Влез

View Full Version : Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44

Momicheto:)
02-07-2015, 20:33
не знам дали е подходящо да пиша тук, но съм нова из форумите по скоро да пиша, иначе чета много. Та майка ми ми е поръчала ексфолиант за лице 2в1 на AVON с чаено дърво и краставица, но никъде не мога да прочета мнения за него - как действа, хубав ли е?! Понеже моята кожа е смесена и малко ме е страх да го пробвам, за да не ми излезнат още пъпки... Моля ако някой го е ползвал да сподели нещо за него!

Ето така изглежда: https://aaa5f489f0e61e449cae-cf757b176cfd9f5755cca991bf7e24e0.ssl.cf3.rackcdn.c om/assets/bg-bg/images/product/prod_1051124_1_310x310.jpg

Не вярвам да ти излязат от ексфолиант. Не е препоръчително да използваш козметиките на Ейвън. Гадни са.

marilyn
02-07-2015, 22:21
не знам дали е подходящо да пиша тук, но съм нова из форумите по скоро да пиша, иначе чета много. Та майка ми ми е поръчала ексфолиант за лице 2в1 на AVON с чаено дърво и краставица, но никъде не мога да прочета мнения за него - как действа, хубав ли е?! Понеже моята кожа е смесена и малко ме е страх да го пробвам, за да не ми излезнат още пъпки... Моля ако някой го е ползвал да сподели нещо за него!

Ето така изглежда: https://aaa5f489f0e61e449cae-cf757b176cfd9f5755cca991bf7e24e0.ssl.cf3.rackcdn.c om/assets/bg-bg/images/product/prod_1051124_1_310x310.jpg

Ейвън за мен не струват. Имала съм различни продукти от тях, нито едно нещо не ми е харесвало. Бих ти препоръчала продуктите на Хималая, аз лично съм много доволна. Имам гел, ексфолиант и маска за лице и съм много доволна. Евтини са, а действат доста добре.

devil's_girl
02-08-2015, 07:45
Мацки,
спешно търся сайтове за бижута. Искам да взема за подарък на моя приятелка за бала и пръстен - но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е регулиращ се, тъй като не и знам размера, а има много малки и слаби пръсти.

За сега съм се спряла на нещо от рода : http://ognena.com/prysteni/1024-prysten-sin-kristal-heart-costa-brava.html ; http://ognena.com/prysteni/859-prysten-platineno-pokritie.html , но определено искам да разгледам още.

На мен ми подариха на скоро този: http://begrazia.com/pr-cten-101419 Не почернява, което е най - важното условие за един пръстен, че иначе не можеш да си измиеш ръцете като хората. Но аз лично съм привърженик на обеците и си купих преди време http://begrazia.com/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%86%D0%B8/%D1%81-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D 0%B8/101549 Много си ги харесвам :)

mimeto_0o0o
02-08-2015, 12:20
Поразрови се малко из нета. Преди време имаше в Природоматематическата, но не знам дали все още има. В интернет ми излиза някакъв спортен клуб Арт сайклъл, който предлага каланетика, Клуб по танци Magic step (даже в момента има промоция в Grabo - 5 посещения на Денс зумба или Каланетика - за 9.90лв, вместо за 20лв!). Също така във физкултурен салон в 6-то основно. Майка на моя бивша съученичка ходи на някаква гимнастика (не знам как се води точно), мога да я попитам ако искаш къде ходи.
Търсих, но са все от форуми преди няколко години, а аз искам по-скорошна информация. Благодаря ти все пак. И ако някой знае нещо много моля да каже. Аз от утре ще поразпитам, но все пак :)

mimsy_
02-08-2015, 14:00
Ейвън за мен не струват. Имала съм различни продукти от тях, нито едно нещо не ми е харесвало. Бих ти препоръчала продуктите на Хималая, аз лично съм много доволна. Имам гел, ексфолиант и маска за лице и съм много доволна. Евтини са, а действат доста добре.

Благодаря Ви, мнението ви е важно за мен. Доста се замислих над този продукт, защото момиче от моя клас постоянно ползва продуктите на Ейвън, защото беше дистрибутор и казва, че цялото й семейство ги ползват и има доста изчистено лице... Но моята кожа е доста по-особена.

tatyanaa
02-08-2015, 16:02
момичета имам черни вежди посъветвайте ме как да ги направя кафяви или някак по-светли , пробвах с кафяв молив за вежди но са ми пак твърде тъмни :(

marilyn
02-08-2015, 16:41
Благодаря Ви, мнението ви е важно за мен. Доста се замислих над този продукт, защото момиче от моя клас постоянно ползва продуктите на Ейвън, защото беше дистрибутор и казва, че цялото й семейство ги ползват и има доста изчистено лице... Но моята кожа е доста по-особена.

Тя ще ти каже, че са хубави, защото е дистрибутор. Ейвън за мен е долнопробна козметика, която се продава на твърде високи цени. Има много по-качествени продукти на сносна цена.

ameli
02-08-2015, 17:00

Всеки продукт действа различно на различните хора, независимо за какво точно става дума.
След като вече си го поръчала нищо не ти пречи да го пробваш и да разбереш как ще е при теб. Не разбирам защо би се водила от мнението на другите, особено след като вече го имаш. Да се беше поинтересувала преди това. :)
Иначе другите са прави, че за тези пари можеш да намериш доста по-свястна козметика, а ако си склонна да отделиш малко повече - и медицинска, от по-висок клас.

Ewok
02-08-2015, 17:57
http://www.teenproblem.net/a/4-zdrave/45897-izberi-danki-spored-figurata-si/ тази статия е пълна подигравка (както всяка тп статия)

anonymous908491
02-08-2015, 22:13
http://www.teenproblem.net/a/4-zdrave/45897-izberi-danki-spored-figurata-si/ тази статия е пълна подигравка (както всяка тп статия)

http://www.teenproblem.net/a/4-zdrave/45873-kakvo-triabva-da-znaesh-za-gardite-si/
Тази може да ти е полезна

malka_sladkka
02-09-2015, 10:42

И аз тъкмо я прочетох и си викам що за простотия :lol:

anonymous708973
02-09-2015, 11:05
И аз тъкмо я прочетох и си викам що за простотия :lol:

Не е обяснено задълбочено, но къде видяхте простотия? Точно пък тая статия е съвсем окей в сравнения с масовия потрес.
Една камара мацки не си избират дънки, подходящи за тях. Кривокраки мацки със скини дънки или дебеланки с ниски талии... Далеч не опира само до какво ти харесва.
Последния път, като избирах между два чифта, единият отпадна като вариант именно защото джобовете бяха така разположени, че изглеждаше все едно нямам грам дупе.

Dagichka
02-09-2015, 11:56
имам въпрос, някоя/някой, който е ходил във фитнес Атлетик, колко е единичното посещение? и дали си заслужава 40те лева за месечна карта? искам да започна фитнес, то и в квартала ми има някакъв уж, но не знам нямам им доверие, пък тез са централни и съм чувала разни момчета познати, че ходят там

02-09-2015, 12:01
Някой да знае марка натурална козметика с прилични цени?

Hayashi
02-09-2015, 12:34
> "натурална"
Какво точно си търсиш? Някои нещаса лесни за намиране, други не чак толкова.

Ewok
02-09-2015, 13:21
Не е обяснено задълбочено, но къде видяхте простотия? Точно пък тая статия е съвсем окей в сравнения с масовия потрес.
Една камара мацки не си избират дънки, подходящи за тях. Кривокраки мацки със скини дънки или дебеланки с ниски талии... Далеч не опира само до какво ти харесва.
Последния път, като избирах между два чифта, единият отпадна като вариант именно защото джобовете бяха така разположени, че изглеждаше все едно нямам грам дупе.

Ами аз пък мога да ти кажа, че като човек с голямо дупе и бедра и тясна талия, ако обуя нещо не-скини или недай си боже разкроено ще ми седи все едно съм с 50 см по-ниска и с около 10 кг по-тежка

galaxy29
02-09-2015, 13:42
Ewok се облича по-хубаво от пинкилота, всъщност пинкилота не се облича никак хубаво ==> еуок е права :oops:

02-09-2015, 14:32
> "натурална"
Какво точно си търсиш? Някои нещаса лесни за намиране, други не чак толкова.

Такава без химия. Обаче си намерих. http://domashna-kozmetika.com/ Явно ще си поръчам пак масла и ще си направя. Иначе не намирам нищо на прилични цени. Нещо от сорта на 20лв+ за крем 100мл? :confused:

anonymous708973
02-09-2015, 14:35
Ами аз пък мога да ти кажа, че като човек с голямо дупе и бедра и тясна талия, ако обуя нещо не-скини или недай си боже разкроено ще ми седи все едно съм с 50 см по-ниска и с около 10 кг по-тежка

Обличала ли си разкроени дънки с хубава кройка? Супердългокрака ще изглеждаш :)
Иначе не обърнах внимание какво точно се препоръчва за по-едри бедра и дупе, но е факт, че ако искаш да ги скриеш, даже се препоръчват разкроени поли.
(Едно време много гледах "пълна промяна" по фокслайф :д)
Има го и субективният фактор :) аз категорично отказвам да си купя дънки с протрито/избелено на бедрата, защото смятам, че ми правят краката огромни. Реално обаче краката са последното място, на което качвам - сигурно на гръдна обиколка ще кача преди това :д

mimsy_
02-09-2015, 15:18
Всеки продукт действа различно на различните хора, независимо за какво точно става дума.
След като вече си го поръчала нищо не ти пречи да го пробваш и да разбереш как ще е при теб. Не разбирам защо би се водила от мнението на другите, особено след като вече го имаш. Да се беше поинтересувала преди това. :)
Иначе другите са прави, че за тези пари можеш да намериш доста по-свястна козметика, а ако си склонна да отделиш малко повече - и медицинска, от по-висок клас.

Не съм го поръчвала аз. Аз никога не бих дала пари за нещо за което не съм сигурна че действа. Ако беше прочела по внимателно щеше да разбереш че майка ми ми го е поръчала без да ми казва, като изненада. И всъщност не се оказа това за което аз си мислих а ето това:

https://01.avoncdn.com/shop/assets/en/prod/prod_1086034_xl.jpg

KaliP
02-09-2015, 15:39
имам въпрос, някоя/някой, който е ходил във фитнес Атлетик, колко е единичното посещение? и дали си заслужава 40те лева за месечна карта? искам да започна фитнес, то и в квартала ми има някакъв уж, но не знам нямам им доверие, пък тез са централни и съм чувала разни момчета познати, че ходят там

няма единични, но картата си струва. Аз ходя в този на Черни Връх и съм доволна

Ewok
02-09-2015, 16:21
Обличала ли си разкроени дънки с хубава кройка? Супердългокрака ще изглеждаш :)
Иначе не обърнах внимание какво точно се препоръчва за по-едри бедра и дупе, но е факт, че ако искаш да ги скриеш, даже се препоръчват разкроени поли.
(Едно време много гледах "пълна промяна" по фокслайф :д)
Има го и субективният фактор :) аз категорично отказвам да си купя дънки с протрито/избелено на бедрата, защото смятам, че ми правят краката огромни. Реално обаче краката са последното място, на което качвам - сигурно на гръдна обиколка ще кача преди това :д

Обувала съм доста видове разкроени, както и стреч... еми, приличам на трол :Д
Още повече, че стъпалата ми са малки и като се скрият под крачола краката ми приличат точно на прасешки копитца :д
Единствено, ако съм на ток и панталонът е с висока талия, би било приемливо, но аз токове рядко нося, така че...

