05-19-2017, 18:54
17 ще е при нас

anonymous908491
05-19-2017, 18:55
a+

http://www.obekti.bg/chovek/multitasking-tova-mozhe-da-bde-i-bolest

да си знаеш, не само спин и хепатит има на тоя свят

Ewok
05-19-2017, 18:57
не мисля, че е болест :д
нито че е толкова вредно

anonymous908491
05-19-2017, 18:59
нито че е толкова вредно

"Денят, в който се опитах да свърша най-много задачи едновременно беше денят, в който се чувствах най-малко доволна от постигнатите резултати"

тва съм го чувал и от теб

Lilanda
05-19-2017, 18:59
Денят за мен е толкова хубав, а на всичките ми близки светът им се сгромолясва...Аз...не знам как да помогна. :( За нито едно от трите неща...

anonymous990763
05-19-2017, 19:01
#когато-ветеринар-говори-за-физика
#когато-неизвестна-селска-батка-говори-за-физика
#когато-ченге-говори-за-физика
Давайте пичове, вие ще оправите света :D!
#когато-някой-говори-за-нещо-което-не-разбира
Този път не :)!
Това не е нищо ново.
За Пигмалион чувала ли си?!
Извинявай, но ти не си ли така постоянно :D?!
Личи ти, по това колко си раздразнителна :)!
А ти какво оплождаш бе, секс0ален лъФ :D?
Кенефа у вас ли? Внимавай да не забременее, че не ми се мисли какво ще се роди оттам :razz: !
Много хубаво го каза :)! Браво Трънчо :)!
Само не забравяй, че това се отнася и за теб :D!
Хаха. Само,че и на конференциите по астрономия и физика не се говори повече за worm hole-ите по простата причина, че повече и не е известно. Ако можеш да кажеш повече, заповядай на следващата такава.
И не докладвай някого, след като във следващия си пост го обиждаш.

LoadRunner
05-19-2017, 19:02
Като цяло това, че нашето развитие отдавна е приключило е пълна глупост. Има история за някакво патентно дружество преди няколко века, което затворило врати поради изказаната от него причина, че човечеството вече е достигнало върха на своето развитие и вече няма какво да се измисля или да се открива и затова нямало и вече какво да патентоват. Относно скоростта на светлината и далечните разстояния. Все някога може да се измисли и приложи принцип за телепортацията и машина за това и/или за огъване/пречупване на времепространството.Или просто да се открият "тунели" за това. Все пак някога са смятали пък, че от скоростта на звука по-голяма няма, но вече я подминаваме със свръзвуковите самолети.Отделен въпрос е че и някога разни авторитети са се присмивали и са казвали, че човека никога няма да полети във въздуха, защото машина по-тежка от въздуха нямало как да се издигне над него. Та да, за скоростта на светлината.В момента нейната скорост за нас е най-голямата във Вселената и тя няма как да се надмине от частици с маса. Може само да се доближи до 99.99% Наскоро обаче гледах по Дискавъри епизод от поредицата Геният със Стивън Хокинг. Там си правеха експерименти с разни доброволци на базата на открити вече неща.И какво се оказа във връзка със скоростта на светлина. Светлинната скорост всъщност била доста бавна за мащабите на Вселената. Знае се че светлината достига от Слънцето до Земята за 8 минути. Съкратиха мащаба така, че от импровизирана Земя със същия мащаб, която беше колкото длан до импровизирано Слънце с големината на транспортен балон и разстоянието между тях излезе около 200-300 метра или нещо от тоя сорт от едното до другото. Пуснаха хората да стигнат от Земята до Слънцето за 8 минути. Оказа се че с такъв мащаб хората успяха да изминат това разстояние за 8 минути със скоростта на бавно ходещ пешеходец.

САМО вика, 99,99% от 100% САМО ли е бе глупи?
предлагам ти да си разкажеш съня
друго не ти остава

да го сложа за всеки случай
http://www.az-deteto.bg/kakvo-e-svetlinna-godina/14355/view.html

NomNomNom
05-19-2017, 19:02
a+

Отличничка ахах

galaxy29
05-19-2017, 19:21
"Търсим хора в София с кръвна група B отрицателна, доста е спешно, даряването се прави в НЦ по Трансфузионна хематология.
телефон за връзка: 0888444757
Моля Ви, помогнете на момчето!"

Niakoitam
05-19-2017, 20:18
САМО вика, 99,99% от 100% САМО ли е бе глупи?
предлагам ти да си разкажеш съня
друго не ти остава

да го сложа за всеки случай
http://www.az-deteto.bg/kakvo-e-svetlinna-godina/14355/view.html

Колко съм несъобразителен. Надявах се след писанията все пак да не си такъв олигофрен какъвто изглеждаш на пръв поглед. А сега тъпунгерчо вземи та се ограмоти до каква скорост се засилват частиците в Големия Адронов Колайдер. Та красавецо тук говоря за частици само. Дишай спокойно. Скоростта на най-бързият човешки космически кораб все още е доста далеч от скоростта на светлината. И понеже съм добър ще ти дам още малко подсказки да се ограмотиш малко щом те интересува. По въпроса за многото енергия. Поинтересувай се за антиматерията, колко енергия може да даде, колко е синтезирана и как евентуално може да се транспортира. Ще ти дам едно жокерче. За момента от антиматерията е синтезиран само...антиводород. Защо? Ще те оставя сам да разбереш. Нали си голям капацитет. Поинтересувай се и от бозона на Хигс и полето на Хигс и защо без тях масата на веществата би трябвало да е около 3% от цялата им маса. Стига толкова жокери гусин умник отдавна спрял развитието си...почти като цялото човечество. Нали така беше? :)

