Влез

View Full Version : Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

girlwithblueeyes
08-07-2014, 09:21
и да си месиш понякога е вариант :д

мдамм много е вкусно хяб от елда ,тиквени семена ,конопени семена и зехтин .Дори и без нищо отгоре мога да си го ям .Жалко няма как да си го приготвям всеки ден .

Annx0r
08-07-2014, 09:32
Здравейте! Незнам дали е тук мястото за темата извинявам се ако съм объркал но съм нов.С обикновен телефон ZTE G N 281 съм s Wap интернет и от много време на сам си влизам безплатно в фб но от няколко дена несъм сигурен дали заради ъппдейти или нещо друго изобщо не влиза изписва ми че има грешка в сървъра и просто не става опитах да върна фабричните настройки пак нищо ако някой има идея как да го оправя моля да каже благодаря предварително

Andjyy
08-07-2014, 09:39
Здравейте! Незнам дали е тук мястото за темата извинявам се ако съм объркал но съм нов.С обикновен телефон ZTE G N 281 съм s Wap интернет и от много време на сам си влизам безплатно в фб но от няколко дена несъм сигурен дали заради ъппдейти или нещо друго изобщо не влиза изписва ми че има грешка в сървъра и просто не става опитах да върна фабричните настройки пак нищо ако някой има идея как да го оправя моля да каже благодаря предварително

защо не го занесеш на място да ти го погледнат

Annx0r
08-07-2014, 10:39
Къде например?

Dagichka
08-07-2014, 13:45
и да си месиш понякога е вариант :д
аз бях тая със снимките на изгорени мъфини в темата за ядене :cool: та какво остава да меся.. ама може някой път да пробвам де, иначе мерси ви на всички :3

galaxy29
08-07-2014, 13:52
леле
ти ли беше
нали не си се засегнала от шегата ми
ако си, ще ми простиш ли някога ;/////

от теб брашното, от мен месенето?

galaxy29
08-07-2014, 15:07
ям на сила филийка със сусамов тахан и мед, ужастно е
имате ли идея какво да го правя, имам цяло бурканче
мисля да го дам на някаква колежка на мама, дето се тъпче с таз гадост
майка ми вика не става ли за някаква маска :lol:
та, това и искам да ви питам... става ли за маски? :д

Ewok
08-07-2014, 15:10
прави си хумус, ако обичаш
макар че там се използва съвсем малко
и на мен сусамовият тахан хич не ми харесва на вкус

Dagichka
08-07-2014, 15:12
бих излъгала, че съм се засегнала само за да ми омесиш някой вкусен хляб! представям си те така като на аватара, ама с точилка вместо бухалка :cool:
чела съм май някъде, че може да се ползва като маска за коса, ама ни знам

galaxy29
08-07-2014, 16:27
бих излъгала, че съм се засегнала само за да ми омесиш някой вкусен хляб! представям си те така като на аватара, ама с точилка вместо бухалка :cool:

а относно тахана, мерси
вие и преди време ми бяхте дали идеи за ядене, ама... така си стои
затова и питам за друго предназначение, освен кулинарно
в хумуса усеща ли се или пак е някакво блудкаво и гадно?
не знам, май ще го дам на някой, защото само от мисълта за него ми се повдига, пък не искам да го хвърлям :д
не ме инт, че сусама така се усвоявал хубаво, аз ще си го ям на сусамки и гевречета и хич не ме бърка :д

Ewok
08-08-2014, 11:32
не се усеща
дори не знам защо се слага, сиг защото е полезно :cool:

galaxy29
08-08-2014, 18:12
мерси, може да го забъркам, пък останалото ще върви нанякъде, не искам да го виждам

bubssss
08-10-2014, 13:53
Здравейте! Знаете ли някои сайтове, чрез които ще мога да обогатя речника си по английски език?

Lourenço
08-10-2014, 16:47
Абе стига сте говорили за ядене :д

qwerty71
08-10-2014, 18:57
Препоръчайте ми балсам за устни със слънцезащитен фактор от ДМ. :)

kalpazanka
08-10-2014, 19:03
Юсърин имат такива, но едва ли се предлагат в ДМ. Нявга бяха по около 9 лева.

Make me
08-11-2014, 09:34
Някой да има някаква представа кога пак ще намалят спиралите на Мейбълин? Преди засичах реклами от типа "Този месец всички спирали Мейбълин на специална цена от 9.99 лв.."

qwerty71
08-11-2014, 11:56
Препоръчайте ми балсам за устни със слънцезащитен фактор от ДМ. :)
Който се интересува, намерих на Baby Lips със SPF20(синия и зеления) . Вярно, че са 5лв. но особено през лятото е важна защитата и не трябва да се пренебрегват устните!

Deadlock
08-11-2014, 13:03
Искам да се погрижа добре за кожата си и имам много въпроси.. Пробвам различни продукти и нищо не ми понася добре, единствено на тоник се спрях след няколко опита.

Търся продукт против акне - става дума за малки, червени и безцветни пъпки по цялото лице, по-често без връх. Калпазанка препоръчва акнеаут, дали става за такива? Само лосионът ли ми трябва, или е добра цялата серия? Какви други продукти против акне можете да препоръчате?

Каква е ролята на мицеларната вода и на кой бранд да си взема?

Също се интересувам от околочен крем, възможно най-качествен и нежен, за 20 и няколко годишна.

Вместо крем за лице, удачно ли е да ползвам авокадово масло (поне вечер)?

Между другото, в последните дни пробвах трите стъпки на клиник от тестерчета и хич не ме грабнаха. Два от продуктите смърдят на алкохол и ми се струват агресивни, а кремчето не знам, сигурно е окей.

galaxy29
08-11-2014, 13:37
за акнето, пилинг вечер
знам, че авокадовото масло е подходящо за белези

мицеларната вода е почистващ и успокояващ нежен лосион, подходяща за чувствителна кожа
на avene е хубава, за други не зная, в едни аптеки често ги пускаха намалени, ама не се сещам за името сега, после като се присетя ще кажа, ако се инт
братовчедка ми си беша взела на mixa, че е по-евтина, обаче не беше толкова доволна, колкото от avene и се чудя и аз за още мнения относно mixa-та

от околоочен и аз се интересувам, засега си се мажа с нивеа софт и вечер понякога някакво хубаво масло, каквото имаме, ставащо и за кулинарни цели, хвърлила съм око на yves rocher

удачно е да, стига да не ти е мазна кожата

за клиник не зная

Deadlock
08-11-2014, 13:56
Благодаря, галакси.

Значи почистването сутрин и вечер може да се състои от мицеларна вода + тоник? Записвам си за Аvene.

galaxy29
08-11-2014, 13:59
правете секс, а не война :oops:

дам, може
довечера ще кажа за аптеката

Deadlock
08-11-2014, 14:05
Мен лично не ме интересува аптеката, защото не съм в България, но да, кажи я за някой друг. :Р

galaxy29
08-11-2014, 14:17
няма, не може всички да знаят!

къде си

Andjyy
08-11-2014, 14:36
Искам да се погрижа добре за кожата си и имам много въпроси.. Пробвам различни продукти и нищо не ми понася добре
.

има ли значение цената?
пъпчиците единични ли са или имаш нужда от нещо за цялостна грижа?

anonymous708973
08-11-2014, 15:08
Благодаря, галакси.

Значи почистването сутрин и вечер може да се състои от мицеларна вода + тоник? Записвам си за Аvene.

Мицеларната вода и тоникът са едно и също нещо, за мен поне. И двете са ми втора стъпка от почистването (не ги ползвам едновременно де :д), първата винаги е гел или мляко. Нещата на Авен са супер, няма да сбъркаш..

kalpazanka
08-11-2014, 15:33
Търся продукт против акне - става дума за малки, червени и безцветни пъпки по цялото лице, по-често без връх. Калпазанка препоръчва акнеаут, дали става за такива? Само лосионът ли ми трябва, или е добра цялата серия? Какви други продукти против акне можете да препоръчате?

Препоръчвам ти да вземеш само лосиона. Продуктите не съдържат антибиотик, на практика резистентност не се развива и няма както му казвате вие *привикване*. Не е добре да ползваш повече от един изсушаващ продукт, обаче. Дори аз вече разредих употребата на лосиона и сведох до веднъж седмично. :)

Мицеларни води има доста. Ползвам за почистване на грима от очите. Конкретно съм с лизалфа на SVR. Тук обаче ще трябва да търся заместител, а има само лореал и гарниер. Не ми харесва да нямам избор, но... какво да се прави. Ще споделям отзиви.

Околоочен- Фитокод :) С четири ръце и още толкова крака :) Натурален и с изчистен състав. Иначе досега си карах с Деклеор подарък към списание Грация. Не ти пречи да инвестираш и във Филорга, но аз си докарах акне с техните продукти. :(

galaxy29
08-11-2014, 15:38
Мицеларната вода и тоникът са едно и също нещо, за мен поне.
всъщност е така, аз нещо се замотах

galaxy29
08-11-2014, 15:45
калпазанке,
Грешки
При заявката ви се появиха следните грешки
kalpazanka сте достигнали лимита на запазени лични съобщения и не можете да приемете повече съобщения, докато не направите място.

kalpazanka
08-11-2014, 15:46
Прощавай, ей сега трия. :)

anonymous708973
08-11-2014, 17:33
Калпазанке, къде си се преместила?

Ох, да взема и аз да се огледам за околоочен, че чукнах 20...

draid
08-11-2014, 17:42
^ Пенсия !

kalpazanka
08-11-2014, 18:17
Калпазанке, къде си се преместила?

Ох, да взема и аз да се огледам за околоочен, че чукнах 20...
Южно от тебе, пантер :D
Иначе за околоочен избирай между деклеор /разлика не видях преди и след, ма аз още нямам навършена хилядолетка, де/, Филорга и натуралните бъркочи. На мен ми попаднаха тестери на louis widmer, обаче не се сработихме. Специално околоочният мазнее стабилно.

Едитвам се, да не звуча прекалено категорично- поне при мен околоочният на widmer не попива като хората, иначе консистенцията е една такава богата, а ароматът е неустоим <3 Докато Деклеор попива бързо, но ако прекалиш и по някое време се потъркаш с пръсти, има кир ефект. Иначе ролончето е много освежаващо с тези топченца, а ароматът е лимонен, свежарски и лек. :)
http://3.bp.blogspot.com/-r-eoT-IbxQM/Us_hNc8dUeI/AAAAAAAAF1o/u7w6UU30EgI/s1600/DSC02747.JPG
Много ми е мъчно, че не накарах да ми купят и още едно списание с тва ролонче :(

anonymous708973
08-11-2014, 19:33
Това на Деклеор какви пари е?
Предполагам, че за тоя тип козметика ще трябва да се поизръся. Някак съм сноб и няма да ползвам околоочни за по 3-4-5 лв :D

Иначе честито за преместването! Страшно смело решение е, дано не ти е (прекалено) мъчно за родината.
С немския как се оправяте?

lovefootball
08-11-2014, 19:39
Има ли ефект от хумата ? За косата и лицето ?