За разкроените поли съм съгласна. Много бих искала да мога да нося "молив", но уви.

И за протритото съм съгласна, като цяло избягвам шарки. Предпочитам едноцветни панталони/дънки в по-тъмната гама.

Hayashi
02-09-2015, 18:17
Такава без химия. Обаче си намерих. http://domashna-kozmetika.com/ Явно ще си поръчам пак масла и ще си направя. Иначе не намирам нищо на прилични цени. Нещо от сорта на 20лв+ за крем 100мл? :confused:

Тъкмо щях да те посъветвам да си направиш. Аз редовно си правя каквото мога. А ако открия органичен емулсифиант, който да не струва майка си и баща си ще бъда козметичната версия на Breaking Bad.

TheDeath
02-10-2015, 06:27
Девойки, някакъв ефективен начин да си направя косата на "вълни" без преса? Просто нямам такава :)
И да стои малко повече от 5 минути? Косата ми е доста тънка и въпреки това както и да съм пробвала да я навивам след 30 минути е почти права.... Някакви идеи?

marilyn
02-10-2015, 08:21
Девойки, някакъв ефективен начин да си направя косата на "вълни" без преса? Просто нямам такава :)
И да стои малко повече от 5 минути? Косата ми е доста тънка и въпреки това както и да съм пробвала да я навивам след 30 минути е почти права.... Някакви идеи?

Плитка? Аз лично така си правя косата, когато не я изправям, понеже ми е чуплива и безформена. След като си изкъпя косата, суша я на 90%. Аз слагам масла, но ти може да използваш пяна и да сплетеш една плитка, ниско, на врата. Спиш така през нощта и на сутринта ефектът е доста приятен, при мен вълните издържат около 3 дни.

galaxy29
02-10-2015, 08:25
плитки/рошаво намачкано кокче/навита някак, докато коста е влажна и като изсъхне и разплетеш, може съвсем лек лак, колкото да се задържи, но да не стане корава и гадна на пипане?

TheDeath
02-10-2015, 09:28
Благодаря, ще пробвам на плитка, правила съм преди, но все на доста мокра коса, а може би трябва да е съвсем леко влажна :) Ще пробвам с малко пяна и като я пусна ще завърша с малко лак, ако стане на "бетон"-под душа и готово :)

marilyn
02-10-2015, 09:31
Благодаря, ще пробвам на плитка, правила съм преди, но все на доста мокра коса, а може би трябва да е съвсем леко влажна :) Ще пробвам с малко пяна и като я пусна ще завърша с малко лак, ако стане на "бетон"-под душа и готово :)

На много мокра коса не е добра идея. Остави я леко влажна, сплети я на една голяма плитка, ако искаш вълни, а не къдрици. Аз лично съм пробвала и на две плитки, ама ми е прекалено къдраво. Докато е влажна слагаш пяна, на сутринта ще видиш какво се е получило. Внимавай с лака, защото може да стане прекалено твърдо и гадно, пяната понякога напластява, особено ако сложиш повечко.

galaxy29
02-10-2015, 09:31
пяна и лак заедно според мен ще се получи гадно, по-добре едното само и все по мъничко :д

Ewok
02-10-2015, 09:38
Ох, и моята коса хич не държи :с
Миналата седмица се опитах да я направя със съвсем леки къдрици, като сложих пяна и я суших с дифузер и докато се правех беше прекрасна и си помислих, че този път може и да стане, но уви, докато се облека се развали и заприлича на метла и се наложи да я вържа :д Поне обем имах

zlatit0o
02-10-2015, 14:16
http://www.maybelline.com/~/media/Images/MNY/en_US/Home/Products/Eyes-Makeup/Mascara/Lash-Sensational-Washable-Mascara/Lash-Senational_pack-shot.png
Някой виждал ли я е в нашите магазини?

marilyn
02-10-2015, 14:32
Някой виждал ли я е в нашите магазини?

http://www.enzo.bg/maybelline/lash-sensational-spirala-za-dlgi-i-obemni-migli/

zlatit0o
02-10-2015, 14:46
В ензо я видях, но не искам да плащам 6лв доставка само за една такава спирала :D

kaRamella
02-10-2015, 15:20
Що са им толкова скъпи доставките....За едно нещо тежащо 20грама :@

**
Вълните аз ги правя със две плитки. Ако бързам минавам отгоре с преса и после лак .. изчаквам няколко минути и разплитам..Държат около 3дни.
А за "без преса" ще трябва да си спиш с тях, но на сутринта може да ти го няма обема вече :D

lllilitu888
02-14-2015, 14:27
Nqkoi bi li mi kazal da li mom4e kato e napu6eno e vuzmojno da pravi ne6ta koito poprincip ne bi napravil kato naprimer da e napu6en i kato se priblija do ne go i go celuna toi da produlji da me celuva bez da se durpa a ina4e da e obvurzan

kaRamella
02-14-2015, 16:38
Nqkoi bi li mi kazal da li mom4e kato e napu6eno e vuzmojno da pravi ne6ta koito poprincip ne bi napravil kato naprimer da e napu6en i kato se priblija do ne go i go celuna toi da produlji da me celuva bez da se durpa a ina4e da e obvurzan

Да.Напълно възможно е.

kaRamella
02-14-2015, 16:40
Искам да открия снимки на официални ризи в pinterest със камъчета/бродерии... но като напиша shirt ми излизат само тениски, както и при tshirt, която би трябвало да е думата за тениска. Help. Сигурно си имат друго име..

Lourenço
02-14-2015, 16:55
^Formal\elegant\feminine shirts

kaRamella
02-14-2015, 18:21
А, излезнаха няколко...ще има да ровя сега :D

galaxy29
02-15-2015, 13:26
казва се мерси/благодаря -.-

today_was_a_charytale
02-15-2015, 14:37
Пробвай T-shirt with shirt, T-shirt with shirt illustration, нещо такова.

P.S. много ме кефи профилната ти. <3

kaRamella
02-15-2015, 16:46
И мен твоятааааааааааааа <3

Dollie
02-16-2015, 10:11

Не. Ти реално мислиш с главата, не е като да си пиян и да не знаеш какво се случва, тогава е възможно да направиш такова нещо.

Sigrina
02-16-2015, 15:05
Аз искам да ви попитам дали някоя от вас е премахвала капилярчета от лицето си или друга зона по тялото, къде, как й се е сторило и т.н.
С колкото и предпазни кремове да се мажа през зимата, от студа някои от капилярчетата ми стават видими :((

https://www.facebook.com/victoria.ivanova.makeup

Dollie
02-17-2015, 11:14
Мисля да поръчам палитра сенки Naked3 и четки, от Али-то. Има ли смисъл или ще са пълни боклуци?

Hayashi
02-17-2015, 11:44
^ Четките най-вероятно не, но с палитрата си е рисково.

Lourenço
02-17-2015, 14:03
Мисля да поръчам палитра сенки Naked3 и четки, от Али-то. Има ли смисъл или ще са пълни боклуци?

Поръчвала съм четки от sammydress (според мен продуктите им са горе долу еднакви), и съм доволна.

Тамии ..^^
02-17-2015, 16:44
Момичета, минавам да кажа, че продавам така наречените slip on shoes https://www.tumblr.com/search/slip+on+shoes
НОВИ СА, от Спортсдирект са, продавам ги за колкото съм ги купила. С кутия, с всичко - просто са ми големи. 39 номер са. Купих си 38 номер, но кучето ми ги направи на нищо, взех си 39, но са ми големи и ги продавам за да си поръчам пак 38. Много са хубави и са удобни, миналите ми ги носих няколко пъти. Черни са. Ако някой се интересува да ми пише на ЛС.
П.П. За 25 ги продавам.

Dollie
02-17-2015, 20:46
Момичета, минавам да кажа, че продавам така наречените slip on shoes https://www.tumblr.com/search/slip+on+shoes
НОВИ СА, от Спортсдирект са, продавам ги за колкото съм ги купила. С кутия, с всичко - просто са ми големи. 39 номер са. Купих си 38 номер, но кучето ми ги направи на нищо, взех си 39, но са ми големи и ги продавам за да си поръчам пак 38. Много са хубави и са удобни, миналите ми ги носих няколко пъти. Черни са. Ако някой се интересува да ми пише на ЛС.
П.П. За 25 ги продавам.

Еййй, много искам такива! Жалко,че не са моят номер :( ..

Тамии ..^^
02-17-2015, 22:05
... Кой номер носиш? Ако искаш ще ти пратя линк към профила на една жена в продавалник, от която си поръчвам от Спортсдирект, тя може да ти поръча твоя номер.

Dollie
02-18-2015, 03:27
аз ги разглеждах досега, даже си харесах 2 чифта, но пише,че най-големия размер е 8,което отговаря на 40. а на мен ми трябва 41 :Д Винаги ми е било трудно с обувките,рядко успявам да си харесам и още по-рядко има моя номер :Д

Naive
02-18-2015, 07:56
Моля ви, препоръчайте ми слънцезащитен крем за лице. Единственото ми условие е да не е твърде мазен и тежък, защото ме побърква. :Д

Едит: Харесах си този:
http://www.eau-thermale-avene.bg/Product.aspx?id=89
и този: http://www.eau-thermale-avene.bg/Product.aspx?id=109

Май клоня към първия, защото кожата ми през зимата е адски суха, но пък пролетта и лятото е нормална към комбинирана, особено в най-големите жеги, не е удачно да слагам нещо много мазно.
Вторият е чудесен и без химични филтри, което мисля, че oзначава, че ще стои като маска, а не се стремя към това.

Другият ми въпрос е кога да го нанасям? Когато не излизам веднага след събуждане, ще почиствам с лосиона на Ив Роше и след това ще слагам слънцезащитния, после грим. Обаче като се налага да излизам сутрин? Рутината сутрин ми е следната - измивам лицето само с вода, след което го почиствам с лосиона на Ив Роше с лайка, пръскам термална вода (понякога забравям, де:Д), след което слагам околоочен крем, след това мажа с Mizon Snail Recovery Gel (много добре действа в дневната грижа и като база за грим:Д) и след това, ако се гримирам - коректор, фдт/пудра, блабла, накрая пак фиксирам с термална вода. :Д В случая се чудя има ли проблем да го нанасям 5-10мин след гела или да го заменя изцяло (не ми се иска)?