Edit: По въпроса за кръвната група. И аз и брат ми още не знаем каква точно сме. :)

Rakshy
05-19-2017, 20:22
Колко съм несъобразителен. Надявах се след писанията все пак да не си такъв олигофрен какъвто изглеждаш на пръв поглед. А сега тъпунгерчо вземи та се ограмоти до каква скорост се засилват частиците в Големия Адронов Колайдер. Та красавецо тук говоря за частици само. Дишай спокойно. Скоростта на най-бързият човешки космически кораб все още е доста далеч от скоростта на светлината. И понеже съм добър ще ти дам още малко подсказки да се ограмотиш малко щом те интересува. По въпроса за многото енергия. Поинтересувай се за антиматерията, колко енергия може да даде, колко е синтезирана и как евентуално може да се транспортира. Ще ти дам едно жокерче. За момента от антиматерията е синтезиран само...антиводород. Защо? Ще те оставя сам да разбереш. Нали си голям капацитет. Поинтересувай се и от бозона на Хигс и полето на Хигс и защо без тях масата на веществата би трябвало да е около 3% от цялата им маса. Стига толкова жокери гусин умник отдавна спрял развитието си...попти като жялото човечество. Нали така беше? :)

Edit: По въпроса за кръвната група. И аз и брат ми още не знаем каква точно сме. :)

тва звучеше все едно си го научил от Mass Effect :Д :Д :Д :Д

NomNomNom
05-19-2017, 20:31
Гледах оценки и се замислих
Диапазонът на отличен е 0.5 ( от 5.50 до 6.00)
На другите оценки е 1.00 (0.99) - например 5.49 - 4.50 мн добър

Lilanda
05-19-2017, 20:36
Гледах оценки и се замислих
Диапазонът на отличен е 0.5 ( от 5.50 до 6.00)
На другите оценки е 1.00 (0.99) - например 5.49 - 4.50 мн добър
2.00 - 2.99 (0.99) - Слаб
3.00 - 3.49 (0.49) - Среден
3.50 - 4.49 (0.99) - Добър
4.50 - 5.49 (0.99) - Мн. добър
5.50 - 6.00 (0.50) - Отличен

anonymous908491
05-19-2017, 20:39
аз съм имал оценки 6+ и 2-
коригирай се

Lilanda
05-19-2017, 20:40
аз съм имал оценки 6+ и 2-
коригирай се

Това е системата, плюсове и минуси са за стимулиране на ученика. То има и 3=, това не пречи да си е чиста двойка, написана 3ка по милост от учителя.

anonymous908491
05-19-2017, 20:42
хехе, и 1 съм имал, за подсказване
или за преписване беше
след 9 клас дори бележник не съм си купувал

Lilanda
05-19-2017, 20:44
хехе, и 1 съм имал, за подсказване
или за преписване беше
след 9 клас дори бележник не съм си купувал

Те единиците отдавна са ги премахнали, даже наскоро една учителка ме заплашваше, че щяла да ми пише 1 за подсказване и имаше едно вътрешно "ти сериозно ли?!" :Д

anonymous908491
05-19-2017, 20:47
ти си клюкарила, никво подсказване не е било

Ivaaaaa
05-19-2017, 20:54
По въпроса с книгите - съгласна съм, че дан браун не струва. Но е въпрос на вкус, предполагам. Не съм чела "песен за огън и лед", но сериала ми е оставил много лошо впечатление. Зарязах го на 4-ти сезон. А аз обикновено не зарязвам нищо, колкото и кофти да е. Фентъзито е жанр за губене на време. Лично мнение. Няма лошо. И аз прибягвам до такава литература понякога. Смислени книги са класиките на франция, англия, русия(!) + някои американски автори (хемингуей и фицджералд).
За кръводаряването съм чула, че не изсладват кръвта (или поне невинаги, предполагам). Тези хора трябва да носят наказателна отговорност. Знам за случаи със заразени. В българия кръводаряването е крайна мярка, защото може да си докараш нещо дори по-лошо. Аз си самоизследвах кръвната група, но не си знам резуса. Предполагам е като брат ми, защото имаме еднакви. Поне го имам за вариант, ако някога ми се наложи :s

Lilanda
05-19-2017, 21:01
Ива, още едно нещо, за което имаме напълно различен вкус - литература. ;/

едит: Сега видях това за фентъзито и губенето на време - и аз така мисля, макар че има доста интересни нещица.

AnarchyBoy
05-19-2017, 21:05
тва звучеше все едно си го научил от Mass Effect :Д :Д :Д :Д

:D

AnarchyBoy
05-19-2017, 21:10
Sci-fi & fantasy <3

Rakshy
05-19-2017, 21:18
абе, хората, които четете фентъзи и sci-fi, религиозни ли сте?

смисл вярвате ли, че да си религиозен е малко крайно :D

tori
05-19-2017, 21:28
Ако ни се усмихне късмета, няма да ходим на социален живот. Мен днес ми се усмихна, та съм доволна от което. Може би не заслужава подобно пренебрежително отношение, щото не си изпълнявам съвсем обещанието, но уатевА - давам си срок до понеделник да си изпълня обещанието към мен.
Хубаво е, когато си е тук - колкото и да ме ядосва, много ми липсва като е надалече и нямам с кого да си разменя две думи или с кого да се поебавам за тва къф боклук е. :д
Сигурно утре ще е добре да се хвана и да си почистя/подредя гардероба, че и без друго имам причина, а и трябва да си намеря една хубава рокля, където съм си решила, че ще обличам като ида на бала на братчед си.
Пуша една цигара, дълъг горещ душ и си лягам.