Deadlock
08-11-2014, 19:57
Благодаря ви :)

Анджи, на ниво предложения цената няма значение. Предпочитам за цялостна грижа - пъпчиците са дребни и много.

Засега мисля да взема лосиона акне аут и вероятно този околоочен, за който са всички крайници на калпазанка. :) Не ми трябва мицеларната вода, щом е аналогична на тоник. Ще видя дали Авен имат гел за почистване и как са му съставките. Такааа.

Калпазанка, честито ново начало! Трайно ли си се преместила?

galaxy29
08-11-2014, 20:05
а ти къде си не каза

Deadlock
08-11-2014, 20:06
Тайна!

galaxy29
08-11-2014, 20:08
;/

Andjyy
08-11-2014, 21:32
Благодаря ви :)

Анджи, на ниво предложения цената няма значение. Предпочитам за цялостна грижа - пъпчиците са дребни и много.

Ще видя дали Авен имат гел за почистване и как са му съставките. Такааа.

имат гел за почистване
преди няколко дни дерматоложката ме насочи към него и успокояващия хидратант
използвам и термалната вода(пак на Авен)

Make me
08-12-2014, 05:10
Термалната вода на Авене много ще ти помогне.
Аз с пъпките се справих благодарение на нея и маска с мед и канела изчистиха ми се за отрицателно време.

sometimes_
08-12-2014, 06:19
Ама лосионът на Акнеаут доста изсушава кожата, според мен не е добра идея да се пропуска крема към него. Аз преди ги ползвах, много помагат, но е добре да се ползват и двете неща.

anonymous708973
08-12-2014, 06:40
Термалната вода на Авене много ще ти помогне.
Аз с пъпките се справих благодарение на нея и маска с мед и канела изчистиха ми се за отрицателно време.

Я сподели. Имам я термалната на Авен, но я ползвам, когато ми стане топло или си чувствам лицето... несвежо :Д
И каква е тази маска?

Make me
08-12-2014, 06:45
Ами просто пръскам вечер, примерно.
А маската си я правех през ден 1 чаена лъжица мед и отново толкова канела, смесвам ги, нанасям и стоя 30 минути.

kalpazanka
08-12-2014, 12:29
Това на Деклеор какви пари е?
Предполагам, че за тоя тип козметика ще трябва да се поизръся. Някак съм сноб и няма да ползвам околоочни за по 3-4-5 лв :D

Иначе честито за преместването! Страшно смело решение е, дано не ти е (прекалено) мъчно за родината.
С немския как се оправяте?
Това на Деклеор го взех за 7.95 лева със списание Грация. Яд ме е, че не взех още едно, както и не купих броеве с ружа на Шисейдо и едно оранжевко червилце Ланком /ама то нормално акълът да идва по-късно :lol: /
Аз съм си стипца и не искам да затварям пари в нещо, което не е ясно как ще ми понесе, затова залагам на тестери и такива "прИмоции" :D

За местенето- мерси, мерси. Мъчно не мъчно, трябваше да го направя.
Колкото до езика- моля ги да ми говорят на хохдойч. :)

galaxy29
08-12-2014, 16:36
ще се взима някой от тези, които калпазанка предложи :д

weheartiit
08-14-2014, 10:13
Ох,не знам какво съм правила тази година,но имам неравномерен тен (отзад съм по-тъмна,
отколкото отпред) и също на лицето ми се е получило малко бяло петънце
на едната буза (пак от това предполагам).Как мога да се оправя?Ще си изсветлее
постепенно нали ?

qwerty71
08-15-2014, 10:22
Доволни ли сте от микроолиото за бързо потъмняване на Каротен? Наистина ли се почернява от него и тенът хубав ли е, смисъл златисто кафяв или цигански? :D

DragonLady
08-15-2014, 12:22
Препоръчаите ми добра марка хининова вода?

galaxy29
08-15-2014, 13:08
разрови се на предната страница и ще откриеш отговора си, мързел безподобен

DragonLady
08-15-2014, 13:12
разрови се на предната страница и ще откриеш отговора си, мързел безподобен

Добре комплекс безподобен ;)

Препоръчаите ми добра марка хининова вода?

Make me
08-18-2014, 10:05
Някой да е ползвал някакъв крем за тяло на марката? http://apteka.framar.bg/30007796/асам-крем-за-тяло-с-ший-250-мл-
и никъде не мога да намеря състав..

babity
08-18-2014, 11:51
Някой да е ползвал някакъв крем за тяло на марката? http://apteka.framar.bg/30007796/асам-крем-за-тяло-с-ший-250-мл-

Моя колежка ползва някакъв антицелулитен крем и казва, че е много доволна. Аз съм ползвала един загряващ крем на същата марка (имам кофти оросяване на крайниците и през зимата ми измръзват краката) и съм адски доволна.

monroe999
08-18-2014, 15:29
не знам дали е подходящо да питам тук точно 8-) но някой знае ли къде се продават онези фотоапаратчета за моменти снимки?

YSMF
08-18-2014, 17:42
Хубав е, братовчед ми изразходва вече 2-ра или 3-та опаковка.

Каква кола маска използвате за триъгълника? Имах доброто желание да пробвам, но с моята стана абсолютна мацаница и резултата беше нищожен.

queen_ofdisaster
08-18-2014, 17:48
Знаете ли къде се продават стелки за разширяване на обувки или изобщо подобни приспособления? :D Взех си много сладки обувки тип пантофка;които ми стават;но усещам,че са ми теснички и продължителното носене ще донесе доста неприятни емоции :Д

nIkEnCeTy_bE
08-18-2014, 17:50
Кинкалерии.

pandabear
08-18-2014, 17:50
@YSMF
течна на Сара

nIkEnCeTy_bE
08-18-2014, 17:51
Dragonlady, Милва.

YSMF
08-18-2014, 17:53
@YSMF
течна на Сара
Точно с нея съм :(

pandabear
08-18-2014, 17:54
от какво не си доволна?

DragonLady
08-18-2014, 20:25
Dragonlady, Милва.

Такава си взех ( преди да видя мнението ти ), надявам се да ми хареса, и да има желаният ефект. Утре ще я тествам.

Make me
08-19-2014, 05:57
Аз съм много доволна от Сарата. Затопли ли я преди това?

tori
08-19-2014, 06:10
Такава си взех ( преди да видя мнението ти ), надявам се да ми хареса, и да има желаният ефект. Утре ще я тествам.
Аз принципно точно такава изхабих едно или две шишета преди година. При хининовата вода обаче не зависи толкова от марката, колкото от организма ти като цяло и как скалпа се влияе. На някои хора им омазнява, при мен пък точно обратното - както по принцип косата ми може да издържи по три дни без миене и да изглежда хубава и пухкава, със хининовата вода издържа и по повече.

galaxy29
08-19-2014, 07:09
а тя за хининова ли вода питала
аз мислех, че за мицеларна
a нали точно за нея говорехме преди това ахахах :lol:

Iivche
08-19-2014, 08:46
1.Какво е мнението ви за хининовата вода Милва?
2.Какво използвате против акне?
3.Какво използвате против черни точки?
4.Използвали ли сте лентички за премахване на черни точки и какво мислите за тях?
5.Какво използвате след премахване на мъхчето над горната устна за да не се получат пъпчици?
Благодаря :)

qwerty71
08-19-2014, 13:05
Знаете ли къде мога да видя банските на New Yorker онлайн? Гледах в сайта но така и не намерих. :( Също така да попитам някой ходил ли е на почивка в Кушадасъ в Турция? Доволен ли е и как са плажът и морето?

kalpazanka
08-19-2014, 14:32
Знаете ли къде се продават стелки за разширяване на обувки или изобщо подобни приспособления? :D Взех си много сладки обувки тип пантофка;които ми стават;но усещам,че са ми теснички и продължителното носене ще донесе доста неприятни емоции :Д

Има спрейчета, които спомагат обувката да се отпусне. ;)

anonymous708973
08-19-2014, 14:33
Парцали, напоени с водка и натъпкани в обувката!!

nIkEnCeTy_bE
08-19-2014, 19:27
Знаете ли къде мога да видя банските на New Yorker онлайн? Гледах в сайта но така и не намерих. :( Също така да попитам някой ходил ли е на почивка в Кушадасъ в Турция? Доволен ли е и как са плажът и морето?

В турските курорти един плаж не е читав! Ходила съм в Кушадасъ, Мармарис, Анталия - е, дори Офицерският плаж във Варна е по - добре! Плажа е ужасно камънист, без пясък, а водата беше освен солена, а и повече от ужасна, като се има предвид, че отидох в разгара на сезона.

Hayashi
08-19-2014, 19:30
О да, в Турция плажовете са доста гаднички. Аз скачах във водата само от кея, защото ме беше страх да не се одера или порежа на камъните.

DragonLady
08-19-2014, 20:41
Има спрейчета, които спомагат обувката да се отпусне. ;)

Пробвала съм такъв, помага, но малко, не очаквай чудеса! Пръскаш, обуваш някакви дебели черни чорапи и разтъпкваш из вас. Внимавай, че цапа като невиждало ... Тънките ми прозрачни чорапи станаха черни от едни пантофки, след като ги пръсках с него, и уж после ги обрах с мокра кърпичка, но явно не е било достатъчно, или самата им боя се е "втечнила" и е почнала да клепа. И изпиране нямаше, в кофата отидоха.

zlatit0o
08-20-2014, 12:23
Абе хора, от къде мога да си купя масло от репей?

Dagichka
08-20-2014, 13:39
а за скърцащи обувки да знаете как се оправят? :cool: купих си ги още края на зимата на намаление, ама то и аз за 15 лева какво очаквам.. не са истинска кожа, нещо като велур са и като ги обуя мисля, че езикът, който опира щото е вързан с връзки нагоре (боти са) скърца..

marilyn
08-20-2014, 15:21
Има ли ефект от хумата ? За косата и лицето ?

Зависи. Ако имаш суха коса и кожа, недей да използваш хума, защото изсушават допълнително. До колкото знам действа добре на мазни коси и кожи. Принципно е безвредна и няма какво да ти направи, пробвай. Има различни видове хума: зелена, сива, розова и др., проучи коя за какво е.