Hayashi
02-18-2015, 22:45
Аз към някои продукти на Avène правя чудна алергия. В момента съм с оранжевия слънцезащитен крем на Uriage и съм много доволна, на но тези с по-мазна кожа може да не им хареса. Не е тежък според мен и дори подхранва и прави кожата много мекичка. И не оставя твърде очеваден бял отенък.
Според мен физичните филтри, въпреки че изглеждат по-тежки и оставят много бяло са по-леки, защото не попиват в кожата и не омазняват допълнително. А от някои кремчета с химични лъсвам като тиган с олио, а по принцип контролът върху омазняването ми е перфектен.
Аз слагам като последна стъпка в грижа за кожата (след един от многото ми кремове) и преди първият грим продукт, който е базата или BB-то обикновено. Нанасяй си го след гела, според мен. Аз сутрин мия с рандом лека пяна, същият тоник/лосион на Yves Rocher, гелът с алое на Mizon, който като консистенция е идентичен с този с охлювена слуз, Active Sensitive околочния на Yves Rocher и кремът с невен на Yves Rocher. Въпреки, че тази рутина е много много хидратираща и мазнееща за зимата, не ми се омазнява кожата изобщо през деня.

А някои да е пробвал спиралата на Avène? Искам най-накрая спирала с прилична формула, да не дразни, да не се разтича, размазва и рони.

Naive
02-19-2015, 09:20
Благодаря много за отговора. Аз си взех този на Авен, 30SPF. Следващия ще е този: http://maquilab.blogspot.com/2014/09/bioderma-photoderm-akn-mat-spf-30.html
Ревюто ми допадна, ама ще го взема след тестери задължително, но ще е по-нататък.

На мен ми се иска да инвестирам в пудра на Авен, обаче нямам никаква идея как ще се държи.
http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/2015/02/favorites012015.html
Ето тук има отзив за спиралата. :)

Hayashi
02-19-2015, 09:33
Аз ги пробвах тези пудри в магазина, но на мен са ми много тъмни всичките. Иначе много ми допадаше идеята за фактор 50. Явно ще трябва да потърся някоя корейска. А на Bioderma кремовете са ми ужасно мазни, пробвала съм повечето от тестери, за мен са отвратителни.

Naive
02-19-2015, 09:35
А има ли проблем да смесвам бб крем с фдт, за да получа цвят? :Д Поръчах си на Etude House cotton fit, обаче най-светлия, което беше грешка. Аз, че съм бяла, бяла съм, но трябваше да поръчам втория, не първия цвят и сега се чудя как да го изразходя. :Д

Lourenço
02-19-2015, 10:43
Е, що да има проблем? Аз доста често смесвам, ако са еднаква/подобна гъстота не виждам никакъв проблем.

Hayashi
02-19-2015, 10:53
Аз редовно смесвам няколко BB-та с база, слънцезащитен или фон дьо тен докато си докарам хубав цвят. Дори и с различна гъстота да са няма проблем, аз съм смесвала течен с кремообразен и се получава нещо средно. На Etude House имам мостри сигурно от всичките им BB-та и са все в W13, който ми е много тъмен и жълтеещ.

Naive
02-19-2015, 11:11
Ми не знам, предполагам формулата им е различна и се чудех да не се получи нещо не толкова ок. Ще пробвам днес значи. :Д

NomNomNom
02-19-2015, 12:31
Кожата ми от мазна/към смесен тип стана суха от 2-3 месеца :(

Нямам грам идея все още към какво да се насоча за почистване на лице вечер ( като тоник или мицерална вода ).
Започна да се бели около и по носа, както и по челото/вежди , и чат-пат някоя червена пъпчица тип мъничко петънце излиза .

От месеци не ползвам фон дьо тен ( щото не мога да си докарам естествен цвят ) и всъщност от месец не ползвам никаква декоративна козметика, освен гланц/червило, ако има значение.

Главните ми чуденки са:

-Дали могат да се намерят кремове, които хем са за суха кожа, хем не омазняват много, хем и порите свиват, или поне не влияят в посока разширяване
-С какво да си почиствам лицето, освен с вода ( напоследък не смея с нищо друго :Д ), което да ми запази баланса на кожата.

Абе, измрънках малко, ама идеята ми е да кажете какво ползвате за суха кожа, междувременно в нета ще си разгледам и аз.

Zaharinka
02-19-2015, 12:42
Кожата ми от мазна/към смесен тип стана суха от 2-3 месеца :(

Нямам грам идея все още към какво да се насоча за почистване на лице вечер ( като тоник или мицерална вода ).
Започна да се бели около и по носа, както и по челото/вежди , и чат-пат някоя червена пъпчица тип мъничко петънце излиза .

От месеци не ползвам фон дьо тен ( щото не мога да си докарам естествен цвят ) и всъщност от месец не ползвам никаква декоративна козметика, освен гланц/червило, ако има значение.

Главните ми чуденки са:

-Дали могат да се намерят кремове, които хем са за суха кожа, хем не омазняват много, хем и порите свиват, или поне не влияят в посока разширяване
-С какво да си почиствам лицето, освен с вода ( напоследък не смея с нищо друго :Д ), което да ми запази баланса на кожата.

Абе, измрънках малко, ама идеята ми е да кажете какво ползвате за суха кожа, междувременно в нета ще си разгледам и аз.
За крем според мен е добре да разгледаш за гел-крем т.е. да овлажнява, но да не създава мазен филм.
Мицеларните води са чудесни за почистване, без да раздразняват кожата. :)

Hayashi
02-19-2015, 13:08
Мицеларните води могат и да изсушават, аз затова ползвам двуфазен от зехтин и мицеларна вода. Аз бих се насочил към гел или пяна с ниско pH. А на мен когато започне да ми се лющи кожата много ми помага авокадово масло. При мен си попива и не омазнява допълнително.

Naive
02-19-2015, 13:29
На мен зимата кожата ми е безумно суха. Затова вечер я почиствам с мицеларната вода на Микса с глицерин + зехтин. След това измивам с много малко количество от гела на Ив Роше с лайка, след това мажа с крема на Микса с 8% глицерин. Така я балнсирам успешно. :д
Веднъж седмично сибправя почистващи маски, след което хидратираща, след което я намазвам със зехтин. :д

heartshapedbox
02-19-2015, 15:22
Нещо наистина работещо срещу 'стари' стрии?

Dagichka
02-19-2015, 17:38
няма такова за жалост :с

Ivaaaaa
02-20-2015, 16:54
хаяши, дай малко повече инфо за тези пудри, защото и аз съм им хвърлила око. може ли да я използвам вместо слънцезащитен?

препоръчайте ми хубав, ама наистина хубав дневен крем за лице, който да става и за основа за грим. за нормална към мазна кожа склонна към пъпчасване преди цикъл. да хидратира, да свива порите /имам съвсем малко около бузите/ и да не омазнява. цената няма значение. миси ( :

weheartiit
02-20-2015, 19:31
Забелязвам в последно време,че кожата ми много се зачервява.Попринцип е много
чувствителна и когато изляза навън без нищо на лицето веднага ставам червена
(аз си го обяснявам,че това се получава от пъпките,които имам и явно се замърсяват навън).
Понякога дори когато нося бб пак съм червена,особено сега зимата когато е по-студено.
Някакъв крем или нещо за много чувствителна кожа да ми препоръчате? :)

marilyn
02-22-2015, 15:45
Какво ползвате за суха кожа на тялото? Принципно всичко ми е сухо: кожа, коса... :D С лицето се справям, с косата също, но кожата на тялото ми е наистина много суха. Пробвала съм бебешко олио, доволна съм и от лосионите на Жая, но ми се щеше нещо още по-мазно, сега докато е по-хладно времето. Не знам дали може "да се излекува" тоя проблем.

Ivaaaaa
02-22-2015, 15:53
http://static1.framar.bg/product/1-eudermol-8-emulsia.jpg
( :

chupachups
02-22-2015, 16:06
Обмислям да си взема молив за вежди... та да питам как да го избера, понеже бях чела някъде, че трябва да ти е 2 нюанса по-светъл от цвета на косата, ако си с тъмна коса като мен. Вярно ли е и вие какви използвате? :)

shmatarok
02-22-2015, 16:23
Какво ползвате за суха кожа на тялото? Принципно всичко ми е сухо: кожа, коса... :D С лицето се справям, с косата също, но кожата на тялото ми е наистина много суха. Пробвала съм бебешко олио, доволна съм и от лосионите на Жая, но ми се щеше нещо още по-мазно, сега докато е по-хладно времето. Не знам дали може "да се излекува" тоя проблем.

кокосово масло.

kaRamella
02-22-2015, 16:39
Нещо наистина работещо срещу 'стари' стрии?

Пробвай с шипково масло,но не знам дали ще има резултат.

Ако са много фрапиращи , мястото е гадно и те дразнят, предполагам с лазер може да ти ги махнат.

Zaharinka
02-22-2015, 20:53
Разглеждам каталога на Ейвън и се чудя дали да си поръчам спреят за лице, който уж прави грима по-дълготраен.Ползвала ли го е някоя от вас, струва ли си покупката?

today_was_a_charytale
02-23-2015, 11:52
Искам да споделя новото си откритие.От скоро започнах да използвам арганово масло на лицето вместо хидратантен крем и резултатът е много добър.Също слагам и арганово масло на миглите за разтеж и в маска за коса.

Naive
02-23-2015, 15:32
Хора, посъветвайте ме. Как е най-разумно за бала - първо грим и после прическа или обратното. На мен ми се струва, че е обратното, ама знам ли.. И роклята преди всички тез процедури ли трябва да си я обличам или след тях. :Д

pileto0o
02-23-2015, 15:40
Помисли.Гримът преди всичко ( разбирасе след като си имаш вече рокля). Може да си вдигнеш косата свободно докато се гримираш ( или те гримират ). Роклята вече си е твой избор дали да я облечеш първа ( ако облечеш роклята преди да си направиш прическа може да я поизцапаш примерно при фиксацията на прическата, а ако си направиш първо прическа и я поразвалиш по време на обличането, то можеш лесно да коригираш недостатъците ) :D

marilyn
02-23-2015, 15:43
Аз мисля, че е по-добре първо прическата, после грима, а накрая роклята. Все пак предполагам, че фризьора ще измие косата ти, а това може да е опасно за грима. :D Ако капне вода или нещо такова, абе има шанс за инцидент. Затова е по-добре първо прическата. А иначе роклята накрая, особено ако вали.

Naive
02-23-2015, 15:45
На мен логиката за първо прическата ми е следната - едно, че ще ми измие косата, второ, че ако ползва някакви преси и подобни ще умра от жега и ще е дискомфортно да съм с грим. :Д

Dagichka
02-23-2015, 15:59
задължително се мие косата мисля, така че да - първо прическа, после грим и накрая рокля :д
при мен ми направи косата с някакви фибички докато хванат къдриците и директно ме прати при гримьорката (беше в същия салон), която ме прави час и нещо и после обратно на стола за дооформяне на прическата и бях готова :д съответно се прибрах в нас и се облякох, когато стана време и такам

Naive
02-24-2015, 08:20
Тъй, запазих си час за грим в 11 при една много симпатчна мадама. :д
Намерих си и фризьор и се чудя дали да го пиша в 9:30 или 10. :д

anonymous708973
02-24-2015, 08:23
9.30 и на всяка цена отиди за пробна прическа - особено ако не е твоят фризьор!
Роклята - естествено, че след това. Хубаво е да информираш гримьора, да покажеш снимка и т.н.
Аз бях на прическа, грим, преоблякох се в съседката и гостите чакаха у нас.