LoadRunner
05-19-2017, 21:58
Доживях, Сънчо да ми дава жокерчета :lol:
не му се смейте на момчето, малко сте крайни

AnarchyBoy
05-19-2017, 22:27
абе, хората, които четете фентъзи и sci-fi, религиозни ли сте?

смисл вярвате ли, че да си религиозен е малко крайно :D

Не съм религиозен.. ;с

Niakoitam
05-20-2017, 06:24
Доживях, Сънчо да ми дава жокерчета :lol:
не му се смейте на момчето, малко сте крайни

Поздрав с песен Трънчо. Нали така беше? :D
https://m.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI

А Сънчо за разлика от теб му е интересно да наблюдава както Космоса така и собственият си Космос тъй като в случай, че не си запознат веществата на цялата галактика са съставене от атоми, които пък от своя страна са съставени от протони, електрони и неутрони. Които пък се оказва сякаш са съставени от кварки. Между атомнитте ядра и електроните има такова огромно разстояние, че ако се оплътни някак, човек ще е с размерите на песъчинка,а цялото човечество с размерите на захарно кубче. Поограмоти се малко. Ето ти една новина да не помислиш пак че си измуквам от пръстите:
http://fresh-science.com/99-9999999-ot-tyaloto-vi-e-prazno-prostranstvo/

Edit: Забеляза ли колко много си приличат телата ни с Космоса само, че в миниатюрен за нас модел. Не баш и за микроганизмите спрямо нас обаче.

И да Трънчо. Преди да хванеш телескопа и да се вглеждаш в звездите и растоянията между тях, трябва да хванеш и микроскопа и да видиш от какво си съставен ти самия и как функционираш. Така правя и аз със сънищата си драги ми Трънчо (поздрав на Грозния за тоя ти прякор. Точно е набарал жилката) Та да, жокерчета от Сънчо ще получаваш докато не се запознаеш поне отчасти с работата и принципа на действие на LHC.Знам, че ти говорех на китайски. То не може само с уточнения колко е една светлинна година. :)

И като заговорих за най-големия ускорител в света за който му е интересно ще дам още малко информация хей така, защото съм на кеф. Първите синтезирани атоми антиводород не са синтезирани от LHC, а от предшественика му, американския Теватрон. Той е много по маломощен от LHC. LHC може да ускорява на две скорости водородни атоми.С мощност 7 TeV (тераелектронволта) и максимална 14 TeV. Може също на по-малка скорост от 99.99 от скоростта на светлината да засилва оловни йони. За него в Женева има собствена електроцентрала, която може да захранва немалък град.Преди да дойде неговия ред в засилването на скоростта има още два етапа. Той е свързан с още един доста по-малък ускорител на частици, който пък от своя страна е свързан с един още по-малък, където и всъщност са разположени инжекторите за пускане на водорните лъчи от атоми. Вече е готов и първия линеен ускорител в света. Поне така казаха наскоро по новините. Иначе за бъдещ такъв знам от преди няколко години. Въпросния ускорител щял да е много по-мощен от LHC и доколкото знам щял да работи и с негова помощ. До към 2020-2021 двата щели да бъдат свързани в един общ цял ускорител на частици.
Отплеснах се малко май...:)

Niakoitam
05-20-2017, 07:03
А ето за тия дето се оплакваха от режима на топлата вода в София. Човека си е направил собствено 25 литрово бойлерче само с помоща на бидон, бързовар, маркуч и подръчни материали. :)

http://www.news33.eu/Natsiya-tehnicheska-Stolichanin-izobreti-boyler-kakavto-nyama-nikade-po-sveta-sled-porednoto-spirane-na-toplata-voda

AnarchyBoy
05-20-2017, 07:10
О боже Жоре пич си ама представи си..
https://media.giphy.com/media/qox1yTvzRLFUk/giphy.gif

Никой не ти чете ферманите.. щом чак мен почна да изнервяш ;д
темата за астрофизика я приключихме вчера...
Всички тук може да си мерим пишките кой колко знае, but for all we know, each of us can just google shit up and post them.

Niakoitam
05-20-2017, 07:23
О боже Жоре пич си ама представи си..
https://media.giphy.com/media/qox1yTvzRLFUk/giphy.gif

Никой не ти чете ферманите.. щом чак мен почна да изнервяш ;д
темата за астрофизика я приключихме вчера...
Всички тук може да си мерим пишките кой колко знае, but for all we know, each of us can just google shit up and post them.

Цецо, ти си гледай форумните мацки пък моите фермани ги остави. Всеки с отклоненията си...:D

Иначе аз няма как да съм по 24/7 в тая тема и да следя кога ще си пишете за астрофизика за да ви хвана точния момент, като не сте свършили пък и Трънчо малко ме издразни с високопарието си... :)

AnarchyBoy
05-20-2017, 07:25
Деба каква слава ми се носи ;с

AnarchyBoy
05-20-2017, 07:26
http://i.imgur.com/g2hvdqv.gif

deitona22
05-20-2017, 07:52
^
Как па стигнахте от сериали и книги до астрофизика?!

LoadRunner
05-20-2017, 08:03
който ми е чел постовете ако е над средното ниво на тъпост в българия сам може да прецени че с никой не се меря :д
те комплексарите сами се комплексират незнайно защо
формирал се е клъстер на льольовците начело с плъхчо
Сънчо, още няма 8? Кой те е пуснал тук толкова рано?