Dirty Version.
08-20-2014, 15:37
Абе хора, от къде мога да си купя масло от репей?

http://domashna-kozmetika.com/bg/-masla/486-maslo-repei.html

ellyto
08-21-2014, 11:39
Искам да се възползвам от създадената тема и да задам един въпрос :D Тъй като искам да превърна хобито си в работа и си търся някакви курсове за маникюристи. Някоя може ли да ми препоръча къде по-точно мога да изкарам такъв курс, защото навсякъде намирам изключително объркана информация особено за цените и искам да ми препоръчате някакъв салон, който предлага подобно обучение. Ще ви бъда много благодарна :)

nIkEnCeTy_bE
08-21-2014, 13:45
Искам да се възползвам от създадената тема и да задам един въпрос :D Тъй като искам да превърна хобито си в работа и си търся някакви курсове за маникюристи. Някоя може ли да ми препоръча къде по-точно мога да изкарам такъв курс, защото навсякъде намирам изключително объркана информация особено за цените и искам да ми препоръчате някакъв салон, който предлага подобно обучение. Ще ви бъда много благодарна :)

Според мен първо помисли дали искаш това да ти е основна работа или хоби. Помисли какво искаш да ти е развитието в тази сфера, защото е важно. Курсовете не са малко пари, отнемат време, а да вложиш в този бизнес, повярвай ми 3000 лв. не ти мърдат. Тъй като аз съм завършила курс маникюр, педикюр и ноктопластика гел мога да ти кажа. Не знам дали зависи от града. Аз като цяло не съжалявам, че го изкарах, бях в най - добрият салон с най - добрият преподавател. Ако си от Варна мога да ти кажа по - подробно. Курса маникюр специално струваше 200 лв. и е 5 дни. 3 дни някъде теория май беше и 2 практика на модели, които ти си избираш. Определено научих много неща, които преди ми се струваха маловажни и беше интересно. Работата е доходоносна, но най - важното, на което ни научиха беше да си ценим труда. Да работиш маникюрист далеч не е лесно и не е важно само да можеш да правиш цветя по ноктите.

Едит: Курсовете ги карах към Интеркозметика. Обучение има в големите градове и в голяма част от малките. Можеш да влезеш в сайта и да провериш в кои салони в градовете се предлагат.

marilyn
08-21-2014, 18:58
Някоя от вас ползва ли минерална козметика и от къде си я купувате? Намерих някои сайтове, но искам мнения.

ellyto
08-21-2014, 22:16
Т.е. за да работиш като маникюрист-педикюрист, специално за тези курсове: http://kursove.dir.bg/_wm/catalog/?df=14 трябва да се изкараш всички изброени степени една по една за да получиш 3та степен и да можеш да работиш по специалността или мога да изкарам само 1вия вариант? От София съм, за там ме интересува. :) Въпроса ми е ако трябва да изкарам всички варианти, значи се губи смисъла и не си заслужава, колкото и добро да е заплащането на лицата от дадената длъжност, ако разбира се успеят да си намерят работа по специалността. :)

nIkEnCeTy_bE
08-22-2014, 07:06
Малко съмнително ми са тези курсове тук. Препоръчвам ти да ги изкараш към Интеркозметика. В София има поне 3 учебни центъра. Там можеш да изкараш само за един компонент по избор и съответно държиш изпит и вземаш сертификат само за него.

anonymous708973
08-22-2014, 07:26
и не е важно само да можеш да правиш цветя по ноктите.

Ама не го казвай все едно е лесно, щото някои от нас сме сакати и дори това не можем да направим 8-)

nIkEnCeTy_bE
08-22-2014, 08:06
Ама не го казвай все едно е лесно, щото някои от нас сме сакати и дори това не можем да направим 8-)

Важното е да се пробва! 8-)

ellyto
08-22-2014, 08:27
Относно тези курсове в Интеркозметика, достатъчно ли е да изкараш ниво 1 (начинаещи), за да можеш да работиш като маникюрист-педикюрист или трябва да изкараш и другите нива, съответно професионална, майсторска и експертна програма? И къде в страницата на Интеркозметика мога да намеря ценоразписа :D

nIkEnCeTy_bE
08-22-2014, 08:43
Там не се разделят на нива. Има си курс маникюр, курс педикюр, курс ноктопластика гел и курс ноктопластика акрил. Както и курс за отделни за тенденции, за шилак и т.н Можеш да ги комбинираш, можеш и да изкараш само един. За да работиш маникюрист-педикюрист ти трябват курс Маникюр и курс Педикюр, не може само един. Т.е в Интеркозметика е така, както казах може да се комбинират. Поне тук във Варна е така. Проучи за София как стоят нещата. Виж центровете и салоните, където се предлагат тези курсове и се обади да питаш за ценоразпис.

ellyto
08-22-2014, 09:08
Благодаря много :)

Зайче..
08-22-2014, 09:29
Преди няколко дни си боядисах косата (по-светла). Стана доста сладурски цвят (от нюансите на оранжевото е, но ми отива много :Д) и сега, след минутката реклама и похвала, да си задам въпроса. Колко често ще е нормално да си бояидвам косата? Аз и преди съм се боядисвала, но от дъжд на вятър (което ще рече веднъж на 3-4 месеца и защото цветовете никога не са се отличавали много от моя естествения), обаче сега ще трябва да е по-често. Знам, че ще трябва да е като ми израснат корените, но колко трябва да израснат и трябва ли постоянно да си я боядисвам цялата? Аз искам да я исветля още малко, което само по себе си говори, че ще трябва да я боядисам цялата още няколко пъти, но постоянно ли трябва да бъде това?

Make me
08-22-2014, 12:51
Преди няколко дни си боядисах косата (по-светла). Стана доста сладурски цвят (от нюансите на оранжевото е, но ми отива много :Д) и сега, след минутката реклама и похвала, да си задам въпроса. Колко често ще е нормално да си бояидвам косата? Аз и преди съм се боядисвала, но от дъжд на вятър (което ще рече веднъж на 3-4 месеца и защото цветовете никога не са се отличавали много от моя естествения), обаче сега ще трябва да е по-често. Знам, че ще трябва да е като ми израснат корените, но колко трябва да израснат и трябва ли постоянно да си я боядисвам цялата? Аз искам да я исветля още малко, което само по себе си говори, че ще трябва да я боядисам цялата още няколко пъти, но постоянно ли трябва да бъде това?

Докато я изсветлиш до желания цвят си я боядисвай цялата, а след това само в корените.
Като започнат да си личат повече тогава ги боядисвай, ти тогава ще видиш и ще прецениш ама горе- долу на около месец.

Ползвах лореалското желе за изсветляване на косата и въпроса ми е дали оттук нататък трябва да използвам продукти за боядисана коса?

anonymous708973
08-22-2014, 13:34
Там не се разделят на нива. Има си курс маникюр, курс педикюр, курс ноктопластика гел и курс ноктопластика акрил. Както и курс за отделни за тенденции, за шилак и т.н Можеш да ги комбинираш, можеш и да изкараш само един. За да работиш маникюрист-педикюрист ти трябват курс Маникюр и курс Педикюр, не може само един. Т.е в Интеркозметика е така, както казах може да се комбинират. Поне тук във Варна е така. Проучи за София как стоят нещата. Виж центровете и салоните, където се предлагат тези курсове и се обади да питаш за ценоразпис.

Според мен един курс за Shellac е просто задължителен.

nIkEnCeTy_bE
08-22-2014, 20:11
Според мен един курс за Shellac е просто задължителен.

По принцип да, но той пък не е абсолютно нищо особено. Ако отидеш на курс декорации, ще е много по ефективно. Аз моя сертификат за Шилак го вземах безплатно, беше ми включен в курса и траеше 2 часа. А отделно курса струва 200 лв. за 4 - 8 часа, а дори нямаш и практика там. Въобще не си заслужава. Да не говорим, че в студиата дори не ти го искат.

bloodyF
08-23-2014, 12:03
Стелки за маратонки-откъде да си купя? Продават ли се по обикновените магазини за обувки?

И също-някой да е гледал готино клипче за DIY боядисване? Че рових в youtube, ама не мога да намеря нещо добре обяснено :(

Ewok
08-23-2014, 13:11
На девойката, която питаше за курсове за маникюр в София препоръчвам Star Nails. Курсът е нещо от порядъка на 700-800 лв., но напълно си заслужава. Продължава 4 или 5 седмици по 5 дни, като покрива всички видове маникюр и педикюр, обучаваш се с качествени продукти и добри ъм... машини, не знам как се нарича техниката :д Издават си и сертификат и всичко. Една позната го изкара и беше много доволна, но действително, ако искаш да се занимаваш с това ти трябва една солидна инвестиция в началото.

//ето линк http://www.starnails.bg/bg/home/show/6/%D0%9E%D0%91%D0%A3%D0%A7%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95

Dirty Version.
08-24-2014, 15:46
Някой може ли да ми препоръча хубави кристали за коса?

galaxy29
08-24-2014, 15:59
Някой може ли да ми препоръча хубави кристали за коса?
yves rocher
а да и elixir 79 на eks

lovefootball
08-24-2014, 16:25
Някой може ли да ми даде линк на клип как най лесно да си направим тази плитка : http://hairhomecare.ru/wp-content/uploads/2013/11/31.jpg

Една приятелка ме направи вчера, но много ми хареса и искам като се изкъпя пак така да се направя, но не мога да намеря нищо точно за такава

zlatit0o
08-24-2014, 16:59
^Потърси в YouTube.

lovefootball
08-24-2014, 17:13
^Потърси в YouTube.

Точно за тази немога да намеря

zlatit0o
08-24-2014, 17:15
Точно за тази немога да намеря

https://www.youtube.com/watch?v=OMgxqR2Yqvs

Hayashi
08-25-2014, 02:07
Може да се смеете, но вчера ме е ухапала някаква комарка-стръвница по крака и ми се поду страшно много, стана една гигантска бабуна от 3 см в диаметър. Последно такова нещо ми се случи в България, цялата ми ръка се беше подула и го мазах с някакви лекарства цяла седмица докато мине. Сега го мажа с един крем с хидрокортизон и ликокаин, но пише да се маже по 3-4 пъти на ден, а на мен ми минава само за час. Какво домашно мазило да му сложа, за да спре да ме сърби? Направо ми идва да си отрежа крака.

babity
08-25-2014, 08:04
Махни крема и издънкай един алергозан. А ако ти се ходи при лекар, може да те боднат няколко пъти и да забравиш за случилото се.

Deadlock
08-25-2014, 10:58
Да похваля Акне аут лосиона! Откакто се мажа (само няколко дни), не са ми излизали нови пъпчици, а старите се смаляват, изсушават и изглеждат сломени. :Д Дано да продължава така. Не очаквах да е толкова лесно.

Dagichka
08-25-2014, 11:07
^ох, ще взема и аз най-накрая да си го купя!

