View Full Version : Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Naive, ще я пробвам и аз, звучи добре. (: Какъв беше резултатът при теб?
Бих казала, че избегнах сезонния косопад. Не, че косата ми не капеше, но беше значително по-малко. И сега имам куп новопониклани косъмчета по главата, които вече са по-дълги. По-скоро има промяна в посока гъстота на косата, но това е чудесно, особено ако ти капе. На мен косата винаги ми е растяла бързо и съм нямала проблеми с пускането й, затова не съм забелязала промяна в скоростта на растежа.
Но ти препоръчвам да имаш другарче, което да те маже само в корените, защото сам наистина е трудно и има вероятност да си омажеш и дължините доста. И смело намазвай цялата коса със зехтин и разни масла, измиването не е такъв ад, какъвто изглежда, стига шампоанът да не е безсулфатен, де. Аз първия път като я правих, я измих с безсулфатен шампоан и изразходих сигурно 150мл, за да я измия добре. Следващите пъти я миех със сулфатен и нямах ниакъв проблем.
А мен мат лаковете не ме кефят. Матирани са точно един ден, след това не виждам особена разлика с обикновените. :Д
Може ли някой да ми препоръча добър козметик за вежди, че нещо се боря от 2 години, но така и не мога да си ги оформя хубаво. :D Искам да отида някъде да ми ги оправят, но не искам да попадна на непохватна козметичка. :D
От София ли си? Аз ходя при една - оформя ги с конец + пинсетка. Много е добра. :)
Далия се казва - 087 766 2966
От София ли си? Аз ходя при една - оформя ги с конец + пинсетка. Много е добра. :)
Далия се казва - 087 766 2966
Да, от София съм. Много благодаря! Може ли само да ми кажеш в кой квартал е и дали взима скъпо? :)
Забравих точния адрес, но локацията е близо до мол София. Може би на 5-10 минути, сравнително централно място е. Някакъв трамвай минава оттам. :Д
8лв взима, между другото.
Момичета,когато ходите на шивач,за да си шиете рокли(например),платът от ателието ли е? Или вие си го носите? Или според зависи от ателието?
Пантер,поддържаш ли още блога?
сега като заговорихте за лакове се сетих изведнъж :д по едно време беше голяма мания матираните лакове, ама аз така и не си купих.. къде ги продават още? че ако седна да чета на всеки лак етикета дали е такъв ще си отиде деня в магазина :д
Вземай матиращия топ на Голдън роуз.Матира перфектно и не се гланцира при търкане,пък и при мен е доста по-издръжлив от други лакове.Този на Флормар също става,но трябва доста по прецизно нанасяне и много добре изсъхнал лак отдолу.
galaxy29
09-09-2014, 23:07
Момичета,когато ходите на шивач,за да си шиете рокли(например),платът от ателието ли е? Или вие си го носите? Или според зависи от ателието?
в някои ателиета предлагат платове, в други не
Тамии ..^^
09-09-2014, 23:42
не е въпрос, но може да е полезно за някого
http://www.polinasofia.com/2013/10/blog-post_16.html
започвам отново тази маска, пролетта направих един курс и останах очарована :)
Можеш ли да ми кажеш малко по-добре как се слага маската? Просто в корените, така ли? Щото в статията пише да внимаваме да не омажем косата, пък това е невъзможно при положение, че мажем именно корените на тази коса. :D Или аз не схващам нещо?
Мажеш кожата на главата. То е невъзможно да не се омажат и корените, въпросът е да не се намажат целите дължини. :)
не е въпрос, но може да е полезно за някого
http://www.polinasofia.com/2013/10/blog-post_16.html
започвам отново тази маска, пролетта направих един курс и останах очарована :)
о, това изглежда много яко, жалко, че си нямам приятелка да се мацотим, В. сигурно няма да се навие :/
пък как се разбира кой шампоан е сулфатен? тези белите ли? :д
Ewok Гледаш състава и ако някъде в него пише '... sulfate' значи е.. сулфатен.
anonymous708973
09-10-2014, 08:35
ама аз като казах бяло, говорех за чертичката :д
основата наричам, тоз лак прозрачният
оф добре, явно във френския основата е самата чертичка :Д
1. Основа/Заздравител
2. Бялата "чертичка"/"дъгичка", уотевър
3. Два пласта от розовеещ лак за френски
4. Топ лак
Аз го правя така, защото не обичам бялото да е суперискрящо и да боде очи от километри :)
Като говорим за сулфати, хайде да знаем, че има полезни и вредни. Правете разлика между Sodium Laureth Sulfate и Soduim Lauryl Sulfate.
Иначе... явно аз съм сбъркана, ама ме потриса идеята с "нямам приятелка, с която да се мажа". Добре де, ако ти се ходи до тоалетна и няма с кого да отидеш, няма да отидеш ли?!
Главозамайващо нервираща ми е цялата работа с държането на ръчичка и правенето на всичко заедно. Разбирам, че явно маската е трудна за нанасяне, ама поне опитай. Пък и колко да е трудна, аз сама нанасям маска с мед, която си представяте колко е лепкава и гъста и как скубе...
Офтопик, не държа на отговор.
Deadlock
09-10-2014, 08:36
Naive, мерси!
Бтв, аз искам да похваля авокадовото масло. Мажа си лицето с него преди лягане и кожата ми на сутринта изглежда видимо по-добре отколкото с нощен крем. Чудя се дали да пробвам арганово по същия начин.
И въпрос - след намазване с лосиона акнеаут ме наболяват някои участъци от кожата. Слагам хидратиращ крем и се успокоява за 5-10 минути. Чудя се дали е окей това или трябва да разредя мазанията?
Пантер,поддържаш ли още блога?
Аз пак да попитам :D
anonymous708973
09-10-2014, 08:51
Анджи, не съм писала от... февруари май.
Имам две готови публикации, на които им трябват снимки, но мисля да пусна един ъпдейт преди това. И няма да е строго козметичен вече :)
Анджи, не съм писала от... февруари май.
Имам две готови публикации, на които им трябват снимки, но мисля да пусна един ъпдейт преди това. И няма да е строго козметичен вече :)
Да ми го пратиш на лично?
Желаеш ли?
kalpazanka
09-10-2014, 09:27
Момичета, понеже бях споделяла отзиви в темата за Decleor околоочен ролон, наминавам да ви светна, че в октомврийския брой на Грация подарък ще е хиалуронова маска на бранда 50 мл. :)
Като говорим за сулфати, хайде да знаем, че има полезни и вредни. Правете разлика между Sodium Laureth Sulfate и Soduim Lauryl Sulfate.
Иначе... явно аз съм сбъркана, ама ме потриса идеята с "нямам приятелка, с която да се мажа". Добре де, ако ти се ходи до тоалетна и няма с кого да отидеш, няма да отидеш ли?!
Главозамайващо нервираща ми е цялата работа с държането на ръчичка и правенето на всичко заедно. Разбирам, че явно маската е трудна за нанасяне, ама поне опитай. Пък и колко да е трудна, аз сама нанасям маска с мед, която си представяте колко е лепкава и гъста и как скубе...
Ама защото там пише, че не можеш сам, а и Нели така каза, а аз не съм много сръчна и затова. Иначе нямам проблем да правя неща сама/без приятелка. Даже вчера в юзитколорс жената се учуди, че нямам нищо против да съм сама на бригада, ако моето другарче не успее.
Усещам предизвикателството. Тези дни ще ходя до руския и ще попитам за такава горчица, надявам се да не усмърди всичко. Аз се боядисвам сама, та една маска ли няма да успея да си нанеса сама в корените. Ако съм се справила първата седмица, даже имам приятелка на която ще я предложа, защото знам че и тя си пада по такива мазила.
Абе, изказваш се без да си чела. :)
Първо, не сме засягали темата за вредата или ползата на сулфатите. Просто казах с кой се измива по-лесно и е по-икономично. Защото един безсулфатен шампоан в БГ е ~30лв, не е добра идея да го изхарчиш на едно къпане.
Второ, маската с мед не ти гори дължините на косата, нали? Горчицата има силно загряващ ефект, не е препоръчително да си омажеш дължините на косата, а да не говорим, че трябва да се нанася и енергично, защото пак казвам, ефектът е загряващ и първия път може да не издържиш повече от 5-10мин (включваме намазването в това време).
Боряна, ако си толкова навита да я правиш, може да измислим нещо. :)
Едит: Аз бтв намерих супер бюджетни шампоани без SLS. Около 18лв са, 400мл. Натура Сиберика е марката, вече и в България ги има.
http://explorecosmetics.blogspot.com/
anonymous708973
09-10-2014, 15:59
Ох, кой не четял после...
Както и да е.
Да се оплача - АртДеко са си махнали зеления коректор от камуфлажната серия, така имах мерак да си купя от него. Сложили са някакъв под формата на стик, ама не искам такова, бе. Оф.
И си търся коректор за под очите...
И исках светъл фон-дьо-тен с жълт подтон. Е, Н-Я-М-А! Всичко светло е с явен розов подтон! Сега трябва да ползвам Мейбълин Fit Me 220, който е много жълт и тъмен за зимата, и някакъв друг, за да го изсветли малко.
galaxy29
09-10-2014, 16:03
1. Основа/Заздравител
2. Бялата "чертичка"/"дъгичка", уотевър
3. Два пласта от розовеещ лак за френски
4. Топ лак
Аз го правя така, защото не обичам бялото да е суперискрящо и да боде очи от километри :)
за теб е нормално да ползваш двеста пласта лак
ти си си префърцуруртунена
Dagichka
09-10-2014, 16:28
^ :lol: а на теб как ти е бойната рана бре? :*
благодаря за отзивите за мат лаковете, след седмица-две като вляза в ритъм ще се поразходя да си купя :д
galaxy29
09-10-2014, 16:35
много си загрижена :oops:
ами и мен започна да ме сърби и да хваща коричка, но и на мен казаха, че сърбенето е добър признак хахах :д
но е ужасно грозно това изгорено, приличам на крастава жаба ;/
Deadlock
09-10-2014, 16:56
Как да разбера дали съм с розов или с жълт подтон? И за какво би ми послужило, ако знам? :Д
Тази вечер ще пробвам маската с горчица!
anonymous708973
09-10-2014, 17:02
За да си избереш фон-дьо-тен 8-)
Галакси, като правя нещо, се опитвам да го правя като хората. Лакът изглежда в пъти по-добре, когато е нанасен като хората. Да си отглеждам нокти, да им слагам масло за кожички и да искам да се лакирам, ама да нямам търпението да го свърша свястно, е като да си измия само горния ред зъби - тъпо и нелогично.