Niakoitam
05-20-2017, 08:19
Майка ти...:)

LoadRunner
05-20-2017, 08:35
би трябвало да цъфнеш след осем часа и половина

tori
05-20-2017, 08:41
Деба каква слава ми се носи ;с
Горкия, как го клеветят... :(

AnarchyBoy
05-20-2017, 08:53
Горкия, как го клеветят... :(

Ама верно.. :(
http://www.totalprosports.com/wp-content/uploads/2012/11/crying-wolves-fan-in-funny-hat-sports-crying-gifs.gif

NomNomNom
05-20-2017, 08:54
А ето за тия дето се оплакваха от режима на топлата вода в София. Човека си е направил собствено 25 литрово бойлерче само с помоща на бидон, бързовар, маркуч и подръчни материали. :)

http://www.news33.eu/Natsiya-tehnicheska-Stolichanin-izobreti-boyler-kakavto-nyama-nikade-po-sveta-sled-porednoto-spirane-na-toplata-voda

Въпрос към форумните физици - няма ли този бързовар да стопи бутилката в един момент

AnarchyBoy
05-20-2017, 08:56
Ако не се допира пряко до бутилката, не.

Допре ли се, съм виждал как бързовар разтапя плътна пластмасова кофа.. едва ли ще й е проблем тази "бутилчица" ;д

anonymous908491
05-20-2017, 08:57
Въпрос към форумните физици - няма ли този бързовар да стопи бутилката в един момент

тва е малкия проблем
а как се смесва топлата и студената вода
а ако пусне бързовара и реши да се къпе
няма ли да го тресне ток

NomNomNom
05-20-2017, 08:58
тва е малкия проблем
няма ли да го тресне ток

Хаа хаха хаха, иначе бързовара не е ли изолиран

Майка ми ми разказва сега, в хотела където работеше, са топлили басейна с голям бързовар, като имало проблеми

AnarchyBoy
05-20-2017, 08:59

Haven't figured it out yet.

няма ли да го тресне ток

Extra crispy

anonymous908491
Ако не се допира пряко до бутилката, не.

хохохох
акъла ти е колкото на тоя изобретател
пластмасова бутилка ще издържи точно десет минути на 80 градусова вода и ще почне да се огъва

AnarchyBoy
Хаа хаха хаха, иначе бързовара не е ли изолиран

Ефекта му е по-силен от този на сешоар във ваната

AnarchyBoy
05-20-2017, 09:00
хохохох
акъла ти е колкото на тоя изобретател
пластмасова бутилка ще издържи точно десет минути на 80 градусова вода и ще почне да се огъва

Да се огъва да, но няма да се разтопи или разпадне..
Заяжданки тип трети клас, хелоу.

AnarchyBoy
05-20-2017, 09:01
Впрочем, Напълни една бутилка с вода или балон с вода и ги нагрей с директен огън от запалка и виж какво ще стане. :)

hint; запалката гори с бая над 80 градуса. олигопод такъв.

AnarchyBoy
05-20-2017, 09:02
Папугей мислех те за по сериозен ;с

anonymous908491
05-20-2017, 09:02
Да се огъва да, но няма да се разтопи или разпадне..
Заяжданки тип трети клас, хелоу.

заяждане ли е
ми то по твоята логика нямаше нужда да ползва бутилка
можеше един балон да вземе и да го напълни с вода

AnarchyBoy
05-20-2017, 09:04
заяждане ли е
ми то по твоята логика нямаше нужда да ползва бутилка
можеше един балон да вземе и да го напълни с вода

ТЯ ПИТА ДАЛИ ЩЕ СЕ СТОПИ, отговорът е няма да се СТОПИ.
Въпросът не беше дали ще се деформира... :)
така че си е чисто дебилно безпочвено и откровенно тъпо заяждане от твоя страна.

AnarchyBoy
05-20-2017, 09:05
https://www.youtube.com/watch?v=8CuBYkcqJss

AnarchyBoy
05-20-2017, 09:09
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/11/51/d8/1151d8731b4e0f04c94e98f783f4c1a2.gif

tori
05-20-2017, 09:19
Ама верно.. :(
http://www.totalprosports.com/wp-content/uploads/2012/11/crying-wolves-fan-in-funny-hat-sports-crying-gifs.gif
Недей, че ще ревна и аз... :(

AnarchyBoy
05-20-2017, 09:30
Недей, че ще ревна и аз... :(

Недей. :(

tori
05-20-2017, 09:36
Недей. :(
Как недей?! Те всички те клеветят, а ти си ми приятелче. Не мога да не рева, когато обиждат приятелчетата ми. :(

AnarchyBoy
05-20-2017, 10:16
Тъжно дейба. :(

AnarchyBoy
05-20-2017, 10:25
..

Евтаназия за теб..

AnarchyBoy
05-20-2017, 10:39
Няма смисъл да се аргументирам.. ти сам си показваш тъпотиите.

Грозния
05-20-2017, 10:43
И не докладвай някого, след като във следващия си пост го обиждаш.Някак не върви да го казваш на мен по този начин.
Когато мен ме обиждат и аз им отговарям (без да използвам никакви обидни думи), ти после ми правиш забележки на ЛС.
И много добре знам кой ме докладва - Корб и онази г-ца Лоудария Рънария :D !
Когато аз пусна сигнал (за откровено нецензурни и обидни думи), ти идваш и ми обясняваш как съм ги бил предизвикал!

Когато мен ме докладват, без значение кой и за какво, ми се обясняваш "че не си видяла и не знаеш и не те интересува кой започнал пръв".
Когато аз подам сигнал, демонстрираш дълбоко познаване на случая и си "видяла как аз съм ги бил предизвикал".

Е как стават тия работи :) ?!

Поздрав с песен Трънчо. Нали така беше? :D
https://m.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuIТака беше и аз се присъединявам към поздрава - тази песен му е любимата и е писана специално за него :D!