поомощ, преди месец някъде се събудих с адски подута долна устна, имаше нещо като пъпчица под устната, но лекарката го отдаде на алергична реакция към нищо конкретно, та пих 3 дни противоалергични и спадна, но пъпката си остана. осъзнах, че не е пъпка, ами херпес, които и до днес си стои, а на всичкото отгоре сега и на горната устна в края ми излиза същото. как да го моря тва чудо? всяка нощ спя с паста за зъби, мажа с гентамицин понякгоа през деня, ама не помага

zlatit0o
08-25-2014, 12:36
поомощ, преди месец някъде се събудих с адски подута долна устна, имаше нещо като пъпчица под устната, но лекарката го отдаде на алергична реакция към нищо конкретно, та пих 3 дни противоалергични и спадна, но пъпката си остана. осъзнах, че не е пъпка, ами херпес, които и до днес си стои, а на всичкото отгоре сега и на горната устна в края ми излиза същото. как да го моря тва чудо? всяка нощ спя с паста за зъби, мажа с гентамицин понякгоа през деня, ама не помага

И на мен ми излизат херпеси поне 4 пъти в годината и то по няколко наведнъж. Цаката е да го хванеш още в началото, когато участъкът е леко зачервен и сърби, тоест да го мажеш с крем или да пиеш хапченца. На мен най-много ми помагат Ацикловир таблетки и крем и Зовиракс.
Поне при мен след като излезе херпеса вече нищо не ми действа, колкото и да се мажа. И един съвет, не го чопли, защото по-бавно зараства и остават гадни белези.

YSMF
08-26-2014, 09:00
Дагичке, вземай лосиона, заслужава си всеки лев. Жалко, че късно ме светнаха за него.

Някой, който да се е боядисвал с Essensity Color?

zlatit0o
08-26-2014, 09:19
Carmex може ли да се намери някъде в България?
http://littleturquoisebook.files.wordpress.com/2012/09/carmex-lip-balm.gif

Dagichka
08-26-2014, 09:57
мерси zlatit0o :) нямам много финанси и отидох в аптеката и питах за най-евтиното кремче :cool: Ациклостад ми дадоха, дано помогне

NqkfaNikakva21
08-26-2014, 10:59
Някоя може ли да помогне с домашно средство за изсветляване на боядисана коса?
Пробвах с витамин Ц и шампоан, и то няколко пъти, обаче ефект не видях, а въобще не се боядисвах често. Косата ми е кестеняво, боядисвах в тъмно такова.

Помагайте, че ми писна с тоя цвят :Д

takovataa
08-26-2014, 16:16
Някой да е ползвал топлата кола маска на Veet easy wax?

nexttt
08-26-2014, 18:47
Carmex може ли да се намери някъде в България?
http://littleturquoisebook.files.wordpress.com/2012/09/carmex-lip-balm.gif

Определено не!
Приятелка обърна почти всички аптеки във Варна и София,успех никакъв..

qwerty71
08-26-2014, 18:51
Магазин за бански в Сливен освен двата на ларгото? :)

danbalan
08-26-2014, 20:26
Здравейте.Имам един въпрос :) Момче съм,в смисъл не съм някой грозник :д ,но искам лицето ми да изглежда някак си по хубаво и още по привлекателно.Чудя се дали да не отида на козметик и той вече да си свърши работата.

п.с.Не съм някоя "мека китка",просто мисля че няма нищо лошо да се поддържаш :)

nIkEnCeTy_bE
08-27-2014, 06:29
Здравейте.Имам един въпрос :) Момче съм,в смисъл не съм някой грозник :д ,но искам лицето ми да изглежда някак си по хубаво и още по привлекателно.Чудя се дали да не отида на козметик и той вече да си свърши работата.

п.с.Не съм някоя "мека китка",просто мисля че няма нищо лошо да се поддържаш :)

Дефинирай по - хубаво и по - привлекателно? Козметичката може да ти почисти лицето от комедони и всякакви "мръсотии", натрупани през месеците или съответно жегите в летният сезон. Ако имаш акне или по - дълбоки пъпки, малко трудно да отидеш и да ти ги премахне. Това става с добра козметика и редовно поддържане на кожата. Козметичката не е пластичен хирург.

bloodyF
08-27-2014, 07:32
Някоя може ли да помогне с домашно средство за изсветляване на боядисана коса?
Пробвах с витамин Ц и шампоан, и то няколко пъти, обаче ефект не видях, а въобще не се боядисвах често. Косата ми е кестеняво, боядисвах в тъмно такова.

Помагайте, че ми писна с тоя цвят :Д

Прави маски с топъл зехтин, стоиш няколко часа и миеш. Фризьорката ми ми каза, че падал. Или да ти я обезцветят с химикали, ама за мен примерно не е опция това.

Някой да е ползвал топлата кола маска на Veet easy wax?

На една колежка и беше паднала кожата на краката от тая кола маска, аз не бих я използвала ..

takovataa
08-27-2014, 10:25
Тъкмо й се бях навила.

Andjyy
08-27-2014, 10:39
Някой може ли да ме ориентира към червило с телесен цвят?

Deadlock
08-27-2014, 11:44
Хаяши, защо не правиш влогове?
малко out of the blue, но тъкмо чета блога :Д

Hayashi
08-27-2014, 13:05
Много хора ме питат този въпрос напоследък. Основната причина е, че нямам къде да снимам в момента, защото ми е много куца светлината вкъщи. А и не съм сигурна, че ще ми се занимава с видео обработката, която определено е по-тегава от обработката на снимки.
Друга моя си причина е, че не съм сигурна, че ще има интерес. Самата аз почти не гледам влогове освен клипчетата на 3-4 мацки виднъж - два пъти в месеца. А и си признавам, че българките ме дразнят по-един много специфичен начин с говоренето и движенията си.
Може би като се преместя в новата квартира ще направя някои от предизвикателствата, които са трудни/невъзможни да се направят в снимки. Но не се виждам как дрънкам 15 минути някакви глупости. :D

А на мацката, която искаше Carmex с удоволствие бих ѝ го купила, но за съжаление няма да се прибирам скоро в България.

fakesmiles
08-27-2014, 15:30
Аз наскоро сънувах, че правя видео за блога ;д
Ужас...
Но реално съм много странна и знам, че ще искам да го изпипам супер много, а не разбирам нищо от видео-обработка.

zlatit0o
08-27-2014, 16:08
А на мацката, която искаше Carmex с удоволствие бих ѝ го купила, но за съжаление няма да се прибирам скоро в България.
Леле адски мило от твоя страна :) :) Би било супер, много отдавна си мечтая за него.

Искам да се оплача, за пореден път ми офъкаха косата, пак беше нацъфтяла и това е заради сешоара с който си изправям косата. Яд ме е, че отдавна се каня да взема термозащита, все не знам каква да взема, но този път съм решена и ми се иска да ми препоръчате някоя добра до 15-20лв. условието ми е да е без спирт и ако може да е кремова текстура.

Hayashi
08-27-2014, 19:53
Би трябвало да се прибирам за Коледа, така че ако още го искаш тогава ще ти го купя и ще ти го донеса. Даже, ако наистина си от Димитровград бих могла да ти го дам лично, за да не плащаш доставка на куриер.

galaxy29
08-27-2014, 20:37
хаяши, може ли линк за блога ти

Hayashi
08-27-2014, 20:43
http://www.ai-no-storia.com/

Заповядай! =w=

galaxy29
08-27-2014, 20:49
мерси боку, данке шуун
друг път ще дам мнение обаче, че не ми се чете сега
ама щом Deadlock го харесва, сиг е хубав

RainbowGirl
08-27-2014, 20:52
Препоръчайте нещо за предотвратяване и премахване на пъпки. Не съм с някакво тежко акне, а ми се появяват по няколко сравнително често. Предпочитам да е медицинска козметика... крем здраве не ми влияе по абсолютно никакъв начин. Иначе ще си взема и термалната вода на Авен за гадните подкожни пъпки.

nIkEnCeTy_bE
08-27-2014, 21:04
Препоръчайте нещо за предотвратяване и премахване на пъпки. Не съм с някакво тежко акне, а ми се появяват по няколко сравнително често. Предпочитам да е медицинска козметика... крем здраве не ми влияе по абсолютно никакъв начин. Иначе ще си взема и термалната вода на Авен за гадните подкожни пъпки.
По принцип аз харесвам продуктите на Bioderma или SVR.

marilyn
08-28-2014, 09:44
Искам да се оплача, за пореден път ми офъкаха косата, пак беше нацъфтяла и това е заради сешоара с който си изправям косата. Яд ме е, че отдавна се каня да взема термозащита, все не знам каква да взема, но този път съм решена и ми се иска да ми препоръчате някоя добра до 15-20лв. условието ми е да е без спирт и ако може да е кремова текстура.
Мацка, недей да си гориш косата така, от опит казвам! :D Аз ползвам един спрей на Лакме, но той не е с кремова текстура. Някой беше препоръчвал Афоджи и смятам скоро да го пробвам! :)

YSMF
08-28-2014, 09:59
http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/osis-sleek-stilizirassh-preparat-za-izpravjane-na-kosata/
В момента съм с този и съм доволна.

zlatit0o
08-28-2014, 17:37
Мацка, недей да си гориш косата така, от опит казвам! :D Аз ползвам един спрей на Лакме, но той не е с кремова текстура. Някой беше препоръчвал Афоджи и смятам скоро да го пробвам! :)
Започвам да си мисля, че е по-увреждащо от преса.. Благодаря :)

::NeVeR*eNd:::
08-30-2014, 14:27
Има ли разлика между пури и пурети (знам ,че въпросът е тъп но моля кажете) :)

Hayashi
08-30-2014, 16:05
Е, има. Едното е доста по-тънко.

Deadlock
08-30-2014, 17:11
Поръчвате л бюти кутии и какви? Ентусиазирах се да си поръчам някаква (:

Hayashi
08-30-2014, 17:28
Не знам къде живееш. Българските Prettybox и Pinks са доста зле. Pretty-то са твъъърде скъпи за видът продукти, които предлагат, постоянно някакви сашенца и супер миниатюрни мострички, при това дори не на скъпи и high end продукти. Pinks вече пускат само миниатюрни мостри на евтини продукти и от време на време някой по-приличен пълен размер, но не си струват 15-те лева.

Преди във Франция поръчвах Glossybox и те не са лоши за цената си от 16 евро, пускат доста скъпи продукти в приличен размер за пътуване. Много им се дразнех обаче, че доставящата фирма им е супер зле и си получавах кутията 3 седмици след като е пратена. Вярно, че те са в Париж, а аз съм близо до границата с Испания, но все пак... Освен това постоянно ми пращаха продукти, които изобщо не бяха за моя тип кожа. Аз не съм много придирчива, бих използвала повечето неща, защото съм любопитна. Лилаво червило или ярко червен руж не ме плашат и дори са в мой стил, но те ме затрупваха с продукти за лице, които бяха в цвят medium, въпреки че съм отбелязала, че кожата ми е très claire. Както и с някакви антицелулитни лосиони или продукти за мазна кожа със супер агресивни съставки...
Следователно се прехвърлих на Birchbox, които са 13 евро. И съм супер доволна за сега, наистина се съобразяват малко повече с профилите и винаги получавам поне 2-3 продукта, които са ми супер интересни и са подходящи за мен. И доставката им е определено по-бърза. А и те дават точки със всяка кутия и засега за 4 кутии имам събрани 14 евро бонус в магазина им. Опледелено препоръчвам тях!