Deadlock
09-10-2014, 17:27
Фондьотени мразя. А каква е връзката с цветовете червила/лакове/..., които ми отиват?
Хм, отново за маската с горчица. Преди нея се нанасят масла по дължината на косата. Трябва ли с тях да избягвам корените/скалпа, или няма значение?
galaxy29
09-10-2014, 20:03
Фондьотени мразя.
прекрасно
а връзката е същата :д
подтонът се определя като пратиш снимка на съфорумка :д
Deadlock
09-10-2014, 21:43
Няма ли по-щадящ метод :Д
Има. По принцип по цветовете на вените може да се разбере. Ако са синеещи си със студен, ако са зеленеещи си с топъл, а ако не е нито едно от двете с неутрален. Но и по снимки с други хора около теб си личи кой е по-розовеещ или жълтеещ от теб.
galaxy29
09-10-2014, 22:53
супер, не го знаех това с вените :д
Тамии ..^^
09-11-2014, 03:05
Добре ли е като състав на розова вода: дейонизирана вода, розов екстракт, аромати. Не съдържа оцветители и алкохол. Попринцип не е зле, но ми звучи все едно е само вода и акомати и в крайна сметка никаква розова вода ;д .
На истинската розова вода трябва да пише само Rosa damascena flower water. Без аромати олиа и т.н.
Аз днес се натъкнах на една, на която пишеше само: Water, rosa damascena flower water. И много се чудех дали да си я взема, но не знам дали е хубава?
anonymous708973
09-11-2014, 13:52
Някой алергичен към глутен има ли?
Тенденциозно имам проблем с подут стомах. Не съм дебела, спокойно. Знам, че има за чистене, но определено понякога се усещам страшно подута, дори е болезнено. Нямам проблеми с ходене до тоалетна - в интерес на истината, сега се сещам, че сякаш нещата леко се усложняват, когато съм яла хляб.
Забелязах, че когато ми се случи да ям повече хляб, положението се влошава. Възможно ли е това да е алергия? Нямам обриви, но сред симптомите са именно подуване, дискомфорт в областта на корема... Би било доста тъжно да трябва да си търся безглутенов хляб, паста и кускус (такива животни има ли??)
Решила съм, че една седмица няма да ям хляб (освен ако не умирам и наблизо има Събуей), за да видя дали ще има разлика.
Все пак ще се радвам на инфо :)
therichbitch
09-11-2014, 13:57
Има. По принцип по цветовете на вените може да се разбере. Ако са синеещи си със студен, ако са зеленеещи си с топъл, а ако не е нито едно от двете с неутрален. Но и по снимки с други хора около теб си личи кой е по-розовеещ или жълтеещ от теб.
хах, това е интересно и май е вярно :Д сега се загледах, аз съм с бяла кожа жълт подтон и също като пантерата не мога да си намеря фдт в редките случаи, когато си слагам
всички светли са с розов подтон, мамка му, само ревлон buff май не е , ама ми е като маска, ужасно покривен е
anonymous708973
09-11-2014, 14:29
Дори неутрални няма - или ако има, са наистина призрачно бели, или се окисляват след 1 минута на ръката/лицето и стават оранжеви!
Не знаете вие драмата да търсиш неутрален светъл продукт за лице! Само при корейците съм намирала, иначе трябва да го коригирам с пудра в обратния тон, за да се получи.
Пантерке какъв хляб ядеш? В България заводския хляб е пълна помия от сигурно 10 години. Глутенът вътре е най-малкият проблем, те го пълнят с менделеевата таблица подред. Там ни се мухлясва хляб за 1-2 дена, и при това докато стои в хладилника. В къщи си купихме машина за хляб и беше малко по-добре.
Тука обаче хлябът е с доста по-високо качество и ми се случи да мухлясам един само веднъж (и той беше полусуров и влажен) иначе дори хляб, който бях забравила 3-4 месеца не се беше мухлясъл. Тукашните хлябове и багети са много вкусни и никога не ме е боляло корем от тях. Ами се е случвало в бързината между лекциите когато нямам никакво време да ям само багети с малко сол. Предполагам и в Германия е по-хубав хляба.
Deadlock
09-11-2014, 15:43
Хаяши, вените ми са точно синьо-зелени. :Д Май съм с неутрален подтон.
Пантерка, можеш да поискаш от лекаря ти тест за непоносимост към глутен, а също и към лактоза, за да разбереш по-бързо и сигурно дали това е причината. Бтв, аз имам същия проблем и не знам защо.
Честито! Ужасно трудно се намират неутрални фон дьо тени и въобще продукти за лице. Дори при MAC нямам точен еквивалент от подтона и цвета на кожата.
Ако всички са ти или розоовеещи или жълтеещи, но никога точни значи си го уцелила. :D
galaxy29
09-11-2014, 16:00
Галакси, като правя нещо, се опитвам да го правя като хората. Лакът изглежда в пъти по-добре, когато е нанасен като хората. Да си отглеждам нокти, да им слагам масло за кожички и да искам да се лакирам, ама да нямам търпението да го свърша свястно, е като да си измия само горния ред зъби - тъпо и нелогично.
четири пласта е прекалено и точка по въпроста
Така бих искала да махна всичкщи косми по тялото си тоест да си направя кола маска ,но не желая да ходя козметик а сама в домашни условия евентуално с помощ.Бихте ли ми препоръчали да си купя каквото ми трябва и сама да се оправям или идеята не е добра?И Какво трябва да си намаза смисъл крема който се нанасяше преди да се сложи лентичката май че има няколко варианта да с езагрява или нещо от този софт не съм много запозната?Може ли да се купят отделно лентички тъй като съмнявам се че ще ми стигнат тези които ще взема заедно с крема?И имам малки косъмчетат мъхчета както искате да ги наречете около устните или по точно встрани как да ги махна?Дразнят ме не се забелязват освен ако не се вгледаш .
anonymous708973
09-12-2014, 07:31
четири пласта е прекалено и точка по въпроста
Ми, хубаво, ходи си с пожълтели нокти или олюпен и без блясък лак тогава.
Дедлок, бих, ама ме е леко срам да занимавам лекаря с такова нещо. :д
Хаяши, по принцип ям хляб, който има суууупермного зърна вътре, от ония, дето са най-черните ям :д Напоследък при приятеля ми ям повече някакъв междинен - я за тост, я от "типовите" (ама наистина е типов, не е бял).
Ще дадеш ли линк към продукти за лице с добро покритие, от които си доволна? А как си си нацелила цвета по интернет? Честно, директно ги поръчвам!
Deadlock
09-12-2014, 08:38
Panther, срам те е, защото е маловажно, или какво?
Хаяши, пфу, аз пък реших, че е най-готино да ти е неутрален. :Д Не ползвам никакви цветни продукти за лице /така де, декоративна козметика/ освен понякога гланц за устни. Но ми беше любопитно да прочета какви цветове на каква кожа отиват, специално при червилата. Мисля си някой ден да притежавам едно. :Д
anonymous708973
09-12-2014, 09:22
Ми да :д
Хората там ходят за някакви сериозни работи... или да си взимат бележки за уни 8-) и май не върви аз да се изтипосам и да кажа, че ми е подут коремът и искам тест за поносимост към глутен. Пък и ще трябва да си го платя, не ми влиза към поддържаните от ЕЗОК процедури.
Боряна, ако си толкова навита да я правиш, може да измислим нещо. :)
Ами добре :)
На В. ѝ се видя твърде страшно, така че със сигурност съм без другар.
sometimes_
09-12-2014, 09:48
Ох, от къде в Пловдив да я намеря тая горчица на прах? Онлайн има ли как да се поръча? Че вече полудявам с тоя косопад, сумати пари дадох за шампоани и витамини...
anonymous708973
09-12-2014, 09:53
Опитала ли си това - https://shop.bionat.bg/bg/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC/kr%C3%A4uterhof/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D1%84%D0%B5%D0%B8%D0%BD/?
От миналата есен ми стои перманентно в банята. Има и серум, но не съм го пробвала.
От шампоана съм доволна, контролира положението - особено ако се сещам да си пия и витамините. Мъничко ми омазнява косата, ама тя моята си се омазнява и без друго, та това е нищожна жертва.
Deadlock
09-12-2014, 10:02
Ми да :д
Хората там ходят за някакви сериозни работи... или да си взимат бележки за уни 8-) и май не върви аз да се изтипосам и да кажа, че ми е подут коремът и искам тест за поносимост към глутен. Пък и ще трябва да си го платя, не ми влиза към поддържаните от ЕЗОК процедури.
Щом ти пречи, значи е достатъчно сериозно. :) В Германия не получаваш ли безплатна здравна грижа като студентка? Очевидно не де, но съм изненадана.
sometimes_
09-12-2014, 10:16
Опитала ли си това - https://shop.bionat.bg/bg/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC/kr%C3%A4uterhof/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D1%84%D0%B5%D0%B8%D0%BD/?
От миналата есен ми стои перманентно в банята. Има и серум, но не съм го пробвала.
От шампоана съм доволна, контролира положението - особено ако се сещам да си пия и витамините. Мъничко ми омазнява косата, ама тя моята си се омазнява и без друго, та това е нищожна жертва.