който ми е чел постовете ако е над средното ниво на тъпост в българия сам може да прецени че с никой не се меря :д Точно така е :)! На всеки над "средното ниво на тъпост" му е ясно, че няма как да се мери с теб! Много хубаво го каза, браво :razz: !

...Не мислиш ли, че всичко това е малко крайно :? ?

Chrysothemis
05-20-2017, 11:28
Защо мюсюлманите бият жените си ? Защото са прекалено тъпи да разберат причината, но достатъчно умни, за да знаят че има такава :D

Твърдението ти намеква, че всички мюсюлмани бият жените си и/или само мюсюлманите бият жените си, което е абсолютно невярно и недоказуемо.
1. Кой казва, че мюсюлманите бият жените си? Това генерално за всички мюсюлмани ли се отнася или за определени мюсюлмани? Как можеш да докажеш, че това е така? Не можеш, защото не отговаря на истината.
2. Нима няма немюсюлмани, които бият жените си? Или ако биеш жена си, автоматично ставаш мюсюлманин по твоята логика?
3. Ислямът, както и повечето други религии, забранява безсмисленото насилие.

Страните с най-високи нива на насилие срещу жени не са традиционно мюсюлмански.

https://espnfivethirtyeight.files.wordpress.com/2014/04/chalabi-sexism-intimate-partner-1.png?quality=90&strip=info&w=575&ssl=1

вашите сестри на запад ги поканиха чрез гласуването си...

Защо конкретно жените? Гласуват и жените, и мъжете. Но дори и да допуснем, че това, което описваш, се случи, в случая какво те засяга, при положение че неколкократно си изявявал мизогинистична позиция в този форум? Тъкмо ще имаш възможност да живееш необезпокояван от жени и да се отдадеш на високоинтелектуална научна дейност, успокоявайки се с роботи от време на време.

Откакто направихме жената изкуствено равна на нас, виждаме, че не могат разумно да гласуват и да взимат решения отвъд краткосрочното задоволяване на някакви потребности...

Кои сте вие, защото ти конкретно нищо не си направил. Каква е твоята дефиниция за "разумно"? Останалата част от твърдението ти също е абсурдна, защото за пореден път намеква, че само жените са такива или онакива, което е логическа грешка.

Ако не вярвате вижте положението на запад, където жената освен равенство даже се третира като специална класа...

https://negramoten.000webhostapp.com/wp-content/uploads/2016/12/Ot-kadq.jpg

Точно на запад е постигнато най-голямо равенство между мъже и жени, за какви специални класи говорим.

дори римската империя, към своя край е третирала жената по нависоко

:D :D :D

Доказателства?

Еми каквото и да кажа, няма как да не звучи грозно, защото живеем в брутален свят с брутална природа и просто тук сме се размекнали, защото сме били прекалено дълго време в мирно състояние, инцидентно, когато има мир жените тогава нападат и разяждат системата, пък ако имаше война щяха да клекат и да духат кротко, защото не им се умира май ..

Не виждам какво лошо има в "мирното състояние". Ти предпочиташ военно състояние ли?

P.S. Повечето ти коментари са лишени от логика и изобилстват от онези емоции, които приписваш на жените.

AnarchyBoy
05-20-2017, 11:31
Абе вие нормални ли сте бе.

deitona22
05-20-2017, 11:50
Абе вие нормални ли сте бе.
Ми според тебе нормален ли е човек,който си пише сам със себе си и води спор?

Rakshy
05-20-2017, 12:00
онзи ден момиче от другата група, което живее в студентски ми разказа как използват срязана 10литрова туба като съд, в който да загряват вода с бързовар. Сложили бързовара, обаче нещо го забравили малко и като се осъзнали видяли, че тубата се е стопила и цялата стая е във вряла вода.

за на номи въпроса, тая туба не мисля, че би издържала да стои с няква 90 градусова вода вътре. Ще се деформира и всичко ще изтече. Ако обаче тоя сложи един термометър и тества при колко градуса започва да се деформира тубата, може да загрява само до толкова и след това да я смесва със студена, за да стане някаква приемливо топла вода.

minutephysics :D

anonymous908491
05-20-2017, 12:14
десет туби и седмица физични упражнения, за да открие топлата вода
пък и то от нея излиза маркуч, с който се поливаш и ще трябва да сипва студената вода пак в тубата
та след няколкократно щавене, ще разбере коя вода го устройва
в смисъл, че само мазохист би си го причинил

RiB
05-20-2017, 12:28
майна... днес ми натроши сърцето на прах, чудя се колко още мога да поема... начи преди по-бившата... ме тъпчеше като лайно, бахти манипулирането майна.... направо ми еба майката и аз си викам така ли от тук нататък аз ще бъда лайното е, то ми писна все да бъда добричък и да ме преебават ... теглих и майната, на нея не й пукаше.... и после... дойде в живота ми е едно страхотно момиче, братле... държах се като задник.... и я изгубих... ясно ми е... ама въпроса е що точно сега за пръв път в живота си тряяше се държа като задник??!?! съдбата явно иска да ми ебе майката но няма да се занимавам повече... няма смисъл... намерила друг, била свободна сега... еми майна всеки греши.. ухбаво сгреших 2-3 пъти оК ама не всичко нещо се повтаря в тоя живот исъм го доказвал... ама няма... от мен като искат шансове - давам им... обаче аз като поискам.... :) "имаше шанс" еми хубаво.... ей ся ги почвам женките и като се издънят... ги отпращам с "имаше шанс" то щом се е случило - пак ще се повтори... пу да е ба

NomNomNom
05-20-2017, 13:12
В Европа всеки човек е важен, като индивид, такова нещо в другите континенти не знам къде има - и мъжете, и жените не ги имат за нищо на изток, просто си статистика.
В европа живеем както искаме, пълна свобода, имаме удоволствия в живота, работим по-малко ( докато индиеца в офиса средно има 60 часа седмично, холандеца не иска да прави повече от 36 )
Приятелче, индиец, на 28, техните рязко му казаха да се прибира да се грижи за тях ( в европа той пътуваше, бири, спейс кейкчета, атеист, поезия, свобода)
Прибира се и се оказва, че му е уредена сватба (той не знаеше и много страда, че не може да се върне)

Та далеч не мисля, че темата е само в посока "жени"
Просто европа е по-различен континент.