Naive
02-24-2015, 08:25
Ще отида, но аз реално искам най-семплото нещо на света. Пусната коса, съвсем нежни къдрици (не ужасните букли,, които някои фризьори правят), на една страна да е, за да се вижда гърба. :Д

anonymous708973
02-24-2015, 08:29
И аз исках нещо такова, ама не се получи :S

Naive
02-24-2015, 08:58
А защо не се получи?

Ей такова искам - http://www.lustyfashion.com/wp-content/uploads/2013/08/miranda-kerr-makeup-2013.jpg

anonymous708973
02-24-2015, 09:25
А защо не се получи?

Ей такова искам - http://www.lustyfashion.com/wp-content/uploads/2013/08/miranda-kerr-makeup-2013.jpg

И аз исках нещо такова, накрая всички къдрици да се събират в една, точно тип червения килим.
И аз не знам, моят фризьор си беше, ама явно го надцених, той не е по прически. Нямаше почти никакви уреди, кълнеше ми се, че с еди-коя-си маша щяло да стане. Не е трагедия де, виждала си ми снимките - виж от бала и от фотосесията. Втория път аз си правих косата, абсолютно същата е, пари на вятъра си бяха.

Naive
02-24-2015, 09:28
Аз моята знам, че не я бива в прическите и няма да й се доверя този път. Иначе на мен най-голямото ми притеснение е, че къдриците няма да издържат и ще паднат..

anonymous708973
02-24-2015, 09:29
Ами ти доста рано си на фризьор... балът ти не е ли вечерта?

Нещо не по темата:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10919033_902419219790677_8222958545957487064_n.jpg ?oh=1e6312376584b649f54ec47d87117c21&oe=5587FFCD&__gda__=1434239556_1a0f8758bc0e4187931c71fa694e9fe f

:D :D

Naive
02-24-2015, 09:30
Е, вечерта е. Но прическа, грим, обличане на рокля, след това ще имам фотосесия, след това при роднините..

едит: то на мен косата ми по принцип държи, де, стига да е правена на много висока температура и къдриците да не са със сешоар :Д

anonymous708973
02-24-2015, 10:47
О, ясно, на теб фотосесията ти е тогава...

Въпрос имам: Свършва ми кремът за лице - Bioderma Sensibio Tolerance + и се чудя с какво да го заменя. Уж съм със суха кожа през студеното време, лек ми идва, но пък идва пролет и не знам дали имам нужда от нещо по-тежко. Чудя се за Weleda Skin Food, може да се окаже тежък за дневен, но пък да го нанасям за през нощта?

Naive
02-24-2015, 13:34
Ина, ей този:
http://www.eau-thermale-avene.bg/Product.aspx?id=18

anonymous708973
02-24-2015, 14:27
Две опаковки съм свършила от него - с UV и без UV. Преди Биодерма-та бях с Микса, преди Микса-та с него. Супер ми беше лятото, обаче май не се харесахме, като застудя... Обаче е идея, определено ще го обмисля, хубавото е, че ми е достъпен тук.

Едит: Е, аз топлата вода открих направо. То на крема си пише, че е за нормална към комбинирана кожа, за каквато броим моята лятото. Нищо чудно, че не ми е харесал зимата.

Ivaaaaa
02-24-2015, 16:55
и аз си търся дневен крем, за който съм склонна да инвестирам повечко, защото съм минала всички авен, биодерма, юсерин и прочие. пробвах един на кларинс, който беше мега много хубав, но не е за мойта кожа, май ще си взема на клиник.

Naive
02-24-2015, 17:07
Каква ти е кожата?

Ivaaaaa
02-24-2015, 17:12
ами, на места супер много суха, та чак се бели и боли /носът, брадичката, малко от челото/, иначе мазна и откакто цикълът ми се прецака, ми понаизлизат и пъпки, от които ми останаха петънца. ):

Naive
02-24-2015, 17:37
http://www.farmaciagranados.com/media/catalog/product/cache/3/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/h/y/hydra_chrono_fluide_fraicheur_ok.jpg

Вземи си тестери от това, ако искаш. :)

Ivaaaaa
02-24-2015, 18:48
благодаря за предложението, но едва ли ще ми дадат тестери ( :

Naive
02-24-2015, 18:51
Би трябвало да ти дадат без проблем. Ако не, им обясняваш, че кремът е скъп и не искаш да рискуваш без да си го тествала на кожата си. :)

anonymous708973
02-24-2015, 18:59
ами, на места супер много суха, та чак се бели и боли /носът, брадичката, малко от челото/, иначе мазна и откакто цикълът ми се прецака, ми понаизлизат и пъпки, от които ми останаха петънца. ):

Кожата ти е суха в Т-зоната?? Ти си някакъв много специален случай.

Ewok
02-24-2015, 19:50
И моята е суха там. Като се изкъпя или дори само да се наплискам с вода ми се опъва и става на люспи :д
А иначе се води мазна заради порите и несъвършенствата

Ivaaaaa
02-24-2015, 19:57
Би трябвало да ти дадат без проблем. Ако не, им обясняваш, че кремът е скъп и не искаш да рискуваш без да си го тествала на кожата си. :)

къде да го търся? кажи ми, че го има в бюти зон в мол сф ;д. всъщност нз дали там дават тестери.

пантер, да, какво му е странното? особено носът ми много се бели.

бтв, майка ми е много доволна от тази марка, но тя се бори с бръчки ;д

Naive
02-24-2015, 20:00
Има го, да. И тестери дават. :)

Ivaaaaa
02-24-2015, 20:02
благодаря! ( :

anonymous708973
02-25-2015, 10:58
Въх, на мен около носа ми се бели и е червено перманентно (аман!), не самият нос. Брадичката и носът ми са нормални/мазни, останалото е сухо.
Сега ще го боря с крем с невен, на сестра ми й оправи много зверски лишеи. Като изключим това, от няколко дена - пу, пу! кожата ми е като от картинка ;3

Hayashi
02-25-2015, 11:06
Аз като започна да се беля се мажа веднага с някакво чисто масло, което знам, че не ми запушва порите. Омазвам се хубаво и ако до час не е попило останалото леко го забърсвам с кърпичка.
Иначе съм невероятно доволна от маската на Yves Rocher от серията Nutritive Végétal.

sunxflower
02-25-2015, 11:24
Добър фризьор в София, по-специално към боядисване на цяла коса или тип омбре?

Ivaaaaa
02-25-2015, 11:32
Въх, на мен около носа ми се бели и е червено перманентно (аман!), не самият нос. Брадичката и носът ми са нормални/мазни, останалото е сухо.
Сега ще го боря с крем с невен, на сестра ми й оправи много зверски лишеи. Като изключим това, от няколко дена - пу, пу! кожата ми е като от картинка ;3

оф, мани ;д. кожата ми е парадокс. хем е мазна, хем и супер суха, толкова че направо боли. не знам какво представляват лишеите по лицето, обаче аз съм имала преди едни много, ама много сухи участъци, които сякаш сърбят и са болезнени. може и да е това. преборих ги с крема на акне аут хидроактив. много добър наистина, но не е за мазна кожа. освен това е на достъпна цена.

пробвах пудрата на биодерма и моментално се отказах. твърде тежка ми идва, сто про запушва порите и е немислимо да се ползва лятото. обаче флуидът е прекрасен и е идеален за мазна кожа. нз, ще видим.

anonymous708973
02-25-2015, 17:09
Аз като започна да се беля се мажа веднага с някакво чисто масло, което знам, че не ми запушва порите. Омазвам се хубаво и ако до час не е попило останалото леко го забърсвам с кърпичка.
Иначе съм невероятно доволна от маската на Yves Rocher от серията Nutritive Végétal.

С какво? Аз пробвах с авокадово, обаче не попива часове наред и не хидратира.

Hayashi
02-25-2015, 18:09
Със зехтин. Аз слагам не повече от 3-4 капки с капкомер и ако съм твърде мазна преди да се легна се забърсвам да не омажа всичко. Сутринта се събуждам с бебешка кожа.

therichbitch
02-25-2015, 18:57
аз бях си взела едно малко шишенце арганово масло и вече го измазах, но не съм забелязала голяма разлика, пак ми е мега суха кожата (
Сега пак ще си купя, но се чудя на коя марка. Препоръки? (за малки разфасовки)

ellyto
02-25-2015, 20:35
Здравейте! Търся мнение относно преса за коса. Спрях се на една марка, но не мога да реша кой от трите модела е най-добър :D Remington Keratin Therapy S8590 , Remington S7710 и Remington Shine Therapy S8500. Моля спешно за мнение :( Благодаря предварително!!!

TheDeath
02-26-2015, 07:51
Дайте съвет - предстои ми да си боядисам косата черна, обаче "фризьорката" ми е много добра и винаги ми намазва ушите и челото. Как да избегна това? Ако намажа зоните с някакъв крем - здраве или нещо такова, дали по-лесно ще се измие ако все пак ме намаца неволно???

Photographer-drm
02-27-2015, 13:01
Искам да попитам, защо на флакон със спрей пише да се държи изправен? Какъв ще е проблема, ако го държа легнал?

anonymous708973
02-27-2015, 13:22
Дайте съвет - предстои ми да си боядисам косата черна, обаче "фризьорката" ми е много добра и винаги ми намазва ушите и челото. Как да избегна това? Ако намажа зоните с някакъв крем - здраве или нещо такова, дали по-лесно ще се измие ако все пак ме намаца неволно???

По-скоро с някакво олио/зехтин, нали с тях се сваля боя, та подозирам, че няма да хване върху него.

heartshapedbox
02-27-2015, 13:45
Със всякакъв крем/вазелин/олио става.

tatyanaa
02-27-2015, 14:28
Някой ползвал ли е рициново масло за да порастат по - бързо веждите ? Наскоро си купих и не знам как да го прилагам , някой случайно да знае :) ?

marilyn
02-27-2015, 15:37

Аз бих сменила фризьорката. Иначе да, с нещо мазно трябва да стане.

galaxy29
02-27-2015, 15:40
Някой ползвал ли е рициново масло за да порастат по - бързо веждите ? Наскоро си купих и не знам как да го прилагам , някой случайно да знае :) ?
май не съм ползвала, ама знам, че има ефект
с клечка за уши мажеш преди да легнеш или с пръстчета :д

Ewok
02-27-2015, 16:13
Става и с четка за спирала.

AliceSw
02-27-2015, 23:38

мажи спокойно с крем т.е. вземаш кутийката в салона и веднага преди боядисването мажеш много, не сякаш ще си слагаш сутрин на лицето, но не с нещо прекалено мазно или масло, че някъде боята няма да хване...пък да е отпред е мнооого кофти

бтв, по-читавите бои вече се мият от кожата с вода, ако има нещо останало все пак, се маха най-лесно с тампон, натопен в оцет...