Благодаря! Не съм го чувала този, но ще го пробвам. Дано има ефект, въпреки че една лекарка ми обясняваше, че само шампоан не помага, а трябват и витамини. Само дето на мен и те не ми помагат. :/
Някой ползвал ли е Скинорен, avene cleanance почистващ и матиращ лосион и avene cleanance почистващ гел? Бях на дерматолог, нямам нищо сериозно, но ми ги изписа ей така за грижа. Гледам не са много евтини и Скинорена май е главно за акне?
anonymous708973
09-12-2014, 13:12
Щом ти пречи, значи е достатъчно сериозно. :) В Германия не получаваш ли безплатна здравна грижа като студентка? Очевидно не де, но съм изненадана.
ЕЗОК покрива само спешни случаи :)
sometimes, какви витамини пиеш? И от колко време? Те трябва да се понатрупат в организма, нали знаеш? :)
strawberry88
09-12-2014, 15:14
Някой ползвал ли е Скинорен, avene cleanance почистващ и матиращ лосион и avene cleanance почистващ гел? Бях на дерматолог, нямам нищо сериозно, но ми ги изписа ей така за грижа. Гледам не са много евтини и Скинорена май е главно за акне?
Аз съм използвала почистващия гел на Авен. Хубав е, като текстура е приятен един такъв :д, но нищо повече. Обикновен почистващ гел. Според мен няма чааак толкова голямо значение с какво ще си измиеш лицето, а продуктите след това. Така че според мен не си заслужава парите.
queen_ofdisaster
09-12-2014, 17:02
Какви впечатления имате от продуктите за коса на Orzene? По-специално маските ме интересуват. :)
Аз съм използвала почистващия гел на Авен. Хубав е, като текстура е приятен един такъв :д, но нищо повече. Обикновен почистващ гел. Според мен няма чааак толкова голямо значение с какво ще си измиеш лицето, а продуктите след това. Така че според мен не си заслужава парите.
Благодаря, и аз така си мислех. :)
nIkEnCeTy_bE
09-12-2014, 19:47
Какви впечатления имате от продуктите за коса на Orzene? По-специално маските ме интересуват. :)
Ами аз ползвах шампоана и нещо не ми подейства добре. Но може би защото имах друг проблем. Иначе чувам добри отзиви за марката. Може на теб да ти подействат добре. :)
За маските не знам, но съм ползвала техен шампоан и останах доста доволна :)
galaxy29
09-13-2014, 16:28
Ми, хубаво, ходи си с пожълтели нокти или олюпен и без блясък лак тогава.
нямам такива проблеми
но ти и двеста пласта да сложиш, все ще лъхаш на калахари
kalpazanka
09-13-2014, 16:34
Скинорен е с пилинг ефект и е за лечение на акне, да.
Авен ми беше най-лошата покупка евър. Никога повече!
PinkPan7her, тогава остава вариантът да свършиш тая работа, като се прибереш.
Скинорен е с пилинг ефект и е за лечение на акне, да.
Авен ми беше най-лошата покупка евър. Никога повече!
PinkPan7her, тогава остава вариантът да свършиш тая работа, като се прибереш.
Заслужава ли си да го взема, дори да нямам акне? Трябва ми нещо за сваляне на мъртвата кожа, че имам чувството че имам някакъв вековен слой кожа, която е замърсена/загрубяла и тн. А не е като да не се грижа чак толкова за кожата си.
kalpazanka
09-13-2014, 16:49
Тогава просто си купи пилинг продукт. ;)
И се ориентирай към нещо различно от Авен. :)
Какъв пилинг си търсиш? За мен най-доброто такова средство са AHA/BHA киселините, защото са много нежни, а наистина излющват мръсна мъртва кожа. Аз си обичам зелената ябълка на Tony Moly Appletox Smooth Peeling Massage.
Ще попитам набързичко тук, да не пълня форума с излишни теми. Къде в Пловдив има хубави дънки? Кой магазин бихте ми препоръчали?
Тамии ..^^
09-13-2014, 19:08
Ще попитам набързичко тук, да не пълня форума с излишни теми. Къде в Пловдив има хубави дънки? Кой магазин бихте ми препоръчали?
Малко като кифла ще прозвуча, обаче в Мол Пловдив в H&M има жестоки дънки, както и в New Yorker. :)
Какъв пилинг си търсиш? За мен най-доброто такова средство са AHA/BHA киселините, защото са много нежни, а наистина излющват мръсна мъртва кожа. Аз си обичам зелената ябълка на Tony Moly Appletox Smooth Peeling Massage.
Сега погледнах ябълката, супер достъпна е. Аз откъм пилинги съм много неинформирана, ползвала съм разни произволни. Ще си помисля за ябълката, като се замисля винаги като искам мнение за продукт търся твои мнения във форума. :D Като наръчник си. :D
kalpazanka
09-13-2014, 19:43
Ооо, да, сетих се, че могат да се набавят от iherb :D
За до към 10 долара :)
YoAnA_kiiss
09-13-2014, 22:34
Здравейте, препоръчаха ми хининова вода за по-бърз растеж на косата и блясък.. Вие ползвали ли сте и какво Ви е мнението.. аз смятам, че изобщо няма да повлияе на косата.. И едно друго въпросче доволни ли сте от балсамите без отмиване?
Благодаря :)
JoLLiE92
09-14-2014, 09:25
Върви в тези стъпки:
1. основа /под основа имам предвид заздравител/база или там каквото си слагаш, което е прозрачно задължително/
2. светло розов лак, нанесен 1 или 2 пъти по желание
3. бялата чертичка
4. топ лак
Истински маникюрист, какъвто претендираш да си, би знаел, че по правило първо се слага чертичката и след това върху целия нокът се нанася телесният или светло розов цвят. Аз също предпочитам да сложа чертичката отгоре, защото я харесвам искрящо бяла, но истинският вариант според дебелите книги е този. Just saying.
Тамии ..^^ тази розова вода не е розова вода :) точно това е боклукът, за който говорех да избягвате - вода, розов екстракт и там разни оцветители, ароматизатори и боклуци, за да го докара някак да мирише на розички.
PinkPan7her звучи интересно, една приятелка беше отказала млечните продукти и твърдеше, че се чувствала доста по-леко. Имаш ли представа дали черните, истинските черни пълнозърнести небоядисани хлябове имат глутен?
Hayashi моите вени са по-скоро зелени, но в никакъв случай не съм розовееща. Май и аз не знам какво съм. :lol: но винаги си избирам неутрални към жълтеникави фдт, защото мразя розовите бузки, или поне аз не се харесвам с такива. :D Има хора, на които им стои супер.
sometimes_ Синап. И стриваш на прах. Това всъщност е "горчица на прах"
Dagichka
09-14-2014, 09:27
хм, и аз като бях на маникюристка за бала и ми прави френски първо нанесе бялата чертичка, отгоре телесния цвят и най-отгоре топ лак
Истински маникюрист, какъвто претендираш да си, би знаел, че по правило първо се слага чертичката и след това върху целия нокът се нанася телесният или светло розов цвят. Аз също предпочитам да сложа чертичката отгоре, защото я харесвам искрящо бяла, но истинският вариант според дебелите книги е този. Just saying.
Тамии ..^^ тази розова вода не е розова вода :) точно това е боклукът, за който говорех да избягвате - вода, розов екстракт и там разни оцветители, ароматизатори и боклуци, за да го докара някак да мирише на розички.
PinkPan7her звучи интересно, една приятелка беше отказала млечните продукти и твърдеше, че се чувствала доста по-леко. Имаш ли представа дали черните, истинските черни пълнозърнести небоядисани хлябове имат глутен?
Hayashi моите вени са по-скоро зелени, но в никакъв случай не съм розовееща. Май и аз не знам какво съм. :lol: но винаги си избирам неутрални към жълтеникави фдт, защото мразя розовите бузки, или поне аз не се харесвам с такива. :D Има хора, на които им стои супер.
sometimes_ Синап. И стриваш на прах. Това всъщност е "горчица на прах"
Зелени са за жълтеникав подтон. Макар, че има още един, за който много рядко се говори, защото се среща само по Средиземноморието и в Азия. Мисля, че му казваха маслинен подтон. Никой друг освен мама не съм виждала с такъв на живо.
Въпрос в духа на 15 септември- мога ли да си копирам вече изкарани снимки, но без да ги имам на диск/флашка, просто мъничка гланцирана снимка?
nIkEnCeTy_bE
09-14-2014, 12:33
А като изкараш курс, пак ще си говорим. :)
JoLLiE92
09-14-2014, 13:10
nIkEnCeTy_bE Никакво намерение нямам да го правя. :) Мисля, че точно ти преди няколко страници обясняваше на някого да ходи на фитнес в Ориндж Фитнес. :Д Явно и от нокти разбираш точно толкова, колкото от фитнес.
Hayashi така ли, аз разбрах, че зелените са за топъл подтон, а топъл аз асоциирам веднага с розово. :D Вече имам научно обяснение защо розовите фдт не ми отиват, а 95% са такива. :D Сега ми стана интересно да видя майка ти. Какво значи маслинен подтон? Представям си красива смугла италианка с тъмна коса и очи.
JullieeK
09-14-2014, 13:44
И моята маникюристка наняса първо лентичката и след това телесният лак.Честно казано за пръв път чувам някой да го прави обратно :)
JullieeK
09-14-2014, 13:46
Speedz доколкото знам, ако знаеш кога са ти направени снимките могат да ти ги намерят по дата и да ги изкарат отново.Аз като бях в гимназията помня, че беше практика в едно фото студио, но не знам дали всички предлагат услугата..