Грозния
05-20-2017, 13:20
теглих и майната, на нея не й пукаше...Ти какво очакваш?
"Тегленето на майната" е за да спре да ти пука на теб, а не на тях.
Щом след "тегленето на майната" е продължило да ти пука, значи не си теглил майната наистина (а си правил блъф, с надеждата да те молят да се върнеш). Тегленето на майни не работи така!
Ще го кажа по-просто.
Ако след като си ял още си гладен - значи не си се наял.

slun4ice_90
05-20-2017, 13:22
В много яко настроение съм...баси яките неща ми се случватттт!... П.СС.Обичайте се и бъдете щастливи! :P :) ^_^

corbV2
05-20-2017, 13:32
И много добре знам кой ме докладва - Корб и онази г-ца Лоудария Рънария :D
Веднъж съм те докладвал и то много отдавна.

corbV2
05-20-2017, 13:34
В много яко настроение съм...баси яките неща ми се случватттт!... П.СС.Обичайте се и бъдете щастливи! :P :) ^_^
Биполярна ли си?

slun4ice_90
05-20-2017, 13:40
Биполярна ли си?

Духаййййййййййййййй!!! ;)

corbV2
05-20-2017, 13:46
Духаййййййййййййййй!!! ;)
:lol: Добре си...Шматка ;д.

slun4ice_90
05-20-2017, 13:51
:lol: Добре си...Шматка ;д.
Не можеш да ми развалиш кефа,сори...Ай със добро! ;) Чматка :D

corbV2
05-20-2017, 14:08
Не можеш да ми развалиш кефа,сори...Ай със добро! ;) Чматка :D
Е, аз не искам да ти го развалям, а да направя моя и добре се справяш :D.

slun4ice_90
05-20-2017, 14:25
Е, аз не искам да ти го развалям, а да направя моя и добре се справяш :D.

Защо ме цитираш?То навик ти става нещо...0.о

LoadRunner
05-20-2017, 14:35
да беше изчакала малко, щеше да почне да ти се мазни както обикновено прави

corbV2
05-20-2017, 14:41
Защо ме цитираш?То навик ти става нещо...0.о
Сигурно искам да ти вляза в гащите, ба ли го. Какво друго може да иска някой от непозната в нета? :D

AnarchyBoy
05-20-2017, 15:08
Ти с целия форум се пробва.. ебахти пропадняка.. ;с

anonymous908491
05-20-2017, 15:11

може да иска да настигне твоята "форумна бройка"
хохохохоххо
с тоя пост сякаш каза 'кой ми сра в гащите'

corbV2
05-20-2017, 15:16
Наистина? Казвайте ги по-рано тия работи :D.

AnarchyBoy
05-20-2017, 15:17

AnarchyBoy
05-20-2017, 15:18
хохохохоххо

Едва ли ще има някой even remotely close.

anonymous908491
05-20-2017, 15:34
Едва ли ще има някой even remotely close.

дам, чак толкова големи фантазьори няма тук

slun4ice_90
05-20-2017, 15:37
хохохохоххо

:D :D :D

slun4ice_90
05-20-2017, 15:38
Сигурно искам да ти вляза в гащите, ба ли го. Какво друго може да иска някой от непозната в нета? :D

Не си ми интересенннннн,ама грам!!!

anonymous908491
05-20-2017, 15:39
Не можеш да ми развалиш кефа,сори.

http://plusheniigrachki.bg/userfiles/productlargeimages/variant_650_1051.jpg

AnarchyBoy
05-20-2017, 15:41
дам, чак толкова големи фантазьори няма тук

Много те е яд обаче :(

anonymous908491
05-20-2017, 15:42
Много те е яд обаче :(

яд ме е, че спря да се хвалиш
толкова ни забавляваше
помня аз любовните излияния на пандата

AnarchyBoy
05-20-2017, 15:44
Ма ако знаеш колко ма е яд за тебе..

corbV2
05-20-2017, 15:48
И ти на мен, ама си с една путка напред :lol:.

AnarchyBoy
05-20-2017, 15:49

:oops: Заеби ги тия ;с

slun4ice_90
05-20-2017, 16:13
:oops: Заеби ги тия ;с

Хахах,сладурррррррррррр :) :P

slun4ice_90
05-20-2017, 16:14
Прави ми впечатление, че червилото е леко изтъркано от вътрешната страна и се чудя какво ли е правила преди да се снима, къде ли е оставила това червило... Също изглежда като, че е в тоалетна.. Съжалявам детектив съм по душа... :D

Нищо,хаха...Да,така е :D :D

slun4ice_90
05-20-2017, 16:15
http://plusheniigrachki.bg/userfiles/productlargeimages/variant_650_1051.jpg Ох,много е якооооооооооооооо.Обожава такиваа! :) :п

slun4ice_90
05-20-2017, 16:16
да беше изчакала малко, щеше да почне да ти се мазни както обикновено прави

АЗ не харесвам такива,хаха ...Спокк

LoadRunner
05-20-2017, 16:24

hahahaha
е как да не се зарадваш на мъжки момичета
няма чупки няма стойки няма игнор, някой ако не те кефи бам бам
ами да, поне комуникацията с теб е лесна

AnarchyBoy
05-20-2017, 16:26
hahahaha
е как да не се зарадваш на мъжки момичета
няма чупки няма стойки няма игнор, някой ако не те кефи бам бам
ами да, поне комуникацията с теб е лесна

Заграждай Кобра!