Поръчах и Memebox, които също са много готини, но ми се щеше да бяха мъничко по-евтини, защото средностатистическо една кутия има е минимум 30 долара, което въобще не е малко. Бих си поръчала пак от тях, но стига да има някакво намаление.

Аз пък съм много ентусиазиара да си взема кутия с чай. И ще го направя веднага щом си изкарам пари от някъде.

Deadlock
08-30-2014, 17:45
Мерси :) Имаш ли впечатления от ipsy? A колко е доставката на birchbox до Европа?

rositzza
08-30-2014, 17:56
Някой знае ли координати на човек който прави поръчки по интернет и ги праща по еконт или спийди :D (не съм много на ясноо как да го обясна). Имам проблем с картата не мога да я ползвам няколко седмици ;/

Lourenço
08-30-2014, 18:33
Мерси :) Имаш ли впечатления от ipsy? A колко е доставката на birchbox до Европа?

ipsy доставят в Европа? :О

bloodyF
08-30-2014, 18:33
От кой сайт?

rositzza
08-30-2014, 19:25
Zoeva

Hayashi
08-30-2014, 20:22

Ама те Birchbox мисля, че имат клонове във по-големите държави. Аз си я поръчвам директно до Франция и доставката си ѝ е включена в цената. ipsy мисля, че са само за Щатите и Канада. Аз много ѝ бях навита преди 3-4 години, но няма начин да ти я доставят в Европа, ако не поръчваш с превозвач.

Deadlock
08-30-2014, 21:33
Birchbox sa do Франця, Испания и UK само..
Поръчвам GlossyBox.

edit: и те не доставят при мен -.- Ще си остана без кутия изглежда.

v.salvatore
08-31-2014, 16:55
http://www.makeupandbeautyblog.com/wp-content/uploads/2011/02/maybelline-fit-me-foundation-review-bottles-side.jpg мнения ???

http://www.lorealparisusa.com/~/media/Images/LOP/Home/Products/Makeup/Face/Foundation/Infallible-Advanced-Never-Fail-Makeup/Buff-Beige/Cos21c_8_pack-shot.jpg

TrueStory
08-31-2014, 17:02
Здравейте девойки :) Препоръчайте ми някакъв хубав и не ужасно скъп крем за ръце, че напоследък са страшно сухи и ги усещам като шкурка. Мерси предварително :)

v.salvatore
08-31-2014, 17:34
@truestory http://2.bp.blogspot.com/-kz3t-cJVFFk/Ur_8-3pGKSI/AAAAAAAAADc/EexOmuB_J9k/s1600/DSC05706.JPG
http://www.nivea.bg/-/media/NIVEA/international/packshots/body%20care/smooth-sensation/intensive-nourishing-creme/84620_03_13_intensive_nourishing_creme_PNG.ashx?mh =350&mw=260&reflection=1&reflectionHeight=50 лично аз от Нивеа съм много доволнааа ;)

YSMF
08-31-2014, 18:17
http://static1.framar.bg/product/20120914083232bilka.jpg
за левче е чуден <3

queen_ofdisaster
08-31-2014, 20:49
Кремовете на Балеа са наистина много хубави,препоръчвам ти и този на Дева с арганово масло. ;)

DragonLady
08-31-2014, 22:19
http://static1.framar.bg/product/20120914083232bilka.jpg
за левче е чуден <3

Подкрепям напълно! Ползвам го от повече от половин година, и съм адски доволна!

peanaplle1
08-31-2014, 23:36
Вярно ли е, че при обезкосмяване с кола маска до триъгълника бактериите имат по лесен достъп така да се каже. Бръсненето по-безопасно ли е в такъв случай?

Smilee..
09-01-2014, 13:26
Вярно ли е, че при обезкосмяване с кола маска до триъгълника бактериите имат по лесен достъп така да се каже. Бръсненето по-безопасно ли е в такъв случай?
Съмнявам се.

zlatit0o
09-01-2014, 13:49
^ И в двата случая премахваш космите, които предпазват от бактерии. Така че няма разлика.

А аз не мога да си избера подходящ коректор.
Имам на Катрис камуфлажния, добре прикрива, но цвета вече ми идва тъмен и понякога стои сух на кожата. Та, търся си издържлив коректор, може би ще е най-добре да е течен, за да не изсушава и да има по-светлички цветове с розов или неутрален подтон. Да става за тъмни кръгове и пъпки.

bloodyF
09-01-2014, 17:03
Дайте ми идея за обезкосмяване на триъгълника.
Тоест не идея, идеята ми е да отида на кола маска, защото от бръсненето ми излизат подкожни косъмчета, които адски болят (с какво да ги мажа? Пробвах с ацикловир (?!), бочко, ама не минават, а ме е страх да сложа ихтиол там). И като отида, колко време трябва да съм чакала, какво точно се случва в стаичката и колко време ще карам така?

Тамии ..^^
09-02-2014, 10:03
^ И в двата случая премахваш космите, които предпазват от бактерии. Така че няма разлика.

А аз не мога да си избера подходящ коректор.
Имам на Катрис камуфлажния, добре прикрива, но цвета вече ми идва тъмен и понякога стои сух на кожата. Та, търся си издържлив коректор, може би ще е най-добре да е течен, за да не изсушава и да има по-светлички цветове с розов или неутрален подтон. Да става за тъмни кръгове и пъпки.

Essence stay natural коректора в течен вариант. Стика също е мноого добър, но само когато имаш някаква по-мазна база отдолу (крем или фон дьо тен/ бб крем) защото иначе не стои естествено и като цяло стика не го препоръчвам. Течния е много добър. Покривен е, лесно се размазва, не си личи после, не се променя цвета, не се трие, даже мисля, че може и на плаж ако имаш пъпка да си сложиш и няма да се отмие. И е 5 лв. ;д

zlatit0o
09-02-2014, 10:34
Essence stay natural коректора в течен вариант. Стика също е мноого добър, но само когато имаш някаква по-мазна база отдолу (крем или фон дьо тен/ бб крем) защото иначе не стои естествено и като цяло стика не го препоръчвам. Течния е много добър. Покривен е, лесно се размазва, не си личи после, не се променя цвета, не се трие, даже мисля, че може и на плаж ако имаш пъпка да си сложиш и няма да се отмие. И е 5 лв. ;д

Имам го и не ми харесва :D

DragonLady
09-02-2014, 10:39
И аз подкрепям за този коректор! Ползвала съм го, и останах много доволна, но ми трябваше нещо с по-силно покритие и си взех на Catrice camouflage cream. Този на Essence е по-скоро със средно покритие, за прикриване на тъмни кръгове под очите.

пс. ей преварихте ме :D

ayaska
09-02-2014, 11:05
За коректор мога препоръчам стик ФДТ на Golden rose в цвят 03. Доста светъл, с розов подтон, има много добра покривност и се разнася лесно. Не е сух и не се събира в линийките на окото.

Hidden89
09-02-2014, 17:22
zlatit0o за коректор виж течния на Арт деко, Revlon colorstay течен коректор, афинитон на мейбълин и Лореал тру мач също не е зле, зависи какво търсиш.

Аз най- накрая се решин на фон дьо тена на Ревлон калърстей. Но не знам кой точно 150 или 180 ? Светла съм с розов подтон. Със сигурност ще пробвам, но искам да знам преди това.

fakesmiles
09-02-2014, 19:10
Най-вероятно 150. Той е доста по-светъл, а 180 жълтее доста. Аз го ползвам сега лятото, когато имам малко тен, после ще ги смесвам а зимата направо минавам на 150. :))

marilyn
09-04-2014, 12:08
Здравейте. Момичета, търся си готино място, където да посещавам каланетика, пилатес, нещо такова. Става дума за София, най-добре е центъра. Искам вътрешна информация, така да се каже. Разгледах някои места, които намерих в интернет, но искам някой, който посещава такива занимания да ми препоръча.

DidKa*
09-04-2014, 14:29
Някой може ли да ми препоръча фитнес във Варна?

lisi4ety
09-05-2014, 08:05
Всички предполагам сте виждали реплики на Майкъл Корс по магазините.. аз обаче си търся реплика на Селин Бостън тоут-а и не ми се иска много да я взимам през интернет, затова ако някоя знае/е виждала в София някъде да продават такива моля моля моля да ми каже <3

ps

Препоръчайте нещо за предотвратяване и премахване на пъпки.
ще ти препоръчам очевидното - дерматолог, който да ти даде кремчета ;3

да ми препоръчате някоя добра до 15-20лв. условието ми е да е без спирт и ако може да е кремова текстура.
Аз използвам спрея на Syoss и съм много доволна + около 10лв е

nIkEnCeTy_bE
09-05-2014, 08:19
Някой може ли да ми препоръча фитнес във Варна?

Някой на ТИМ, Ориндж фитнес или в Мол Варна фитнеса.

DidKa*
09-05-2014, 09:06
Благодаря :)

weheartiit
09-05-2014, 12:08
Всички предполагам сте виждали реплики на Майкъл Корс по магазините.. аз обаче си търся реплика на Селин Бостън тоут-а и не ми се иска много да я взимам през интернет, затова ако някоя знае/е виждала в София някъде да продават такива моля моля моля да ми каже <3

в onyx съм виждала,но беше преди 1-2 месеца и не погледнах за цена,
ако искаш все пак погледни там

galaxy29
09-05-2014, 12:26
хора ще ми препоръчате ли нещо за заздравяване (по-бързо) на изгаряне от горещ чай и против белези, не искам да ми останат, имам рана на ръката и гърдата ;/////
взех си дефламол и се мажа с него, препоръчаха ми и едно скъпо, ама тогава нямах възможност, а сега му забравих името, беше 15 лева, ако някой се сеща :д
и алтернативна медицина не отказвам, аз четох, че медът помагал и ще се мажа и с мед и знам, че морето помага за такива неща :д

Smrazqvashta
09-05-2014, 12:28
хора ще ми препоръчате ли нещо за заздравяване (по-бързо) на изгаряне от горещ чай и против белези, не искам да ми останат, имам рана на ръката и гърдата ;/////
взех си дефламол и се мажа с него, препоръчаха ми и едно скъпо, ама тогава нямах възможност, а сега му забравих името, беше 15 лева, ако някой се сеща :д
и алтернативна медицина не отказвам, аз четох, че медът помагал и ще се мажа и с мед и знам, че морето помага за такива неща :д

Аз се сещам за Контратубекс. То струва около 15лв.

galaxy29
09-05-2014, 12:31
може и това да е :д

Smrazqvashta
09-05-2014, 12:34
може и това да е :д

Един съвет, колкото по-пресен е белега, толкова по-ефикасно ще е всяко средство с което се мажеш. Късмет и дано се оправиш бързо.

galaxy29
09-05-2014, 12:37
благодаря, то още раничките не са зараснали :д

galaxy29
09-05-2014, 12:40
слагах обикновени лепенки, без мехлемче в тях и задуших белите кръвни телца и забавих действието им и на едната раничка и се развали коричката хахахха

AliceSw
09-05-2014, 14:19
Отворена рана не се маже нито с дефламол, нито с контратубекс...успокояваш кожата с нещо мазно - каквото и да е масло, ако щеш и от хладилника, но не слагаш тези неща...