NomNomNom
02-28-2015, 10:53
Замених ексфолианта с мед, лимон и кафява захар в натурален вид - кожата ми е чувствителна, смесен тип, напоследък много изсъхна и след медчето и лимона сега - хем мекичка я чувствам, хем свежа.
Някой да е ползвал подобна смес, в дългосрочен план как ви се отразява?

Naive
02-28-2015, 11:11
На мен захарта ми идва малко грубичка, затова си я правя малко по-нежна, раздробявайки я; бих ползвала сол, обаче четох, че не е ок за лице, та затова захар. Към цялото това нещо, слагам и зехтин за разкош и защото съм обсебена от зехтин в грижата, хаха. Ексфолирам си лицето веднъж седмично така, включително и устните, и си чувствам кожата много добре - чиста, подхранена, не изсушава.
Ти какъв ефект търсиш?

NomNomNom
02-28-2015, 11:20
Чиста и подхранена, без да изсушава^ и аз съм фен на зехтина, и ме хвана яд, че си оставих шишенцето на работа, иначе щях да добавя.
И да, захарта дойде грубичка, ако го ползвам за маска, ще я изключа.
Ще експериментирам да почиствал лицето само с домашно приготвени бъркочи и ще споделя дали има положителен ефект.

Naive
02-28-2015, 11:22
А с какви кремове се мажеш?

nikobiersack
02-28-2015, 12:54
Продавам таблет ако се интересувате погледнете http://olx.bg/prodavam-tablet-i69104046

kaRamella
02-28-2015, 13:31
Абе само аз ли си виждам както си трябва или наистина някой я вижда в други цветове? https://www.facebook.com/RadioENERGYbg/photos/a.285374884188.140329.32086699188/10153182579704189/?type=1&theater

girl91
02-28-2015, 13:47
^Оф и ти ли с тази рокля :D Аз и в двата варианта съм я виждала - зависи от ъгъла и заобикалящата светлина и предмети и др.

sl1nceetoo
02-28-2015, 14:07
^^ втори ден я гледам и все си е бяло със златисто/ кафяво

https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10264482_338095259720637_1173217172733396911_n.jpg ?oh=776ecc59ece86d563aa6a73de6d1524d&oe=554ADCAE

NomNomNom
02-28-2015, 14:35
^ не се мажа, не обичам кремове за лице :д

Lourenço
02-28-2015, 17:25
Шегувате ли се? :Д бяло и златно е като е се инвертира снимката :Д

Hayashi
02-28-2015, 18:47
Абе това с роклята зависи от какъв ъгъл на монитора го гледаш. Аз я видях и по двата начина, както и нещо средно между двете.

galaxy29
03-01-2015, 05:22
Шегувате ли се? :Д бяло и златно е като е се инвертира снимката :Д
омг, най-накрая видях и черното :д

fakesmiles
03-01-2015, 08:33
Толкова ме дразни тази рокля, откакто я видях рано сутринта в петък! :D
Първо си я видях синьо и черно, а после, докато бях на лекция ми се смени 5-6 пъти, при положение, че светлината не се е менила, както и фона и яркостта на телефона ми.

tatyanaa
03-01-2015, 10:50
От две години се боядисвам в кестеняв цвят иначе естествения ми цвят на косата е тъмно кафяв , обаче искам да се боядисам в друг цвят и си взех деколор тайм , вие ползвали ли сте го , уврежда ли косата и от първия път ли ви сваля боята или няколко пъти трябва да се повтаря ?

kaRamella
03-01-2015, 18:18
Сутрин,обед, вечер..както и да завъртя екрана все си е синьо и черно.Но приятеля ми го вижда бяло и златно.

stelkastel
03-01-2015, 22:09
Тази рокля и тук ли е плъзнала? :D
Искам да ви попитам дали сте ходили на спрей тен някъде из София? Знаете ли някое добрo студио и можете ли да ми препоръчате? Ходила съм няколко пъти преди години на солариум, но сега се ужасявам от идеята, а искам да имам що-годе приличен тен, че съм като сиренце. И все пак не искам да заприличвам на Рос в един епизод от ''Приятели''. :D

sweet__potion
03-02-2015, 20:19
Препоръчайте ми крем за лице за суха кожа, защото напоследък е толкова изсушена, че дори нещо като лишеи са ми излезли. Ползвах най-базовия на Нивеа и бях доволна, но вече като че ли не ми хидратира както преди...

PureSoul
03-03-2015, 16:19
На някой, който използва масло от шипка, запушват ли му се порите от него? При мен като че ли се получава нещо такова, ама все се надявам да не е от маслото, че ми харесваше какво прочетох за него :/

kaRamella
03-04-2015, 09:04
Ми то попр.е за бръчки уж,така че може да има и такъв ефект ;д

Психея
03-05-2015, 10:55
Препоръчайте ми крем за лице за суха кожа, защото напоследък е толкова изсушена, че дори нещо като лишеи са ми излезли. Ползвах най-базовия на Нивеа и бях доволна, но вече като че ли не ми хидратира както преди...

И при мен беше така и толкова години-около 10, не се промени. Моето решение е с бадемово маслко, което си нося винаги с мен и през няколко часа се мажа..пробвала съм какви ли не кремове, нищо. При мен този недостатък е наследствен...

Психея
03-05-2015, 11:00
Момичета, някоя от вас използвала ли е арганово масло, но вътрешно? Е, опитвам се от сума ти време да го преглътна на салата..е, не мога. Мирише ми много неприятно, за разлика от масло от черен кимион, което е с доста по-ненатрапчив вкус.
Скоро си наплесках косата със смес от арганово, бадемово, кайсиеви и от черен кимион масла и ..ефектът не беше кой знае колко голям и съм, меко казано, доста разочарована....

Hayashi
03-05-2015, 13:17
Една приятелка си го ползва за салати. На мен също ви допада на вкус. Най-ненатрапчивото чисто масло за мен е ореховото.
А за косата трябва да си редовна. Ефект от един път рядко се вижда, но след 2-3 месеца започва да си личи колко бързо расте косата и колко е здрава в корените.

DragonLady
03-05-2015, 13:53
Кажете някой сайт за виртуална смяна на цвета на косата ( прическа ). Без тазз - пробвах го него, но няма червено, не и тъмно, а точно това искам да пробвам как би ми седяло.

anonymous708973
03-05-2015, 14:50
Момичета, някоя от вас използвала ли е арганово масло, но вътрешно? Е, опитвам се от сума ти време да го преглътна на салата..е, не мога. Мирише ми много неприятно, за разлика от масло от черен кимион, което е с доста по-ненатрапчив вкус.
Скоро си наплесках косата със смес от арганово, бадемово, кайсиеви и от черен кимион масла и ..ефектът не беше кой знае колко голям и съм, меко казано, доста разочарована....

Въх, все си мисля, че съм запозната с подобни странни нещица в кулинарната индустрия, ама масло от кимион е наистина иновативно.
Иначе не съм пробвала арганово, но не мисля, че трябва да се вманиачаваш по темата. Яж с каквото масло ти е вкусно, всичките са полезни.

Deadlock
03-05-2015, 14:57
из експериментите ми по козметичните щандове:

защо веждите ми са различен цвят от косата? Оо като ги подчертая с молив в техния цвят, се набиват много на очи и приличам на изрусена. косата ми е светлокестенява/тъмноруса, а веждите - някакъв тъмносив цвят, не са кафяви, не са черни. редички са и просто исках да ги запълня, да видя какво ще стане.

да си сложиш светли перлени сенки в сгъвката на окото наистина е яко, но защо се изтриват супербързо? трябва нещо да се слага отдолу ли?

Психея
03-05-2015, 16:29
Въх, все си мисля, че съм запозната с подобни странни нещица в кулинарната индустрия, ама масло от кимион е наистина иновативно.
Иначе не съм пробвала арганово, но не мисля, че трябва да се вманиачаваш по темата. Яж с каквото масло ти е вкусно, всичките са полезни.

Маслото от черен кимион е хит..нещо като аргановото преди няколко години..., но не прави чудеса, а просто е полезно, както всяко друго студено пресовано масло. Просто рекламата му е голяма. Аз си ги поръчах маслата, защото се надявах да приемам чрез тях повече витамини, които ще попадат в кърмата ми и ще се приемат и от бебока , че големият ми син е все настинал. И понеже в една или друга степен и аз се влияя от чуждото мнение, опит и от рекламите, разбира се, реших и аз да ги пробвам тия масла :). А за косата съм чувала, че соевият лецитин е полезен-заздравява я и и придава блясък... аз го пия с прясно мляко, но не за косата, а за тонус на целия организъм, че съм редовно недоспала и недохранена :)

Deadlock
03-05-2015, 22:10
Хаяши, нещо добро против бръчки от ив роше?

Hayashi
03-06-2015, 06:12
Deadlock слага се база за очи, иначе, ако ти е по-мазен клепача направо изчезват, а и повечето нисък и среден клас сенки не са кой знае колко пигментирани и не стоят добре без база. В момента, в който разбрах, че се слага база преди очния грим започна да ми издържа по цял ден.
А веждите просто си ги прави в цвят подобен на косата. При светлокосите хора често има разлика в цвета между веждите и косата.

Иначе най-доброто противобръчково средство е ежедневният слънцезащитен крем преди грима. А иначе просто трябва добър подхранващ крем. По-скъпите им серии са хубави, но да си ги вземеш поне с 50% намаление, взимала съм за себе си, за мама и за майката на една приятелка избирах само по състав и всички са останали много доволни. Сериите им Riche Cream, Sérum Végétal и Elixir 7.9 по принцип са доста добри и с приличен състав. Естествено не бих дала 20-30 евро за техен крем, но намалени вече си струват. По-евтините им серии обаче също не мисля, че са лоши от всичко, което съм пробвала.

Deadlock
03-06-2015, 09:07
Мерси, Хаяши. Ще си взема база значи. А веждите като ги запълня с цвета на косата, личи, че не е техният и е грозно.

Препоръка за слънцезащитен крем тогава? За чувствителна кожа, по-скоро светла. Тъй като се слага всеки ден, искам да е нещо наистина добро като състав.

Deadlock
03-06-2015, 13:14
По въпроса с бръчките се спрях на сеумчето с многото масла, beauty elixir, na yvves rocher. Но тъй или иначе слагам масла и от тази гледна точка се колебая дали да не е някой друг от серумите. В неделя ще поръчам, че тогава има безплатен подарък по случай осми март.

edit: много интересна инфографика за сънскрийна
http://infobeautiful3.s3.amazonaws.com/2014/09/iib_suncream_Sep14_FB.png

kalpazanka
03-09-2015, 17:39
Хаяши, какво ти е мнението за това http://www.iherb.com/Physician-s-Formula-Inc-Happy-Booster-Glow-Mood-Boosting-Blush-7322-Rose-0-24-oz-7-g/39498 ?

DidKa*
03-09-2015, 20:23
Преди 1 седмица се боядисах, цветът стана по- тъмен от очакваното.. почтичерно - не ми отива, не се харесвам.
Въпросът ми е със стрит витамин Ц и бебешки шампоан ще падне ли и трябва ли да стоя наклепана известно време преди да го отмия?