AnarchyBoy
05-20-2017, 16:34
https://www.youtube.com/watch?v=b3KcKPk4LRI
После що съм бил карал ауди.. скъпи били за подръжка..
Е не бе бате вземам си некоа готина Х- версия .. или баварец след 2007.. и си чупя главата..
Геша продадох бавареца и повече нема да я пипна тая марка..

Ewok
05-20-2017, 16:39
Има един човек (60+), за когото знам, че е дърт перверзник. От друга страна е и много интелигентен и е добра компания за разговор. Странно ли че, ми е приятно да си говорим като дойде и че като че ли игнорирам другия факт

NomNomNom
05-20-2017, 16:46
Спортува ли

Ewok
05-20-2017, 17:13
Не, дядка си е

pandabear
05-20-2017, 17:16
помня аз любовните излияния на пандата

хаштаг влюбена до уши във форумния мачо.

/днес си взех почивен ден и си мързелувам.
правих чийзкейк, донесоха ми и винце.
kind of прекрасна събота ;3

anonymous908491
05-20-2017, 17:29
Спортува ли

Не, дядка си е

а ако спортуваше, какъв щеше да е ?

sladura89
05-20-2017, 17:57
Има един човек (60+), за когото знам, че е дърт перверзник. От друга страна е и много интелигентен и е добра компания за разговор. Странно ли че, ми е приятно да си говорим като дойде и че като че ли игнорирам другия факт

Обикновено когато човек е високо интелигентен е и перверзен, това се дължи на развинтената фантазия и на желанието да се пробват все нови и интересни неща от които се възбуждаш! Тази комбинация може и да не е винаги точна, но в повечето случаи мисля, че е! :)
П.П. Но пък не виждам нищо лошо в това да си перверзен не е престъпление! :)

an7raks
05-20-2017, 18:01
Геша продадох бавареца и повече нема да я пипна тая марка..[/B]
Ти ще се усетиш и за Хаодитата, ама ти трябва време просто... :D

AnarchyBoy
05-20-2017, 18:03
ААААААААААААААААААААААААА А МНОГО МОЛИМ.. куатро пауър.. бест пауър <3

an7raks
05-20-2017, 18:06
Спокойно, млад си още... Преди 5 месеца беше бмв пауър... :lol:

AnarchyBoy
05-20-2017, 18:13
Преди 5 месеца, имах желание за ауди.. но нямаше готино на добра цена..

AnarchyBoy
05-20-2017, 18:14
А котера дето го продадох ми изпадна евтиния ;д пък и повървя с вратите напред.. ;ддд

AnarchyBoy
05-20-2017, 18:15
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18556935_960358050770187_2591176853332137080_n.jpg ?oh=515af7025bcea4904a59956db4e6a561&oe=59BED0EA

an7raks
05-20-2017, 18:19
Викаш, мъжките коли свършиха, а? :lol:

AnarchyBoy
05-20-2017, 18:23
Знам, че си фен на Мерцедес.. не отричам че са cool, но просто не са моя тип коли.. ;д

an7raks
05-20-2017, 18:28
Куатрото го признавам, ама истинското куатро... Съвременните са "куатро" (умишлено в кавички). 90% от времето си караш кола с предно, което е безкрайно скучна работа. Дизайна не го коментирам, щото там си е въпрос на вкус.

Ivaaaaa
05-20-2017, 18:31
Физическата работа определено не е за мен, но пък чувствам приятна умора. И не мисля. I think I think too much. И кожата ми е прекалено тънка и изнежена. Feeling trup.

lunacy
05-20-2017, 18:42
напих се за пръв път в живота си преди няколко дни

и не бих го препоръчала

DarkTemplar
05-20-2017, 18:55
Страхотен ден със страхотни хора, който много ме зареди. Определено имах нужда от това. Разговорите пък ми дадоха доста храна за размисъл.

А след току-що пуснатия душ се чувствам като прероден.

Ewok
05-20-2017, 19:22
http://www.intellectualtakeout.org/sites/ito/files/modern_narcissus_2_0.jpeg

AnarchyBoy
05-20-2017, 19:30
I just had this incredible conversation about the universe with my family.. over diner...
astro physics, termo-nuclear physics, quantum mechanics, interstellar travel, alien live, humanity AND SOOOOOOOOOOO MUCH MORE <3
Много обичам да им ходя на гости за вечеря.. Даже ся ми е леко криво, че съм самичък в апартамента.. Пускам стрийма, сипвам си една биричка и се отпускам.. а утре на пчеличките покрив ще им правим ;3

Rakshy
05-20-2017, 21:10
преди няколко поста казах, че съм дъното

днес прокопах дъното.

LoadRunner
05-20-2017, 22:10
ако на някой му пука за мен
прибрах се
само на няколко бири

Грозния
05-20-2017, 22:54
И ти на мен, ама си с една путка напред :lol:.По изказа ти личи, че отдавна не си виждал или помирисвал такова нещо :razz:!

Има един човек (60+), за когото знам, че е дърт перверзник. От друга страна е и много интелигентен и е добра компания за разговор. Странно ли че, ми е приятно да си говорим като дойде и че като че ли игнорирам другия фактПреподавател ли ти е?
Сваля ли те, или така ти се иска :D?