RainbowGirl
09-05-2014, 20:42

И аз си търся, така че моля някой да каже, ако е виждал.

Deadlock
09-05-2014, 20:57
Как е това за хидратиращ крем?

ingredients
Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, populus tremuloides (aspen) bark extract, reticulata blanco var. unshiu (citrus unshiu) peel extract, glycoproteins, glycerin*, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, caprylic/capric triglyceride, cetearyl olivate, sorbitan olivate, butyrospermum parkii (shea) butter*, sodium hyaluronate, xylitylglucoside, anhydroxylitol, xylitol, tilia cordata (linden) flower extract*, sambucus nigra (elder) flower extract*, hypericum perforatum (st. john's wort) extract*, aniba roseodora (rosewood) wood extract, tilia cordata (linden) blossom oil*, cananga odorata (ylang ylang) flower oil*, bisabolol, xanthan gum, rosmarinus officinalis (rosemary) extract*, potassium sorbate

ayaska
09-06-2014, 08:08
Доста добър състав. Няма петролатум и минерално масло, доволно количество естествени масла, а комбинацията от алое и шеа е супер хидратираща. Предполагам това е био-козметика? :)

Hayashi
09-06-2014, 10:45
Как е това за хидратиращ крем?

ingredients
Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, populus tremuloides (aspen) bark extract, reticulata blanco var. unshiu (citrus unshiu) peel extract, glycoproteins, glycerin*, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, caprylic/capric triglyceride, cetearyl olivate, sorbitan olivate, butyrospermum parkii (shea) butter*, sodium hyaluronate, xylitylglucoside, anhydroxylitol, xylitol, tilia cordata (linden) flower extract*, sambucus nigra (elder) flower extract*, hypericum perforatum (st. john's wort) extract*, aniba roseodora (rosewood) wood extract, tilia cordata (linden) blossom oil*, cananga odorata (ylang ylang) flower oil*, bisabolol, xanthan gum, rosmarinus officinalis (rosemary) extract*, potassium sorbate

Чудно! Само cetearyl alcohol би могъл да ти прави проблем, особено ако имаш склонна към акне кожа. Иначе, сподели го този крем. Искам и аз такъв!

lisi4ety
09-06-2014, 14:41
в onyx съм виждала,но беше преди 1-2 месеца и не погледнах за цена,
ако искаш все пак погледни там

благодаря ти ^_^

galaxy29
09-06-2014, 18:07
Отворена рана не се маже нито с дефламол, нито с контратубекс...успокояваш кожата с нещо мазно - каквото и да е масло, ако щеш и от хладилника, но не слагаш тези неща...
това ме подсети да кажа, че като се изгорих, веднага минах със студена вода и после намазах със зехтин и с краставичка разтривах, въпреки, че май картофът е по-сполучлив, ама все тая :д
а пък за контратубекс знам, той си е за белези, но една позната фармацевтка ми каза, че не бил ефикасен и ми препоръча белекс, когато ми зарасне
и потвръди това за морето и хубавото влияние на слънцето :д
гентамицин щеше да ми даде, но каза първо да отида да ми го видят болното място и утре ше ходя при една лекарка, дето като малки ни биеше инжекции и й имам доверие, та ще видим тя какво ще каже
иначе дефламол ми казаха, че за моя случай става, но мен почна да ме сърби, а това е към нежеланите реакции в листовката и го спрях
тази вечер ще ползвам само някакви домашни нещица до утре и така

не искам да ми остават белези и внуците ми да ме питат дали с динозаврите съм се била ;/

Deadlock
09-06-2014, 19:23
Кремчето е John Masters Organics mandarin maximum moisture. Имам мострички само.

Ewok
09-06-2014, 20:56
нда, 48 долара за 30мл
не ми е толкова скъпо лицето :/

Hayashi
09-06-2014, 22:40
Кремчето е John Masters Organics mandarin maximum moisture. Имам мострички само.

Уф, ебати депресираната цена. Защо органикът е толкова скъп? >w<

galaxy29
09-06-2014, 22:53
хаяши, сега пък ми приличаш на boxxy :d

Тамии ..^^
09-07-2014, 00:12
http://www.ebay.com/itm/BC2U-Safe-Asepsis-Ear-Piercing-Gun-Disposable-Ear-Pierce-Kit-With-1-pc-Ear-Stud-/141222314346?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20e181816a
Т'ва дали ще успее да ми пробие ухото или само ще ми направи рана и ще се разпадне? :D В града ми 10 лв е да ми пробие само едното ухо, не ми се дават толкова пари. Някой пробвал ли го е това?

Тамии ..^^
09-07-2014, 00:13
Двоен пост, сори.

ayaska
09-07-2014, 06:35
O_O 48$ за тази цена очаквам крема сам да се нанася. Сега погледнах кремчетата на Алверде- състава се доближава доста, но не е толкова богат на гликопротеини. Все пак може да минат за дооста по-евтина алтернатива :D

JoLLiE92
09-07-2014, 13:28
Здравейте девойки :) Препоръчайте ми някакъв хубав и не ужасно скъп крем за ръце, че напоследък са страшно сухи и ги усещам като шкурка. Мерси предварително :)
Glysolid. Една приятелка от година ми мрънка да го опитам, най-накрая случайно се оказа пред мен в Елитис и това нещо е страхотно. :Д

Аз си търся пък камуфлажен коректор, но в малко по-тъмен цвят от тези на Катрис :D

nIkEnCeTy_bE фитнесът на Ориндж фитнес е отворен за свободни посещения само веднъж седмично :)

lisi4ety в Инстаграм множество различни профили предлагат разнообразни реплики на тая чанта :)

galaxy29 излекувах изгаряне от преса с Нежна грижа на Орифлейм. Също едно време баба ми правеше някаква отвара от жълт кантарион за белези - по-добре действащо нещо не съм виждала :Д

Някой може ли да ми обясни разликата между хидратиращ и подхранващ крем за лице? и кое би било по-подходящо за есен-зима?

Hayashi
09-07-2014, 13:37
Няма разлика като наименование. Гледаш състава и трябва да си знаеш кое как ти действа. Ако си с нормална или суха кожа си вземи нещо за суха/много суха. Ако си с мазна, за нормална.
И нали знаеш, моето любимо масло от авокадо също е прекрасно. Ако си с нормална или суха кожа ще ти се стори чудесно и няма да ти омазни. За мазна вече не знам.

JoLLiE92
09-07-2014, 13:41
Мамата си е загледала ей тая серия http://www.rosaimpex.com/?step=module_action&modname=news&lang=2&modstep=news_details&news_id=73 , но това, което я учуди като отидох да ги потърся, беше че нямат дневен и нощен крем, а "регенериращ хидратиращ" и "регенериращ подхранващ" , които явно са различни неща и са универсални за сутрин и вечер .. и са за всеки тип кожа.... нещо не ми вдъхва доверие :D

Hayashi
09-07-2014, 13:57
Защо не? Аз имам кремчета на Yves Rocher, на които си пише, че са подходящи за дневен и за нощен. Проблемът е, че много дневни имат UV филтри, които естествено са абсолютно ненужни през нощта, а и някои от филтрите са тежички и могат да запушат пори. А пък някои нощни съдържат фоточувствителни съставки, например ретинол и е абсурд да се ползват през деня.

Аз имам доста кремове в момента (+ куп есенции, емулсии, гелове и серуми) и понякога си ги сменям. При нова придобивка някой крем може да стане за сутрешен от вечерен и обратното, важното е само съставът да го позволява.

Това на Regal изгелжда добре, най-вероятно са мултифункционални. Между другото не знам какво харесва майка ти, но доста жени на средна възраст са влюбени в кремовете с висок процент екстракт от охлювена слуз. Имам гелче и имах серумче на Mizon и са невероятни, в рамките на седмица се усеща как кожата се регенерира, ако има несъвършенства.

// Странична бележка - много ме дразни как твърде много марки не си качват състава в сайта си. Ебати, това е поне 80% от причината да си купя бяла козметика.

JoLLiE92
09-07-2014, 14:06
Тя много харесва други серии на Регал и беше любопитна да опита тези, тъй като са им най-най-лъскавата нова серия. :Д Търсим ефективен, но много нежен крем - без никакви киселини, за суха силно чувствителна кожа. Аз четох съставите и на пръв поглед ми харесаха, но може би сама трябва да си прецени.
Очаквах обаче в сайта да пише състава и да го обсъдим вкъщи с нея и о, изненада, има само "активни съставки" :Д
На мен такива мултифункционални неща не ми вдъхват доверие... крем за лице и тяло, шампоан 2в1, крем за всеки тип кожа :Д

Hayashi
09-07-2014, 14:17
За всеки тип кожа според мен винаги значи за нормална. xD Аз пък обичам мултифункционални неща. Реално, ако е с добър състав няма начин да не е мултифункционално. Имам едно гелче на Uriage, което е 3в1 за лице, тяло и коса. То е супер нежно и щом си мия лицето с него и не ми опъва, не виждам проблема да си измия и цялото тяло.
Аз съм много любопитна да пробвам охлювената серия на Regal, която се скъсаха да показват в Етажна собственост. Може би ако си дойда в България за Коледа ще си взема нещо за проба.

Ewok
09-07-2014, 14:36
Някакви отзиви? http://www.biocosmetics-cattier.com/

JoLLiE92
09-07-2014, 14:59
За всеки тип кожа ми звучи като нормален тип и непретенциозна.

galaxy29
09-08-2014, 11:28
как се прави таз отвара от жълт кантарион?