JoLLiE92
09-14-2014, 14:53
Абе разбираш ти. Кога си ходила на маникюр, лепиш маникюрите от левчето с капчица, та пушек се вдига. Момичето има курсове завършени, не просто маникюрист, тя е Хай Енд От Котюр Нейл Терапи Артист, просто явно това е написан от нея нов учебник с работно заглавие Библията на ноктите, където пише така, а ние простосмъртните все още не сме запознати. :lol:
Ще пукна. :D
За тея, които ми се чудят на заяждането за Ориндж Фитнес и защо аджеба не е фитнес - Ориндж Фитнес е най-лъскавият спортен клуб във Варна, където освен фитнес, има всевъзможни курсове, където най-добрите професионалисти те тренират и ти помагат, като посещенията във всички възможни курсове, фитнеси, басейни и каквото още се сетиш на комплекса става с карта за целия комплекс - няма карта само за фитнеса и ако ще ходиш само на фитнес, някакси не е рентабилно да даваш около 150 лв за картата, имайки предвид, че нормалните карти за фитнес са 30-40 лв. Ама госпожицата чула-недочула някой да споменава, че в Ориндж фитнес е лъскавичко и хайде, нека се покажем, че ние там ходим. :D
Whatever. :)
nIkEnCeTy_bE
09-14-2014, 15:42
Мале, колко злоба. :lol: Дори не мисля да се обяснявам. :)
galaxy29
09-14-2014, 17:01
двубой по простотия спретнахте
JoLLiE92
09-14-2014, 17:13
Въобще не съм злобна, само се подигравам.
Хайде, темата приключи. Край на сеира.
anonymous708973
09-15-2014, 09:33
Не, честно казано. Дори не съм сигурна какво да търся в състава, за да знам, че няма глутен, трябва да проуча. Би било добре да не ми се налага да купувам био хляб по 3 евро :д
За млечните продукти е напълно нормално - аз се старая да ги ограничавам също, ям йогурт и моцарела + пия си кафето веднъж дневно с мляко + чат-пат прихапвам разни сирена.
и пълнозърнестите неща имат глутен...не трябва хлябът да е био, просто трябва да е безглутенов...
anonymous708973
09-15-2014, 09:58
E, да де, въпросът е, че безглутенов ще открия в биомагазините, не в Алди или Лидл.
При вас няма ли бе? Тук почти всеки малък магазин има доста голям био кът, да не говорим за големите супермаркети където всичко се продава и в био вариант, при това не много по-скъп.
Въпреки, че глутенът си е биологичен продукт и няма логика да отстътва и в био хлябовете. Биото по-скоро отговаря на даден стандарт при отглеждането на растението.
JoLLiE92
09-15-2014, 16:14
ох, аз не мога да откажа сиренето ..... хапвам си средно килограм сирене седмично :D и сериозно количество кисело мляко :Д
не ям бял хляб от много години и мога да кажа, че има видим ефект, но не знам дали има глутен .... сигурно има :Д
лимецът няма глутен, нали?
Каква е драмата с глутена? Освен ако нямаш алергия или непоносимост към него както при цьолиакията не виждам какво може да му е вредно. Не се филмирайте излишно.
anonymous708973
09-15-2014, 17:23
това е идеята - че май става въпрос за непоносимост :)
galaxy29
09-15-2014, 23:19
това е идеята - че май става въпрос за непоносимост :)
на мъжа ти освен, че ще му изпръхват устните, заради сухото време във вас, ами и с безглутенов хляб ще трябва да се съобразява ;/
anonymous708973
09-16-2014, 08:20
Какво сухо време?
Иначе за мъжа ми не се бой, добре си е момчето :)
и аз искам да знам
дали шото си ледена и злобна
или шото не се мокриш
па дано е трети вариант ;д
galaxy29
09-16-2014, 09:30
многозначно е, сами си преценете
anonymous708973
09-16-2014, 13:42
Е, сетих се, ама не вярвам да си толкова проста.
E, да де, въпросът е, че безглутенов ще открия в биомагазините, не в Алди или Лидл.
А, може и да намериш. :) Аз си купувам безглутенова гречка от Пикадили/Била, което ме навежда на мисълта, че мога да срещна и други безглутенови продукти там.
JoLLiE92
09-16-2014, 17:22
Днес проверих - в близкия до мен Карфур ги няма тея продукти. Може да е по-мъничък от другите и затова.
galaxy29
09-16-2014, 22:32
джоли, не каза за отварата помагаща при белези
JoLLiE92
09-17-2014, 15:16
Казах, че баба ми я правеше едно време и нямам идея какво е :Д знам, че включва жълт кантарион и зехтин :Д
galaxy29
09-17-2014, 15:20
в нета има някакви, може да си забъркам :д
kaRamella
09-17-2014, 21:16
Знам , че е мега тъп въпроса, ама на тва момиче защо са и така циците ;д
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10606425_10201335582149964_3697182526859073899_n.j pg?oh=58fb6fb32a389e1b65e976d02f7815ae&oe=54990F2F
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10635721_10201305014185784_7754027418599757757_n.j pg?oh=123dfdec22271f0fcca51a8a2952d70b&oe=5498F2DF
qwerty71
09-18-2014, 05:47
Магазин за евтини(но прилични) дрехи в Слатина или около хотел Плиска?
Dagichka
09-18-2014, 06:25
Магазин за евтини(но прилични) дрехи в Слатина или около хотел Плиска?
ее ти пък, обиколи пазарчето на Слатина, както и подлезът на Плиска. имаше едно много евтино магазинче за дрехи на спирката посока окръжна, преместиха го в блока зад спирката.
а оная мацка с циците явно си ги ползва за възглавница нощем, само навежда глава и готово :D
music_box
09-18-2014, 14:12
Препоръчайте ми нещо за нацъфтели краища - маска , серум , балсам...Аз попринцип доста често използвам преса..Иначе косата ми е склонна към омазняване...
Препоръчайте ми нещо за нацъфтели краища - маска , серум , балсам...Аз попринцип доста често използвам преса..Иначе косата ми е склонна към омазняване...
Ножица. Коса, която вече е нацъфтяла, не може да се оправи без да се подстриже. Ако искаш да предотвратиш цъфтенето, ползвай нещо за подхранване (аз съм доволна от маската на Макадамия). И намали употребата на пресата.
Franzellka
09-18-2014, 16:28
Като казахте хляб без глутен, се сетих за едни оризовки, които са заместител на хляба, за диетични цели и са без глутен, захар и т.н. PinkPan7her, ако се интересуваш, можеш да ги намериш някъде в по-големите вериги магазини, купих си за 1лв и нещо, с кима и сол и не са толкова лоши, вкуса им ми напомня на гризки :Д Виждала съм ги натурални, като моите с кима и сол и чубрица и сол. http://bio.kasida.bg/orizovki-naturalni-100-gr-5-9601.html
JoLLiE92
09-19-2014, 03:12
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10606425_10201335582149964_3697182526859073899_n.j pg?oh=58fb6fb32a389e1b65e976d02f7815ae&oe=54990F2F
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10635721_10201305014185784_7754027418599757757_n.j pg?oh=123dfdec22271f0fcca51a8a2952d70b&oe=5498F2DF
Защото е извънземно. :cool:
Богинята на чорапите и графинята на втория сутиен :lol:
Тея хора бива ли да са толкова прости, ще почина .........
bilqnavod
09-19-2014, 06:57
Щях дa лягaм след нощнa - рaзсъних се...
Дайде идея за някакво небрежно кокче. Довечера ш' тря'а да изглеждам пичозно и не мога да реша к'во да сторя с косата си...
да се има предвид, че плитки не умея да плета.
JoLLiE92
09-20-2014, 06:28
Имам въпрос до тези от вас, които живеят сами. С какво се отоплявате през зимата? Аз съм пред закупуване на печка и се чудя каква да бъде. :D Трябва да е хубава, но да не е нещо, което се монтира към стена/под/таван.
galaxy29
09-20-2014, 17:47
Щях дa лягaм след нощнa - рaзсъних се...
във всеки случай е по-хубава от теб
за джоли се отнася същото
сори, ама ме издразнихте
^ При положение, че ти постоянно пускаш хапливи коментари е странно, че си се издразнила. :D
Аз си мислех за несполучлива операция, все пак гафовете се случват.
Джоли на печка се топлих миналата година, защото само това имаше в квартирата и плащах отвратително много ток. Сега съм на общежитие с централно (май?) парно и всички казват, че зимата е много жега. Супер ще съм доволна, ако е така.
seek&destroy
09-20-2014, 21:05
Момичета, спомням си преди доста години имаше една ултра яка боя за коса, адските ярки цветове се получаваха, но не съм я срещала отдавна. Смътно си спомням, но мисля че се казваше Seri или нещо такова. Та не съм я срещала отдавна и се чудя дали въобще се продава още и ако да, къде?
galaxy29
09-20-2014, 21:36
Момичета, спомням си преди доста години имаше една ултра яка боя за коса, адските ярки цветове се получаваха, но не съм я срещала отдавна. Смътно си спомням, но мисля че се казваше Seri или нещо такова. Та не съм я срещала отдавна и се чудя дали въобще се продава още и ако да, къде?
още ли не си се боядисала, любима :д
и бтв bilqnavod, не ми пиши лични, че ми е разправия да си чистя кутията
bilqnavod
09-21-2014, 05:59
Щом си потребител на форума ще си чистиш кутията маце, това е положението.
JoLLiE92
09-21-2014, 06:03
^ При положение, че ти постоянно пускаш хапливи коментари е странно, че си се издразнила. :D
Аз си мислех за несполучлива операция, все пак гафовете се случват.
Джоли на печка се топлих миналата година, защото само това имаше в квартирата и плащах отвратително много ток. Сега съм на общежитие с централно (май?) парно и всички казват, че зимата е много жега. Супер ще съм доволна, ако е така.
аз трябва да си избера печка, която не е духалка, не е климатик и наистина да топли :Д като бях в общежитието и аз, парното стигаше да се стоплим. Чак адска жега ... може би е било понякога :Д беше си достатъчно
seek&destroy все още се правят, във Варна ги има на доста места :) за София не мога да предложа място, но с търсене, ще ги намериш :)
galaxy29 още първия път като ми каза, че съм кифла, не те отразих ;)
JoLLiE92 аз се топля с маслен радиатор и доста добра работа върши ^^
JoLLiE92
09-21-2014, 09:08
Марка? :)
И аз обмислям някакъв радиатор, конвектор, нещо от тоя тип.. знаеш ли каква му е мощността? :Д
bilqnavod
09-21-2014, 10:35
Мaсленият рaдиaтор е 2000 W, нaистинa добрa рaботa върши, икономично е имa регулaтор и 1 вa и 2 рa степен - поне при мен е тaкa.