TheDeath
03-10-2015, 13:15
Я дайде един бърз съвет - за печени картофи на фурна ако комбинирам , като марината мед със зехтин и доматено пюре дали ще се получи? Или да си действам изпитано с мед+соев сос?

kaRamella
03-11-2015, 14:51
Какво мислите за тази статия? С кои сте съгласни и кои не бихте казали , че им е минала модата?
http://www.highviewart.com/tendentsii-v-grima-i-pricheskata-koito-tryabva-da-umrat-prez-2015-a-2748.html

Lourenço
03-11-2015, 18:11
Просто са преминали от претрупано/абсурдно към по-семпло?
Никога не следя модата, гримирам се и се обличам както ми харесва, глупава статия според мен :Д

Hayashi
03-11-2015, 18:16
Калпазанке, въпросното съдържа талк и май марката се пишеха като био/органик (??), но това директно им отнема този статус в моите очи. Преди много исках такова, защото е толкова сладуресто, но четох и че не е особено пигментирано и не мисля, че си струва доставката от Щатите.

Карамела, аз още ги виждам половината неща от този списък по улиците, това че някой е казал, че нещо трябва да изчезне през 2015 не значи, че на хората им пука и ще си боядисат лилавата коса обратно черна.

anonymous708973
03-11-2015, 18:38
Какво мислите за тази статия? С кои сте съгласни и кои не бихте казали , че им е минала модата?
http://www.highviewart.com/tendentsii-v-grima-i-pricheskata-koito-tryabva-da-umrat-prez-2015-a-2748.html

Аха, опушен грим се постига, като "просто" се купи палитра с подходящи тонове. Аз що имам палитра и пак не мога?
И 10 палитри да имаш, като си сакат...
Някои от нещата отдавна са демоде и никъде ги няма. Екстеншъните са супер грозно направени, а виж Carli Bybel (нещо подобно е в ютюб), разкошни са й. Чао на омбрето, какво омбре, мадамата е с безумни корени просто, никакво омбре не е.

Пет пари не давам какво е "на мода". Нещата се завръщат постоянно. Е, чарлстонки няма да облека и с пистолет, насочен към главата :д Покрай цялата щуротия с цвета на годината, открих, че марсалата всъщност е безумно стилен цвят и ще го нося често като акцент, планирам и някоя рокля. Ама да ми обявят за цвят на 2016 яркооранжево, няма да тръгна да го нося - чисто и просто го ненавиждам. Ама аз и като цяло нямам някакъв суууперзапомнящ се, иновативен стил. Придържам се към изчистени, класически неща, стилът винаги е на мода :)
Имам склонност да съм свръхконсервативна, като стане дума за съчетания на цветове.
И после седнали да ми обясняват как райета се комбинирали с точки, бе, я моля ви се :д

kalpazanka
03-11-2015, 18:54
Калпазанке, въпросното съдържа талк и май марката се пишеха като био/органик (??), но това директно им отнема този статус в моите очи. Преди много исках такова, защото е толкова сладуресто, но четох и че не е особено пигментирано и не мисля, че си струва доставката от Щатите.

Не ми трябва особена пигментация, не искам да се правя на клоун/матрьошка/светофар и затова се спрях на нещо ненатрапчиво.
Само талкът ли е проблем в състава?
Можеш ли да ме насочиш към нещо друго?
За доставката- няма да преминавам бариерата от 19 долара и ще пусна и купон за първа поръчка. ;)

therichbitch
03-11-2015, 21:27

Мисля, че на плитките им е минала модата не преди десетилетие, а преди век. Знам, че ги носят и на прословутия червен килим, на мен ми навяват усещане за селските моми едно време на полетата, простеят ми и не намирам класа в тях.
Орловите нокти като на вещица не са били никога на мода в последните години. Това, че има няколко чучела на световната сцена с гвоздеи в зъбите и нокти, които като се почешеш, да стигат до панкреаса, не означава, че уважаващите се компании, примерно, работят с модели с подобни нокти. Навсякъде се тръби, че нормалните нокти са за предпочитане, че даже късите. Видели те една Андреа и Преслава как се носят и решили да напишат "статия".

LoadRunner
03-12-2015, 18:07
Този сайт защо е станал толкова бавен или само при мен е така?

kaRamella
03-12-2015, 18:17
В какъв смисъл бавен?
За 2015 определено според мен няма да умре контурирането и бадема като форма ;
Но за двойна очна линия, 3D изкуство върху ноктите , Плътните вежди, Червило извън очертанията на устните, Ветрилообразни изкуствени мигли, Грозните и натрапчиви обемни кокове и бръснатата глава EWWW

LoadRunner
03-12-2015, 18:21
Зарежда бавно, понякога се застоява повечко( примерно 15сек зареждане на каквато и да е страница/тема) и е от скоро, дни..

kaRamella
03-12-2015, 18:44
О , това и аз го забелязах... понякога даже и не зарежда :D

anonymous908491
03-12-2015, 18:51
http://www.highviewart.com/uploads/cache/620x0x0/articles_gallery/2748/5_1421439940.jpg

Това не трябваше да се е раждало, спокойно може да умре

Dagichka
03-12-2015, 18:55
и при мен зарежда бавно напоследък ;д

пфф, постоянно ми излизат пъпки по раменете/гърба, вбесяват ме ;д с какво да ги третирам? мислех за акне аута, който вече рядко ползвам за лицето, защото ми го поизчисти, ама знам ли..

kalpazanka
03-12-2015, 18:57
^Давай смело с него, идеален е и за там.

kaRamella
03-12-2015, 19:22
http://www.highviewart.com/uploads/cache/620x0x0/articles_gallery/2748/5_1421439940.jpg

Това не трябваше да се е раждало, спокойно може да умре

Много правилно! Мноого , ама много мразя такива вежди говежди..ъф.

galaxy29
03-12-2015, 19:28
и при мен зарежда бавно напоследък ;д
дам ;/

LoadRunner
03-12-2015, 19:30
някои органи могат да се самосезират

anonymous708973
03-13-2015, 10:41
хора, търся е-четец, който поддържа fb2 формат :)

malka_sladkka
03-13-2015, 17:02
Как е съставът на този околоочен крем? Би трябвало да предотвартява тъмните кръгове уж и подпухването под очите.
Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Zostera Marina Pectin, Arnica Montana Flower Extract, Laminaria Digitata Extract, Carbomer, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Phenoxyethanol, Panax Ginseng Root Extract, Faex (Yeast) Extract, Rumex Occidentalis Extract, Gynostemma Pentaphyllum Leaf Extract, Sodium Hydroxymethylglycinate, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate.

ManuelaK
03-13-2015, 18:36
Имате ли използвали активатор за къдрици Revlon Professional Pro You Texture (http://www.enzo.bg/revlon-professional/pro-you-texture-aktivator-za-kdrici/) ??

Hayashi
03-14-2015, 02:02
^ Абсолютно всяко едно мнение ти е с линк към enzo. Твърде е очевидно...

Калпазанке носят се едни слухове из интернет пространството, че талкът много често е замърсен с азбест. За съжаление прафообразните продукти без талк са невероятно трудни за откриване, моите всичките имат... И силно се надявам сериозните компании да не слагат замърсени продукти в козметиката си. Самият талк май също е токсичен при вдишване, аз всеки път си внимавам да не се надишам. Иначе има разни синтетики като диметикон, но не виждом нищо сериозно алармиращо.

kalpazanka
03-14-2015, 06:58
Хаяши, благодаря за инфото. Тва с азбеста не ми харесва определено. Иначе рядко се гримирам с пудри, ружове и помади, ама ми се ще, като дойде повод/муза, да си имам продукти под ръка. Затова и талкът в пудрата не ме тревожеше, че и без това я слагам веднъж на три месеца.

Мнение за това чудо?
http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics-Baked-Blush-Peachy-Cheeky-0-21-oz-6-g/51605

anonymous708973
03-14-2015, 11:39
Аз пак да се похваля. Кокосовото масло явно наистина си върши работата, днес мъжката половинка със ставането възкликна как ми сияела кожата и колко била гладка! Опитвам се и ръцете да си мажа, ама явно го изтривам, защото са отвратителни, като шкурка са :S Май ще си купувам на Веледа крема.

Ех, ако преди година някой ми беше казал, че ще си мажа доброволно масло по лицето...

kalpazanka
03-14-2015, 18:42
хора, търся е-четец, който поддържа fb2 формат :)

Тука ме застреля..
Що пък точно фб2?!

iveto99
03-14-2015, 20:15
http://www.magnatibg.com/product_86.html nqkoi ima li ideq ot kude moga da go zakupq..

KaliP
03-15-2015, 11:20
Какво ви е мнението за козметиката на малинка ?

Nympheos
03-17-2015, 17:46
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/574440-%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%84%D1%8E%D0%BC Някой да помогне ???

queen_ofdisaster
03-19-2015, 05:36
Какво ви е мнението за козметиката на малинка ?

Аз съм изключително доволна от нея-в същия ценови клас е като други дрогерийни марки;от сорта на maybeline,max factor и прочие;но продуктите са по-добри според мен;специално за декоративната козметика говоря.Например червилата са адски трайни.Доволна съм и от шампоаните и спрейовете за коса.Освен това персоналът е много любезен и в двата магазина;и ти дават да пробваш всичко преди да закупиш. :)
Аз се обръщам с може би малко странен въпрос-но имате ли съвети или изпитани начини за намаляване на апетита;понеже напоследък е нещо страшно при мен,хем си смятам калориите и излиза,че поглъщам точно колкото ми трябват,хем се стремя да идват от по-полезни храни;и пак постоянно съм гладна..може би е на психическа основа,знам ли.

iveto32
03-19-2015, 13:29
някой да ми предложи сайт , ако може български откъдето да си поръчам такава рокля
https://www.facebook.com/aneliaonline/photos/pb.441375989232280.-2207520000.1426775206./819351344768074/?type=3&theater
https://www.facebook.com/aneliaonline/photos/pb.441375989232280.-2207520000.1426775202./823623791007496/?type=3&theater

интересува ме повече като цвят

Lourenço
03-19-2015, 15:13
Тази рокля май е пола и блуза обаче... сигурна съм, че ще си намериш подобни по магазините

Hayashi
03-19-2015, 16:53
Аз съм изключително доволна от нея-в същия ценови клас е като други дрогерийни марки;от сорта на maybeline,max factor и прочие;но продуктите са по-добри според мен;специално за декоративната козметика говоря.Например червилата са адски трайни.Доволна съм и от шампоаните и спрейовете за коса.Освен това персоналът е много любезен и в двата магазина;и ти дават да пробваш всичко преди да закупиш. :)
Аз се обръщам с може би малко странен въпрос-но имате ли съвети или изпитани начини за намаляване на апетита;понеже напоследък е нещо страшно при мен,хем си смятам калориите и излиза,че поглъщам точно колкото ми трябват,хем се стремя да идват от по-полезни храни;и пак постоянно съм гладна..може би е на психическа основа,знам ли.