ако сте се притеснили за мен
леличката, дето ходих в неделя при нея, ми каза да мина през поликлиниката в понеделник и аз си продължих със зехтин до днес
та личната ми ме видя и с гентамицинчо ми каза да се мажа
и много готино и звъни телефона "само левски, само левски, само левски шампион" :Д

Cara
09-08-2014, 11:50
Здравейте искам да попитам каква преса за коса за изправяне бихте ми предложили. Аз имам една преса, но с нея не става хубаво изправяне. В смисъл такъв, че до 15 минути косата ми вече е начупена. Приятели са ме изправяли и се получава, но аз не мога. Би трябвало да е от пресата. Може ли да ми предложите някаква марка или някакви събети как да задържа косата си по-дълга изправена. Благодаря предварително. :)
Това е хубаво изправяне за мен - https://33.media.tumblr.com/374428f7a3da485e8ccb4b6ab153c975/tumblr_nart3zdO8I1t1prrio1_500.jpg
с моята преса до такъв резултат не се достига дори и за 2 мин.

nIkEnCeTy_bE
09-08-2014, 14:20
Здравейте искам да попитам каква преса за коса за изправяне бихте ми предложили. Аз имам една преса, но с нея не става хубаво изправяне. В смисъл такъв, че до 15 минути косата ми вече е начупена. Приятели са ме изправяли и се получава, но аз не мога. Би трябвало да е от пресата. Може ли да ми предложите някаква марка или някакви събети как да задържа косата си по-дълга изправена. Благодаря предварително. :)
Това е хубаво изправяне за мен - https://33.media.tumblr.com/374428f7a3da485e8ccb4b6ab153c975/tumblr_nart3zdO8I1t1prrio1_500.jpg
с моята преса до такъв резултат не се достига дори и за 2 мин.

Пресите на Бейбилис или Филипс. За мен това са най - добрите. Относно по - дългото стоене на косата изправена мисля, че си знаеш типичните неща като продукти за защита против топлина или кристали.

Cara
09-08-2014, 16:40
Косата си цяло лято не съм я горила (само със сешоар от време на време съм я сушила.) Когато я горя с нещо винаги се пръскам със защитни спрейове преди това. А кристали не използвам. Да ми препоръчате? А колкото до пресата още един въпрос - с каква мощност горе долу са ви пресите. Моята е 35 което ми се струва много слабо.

Franzellka
09-08-2014, 19:05
Моята е най-много до 210 градуса. Но я включвам на 180..

Зайче..
09-08-2014, 19:51
http://www.ebay.com/itm/BC2U-Safe-Asepsis-Ear-Piercing-Gun-Disposable-Ear-Pierce-Kit-With-1-pc-Ear-Stud-/141222314346?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20e181816a
Т'ва дали ще успее да ми пробие ухото или само ще ми направи рана и ще се разпадне? :D В града ми 10 лв е да ми пробие само едното ухо, не ми се дават толкова пари. Някой пробвал ли го е това?

С едно такова подобно (ако не е и същото, не си спомням добре) се пробива нос :Д за ухо, предполагам, че също става, но трябва да се натисне много рязко

nIkEnCeTy_bE
09-08-2014, 19:57
Косата си цяло лято не съм я горила (само със сешоар от време на време съм я сушила.) Когато я горя с нещо винаги се пръскам със защитни спрейове преди това. А кристали не използвам. Да ми препоръчате? А колкото до пресата още един въпрос - с каква мощност горе долу са ви пресите. Моята е 35 което ми се струва много слабо.

Почти всички кристали са добри. Аз лично вече не използвам и сега реших да пробвам спрея на Тафт срещу топлина, да видим. Иначе моята коса също не я суша, от време на време я изправям. Моята преса е до 240 градуса, аз я включвам обикновено на 200, тъй като моята коса е чуплива.

Тамии ..^^
09-08-2014, 20:39
С едно такова подобно (ако не е и същото, не си спомням добре) се пробива нос :Д за ухо, предполагам, че също става, но трябва да се натисне много рязко

Поръчах си две, че май са за еднократна употреба. Гледах в Youtube си пробиваха ушите със същото, та ще пробвам и ако става може да си поръчам още :D Поръчах си и още неща и нямам търпение да дойдат.. :D За първи път поръчвам сама.

galaxy29
09-08-2014, 20:51
да засипя и тази тема с два тъпи въпрости ;/
за педикюр слагате ли основа?
аз не слагам, защото... за какво ми е като не са ръце и не искам да поддържам дълги нокти там
и върху тези домашните гел лакове слагате ли топ лак?
аз понякога слагам, ама понякога не, защото са си издръжливи

nIkEnCeTy_bE
09-08-2014, 21:29
да засипя и тази тема с два тъпи въпрости ;/
за педикюр слагате ли основа?
аз не слагам, защото... за какво ми е като не са ръце и не искам да поддържам дълги нокти там
и върху тези домашните гел лакове слагате ли топ лак?
аз понякога слагам, ама понякога не, защото са си издръжливи

Е, това е все едно да си измиеш наполовина ръцете. Пък и основата не е за дълги нокти, т.е зависи, но не основно. Или си поддържаш ноктите изцяло или въобще. Трябва да се слага за по - дълга издръжливост на лака и ноктите, като цяло. А относно домашните гел лакове, никога не съм се занимавала да си правя, но по принцип след всеки гел лак се слага топ лак, просто задължително.

galaxy29
09-08-2014, 21:32
оф много си негативна
да ми отговори някой, който мисли като мен

nIkEnCeTy_bE
09-08-2014, 21:34
Хахахахаха добре, просто ти го казвам от гледна точка на педикюрист. Което не означава, че си длъжна. Това е съвета ми за правилна подръжка на ноктите, пък то винаги може да си намериш някой, който да подкрепя мнението ти.

Ewok
09-08-2014, 21:49
аз като нямам (а това е почти винаги) не си слагам на краката
лакирам ги три пъти годишно, но все пак :д
според мен няма особено значение

//казвам ти го като почти профан в педикюрирането

пък гел лак не съм ползвала домашен

galaxy29
09-08-2014, 22:15
и К'ВО като си педикюрист
мозъкът ти е като на глист
хората искат да спестят от два лака
на нея ченето и не спира да трака
не разбра ли, че понякога е просто излишно
и е грозно да говориш така категорично

мерси, еуоче
успокои ме, макар и малко, ме успокои :д
на мен домашният гел лак си ми е издръжлив, тъй че все тая ;/

Naive
09-08-2014, 22:34
Аз слагам, защото иначе ми пожълтяват ноктите от някои цветове - например червено и черно, което не е особено яко, а понякога обичам да ходя и без лак. Например като ме мързи да се лакирам. :Д
Ама пък познавам доста хора, които изобщо не слагат основа - нито на ръцете, нито на краката и нямат проблеми. :Д

galaxy29
09-08-2014, 22:41
на мен от черно ми пожълтяваха, но аз вече не се лакирам с черен, тъй че :д
вуйчо ми като ме видеше с черен лак на масата и ми викаше "какви са тез буболечки по ръцете ти" ахахах

anonymous708973
09-08-2014, 22:48
На ръцете не пропускам. Днес тъкмо започнах заздравяваща фаза, която се надявам да успея да направя 2 седмици - тоест, без да се лакирам. След това заздравителят ще го ползвам като основа. Горе-долу веднъж в седмицата гледам да си натърквам ноктите на ръцете с лимон, за да ги избеля (уж). На краката не слагам основа, защото лакът и без това ми държи страшно много, а не съм забелязала оцветяване заради тъмен лак. Докато на ръцете се усеща много сериозно.

galaxy29
09-08-2014, 23:05
ако сте ме разбрали грешно, за ръцете съм съгласна

бтв нели, благодаря ти за flormar max growth
страхотен заздравител :д

RainbowGirl
09-08-2014, 23:07
Аз пък основа не слагам нито на краката, нито на ръцете. Ама те ноктите ми са си супер твърди по принцип и много рядко се чупят. Бялото на ноктите на ръцете ми без проблем си става 1 см, а да пожълтеят от някой лак ми се случва мноого рядко. :cool:

Я кажете термалната вода на Авен за какво друго я ползвате освен за подкожни пъпки и освежаване?

galaxy29
09-08-2014, 23:09
ето, видя ли НИКИТА
може и без

Naive
09-08-2014, 23:11
дадададада, това сигурно е най-страхотният бюджетен продукт, на който съм попадала някога :Д

това с лимона за избелването на ноктите не го знаех, ще го пробвам някой път :Д
иначе аз имам проблем с издръжливостта на лака на ръцете, повече от 2-3 дни лак не се задържа цял, каквото и да правя, много досадно

едит: термалната вода я ползвам след епилация най-вече, защото кожата ми е мега нежна и чувствителна, определено я успокоява :д

galaxy29
09-08-2014, 23:18
трябва и аз да си взема една термална водица

Naive
09-08-2014, 23:19
павлета, защо си такава нощна птица :Д

galaxy29
09-08-2014, 23:24
защото нощта е секси
и защото не трябва да ставам рано :д
ами ти защо не спиш

Naive
09-08-2014, 23:27
защото станах в 12 и не ми се спи сега
и защото четох за фраголиното досега и защо е забранено истинското такова в ЕС :д

galaxy29
09-08-2014, 23:29
и защо е забранено

102
09-08-2014, 23:32
павлета, защо си такава нощна птица :Д

шото е чула за среднощните закуски

galaxy29
09-08-2014, 23:34
мирославе, задушаваш ме вече
искам лично пространство

Naive
09-08-2014, 23:35
ох, ами четох го на италиански, а той не ми е най-силната страна, но е забранено, защото трудно се контролират нивата на метанол, пък той може да бъде отровен :Д и затова фраголиното, което пием ние, се прави просто с ягодов сироп или аромат :Д

и също така си скицирам роклята за бала :д интересно ми е теб да те видя на бала :Д

anonymous708973
09-08-2014, 23:43

Хм, до каква степен помага? Какви са ти ноктите по принцип, какъв им е проблемът?
Доста от евтините заздравители съм пробвала... тцъ, нищо не ми върши работа. Сега съм на второ шишенце Microcell - този път заложих на съвсем хардкор версията. Е, да, 10-11 евро е (в България може да се намери в аптеки "Ремедиум", софийска верига са), стига за 2 месеца (примерно за 2 активни фази + употреба като база през останалото време), обаче е РАЗКОШ В ШИШЕНЦЕ!
Утре ще прикача снимка, на която ми се виждат колко чудовищно дълги (за мен) ми бяха ноктите.

galaxy29
09-08-2014, 23:43
нямам от бала ахахаха
пък и като цяло, сега бих избрала съвсем различно нещо :д
но имам от изпращането, ще ти пратя на лично

бтв видях, че си търсиш шивачка
и аз съм доволна от моята и е в сф

galaxy29
09-08-2014, 23:46
Хм, до каква степен помага? Какви са ти ноктите по принцип, какъв им е проблемът?
Доста от евтините заздравители съм пробвала... тцъ, нищо не ми върши работа. Сега съм на второ шишенце Microcell - този път заложих на съвсем хардкор версията. Е, да, 10-11 евро е (в България може да се намери в аптеки "Ремедиум", софийска верига са), стига за 2 месеца (примерно за 2 активни фази + употреба като база през останалото време), обаче е РАЗКОШ В ШИШЕНЦЕ!
Утре ще прикача снимка, на която ми се виждат колко чудовищно дълги (за мен) ми бяха ноктите.
в момента никакъв проблем нямам, ползвам го просто профилактично и за растеж
но преди ми се чупеха много и той помогна