амиии, марка не мога да ти кажа ;д в предната квартира той просто си беше там. 2-3 степен си е добре на 6-7 става жега..
Момичета, в София този парфюм на каква цена го срещате г/д ?http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_123441900099_-1
galaxy29
09-21-2014, 20:47
три червиви черепни кухини без право на глас, коментират някакво момиче, дето е на светлинни години повече от тях... поне на вид
много ясно, че се издразник
и бтв карамела е третата, да не помислиш, че за теб говоря
anonymous708973
09-21-2014, 20:50
Марка? :)
И аз обмислям някакъв радиатор, конвектор, нещо от тоя тип.. знаеш ли каква му е мощността? :Д
Ние до скоро имахме нещо такова - https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%8 2%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA %D0%B0&biw=1366&bih=631&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6DkfVOrcCMS8ygP95YCYBQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=A0tmcHz3xHjctM%253A%3BuDAbBxAT21JpdM%3Bhttp% 253A%252F%252Fketen.bg%252Fmedia%252Fcatalog%252Fp roduct%252Fcache%252F3%252Fimage%252F9df78eab33525 d08d6e5fb8d27136e95%252Fv%252F5%252Fv520028.jpg%3B http%253A%252F%252Fketen.bg%252Fkonvektorna-pechka-homa-ch-311.html%3B600%3B600
За 5 минути прави баня!
Момичета, в София този парфюм на каква цена го срещате г/д ?http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_123441900099_-1
По моловете надали ще го откриеш под това за стотак даже напротив, като минавам от там може да погледна ама си е глупост да се взема от такова място. А и бих изразил мнение, че не си заслужава парите, но това си е твое решение.
Тамии ..^^
09-21-2014, 21:57
Хора, след като ми писна вече да се чудя как да си изчистя лицето от тия гадости (една седмица нямам нищо, една седмица е зле и се повтаря) реших да ида на хомеопат и в момента съм на лечение, за сега виждам лека положителна разлика, но от много скоро ги взимам и за това не мога да кажа със сигурност, но когато приключи лечението след около месец ще споделя резултата. :)
Хора, след като ми писна вече да се чудя как да си изчистя лицето от тия гадости (една седмица нямам нищо, една седмица е зле и се повтаря) реших да ида на хомеопат и в момента съм на лечение, за сега виждам лека положителна разлика, но от много скоро ги взимам и за това не мога да кажа със сигурност, но когато приключи лечението след около месец ще споделя резултата. :)
Хомеопатията е голяма работа. По друга причина аз прибегнах до нея,но останах много доволна.
Тамии ..^^
09-21-2014, 22:52
Хомеопатията е голяма работа. По друга причина аз прибегнах до нея,но останах много доволна.
И аз се надявам на това. Братовчедка ми, която от години се бореше с акнето се справи с него за отрицателно време и това ме надъха и аз да пробвам, въпреки че моя случай далеч не е толкова тежък. Ще споделиш ли ти за какво си ползвала хомеопатичните лекарства или е прекалено лично?
И аз се надявам на това. Братовчедка ми, която от години се бореше с акнето се справи с него за отрицателно време и това ме надъха и аз да пробвам, въпреки че моя случай далеч не е толкова тежък. Ще споделиш ли ти за какво си ползвала хомеопатичните лекарства или е прекалено лично?
Бях допуснала да изпадна в много лоши(така да кажа)състояния. Отключиха се много страхове. Роднина ме насочи към хомеопат и аз се хванах като удавник за сламка. Реално за един месец се поокопитих. Е,има още какво да се желае,но времето уж лекувало.
Ти от къде си и доктора практикува ли ирисова диагностика? /всъщност не съм запозната дали има друг метод за констатация на здравословното състояние/
Тамии ..^^
09-22-2014, 08:20
Нямам представа какво практикува, приятелка е на майка ми. От Видин съм.
Бях допуснала да изпадна в много лоши(така да кажа)състояния. Отключиха се много страхове. Роднина ме насочи към хомеопат и аз се хванах като удавник за сламка. Реално за един месец се поокопитих. Е,има още какво да се желае,но времето уж лекувало.
Ти от къде си и доктора практикува ли ирисова диагностика? /всъщност не съм запозната дали има друг метод за констатация на здравословното състояние/
Нямам представа какво практикува, приятелка е на майка ми. От Видин съм.
Погледна ли ти очите? В какво се изрази прегледа?
Дано ти помогне
Хомеопатията помага само на психична основа - т.е. ако ти си повярваш, че помага. За акне не мисля, че би било ефективно. Дерматолог ми звучи далеч по-надеждно.
Кери от http://www.skinandtonics.com/ има страхотни много подробни и добре написани публикации по темата за лечението на акне и каква козметика ѝ е помогнала. Препоръчвам да хвърлиш един поглед на блога ѝ.
По моловете надали ще го откриеш под това за стотак даже напротив, като минавам от там може да погледна ама си е глупост да се взема от такова място. А и бих изразил мнение, че не си заслужава парите, но това си е твое решение.
А откъде да го купя ? Пиши ми на лично ако искаш.
Тамии ..^^
09-22-2014, 11:55
Не е само на психична основа, пък дори да е нямам нищо против, стига да се махнат. Ефективно е, имам жив пример, иначе не бих се захванала, а моят проблем е далеч по-лек. По дерматолози не искам да ходя, защото ще ми предпишат козметика, която я е помогнала, я е влошила още.
Хомеопатията помага само на психична основа - т.е. ако ти си повярваш, че помага. За акне не мисля, че би било ефективно. Дерматолог ми звучи далеч по-надеждно.
Кери от http://www.skinandtonics.com/ има страхотни много подробни и добре написани публикации по темата за лечението на акне и каква козметика ѝ е помогнала. Препоръчвам да хвърлиш един поглед на блога ѝ.
therichbitch
09-22-2014, 20:47
поръчай го от чужд сайт, Шанел от България- не!
Иначе 30 мл може и за 100 да го намериш, но 50 и 100- абсурд
^ Има ли разлика в качеството?
therichbitch
09-22-2014, 23:14
ами чели са ми дъълги лекции с много аргументи, които ест не помня, защото не съм фен на Шанел, че имало с фирмата вносител някакви врътки и като цяло е малко вероятно да попаднеш на истински дори по моловете
Склонна съм да се доверя, защото съм го чувала от хора, които адски много пътуват и съответно са имали досег с много парфюми и живо се интересуват от аромати.
JoLLiE92
09-23-2014, 03:39
Ние до скоро имахме нещо такова - https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%8 2%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA %D0%B0&biw=1366&bih=631&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6DkfVOrcCMS8ygP95YCYBQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=A0tmcHz3xHjctM%253A%3BuDAbBxAT21JpdM%3Bhttp% 253A%252F%252Fketen.bg%252Fmedia%252Fcatalog%252Fp roduct%252Fcache%252F3%252Fimage%252F9df78eab33525 d08d6e5fb8d27136e95%252Fv%252F5%252Fv520028.jpg%3B http%253A%252F%252Fketen.bg%252Fkonvektorna-pechka-homa-ch-311.html%3B600%3B600
За 5 минути прави баня!
Именно нещо такова търся! Сега избирам марка :Д
lisi4ety
09-23-2014, 07:34
Трябва ми някой, който знае хубави магазини за рокли в София, като изключваме моловете, на прилични цени..
За рожден ден е, не искам нищо кичозно, нито супер ежедневно, по-скоро нещо от този тип
http://picture-cdn.wheretoget.it/o7842m-l-610x610-dress-short-dress-pink-dress-openback-dress-bow-back-dress-pink-bow-peach-bow-crossback-red-dress.jpg
С обикаляне по Графа и Витошка не се получи, защото не знам къде да търся.. много ще съм благодарна, ако някой може да ме насочи към конкретен магазин ;3
Tally Weilj ми е сигурно любимият магазин за рокли. Имат доста кичозни предложения, но поне 6-7 рокли имам от там и всички са супер готини. При мен го има факторът и че само там си намирам толкова малък размер. Но все пак, има точно такива елегантни роклички, които не са твърде официални.
therichbitch
09-23-2014, 13:47
на Солунска има един за коктейлни рокли, но не са от най- евтините сами по себе си, иначе за това, което предлагат, са си разумни
anonymous708973
09-23-2014, 13:50
Ба, те с шампоани за по 10 лв правят врътки, оставаше и с Шанел да не правят...
Имам позната от София от която аз купувам, ако държиш точно на тоя парфюм дай ми точно наименование и може да я попитам дали има и какви са. Ако има вече ще ти дам координати да си се откривате.
ами чели са ми дъълги лекции с много аргументи, които ест не помня, защото не съм фен на Шанел, че имало с фирмата вносител някакви врътки и като цяло е малко вероятно да попаднеш на истински дори по моловете
Склонна съм да се доверя, защото съм го чувала от хора, които адски много пътуват и съответно са имали досег с много парфюми и живо се интересуват от аромати.
Това е напълно възможно, но поне парфюмите които аз ползвам разпознавам безотказно и до сега не съм случил на менте. За Шанел нямам никаква идея как седят нещата, даже не знам какъв аромат има, но по моловете в София цените са страшно раздути. Аз преди време взех Bvlgari Aqua за 97лв 100ml, а на тия пари в мол е практически невъзможно да се намери, и то разликата не е с 10-15лв.
therichbitch
09-23-2014, 17:10
^ да, аз не казвам по принцип за парфюмите в България, намират се със сигурност оригинални и то не само в моловете (там наистина съм готова да почина, като гледам буквално двойна цена и винаги се чудя защо все пак има толкова хора винаги и се надпреварват...). Проблемът е, че лиценз да продават Шанел (освен официалният магазин на марката) имат само няколко магазина в България, оттам изводът, че всичко извън тях е менте. :)
ShtrudeL
09-23-2014, 21:11
whoaa помните ли я? :о
https://www.facebook.com/pages/Petya-Georgieva-Bikini-Fitness/681013345301543?sk=timeline
kek че то има цяла тема за подигравки към това същество
ShtrudeL
09-23-2014, 21:17
Сериозно? Не знаех.. Не знаех и че се занимава с.. такова нещо.