С какво се храниш? Аз не съм сигурна, че много мога да ти помогна с личен опит, защото съм с обратния проблем. Но протеините и мазнините засищат много повече от въглехидратите. Ако си гладна хапвай ядки между храненията. Или малка кофичка кисело мляко... не знам в България дали ги има по 100 мл. Например сутрин, ако си пропускаш често протеините като мен и караш само на вегетариански сандвичи с зеленчуци, точно след два часа се чувствам все едно не съм яла.

queen_ofdisaster
03-19-2015, 19:44
Всъщност много често закусвам точно сандвич със зеленчуци и разни неща за мазане;къде поради липса на време и бързане;къде поради мързел да си приготвя нещо друго.Голям проблем имам със сладкото,под почти всякакви форми,така съм от малка още..и напоследък се опитвам да си набавя 500-600-те калории;които ще изям с един шоколад с плодове,ядки и зеленчуци,и все пак трудно минава ден без да прегреша.Не е като да не съм информирана за здравословното хранене и ползите от него;просто на практика все нещо не ми се получава и не знам как да си наложа повече контрол. :D За щастие на външния ми вид не се отразява фатално засега,но все пак се чувствам като ламя и прасе едновременно като виждам как на мацките около мен им става тежко от една салатка,а аз дори и преяла,пак мога да погълна още. :D

ameli
03-20-2015, 15:21
Тъй, аз минавам да кажа, че ще закриват варненския Инглот до седмица ;/

А въпросът ми е следния - косата ми е тъмно руса (нещо такова http://misocialnetwork.com/wp-content/uploads/2015/01/Dark-Blonde-Hair-At-Home.jpg) и се замислям да я изсветля още малко, но да не ползвам обезцветители, а направо да си мажа с боята. Видях това http://www.palette.schwarzkopf.com/content/dam/palette/en/Products/NuancesSlider_280x450/PNC_100.png като моят нюанс е точно първия и се очаква да се получи толкова русо? Дали няма да стане оранжева? И две опаковки ще ми стигнат ли :D

sunshine :**
03-21-2015, 17:26
Какво ще рече размер S-M ?Искам да си поръчам едно сако онлайн, но нещо не схващам размера минава и за емка и за еска ли ?

kaRamella
03-21-2015, 18:41
Да.
За първи път ли го срещаш :lol:

Hayashi
03-21-2015, 19:36
Какво ще рече размер S-M ?Искам да си поръчам едно сако онлайн, но нещо не схващам размера минава и за емка и за еска ли ?

Обикновено пише размерът в сантиметри така или иначе. От S до S съм виждала огромни разлики така или иначе.

ivankak
03-22-2015, 18:05
Здравейте. Аз съм момиче от Пловдив на 16 години и се занимавам с волейбол, но искам да започна да се занимавам по-профисионално. Искам да се пробвам да тренирам във ВК Марица, но не съм наясно дали момиче, което не е напреднало в този спорт, а е още начинаещо, дали може да се запише да тренира там, защото аз се определям като девойки младша възраст и не знам дали приемат начинаещи. Ако има запознати с това, ако може да ми обяснят. Благодаря предварително!

sweet__potion
03-23-2015, 19:12
Може ли да ми каже някой който разбира как е състава на този крем за лице?

AQUA, GLYCERIN, PROPANEDIOL, C12-15 ALKYL BENZOATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, ISOPROPYL MYRISTATE, CYCLOPENTASILOXANE, CETYL ALCOHOL, CYCLOHEXASILOXANE, SODIUM POLYACRYLATE, CAPRYLYL GLYCOL, GLYCERYL STEARATE, SQUALANE, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ALLANTOIN, DISODIUM EDTA, MANNITOL, FAEX EXTRACT, HYDROLYZED CRANBERRY FRUIT/LEAF EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, GLYCOGEN, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, PHENOXYETHANOL, SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SACCHAROMYCES/IRON FERMENT, SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT, SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT, SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, CI 77891, CI 14700

Krystal
03-23-2015, 19:38
Здравейте, не знам дали това е подходящата тема за този въпрос. но ми трябва бърз отговор.
с приятеля ми правихме секс без презерватив, но той не свърши в мен. Има ли повод за притеснение и какво да правя?

Hayashi
03-24-2015, 08:53
^ Да не сме баба Ванга? Ти си знаеш кога си в овулация и какво е правил приятеля ти.

Съставът на този крем не е с кой знае колко хубави съставки и много зависи от цената дали бих го купила. По-скоро бих го ползвала за тяло. Isopropyl myristate и Cetyl alcohol отключват акне при акнеични кожи, а първият аз го избягвам в продукти за лице заради порите. Иначе няма нещо кой знае колко опасно, но повечето съставки са синтетични и липсват каквито и да е масла

sweet__potion
03-24-2015, 12:39
^ Да не сме баба Ванга? Ти си знаеш кога си в овулация и какво е правил приятеля ти.

Съставът на този крем не е с кой знае колко хубави съставки и много зависи от цената дали бих го купила. По-скоро бих го ползвала за тяло. Isopropyl myristate и Cetyl alcohol отключват акне при акнеични кожи, а първият аз го избягвам в продукти за лице заради порите. Иначе няма нещо кой знае колко опасно, но повечето съставки са синтетични и липсват каквито и да е масла

Благодаря за информацията, крема е на орифлейм за около 15тина лв. има дневен и нощен, водят се за суха и чувствителна кожа, но май няма да го взема. Трябва ми някакъв за суха кожа, дори лишейчета ми излизат. Преди време някой ми каза с масло да пробвам, пробвах на икаров някакво, но не помага... вече не знам с какво да я мажа за да се оправи, толкова е суха и опъната че вечер ако не се намажа с някакъв крем ме боли ... :/

anonymous708973
03-24-2015, 13:01
Крем за суха кожа без масла??

DidKa*
03-24-2015, 13:49
Някой може ли да ми каже къде има тае-бо във Варна на приемливи цени :)

kissyou
03-24-2015, 14:11
здравейте имам едно въпросче... с какви лепила мога да си лепя ноктите защото ми казаха че не всчки секундни вършат работа? в момента имам jip super glue. То върши ли работа или е прекалено силно?

sweet__potion
03-24-2015, 15:09
Крем за суха кожа без масла??

http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=25194#t3 така го водят явно, моята е хем суха, хем чувствителна и бях готова да си го взема, но се разубедих...

kissyou по-добре не си прави експерименти, до колкото знам не е добре да се докосват до кожата и ноктите такива лепила и глупости.

kaRamella
03-24-2015, 16:08
здравейте имам едно въпросче... с какви лепила мога да си лепя ноктите защото ми казаха че не всчки секундни вършат работа? в момента имам jip super glue. То върши ли работа или е прекалено силно?

Добро е.
Може да пробваш и Loctite GEL - то е много по-щадящо и реално няма да си съсипеш ноктите!

marilyn
03-24-2015, 16:12
Препоръчайте ми щадящо средство за почистване на грим. Казвам "средство", защото приемам всякакви съвети. Имам мицеларната вода на Микса, от която съм доволна, но искам да я сменя за малко. В последните два месеца имах известен проблем с едното око и не е изключена възможността за алергии. Това е единственият нов продукт сред козметиката ми, искам да го спра за малко. Дайте идея за нещо друго.

kalpazanka
03-24-2015, 16:48
marilyn
http://www.bioderma.com/uploads/tx_biodermaproducts/sebium_h2o_250ml_08gd_01.jpeg
http://www.framar.bg/img_tools.php?img=http://www.framar.bg/gallery/1-lysalpha-micelare-500jpg.jpg&w=800&h=600

kissyou
03-24-2015, 17:02
мерси много :)

marilyn
03-24-2015, 19:58
Преди време някой ми каза с масло да пробвам, пробвах на икаров някакво, но не помага... вече не знам с какво да я мажа за да се оправи, толкова е суха и опъната че вечер ако не се намажа с някакъв крем ме боли ... :/

Маслата на Икаров не са хич хубави. Вземи нещо по-качествено, преди съм ги ползвала, пълен боклук са.

Мерси, Калпазанке.

Hayashi
03-24-2015, 22:39
Marilyn смесваш 50/50 мицеларна вода с някакво чисто масло. Почиства всичко без много търкане и не пресушава, а после трябва само да се измие с някакъв гел или пяна.

galaxy29
03-24-2015, 23:14
те няма ли да изсушат, не може ли без да се измива примерно, ако е вечер, тъкмо маслото ще си попие хубаво?

marilyn
03-25-2015, 11:11
Marilyn смесваш 50/50 мицеларна вода с някакво чисто масло. Почиства всичко без много търкане и не пресушава, а после трябва само да се измие с някакъв гел или пяна.

Може би въпросът е тъп, но ... как да използвам такава смес около очите, при условие, че после трябва да се измива? Като цяло не искам да използвам и мицеларна вода, а нещо друго, имам чувство, че този проблем ми се породи от нея. (Гадая разбира се, но това е единственият нов продукт, който използвах в последно време.)

Hayashi
03-25-2015, 11:30
Честно казано и на мен от мицеларната вода само и от повечето дегримьори ми се изсушава ужасно около очите и затова си ползвам мазничкото, което без много търкане разгражда всичко, а и самото то не изсушава. После винаги си измивам лицето с пяна и четка за пори, за да съм сигурна, че добре са ми се почистили порите. Предполагам, че може да се изплакне и само с вода след това.

galaxy29
03-25-2015, 13:33
мерилин, то така с чисто масло стават по-мекички продуктите, а ти можеш да пробваш с препоръчаните от калпазанка и ако пак ти дразни, да добавиш масълце, ама не пречи, ако ти е останала мицеларна вода и сега да пробваш, според мен има голям шанс да ти се отрази добре и мицеларната вода да не ти дразни с добавката
иначе другите нещица хаяши явно ги ползва за порите (те не се слагат на очите, доколкото знам? :д всъщност може и да има специални де..) та искам да кажа, че дори да минеш и с тях (защото наистина е хубаво за поричките), като спестиш при очите, не виждам проблем
и после можеш да минеш пак с чисто масло, ако ще си лягаш и да оставиш да ти попие, много е подхранващо, а пък иначе ползвай специално кремче за очите, щото не си е работа с инакъв, бтв няма ли крем, който да става за цялото лице, включително очите? бати тъпаците, само ни карат да ги храним с излишни пари -.-

anonymous708973
03-25-2015, 14:23
И аз си чистя очите с зехтин+мицеларна вода. После минавам с емулсията за суха кожа на Алверде - няма да струва повече от 5-6 лв, а е прекрасна!!

FunkyPie
03-25-2015, 18:59
Честно казано и на мен от мицеларната вода само и от повечето дегримьори ми се изсушава ужасно около очите и затова си ползвам мазничкото, което без много търкане разгражда всичко, а и самото то не изсушава. После винаги си измивам лицето с пяна и четка за пори, за да съм сигурна, че добре са ми се почистили порите. Предполагам, че може да се изплакне и само с вода след това.
Би ли пояснила? Не съм чувала досега за такова чудо :0 Чисти ли порите наистина?