* * *

Това пристъпи на самосъжаление ли са:
1.
преди няколко поста казах, че съм дъното
днес прокопах дъното.
2.
ако на някой му пука за мен
прибрах се
само на няколко бири
?

Ospi
05-20-2017, 23:04
Чувствам се пренебрегнат... Трябва да полагам усилия, нооо не става.

therichbitch
05-21-2017, 03:03
Пак се събудих преждевременно, някви птички вънка пеят и почва да се развиделява, а на мен от мисли ще ми се пръсне главата. Четох последните няколко страници и няколко наблюдения имам"
- пускате троловете да си пишат и отговарят сами или само на мен така ми се струва? няма ли блок за тях, нали беше станало мн изкъсо следенето
- приятно изненадана съм, че Някойтам е оползотворил част от времето си да се запознае с някаква интересна информация
- темата трябва да се преименува на "Как да се оплачем като пенсионери?"

Ами няма по- гадно нещо от неизвестността и несигурността относно развоя на дадени събития. Потискащо е и ти изпива жизнената енергия, краде ти от времето и най- вече краде ти от мислите, а тия мисли могат да стигнат за толкова много неща, ех. Ни натам, ни насам. А, да и ти се притъпяват усещанията за всичко хубаво, само 'какво ще стане, как ще стане и кога ще стане' ти кънти в главата. И започваш да приемаш сценария, че това, което ще стане, ще е в кофти насока, но едновременно с това би било развръзка.
Пропуснах- малко по малко се превръщаш в редовен драскач в темата на оплакваниците, към която току- що и кака ви допринесе, damn. Нищо
Трябва да започна да драскам другаде

tori
05-21-2017, 04:13
Господи, какви неща сънувам?! Даже две простотии успях да сънувам, не е само една. Сигурно трябва да ида да пия чаша вода и да се върна пак да спя.

NomNomNom
05-21-2017, 06:08
^ аз супер несвързаните неща сънувах
Но съм спала поне 12 часа, не помня даже.
Мн хейтвам ранни полети, и ще се прибирам с един ранен също.
Ричи :д аз не смея да се хваля, суеверна съм за хвалбите, похваля ли се, после чакам нещо лошо

Ок, нещо позитивно - къносах си косата пак - с някаква смес от къна и индиго - става тъмно шоколадова. И се харесвам повече с тъмна коса в момента. Пък много лесно пада, след 2 месеца ще ми избият русите кичури. Само дето има зелен отенък на някои места където имам кичур, ама не се вижда кой знае колко.

RiB
05-21-2017, 06:09
Ти какво очакваш?
"Тегленето на майната" е за да спре да ти пука на теб, а не на тях.
Щом след "тегленето на майната" е продължило да ти пука, значи не си теглил майната наистина (а си правил блъф, с надеждата да те молят да се върнеш). Тегленето на майни не работи така!
Ще го кажа по-просто.
Ако след като си ял още си гладен - значи не си се наял.
не, не.... то това беше към по-бившата... на нея й техлих майната и направо усетих облекчения. На сегашната не съм. Абе ташачество е

NomNomNom
05-21-2017, 06:12
а ако спортуваше, какъв щеше да е ?

Пич

Niakoitam
05-21-2017, 07:43
Пак се събудих преждевременно, някви птички вънка пеят и почва да се развиделява, а на мен от мисли ще ми се пръсне главата. Четох последните няколко страници и няколко наблюдения имам"
- пускате троловете да си пишат и отговарят сами или само на мен така ми се струва? няма ли блок за тях, нали беше станало мн изкъсо следенето
- приятно изненадана съм, че Някойтам е оползотворил част от времето си да се запознае с някаква интересна информация
- темата трябва да се преименува на "Как да се оплачем като пенсионери?"

Ами няма по- гадно нещо от неизвестността и несигурността относно развоя на дадени събития. Потискащо е и ти изпива жизнената енергия, краде ти от времето и най- вече краде ти от мислите, а тия мисли могат да стигнат за толкова много неща, ех. Ни натам, ни насам. А, да и ти се притъпяват усещанията за всичко хубаво, само 'какво ще стане, как ще стане и кога ще стане' ти кънти в главата. И започваш да приемаш сценария, че това, което ще стане, ще е в кофти насока, но едновременно с това би било развръзка.
Пропуснах- малко по малко се превръщаш в редовен драскач в темата на оплакваниците, към която току- що и кака ви допринесе, damn. Нищо
Трябва да започна да драскам другаде

Ако тези усещания са нещо ново за теб мога само да ти кажа едно. Добре дошла в моя свят. Нищо от това не ми е чуждо.

И не, когато нещо ти тежи трябва да си го издраскаш където ти е кеф. А не защото някъде те знаели малко или много да ходиш да пишеш някъде си другаде, защото си била още по анонимна и никой не те знае със сигурност коя си. Това не те прави друга.

Относно сънищата. Аз последните дни нещо не си ги помня детайлно. Само малки откъслечни моменти от тях или нищо не запомням. Евентуално се сещам и за някой малък откъслячен детайк заради нещо напомнящо ми го в реалността като еднакъв елемент...

Ivaaaaa
05-21-2017, 07:53
Аз сънувах, че гледам порно с майка ми. Вагина с език. Простооо xD

NomNomNom
05-21-2017, 08:16
Ива :lol:

deitona22
05-21-2017, 08:19
Аз сънувах, че гледам порно с майка ми. Вагина с език. Простооо xD
о.0 о.0 о.0 о.0

само на няколко бири
Що само няколко?

Тва да си цирков артист било бая опасно.
Вчера отново се убедих в това.
Евалата им.
Много добри бяха