нищо не разбираш от красиви форми
Мале чак си причиних ужасяващата вреда да и изчета словоизлиянието на стената. Тотално сбъркана представа за нещата има това момиче, ама всеки си живее за него си.
препоръчвам ти да погледнеш раздел спорт или там квото беше
темата за снимките
тъжно забавно е
therichbitch
09-23-2014, 22:04
на мен ми е само забавно, макар че още не съм коментирала
galaxy29
09-23-2014, 23:24
на мен ми е само забавно, макар че още не съм коментирала
интересно ми е как ще го направиш
therichbitch
09-23-2014, 23:35
коментирането ли? с голяма доза сарказъм, естествено :cool:
galaxy29
09-23-2014, 23:38
в очакване съм
ами темата за напусналите страната ни, забрави ли я ;/
galaxy29
09-24-2014, 00:57
бтв пантерата, нали искаше изгодни алтернативи на безглутенов хляб
царевичното брашно не съдържа глутен и много лесно и бързо се прави питка с него, пък и разни сладкиши и е ужасно вкусно и полезно
иначе, ако си купуваш, трябва да гледаш в съдържанието да не е примесен с пшеница
и някой беше питал за лимеца
той си е пшеница и си съдържа глутен, но съдържанието му е ниско и уж не влияел зле на тези с непоносимост
обаче лимецът не спада към нискобюджетните ;/
Много обичам царевичен хляб, но той не се ли слага в някакъв процент към обикновеното брашно. Тук не съм срещала из магазините, но аз и толкова съм търсила.
А на тази мацка във фейсбук какво ѝ е? Освен, може би, че аз изглеждам по-слаба и по-стегната без да си мърдам много д-то.
anonymous708973
09-24-2014, 08:30
бтв пантерата, нали искаше изгодни алтернативи на безглутенов хляб
царевичното брашно не съдържа глутен и много лесно и бързо се прави питка с него, пък и разни сладкиши и е ужасно вкусно и полезно
иначе, ако си купуваш, трябва да гледаш в съдържанието да не е примесен с пшеница
и някой беше питал за лимеца
той си е пшеница и си съдържа глутен, но съдържанието му е ниско и уж не влияел зле на тези с непоносимост
обаче лимецът не спада към нискобюджетните ;/
Ооо, благодаря, не знаех, че в царевичното няма глутен. Точно до уни имам био магазин, ще мина да си купя. По спомени обаче царевичният хляб изсъхваше много бързо и като цяло беше суперсуров.
Е, Хаяши, повярвай ми, ако не си мърдаш д-то, такъв мускул няма да направиш :д
galaxy29
09-24-2014, 10:21
хаяши, нещата от царевично брашно се получават по-ронливи и затова се добавя и пшеничено, но не е задължително
именно затова споменах да гледа съдържанието на нещото за примеси
иначе може и на суров да си попаднала, но те като цяло царевичните питки (примерно) са едни влажни :д
и точно затова не мисля, че изсъхва бързо, по-скоро пшениченият съхне и сиг е бил примесен с повече пшеница и с малка доза от царевичното
а пък ти нали обичаш да си носиш в библиотеката, не ти препоръчвам да носиш такъв хляб там, защото ще трябва да пускаш кокошки след теб :д
Сори ,че връщам темата за Петя, ама и разгледах страницата. Ок, супер за постоянството, евала.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10570442_687458511323693_3717980826769401977_n.jpg ?oh=38c81dac4627b9b6f882001f2dbe6418&oe=54C50DC9
Обаче това според вас красиво ли е?
И също така , тези фитнес маниачките, там по разни конкурси и прочие не знам как са облечени ,обаче снимка по прашки и сутиен не цели само да покаже мускулите, ами и да привлече повече лайкове. За мен това е пошло.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10530729_683010961768448_1728720949345466393_n.jpg ?oh=77766059173478ee06588951c2e9a89b&oe=54CCCAF3&__gda__=1417991546_e3070a89c00b2f3297d7df440369517 a
И имам въпрос, имам татус на 2 месеца и малко, боли ме от няколко дни, мазах пак с бепантен, но не помага. Не е зачервен, не е разранена кожата, нищо му няма на пръв поглед ,но при допир боли ужасно. Съвети?
anonymous708973
09-24-2014, 17:27
Що бе, няма лошо, мен ме бърка само това, че прашките и сутиенът не са в един цвят 8-)
Сори ,че връщам темата за Петя, ама и разгледах страницата. Ок, супер за постоянството, евала.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10570442_687458511323693_3717980826769401977_n.jpg ?oh=38c81dac4627b9b6f882001f2dbe6418&oe=54C50DC9
Обаче това според вас красиво ли е?
И също така , тези фитнес маниачките, там по разни конкурси и прочие не знам как са облечени ,обаче снимка по прашки и сутиен не цели само да покаже мускулите, ами и да привлече повече лайкове. За мен това е пошло.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10530729_683010961768448_1728720949345466393_n.jpg ?oh=77766059173478ee06588951c2e9a89b&oe=54CCCAF3&__gda__=1417991546_e3070a89c00b2f3297d7df440369517 a
И имам въпрос, имам татус на 2 месеца и малко, боли ме от няколко дни, мазах пак с бепантен, но не помага. Не е зачервен, не е разранена кожата, нищо му няма на пръв поглед ,но при допир боли ужасно. Съвети?
Ходи на лекар.
lisi4ety
09-24-2014, 19:04
Пак съм аз :3
Този път искам да ви попитам за някои достоверни онлайн магазини за обувки? Или дори чужди магазини, които имат доставка до БГ? Благодаря предварително <3
feel_me19
09-24-2014, 20:08
Не искам да правя нова тема, затова питам тук. Според вас какъв тип и цвят зимни обувки ще отиват на това яке: http://prikachi.com/images.php?images/866/7625866x.jpg
anonymous708973
09-24-2014, 21:27
Не искам да правя нова тема, затова питам тук. Според вас какъв тип и цвят зимни обувки ще отиват на това яке: http://prikachi.com/images.php?images/866/7625866x.jpg
Случайно да си германка? 8-)
Бежови.
Бордо и кафяво също, ама аз съм консерва и не бих ги сложила :D
galaxy29
09-24-2014, 23:29
Бордо ? Не, не не.
мда и аз това си казах :д
therichbitch
09-24-2014, 23:34
с такива :)
http://i.huffpost.com/gen/854117/thumbs/o-JEAN-SANDAL-BOOTS-facebook.jpg
galaxy29
09-24-2014, 23:38
rofl
JoLLiE92
09-25-2014, 03:37
Пак съм аз :3
Този път искам да ви попитам за някои достоверни онлайн магазини за обувки? Или дори чужди магазини, които имат доставка до БГ? Благодаря предварително <3
obufki.com :)
anonymous708973
09-25-2014, 07:21
Много си отиват с бордо даже, видях една мацка баш по тоя начин. Обединяващият елемент беше ефирна бяла блуза с едри шарки (май цветя) в това зелено и бордо.
Deadlock
09-25-2014, 17:58
Как ползвате чистото арганово масло?
RainbowGirl
09-25-2014, 19:30
Как ползвате чистото арганово масло?
Мажа го на краищата на косата след баня.
Deadlock
09-25-2014, 20:07
Супер, и с какъв резултат?
Омазнява ли косата по-малко в сравнение с например бадемово?
Някой ползва ли го за лице? Чудя се дали ще е вълшебно като авокадовото.
искам да питам разбиращите дали този състав е добър за измиващ гел, понеже го свърших, доволна съм от него и искам да го взема пак, но .. знам ли все пак 8-) :
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Sodium Chloride
RainbowGirl
09-25-2014, 20:17
Много мекичка ми става косата. Не се омазнява, защото го слагам само в краищата.
Я обясни за авокадовото масло, че ми стана интересно. :cool:
Deadlock
09-25-2014, 20:45
Ползвам го за лице и ръце. Хидратира прекрасно. Че притежава други вълшебни свойства, не твърдя, само намеквам :Д
Предвид цената на аргановото масло... май е най-скъпото, което съм виждала, трябва да си е магийка в бутилка. Чакам с нетърпение някой по-богат период, за да се сдобия с едно шишенце.
Авокадовото от друга страна е доста по-достъпно и има куп прекрасни свойства. Струва си, отвсякъде! Аз го ползвам като серум за лице и последна стъпка вечер. Много помага за всякакви раздразнения.
sramejlivkaa
09-25-2014, 21:12
Моля да ми препоръчате, боя за коса, която не изтощава много косата. :)
galaxy29
09-26-2014, 00:06
Много си отиват с бордо даже, видях една мацка баш по тоя начин. Обединяващият елемент беше ефирна бяла блуза с едри шарки (май цветя) в това зелено и бордо.
звучи ужасно
това описание скицира в ума ми развлечена циганска блуза тип "курбан байрам"
JoLLiE92
09-26-2014, 03:21
Не си купувайте арганово масло. :)
Като горд собственик на цяла бутилка ви го казвам.
Прекрасно е за лице, за коса омазнява УЖАСНО МНОГО и няма достатъчно малко количество, което да не омазни. Така че ако не ви омазнява, е заради добавен силикон. Тоест не истинско. Виждала съм на стотици бутилчици гръмки надписи био арганово масло, а обръщаш и съставът е на 8 реда Менделеев - това на Victoria Beauty.
Nashi също не е био арганово масло, нито Macadamia, нито Marrocconoin, нито някакво на Ейвън, в което вместо арганово масло има масло от неизвестен за мен зарзават, за което разучих, че се ползва като промишлен лубрикант в заводи.