Hayashi
03-26-2015, 07:53
Има най-различни такива. "Гъзарските" са на Clarisonic и Philips, които са електрически и почистват с въртеливи движения. Аз използвам ето такова (http://porebrush.com/wp-content/uploads/2012/12/pore1.jpg) най-обикновено китайско чудо за 3 долара и определено има ефект. От година и половина си почиствам лицето всяка вечер с нея и порите ми са идеално чисти през 90% от времето.
Аз съм я хвалила много пъти тази четка, не е нещо магично, но определено е евтина алтернатива, която измива доста добре, а и изобщо не ми дразни кожата, защото е супер мекичка. А аз по принцип дори най-ситните скрабове трудно ги изтрайвам и се зачервявам като домат.

FunkyPie
03-26-2015, 18:38
Мерси много :) Явно ще трябва да си потърся

Dagichka
03-26-2015, 18:46
ах, дали ги продават и тук някъде? ;д

weheartiit
03-26-2015, 20:34
Някой може ли да ми препоръча гел/пяна за смесена кожа?
Всякакви алтернативи може да предлагате ако имате и някакви хубави евтини находки.
Също и хубав хидратиращ крем ?

Sirona
03-26-2015, 20:40
Всякакви алтернативи може да предлагате ако имате и някакви хубави евтини находки.

И аз съм със смесена кожа и съм доволна от гела на билка с роза дамасцена, а за хидратиращ крем - на хималая не е лош :)

galaxy29
03-26-2015, 22:57
и аз искам такава четка, май ще си поръчам две-три даже, да си имам резервни :д
а пък аз в бг съм питала по магазинчета и съм търсила, ама.. или са някакви гумени гадни или като цяло няма, преди бях си взимала такава http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=232685 даже бях споменавала и уж доволна, ама си е грубичка, абе става, ама четчиците изглеждат по-добре, а пък днес видях ей таз в нета http://impalaonline.com/IMPALA-Chetka-pochistvashta-porite-19 и тя изглежда добре, само дето е много мъничка -.-
едит: и бтв наистина питах за кремче, дето става и за околоочния контур и за пяна/гел (второто от любопитство) -.-
+ аз също бих искала препоръка за пяна/гел, обаче за нормална кожа

winks11
03-27-2015, 08:49
Някой поръчвал ли е от този сайт http://foryoubg.com/products.php?cat=1&page=1
да сте дочули нещо за продуктите им

ameli
03-27-2015, 10:51

Моята скорошна находка беше измивен гел+хидратиращ крем на хималая - 6лв комплект. Ако ги има още ти ги препоръчвам, въпреки, че на мен гелчето ми е доста изсушаващо, но с крема след това всичко е наред.

weheartiit
03-27-2015, 16:38
Моята скорошна находка беше измивен гел+хидратиращ крем на хималая - 6лв комплект. Ако ги има още ти ги препоръчвам, въпреки, че на мен гелчето ми е доста изсушаващо, но с крема след това всичко е наред.

И аз съм със смесена кожа и съм доволна от гела на билка с роза дамасцена, а за хидратиращ крем - на хималая не е лош :)

благодаря ви,сигурно ще пробвам някой от геловете,но за крема още
обмислям.Кожата ми е много капризна и от повечето кремове ми излизат
пъпчици затова се чудя дали да не взема нещо медицинско.

girl91
03-28-2015, 12:18
Имам поръчано нещо от Ebay, но така и не пристигна до посочената дата. Свързвам се с продавача за да кажа и той ме пита дали адресът ми е ОК, да проверя пак в пощата, защото той е проверил и е видял, че е пристигнала в страната. Има тракинг номер на пратката. Къде мога да проверя този номер? Скоро ходих до пощата, другата седмица пак ще проверя де, но искам да видя каква информация излиза за пратката.

Hayashi
03-28-2015, 12:52
Продавачът трябва да ти даде сайта, от който да го следиш. Но на този етап направо отвори case в Ebay, че не е дошло и през него комуникирай с продавача. Понякога закъсняват нещата, но по често в такъв случай изобщо не пристигат и е добре да се подсигуриш.

galaxy29
03-28-2015, 13:07
;/

girl91
03-28-2015, 14:15
Продавачът трябва да ти даде сайта, от който да го следиш. Но на този етап направо отвори case в Ebay, че не е дошло и през него комуникирай с продавача. Понякога закъсняват нещата, но по често в такъв случай изобщо не пристигат и е добре да се подсигуриш.

До сега като нещо не дойде в рамките на посочения период като пиша на продавача направо ме пита дали искам да ми върне парите или искам нещото дами го прати пак. В понеделник ще проверя все пак дали нещо е дошло. Иначе кейс съм отворила. Случвало ми се е нещата много да закъсняват и да дойдат след като вече са ми върнали парите, но сега много време мина и надали ще пристигне.

Йо10
03-28-2015, 15:49
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате някой спрей за обем?

strawberry88
03-28-2015, 22:41

Най-любимия ми гел е на Лавера и не беше повече от 10 лева със сигурност. Има го в Лили и в био магазините, мисля. Просто...не ми изсушава, всичко е ок. Вярно е малко като количество, но пък.

zlatit0o
03-29-2015, 10:03
Момичета предложете някакви интересни и необичайни цветове лак за нокти. Имам почти всички възможни цветове и много ми са омръзнали. Гледах в магазините и нищо не мога да си харесам. Ако имате някакви любими споделяйте, ще съм благодарна :)

fakesmiles
03-29-2015, 13:22
Ами то вече има ли необичайни? Всичко се носи.
Напоследък ми се носи бяло, ама хубаво, чисто бяло, имам един много хубав пясъчен на Перфект и мисля да сложа него. :)

Dagichka
04-02-2015, 13:33
сигурно ми е глупав въпросът, ама :д
днес си купих балсам за нокти от дм, беше намален и се изкуших. сложих си, то си е тубичка като лак, ама си е мазничко и мислех, че ще попие, чаках чаках, ама накрая минах с памук за да го махна :д сега пак си стои леко мазничко де, но явно не трябва с четката да го нанадям като лак нали? :дд

Lourenço
04-02-2015, 13:38
^Аз го втривам в ноктите с пръсти.

valiusha
04-02-2015, 14:06
Здравейте момичета,
Казвам се Валя Димитрова. Бизнес партньор съм на полска компания FM GROUP WORLD с представителство в България.
Искам да Ви запозная с една от продуктовите линии на ФМ ГРУП - Make up. Козметиката е изцяло на минерална основа, без мазнини, които предизвикват алергии и запушват порите.

Вижте каталога тук:
http://www.youblisher.com/p/1022941-Make-up-FM-Group-Bulgaria-http-fm-myfm-eu/[/url]

Ако продуктите представляват интерес за Вас, за първа поръчка оферта от -10% отстъпка + карта за VIP Клиент с -25% за всяка следваща поръчка.

За повече информация и поръчка:
Валя Димитрова
скайп:wal_deo9006
Viber: +359 885545311
e-mail: vdimitrova1@gmail.com

Dagichka
04-03-2015, 06:12
^Аз го втривам в ноктите с пръсти.

:cool: ясно, благодаря ти ^^

galaxy29
04-03-2015, 17:29
:д може си и с четчицата бе, мел, просто после си правиш масажче с пръстчетата

anonymous908491
04-03-2015, 18:10
Здравейте
Казвам се Валя Димитрова.
скайп:wal_deo9006
Viber: +359 885545311

Ше те добавя в скайп, ще ме познаеш по огромния член, не се стряскай, ще свикнеш бързо

YSMF
04-03-2015, 19:04
Някой, който е учил немски може ли да ми препоръча учебници? Мислех си за Lagune.

DragonLady
04-03-2015, 19:27
Търся си козметичка във Варна, която да е добра, в оправянето на вежди, че моите са доста проблематичен случай ( едната не стига, че е по-къса, ами е и по-ниско разположена от другата, и само сенките за вежди ме спасяват ).

butterflyyy
04-04-2015, 09:23
http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=20194 или http://apteka.framar.bg/30020615/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D1%8E%D1%80-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%84%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D 1%88%D1%8A%D1%80-150-%D0%BC%D0%BB- . Мнения? Някой да ги е ползвал? Доволен ли е? Кое е по-добро?

YSMF
04-04-2015, 14:50
И двете ги имам и не са нищо особенно. Ако ти трябва за ексофлиране http://omogenvogue.com/image/data/Essentials_Daily_506960d94160d.jpg това съм си го вземала преди за 2-3 лева и е добро.

butterflyyy
04-04-2015, 20:31
Други мнения?

anonymous708973
04-06-2015, 21:46
Хора, имам едни старички дънки, които не нося, струват ми се подтодящш да ги понакъсам за проба. Проблемът е, че в кръста са чи широчки. Какво мога да ги направя?

draid
04-07-2015, 17:11
Хора, имам едни старички дънки, които не нося, струват ми се подтодящш да ги понакъсам за проба. Проблемът е, че в кръста са чи широчки. Какво мога да ги направя?

Ами и в 21в използваме колани.

anonymous708973
04-07-2015, 23:08
И огледала ;) Поне някои от нас.

draid
04-08-2015, 05:12
Само суетните.

Hayashi
04-08-2015, 06:19
Само колан, за съжаление. На мен почти всичко ми е широко в кръста и друго спасение няма. Ако искаш да са по-летни може да вземеш от тези колани, които са като шалчета.

Lourenço
04-08-2015, 13:57
Хора широк панталон с колан изглежда ужасно, аз не бих го носила въобще. :\

TIFOSO
04-08-2015, 16:37
ами налей в паласките :/

Anonimna1798
04-08-2015, 18:10
Най-добрата ми приятелка скоро ще има рожден ден и понеже тя много обича Нутела се чудех дали някой знае магазин в София от където мога да и купя 5-килограмовия буркан?

anonymous708973
04-08-2015, 21:41
Хора широк панталон с колан изглежда ужасно, аз не бих го носила въобще. :\

Именно! Мъничко широк да, обаче дънките се отпуснаха ужасно и са много широки, ако им сложа колан, се набръчкват отвратително... представете си опаковъчна хартия, стегната с панделка.
Естествено, че първо за колан съм се сетила, ама Дрейд пак се опита да ми отговори с затапка в стил детската градина.

galaxy29
04-08-2015, 22:56
ами Спри пред някое шивашко ателие..

kaRamella
04-09-2015, 14:11
ами Спри пред някое шивашко ателие..

и ги стесни

galaxy29
04-09-2015, 14:20
и Спри да се вайкаш :oops:

therichbitch
04-09-2015, 15:04
Естествено, че първо за колан съм се сетила, ама Дрейд пак се опита да ми отговори
https://thebelgiantakedown.files.wordpress.com/2015/04/captain-obvious.jpg
Аз бих предложила вместо да ги рипваш, да ги срежеш на къси дънки, няма да изглежда толкова кофти според мен :)

anonymous708973
04-09-2015, 18:25
мда,и това обмислях, че имам усещането как шивашките услуги ще са майка си и баща си тук :д