Naive
09-08-2014, 23:50
на мен ноктите ми се цепеха, откакто го ползвам, не съм имала такъв проблем
иначе ноктите никога не са ми били чупливи, но пък аз като цяло не харесвам дълги нокти, особено на моите ръце, които са мега малки и някак един дълъг нокът ги прави да изглеждат по-груби :Д а може и аз да не се възприемам с такива просто :Д

всички мои приятелки с всевъзможни проблеми с ноктите съм зарибила по този заздравител, така че, Ина, най-вероятно ще ти допадне :Д

Naive
09-08-2014, 23:50
ами казвайте ми имена и телефони на тези шивачки :Д
и ако може рокли, които са ушили и как се справят и какво им е отношението :Д

galaxy29
09-08-2014, 23:57
имам визитка, утре ще ти я снимна
май имаше фейсбук страница, та и нея ще потърся

102
09-09-2014, 07:12
цинк или бирена мая
лекувайте проблема отвътре не отвън

Dagichka
09-09-2014, 08:06
102 е мъдър
аз по едно време пиех герикапс уж за косата и ноктите, ама не помогна грам
Naive - https://www.facebook.com/Vishneva поразгледай нейни модели, аз останах супер доволна от нея, нави се да ми прави роклята 3 седмици преди бала :cool: а е толкова нежна и красива шивачка, направо да я изядеш

anonymous708973
09-09-2014, 08:38
цинк или бирена мая
лекувайте проблема отвътре не отвън

Само дето бирената мая не е трайно решение (а и има немалко момичета, които се оплакват от увеличаване на апетита), а аз лично не бих пила само цинк, който помага на образуването на тестостерон, мерси. Комбинирани витамини има много - Герикапс, Допелхерц Актив за коса и нокти, Приорин. За всеки джоб има по нещо.

nIkEnCeTy_bE
09-09-2014, 08:46
Начи, сладолед галакси, ти не си слагай, проблеми нямаш. За сега. Аз ти казвам каква е целта на основата и за какво се използва. 8-) Относно заздравителя на Флормар - най - добрият, който аз съм ползвала. И по принцип аз си го ползвам като основа и ноктите ми се чупят много рядко. Но по принцип на ръцете аз си имам здрави, за разлика от краката, където проблемите са 1000. Та... основата е точно срещу това пожълтяване. И като не я слагате се получава това. Защото дефакто вие нанасяте голия лак върху нокътя, без защита преди това. И това може да доведе не само до пожълтяване. Значи ноктите на краката са нещо коварно. Ако си имате някакъв ген да си имате хубави нокти, окей, макар че не вярвам. Но ноктите там може от най - малкото да се замърсят, наранят, оцветят и етц. А лекуването... повярвайте ми е много упорито. Лимона е добър, но почистването веднъж седмично на ноктите на краката със спирт също е добре. А пък това, че си лакирвате веднъж годишно ноктите няма никакво значение. Това не означава, че не трябва да полагате някакви грижи. Занемаряването е най - лошото нещо. Най - малко може да слагате някаква база/заздравител, за да подхранвате тези нокти по някакъв начин. И не НЕ вредят заздравителят, ако така сте чули.

П.П Галакси, не си забавна. :)

Deadlock
09-09-2014, 08:50
ах ех такъв авторитет

nIkEnCeTy_bE
09-09-2014, 08:51
ах ех такъв авторитет

така да бъде.

galaxy29
09-09-2014, 09:24
Герикапс
ако имам някакви проблеми и аз бих заложила на тях, защото калпазанка ги ползва и препоръчва, а на нея и имам вяра :д

galaxy29
09-09-2014, 09:37
Начи, сладолед галакси, ти не си слагай, проблеми нямаш. За сега. Аз ти казвам каква е целта на основата и за какво се използва. 8-) Относно заздравителя на Флормар - най - добрият, който аз съм ползвала. И по принцип аз си го ползвам като основа и ноктите ми се чупят много рядко. Но по принцип на ръцете аз си имам здрави, за разлика от краката, където проблемите са 1000. Та... основата е точно срещу това пожълтяване. И като не я слагате се получава това. Защото дефакто вие нанасяте голия лак върху нокътя, без защита преди това. И това може да доведе не само до пожълтяване. Значи ноктите на краката са нещо коварно. Ако си имате някакъв ген да си имате хубави нокти, окей, макар че не вярвам. Но ноктите там може от най - малкото да се замърсят, наранят, оцветят и етц. А лекуването... повярвайте ми е много упорито. Лимона е добър, но почистването веднъж седмично на ноктите на краката със спирт също е добре. А пък това, че си лакирвате веднъж годишно ноктите няма никакво значение. Това не означава, че не трябва да полагате някакви грижи. Занемаряването е най - лошото нещо. Най - малко може да слагате някаква база/заздравител, за да подхранвате тези нокти по някакъв начин. И не НЕ вредят заздравителят, ако така сте чули.

П.П Галакси, не си забавна. :)
аз съм запозната с целта
щом са ти толкова податливи ноктите там, ок
ама на мен не са, тъй че
пък и дори да се оцветят, аз на краката не обичам да ходя без лак, а ако ми скимне да съм без и са се оцветили, ще ги избеля с лимончо
пак ще повторя, че на краката не пускам дълги нокти, а лакът там си ми издържа и без нея, тъй че
така или иначе, за мен лично резултатът е еднакъв, така съм си преценила за моите нокти
и забравих да спомена и другата причина, поради която ПОНЯКОГА изпускам основа там и топ лак при здравият гел лак
много чакане в домашни условия, а ако не изчакаш да изсъхне хубаво, лака ще ти се развали за нула време
пък и вместо да си губя времето в излишно сточасово контене, мога да мастурбирам през това време за бога...

на флормар забравих да кажа, че и аз и за основа на ръцете си го ползвам :д

никити, ти не си забавна ;/

galaxy29
09-09-2014, 09:40
и има въпрост към теб :д
нали френският маникюр и педикюр върви по тез стъпки:
бяло
основа
топ
ама не трябва ли да е първо основата? :Д

Lourenço
09-09-2014, 10:56
Основа
Бяло/прозрачен лак (розов или прасковен примерно)
Топ

galaxy29
09-09-2014, 11:01
ама аз като казах бяло, говорех за чертичката :д
основата наричам, тоз лак прозрачният
оф добре, явно във френския основата е самата чертичка :Д

Naive
09-09-2014, 11:10
не е въпрос, но може да е полезно за някого
http://www.polinasofia.com/2013/10/blog-post_16.html
започвам отново тази маска, пролетта направих един курс и останах очарована :)

Lourenço
09-09-2014, 11:42
ама аз като казах бяло, говорех за 9чертичката :д
основата наричам, тоз лак прозрачният
оф добре, явно във френския основата е самата чертичка :Д

Да де :д исках да кажа първо бялото на края на нокътя и прозрачното на целия. А кое от двете ще сложиш първо зависи от прозрачността на розовия. Аз винаги слагам белия под него защото така не е толкова искрящ.

пс: НЕЕЕЕ за мен основата е различно от прозрачния :Д

galaxy29
09-09-2014, 12:09
оф не исках да кажа, че основата е топ лака, ами този си заздравяващия
сънена съм :д

Deadlock
09-09-2014, 12:16
Naive, ще я пробвам и аз, звучи добре. (: Какъв беше резултатът при теб?

galaxy29
09-09-2014, 13:17
аз пък ще я препоръчам на сестра ми, защото тя в момента е луда на тема дъълга коса :Д
преди и аз бях, ама сега за мен най-си ми харесва до раменете или малко над тях :д

Cara
09-09-2014, 13:27
http://www.amazon.de/gp/product/B003WOKJF2/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF някой мнението си да изкаже? :D ще се радвам

galaxy29
09-09-2014, 13:31
аз само знам, че на ремингтън са добри :д

Cara
09-09-2014, 14:47
добро начало :D

Dagichka
09-09-2014, 15:53
сега като заговорихте за лакове се сетих изведнъж :д по едно време беше голяма мания матираните лакове, ама аз така и не си купих.. къде ги продават още? че ако седна да чета на всеки лак етикета дали е такъв ще си отиде деня в магазина :д

nIkEnCeTy_bE
09-09-2014, 16:52
сега като заговорихте за лакове се сетих изведнъж :д по едно време беше голяма мания матираните лакове, ама аз така и не си купих.. къде ги продават още? че ако седна да чета на всеки лак етикета дали е такъв ще си отиде деня в магазина :д

Ако можеш да си намериш на Мейбълин има един лак, който върху какъвто и лак да го сложиш, го прави матиран. Аз си купих такъв от Германия, но тук досега не съм го виждала. Най - удобно и практичко е с него вместо да ги купуваш всеки път цветове лак матиран. Иначе има на Флормар, на голдън роуз мисля. В Елитис има много, ще ги видиш.

nIkEnCeTy_bE
09-09-2014, 16:54
и има въпрост към теб :д
нали френският маникюр и педикюр върви по тез стъпки:
бяло
основа
топ
ама не трябва ли да е първо основата? :Д

Върви в тези стъпки:

1. основа /под основа имам предвид заздравител/база или там каквото си слагаш, което е прозрачно задължително/
2. светло розов лак, нанесен 1 или 2 пъти по желание
3. бялата чертичка
4. топ лак

galaxy29
09-09-2014, 16:59
да бе четири лака ще си слагам на нокътя
средното е излишно, просто основният може да не е точно прозрачен
иначе мерси, точно това се чудех, дали първо чертичката или основата
преди първо чертичката слагах, вече ще знам :д

nIkEnCeTy_bE
09-09-2014, 17:04
да бе четири лака ще си слагам на нокътя
средното е излишно, просто основният може да не е точно прозрачен
иначе мерси, точно това се чудех, дали първо чертичката или основата
преди първо чертичката слагах, вече ще знам :д

Ами по принцип така се прави френският по салоните. Пък то хората все нещо пропускат, да. Иначе преди и аз не знаех много неща как се правят, ама от курса научаваш много дреболийки. ;д

galaxy29
09-09-2014, 17:04
префърцунена работа

DidKa*
09-09-2014, 17:19
Dagichka има и матиращ заздравител, който би ти свършил работа при всеки лак (имах преди година perfect ) :) иначе не се сещам магазин, в който да няма такива лакове, аз имам такъв >>>
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSkbK91j2bhotMCOsWcNVMiQVIZv7XiG O4JniuXjoByEtm6zREf
от Лили