Освен това бутилката ми арганово масло 250 мл струваше 37 лв, в момента същото в същия магазин е 58, като никое друго масло не е поскъпнало. Просто хората виждат, че се харчи. Освен това не мирише като Наши, или който и да е друг продукт, претендиращ да бъде арганово масло - миризмата наподобява зехтин.
След няколко опита открих, че е напълно невъзможно да се намаже след баня върху коса, а да го добавя в маска, която да отмия, ми се вижда твърде скъпо :Д но за лице е наистина прекрасно - една нощ да преспя с него и кожата ми на другия ден е видимо по-прекрасна.
Ама, ама аз от магазина ще си купя готварско.... Био 100% арганово масло 250 мл е 15 евро, така че ме съмнява да има силикони вътре. Пък и бях хвърлила око на етикета, всичко си му беше наред. Масла, ако искам да са качествени, си ги купувам все от био частта на супермаркета, никога козметични. Аз почти никога не слагам масло на изкъпана коса, така че бих го ползвала за маски, за лице и за тяло.
Deadlock
09-26-2014, 08:43
Хаяши, четох, че има разлика между аргановото масло за козметични цели и това за готварски.
дами, чували ли сте за катранен шампоан
дами, чували ли сте за катранен шампоан
Да?
JoLLiE92
09-26-2014, 16:12
Хаяши, четох, че има разлика между аргановото масло за козметични цели и това за готварски.
Разликата е, че това за кулинарни цели се прави от печени ядки, може би за да има по-приятен аромат, а и вкусът вероятно е друг. Това за козметични цели е от сурови ядки. Hayashi имаше предвид, че когато нещо се продава като био ХРАНА, няма как да навреди на лицето и косата ти, докато при козметиката има доста псевдо био, органик, натурал и тем подобни етикети.
Deadlock
09-26-2014, 18:06
Aз имах предвид, че след като са различни, може да има причина за тази разлика и да не са заменяеми (отвъд козметичните добавки химии). Не знам. Твоето разяснение за разликата не помага :Д
JoLLiE92
09-27-2014, 05:09
Aз имах предвид, че след като са различни, може да има причина за тази разлика и да не са заменяеми (отвъд козметичните добавки химии). Не знам. Твоето разяснение за разликата не помага :Д
Логиката беше, че ако се прави за готвене, няма шанс да има силикон и подобни боклуци в него :Д
http://www.fashiondays.bg/media/products/13406/1293044/zoom_2.jpg Бихте ли носили такива?
JoLLiE92
09-27-2014, 09:05
Правим тока черен и обувката кожена, но като силует бих. :) Всъщност си търся нещо подобно, но във вид на ботуши.
Във Флавия съм виждала такива, само че малко по-ниски и без връзките.
anonymous708973
09-27-2014, 10:45
Ама, ама аз от магазина ще си купя готварско.... Био 100% арганово масло 250 мл е 15 евро, така че ме съмнява да има силикони вътре. Пък и бях хвърлила око на етикета, всичко си му беше наред. Масла, ако искам да са качествени, си ги купувам все от био частта на супермаркета, никога козметични. Аз почти никога не слагам масло на изкъпана коса, така че бих го ползвала за маски, за лице и за тяло.
Мисля да си направя домашен make-up remover от масло и мицеларна вода (на Микса, чакам майка да ми донесе). Какво масло мога да добавя? По-вероятно е да намеря готварско, тук козметична био секция не съм видяла.
Примерно авокадово?
Хидратация й трябва на кожата ми през зимата.
strawberry88
09-27-2014, 13:11
http://www.fashiondays.bg/media/products/13406/1293044/zoom_2.jpg Бихте ли носили такива?
Да, ако тока беше черен.
galaxy29
09-27-2014, 14:47
не, сякаш са забили крака на раклата
Мисля да си направя домашен make-up remover от масло и мицеларна вода (на Микса, чакам майка да ми донесе). Какво масло мога да добавя? По-вероятно е да намеря готварско, тук козметична био секция не съм видяла.
Примерно авокадово?
Хидратация й трябва на кожата ми през зимата.
Аз ползвам само такова от началото на лятото. 50% мицеларна вода на Mixa и 50% зехтин. Ползвам само готварски масла, защото био излизат най-евтино. Иначе всякакво масло ще върши работа.
anonymous708973
09-27-2014, 17:02
Това питам точно - какво готварско масло може да ползвам. Зехтин имам, разбира се, ама все пак :д
strawberry88
09-27-2014, 19:35
Знаете ли от къде мога да поръчам такъв модел блуза? Тази скъпа ми се вижда. :/ :д http://www.hm.com/bg/product/27955?article=27955-A
Dagichka
09-27-2014, 19:38
някой засичал ли е туй 'герданче' някъде по магазините?
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Zaf2Ab6DL._SY300_.jpg
имам такава гривна от дете, една приятелка ми я подари, ама искам и герданчето, гледам много яки комбинацийки стават с него
galaxy29
09-27-2014, 19:45
преди бяха хит <3
от лъки бой ми се падаха (не съм мъжкарана, просто нямаше лъки гърл тогава ;/)
JoLLiE92, купи ли си радиатор ;д за да препоръчаш, че замръзвам след тези дъждове...
galaxy29
09-27-2014, 20:05
Знаете ли от къде мога да поръчам такъв модел блуза? Тази скъпа ми се вижда. :/ :д http://www.hm.com/bg/product/27955?article=27955-A
и 10 лева не бих дала за нея
за поръчване не зная, но в манията може да си намериш подобна
тва е ейченем ве моме нищо не разбираш
JoLLiE92
09-27-2014, 20:32
JoLLiE92, купи ли си радиатор ;д за да препоръчаш, че замръзвам след тези дъждове...
купих си чудото на техниката радиатор с духалка и с таймер да се наглася кога да работи :Д
strawberry88
09-27-2014, 20:46
и 10 лева не бих дала за нея
за поръчване не зная, но в манията може да си намериш подобна
Ех, Божее... много разбирачи.
Lourenço
09-27-2014, 20:52
^ Димитровградския пазар (ама не знам дали все още е така оживен..)
strawberry88
09-27-2014, 21:02
Добре, защо ми предлагате някакви магазини за втора употреба и пазари? хД Какво и има на блузата? Пфууу, да не бях питала.
galaxy29
09-27-2014, 21:05
аз ня бях иронична
в манията наистина можеш да си намериш хубава и изгодна
strawberry88
09-27-2014, 21:07
к
Lourenço
09-27-2014, 21:09
Ти пък..H&M ти идва скъпо, а се цупиш на другите опции :Д
strawberry88
09-27-2014, 21:11
Добре, явно само на мен 60лв за напълно обикновена черна блуза ми се струва скъпо. Както и да е.
galaxy29
09-27-2014, 21:13
бях сериозна за бога ;/
Наистина във втората употреба има доста H&M дреши, че и по-маркови.
kaRamella
09-28-2014, 11:02
Така е! В Мания съм виждала подобни,просто отиди и разгледай - нищо не ти коства.
Имам едно доста смешно питане :D Значи, кожата ми е лъскава. Не разбирайте мазна - дори идеално измита, просто е някак си.. опъната и изглежда лъскава, особено при директна светлина.. С уж матиращ крем ефектът е същия, а за пудра не знам каква и как би ми подействала :( Предложения?
music_box
09-28-2014, 12:26
Може ли да ми препоръчате някаква маска за лице? /кожата ми клони към омазняване/
Малко не е за този раздел, но може на някой да му хрумне идея. Клавиатурата на лаптопа ми е прецакана от много време, обаче днес вече започна да ми прави пълни дивотии като да ми отваря рандом програми и да ми трие файлове. Наложи се направо да я откача. Най-накрая си намерих китайче от eBay и го поръчах обаче като им знам доставката ще отнеме поне месец. Според вас ще му стане ли нещо да стои без вътрешна клавиатура? В момента съм сложила външната отгоре.
Dagichka
09-28-2014, 14:41
преди бяха хит <3
от лъки бой ми се падаха (не съм мъжкарана, просто нямаше лъки гърл тогава ;/)
аз пък доброволно си купувах лъки бой понякога :cool:
никой ли не знае къде се продават такивааа :с гледах DIY клипчета, ама пък ми трябва няква magic string, такова разтегателно, дето също нямам идея откъде да намеря :д
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=choker+necklace&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H1.Xtatoo+cho ker+.TRS0&_nkw=tatoo+choker+&_sacat=0
В eBay са по 2 долара с доставката тези герданчета.
Dagichka
09-28-2014, 18:06
видях, ама аз съм неандарталец и никога не съм поръчвала оттам, нито карта имам :д
https://www.youtube.com/watch?v=5bDbJJeDRP0
А някой виждал ли е това? Коректора ме интересува най-вече, защото изглежда много добре и достатъчно светъл. Не съм сигурна дали го има има в Европа или е Asia exclusive.
anonymous708973
09-29-2014, 08:34
Хаяши, орехово олио ще ми свърши ли работа? :D
Ти пък..H&M ти идва скъпо, а се цупиш на другите опции :Д
Ще ме извиняваш, ама в магазин "Дика" в Пловдив ще си намери такава блуза за два пъти по-малко пари и 10 пъти по-добро качество. Същото за Етере, Стилна жена и Манго, ако още съществуваше.
Блузка от H&M за 60 лв (и то жарсена/жерсена - не го знам как се пише!) не знам кой нормален човек ще си купи.
Имам едно доста смешно питане :D Значи, кожата ми е лъскава. Не разбирайте мазна - дори идеално измита, просто е някак си.. опъната и изглежда лъскава, особено при директна светлина.. С уж матиращ крем ефектът е същия, а за пудра не знам каква и как би ми подействала :( Предложения?
Втори опит.
ако засвети можеш да кандидатстваш за вампир в здрач
Някой да е срещал из магазините в Пловдив изчистени дамски дънки без джобове отзад? :/ Търся си от доста време, но без успех...
Ще ме извиняваш, ама в магазин "Дика" в Пловдив ще си намери такава блуза за два пъти по-малко пари и 10 пъти по-добро качество. Същото за Етере, Стилна жена и Манго, ако още съществуваше.
Блузка от H&M за 60 лв (и то жарсена/жерсена - не го знам как се пише!) не знам кой нормален човек ще си купи.
Естествено. Но не ти ли идва скъпо, със зехтин или слънчогледово излиза доста по-евтино.
anonymous708973
09-29-2014, 15:46
Не ми се иска да е зехтин, нещо не ме грабва ароматът, тежък ми идва за козметика.
anonymous708973
09-29-2014, 15:47
Някой да е срещал из магазините в Пловдив изчистени дамски дънки без джобове отзад? :/ Търся си от доста време, но без успех...
Магазинът с главно "м" за дънки в Пловдив е онзи, който беше дървен и след като горя три пъти, му сложиха алуминиева дограма :д
Намира се от дясната страна на главната (посока пощата - Джумаята) някъде след Хеликон, чешмичката и т.н.
Имам нужда от съвет. Ще си взимам нова преса и попаднах на тази тук http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Remington-S8590-Keratin-Therapy-Straightener-with-Smart-Sensor-1-Inch-Hair-Styling-Tools/1493192005.html . Цената в магазините е 160лв. , а ако я поръчам от този сайт излиза около 40лв., което си е направо без пари. Някой знае ли защо е толкова евтина тук и дали да си я поръчам, защото ми е малко съмнително. :D Какво мислите?
JoLLiE92
09-29-2014, 16:30
Не си купувай техника от такива съмнителни сайтове, особено пък неевропейски. :) Привърженик съм на братята китайци, но не и за това. Купи си по-прост модел на Ремингтън от нашите магазини, не са никак лоши.
strawberry88
09-29-2014, 18:42
Благодаря ти, ще проверя! (:
мнения за козметиката на Ив Роше ?
:)
galaxy29
09-30-2014, 01:56
от h&m си бях взимала аз преди време
а на ив роше козметиката е божествена :oops:
Магазинът с главно "м" за дънки в Пловдив е онзи, който беше дървен и след като горя три пъти, му сложиха алуминиева дограма :д
Намира се от дясната страна на главната (посока пощата - Джумаята) някъде след Хеликон, чешмичката и т.н.
Много благодаря! Още утре ще ида да разгледам. :)
Благодарско и на galaxy29, там е втората ми спирка. ^^
Ииии още една питанка:
Смятам да си взема от На Тъмно тази боя за коса: http://www.natamno.com/products/%D0%91%D0%9E%D0%AF-%D0%97%D0%90-%D0%9A%D0%9E%D0%A1%D0%90%2C-STARGAZER%2CTROPICAL-GREEN%7B47%7D%D0%97%D0%95%D0%9B%D0%95%D0%9D-%D0%A6%D0%92%D0%AF%D0%A2.html
А цвета, който искам да получа е нещо подобно:
http://taracole.weebly.com/uploads/2/7/8/7/27874543/2076371_orig.jpg ииии http://taracole.weebly.com/uploads/2/7/8/7/27874543/953070_orig.jpg Та се чудя ако нанеса горепосочената боя на моята тъмно кестенява коса дали изобщо ще се получи нещо?
Горепосочената боя изобщо не хваща на неизрусена коса. Аз с тъмно лилаво на Stargazer изрусено тъмно русо не успях да боядисам като хората. Задължително трябва да се изруси до бяло, ако ти е тъмна косата като моята трябват 2 изрусявания за това. А този цвят, който показваш е Alpine Green на Directions, който аз бях показала в другата тема, че тъкмо получих.
Ще се боядисвам, а преди това изрусявам повторно този петък и ще видим дали ще хване добре.
препоръчайте ми тоник за мазна кожа, не много скъп, моля ви :)
Runaway11
09-30-2014, 17:55
Имам нужда от съвет. Ще си взимам нова преса и попаднах на тази тук http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Remington-S8590-Keratin-Therapy-Straightener-with-Smart-Sensor-1-Inch-Hair-Styling-Tools/1493192005.html . Цената в магазините е 160лв. , а ако я поръчам от този сайт излиза около 40лв., което си е направо без пари. Някой знае ли защо е толкова евтина тук и дали да си я поръчам, защото ми е малко съмнително. :D Какво мислите?
Щом е от алиекспресс 100% е менте. Твърде хубаво е, за да е истина :)
JoLLiE92
10-01-2014, 04:30
Не е въпросът от кой сайт е. Просто не си купувайте нещо, което се включва в мрежата и не е произведено за европейския пазар.
Горепосочената боя изобщо не хваща на неизрусена коса. Аз с тъмно лилаво на Stargazer изрусено тъмно русо не успях да боядисам като хората. Задължително трябва да се изруси до бяло, ако ти е тъмна косата като моята трябват 2 изрусявания за това. А този цвят, който показваш е Alpine Green на Directions, който аз бях показала в другата тема, че тъкмо получих.
Ще се боядисвам, а преди това изрусявам повторно този петък и ще видим дали ще хване добре.
Веднъж пробвах със синя боя да си направя един кичур и ми се получи тъмно син, почти черен. Мислех си, че ако пробвам със зелената ще се получи пак нещо такова...
Може ли после да ми пуснеш една снимка на лс, за да видя как ти се е получило? :)
anonymous708973
10-01-2014, 13:42
Търси се измивен продукт за лице под формата на пяна (препоръчително) или гел като втора или трета стъпка от почистването. Да не е агресивен и в никакъв случай да не изсушава - за сравнение, гелът на Билка ми идва адски изсушаващ за зимата.
Хвърлила съм око на Nuxe Eau de Mousse Miccelaire aux 3 Roses, но ще се радвам на нещо по-бюджетно.
Другата ми опция е Аlverde.
sweet__potion
10-01-2014, 14:04
Имам един въпрос - как се познава естествения велур и как се поддържат боти от естествен велур? Например от кожа (ест. или изкуствена) знам, но от велур не знам как да ги почиствам и поддържам, а и имало някакво спрейче дето след време като се позахабят или поизносят се пръскало с него. Това добре, ама как да ги поддържам до тогава? ;d
anonymous708973
10-02-2014, 22:48
И още един въпрос: Как да проверявам съставки на продукти? :д Кое е алергенно, кое запушва пори, бла-бла?
JoLLiE92
10-03-2014, 03:58
cosdna :)
MUA имат 1£ доставка за цял свят в момента. Кодът е NEWSEU1014. Аз вече пуснах една поръчка с един руж, едно червило и прочутата Undressed палитра.
Тамии ..^^
10-03-2014, 22:08
Препоръчайте ми хубав нощен крем (хидратиращ и регенериращ) за млада кожа, серум, тоник и продукт за третиране на пъпки локално от Ибей за до 10 долара единия продукт, че ми свършва крема за лице, тоник и серум нямам изобщо, а авокадовото масло ми идва малко тежко за всяка нощ, та ще разредя на веднъж или два пъти в седмицата.
Hayashi, би ли ми препоръчала някаква ежедневна пяна за лице - да е лекичка, да не изсушава много и да пристига бързо :D Помня, че някъде назад из темите беше хвалила няколко, но не мога да намеря.
И въпрос - универсалният крем на Нивеа става ли за мазане нощем или не се препоръчва за лице?
JoLLiE92
10-04-2014, 10:11
Не си мажи нищо универсално по лицето! :)
Hayashi, би ли ми препоръчала някаква ежедневна пяна за лице - да е лекичка, да не изсушава много и да пристига бързо :D Помня, че някъде назад из темите беше хвалила няколко, но не мога да намеря.
И въпрос - универсалният крем на Нивеа става ли за мазане нощем или не се препоръчва за лице?
От Корея всичко пристига бързо. Не би трябвало и 2 седмици да чакаш. Иначе лекичко - Etude House I'm Blooming Moisture Cleansing Foam, тази серия им е с много приличен състав за цените си. И другата, която ми хареса много напоследък е Innisfree Olive Real Cleansing Foam. Ако ще поръчваш само един продукт, поръчай от eBay от продавач в Корея. Ако са няколко от RoseRoseShop.
Кремът на Niveа е с основна съставка течен парафин, не бих си го намазала по цялото лице, какво остава да спя с него.
Търся си нещо bubbly, гел си имам ама ми е неприятна самата консистенция. И от половин година го мъча всекидневно и още дори не е на средата :( Ще поразгледам и ако си харесам нещо конкретно пак ще се допитам :D
А за крема - нямах нищо под ръка, а ми беше адски суха кожата след едно измиване и си го мацнах, колкото да не е без нищо. Не попи бързо, но на сутринта кожата ми беше суууупер мекичка. Какво ще ми препоръчате като заместител и задължителен ли е изобщо нощния крем на тази възраст?
Тези и двете се пенят. Особено ако се ползва четка.
Кои марки предлагат размери XXS? Успях да си намеря дънки само в Теранова, за Pull&Bear знам, че има размер 22, Tally също имат XXS, но има ли и други, защото вече ми е мъка да търся?
^ Kenvelo също имат, мисля. Ужасно е да си търсиш дрехи XXS. :D
Последно когато съм ходела за дънки имаха 24- размер, а за дрехи XS.
Иначе много мило ме препращат всички към детската секция :lol:
RainbowGirl
10-04-2014, 18:45
Търся си бронзър, който да не е оранжев! Мисля, че съм със студен подтон (нали е студен, когато вените са сини и лилави?:cool: ) и ще го ползвам за контуриране.
П.П. Няма връзка с питането ми, но да кажа за тези, които са фенове на Манго... скоро ще отварят магазин в мол София.
JoLLiE92
10-04-2014, 20:03
В H&M аз нося XS, а аз съм далеч от XS по принцип :ДДДДДД
сините вени мисля, че значат топъл подтон. :)
На H&M аз съм им нося номер 12 от детската серия. xD
Сините вени са точно студен розов подтон.